Page 1

L O O H C S R A A N G I L I E V

2018 e n i gaz E-ma

l o o h ar sc s

a p de fiet n g i l e vei d of o

n n lopen g a p m e Ca rling e alle l

42 basi

e

s

ief t c a n e l scho

op de fiets app je n

met

r sch a a n g i l vei

ool

iets!

coole filmpjes van Hilversumse scholieren


.! tring.. Tring

joen 0 milen 1 t a e e d Wis t jderlanders ben en b e h Ne de e r van p hon smart helft daader weg e dat drtp hone ont? ik sma gebru erfly Tbutt BIE –

SMOM

Tring tring.. .!

Wis t scho o je dat als l m een aan h eer aandac e t v erkee ht bes te gelopee dt, er meer r n e wordt n gefiets t i n de scho o lspits?

arri

v

bij eren

le scho

AM

AR 9 JA ARA

GOU EP 6 O R G

nve AANKOMEN

DEN

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018 

de h

rsu ilve

gin reni

BIJ DE HVS

mse

g (HSV

)

OOL

BASISSCH

EN REG

SCHO

OL

2


Voorwoord van wethouder Floris In het filmpje met wethouder Floris Voorink vertelt de wethouder van Verkeer over het project Veilig naar school. Als je op een basisschool in Hilversum zit, heb je daar vast wel iets van gemerkt.

‘Chec k van H de filmpje s ilvers umse en verhale schol n ieren’

Als je naar school gaat dan kun je zelf ook iets doen aan de verkeersveiligheid, door bijvoorbeeld onderweg niet op je telefoon te kijken, maar goed op te letten waar je fietst of loopt.

‘Let goed op in het verkeer onderweg naar school!’

Bekijk het filmpje om te horen wat er is gedaan om veilig naar school te gaan. Floris Voorink, wethouder Verkeer

fi

e fl lmpj

oris Floris Voorink Wethouder/ 2e loco-bur germeester Ruimtelijke Ordening en Verkeer, Sport en Gemeentelijke Orga nisatie

n der

Eric va

n Zorg e

ster

ermee

rg co-bu

4e lo uder /

Wetho

Want ijs

Onderw

Voorwoord van wethouder Eric Hoe ga jij naar school? Fietsend of lopend? Maak daarover afspraken met je ouders. Veilig naar school doe je niet alleen door deel te nemen aan het verkeer. Op school krijg je ook verkeerslessen. Zo leer je bijvoorbeeld wanneer je voorrang hebt of waar je extra goed moet uitkijken voordat je oversteekt. In Hilversum is er ook een speciale route voor het verkeersexamen. Als jouw school daar aan meedoet dan ga je op de fiets door Hilversum voor het verkeersexamen in groep 7 of in groep 8. Wie slaagt ontvangt het verkeersdiploma. Daar mag je best trots op zijn. In dit E-magazine vind je allemaal filmpjes en verhalen van projecten, die leerlingen van verschillende scholen hebben gemaakt over Veilig naar school. En verder ook veel verkeerstips. Ik wens je veel kijk- en leesplezier met dit leuke online tijdschrift over verkeer. 

Eric van de Want, wethouder Zorg en Onderwijs

campagnefilmpje veilig naar school

kind pla

3

er

ent geme

ne n ven

eraa

voo

d

lig r vei

heid

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018


hilv

e

ve rsum

ilig

sc naar

...! g n rihool

t ing r T ral oo

v at: nde d je n me je de st nko i op flei er W ne n a ind bin ichte je m t n r be fo o r je he n e o i l o e t t ard ple wa d o e go keer r ve

.! tring.. Tring

meer e dat r Wis t jgen er vo o bewe gt dat je zor kunt beter en r le ho o l? op s c

8 april 2016 Vandaag kregen de leerlingen van groep 8 van de Fabritiusschool hoog bezoek van burgemeester Pieter Broertjes en ook van mij: rapper Yes-R en zanger Danny Nicolai. Waarom? Om de leerlingen te feliciteren: Zij zijn de winnaar van de campagnelied-actie van Veilig Verkeer Nederland. Zij mochten samen met mij en Danny de studio in om het lied op te nemen.

