Page 1

WOONMAGAZINE Goeree-Overflakkee

Open Huizen Dag

7 APRIL 2018

Eigen huis

BOUWEN

STUKJE AMERIKA in DIRKSLAND

Jaargang 2 - 3 april 2018


+ Altijd de voordeligste En niet per se de goedkoopste

Zo gaat het vaak Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe keuken, springen vooral de vele prijsvechters in het oog. Keukenwinkels buitelen over elkaar heen met nóg lagere prijzen. Maar wilt u wel écht de goedkoopste keuken? Bent u ook op de lange termijn nog blij met die stuntprijs? Als na een paar jaar de kwaliteit tegen valt en er geen service meer af kan, pakt uw goedkoopste keuken ontzettend onvoordelig uit.

Zo doen wij dat Voor onze eigen keukenmerken selecteren wij de beste leveranciers, bij wie we scherp inkopen. Niet om de prijzen naar de bodem te jagen, maar om topkwaliteit keukens te bieden voor een eerlijke prijs. Tel daar de waarde van onze

Kookworkshops in onze kookstudio Kook & Geniet € 35,- p.p.

unieke, complete ontzorging bij op,

meer info: ardikeukens.nl/kookworkshop

van alle voordelen.

en u ontdekt al gauw dat de voordeligste keuken een optelsom is

Dat is wat anders dan de goedkoopste keuken.

RUIM 270 BEOORDELINGEN QASA.NL | MAART 2018

CECILIAWEG 4, SINT-ANNALAND T 0166 65 34 48 WWW.ARDIKEUKENS.NL


INHOUD

7

ER IP UN KU H IS IE DE HU IL M UW EN FA BO EIG

Lekker LEZEN

C LI OLU EF M DE N GE : GR VO OT N E DE N ?

31

ST UK IN JE DI AM RK E SL RIK AN A D

22

OP

EN

H UI OP ZE N 7 AP DA RI G L

17

14

ZE KU LF N GE ST M IN AA H KT UI E S

11

ES VI ST AD JOO N VA

29

R KE E IJ M RR KA EU ER KL ND

KI In dit magazine vindt u aanbod van de volgende makelaars:

Bezuijen Bemiddeling

Zie onze advertentie in de bijlage Over Flakkee.

Blader snel door 3


a.s. zaterdag OPEN HUIS

a.s. zaterdag OPEN HUIS

Beresteijn 45 te Goedereede Koopsom € 499.000,- k.k. a.s. zaterdag OPEN HUIS

Bernhardstraat 21 te Melissant Vraagprijs € 169.500,- k.k. a.s. zaterdag OPEN HUIS

Broekweg 40 te Ouddorp Vraagprijs € 549.500,- k.k. a.s. zaterdag OPEN HUIS

De Kille 2 te Ouddorp Vraagprijs € 350.000,- k.k. a.s. zaterdag OPEN HUIS

Kerkstraat 2 te Goedereede Vraagprijs € 175.000,- k.k.

UW WONING VERKOPEN? Bel ons voor een vrijblijvend & gratis advies.

Noordzijde Haven 5 te Goedereede Vraagprijs € 795.000,- k.k. a.s. zaterdag OPEN HUIS

Wilhelminastraat 13 te Hellevoetsluis Vraagprijs € 219.000,- k.k.

tanis & akershoek makelaardij 088-4969300

info@tanisakershoek.nl www.tanisakershoek.nl


OPEN HUIZEN DAG ZATERDAG A.S. 11.00-15.00 UUR a.s. zaterdag OPEN HUIS

Zonhof 21 te Oude-Tonge Vraagprijs € 169.000,- k.k. a.s. zaterdag OPEN HUIS

Broekweg 29 te Ouddorp Vraagprijs € 295.000,- k.k. a.s. zaterdag OPEN HUIS

Noordzijde Haven 35 te Goedereede Koopsom € 225.000,- k.k. a.s. zaterdag OPEN HUIS

Venkelstraat 21 te Goedereede Vraagprijs € 400.000,- k.k.

a.s. zaterdag OPEN HUIS

Dahliapad 19 te Stellendam Vraagprijs € 189.000,- k.k. a.s. zaterdag OPEN HUIS

Waterweg 12 te Ouddorp Vraagprijs € 499.000,- k.k. a.s. zaterdag OPEN HUIS

Narcissenpad 65 te Stellendam Vraagprijs € 499.000,- k.k.

HULP BIJ DE AANKOOP VAN UW DROOMWONING? Neem ons mee als aankoopmakelaar.


Bereid je nog beter voor op je nieuwe huis tijdens de NVM Open Huizen Dag. Op zaterdag 7 april zijn wij extra geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Kom maar op met de toekomst

Kijk voor n op n tijde locaties e /

l n . k n a b o Rab wonen


BINNENKIJKEN

'Het is een soort OERDRIFT om je eigen huis te BOUWEN' Tekst: Martijn de Bonte, foto’s Hameeteman Makelaardij en familie Kuiper.

