Page 1

DĂŠ Gouden TIP xnemers 5n5 der o vragen...

xte 5lj5 an

bri antwoorden


Eva is 5

...en dat viert zij op grote hoogte

Ook elk jaar zorgeloos je ondernemersverjaardag vieren? Dat kan, want De Goudse biedt verzekeringen Ên inspirerende extra’s voor ondernemers van alle leeftijden. Kijk maar op www.goudse.nl

De Goudse Verzekeringen helpt ondernemers verder.

Eva van Wijk Horeca-ondernemer


DĂŠ gouden tip

en tip?

Wat is voor jou dĂŠ goud

De ondernemer die alles zelf wel weet, moet nog geboren worden. Of hij is al failliet, dat kan ook. Want niemand kan zonder een vraagbaak, een klankbord of al dan niet gevraagde adviezen. Iedere ondernemer loopt op een moment ergens tegenaan waarvan hij denkt: hoe moet ik dit nu aanpakken? Sommigen hebben dat meerdere keren op een dag. Wel of geen investeerder in mijn bedrijf? Wat ga ik precies op Facebook doen? En hoe kan ik het beste mijn werknemers belonen? Zomaar een paar vragen die binnenkwamen op onze oproep om jullie prangende ondernemersvragen in te sturen. We hebben topondernemers en experts gevraagd om hun visie te geven op de onderwerpen waar zij het meeste verstand van hebben. We hebben de leukste en meest prangende ondernemersvragen voor jou gebundeld. Ieder antwoord is goud waard. Rob Roelofs Sprout

Colofon Deze gids is een uitgave van de MT Mediagroep en De Goudse Verzekeringen. Hoofdredactie Ewald Smits Eindredactie en begeleiding Rob Roelofs Art direction & vormgeving Nicoline Caris Fotografie Kees Hummel Illustraties Carolyn Ridsdale Sales sales@sprout.nl, Marjolein de Bruijn, Stefan Smit Marketing Caro de Jong, marketing@sprout.nl, Mijke Morselt Lithografie Djeeks Amsterdam 3


de experts

p?

en ti Van welke experts krijg jij de goud Berthe Akse is specialist op het gebied van het insolventie- en het verbintenissenrecht. Wouter Berris is manager Inkomen & Pensioen bij De Goudse. Jacco Bouw is oprichter van e-mailmarketingbedrijf Webpower, ruim zes jaar actief in China.

e rth

Be

4

Arko van Brakel is Sproutcolumnist en serie-ondernemer. Hij stond onder meer aan de wieg van Euronet Internet.

Norm Brodsky is serie-ondernemer in New York. Hij adviseert duizenden ondernemers via ondernemersmagazine Inc.

an

Ar

v ko

Leonard Freeke is oprichter van biologische frisdrankenproducent Oggu. Hij is door Sprout gekozen tot Challenger van het Jaar.

Arno Diepeveen is oprichter van salesconsultancybedrijf Artemis Performance Management en Chief Executive Salesman bij ARNO masters of sales.

el

rak

B

Suzan Eikelenstam is auteur van de bestseller ‘Internetgodinnen, start je eigen webshop in 10 stappen’.

Edial Dekker is oprichter van internet startup Gidsy.com.

Richard Branson is avonturier en oprichter van vele Virgin-bedrijven.

se

Ak

Guido David is oprichter van adviesbureau MerketingVisie.

S

m

sta

n ele

ik

nE

a uz

Annemarie van Gaal is serie-ondernemer, investeerder en spreker. De laatste jaren was ze ook op televisie te zien in verschillende programma’s over financiën.

A

rie

ma

e nn

n va

al

Ga


Dé gouden tip

Rosan Gompers is oprichter van NewCompanyCreations en auteur van het boek ‘De kunst van het nieuwe werken’. Willem de Groot is medeoprichter van hostingbedrijf Byte. Roel de Hoop is investeerder bij Prime Technology Ventures.

Roland Kahn is oprichter van CoolCat. Hij lijfde ook de merken MS Mode, America Today en Sapph in en heeft nu bijna 700 winkels.

Boris Veldhuijzen van Zanten is oprichter van The Next Web. Had daarvoor verschillende succesvolle internetbedrijven.

Hidde Koenraad is advocaat bij Vondst Advocaten en is gespecialiseerd in intellectueel eigendom.

Willem Vermeend is oud-politicus, en was onder meer Staatssecretaris voor Financiën. Hij is ook directeur van TSS, een bedrijf dat werkt aan technische verbeteringen van televisie.

Michiel Muller is medeoprichter van Tango en Route Mobiel, en is tegenwoordig ook investeerder in verschillende ondernemingen.

el

Ro

oop

H de

ch

Mi

er

ull

M iel

J

ro

eV

d ohn

ede

Bart Verweij is medeoprichter van Tacstone en ondersteunt ondernemingen bij businessplanning en groei. John de Vroede is oprichter van MarketingXperts. Het bedrijf combineert marketing en sales, merkenbouw en resultaat. Michel Willems is medeoprichter van One-Stop-Webshop.

zen

uij ldh n e V te n ris Bo Za n a v

5


Vraag & Antwoord

1

2

Ik werk als diëtist, maar de vergoedingen voor diëtiek zijn uit het basispakket geschrapt. Dat zorgt voor een inkomstenverlaging. Hoe kan ik het bedrijf weer vlot trekken?

Hoe zorg ik ervoor dat ik als startup interessant word voor een informal investor? Ik heb een geniaal idee, maar geen budget om het uit te laten werken. Hoe kom ik in contact met investeerders?

Michiel Muller Stap 1 om succesvol te zijn is te doen waar je hart ligt. Waar ligt jouw passie? Ligt die bij kinderen, dan zou je een plan kunnen maken om een nieuwe baan te creëren op het gebied van kinderbegeleiding in de naschoolse opvang. Is naast voeding ook bewegen je passie, dan zou je je kunnen bijscholen tot fitnessinstructrice om daarmee een combinatie te maken. Geef je graag voorlichting, zoek dan kennisinstituten waarbij je je kunt aansluiten. Volg een coachingcursus, schrijf een column in een streekblad, open een loket in een ziekenhuis, werk samen met zorgverzekeraars, geef lezingen op serviceclubs en ouderavonden. Je hoeft je oude praktijk niet gelijk overboord te gooien, maar begin met nieuwe projecten die dicht bij jezelf liggen. Stap van de gebaande paden en creëer nieuw werk dat nog niet bestaat.

Roel de Hoop Recent is Business Angels Netwerk Nederland (www.bannederland.nl) opgericht. Mooie verzamelplaats van vele organisaties met informals die je direct kunt benaderen. Als je het nieuws volgt, lees je regelmatig dat er weer een bedrijf is gefinancierd. Probeer liefst via via in contact te komen met de informals die dat gedaan hebben, die zijn actief aan het investeren.

‘Probeer via via in contact te komen met informals’ 6


3

Dé gouden tip

Ik ben nu korte tijd ondernemer en wat ik me begin af te vragen: Is ondernemerschap nu een vaardigheid of word je ermee geboren?

Arko van Brakel Ondernemerschap is een vaardigheid die wel degelijk is aan te leren. En sommigen zijn beter af in een situatie waarin ze geen ondernemer zijn. Maar tegelijkertijd is mijn ervaring dat ondernemerschap voor veel meer mensen, die dat vaak zelf niet eens van tevoren hadden gedacht, een serieuze optie is. Er zijn twee basiskenmerken die bepalen of je kunt ondernemen en wat voor ondernemer je bent: 1. Je persoonlijke waarden, eigenschappen, kwaliteiten en standaarden. 2. De kansen die de omgeving je biedt. 1. Ik heb van Anthony Robbins geleerd dat er drie archetypen ondernemers zijn: “The Skilled Talent” (een artiest, vakman, specialist of ander specifiek talent), “The Entrepreneur” (een creator, iemand die “uit het niets, iets kan creëren”, een bedrijf bijvoorbeeld) en “The Manager” (een persoon die anderen in hun kracht zet en teams weet te organiseren. Het archetype dat jij bent, bepaalt de vorm van ondernemerschap die je moet kiezen. Bijvoorbeeld: als je een Skilled Talent bent, moet je niet gaan managen, een Manager moet niet de vakman uithangen en een Entrepreneur moet zo gauw mogelijk een manager aannemen om zich met het ondernemen bezig te houden, omdat hij

anders zichzelf en zijn bedrijf frustreert. Ik zie te veel ondernemers in de problemen raken, of hun eigen groei belemmeren, hun mensen frustreren omdat ze een rol kiezen die niet bij ze past. 2. De kansen die de omgeving je biedt, is een aspect van een heel andere orde. Geluk is hier een factor van belang. Niet iedereen rolt in een gat in de markt, niet iedereen krijgt de kans op een managementbuyout, niet iedereen heeft een droom, of een visie die op precies het juiste moment op de juiste plaats tot de nieuwe Facebook of Google leidt. Donald Trump zei ooit: “Als ik heel hard werk, merk ik dat ik meer geluk heb dan anderen.” Je kunt jezelf dus in een kansrijke positie manoeuvreren. Veel zeer succesvolle mensen hebben heel veel geprobeerd. Dat betekent dat ze ook vaak mislukt zijn. Maar door veel te proberen, door veel mensen te spreken, door een brede belangstelling, loop je tegen heel veel kansen aan in je leven. Je kunt je kans op een gat in de markt dus vergroten door veel kansen op geluk te creëren. Dat lukt alleen als je niet bang bent om te falen. En als je een kans hebt ontdekt waar je honderd procent voor wilt gaan, dan moet je focussen. Want bedrijven als booking.com zijn vooral zo groot omdat ze duizenden kansen hebben laten liggen en alleen doen waar ze in uitblinken.

7


Vraag & Antwoord

4

Ik heb een mooie website, maar die wordt nauwelijks bezocht. Hoe kan ik beter door Google worden gevonden? Michel Willems Als eerste check je even of je website wel door Google ‘begrepen’ wordt. Zo kan Google teksten uit flashbestanden of teksten op plaatjes niet lezen, en worden mooie flashsites dus vaak niet goed gevonden. Dan beslis je eerst op welke woorden je je gaat richten. Verkoop je fietsen? Dan lijkt het woord ‘fietsen’ met duizenden zoekers interessant. Maar er zijn ook heel veel concurrerende sites. Verder weet je niet of ze een fietsroute zoeken, een fiets willen huren, of een nieuwe of een tweedehands fiets willen kopen. Dus wellicht is het verstandiger je te richten op ‘Gazelle herenfiets kopen’. Vervolgens gebruik je de woorden waar je op gevonden wilt worden regelmatig in je tekst, je paginatitel en de pagina-url’s. Je zet binnen je site interne linkjes waarin je focuswoorden zijn opgenomen. Voor hele specifieke woorden is dit vaak genoeg om vindbaar te worden. Ten slotte zorg je ervoor dat Google je pagina’s belangrijk gaat vinden. Hoe meer belangrijke en relevante sites naar jouw pagina’s linken, hoe hoger jouw site scoort in Google.

