__MAIN_TEXT__

Page 1

HAMRESANDEN

125 leiligheter for deg over femti


Gurine Klausen bodde hele livet sitt på Hamresanden. På jordlappen foran huset, dyrket hun og familien jorda. Senere ble området planteskole. Der huset hennes nå står, skal seniorleilighetene Gurines Hage etableres. Huset til Gurine er fredet, og vil bli flyttet noen meter og bevart for fremtiden. Som et historisk hus skal det bidra til å fortelle historien om Tveit, Hamresanden og folkene som bodde her. Vi skal samarbeide med lokalhistorikere som ønsker å formidle gode historier.

For Gurine var lokalsamfunnet av stor betydning, og hun var av betydning for lokalsamfunnet. Det sies at hun engasjerte seg i folks liv, hun ville omgivelsene vel. Det samme vil vi. Vi vil tilby noe spesielt for seniorene våre, kanskje noe i Gurines ånd?


HAMRESANDEN

Til høyre i bildet, Gurine Klausen


Hamresanden er det nærmeste vi kommer et nasjonalsymbol for sommer, sol og ferie.

H

A

N

Stranden, rekreasjonsområdet og campingplassen er en av Sørlandets merkevarer. Her har generasjoner kost seg med sol og badeliv langs kilometer med sandstrand, samlet strandkrabber og ferieminner og kommet tilbake til Hamresanden. Sommer etter sommer. På Hamresanden er sommeren lang, og soltimene mange. Gjennom helhetlig og langsiktig planlegging skal vi sørge for at området pulserer av liv året rundt. Beliggende ved sjøen og store friområder, og med planlagt nytt hotell med svært hyggelige servicetilbud, ligger alt til rette for ”det gode liv” i Gurines Hage på Hamresanden. M

R E S A N D

E

HAMRESANDEN


HAMRESANDEN


Med store flater, romslige og solrike balkonger og rause fellesområder utendørs, skal de 125 leilighetene i Gurines Hage åpne opp og ønske så vel beboere som gjester velkommen. Moderne design og materialvalg, tekniske løsninger og konsept skal bære bud om nye tider og forventninger om at vi tar både beboere og miljøet på alvor.


HAMRESANDEN

Bygg 5


HAMRESANDEN

Leilighet 2. etg, bygg 2


Moderne leiligheter med gjennomgående lys skal være garantisten for trivsel – året rundt. Utforming og design gjør at du opplever nærkontakt med naturen utenfor, uansett årstid. Bak leilighetenes høye standard ligger bevisste materialvalg og smarte løsninger. Universell utforming og livsløpsstandard betyr at dere kan planlegge for fremtiden, ta årene som de kommer og nyte tiden i Gurines Hage.


Møtesteder som innbyr til aktivitet er grunntanken bak utformingen av uteområdene rundt Gurines Hage. Friområder som frodige parkanlegg, grillplass, gangveier og lekeplass vil bli universelt utformet, og utstyrt med benker og bord. Tilgjengeligheten skal invitere til samvær og godt naboskap. Hamresanden skal gjennomgå en opprusting som gjør området til Norges flotteste badestrand, og gi beboere og besøkende gode opplevelser i mange, mange år. En lokalhistorisk vandresti skal formidle områdets historie. I prosjektet planlegges nærbutikk som tilbyr kortreist mat av høy kvalitet.


HAMRESANDEN


HAMRESANDEN

Utsikt fra 4. etg i bygg 5


Vi skal sørge for et av Norges mest miljøvennlige byggeprosjekt. Våre ambisjoner er store, vi skal sette et miljø- og klimavennlig merke etter oss i historien. Passivhus skal redusere strømregningen til beboerne og vi skal legge til rette for deling av EL-biler blant beboerne. Det som kjennetegner passivhus er ekstraisolering, varmegjenvinning og andre tiltak som skal redusere energiforbruket med opp til 75 prosent. Vi skal tenke fremtidsrettet og miljøvennlig også når det gjelder materialvalg, og praktiske løsninger som gjør livet enklere. Med oss i arbeidet med å gjøre Gurines Hage til et klima- og miljøprosjekt, har utbyggerne Husbanken, SINTEF, statsforetaket Enova og arkitekt Gunnar Knudsen. Prosjektet stiller to EL-biler til disposisjon som fritt kan benyttes av beboerne.


