Page 1

With compliments


1

Inhoud dealers:

pag.

Overzicht locaties Arclinea dealers

3

Voorwoord Patrick van Gils

4

Arclinea Amsterdam

5

Arclinea Heerenveen

7

Hans Lamet Italiaanse keukens

9

Van Schijndel keukens BV

11

Studio 2 in 1

13

De Gekroonde Bel

15

LABOR Coking

17

Keukendesigner Huizenga

19

Keukenstudio Essensi

21

Gay Jongen interieurarchitectuur

23

Keukenstudio Dordrecht

25

Eisenga Interieur

27

Illy

29


Inhoud:

pag.

Kijkje in de keuken van 2003

6

Recept voorafje

8

Recept hoofdgerecht

10

Recept dessert

12

Kijkje in de keuken van 2003

14

Recept voorafje

16

Recept hoofdgerecht

18

Recept dessert

20

Kijkje in de keuken van 2003

22

Recept voorafje

24

Recept hoofdgerecht

26

Recept dessert

28

2


De plaatsen waar u Arclinea kunt ervaren Amsterdam / Arclinea Amsterdam Heerenveen / Arclinea Heerenveen Capelle a/d IJssel / Hans Lamet Italiaanse keukens Geffen / Van Schijndel keukens BV Haarlem / Studio 2 in 1 Oosterhout / De Gekroonde Bel Amstelveen / LABOR Coking Zeist / Keukendesigner Huizenga Grave / Keukenstudio Essensi Maastricht / Gay Jongen interieurarchitectuur Dordrecht / Keukenstudio Dordrecht Brielle / Eisenga Interieur

3


Voorwoord In mijn eigen woning is mijn keuken vanzelfsprekend het centrum van de leefomgeving. En wanneer je met de visionaire aanpak van Arclinea en Antonio Citterio gevoed wordt, kan ik mezelf niet anders dan gelukkig prijzen. Heerlijk om te werken met fantastische producten. We lichten dan ook een tipje van de Arclinea-sluier wat betreft de 2003-modellen van Antonio Citterio. Samen met de dealers willen we inspiratiebronnen voor keukenminnend Nederland zijn. Arclinea vormt daarbij de belangrijkste drager. Keukens waarop gewerkt wordt. Waarop gerechten bereid worden. Zoals die hierin gepresenteerd zijn door John van Bokhoven. Bezoek de zaken en maak de gerechten. U zult ervan genieten. Arclinea Nederland Patrick Van Gils Agenturen info@arclinea.nl

4


Arclinea

Amsterdam Op een prima bereikbare plaats nabij het Waterlooplein in de hoofdstad vindt u een typische Arclinea-presentatie. De mondiale uitstraling van Arclinea is op gepaste wijze in deze vestiging van Arclinea geïntegreerd. Op 180 m2 is de opzet in dezelfde ’Tecnologia

Valkenburgerstraat 167A

Creativa’- lijn als die in Berlijn, New York en

1011 MJ Amsterdam

Milaan. Die kwaliteit ligt voor de hand met Rolf

T 020 - 344 94 00

Smitshuyzen van De Kasstoor, Wonen 2000 en

F 020 - 344 94 09

IDC als eigenaar en Herman en Dennis als roergangers van de keukenzaak. Om die reden is het niet vreemd, dat ze Arclinea als leidend zien: de keuken is tenslotte een essentieel onderdeel binnen de woonomgeving.

5


Arclinea in 2003 Inspirerend zijn heeft een continu karakter. En Arclinea heeft dat van nature.

6


A rc l i n e a

H e e re n v e e n

De presentatie in Heerenveen toont de moderniteit die Arclinea verdient. Op het industriepark Friesland in Heerenveen is op 300 m2 ArcLinea op en top te beleven. De jonge Remmelt van der Waal heeft in een strakke omgeving een eigen, sociale visie op de keuken gegeven. ’Arclinea-statements

Jousterweg 42

zijn voor mij symmetrie, basic, rust en

8447 RH Heerenveen

efficiëntie. Het geeft overzicht,

T 0513 - 61 70 61

helderheid en sfeer in de keuken.

F 0513 - 65 39 20

De keuken is tenslotte een ontmoetingsplaats’. Die aanpak vertaalt Remmelt ook in zijn advies en ontwerp naar de klanten. En daarmee matcht hij de wensen van de klant. Spannende combinaties zijn het gevolg.

