Page 1

Lady Chef of the Year 2014 Stephanie Thunus

Cannelloni van gerookte paling lokale geitenkaas en bieten. Ingrediënten:

Bereiding:

1 filet van gerookte paling 2 rode bieten 1 koolraap 1 groene appel 1 geitenkaas Debic room Zout, peper Rijstazijn Verse bieslook Wasabi (naar keuze)

Opgelet, een dag op voorhand te bereiden. Voor de marinade, meng twee delen water met een deel suiker en een deel rijstazijn, laat koken en zet opzij. Snij een van de twee bieten en de koolraap in dunne plakjes met behulp van een mandoline. Laat ze gedurende 24 u marineren in de afgekoelde marinade.

Te bereiden de dag van de maaltijd: voor de geitencrème: klop de geitenkaas luchtig met wat room met behulp van een elektrische klopper, pas indien nodig de kruiding aan door een mespuntje wasabi toe te voegen en wat fijngesneden bieslook. Snij de tweede biet in blokjes en kook ze op zacht vuur in een pan met wat zout, peper en olijfolie. Wanneer ze gekookt zijn, mix ze tot een coulis. Voeg op het laatste een scheutje rijstazijn toe. Neem een reep gemarineerde biet om de cannelloni te maken. Garneer met de geitencrème en voeg de gerookte paling toe, gesneden in een fijn schijfje, werk af met enkele staafjes groene appel. Rol de cannelloni en snij ze in porties van ongeveer 5 cm. Doe hetzelfde met de koolraap. Reken op ongeveer 5 cannelloni per bord.

Dresseer nu alle ingrediënten op het bord op een rijtje zoals op de foto.

38

ExQuis Magazine

*Exquis 51.indd 38

6/03/14 16:49

Cannelloni van gerookte paling  
Cannelloni van gerookte paling  
Advertisement