Kun je verliefd worden op een bouwval? “Ja!”, is het antwoord van de familie Kuiper in Ouddorp. Zo’n vijftien jaar geleden vielen ze voor een rustig plekje aan de Koolweg 4. Er stond een onbewoond huis, een kas zonder ruiten en een lage, donkere schuur. Ze verruilden hun comfortabele woning tijdelijk voor een stacaravan om op die plek hun eigen woning te bouwen.

7


Tijdens de bouwperiode leerde Jan Kuiper allerlei nieuwe vaardigheden. 8


BINNENKIJKEN Dit stukje muur zit verstopt in een dikke wand. Mocht het ooit gesloopt worden dan komt men dit tafereel tegen.

Het was al langere tijd een droom van Jan Kuiper om zijn eigen huis te bouwen. “Mijn pa heeft het ook gedaan. Het is denk ik een soort oerdrift dat je graag je eigen huis wil bouwen.” In zijn geval betekende zelf bouwen niet de aannemer uitleggen wat de bedoeling is, maar alles zelf doen. Kuiper was altijd al druk in de weer met klussen, maar tijdens het project leerde hij metselen, stukadoren en nog veel meer. Zijn vrouw haalt herinneringen op aan de bouwperiode. “We hadden in één keer alle bouwmaterialen gekocht. Kwamen er twee vrachtwagens vol met balken hout aanrijden, en een vrachtwagen vol met isolatiemateriaal en er stonden rijen met pallets vol bakstenen en dakpannen. Samen met zijn vader ging Kuiper aan de slag. Ook hielpen er regelmatig vrienden, mensen uit de buurt en familieleden. “Tijdens een verjaardag gingen we met zijn allen naar buiten en heeft iedereen geholpen met een muur slopen.” Of ze het andere mensen aanbevelen om zelf te gaan bouwen? “Je moet het niet onderschatten, je moet echt doorpakken en je moet het durven doen. En je moet er tegen kunnen dat je langere periode in de rommel zit.” Ze woonden zelf ongeveer anderhalf jaar samen met hun zoon en dochter in een stacaravan op de bouwplaats. De bouw verliep volgens planning, behalve dan die keer dat de dakconstructie overeind stond en er juist dat weekend een storm met windkracht tien over Ouddorp raasde. Het gevolg was dat de kap verderop in het akkerland lag. Kuiper: “Dan moet je wel even slikken, maar twee weken later, stond de kap weer overeind.” Voor de bouw

Zo zag het eruit tijdens de eerste bezichtiging.

van hun huis had Kuiper een eigen drukkerij in Ouddorp, maar door alle werkzaamheden leerde hij bouwen. En zo is hij de bouwwereld ingerold, waar hij nu nog steeds werkzaam is. Nu de bouw ruimschoots achter de rug is geniet de familie van hun zelfgebouwde huis. In de woonkamer staat een uit de kluiten gewassen houtkachel die zorgt voor een behaaglijke warmte in huis. Vanaf de bank zie je het gras van de schurvelingen, pal naast het huis. Omdat het huis vrij groot is, 1100 kubieke meter, hebben ze het opgesplitst. De ene helft van het pand wordt nu verhuurd als vakantiewoning. “We laten anderen graag genieten van deze mooie plek en ons fijne huis.” Dat gasten dit waarderen blijkt wel uit het gemiddelde rapportcijfer, een 9,3. Uit het gastenboek blijkt dat er mensen uit Duitsland, Luxemburg en zelfs China in het huis aan de Koolweg hebben gelogeerd. De stijl in huis is landelijk, met stevige balken in het zicht, plavuizen en houten lambrisering. Het geheel straalt veel warmte uit. Toch heeft de familie besloten om het huis te verkopen. De kinderen staan op het punt om uit te vliegen en voor twee personen is het huis wel erg groot. “Het is wel jammer, want zo’n plekje als dit vinden we nooit meer.” Of ze in de toekomst nog een keer nieuw gaan bouwen? “We hebben er wel over nagedacht. We zijn het niet van plan, maar je weet het nooit. Je eigen huis bouwen is een dynamisch proces en het resultaat is allesbehalve een standaardhuis.” Belangstelling voor deze woning? Neem dan contact op met Hameeteman Makelaardij.

9


Zorgeloos wonen in serviceflat Vroonlande Op zaterdag 7 april a.s. is er een open huizen dag in Serviceflat Vroonlande, Staakweg 5 in Dirksland. Van 11.00 tot 15.00 uur bent u van harte welkom in ons serviceflat. Graag willen wij u laten zien hoe comfortabel en aangenaam het is om in een serviceflat te wonen. Vroonlande biedt alle zorg en service om zo lang mogelijk zelfstandig en gerieflijk te wonen. Wekelijks zijn er activiteiten zoals, koffiedrinken, borreluur, sjoelen, bingo, biljart en spelmiddagen. Serviceflat Vroonlande is gelegen in een mooie en goed onderhouden parkachtige tuin met een grote vijver en terrassen. Voor de deur is een bushalte en het Ziekenhuis Dirksland bevindt zich op loopafstand.