8

‘Zorg ervoor dat Google je pagina’s belangrijk gaat vinden’


5

Dé gouden tip

emer n r e d n o p o T

Ik heb enkele medewerkers die hun motivatie totaal kwijt lijken. Dat heeft al effect op klanten, van wie enkelen zijn weggelopen. Wat kan ik doen om mijn personeel weer te motiveren? Annemarie van Gaal Eerst uitzoeken of je nog iets aan de motivatie kunt doen. Praat met ze, zoek uit waar de angel steekt en afhankelijk daarvan trek je je plan. Is je werknemer (1) structureel een probleemschopper of (2) wil hij/zij wel maar is er iets dat hem/haar blokkeert? 1. Ik adviseer om meteen de koe bij de horens te vatten: bijna dagelijks hoor ik gruwelverhalen van ondernemers over werknemers die de waarheid verdraaien, manipuleren, klanten schofferen en met geen mogelijkheid, óf alleen na veel stress en bakken met geld, ontslagen kunnen worden. Dossiers opbouwen vreet energie. Energie die je als ondernemer hard nodig hebt om je bedrijf op koers te houden. Zelfs met een vuistdik dossier in de hand ben je vaak nog jaren bezig om een ontslag geregeld te krijgen en al die tijd moet het salaris doorbetaald worden en heb je een tikkende tijdbom rondlopen in je bedrijf. Denken dat het overgaat is funest voor je bedrijf. Maak een eind aan jullie samenwerking. Dat kost misschien een paar maanden salaris, maar niets doen kost meer. 2. Probeer uit te vinden wat de reden is van hun gedrag. Misschien is er iets dat jij kunt veranderen. Vaak zijn ondernemers trots op hun eigen bedrijf en hebben medewerkers het gevoel dat hun baas uitstraalt dat hij alles zélf voor elkaar heeft gekregen. Dat is funest voor de trots van je medewerkers, want wie wil er werken voor een baas die zich alle successen toeëigent? Zorg dat je medewerkers trots kunnen zijn. Trotse medewerkers werken harder, maar zijn daarnaast ook de beste reclame en de beste ambassadeurs voor jou. Zij prijzen jou en het bedrijf aan bij vrienden en kennissen en dat is van onschatbare waarde. Trots kun je stimuleren bij je medewerkers door hun het gevoel te geven dat zij belangrijk zijn voor het succes. Geef complimentjes, schouderklopjes en vier de successen met elkaar. Nieuwe klant binnengehaald? Nieuwe mijlpaal qua omzet of winst? Vier gezamenlijke successen en vergeet nooit de belangrijke bijdrage van je medewerkers te benadrukken. 9


Vraag & Antwoord

6

Ik ben mijn businessplan aan het schrijven. Ik vind het lastig om in de toekomst te kijken. Moet er per se een meerjarenvisie bij mijn businessplan? Edial Dekker Als je, zoals ik, in de internetindustrie zit, is het absurd om een langetermijnplanning te maken. De markt verandert zó snel. Websites werken met technieken die een jaar geleden nog niet eens bestonden. Dus voor jezelf kun je zo’n plan niet maken, en voor een externe investeerder eigenlijk ook niet. We hebben wel eens gesproken met mannen in pakken die vroegen om een businessplan, maar dat hebben we niet eens. We hebben geen strategie, dat is onzin. Ons team is de belofte. Wij hebben altijd gezegd dat dit een eerste poging is. Als het niet werkt, dan proberen we het gewoon op een andere manier.

‘We hebben niet eens een businessplan’

10

7

We hebben een geweldig nieuw bedrijf. We moeten alleen nog een naam hebben.

Hoe kiezen we een goede bedrijfsnaam?

Richard Branson In 1970 brainstormde ik met een paar vrienden over de naam van onze nieuwe platenmaatschappij. We waren enthousiast over de naam ‘Slipped Disc’ totdat iemand zei: “Denk je dat ‘Virgin’ leuk is?” We vonden het geweldig, niet in het minst omdat het woord nog steeds risky was, ook na de swingende jaren ‘60. Onze concurrenten heetten ‘His Master’s Voice’ (HMV, met het logo van de hond die luistert naar een grammofoon), ‘Parlophone’ en ‘Decca.’ De naam Virgin had een frisse, sexy uitstraling; het gaf aan dat we nieuw waren in de muziekindustrie. We schreven het opgewonden op met een grote hoofdletter V - die krabbel werd de basis voor het Virgin-logo. De naam bleek succesvol te zijn op vele niveaus: hij was uniek, was niet specifiek voor een sector of regio, en was in overeenstemming met het merk dat we uiteindelijk zouden bouwen. Elke ondernemer moet bij het kiezen van een bedrijfsnaam goed nadenken over de vraag of de naam past bij toekomstige producten en diensten. Virgin Records werkte goed in de entertainmentindustrie, maar we waren niet allemaal zeker van onszelf in 1984, toen we ons logo schilderden op de reusachtige staartvin van Virgin Atlantic Airways’ enige Boeing 747. Niet iedereen vond het geweldig. David Tait, een van de mensen die hielp met het opzetten van de luchtvaartmaatschappij, zei: “Niemand vliegt met een luchtvaartmaatschappij die niet all the


Dé gouden tip

HHHHH

Topadvies Wat is het beste advies dat ik ooit kreeg?

way gaat.” Maar ik zette mijn hakken in het zand en drong erop aan dat het beter was dan ‘British Atlantic Airways’, onze oorspronkelijke naam. De wereld had echt niet nog een ‘BA’ nodig. Onze unieke naam en het unieke merk maakten het bedrijf tot een succes. Zoals met alle activiteiten die volgden, hebben we ervoor gezorgd dat Virgin staat voor toegevoegde waarde, een betere service en een frisse aanpak, of het nu gaat om Virgin Money of Virgin Galactic. We wisten, net als onze klanten en concurrenten, precies waar we voor stonden. Als je het moeilijk hebt met de naam van je bedrijf - misschien omdat je veel groter bent geworden dan je ooit had verwacht - geen paniek. Probeer naar andere oplossingen te kijken; doop je oude naam om in een nieuwe. Het kan een goede gelegenheid zijn om weer eens de media te benaderen. Vertel hun over je plannen en je kernwaarden. In ons geval was ‘Slipped Disc’ (in Nederlands: hernia) een leuke naam geweest voor onze platenmaatschappij, maar ik ben er niet zo zeker van dat het zou werken voor luchtvaartmaatschappijen en fitnessclubs!

Negeer de echte wereld, creëer je eigen werkelijkheid. Erkan Kayisci, Businesscoach

De 3 P’s: prijs, prestige en plezier. Bij elke beslissing die je maakt, moet minstens (!) één van de drie de doorslag geven. Nancy Tjalondo, Fresh Cookies

Lees het boek Kaas van Willem Elsschot! Marion van der Voort Communicatieadvies

Blijf dicht bij jezelf, kom je afspraken na en verkoop niets dat je niet na kunt komen. Ellen Gaasbeek, Gaasbeek&Takke

HHHHH

11


vragen over De goedkoopste manier van online adverteren gaat via Google Adwords. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

s d r o w d A e l g o o G

Niemand kan meer om Facebook heen, ook ondernemers niet. Het is een serieus kanaal om je omzet te verhogen en je merk uit te bouwen

8

Wat is dat ook alweer, Google Adwords? Google Adwords is het advertentieprogramma van Google. Met Google Adwords kun je advertenties plaatsen boven en naast de natuurlijke zoekresultaten van Google. Ook kun je je advertenties tonen op voor jou relevante websites. Als je sportartikelen verkoopt, dan kun je ervoor kiezen om je advertenties te laten verschijnen op sportwebsites. Het zoeknetwerk van Adwords werkt uitsluitend met cost-perclick (cpc), waarbij je voor je advertentie betaalt zodra er op de advertentie wordt geklikt. Op het inhoudsnetwerk van Google Adwords kun je ook adverteren via cost-per-mille (cpm). Dan betaal je per duizend vertoningen.

12


Dé gouden tip

10

Hoe bereik ik dan de juiste (be)zoekers?

9

Is Google Adwords iets voor mijn onderneming? Afhankelijk van je aanpak kan je investering in Google Adwords heel verliesgevend of zeer rendabel zijn. Blind adverteren en zorgen dat je bovenaan staat op bijvoorbeeld het woord ‘tuinmeubilair’ is vaak niet rendabel, de campagne moet bij jouw propositie aansluiten. Verkoop je de tuinmeubelen online of in een fysieke winkel in Maastricht? In dat laatste geval is het onverstandig om advertenties aan zoekers in Den Helder te laten zien. Om verspilling te voorkomen, richt je je campagne dan volledig op de regio Maastricht en omstreken.

Een klik van iemand die geen interesse heeft, kost geld en levert niets op. Dus als je alleen houten tuinmeubels verkoopt, wil je jouw advertentie niet tonen aan mensen die de zoekwoorden ‘plastic tuinmeubilair’ gebruiken. Je kunt uitsluitingswoorden als ‘plastic tuinmeubilair’ of ‘kunststof tuinstoel’ toevoegen. Dat voorkomt dat de verkeerde mensen je advertentie zien. In Google Analytics kun je zien hoe vaak mensen gemiddeld terugkomen voordat ze in je webshop tot aankoop overgaan. Mensen oriënteren zich wat langer, bekijken meerdere sites en kopen na overleg. Om nu te voorkomen dat de oriënterende consument je vergeet, kan je hen via Adwords blijven volgen. Met behulp van een zogenaamde Adwords Remarketingcampagne kun je bezoekers die wel je webshop bezochten maar niets kochten, banners en tekstadvertenties laten zien op de duizenden bij Google aangesloten websites. Zo kan het zijn dat jouw bezoeker een dag later bij het checken van een weersite of roddelrubriek jouw banner getoond krijgt.

11

Dat is mooi, maar wat kost dat?

Een adword - een zelfgekozen zoekwoord – kan variëren van 10 cent tot wel tien euro per klik, afhankelijk van de populariteit van het woord. Slim je woorden kiezen kan dus een flinke besparing opleveren. Het allerbelangrijkste is dat je continu in de gaten houdt wat je Adwordscampagne kost en oplevert. Als je online verkoopt, kun je per zoekwoord, advertentie, aangesloten site en landingspagina zien welke kosten er gemaakt zijn en wat de opbrengsten daarvan waren. Woorden en/of advertenties die niet winstgevend zijn, pas je aan of verwijder je, zodat je budget vrijmaakt voor de succesvolle advertenties en zoekwoordcombinaties.

13


Vraag & Antwoord

12

Ik wil mijn producten in het buitenland laten maken. Is China de beste optie om mijn productie uit te besteden? Jacco Bouw China was natuurlijk jarenlang een hardwerkend land met lage lonen. Zeer geschikt dus voor productie van goederen. Dat gebeurt nog steeds wel, maar door de snel groeiende economie wordt alles duurder. Het land schakelt heel snel over op een kenniseconomie. Productie wordt te duur, dat verhuist allemaal naar Vietnam. Als je een research- en developmentbedrijf wilt beginnen, dan krijg je in China meteen alle vergunningen. Als je er alleen productie wilt doen, dan ben je nu niet het meest geschikte bedrijf voor het land. Ga dan eens in Vietnam kijken.

14

13

Social media zijn volop in ontwikkeling, ik zou er graag meer van leren. Wat zijn voorbeelden van kleine ondernemingen die een goede Facebookstrategie hebben?

