__MAIN_TEXT__

Page 1

EPT tiedottaa 2/2016


ESPOON PARTIOTUKI RY Puheenjohtaja Lippukuntakoordinaattori Toimisto

Martta Jämsén (050 551 4815) Tarja Vartiainen

Pankkitili

Nordea FI71 1016 3000 0761 11

EPT TIEDOTTAA

Julkaisija Painos Painopaikka Toimitus Taitto Materiaali

Kannen kuva

Töölönkatu 55 00250 Helsinki puh. 8865 1212 s-posti ept@partio.fi www.ept.fi

Espoon Partiotuki ry. 100 kpl EPT:n toimisto EPT:n viestintäryhmä Ville-Pekka Reponen Severi Anttila, Henna Simonen, Veera Pohjola ja Tarja Vartiainen Severi Anttila

Seuraava EPT-tiedottaa ilmestyy syyskuussa. 2


3


Vinkuli 2016 kaalla pannukakulla sekä jättimäisen suurella kermavaahtokauhallisella. Lounaaksi eli päivälliseksi tarjoiltiin makaroonilaatikkoa ja päivälliseksi eli lounaaksi taas hernekeittoa. Illalla elokuvan pyöriessä nautittiin kaurapuuroa sekä poppareita. Kaikki ruoat maistuivat leiriläisille eikä ketään näyttänyt haittaavan tämä päinvastainen järjestys.

Hyvä ruoka, parempi mieli - niinhän se menee. Ruoka on tärkeä osa jokaista leiriä, se täytyy suunnitella aivan yhtä tarkasti ja huolellisesti kuin vaikkapa leiriohjelma, jota leirillä sitten toteutetaan. Keittiöllä on kuitenkin suuri vastuu, ruokaa on oltava riittävästi kaikille ja sen on tietenkin oltava valmista oikeaan aikaan sekä kaikille maistuvaa, jotta jaksaa seuraavaan ruokailuun.

Tällä kertaa melkeinpä kaikki ruoat onnistuivat hyvin sekä olivat ajallaan valmiita, mutta on siltikin tärkeää muistaa että jokaisen leirin ja retken keittiöllä on paljon töitä, jotta saadaan aikaiseksi hyvät, maukkaat ruoat koko leiriksi. Monesti keittiöstä pääsee lähtemään vasta myöhään illalla nukkumaan ja aamulla onkin jo herättävä aikaisin pistämään tulia soppatykkeihin jotta saadaan puurot valmiiksi ajoillaan. Tämän leirin erikoisuuksia olivat varmasti itse tehty sima ja perunasalaatti sekä vihreä aamiaspuuro ja iltapalan faschingskraffen –leivonnaiset, jotka löytyivät viimeisen illan huikeasta discosta. Näistä ihanista ruoista saamme kiittää koko keittiötiimiä, sekä erityisesti Inkaa, joka oli tällä vinkulilla keittiönpäällikkö.

Vinkulilla meillä oli jokaiselle päivälle erilaiset ruokateemat. Esimerkiksi keskiviikkona oli aasia-teema, jolloin aamupalaksi syötiin viljapuuroa, lounaaksi possuwokkia, päivälliseksi chicken fried rice –kanarisottoa ja iltapalaksi pho-keittoa – tosin leiriläisille tämä keitto saattaa olla tutumpi nimityksellä puudeli. Vaikka osa ruoista saattoikin olla hieman vieraampia leiriläisille, maistoivat kaikki rohkeasti kaikkea. Useimmille päivän lemppari taisikin olla chicken fried rice. Ruoka sisälsi riisiä, kanaa, paprikaa, porkkanaa, kananmunia ja mausteita. Iltapalaksi ollut pho-keitto taas ei niinkään uponnut moneenkaan, kun keiton olomuoto muutti muotoaan hieman tiiviimmäksi, jolloin joku saikin vasta loistavan päähän piston joka takasi keittiölle illan naurut. Niin on siis syntynyt tämä legendaarinen puudelikeitto.

Henna Simonen

Joskus myös keittiö voi tehdä jekkuja leiriläisille, kuten tällä vinkulilla kävikin. Tämä päivä järjestettiin torstaina, tällöin olikin hassun hauska nurinkurinpäivä, jolloin päivä aloitettiin mauk-

4


Varaa kämppävuoro Nuuksiossa olevaa Mylliksen kämppää vuokrataan partiokäyttöön. Kämppäviikonlopun hinta on 60 euroa. Kämpän varaustilanteen voi tarkistaa www.ept.fi/ kampat -sivustolla olevasta varauskalenterista. Vuoron voi varata EPT:n toimistolta sähköpostilla ept@partio.fi tai p. 040 455 4244.

