Llibret Falla El Mercat Alzira (3/4) Exercici faller

Page 1

Amb més de huitanta anys de vida, El Mercat és la història d'una vida compartida per tots aquells que ens sentim orgullosos de pertànyer a esta comissió. Un orgull que ha passat de generació en generació; representa la biografia de famílies que han fet de la falla molt més que uns dies de festa, és l'expressió de vincles d'amistat, respecte, solidaritat i alegria.

En El Mercat cuidem dels nostres majors, ja que representen l'experiència dels anys i aporten la saviesa de persones que van ser protagonistes del que hui és el present d'esta comissió. Són expressió de la grandesa d'una falla que cada any es convertix en un focus d'atracció d'una festa considerada com a patrimoni històric nacional. Mestres paellers i d'esmorzars, són també els pilars d’«el sopar dels dimecres», que es convertix en jocosos diàlegs sobre l'actualitat d'esta ciutat.

Esta comissió té en les generacions més joves la seguretat de la seua identitat. Són joves que han crescut amb la falla des dels seus primers passos fins al moment en el qual molts d'ells són universitaris que passegen el sentiment faller a escala internacional, joves que fan del seu mocador un símbol del millor d'ells mateixos. Ells són l'«equip del Monument», són els que apareixen, sense saber molt bé com, transportant i muntant falla. Són exemple d'uns altres més xicotets, la nostra comissió infantil, que dia a dia aprenen que significa ser «gent del Mercat».

Els mercaters som gent que viu la festa acollint tots aquells que ens visiten, que any rere any lluita pel primer premi de la secció especial, però que fa de la rivalitat un vincle d'unió, de diversió i de companyonia amb les altres comissions; és expressió de família, la família mercatera. Espai de trobada, diversió, tradició i compromís.

La forja del caràcter de l'alzireny té en la festa fallera una de les expressions culturals més importants. El Mercat participa en esta forja des de la identitat d'un grup de persones que sap que el primer és la gent, que sap que la vida és una crònica de trobades de tots aquells que, com nosaltres, volen esta ciutat d'Alzira.

L’orgull de ser “mercatera” té este any un sentit especial, perquè en la cort de la Fallera Major d’Alzira destaquen tres dones, tres falleres de la nostra falla, tres representants del sentiment faller nascut al nostre casal.

Aitana, Blanca i Marta gaudeixen estos dies d’una perspectiva diferent de les falles, acompanyen a Elena Cebrian en la responsabilitat de representar el nostre poble, la nostra Alzira que obri portes al sentiment faller. I com no, a l’entrada, junt les muralles la nostra falla rep a tot aquell que vulga participar de la festa. Elles són les abanderades d’este caràcter mercater que sap de rebudes i acollides. Enhorabona, Xiques, gaudiu de la festa des del més alt del cadafal!

154 155 FALLA EL MERCAT FALLA EL MERCAT
Aitana López Bou Blanca Soriano Castillo Marta Martí Palacios

FORJANT AMISTATS

Volem donar les gràcies a la Xaranga Mel de Romer per compartir amb nosaltres els últims 4 exercicis fallers.

Hem gaudit molt amb vosaltres i amb la vostra música. Ens heu fet ballar sense parar!

Moltes gràcies!

Els vostres mercaters i mercateres!

Aci teniu la vostra falla per sempre!

156 FALLA EL MERCAT 157 FALLA EL MERCAT

FORJANT EQUIP

FORJANT LES NOSTRES IL·LUSIONS

EQUIP PLANTÀ

Una idea. Nascuda de la inquietud per compartir amb la teua gent la màgia de la nit del 16 de març. D'arrancar un equip, una cosa molt més gran. “Això no pot ser que ho gaudim només uns pocs. Encara que potser no va a tindre massa recorregut…" I de sobte germina. I es converteix en una cosa màgica.

El que sempre havia sigut un grapat d'enamorats de la falla que, nerviosos, acabaven de plantar a les 6 del matí amb els genolls plens de terra i gespa i una tassa de caldo calent a les mans, s'ha convertit en la millor herència que mai haguera pogut imaginar.

