De Roepsteen maart - april 2024

Page 1

MEDEDELINGEN

SLUITINGSDAGEN LOKAAL BESTUUR KOEKELARE

Alle diensten van het lokaal bestuur zijn gesloten op:

• 01.04.2024 – Paasmaandag

De bib in Bovekerke is bijkomend gesloten op:

• 08.04.2024

VRAAG JE KIDS-ID TIJDIG AAN

Plan je binnenkort een reis met de kinderen? Vraag dan tijdig hun Kids-ID aan. Dit is een verplicht reisdocument voor kinderen tot 12 jaar die naar het buitenland reizen. De leveringstijd van het document bedraagt 14 dagen. De kostprijs telt 7 euro.

Breng bij de aanvraag een recente pasfoto van het kind mee. Als je kind zonder de ouders naar het buitenland trekt, moet je een reistoelating voor minderjarigen aanvragen. Contacteer hiervoor de dienst bevolking van het gemeentehuis.

CHECK OF JE eID NOG GELDIG IS

Als Belg ben je verantwoordelijk om je eigen identiteitsdocumenten te beheren. Hou daarom zelf de vervaldatum in het oog. Ontving je drie weken voor de vervaldatum van je eID nog geen oproepingskaart? Vraag dan onmiddellijk zelf een nieuwe eID aan bij de dienst bevolking van het gemeentehuis. Is je eID beschadigd? Ook dan is het document niet meer geldig en laat je het best zo snel mogelijk vernieuwen.

Dit breng je mee

Bij de aanvraag van je eID breng je dit mee:

• je oproepingskaart;

• een recente kleurenpasfoto (maximaal 6 maanden oud) die voldoet aan de voorwaarden voor pasfoto’s, vermeld op de oproepingskaart;

• je huidige identiteitskaart of (in geval van verlies of diefstal) het vervangingsattest.

Meer info

• bevolking@koekelare.be

• 051 61 04 85

Wanneer je de eID afhaalt, breng je mee:

• je oude identiteitskaart;

• de brief die je thuis kreeg met de vraag je identiteitskaart af te halen en waarop ook je pin- en pukcode vermeld zijn.

De nieuwe elektronische identiteitskaart kost je 20 euro.

Voor reizen buiten Europa, dus ook naar het Verenigd Koninkrijk, is een reispaspoort nodig. Voor minderjarigen kost dit 35 euro. Volwassenen betalen 70 euro. De leveringstijd wordt geschat op vijf werkdagen.

Meer info

• bevolking@koekelare.be

• 051 61 04 85

2

MEDEDELINGEN

VERKIEZINGEN 9 JUNI 2024

Op zondag 9 juni 2024 gaan de Europese, Federale en regionale verkiezingen door. Elke Belgische burger die minstens 18 is, ontvangt een oproepingsbrief in mei 2024.

De 16- en 17-jarigen kunnen voor het eerst stemmen voor het Europees Parlement. Voor hen is er geen opkomstplicht.

Stemmen als niet-Belg Europese burgers die in België verblijven, kunnen stemmen als ze zich inschrijven op de kiezerslijst. Dit doe je ten laatste op 31 maart 2024 bij de dienst bur-

gerzaken van onze gemeente. Je voldoet als Europese burger aan deze 5 voorwaarden om te mogen stemmen:

1. Je bezit de nationaliteit van een lidstaat van de Europese Unie;

2. Je hebt je hoofdverblijfplaats in Koekelare;

3. Je bent minstens 16 jaar oud;

4. Je beschikt over stemrecht;

5. Je bent ingeschreven op de kiezerslijst.

Hoe schrijf ik mij in op de kiezerslijst?

Je vult het formulier C/1 online in via www.inschrijving.verkiezin-

VRAAG JE DOCUMENTEN ONLINE AAN

In onze gemeente vraag je sinds vorig jaar een aantal documenten makkelijk van thuis op. Het zijn documenten die je normaal aanvraagt bij onze diensten burgerzaken en bevolking.

Je doet dit via de gemeentelijke website www.koekelare.be. De knop ‘Online aanvragen’ leidt je naar ons digitaal loket. In deze omgeving vraag je verschillende documenten, zoals het ‘Uittrekstel Strafregister’, aan. Aanmelden kan via itsme, met eID en aangesloten kaartlezer, met een beveiligingscode via mobiele app of met een federaal token. Via ‘Mijn dossier’ vind je al je aanvragen terug.

Het Smartloket maakt een bezoekje aan ons gemeentehuis in sommige gevallen overbodig en spaart je tijd uit. We helpen je uiteraard nog altijd graag verder tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.

Meer info:

• tineke.vanmassenhove@ koekelare.be

• 051 61 04 84

gen.fgov.be of je vraagt het op bij de dienst burgerzaken.

Het ingevulde formulier geef je af bij de dienst burgerzaken op uiterlijk vrijdag 29 maart 2024.

Je ontvangt een officieel bericht zodra je inschrijving werd goedgekeurd. De goedkeuring betekent dat je verplicht bent om te stemmen op 9 juni 2024

Als je in België stemt, neem je geen deel aan de verkiezingen van het Europees Parlement in je land van herkomst.

CLASSIC BRUGGE –DE PANNE FIETST DOOR KOEKELARE

Op woensdag 20 maart en donderdag 21 maart passeert de wielerwedstrijd ‘Classic Brugge – De Panne’ in onze gemeente. Op woensdag geven de elite mannen het beste van zichzelf. Op donderdag is het de beurt aan de vrouwen.

Het parcours loopt langs de Eernegemstraat, Moerestraat, Korkentapstraat en de Zandestraat.

Op 20 maart verwachten we de renners rond 12.20 uur. Voor 21 maart is dat 13.15 uur. Het exacte uur kan wat afwijken.

Meer info

• classicbruggedepanne.be

3

MEDEDELINGEN

VACATURES

Poetshulp - Sportdienst

Lokaal Bestuur Koekelare heeft momenteel een vacature binnen de interne poetsdienst Het gaat om een deeltijdse contractuele functie voor onbepaalde duur. Je doet de periodieke schoonmaak van diverse gebouwen van het lokaal bestuur, voornamelijk van sporthal 1 en sporthal 2 (Belhuttebaan 40). Solliciteer tot uiterlijk maandag 18 maart 2024

Alle info vind je op www.koekelare.be/vacatures.

PoetshulpPoetsdienst DCO

Sociaal Huis Koekelare heeft momenteel een vacature binnen de poetsdienst DCO (dienstenchequeonderming). Het gaat om een deeltijdse contractuele functie van minimum 20 tot maximum 32 uren per week. Je doet vooral de periodieke schoonmaak van woningen. Wij poetsen enkel bij klanten in Koekelare, Bovekerke en Zande. Je maakt dus geen verre verplaatsingen.

Solliciteer tot uiterlijk maandag 11 maart 2024

Alle info vind je op www.koekelare.be/vacatures.

Kinderbegeleider (vervanging)

Lokaal bestuur Koekelare zoekt enthousiaste begeleiders voor het Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang (IBO) De Buidel. Het gaat om deeltijdse vervangingen. Je werkt minimum 19 en maximum 25 uren per week. Je zorgt voor een kwalitatieve opvang en begeleidt kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Je streeft naar een efficiënte en kindvriendelijke werking van de buitenschoolse kinderopvang.

Alle info vind je op www.koekelare.be/vacatures.

Contacteer de personeelsdienst voor bijkomende inlichtingen over deze functies, de diploma- en toelatingsvoorwaarden (koen.coudeville@koekelare.be of 051 61 04 91). TALENT

MILIEU

ENKELE SORTEERREGELS OP EEN RIJ

De sorteerregels zijn niet door iedereen gekend. Met deze weetjes frissen we je kennis op:

• Je afvalzakken zet je de dag voor afhaling buiten voor je woning. Dit kan vanaf 19 uur. Het tijdstip van ophaling in de ochtend kan variëren

• Bloempotjes horen in de PMD-zak. Stapel ze niet in elkaar, want dan worden ze niet herkend door de sorteerinstallatie.

• Groenafval hoort - in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden - bij de oranje groep op het recyclagepark.

• Drinkglazen, vuurvaste schotels en vlak glas mogen niet in de glasbollen. Bruikbare drinkglazen geef je af op het recyclagepark om te schenken aan de kringwinkel. Kapotte drinkglazen en vuurvaste (oven) schotels horen thuis in de container met het niet recycleerbaar afval.

• Houten meubels demonteer je voor je ze in de container deponeert. Stoelen met lederen of stoffen bekleding haal je uit mekaar. De bekleding hoort thuis in de perscontainer.

• Asbest breng je enkel nog in speciale zakken naar het recyclagepark. Meer info: www.mirom.be/asbest

• Keramische tegels en porselein deponeer je in de container van het niet recycleerbaar afval.

• Broodzakken horen bij het papier.

• Matrassen lever je gratis af op het recyclagepark.

• Groot huisvuil kan je laten ophalen aan huis. Meer info: www.mirom.be/ groothuisvuil.

• Grote hoeveelheden tuinafval kan je thuis laten ophalen. Meer info: www.mirom.be/afval-ophaling.

4
gezocht

Het lokaal bestuur zoekt twee jobstudenten die deze zomer meehelpen op het recyclagepark. We hebben iemand nodig voor de maand juli en iemand voor augustus. Samen met de vaste parkwachters help je de bezoekers hun afval correct te sorteren.

Je werkt in een vast uurrooster op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tijdens de openingsuren van het recyclagepark. Je bent minstens 16 jaar en slaagt voor een selectiegesprek.

Interesse?

• Stuur je kandidatuur samen met je cv tegen 31 maart via e-mail naar heidi.meulemeester@koekelare.be.

GRATIS ROL PMD-ZAKKEN

Ook dit jaar krijgen alle gezinnen van Koekelare een rol PMD-zakken cadeau. Ruil deze bon tot 31 december 2024 in aan het onthaal van het gemeentehuis en ontvang je gratis rol PMD-zakken.

En nu we toch je aandacht hebben: vergeet niet om al je zakken de avond voor de ophaalronde buiten te zetten.

5
MILIEU BON
TWIJFEL JE NOG OM ZONNEPANELEN TE PLAATSEN? WAT ENERGIEHUIS WESTHOEK VOOR JE KAN DOEN: OFFERTES OPVRAGEN BIJ LOKALE INSTALLATEURS GRATIS HUISBEZOEK VERGELIJKEN VERSCHILLENDE OFFERTES FINANCIERING VIA VLAANDEREN (MIJN VERBOUWLENING) 1 2 3 4 www.energiehuiswesthoek.be Gratis hulp nodig? Scan de QR-code 051/970420 www vlaanderen be/pdpo t d ELFPO D N V E R L E N E N D E V E R E N G N G W E S T H O E K STEEK DEZE ZOMER EEN HANDJE TOE OP HET RECYCLAGEPARK

MILIEU

DIEN JOUW GROEN IDEE IN

Een bosje of boomgaard bij jou in de buurt aanplanten? Een buurttuin uitbreiden? Wat speelnatuur of een vlindertuin om de hoek aanleggen? Een betonstrook omtoveren tot een gezellig groen ontmoetingsplekje …?

Hebben jij, je buur of je vereniging een voorstel of broed je op een idee? Het Landschapsfonds Westhoek begeleidt je graag. Het draagt bovendien tot 5.000 euro bij aan jouw campagne voor een groen initiatief in en nabij je dorp of buurt

Dien je idee in voor 31 mei via www.rlwesthoek.be/landschapsfonds.

Meer info?

• Contacteer Regionaal Landschap Westhoek vzw via nele.saint-germain@rlwesthoek.be of 0495 35 13 77.

WEGENWERKEN

PROJECT OOSTMEETSTRAAT, CATSTRAAT, LEKESTRAAT

In opdracht van Fluvius en De Watergroep werd er op 12 februari gestart met de aanleg van de nieuwe netten en het vernieuwen van de waterleiding tussen de Binnenstraat en de Schoolstraat. De filters voor de grondwaterverlaging werden al geplaatst. Deze werken (inclusief het overkoppelen van de aansluitingen) duren ongeveer tot aan het paasverlof.

Daarna legt de firma Verhelst de voetpaden aan tussen de Binnenstraat en het kruispunt Schoolstraat, Catstraat, Pottebezemstraat. Dit gedeelte is dan volledig afgewerkt.

