Page 1

ExQuis Destinations

MSC CRUISES... marktleidende cruisemaatschappij in het Middellands Zeegebied, Zuid-Afrika en BraziliĂŤ

Vaar met ons mee aan boord van een Clipper. Op het moment dat de duizenden vierkante meter zeil zich boven u openen, stroomt de hydraline als een warme golf door je heen. Ervaar de macht van de natuur.

De MSC Splendida La Bella Vita

Met zijn futuristische maar toch ingetogen Italiaanse stijl en elegantie is de Splendida een van de meest verbluffende schepen. Exquis Magazine ging in Marseille aan boord voor een onvergetelijk tocht over de Middellandse Zee en genoot er met volle teugen van de 5-sterrenservice. Met zijn vier zwembaden, squashbaan, Aurea Spa, Formule 1 simulator Top Sail Lounge met Skydome waar je verwent wordt met culinaire hoogstandjes onder een koepel vol schitterende sterren en een weergaloze amusementsprogramma aan boord. We maakten ook een prachtige reis met de MSC Musica. Onze reisbelevenis leest u op de volgende bladzijden.

46

ExQuis Magazine

*Exquis 51.indd 46

6/03/14 16:49


MSC CRUISES KONDIGT RECORD AANTAL BOOEKINGEN AAN De cruisemaatschappij bereikt “beste boekingsmaand” ooit MSC Cruises is fier om aan te kondigen dat over de laatste 30 dagen het aantal mensen die bij MSC een cruise geboekt heeft, nog nooit zo hoog was, met een record aantal van 208,262 reizigers. Bij de favorieten van de toekomstige gasten van MSC vindt men de stijlvolle ontdekking van de Caraïben tijdens de zomer aan boord van MSC Divina, het gesofisticeerd cruisen naar de verborgen juwelen van de Middellandse Zee aan boord van MSC Lirica en ook de cruises richting Noord-Europa, waarbij u een uniek inzicht krijgt van de meest geweldige natuurwonderen of een bezoek kunt doen aan de mooie hoofdsteden van de Baltische Staten. Deze aankondiging valt samen met de recente lancering van de MEDWAYOFLIFE campagne die een blik werpt op de essentie van een MSC-reis: die speciale connectie met de zee, dat magisch moment wanneer land aan de horizon tevoorschijn komt, de blije momenten bij het eten, het genot om de tijd zachtjes aan zich te laten voorbijgaan, de harmonie die men door de dagdagelijkse sleur kwijt was, het idee dat als de wereld een magische theater is, dat we een zetel op de eerste rij zouden moeten hebben.

Over MSC Cruises MSC Cruises is de marktleidende cruisemaatschappij in het Middellands Zeegebied, Zuid-Afrika en Brazilië en opereert in heel de wereld. MSC Cruises vaart heel het jaar door op de Middellandse Zee en in de Caraïben, biedt ook een uitgebreid aanbod seizoensgebonden routes in Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, Franse Antillen, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, alsook Aboe Dhabi en de Verenigde Arabische Emiraten. De moderne vloot bestaat uit 12 schepen en is opgedeeld in 4 klassen: Fantasia-klasse met MSc Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida en MSC Fantasia; Musica-klasse met MSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Orchestra en MSC Musica; Lirica-klasse met MSC Sinfonia, MSC Armonia, MSC Opera en MSC Lirica. MSC Cruises is tot op heden de enige onderneming ter wereld die de Seven Golden Pearls-award van Bureau Veritas heeft ontvangen ter erkenning van het hoge niveau van kwaliteitsbeheer en milieuverantwoordelijkheid. MSC kreeg hiernaast ook de ISO 9001 en ISO 22000 certificaten voor de kwaliteit en veiligheid van voedsel op alle punten van de catering, zowel aan wal als aan boord. MSC Cruises’ visie luidt dat wereldwijd leiderschap een grotere verantwoordelijkheid voor het natuurlijk leefmilieu en de sociale omgeving inhoudt. Om deze visie kracht bij te zetten werd in 2009 een partnership met UNICEF afgesloten en werkt MSC mee aan een gemeenschapsproject dat kansarme kinderen in Brazilië beter onderwijs geeft. MSC Cruises haalde bijna 3 miljoen euro voor dit project op. De samenwerking werd begin 2014 hernieuwd, deze keer om UNICEF te helpen om hongersnood en zware ondervoede kinderen te bestrijden in ontwikkelingslanden en in landen in crisissituaties.

