Fontini Forlag katalog 2016

Page 1

nyheter

2016

fontini forlag 2016

| 1


Kontakter i Forlaget salgs- og markedssjef

LENE LOUISE LĂ˜VER tlf: 905 57 612 epost: lene@fontforlag.no

forlegger

LINDY ANDERSEN e-post: lindy@fontini.no

redaktør

KRISTIAN BAARDSEN e-post: kristian@fontini.no

Fontini Forlag

Universitetsgata 20 N-0162 Oslo katalogens isbn: 9788293346791

2

|

fontini forlag 2016


FONTINI er et uavhengig, norsk forlag som utgir bøker for unge lesere. Forlaget ble stiftet 2013 og oppnådde allerede samme år stor suksess med utgivelser som Kart, Animalium og ikke minst den populære serien om trehusgutta.

Leseutdrag

Det ligger leseutdrag av alle Fontinis bøker på nettstedet Issuu. Issuu.com/fontiniforlag

Følg oss

Følg nyhetene fra Fontini Forlag på Facebook, Instagram, Twitter og på fontiniforlag.no. @FontiniForlag | FontiniForlag.no Vi sender også ut nyhetsbrev.

Forsideillustrasjonene er hentet fra Professor Astrokatt: Verdensrommet og Verdens største ordbok. Illustrasjoner av ©Ben Newman og ©Tom Schamp. fontini forlag 2016 | 3


nyheter

SOLEN

Visste du dette?

Solen er den viktigste stjernen på himmelen vår. Den gir liv og lys til oss og alt som er levende på jorden. Den er akkurat som alle de andre stjernene på himmelen, men den ser mye større ut. Den er så stor at dersom solen hadde vært hul, måtte man putte en million jordkloder inni for å fylle den opp. Akkurat som alle andre stjerner er solen en gigantisk ildkule – en eksplosjon som bare fortsetter og fortsetter. HYDROGEN

HELIUM-3

E N E R G I

HYDROGEN-2

Varmen og lyset som stråler ut fra solen, kommer fra en prosess som kalles for fusjonsreaksjon. Det store trykket og den høye temperaturen i kjernen av solen får atomene til å klistre seg sammen og frigjøre en masse energi. Solen består av supervarme gasser, 74 % hydrogen, 25 % helium og 1 % andre grunnstoffer. Du har kanskje hørt om helium før, siden det er det som blir puttet inni ballonger sånn at de skal sveve i luften. Du kan bruke hydrogen til å få til det samme, men det er ikke så lurt, for det kan lett eksplodere!

Sollyset vi opplever på jorden akkurat nå, brukte 30 000 år på å komme seg fra sentrum av solen og hit.

Solen er veldig, veldig varm: 5500 grader Celsius på overflaten, og svimlende 15 millioner grader i kjernen.

Av og til får solen solflekker. Dette er kjøligere områder på overflaten, og de skyldes solens magnetisme. Solen slipper fra seg en masse partikler og stråling rundt solflekkene, og dette kalles for solutbrudd.

Selv om vi ser solen bevege seg over himmelen hver dag, er dette bare en illusjon. I virkeligheten holder solen seg på samme sted, og jorden snurrer rundt og rundt. Jorden spinner en hel gang rundt hver eneste dag, og det er dette som får solen til å stå opp og gå ned – det er akkurat som om du skulle ha snurret rundt ved siden av en sterk lampe. Det ville ha sett ut som om lampen fløy rundt deg.

ROMFART I årevis lurte folk på hvordan det ville være å fly over himmelen, ut av jordens atmosfære, og reise ut i verdensrommet. De første skapningene som forlot jorden, var ikke mennesker, men dyr. De første dyrene i rommet var bananfluer, i 1947. Etter det prøvde forskere i USA og Russland å sende større dyr opp i rommet for å se om det var mulig for mennesker å reise til stjernene. Disse dyrene ga sine liv til vitenskapen.