Vroonlande heeft 101 appartementen waarvan er enkele te huur en te koop zijn. Serviceflat Vroonlande is niet alleen een woonvoorziening met service, maar vooral ook een woonvoorziening waar indien nodig gedurende 24 uur per dag alle zorg en verpleging geboden kan worden door professionele zorgmedewerkers die in dienst zijn van Vroonlande. In de servicekosten zijn de volgende diensten en kosten inbegrepen: • Gedurende 24 uur per dag zorggarantie; • Watergebruik; • Onderhoud; • Glazenwasser; • Afvoer huisvuil; • Onderhoud tuin en openbare ruimten.

Westelijke Achterweg 30 3245 BJ Sommelsdijk

De bakker, kruidenier en wasserij komen aan huis en de bewoners kunnen naar wens gebruik maken van een (warme)maaltijdvoorziening, een kapsalon, de schoonheidsspecialiste en pedicure. In de ontvangsthal zijn er gratis wifi-internet faciliteiten. Meer informatie over serviceflat Vroonlande vindt u op onze website: www.vroonlande.nl.of telefonisch op nummer: 0187-602001

0187 781 000 | info@willydevos.nl Alleen op afspraak WWW.WILLYDEVOS.NL

de échte binnenhuis adviseur

Wij zijn dealer van:


ADVERTORIAL

ADVIES VAN JOOST

geeft de financiële aandacht die u verdient Klanten vragen om aandacht. Bij Advies van Joost is dat niet anders. Joost is Joost Bosman en hij geeft aandacht op financieel gebied. Als creatief hypotheekadviseur kijkt hij verder. Daarbij leren steeds meer klanten, ook op Goeree-Overflakkee, hem kennen als betrokken, flexibel en daadkrachtig. "Vorig jaar ben ik als zelfstandige begonnen", vertelt Bosman, die in Oude-Tonge woont. "Daarvoor werkte ik bij een groot financieel bedrijf. Bij dat soort bedrijven is het goed toeven als het om de arbeidsvoorwaarden gaat, maar waar ik tegen aanliep is dat in mijn beleving het persoonlijke contact met de klant de afgelopen jaren steeds minder werd. Ik vond dat ik mijn creatieve rol naar de klant onvoldoende kon spelen. Wat ik wil is klanten optimaal bedienen." Zo ontstond Advies van Joost. Opvallende naam. "Ja, ik had ook Bosman Financieel Advies kunnen kiezen, maar van dat soort namen zijn er al zoveel. Tijdens een barbecue vroeg een vriendin aan haar vader: waarom vraag je geen advies van Joost. Van een persoon dus. Zo is de naam ontstaan. Het is een naam met een knipoog; iedereen die het hoort krijgt een glimlach op z'n gezicht." In Advies van Joost kan Bosman zijn eigen beleid en zijn eigen visie kwijt. Bovendien kan hij als eenmansbedrijf snel schakelen. Hij wist zijn vergunningen en aanstellingen bij vrijwel alle grote hypotheekverschaffers te krijgen en bouwde zijn netwerk met makelaars, taxateurs en

notarissen verder uit. Hij werkt ook samen met een erfplanner, een belastingadviseur en een schadespecialist. Laagdrempelig "Ik geef hoofdzakelijk hypotheekadvies, maar ik probeer mijn dienstverlening zo breed mogelijk te maken. Aankoopbegeleiding doe ik ook. De aankoop van een huis levert immers veel vragen op, en niet alleen bij starters." Laagdrempelig, dat is Advies van Joost ook. Bosman bezoekt zijn klanten thuis, ook in de avond of op zaterdag. "Dat is mijn flexibele rol, en dat vinden klanten prettig. Thuis kan ik de gezinssituatie goed polsen en voor de klant is het plezierig om in zijn eigen vertrouwde omgeving te zijn. Dat is toch anders dan met elkaar om de tafel gaan in een groot kantoorpand. Ik werk altijd in twee fases. Eerst kennismaken en in gesprek gaan, en daarna op basis van de mogelijkheden en wensen met een voorstel komen. Tijdens het eerste gesprek gaat mijn laptop nooit open…" Als Joost de mogelijkheden en wensen op een rij zet komt uiteraard de financiële situatie aan bod: is er wel of geen eigen geld, is er overwaarde of een

