Handleiding ontkalken Dolce Gusto Piccolo

Page 1

HOE ONTKALKT U UW

MANUELE TOESTEL

NESCAFÉ®

1L

DOLCE GUSTO®

Afhankelijk van de hardheid van uw leidingwater, is het aangeraden om uw NESCAFÉ® DOLCE GUSTO ® toestel regelmatig te ontkalken, bij voorkeur met het ontkalkingsmiddel FOS4 van Krups of een andere vloeibare ontkalker voor espresso machines op basis van citroenzuur. Wij leggen u in enkele eenvoudige stappen uit hoe u kalkafzetting kan verwijderen:

17/18mm

17/23mm

1. Vul een maatbeker met 0,5 l tot 1,0 l vers water, afhankelijk van de grootte van uw waterreservoir, en voeg 1 zakje ontkalkingsmiddel toe.

2. Giet de ontkalkingsoplossing in het waterreservoir van uw NESCAFÉ® Dolce Gusto® toestel.

3. Plaats het waterreservoir terug op uw toestel. 4. Controleer dat de capsulehouder zeker leeg is.

ON

5s ~45 s ON

STOP

5s ~45 s

5. Plaats de lege capsulehouder terug in uw toestel en duw de vergrendelingshendel naar beneden. 6. Verwijder het lekbakje van uw toestel. Plaats een opvangbeker van minstens 1,0 l onder de drankopening van uw toestel.

7. Druk op de aan-/uitknop gedurende +/- 5 seconden tot het groen lampje langzaam knippert. Nu is de modus ontkalking ingeschakeld.

8. Plaats de hendel van het water naar de positie « WARM » (Rechts) 9. Laat de inhoud van het waterreservoir volledig door het watersysteem stromen.

5 min.

10. Breng de hendel terug in zijn oorspronkelijke stand STOP (in het midden) en wacht 5 minuten. 11. Vul de watertank opnieuw met de gebruikte ontkalkingsoplossing en plaats de opvangbeker onder de drankopening.


~45 s

STOP ~45 s

12. Zet nu de hendel water op de positie « KOUD » (links). 13. Laat ook nu de watertank volledig doorstromen.

14. Breng de hendel warm/koud terug in zijn oorspronkelijke stand STOP (in het midden).

~45 s

~45 s

15. Verwijder het waterreservoir van uw toestel en gooi de inhoud weg. 16. Spoel het waterreservoir grondig met vers water.

17. Vul vervolgens het waterreservoir tot het maximum met vers water. 18. Plaats het waterreservoir terug op uw toestel. 19. Maak de opvangbeker onder de drankenopening leeg en plaats deze terug.

STOP ~45 s

~45 s

20. Z et de hendel op de positie « WARM » (rechts). 21. Laat een halve watertank door het watersysteem lopen.

22. Zet de hendel een laatste keer op de positie « KOUD » (links). 23. Laat de andere helft van de watertank door uw machine lopen.

24. Breng de hendel naar de stand « STOP » (in het midden). 25. Schakel uw toestel uit.

26. Verwijder het waterreservoir van uw toestel en maak het leeg. 27. Reinig uw toestel met een schone doek en plaats het lekbakje terug. Uw NESCAFÉ® Dolce Gusto® toestel is nu ontkalkt en klaar voor gebruik.