__MAIN_TEXT__

Page 1

EPT tiedottaa 2/2012


ESPOON PARTIOTUKI RY Puheenjohtaja Järjestösihteeri Toimisto

Pankkitili

EPT TIEDOTTAA

Julkaisija Painos Painopaikka Toimitus Taitto Materiaali Kannen kuva

Juho Uotila (050 364 0885) Susanne Nylund Töölönkatu 55 00250 Helsinki puh. 8865 1212 fax. 8865 1233 s-posti ept@partio.fi www.ept.fi Nordea 101630-76111

Espoon Partiotuki ry. 800 kpl KopioNiini Susanne Nylund Ville-Pekka Reponen Anni Harinen, Anna-Maria Kukkonen, Saana Laukkanen, Mikko Leino, Susanne Nylund, Oona Parviainen, Veli-Pekka Peltola, Tuuli Siiskonen Ville-Pekka Reponen

Seuraava EPT-tiedottaa ilmestyy kesäkuussa. 2


Pääkirjoitus

päälle tai hartiahieronta ulkoilmassa? Millaista olisi omistaa 50cm pitkä pilli, jolla ylettyy maistamaan myös kaverin kaakaota huomaamattomasti? Kukapa ei haluaisi joskus haudata kaveria tai johtajaansa lumihankeen, Vinkulilla sekin oli mahdollista!

”… Me tehtiin se, täydellinen Talvi-Vinkuli!...” Elokuussa erehdyin sanomaan kyllä ja sen seurauksena helmikuussa löysin itseni Kattilajärveltä Vinkulin leirinjohtajan pestistä lumikasasarkofagista, johon leiriläiset olivat haudanneet minut. Silloin en voinut muuta kuin nauraa ja nauttia tilanteesta. Vatsalihakset olivat muutenkin kovilla tätä leiriä tehdessä, koska hervotonhuumori yhdisti rakasta toimikuntaamme. Toki leirin eteen piti uhrata vähän muutakin, kuten verta, hikeä ja kyyneliä, mutta kaikki oli Vinkulin arvoista!

Toki haluaisin jakaa kanssanne kaikki elämykselliset muistot Vinkulista, mutta valitettavasti minkään lehdensivut eivät riittäisi siihen. Onneksi meitä oli kuitenkin 90 henkeä, jotka pääsivät fiilistelemään leiritunnelmaa ja jotka voivat jakaa muistojansa sinun kanssasi. Nyt varmasti pohdit, että mistä minä ne vinkulilaiset sitten tunnistan, kun haluan kuulla lisää tästä ihmeellisestä leiristä? Vinkulin sininen V12LIINNYIN-pipo, hervoton hörönauru ja viileän villiintynyt vinkulipinssi partiohuivissa ovat hyviä tuntomerkkejä. Mutta varmin keino heidän tunnistamiseensa on kajauttaa ilmoille Vinkulieläimen kutsuhuuto. Jos turvaudut tähän äärimmäiseen keinoon, niin varauduthan siihen, että kohta ympärillesi kerääntyy monta kymmentä villiintynyttä partiolaista, jotka hoilaavat yhdessä ”Woo-oo-oo hyppy-halauksen…”

Staabin humoristinen asenne leiriin ja heittäytyminen uusiin haasteisiin taisi yllättää meidät kaikki positiivisesti. Uskoiko kukaan muu kuin leiritoimikuntamme, että voisimme päästä lähellekään 100 osallistujan tavoitetta, kun se heitettiin ilmaan viime syksynä? Me saimme kuitenkin todistaa, että asenne ratkaisee ja kun antaa kaikkensa projektin eteen siitä tulee elämyksellisen unohtumaton kokemus.

Kun otat uudet haasteet rohkeasti vastaan ja heittäydyt humoristisella asenteella niiden kimppuun, niin selviät varmasti voittajana maaliin tai ainakin monta elämystä rikkaampana. Tuhannet kiitokset vielä kaikille villeille vinkulilaisille, sillä ”ME tehtiin se, täydellinen Talvi-Vinkuli!”

Mutta miksi juuri tämä Vinkuli eläisi muistoissamme edes huomiseen?