7

www.arclinea.heerenveen.nl


Voorafje Lasagne van krokante koekjes gevuld met rundercarpaccio, rucollasla, ganzeleverterrine. Overgoten met een pikante mosterd-dressing.

8


Hans

Lamet

Italiaanse

keukens

Met de centrale ligging in het Rivium van Capelle aan den IJssel is Lamet Italiaanse Keukens prima bereikbaar. De locatie is ook een bezoek waard, omdat het de architectonische werkwijze van Hans ademt. Een pand en keukenpresentatie die vanuit de Rivium 2e straat 22

minimalistische signatuur klasse en autoriteit

2909 LG Capelle a/d IJssel

uitstralen. En dat past in de filosofische

T 010 - 447 03 19

no-nonsense aanpak van Rotterdammer

F 010 - 447 29 66

Lamet. ”Helaas heeft een dag maar 24 uren”, is een typische Lamet uitspraak, die wordt gedreven door ambitie en drang om het zijn veeleisende, modernistische klanten naar de zin te maken. De mensen van Lamet zien Arclinea als een merk dat hun op het lijf geschreven is. ”In het huidige tijdsbeeld past alleen het beste”.

9


Hoofdgerecht Fermier duifje waarvan de pootjes zijn gesmoord en de borstjes zijn gebraden. Op een aardappelmouseline gelegd met prei en overgoten met sjalottensaus.

10


Van

Schijndel

keukens

In het Brabantse Geffen is het vanouds sfeervolle Van Schijndel Keukens gevestigd. Dit is een van de grotere zaken waarin Arclinea breed gepresenteerd wordt. Er is zelfs een speciale atmosfeer voor gecreëerd. Eindverantwoordelijk is Jac van Boxtel. De verschillende presentaties zijn typisch ’Arclinea’. Mondiaal, mondain en

5386 KM Geffen

met gevoel voor leven. Vanuit de

T 073 - 532 50 55

typische no-nonsense belijning van

F 073 - 532 12 47

Arclinea zijn ook interieuroplossingen gepresenteerd. Want ook Jac redeneert keukenposities vanuit het totaalinterieur. En de oplossingen zijn prima te verwezenlijken, omdat Van Schijndel een eigen werkplaats heeft. ”Dat moet ook wanneer je leidend bent op de regionale markt”.

11

Bredeweg 11


Dessert Een frisse salade van zomers fruit. Met een bolletje sorbetijs en hangop erbij.

12


Studio

2

in

1

Midden in het sfeervolle centrum van Haarlem zijn de interieurarchitecten van Studio 2 in 1 in de voormalige statige Kloosterschool gevestigd. De badkamer- en keukenpresentaties voldoen altijd nog aan de basisfilosofie van Anita en Michiel Leenders: Koningstraat 28 - 34

de combinatie van kwaliteit en functie met

2011 TD Haarlem

ultieme vormgeving. Arclinea vormt daarin een

T 023 - 523 83 28

prima instrument. Het merk geeft de interi-

F 023 - 532 80 12

eurarchitecten alle mogelijkheden om de keu-

www.studio2in1.nl

ken in concrete zin als meetingpoint te positioneren. Op de nieuwe locatie die vanaf januari operationeel is, is alles ingericht om klanten in een gemoedelijke omgeving te adviseren. �En omdat onze zaak toegankelijk en huiselijk is, mogen de mensen dat op hun gemak aan onze altijd gezellige keukentafel ervaren�.

13


Arclinea in 2003 De Antonio Citterio-filosofie heeft een karakter. Telkens weer slaagt hij erin keukens te ontwerpen vanuit een systeem.

14


De

Gekroonde

Bel

In het architectonische Jugendstil monument ’De Gekroonde Bel’ is de gelijknamige keukenzaak gevestigd. Een prachtige Arclineabeleving waarin vader Henk en zoon Olaf Veldhoen hun interieurfilosofie volledig tot hun recht laten komen. Met intens gevoel voor vorm en kleur geven ze de keuken een natuurlijke plaats in de woonomgeving.

4902 NS Oosterhout

De life style-presentaties in

T 0162 - 450 008

De Gekroonde Bel zijn rechtuit

F 0162 - 421 498

inspirerend en kunnen daarom een basis vormen voor het uiteindelijke keuken­ontwerp voor de klant. Want daar gaat het de mannen Veldhoen om: een klant die ambassadeur wordt. Pas dan is de toegevoegde waarde van De Gekroonde Bel tot zijn recht gekomen.