restschuld. Het pensioen speelt ook een rol, evenals de fiscale situatie (en de belastingregels die bijna elk jaar veranderen). Maar de financiële aandacht gaat verder. Achter het financiële zit immers een heel persoonlijk verhaal, waarin bijvoorbeeld ook de vraag of er opgroeiende kinderen zijn betekenis heeft als er een hypotheek wordt afgesloten. Hypothecair planner Joost Bosman vertelt dat er 20.000 hypotheekadviseurs zijn in Nederland. Daarvan zijn er circa 1250 hypothecair planner. De man achter Advies van Joost is dat ook. Hij noemt het zijn papieren erkenning als hypotheekspecialist. "Het mooiste is het uiteindelijke resultaat voor de klant. Er komt zó veel bij kijken, buiten het emotionele, de spanning en de tijdsdruk. Als alles samenvalt – er is een financieel akkoord en de stukken gaan naar de notaris – dan is dat heel mooi." Dan leidt, kort samengevat, de financiële aandacht van Advies van Joost tot een klinkend resultaat.

Advies van Joost www.financieleaandacht.nl contact@adviesvanjoost.nl 06-81793232

11


IRENE STRUIJK MAKELAAR STRUIJK & STRUIJK

Met ruim 35 jaar ervaring als makelaar op Goeree-Overflakkee ken ik het eiland van A tot Z. Of beter gezegd; van Ooltgensplaat tot Ouddorp. Met de gezellige dorpskernen die het eiland rijk is en al het andere wat het qua

OPEN

HUIS 7 APRIL A.S.

natuur, recreatie en rust te bieden heeft, is het

W I J S TA A N D E Z E DA G KLAAR VO O R U !

een fijne plek om te wonen. Een passend huis maakt het woonplezier compleet!

STRUIJKSTRUIJK.NL TELEFOON 0187 - 47 02 72 INFO@STRUIJKSTRUIJK.NL

Gewoon een goed gevoel NIEUW

NIEUW

OPEN

HUIS

MOLENDIJK 17 • OUDE-TONGE Vraagprijs € 250.000,- k.k.

OPEN

HUIS

BENEDEN OOSTDIJK 74 DEN BOMMEL Vraagprijs € 299.500,- k.k.

OPEN

HUIS

POLDERSTRAAT 4 • SOMMELSDIJK Vraagprijs € 179.000,- k.k.

OPEN

HUIS

OOST VOORGORS 21 MIDDELHARNIS Vraagprijs € 192.500,- k.k.

Aangesloten bij:

NIEUW

OPEN

HUIS

HERTOG JAN VAN BEIERENLAAN 59 NIEUWE-TONGE Vraagprijs € 450.000,- k.k.

OPEN

HUIS

VINGERLING 39 • MIDDELHARNIS Vraagprijs € 615.000,- k.k.

OPEN

HUIS

PHILIPSHOOFJESWEG 52 DIRKSLAND Vraagprijs € 189.500,- k.k.

OPEN

HUIS

ZUIDDIJK 31 • NIEUWE-TONGE Vraagprijs € 599.000,- k.k.

NIEUW

OPEN

HUIS

ZUIDELIJKE ACHTERWEG 3 NIEUWE-TONGE Vraagprijs € 159.500,- k.k.

OPEN

HUIS

DIJKHOF 16 STAD AAN ’T HARINGVLIET Vraagprijs € 159.500,- k.k.

NIEUW

OPEN

OPEN

HUIS

BEATRIXSTRAAT 3 A • ACHTHUIZEN Vraagprijs € 349.500,- k.k.

PIMPELMEES 48 • SOMMELSDIJK Vraagprijs € 179.500,- k.k.

NEPTUNUSLAAN 30 • OUDE-TONGE Vraagprijs € 184.900,- k.k.

OPEN

OPEN

BLAZER 1 • STELLENDAM Vraagprijs € 205.000,- k.k.

OOSTDIJK 73 • MIDDELHARNIS Vraagprijs € 189.500,- k.k.

OPEN

OPEN

HUIS

HUIS

WILLEM DE JAGERSTRAAT 34 STELLENDAM Vraagprijs € 190.000,- k.k.

OPEN

HUIS

OPEN

HUIS

HUIS

DUBBELE RING 24 • SOMMELSDIJK Vraagprijs € 220.000,- k.k.

OPEN

HUIS

HUIS

OUDELANDSEDIJK 10 • OUDE-TONGE Vraagprijs € 389.000,- k.k.

HUIS

NIEUWEWEG 100 • STELLENDAM Vraagprijs € 430.000,- k.k.

Volg ons!

OPEN

HUIS

EISENHOWERLAAN 62 OUDE-TONGE Vraagprijs € 239.500,- k.k.


ELDERT REEDEKER MAKELAAR STRUIJK & STRUIJK

Voor een makelaar is niets fijner dan te mogen bemiddelen bij het aan- of verkopen van een woning. Met mijn kennis en ervaring kan ik dit op een zo soepel mogelijke manier laten verlopen. GoereeOverflakkee is een unieke plek, ons eiland is

OPEN

HUIS 7 APRIL A.S.

veelzijdig in natuur en bedrijvigheid. Daarom ben

W I J S TA A N D E Z E DA G KLAAR VO O R U !

ik blij dat ik hier mijn plek heb. En dit gun ik u ook!