Kuvittelepa miltä tuntuu, kun koko leiri leikkii lumisotaa keskenään, pelaa potenssipalloa herneellä ja tsumbaa yhdessä. Millaista olisikaan ajaa napakelkalla rallia, pyöriä tynnyrillä mäkeä alas, rakentaan talonkokoisia lumiveistoksia. Kuinka hyvälle kuuma kaakao maistuukaan vaahtokarkkien, strösselien ja kermavaahdon kera villin biletyksen keskellä huopatossudiscossa. Miltä tuntuisi saada pulkkakyyti vessaan mäen

Toivottavasti sinäkin uskallat haastaa itsesi 2014 lähtemällä mukaamme seuraavalle Vinkulille villiintymään! Oona

3


Osallistuin: EPT:n lumiveistoskisa Lauma Ketut kävivät kisaamassa EPT:n lumiveistoskisassa sunnuntaina 4.3.2012. Paikkana oli Leppävaaran urheilupuiston viereinen kenttä. Teemana oli Kalevala.

Kisaan osallistui monta ryhmää, ja kaikille oli samat säännöt. Lumiveistoksia sai veistää tunnin ajan ja vedellä sai helpottaa muovailua. Vettä sai urheilukentän WC:stä.

Aurinko paistoi häikäisevästi ja pakkasta oli suunnilleen kaksi astetta. Lunta oli kentällä ainakin Kettua nenänpäähän asti. Tai no ainakin polveen asti. Paikanpäälle oli vaikea saapua autolla, sillä Leppävaaran urheilukentällä oli muita tapahtumia ja parkkipaikka oli tupaten täynnä.

Ketut aloittivat muovailun tekemällä suuren lumikasan, josta sitten lähdettiin veistämään. Kettujen aiheeksi valikoitui Tuonelan joutsen, joka on eksynyt ja luullut parkkipaikan vieressä ollutta ojaa joeksi, ja joutunut kuivalle maalle. Sitten se oli hypännyt suksille ja sivakoinut paikanpäälle voittamaan kisan.

Aluksi joutsen näytti viikinkilaivalta, sen jälkeen kylpyammeelta, ja siten ankalta. Joutsen näytti myös pulskalta ja se meni lopussa laihdutuskuurille. Erityisesti kaulaa ja nokkaa oli vaikea muotoilla, sillä nokka tippui koko ajan. Veistos saatiin kuitenkin näyttämään hienolta joutsenelta, joka sai kehuja niin tuomaristolta, kuin myös muiltakin kisaajilta.

4

Kommelluksiltakaan ei säästytty, ja yksi Kettu meinasi hukkua vesiämpäriin, mutta onneksi vain hanskat ja hihat kastuivat. Voittoa


Tulokset

ei kuitenkaan tällä kertaa tullut, sillä myös muut tekivät hienoja teoksia. Kettujen mieleen jäi mm. Väinämöisen aamupala, Väinämöinen ja sampo, sekä Ikuturso. Kettuja myös kuvattiin ja haastateltiin Heppu-lehteen. Kaikki osallistujat saivat lopuksi maukkaan palkinnon ja osallistuneet Ketut olivat tyytyväisiä kisaan. Siispä Ketut nähdään kisassa myös ensi vuonna.

1. sija Sampo ja Väinämöinen veneessä Leppävaaran Korvenkävijät

2. sija Väinämöisen kukkula - Merimetsot 3. sija Kalevalan hauki - Toimen Pojat

Ketut, Otavaeltajat

Raadin erikoismaininta hyvästä tarinasta Sotka - Kivenlahden Piilevät

EPT:n Sählyturnauksen tulokset Tulokset ovat: 1. Vetovoima (Rapa) 2. VaMe 3. NiiNu

Ensi vuonna järjestelyvuoro on taas NiiNulla. 5


6


7


8


LPK-projekti Kalajärvi Kalajärvelle ollaan herättelemässä uutta lippukuntaa ja projekti tarvitsee juuri SINUA!

Haetaan: Koordinointitaitoista, innostavaa, kärsivällistä, yhteistyökykyistä ja partiokenttää tuntevaa päiväkahviseuraa.

Jos suustasi pääsi innokas kiljaisu tai mieleesi tuli joku luottikseksi sopiva henkilö, ota välittömästi yhteyttä EPT:n toimistolle: susanne. nylund@partio.fi tai 09-8865 1212. Luottis tulisi toimimaan järjestösihteerin kanssa työparina, joten yksin hommaan ei tarvitse ryhtyä!

Projekti sopisi esimerkiksi 1. partiolaiselle, joka on muuttanut muualta pääkaupunkiseudulle ja kaipaa partiotoimintaa ympärilleen. 2. entiselle aktiiville, joka on jo tehnyt ”kaiken” partiossa. 3. Pohjois-Espoolaiselle EVP:lle, joka lähtisi mukaan uuden lippukunnan toimintaan. 4. ylipäätänsä henkilölle, jota kiinnostaa olla mukana edistämässä espoolaista partiotoimintaa! Liity projektin Facebook-ryhmään pysyäksesi ajan tasalla: https:// www.facebook.com/groups/226521187445307/ Hyvä tyyppi, lähde kanssani Kalaan!