Intussen zijn de rioleringswerken tussen de Schoolstraat en de Westmeetstraat bijna klaar. Binnenkort wordt de fundering aangelegd in dit gedeelte van de Lekestraat. Aansluitend kunnen de aanpassingswerken aan de nutsleidingen uitgevoerd worden.

PROJECT STERRESTRAAT

Ondertussen zijn de werken aan de nutsleidingen succesvol afgerond. De werken verliepen volgens de planning. De effectieve wegen- en rioleringswerken starten begin maart 2024. We starten langs de kant van de Brugse Heirweg. Doorgaand verkeer is dan niet meer mogelijk en wordt omgeleid via de Belhuttebaan, de Provinciebaan en de Litterveldstraat. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk en de aannemer spant zich in om de woningen zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Ondanks deze inspanningen zal er onvermijdelijk plaatselijke hinder zijn bij deze werken. We hopen hierbij alvast op je begrip.

Meer info over de wegenwerken?

De laatste updates lees je op www.koekelare.be/wegenwerken. Vragen? Contacteer de technische dienst (bart. inghelbrecht@koekelare.be of 051 61 04 93).

6

JEUGD

ORGANISEER EEN SPEELSTRAAT MET

STEUN VAN HET LOKAAL BESTUUR

De speelstraten in onze gemeente zijn een jaarlijkse hoogdag voor de kinderen. De jeugddienst roept wijkcomités daarom ook dit jaar op om een speelstraat te organiseren.

Het subsidiereglement voor de speelstraten vind je op www.koekelare.be/speelstraten. Aangezien het budget beperkt is, krijgen maximaal 5 projecten steun.

Interesse?

Stuur vóór 15 april een schriftelijke aanvraag naar de jeugddienst met daarin de datum van de speelstraat, een korte raming van de kosten en een omschrijving van de activiteiten.

Tegen 15 mei maken we bekend welke projecten steun krijgen.

Meer info

• jeugddienst, Belhuttebaan 40

• 051 58 92 04

• jeugd@koekelare.be

SPEEL MEE TIJDENS ‘BUITENSPEELDAG’

Op woensdag 17 april spelen we overal in Vlaanderen buiten, ook in Koekelare. In domein De Mote valt er heel wat te beleven. Leef je uit op de springkastelen, op het speelplein of laat je gezicht omtoveren tot een prachtige prinses, een dappere spiderman, een gevaarlijke tijger … Breng gerust ook je eigen fiets of step mee.

De activiteiten gaan door van 14 tot 17 uur. Kom samen met je ouders vrij langs om te spelen. Er is gratis toegang.

Wie langs het onthaal passeert, krijgt een leuke attentie. Kom je te voet of met de fiets? Dan krijg je een extra verrassing.

Dorstige ouders kunnen terecht op het terras van de cafetaria.

Opgelet: bij regenweer gaat de buitenspeeldag niet door.

Meer info

• 051 58 92 04

• jeugd@koekelare.be

7

SPORT

SENIORENSPORTDAG: WEST-VLAANDEREN BLIJFT BEWEGEN

Op donderdag 16 mei gaan we met de bus naar de Provinciale Seniorensportdag in Expo Roeselare. Op dit evenement beleven 50-plussers uit de hele provincie een sportieve namiddag. Je kan er wandelen, fietsen, petanque spelen, dan sen, aquagym en tal van andere sporten beoefenen. Neem je deel aan het fietsen? Dan zorg je zelf dat je fiets ter plaatse geraakt.

Je betaalt 25 euro om deel te nemen. De prijs in inclusief koffie met gebak, een warme maaltijd, een streekbiertje, de sportverzekering, muzikale animatie met dans en busvervoer. Schrijf je in tot 1 mei op de sportdienst of zolang er plaatsen zijn.

We vertrekken om 12.30 uur op de parking van de sporthal.

SPORTDIENST VIERT KAMPIOENEN

Op vrijdag 31 mei huldigen we alle kampioenen van het seizoen 2023-2024 in CC De Balluchon.

• Behaalde jouw ploeg dit jaar de kampioenentitel?

• Blonk je uit als individuele sporter en behaalde je een Vlaamse of nationale titel?

Dan kom je in aanmerking voor deze huldiging.

Geef de naam van je ploeg door, een relaas van het afgelopen seizoen en een lijst met de namen van alle spelers én trainer. Bezorg ons ook enkele mooie actiefoto’s en een groepsfoto.

Stuur je kandidatuur door tegen uiterlijk 1 mei naar de sportdienst.

Meer info

• 051 58 92 04

• sport@koekelare.be

8
Inschrijven vóór 25 ma www.koekelare.be/w Uitstap tienerwerking naar Walibi VOOR TIENERS VAN 12 T.E.M. 16 JAAR Do
8
20
parking sporthal Kostprijs € 40
4 april 2024 |
-
uur Vertrek

SOCIAAL HUIS

MAATREGELEN VOOR MEER BETAALBARE ENERGIE

Ken jij onderstaande maatregelen voor meer betaalbare energie?

Kortingsbon voor energiezuinig materiaal (250 euro)

Je krijgt een kortingsbon van 250 euro voor energiezuinig materiaal als je sociaal tarief voor energie ontvangt of als je een kleine verbruiker bent (< 900kWh). Binnenkort hebben meer mensen recht op deze bon aangezien de voorwaarden wijzigen. Info vind je op fluvius.be.

De goedkoopste energieleverancier?

Doe de V-test op vtest.vreg.be waarbij je de prijzen van een leveranciers kan vergelijken.

Energiescan

Een energiescan geeft weer waar er verlies is van warmte of energie. Je vraagt de scan aan bij fluvius.be of via www.mijnenergiehuis.be Tijdens het huisbezoek krijg je – als het nuttig is - gratis energiebesparend materiaal.

Bepaalde doelgroepen hebben recht op een gratis energiescan.

Verwarmingstoelage via sociaal verwarmingsfonds

Behoor je tot één van de volgende categorieën:

• Je ontvangt verhoogde tegemoetkoming;

• Je hebt een laag inkomen;

• Je bent in schuldbemiddeling of in collectieve schuldenregeling?

Dan heb je recht op een verwarmingstoelage via het OCMW in volgende brandstoffen voor maximum 2.000 liter:

• huisbrandolie;

• verwarmingspetroleum;

• bulkpropaangas voor het vullen van de tank.