‘Social media hoeft geen hogere wiskunde te zijn’


Dé gouden tip

Marketingexpert John de Vroede Een goede Facebook-strategie… wat is dat eigenlijk? Dat is een vraag die iedereen nog onbeantwoord moet laten. Niemand heeft nog de wijsheid hoe social media nu het beste ingezet kunnen worden en welke strategie voor welke doeleinden ingezet kan worden. Omdat er zoveel haken en ogen zitten aan het inzetten en gebruiken van social media, blijft het een complexe materie waar nog veel onderzoek naar gedaan moet worden. Toch kunnen bedrijven vanuit hun eigen kracht (daar ligt volgens mij het succes namelijk) hele leuke dingen doen via social media. Voor kleine ondernemingen zijn social media vaak nog iets ontastbaars, terwijl ze er heel dicht op zitten. Het mooie is dat het eigenlijk geen hogere wiskunde hoeft te zijn, al helemaal niet voor de kleinere ondernemers. Het belangrijkste is echter wel dat er goed over nagedacht wordt en dat alle ondernemingen, klein of groot, er structureel mee aan de slag gaan. Zomaar iets doen in de veronderstelling dat het moet en met de hoop dat het iets oplevert, is de grootste valkuil waar menig ondernemer momenteel in trapt. Interne mogelijkheden vaststellen en duidelijke doelstellingen aankaarten is zeer belangrijk. Een goed voorbeeld van een kleine onderneming die vanuit eigen kracht social media heeft aangepakt, is Bakkerij Van de Kletersteeg in Hoogland. De bakkerij wilde in 2011 iets nieuws doen. Zij hebben een oliebollendrive-in georganiseerd, waardoor mensen gemakkelijk met de auto hun oliebollen en appelbeignets konden kopen. De mensen moesten wel weten waar de drive-in zou staan en daarom is een Facebookactie in gang gezet. De actie hield in dat iedereen die de pagina leuk vond, twee gratis appelbeignets kreeg op 31 december. Nadat de consument meedeed aan de actie, kreeg hij een speciale kortingscoupon die ingewisseld kon worden bij de oliebollendrive-in. Los van de Facebookpagina heeft de bakkerij Twitter gebruikt om traffic te genereren naar de Facebookpagina. De resultaten? • In de periode van 13 december tot 1 januari zijn er binnen Facebook 13.941 mensen bereikt. • Het aantal fans is gestegen met 243 procent. • Het aantal volgers op Twitter steeg naar 370. • De bakkerij heeft een waardevolle database opgebouwd.

15


HHHHH

Topadvies Wat is het beste advies dat ik ooit kreeg?

Word nog beter in waar je goed in bent en stop niet te veel tijd in zaken waarin je niet echt iets toevoegt! Frans Heemskerk, Heemskerk Development

When it is going to be, it is up to me! Jim Heersink, Da Vinci Salonautomatisering

Als eenpitter moet je zorgen dat jij de vuurtoren bent. Uitsteken boven het maaiveld. Zodat organisaties en mensen je herkennen en weten te vinden. Marielle Azim, AzimDezign & Communication

Een brutaal mens heeft de hele wereld! Anke de Kroon, de Ontwerpzolder

16

HHHHH

14

Ik wil graag verder groeien, maar ben nu nog alleen. Ik hik er tegenaan om personeel aan te nemen. De kosten zijn hoog, en van de opbrengsten ben ik nog niet zeker. Wat is een goed moment om personeel aan te nemen? Willem de Groot Ik heb er spijt van dat ik niet eerder personeel heb aangenomen. Pas na drie jaar hebben we onze eerste medewerker aangenomen. Dat was eigenlijk twee jaar te laat. Ook de administratie had ik veel eerder moeten uitbesteden, want dat is niet mijn sterkste punt. Dat ik geen personeel aannam, kwam niet voort uit risicomijdend gedrag. Ik heb er altijd alle vertrouwen in gehad dat onze groei zou doorzetten. Maar ik vond het toen nog lastig om op lange termijn te denken. Waar ik me vooral in heb vergist, is de tijd die nodig is om personeel goed in te werken. Het werven van personeel kost natuurlijk ook veel tijd en het is niet urgent. Als je druk aan het werk bent, schiet dat soort zaken er bij in. Als ik opnieuw een bedrijf zou starten, zou ik zo snel mogelijk nieuw personeel aannemen. Ik zou ze veel verantwoordelijkheid geven en ze gelijk projecten laten draaien. Het neemt ons als directie veel werk uit handen en zorgt ervoor dat we nog sneller kunnen groeien.


15

Dé gouden tip

Ik wil mijn bedrijf graag verduurzamen. Wat levert duurzaam ondernemen eigenlijk op, behalve een goed imago?

‘Vergis je niet in de tijd die het kost om personeel in te werken’

Leonard Freeke Het loont voor een startende onderneming om haar fundamenten zo in te richten dat klimaateffecten inzichtelijk worden gemaakt en meteen geminimaliseerd kunnen worden. Niet alleen de hele milieufootprint van de organisatie wordt zo inzichtelijk, ook zie je direct waar de CO2-gerelateerde kosten zitten. Op basis van deze informatie zijn direct winsten te behalen, als je besluit om CO2-intensieve processen te minimaliseren door bijvoorbeeld met andere klimaatneutrale partijen te werken in de productieketen. Het ligt voor de hand om dit gelijk te doen bij het opzetten en inrichten van een bedrijf en alle processen. Oggu heeft in zes maanden met haar adviseur Climate Neutral Group de gehele rekenexercitie doorgemaakt van het inzichtelijk maken en doorrekenen van alle milieueffecten in de productieketen. Dit besloeg het plukken van het fruit tot en met de distributie van eindproducten naar de distributiecentra van supermarkten en groothandels. Deze vrijwillige compensatie is niet kosteloos. Oggu is echter maximaal gedreven om kosten te besparen, bijvoorbeeld door ervoor te kiezen om ingrediënten dichter bij huis te halen of over te stappen op een meer milieuvriendelijke partij voor de koeling en het transport. Dit vertaalt zich direct in een lagere CO2-impact en dus lagere kosten.

17


vragen over Niemand kan meer om Facebook heen, ook ondernemers niet. Het is een serieus kanaal om je omzet te verhogen en je merk uit te bouwen.

Facebook

Niemand kan meer om Facebook heen, ook ondernemers niet. Het is een serieus kanaal om je omzet te verhogen en je merk uit te bouwen

16

Hoe weet mijn publiek dat ik op Facebook zit? Het lijkt wel het gewone leven: iemand die jouw merk in de winkel niet ziet zitten, zal dat op Facebook ook niet snel doen. Toch zijn er manieren om op te vallen met je merk. Het begint simpelweg met het goed tonen van de Facebookbutton op je site, die direct verwijst naar je pagina. Ook als je offlineuitingen gebruikt, zoals folders, bladen of kassabonnen, zet dan de url naar je Facebookpagina erop. En dan beginnen. Veel bedrijven maken de klassieke fout om de social media door de stagiair te laten afhandelen – ‘die is jong en die vindt dat leuk’ – maar je publiek neemt je alleen serieus als je hen ook serieus benadert.

18


Dé gouden tip

17

Wat zet ik dan op mijn pagina? Zet je uitgangspunten op een rij: wil je zo veel mogelijk mensen bereiken, of juist een kleinere groep maar dan wel heel intensief? Wil je juist je verkoop opstuwen of is het belangrijker dat er over je merk gepraat wordt? De biologische supermarkt Marqt vindt het belangrijk wat klanten van haar producten vinden. In de winkel plaatsen ze bordjes met de reacties van Facebookers over dat product. Reisorganisatie Sawadee laat haar fans veel beelden zien van mooie reisbestemmingen, en plaatst zo nu en dan een kwisje, waarmee je je reiskennis kunt testen. Dat draagt allemaal bij aan de merkbeleving en bekendheid. En de mensen van het Amerikaanse Delivering Happiness stellen gerichte vragen waar hun fans graag op reageren: van welke muziek word je blij? Wat ga je vandaag doen om de mensen om je heen blij te maken? Dat soort vragen. Stem je content af op je merk, en hou daarbij in je achterhoofd welk vooraf bepaald doel je wilt bereiken.

18

Waarom zou ik mensen naar Facebook sturen en niet naar mijn website?

Het maakt eigenlijk niet veel uit waar je klanten binnenkomen, als ze maar begroet worden met een duidelijke en directe call-to-action. Op je website bepaal jij de content en context. Jij bent degene die er content plaatst en je bepaalt zelf of bezoekers mogen reageren of niet. Op een Facebookpagina kun je enkel het onderwerp bepalen, de context is sociaal, stelt social media-expert Annelies Verhelst. De ‘instant’ feedback die dit oproept, kun je niet altijd voorspellen. Uiteraard kun je de ‘gesprekken’ sturen, maar iedereen kan reageren en berichten plaatsen op het prikbord op zijn manier. Is dat erg? Nee, er wordt toch wel over je gesproken op social media. Dan kun je er maar beter zelf een hand in hebben met een eigen pagina.

19

Kan ik er ook aan verdienen?

De inkomsten voor F-commerce – inderdaad Facebookverkopen – worden geschat op 30 miljard dollar in 2015. Nu is dat zo’n vijf miljard. Eén van de eerste eenvoudige voorbeelden in Nederland is Poppy’s Parade. Dit bedrijf zet iedere dag een vintage kledingstuk op haar Facebookpagina, en de eerste die als reactie ‘verkocht’ geeft, wordt de eigenaar van dat kledingstuk. De Amerikaanse retailer JCPenney is één van de succesvolste winkels op Facebook. Met 1,4 miljoen fans draaien ze substantiële omzet. De kracht zit ‘m er in dat de klant tijdens het aankoopproces nooit Facebook hoeft te verlaten.

19


Vraag & Antwoord

20

Ik wil graag uitbreiden. Hoe kan ik met mijn merk andere doelgroepen aanspreken?

Guido David Een herpositionering heeft vooral te maken met de cultuur van een onderneming. In essentie gaat cultuur over de gemeenschappelijke waarden (collectieve mindset) die men binnen een organisatie heeft en het gedrag dat daarvan is afgeleid. Cultuur is een zeer belangrijke pijler van de persoonlijkheid van een organisatie. Het is eigenlijk ‘de ziel’ van de organisatie. Hoe medewerkers zich gedragen naar elkaar en de buitenwereld wordt in belangrijke mate bepaald door de drijfveren en waarden die men gezamenlijk binnen de organisatie heeft. Een zeer competitieve cultuur kan enerzijds leiden tot een grote marktgerichtheid, maar anderzijds ook tot meer onderlinge agressie. Zeker bij dienstverleners zijn de medewerkers de belangrijkste merkdragers. Hun handelen bepaalt rechtstreeks hoe er tegen het merk wordt aangekeken door de doelgroep. Waar een medewerker van Redbull zich nog (tijdelijk) achter het blikje kan verschuilen, is dat voor een accountant van KPMG onmogelijk. Een herpositionering van het merk zal dan ook alleen slagen als de cultuur van een organisatie daar naadloos op aansluit. De cultuur van een organisatie kan wel worden doorontwikkeld, maar niet snel worden veranderd.

20

‘Medewerkers zijn de belangrijkste merkdragers’


21

Dé gouden tip

Topondernemer

Mijn onderneming vraagt veel investering in zowel marketing als research & development. Hoe diep kun je je maximaal in de schulden steken?