The Art of Living

*Exquis 51.indd 47

47

6/03/14 16:49


Onze cruise startte in Venetië en voerde ons via Bari in Italië naar de Olympia in Katakolon (Griekenland) verder naar Santorini, Mykonos, Athene, Korfoe, Dubrovnik en terug naar Venetië. De reis over de Middellandse zee duurde 8 dagen en wij kozen voor een buitenkajuit met balkon.

V

Venetië is de thuishaven van de vloot en de Middellandse Zee de thuisbasis van MSC Cruises. Het is een heel ontspannen trip waarbij je heel wat cultuursteden ontdekt en je verwend wordt met prachtige vergezichten. De route voerde ons langs oude beschavingen, wereldsteden en zonovergoten stranden. We leerden Santorini vanuit zee kennen, dwaalden rond in Mykonos, bezochten de tempels van Athene en werden verliefd op Korfoe. Maar het hoogtepunt van de reis was voor ons de kennismaking met Dubrovnik, hier komen we zeker naar terug.

GASTRONOMISCHE HOOGSTANDJES Tussen de verschillende aanlegplaatsen lieten we ons natuurlijk verwennen aan boord en genoten er met volle teugen van de gastvrijheid, gastronomie en ontspanning. Het culinaire aan boord van de MSC Musica is een hoofdstuk apart, de heerlijke Italiaanse keuken wordt er alle eer aangedaan, je kunt zelfs kiezen waar je wenst te genieten, het buffetrestaurant of in restaurants Maxims en Oleandro waar je aan tafel bediend wordt en de gerechten zeer verfijnd zijn. Maar eigenlijk is de aandacht voor het gastronomische aspect zeer groot, of je nu voor een snack kiest, het buffet of een van de restaurants, steeds staat kwaliteit en zorgzaamheid voorop. MSC Cruises werkt nauw samen met AIC - Associazione Italiana Celiachia (Italian Celiac Association) om glutenvrije menu’s te serveren in de restaurants aan boord van de MSC Fantasia, MSC Musica, MSC Orchestra en de MSC Poesia voor hun vaarroutes in de Middellandse Zee en in Noord-Europa. De maaltijden aan boord staan in het teken van de traditionele Italiaanse keuken. Zij sluiten naadloos aan op de hoge levenskwaliteit aan boord van het schip.

STIJLVOL ITALIAANS DESIGN Prachtige kleuren en een stijlvol, geraffineerd interieur met een heel eigen design kenmerken alle schepen van MSC Cruises. Een zorgvuldige aandacht voor verfijning in combinatie met talrijke technische snufjes creëren een elegante en toch ontspannende sfeer waarin je heerlijk kunt relaxen en genieten. Waar u zich ook bevindt aan boord van het schip kunt u genieten van het mooie decor, de warme kleuren en de stijlvolle details. Ook onze kajuit is stijlvol en comfortabel ingericht, en ontworpen door Giuseppe en Marco De Jorio toonaangevende architecten die reeds heel wat ervaring hebben met het inrichten van cruiseschepen.

THALASSOCENTER & SPA De MSC Musica beschikt maar liefst over 3 zwembaden, 4 jacuzzi’s, 5 restaurants en een wijnbar. Verder ook nog een thalassocenter inclusief sauna’s, Turkse stoombaden, massageruimten, een fitness- en een yogaruimte. De MSC Aurea Spa is een modern massage-, schoonheids-, fitness- en spa wellness centrum met massageruimtes en thalassotherapie cabines onder begeleiding van een attent team bestaande uit experts op het gebied van Balinese massages, schoonheidsspecialisten, acupuncturisten en drukpunt therapeuten. Dit team wordt aangevuld met gespecialiseerde instructeurs voor yoga, pilates, stretching, aerobics en Latijns-Amerikaanse danslessen. Tevens is er een Spa-dokter die u kan helpen met persoonlijke diëten en gezondheids- en fitnessprogramma’s.