Heb je moeilijkheden met het betalen van je energiefactuur? Contacteer het sociaal Huis of centrum algemeen welzijnswerk (CAW).

Meer info

• socialedienst@koekelare.be

• 051 58 10 01

OUDERENFEEST

VRIJDAG 17 MEI 2024 CC DE BALLUCHON

ARTIESTEN:

Patrick Onzia - Sasha & Davy

Koop je kaarten vanaf maart 2024 aan het onthaal van het Sociaal Huis.

VRIJWILLIGERS

GEZOCHT VOOR DE BOODSCHAPPENDIENST

We zoeken voor onze boodschappendienst ‘De KABBA’ vrijwilligers die tijd maken om ouderen te helpen bij hun boodschappen.

Per gereden kilometer krijg je een onkostenvergoeding.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden of wil je wat meer informatie?

Contacteer ons gerust

• 051 59 15 59

• els.catrysse@koekelare.be

9

SOCIAAL HUIS

DE GEZELLIGE TALLORE

Bij ‘De Gezellige Tallore’ geniet je als senior van een lekkere, vers bereide en gezonde maaltijd. We zorgen bovendien voor een gezellige sfeer en dat dicht bij jou in de buurt.

We komen naar je toe:

Bovekerke

Gemeenschapszaal D’ Oude Schole

Data: 15 maart, 19 april

De Mokker

Gemeenschapszaal De Mokkernaere

Data: 26 maart, 23 april

Menu maart

Soep van de dag

Ardeens gebraad, jagerssaus, spruitjes en krielaardappelen

Activiteit:

jaarlijkse zwaluwtrek

Menu april

Soep van de dag

Tongrolletjes in witte wijnsaus met fijne groentjes

Activiteit:

Danny Green Corner

Voor een maaltijd betaal je 9 euro. Als je dat wenst, zorgen onze vrijwilligers voor vervoer aan 3 euro (heen en terug). Inschrijven is noodzakelijk en kan tot twee dagen vooraf bij het onthaal van het Sociaal Huis op het nummer 051 58 10 01 of via sociaalhuis@koekelare.be

Meer info

• 051 59 15 57

• vanessa.cottenier@koekelare.be

GEZINSBOND VOOR IEDEREEN

Als lid van de Gezinsbond geniet je van heel wat kortingen en voordelen. Dit gaat van kortingsbonnen, de spaarkaart, korting op NMBS-tickets, over deelname aan activiteiten van de Gezinsbond Koekelare tot de kinderoppasdienst van de Gezinsbond.

Het Sociaal Huis is er voor iedereen en geeft mensen die het financieel moeilijk hebben een extra duwtje in de rug. Het biedt een tussenkomst van 50% in het lidgeld van de Gezinsbond via ‘Gezinsbond voor Iedereen’.

Heb je vragen of wens je meer info?

• Neem dan contact op met de sociale dienst via 051 58 10 01. Je maakt een afspraak om je aanvraag te formuleren.

Paaseierenraap

Op zaterdag 30 maart 2024 organiseert de Gezinsbond Koekelare een paaseirenraap voor alle kinderen tot en met het 6de leerjaar. Ouders en grootouders zijn welkom om de kinderen te helpen tijdens hun speurtocht. Niets leukers dan samen met de paashaas naar eitjes te zoeken. Voor leden van de ‘Gezinsbond voor Iedereen’ met recht op tussenkomst, neemt het Sociaal Huis de kostprijs op zich.

De activiteit vindt plaats om 14 uur stipt in de grote tuin met bos van Marcel Vanraefelghem in de Warandedreef 13B. We voorzien een verrassing voor iedereen.

Graag tegen vrijdag 22 maart 2024 inschrijven bij maatschappelijk werker Cindy Hex (051 59 15 58). Zo kunnen we de Gezinsbond tijdig verwittigen.

10

SOCIAAL HUIS

MINIBUS SPECIAL AD ‘WESLEY’

Onze minibus ‘Wesley’ zit sinds kort in een nieuw jasje. Maar liefst 42 lokale ondernemers droegen bij aan dit mooie project met een sociale insteek. Dankjewel aan al onze sponsors.

Wesley maakt sinds 2019 deel uit van het Sociaal huis en kan acht inzittenden en één bestuurder vervoeren. Deze minibus wordt gebruikt door het lokaal bestuur. Daarnaast kunnen verenigingen de bus huren zonder chauffeur en volgens de voorwaarden uit het vernieuwde reglement.

Wie kan de minibus huren?

Elke vereniging met zetel en actieve werking in Koekelare kan de minibus huren en dit tot maximaal zes keer per jaar.

Hoe aanvragen?

Reserveer je Wesley voor het eerst? Dien je aanvraag in bij het onthaal van het Sociaal Huis. Je stuurt een e-mail naar sociaalhuis@koekelare.be of belt het nummer 051 58 10 01.

Reserveren doe je ten laatste twee dagen vooraf. We behandelen de aanvragen in chronologische volgorde. De onthaalbediende kijkt de beschikbaarheid na en plant de reserveringen.

Meer info over de kostprijs en de voorwaarden vind je in het reglement op www.koekelare.be.

MAART: JEUGDBOEKENMAAND

Jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema ‘Sport & spel’. Het worden weken van plezier maken en doorzetten, van verbeelden en sterk worden. Want spelen en bewegen zijn goed voor je. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart?

We organiseren in maart speciaal een speurtocht. Ontdek meer in de bib.

JONG GELEERD IS OUD GEDAAN

Bib Koekelare is sinds kort een Boekstart bib. We laten baby’s en peuters samen met hun ouders genieten van boeken. Want wat je vroeg leert, leer je voor het leven.

Alle baby’s en peuters die in Koekelare wonen, ontvangen voortaan een baby- en peuterpakket. Op de leeftijd van 6 maand ontvangt je baby een zacht voelboekje. Wanneer je kindje 15 maand wordt, ontvang je een bon waarmee je in de bib een Boekstart-peutertas afhaalt met daarin twee leuke kartonboekjes.

Daarnaast biedt de bib sinds kort badboekjes aan. Deze bundelen we in kleine pakketjes en kan je als kersverse ouders uitlenen. Zo beleef je thuis een eerste kennismaking met boeken samen met je kleintje.

11
BIBLIOTHEEK

BIBLIOTHEEK

LEZING MET TONI COPPERS

Dinsdag 7 mei komt Vlaamse thrillerauteur Toni Coppers naar Koekelare. Toni’s auteurslezingen zijn een beetje apart. Hij vertelt niet enkel over zijn schrijftechniek maar neemt je mee in de wondere wereld van zijn verbeelding en inspiratie.

Hij praat graag en vol overgave over hoe zijn boeken ontstaan, waarom hij zo vaak een vrouw als hoofdpersonage kiest en hoe dat toch ook een beetje autobiografisch is. Hij geeft je een blik achter de schermen van het vak.

Zijn boeken worden steevast beloond met mooie prijzen. Dat er geen sleet zit op de tofste vrouwelijke commissaris van Vlaanderen bewees ook de Hercule Poirot Publieksprijs die voor de zesde keer naar Toni ging voor zijn meest recente Liese Meerhout Thriller ONSCHULD.

Een ticket kost je 3 euro en kan je kopen via ticketwinkel.be.

De avond start om 19.30 uur en gaat door in Huis Proot of CC De Balluchon afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De twee gebouwen bevinden zich naast elkaar. De avond zelf duiden we goed aan waar je moet zijn.

CULTUUR

WORKSHOP BUIKDANS MET NELE BOUVE

De eerste lessenreeks buikdans was een leuke ontdekking, dus voor herhaling vatbaar. Nele legt je stap voor stap alle bewegingen uit. Je wordt je bewust van je houding. Zij helpt je om zelfvertrouwen op te bouwen en uit te stralen, te durven zijn wie je bent. Leer je innerlijke kracht ontdekken en naar buiten brengen. Alles op een natuurlijke manier. Oriëntaalse dans versterkt je elegantie en je drive. Bovendien versterkt het je spieren op een verrassende manier.

Geen voorkennis noch kennis van andere dansen vereist. Ontdek nu de helende kracht van buikdans.

• Wanneer: maandagen 15/04, 22/04, 29/04, 06/05 en 13/05

• Uren: telkens van 19.30 tot 20.30 uur

• Waar: CC De Balluchon, Moerestraat 19

• Kostprijs: 75 euro voor de vijf lessen

• Mee te brengen: een sjaaltje op de heupen helpt om de beweging te voelen (Nele heeft zelf een aantal rinkelende sjaaltjes mee die je kan lenen tijdens de les). Draag kledij waarin je je comfortabel voelt, bv. een legging en T-shirt, lange rok, soepel kleedje, … Je hoeft niet met een blote buik te dansen.

• Lesgever: Nele Bouve / Helleh Raqs

12

CULTUUR

CULTUURPROGRAMMA DE BALLUCHON

Het Prethuis – De Padelburen

Vrijdag 1 maart 2024 om 20 uur

Zaterdag 2 maart 2024 om 15 uur en 20 uur

UITVERKOCHT

An evening with… Dire Straits

Cooking with Knopfler

Zaterdag 23 maart 2024 om 20 uur

Elk jaar brengen we een muzikale ode aan een legendarische band uit de muziekgeschiedenis. Starten doen we met deze Musical Tribute to Mark Knopfler & Dire Straits. Een topavond voor de ware muziekliefhebber.

Bart Buls en David Piedfort – bekend van onder meer de Guy Swinnen Band – delen een liefde voor de muziek van Knopfler en Dire Straits. Begeleid door topmuzikanten nemen ze je mee langs de sfeervolle grooves, rhythm & blues, feeërieke ballades, vele ongekende parels en grote Dire Straits hits.

Vanuit hun doorgaans begeleidende rol komen ze naar de voorgrond en laten hun liefde een avond de vrije loop. All-time classics als Money for Nothing, Sultans of Swing, Romeo and Juliet, Walk of Life, Private Investigations, Brothers In Arms en vele andere worden allemaal tot in de perfectie uitgevoerd.

Met Bart Buls (zang, gitaar), David Piedfort (zang, gitaar), Steven Jacobs (keys), Thomas Fiorini (zang, basgitaar), Steven Dielkens (drums)

LAATSTE tickets: 16 euro –www.ticketwinkel.be/balluchon

Gili – Raar, hè?!

Zaterdag 13 april 2024 om 20 uur Mentalisme, humor, wetenschap, illusionisme, buikspreken, … maar ook fijne leugens en eerlijk boerenbedrog: wie al eens naar comedian-mentalist Gili ging kijken, weet dat deze man niet voor één stiel te vangen is. Zijn shows zijn een symfonie van al deze elementen, en het publiek laat zich met plezier meeslepen.

De negende zaalshow van Gili wordt een speciale. Hij gooit de beste en geestigste elementen uit zijn voorgaande shows bijeen tot een ultieme favoriete show. Wie nu denkt dat dit louter een ‘best of’ wordt, laat het voorspellen best aan de meester over: er zijn ook nieuwe acts, uiteraard.

Eén ding hebben alle acts gemeen, op het einde denk je altijd: “Raar, hè?!”

LAATSTE tickets: 18 euro –www.ticketwinkel.be/balluchon

13

ERFGOED

STRAATNAMEN VERTELLEN GESCHIEDENIS: DEEL 1

Een straatnaam werd vroeger door het volksgebruik toegekend. Een weg kreeg zijn naam door de bestemming, een omgevingskenmerk of herbergnaam. Zo zijn er bijvoorbeeld de Lekestraat (weg naar Leke), de Belhuttebaan (vernoemd naar de herberg de Belhutte) en de Veldstraat (naar en doorheen een onvruchtbaar heide- of veldgebied).

Met de Franse Revolutie werd voor het eerst de huisnummering ingevoerd. De huisnummering en straatbenaming vormden twee gescheiden systemen los van elkaar.

Alle wegen werden geïnventariseerd, gewaardeerd en genummerd in de Atlas der Buurtwegen (1841 - 1846). De gebruikte namen werden genoteerd.

Ruim een eeuw later, in 1956, werden straten met naamborden aangeduid en werden huisnum-

mers toegekend. Aan de ene kant de pare nummers, de onpare aan de overkant oplopend vanuit het centrum. Van toen af zijn de officiële straatnamen met huisnummers gecombineerd tot adressen

Het gemeentebestuur deed een beroep op een heemkundige om de straatnamen aan te vullen en herin te delen en heeft dat sindsdien altijd gedaan om nieuwe straatnamen toe te kennen. Tegenwoordig vraagt de gemeente advies aan Spaenhiers. Hierdoor krijgen historische feiten, toponiemen of personen de voorkeur en wordt het verleden verankerd in onze straatnamen

Van sommige straatnamen is de oorsprong niet meer met zekerheid te achterhalen. Van andere zijn er meerdere verklaringen mogelijk. Meer hierover in een volgende Roepsteen.

