Page 1

Kun 7 ledige leiligheter Oppdatert 30. november 2016


godt! lget går e selge igjen. a s r e d j e. Kjøp du kansk populært områd l a k s g a i et Én d lurt å eie t e d r e Da

Suksessen fortsetter!

Stor TAKK til alle som har tatt godt imot Skonnertveien hageby. På få dager ble Trinn 1 nær utsolgt. Mange vil bo sentralt, lunt og solrikt i Grimstad. Suksessen gjør at vi nå også legger ut de siste leilighetene i Skonnertveien hageby. Du kan fortsatt bli med, men dette er siste mulighet.

2

3


Bo smart. Fornuftige priser

Energieffektive boliger

Stor, flott felleshage

Kjempestore balkonger

Topp inneklima

Høy teknisk kvalitet

Nær butikker og havna

Svært solrik tomt

Vannbåret gulvvarme

Enkelt vedlikehold

Det er lunt!

Reis mer, spis bedre

Bygg i tre er billigere enn bygg i betong. Går du ned i størrelse, bidrar det også. Downsizing er trendy!

Du sover bedre i en bolig med godt inneklima.

Mindre svevestøv, mindre tørr luft. Deiligere varme. At det er miljøvennlig gjør heller ikke noe.

4

Lev mer.

Du vil merke det på strømregningen.

Det er solid, velprøvd byggeteknikk med topp kvalitet på alt av materialer og teknisk utstyr.

Du må fortsatt ta oppvasken! Men det stopper nesten der.

Navnet er ikke tilfeldig! Hagen får gode områder for matauk, grilling, lek, samtaler, solbading og boklesing.

Det er i Grimstad! Det er ett minutt fra Meny, tre fra Odden og fem fra Storgata. Kan det ligge bedre?

Ok. Det er ikke på brygga. Fordelen er at du kan sitte ute mange flere timer i året.

Store, solrike balkonger med lune kroker – og god plass til glade gjester.

Ingen steder i Norge skinner sola mer enn i Grimstad, og skinner den i Grimstad skinner den i Skonnertveien.

Når du bruker mindre penger på å bo, kan du bruke mer på gode opplevelser. #livet

5


Bengt G. Michalsen og Gunn Torill Rike Johansen fra BGM Arkitekter i Grimstad

Med hjerte for Grimstad Arkitektene bak Skonnertveien Hageby har skapt koselige solrike leiligheter rundt en stor hage et steinkast fra sentrum, og de tror dette blir en stille og god plass å bo. – Mi får det nok ikkje kjekkere enn i Grimstad, bedyrer Bengt og Gunn Torill. – Terrenget er senket ned så langt det lar seg gjøre, for å skape så mye lys og sol inn i hageområdet som mulig, forteller arkitekt Bengt G. Michalsen og sivilarkitekt Gunn Torill Rike Johansen ved BGM Arkitekter i Grimstad. Et hopp og et lakk fra Storgata, kulturhuset og iskiosken sitter arkitektene hos BGM midt i Grimstads ærverdige trehusbebyggelse og tenker ut nye og moderne løsninger for alle som ønsker seg et nytt hjem. Leilighetene i Skonnertveien blir gjennomgående, med store, solfangende balkonger og

6

terrasser, eller med egne hager på baksiden, inn mot det tiltalende fellesområdet, som vil gi beboerne en skjermet privat felleshage med benker, skjermede oppholdsarealer, blomster og planter og områder for sosialt fellesskap – Vi har lagt vekt på at Skonnertveien Hageby skal puste og leve sammen med naturen rundt, noe som er så viktig for alle som bor her i Grimstad, forteller de. Bærekraft og miljøvennlige løsninger er alfa og omega når man skal tegne moderne leilighetskomplekser i 2016. Noe som gjenspeiles også i kvaliteter og inneklima i boligene. – Det blir ganske mye masse som skal flyttes, hele bergknatten forsvinner og gir plass og lys til et helt rolig og skjemet stor hage på innsiden av boligene. Her blir det rett og slett en unik flott plass å bo.

7


Arkitektens tegning av de 18 nye leilighetene (Trinn 2). Seks på 75 m2 til høyre. Ni på 90 m2 i midten. Tre på 105 m2 lengst til venstre. Alle balkongene vender mot den lune felleshagen og ettermiddags- og kveldssolen. De tre største leilighetene får i tillegg en mindre balkong mot øst. Alle leilighetene får svalgang mot morgensolen (på motsatt side av denne tegningen). På svalgangen er det plass til to små stoler og et lite bord. Perfekt til morgenkaffen!

Slagordet vårt er ikke bare skryt Det blir en oase. Lunt, frodig, solrikt og beskyttet. Midt i Grimstad.

Den delvise terrasseringen er et smart grep fra arkitektene som sikrer gode solforhold på alle balkongene, også når solen står høyt på himmelen.

8

9


– En solrik og hyggelig møteplass

– En liten landsby midt i byen.