Arko van Brakel Je eigen intuïtie, je eigen waarden en je persoonlijke situatie bepalen hoever jij je in de schulden wilt steken. Heb je kinderen? Dan gaan die wat mij betreft vóór: je wilt niet in een situatie komen dat je geen verjaardagscadeaus, of erger nog, kleding en eten voor ze kunt kopen. Van dergelijke druk ga je ook zakelijk slechter presteren. Vooral als je vrijgezel bent en geen kinderen hebt, bepaalt je onvoorwaardelijke geloof in je eigen bedrijf, je eigen netwerk en je eigen kunnen de limiet. Als jouw financiële comfortzone zelfs als ongebonden vrijgezel te sterk is en je daardoor niet alles op het spel durft te zetten, geloof je simpelweg niet voldoende in je bedrijf. Let op: dat is géén diskwalificatie, maar een constatering dat je kennelijk niet helemaal op de goede weg bent! Dat betekent heel concreet niet dat je dan tegen beter weten in overdreven dapper moet gaan doen! Want als het echt slecht voelt en het geloof er (nog) niet honderd procent is, gaat een schuld als belemmering werken. Geloof met veel bravoure kunstmatig oproepen (of eigenlijk twijfel wegbluffen) kan tot succes leiden, maar gaat vaker mis dan goed. Jouw intuïtie is leidend. Dus als je twijfelt: neem die twijfel serieus voor je je in de schulden steekt. De echte tip: vind eerst één of meer mensen om diepgaand mee te klankborden, zodat je de twijfelpunten kunt weg-innoveren. Zodra je daarmee jouw onderneming naar een hoger plan hebt getild en daarmee zekerheid en geloof hebt gecreëerd over jouw ideeën en plannen, durf je ineens meer risico te nemen en gaat je omgeving (bank, klanten, partners) ineens ook meer risico nemen. Je doelen en je geloof moeten dus bepalend zijn voor het bedrag dat je leent. Maar: leen, als je leent, zo veel mogelijk. Als je namelijk twee ton leent en je in de problemen komt, blijft die twee ton altijd jouw probleem. Daar zijn banken heel goed in. Leen je echter twee miljoen en kom je in de problemen, dan is het vooral het probleem van de bank. Daardoor zullen er andere oplossingen komen, simpelweg omdat er andere contactpersonen en andere belangen in het spel zijn.

21


Vraag & Antwoord

22

Ik ben al jaren actief als verkoper op het web, maar slechts mondjesmaat, naast mijn baan. Ik heb besloten er verder in te willen, en mijn baan op te zeggen. Waar moet ik allemaal op letten bij de opzet van een goede webwinkel?

Suzan Eikelenstam Bekijk hoe actueel en onderscheidend je concept op dit moment nog is en hoe lang dat zo blijft. Misschien moet je onderzoek doen naar, en een plan uitwerken voor een scherper concept. Kijk hierbij naar alle facetten van je online bedrijf die bijdragen aan dat concept. Kijk ook naar grote online spelers: waarin zijn zij succesvol en wat laten ze liggen dat jij wel kunt bieden? Ben je eruit, dan is het de vraag of de techniek van je huidige shop voldoet aan de eisen die nu aan professionele shops worden gesteld. En aan je eigen eisen die je opstelt voor de komende jaren. Waarschijnlijk wil je groeien. Is je huidige software/e-commerce platform daar geschikt voor? Investeer in goede techniek, een webbouwer waar je prettig mee werkt of in goede technische medewerkers als je alles zelf in huis wilt hebben. Nu er 37.500 webwinkels in Nederland zijn, kun je je onderscheiden met de beste en snelste techniek en usability van je webshop. Investeer ook in de vindbaarheid ervan. Nu je je baan ervoor gaat opzeggen, is het zaak dat je koperspubliek groeit. Maak een plan voor wat je gaat uitbesteden en wat niet. Nu je op een professionele manier aandacht gaat besteden aan techniek, vindbaarheid, social media, online marketing en PR voor

22

je webshop, kun je eenvoudigweg niet meer alles zelf doen. Jouw core business is namelijk inkopen/produceren en verkopen. In een ideale situatie word je groot genoeg om alles zelf in huis te hebben, zoals een eigen fotostudio voor productfotografie en een gigantisch magazijn. Maar dit soort zaken kun je ook prima uitbesteden. Kijk eens naar e-fullfilmentbedrijven. Of je zelf order picking en packing zit te doen of dat aan een ander overlaat, betekent een enorm verschil in tijd!


23

Na analyse blijkt dat we in ons bedrijf klantvriendelijker moeten worden; we hebben door onze houding klanten verloren. Hoe maken we de transitie naar een klantvriendelijker bedrijf?

John de Vroede Je ziet dat klantvriendelijke, servicegerichte bedrijven minder last hebben van dalende omzet. Heel simpel gezegd is klantvriendelijkheid een onderdeel van de totale marketing- en salesmix. Maak waar wat je naar buiten roept in je externe communicatie. Wees echt. Top-down dient de klantvriendelijke, servicegerichte benadering ‘geleefd’ te worden. Vaak zie je dat bedrijven enorm hard hun best doen om klanten binnen te trekken. Echter, als de klant is geworven, wordt het vaak te vanzelfsprekend en krijgt de klant de aandacht en service niet meer. Gek genoeg is dit een natuurlijk, menselijk trekje. Door dit te beseffen, heb je een van de belangrijkste pijnpunten al te pakken.

24

Dé gouden tip

Ik heb een werknemer die een belangrijke rol heeft gespeeld in ons succes. Ze werkt nu anderhalf jaar bij ons en ze werkt als een paard. Ik ben van plan om haar loon te verhogen. Kan ik haar aandelen geven als blijk van waardering?

Norm Brodsky Anderhalf jaar lijkt misschien lang als je net begint in het bedrijfsleven, maar als je op een dag terugkijkt, lijkt het slechts een oogwenk. Er komen nog veel veranderingen aan voor het bedrijf, voor de ondernemer en de werknemers, en daarmee moet je rekening houden als je erover nadenkt om dergelijke beloningen uit te delen. Als je haar aandelen wilt geven, dan zou het ‘phantom stock’ moeten zijn; aandelen die kunnen zorgen voor bonussen, maar die geen feitelijke eigendomsrechten in het bedrijf geven. En misschien zijn er wel andere beloningen die haar veel meer aanspreken, zoals meer vrije tijd of een cash bonus. Leer haar beter kennen, en kom erachter wat ze wil met haar leven. Dan kom je er vanzelf achter wat de beste stimulans is die je haar kunt geven.

‘Als je aandelen wilt geven, dan zou het ‘phantom stock’ moeten zijn’ 23


Vraag & Antwoord

25

Mijn zus begon een bedrijf, en ik rolde er in. Mijn zus beloofde me tien procent van het bedrijf, maar we hebben nooit iets op papier gezet. Later stapte onze broer in en hij investeerde tonnen. Nu hebben we ruzie over de rechten. Wat is nu de eerlijke verdeling van de aandelen? Norm Brodsky Geschillen over eigendom zijn vervelend. Als de ruziënde partijen ook nog familie zijn, wordt het alleen maar erger. Daarom is het zo belangrijk om de afspraken in een vroeg stadium vast te leggen. Hopelijk is er nog genoeg goodwill om tot een overeenkomst te komen die voor iedereen aanvaardbaar is. Ga er eens vanuit dat de geïnvesteerde tonnen niet van je broer kwamen, maar van een externe investeerder. In ruil voor het geld is zijn aandeel op bijvoorbeeld veertig procent van de aandelen gewaardeerd. Dat betekent dat jij en je zus nog zestig procent hebben. Volgens de mondelinge afspraak zou dat betekenen dat je zus 54 procent van de aandelen krijgt (90 procent van 60 procent), en jij zes procent. Dan heeft je zus nog steeds de meerderheid, en de rest van de familie is gecompenseerd. Het is in ieder geval zaak zo snel mogelijk zakelijke afspraken met je familie op papier te zetten. De verhoudingen moeten duidelijk zijn, zeker als er in de toekomst nog meer aandeelhouders bij komen, of als het bedrijf verkocht gaat worden.

24

‘Zet de zakelijke afspraken met je familie zo snel mogelijk op papier’


26

Ik heb een aantal opdrachtgevers, maar heel vast zijn ze niet, waardoor mijn orderportefeuille fluctueert. Hoe kan ik bouwen aan een meer vaste klantenkring?

HHHHH

Topadvies Wat is het beste advies dat ik ooit kreeg?

Het verkopen begint pas als je nee hebt gehoord. Ad Tummers, Beixo

Arko van Brakel Om een upgrade van je opdrachtgevers door te voeren, is het zinvol dat je weet wie je als klant zou willen hebben. Maak een lijstje van de tien bedrijven waar je het liefst voor zou willen werken en ga daarmee aan de slag. Leef je in in hun problematiek, verdiep je in hun uitdagingen, kijk in je netwerk wie je kan helpen daar aan tafel te komen, spreek uit dat dit jouw droomklanten zijn en wat je voor hen zou kunnen betekenen. Het lijkt misschien een beetje op “The Secret” maar gek genoeg zul je ontdekken dat jouw wensen en dromen daardoor bewaarheid worden en je klantenbestand een upgrade doormaakt. Als je hier nu mee begint, weet ik zeker dat jouw klantenbestand er over 18 maanden anders uit ziet, en dat de fluctuaties en afhankelijkheden zijn veranderd. Maar vooral zul je ontdekken dat je netwerk tegen die tijd een zichtbare upgrade heeft gekregen en dat jouw eigen verhaal beter is geworden. Simpelweg omdat je er zelf meer richting aan hebt gegeven.

Hard op de zaak, zacht op de man. Fred Balhuizen, Synmind

Verdienen is meer dan alleen geld binnenharken. Dat laatste kan iedereen. Verdienen betekent dat mensen jouw werk waarderen en er geld voor over hebben. Toine Kamphuis, Txtra

Doe altijd een stap meer dan je concurrenten. Martin Scheveers, InDruk-Zaandam

Keep it stupid, simple. Björn Veenstra, Werken bij Merken

HHHHH

25


Vraag & Antwoord

27

Mijn ideeën voor mijn startup zijn nieuw en revolutionair; het gaat in tegen bestaande ondernemingen, in een redelijk ingeslapen branche. Hoe maak ik op gepaste manier lawaai voor mijn onderneming zonder gezien te worden als arrogante nieuweling die het allemaal beter weet? Michiel Muller Indien jouw ideeën inderdaad nieuw en revolutionair zijn dan zul je, neem ik aan, ook een belangrijk voordeel leveren voor jouw toekomstige klanten. Bij de voorbereiding en de lancering van jouw startup zal je je dienen te richten op het duidelijk maken van die voordelen aan die doelgroep. Daarbij kan je uiteraard de vergelijking aangaan met de (producten en diensten van de) bestaande marktpartijen. Ik zie geen risico dat je wordt gezien als “arrogante nieuweling”. Als je werkelijk een belangrijk voordeel biedt en een goed alternatief bent voor het bestaande aanbod zal iedereen je met open armen ontvangen – behalve uiteraard de bestaande spelers, maar dat zal je alleen maar meer energie geven! Als je via de gebaande paden braaf te werk gaat, zal je even snel indutten als de rest en zal niemand jouw initiatief opmerken.