ONTSPANNING Na het diner is het heerlijk nagenieten op het dek of in een van de bars. Je kan echter ook naar het casino of het theater voor een wervelende show of dansen tot in de vroege uurtjes in de dancing. Voor de sportievelingen is er een ruime en aangename sportzaal waarbij u zich

48

ExQuis Magazine

*Exquis 51.indd 48

6/03/14 16:49


kunt laten begeleiden door ervaren monitoren. Je kunt ook gaan joggen aan dek of een partijtje beach volley spelen, tenzij u met vijf tegen vijf wil voetballen... of misschien speelt u graag tennis? Het kan allemaal aan boord. En ook aan de kleinste passagiers wordt er gedacht. Er is aangepaste animatie voor de verschillende leeftijdsgroepen; Mini Club voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar, Junior Club voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar, Teenagers Club voor passagiers van 13 tot en met 17 jaar

OP EXCURSIE De eerste aanlegplaats van onze Middellandse Zee reis is Bari, hier stappen nog een aantal passagiers aan boord om dan definitief te vertrekken. We leggen aan in Katakolom (Griekenland) alwaar we met een gids de Olympia bezoeken. Het is snikheet maar gelukkig heeft men luxe bussen ingezet met airco. Echt wel de moeite waard om te bezoeken en zeker als je een gepassioneerde gids bij je hebt. Dag twee bezichtigen we Santorini. De MSC Musica kan hier niet aanmeren en met shuttles worden we aan wal gebracht. In de gezellige hoofdstad Fira kan je heerlijk wandelen. De witte huisjes met blauwe daken uit Fira zijn over de hele wereld bekend. Het stadje ligt boven de Caldera en het is al een belevenis op zich om de haven van Fira te bereiken. Met een trap van 566 treden kom je bij de haven uit, als je dat iets te veel van het goede vindt kan je ook met de kabelbaan of per ezel gaan. In Mykonos bezoeken we Chora, de hoofdstad van het eiland. De witgekalkte straatjes worden gesierd door helderwitte vierkante huizen met felgekleurde deuren, houten luiken en balkons. De kleine maar mooie kerken, schilderachtige restaurantjes en winkeltjes met folkloristische artikelen en kunstvoorwerpen geven Chora een karakteristiek uiterlijk. Als we aanmeren in Athene hebben we nog een volledige dag vrij om de hoofdstad te bezoeken. We laten de Akropolis links liggen (hebben we reeds eerder bezocht) en trekken meteen naar de Pláka. Deze oude volksbuurt in de schaduw van de Akropolis is zeer populair bij toeristen, door het gezellige en authentieke karakter en de ligging aan de voet van de Akropolis. We besluiten hier om een typisch Grieks restaurantje op te zoeken. Corfu dan weer bekoort met haar lokale cultuur. De Grieks-Orthodoxe godsdienst zorgt voor pareltjes van kerken. Zijn geschiedenis, die teruggaat tot de oudheid, wordt tot leven gebracht in de vele musea. Iconen en kleurrijke muurschilderingen zal je overal aantreffen. Dubrovnik laat de meeste indruk op ons na. Na deze eerste kennismaking besluiten we dat we er weldra naar terug keren. Dubrovnik, in het uiterste zuiden van Kroatië, is het voorbije decennium op toeristisch vlak aan een ware opmars begonnen. De stad wordt niet voor niets de parel aan de Adriatische Zee genoemd. We beginnen aan onze laatste trip. Morgen leggen we terug aan in Venetië en is het allemaal weer voorbij. We bewaren zeer goede herinneringen aan onze reis en kunnen het alleen maar aanbevelen. Jef, Lucia & Benjamin - MSC Preziosa - MSC Divina - MSC Magnifica - MSC Splendida - MSC Fantasia - MSC Poesia - MSC Orchestra - MSC Musica - MSC Opera - MSC Lirica - MSC Sinfonia - MSC Armonia

Info Vanessa Peeters Marketing, Press & Communication MSC Cruises Belgium nv/sa Een vloot van 12 cruise schepen Phone: +32 2 334 94 01 Fax: +32 2 334 94 70 Mobile: +32 496 273 037 Email : vpeeters@msccruises.be www.msccruises.be – www.msccroisieres.be

The Art of Living

*Exquis 51.indd 49

49

6/03/14 16:49

Msc cruises  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you