Sørmeglerne Dajmi Birkedal og Camilla Stenberg Rimestad gleder seg til å se fornøyde fjes flytte inn i Skonnertveien Hageby. – Det er ikke så ofte vi sier dette, men Skonnertveien er nok noe av det koseligste og luneste vi har jobbet med av boligprosjekter, sier de to erfarne meglerne. Sørmegleren har kontorer i enden av gågata i Grimstad, og for å være ærlig, alt i Grimstad ligger i gåavstand. Det er noe av det som gjør byen så intim og trivelig. Likefullt har den rom og plass nok til alt fra yrende liv på gjestebrygga om sommeren til store festivaler som Ibsen- og Hamsundagene og Kortfilmfestivalen. For å nevne noe. Men trivselen går aldri grimstadværingene på akkord med. Da får det heller være med alt storinnrykket. – Hele Grimstad er en landsby i forkledning som by. Skonnertveien Hageby blir et helt lite boligsamfunn selv, der man enten kan velge å dele kveldssola i hagen med naboene, eller trekke seg tilbake til den romslige og flotte leiligheten, med en egen, avskjerma hage. Triveligere blir det ikke, insisterer Dajmi og Camilla.

10

En milepæl i Grimstad. Snart ti år er gått siden reguleringsplanen ble godkjent. Nå ser hagebyen endelig dagens lys. Utbyggerne Bengt Gunnar Michalsen og Tor Øystein Osa Michalsen er svært fornøyde med at Skonnertveien Hageby nå endelig bygges ut. Alle leilighetene blir bygget rundt en solrik og trivelig hagepark der det gode småbylivet kan dyrkes etter alle hagebruksregler. De to har samarbeidet med entreprenør Kaspar Strømme AS om å utvikle hagebyen. – Det er en milepæl for oss i Grimstad. Dette prosjektet vil sette en ny standard for sentrumsnær boligbygging. Vi bygger vi i fremtidsrettet standard hvor energibruk og inneklima står i høysetet. Alt for ofte ser vi at det bare prosjekteres bygningsmasse i enkel standard og uteområdet planeres uten noe mer, her er det i tillegg blitt en helt fantastisk hage som alle beboerne kan benytte, sier de.

Uteområdene i Skonnertveien Hageby blir en stille oase man kan trekke seg tilbake i. Landskapsarkitekt Helene Øhlenschlæger hos Asplan Viak har gjort seg omhyggelig flid med å skape skjermede og innbydende hager for alle som skal bo i Skonnertveien Hageby. – Det blir et privat hagepreg, langt mer enn en offentlig park. Innsynet er begrenset, og den lune roen man ønsker seg når man vil ta med seg maten ut for å spise i hagen er ivaretatt, forklarer hun, og viser hvordan hver leilighet på grunnplan får treterrasser og trapper opp mot det felles hageområdet. En liten vei slynger seg også svakt oppover i terrenget mot benkene, rekreasjonsområdet og lekeplassen. – Den gjør en liten sving, nesten som en rampe, sier hun, og viser hvordan høydekotene

går fra seks m.o.h. i første etasje til drøyt åtte og en halv meter oppe i den solrike oasen som blir helt unik for dette byggeprosjektet. Trappene bygges over en nedsenkning i terrenget, på engelsk kalt en swale, en overvannsfanger som skal ta ved flomvann fra fjellknausen ovenfor hagen på dager med stor nedbør. Når du har gått fra hagen din og opp tretrappene, passerer du en plen med solsenger og kan la hendene gli langs myke gresstrå og nordiske hagevekster. – Grimstad har en lang tradisjon for å være en hageby, og vi har bestemt oss for å bruke vegetasjon som historisk sett har fulgt byen. Det blir løvfellende hekker, kanskje av bøk. Det blir god kveldssol i hagene, og noen av leilighetene får en svalgang med forhage, forteller landskapsarkitekten. Landskapsarkitekt Helene Øhlenschlæger. Se utomhusplanen på neste side.

11


Utomhusplan

Se også etasjeplan 1. etasje på side 27

  



  





  







 



 











  

  



  













  

 















  





      

 



  

 

 

 









   

 

 





 





 

  





  

 



 



 



 



 







  

 





 

  

 

 

 

 

 

 



  

13 12


Byggetrinn 2

Byggetrinn 1

Uteområdet bygges i flere nivå og gir gode, lune “rom” i hagen. Legg merke til de private hagene i front av leilighetene i Trinn 2.

14

15


Oversikt

107 BRA: 55 m2 Balkong: 14 m2 Pris: 2.100.000,-

207 BRA: 55 m2 Balkong: 14 m2 Pris: 2.200.000,-

302 BRA: 89 m2 Balkong: 17 m2 Pris: 3.600.000,-

(Se også side 18)

(Se også side 18)

(Se også side 22)

30. november 2016 er det kun 7 ledige leiligheter

S ol

309 BRA: 106 m2 Balkonger: 18 m2 + 6 m2 Pris: 4.650.000,-

gt

S ol

308 BRA: 89 m2 Balkong: 17 m2 Pris: 3.600.000,-

gt

Disse tre er de eneste ledige (pr. 15.08.16) i Trinn 1, og selges fortløpende.

