Page 1

MAGASIN NR:5

OKTOBER 2013

VÄLKOMMEN PÅ

1-årskalas!

FIRA MED O 26-27 SS /10 HÖSTENS BARNKLÄDER ORIENTALISKA SMAKER TIPS & INSPIRATION Emporia Magasin

1


Grattis på årsdaGen! I 25 år har vi plockat fram de bästa jackorna från de bästa varumärkena. Nu firar vi med ett mer spännande utbud än någonsin. Nya modeller, nya material. Alltid det senaste. Alltid samma tidlösa kvalitet.

parajumper Kodiak

sail racing Glacier Bay Parka

Dunjacka i parkasmodell. Inspirerad av 210:e räddningsskvadronen, Parajumper, baserade i Anchorage.

Snygg parka som håller dig varm och torr i alla väder och som lever upp till seglarnas höga krav. Till sjöss och på land.

Pris 8.695 kr

Pris 4.995 kr

dolomite Karakorum

Barbour International Jacket

Dunjacka i kort modell med luva. Dolomite var leverantör till Karakorumexpeditionen som 1954 blev först att nå K2-toppen.

En sann klassiker, den ikonförklarade Barbourjackan i slimmad dammodell. I sylkoil-vaxad bomull med tartanmönstrat foder.

Pris 4.295 kr

Pris 3795 kr

25 f GlobaylebarrasnodinG Hitta din butik eller handla direkt på sealife.se


INNEHÅLL OKTOBER 2013 Ett år med Emporia Tillbakablickar från 1-åringens första år - och en titt in i kristallkulan.

8

Edvard Munch till Emporia 7-17 november förvandlas Emporia till en gigantisk konstutställning.

22

Happy U! Moderedaktör Mia Anderberg har dressat våra barn inför hösten.

30

Orientaliskt... …är temat både för Emporias 1-årskalas och recepten i detta nummer!

Ledare sidan 4 Nya butiker sidan 6 Emporia 1 år sidan 8 Mat- och resmässan sidan 16 Jubileumsfesten! sidan 14 Edvard Munch-utställning sidan 22 Nyfiken på... sidan 24 Fira Far sidan 26 Barnens mode sidan 29 Hitta stilen sidan 40 Matredaktören har ordet sidan 43 Äta på Emporia sidan 46 Emporia A–Ö sidan 49 Karta över Emporia sidan 50

Fira far! 10 november är det fars dag. Emporia Magasin tipsar om presenterna!

43

26

KONTAKT & ÖPPETTIDER

FORTSÄTT UPPLEVA EMPORIA

Emporia Hyllie Boulevard 19 215 32 Malmö Öppet 10-20 alla dagar

TÄVLINGAR • INSPIRATION • SENASTE NYTT www.emporia.se www.facebook.com/emporiamalmo

Emporia Magasin

3


LEDARE

JA MÅ VI LEVA! Alla föräldrar vet hur stort det är att fira den första födelsedagen. Att äntligen, efter 12 månaders vaggande, vyssande, kämpande och total glädje få blåsa ut 1-årsljuset tillsammans. Det är en överväldigande känsla som fyller alla mammor och pappor med stolthet, lycka och förväntan. Och det är faktiskt ungefär så vi som jobbar på Emporia känner oss just nu. Visst har vår 1-åring, precis som alla småbarn, råkat ut för en del barnsjukdomar, och naturligtvis finns det alltid mer att lära, mer att utveckla och mer att ge. Men överlag och med facit i hand har öppningen av Skandinaviens främsta shoppingcenter gått över all förväntan. Och kvittot på detta, det är ni. En nyligen genomförd undersökning visar att 91 procent av Emporias besökare ger oss betyget 4 eller 5 (på en femgradig skala) och 96 procent skulle rekommendera ett besök till sina vänner. Det gör oss oerhört glada. Och stolta. Och förväntansfulla inför alla de år som nu ligger framför oss. Men hur ska vi då fira vår 1-åring? Tillsammans med er förstås! Helgen 26-27 oktober är ni alla välkomna på stort kalas, som vi kryddat med orientaliska inslag. Mer om detta kan du läsa på sidan 14. På övriga sidor tipsar vi om allt från barnvänliga kläder och skor till mustiga hösträtter och den stora konstutställningen i november signerad Edvard Munch. Trevlig läsning!

Frederik Ekelund Center Manager

Anders Börgdal Marknadschef

EMPORIA Emporia Magasin är en tidning från Emporia Shoppingcentrum. Chefredaktör och ansvarig utgivare Anders Börgdal - anders.borgdal@steenstrom.com Produktion Salladh MCDA Projektledare • Redaktör Lisa Thorngren - lisa@salladh.com Art Director Håkan Tiderman Stylist Mia Anderberg Annonsbokning Anja Trägårdh - anja@salladh.com Kläder på omslaget: Byxa, 79.50kr Lindex. Tröja, 149kr, Kapp Ahl. Klänning, 329kr, Molo. Tights från Molo, 129kr.

4

Emporia Magasin

Tryck Roto Smeets Weert - Svanenmärkt och ISO 14001 certifierat. Distribution Med Svepet via Posten Upplaga 140 000 ex Omslagsbild • Fotograf: Oscar Näsström • Stylist: Mia Anderberg Vi reserverar oss för ev. prisändringar, slutförsäljningar och tryckfel.


-25%

Var med när Världens roligaste leksaksbutik firar 1-årsdag i Emporia

PÅ ALLA LEKSAKER Erbjudanden gäller fr.om 24/10 till 27/10 2013

Facebook/HamleysSverige


N YA B U T I K E R

Stars and stripes SPORTBAR

I höst utökas antalet restauranger i foodcourten vid Bärnstenstorget, plan 3. Bland annat öppnar här sportbaren Stars and Stripes där man kommer att servera klassiska amerikanska rätter som

hamburgare, ribs och pizza. På dryckesmenyn återfinns favoriter som american milkshakes och India Pale Ale. Och allt detta i en modern miljö där man kan följa sport från hela världen på stora TV-skärmar.

MOBILIZERA MERA

KUNGLIGA SMÖRREBRÖD

Kedjan Mobilizera öppnade nyligen en butik på Emporia. De erbjuder allt från mobiltelefoner, abonnemang, surfplattor och tillbehör. Besök butiken på plan 2 för att ta del av förmånliga öppningserbjudanden!

Sugen på att ta med dig något snabbt efter att du har storhandlat? Vid Havstorget på bottenplan öppnar inom kort Royal Smørrebrød and Wraps - en take away-bar med smörrebröd, sallader och wraps som specialitet.

ZARA SNART PÅ PLATS

MED KÄNSLA AV

TEAM SPORTIA

Oregano + är ännu en nykomling i ”den gula” foodcourten vid Bärnstenstorget. Här kommer det serveras traditionsenliga läckerheter från medelhavsländernas kök. Smaka på meze, crêpes, wraps och mycket annat, allt gjort efter gammeldags och klassiska recept. Oregano+ slår upp sina portar under hösten 2013. Håll utkik!

Vill du ha mer inspiration kring sport och motion? Nu öppnar Team Sportia en ny butik på Emporia. Team Sportia är en rikstäckande sportkedja med 126 lokalt anpassade butiker från Kiruna i norr till Ystad i söder. Kedjan har många duktiga medarbetare som sätter kunskap och service främst. Team Sportia hittar du på plan 3.

MEDELHAVET

6

Emporia Magasin

ÖPPNAR BUTIK Att Zara öppnar ny butik på Emporia kunde vi berätta om i förra numret av Emporia Magasin. Och nu börjar det närma sig! I slutet av november är det äntligen dags för den spanska modekedjan att slå upp portarna till sin sprillans nya lokal på plan 2, bara ett stenkast från Havstorget.  

