__MAIN_TEXT__

Page 1

EPT tiedottaa 1/2014


ESPOON PARTIOTUKI RY Puheenjohtaja Järjestösihteeri Projektipäällikkö Toimisto

Pankkitili

EPT TIEDOTTAA

Julkaisija Painos Painopaikka Toimitus Taitto Materiaali Kannen kuva

Emilia Knaapi (050 523 4441) Tarja Vartiainen Riikka Mykrä Töölönkatu 55 00250 Helsinki puh. 8865 1212 s-posti ept@partio.fi www.ept.fi Nordea FI71 1016 3000 0761 11

Espoon Partiotuki ry. 800 kpl KopioNiini EPT:n viestintäryhmä Ville-Pekka Reponen Elina Heinonen, Kari Keskitalo, Emilia Knaapi, Jenni Lairila, Maisa Laitinen, Saana Laukkanen, Oona Parviainen, Veli-Pekka Peltola, Ville-Pekka Reponen, Ville Vuorenmaa Ville-Pekka Reponen

Seuraava EPT-tiedottaa ilmestyy huhtikuussa 2


Pääkirjoitus Kuulutko sinäkin siihen joukkoon, joka loka-marraskuun aikaan syksyllä joka aamu toiveikkaana katsoo ikkunasta ulos, josko tänä aamuna kaikki harmaus olisi kadonnut ja tilalla olisi ihanan valkoinen ensilumi? Ja kun joulu lähestyy, eikä lunta vieläkään näy maassa, kaipuusi pulkkamäkeen, luistelemaan, hiihtämään, mihin vain talviseen hauskanpitoon vain kasvaa? Tämä talvi on ollut erityisen ilkeä meille lumen ja talven rakastajille, koska tätä kirjoittaessani on pian puoliväli tammikuuta, eikä lunta vieläkään näy.

Oikealla asenteella, mikä voisikaan aiheuttaa sen suuremmat naurut kuin kesken pulkkamatkan kyytiläisen alle tuhanteen palaseen hajoava pulkka?

Sama se, saammeko hiihtolomaviikoksi lunta vai emme, en malta odottaa Vinkulin alkamista ja kaikkien teidän, uusien ja vanhojen partiokavereiden näkemistä siellä! Silloin viimeistään pääsee EPT:n 50-vuotis-juhlavuoden fiilikseen, jota voikin jatkaa koko vuoden 2014 ajan niin kaikissa pienemmissä tapahtumissa kuin kesän huikealla Väiskilläkin.

Toivon ihan valtavasti, että kun tämä EPT Tiedottaa ilmestyy, olemme kaikki jo unohtaneet ikävän harmaan talven ja paksu lumikerros peittää maata. Enkä vähiten siksi, että Vinkulin leirinjohtajana näen jo silmissäni Vinkulimainoksissakin vilisseet lumettomat pulkkamäet. Kaikkien mielikuvissahan talvileiriin kuuluvat erottamattomasti isot lumikinokset, vähintään yksi lumipesu ja yöllä sataneen lumen peittämät sukset ja pulkat teltan vieressä.

Mutta se tässä harrastuksessa on hienoa, että oli sää mikä hyvänsä, sen ei anneta häiritä hyvää menoa! Ei ole vain yksi tai kaksi kertaa, kun lippukuntaleirin parhaat bileet on pidetty järkyttävässä kaatosateessa, tai kun läpimäriksi kastuneista vaatteista ei ole lannistuttu vaan ne on vedetty vaatteiden omistajalta salaa lipputankoon kaikkien riemuksi. Ihan samaa logiikkaa voi käyttää talvellakin: jos lunta ei ole, voi sitä pulkkaa vetää myös hiekalla, syksyn Vimma-viikonlopun malliin!

Jenni Lairila

3


4


MER RIRETK KI 10.5 5.2014 4 Sudariryyhmä kuttsuu kaikkki sudariilaumat Välimere V elle seikkailemaan n! Ilmottau udu mukaan 27.4 4. menne essä!

https s://spfs.clubon nweb.com/boo ok/meriretki

Retki järrjestetään Leppävvaarassa klo 10-1 15.