307 BRA: 89 m2 Balkong: 17 m2 Pris: 3.600.000,-

306 BRA: 89 m2 Balkong: 17 m2 Pris: 3.600.000,-

S ol

gt

S ol

gt

305 BRA: 75 m2 Balkong: 17 m2 Pris: 2.850.000,-

S ol

gt

S ol

gt

S ol

304 BRA: 75 m2 Balkong: 17 m2 Pris: 2.850.000,-

gt

(Se også side 23)

213 BRA: 106 m2 Balkonger: 20 m2 + 6 m2 Pris: 4.300.000,-

S ol

212 BRA: 89 m2 Balkong: 20 m2 Pris: 3.400.000,-

gt

211 BRA: 89 m2 Balkong: 20 m2 Pris: 3.400.000,-

S ol

gt

210 BRA: 89 m2 Balkong: 20 m2 Pris: 3.400.000,-

209 BRA: 75 m2 Balkong: 20 m2 Pris: 2.750.000,-

(Se også side 21)

208 BRA: 75 m2 Balkong: 20 m2 Pris: 2.750.000,(Se også side 19)

S

olg 113 t BRA: 106 m2 Terrasse: 19 m2 / Balkong: 6 m2 Privat hage: 28 m2 Pris: 4.100.000,-

S

olg 112 t BRA: 89 m2 Terrasse: 35 m2 Privat hage: 34 m2 Pris: 3.450.000,-

111 BRA: 89 m2 Terrasse: 35 m2 Privat hage: 36 m2 Pris: 3.450.000,-

S ol

gt

S ol

110 BRA: 89 m2 Terrasse: 35 m2 Privat hage: 40 m2 Pris: 3.450.000,-

gt

S

olg 109 t BRA: 75 m2 Terrasse: 50 m2 Privat hage: 44 m2 Pris: 2.750.000,-

108 BRA: 75 m2 Terrasse: 50 m2 Privat hage: 47 m2 Pris: 2.750.000,(Se også side 19)

16

17


Skonnertveien hageby

 207  BRA: 55 m2  P-ROM: 52 m2     Balkong: 14 m2   2 P-plass: 12,5 m Sportsbod: 5 m2

 

  

 

Dok avgift: 9.075,-

    

 

 

 



















 



 

208 BRA: 75 m2  P-ROM: 72 m2     Balkong: 21 m2  

  

 

  





2 P-plass: 12,5 m    2 Sportsbod: 12,5 m  

 Pris: 2.750.000, 



 

Dok avgift: 9.075,-

 

 

     

  

 



  

 

  





 

 





















 

    







    



  

Hør med megler om mulighet for  oppgradering til garasje og større bod.

   



 



P-plass: 12,5 m2 Sportsbod: 12,5 m2

Leilighetsnummer 

  



   

Dok avgift: 9.075,-

  

Dok avgift: 9.075,-

  

Pris: 2.750.000,-

  

  

P-plass: 12,5 m2 Sportsbod: 5 m2 Pris: 2.100.000,-

  

 

   

 

  

107 BRA: 55 m2 P-ROM: 52 m2 Balkong: 14 m2

  

 

Leilighetsnummer

 

  

     

  

108 BRA: 75 m2 P-ROM: 72 m2  Terrasse: 50 m2  2 Privat hage: 47 m



 



Pris: 2.200.000,-

Leilighetsnummer

 

 



Leilighetsnummer

Skonnertveien hageby





 





























 

 

 

Tegningen viser leilighet i 2. etasje med balkong. I 1. etasje er det større terrasse/hage. Hør med megler om mulighet for oppgradering til garasje og større bod.

18

19


Skonnertveien hageby



Leilighetsnummer

        

213 BRA: 106 m2 P-ROM: 102 m2 Balkonger: 20 m2 + 6 m2

  

12,5 m2 Sportsbod: 12,5 m2

   

Pris: 4.300.000,-

   

  

   P-plass:   

Dok avgift: 12.675, 

  

 

    

    









 





            







    



 





    





  

 

 



         

    



 







  







 

 





 

 















 







                        



 

 

  



Tegningen viser leilighet i 2. etasje med balkong. I 1. etasje er det større terrasse/hage. Hør med megler om mulighet for oppgradering til garasje og større bod.

20

21


Skonnertveien hageby Leilighetsnummer

 302   BRA: 87 m2   P-ROM: 82 m2      2 2  Balkonger: 21 m + 3 m  

 P-plass: 12,5 m2  Sportsbod: 5 m2  

Pris: 3.600.000,-



     

  

 



  

 

 

   

  

 









  

   

Pris: 3.600.000,-

   

Dok avgift: 10.875,Hør med megler om mulighet for oppgradering til garasje og større bod.

  

 



 

P-plass: 12,5 m2 Sportsbod: 12,5 m2

 

  





     







  



 



 



    



    

 

  

 

  



 

 







   

 

 



  







  

 

 

 

     







  

    

  

 

 

  

 

 

  

  

 

  

  

307 BRA: 89 m2 P-ROM: 86 m2 Balkong: 17 m2 (min.)

 

  

   

Dok avgift: 10.875,   

Leilighetsnummer

 

 

        

Skonnertveien hageby





  



 



   

 

 

 











 

















 









 



 









 

 

22

23


Etasjeplan

Etasjeplan

Underetasje

1. etasje

  

 







  





 



 



                

 

      

 





 

 





  





 

 

 

 

 



  







  

  



 

 

 

 

 

  



 



 

 

 

  



 

 









 

  

 

 

 

 





  



 

 

 

 



 



 

 

  





 

  

 





 







 

 

 



  

 

 

 



 

   

  









 











  



  



 

 



  





 

 

 

 





  

 

 

 





 

 



 

 







 

 

 









 



 

 

  



 

  



 

  



 

 

   

  

 

 



 

 



 

 

 





























  

  















  

 