STRUIJKSTRUIJK.NL TELEFOON 0187 - 47 02 72 INFO@STRUIJKSTRUIJK.NL

Gewoon een goed gevoel

OPEN

HUIS

NIEUWSTRAAT 6 • OUDE-TONGE Vraagprijs € 219.000,- k.k.

OPEN

HUIS

MOLENDIJK 44 • HERKINGEN Vraagprijs € 325.000,- k.k.

OPEN

HUIS

OPEN

OPEN

HUIS

OUDELANDSEDIJK 65 SOMMELSDIJK Vraagprijs € 157.500,- k.k.

VOORSTRAAT 104 A • STELLENDAM Vraagprijs € 499.500,- k.k.

OPEN

OPEN

HUIS

HUIS

DIRK BOSSTRAAT 24 MIDDELHARNIS Vraagprijs € 164.500,- k.k.

BUITENPLAATS 21 B • HERKINGEN Vraagprijs € 119.000,- k.k.

OPEN

HUIS

MARINIERSWEG 55 • OUDE-TONGE Vraagprijs € 199.500,- k.k.

OPEN

HUIS

OPEN

HUIS

OPEN

HUIS

HUIS

JULIANA VAN STOLBERGLAAN 27 MIDDELHARNIS Vraagprijs € 435.000,- k.k.

FABIUSSTRAAT 44 • MELISSANT Vraagprijs € 189.500,- k.k.

STENEWEG 41 • MIDDELHARNIS Vraagprijs € 174.900,- k.k.

NIEUW

NIEUW

NIEUW

OPEN

HUIS

TUINSTRAAT 3 • SOMMELSDIJK Vraagprijs € 185.000,- k.k.

BURG. A P VAN DEN BLINKLAAN 48 VIERPOLDERS Vraagprijs € 265.000,- k.k.

HAN DE LIGNIEPLEIN 35 HERKINGEN Vraagprijs € 1.090.000,- k.k.

WILHELMINASTRAAT 3 OUDE-TONGE Vraagprijs € 159.000,- k.k.

VOORSTRAAT 31 • OOLTGENSPLAAT Vraagprijs € 199.500,- k.k.

MOLENDIJK 72 STAD AAN ’T HARINGVLIET Vraagprijs € 198.000,- k.k.

MELKWEG 106 • OUDE-TONGE Vraagprijs € 325.000,- k.k.

ANTHONIJ VAN WEELSTRAAT 22 DEN BOMMEL Vraagprijs € 375.000,- k.k.

ACHTERDORP 8 • DIRKSLAND Vraagprijs € 200.000,- k.k

GLADIOLENPAD 5 • STELLENDAM Vraagprijs € 239.500,- k.k.

Aangesloten bij:

Volg ons!


OPVALLEND

DEKBED

Met een opvallend dekbed breng je in een handomdraai een vrolijke sfeer in de slaapkamer. Zeker voor kinderen zijn er allerlei leuke prints verkrijgbaar, zoals deze stoere leeuwen die 's nachts slapende kinderen bewaken... Te koop bij Grasonderjevoeten.nl.

OPEN HUIZEN DAG

Zaterdag 7 april

OPEN HUIS 7 april 11.00-15.00 uur

Nieuwe Tonge, H.J. van Beierenlaan 10 Profit Makelaardij Van Heiningen

Doetinchemsestraat 34 Middelharnis Telefoon: 0187 482 606 Email: info@profitmakelaardij.nl www.profitmakelaardij.nl

Aan rustig pleintje en aan de rand van het dorp gelegen, zeer goed onderhouden, in 2016 geheel gerenoveerde en instapklare HOEKWONING met 4 slaapkamers, veel extra’s waaronder uitgebouwde bijkeuken, kunststof kozijnen met dubbel glas, optimale isolatie, stenen berging en overdekt terras in de vrije tuin.

KOM UZELF OVERTUIGEN TIJDENS HET OPEN HUIS!

Bieden vanaf € 199.500,-

k.k.

Interesse in een woning? Neem dan een kijkje tijdens Open Huizen Dag op zaterdag 7 april. Van 11.00 tot 15.00 uur kunt u zo binnenstappen bij honderden huizen in de regio. Kijk in dit magazine, of op Funda, voor een overzicht met alle woningen die de deuren openzetten voor belangstellenden. Goed voorbereid op pad gaan? Lees dan snel de antwoorden op de meest gestelde vragen over Open Huizen Dag. Voor wie is NVM Open Huizen Dag? De NVM Open Huizen Dag is voor iedereen die nog in de oriëntatiefase zit. Weet je nog niet wat voor een woning precies bij jou past, dan is NVM Open Huizen Dag de kans om je daadwerkelijk te oriënteren en geheel vrijblijvend 'live' huizen te gaan bekijken. Moet ik wachten tot de Open Huizen Dag voor een bezichtiging? Nee, als je echt interesse hebt in een huis kun je beter nu al contact opnemen met de makelaar voor een bezichtiging. Dan ben je de bezoekers tijdens Open Huizen Dag één stap voor.