SOLUTBRUDD

19. JULI 1969: Tre kom romskipet frem t å gå inn i månens bane

Pappa gikk på skolen med henne!

LAIKA

RADIOAKTIV SONE

KORONA

Den varmeste delen av solen er faktisk utenfor, i koronaen, der temperaturen kan bli så høy som 20 millioner grader Celsius! Det er enda varmere enn fusjonsreaksjonen i sentrum av solen.

I tillegg til å gi fra seg varme og lys, fyrer solen av en mengde ørsmå partikler som danner solvind. Jordens magnetfelt beskytter oss fra de fleste av disse partiklene, for det er som et usynlig kraftfelt som støter dem vekk.Vi kan se nydelige lysspill på himmelen i nærheten av polene når en masse partikler treffer magnetosfæren – dette kalles for aurora borealis, eller nordlys.

KJERNEN

Milde makaroni!

Den første primaten i verdensrommet var en rhesusape som het Albert II. Han ble sendt ut i rommet av det amerikanske romprogrammet (NASA). Dette var et viktig eksperiment, for aper er menneskets nærmeste slektninger i dyreriket, så forskerne lærte mye om hva som kunne komme til å skje med mennesker som dro ut i verdensrommet.

20. JULI 1969: Ne i månemodulen og ble Collins ble igjen i kom månen. Neil førte land Aldrins hjelp. De havn men klarte å lande try

21. JULI 1969: Det sin venstre fot på mån som vandret på et ann vendt seg til den svake utforsket Neil og Buzz jordprøver. De plantet for å måle måneskjelv,

22. JULI 1969: Ette opp fra overflaten og

24. JULI 1969: Kom atmosfære i et flamme stort plask. Ved hjelp a vei igjen, og ble redde

ALBERT ІІ

KROMOSFÆRE

|

16. JULI 1969: Ette trening, ble tre menn Collins – skutt opp fra Florida, USA. I en kaps Apollo 11, ble de skut

INNGANG

KONVEKTIV SONE

I 1961 ble drømmen til virkelighet for en mann, romfareren Jurij Gagarin, som ble sendt ut i verdensrommet i en kapsel på toppen av en gigantisk sovjetisk rakett. Han fløy én gang hele veien rundt planeten i det lille romskipet Vostok I, og landet trygt i Russland igjen, som det eneste mennesket som noen gang hadde reist i rommet. Siden den gang har mange andre fulgt i fotsporene hans og reist i bane, dratt til romstasjoner og til og med helt til månen.

FOTOSFÆRE

4

APO

Det første dyret som fullførte en hel bane rundt jorden, var Laika, en løshund som ble plukket opp fra gaten i Moskva. Hun ble verdensberømt for denne reisen i et sovjetisk romskip.

Kromosfæren er den kjøligste delen av solen. Den ligger på om lag 4300 grader Celsius, men det er fortsatt varmt nok til å smelte et romskip.

fontini forlag 2016

SOLVINDER

Buzz Aldrin

Wow!

JORDENS MAGNETISKE FELT 11

18

JURIJ GAGARIN


N

ALLER FINESTE faktabok om universet!

Professor Astrokatt er den smarteste katten i gata – faktisk så klok at han har en doktorgrad i omtrent alt under solen. I denne boken forteller han deg alt du trenger å vite om verdensrommet, om stjerner, planeter, solsystemet, galaksen og NY FAKTABOKSERIE universet. En skattekiste av en faktabok.