Tule mukaan vapepa-toimintaan

EPT:n vapepa-ryhmä aloittaa toimintansa uudestaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Vapepa on Suomen Punaisen Ristin koordinoima 50 järjestön yhteenliittymä. Vapepan tehtävänä on tukea viranomaisia erityisesti paljon pelastushenkilöstöä vaativissa tehtävissä. Näissä tilanteissa Vapepa toimii pyydettäessä yhteistyössä viranomaisten kanssa, täydentäen ja tukien poliisi-, pelastus sekä sosiaali- ja terveysviranomaisia. Tavallisin tilanne, jolloin viranomaiset hälyttävät Vapepan, on kadonneiden henkilöiden etsintä, mutta tehtävä voi koskea kaikkea majoituksesta ja liikenteen ohjauksesta henkiseen tukeen. Haluaisitko sinä tulla mukaan EPT:n vapepa-ryhmään? Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Stepi Sundberg, stepi.sundberg@gmail.com

5


Kuvia Vimmalta

Salapoliisirastilla selvitettiin, oliko uhri kuollut traagisen eroriidan vai liian pitk채채n jatkuneen opiskelun seurauksena.

6


Roadtripill채 osallistujat p채채siv채t nauttimaan pannukakuista ja muista Amerikan-herkuista.

7


Sauna-Punkku 17.–18.9.2016 Kilpailukutsu

Vartionjohtaja voi päivittää vartion tietoja Kuksassa viimeiseen ilmoittautumispäivään saakka. Ilman PartioID:tä ilmoittautuneet EVP-vartiot eivät voi muokata ilmoittautumistaan.

VESPA:n alueen lippukunnat järjestävät 17.–18.9.2016 Espoon Punasen, jonka teemana on puolihullu pohjoinen kansamme perinteineen sekä meitä yhdistävät vanhat ja uudet jutut, keskiössä nimen mukaan sauna.

Kisakirje lähetetään ilmoittautuneille vartioille sähköpostitse viikolla 36.

Sarjajako

Säännöt: Sauna-Punkussa noudatetaan Espoon Punasen sääntöjä 2009, joita on päivitetty 2013, 2014 ja 2016, sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten sääntöjä soveltaen.

Kaikki sarjat ovat yösarjoja.

Valkoinen sarja on partiotytöille ja -pojille. Vartioon kuuluu 4–6 saman lippukunnan jäsentä iältään 12–14 vuotta. Lisäksi mukana saa olla 1–2 yli 14-vuotiasta saattajaa. Valkoisen sarjan saattajat eivät osallistu tehtävien suorittamiseen, ellei rastikäskyssä toisin ilmoiteta. Saattajien pääsääntöinen tehtävä on huolehtia kilpailuvartion turvallisuudesta.

Osanotto-oikeus: Kilpailuun ovat tervetulleita kaikki Suomen Partiolaisten jäsenmaksun maksaneet partiolaiset sekä ei-vielä-partiolaiset.

Kisamaksu: Kilpailumaksu 75 euroa/vartio. Jälki-ilmoittautumismaksu on 100 euroa/vartio. Kisamaksu laskutetaan vartion ilmoittautumisen hoitaneen johtajan lippukunnalta. Ei-vieläpartiolaisilta laskutetaan lisämaksu 5 euroa/ hlö, jolla katetaan tapaturmavakuutus. Osanottomaksu sisältää oikeuden osallistua kilpailuun, kilpailussa jaettavat materiaalit sekä peseytymismahdollisuuden maaliintulon jälkeen. Kuljetusmaksu laskutetaan lippukunnalta erikseen.

Keltainen sarja on partiotytöille. Vartioon kuuluu neljä iältään 14 – 18 -vuotiasta tyttöä, joiden yhteenlaskettu ikä on korkeintaan 68 vuotta.

Punainen sarja on partiopojille. Vartioon kuuluu neljä iältään 14 – 18 -vuotiasta poikaa, joiden yhteenlaskettu ikä on korkeintaan 68 vuotta.

Ilmoittautuminen

Sininen sarja on 18-vuotiaille ja heitä vanhemmille naispuolisille partiolaisille. Vartioon kuuluu kolme jäsentä.