‘Als je braaf blijft, zul je even snel indutten als de rest’

26


28

Dé gouden tip

Webwinkelspecialist

Ik ben een webshop begonnen in een markt waarin al veel aangeboden wordt. Hoe zorg ik voor bekendheid voor mijn winkel? Suzan Eikelenstam Ook in een verzadigde markt kun je een kring van vaste klanten opbouwen en die steeds verder uitbreiden. 1. Je moet een onderscheidend concept bieden als je bekendheid wilt vergaren voor je webshop. Dat geldt zowel voor bekendheid onder je primaire doelgroep als voor bekendheid onder personen en instellingen met een groot bereik (influentials, media). Een onderscheidend concept bieden in een markt waarin al heel veel wordt aangeboden, is op verschillende manieren mogelijk. Je kunt je onderscheiden met je assortiment, met de combinatie van kanalen waarin jouw webwinkel artikelen aanbiedt, maar ook met het logistieke apparaat en met de service die je webshop biedt. Bij een onderscheidend concept denken velen aan uiterlijkheden, zoals een apart design van de shop, of aan hippe toestanden, maar dat zal vrijwel nooit de reden zijn waarom webshoppers terugkeren naar je webwinkel. Het gaat om het complete pakket dat onderscheidend moet zijn; design en andere frivoliteiten zijn daar slechts een deel van. 2. Werf ambassadeurs voor je shop en onderhoud hier een relatie mee, bijvoorbeeld via social media. Schenk hun de aandacht die ze willen, maar niet verwachten. Verras hen en zij zullen jou verrassen. 3. Bedrijf actieve marketing en PR. Kom in contact met bloggers, redacteuren en journalisten die publiceren over onderwerpen die bij jouw webshop passen. Zoek een goede affiliatemarketingpartij die voor je regelt dat jouw advertenties, banners en andere promotionele materialen bij relevante ‘publishers’ verschijnen. Bekendheid scheppen blijft een arbeidsintensief proces waar je continu aandacht aan moet besteden om er alles uit te halen wat erin zit. Maar als je er goed mee omgaat, kan het letterlijk het voortbestaan van je webshop betekenen. Beknibbel er niet op qua energie, tijd en middelen. De bekendste webshops die jij kent, hebben dat ook niet gedaan. 27


vragen over De gemiddelde ondernemer heeft niet de reclamebudgetten van een multinational. Sterker, vaak is er nauwelijks budget. Daarom is er low budget marketing uitgevonden. Hoe werkt dat?

g n i t e k r a m t e g d u low b

Niemand kan meer om Facebook heen, ook ondernemers niet. Het is een serieus kanaal om je omzet te verhogen en je merk uit te bouwen

29

Wat is low budget marketing eigenlijk?

Hetzelfde als gewone marketing maar dan zonder geld, is het flauwe maar ook ware antwoord. Veel gearriveerde ondernemers kijken met weemoed terug op hun begindagen, omdat ze toen ‘zo lekker creatief’ bezig konden zijn. Die creativiteit is dus een belangrijk onderdeel om reclame te maken zonder al te veel geld. Dat kunnen creatieve uitingen zijn op aparte plaatsen, zoals de lokale ondernemer die twee uur (!) in beeld was tijdens de marathon van Rotterdam, met een reclamebord op een fiets. Creatief kan ook met geld. Rob Heilbron, de oude baas van Sapph, begon te adverteren in de niet uitverkochte abri’s in Nederland. Die kon hij om die reden voor een prikkie huren, en door opvallende (lees: blote) posters op te hangen, viel hij toch op.

28


Dé gouden tip

30

Wat is dan een goede plek om te adverteren, zo zonder geld? Met bijna een miljoen Twitteraars in Nederland en miljoenen over de hele wereld, is Twitter een interessant kanaal om mee te experimenteren. Dat had computerfabrikant Dell vijf jaar geleden al in de gaten. In 2009 bracht dit verkoopkanaal in totaal 6,5 miljoen dollar in het laatje. Het bedrijf heeft in totaal 34 Twitter-accounts, waarvan het aankoopkanaal ongeveer anderhalf miljoen volgers heeft. Zoals Dell heeft begrepen, moeten campagnes op een sociaal netwerk persoonlijk en relevant zijn. Gebruikers willen serieus genomen worden en denken graag mee over wat er zoal beter kan. Ze zijn er allergisch voor om commerciële boodschappen opgedrongen te krijgen. Ze wensen benaderd te worden als goede bekenden. Niet voor niets worden veel acties op sociale netwerksites vaak in gang gezet op de pagina’s van bedrijfsmedewerkers, in plaats van de bedrijfspagina’s.

32

31

Moet je altijd braaf zijn?

Nee, integendeel. Guerrillamarketing ligt dicht tegen low budget marketing aan. En grote ondernemingen weten daar ook mee om te gaan. McDonalds schilderde naast de gele zebrapaden in de VS haar bekende frietbakje; zo leek het net of de zebrastrepen frietjes waren. Opvallende en goedkope reclame. En een koffieshop in New York legde een levensgrote koffiebeker naast zo’n walmende put die je daar veel ziet in het straatbeeld. Daarbij verspreiden ze de geur van verse koffie. Zie dat dan maar eens te weerstaan in de vroege ochtend.

Wie kan ik inzetten voor low budget marketing?

Een goedkoop reclamebureau, je neefje, een stagiair… Maar vooral je klanten! De droom van elke ondernemer: enthousiaste klanten die uit vrije wil mond-tot-mondreclame maken. Vooral user generated content - foto’s, filmpjes en verhalen van gebruikers - die over jouw product gaan, zijn daarbij niet te versmaden. Karen Romme, auteur van Calimeromarketing 2.0, vindt de webvideo’s van beleggingsbank Alex een mooi voorbeeld. “Alex heeft zijn klanten gevraagd of ze bereid zijn om voor de camera te vertellen wat ze handig aan de bank vinden. Dat is slim, want zo fungeren ze als ambassadeur. De filmpjes passen goed bij een kleine bank die zich afzet tegen de grote jongens.” Kleine ondernemers zouden wat haar betreft sowieso tevreden klanten op hun website moeten laten vertellen waarom ze tevreden zijn. “Klanten inzetten als ambassadeur werkt altijd en dat kan ook met een drieregeltekstje.”

29


Vraag & Antwoord

33

Ik ben bezig met een revolutionair idee. Hoe kan ik voorkomen dat anderen aan de haal gaan met mijn idee?

Hidde Koenraad Het is een bekend cliché maar daarom niet minder waar: een goed idee kan goud waard zijn. Een handige verbetering van een product, een nieuw spel- of tv-format, een goed merk voor een bepaalde dienst of een briljante marketingstrategie, ze kunnen veel geld opleveren. Als je zo’n idee hebt en dit wilt delen met een mogelijke zakenpartner, is het in veel gevallen verstandig om diegene eerst een geheimhoudingsverklaring te laten ondertekenen. Op die manier kun je vrijelijk over je idee uitweiden zonder dat de ander er ongestraft mee vandoor kan gaan. Abstracte ideeën zijn nu eenmaal vluchtig en anderen kunnen er mee aan de haal gaan zodra ze er kennis van nemen. De registratie van je idee bij de Belastingdienst of als zogenaamd i-DEPOT biedt nauwelijks tot geen juridische bescherming. Daarmee kun je slechts aantonen dat jij op een bepaald moment een bepaald idee had. Anders dan abstracte ideeën, zijn uitgewerkte ideeën vaak wel te beschermen op grond van intellectuele eigendomsrechten, zoals auteursrechten, octrooien en merken. Auteursrecht: creatieve ideeën De concrete uitwerking van een idee, bijvoorbeeld in een plan van aanpak of een concept, kan, mits voldoende origineel, in aanmerking komen voor bescherming door het auteursrecht. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde tv-formats

30

auteursrechterlijke bescherming genieten. Een uitgewerkt concept dient aan bepaalde eisen te voldoen. Er moet sprake zijn van materiaal dat oorspronkelijk is in die zin dat het gaat om ‘een intellectuele schepping van de auteur ervan’. Het achterliggende idee van zo’n format is daarmee echter niet beschermd. Dit betekent dat een ander dat abstracte idee mag gebruiken zolang hij/ zij er een andere, eigen invulling of uitwerking aan geeft. Octrooirecht/patenten: technische ideeën Ook als je idee een oplossing biedt voor een technisch probleem doe je er goed aan om het niet zomaar aan anderen (zonder geheimhouding) te openbaren. Indien je technisch idee namelijk voldoende inventief is en voor octrooibescherming in aanmerking komt, mag het niet voorafgaand aan de registratie daarvan zijn geopenbaard. Merken® De beste manier om te voorkomen dat anderen met een door jou bedacht nieuw merk of nieuwe slogan aan de haal gaan, is simpelweg om dat merk te deponeren. Je dient het merk vervolgens wel binnen 5 jaar daadwerkelijk te gaan gebruiken anders komt het voor verval in aanmerking. Geheimhouding Een geheimhoudingsverklaring of -overeenkomst biedt de mogelijkheid om een idee onder geheimhouding te delen. Het is hiervoor natuurlijk wel noodzakelijk dat degene aan wie je je idee wilt voorleggen, daarmee instemt. En bij voorkeur op straffe van een boete als de geheimhouding wordt geschonden. Voor zover de ander weigert een geheimhoudingsverklaring te ondertekenen, zul je je eerst moeten afvragen of je jouw idee überhaupt wel prijs wilt geven, dan wel of je idee bescherming geniet op grond van rechten van intellectuele eigendom.


34

Ik wil mijn markt verleggen naar het buitenland. Hoe kan ik het beste succesvol worden in China?

Dé gouden tip

HHHHH

Topadvies Wat is het beste advies dat ik ooit kreeg?

Doe wat je kunt (betalen). Jacco Bouw Denk niet dat je het zelf wel kunt doen. Als Nederlander kan ik in China eigenlijk vrij weinig betekenen voor het bedrijf. Ik heb een team om me heen verzameld van Chinezen die in Europa gestudeerd hebben. Met hen ben ik China ingegaan. Ik heb zelf nog nooit iets verkocht aan een Chinees. Mijn Chinese collega’s hebben de relaties met de klanten daar. Ik geef wel presentaties. Tijdens de presentatie zijn die klanten dan heel enthousiast en vragen me het hemd van het lijf. De eerste en de laatste sheet zijn in het Chinees, de rest doe ik in het Engels. Dat wordt wel gewaardeerd, en er wordt gelachen om mijn uitspraak. Als puntje bij paaltje komt, willen ze gewoon in het Chinees kunnen onderhandelen over de prijs. Ze durven een Europeaan of Amerikaan ook niet zo hard aan te pakken als een Chinees.

Jan Peters, Datamex Breda BV

Leg contacten, “van een praatje komt een praatje”. H. Goedbloed, MEON

Durf! Als het niet lukt, kun je nog altijd T-shirts gaan verkopen op de markt! Carla Prins-Laban, Sprinkle Marketing

Geld is nooit het probleem. Joost Boek, Pizzadag.nl

Wees visionair en idealist maar vooral realist. Rick de Boer, FundAid

Vertrouw op je gevoel en een goede accountant. Linda Korteland, Papa-mama.nl

HHHHH

31


Vraag & Antwoord

35

Ik ga binnenkort bij een aantal investeerders langs. Waar moet een goede pitch aan voldoen?

Richard Branson Er is geen ‘one size fits all’-formule voor een goede pitch, maar ik heb wel een paar tips. Eén van mijn eerste presentaties ging helemaal verkeerd. Investeerders hadden me gevraagd om Student Magazine te pitchen, dat ik met vrienden lanceerde toen we tieners waren. Bedwelmd door ons succes sprak ik de investeerders toe – ik sprak niet mét ze. Ik vertelde mijn ideeën en hing er vervolgens een prijskaartje aan. Ze investeerden niet. Twintig jaar later, toen ik Virgin Atlantic wilde beginnen, wist ik veel beter wie ik voor me had toen ik het idee pitchte voor mijn mededirecteuren van Virgin en vervolgens voor een Boeing-directeur. Onze groep had geen ervaring in de luchtvaart, maar ik had wel de belangrijke KISS-strategie geleerd: Keep It Simple, Stupid. Het is belangrijk om een duidelijk plan te presenteren, dat investeerders makkelijk kunnen begrijpen en dat ze moeten kunnen doorvertellen aan collega’s. Voorkom jargon en ingewikkelde dikmakerij. Ik beschreef ons plan waarbij we marktaandeel wilden weghalen bij de gevestigde maatschappijen, zowel op het gebied van businessclasspassagiers als vakantievluchten. Onze focus op het verbeteren van service, en het terugbrengen van fun en glamour in de luchtvaart, moet de Boeing-man hebben geïmponeerd. Hij besloot een 747 aan ons te leasen.