vei

a lig n

hoo ar sc

E FEAT

DOE

E IN D MEE VE

VOOR RA CE

NAAR ILIG

H ET

SCHO

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018

OL

lc

gne ampa

lied

CO Y NI N N A EN D ES- R Y RING

NE PAG CAM

LAY

LIED

4


8 1 0 2 5 201 ST

AMP ART C

ERSU HILV

IL M VE

AGNE

IG

R NAA

SCHO

OL

2015

T MAAR STE EER

2016

S BASI

OL SCHO

VERD

APRI VER

SS KEER

VER

L 2016

SSC AULU P LANG

BRA

N DW

ER 2 KTOB

KRUI EER

016

LORE SING

NTZ

SC

HOOL

W

AR INNA

AM AR C A J STE LAAT

ER M

IE

RAN ET VE

UATI SSI T R E KE

NE PAG

2016

IE C

E AGN AMP

VERD VER

FE

5

A CT

2017 2018

CT IN A

E

DERE

N

HO D SC RON

LEN

HOOL

L APRI O

2015

B ANW

RI BRUA STRE

E

ER M

SS KEER

2018

SE TWI

LIED

BIJ

NPA ET AA

RON TIE I TUA

SSEN

HO D SC

LEN

2018

HSV

g...! trin g n Tri ing eeld b f a de op een en k r i l o k at vo r ma t fo nfo! o o gr a i extr

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018


G I L I VE

D N A L R E D E

N R E E K R VE

VEIL

1

Wheelie Pop Houd jij wel van een uitdagend spelletje? En kun jij als geen ander hindernissen ontwijken en afleiding negeren? Wheelie Pop is een mobiele game waarin je de strijd aangaat met grote fabrikanten. Je stapt op de fiets en crosst behendig over de weg. Oproepjes en berichtjes? Die moet je even negeren natuurlijk, want je zit op de fiets. Maak wheelies, score punten en pimp je fiets! En lukt het jou om alle levels te halen? Dan red je je vrienden! Door deze game ervaar je op een leuke manier dat mobieltjes en fietsen niet zo͛n slimme combi zijn.

ONG

ELUK

E DUBB

A PP D DE A O L N

2

Dode hoek les Je hebt er vast weleens van gehoord: de dode hoek. Het is het stuk van de weg dat de chauffeur van een auto of vrachtwagen niet kan zien. Opletten geblazen dus! Vooral bij vrachtwagens, want die zijn hartstikke groot. Het is daarom belangrijk dat je goed weet waar die dode hoek precies is. En vooral: hoe je ervoor zorgt dat je er veilig mee omgaat! Veilig op weg is een les waarbij je vragen krijgt over de dode hoek en een bordspel kunt spelen. Ook krijg je uitleg en mag je in en om een echte vrachtwagen kijken om zelf te zien wat een chauffeur nu eigenlijk ziet!

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018 

ER OL V

E GAD

3

KER LDEK

DOW

IG

HO R SC NAA

SBRI KEER

!

Van 8 naar 1 Van groep 8 naar de brugklas: dat is best een spannende tijd. Nieuwe kinderen, nieuwe boeken én niet te vergeten een nieuwe route. Vaak is de middelbare school ook nog eens een stukje verder dan de basisschool. Of je nu met het openbaar vervoer gaat of lekker de fiets pakt: het is belangrijk dat je goed weet hoe je veilig vvan huis naar je nieuwe school kunt komen. En weer terug natuurlijk, na de laatste schoolbel... Bij het project ‘Van 8 naar 1͛ gaat groep 8 daarom op onderzoek uit. Hoe ziet de route naar school er na de zomervakantie uit? Waar moet je op letten? De leerlingen doen opdrachten, kijken een filmpje en gaan uiteindelijk zelf op pad. Goed voorbereid op weg naar de brugklas dus!

STEP EN & P P A

PEN?

6


4

Verkeersles is een feestje! Eh... Hoe zat het ook alweer met voorrang? En hoeveel kinderen fietsen eigenlijk naar school?