Varsinainen ilmoittautumisaika: 5.4.-26.8.2016. Kun ilmoittaudutte 31.7.2016 mennessä, tarjoamme yörastilla puuroaamiaisen kahveineen. Jälki-ilmoittautuminen: 27.8.-2.9.2016

Harmaa sarja on 18-vuotiaille ja heitä vanhemmille miespuolisille partiolaisille. Vartioon kuuluu kolme jäsentä.

Kisavartion johtaja ilmoittaa vartionsa Kuksassa omalla PartioID-tunnuksellaan (EVP-vartio ilman tunnusta). Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään vartion nimi, lippukunta, sarja, vartion jäsenten nimet ja syntymävuodet, EVP-jäsenten määrä, sekä vartionjohtajan nimi ja yhteystiedot. Tarkemmat ohjeet ja linkki ilmoittautumiseen julkaistaan Punkun nettisivuilla (punkku.ept. fi). Kuksan ilmoittautumissivu löytyy osoitteesta https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login. aspx?Id=10193

8

Kultainen sarja 1) on vanhemmille yli 26 -vuotiaille vaeltajille ja johtajille. Vartioon kuuluu vähintään kaksi ja enintään viisi jäsentä. Kilpailun järjestelytoimikunta voi harkintansa mukaan myöntää luvan vartiolle ottaa mukaan yksi tai kaksi alle 12 -vuotiasta samaan perheeseen kuuluvaa lasta mukaan, kuitenkin vartion enimmäismäärän sallimissa rajoissa. 2) on lippukunnan aktiivipartiolaisille tarkoitettu sarja. Vartioon kuuluu kolme jäsentä: yksi yli 18 -vuotias,


yksi 15–18 -vuotias ja yksi alle 15 - vuotias. Kultaisen sarjan reitin pituus vastaa valkoisen sarjan reitin pituutta. Tehtävien vaativuustaso on kunkin järjestelytoimikunnan määriteltävissä. Kultaisessa sarjassa ei jaeta palkintoa pistesijoituksesta.

Kilpailun viralliset viestintäkanavat

• Kilpailuvartioiden iät lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin. • Sekavartiot kilpailevat poikien sarjoissa. • Vartiot, jotka eivät täytä kilpailun ehtoja, kilpailevat kilpailun ulkopuolella siinä sarjassa, johon ovat ilmoittautuneet, ellei tuomarineuvosto toisin päätä. • Kilpailussa käytetään GPS-seurantaa. Ilmoittautumalla kilpailuun hyväksyt seurannan.

Kilpailun johtajina toimivat Heidi “Heitu” Taskinen (KauKu) ja Henna Lehtikuja (NiiNu). Kilpailun valvojana toimii Miika Raki (KeVa). Kilpailun järjestää Vanhan Espoon Partiolaiset eli Vespa.

Instagram @espoonpunanen Twitter @EspoonPunanen Facebook Espoon Punanen www.punkku.ept.fi

Huomioitavaa:

Tekijät

Lisätiedot

Kilpailunjohtaja Heidi “Heitu” Taskinen, heitu88@gmail.com 050-355 4213

Tehtävät

Järjestelysihteeri Anu Kononen, anu.kononen@ esme.fi 040-418 9483

Tehtäväluettelo julkaistaan kilpailun nettisivuilla toukokuussa. Tehtäväluettelo toimitetaan myös vartioille kilpailukirjeen yhteydessä.

Viestintäpäällikkö Tuuli Paananen, tuuli@vava.fi

Globaali-Punkun 2015 voittajat Valkoinen: Haukat, Helsingin Metsänkävijät

Keltainen: JOSS, Kara-Karhut/ Viherlaakson Peurat Punainen: Sateenkaarikanit, Olarinmäen Samoojat

Sininen: Käpylehmät, Vartiovuoren Tytöt Harmaa: Karhukopla, KaraKarhut

Valkokultainen: Sittenkin jr, Kirkkonummen Metsänkävijät/ Mastonvartijat

Keltakultainen: Breakfast Club, Rastipartio/Saharan Sissit

9


Tehtäväluettelo Valk. 19 80

Kelt. 24 100

Pun. 24 100

Sin. 26 120

Harm. 26 120

Kult. 19 80

Suunnistus Viivasuoraa Kortteliralli Olet tässä Saunalenkki Aja takaa virvatulta Nimi on enne