32

Het belangrijkste verschil tussen de twee presentaties? Bij de tweede wist ik me te verplaatsen in de denkwijze van mijn publiek. Doe je huiswerk: heeft de investeerder al soortgelijke investeringen gedaan? Begrijpt hij je branche, heeft hij daar ervaring in? Je pitch afstemmen op de kennis van je publiek zorgt ervoor dat ze bij de les blijven. En het zit ’m in de details. Ver van tevoren ga je elk cijfer, elke aanname en iedere voorspelling nog eens na. Check ze en leer ze uit je hoofd. Ken de markt waarop je je richt en weet hoe je je plek gaat veroveren. Bereid je voor op discussie; waar zitten de zwakke plekken? Voor je pitch kun je het beste oefenen voor collega’s en adviseurs, die je vraagt om feedback. Laat iedereen advocaat van de duivel spelen en benoem de onderdelen die je zelf nog niet helemaal scherp hebt. Waak ervoor dat je toehoorders je niet vertellen wat je wilt horen. Heb je ze overtuigd? Wat onthielden ze van je verhaal? Kunnen ze je verhaal reproduceren?

‘Voorkom jargon en ingewikkelde dikmakerij in je pitch’


36

Dé gouden tip

Ik heb een organisatie met twintig mensen en één kantoor. Hoe kan ik op een goede en verantwoorde manier overstappen op Het Nieuwe Werken?

‘Het is een uitgelezen kans om je bedrijf op te schudden’

Rosan Gompers Gebrek aan aandacht voor cultuurverandering is de grootste valkuil. Je kunt nog zoveel investeren in een mooi pand en in state of the arttechnologie, maar als je de cultuur niet aanpakt, zit je daar straks in je hippe kantoortuin met je barista. Dan heeft het handenvol geld gekost, maar zijn je doelen niet bereikt. En dat terwijl Het Nieuwe Werken juist veel kansen biedt. Alles wordt ter discussie gesteld: bureaucratie, slecht management en slechte samenwerking. Het is een uitgelezen kans om je bedrijf op te schudden, om aandacht te schenken aan goed leiderschap, samenwerking, het zelf nemen van verantwoordelijkheid. Als je het nieuwe werken goed invoert, krijg je er een leukere en gezondere organisatie voor terug. In de praktijk zijn er twee risico’s. Allereerst is er het gevaar dat mensen te hard gaan werken, omdat ze niet altijd zichtbaar zijn voor hun manager en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Vooral vrouwen lopen dat risico. Een ander gevaar is juist dat mensen minder effectief werken en moeite hebben om zichzelf te managen : ze missen de sociale structuur van een klassiek kantoor. Als manager moet je daarom heel goed kijken wie wat nodig heeft. De invoering van het nieuwe werken vraagt om maatwerk.

33


37

Vraag & Antwoord

We zitten misschien in een recessie, maar ik heb het idee dat de conversie in mijn onderneming te laag is. Hoe halen we meer uit onze verkoopgesprekken?

Arno Diepeveen Een verkoper moet drie dingen doen: luisteren, luisteren en nog eens luisteren. Veel verkopers zijn alleen maar bezig met het motiveren van de klant voor hun product. Veel belangrijker is om uit te vinden wat het toevoegt aan de primaire behoeften van je klanten. Er is vaak een groot verschil tussen wat jíj denkt wat je klant nodig heeft en waarmee je klant op dat bewuste moment het meest mee is geholpen. Kom achter de meest belangrijke business issues van een directeur, van hem persoonlijk en daarmee automatisch van het bedrijf. Wat houdt hem ’s nachts wakker? En wat heb jij te bieden om hem of haar te helpen de meest urgente doelen te bereiken? Als je daar de vinger achter weet te krijgen, hoef je alleen nog maar te laten zien hoe je klant kan krijgen wat hij wil, door de inzet van jouw producten en diensten. Ieder positief verschil dat je kunt bewerkstelligen in de top-3 issues van een directeur, betekent dat je binnen bent.

34

38

Ik zie veel startups die met een app of een dienst het web opgaan, maar hoe zorg je er nu voor dat je echt onderscheidend wordt? Hoe zet je een succesvolle internetstartup op?


Dé gouden tip

Internetondernemer Boris Veldhuijzen van Zanten Ooit stelde ik aan een wat oudere ondernemer een vergelijkbare vraag. Hij antwoordde met autoriteit, en een vleugje irritatie: “Mensen doen veel te ingewikkeld over ondernemen. Het is allemaal simpel; als je vandaag iets kunt kopen of maken en dat morgen voor meer kunt verkopen dan ben je goed bezig. Ingewikkelder is het niet.” Ik probeer me die les regelmatig te herinneren. Want hoe simpel ook, het is makkelijk om jezelf te laten verleiden door het ondernemerschap en tijd te besteden aan nog mooiere visitekaartjes, gelikte facturen en nog maar eens een update van je website. Maar aan het einde van de dag gaat het om de basis: hoeveel geld heb je verdiend, hoe tevreden zijn je klanten en heb je nieuwe klanten gevonden? Nu is een online service opzetten (bouwen) die nooit geld verdient aan eindgebruikers, maar wel iets biedt wat de huidige marktleider wil hebben, natuurlijk ook een prima businessmodel. In dat geval is zorgen dat je boven het maaiveld uitsteekt en opvalt juist heel belangrijk. Als je een online startup hebt, dan wil je toch op z’n minst goede aansluiting hebben bij sociale netwerken en een viraal component hebben zodat je je geld niet hoeft uit te geven aan ouderwetse marketing. Als je als gebruiker ook je vrienden kunt uitnodigen, dan kun je daar met ouderwetse marketing niet tegenop. We vragen dus bij nieuwe startups nooit meer naar een marketingplan maar alleen maar ‘wat is het virale component’ en als dat er niet is, dan is het verder een kort gesprek. Als laatste is het goed om je te realiseren wat je potentieel nu eigenlijk is. Een online service voor het bestellen en laten thuisbezorgen van toiletpapier kan een prima business worden. Nauwelijks concurrentie en een duidelijke behoefte in de markt. Tegelijkertijd is het toch ook belangrijk om je te realiseren dat dit geen internationale doorbraak zal gaan worden met uiteindelijk een beursgang in Amerika. Niet ieder bedrijf heeft honderd werknemers of kantoren in heel Europa nodig. Ook een familiebedrijf met twee werknemers kan goed verdienen en een markt veroveren. Helemaal als die markt niet groter is dan één provincie. 35


vragen over Geen middelen en toch een onderneming starten. Dat is geen kansloze missie, als je tenminste de regels van het bootstrappen in acht neemt. Maar hoe doe je dat?

Bootstrapping

Niemand kan meer om Facebook heen, ook ondernemers niet. Het is een serieus kanaal om je omzet te verhogen en je merk uit te bouwen

39

Bootstrappen, wat is dat eigenlijk? Simpelweg komt het erop neer dat je alle kosten zo laag mogelijk houdt of helemaal weglaat. Als je het volgens de boekjes zou doen, zou je eerst een businessplan moeten schrijven, vervolgens op zoek moeten gaan naar kapitaal om vervolgens hard de markt in te blazen. Zo werken bootstrappers dus niet; een kantoor heb je gewoon aan de keukentafel, marketeers komen er niet in en overbodige zaken zet je overboord, want je hebt er simpelweg geen geld voor. Ondernemen is in deze fase zeer minimalistisch.

36


Dé gouden tip

40

Dat klinkt helemaal niet leuk. Zijn er ook voordelen? Eén heel groot voordeel: vrijheid. Als je geen externe financiers of aandeelhouders aan boord hebt gehaald, dan hoef je ook geen verantwoording af te leggen. En als het goed is, ben je nog niet naar de bank geweest voor een kredietje, dus ook daar heb je je handen vrij. Je hebt 100 procent van de aandelen in handen; als je bij de start al een significant deel hebt moeten weggeven aan investeerders, dan is de kans veel groter dat je in de nabije toekomst je meerderheid kwijtraakt. Je zult wel overtuigd moeten zijn van jezelf en je idee; bootstrappen betekent in de praktijk vaak dat je een paar jaar moet sappelen en de eindjes aan elkaar moet knopen om rond te komen.

41

Het klinkt als een methode voor mislukkelingen. Is dat ook zo?

Dan zijn er wel heel veel losers; uit onderzoeken blijkt dat bijna 90 procent van de ondernemingen start met minder dan 10.000 euro. Apple en Dell, twee bedrijven die toch een aardige waarde hebben opgebouwd, zijn beide met minder dan 1000 dollar gestart. Het blijkt juist dat bootstrappers meer betrokken zijn bij hun onderneming, en minder snel opgeven dan ondernemers die in een vroeg stadium geld hebben opgehaald.

42

Kun je ook bootstrappen als je al personeel hebt?

Ja hoor, vraag maar aan Peter Cobb, oprichter van ebags.com, een online verkoper van tassen en koffers. Het bedrijf begon in 1998, groeide gestaag, maar kreeg toen een flinke klap door de aanslagen van 11 september 2001. Bij het aannemen van personeel lette Cobb al goed op de bootstrapping-kwaliteiten van zijn mensen. “Ze moeten dezelfde visie hebben. Als je in je startjaren geen geld hebt om ze te betalen, moeten ze het gevoel hebben dat ze bij iets bijzonders betrokken zijn.” Toen de handel in 2001 stil kwam te liggen, legde hij zijn personeel het probleem voor: of we ontslaan zes man, of we leveren allemaal tien procent loon in en gaan er keihard tegenaan. Dat lukte. Niemand werd ontslagen. Nu heeft het bedrijf meer dan honderd werknemers en heeft het twaalf miljoen tassen en koffers verkocht.