Gavebok til nysgjerrige gutter og jenter fra 6–100 En stor og forseggjort kvalitetsbok som skiller seg i mengden

PROFESSOR ASTROKATT: VERDENSROMMET Dr. Dominic Walliman

Illustrasjoner av Ben Newman Oversatt av Heidi Sævareid isbn: 9788293346708 Pris: 299,Utgis i august

TIDLIG MOTE I ROMMET

APOLLO 11 20. JULI 1969: Neil Armstrong og Buzz Aldrin presset seg inn i månemodulen og ble sendt mot månens overflate, mens Michael Collins ble igjen i kommandomodulen som gikk i bane rundt månen. Neil førte landingsfartøyet ned til overflaten, med Buzz Aldrins hjelp. De havnet ikke helt på det planlagte landingsstedet, men klarte å lande trygt, selv om de hadde farlig lite drivstoff igjen. 21. JULI 1969: Det ble skrevet historie da Neil Armstrong satte sin venstre fot på månens overflate. Han var det første mennesket som vandret på et annet himmellegeme enn jorden. Etter å ha vendt seg til den svake tyngdekraften og det glatte månestøvet, utforsket Neil og Buzz månens overflate og samlet stein- og jordprøver. De plantet også et amerikansk flagg, satte frem utstyr for å måle måneskjelv, og tok mange bilder på overflaten. 22. JULI 1969: Etter en natts søvn i månemodulen, skjøt de seg opp fra overflaten og koblet seg på kommandomodulen igjen. 24. JULI 1969: Kommandomodulen flerret inn gjennom jordens atmosfære i et flammehav, og landet opp ned i Stillehavet med et stort plask. Ved hjelp av noen flyteredskaper havnet de fort riktig vei igjen, og ble reddet av helikopter.

Ryggsekk med oksygen og kjølesystemer Apollos kommandomodul Det var her astronautene satt under ferden til månen.

Michael Collins

Tr ykktett hjelm

VHF-antenne Kommunikasjonsradio i øverste r yggsekk

Fjernkontroll til r yggsekken

Den øverste delen av månemodulen har sin egen rakett som den bruker for å ta av fra månens overflate. Dette betyr at den nederste delen blir igjen.

Styreantenne

Den øverste delen av månemodulen kalles for oppstigningstrinnet, og det er her astronautene oppholder seg mens de er på månen. Det er også her de kan kommunisere med jorden og astronauten som går i bane rundt månen i kommandomodulen.

Sporingslys til tilkoblingsoperasjoner

Knapp til oksygennødtanken Rør til oksygennødtanken

Nødventil for tr ykk og ventilasjon

Radarantenne

Tilkoblingsluke

Innflygningsantenne

Gulldekket solvisir

Oksygenrør

Oksygenrør

Små skyvemotorer som styrer modulen mens den flyr Den nederste delen kalles for nedstigningstrinnet, og her lagres drivstoff, oksygen, vann, helium og vitenskapelig utstyr som brukes under nedstigningen til månen og under oppholdet der.

Inngangs- og utgangsluke

Plattform og rekkverk

Beskyttelseshansker

Månemodul Månemodulen er den delen av romskipet som landet på månen. Her satt kun to av astronautene, mens den tredje styrte kommandomodulen.

Kapseldrakt USAs prototype i 1960

Opp, opp og av sted!

Ytre lag av fiberglass

Hovedstøtdemper

Lomme til steinprøver

Nedstigningsmaskin

Månestøvler med traktorsåler

Romskipet Apollo ble sendt opp ved hjelp av en tretrinnsrakett som het Saturn 5. Denne raketten måtte være vanvittig sterk for å kunne skyte romskipet ut av jordens gravitasjonsfelt og opp i verdensrommet. Derfor var den delt opp i tre trinn, og hver av dem var aktive etter tur. Da den første tanken gikk tom for drivstoff, ble den kastet av, slik at dødvekten forsvant og den andre drivstofftanken ble mer effektiv. Ved å gjøre dette tre ganger, sendte Saturn 5-raketten romskipet Apollo til månen. 19

APOLLOS MÅNEMODUL

Antenne

Mikrofon Grumman månedrakt 1963

Neil Armstrong

Buzz Aldrin

APOLLOS MÅNEDRAKT, 1969 Oksygennødtank

Romskipet Apollo

19. JULI 1969: Tre dager etter at Apollo 11 tok av fra jorden, kom romskipet frem til månen og fyrte av bremseraketten sin for å gå inn i månens bane.

Tredje trinn

16. JULI 1969: Etter mange år med hard fysisk og teoretisk trening, ble tre menn – Buzz Aldrin, Neil Armstrong og Michael Collins – skutt opp fra Kennedy Space Center på Merritt Island, Florida, USA. I en kapsel på tuppen av det gigantiske romskipet Apollo 11, ble de skutt ut i verdensrommet i en supersonisk fart.

Andre trinn

var en rhesust i rommet av SA). Dette menneskets rskerne til å skje med et.

Universets

Første trinn

AIKA

nyheter

22

Tidlig Apollotrykkdrakt fra NASA

Støtte

21. juli 1969 skrev astronautene Neil Armstrong og Buzz Aldrin seg inn i historiebøkene ved å være de første menneskene som gikk på månen. De var iført Apollo 11-romdrakter for å være beskyttet mot verdensrommets vakuum. Drakten inneholdt alt som trengtes for å holde astronautene i live i det fiendtlige miljøet, inkludert trykkluft og flere lag med beskyttelse mot stråling og ekstreme temperaturer. Hver romdrakt var skreddersydd for hver enkelt astronaut, og de hadde det noenlunde komfortabelt i dem i opptil 115 timer. På jorden var draktene veldig tunge å ha på seg, men på månen veide de nesten ingenting.

Stige

Ekstra støtdemper

Månemodulen var hjemmet til Neil og Buzz i de 21 timene de tilbrakte på månen. Modulen var lastet med masse vitenskapelig utstyr, sånn at de kunne samle steinprøver og gjøre oppdagelser om månen. Den besto av to deler: oppstigningstrinnet, som ble værende på overflaten, og nedstigningstrinnet, som brakte astronautene trygt tilbake til kommandomodulen. Det var viktig at astronautene landet trygt. Hvis de hadde gjort noen feil, sånn at for eksempel landingsfartøyet hadde falt over ende eller et av beina på modulen hadde brukket, ville de stakkars astronautene ha strandet på månen, uten mulighet til å komme seg hjem igjen. Geniale ingeniører, sammen med de dyktige astronautene Neil og Buzz, sørget for at modulen landet trygt. Dermed ble astronautene de første som noen gang utforsket månens overflate. 23

fontini forlag 2016

| 5


Internasjonal bestselger

nyheter

Pedagogisk og morsomt om å være barnevakt! Sjarmerende, morsomme og søte billedbøker om det sterke båndet mellom barnebarn og besteforeldre. Disse bøkene skaper trygghet og varme rundt barnevaktsituasjonen - og de vil få barn og besteforeldre til å le sammen. SÅNN PASSER DU EN BESTEFAR Reagen & Wildish

Oversatt av Simon Stranger isbn: 9788293346760 Pris: 179,Utgis i juli

Perfekt gavebok til barnebarnet

SÅNN PASSER DU EN BESTEMOR Reagen & Wildish

Oversatt av Simon Stranger isbn: 9788293346753 Pris: 179,Utgis i juli

6

|

fontini forlag 2016

Perfekt gavebok til besteforeldre


nyheter

For alle som liker Kart og Animalium

4–11 år VERDENS STØRSTE ORDBOK Tom Schamp

Oversatt av Simon Stranger isbn: 9788293346692 Pris: 349,Utgis i september

En norsk-engelsk ordbok du aldri har sett maken til Verdens største ordbok er en utsøkt praktbok med tegninger av alle tenkelige og utenkelige steder, dyr, ting og yrker. Bildeordboken er en favoritt blant de yngste som skal lære sine første ord, oppdage verden og skape fortellinger. Ordene er også oversatt til engelsk, så litt eldre barn har også stor glede av boken. Denne legges ikke bort med det første!

Forunderlige og fantasifulle tegninger fra prisbelønt illustratør

fontini forlag 2016

| 7


nyheter

NY BOKSERIE Vi lanserer de to første bøkene samtidig Stor internasjonal suksess - solgt til 17 land GJENNOMILLUSTRERT Kåret til beste barnebokserie på New Zealand

HERMAN HULE DINOSAURDALEN

Kyle Mewburn og Donovan Bixley

Oversatt av Simon Stranger Pris: 99,isbn: 9788293346654 Utgis i august

intropris

kun kr 99,–

Passer for alle som liker Gutta i trehuset og Kaptein Supertruse

Helsprø hulehumor og steintøffe illustrasjoner

HERMAN HULE SNØRROSAURUS

Kyle Mewburn og Donovan Bixley

Oversatt av Simon Stranger Pris: 199,isbn: 9788293346661 Utgis i august

Bli med til Dinosaurdalen, der den geniale steinaldergutten Herman Hule bor sammen med den ikke spesielt smarte stammen sin – og en hel del dinosaurer. Siden Herman er et huleboer-geni, må han ta ansvar når det blir krise. Og det skjer ganske ofte ...

8

|

fontini forlag 2016


nyheter

Vilma er en EKTE HELTINNE og en SKIKKELIG HJERTEKNUSER! Møt Vilma – hun er seks år, og den minste i en søskenflokk på tre. Siden broren Lukas og søsteren Olivia nekter å leke med henne, er Vilma tvunget til

å finne opp usynlige venner som holder henne med selskap. Historien om Vilma er full av fantasi, tull og fjas, og masse humor.

5–9 år VILMA VILMA SKOLEDILLA

VILMA VILMA FANTASIDILLA

Abby Hanlon

Abby Hanlon

Oversatt av Nina Aspen isbn: 9788293346333 Pris: 229,Utgitt

Oversatt av Nina Aspen isbn: 9788293346272 Pris: 229,Utgitt

Varm, morsom og lettlest serie Blander virkelighet og fantasi Gjennomillustrert fontini forlag 2016

| 9


nyheter

Intropris

kun kr 149,– BARNEVAKTKLUBBEN EN GENIAL IDÉ

Raina Telgemeier / Ann M. Martin Oversatt av Simon Stranger isbn: 9788293346678 Pris: 149,utgis i september

BARNEVAKTKLUBBEN DEN STORE HEMMELIGHETEN

Raina Telgemeier / Ann M. Martin Oversatt av Simon Stranger isbn: 9788293346685 Pris: 249,utgis i september

Bestevenninner starter barnevaktklubb Kristy, Claudia, Mary Anne og Stacey er bestevenner og grunnleggere av Barnevaktklubben. Jentene er klare for utfordringer – enten det dreier seg om grinete småbarn, enorme hunder, sinte naboer eller frekke telefoner – man kan stole på Barnevaktklubben. Jobbene er ikke bestandig så enkle, og det er heller ikke strenge foreldre, nye familiemedlemmer, umoderne klær, mammas nye kjæreste, sminke og mystiske hemmeligheter. Men uansett hva som skjer, har BVK det aller viktigste: ekte vennskap.

10

|

fontini forlag 2016


nyheter

170 millioner solgte eksemplarer over hele verden! du KAn du KAn ... iKKe BARE ... iKKe BARE du? hva? gjør du? hva? gjør er ... vENt liTT, å ... vENt liTT,åer du sniLL. du sniLL.

MAMMa! MAMMa! deTTe er deTTe er konTOrTIdEN konTOrTIdEN vår! vår!

r a tREnGEr MAMMa tREnGEMAMM el!DAvid miCHael! akt TIl DAvid miCHa EN BArnEV EN BArnEVakt TIl iKKe koMMe neSTe e neSTe koMMKAn KATHy KAn iKKeKATHy onsDAg! onsDAg!

er det mulig?!

er det mulig?!

jeg tar dEN, jeg tar dEN, jeg tar dEN!! jeg tar dEN!!

kriSTy, kriSTy, det er mOREN det er mOREN din ... din ...

BArneBArne, vaktkluBBEN, vaktkluBBEN vær så god? vær så god?

MAry aNNe, MAry aNNe, GEn, GEn,TIl taNNLE du sKAl jeg HAr du sKAl TIl taNNLE jeg HAr og -jeg HAr kunST... BOKEn HEr ... avtaLE og jeg HAr kunST avtaLEBOKEn HEr skoLEn. SE. vi sKAl skoLEn. SE. vi sKAl

81 80

DA er DA er det deg og det deg og STACey igjEN. STACey igjEN.

81

80

Ny lettlest bokserie med hovedmålgruppe jenter 9-12 år Passer like godt for bokslukere som for dem som ikke er så glad i å lese

fontini forlag 2016

| 11


NY BOK Nå med 78 etasjer

nyheter GUTTA I TREHUSET MED 78 ETASJER

Andy Griffiths

Illustrert av Terry Denton Oversatt av Hege Mehren isbn: 9788293346715 (ib) Pris: 299,Utgis i oktober

Forside

Verdens

VILLESTE

hemmelig!

trehus!

Nå 200 000 i Norge

Andy og Terry bor og jobber i et trehus, og bygger på med 13 etasjer for hver bok. De har et haibasseng, en marshmallowsmaskin som følger etter deg og skyter marshmallows inn i munnen din, en bowlingbane, flyvende kontorstoler og en hel haug av andre sprø oppfinnelser.

Har ligget på bestselgerlistene i to år!

«Anbefales! Lek og moro. Tøys og tull. Det er lett å forstå at dette kan appellere til mange lesere.»

Verdens mest korrekte faktabøker ANDY GRIFFITHS TERRY DENTON

Verdens mest korrekte faktabok om

Verdens mest korrekte faktabok om

FOR ALLE SOM HAR EN KROPP.

n kropp, kan du bla om med hendene, lese munnen, magemusklene og stemmebåndet. dage nye, uventede, morsomme, rare, skumle n kropp. Du kan lese om fordelene med å å ha en hals, at det ikke er lurt å stikke nesen bleier, at hendene kan brukes til både å nge, mange andre ting som ikke bare er helt korrekte. (Tror vi.)

TEREN OG ILLUSTRATØREN BAK T.

KROPPEN

R EN KROPP, KAN DU BARE LEGGE DENNE N GANG.)

AFTENPOSTEN

KROPPEN

VERDENS MEST KORREKTE FAKTABOK OM KROPPEN

Treskalle

RSEL: ADVA ET AV SKREV A I GUTT SET! TREHU

Patetisk forsøk på å se kul ut ved å bruke ørering

Øre Munn

Mandler

Loppe

Falske mandler

Skuffende eksempel på menneskebryst

isbn: 9788293346388

Arm Ribbein

Ekstra finger

Lunger

VERDENS MEST KORREKTE FAKTABOK OM RUMPOSAURER

Lever Sokker Milt

Slipp meg ut!

ISBN: 9788293346388

Skorpe

Underbukser nyrer

ANDY GRIFFITHS & TERRY DENTON

isbn: 9788293346555

Bein

www.fontini.no

25/06/15 14:33

1122 | | ffoonnt ti inni i ffoorrl laagg 22001166


nyheter

«Amuletten er en fantasy-tegneserie du raskt blir hekta på. Kazu Kibuishis Amuletten er uhyggelig spennende.» – DAGBLADET

PÅ FORENINGEN LES’ TOPP 100-LISTE TWILIGHTTEAMET LAGER FILM FRA 8 ÅR OG OPPOVER PASSER OGSÅ FOR GAMERE OG DEM SOM IKKE LESER SÅ MYE

60 000 BARE I NORGE

AMULETTEN Kazu Kibuishi OBS! Norsk omslag ikke ferdig

Oversatt av Olav Bjørge isbn: 978829334661 (ib) Pris: 279,Utgis i oktober

Bilderike spenningsbøker Amuletten er en utrolig spennende og vakker lettlest-serie. En fortelling om modige barn, merkelige skapninger og kampen mot det onde. Bøker fra serien er kåret til årets beste av svenske lesere fire år på rad.

fontini forlag 2016

| 13


nyheter

For dinosaurfans i alle aldre

Det mest komplette, oppdaterte dinosaurleksikonet GAVETIPS

DINOSAURER OG FORHISTORISKE DYR Oversatt av Lotte Holmboe isbn: 9788293346500 Pris: 349,Utgitt

DET DEFINITIVE LEKSIKONET om dinosaurer og forhistoriske dyr Dinosaurer og andre forhistoriske dyr er årets viktigste bok for dinosaurfans i alle aldre. Boken er oppdatert med ny forskning og byr på mer enn 250 fargeillustrasjoner av dyrene. En påkostet, innbundet bok med ryggbånd – et godt gavetips!

14

|

fontini forlag 2016

Mer enn 250 fargeillustrasjoner


nyheter

«Boken burde være pensum på ungdomstrinnet. Og i voksenlivet.» - MAGASINET BOK

Fra forfatteren av bestselgeren Gutten i den stripete pyjamasen

GUTTEN PÅ TOPPEN AV FJELLET John Boyne

Oversatt av Rune R. Moen isbn: 9788293346579 Pris: 299,–

Nok en sterk og uforglemmelig roman fra John Boyne Året er 1935. Hva skjer med et foreldreløst barn som blir tatt inn under Adolf Hitlers vinger? Da Pierrot mister begge foreldrene, må han flytte fra hjemmet sitt i Paris og begynne et nytt liv hos tanten Beatrix. Hun er hushjelp på et landsted høyt oppe i de tyske fjellene, men dette er ikke vanlige tider. Andre verdenskrig nærmer seg, og det er ingen vanlig feriebolig heller, for stedet er Berghof, Adolf Hitlers landsted. Pierrot kastes ut i en verden som blir stadig farligere: en verden preget av frykt, hemmeligheter og forræderi, en verden han kanskje aldri vil klare å unnslippe.

Fra 12 år og oppover

fontini forlag 2016

| 15


nyheter

#høst

#tidenstann Gavebok til alle som liker SKAM

#FRIMEGFRADEG – en roman for unge voksne

Siri vil egentlig ikke studere, men virrer likevel rundt på lesesalen. Hun er for smart for sitt eget beste, og vet bare sjelden hva hun vil. Da hun flytter sammen med en medstudent, en hyggelig fyr fra litteraturvitenskap, må da alt være bra. Eller?

OBS! Omslag ikke ferdig

Velskrevet og realistisk om studentliv, sex og jakt etter mening Spennende bruk av sosiale medier i teksten

16

|

fontini forlag 2016

#studentliv

#fest

#nakenmannutenklærpåseg

#ingensteds

#FRIMEGFRADEG C. Glaser

isbn: 9788293346456 Pris: 299,Utgis i oktober


Årets store YA-roman, den første i en planlagt trilogi

nyheter

Hunger Games møter Romeo og Julie «Årets beste YA-bok» på Amazon.com For unge voksne

ELIAS & LAIA EN GLO I ASKEN Sabaa Tahir

Oversatt av Heidi Sævareid isbn: 9788293346524 Pris: 299,Utgitt

Laia er slave. Elias er soldat. Ingen av dem er fri. Under Militantenes regime blir all motstand møtt med døden. I det brutale Riket lever Laia sammen med familien. Men da Laias bror blir arrestert for forræderi, tvinges Laia til å ta en avgjørelse. I bytte mot hjelp fra opprørerne som lover å redde broren hennes, sier

hun seg villig til å risikere livet ved å spionere for dem fra innsiden av Rikets største militærakademi. Der møter hun Elias, skolens beste soldat. Han og Laia vil snart innse at deres skjebner er knyttet sammen – og at valgene de tar vil endre skjebnen til selve Riket.