No pot haver-hi orgull més gran per a algú que sent, viu, pateix, lluita i gaudeix la seua falla que generar sentiment de pertinença per ella. Que sentir com eixa flama es propaga i arriba a més gent. Xiquets, adolescents i jovenes units per la il·lusió.

Un equip de treball que s’identifica, que visita els seus tallers, que coneix als seus artistes, pintors i escultors. Que somia, s'implica i pren part, que viu i gaudeix la seua falla. Eixa falla que trau amb orgull al carrer uns dies abans de la plantà. Eixa falla que cuiden, engalanen, contemplen i llueixen amb orgull. No fins que reben un banderí amb un premi, sinó fins a la cremà.

I la recorden per sempre. I una altra vegada, volta a començar.

Equip plantà del Mercat: Sou un exemple, un espill i un orgull. Gràcies per la vostra il·lusió! No hi ha major recompensa ni millor premi que veure-la reflectida en les vostres cares eixa màgica nit.

159 FALLA EL MERCAT
158 FALLA EL MERCAT
VISCA L'EQUIP PLANTÀ VISCA LA FALLA EL MERCAT Tente Pérez

RAFA IBAÑEZ

Rafa és el 2n artista que més falles ha plantat al Mercat en tota la nostra història. Va començar a plantar al Mercat al 2013 i, fins al 2022, ha plantat amb nosaltres 12 falles: 9 falles grans i 3 infantils. Amb Rafa hem aconseguit ni més ni menys que 7 primers premis de secció especial. Batent tots els registres establerts. Rafa és l’artesà faller amb més primers premis de Secció Especial consecutius en la història de les falles d’Alzira, amb 5 guardons de 2013 a 2017. A més, és l'artista amb més primers premis de Secció Especial de les falles d'Alzira al segle XXI. Però, per damunt de qualsevol premi, Rafa és un volgut amic. En eixe taller de Borriana tan mític, hem viscut moltes alegries, converses, confesions, il•lusions i vivències que ens quedaran per sempre. Gràcies per tantes emocions, tans somnis complits, tantes alegries i per fer-nos tocar la glòria. Rafa Ibáñez és un més de nosaltres. Un Mercater per a sempre. El Mercat és ta casa i el teu nom lluirà per sempre amb lletres d’or al Mercat i en la història de les falles. Fins prompte! Fins sempre!

FORJANT AMISTATS
160 FALLA EL MERCAT 161 FALLA EL MERCAT

JOSE GALLEGO

El Mercat sempre direm amb orgull que el gran mestre Jose Gallego es va convertir en artista de la nostra falleta durant dos anys. Qualitat artistica de llegenda, un estil propi i una delicadessa sublim. Sempre amb lletres d’or a la nostra falla; l’artista infantil del doblet històric de les falles 2021. Però, per damunt de tot, qualitat humana, humiltat i proper com ningú. Encara amb més orgull direm que tenim un amic a Beniarjó i que ell té sa casa ací, en la falla el Mercat. Fins prompte Jose! Gràcies per tot!

FORJANT AMISTATS
162 FALLA EL MERCAT 163 FALLA EL MERCAT
20-02-2022
FORJANT LLIBRET
167 FALLA EL MERCAT 166 FALLA EL MERCAT PAELLA I JOCS INFANTILS 20-02-2022 FORJANT LA FESTA Divendres Falla INAUGURACIÓN DEL NINOT FORJANT LA FALLA 25-02-2022
168 169 FALLA EL MERCAT FALLA EL MERCAT PRESENTACIÓ DE MARTINA PRESENTACIÓ DE MARÍA FORJANT LA FALLA FORJANT LA FALLA 26-02-2022 26-02-2022
171 FALLA EL MERCAT RECOGIDA DE PREMIS DEL LLIBRET FORJANT LA FESTA CRIDA 2022 FORJANT LA FALLA 170 FALLA EL MERCAT

CAVALCADA 2022 FORJANT LA FESTA

173 FALLA EL MERCAT 172 FALLA EL MERCAT

PLANTÀ

175 FALLA EL MERCAT 174 FALLA EL MERCAT
2022
plantà
177 FALLA EL MERCAT 176 FALLA EL MERCAT
179 FALLA EL MERCAT 178 FALLA EL MERCAT

