Page 1

ESPAI I ACTIVITATS

ENTITATS TERCER SECTOR


EL VIVER · CENTRE D’INTERPRETACIÓ VOL APROPAR LA PAGESIA I L’AGRICULTURA A TOTS ESL PÚBLICS, ESPECIALMENT A GRUPS ESCOLARS I A PERSONES EN RISC D’EXCLUSIÓ SOCIAL. ACTUALMENT, LES ACTIVITATS ES COORDINEN DES DE LA FUNDACIÓ SETBA, UNA ENTITAT PRIVADA SENSE ÀNIM DE LUCRE QUE TREBALLA PER LA INTEGRACIÓ SOCIAL, EL RECOLZAMENT D’ARTISTES EMERGENTS, LA SOSTENIBILITAT I LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA.


EL VIVER · CENTRE D’INTERPRETACIÓ ÉS UN ESPAI MUSEÍSTIC, UN NUCLI DE MEMÒRIA COL·LECTIVA QUE OCUPA UN DELS PAVELLONS DE LA FINCA D’EL VIVER D’ARGENTONA.


BENVINGUTS!


L’OLOR DE LES PLANTES DURADA APROXIMADA: 150 minuts

ACTIVITAT GRATUÏTA GRUP: Mínim 20 assistents

Perquè les plantes fan una olor o una altra? Què les diferencia unes d’altres? Com són les que més ens agrada la seva olor? El taller “L’olor de les plantes” aproximarà a experimentar sensorialment les olors de la natura i a diferenciar-ne els tipus i les espècies. Aquesta activitat és una combinació de visita i taller que ajudarà a respondre aquestes preguntes i a fer-ne d’altres les quals es resoldran de manera didàctica i divertida a partir del treball col·lectiu i personal. Què volem? Apropar el grup al coneixement del l’entorn natural i la seva diversitat i complexitat a partir de l’observació directa i l’experiència personal. Que siguin ells els que vagin construint aquest coneixement a partir de les seves reflexions i de la pràctica, amb l’ajuda i les aportacions del grup. Que desenvolupin la capacitat imaginativa i artística a l’hora de fer el taller, alhora que aprenen a valorar la importància del medi i aprenguin a habitar-lo, respectar-lo i millorar-lo.


Per què? • • • • • •

Consolidar el coneixement sobre medi natural. Observar les diferències entre les espècies vegetals i animals Reflexionar i comparar les formes, colors i olors de la natura. Reflexionar sobre els tipus d’espècies naturals que hi ha a El Viver i determinar-ne el tipus d’animals que hi viuen. Utilitzar els coneixements adquirits per comparar-ho amb l’entorn proper de cada persona. Aplicar els coneixements apresos en la realització d’una bosseta aromàtica on cadascú apliqui el seu criteri personal per a triar les diverses plantes.

Què ens cal saber per poder fer l’activitat? • No calen coneixements previs Què aprendrem? • • • • •

Treballarem les idees d’entorn natural i medi natural. Observarem les diferències entre les diverses espècies de plantes. Identificarem les formes i colors de la natura, diferenciant les plantes oloroses de les que no ho són i les fulles dels arbres. Analitzarem com conviuen totes aquestes espècies. Olorarem les plantes que fan més bona olor i n’apendrem els noms més rellevants.

Com ho farem? L’activitat comença amb un joc introductori on els alumnes hauran de relacionar diverses imatges amb l’entorn de El Viver. Un cop s’hagi fet aquesta dinàmica de presentació s’iniciarà una visita guiada per l’entorn de El Viver, on a partir de l’observació directa, el tacte i l’olfacte descobrirem la gran varietat de plantes i arbres que poden haver-hi. Indagarem en l’olor de les diferents plantes que habiten el Viver i intentarem descobrir quines en fan més que d’altres. Un cop ja sabem les plantes més oloroses, passarem a l’acció! Haurem de triar d’ entre les que més ens hagin agradat per tal de fer-nos una bosseta aromàtica que podrem posar a la nostra habitació, al nostre armari, etc.


Per a més informació contacteu amb: Fundació Setba · Plaça Reial, 10 1 - 2 08002 Barcelona · Tel. 93 481 36 96 info@fundaciosetba.org | www.fundaciosetba.org

Profile for Fundació Setba

Dossier el viver ci cat entitats  

Dossier el viver ci cat entitats  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded