FONTINI ÅRETS BARNEBØKER 2018

Page 1

ÅRETS BARNEBØKER 2018

Fontini Forlag

2018

1


Alle trenger et eventyr Det beste vi kan gjøre er å gi barna våre masse bøker. Hele tiden! I store mengder. Spennende serier, flotte faktabøker, tullete tegninger, vidunderlige vers, rare rim, dristig design. Bøker som gjør verden større, morsommere, dypere og kanskje mer forståelig. Bøker som utfordrer og provoserer. Bøker som gir håp, trøster og lindrer. Bøker som gir leseglede, latterkramper og fantasireiser. Høsten 2017 ble Fontini en del av Cappelen Damm. Vi flyttet kontorer fra Universitetsgata 20 til det store forlagshuset i Akersgata. Her skal vi være et imprint for de aller beste barnebøkene. Fontini skal fortsette som før, som et selvstendig lite fantasiverksted i det store profesjonelle forlagshuset. Det er vi veldig glade for!

Les katalogen – finn dine favoritter! Gi barna katalogen – la de finne sine favoritter! Lindy Andersen Forlagssjef Fontini

Kontakter i forlaget

Salgs- og markedssjef LENE LØVER

Salgs- og markedssjef

(vikariat ut oktober)

LINN ALMÉN

epost: lene@fontforlag.no

tlf: 905 57 612

Forlegger LINDY ANDERSEN epost: lindy@fontini.no

Redaktør KRISTIAN BAARDSEN

Redaktør SIMON STRANGER

epost: kristian@fontini.no epost: simon@fontini.no

epost: linn@fontforlag.no

tlf: 90o 43 500

Følg oss

Følg oss gjerne i sosiale medier for siste nytt fra forlaget! www.fontini.no Fontini Forlag c/o Cappelen Damm • Postboks 1900 • n-0055 Oslo Besøksadresse: Akersgata 47/49, 0180 Oslo

2

F o n t iForsideillustrasjonen ni Forlag 2 0 1 er 8 hentet fra bildeboka Nattaskogen – alle trenger et eventyr av Helen og Thomas Docherty.

katalogens isbn: 978-82-8169-485-9


Snakk om følelsene Noen ganger er man glad, andre ganger trist. Vi mennesker kan bli både redde og stolte, og noen kan bli så sinte at det koker over. Som Selma. I denne bildeboken følger vi Selma gjennom en uke fylt med forskjellige følelser, og leseren får noen tips til hvordan man kan takle dem. Og kanskje du kan hjelpe Selma med å takle følelsene sine? Det er jo ikke alltid så lett å gjøre det alene.

Barnas viktigste bok

DEN STORE BOKEN OM FØLELSER

Stéphanie Couturier og Maurèen Poignonec Oversetter Simon Stranger pris 249,- passer for: 3–7 år.

Fontini Forlag

2018

3


PERFEKTE GAVEBØKER: tre koselige historier samlet i én bok

BARNAS BILDEBØKER Bøkene i denne serien inneholder tre herlige historier med høy kvalitet i tekst og tegninger. De er perfekte gavebøker! Bli med inn i Nattaskogen, der alle dyrene skal legge seg. Både ekorn, mus og grevlinger leser godnatthistorier i sengene sine – men hva skjer når det kommer en Rappenbok og tar alle bøkene? Les også om Rasmus, den lille ridderen som ikke har lyst til å slåss. I alle fall ikke mot en diger, ildsprutende drage. Og møt Abrakasebra – sebraen som skaper stor magi!

NATTASKOGEN

Helen Docherty og Thomas Docherty Oversetter Simon Stranger pris 249,- passer for: 3–7 år.

Tre sjarmerende natta-favoritter!

FORTELLINGER FRA POTEBY

TUT OG KJØR I POTEBY

pris 249,-

pris 249,-

Sharon Rentta 4

Fontini Forlag

2018

Sharon Rentta

ATSJO

Neil Gaiman

Illustratør Adam Rex pris 249,-


Vilma har en løs tann og fri fantasi. Til sammen blir det:

VILMA

HERLIGE EVENTY R!

Gøy å lese, morsom og varm

SKUMLE SKURKER!

Kommer tannfeen, mon tro? Sjarmerende og fantasifulle Eller blir det bare tullball? Vilma er lett å bli glad i Andre bøker i serien:

N a T

La

TaNnDiLLa

STORE SKATTER!

VILMA nDiL

ISBN: 978-82-8373-013-5

Møt Vilma, hun er seks år, og den minste i en søskenflokk på tre. Siden broren Lukas og søsteren Olivia nekter å www.fontini.no leke med henne, er Vilma tvunget til å finne opp usynlige venner som holder henne med selskap. Etter at hun begynte på skolen har hun til og med fått en helt EKTE venn. Historiene om Vilma er fulle av fantasi, tull og fjas, og masse humor og varme. VILMA TANNDILLA Abby Hanlon

Oversetter Nina Aspen pris 249,Gjennomillustert med s/h tegninger passer for: 5–9 år. Høytlesning og lese selv.

NÅ I POCKET

VILMA FANTASIDILLA VILMA FANTASIDILLA pris 229,-

VILMA SKOLEDILLA

VILMA LESEDILLA

pris 149,-

pris 229,-

pris 229,-

Fontini Forlag

2018

5


VERDENSHISTORIEN

SLIK DU ALDRI LÆRTE DEN PÅ SKOLEN! I den nye serien KOKOTOPIA legger Simon og Helena ut på en spinnvill reise gjennom historien. Den første boka handler om middelalderen, men kanskje ikke helt som du har hørt på skolen … Kritikerrost humor (og litt alvor) for unge lesere. Helena er anklaget for å være en heks, og er dømt til den sikre død. Kongens soldater har stormet inn på kjøkkenet hennes, og er sikre på at de har funnet en vaskekte heks. De har nemlig med seg en beskrivelse av heksa de leter etter, og Helene oppfyller alle kriteriene på lista:

den store flukten

Langt hår Øyne og munn Nese midt i ansiktet Gryte på kjøkkenet Mystisk krydder Kosteskaft

Helena kan ikke sitte i tårnet og vente på å bli drept. Hun planlegger en helt usannsynlig storslagen flukt, forbi 101 fangevoktere og én skikkelig sulten krokodille. Vel over på den andre siden av vollgraven møter hun vår helt, ridder Simon. Han er ikke helt som andre riddere, der han rir på en gris og har en rake til lanse. Sammen legger Simon og Helena ut på en eventyrlig reise hvor de må prøve å redde seg selv – og resten av verden. Historiens morsomste verdenshistorie!

Gjennomillustert med s/h tegninger

6

Fontini Forlag

2018

Det likner jo i grunnen på ganske mange du kjenner! Unntatt kosteskaft, muligens – det har ikke Helena heller. I alle fall ikke på seg akkurat da … Men ingen bønner hjelper, Helena blir arrestert og sperret inne på slottet, blant annet beskyldt for å spre sykdommen som ble kalt for Svartedauden.


En sprudlende ny serie, med ellevill tekst og fantastiske illustrasjoner, som du garantert kommer til å både LE og LÆRE av. Aldri før har historien vært så gapskrattende morsom og sprø.

«Full fres fra første øyeblikk, og plenty med entusiasme, fjas og moro.» DAGBLADET

«Det er lekent og lettlest. Det er krumspring og avsporinger. Det er fakta og løgn. Det er snakkebobler, ballader, sangtekster, brev og eventyr. For å nevne noe. Boken er uten regler. Ingen strenge former. Vil karakterene bryte ut i sang, får de lov til det. Og for en herlig verden det er!» BARNEBOKBLOGGEN

Gutta i trehuset møter Det var en gang et menneske. Stor humor – masse kunnskap! OGSÅ I POCKET!

KOKOTOPIA riddere, hekser og prikkedøden

Kommer januar 2019

Simon Stranger

Illustrert av Helena Lindholm pris 199,pocket isbn 9788283730340 pris 149,passer for: Alle som liker Gutta i trehuset. 8–14 år.

KOKOTOPIA pyramider, mumier og livsfarlige labyrinter

Fontini Forlag

2018

7


VERDENS VAKRESTE

Bli med på en reise jorden rundt, og oppdag verdens mest fantastiske fortellinger! Alle folkeslag har sine egne myter om hvordan jorden ble til – utrolige historier om helter, guder og mystiske skikkelser. Kanskje får du øye på gudinnen som gråt i 50 år, til hele kloden druknet? Møt skilpadden som bærer hele verden på skallet sitt, gudinnen som bor i en vulkan, og guden som ler så voldsomt at det blir jordskjelv.  MYTOLOGIUM

Thiago De Moraes Oversetter Heidi Sævareid pris 379,- PASSER FOR: Gavebok til hele familien.

DINOSAURIUM

Chris Wormell og Lily Murray

TIPS: Mange dataspill er bygget på mytologi, derfor vil Mytologium også appellere til gamere.

8

Fontini Forlag

Bli nærmere kjent med en rekke merkverdige urtidsdyr – fra kjente kjøttetere som Tyrannosaurus rex og gigantiske planteetere som Diplodocus til de kjappe flyveøglene og enorme fiskeøglene. Hvilken dinosaur var aller størst? Og hvilken hadde dobbelt så stor hodeskalle som Tyrannosaurus rex? Visste du at de første pattedyrene jaktet på dinosaurunger? Og døde egentlig alle dinosaurene ut?

2018

Oversetter Rune R. Moen pris 379,- PASSER FOR: Alle som liker dinosaurer.


FAKTABØKER

DARWINIUM

BOTANIKUM

HISTORIUM

Ruth Symons og Katie Scott

Katie Scott og Kathy Willis

Jo Nelson og Richard Wilkinson

Oversetter Rune R. Moen pris: 299,-

Oversetter Heidi Sævareid pris 379,-

Oversetter Simon Stranger pris 379,-

Bli med på en vakker reise gjennom livets historie!

Nydelig om planter, blomster og trær.

Verdenshistorien i praktfullt format!

ANIMALIUM PLAKATBOK

Katie Scott og Jenny Broom

Oversetter Simon Stranger pris 249,-

Inneholder vakre plakater med illustrasjoner fra Animalium. Passer på veggen i barnerommet eller i stua.

ANIMALIUM Katie Scott og Jenny Broom

Oversetter Simon Stranger pris 379,-

Bestselger! 15 000 bare i Norge. Verdens fineste bok om dyr.

Fontini Forlag

2018

9


VIKTIG OG VAKKER BOK

OM NOEN FASCINERENDE, SMÅ SKAPNINGER

Gavebok i stort format

DEN STORE BOKEN OM BIER

Wojciech Grajkowski og Piotr Socha Oversetter Heidi Sævareid pris 349,passer for: Alle naturinteresserte fra 8–88.

Hvordan kommuniserer bier med hverandre? Har du lyst til å forstå bienes språk? Hva gjør en birøkter? Hvem ble stukket av 2443 bier – og overlevde? Visste du at det levde bier på dinosaurenes tid? Denne prakt-faktaboka gir svar på alt du lurte på, og ikke lurte på, om bier, i et lett, humoristisk språk og med lekne, flotte illustrasjoner. Følg biene fra dinosaurene til i dag, og lær om hvordan de har spilt en rolle gjennom hele historien. Og hvorfor noen som er så små kan være så viktige! 10

Fontini Forlag

2018

«En myldrende bok. Morsom og lærerik for liten og stor.» Unike illustrasjoner

MAJA LUNDE, forfatter av Bienes historie


På toppen av bestselgerlistene i England.

ACHMAT HASSIEM (FØDT 1982)

Det var en rolig søndag morgen i Cape Town. Achmat og broren Tariq dro til stranden for å øve til livredderprøven sammen med noen venner. I prøven skulle noen late som om de druknet, mens andre skulle sette ut en båt for å redde dem. Tariq svømte ut og lå og fløt, mens Achmat holdt seg nærmere land. Begge ventet på å bli reddet. Da oppdaget Achmat en enorm, mørk skygge som beveget seg mot broren. Han var ikke sikker på hva det var før en svart finne brøt vannflaten. Skyggen var en hvithai. Achmat plasket og ropte som en gal for å distrahere den. Planen virket. Haien skiftet retning og kom svømmende mot ham i stedet, slik at livbåten kunne dra Tariq i sikkerhet. Men båten rakk ikke frem til Achmat. Haien angrep med åpen kjeft, full av spisse, blodige tenner. Achmat prøvde å komme seg unna, men klarte ikke røre seg. Da han kikket ned, skjønte han at haien hadde hele beinet hans i munnen. I siste øyeblikk dukket hånden til broren hans opp ovenfra, og han ble dratt om bord i båten. Da Achmat våknet på sykehuset, fikk han sjokk. Beinet hans var borte. Han hadde alltid vært glad i idrett og svømming, og var redd for at han ikke kunne drive med noen av delene lenger. Så fikk han besøk av idrettsutøveren Natalie du Toit. Hun hadde mistet beinet da hun var 17, men begynt med svømming og vunnet tre medaljer i Paralympics. Hun sa at Achmat også burde prøve. Det gjorde han, og det endte med at han vant gull. I den siste konkurransen ropte publikum «Haigutten! Haigutten! Haigutten!»

8

DEN UKJENTE REBELL

ROALD DAHL

Sommeren 1989 marsjerte tusenvis av studenter gjennom hovedstaden i Kina. De demonstrerte mot urettferdig behandling fra myndighetene. I årevis hadde de rike blitt rikere og de fattige blitt fattigere, mens menneskene med makten bare tenkte på seg selv.

(1916–1990)

Roald ble sendt bort på kostskole da han var liten. Han hatet alle reglene, men likte at sjokoladeprodusenten Cadbury sendte nye sjokolader til skolen for at elevene skulle prøvesmake dem.

Etter hvert som dagene gikk, kom det flere og flere mennesker til demonstrasjonene, og alle møttes på et sted som kalles Den himmelske freds plass. Noen begynte å sultestreike. En av Kinas største popstjerner dukket opp for å spille konsert. Myndighetene fikk panikk. De sendte inn soldater, som skjøt mot demonstrantene og drepte mange av dem.

Selv om Roald ikke var særlig flink på skolen, tilbød moren seg å betale for at han skulle gå på universitetet. «Nei, takk,» svarte Roald. «Jeg vil heller jobbe for et selskap som sender meg til spennende steder langt unna, som Afrika og Kina.» Og det gjorde han, helt til det ble krig. Han vervet seg som jagerpilot, og fløy over øyene i Middelhavet.

Dagen etter ble det satt inn stridsvogner som kjørte gjennom gatene for å hindre at noen demonstrerte igjen. Plutselig måtte stridsvognene stoppe opp. En mann i hvit skjorte og svart bukse, med en handlepose i hver hånd, hadde stilt seg opp foran den fremste stridsvognen. Når tanksen prøvde å kjøre rundt ham, tok han et skritt til siden og stengte veien for den. Slik fortsatte det helt til vognføreren stoppet motoren. Deretter dukket det opp to menn i blått som førte mannen bort.

Flyet til Roald styrtet i Egypt. Han kravlet ut av det brennende vraket. Deretter ble han sendt til USA for å jobbe der. Da han kom dit, skrev han om opplevelsene sine som pilot for blader og aviser. I begynnelsen skildret han akkurat det som hadde skjedd. Men så merket han at historiene begynte å bli mer og mer utrolige, helt til de handlet om merkelige skapninger som la ut på magiske eventyr.

Det hele ble fanget på et fotografi, og det bildet ble et av de mektigste symbolene vi har på motstand mot urettferdighet: én mann alene som forsøker å stoppe en rekke med stridsvogner, og regimet som hadde sendt dem dit.

Senere, da Roald hadde fem barn, pleide han å sitte og finne på historier for dem hver kveld før de la seg. Historiene ble gitt ut som bøker som er blitt solgt over hele verden, og handler om figurer som er blitt populære overalt.

Ingen vet hvem mannen er eller hva som skjedde med ham. Noen sier han ble arrestert, noen sier han ble drept, og andre sier han kom seg unna. Kanskje vil vi aldri få vite det sikkert. Det som er sikkert, er at han har inspirert mennesker over hele verden til å kjempe for det de tror på.

For eksempel Matilda, som oppdager at hun klarer å flytte ting med tankene. Hun bruker kreftene til å slåss mot voksne som skader barn. Eller Sophie, som slår seg sammen med SVK, Store Vennlige Kjempe, som i motsetning til de andre monstrene ikke liker å spise barn. Og Charlie Bucket, som finner en billett til en magisk sjokoladefabrikk (stedet som Roald så for seg at sendte ham alle sjokoladene da han var liten). «De som ikke tror på magi, vil aldri oppleve det,» sa Roald. Da han døde, ble han gravlagt med sjokolade, vin og en sag. Barn kommer stadig til graven for å hilse på og takke for alle historiene.

191 168

REBELSKE GUTTER Du kan få til mye hvis du tør å tro på deg selv. I denne boken møter du gutter og menn som har turt å tenke selv, være oppfinnsomme og fått til fantastiske ting – alle slags helter fra hele verden. Noen har utrettet store ting, andre små: Flere har hjulpet andre, vært gode forbilder eller overvunnet seg selv. Andre har kjempet seg ut av fattigdom, tenkt smarte tanker, eller rett og slett ikke brydd seg om hva andre har tenkt om dem. Alle mennesker kan få sin store eller lille suksesshistorie. Alle kan finne ut hvem de er og finne noe de liker å gjøre. Hva passer best for deg?

100 HISTORIER OM GUTTER Ben Brooks

Denne boken kan forandre gutters liv.

Oversetter Rune R. Moen pris 339,- passer for: Unge mennesker som trenger litt ekstra inspirasjon. Flott gavebok!

Fontini Forlag

2018

11


ET MESTERVERK!

«En sterk og rørende historie. Den fortjener både prisene den har fått og å bli lest på sengekanter rundt om i Europa.» BARNEBOKKRITIKK

Zenobia handler om syriske Amina. Hun er på flukt fra krigen. Historien er i hovedsak fortalt med bilder. Amina sitter om bord i en båt som skal krysse Middelhavet. Båten veltes av en bølge. I et langt tilbakeblikk tenker hun på livet sitt i Syria før, under og etter at krigen forandret livet hennes. ZENOBIA

Morten Dürr og Lars Horneman Oversetter Simon Stranger pris 229,passer for: 10–100 år

«Et lite mesterverk.» BOK365.NO

«Zenobia bør være et innlysende referanseverk for å skape empati og forstå krigsrammede. Både for barn og voksne.» EMPIRIX

Støttet av Fritt Ord og Leser søker bok

12

Fontini Forlag

2018


Anbefalt av Dagbladet som

SOMMERBOKA 2018

SUPERHELTEN ARILD pris 149,-

SUPERHELTEN ARILD er glad som en gris Emmanuel Guibert og Marc Boutavant Oversetter Simon Stranger pris 249,passer for: 6–10 år.

LATTERGARANTI!

SUPERHELTEN ARILD redder verden (vel, nesten) pris 229,-

Superhelten Arild er en gøyal ny serie med høy gjenkjennelsesfaktor for alle barn! Bli kjent med alle de herlige vennene, lærerne og familiemedlemmene til Arild. En dag bestevennen Armand kommer innom, vil han utforske kjelleren i huset til Arild. Det er ikke Arild så lysten på … Arild er også forelsket i Pernille, verdens peneste ku. Han skriver et kjærlighetsdikt til henne: Øynene dine er like vakre som to TV-er som viser tegnefilmer hele tiden. Smelter hun av det, mon tro? Når han skal legge seg, vil Arild ha lyset i gangen på. Fordi han er mørkredd? Eller fordi han trenger lys når han skal leke med lekene sine …?

Fontini Forlag

2018

13


ZITA VENDER TILBAKE Ben Hatke

Oversetter Kristian Baardsen pris 249,passer for: 7–12 år. Lett å lese!

Ny trilogi for alle som elsker Amuletten

14

Fontini Forlag

2018

Zita er sammen med bestevennen Josef, da en mystisk gjenstand faller ned fra himmelen. Josef blir bortført til en fremmed planet, og Zita er den eneste som kan redde ham. Dette er begynnelsen på en eventyrlig historie med avdankede roboter, mystiske hjelpere og rare skapninger i alle størrelser og fasonger. Zita er den perfekte helt: Hun er modig, snill, omtenksom – og rir på en enorm mus!


«Smittende leseglede. Historien om Zita er perfekt for dem som venter på neste Amuletten-bok.» ZITA I VERDENSROMMET pris 199,-

ERLE MARIE SØRHEIM, DAGBLADET

ZITA BLIR BERØMT pris 249,-

Fontini Forlag

2018

15


Et stort eventyr blir større!

ENDELIG!

AMULETTEN 8: SUPERNOVA Kazu Kibuishi

Oversetter Olav Bjørge pris 299,- Utgis september

16

Fontini Forlag

2018

Norges mest populære tegneserie-roman nærmer seg slutten. Emily mister kontrollen over amuletten, og blir fanget i Dypet. Samtidig reiser lillebroren Navin til Fyrtårn 1, en romstasjon der motstandsbevegelsen gjør seg klare til å kjempe mot kreftene som vil tømme planeten for næring. Emily og Navin blir tvunget til å være modigere og smartere enn noensinne, hvis de skal greie å redde Alledias fremtid. Amuletten er en utrolig spennende og vakker lettlest-serie. En fortelling om modige barn, merkelige skapninger og kampen mot det onde.


AMULETTEN 1: STEINVOKTEREN isbn 9788293346180 (ib) pris 149,pocket isbn 9788283730074 pris 149,-

AMULETTEN 2: STEINVOKTERENS FORBANNELSE isbn 9788293346197 (ib) pris 279,-

AMULETTEN 3: BYEN BAK SKYENE isbn 9788293346357 (ib) pris 279,-

AMULETTEN 4: DET HEMMELIGE RÅDET isbn 9788293346364 (ib) pris 279,-

AMULETTEN 5: ALVEPRINSEN isbn 9788293346531 (ib) pris 279,-

AMULETTEN 6: FLUKTEN FRA LUCIEN isbn 9788293346616 (ib) pris 279,-

AMULETTEN 7: ILDFUGLEN isbn 9788293346807 (ib) pris 279,-

pocket isbn 9788283730081 pris 149,-

«Denne tegneserien kommer unger i alle aldre til å kaste seg over. (...) Så hvis du har barn, eller kjenner et, er dette den ypperlige gave – og be om å få lese høyt, for dette er en temmelig besettende leseropplevelse for voksne og.» ERLE MARIE SØRHEIM, EMPIRIX.NO

«Amuletten er en fantasy-tegneserie du raskt blir hekta på.» CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

Fontini Forlag

2018

17


ALLE ELSKER

NYHET! Bli med Andy og Terry opp i det 104-etasjes trehuset! De har bygd tretten nye etasjer siden sist, inkludert en uendelig trapp, en rape-bank og til og med en stor festning. Men Andy og Terry må kjempe mot tiden for å finne en morsom historie til den neste boken. Andy har fått tannverk, og da er det ikke lett å skrive ... Derfor blir han og Terry enige om å kjøpe en «Vitse-penn 2000», sånn at de skal klare å skrive ferdig boken. Problemet er bare at pennen koster ti millioner kroner, og at våre to helter bare har ti kroner ... Dermed begynner arbeidet med å tjene inn pengene de trenger. Hva er det egentlig som ikke kan gå galt? GUTTA I TREHUSET MED 104 ETASJER er nødt til å skaffe ti millioner kroner (ellers!)

Andy Griffiths

Oversetter Hege Mehren og Simon Stranger pris: 299,Utgis i september

18

Fontini Forlag

2018


NYHET! GUTTA I TREHUSET MED 13 ETASJER

GUTTA I TREHUSET MED 26 ETASJER

GUTTA I TREHUSET MED 39 ETASJER

pocket isbn 9788293346722 pris 129,-

pocket isbn 9788293346739 pris 129,-

pocket isbn 9788293346746 pris 129,-

GUTTA I TREHUSET MED 52 ETASJER

GUTTA I TREHUSET MED 65 ETASJER

GUTTA I TREHUSET MED 78 ETASJER

pocket isbn 9788293346852 pris 129,-

pocket isbn 9788293346890 pris 129,-

pocket isbn 9788283730258 pris 149,-

isbn 9788293346029 (ib) pris 149,-

isbn 9788293346036 (ib) pris 299,-

isbn 9788293346173 (ib) pris 299,-

GUTTA I TREHUSET GÃ…R BITTE LITT BANANAS Innbundet pris 249,-

GUTTA I TREHUSET TEGNER, TENKER OG TULLER I ALLE ETASJENE

isbn 9788293346845 (ib) pris 249,pocket isbn 9788283730210 pris 149,-

VERDENS MEST KORREKTE FAKTABOK OM RUMPOSAURER isbn 9788293346555 (ib) pris 249,-

VERDENS MEST KORREKTE FAKTABOK OM KROPPEN

isbn 9788293346388 (ib) pris 249,pocket isbn 9788283730203 pris 149,-

isbn 9788293346227 (ib) pris 299,-

isbn 9788293346395 (ib) pris 299,-

isbn 9788293346715 (ib) pris 299,-

400.000 bare i Norge GUTTA I TREHUSET MED 91 ETASJER

isbn 9788283730050 (ib) pris 299,-


BLI MED TIL DINOSAURDALEN Her bor den geniale steinaldergutten Herman Hule sammen den ikke spesielt smarte stammen sin. Herman er derimot et huleboergeni og må hele tiden redde resten av stammen. Gjør deg klar for nye eventyr med huleboeren med den store hjernen og det store hjertet! Bøkene om Herman Hule har veldig morsomme tegninger, sprø humor og passer både som høytlesning og lese-selv-bok.

HERMAN HULE SPINOSAURUSEN

Kyle Mewburn og Donovan Bixley Oversetter Simon Stranger pris 199,-

De tre første historiene om Herman samlet i én bok!

HERMAN HULE PÅ EVENTYR I DINOSAURDALEN pris 179,-

passer for: Alle som liker dinosaurer og latterkramper. Fra 5–10 år.

HERMAN HULE DINOSAURDALEN pris 99,-

20

Fontini Forlag

2018

HERMAN HULE SNØRROSAURUS pris 149,-

HERMAN HULE FLYVEØGLEN pris 199,-

HERMAN HULE DIPLODOCUSENE pris 199,-


SLUKESERIE MED SPRØ HUMOR

BARSKE BØLLER GJØR GODE GJERNINGER

BARSKE BØLLER HAR EN UTROLIG GOD PLAN

Oversetter Heidi Sævareid, Olav Bjørge og Rosa K. N. Thoresen pris 129,-

passer for: Alle som liker action og humor. Fra 5–10 år.

Aaron Blabey

pris 229,-

Møt verdens aller slemmeste gjeng: Herr Ulv. Mister Hai. Sir Slange. Don Piraja. De er barske og farlige ... og ja, skikkelig BØLLETE BØLLER. Men guttas drøm er å bli STORE HELTER. Som gjør GODE GJERNINGER.

BARSKE BØLLER MØTER EN SUPERSØT (OG EKSTREMT FARLIG) PELSBALL pris 249,-

Kåret til ÅRETS BESTE BOK av australske skolebarn

Gjør deg klar for den slemmeste snilleste og kuleste boka i hele verden! Barske bøller dominerer bestselgerlistene i Australia sammen med Gutta i trehuset, og serien utgis på over 30 språk!

21


DRAMA

HUMOR

BARNEVAKTKLUBBEN Hva skjer når fire venninner starter sin egen barnevaktklubb? Det er duket for både morsomme og dramatiske hendelser, og noen mystiske hemmeligheter ... Men uansett hva som skjer: Jentene har hverandre! Disse nye tegneserieromanene er basert på suksesserien av Ann M. Martin som har solgt mer enn 170 millioner bøker på verdensbasis. En ny fortellermåte til glede for nye generasjoner av lesere!

22

Fontini Forlag

2018

1. Starte sitt eget «firma» 2. Ta fell es beslutn inger 3. Velge en leder 4.Tjene eg ne lommep enger 5. Ta ansv a r for barn og kjæle dyr 6. Ordne opp uenigheter ognår det oppstår misforståelse r


SPENNI NG JENTENE ORDNER OPP! Dawn er ny i Barnevaktklubben. Hun er ny i byen og sliter litt med å få nye venner. Hennes første oppdrag som barnevakt blir bare rot. Var det en skikkelig tabbe å bli med i denne klubben?

«Barnevennlig feminisme i underholdende innpakning!» THE NEW YORKER

barnevaktklubben 5: EN HELT UMULIG JOBB

Ann M. Martin og Gale Galligan Oversetter Simon Stranger pris 249,passer for: 9–12 år. Både for de som leser mye og de som ikke er så glad i å lese. Perfekt for lesetrening.

barnevaktklubben 1: EN GENIAL IDÉ Raina Telgemeier og Ann M. Martin pris 149,-

barnevaktklubben 2: DEN STORE HEMMELIGHETEN

barnevaktklubben 3: DEN FØRSTE KRANGELEN

pris 249,-

pris 249,-

Raina Telgemeier og Ann M. Martin

Raina Telgemeier og Ann M. Martin

barnevaktklubben 4: STORESØSTRE Raina Telgemeier og Ann M. Martin pris 249,-

Fontini Forlag

2018

23


KNALLTØFF NY BOK

fra forfatteren av Vi var løgnere Sanne løgner Endelig! Ny roman fra forfatteren av den kritikerroste bestselgeren Vi var løgnere. Et intenst vennskap Et forsvinningsnummer Et drap (Eller kanskje to) En mislykket romanse (Eller kanskje tre) En jente som nekter å gi folk det de vil ha av henne En jente som nekter å være den hun en gang var

Imogen er en arving på rømmen, en foreldreløs og en bedrager. Jule er en fighter og en sosial kameleon. Sterke jenter, stumpe gjenstander, forkledninger, blod, sjokolade, helter og skurker: Denne boka har det meste. En gåsehud-spennende thriller fra den kritikerroste bestselgerforfatteren e. lockhart. Amazon og Goodreads kåret Vi var løgnere til beste YA-bok i 2014. Blir du lurt, du også? SANNE LØGNER e. lockhart

Pocket

VI VAR LØGNERE e. lockhart pris 129,-

Vi var løgnere lå 50 uker på New York Times’ bestselgerliste.

Oversetter Hege Mehren pris 299,-

«En tikkende bombe av en ungdomsroman» MAJA TROBERG DJUVE, DAGBLADET

24

Fontini Forlag

2018


POPULÆRT FRA BACKLIST

VERDENS STØRSTE ORDBOK FOR OPPDAGERE OG EVENTYRLYSTNE

VERDENS VILLE DYR Oversetter Lotte Holmboe pris 349,-

BILER,BÅTER, TOG OG FLY

Oversetter Rune R. Moen pris 329,-

Tom Schamp

JULENISSEN – TRE JULEFAVORITTER Mauri Kunnas

Gjendiktet av Tor Åge Bringsværd pris 299,-

pris 299,-

SÅNN PASSER DU EN BESTEFAR

SÅNN PASSER DU EN BESTEMOR

Jean Reagan og Lee Wildish

Jean Reagan og Lee Wildish

pris 179,-

pris 179,-

UNGDOMSBØKER Denne boka må bli en suksess! Veldreid, vakker og original. DAGBLADET OM ELEANOR & PARK

Pocket

GUTTEN PÅ TOPPEN AV FJELLET John Boyle pris 149,-

Pocket

Pocket

FANGIRL

ELEANOR & PARK

Oversetter Tiril Broch Aakre pris 149,-

Oversetter Agnete Øye pris 149,-

Rainbow Rowell

Rainbow Rowell

Fontini Forlag

2018

25


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.