 

 

  

  

 

 







 







  







 

 

 





 



 

 















 





 

 





 









 

 

  

 

 











 















 





 









 



 



  



 









 

 

 

 

















 



 



 













 











 

  





 

 













 









 

 

 

  

  



 







 

 

 

  









 



 



 









 





 





  



 





 



 

 

  

  

 



 







 

 



 





  

 





 



 

 

 







 







 





 

  













 

  







 

 



 





 

 

 







  









 

 







 



 



 



 

 

 





 



 







 

 

  



              

 



 

 

  







 



 



 

  







 

 

 

 

 

 

 



 

 



  



24





  











  

 



  

  









 































 

25  


Etasjeplan

 

 

 

  





 

 



 



 



   















 















 

 







 



 



 

 









  





 

 







 

 













 













 

 

 





 

  





 







 

















 





 



 

 











 



 

 

















 



 







 

 

 



 





   



 



 





 











 

 







 





 















 



  



 

 

 

 





 















 









 













  





  

  









 

 

 

 



 

 



 

 

 



 





 

  



 











 

  

   











 



 

 



 

 

  

 

 

 

 







  



  

  

  





 







 







 

 





 





  



 

 

 



    





 







 







 

 

 

 

 













 



 





 







  











   

 

 

 



 



 





  









 

 



 

 



 

  







 

 





   

 

 





 

  







 





   

 

 







              

 



  



   





  

 





 



 



  





 

 















  



 







 

 



 







 







 





 



 









 







 

   







 











 









   

 

 



  

 

 



 



 

 





 

 





 



  

 



 

  

 







 





 



 



 





 

  



 













  









 

  





 



 







 











 





 











3. etasje 

                   

2. etasje

 



 

 

                   

Etasjeplan

 



  

 





 

 





 





 



 







 











 

 

26

 





 

  

  

 

 

   

 

27


Meglers beskrivelse MEGLER Sørmegleren AS, org.nr: 944 121 331. Storgaten 10, P.B 155, 4891 Grimstad Dajmi Birkedal Megler MNEF dajmi@sormegleren.no Camilla Stenberg Rimestad Eiendomsmegler MNEF camilla@sormegleren.no EIENDOM Skonnertveien Hageby. Gnr.200, bnr. 1192, 1190, 1587, 1589 i Grimstad kommune. Eiendommen vil bli seksjonert og tildelt et seksjonsnummer for hver leilighet innen overtakelsen. BYGGHERRE OG SELGER Vesøygaten Utvikling AS Org. Nr. 992042451 4876 Grimstad ENTREPRENØR Blir ikke avklart før nærmere byggestart ARKITEKT BGM Arkitekter AS Nygata 3 4876 Grimstad BESKRIVELSE Eiendommen vil bestå av 2 bygg som vil henge sammen, med tilsammen 35 leiligheter med størrelser fra 55 kvm til 105 kvm. Prosjektet deles opp i to byggetrinn der første byggetrinn består av 17 leiligheter. Under byggetrinn 1, skal det være 10 separate garasjer med store boder på ca. 17. kvm. Under byggetrinn 2 skal det bygges parkeringskjeller med tilhørende boder til leilighetene. Det blir to heiser i prosjektet når alle 35 leilighetene er ferdigstilt. Alle leilighetene får tilgang til heis. TOMT Tomten består av 4 matrikkelnummer, og vil bli sammenføyd før seksjonering. Eiendommens samlede tomteareal utgjør ca. 4,2 mål. Deler av felleshagen ligger på 200/1585 og er avtaleregulert med hjemmelshaver av 200/1585. Denne delen av felleshagen blir et sameie mellom utbygger av eiendommen og naboeiendommen.

28

AREALER Leilighetenes arealer varierer fra 55 kvm til 105 kvm BRA som anført i tegninger vedlagt denne salgsoppgave. Arealene fremkommer av prisliste og tegninger. Definisjonen på arealer er BRA-bruks areal, er leilighetens areal avgrenset av ytterveggs innside. P-rom er primær areal som tilsvarer BRA, men er fratrukket innvendig bod. Bod i henhold til forskriftskrav. Felles sykkelbod og separate sportsboder er plassert i P-kjeller eller garasje. VEI, VANN OG KLOAKK Offentlig tilknyttet vei, vann og kloakk REGULERINGSFORHOLD Eiendommen er regulert til bolig , og tilhører reguleringsplan Vesøygatens forlengelse datert 23.09.2009. Merknad fra kommune: Det er vedtatt en mindre reguleringsendring av planen i Teknisk utvalg, 10.05.2016. Vedtaket er ikke pr. dd. sendt ut til alle berørte parter, og følgelig vil vedtaket være mulig å påklage. Det gjøres oppmerksom på at nabotomtene på oversiden er regulert til bolig og er godkjent for fremtidig blokkbebyggelse. LIGNINGSVERDI Ligningsverdien er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt ”primærbolig” (der boligeieren er folkeregistret bosatt) eller ”sekundærbolig” (andre boliger som eies). Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, http://www. skatteetaten.no HEFTELSER SOM SKAL FØLGE EIENDOMMEN Det vil bli tinglyst heftelser på eiendommen ved. Vei, vann og kloakk. Det vil bli tinglyst lovbestemt panterett til sameiet. Det er tinglyste servitutter på eiendommen. Servituttene er under innhenting. Tar forbehold om at alle servituttene finnes. På hovedeiendommen kan det være tinglyste servitutter i form av erklæringer/avtaler som ikke fremkommer av grunnboken for denne eiendommen. Kopi av grunnboken samt heftelser som er tinglyst kan fås ved henvendelse til megler.

Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen: (200/1589) 19.08.1905 905664 ERKLÆRING/AVTALE Grunnavståelse til GrimstadFrolandsbanen Senere overdratt til Den Norske Stat GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE 21.04.1944 269 BESTEMMELSE OM VEG Rettighetshaver Mathias P. Molland 02.12.1948 1321 BESTEMMELSE OM VEG Rettighetshaver Mathias P. Molland. GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE 30.03.1962 755 ERKLÆRING/AVTALE Forpliktelse til å fjerne garasje når bygningsrådet forlanger det. 23.09.1982 5226 ERKLÆRING/AVTALE Rettighetshaver: Grimstad kommune. Bestemmelse om veg (200/1192) Servitutter i grunn: 10.10.1977 4470 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE Rettighetshaver: 0904 / 200 / 1190 / (200/1587) Servitutter i grunn: 10.10.1977 4471 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE Rettighetshaver: 0904 / 200 / 1190 / ENERGIMERKING Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten for energi og oppvarmingskarakter og lager fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Bygges etter TEK-10. Energiklasse blir beregnet. Be megler om nærmere informasjon. PRISLISTE/ØKONOMI Priser er beskrevet på tegningen til hver enkel leilighet. Inkludert i prisen er garasje, eller eventuelt garasjeplass og bod. Det betales 100% ved overtakelse av eiendommen. Finansieringsbevis fremlegges av kjøper før avtaleinngåelse. Eventuelle tilvalg som aksepteres av selger, faktureres direkte fra entreprenøren. Dersom oppgjør ihht kontrakt forsinkes mer enn 21 dager, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg. Det tas forbehold om endring av satsene for offentlige omkostninger og avgifter i tiden frem til hjemmelsovergang finner sted. Det kan kreves en ekstra innbetaling til

felleskostnader til sameiet ( ca. kr. 75 pr. kvm )ved overtakelse, slik at Sameiet har likviditet i oppstarten. Det er utarbeidet standard kjøpekontrakt for dette prosjektet som er tilpasset Bustadoppføringslova. Selger forbeholder seg retten til uten varsel å kunne endre priser og betingelser for usolgte seksjoner og parkeringsplasser. PARKERING Arkitekt i samarbeid med selger forbeholder seg retten til å organisere parkeringsplasser og boder i kjeller (gjelder ikke garasjer med tilhørende boder) på den måten som finnes mest hensiktsmessig før overtakelse. Eventuelle overskuddsplasser skal tilhøre selger, som fritt kan omsette eller leie ut disse. ENDRINGSARBEIDER Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjonsanlegg, el-skap eller avløp og vanntilførsel. Det vil gitt mulighet for å gjøre enkle tilpasninger i leilighetene forutsatt at bestillinger av endringer og tillegg foretas innen gitte tidsfrister. Tilleggs endringer kan ikke kreves og overstige 15 % av kjøpesum. Selger vil i tilvalgs møte med kunde gå gjennom de tilvalgs muligheter kjøper har. Kostnader for dette dekkes av kjøper, avtales med entreprenører og fakturering gjøres direkte mellom entreprenør og kjøper. OVERTAKELSE Planlagt overtakelse er 16 måneder etter igangsettelse. Det vil bli sendt ut varsel i forkant av overtakelsen. Se punkt ved forbehold. GARANTIER: Leilighetene selges ihht. Lov om Bustadoppføring, og selger plikter å stille garanti på 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% av kjøpesummen i 5 år etter overlevering av leilighetene til kjøper. Eventuell overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti ihht. Bustadoppføringsloven § 47.

SEKSJONERING Boenhetene vil bli seksjonert innen overtakelse og den enkelte får tildelt eget seksjonsnummer. Sameiet vil omfatte byggetrinn 1 og 2. KJØPEKONTRAKT OG VEDTEKTER FOR SAMEIET Avtale om kjøp av leilighet og garasjeplass forutsettes inngått på selgers standard kjøpekontrakt og midlertidig kjøpsbekreftelse som vil bli benyttet ved salg. Selgers kontraktsdokument forutsettes gjennomgått før bud inngis. Selger tar forbehold omå foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m. Kjøper må ved signering av kontrakt fremlegge bekreftelse på finansiering av leilighetskjøpet fra bank. Utkast til vedtekter kan fås hos megler. Den enkelte seksjonseier har rett og plikt til å vær medlem av Sameiet som blir etablert. KJØPERS UNDERSØKELSESPLIKT Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsprospekt, reguleringsplaner,byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper henvende seg til megler. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp av bolig inngås. MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE/FERDIGATTEST Midlertidig brukstillatelse/ferdigattest vil foreligge innen overtakelse FELLESKOSTNADER Felleskostnader vil utgjøre ca. kr. 25 pr. kvm pr. mnd. Forslag til budsjett fås hos megler. Budsjettet over felleskostnadene er ett utkast og kan dersom sameiet ønsker det, endres på flere punkter. Eiendomsskatt er ikke inkludert i felleskostnadene og blir fakturert den enkelte seksjonseier. Kostnader til drift og vedlikehold av sameiets fellesarealer påhviler sameierne i fellesskap i henhold til de enkeltes sameiebrøker. Felleskostnader skal blant annet dekke, forsikring på bygg, forretningsførsel,