OPEN HUIZEN DAG

Mag ik overal kijken? In principe mag je overal kijken, maar wel in overleg. Dus in alle kamers, de schuur, de keuken, de toilet, de vliering, de badkamer en de kelder. De eigenaar wil je zoveel mogelijk laten zien van het huis. Ook kasten die bij het huis horen kunnen worden bekeken. Maar vraag dit van tevoren wel aan de eigenaar. Het is niet de bedoeling dat je alle kasten en lades open gaat trekken. Waarom worden mijn gegevens gevraagd? Het achterlaten van je gegevens is vrijwillig. De verkopende makelaar kan eventueel contact met je opnemen om te vragen wat je van het huis vond. Ook kan de makelaar je misschien helpen aan een woning die wel helemaal past bij jouw woonwens. Wie laat het huis zien? In principe is dit de eigenaar. Maar het kan

ook zijn dat een familielid de deur open doet, omdat de eigenaar zelf huizen aan het kijken is of omdat de eigenaar op leeftijd is. Kan ik ook voor 11.00 of na 15.00 uur terecht bij een huis? De NVM Open Huizen Dag begint om 11 uur, maar als je iets eerder bent en de eigenaar is thuis, dan zal hij dat in de meeste gevallen niet erg vinden. Wanneer het 15.00 uur is geweest, is het fijn voor de eigenaar dat hij die dag ook nog andere dingen kan doen. Dus probeer toch voor 15.00 uur te komen. Ik krijg koffie aangeboden. Ik wil dit niet? Koffie of thee kun je altijd weigeren. Zeker als je meerdere woningen wilt bekijken op een dag is het verstandig om niet te lang te blijven. Het gaat om een eerste indruk van het huis en niet om de details die tijdens de koffie of thee ter sprake komen.

Mag de eigenaar mij weigeren? Ja, dat mag de eigenaar. Het is zijn huis en hij bepaalt zelf wie hij naar binnen laat en wie niet. Wil je toch het huis zien, maak dan op een andere dag een bezichtingsafspraak met de makelaar. Ik ben klaar met de bezichtiging. Hoe nu verder? De eigenaar is benieuwd wat je van het huis vond. Vertel hem dit eerlijk. Vind je het huis niet geschikt, ga dan verder naar het volgende huis. Vind je de woning geweldig en wil je een bod doen, neem dan contact op met de verkopende NVM-Makelaar. Meestal is de NVM-makelaar tijdens de NVM Open Huizen Dag bereikbaar. De meeste mensen vervolgen de NVM Open Huizen Dag en maken later een keuze. Bron: www.nvm.nl

15


Zeven zekerheden van De Wit Assurantiën! 1 n

JOHNPDEWIT.NL

Pe ns ioe ne

n inge r e k ze sver f j i r Bed

6

7

Goed verzekerd zijn wordt steeds belangrijker en dus wilt u zeker weten waar u aan toe bent, dát kan bij De Wit Assurantiën. Wij hebben onze dienstverlening verdeeld over ‘zeven zekerheden’, waar u op terug kunt vallen als het nodig is. Zeven zekerheden, waardoor u zich nooit meer hoeft af te vragen of het wel goed geregeld is. Daar zorgen wij namelijk voor. Dat is zeker!

ZEKERHEID 2

Hypotheken

2

ank

Reg ioB

Hypotheken

Bij ons kiest u voor zorgeloos woongenot. Door persoonlijke aandacht en een goed advies van onze kant krijgt u een financiering waarbij u zich daadwerkelijk thuis voelt.

dag binnen handbereik op

3

n nge eri zek ver

5

e lier ticu Par

er vo

r Ve

Levensv erzeker ing

Bij John P. de Wit Assurantiën zijn jouw polissen 24 uur per

4 Wij staan voor flexibiliteit met goede service inclusief totale ontzorging U bent van harte welkom in onze showroom

MA 13.00 uur - 17.30 uur DI t/m VR 8.30 uur - 12.00 uur / 13.00 uur - 17.30 uur ZA 8.30 uur - 16.30 uur Dorpsweg 1 Ouddorp +31 (0)187 681 288

Dat u een huis heeft, betekent niet altijd dat u zich er ook thuis voelt. Veiligheid en stabiliteit spelen daarin een belangrijke rol.

www.hameetemanwonen.nl

mijnpolis.nu

Langeweg 63 • Stellendam • t 0187-491755 • info@johnpdewit.nl


INTERIEUR

ZELFGEMAAKTE

MUUR

aan de

KUNST

Wie denkt dat 'knutselwerk' niet in een modern interieur past heeft het mis. Dit schaap aan de muur is zelfgemaakt en past prima in de strakke slaapkamer. Het thema is doorgetrokken met de schapenvacht aan het voeteneinde van het bed. Zo kun je met kleine aanpassingen iets bijzonders maken van de slaapkamer.