Zet je hersens aan het werk! Denk je mee over hoe jij je veilig kunt gedragen in het verkeer? Of heb jij soms super goede ideeën over hoe je een plek veiliger kunt maken? En natuurlijk mag je ook naar buiten voor opdrachten! Zo wordt verkeersles een feestje!

VVN VERKEERSEDUCATIE / VERKEERSLES

N E L O H C S I S A SE B

N M E U T S C E R J E O V R L I P H D N NDE RLA

E E D M E E N N R L DEE VERKEE VEILIG

...! ng i r t r ing jaa Tr ier el

v w in m at ersu d je Hilv n st 42 ebbe n Wi d in h a a tij n l? le aan oo o h h c d c S s e eg ar me g na ili Ve

Deelnemende scholen: de Annie M.G. Schmidt Avonturijn Dr. H. Bavinckschool Da Costaschool O.B.S. Elckerlyc Fabritiusschool Godelindeschool

7

Goudenregenschool Goudenregenschool Kerkelanden Hilversumse Schoolvereniging Klimopschool OBS Lorentzschool

Montessorischool Centrum Mozarthof Paulusschool GBS de Wegwijzer De Wilge De Wilgetoren Wilhelminaschool HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018


E S I W T E E R V T S S H B E G D N J I ANW I G B I N K E E R O E Z V OP BEMSE SCHOOL U S R E HILV

9 FEBRUARI 2018

1

Intro Veilig oversteken? In een stevig remmende auto zitten? Fietsen over een parcours vol hindernissen? De leerlingen van de Hilversumse Scholen Vereniging (HSV) draaiden hun hand er niet voor om. Op 9 februari 2018 kwamen zij namelijk in actie met het lesprogramma ANWB Streetwise.

2

Toet Toet De kleuters mochten de oren spitsen: zij oefenden namelijk met het herkennen van geluiden in het verkeer. Toet toet? Een auto! Tring tring? Een fiets! Verder oefenden ze met veilig oversteken. Steek die maar in the pocket!

TOE

E T TO

Ze maakten kennis met allerlei verschillende onderdelen van het verkeer. Terwijl ze braaf stilzaten? Nee, met de handen uit de mouwen!

T!

TO O AU HALL

5 3

Blik en klik Ook groep 3 en 4 gingen aan de slag met veilig oversteken. Niet alleen bij een verkeerslicht of zebrapad, maar ook tussen geparkeerde auto͛s. Verder stapten de leerlingen in een wagen om te leren over gordels en autozitjes. Tot slot stond het belang van oog voor het verkeer centraal. Daarom deden de kinderen de iCheck – een test om te meten hoe goed zij konden zien. En dat zag er goed uit!

TRA

R PVAA

DIG

BLIK

IK & KL

!

4

Trapvaardig Groep 7 en 8 mochten de benen strekken. Op het schoolplein was voor hen namelijk een parcours uitgezet. Dat mochten de leerlingen op hun fiets afleggen. Snel slalommend en balancerend over smalle balken lieten zij zien hoe behendig ze konden fietsen. Ook werd hun fiets gecontroleerd bij de bike check. En ze mochten zelfs nog even zélf gas geven op een elektrische step. Zo voelt dat dus, een voertuig met een motor besturen!

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018 

Hallo auto De leerlingen van groep 5 en 6 trokken de jassen aan om naar buiten te gaan. Zij mochten namelijk instappen in echte auto͛s. Want hoe voelt het als een auto hard moet remmen, bijvoorbeeld omdat iemand plotseling oversteekt? En hoe lang duurt het voordat een auto dan stilstaat? De kinderen zagen het met eigen ogen.