Lisätieto oja luvasssa ilmoittautuneiille tai saana.laukkkanen@ @karka.fi

5


WANTED

L채nkk채ri-Peikkari 24.-25.5.2014

Lis채tietoa: pitkajarvenvaeltajat.fi/peikkari2014 6


7


Kutsu

Espoon Partiotuki ry:n sääntömääräiseen

KEVÄTKOKOUKSEEN torstaina 27.3.2014 klo 18.00 (valtakirjojen tarkistus & tarjoilut klo 17.30) Kokous pidetään Partioasemalla osoitteessa Töölönkatu 55, Helsinki. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, joita ovat mm. tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen. Lippukuntien äänimäärät ja muu materiaali toimitetaan lippukunnille sähköisesti viimeistään viikolla 10. Tervetuloa! Hallitus 8


Espoon Vihree 17.5.2014 Tule kisaamaan aurinkoisena kevätpäivänä seikkailija-, tarpoja- tai johtajaporukan kesken. Ilmoittautumisohjeet tulossa keväällä!

9


Juhlahumua: EPT 50 vuotta EPT-henkeä Väiskillä. Juhlavuosi saa arvoisensa päätöksen loistokkaassa juhlagaalassa joulukuussa.

Vuonna 2014 Espoon Partiotuki ry täyttää 50 vuotta. Muutenkin mahtava partiovuosi täydentyy siis erilaisilla juhlallisuuksilla, joten kannattaa pitää silmät ja korvat auki. Tässä pieni opas siitä, mitä tuleman pitää!

Juhlavuoden toimintaa ja tapahtumia on helpointa seurata juhlablogista. Blogissa kerrotaan vuoden ajan paitsi 50-vuotiaasta EPT:stä, myös tavallisesta partioarjesta Espoossa. Blogi ilmestyy pian, pysy kuulolla!

Alkuvuodesta ilmestyy EPT 50-v. -juhlalogo, joka näkyy kaikissa vuoden tapahtumissa. Tapahtumien tekijöiden kannattaa ottaa logon lisäksi huomioon juhlavuosiohje, jossa kerrotaan tapahtumien kannalta oleelliset asiat juhlavuodesta. Ohje löytyy Purkista!

PS. Jos EPT:n historia kiinnostaa enemmän, kannattaa kysellä Partiotoimintaa Espoossa ja Kauniaisissa –historiikkia toimistolta.

Koska partiolaiset rakastavat merkkejä, ei niistä pihistellä. Lähiaikoina ilmestyy EPT-aluemerkki, jonka voi kiinnittää partiopaidan hihaan kaupunkitunnuksen ja PäPa-merkin väliin. Aluemerkkiä myydään EPT:n tapahtumissa ja sen käyttöä saa (ja pitääkin!) jatkaa juhlavuoden jälkeen. Syksyllä ilmestyy vielä juhlavuoden oma suoritusmerkki. EPT-aiheiset tehtävät suorittaneet saavat hienot juhlamerkit, joita kelpaa esitellä kavereille. Lisätietoa tehtävistä ja merkeistä tulee myöhemmin tänä vuonna! Vuoden aikana järjestetään tietysti kaikki perinteiset tapahtumat, aina Vihreestä ja Vimma-jutuista Pinkkiin ja Punkkuun. Kesällä tietysti fiilistellään

10


Hallituksen esittely Puheenjohtaja Emilia Knaapi

Varapuheenjohtaja Veli-Pekka Peltola

Ryhmien ja Hallituksen ilta

Kämppäryhmä

Kirsi Heiniö

Otto Sihvola

Vimma-ryhmä

Rantalentis

Vaeltaja-ilta (lautailu, laskettelu)

Seppeleenlasku Väiski

11


Meri Tanner

Jenni Lairila

Mucu-ryhmä

Sudariryhmä

Gaala

Pinkki, Meriretki, Lumenveistoskisa

Kari Keskitalo

Annika Lambert

Kekäle

Viestintäryhmä

Vaeltajailta yhteyshenkilö Kannukseen

Vaikuttamo

Gaala

12


Ville Vuorenmaa

Työntekijä Tarja Vartiainen

Vihree

Toimistoasiat

50-suoritusmerkin tehtävä suunnittelu 50-juhlavuosi (hihamerkki, blogi)