vedlikehold, renhold fellesareal, snørydding, energi/strøm fellesareal, heis og callinganlegg. Bygget vil være forsikret frem til overtakelse og Sameiet tegner fullverdi forsikring fra overtakelse. Kjøper må tegne egen innboforsikring. Utgifter for vannbåren varme og varmt vann belastes gjennom felleskostnadene med et A konto beløp og vil bli avregnet årlig. FORBEHOLD OM REALISERING Det tas forbehold om at 60 % av samlet salgsverdi i 2. byggetrinn er solgt før endelig bekreftelse om gjennomføring av salgstrinnet kan gis. Forutsatt tilfredsstillende salg, og beslutning om igangsettelse er planlagt overtakelse satt til ca. 4. kvartal 2017. Overtakelsesmåneden vil bli varslet 4 måneder før overlevering. Endelig beslutning om iverksetting av prosjektet vil bli varslet skriftlig til kjøperne senest innen 01.12.2016. Det tas forbehold om det gis igangsettelsestillatelse og øvrige offentlige tillatelser i tråd med de forutsetninger som følger av prospektet. ØVRIGE FORBEHOLD Det forutsettes at skjøte tinglyses over på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker å overføre hjemmelsoverføring av eiendommen, må dette tas forbehold om i bindende kjøpsbekreftelse. Det tas forbehold om mindre justeringer på tegninger og arealer i forbindelse med utarbeidelse av arbeidstegninger. Det gjøres oppmerksom på at det kan, i noen leiligheter, komme sjakter og eller rørføringer som ikke vist på tegninger. Tegninger i målestokk, kan fås utlevert hos eiendomsmegler og entreprenør ved tidspunkt for møte om eventuelle endringsarbeider. Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelser, prospekt og vedlegg. Alle opplysninger i denne salgsoppgaven er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standarden. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike justeringer. Alle perspektiver, modeller, illustrasjoner ute og inne er ment å gi et inntrykk av ferdig bebyggelse. Det vil derfor fremkomme elementer som ikke inngår i leveransen. Kjøper er kjent

29


Meglers beskrivelse (fortsatt fra forrige side) med at utendørsarbeider, avhengig av årstid, vil kunne bli ferdigstilt og overtakelsesforretning for disse avholdt etter at kjøper har overtatt boligen. Dersom kontrakten ønskes videresolgt før overtakelse, vil det påløpe et ekstra gebyr fra Selger på kr. 20 000,- inkl. mva. for merarbeid i forbindelse med salget. Dette kan faktureres/innkreves av Sørmegleren. Videresalg kan ikke gjøres uten selgers samtykke. Ervervet vil etter slikt samtykke kunne tinglyses direkte på tredjemann, men selger vil i forhold til oppgjør og kontraktsvilkår for øvrig kun forholde seg til kjøper.Selger forbeholder seg retten til å kunne endre priser og betingelser på usolgte leiligheter og parkeringsplasser KONSESJON Kjøpet krever ikke konsesjon. USOLGTE LEILIGHETER Utbygger svarer for fellesutgifter for eventuelle usolgte leiligheter etter ferdigstillelse når det gjelder andel av forsikring, kommunale avgifter og andel strøm. Når det gjelder andel fellesutgifter for vedlikehold av uteområder, vaktmestertjenester og lignende fordeles dette mellom de solgte seksjonene.

BUDREGLER Leilighetene selges til fast pris. Bindende avtale inngås hos megler. LOVVERK Boligene selges i henhold til bestemmelsene i lov om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad med mer (Bustadoppføringslova) av 13. juni 1997, nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der hvor leiligheter selges til selskaper, organisasjoner eller kjøpere som ikke skal bruke boligen selv. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3.juli 1992 nr. 93. Leiligheter hvor bindene avtale inngås etter ferdigstillelsen selges etter avhendingslovens normalregler. En eventuell mangelsvurdering foretas etter avhendingslovens alminnelige regler, jfr. § 3-7 og § 3-8. Dersom kjøper ikke er å anse som forbruker i henhold til avhendingslovens § 1-2 (3) gjøres det oppmerksom på at boligen selges som den er jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll, og må derfor b.l.a fremlegge gyldig legitimasjon. Megler plikter iht. Hvitvaskingsloven 20. Juni 2003 å innberette mistenkelige pengeoverføringer. VEDLEGG TIL PROSPEKT Kjøpsinformasjon fra megler Etasjeplan Salgstegninger med prisinformasjon Utomhusplan Byggningsteknisk og teknisk beskrivelse Reguleringsplan med bestemmelser (fås hos megler) Forslag til vedtekter og budsjett (fås hos megler) Utkast til kjøpekontrakt, kan fås ved henvendelse til megler. Kopi av bustadoppføringslova, grunnbok og servitutter kan fås ved henvendelse til megler. Grimstad den 11/6-2016

KREDITTVURDERING/ HVITVASKINGSLOVEN Selger forbeholder seg retten til å foreta en kredittvurdering av kjøperne.