9


Hallituksessa puhuttua Aluetyö

Tapahtumat

Kasvu näkyy keväällä 2012 espoolaisessakin aluetyössä; lippukuntia autetaan ja tuetaan kasvuprojekteissa. Myös mm. eskarikamppanja näkyy ja kuuluu Espoossa. Monet lippukunnat ovatkin jo perustaneet uusia laumoja ja hyvää fiilistä jatketaan vuoden loppuun asti!

Vinkuli oli mukava ja onnistunut talvileiri. Punkku 2012 kaipaa vielä täydennystä kisatoimikuntaan kun taas vuoden 2013 Punkkuun on jo kasapäin tekijöitä. Väiski 2014 leirinjohtajarekry on alkamaisillaan!

Jos kisajalka vipattaa, keväällä ehtii vielä ainakin Vihreeseen, Peikkariin, Hätään ja Törmään. Piirin tapahtumista ei kannata missata myöskään Kohtaamista - eikä varsinkaan Sarastetta , tuota kesän kohokohtaa!

Espoossa Suuri Projekti tulee tänä vuonna olemaan LPK-projekti Kalajärvi, johon satsataan myös toimiston puolelta. Uutta lippukuntaa suunnitellaan Kalajärven alueelle NiiNun naapuriin hyvässä yhteistyössä.

Yksi kevään tärkeistä tapahtumista on myös Eldis 18.4, jossa lippukunnat kohtaavat sepponsa (eli seurakuntien partioyhdyshenkilönsä). Eldiksen teemana on yhteisen taustayhteisösopimuksen kehittäminen.

Aluetapaamisten aiheita olivat viikolla 12 mm. lippukuntien kasvusuunnitelmat, alueelliset markkinointitapahtumat, eskarikamppis, lippukuntien nettisivut ja Saraste.

Ryhmät

VaPePa ja Potka -ryhmiä ollaan elvyttämässä, kiinnostuneet ottakaa rohkeasti yhteyttä hallitukseen! Vimmassa puolestaan riittää tekijöitä ja suuria ideoita. Saana on aloittanut sudenpenturyhmän uutena puhiksena. Kämppäryhmässä seuraillaan keväällä Tellervoisten lippukunnan ja Dåvarin omistajuustilannetta.

10


Miltä kuulostaisi partio-viikonloppu, jossa sinun tarvitsisi vain saapua paikalle?

Siksi me kutsummekin yli 14-vuotiaat viettämään ’’lomaansa’’ Vimmaviikonloppuun

20-22.04.2012 Ei hätää. jos et tiedä mitä kyseiset neliöt ovat. Voit aina mennä osoitteeseen spfs.clubonweb. com/vimma ilmoittautumaan yhteen kevään huikeimmista vii- QR-FB linkki konlopuista tai ladata QR-lukijan App-storesta tai Android-marketista! :) 11

QR-ilmolinkki


Helmikuu 13 21–25

Hallituksen tilinpäätös -iltatee Vinkuli

Maaliskuu 2–3

LPK2020

4

Lumiveistoskisa

Elokuu 15

EPT Tiedottaa 4 DL

25

Tapailu

26

Rantalentis

Syyskuu 4

Hallituksen ja ryhmien ilta

vko 12–13 Aluetapaamiset

15–16

Punkku

11

Sählyturnaus

vko 35–36 Aluetapaamiset

14

EPT Tiedottaa 2 DL

21

Kevätkokous

Huhtikuu 20–22 Potka-viikonloppu/talkoot Seurakuntatapaaminen

Toukokuu 12

Vihree

12

Meri-retki

26–27

Peikkari 2012

30

EPT Tiedottaa 3 DL

Heinäkuu 30–7.8.

Saraste

4

LPKJ-klubi Sarasteella

Lokakuu 7

Pinkki

10

EPT Tiedottaa 5 DL

18

Syyskokous

vko 44–45 Aluetapaamiset

Marraskuu 9–11

Vimma-viikonloppu

Joulukuu 5

EPT Tiedottaa 6 DL

6

Itsenäisyyspäivän seppeleenlasku

14

Kiitosgaala

Lähettäjä: Espoon Partiotuki ry - Töölönkatu 55 - 00250 Helsinki

Profile for Espoon Partiotuki EPT

EPT Tiedottaa 2/2012  

EPT Tiedottaa -lehti 2/2012

EPT Tiedottaa 2/2012  

EPT Tiedottaa -lehti 2/2012

Advertisement