17


“Stads wonen met een dorps karakter!”

Luxe twee onder één kap woningen met garage, deze woningen zijn een chique verschijning in straatbeeld van Havenstadt. De woningen zijn uiterst rijk gedetailleerd, worden gebouwd van hoogwaardige materialen en zijn standaard voorzien van vloerverwarming op de gehele begane grond, zonnepanelen op het dak van de woning en een garage. Het gaat hier om de zes pareltjes in het project, waarvan er nog 4 beschikbaar zijn. Allen hebben een unieke ligging met de tuin op het zuiden en blijvend polderzicht! Deze zogenaamde notariswoning kan optioneel worden geleverd met een dakkapel, uitbouw, erker of wellicht bouwt u liever een riante schuur in uw tuin? De keuze is geheel aan u. Wij helpen u graag verder. DE LOCATIE? Het project ligt in het dorp Stad aan het Haringvliet, onder de rook van Middelharnis. Binnen 5 autominuten zijn de mid-

delbare scholen, de winkels, de horeca en centrumvoorzieningen van Goeree-Overflakkee bereikbaar. Basisonderwijs, openbaar vervoer, de jachthaven en een strandje is op loopafstand. Voor forenzen is dit een uitgelezen kans om een woning te kopen op een acceptabele reisafstand van de stad. Ervaar de rust en het prettige leefklimaat van het platteland met een directe aansluiting naar de stad. Stads wonen met een dorps karakter! Het is voor het eerst dat een nieuwbouwwijk compleet met deelauto project op deze schaal wordt opgeleverd. Voor u als bewoner betekent het gebruik van een deelauto geen extra kosten voor het bezit van een tweede auto in het huishouden, maar een flexibele en duurzame manier van mobiliteit. Zo betaalt u niet langer voor bezit, maar voor gebruik. Kijk voor de actuele situatie op www.havenstadt.nl


DE MOOISTE BADKAMERS VINDT U BIJ ONS KOM LANGS EN ERVAAR HET ZELF!

De mooiste showroom


Wij houden

open huijs HET HELE JAAR

Open Huizen Dag, dat hebben onze klanten het hele jaar door! Je wordt gastvrij ontvangen en rondgeleid in het huis waar je interesse in hebt wanneer je wilt. Maak hiervoor een afspraak voor een bezichtiging met ĂŠĂŠn van onze medewerkers. Buiten de zon- en feestdagen staan wij voor

je klaar. Hopelijk zien wij je enthousiasme terug in de vorm van een afspraak voor een tweede bezichtiging of misschien wel een bod. Bel naar 0187 - 68 48 68, kom langs op de Hoenderdijk 7a te Ouddorp of kijk op bezuijenbemiddeling.nl voor informatie. Graag tot ziens!

Bezuijen Bemiddeling


Exclusieve woning

Exclusieve woning

Exclusieve woning

Molendijk 7 DEN BOMMEL

Kerkstraat 5 GOEDEREEDE

Dijkstelweg 61 OUDDORP

Modern landhuis met binnenzwembad, landelijke ligging, autostalling, buitenschuur en gastenverblijf.

Dit prachtig Rijksmonument met sfeer, stijl en authentieke details staat in het hart van Goedereede.

Een volledig getransformeerde boerdetij. Echt een plaatje! Binnenkort op onze website.

Vraagprijs € 2.000.000 k.k.

Vraagprijs € 650.000 k.k.

Vraagprijs € 1.300.000 k.k.

Bekaf 15 GOEDEREEDE

Braamstove 34 OUDDORP

Haagsestraat 14 STELLENDAM

Waanzinnig herenhuis, hoogwaardig afgewerkt en instapklaar aan de haven van Goedereede.

Een ruime, uitgebouwde hoekwoning met vier slaapkamers, luxe keuken én een zonnige tuin.

Leuke hoekwoning uit 2010. Staat in een jonge kindvriendelijke wijk met speelveldje voor de deur.

Vraagprijs € 413.500 k.k.

Vraagprijs € 295.000 k.k.

Vraagprijs € 250.000 k.k.

Recreatiewoning

Recreatiewoning

Recreatiewoning

Prinsenhof 74 OUDDORP

Prinsenhof 85 OUDDORP

Hompelvoet 22 OUDDORP

Een knus goed onderhouden houten chalet op een perceel van 820 m² erfpachtgrond.

Sfeervolle bungalow in 2015 geheel gerenoveerd en voorzien van stucwerk en dubbele beglazing.

Op een mooi perceel eigen grond van totaal 647 m² ligt deze royale vrijstaande recreatiewoning.

