Sig farvel til dårligt WIFI

Page 1

SIG FARVEL TIL DÃ…RLIGT WIFI.DÅRLIGT/MANGELFULDT WIFI ER ET PROBLEM FOR MANGE Du kender sikkert problematikken. Du oplever kun en brøkdel af den hastighed på din WiFi forbindelse, i forhold til hvad du betaler i abonnement hos din internetudbyder. Oveni det varierer dit WiFi-signal og hastighed meget, alt efter hvor i hjemmet du befinder dig. Og kobler hele familien sig på netværket samtidigt, ja så bliver problemet bare værre. Men du er ikke alene. Undersøgelser viser, at over 50% af danskerne regelmæssigt oplever problemer med hjemmenetværket.

WIFI PROBLEMET ER HOS DIG SELV I de fleste tilfælde ligger problemet indenfor hjemmets fire vægge, og altså hverken hos din internetudbyder eller på din egen computer, tablet eller mobiltelefon. Problemet er dit eget WiFi-signal og de ydre forhold som optræder i din bolig. Undersøgelser viser, at næsten 90% af danskere som oplever problemer med den trådløse forbindelse, overvejer at skifte udbyder, selvom det i de fleste tilfælde ikke vil løse problemet. For problemet er ikke forbindelsen, det er installationen.

NABOENS WIFI SIGNAL FORSTYRRER – OG EN EXTENDER ER SJÆLDENT LØSNINGEN Med traditionelle WiFi-produkter kæmper dit eget Wifi med naboernes WiFi signal om den begrænsede båndbredde og de antal kanaler, der er til rådighed. Ydermere vil væggene i hjemmet, og alle dine andre elektroniske enheder begrænse for dit WiFi-signals potentiale. Trådløse signaler blokeres af vægge, og nedsættes kraftigt af spejle, vinduer og andre fysiske emner. Med behovet for store mængder data til streaming, musik, downloads, surfing og lignende, kan internettet føles sløvt og ustabilt. Måske har du sat en WiFi-extender op for at prøve at løse problemet, men du oplever ikke at hastigheden er blevet bedre. Heldigvis er der hjælp at hente.


HVAD KAN DU SELV GØRE? Kun 40% af de adspurgte i vores undersøgelse har prøvet at løse problemerne selv. Men der er mange, lette ting du selv kan gøre.

1 HASTIGHEDSTEST Foretag en hastighedstest af din trådløse forbindelse i din bolig (altså ikke en hastighedsmåling af dit Internet-abonnement), på de steder hvor du oftest skal bruge det trådløse netværk. Hastigheden kan variere væsentligt, alt efter hvor du befinder dig i huset, og du vil få en mere objektiv forståelse af hvor problemet er størst. Vi hos DKT anbefaler appen Ookla Speedtest når du skal teste din internetforbindelse generelt, samt appen Wi-Fi SweetSpots til at teste styrken af dit WiFi. Begge apps kan downloades gratis i App Store eller i Google Play.


Router

WAVE2-Mesh

2 GENTÆNK PLACERING AF DIN ROUTER Gentænk placeringen af din router. Ved at placere den i midten af huset, eller tæt på, hvor du oftest skal bruge dit WiFi, kan du løse mange problemer. Det nytter ikke noget, at routeren er placeret længst væk i et hjørne, hvis dit forbrugsbehov ligger i den modsatte ende af boligen. I mange tilfælde vil en router dog ikke dække en hel bolig alene.


3 TILSLUT HVAD DU KAN MED KABLER Ved at kable dit smart TV, dit musik anlæg, enhederne du bruger til at streame (AppleTV eller lignende), eller din hjemmearbejdsplads, vil disse enheder ikke belaste dit trådløse netværk, og du vil oftest opleve en bedre og mere stabil trådløs forbindelse, da du frigør kapacitet.


POTENTIELLE INVESTERINGER Hvis disse små virkemidler ikke afhjælper problemet, kan det være at du skal tilkøbe udstyr, der kan forbedre dit trådløse netværk. Nogle gange kan en udskiftning af routeren fra din operatør løse dele af problemet, men de kan oftest ikke dække hele husstanden. Køber du en extender eller booster, skal du være opmærksom på at de oftest ikke kan løse problemet permanent, hvilket kan skabe frustrationer. Dette skyldes at teknologien i disse produkter oftest enten styrker WiFI signalet i et afgrænset område, eller skaber et helt nyt netværk væk fra routeren. Ønsker du et stærkt og fremtidssikret trådløst netværk, anbefaler vi et mesh netværk. Et mesh netværk skaber et ”intelligent netværk i hele huset”, da enhederne “taler sammen” og optimerer signalet, båndbredden og kapaciteten til dér hvor brugerne befinder sig. Det sikrer både stabilitet og hastighed.


HVOR KAN DU FINDE YDERLIGERE HJÆLP OG VEJLEDNING På dkthome.dk, kan du finde gode råd til, hvordan du selv kan udbedre dit hjemmenetværk, og løse problemerne én gang for alle. Du kan også kontakte din antenneforening, for gode råd til hvordan du bedst får det maksimale ud af din internetforbindelse. Endelig kan du på FDA’s hjemmeside finde information til hvordan du og din antenneforening sammen kan få et bedre trådløst netværk i husstanden.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.