15

Bredaseweg 106F

www.degekroondebel.nl


Voorafje Zacht gekookt scharrelei afgedekt met kaviaar.

16


LABOR

coking Met veel gevoel voor design en architectuur is LABOR coking ingericht. Een afgewogen indeling van de keukenpresentaties en exposities maakt de zaak, met een plafondhoogte van 5

1/ 2

meter, helder, overzichtelijk en

bijzonder ruimtelijk. Het Antonio Citterio gevoel Rembrandtweg 683

en de brede culturele achtergrond van de

1181 GV Amstelveen

onderneming geven LABOR coking een unieke

T 020 - 453 43 66

plek in het dealernet. �De keuken is het klop-

F 020 - 453 52 56

pend hart en volgens ons geeft de

gvdheuvel@laborcoking.nl

inrichting van deze ruimte uitdrukking aan de

www.laborcoking.nl

passie voor samen werken en eten�. Dankzij de bescheiden omvang is de zeer persoonlijke en zorgvuldige klantbenadering gegarandeerd. Dat maakt LABOR coking.

17


Hoofdgerecht Gegrilde tonijn, zeewater scampi, oosterse salade met zoetzure Thaidressing.

18


Keukendesigner Huizenga In het hart van Nederland, in het mooie Zeist is al geruime tijd het keukendesign-centre van Huizenga gevestigd. De heldere en overzichtelijke Arclinea-presentatie staat synoniem voor de werkwijze van vader en zoon Huizenga: altijd kritisch op de eigen prestaties. Dat maakt dat Huizenga Arclinea-waardig is, een topzaak.

3701 HN Zeist

�Mensen zijn steeds vaker en steeds

T 030 - 691 57 50

langer in de keuken. En dan is het niet

F 030 - 691 18 51

meer dan logisch, dat onze klanten de

www.keukendesigner

kwaliteit van Arclinea willen�, aldus Huizenga jr. Arclinea voldoet in kwaliteit en vorm prima in deze en de toekomende tijd. Vanuit die ergonomische, praktische en tijdloze insteek is Arclinea een essentieel onderdeel van de Huizenga-presentatie.

19

Montaubanstraat 241

huizenga.nl


Dessert Strudel gevuld met gele room en ananas, grapefruitpartjes en cocossaus.

20


Keukenstudio

Essensi In het sfeervolle vestingstadje Grave heeft Eric van den Boom in een prachtig Middeleeuws pand zijn keukenzaak Essensi. Alleen al de keukenpresentatie in de toogkelder is een rit naar Grave waard. ”Juist omdat ik de keuken als rustpunt van de

Rogstraat 24A

leefomgeving zie, ben ik steeds op zoek naar

5361 GR Grave

confronterende presentatie-elementen. Het

T 0486 - 422 103

brengt mijn klanten op ideeën”, geeft Van den

F 0486 - 422 763

Boom aan. Toch richt Eric zich met name op

www.essensi.nl

de essentie: helderheid, praktische insteek, klasse en strakke oplossingen zijn daarvoor kenmerkende opmerkingen. Die houding komt ook bij de klantbenadering volledig tot zijn recht. Een Arclinea-klant is tenslotte veeleisend.

21


Arclinea in 2003 Italiaans ontwerp is een structurele stroming die invulling geeft aan het betere wonen. Arclinea is hier de belangrijkste keukenexponent van.

22


Gay Jongen interieurarchitectuur Met recht kunnen we stellen dat het Bourgondisch Maastricht en het Italiaanse Arclinea een elkaar prima aanvullende combinatie is. En dat samenspel versterkt zich door de prachtige, authentieke locatie van Gay Jongen: het oudste pand in het chique stadsdeel Wijck. Al meteen bij binnenkomst ervaar je zijn filosofie: een inspirerende,

6221 EA Maastricht

vernieuwende leefomgeving waarin

Vanaf 1-1-2003:

interieurpresentaties en zijn atelier

Rechtstraat 59

samengaan. Want creativiteit is een

6221 EG Maastricht

sleutelwoord voor de werkwijze van Gay.