37


Vraag & Antwoord

43

Vorig jaar ben ik enthousiast begonnen met een startup, en daarbij heb ik flink wat kapitaal opgehaald bij investeerders. Nu merk ik dat mijn hart ergens anders ligt. Hoe stop ik op een nette manier met mijn startup waarin geïnvesteerd is? Arko van Brakel Heel simpel: je kunt jezelf niet meer recht aankijken als jij de investeerders die jou vertrouwen hebben gegeven nu laat barsten. Dat levert je imago- en reputatieschade op en je bent simpelweg nóg minder blij met jezelf dan nu. Dat betekent overigens niet dat je door moet gaan op de weg die je nu bent ingeslagen. Want dat voelt niet goed. Belangrijk is om eerst bij jezelf te rade te gaan waarom je niet happy bent in je huidige manier van ondernemen. Wat irriteert je het meest? Wie irriteren je het meest? En waarom? Tegen welk onderdeel van je werk zie je het meeste op? Vervolgens is het raadzaam om op een rijtje te zetten waarom je ook alweer wilde ondernemen. Welk succesbeeld had je voor ogen? Wat voor ondernemer wilde je graag zijn? Hoe hoopte je dat jouw leven er nu uit zou zien? En wat zijn de verschillen met hoe het er nu feitelijk uit ziet? Wat zijn de drie of vijf belangrijkste aspecten die moeten veranderen om die succesvolle man of vrouw te zijn die je graag zou willen zijn? Belangrijk is om niet alleen te worstelen met deze vragen. Ga klankborden met belangrijke mensen in je netwerk die je kunt vertrouwen, met goede vrienden, ondernemers die in hetzelfde schuitje zitten maar ook met ondernemers die beter en verder zijn dan jij. Zoek een coach, of een paar

38

hele goede commissarissen die je kunnen begeleiden. Misschien kun je deze vragen ook wel eerlijk met jouw aandeelhouders bespreken. Hoe dan ook, als je al deze vragen hebt beantwoord, moet je met de gevonden antwoorden naar je aandeelhouders. Ik weet zeker dat er een manier is om juist binnen jouw eigen bedrijf te ondernemen op een manier die bij je past. Daar zullen aandeelhouders altijd in geïnteresseerd zijn, want zij willen ook liever aandeelhouder zijn in een bedrijf met een man of vrouw die daar zelfverzekerd en met plezier richting aan geeft. Iedereen maakt in zijn leven worstelingen door zoals jij die beschrijft. Daar kun je dus ook met de mensen in jouw omgeving over praten. Het mooie van ondernemer zijn, is dat je optimaal de gelegenheid hebt om zelf richting te geven aan dit proces. Want je bent ten slotte niet voor niets zelfstandig ondernemer! Ondernemen is een manier van leven die je zelf bepaalt, met maar één doel: de allerbeste versie van jezelf worden!


44

DĂŠ gouden tip

rder e e t s e v In

Mijn ontwikkeltraject voor mijn technische en ingewikkelde product zal jaren in beslag nemen. In die periode zal ik dus nog geen omzet draaien. Wat is de beste manier om een periode zonder omzet financieel te overbruggen?

Roel de Hoop De meeste solide it-bedrijven zijn gegroeid uit een bedrijf dat gewoon geld verdient met dienstverlening binnen haar expertisegebied. Deze dienstverlening is genoeg om alle rekeningen te betalen en voor beleg op de boterham. De rest van de tijd en de ervaringen met de klant worden gebruikt om het product te ontwikkelen. Dit traject duurt misschien wat langer maar het is minder risicovol en resulteert veelal in goed doordachte robuuste producten. Een gezonde basis voor een succesvol bedrijf.

oeg om ‘Dienstverlening is gteenbetalen’ de rekeningen

39


Vraag &HHHHH Antwoord

Topadvies Wat is het beste advies dat ik ooit kreeg?

Doe waar je goed in bent en besteed de rest uit. Sandra Smit, Boxo

Bootstrappping, stap voor stap uitbreiden. Dan blijft je flexibel en blijven de risico’s binnen de perken. Eva Dijkhuis, Peanuts

Hoe ga je samenwerken met je grootste concurrent?! Otto Munsters, Bloosem Media

Doe dingen samen, dat is veel leuker. Peter Schotman, Coöperatie 40Fingers

Zorg dat je dienst een 9 of 10 is of kan worden en stoot de rest af. Marleen Koning, M-Lines

40

HHHHH

45

Ik reserveer een vast bedrag om pensioen mee op te bouwen. Inmiddels heb ik zo’n veertig duizend euro opgebouwd. Ik twijfel erg tussen het bedrag onderbrengen bij een vermogensbeheerder of het investeren in vastgoed en rendement halen uit de verhuur, maar wellicht ook uit de waardestijging van het object. Wat is de beste optie om ouderdomspensioen op te bouwen? Wouter Berris Er is geen eenduidig antwoord over de wijze van vermogensopbouw. Om een passend advies te kunnen geven, is het noodzakelijk eerst de risicobereidheid en risicoperceptie van het individu in kaart te brengen. Op welke manier uiteindelijk het hoogste rendement bereikt wordt, is helaas niet te zeggen. Wel zijn er rekenkundige modellen die gebaseerd zijn op resultaten in het verleden en die een voorspelling doen naar de toekomst. De AFM heeft beleggingscategorieën op basis van een standaarddeviatie ingeschaald. Des te hoger de standaarddeviatie, des te hoger de schommelingen in rendement in het verleden zijn geweest. Omdat je voor je pensioen afhankelijk bent van deze vermogensopbouw is beperkt risico vaak gewenst. Vastgoed kent een veel hogere standaarddeviatie en dus een groter risico dan een spaarrekening (bij een gerenommeerde bank), maar weer veel lager dan aandelen. Om het risico in te perken is spreiding over diverse beleggingscategorieën aan te raden. Dit betekent voor mensen die zelf geen expert zijn veelal dat men uitkomt bij beleggingsfondsen en dus vermogensbeheerders. Maar de ene vermo-


46

Dé gouden tip

Mijn drie winkels lopen best aardig, en ik denk erover om uit te breiden. Ik wil echter niet de focus verliezen, en wil ervoor zorgen dat alle winkels even scherp blijven. Hoe hou ik het beste overzicht als ik ga groeien?

gensbeheerder is de andere niet, er kunnen grote verschillen zijn in resultaten en in kosten. Op de website van Morningstar is veel informatie over beleggingsfondsen te vinden. Het is zeer aan te raden om je voor zo’n specialistisch advies door een onafhankelijk adviseur te laten adviseren.

‘Beperkt risico is vaak gewenst’

Roland Kahn Ik heb een interessant ritueel ontwikkeld met ‘collega’s’, andere topondernemers in de retail. Twee keer per jaar maak ik een ritje met een collega. Dan schieten we op elkaars winkels. Dat heb ik onder andere met Hans Breukhoven, Paul Schouwenaar (ceo Zeeman) en Jaap Blokker gedaan. Hartstikke boeiend. Ik opende bijvoorbeeld een nieuwe winkel en dan kwam Jaap Blokker kijken. Die zei: ik zie helemaal niet waar ik ben als ik in jouw winkel sta. Waarom zie ik niet nog een keer dat ik bij CoolCat ben? Hij heeft me ook een keer geschreven toen hij in Zoetermeer voor een CoolCat-vestiging stond. Mocht ‘ie niet naar binnen om tien voor zes. Dan schrijft hij mij een brief, waarin staat dat CoolCat ‘nog’ niet van de familie Blokker is. Goede humor. Ik ben er heel trots op dat ondernemers als hij mij serieus nemen. Die man was oprecht bezig met retail. Plaatsvervangend ondernemerschap, echt geweldig. Dus verzamel mensen om je heen met kennis van zaken. Zij houden je scherp.

41


Vraag & Antwoord

47

Ik ga met vrienden een onderneming opzetten. Met maximaal hoeveel mensen kun je een startup beginnen? Roel de Hoop Het is leuk en goed om met een aantal mensen te starten. Wat je het meeste ziet, zijn startupteams van 2 à 3 mensen die complementair zijn. Een maximum is er niet, maar des te meer oprichters er zijn, des te lastiger de besluitvorming wordt. Belangrijk is om van tevoren goede afspraken te maken over aandelen, geld en hoe de onderlinge besluitvorming plaats zal vinden.

‘Hoe meer oprichters, hoe lastiger de besluitvorming’

42

48

Als designer en productmanager heb ik nu 25 jaar ervaring en ben ik onlangs in een ‘gat’ gesprongen met hippe nachtmode. Ik doe dat samen met iemand die verkoop/distributie doet. In 6 weken hebben we 75 verkooppunten gerealiseerd in het midden- en hoogsegment, en die hebben we eind 2011 uitgeleverd. De voorjaarsverkoop is nu begonnen en gaat ook goed. Een pyjama is een winterproduct, dus komende winter wil ik echt doorpakken, maar ik moet ook voorfinancieren. Moet ik nu een vof worden met degene die nu verkoop en distributie Benelux doet?


DĂŠ gouden tip

t h c e r is n te in b r e v in t Specialis Berthe Akse De vof is een maatschap tot uitvoering van een bedrijf onder een gemeenschappelijke naam. De vof heeft een aantal voor- en nadelen. Allereerst kan een vof gemakkelijk worden opgericht door zowel natuurlijke als rechtspersonen. Er gelden geen vormvoorschriften, de vof dient enkel in het handelsregister te worden ingeschreven. Een vennootschapscontract kan uitkomst bieden voor nader te maken afspraken tussen vennoten. Een ander voordeel is dat elk van de vennoten, mits je daarvan niet bent uitgesloten, bevoegd is namens de vennootschap te handelen, gelden uit te geven en te ontvangen, en de vennootschap aan derden, en derden aan de vennootschap, te verbinden. Daarnaast is het bij oprichting van een vof niet vereist een bepaald minimumkapitaal in te brengen, zolang iedere vennoot maar iets inbrengt. Deze inbreng kan bestaan uit geld, goederen of arbeid. Voordeel is ook dat behaalde winsten bij elkaar worden gevoegd en vervolgens via een sleutel worden verdeeld. Wanneer de vof wordt ontbonden, worden de schulden door de vennoten betaald en krijgen ze hun aandeel terug in natura of geld. Het restant wordt op basis van ieders winstaandeel verdeeld. Daarnaast hoeven jaarrekeningen in beginsel niet openbaar gemaakt te worden. Er kleven echter ook nadelen aan een vof. Een groot nadeel is dat alle vennoten met hun gehele vermogen hoofdelijk aansprakelijk zijn voor alle schulden van de vof. Dat geldt voor contractuele schulden, belastingschulden en premies sociale verzekeringen, en in beginsel zelfs voor schulden uit onrechtmatige daad. Wanneer het vermogen van de zaak niet voldoende is om de schulden af te lossen, kunnen schuldeisers aanspraak maken op je privÊvermogen en dat van je partner. Een ander nadeel is dat wanneer een vennoot stopt of overlijdt, de vof komt te eindigen. Wel kunnen hieromtrent afspraken worden gemaakt in het vennootschapscontract. Als je de risico’s wilt verdelen door met meerdere ondernemers in zee te gaan zou de vof een geschikte rechtsvorm kunnen zijn. Het is altijd verstandig hierover extra advies in te winnen. Tevens is het heel belangrijk om goede afspraken te maken over onder andere de bevoegdheden van de verschillende vennoten en deze (door een jurist) te laten vastleggen in een vennootschapscontract.

43


vragen over Voor het starten of doorgroeien van je onderneming hoef je niet meteen naar een investeerder of de bank. Microkredieten kunnen een goedkope en briljante oplossing vormen.

Microkrediet

49

Microkrediet, dat is toch voor armlastigen in ontwikkelingslanden? Sinds enkele jaren worden er ook microkredieten verstrekt in Europa. Banken zijn steeds terughoudender geworden om kleine kredieten te verstrekken aan ondernemers, met name omdat kleine kredieten voor een bank niet rendabel zijn en het verstrekken ervan een hoog risico vormt. Daarbij zijn startende ondernemers niet alleen op zoek naar financiering, maar ook naar persoonlijk advies en begeleiding, zowel voor als na de start van hun eigen bedrijf. Qredits is opgericht in 2009 en kijkt verder dan alleen de cijfers. De persoon is belangrijker en daarbij bieden zij echt maatwerk, door bij de ondernemer thuis te komen en persoonlijke coaching aan te bieden. Dus ook Nederland heeft behoefte aan microkredieten.