«En drivende god fantasyhistorie, overbevisende fortalt ... en skikkelig pageturner. Vi kommer til å høre mer om Elias og Laia og Sabaa Tahir.» – AGDER FYLKESBIBLIOTEK

fontini forlag 2016

| 17


ung voksen

VI VAR LØGNERE

ELEANOR & PARK

FANGIRL

Oversatt av Hege Mehren isbn: 9788293346302 (hft)

Oversatt av Agnete Øye isbn: 9788293346319 (hft)

Oversatt av Tiril Broch Aakre isbn: 9788293346319 (hft)

«Vi er løgnere. Vi er vakre og privilegerte. Vi er knuste og ødelagte.» En fortelling om kjærlighet, forelskelse og en forferdelig tragedie. Men hva er egentlig sant, og hva er løgn?

Eleanor og Park er to sekstenåringer som er kloke nok til å vite at den første kjærligheten sjelden varer, men som likevel er modige og desperate nok til å forsøke.

Tvillingene Cath og Wren begynner på universitetet. En spennende mulighet, eller nytt og skremmende? Det kommer an på hvem av dem du spør.

«En tikkende bombe av en ungdoms-roman.»

«En kjærlighetsfortelling som er like rørende som den er rystende.»

E. Lockhart

– DAGBLADET

Rainbow Rowell

– DAGBLADET

18

|

fontini forlag 2016

Rainbow Rowell

Fangirl ble kåret til årets nest beste bok av Goodreads i 2013, etter Eleanor & Park av samme forfatter.


barn

FORTELLINGER FRA POTEBY Sharon Rentta

Oversatt av Simon Stranger isbn: 9788293346425 (ib)

Bli med dyrene på jobb – på bilverkstedet, byggeplassen og brannstasjonen. Herlige illustrasjoner og spennende historier! Flott gavebok.

HISTORIUM

Richard Wilkinson Oversatt av Simon Stranger isbn: 9788293346371 (ib)

Boken er laget som et museum over fortiden, med nydelige, håndtegnede illustrasjoner av smykker, sverd, vaser og skulpturer. Forbløffende fakta og imponerende illustrasjoner!

ANIMALIUM

Katie Scott og Jenny Broom Oversatt av Simon Stranger isbn: 9788293346159 (ib)

ANIMALIUM PLAKATBOK

Katie Scott og Jenny Broom isbn: 9788293346401 (ib)

Bli med inn i dyrenes utrolige verden! Animalium er laget som et museum. En håndtegnet samling av dyr fra hele verden, med tekster som beskriver hvor de bor og hvordan.

26 praktfulle plakater, utvalgt fra bestselgeren Animalium. Les boken, lær om dyrene og pynt veggen din med illustrasjonene!

KART

KART FOR TEGNERE OG OPPDAGERE

Aleksandra Mizielinska og Daniel Mizielinski Oversatt av Anniken Ulvestad og Simon Stranger isbn: 9788293346012 (ib)

Se for deg et atlas over alt som finnes. Den praktfulle bildeboken Kart er en slik bok. Kart har vunnet en rekke priser, er solgt til over 20 land, og ble kåret til Årets barnebok av bokhandlerkjeden Waterstones.

Aleksandra Mizielinska og Daniel Mizielinski Oversatt av Simon Stranger isbn: 9788293346548 (hft)

Spiss fargeblyantene, og bli med på en reise jorden rundt! Her er aktivitetsboka basert på suksessen Kart, der leseren selv kan være med.

fontini forlag 2016

| 19


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.