Twee soldaten (1914-1918) stuurden vanuit Duitsland een briefkaart aan Charles Degrieck. De eerste om zijn krijgsgevangenschap te melden de tweede kondigt het einde van zijn legerdienst aan.

Ook zonder huisnummer en straatnaam werd de post bezorgd. Boutikel is een gehucht op het kruispunt Carrestraat – Zuid-straat. Herberg de Zoetemond lag iets meer oostwaarts richting de Kortemarkstraat.

VARIA

GELUK ZIT IN EEN KLEIN COMPLIMENTJE

Op 1 maart is het complimentendag en dat vieren we. Een simpel compliment geeft niet alleen de ontvanger een goed gevoel, maar versterkt ook jullie relatie. Dus waarom zou je niet meer complimentjes geven?

Een complimentje tovert gegarandeerd een glimlach op iemands gezicht. Of het nu gaat om iemand die je uit de nood hielp, heerlijk eten voor je klaarmaakte of altijd positief in het leven staat: beloon je naasten met een welgemeend compliment.

Vergeet ook jezelf niet. Wees trots op wat je bereikt hebt en sta open voor complimenten van anderen. Ontvang ze met open armen en versterk zo jouw eigen geluk en dat van anderen.

Meer tips om aan je geluk te werken vind je op www.geluksdriehoek.be.

14

VARIA

BEZORG EEN OEKRAÏENS KIND EEN MOOIE VAKANTIE

De vzw Euro-Children bezorgt – sinds 1956 –jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa.

Deze kinderen verblijven tijdens de zomervakantie voor een drietal weken in Vlaamse gastgezinnen en bouwen vaak een jarenlange familieband op. Een unieke en warme levenservaring voor deze kinderen en voor de gastgezinnen.

Net als vorig jaar nodigt de vzw deze zomer kinderen uit die in Oekraïne wonen. Het gaat niet alleen om kinderen die opgroeien in oorlog, maar ze groeien ook op in een moeilijke thuissituatie.

ervaren. Ze hoopt haar doelstelling, haar droom of die van kandidaat-Oekraïense kinderen waar te maken in juli 2024

Voor de kinderen betekent het veel om even gewoon kind te zijn in een regio waar vrede heerst en om de warmte en gezelligheid van een gezin te ervaren. Euro-Children zoekt extra gastouders zodat nog meer kinderen dit vakantiegeluk kunnen

PLEEGZORG, OOK VOOR VOLWASSENEN

Wie pleegzorg zegt, denkt vaak automatisch aan pleegzorg voor baby’s, kinderen of jongeren. Maar wist je dat ook volwassenen in pleegzorg terecht kunnen? Die worden pleeggasten genoemd en zijn volwassenen met een handicap of een psychiatrische problematiek die tijdelijk, af en toe of permanent in een gezin verblijven.

Overweeg je om (terug) gastgezin te zijn?

• Neem vrijblijvend contact op via info@ euro-children.be of 0456 31 76 85.

Het team volwassenen van Pleegzorg West-Vlaanderen ondersteunt zowel de gasten, hun pleeggezinnen en eventueel hun netwerk.

Een waaier aan mogelijkheden Pleegzorg voor volwassenen is een woonvorm waarbij de pleeg-

15

VARIA

gast af en toe (bijvoorbeeld weekend of vakantie), korte of lange tijd bij een pleeggezin woont. Dat wil zeggen dat er een overnachting nodig is om van pleegzorg te spreken. De pleeggast moet niet noodzakelijk voltijds in het gezin verblijven en kan ook af en toe bij hen overnachten, in combinatie met een voorziening of andere woonvorm.

Vaak kan een pleeggast terecht bij bekenden zoals een broer, zus of een kennis van de familie die pleeggezin worden voor de pleeggast. Veel mensen die in dit soort situatie zitten, weten niet dat ze hiervoor op ondersteuning kunnen rekenen vanuit Pleegzorg West-Vlaanderen.

Een ouder, partner of kind van de pleeggast beschouwen we niet als pleeggezin. Er zijn ook pleeggasten die terecht komen bij iemand die ze niet op voorhand kennen. Mensen die zich hiervoor willen engageren, kunnen zich via www.pleegzorg.be inschrijven voor een infosessie.

Herken je dit?

Ken je iemand die op deze manier samenwoont of woon je zelf op deze manier? Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie. Het team volwassenen van Pleegzorg West-Vlaanderen is bereikbaar op 051 224 224. Voor de dienstverlening voor pleeggasten is er geen wachtlijst. Na aanmelding volgt er snel een informatief gesprek.

WEEK VAN DE VALPREVENTIE: WANDEL MEE

Eén op drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. En wist je dat ouderen tien keer meer kans hebben om op spoed te belanden als gevolg van een val dan na een verkeersongeval?

Gelukkig kan je heel wat doen om het risico op een val te verkleinen. De allerbelangrijkste tip: blijf in beweging, met aandacht voor je veiligheid.

Geregeld wandelen vermindert de kans op een val omdat:

• je de gezondheid van je botten en je spieren op peil houdt;

• je gewrichten soepel blijven;

• je in conditie blijft.

Hoe meer je wandelt, hoe groter de voordelen. Doe het daarom tijdens je dagelijkse activiteiten

door bijvoorbeeld te voet naar de bakker of de winkel te gaan. Bovendien is wandelen niet duur. Je hebt er enkel stevige en comfortabele schoenen voor nodig die je een goede houvast geven.

Een val voorkom je ook op andere manieren:

• Oefen je spieren en evenwicht;

• Ga voor een veilig huis;

• Kies voor veilige schoenen en zorg voor je voeten;

• Draag zorg voor je ogen;

• Voorkom duizeligheid bij het rechtstaan;

• Let op met medicijnen;

• Eet evenwichtig en gezond.

Heb je moeite met je evenwicht? Heb je angst om te vallen? Ben je onlangs gevallen? Vraag dan advies aan je huisarts.