Den första Zara-butiken öppnade 1975 i La Coruña, Spanien. 1988 expanderade kedjan till Portugal, för att sedan öppna i New York och Paris i början av 90-talet. Idag finns det cirka 1800 Zara-butiker runt om i världen. Med det senaste tillskottet på Emporia!


calvinklein.com

watches

Calvin Klein - klockor och smycken för dam och herr 040 - 13 92 00 | smyckaemporia.com

CK_HQ • Visual: ck city chrono • Magazine: Emporia Magasin (SE) • Issue: 24.10.2013 • Doc size: 180 x 125 mm • Calitho #: 09-13-90815 • AOS #: ck_18466 • VM 27.9.2013

WE ARE OPEN

FODRAD VÄSKA | 1599 KR

SNEAKERS, HERR | 1899 KR

BALLERINASKOR, DAM | 1599 KR

EMPORIA

DAMVÄSKA | 1199 KR


ETT ÅR

Den 25 oktober 2012 slog Skandinaviens främsta shoppingcenter upp sina glittrande portar för första gången. Här några tillbakablickar från jubilarens första 12 månader – och en titt i kristallkulan inför det som komma skall. Text Lisa Thorngren Foto Håkan Tiderman

8

Emporia Magasin


Jubileums-cupcake fr책n Konditori Katarina.

Emporia Magasin

9


”VI STRÄVAR EFTER ATT HELA TIDEN ÖVERRASKA OCH ÖVERTRÄFFA VÅRA BESÖKARES FÖRVÄNTNINGAR.”

D

et är den 25 oktober 2012. Framför Bärnstensentrén trängs närmare 6  000 människor. Alla lika förväntansfulla. Alla med samma mål – att vara först på plats när Skandinaviens främsta shoppingcentrum slår upp sina gnistrande entréer för första gången. Nedräkningen har börjat. Tio, nio, åtta…. Ett par hundra ballonger i olika färger lämnar marken …. Sju, sex, fem, fyra… En kaskad av guldglänsande konfetti regnar ner från himlen… Tre två, ett…. Portarna glider upp. - VÄLKOMNA TILL EMPORIA! Du som var där minns kanske den här dagen. För Emporias centrumchef Frederik Ekelund var den förstås extra speciell.   – Att efter alla dessa år av arbete äntligen få visa upp Emporia för Malmöborna. Det var oerhört stort. Samtidigt var det ju där och då vår resa började på riktigt. En resa som bara börjat Och visst har det varit en resa. Från den där allra första höstruggiga oktoberdagen 2012 och fram till nu. Ett helt år har gått. En 12 månaders omtumlande och hisnande berg- och dalbana tillsammans med både anställda, hyresgäster och naturligtvis alla besökare! Sedan

10

Emporia Magasin

invigningsdagen fram till årsdagen beräknar Emporia att närmare sju miljoner människor passerat genom huset.   – Det är svindlande siffror, men vi har också jobbat målmedvetet med att göra centret attraktivt. Emporia är inte ”bara” ett shoppingcenter. Det är en mötesplats, en upplevelse, ett resmål i sig där vi hela tiden vill överraska och överträffa våra besökares förväntningar, vare sig vi talar om butiksutbud, service, upplevelser eller evenemang, säger Frederik Ekelund. Skandinaviens främsta shoppingcenter Än så länge finns få shoppingcenter i Skandinavien och till och med Europa, som kan mäta sig med Emporia när det kommer till storlek, arkitektur, service eller butiksutbud. I dagsläget finns här nästan 200 butiker, modekedjor, livsmedelsbutiker och restauranger. Men antalet har aldrig varit det viktigaste, utan mixen. Att hitta rätt avvägning mellan stora etablerade kedjor, små unika butiker och lokala entreprenörer. Och frågar man besökarna är det också just detta som är en av Emporias största attraktionskrafter.   – Här finns allting samlat. Man behöver inte åka någon annanstans. När jag ändå ska handla mat för veckan passar jag på att göra alla vardagsärenden, om det så är att köpa nya vantar till barnen,

4 SNABBA MED... Frederik Ekelund, centrumchef Första året med Emporia – hur har det varit? Omtumlande och fantastiskt. Att öppna ett helt nytt shoppingcenter av den här storleken kräver enorma arbetsinsatser, men det varma bemötandet från besökarna väger upp varenda minut! Och resultatet – är du nöjd? Jättenöjd. Emporia är en framgångssaga utan dess like. Vi har nått våra mål vad gäller kundnöjdhet och omsättning. Och detta trots att vårt närområde, där ca 20 000 personer ska flytta in inom fem år, inte ens är färdigställt. Vad tycker du kan bli bättre? Vi skulle vilja locka hit fler besökare under veckorna. Majoriteten kommer fortfarande hit på helgen. Och även om detta jämnar ut sig när Hyllie står färdigt och fler personer har ”vägarna förbi” Emporia, behöver vi vara kreativa för att hitta lösningar innan dess. Kommer ni öppna några nya spännande butiker? När vi frågade våra följare på Facebook vad de ville se för nya butiker på Emporia hamnade Victoria Secret högst på önskelistan. Vi får väl se. Ingenting är omöjligt!


Invigningsdagen 25 oktober 2012.

Emporia Magasin

11


Takparken Emporia Fashion Weekend Hästhoppning på taket

handla presenter till kalas eller lämna in skjortor på kemtvätt. Det sparar massor av tid, säger en förbipasserande mamma .   – Vi åker hit för att det finns så många roliga butiker här. Butiker som inte finns på så många andra ställen som till exempel Warehouse, Sephora, Oasis, Club Monaco, Hollister... Det är jättekul att vi fått alla dessa till Malmö och samlade på ett ställe! Säger Agnes Holmberg, som tagit fredagseftermiddagen ledig för att shoppa tillsammans med sina väninnor på Emporia. ”Takparken är guld värd” Men det finns också många som uppskattar serviceutbudet och takparken, inte minst bland barnfamiljer.   – Att ha tillgång till så fina och fräscha familjelounger är guld värt när man har småbarn. Likaså takparken. Mina barn älskar att åka upp dit och springa av sig och

12

Emporia Magasin

titta i kikarna på utsiktsplatsen. Då blir helt plötsligt våra shoppingdagar ett litet äventyr, säger trebarnspappan Ola Jansson till Emporia Magasin.   Emporias takpark kvalar med sina 27 000 kvm in på listan över världens tio största takparker. En fyra fotbollsplaner stor trädgård med böljande karga kullar, öppna gräsytor, odlingar och sittbänkar.    Takparken har under året stått värd för en rad uppskattade evenemang och aktiviteter. Under sommaren slogs här ett världsrekord när den mänskliga kanonkulan Robin Valencia sköts iväg mellan Emporias två hustak, 40 meter upp i luften. Det bjöds också på Zumba under bar himmel i samarbete med Inmotions dansstudio där nästan 200 Malmöbor deltog - vid varje tillfälle! Och i samband med EM i fälttävlan arrangerades ponnyridning och kaninhopptävlingar i det blå. Därutöver har takparken även använts för modefotogra-

feringar, bland annat vid produktionen av detta magasin som du nu håller i handen. Julparad, Fashion Weekend & Mat- och resmässa Under året som gått har Emporia även sjösatt ett antal uppskattade event. Närmast till hands just nu ligger julfirandet med Emporias egen julparad, som gjorde stor succé förra året. Ett 100-tal dansande och sjungande pepparkakor, snögubbar, jultomtar och disneyfigurer som tågade genom Malmös centrum för att sedan avsluta med en makalös julshow på plats på Emporia   – Detta är något vi kommer bygga vidare på. Målet är att skapa en tradition och känsla liknande den man har i New York när Macy’s julparad tar över centrum. I år satsar vi ännu större, ännu maffigare – men mer om detta i nästa magasin som kommer ut i slutet av november, berättar


Delar av Emporias julensemble 2012, ett 40-tal professionella sångare och dansare i åldrarna 10-25 år som handplockats genom auditions i Lund och Malmö. 2013 är de tillbaka!