14 x

19

19

26

26

x x x x

x x x x

x x x x x

x x x x x

14 x

Kätevyys Puhtaus on puoli ruokaa Ei ole harjaa karvoihin katsominen Pökköä pesään Saunojan tuki Lankalauantai (tai sunnuntai)

17 x

23 x x

23 x x

x x

x x

32 x x x x x

17 x x

x x

32 x x x x x

Partiotaidot Pienissä häissä Saunassa syntynyt Sauna, terva ja viina Manillaköysi Seitsemän oikein Rakennan minä majani Hyvä renki, huono isäntä Hyvät tavat kaunistavat

21 x

23 x

23 x

26

26

x x x x x

x x x x x x

x x x x x x

x x x x x x x

x x x x x x x

21 x

Erä ja luonto Ohukainen ja paksukainen Morsiustaika Ojasta allikkoon Kipinästä se tulikin syttyy Pala Kainuuta

18 x x

22 x x x x x

22 x x x x x

23 x x x x x

23 x x x x x

18 x x

Yllätys Nakellen Ai tää ei ookkaan sekasauna... Mystinen maailma Löylyissä

10 x

13 x x x x

13 x x x x

10 x x x x

13 x x x x

10 x

Teht. yhteensä Pist. yhteensä

x x

x x

x x

10

x x

x

x x x x x

x x

x x


Espoon Partiotuen sääntöihin ja kisavuoroihin tulee muutoksia Espoon Partiotuki ry:n kevätkokous pidettiin 16.3. Partioasemalla. Esityslistalla oli paljon asioita ja kokous keräsikin tuvan täyteen porukkaa. Paikalla oli 19 osallistujaa 10:stä eri lippukunnasta. Kokouksen puheenjohtajana toimi Inka Kekäläinen Merimetsoista. Kokouksessa hyväksyttiin EPT:n puheenjohtajan esittelemä toimintakertomus (pienin kieliasumuutoksin) ja EPT:n varapuheenjohta Miika Rakin esittelemä tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus puheenjohtajalle ja hallitukselle tilikaudelta 2015. Tilintarkastaja KHT Marko Saxelin tilalle valittiin tilintarkasta KHT Jukka Terho.

Lisäksi kokouksessa päätettiin Espoon Punasen ja Pinkin järjestelyvuorot vuosille 2017 – 2020 hallituksen esityksen mukaisesti seuraavasti: Espoon Punasen järjestelyvuorot 2017 Lommo ja Tapiiri 2018 Järeä-Grani 2019 Elli 2020 Vespa Pinkin järjestelyvuorot 2017 Elli 2018 Vespa 2019 Lommo ja Tapiiri 2020 Järeä-Grani

Kokous päätti myös tehdä muutoksia Espoon Partiotuki ry:n sääntöihin ja Espoon Punasen sääntöihin hallituksen esityksen mukaisesti. EPT:n sääntöihin tehtiin muutoksia seuraaviin kohtiin: 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu, 7. Äänioikeus kokouksissa, 8. Kevät ja syyskokouksen tehtävät ja 9. Kokouskutsut. Espoon Punasen sääntöihin kohtaan 18 Palkinnot tehtiin seuraava lisäys: ”Muiden palkintojen ohjeellinen käypä arvo on 2–10 % sarjan osanottomaksuista.” Kaikki muutokset ja kokousasiakirjat löytyvät EPT:n verkkosivuilta: www. ept.fi.

11


Toukokuu

Lokakuu

7.5.

Vihree

9.10.

Pinkki

7.5.

Meriretki

12.10.

Johtajailta

26.10.

Syyskokous

Kesäkuu SuSe-leirit

Heinäkuu 20–28.7.

Roihu (SP)

Elokuu 23.8.

EPT Tiedottaa 3 DL

28.8.

Rantalentisbileet

Marraskuu 18–20.11. Vimma-viikonloppu

Joulukuu 6.12.

EPT Tiedottaa 4 DL

6.12.

Itsenäisyyspäivän seppeleenlasku

10.12.

Gaala

Syyskuu 4–6.9.

Syyssemma (PäPa)

17–18.9. Punkku

Lähettäjä: Espoon Partiotuki ry - Töölönkatu 55 - 00250 Helsinki

Profile for Espoon Partiotuki EPT

EPT tiedottaa 2/2016  

EPT tiedottaa 2/2016  

Advertisement