Arkitekt Gunnar Knudsen

-Tomtens fantastiske beliggenhet – rett ved sjø og strand – har inspirert meg ved utformingen av Gurines Hage, sier arkitekt Gunnar Knudsen. Han har gitt bebyggelsen en relativ tett og urban form med store grønne lunger mellom byggene.

Kontrasten mellom det ytre og indre miljø gjenspeiles i det storslagne uterommet med sjø, elv og strand – og det mer intime mellomhusmiljøet med beplantning, sittegrupper og sosiale møteplasser. De tre parkene i prosjektet vil få ulik karakter. – Her er noe for alle, enten du er meget sosial, vil drikke kaffe og spille bridge, eller du ønsker en stille og rolig plett for deg selv under et tre. Det legges opp til at alle skal kunne trives både ute og inne, sier Knudsen engasjert. Svalgangene har fått ekstra utvidelse ved inngangene til hver leilighet så det blir plass til bord og stoler, og frokosten kan nytes i nydelig morgensol. Dette gir stort rom for det tilfeldige møte mellom beboerne

og det sosiale aspektet blir ivaretatt. Det gjør også at hver leilighet får to balkonger. Boligene oppføres som Passivhus, noe som har gitt arkitekten både utfordringer og inspirasjon. – Miljøbevissthet og fokus på energibesparelse er en trend i tiden. Gurines Hage blir et foregangsprosjekt i så måte. Passivhus krever tykke vegger, noe som kunne ha vært begrensende, sier arktitekten. Men Knudsen har valgt å se mulighetene. De brede vinduskarmene i stua er blitt et aktivt element i rommet. De kan brukes som sittebenker ved spisebordet, eller til å krølle seg sammen på med ei god bok. For som arkitekt Knudsen påpeker; Leselys blir det nok av!


HAMRESANDEN

Leilighet 2. etg, bygg 2

Derfor er Gurines Hage stedet for deg: • Miljøvennlig oppvarming • Passivhus, 75% reduksjon i strømforbruk • EL-bil ladestasjon • EL-biler til fri bruk for beboerne • Sykkelparkering i kjeller • Vaskeplass for bil i P-kjeller • Store grønne parkområder med bord og benker • Meget gode solforhold • Badestrand rett ved • Hyggelig fellesrom og treningsrom • Heis og porttelefon • Bygdebutikk • Kort avstand til golfbane og alpinbakke • Restaurant, hotell og butikk i nærheten • Naturhistorisk vandresti og lokalhistorisk hus • Fiskemuligheter i Topdalselva • Gode bussforbindelser til byen og Sørlandssenteret


Fundament | Foto: Camilla Verkerk / Corbis | 3D: Lillebror design

H

A

N

Salg ved: ABCenter Nybygg på tlf. 38 12 05 00, Ingrid Svendsen mob: 40 40 80 52 e:post: ingrid.svendsen@abcenter.no Rolf Elieson mob: 40 40 80 55 e:post: rolf.elieson@abcenter.no Rita Ommundsen mob: 40 40 80 19 e:post: rita.ommundsen@abcenter.no www.abcenter.no

M

R E S A N D

E

HAMRESANDEN

KJEVIK

Sørlandsparken

HAMRESANDEN

HÅNES

AVSTANDER: Gurines Hage - Sørlandsparken: 5 min Gurines Hage - Kristiansand sentrum: 15 min

RONA

Profile for Fundament Kommunikasjon

Gurines Hage  

Leiligheter for deg over femti

Gurines Hage  

Leiligheter for deg over femti

Profile for fundament
Advertisement