NÅGRA MILSTOLPAR Emporias marknadschef Anders Börgdal.   Emporia Fashion Weekend som gick av stapeln för första gången under mars respektive september månad, är också ett högprioriterat evenemang som är här för att stanna.   – Vi har en enorm kunskap och bredd när det kommer till mode/skönhet och trender i det här huset. Det vill vi visa. Emporia Fashion Weekend är redan nu ett av Malmös största modeevent, men det kommer bli ännu större, berättar Anders Börgdal. En titt in i framtiden Men vad händer nu då? Emporias 1-årsdag ska naturligtvis firas, vilket du kan läsa mer om på sidan 14. Men mer? – Vi har stora planer, inte minst för takparken som vi önskar att fler besökare ska upptäcka. Till exempel finns tankar om ett spa här uppe, vilket vi förberedde

för redan i projekteringsfasen av Emporia. Vi har också flera intressenter som vill öppna gourmetrestaurang på taket. Men närmast i planerna ligger julen då vi skulle vilja arrangera julmarknad här uppe. Men när det blir vet vi inte idag.   Därutöver fortsätter arbetet med att vässa butiksutbudet och butiksmixen.   – Det är ett ständigt pågående arbete. Intresset för att öppna butik hos oss är enormt och vi har flera stora internationella kedjor som står på kö. Men det är mycket som ska stämma. I första hand lyssnar vi på vad våra besökare vill ha. Zara var ju ett sådant exempel som många efterfrågade – nu är de på plats. Andra önskemål vi fått in, bland annat via vår Facebooksida, är Victoria Secret, TopShop, Abercrombie & Fitch, Media-markt, Urban Outfitters, någon typ av hästbutik... Och vem vet, ingenting är omöjligt, avslutar Frederik Ekelund.

25 oktober 2012 – Emporia slår upp sina portar för första gången. 25 november – Emporias första julparad tågar genom Malmö centrum. 15 december 2012 – Apple öppnar sin andra Applestore i Sverige, på Emporia. 15 mars 2013 - Emporia Fashion Weekend går av stapeln för första gången. 22 april 2013 – En mänsklig kanonkula skjuts iväg mellan Emporias två hustak. 18 maj 2013 – Emporias granne, Malmö Arena, står värd för Europas största musiktävling: Eurovision Song Contest. 9 september 2013 – Emporias takpark tilldelas priset ”Scandinavian Green Roof Award” för sin unika gröna taklösning. 14-15 september 2013 – Premiär för Mat- och resmässan med rekordmånga besökare. 4 oktober 2013 - Emporia tar hem första pris i kategorin ”shopping” under World Architect Festival i Singapore.

13


26-27 OKTOBER

1-årsjubileet med allt du kan önska!

KOM OCH UPPLEV EN SAGOLIK JUBILEUMSHELG INSPIRERAD AV TUSEN & EN NATT För mer information om festligheterna, kolla in www.emporia.se eller följ oss på facebook.com/emporiamalmo

14

Emporia Magasin


Oförglömliga upplevelser!

31 OKTOBER 2013 LARS WINNERBÄCK

9 NOVEMBER 2013 SLAGET I MALMÖ

15 NOVEMBER 2013 LADIES NIGHT

19 NOVEMBER 2013 NITRO CIRCUS

29-30 NOVEMBER 2013 JULGALAN

9 DECEMBER 2013 DEPECHE MODE

26 DEC 2013 - 5 JAN 2014 2014 IIHF WORLD JUNIOR CHAMPIONSHIP

16-19 JANUARI 2014 DISNEY ON ICE

VECKANS MENY, se MALMOARENA.COM

31 JAN - 1 FEB 2014 MELODIFESTIVALEN

28 FEBRUARI - 2 MARS 2014 JESUS CHRIST SUPERSTAR

12 APRIL 2014 INNEBANDY-SM FINALER

17 MAJ 2014 HANDBOLLS-SM FINALER

18 MAJ 2014 ANDRÉ RIEU

HEMMAMATCHER, se MALMOARENA.COM

VÄLKOMMEN TILL MALMÖ ARENA

LUNCH PÅ MALMÖ ARENA

VARDAGAR 11.30-14.00

I samarbete med:

Biljetter: 077-578 00 00 VIP / Företagspaket: 040-642 04 00 Restaurangbokning: 040-642 04 44

1310 annons EMPORIA 200x280.indd 1

– www.malmoarena.com – 2013-10-01 16.17


EMPORIA ETT ÅR

TUSEN & EN NATT Skaffa den rätta looken inför Emporias 1-årsjubileum!

PERFEKT FÖR DANSEN

Dansa gör man bäst med platta skor. Cognacfärgade tofsskor i mocka med gulddetaljer från Rizzo, 1 795 kr.

FLUGA MED STIL MARKERA ÖGONEN

Markera dina ögon med höstens färger. Ögonskuggorna Sweet Geisha och den mörkare nyansen Crazy Bruise finns hos Kicks för 89 kr/st.

BLING BLING

Bloggdrottningen Isabella Löwengrip, eller Blondinbella som hennes alterego heter, har tillsammans med smyckesmärket VJ since 1890 tagit fram en ny kollektion med smycken. Här ett hängsmycke i silver med sten, 595 kr. Finns hos Smycka.

16

Emporia Magasin

ORIENTALISKA

En fest är ingen fest utan rätta flugan! Hos John Henric på plan 2 finns många modeller och mönster att välja mellan. Här en i orientaliskt stil, 399 kr.

naglar

Hittat ett mönster som du gillar extra mycket? Hos Professionails kan du få naglarna fina inför festen med stort F! Och samtidigt få mjuka, lena

händer och fötter på köpet! Professionails erbjuder allt från spa-manikyr, lackning och pedikyr. Titta in i salongen på plan 3 och låt dig inspireras!

REJÄLT MED STENAR

Ett statement-smycke som heter duga. Ring i 18K guld med 158 diamanter. 9 398 kr hos Guldfynd.

PIMPA MOBILEN

På Panduro Hobby säljs många roliga och annorlunda detaljer som gör mobilskalet uppseendeväckande. Här i två varianter med rhinestone-ark, bokstavsstickers, dekor, anti dust-plug, och hängen. Totalt 380 kr.


S K I R L L TA ! R O K C VE

30% på alla tallrikar

klänning 399,95:-

Emporia ShoppingcEntEr | hylliE BoulEvard 19 | vEromoda.com |

Cervera Emporia köpcentrum. Tel: 040-130436 Erbjudandet gäller på ord. priser och kan ej kombineras med andra erbjudanden tom 10 nobember 2013. www.cervera.se


DUKAT FÖR FEST Emporia fyller 1 år! Vi firar tillsammans med 1-åringen Harriet, uppklädd till tänderna i en fantastisk kreation i rosa och lila. Duka upp kalasbordet med gammalt och nytt, pasteller möter orientaliskt i en inbjudande mix.

2

1

Av Mia Anderberg Foto: Oscar Näsström/Harvest Agency Assitent: Izabela Wislocka, Ninnie Olsson

20

Harriets klänning, 595 kr L&S. Krona tillverkad av papper från Panduro. Pallar, 80 kr/st, TGR. Plisserade papperslyktor, 79 kr/3st, Panduro Hobby. Pappersblommor 99 kr/3st, Panduro Hobby.

18

Emporia Magasin


17 4 15

14 13

10 8 9

3

7

5

16

11 12

6 Från vänster: 1.Stor tekopp, 249 kr, fat, 99 kr, Bönor&Blad. Godis från Gottelisa. 2.Plastskålar, 89 kr, Rice/Cervera. Plasttallrikar, 69 kr, Rice/Cervera. Rosa plastmuggar, 35-39 kr, Rice/Cervera. Tallrikar, varierat pris 35-75 kr/3-4 st, Myrorna. Plastbestick, 69 kr - 79 kr, Rice/Cervera. Servetter, 10 kr, TGR. 3. Pyntcupcakes, 20 kr, TGR. 4. Glasflaskor, 30 kr, TGR. 5. Tekanna, 70 kr, TGR. 6. Lila ljuslykta, 49 kr, Indiska. 7. Gräddkanna, 85 kr, Myrorna. 8. Prinsesstårta, 330 kr Konditori Ambrosia. 9. Tårtfat, 169 kr, Nille. 10. Lila termos, 70 kr, TGR. 11. Godisskålar, 549 kr, Iittala/Cervera. 12. Tekannan med rosor, 85 kr, Myrorna. 13. Kakfat, 999 kr, Jellybean/Cervera. 14. Porslincupcakes, 20 kr, TGR. 15. Lykta, 199 kr, Indiska. 16. Sugrör, 1990, Nille. 17. Fjärilar, 49 kr/2st, Panduro Hobby. 18. Broderad duk, 85 kr, Myrorna. 19. Duk/tyg, 129 kr/m, Panduro Hobby. 20. Trollspö, 19 kr, Panduro Hobby.

18

19

Emporia Magasin

19


EMPORIANYTT

SUCCÉ FÖR HÖSTENS

Foto: Maria Petersson

FASHION WEEKEND

20

Emporia Magasin

Emporia Fashion Weekend har på bara ett år etablerat sig som ett av Malmös största modeevent. Helgen 7-8 september var det dags för den andra upplagan där höstens trender inom mode, skönhet och hälsa presenterades. Under lördagen fanns möjlighet att få en helt ny stil med hjälp av Emporias egen Personal Shopper, Mia Anderberg. På plats fanns även ett stort antal hår- och make-up artister liksom experter inom Cross Fit 360, det hetaste inom träningsvärlden just nu. Söndagens fyra modevisningar drog fulla hus. Mest applåder fick den specialdesignade godisklänningen, skapad av Emporias egen godisdrottning Gotte-Lisa tillsammans med tillskärarakademis duktiga designers. Hundratals bitar engelsk konfekt - i ett och samma stycke! Nästa Emporia Fashion weekend planeras till mars/april nästa år.


MAT- OCH RESMÄSSAN

Foto: Maria Petersson

Populär aktivitet: helikoptersightseeing.

Närproducerat och noga utvalt.

Helgen 14-15 september var det premiär för Mat- och Resmässan på Emporia. Under två dagar fylldes huset av färger, dofter, smaker och upplevelser, både från när och fjärran. Och evenemanget lockade rekordmånga besökare!   - Det är uppenbart att det finns ett stort intresse, både för mat och resor. Med all kompetens vi har i huset och i vår region, kan det här bli hur stort som helst, säger Emporias marknadschef Anders Börgdal som redan nu planerar för nästa års uppföljare.   På plats fanns ett 20-tal representanter från reseindustrin som delade med sig av sina bästa semestertips och lockade med rabatter och erbjudanden, speciellt framtagna för Emporias besökare. På givna klockslag bjöds det på gratis seminarium på teman som kryssningar och exotiska paradis. Det

fanns också möjlighet att upptäcka Malmö från ovan – för några hundralappar kunde man köpa sig en helikoptertur på mellan 5 och 15 minuter. Ett omåttligt populärt nöje som drog fulla hus.   ”Närproducerat och noga utvalt” var ledorden för den kulinariska delen av mässan. På Emporias olika våningsplan stod borden uppdukade och den som ville kunde få provsmaka allt från lokalt odlad honung till kalkonkorv, sylt, oljor och grönsaker. Totalt fanns närmare 60 lokala odlare och producenter på plats för att visa upp sina produkter.

Emporia Magasin

21


7-17 NOVEMBER

EDVARD MUNCH

PÅ EMPORIA 7-17 november står Emporia värd för en storslagen och mycket omfattande utställning om Edvard Munch – Norges genom tiderna främste konstnär som bland annat står bakom kända verk som Skriet, Vampyr och Flickorna på bron. Utställningen på Emporia blir startskottet för en stundande Europaturné, där bland annat Tyskland och flera ambassader i Norge visat intresse och nu står på tur. För dig som besöker Emporia dessa dagar väntar en mäktig upplevelse! Utställningen, som kommer att prägla hela huset, omfattar ett stort antal kända Munch-verk återgivna på olika sätt. Bland annat i form av glasskulpturer producerade av det norska glasbruket Magnor Glassverk, som har exklusiva rättigheter att trycka Munchs kända verk i glas till försäljning. Därutöver byggs det upp ett utställningsområde på plan tre som beskriver Edvard Munchs liv i Åsgårdstrand, där han tillbringade stora delar av sitt liv och målade många av sina mest kända tavlor. Utställningsområdet bemannas av en kunnig guide som kan berätta mer om Munchs liv och hans verk för intresserade besökare samt arrangera längre guidade turer för exempelvis skolklasser, företag och andra grupper. Mer information om Edvard Munch utställningen kommer att publiceras löpande på www. emporia.se samt facebook.com/ emporiamalmo.

22

Emporia Magasin


24.09.2013

SUPER

STRETCHY

PERFECT

F I T T I N G

COMFY

F E E L I N G S t r E t c H y Fa B r i c N at u r a l F i B E r S NicE coMFor ta BlE FittiNg

Apple knit top

Quick dryiNg HigH color BrilliaNcE

F u n k y l e g g i n g 7 /8 kr.

34995

499,95

F u n k y l e g g i n g kr.

VILA MALMร– EMPORIA HyLLIE BOuLEVARd 19 | www.VILA.cOM fAcEBOOk.cOM/VILAcLOtHEs

34995

J u s t J u t e l e g g i n g k r.

34995

Emporia Shoppingcenter | Hyllie Boulevard 19 | Malmรถ


N Y FI K E N PÅ ...

RUM

FÖR MODE

Michael Kors, Armani, Hugo Boss, Isabel Marant, Versace Collection… Under hösten öppnar modegallerian Room 1006 på Emporia – en samlingsplats för några av världens ledande designers. Text Anja Trägårdh Foto Håkan Tiderman

Selcuk Kaya, erfaren modeentreprenör från Danmark, har nyligen som inte fanns sedan tidigare. Även om Malmö ligger nära Europa kommit hem efter en intensiv reseperiod. Modeveckorna i Milano, i och med Kastrup, så tycker jag inte att Malmöborna ska behöva Paris och New York är just avslutade och därmed har trenderna för åka till Paris eller Milano för att kunna köpa det senaste från movår och sommar 2014 visats upp. Selcuk, som även är en etablerad devisningarna. Jag vill ta modet som finns på catwalken direkt hit inköpare, har i år hållit ett extra öga på visningarna av exempelvis i stället. Michael Kors, Hugo Boss, Isabel Marant och Versace Collection.   Selcuk är engagerad i alla inköp och har utvecklat en god känsla De är nämligen några av de varumärken för vad kunder i olika städer vill och bör som han nu tar med sig till Emporias seha. Det sistnämnda berättar han om med nast tillskott inom mode - Room 1006. ett leende, för det är just det som är hans   – Room 1006 är en mode- och livsspeciella nisch. stilsgalleria som ska ge en helt ny typ   – Det är oerhört roligt att kunna inspiav upplevelse. Under ett och samma rera kunder till nya idéer som de kanske tak kommer vi att skapa en plats för inte själva hade när de kom in i butiken, ett 20-tal modevarumärken i det högre fortsätter Selcuk. Jag och min personal Dam prissegmentet. Vissa, som exempelvis har så pass god erfarenhet av mode och Versace Collection , Boss Woman, Versace Collection, kommer vi även att stil, att vi inte är rädda för att komma Ralph Lauren Blue Label, Helmut Lang, vara exklusiva återförsäljare för. med nya förslag. Det ska vara en uppleVanessa Bruno , J Brand,   Selcuk har varit verksam i modebranvelse att komma in i Room 1006. KunderMauro Grifoni, Patrizia Pepe, schen i många år, och har exempelvis na ska känna sig som gäster i vårt hus. Sonia by Sonia Rykiel, Zadig et Voltaire, byggt upp konceptbutiker tillsammans   Butiken har fått sitt namn efter antaIsabel Marant, Michael Kors med Armani och Hugo Boss i både Kölet kvadratmeter som lokalens yta upppenhamn och Stockholm. När Emporia tar. 1006 kvadratmeter fylls alltså snart Herr öppnade började han spåna på nya idéer. med kläder och accessoarer från några Versace Collection, Hugo Boss Orange,   – Malmö är en viktig stad ur modeav de största och mest kända modehuMauro Grifoni, Zadig et Voltaire, synpunkt. Det händer mycket här och sen. I månadsskiftet oktober - november Armani Collezioni, Corneliani CC utvecklingen är spännande. Emporia är räknar man med att kunna slå upp poren del av denna utveckling. Här kände tarna på plan 2 i anslutning till Bärnstenjag direkt att jag ville öppna något nytt storget.

VARUMÄRKEN HOS ROOM 1006

24

Emporia Magasin


ROOM 1006 Vad: Mode- och livsstilsgalleria som erbjuder exklusiva m채rken som Versace Collection, Michael Kors, Isabel Marant, Armani Collezioni med flera. Ligger: p책 plan 2, vid B채rnstenstorget.

Emporia Magasin

25


10 ER NOVE MB

EN DAG BARA FÖR FAR Hitta den perfekta farsdagspresenten

SOM HAND I HANDSKEN

Ge händerna en varm present i år. Dorotea Glove är en handske i lammskinn med akryl- och ullfoder. Den finns i färgerna brunt och svart och kostar 700 kr hos Boomerang på plan 2.

A father is a man who expects his son to be as good a man as he meant to be. FRANK A. CLARK

RÄTT FÖR RYGGEN

Nu gör ryggsäcken comeback! Och inte bara för utflykten, utan även som ”it-väska”. Bär trenden med Jack & Jones Ian Bagpack core, 499,95 kr.

26

Emporia Magasin

ADDERA MÖNSTER

NU FIRAR VI

pappa Har du en pappa? Eller är du kanske själv en pappa? Då förtjänar ni lite extra omtanke söndagen den 10 november. Då är det nämligen Fars dag. En högtid som vi firat i Sverige sedan 1931 och som idag uppmärksammas i 2 av 3 familjer. Det visar en undersökning som HUI research genomförde på uppdrag av Svensk Handel

Uppdatera höststilen genom att addera en ny accessoar. Gör den vita skjortan lite mer spännande med John Henrics rutmönstrade slips, 399 kr.

2012. Där framgår också att papporna helst av allt vill bli bjudna på middag denna dag. Men även böcker, vin och tekniska prylar är uppskattade presenter. Eller varför inte överraska med matchande mössor? Mössorna på bilden kommer från Carlings och kostar 99 kr styck. Carlings hittar du på plan 3 vid Blomtorget.

MÄN MED RUTER I

I höst ska det vara slim fit på skjortan. Dressmann har flera varianter och mönster. Här skjorta i flanell, 299 kr.

ENKEL MEN SNYGG

Med rätt halsduk går det att få till både en ny och snygg look. Barbor Tartan Lambwool Scarf i 100% lammull ger rätt karaktär. One size i fyra färger, 495 kr hos Sea Life på plan 3.


på alla storlekar

300:- Rabatt

Epic Jetstream Finns i blått och svart.

BlaZEr Shirt

799,95 299,95

75cm ord pris: 1199 kr Nu: 899 kr 65cm ord pris: 1099 kr Nu: 799 kr 55cm ord pris: 899 kr Nu: 599 kr er Erbjudandet gäll

11 och kan ej

t.o.m. den 10/

kombineras med

äljning.

tion för slutförs nden. Reserva

andra erbjuda

Emporia ShoppingcEntEr tEl. 040 – 605 68 17

emporia@lundbergs-vaskor.se Tel: 040-13 50 30


HÖST HOS

DECO BAGS

1-ÅRS JUBILEUM Det firar vi med:

20%

rabatt

på HELA sortimentet, gäller fredag-söndag på ord.priser

Välkommen till butiken med skor för hela familjen!

HITTA DIN NYA HÖSTVÄSKA ELLER ACCESSOAR HOS OSS.

www.bergqvistskor.se

EMPORIA SHOPPINGCENTER TEL: 040-13 12 22

m u e l i b u j s 1-år -27 oktober!

ox Emporia 25

Kalas på Bellb

Kalaserbjudande!

25% Gäller hela sortimentet. Går ej att kombinera med övriga erbjudanden. Gäller ej värmeverktyg

Stort tack till alla våra kunder för ett fantastiskt första år i Malmö!


EMPORIA MODE

BARNSLIGT KUL Hur kommer det sig att barnen växt ur alla kläder varje höst? Kanske för att det är så kul att botanisera bland alla snygga barnplagg. I modejobbet i detta nummer har jag fokuserat på att styla våra fina barn. Lite snyggt, lite roligt, lite dressat och framför allt skönt. En mix av föräldrarnas och barnens önskan. Vilket ju inte alltid är samma. Mia Anderberg Mia Anderberg är stylist för modemagasin som Emporia Magasin, Mama och Damernas Värld samt driver Mia Anderberg Shoppingteam på Emporia.

Stylistern välje

ÖNSKEMODEPLAGG I HÖST: En ”boxig” kappa. ALLTID PÅ ÖNSKELISTAN I OKTOBER: Svarta och grå kashmirtröjor. FAVORITVISNINGAR HÖST -13: Celine, Chloé, Burberry Prosum, Dagmar.

BÄSTA SKÖNHETSTIPSET: Bra ansiktscremer , ett lagom nyttigt liv och träning håller dig snyggast i längden. Ett färglatt nagellack lättar upp en grå dag. HEMLIGHETEN BAKOM EN BRA VARDAGSSTYLING: Klä upp lite och klä ner lite. Välj en basfärg och addera något en-

staka spännande plagg, accessoar eller nagellack i färg. Du varierar lätt din styling genom att byta skor. Skönt att variera mellan gympaskor och höga klackar under dagen. Titta på din kropp och se vad du tycker bäst om med den och fokusera din styling på den delen. Älska dig själv, för du är fantastisk!

FÅ MER MODETIPS AV MIA PÅ WWW.EMPORIA.SE/INSPIRATION

Pumps, 1495 kr, Rizzo.

Ansiktscreme, Active Firming day Cream, Spf 15/Rituals, 345 kr.

GLAD FÄRG

Kappa, 699 kr, Lindex.

Snygg enkel styling. Bild från Style.com

Nagellack, 50 kr. Sephora.

Stövlett, 3 795 kr, Acne/ Spirit Store.

Tröja, 1 499 kr, GANT.

Gympasko, 800 kr, Puma.

Svarta jeans, 1 199 kr, Tiger.

Emporia Magasin

29


Juni Strumpbyxor, 129 kr, Molo. Klänning, 229 kr , Zara. Hårband från Panduro Hobby. Skor, 149 kr, H&M. Glasögon, 998 kr, Synoptik. Armband, 29:50 kr, H&M. Neo Tröja, 299 kr, Molo. Skjorta, 99 kr, H&M. Jacka, 599 kr, H&M . Fluga, 399 kr, John Henric. Byxor, 329 kr, Molo. Skor, 299 kr, H&M. Mai Tröja, 299 kr, KappAhl. Armband, 29.50 kr, H&M. Jeans, 399 kr, Molo. Keps, 49:50 kr, H&M. Skor, 249 kr Zara. Örhängen, 149kr, Smycka. 

30

Emporia Magasin


HAPPY

U

Alla vill vi ha glada barn i sköna kläder. Blanda uppklätt á la mammas dröm med nedklätt sportigt. Låt barnen vara med och välja kläder så hittar ni den perfekta mixen! Av: Mia Anderberg Foto: Oscar Näsström/Harvest Agency Assistenter: Izabela Wislocka, Ninnie Ohlsson Modeller: Mai, Juni, Neo , Harriet, Elliot, Elias, Tyra

Emporia Magasin

31


Elliot Trรถja, 149 kr, Lindex. Byxa, 179 kr, Polarn O. Pyret. Kanin, 1 149 kr, stor nalle, 1 799 kr, liten nalle, 24995, Hamleys. Nallen har fluga, 399 kr, John Henric.

32

Emporia Magasin


Jeansjacka från Lee, 1299kr. Skjorta från Tommy Hilfiger/Marty, 1200kr. Byxa från Boomerang, 1100kr. Skärp från Boomerang, 600kr. Fluga från A.Christensen/Marty, 600 kr.

Elias Skjorta, 179 kr, rutig skjorta, 179 kr, jeans, 249 kr, allt H&M. Skor, 749 kr, Adidas/Footlocker. jeansskjorta i midjan, 199 kr, Lindex. Tyra Tröja, 149 kr, Cubus. Byxor, 149 kr, H&M, Skjorta, H&M, 179 kr. Armband, H&M, 1950. Scarvés, 149 kr, Levis Store. Skor, Converse/Foot Locker, 799 kr.

Emporia Magasin

33


Juni Skjorta, 299 kr, Polarn O.Pyret. Byxa, 349 kr, Molo. Skor, 599 kr, Illums Bolighus. Ryggs채ck, 349 kr, Molo. Armband, 2950/3 st, H&M. Neo Jacka, 599 kr, Polarn O.Pyret. Skjorta, 599 kr, Molo. Byxa, 149 kr, KappAhl. Skor, 249 kr, H&M.

34

Emporia Magasin


Mai Blus, 199 kr, Zara. Byxa, 99 kr, Zara. Duffel, 599 kr, Zara. Glasรถgon, 1 198 kr, Synoptik. Sidenband, Panduro.

Emporia Magasin

35


Patti: Klänning från Nina Marcs, 999kr. Tubtopp från Whoops, 7995 Jakob: T-Shirt från Tommy Hilfiger/Marty, 600kr. Skjorta från Esprit, 499kr. Kavaj från Gant Rugger, 2 999kr. Shorts från Filippa K/Spirit, 900kr.

Tyra Byxa, Lindex, 199 kr. Skor, Adidas, 749 kr. Tröja, KappAhl, 179 kr. Elias Skjorta, 199 kr, H&M. Jeans, 279 kr, Kapp Ahl. Skor, Footlocker. 899 kr. 36

Emporia Magasin


störst I NOrGE på spOrt- Och frIluftsklädEr. Nu också i sverige! sogn skaljacka och -byxa

Haltdalen lättvikt dunjacka

Jacka

1999:l!

upp till str. 5X

• Vind - och vattentät • Fukttranspoterande • Stretchfunktion

Byxa

1399:-

599 rosendal ullunderställ

sandøy fleecetröja och -byxa

Per del

199

99 Per del

skyll regnjacka och -byxa

Dryckflaska Barn 1-7 år

Per del

199 köp också i webbshopen stormberg.se

19

Per del

99


FRYS UT KYLAN Foto: Håkan Tiderman

1

4

2

3

5

1. Stickad Mössa, Molo, 179 kr 2. Blå Fingervante Stadium 25 kr 3. Mössa, Newbie, Kappahl, 69,50 kr 4. Stickad vante, Polarn & Pyret, 149 kr 5. Vante, Hello Kitty, Kappahl, 59,50 kr

38

Emporia Magasin


TORRA FÖTTER Foto: Håkan Tiderman

2

1

3

4

6

5

1. Rosa skinnsko, Wildflower, Bergqvist Skor, 399 kr 2. Känga, Kavat, Eurosko, 650 kr . 3. Skinnsko, iN2, Eurosko, 699 kr 4. Känga, Din Sko, 399 kr 5. Känga, Timberland, Footlocker, 849 kr 6. Känga, Crocs 599 kr

Emporia Magasin

39


Klänning, 2 699 kr, by Malene Birger/Spirit

Tröja , 499 kr, Flash

Kappa, 3 695 kr, Club Monaco.

HITTA CATWALKSTILEN

I höst vågar vi bejaka rosa. Matchas snyggt med grått och guld. Dressa dig som på Celines catwalk eller plocka bitar och matcha med ett par favoritjeans. Celine höst 2013 . Bild från Style.com

Klännning, 2199 kr, by Malene Birger/Spirit .

95 . Handskar, 179 , Pieces

Tröja, 999 kr, Gant

Halsband, 179 kr, Glitter.

Stövlett, 1 595 kr,

40

Emporia Magasin

Riz zo.

Vä ska , 129 kr, Pieces.


Erbjudandet gäller t.o.m. 31 oktober

Det ska vara

klass på kalorierna VÄLJ BLAND FLERA OLIKA SORTER

Engelbrektsgatan 20 • Emporia Shoppingcenter • KV Caroli • www.gottelisa.se

Introduktionspris 2för1 för 1595kr. Exklusivt hos Specsavers En del av vår designkollektion för hösten

Emporia, 040-886 20. www.specsavers.se

Erbjudandet gäller vid köp av två Bruuns Bazaar bågar inklusive Pentax enkelslipade standardglas (index 1,5) (ord pris 1795 kr) och gäller till 3 nov 2013. Kostnad för andra glas eller behandlingar tillkommer enligt prislista. Kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Helt nöjd gäller tre månader från köp. ©2013 Specsavers Optical Group. All rights reserved


starten spridit med ar ck ko na eg ånga av ra Vå matglädje till m n se et sp i l el Joen Sjöd våra gäster. ra gö t at ed m bidrar för er. livet lite enklare Välkommen att flera på t ta be ar r å! ha De testa oss du ocks ar og kr a nd kä ös av Malm r sedan i många år och ha

Perfekt för dig som vill lyxa till det i ditt eget hem utan att behöva stå framför spisen i flera timmar. Vår helgmeny är en 3-rätters meny som är tillagad i vårt eget kök av våra egna kockar. Den står klar varje fredag eftermiddag med tillhörande enkla instruktioner och med ett specifikt syfte: Maximal smak på Minimal tid Förrätt, huvudrätt och dessert

195:-/person

5%

P

rabatt varje måndag för dig över 65 år som handlar hos oss.

Handla hos oss och du får fri parkering i 2h, 2500 platser inomhus!

Recept och erbjudanden direkt på

Emporia Magasin

Måndag – fredag 11.30 – 14.00 Alltid flera alternativ. Ät hos oss eller ta med.

60 :-/person

rabatt varje tisdag för alla familjer med barn i barnvagn som handlar hos oss.

Öppet alla dagar mailen!

Missa inte vårt nyhetsbrev på mail. Gå in på vår hemsida ICA.se/emporia och anmäl dig. Varje vecka får du ett speciellt erbjudande och tips på olika recept.

42

5%

Dagens lunch!

7–22

Hyllie Stationsväg 22, 215 23 Malmö Tel 040 – 65 18 000 ICA.se/emporia


E M P O R I A M AT

HÖSTEN ÄR HÄR När Emporia firar 1 år sprids en stämning av ”Tusen & en natt”. Därför har jag skapat orientaliska rätter den här gången. Även barnen skall naturligtvis ha fest, så jag vill uppmuntra till att börja planera favoritkalaset på en gång. Dessutom bjuder jag här på några tips för att hösten skall bli riktigt smakfull. Margareta Schildt Landgren Margareta jobbar sedan lång tid tillbaka som matskribent och gör främst kokböcker, matfilmer för unga, samt kreerar recept för Emporia. Hon vill sprida matglädje och inspirera till att laga mat från grunden på ett enkelt sätt.

HUMMUS 4 PORT 1 burk, 400 g kikärter 1 röd chilifrukt 1 vitlöksklyfta SUPERENKEL 1 tsk spiskummin 1 lime 1 msk tahini sesampasta 3 msk olivolja Salt & peppar IA MPOR ICA E 320 T U R DELA IS-EX GRAT T TILL S - FÖR N! KVAR

KALASTIPSET! Det är roligt att ordna barnkalas och det behöver inte alls vara krångligt eller dyrt. I boken ”Kalasdax” , som jag varit med och gjort, finns tips på tio olika kalasteman med roliga aktiviteter och enkel mat som man lätt fixar själv. Den 24 och 25/10 mellan kl 15-16 delar ICA Kvantum Emporia ut 320 gratis ex av boken till de barn som kommer och blir medlemmar i Papricaklubben. Är du medlem sedan tidigare så får du boken när du visar upp ditt medlemskap. Först till kvarn!

Too much of a good thing can be wonderful.

MAE WEST

1 grön gurka 4-6 morötter Häll bort vätskan från kikärterna och mixa dem tillsammans med chilifrukt, vitlök och spiskummin. Pressa i limesaft och tillsätt tahini och olivolja. Kör till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar. Servera med grönsaksstavar superenkelt och supernyttigt snacks som uppskattas av både barn och vuxna.

SMAKFULLT UTAN ALKOHOL Allt fler väljer bort alkohol av ett eller annat skäl. Detta har Systembolaget uppmärksammat och därmed successivt utökat sortimentet av alkoholfria alternativ. Och mer ska det bli. Ta hjälp av personalen för att få tips om något som passar just din meny.

HEMMAKOCKENS BÄSTA VÄN Stekpannan Cerafit Gold Edition har gjort stor succé . Den keramiska ytan gör att du knappt behöver använda något fett, ingenting fastnar och värmen fördelas jämt. Ett set om tre pannor kostar 999 kr hos Tvins.

Emporia Magasin

43


Orientaliskt Foto: Håkan Tiderman

Chicken tikka masala 4 port 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 600 g kycklingbröstfilé 2 cm färsk ingefära 1 msk olja salt efter smak 500 g krossade tomater 40 g tikka masala kryddblandning eller en påse kryddmix ½ citron 3 dl 10 % matyoghurt 1 ½ dl matlagningsgrädde ½ kruka färsk koriander ev 1 dl cashewnötter (Kan uteslutas) 4 port ris Skala och skiva lök, vitlök och morot. Skär kycklingen i grova bitar. Skala och riv ingefäran. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kyckling, lök, vitlök och morot däri. Krydda med salt och smaksätt med ingefära. Tillsätt krossade tomater och tikka masala krydda. Pressa i citron efter smak. Låt koka under lock ca 10 minuter. Tag grytan från värmen och rör ner 1 dl yoghurt och grädde. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och koka ytterligare ca 2 minuter. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen. Servera chicken tikka masala med färsk koriander och eventuellt cashewnötter, samt ris och lite yoghurt bredvid.

44

Emporia Magasin


Raita med gurka och mynta 4 port 10 cm färsk gurka ½ tsk salt 2 dl matyoghurt 2 msk hackad färsk mynta  

Skölj och riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Blanda med saltet i en skål och sätt i press någon timme så blir inte såsen så vattnig. Häll bort vätskan och blanda gurkan med yoghurt. Finhacka mynta och smaksätt med.

Orientalisk couscous med grönsaker, mandel4-6och russin port 4 port couscous 
 1 msk olivolja 
 12 färska champinjoner
 150 g broccoli
 100 g haricots verts 1 morötter
 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta ½ -1 chilifrukt salt & peppar efter smak ½ dl mandlar 
 ½ kruka koriander
 1 msk russin 
2 msk ajvar relish

Rekvisita från Indiska

Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt stå i cirka 5 minuter. Ansa och skär champinjonerna, broccoli och haricots verts i bitar. Skala och dela morötterna i slantar. Hetta upp olivolja i en stor panna. Stek grönsakerna en kort stund så att de fortfarande har kvar sin spänst. Hacka vitlök och chilifrukt och blanda ner i grytan. Salta och peppra. Hacka mandel och koriander grovt. Blanda ner det tillsammans med russinen. Blanda med couscousen och smaksätt med ajvar relish.

45


ÄTA PÅ EMPORIA FOODCOURT HAVSTORGET PLAN 3 Hatoba Sushi På menyn: sushi, sashimi, misosoppa. Långkok På menyn: modern svensk husmanskost, sallader och bakpotatis. Frukostklubben På menyn: all day breakfast, hamburgare, tex mex, sallader. Thai Pad På menyn: autentisk thaimat som Pad Thai och Chicken Satay. Mediterranean BBQ På menyn: turkiskt flat bread, äkta turkisk kebab, grillspett. Jou Sun Dum Sim På menyn: asiatiska dumplings. Max hambugare På menyn: klassiska hamburgermenyer, sallader och olika tillbehör. FOODCOURT BÄRNSTENSTORGET PLAN 3 Filicori zecchini På menyn: ”pizza al metro”, gratinerad pasta och hembakade desserter. NYHET! Stars and Stripes Öppnar under hösten. På menyn: klassiska amerikanska rätter som hamburgare, ribs och pizza. NYHET! Oregano+ Öppnar under hösten. På menyn: medelhavssmaker som exempelvis meze, crêpes, och wraps. ÖVRIGT Jensen´s Bøfhus På menyn: saftiga biffar och stekar med obegränsat urval av tillbehör. Var? Innanför Bärnstensentrén. Vapiano På menyn: färsk pasta, pizza, sallader som tillagas à la minute. Var? Innanför Bärnstensentrén. Pölsemannen På menyn: korv i alla dess former. Var? Plan 1, Havstorget. Redfellas På menyn: sallader & smoothies. Var? Plan 2, Blomtorget. NYHET! Royal Smørrebrød and Wraps Öppnar under hösten. På menyn: smörrebröd, sallader och wraps. Var? Plan 1, Havsentrén.

46

Emporia Magasin

24 VALETER MÖJLIGH M SO FÖR DIG N. ÄR SUGE


FIKA PÅ EMPORIA BLOMTORGET Espresso house På menyn: varma drycker, smörgåsar, bakverk. Var? Plan 2. Choco Mania På Menyn: belgiska våfflor med olika toppings, varm choklad, hemmagjord italiensk glass. Var? Plan 3. Ambrosia På menyn: traditionellt svenskt fika, hemmagjord glass och enklare mackor. Var? Plan 3. BÄRNSTENSTORGET Joe & The Juice På menyn: färskpressade juicer, varma drycker, enkla mackor och bakverk. Var? Plan 2 och en på plan 3. INDIGOTORGET Barista Fair Trade Coffee På menyn: varma drycker, sallader, smörgåsar, pasta, wraps och bakverk. Var? Plan 3. Yoogiboost På Menyn: frozen yoghurt i självservering, milkshakes, smoothies, kaffe och enklare bakverk. Var? Plan 3. Yöövs På menyn: frozen yoghurt i självservering och kaffe. Var? Plan 2. HAVSTORGET Konditori Katarina På menyn: dagsfärskt bröd, kakor, bullar, tårtor. Kaffe att ta med. Var? Plan 1. Lilla Glassfabriken På menyn: glass i alla dess former och smaker! Var? Plan 1.

Emporia Magasin

47


IDÉTORKA? GE BORT ETT PRESENTKORT PR ES EN TK O R T

Överraska någon du tycker om med ett presentkort från Emporia. Finns att köpa i Emporias servicecenter vid Bärnstenstorget, eller via automaten precis bredvid. Kortet laddas med valfri summa och gäller sedan i samtliga butiker som är anslutna till tjänsten. Bra va? Vilka butiker som är anslutna till presentkortet kan du se på: www.emporia.se

BRA KÖP!

499:Icu mod. 75 • förr 599:-

SPARA 200:-

In2 mod. 50 + 51 • förr 699:-

SPARA 200 :-

499:Icu mod. 94 • förr 699:-

SPARA 200 :-

599:Icu mod. 97 • förr 799:-

www.eurosko.com

Emporia • tel 040-27 13 11


EMPORIA A-Ö BANKOMAT: Finns på alla våningsplan. Entréplan: (Havsentrén), två stycken i anslutning till Ica och Willys. Plan 2: vid Indigotorget, utgången till P3. Plan 3: vid indigotorget, utgången till P3 samt vid H&M plan 3. DRICKSFONTÄNER. På alla våningsplan, i anslutning till toaletterna, finns dricksfontäner utplacerade där du snabbt kan släcka törsten eller fylla på en vattenflaska. ELBIL. I parkeringshuset på plan 3 finns 30 st fria laddstationer reserverade för elbilar. ELOPED. I Emporias Servicecenter* finns ett begränsat antal elopeder att låna utan extra kostnad. FAMILJELOUNGER. Familjeloungerna ligger vid Havstorget på plan 2 och 3. Här finns flera amningsfåtöljer, placerade så att ammande mammor ska kunna sitta ostört, komplett pentry med mikrovågsugn, en liten lekavdelning med sagohörna, ett flertal skötbord med specialkomponerad lugnande musik samt toaletter med både liten och stor toalett.