44


Dé gouden tip

50

Wat kan ik nu doen met zo’n klein bedrag? Microkredieten in Nederland zijn maximaal 50.000 euro, maar het gemiddelde bedrag dat in Nederland wordt aangevraagd, is 18.000 euro. De bedrijven die worden gestart zijn heel divers, uiteenlopend van detailhandel tot dienstverlening. Denk aan een dansschool, schoenmaker, kledingwinkel, communicatiebureau of it-bedrijf. In een kleine drie jaar tijd zijn er 2333 microkredieten verstrekt, waarvan er tot nu toe 115 in z’n geheel zijn afgelost. Een microkrediet heeft een marktconforme rente en moet binnen tien jaar terugbetaald worden.

51

Hoe kom ik aan een microkrediet?

Je kunt op de Qredits website – www.qredits.nl - een microkrediet aanvragen. Hiervoor dien je als starter een ondernemingsplan te hebben. Mocht je hier niet over beschikken, dan kun je op de website een ondernemingsjabloon downloaden. Je kunt op de site ook op zoek gaan naar een coach die jou hierbij kan ondersteunen. Bij de acceptatie van een lening wordt meer aandacht besteed aan het plan en aan de ondernemer, minder aan ratio’s en zekerheden. Qredits geeft ondernemers dus de financiële ruimte om dromen te verwezenlijken. Iedereen kan bij Qredits terecht.

52

Kan ik ook coaching krijgen als ik begin met een eigen bedrijf?

Bij Qredits wordt gebruik gemaakt van vrijwillige bedrijfscoaches en ondernemerscoaches. Zowel voor als na de start kun je gebruikmaken van een coach, ook als je geen microkrediet hebt ontvangen. De behoefte is zeer verschillend, daarom is het belangrijk dat je goed aangeeft waar je behoefte aan hebt. Heb je maar enkele vragen, of behoefte aan eenmalig advies? Of heb je behoefte aan maandelijks contact en intensieve begeleiding? Het kan allebei.

Met dank aan Eigenbaas.nl 45


Vraag & Antwoord

53

Ik zoek een nieuwe businesspartner. Hoe vind ik iemand met wie het (a) zakelijk klikt, (b) die voldoende in zijn mars heeft en (c) voldoende financiële middelen heeft om zich op deze basis zich te committeren?

‘Start met rondbazuinen dat je iemand zoekt’ Bart Verweij Allereerst: laat je niet dwingen door een financieel coach of wie dan ook om hier snelle stappen in te zetten. Het aanzoeken van een partner is een van de belangrijkste stappen in de doorgroei van je bedrijf en kan een nog niet stabiele business echt maken of breken. Neem dan ook de tijd voor dit proces. Ga in je selectieproces uit van harde en zachte criteria. Begin bij de harde, die zijn het makkelijkst. Stel een lijst op van karakteristieken waar de gedroomde persoon aan moet voldoen en houd je daar ook aan. Denk aan ervaring (aantal jaren, sector, inhoudelijk, ondernemerservaring in een startupomgeving, kapitaalinbreng etc.). Toets vooraf de persoon in kwestie op dit lijstje. Voldoet deze niet aan je belangrijkste punten, maak er dan ook geen afspraak mee. Dan de

46

zachte criteria. Belangrijkst is dat er een klik is met de persoon. Neem daar de tijd voor om zienswijzen uit te wisselen over de business en kijk hoe het voelt na elk gesprek. Schuif je eisen ook niet te veel naar achter, maar noem die gelijk (in te brengen kapitaal, earn-in etc.), dan is dat maar gelijk duidelijk. Als je weet wat je wilt en je goed hebt voorbereid hoe je dat voor de bühne krijgt, dan is de volgende stap: waar haal je deze persoon vandaan? Start met vooral veel zelf rondbazuinen dat je iemand zoekt en vraag ook anderen om dat te doen. Hanteer daarbij een korte typering in een paar woorden. Dat blijft hangen en mensen zoeken dan gerichter. Je kunt ook met headhunters en interimbemiddelaars in je omgeving contact opnemen. Zij kennen heel veel professionals in verschillende stadia van hun carrière en leven, waarbinnen vast iemand rondloopt met een profiel dat perfect past. Wij hebben zelf bijvoorbeeld een eigen interim-praktijk waarvan we op dit punt heel veel plezier hebben voor onze investeringsactiviteiten. Je kunt ook een internetplatform gebruiken, zoals Investormatch/Brookz. Daarop kun je een oproep plaatsen, een zogenaamd ‘investeringsprofiel’. Andere optie is om je te richten tot een bank. Een goede infrastructuur op dit gebied hebben bijvoorbeeld ABN Amro Informal Investment Services of Schretlen Money Meets Ideas. Ten slotte zijn er ook gespecialiseerde bedrijven die mensen in de database hebben die specifiek op zoek zijn naar zo’n rol in de vorm van een management buy in. Een voorbeeld hiervan is Dutch Dream. Welke partijen, kandidaten of tussenpersonen je ook spreekt: van belang is je goede voorbereiding:


weet wat je wilt en zorg dat je dat goed kunt overbrengen. Neem de tijd om de relatie te onderzoeken: het is niet zomaar iets wat je weggeeft. Gerealiseerde performance en een mooi cv zijn niet zaligmakend, het gaat om wat de praktijk je laat zien. Ikzelf werk bijvoorbeeld graag met voormalige collega’s. Alleen van hen weet ik precies hoe ze presteren in de praktijk. En werk met een earnin waardoor je eerst kunt snuffelen aan de persoon, zonder er direct aan vast te zitten.

‘We moeten stoppen met de economie in de put te praten’

54

Dé gouden tip

De een zegt dat het crisis is, de ander ontkent dat. Wat moet ik nu geloven?

Willem Vermeend Al het doemdenken dat je nu ziet, is heel slecht. Zowel bij ondernemers als in de politiek zie je dat te vaak de negatieve kanten worden benadrukt. Economie is ook psychologie; we moeten stoppen met de economie de put in te praten. Je moet natuurlijk wel realistisch zijn als ondernemer en niet je kop in het zand steken, maar juist nu vooral naar de positieve kanten kijken. Er zijn ook veel kansen aan te wijzen voor ondernemers op dit moment. Op het gebied van duurzaamheid bijvoorbeeld. Nog te weinig bedrijven spelen in op maatschappelijk ondernemen en de technologische ontwikkeling van zonne- en windenergie. We moeten technologie gaan ontwikkelen om ver uit de kust windenergie op te wekken, in plaats van op het land. Als je die nu gaat ontwikkelen, kan Nederland straks in de wereld uitgroeien tot de marktleider op het terrein van zeewindenergie. De technologische kennis is er, dus laten we zo snel mogelijk deze kans pakken. Ik heb in mijn bedrijf TSS nog geen last van de slechte economie. We zijn bezig met de ontwikkeling van interactieve televisie en nieuwe communicatietechnieken, daar zie ik veel nieuwe kansen voor de komende jaren. Ik kijk wel meer internationaal dan voorheen, omdat daar meer kansen liggen. Laat anderen maar stilzitten tot de bui over is, dan pak ik die kans. Een crisis is dus net zo ernstig als je ‘m zelf ziet.

47


DĂŠ gouden tip

55

Topondernemer

Ik ben een goede starter en weet hoe ik ideeĂŤn moet uitbouwen. Maar een bedrijf echt laten groeien vind ik lastig. Hoe kan ik leren om een betere manager te worden?

Michiel Muller Als ik het goed begrijp, ben je een goede starter, maar geen groeier. Je verbindt het kunnen realiseren van groei aan het moeten worden van een manager. Groei heeft met verschillende zaken te maken. Uiteraard dient er voldoende behoefte aan jouw product of dienst te zijn. Dat kun je onderzoeken. Vervolgens moet een behoeftige doelgroep van je bestaan weten. Ben je hier goed in? Zo niet, dan kun je anderen hierbij betrekken. Groei kost geld. Een starter heeft vaak niet voldoende geld om die groei te financieren. Zowel bij het managen van de groei als bij het financieren van de groei kan je anderen bij je onderneming betrekken. Dit kan op velerlei wijze en wellicht zul je ook moeten nadenken over het afstaan van een deel van je aandelen. Dit vinden starters vaak lastig. Ze vinden dat ze een goed idee hebben, kunnen het moeilijk vermarkten omdat ze niet de benodigde skills hebben, maar willen niet voor het inkopen van die kennis betalen. Wil jij bijvoorbeeld aandelen ter beschikking stellen in ruil voor kennis? Als laatste tip: je kunt een opleiding volgen voor de vaardigheden die je mist of een coach inhuren. Goeie ideeĂŤn zijn het begin, ze zijn alleen weinig waard als ze onvoldoende van de grond komen.

48


boeken

Gouden boeken! HHHHH

Wat zijn de meest inspirerende ondernemersboeken?

Steve Jobs biografie Walter Isaacson De grootste ondernemer on the planet, lijkt het wel. Over de doden niets dan goeds, maar het boek geeft een prachtige inkijk in hoe het eraan toegaat in het brein van een topondernemer. En dat is niet altijd fris‌

Ze zullen weten wie ze voor zich hebben Marcel Metze Hollands glorie, inderdaad. De daadkracht en durf van Philips spreken nog steeds tot de verbeelding.

Small Giants Bo Burlingham

Good to great Jim Collins

Groot worden door klein te blijven is een kunst. Je hoeft geen duizenden werknemers te hebben of een beursgang te overwegen om een serieuze, gezonde onderneming neer te zetten.

Je baalt van de middelmaat in je onderneming? Jaloers op die excellerende concurrent? Collins heeft uitgevonden hoe dat komt. En hij weet door jarenlang onderzoek hoe je die middelmaat overstijgt.

49


boeken

Gouden boeken!

50

The Google Story David Vise

Purple Cow Seth Godin

Pour your heart into it Howard Schultz

Losing my virginity Richard Branson

De uitvinding van het vuur, de boekdrukkunst, en dan Google. In dat rijtje zal het bedrijf staan als we oud en grijs zijn. De impact van Google overstijgt de gemiddelde bedrijfsintroductie.

De marktintroductie van je product of dienst is belangrijk. Opvallen tussen al die concurrenten is de boodschap, zorg dat je klanten ‘otaku’ krijgen. Bouw een paarse koe.

Wie zegt dat je met eerlijkheid niet ver komt? De romanticus Schultz bleef volhouden na letterlijk honderden afwijzingen voor een kapitaalinjectie. En kijk nu hoe groot Starbucks is geworden.

Als het woord ‘ondernemer’ op iemand slaat, is het op Branson. Vierhonderd beslissingen per dag, en bijna allemaal zijn ze goed. Op die paar na, en die maken dit boek zo boeiend.


Roos Lenferink Grafisch ondernemer

Roos is 2

...en dat viert ze tot in de late uurtjes

Ook elk jaar zorgeloos je ondernemersverjaardag vieren? Dat kan, want De Goudse biedt verzekeringen Ên inspirerende extra’s voor ondernemers van alle leeftijden. Kijk maar op www.goudse.nl

De Goudse Verzekeringen helpt ondernemers verder.


HHHHH

Wat ga ik doen op Facebook? Hoe financier ik mijn startup? Wat kost een Adwordscampagne? Hoe motiveer ik mijn personeel?

En vele andere prangende ondernemersvragen die om inspirerende antwoorden en oplossingen vragen.

2012/05

Van welke experts krijg jij dĂŠ gouden tip?

Dé Gouden Tip  

In dit boekje staan 55 vragen van ondernemers die beantwoord worden door bekende en minder bekende experts. Vragen over investeerders, socia...

Advertisement