13


SUPER- LUMIVEISTOSKISA 2.3.14 LEPPÄVAARASSA

Lumiveistoskisa järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 2.3. klo 12-14 Leppävaarassa. Mukaan ovat tervetulleita laumojen lisäksi kaikki erilaiset ryhmät. Teemana on Super-eläimet. Ilmoita laumasi /ryhmäsi mukaan 23.2 mennessä, https://spfs.clubonweb.com/book/lumiveistoskisa. Ilmoittuneille lähetetään lisätietoja sähköpostilla 24.2. Jos tulee jotain kysyttävää jo ennen sitä, voit ottaa yhteyttä Marja Laukkaseen: marja.laukkanen(a)gmail.com.

14


Hallituksessa puhuttua Syksyn mahtavimman pt-kisan Punkun kisatoimikuntaan nimitettiin aiemmin nimitetyn kisanjohtaja Joonas Hirnin avuksi seuraavat henkilöt: varajohtaja Markus Vuorinen Mastonvartijat, järjestelysihteeri Mimi Rantanen Karhunvartijat, tehtäväpäällikkö Jouko Raudasoja Kivenlahden Piilevät, tehtäväsihteeri Salla Mustonen KaVa, sarjat Laura Setälä Haukkavuoren Haltiat, sarjat Lotta Konttas HaHa, sarjat Iina Laamanen MaVa, tulospäällikkö Elmeri Numminen KaVa, ratamestari Albert Salmi KaVa, huoltopäällikkö Sami Mustonen KiPi, kisakeskus Tero Honkaniemi KaVa, viestintä Elina Heinonen KiPi, viesti Eero Saari KaVa.

Hallitus aloitti partiovuoden viettämällä viikonlopun Kavalahdessa yhdessä Vantaan Partiokannuksen ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten hallituksien kanssa. Vuoden ensimmäisessä kokouksessa hallitus järjestäytyi. Hallitusjäsenet ja heidän pestinsä löytyvät muualta tästä lehdestä. Alueryhmä Kekäleeseen nimitettiin uusia jäseniä: Anni Harinen Kilon Kipinöistä, Eerika Sahlberg Pitkäjärven Vaeltajista, Taru Öster Kelotytöistä ja Emmi Vuorinen Kauka-Kuuteista.

Leffailtana toteutettu vuoden 2013 Gaala oli onnistunut ja keräsi yhteensä 124 osallistujaa. Illan elokuva oli Lukas Moodyssonin Me ollaan parhaita. Vinkulin suunnittelu etenee vauhdilla ja osallistujia on ilmoittautunut jo melkein 70. Ilmoittautuminen on auki tammikuun loppuun asti. Juhlavuoden toinen leiri, Väiski, on sekin hyvässä vauhdissa ja jokaisella osa-alueella suunnitellaan kovasti miten vuoden paras leiri toteutetaan. Väiskin ilmoittautuminen on auki maaliskuun 21. päivään asti.

15


Helmikuu 18–22

Vinkuli

Maaliskuu 2

Lumiveistoskisa

27

Kevätkokous

Huhtikuu 11–13

Vimma

21–27

Partioviikko

Toukokuu 10

Meriretki

17

Vihree

24–25

Peikkari

Heinäkuu 25–27

Väiski (rakennusleiri)

Elokuu 1–5

Väiski (sudenpennut)

30

Espoo-päivä

Syyskuu 3

Ryhmien ja hallituksen ilta

20–21

Punkku

Lokakuu 5

Pinkki

22

Syyskokous

Marraskuu 15–16

Vimma

Joulukuu 13

Gaala

28–5.8. Väiski (seikkailijat & tarpojat) 28–6.8. Väiski (samoajat ja sitä vanhemmat)

Lähettäjä: Espoon Partiotuki ry - Töölönkatu 55 - 00250 Helsinki

Profile for Espoon Partiotuki EPT

EPT Tiedottaa 1/2014  

EPT Tiedottaa 1/2014

EPT Tiedottaa 1/2014  

EPT Tiedottaa 1/2014

Advertisement