Meer tips en informatie vind je op www.valpreventie.be.

16

KOEKELARE WERKT AAN EEN GOEDE MONDHYGIËNE

Op 20 maart besteden we extra aandacht aan een goede mondgezondheid. 133 kinderen krijgen binnenkort een gratis mondzorgpakket van de gemeente. Voor het vierde jaar op rij werken we hiervoor samen met Logo Brugge-Oostende.

In het pakket zit een tandenborstel, tandpasta en een folder met informatie over hoe je best de tanden poetst. Leerkrachten en kinderbegeleiders kunnen werken met een gezonde educatieve mondkoffer in de klas of de opvang.

Dit jaar focust de campagne op mondvriendelijke voeding. Niet te verwarren met gezonde voeding.

Doe jij ook je best om je mond

MAART

gezond te houden?

Post op woensdag 20 maart een foto van je tandenpoetsmoment op je sociale media met #dagvandemondgezondheid

Ik doe het straks wel. Want ik moet eerst nog een training geven.

Doe

Meer weten over het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker?

17
en 12 uur en 13 en
uur, stuur
naar
of surf
Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, contacteer je huisarts.
Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160 tussen 9
16
een e-mail
info@bevolkingsonderzoek.be,
naar https://dikkedarmkanker.bevolkingsonderzoek.be/
VROEGTIJDIGE OPSPORING IS DE BESTE BESCHERMING TEGEN DIKKEDARMKANKER
2024: MAAND VAN DIKKEDARMKANKER
van
50ste tot en met
74ste elke twee jaar de stoelgangtest. GEEN EXCUSES. DOE DE STOELGANGTEST. IK DOE HET! Marc Herremans - Ambassadeur Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker
je
je
VARIA

OKRA KOEKELARE

Vr 1 maart en vr 5 april (14 – 16 uur)

Darts

Prijs: Gratis

Locatie: ’t Hoekje (Sterrestraat 2)

Contact:

ludwina.desoete@proximus.be

0486 05 78 09

Do 7 maart en do 4 april (13.30 – 16.30 uur)

Crea

Prijs: € 1,50

Locatie: Huis Proot (Noordomstraat 2)

Do 7, 14, 21, 28 maart en do 4, 11, 18, 25 april (9 – 11 uur)

Lijndansen

Prijs: € 2

Locatie: CC De Balluchon (Moerestraat 19)

Vr 8, 22 maart en vr 12, 26 april (13.15 tot 16 uur)

Petanque

Prijs: € 1

Locatie: Sporthal (Belhuttebaan 40)

Ma 11 maart (13.30 – 17.30 uur)

Gewestelijk Bowlingtornooi

Prijs: € 13,50

Locatie: Bowling Anglo (Ringlaan 33)

Do 14, 28 maart en do 11, 25 april (14 – 17 uur)

Kaarten en gezelschapsspelen

Prijs: € 1,50

Locatie: Zaal De Mokkernaere (Lekestraat 42)

Vr 15 maart (13.30 – 17 uur)

Wandelen

2 x 4 km met koffiestop

Locatie: Parking De Buidel (Ringlaan 1)

Wo 10 april (13.30 – 17 uur) Lentefeest

Locatie: CC De Balluchon (Moerestraat 19)

Do 18 april (13.30 – 17 uur) Fietsen

Prijs: Gratis

Locatie: Parking De Buidel (Ringlaan 1)

Contact: deketelaeremarleen@ hotmail.com | 051 58 04 71

Za 20 april (vanaf 17 uur) Jaarlijkse kaarting

Locatie: Zaal De Mokkernaere (Lekestraat 40)

Meer info over activiteiten van OKRA Koekelare?

Contacteer Ronny Van Eenoo of Cecile Bailleul via ronny.van.eenoo@telenet.be cecile.bailleul@telenet.be 051 58 94 56.

UNIZO KOEKELARE

Wo 6 maart (20 uur –deuren open om 18.30 uur) Modeshow

Prijs: € 25 (kaartenverkoop bij deelnemende winkels)

Locatie: CC De Balluchon (Moerestraat 19)

Contact:

051 50 01 98

NEOS KOEKELARE

Do 7 maart (13.30 – 18.30 uur) Trabol

Locatie: De Klyteput (Bergmolenweg 2)

Di 12, 26 maart en di 9, 23 april (13 – 16 uur)

Outdoor petanque

Prijs: € 1

Locatie: Sporthal (Belhuttebaan 40)

Ma 18 maart en ma 15 april (13.30 – 17 uur)

Kaart- en boldernamiddag

Prijs: € 2

Locatie: CC De Balluchon (Moerestraat 19)

Ma 25 maart (14 – 16.30 uur)

Voordracht door kruidenvrouw

Renate Bruggeman

Prijs: € 8 (niet-leden: € 13)

Locatie: CC De Balluchon (Moerestraat 19)

CYCLING TEAM

VERCOKEUKENS –IDLETTERING

Vr 8 maart (vanaf 19 uur)

9e algemene kennisquiz

Prijs: € 20 (teams van max. 4 personen)

Locatie: CC De Balluchon (Moerestraat 19)

Contact: kurt.sinnaeve@telenet.be

DE NEGENSPRONG KOEKELARE

Za 9 maart (vanaf 18.30 uur)

Busje op barbecuefestijn

Locatie: CC De Balluchon (Moerestraat 19)

18 Jouw activiteit in de kalender? Voer je activiteit in via www.uitdatabank.be ! Om je evenement in De Roepsteen en op www.koekelare.be te laten verschijnen, kan je de activiteit zelf invoeren in de UiT databank. Om je activiteit in De Roepsteen van mei-juni 2024 te publiceren, dien je ze vóór 29 maart in te voeren in de UiT databank.