.! tring.. Tring

76% dat … e j t sumse Wis Hilver ngen e d n va eerli ho o ll aal c s s i s ba xim op ma eter m o l i 1 k van o ont w d n a t s f a l? scho o

8


D WINNEN

FILMPJ

OPLETT

E HSV

EN! OPLETT

9

EN! #2

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018


Y L F R E T UT

TB

TButterfly Maandagochtend: je komt nietsvermoedend een basisschool binnen. Groep 7 en 8 zitten al netjes op hun stoel en kletsen erop los. Er start een slideshow. Je ziet foto͛s van een jonge jongen. De spreker begint zijn verhaal. ͚͛De jongen op de foto͛s is mijn zoon, Tommy-Boy. Die is dood.͛͛ Er volgt een stilte waarin je een speld kan horen vallen. Dat maakt veel indruk. Niet alleen op de kinderen, maar ook op de volwassenen. De vader van Tommy-Boy vertelt zijn verhaal met een reden. Hij wil mensen laten nadenken over de gevaren van smartphones in het verkeer. De gevolgen daarvan kunnen namelijk heel groot zijn. Zijn zoon overleed er zelfs door. De kinderen vertellen veel persoonlijke verhalen. Ze willen graag delen hoe dit verhaal van Tommy-Boy aansluit op hun eigen leven. De ochtend eindigt met de vraag waaraan de kinderen aan denken als ze Tommy-Boy horen. Daarna vertelt de spreker nog wat grappige verhaaltjes over zijn zoon. Zo eindigt de ochtend met van alles om over na te denken, maar ook met een glimlach.

g...! trin g van n 0% hone Tri ij 2

B rtp at: n sma d ke elt? et je Wis ngeluk o l spe tp hon se r r a nd so een at: Sm derla le fiet e d N nke t je in het tot e en s i W t k per den lei d rui geb rkeer len do nden ve tal ewo tien den g ? r der jaa hon

APPLOOS FIETSEN

SWOMBIE

SMARTPHONE + ZOMBIE = SWOMBIE

Swombie Zombies, wie kent ze niet. Deze creepy wezens komen in veel games en films voor. Gedachteloos dwalen ze rond, op zoek naar narigheid... Helaas komen ze tegenwoordig ook voor in het verkeer. Je herkent het beeld vast wel: mensen die hun mobieltje gebruiken tijdens het lopen, fietsen of autorijden. Smombies dus, oftewel smartphone zombies. Tring

tring Wis t ...! je en sc dat... le zen hr beric ijven van htjes op j e smar tp ho n e risic het o op onge val m een ins te 25 ve ns rgro ot?

Misschien doe je het zelf ook weleens: onderweg berichtjes sturen, een spelletje spelen of Snapchat checken. Dat lijkt misschien niet zo gevaarlijk, maar dat is het wel. Want wist jij bijvoorbeeld dat bij 20% van de fietsongelukken een smartphone meespeelt? En dat er elk jaar tientallen doden en honderden gewonden vallen vanwege smartphones in het verkeer? In de campagne Wees geen Smombie staat dit onderwerp centraal. Het doel? Dat meer mensen snappen hoe gevaarlijk smartphones in het verkeer eigenlijk zijn. En dat dus niet meer doen. Zo krijgen we een veiligere weg voor iedereen. De campagne* bestaat uit meerdere onderdelen, zoals uitleg op scholen. Ook kun je smombie-borden langs de weg zien, of smombie-posters in bushokjes. Kortom: het verkeer en je smartphone? Een domme combi. Wil je dat jij én anderen gewoon weer veilig thuiskomen? Houd die telefoon dan lekker in je zak als je op weg gaat. Wees gewoon geen smombie. * De campagne Wees geen Smombie is een samenwerking van Via van Dalen en Stichting TButterfly.

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018

10


DENR GOU

EGE

NSCH

STOP OOL:

LICH

T

N O I T N E T T A Y A L P Play attention

Rood Wat is de Play Attention?

PRE

SE

OM IE T NTAT

MY

Sinds juni 2017 bestaat de Play Attention. Dat is een stoplicht waar muziek uitkomt. Een stoplicht met muziek? Dat klinkt leuk. Maar dat is het helaas helemaal niet. De reden is namelijk de dood van de 13-jarige Tommy-Boy in 2015. Hij was tijdens het fietsen met een playlist op zijn telefoon bezig. Daardoor lette hij niet goed op de weg en werd hij aangereden. Een treurig voorbeeld van de gevaren van smartphones in het verkeer.

BOY

Oranje Wat is het idee achter de Play Attention?