LEILIGHETENE

TEKNISKE INSTALLASJONER

HIMLING Alle tak er nedforet. I kjøkken, våtrom, soverom og gang kan det forekomme justeringer på høyde for å gi plass til de tekniske anleggene. Alle tak sparkles til jevne flater og males.

VENTILASJONSOPPLEGG Leilighetene leveres med balansert ventilasjon.

Dersom det er uoverensstemmelse mellom byggebeskrivelse og tegninger, gjelder beskrivelsen.

OPPVARMING / VARMT VANN Alle leilighetene leveres med vannbåret gulvvarme.

Illustrerende møbleringsarrangement på plantegninger og 3D-illustrasjoner er ikke inkludert i leveransen. Spesifiseringer som ikke er nevnt i denne byggebeskrivelsen, er ikke medregnet. Etter overtakelse plikter ny eier å forsikre innbo. Bygningene må forsikres under ett.

INNVENDIGE VEGGER Leilighetsskillevegger blir av brann- og lydhensyn utført iht gjeldende krav. Øvrige innervegger utføres med gipsplater. Der det er aktuelt med veggfast montasje av utstyr og innredningskomponenter forsterkes veggen. Alle flater sparkles jevne som underlag for påføring av maling eller for fliser. Det forutsettes farger ihht. NCS fargesystem ihht tilvalgsliste DØRER Inngangsdøren til hver leilighet leveres ferdig malt med slett overflate fra fabrikk. Innvendige dører i leiligheten leveres med en slett, malt overflate (formpressede dører ). DØR - OG PORTLÅSER Hver leilighet får 3 sett nøkler i system, som passer til inngangsdør, bod dør i kjeller og postkasse. KJØKKEN Kjøkkeninnredningen leveres i hvit malt utførelse med laminert benkeplate inkl integrert hvitevarer ihht beskrivelse.

Byggebeskrivelse UTVENDIGE / BÆRENDE KONSTRUKSJONER TAKVERKET Bygningen har lett skrånende tak med fall til utvendig taknedløp, tekket med asfalt takpapp. YTTERVEGGER Ytterveggen består av isolerte vegger hvor disse kles med stående/ liggende kledning Det kan forekomme innslag av , fasadeplater eller pussede flater. VINDUER, BALKONGDØRER Dørene/vinduene leveres med 2 eller 3-lags energiglass iht TEK 10. Farge og uttrykk som de øvrige vinduene. Vinduer/dører utføres som PVC/aluminium/aluminimumsbeslått tre med utvendig farge som samspiller med byggeriets øvrige detaljer.

30

BAD/WC Det legges 20 x 20 cm keramiske fliser beregnet for våtrom på vegger og gulv. Veggene flislegges fra gulv til tak, med unntak av WC der det kun legges fliser på gulv.

BALKONGER / TERRASSER Balkongrekkverkene utføres i kobinasjon av glass og tre. Deler av uteområdet i egen hage i 1. etasje anlegges med treplatting/heller/ belegningsstein.

FELLESAREALER HOVEDTRAPPEROM Gulv: Pusset betong Vegger og tak: Sparklet og malt. Trekledning.

GULV I stue, kjøkken, soverom og gang legges det 1-stavs eikeparkett.

ETASJESKILLER / HEISSJAKT Etasjeskiller utføres i tre/ betong Trapp- og heishus bygges i tre/ betong

HEIS Det installeres maskinromsløs personheis. Heisen blir utstyrt med nødtelefonforbindelse. Alle leilighetene har tilgang til heisen.

LISTVERK List rundt dører, vinduer og tak leveres malt. ( + 1 strøk etter montering ) Det leveres lakkerte eikelister mot parkett. Leilighetene leveres listfrie mot tak.

KJELLER / PARKERINGSANLEGG / BODER Gulv: asfalt/betong. P-plasser merkes. Vegger og tak sprøytes med 1 lag støvbinding.

INNVENDIGE BODER Boder i leiligheter får malte vegger og belegg på gulv.

METALLARBEIDER Alle utvendige stålkonstruksjoner leveres med korrosjonsbeskyttelse og malte overflater.

SPORTSBODER Det blir levert 1 stk. bod, plassert i kjeller, til hver leilighet.

RADIO/TV/TELEFON/DATA Det leveres 1 stk kontaktpunkter for TV/ data pr leilighet. SANITÆRANLEGG Baderoms innredninger leveres som slett, hvit innredning med heldekkende vask, speil og lyslist. Vegghengt toalett. Dusjevegger leveres som innad slående dører. Bad Alle bad leveres etter teknisk forskrift (ikke våtromsnormen). Kjøkken Tilkobling til oppvaskmaskin og kjøkkenbatteri. ELEKTRISK ANLEGG Beskrivelse av elektroarbeidene: Generelt Den komplette elektroinstallasjonen vil tilfredsstille gjeldende regelverk ihht. NEK 400:2014. Kurser/stikk fellesareal Det etableres en hovedtavle i kjeller pr bygg med underfordeling i hver etasje. Det er medregnet generelle el-punkt i fellesarealet ihht NEK 400:2014. Det er medregnet belysning i boder og fellesanlegg. Porttelefon Det er medregnet porttelefonanlegg. Utendørs belysning I henhold til utomhusplan. Garasje, trapperom, svalganger, fellesrom, boder – i henhold til tek 10 / gjeldene regelverk. 1 stk. lampe pr. terrasse. DIVERSE Det er tilrettelagt for felles skilting og det leveres 1 stk. postkasse pr. leilighet. Utbygger forbeholder seg retten til å forandre beskrivelsen når det kan benyttes likeverdige eller bedre materialer og konstruksjoner enn beskrevet ihht. NS 3402 pkt. 11.2.