DESPERTAES i ESMORZARS

180 FALLA EL MERCAT

2022 LLIURAMENT DE PREMIS

182 183 FALLA EL MERCAT FALLA EL MERCAT

L´ofrena 2022

FORJANT LA FESTA

185 FALLA EL MERCAT 184 FALLA EL MERCAT

Pasacarrers

187 FALLA EL MERCAT 186 FALLA EL MERCAT
FORJANT LA
Pasdoble
FESTA

RECOMPENSES FALLERS FORJANT FALLERS I FALLERES

189 FALLA EL MERCAT 188 FALLA EL MERCAT

CREMÀ

191 FALLA EL MERCAT

FORJANT FALLA

192 FALLA EL MERCAT 193 FALLA EL MERCAT
194 195 FALLA EL MERCAT FALLA EL MERCAT
FORJANT UN NOU ANY 06-05-2022
Representants Falla 2023

DOTZE ANYS de música de cambra

La creació d'un concurs nacional de música de cambra és una aposta valenta, compromesa i que ha arribat per a quedar-se.

Concurs de cambra

Enguany es compleix la dotzena edició de la convocatòria del Concurs de Música de Cambra d'Alzira que organitza la Falla El Mercat junto a la Societat Musical i l'ajuntament d'Alzira.

Concurs que va nàixer amb la idea de donar la possibilitat a estudiants i professionals de la Música d'oferir la seua il·lusió plasmada en treball. Il·lusió que es té per crear un grup de música i que no és una vertadera realitat si no es té la possibilitat de poder convertir-la en realitat.

Concursos com este donen la possibilitat de realitzar-se a molts músics. A este concurs s'han presentat durant estes convocatòries estudiants i professionals que o bé estaven iniciant la seua il·lusió o que esta

FORJANT CULTURA DES DE LA FALLA

il·lusió ja la tenien consolidada i necessitaven donar-la a conéixer.

Perquè un projecte tinga coherència i continuïtat és necessària la col·laboració de diferents entitats i cal ressaltar l'estreta ajuda prestada entre la Societat Musical d'Alzira, la falla el Mercat i com no per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d’Alzira. Cal agrair que la Cultura es veja com una inversió i no com una despesa

Els guanyadors del concurs d´este any 2022 han sigut els grups Takkar Duo (duo de Percussió) i Sahara Brass (Quintet de metalls). El premi del públic va ser per a Takkar Duo format per dos músics de la nostra Societat Musical Carles Bella i Bernat Cucarella. Que no pare la Música...i en este cas la Música de Cambra.

197 FALLA EL MERCAT 196 FALLA EL MERCAT

RECONEIXIMENTS ARTISTES ANY 2022

198 FALLA EL MERCAT
08-06-2022
FORJANT LES FALLES DEL 2023
Nomenaments
23-09-2022 23-09-2022
Loreto Yaiza
202 203 FALLA EL MERCAT FALLA EL MERCAT 25-09-2022 Processó acomiadament FALLERES MAJORS D’ALZIRA 2022 FORJANT RECORDS 07-10-2022

FORJANT CULTURA I TRADICIONS

204 FALLA EL MERCAT Postals Nadal 09-10-2022 de 2022 11-12-2022

PROCLAMACIÓ DE LES FALLERES

MAJORS D´ALZIRA

22-10-2022

207 FALLA EL MERCAT Paelles 9 d' octubre

Excursió

La Murta

208 209 FALLA EL MERCAT FALLA EL MERCAT
Halloween
FORJANT FAMÍLIA MERCATERA 30-10-2022
FORJANT
31-10-2022
FALLA

Imposició de bandes a Loreto Imposició de bandes a Yaiza

213 FALLA EL MERCAT
5 i 6 de novembre de 2022
FORJANT LA NOSTRA FALLA

Sopar del sector

214 215 FALLA EL MERCAT FALLA EL MERCAT
Presentació esbossos
Secció Especial FORJANT AMICS FORJANT FALLA 12-11-2022 19-11-2022
de

Concurs de Teatre

FORJANT CULTURA 06-12-2022

Berenar

219 FALLA EL MERCAT
Al Circ amb la falla
Alzira 30-12-2022 27-12-2022 218 FALLA EL MERCAT
infantil Visita als betlens d'
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.