KIN

CAM DER

PUS:

A

OS PPLO

FIET

S EN

Als het stoplicht op rood staat, hoor je muziek. Daardoor is het wachten minder vervelend. Het idee is dus dat mensen netjes blijven wachten totdat ze veilig kunnen oversteken. Ook moet het stoplicht mensen aan het denken zetten over smartphones in het verkeer. Hopelijk kunnen zo ongelukken worden voorkomen. Je kunt bij het stoplicht verschillende nummers kiezen uit de afspeellijst waarmee Tommy-Boy bezig was toen het ongeluk gebeurde. Dit staat erbij: “Tommy-Boy Kulkens (13) overleed op de fiets. Hij was bezig met muziek op zijn telefoon. Je luistert nu naar zijn playlist.� Groen Waar staat de Play Attention?

RA P

11 

LIED

Het bijzondere stoplicht is te verplaatsen. Als eerste stond het in Rotterdam. Vanaf April zullen de twee Play Attention stoplichten ook in de gemeente Hilversum staan.

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018


S E J T E L PEL

S

STRI

P

ONSC DALT

HOOL

OVERSTEKEN

CAMPAGNEPOSTER!

ng Tri

! g... n i r t

in o’n er t l z ad a a d a p t to ets t je Wis nd in ter fi eer v e a erl nge lom Ned 00 ki t is o r van a r e 0 35. igt? D ig ke naa n t l f e vij ning cht... i . o Gr aastr terug M eer w en

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018 

KLE

LAT U RP

EN!

12


OVERSTEEKLIEDJE OP DE WIJS VAN ‘OLIFANTJE IN HET BOS’ Het is belangrijk om aan te leren bij peuters en kleuters om te voorkomen dat ze alleen de weg oversteken, altijd een hand geven. Olifantje op de straat. Pak een hand voordat je gaat. Oversteken gaat pas goed, als je het met iemand doet. Olifantje op de straat. Pak een hand voordat je gaat. En dan kijken we; Van je één, twee, drie. En als ik dan niks zie. Pak ik mijn mama bij de hand. En ga ik naar de overkant. Olifantje op de straat. Pak een hand voordat je gaat. Oversteken gaat pas goed, als je het met iemand doet. Olifantje op de straat. Pak een hand voordat je gaat.

13 

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018


B U D P I L Lion King Musical - Hakuna matata Hakuna Matata! What a wonderful phrase Hakuna Matata! Ain’t no passing craze It means no worries for the rest of your days It’s our problem-free philosophy Hakuna Matata! Why, when he was a young warthog When I was a young wart-hoooog! Very nice! Thanks! He found his aroma lacked a certain appeal He could clear the Savannah after every meal I’m a sensitive soul, though I seem thick-skinned And it hurt that my friends never stood downwind And oh, the shame (He was ashamed!) Thought of changin’ my name (Oh, what’s in a name?) And I got downhearted (How did you feel?) Every time that IPumbaa! Not in front of the kids! Oh... sorry Hakuna Matata! What a wonderful phrase Hakuna Matata! Ain’t no passing craze It means no worries For the rest of your days Yeah, sing it, kid! It’s our problem-free philosophy Hakuna Matata! Hakuna Matata, Hakuna Matata, Hakuna Matata, Hakuna It means no worries For the rest of your days It’s our problem-free philosophy Hakuna Matata 5x

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018

14


ONGELUK DUBBELDEKKER

Samen met uw kind in het verkeer Ga vaak met uw kind het verkeer in Ga met uw kind te voet en op de fiets naar school of supermarkt, naar familie en vrienden. Zo neemt uw kind vanaf het begin actief deel aan het verkeer. Uw kind leert spelenderwijs hoe het zich als voetganger en fietser moet gedragen (op de achterbank van de auto is een kind veel passiever en leert daardoor minder). Praat onderweg over wat u doet en ziet op straat Benoem al die kleine dingen die voor u vanzelfsprekend zijn, maar voor uw kind nieuw. Geef altijd het goede voorbeeld Uw kind houdt u goed in de gaten. Het vertrouwt blindelings op u en zal uw gedrag nadoen. Zowel het goede als het foute gedrag!

fi g 15 

oli etsp

nre oude

gen

tie

Zorg voor regelmaat en herhaling Kinderen houden van regelmaat en herhaling. En.... kinderen leren door herhaling. Zet uw kind op de fiets en in de auto altijd vast! Neem vaste routes. Steek over op vaste plekken en volgens een vast ritueel: • • • •

stoppen bij de stoeprand; hand vast; samen naar links-rechts-links kijken; oversteken en ondertussen op blijven letten.