31


De 18 nye leilighetene i Trinn 2, fĂĽr vidunderlige solforhold fra tidlig ettermiddag til sen kveld. Meglerne har sol- og skyggediagrammer.

32

33


Romskjema

34

ROM

AREAL

HIMLING

GULV

VEGG

EL-ARBEIDER

RØR-ARBEIDER

GENERELT

VF/Gang

Se tegning

Malt gips

1-stavs Eikeparkett 14 mm

Malt gips

Punkter og stikk i henhold til NEK 400. Porttelefon med skjerm.

Vannbåren varme i gulv

Ytterdør; slett malt ytterdør med lite vindu

Gang

Se tegning

Malt gips

1-stavs Eikeparkett 14 mm

Malt gips

I henhold til NEK 400

Vannbåren varme i gulv

Innerdør; slett hvit overflate

Soverom

Se tegning

Malt gips

1-stavs Eikeparkett 14 mm

Malt gips

I henhold til NEK 400

Bad

Se tegning

Malt gips

Flis, valgfri til 250,pr m2 inkl mva

Flis, valgfri til 250,pr m2 inkl mva

I henhold til NEK 400 Varmekabler i gulv m/ termostat (evnt. vannbåren gulvvarme)

Slett hvit baderomsinnredning. Innadstående glassdører i dusj. Vegghengt toalett.

Innerdør; slett hvit overflate

Kjøkken og stue

Se tegning

Malt gips

1-stavs Eikeparkett 14 mm

Malt gips

I henhold til NEK 400 Trekkrør til TV/data

Vask. Ventilator i kjøkkenskap. Enhåndsgrep blandebatteri. Vannbåren varme i gulv.

Kjøkkeninnredning til verdi av kr 30.000,- inkl. mva, frakt og montering

Bod

Se tegning

Malt gips

Gulvbelegg av vinyl

Malt gips

I henhold til NEK 400

Alternativ - noen leiligheter har anledning til å montere varmtvannsbereder i bod - se tegninger.

Innerdør; slett hvit overflate

WC

Se tegning

Malt gips

Flis, valgfri til 250,pr m2 inkl mva

Malt gips

I henhold til NEK 400 Varmekabler i gulv m/ termostat (evnt. vannbåren gulvvarme)

Vask og toalett

Innerdør; slett hvit overflate

Bod i kjeller

Se tegning

Støvbundet betong

Betong

Betong/tre/gitter

1 takpunkt på bryter 1 stk stikk

Innerdør; slett hvit overflate

Gitterdør med fast felt

35


Informasjon om salg av leiligheter i prosjektet Skonnertveien hageby trinn 2

Kjøpstilbud for leilighet i prosjektet Skonnertveien hageby

Informasjon om bindende kjøpstilbud 1. Det eksisterer ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom. 2. Når et kjøpstilbud er innsendt til megler kan tilbudet ikke kalles tilbake. Tilbudet er da bindende frem til akseptfristens utløp, med mindre budet før denne tid avslås av selger eller budgiver får melding om at eiendommen er solgt til en annen. 3. Før formidling av bud kan skje til oppdragsgiver, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. 4. Dersom en kjøper krever det, kan han be om å få kontrollere saksgangen på kjøpstilbudene etter at eiendommen er solgt. Dette vil skje hos meglerforetaket hvor faglig leder vil være til stede. Øvrige budgivers navn vil i slike tilfeller fremkomme. Ved å be om slik informasjon aksepterer kjøper at han ikke kan offentliggjøre den informasjon han får. Sensitive opplysninger om for eksempel finansiering m.v., vil ikke fremkomme da dette er underlagt personvern/taushetsplikt. 5. Budgiver bekrefter å ha gjennomlest komplett salgsoppgave og tilhørende dokumentsamling/vedlegg.

LEILIGHETSPRIS INKL. PARKERING:

Kl. 18.00

6. Handelen er juridisk bindene for begge parter når selger har akseptert muntlige eller skriftlig og melding til kjøper er gitt innenfor fristen. 7. Undertegnede er kjent med at tilbud og budlogg vil bli fremlagt for kjøper etter inngått handel. 8. Dersom kjøpstilbud mailes megler, må budgiver i tillegg varsle megler pr. telefon. For ytterligere informasjon: Sørmegleren AS, avd. Grimstad Åpent hverdager fra kl. 09:00 – 16:00 Dajmi E. Birkedal 91348590 Camilla Stenberg Rimestad 40408031

36

37


Store vinduer og smart planløsning gir gode hjem. I tredje etasje blir himlingen skrå i deler av leilighetene og får derfor ekstra romslig takhøyde. Forventet innflytting er senvinteren 2017. Vi tror det blir fint å invitere til julelag i Grimstads oase!

38

39


Dajmi Birkedal, 913 48 590 Camilla Stenberg Rimestad, 404 08 031 eller skonnertveien.no

Skonnertveien prospekt 30 11 16 digital  
Skonnertveien prospekt 30 11 16 digital  

Skonnertveien hageby, leiligheter i en oase midt i Grimstad.

Advertisement