PARKERING. Emporia erbjuder totalt 3 200 parkeringsplatser, varav 2 200 i parkeringshuset. Har du elbil finns 30 st fria laddstationer reserverade för dig. PERSONAL SHOPPER. Behöver du en ny stil? Boka tid med Emporias Personal shopper. För mer information om upplägg och priser, se emporia.se eller ta kontakt med Emporias servicecenter*. PRESENTKORT. Vid Emporias Servicecenter* finns en automat där du med några enkla klick kan ladda ett presentkort med upp till 500 kronor eller kontrollera saldot på ett du redan har. RULLSTOL. I Emporias Servicecenter* finns ett begränsat antal rullstolar att låna utan extra kostnad. SERVICECENTER: Emporias Servicecenter ligger precis innanför Bärnstensentrén. Här kan du få hjälp med allt från att låna en sulky, rullstol eller eloped till att boka teaterbiljetter, taxi eller en personal shopper.

FÖRVARING. I anslutning till toaletterna på plan 2 och 3, samt vid entréplan mellan Ica och Willys finns låsbara förvaringsskåp med plats för både större och mindre shoppingkassar.

SHOPPINGVAGN. Precis som på flygplatsen finns även på Emporia gratis ”bagagevagnar” att låna om du vill avlasta armar och ben från påsar, kläder eller trötta barnben. Du hittar dem innanför Bärnstensentrén samt på utvalda ställen i parkeringshuset.

GARDEROB. Vill du hänga av dig ytterkläderna? Hos Stich & Cobblers innanför Havsentrén finns en bemannad garderob där du kan lämna in dina ytterkläder.

SULKY. I Emporias Servicecenter* finns ett begränsat antal sulkys att låna utan extra kostnad.

HEMLEVERANS. Råkar du handla mer än du har plats till kan du alltid få dina varor levererade hem till dörren. En tjänst som erbjuds genom Emporias Servicecenter*. KONTAKTBAND. Var rädd om de minsta! Hämta ett gratis kontaktband i Emporias Servicecenter*. Ett enkelt plastarmband som fästs runt barnets handled där du fyller i namn och telefonnummer om ni kommer ifrån varandra.

TAXI. Behöver du hjälp att boka en taxi? Ta kontakt med Emporias Servicecenter*. TOALETTER. På alla våningsplan finns toaletter som Emporias besökare har tillgång till utan extra kostnad. WIFI. Hela Emporia är en gratis trådlös zon. Var du än befinner dig i shoppingcentret har du tillgång till internet och det digitala Emporia.

LADDSTATIONER. I loungerna på plan 2 och 3 finns möjlighet att fritt ladda din mobil eller läsplatta. Vid Emporias Servicecenter finns låsbara laddningsstationer. LEKÖAR. På alla våningsplan finns fantasifulla lekzoner där fyrkantiga robusta lådor, i olika färger och med olika innehåll överraskar och underhåller barn i åldrarna 2-8 år.

P R ES E N T KO R T

*Emporias Servicecenter ligger innanför Bärnstensentrén.

Gilla facebook.com/emporiamalmo och ta del av aktuell information och de senaste nyheterna från Skandinaviens främsta shoppingcenter.

Emporia Magasin

49


HITTA PÅ EMPORIA 149. 3 Butiken 10. 7D Cinema 142. Akademibokhandeln 152. Albrekts Guld 163. Ambrosia 17. Apotek Hjärtat 53. Apoteket 31. Apple Store 81. Armani 141. Barista Fair Trade Coffee 58. Bellbox 48. Bergqvist Skor 133. Bianco 123. BIKBOK 40. Björn Borg 18. Blomsterlandet 83. Bokia 73. Boomerang 41. Bose 82. Brothers 13. Bönor & Blad 164. Carlings 108. Cassels 59. Cervera 181. Choco Mania 6. Clas Ohlson 50. Clas Ohlson 74. Club Monaco 180. Crocs 113. Cubus 103. Darling S 87. Deco Bags 167. Deichmann 121. Denim & Supply Ralph Lauren 95. Desigual 142. Din Sko (We Put Feet First) 47. Dressmann 134 Dressmann XL 69. Ecco 120. Ecco (We Put Feet First) 45. Espresso House 124. Esprit 132. Eurosko 118. Filicori Zecchini 159. Filippa K

97. Flash 130. Footlocker 65. Frukostklubben 160. FSHN of SWDN 157. G-Star 98. Game 75. Gant 84. Gerry Weber 125. Gina Tricot 172. Glitter 55. Gottelisa 144. Gräddbullerian 139. Guldfynd 33. H&M 114. H&M 105. Hallbergs Guld 3. Hamleys 22. Hatoba Sushi 140. Hemtex 42. Hollister 100. Hours 76. Hugo Boss 175. Hunkemøller 69. Håkanssons 1A. ICA Kvantum 1B. ICA Spelbutik 29. Illums Bolighus 148. Indiska 170. Intersport 168. Jack & Jones 36. Jenny Strandh 34. Jensens Bøfhus 37. Joe & The Juice 115. Joe & The Juice 66. John Henric 63. Jou San Dim Sum Bar 52. JOY 4. Jysk 99. KappAhl 89. Kicks 7. Kjell & Company 15A. Konditori Katarina 137. Kyla Professional Hair & Beauty 102. L’Occitane 145. L&S

166. Lee 146. Lensway 182. Levi’s Store 38. Lexington 38. Lexington 9. Life 14. Lilla Glassfabriken 62. Lindex 25. Lundbergs 21. Långkok 60. Malmströms & Co 72. Mango 77. Marc O’Polo 153B. Marty 19. MAX 20. Mediterranean BBQ 79. Mobilizera 104. Molo Kids 24. MQ 156. Myrorna 49. New Yorker 131. New Yorker 43. Newhouse 51. Nille 120. Nilson Shoes (We Put Feet First) 109. Nina Marcs 96. NYS Eyewear 71. Oasis 128. Only 119. Oregano + 68. Panduro Hobby 184. Phone Family 126. Pieces 179. Pink Box 23. Polarn O. Pyret 138. ProfessionNAIL 11. Pölsemannen 80. Redfellas 151. Rinse 88. Rituals 44. Rizzo 32. Room 1006 (hösten 2013) 15B. Royal Smørrebrød & Wraps 112. Rut & Circle 177. Sams

155. Samsøe Samsøe 110. Sand 69. Scorett 122. Sea Life 39. Sephora 120. Skopunkten (We Put Feet First) 86. Smycka 161. Solo 91. Specsavers 153A. Spirit Stores 147. Stadium 116. Stars and Stripes 12. Stitch & Cobblers 174. Stormberg 171. Synoptik 57. Synsam 16. Systembolaget 162. T-shirt Store 106. Team Sportia 94. Teknikmagasinet 90. Tele2 54. Telenor 93. Telia 92. TGR 64. ThaiPad 46. The Body Shop 28. The Phone House 67. TICKET 154. Tiger of Sweden 143. Tvins 61. Twilfit 127. Ur & Penn 85. Vacker 35. Vapiano 183. Vero Moda 169. Vila 78. Villeroy & Boch 165. Volt 30. Warehouse 120. We Put Feet First 178. Whoops 2. Willys 136. Yogiboost 56. Yöövs 26. ZARA (hösten 2013)

18

17

PLAN 1

15A

16

15B

1A

13

12

11

10

9

8

14

1B

7

3

5

2

6 4

50

Emporia Magasin


19

20

25

26

24

64

22

27 68

69

28

65

21

23

66

29

PLAN 2

70

73

32

93

76

43

95

53 52

99

101

97

98

96

51 50

45

44

46

47

49

48

42

33

54

102

80

78

55

94

100

77

57 56

103

81 79

58

92

104

82

75

59 91

105

83

74

89

86 84

72

31

90

87

85

30

60

63 88

67

71

61

62

41 40 39 38

37 36

34

35

106

142

108

150

107 153B

109

152

151

153A

184

149

171

172

138

137

166 154

175 136

183

165

182

164

161 158

134 180

156

157

159

125 124 123 122

178

177

133 132

163

114

179

181

162

160

135

176

155

113

139

174

168

167 111

140 141

173

169

148

112

143

170

110

PLAN 3

145 144

146

147

126

127

128

129 130 131

121 120 115 117 116

119 118

Emporia Magasin

51


KNITTED ESSENTIALS

ZOUL, Stickad trรถja

499:-

Emporia Magasin 5 2013  

På Emporia har vi ett eget magasin som är fyllt med massor av inspiration från världens alla hörn. Läs artiklar och intressanta personporträ...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you