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018


E I T I L O P W IE

V R E T IN

DOOR

GA

N& ITLI

MIA

Vandaag zijn wij, Gaitlin en Mia naar het politiebureau geweest en hebben een agent gesproken. Hier volgt ons interview met agent David de Jong. Wat doet u als eerste als er een ongeluk gebeurd is? Ik zorg eerst voor mijn eigen veiligheid omdat ik alleen andere mensen kan helpen als ik zelf in orde ben. Wat doet u eraan om zoveel mogelijk ongelukken bij scholen te voorkomen? De gemeente, scholen en de politie gaan aan 1 tafel zitten en gaan bespreken wat er nodig is, bijvoorbeeld hekjes of drempels. Wat kunnen kinderen het beste doen om zelf veilig naar school te gaan? Sowieso zorgen dat je alles goed ziet en kan horen.T

rin Wis g t t je rin is o dat g... nts h ! e taa te t z str e n b r o e a md pen zijn pad at g oe op de De d d w e d zic gel on htb ite s tijg k a t e ar r e re e pe weg bee r zou n v den ? ld an min e der bijvo o en ropv all en.

Werken jullie samen met de gemeente? Ja. Werken jullie samen met de scholen Zeker, de wijkagent gaan ook langs bij de scholen. Kunnen kinderen een boete krijgen als hun fiets niet in orde is? Nee, maar kinderen onder de 12 jaar kunnen geen boete krijgen. Wel kunnen de ouders een waarschuwing krijgen. Kun je een boete krijgen als je oortjes in je oren draagt? Of een telefoon in je hand hebt? Nog niet maar er wordt nu druk over gepraat omdat wel in te gaan stellen. En ik raad zeker aan om dat niet te doen. Heeft u een EHBO cursus afgerond? Ja, elke politieagent doet een EHBO cursus maar daar houdt het ook wel mee op, we zorgen dat er snel goede hulpverleners komen. Stel er gebeurd een ongeluk tussen een auto en een voetganger, en de voetganger raakt gewond, wie spreek u als eerste aan het slachtoffer of de automobilist? Degene die het meeste mijn hulp nodig heeft. Heeft u weleens meegemaakt dat er iemand is overleden? Ja, jammer genoeg te vaak. En dan vaak door een dode hoek van een vrachtwagen of doordat iemand nog snel door rood licht fietst of rijdt.

AGENT N A V TIPS

DAVID

Tring tring...!

Tip 1 Een capuchon is lekker warm maar erg gevaarlijk, want je kan slecht naar links of rechts kijken en je hoort minder van je omgeving. Tip 2 Doe nooit oortjes in!

Tip 3 Zit nooit op je telefoon

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018 

16


E I T A T S E F I N A

M

L O O H C S AR

V

A N G EILI

7 MAART 2018

aft vu

ie v o m er

sco o i b e

7

018 2 t r maa

op

H ET WAS F ANTASTISC

17 

H!

HILVERSUM VEILIG NAAR SCHOOL E-MAGAZINE 2018


de dubbeldekker

Aan het project Hilversum Veilig naar school hebben alle bassisscholen van Hilversum meegedaan. Dit E-magazine is gerealiseerd in opdracht van de gemeente Hilversum en is tot stand gekomen met bijdragen van de volgende basisscholen: Avonturijn, De Dubbeldekker, de Gooise Daltonschool, Goudenregen, HSV, IPS Hilversum, Mozarthof. Camera en montage door dagjemaken.nl Productie en regie door Events in Business.

www.hilversumveilignaarschool.nl

Veilig naar School Hilversum  
Veilig naar School Hilversum  

Leerlingen van verschillende Hilversumse basisscholen hebben meegewerkt aan het E-magazine Veilig naar school. Het magazine werd woensdag 7...