T 043 - 321 68 24

Met recht spreken we over interieur,

F 043 - 321 47 74

omdat Gay Jongen de visie van totaalconcepten hanteert. Arclinea past hier perfect in. Koken en de keuken vormen tenslotte een integraal onderdeel van de leefomgeving. �En die visie past bij mijn zienswijze�, aldus Gay Jongen.

23

Wijcker Brugstraat 15


Voorafje Lauwe kreeft op koude tomatensoep met krokante groenten en truffel足mayonaise.

24


Keukenstudio

Dordrecht Italiaanse designkeukens in een Middeleeuwse kerk: dat moet spannend zijn. En dat is het ook. Joop en Elke Plomp zijn er in geslaagd om Arclinea in hun kerk op unieke wijze te presenteren. Het hoge ambitieniveau straalt ervan af. De betrokkenheid en gedrevenheid

Nieuwkerksplein 100

geven natuurlijk een prima indruk wat de

3311 TJ Dordrecht

Arclinea-klant bij Joop en Elke kan

T 078 - 614 92 91

verwachten. Het is om die reden niet vreemd,

F 078 - 631 94 12

dat ze de keuken als het middelpunt voor de

www.keukenstudio-

woonomgeving zien. De hele presentatie

dordrecht.nl

ademt dat uit. En doordat ze die filosofie hebben, houden ze bij het ontwerp en de realisatie rekening met alle relevante omgevingsfactoren.

25


Hoofdgerecht Gesmoorde kalfssucade in truffelsaus, prei in parmaham, bitterbal van ossestaart met aardappel.

26


Eisenga

Interieur

Wanneer ontwerper Antonio Citterio de favoriet van Evert en Kees van Dam en Daniëlle is, mag Arclinea niet ontbreken in deze Briellese topzaak. In het karakteristieke monument ’De Wildeman’ aan de Nobelstraat in Brielle zijn allerlei architectonische kunststukjes uitgevoerd om het moderne comfort met de chique klassieke entourage te

3231 BA Brielle

verenigen. Alles is in het belang van hun

T 0181 - 412 115

relatie met de klant. Want het Eisenga-

F 0181 - 413 262

statement zegt vanuit een uitgebreide

www.eisenga.nl

kennismaking met de klant tot de beste resultaten te komen. Naast een afgewogen, verrassend interieuradvies hoort een doordachte productselectie, waarin Arclinea als keukenmerk leading is. Want ook Eisenga adopteert de filosofie dat de keuken een ontmoetingsplaats is.

27

Nobelstraat 7 - 9


Dessert Chocolademousseterrine gevuld met boerenmeisjes en boerenjongens met exotische fruitsalade en heldere vanillesaus.

28


i l l y Perfectie in 50 bonen. Een illy espresso is gemaakt uit 50 koffiebonen, met de hand geplukt en geselecteerd, eerst in het land van herkomst en dan nog eens met een geavanceerd elektronisch systeem. Gemengd, gebrand en luchtgekoeld en volgens het unieke illy patent onder druk verpakt om een maximum aan aroma te behouden, worden ze eindelijk de ”uitverkorenen”. 50 Koffiebonen en 114 controles: een kwaliteit zoals die van illy is niet vanzelfsprekend. Daarom kan ze bij het proeven van die harmonieuze smaak bij dat onmiskenbare aroma, maar aan één ding denken: puur genot.

29


a

Filosofie Men kan de filosofie van illycaffè, een

bedrijf met een lange traditie op het gebied van research en innovatie, uitdrukken in één enkele zin: ”Espressoliefhebbers over de hele wereld laten genieten van een voortreffelijke espresso: een buitengewone ervaring die geest en zintuigen beroert”. Iedere dag worden er wereldwijd vier miljoen illy espresso’s geserveerd. Iedere dag herkennen thuis of op kantoor nog vele andere liefhebbers de kwaliteit van illy espresso. Voor meer informatie kunt u terecht op de illy website www.illy. com of tijdens kantooruren op telefoonnummer 0900-BELILLY (0900-2354559).

30


Concept & realisatie: FLAIM - Fotografie: Tinie Ernst - Gerechten: John van Bokhoven

Patrick van Gils Agenturen, postbus 4241, 4900 CE Oosterhout, telefoonnummer: 0162 - 465281, e-mail: info@arclinea.nl

Arclinea  
Arclinea  

Arclinea Brochure

Advertisement