PASTORALE EENHEID SINT-MAARTEN

KOEKELARE – ICHTEGEM

Zo 10 maart (11.30 – 15.30 uur)

Sober maal t.v.v. Broederlijk Delen en project in Peru Inschrijven via parochiehuis (Kerkstraat 6, Koekelare)

Prijs: € 8 (kinderen 3 – 10 jaar: € 5)

Locatie: Zaal Zuudhove (Ichtegemstraat 14/2)

Contact:

p.e.sint-maartenkoekelareichtegem@outlook.be

MOKZA

Di 12 maart en di 9 april (13.15 – 17 uur)

Kaarten en bowlen

Locatie: Zaal De Mokkernaere (Lekestraat 40)

Contact:

051 58 89 80

051 58 25 09

TUINHIER KOEKELARE

Vr 15 maart (19.30 uur)

Voordracht met Wilfried

Verplancken: Tuinplanning en onderhoud in het voorjaar

Locatie: Zaal De Mokkernaere (Lekestraat 40)

Meer info:

0475 90 65 86

jerome.depoorter@skynet.be

Vr 19 april (19.30 uur)

Voordracht met Paul Vanderberghe: Bloembakken opvullen en onderhoud

Locatie: Zaal De Mokkernaere (Lekestraat 40)

Meer info:

0475 90 65 86

jerome.depoorter@skynet.be

NATUURPUNT RUIDENBERG

Zo 17 maart (14.30 – 16.30 uur)

Lentewandeling over de Koekelareberg

Locatie: De Klyteput (Bergmolenweg 2)

Contact: pollentier.georges@ outlook.com | 0486 82 41 41 www.natuurpunt.be/agenda

OPEN LIBERAAL KOEKELARE

Zo 17 maart (8 – 11 uur) Ontbijt

Locatie: CC De Balluchon (Moerestraat 19)

Tickets:

open.liberaal@gmail.com

TECHNIEKACADEMIE

Wo 20 maart tot wo 22 mei (13.30 – 15.30 uur)

Junior Techniekacademie Koekelare (STEM)

3de en 4de leerjaar

Prijs: € 70

Locatie: Sint-Martinusinstituut (Ichtegemstraat 14/2)

Contact: techniekacademie@vives.be 056 26 40 10

www.techniekacademie.be

DE PLUMMESTAMPERS

Zo 24 maart (8 – 12 uur) 2de ontbijt

Inschrijven voor 8 maart via storting op BE94 0689 3524 3614. Je vermeldt naam en aantal personen volgens leeftijdscategorie.

Prijs: € 20

(kinderen 3 – 12 jaar: € 12)

Locatie: Da Vinci Atheneum (Moerestraat 20)

KONINKLIJKE FANFARE

SINT-JORIS KOEKELARE

Za 30 maart (20 uur)

Lenteconcert o.l.v.

Yves Dewachtere

Prijs: Aperitief inbegrepen: € 15 (- 12 jaar: € 10)

Locatie: CC De Balluchon (Moerestraat 19)

Tickets:

sintjoriskoekelare@gmail.com 0477 61 30 08

PANTA RHEI VZW

Di 2, wo 3, do 4 en vr 5 april

Het eiland van opa

Pasen 1 – 2024

Prijs: € 85

Locatie: Zaal Zuudhove (Ichtegemstraat 14/2)

Contact: info@pantarheivzw.be 02 397 99 99

www.pantarheivzw.be

VIEF KOEKELARE

Do 4 april

Infosessie door notaris

Vandeurzen: “Zorgvolmachten en bewindvoering”

Locatie: Zaal De Mokkernaere (Lekestraat 40)

Contact: 0475 90 65 86

jerome.depoorter@skynet.be

Vr 26 april

Kaas- en Breughelavond

Locatie: Gemeenschapszaal

D’ Oude Schole (Bovekerkestraat 168)

Contact: 0475 90 65 86

jerome.depoorter@skynet.be

19

WANDELCLUB KOEKELARE VZW

Za 6 april (inschrijving en start vanaf 6.30 tot 15 uur)

Blarentocht

(3/7/10/14/18/24/32/46 km)

Een omloop met onverharde veldwegels door het houtland. Een aanrader voor elke wandelaar.

Locatie: CC De Balluchon (Moerestraat 19)

Prijs: € 3

Contact: info@wandelclubkoekelare.be | 0494 72 67 43

TEMPO KOEKELARE

Di 9 april tot do 13 juni (telkens op di en do van 19.30 tot 20 uur)

Start-to-tempo

Leer in 10 weken 5 km lopen.

Prijs: € 35

Locatie: Sporthal (Belhuttebaan 40)

Inschrijven: tempokoekelare@gmail.com 0479 82 40 97

NATUURWERKGROEP DE KERKUIL

Do 18 april (19.30 – 21.30 uur)

Voordracht gierzwaluwen

Prijs: Gratis

Locatie: CC De Balluchon (Moerestraat 19)

Reserveer je plaats: natuurwerkgroepdekerkuil.be > ‘activiteiten’ > ‘Voordracht gierzwaluwen’

DE ZESTIGERS

zo 24 november 2024

ODIEL VAN CAEYZEKE IN SAMENWERKING MET VC APOLLO KOEKELARE

Za 20 april (20 uur)

Odileum Koekelare

Prijs: € 15

Locatie: CC De Balluchon (Moerestraat 19)

Tickets: www.odiel.be

DA VINCI ATHENEUM

Za 20 april (14 – 17 uur)

Opendeurdag:

Da Vinci Universalis 2024

Locatie: Moerestraat 20

Contact:

info@davinci-atheneum.be

051 59 12 16

www.davinci-atheneum.be

Save the date voor alle zestigjarigen

We nodigen iedereen die geboren werd in 1964 en in GrootKoekelare lagere school liep of er nu woont uit voor een reünie. Deze gaat door op zondag 24 november 2024 in Hof ter Molen in Leke.

Wens je deel te nemen? Bezorg bij voorkeur je e-mail of je adres aan:

• devistoortelboom@telenet.be of 0485 02 00 51

• els@devriendtprinting.be of 0496 27 07 90.

We contacteren je later voor meer praktische informatie.

Gemeente Koekelare: Sint-Maartensplein 19 - 8680 Koekelare - 051 58 92 01

Coördinatie: Magalie Waroquier – communicatie@koekelare.be

V.U.

Koekelare, Jessy Salenbien,

20
COLOFON
Gemeentebestuur
schepen van Cultuur, Pers en Communicatie. Jouw activiteit in de kalender? Voer je activiteit in via www.uitdatabank.be ! Om je evenement in De Roepsteen en op www.koekelare.be te laten verschijnen, kan je de activiteit zelf invoeren in de UiT databank. Om je activiteit in De Roepsteen van mei-juni 2024 te publiceren, dien je ze vóór 29 maart in te voeren in de UiT databank.
© Wim Bovens
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.