Koopsom vanaf € 120.000 k.k.

Vraagprijs € 236.500 k.k.

Vraagprijs € 350.000 k.k.

Ons complete actuele aanbod vind je op bezuijenbemiddeling.nl


BINNENKIJKEN

HELEMAAL GEK van AMERIKA Tekst Kees van Rixoort; foto’s: Ella Vermaas

“Eerst muziek”, zegt Yvonne. Luttele seconden later is Calvin’s Corner vervuld van de Amerikaanse zangeres Etta James en haar band. Heel passend in deze entourage. “Ik heb altijd muziek aan. Zonder kan ik niet.” De muziek komt uit een nieuwerwets apparaat achter de bar, maar later zal Yvonne ook nog de nostalgische jukebox aanzetten. Calvin’s Corner bestaat op 2 april vijf jaar. In 2013 startten Yvonne en haar man Michel deze bijzondere zaak aan de Voorstraat in Dirksland. De jaren daarvoor hadden ze het pand, waarin voorheen de plaatselijke fietsenmaker was gevestigd, flink onder handen genomen. “We wilden het zo veel mogelijk in originele staat brengen. Die grote winkelruit uit de jaren zeventig hebben we er bijvoorbeeld uitgehaald. Het moest passen in het geheel van de straat. Dit heeft karakter.” Spullen De zaak is een mengelmoes van lp’s, kleding, kaarten, blikken, Zippo’s, Mexicaanse kleden, echte Hawaïshirts en ga zo maar door. “Spullen”, vat Yvonne alles samen. Spullen die uitnodigen tot een tijdje lekker snuffelen. Dat kan allemaal zonder enige verplichting, benadrukt de gastvrije en onderhoudende uitbaatster van Calvin’s Corner. Wat vrijwel alle “spullen” met elkaar verbindt, is Amerika. “Alles heeft een Amerikaans tintje. Ik ben opgegroeid met Amerika, helaas niet ín Amerika. Vanaf mijn

22

tweede kom ik er al, bij een neef van mijn vader.” Michel was dj in een strandtent in Hellevoetsluis. Hij ging ook in muziek handelen, vooral vinyl. Yvonne voegde daar andere “spullen” aan toe voor de verkoop. Veelal gebruikte artikelen, dingen met een verleden en met karakter. Samen liepen ze beurzen, festivals en evenementen af om een en ander aan de man te brengen. Op een gegeven moment wilden ze naast die ambulante handel – en de webshop – een vast punt, een zaak waar je je waren kunt uitstallen. Daar voegden Yvonne en Michel een belangrijk element aan toe: de diner. “We kregen te horen dat er bijna nergens koffie kan worden gedronken in Dirksland. In Amerika hadden we gezien dat je in heel veel zaken wat kunt drinken én naar het toilet kan. Dat is daar heel gebruikelijk en dat bleef hangen in mijn hoofd. Zo hebben we dat concept ook hier gecreëerd”, zegt Yvonne terwijl ze een nummer uit de jukebox laat klinken. Onze wereld De Amerikaanse stijl van Calvin’s Corner is zo goed getroffen, dat

vijf Amerikanen, die toevallig een keer in Dirksland waren, zich er meteen helemaal thuis voelden. “Dit is geweldig, zeiden ze. Zodra je over de drempel komt, ben je in onze wereld. Dit is hoe wij zijn en leven. Waar dat vandaan komt? Tja, dat is moeilijk uit te leggen. Het zit in je. Met Nederland heb ik niks, met Amerika des te meer. Hier ben ik in mijn eigen wereld.” Het vinylaanbod beperkt zich niet tot The States. “Nee, Bach hebben we niet, maar wel van Nederlandstalige muziek tot Queen en ACDC, blues, country… Pas hebben we zelfs hiphop erbij genomen.” De zaak koopt ook lp’s in. De eerste vijf jaren waren niet gemakkelijk. “Ik zeg altijd: Michel betaalt de rekeningen. Maar het gaat steeds beter. We trekken ook mensen uit Spijkenisse, Hellevoetsluis en Brielle. En steeds meer mensen uit het dorp komen koffie drinken. Even gezellig een bakkie doen, even socializen in een ander wereldje.”

In Calvin’s Corner is de naam van de zoon van Michel en Yvonne verwerkt. De naam van hun dochter komt terug in de bedrijfsnaam: Rocking Shelby.


23


BINNENKIJKEN

“Vijf Amerikanen vonden Calvin’s Corner GEWELDIG. Dit is hoe wij zijn en leven”

24


25


VE

FABIUSSTRAAT MELISSANT

 

Vanaf € 204.750 vrij op naam 5 gezinswoningen

 

RK

3/1 kapwoning met garage (optioneel) leefprogramma op de begane grond

TEL: 0187.68.44.07

PR

EE

DS

GE

ST

AR

T!

3 slaapkamers en een grote zolder ruime percelen eigen grond

KERKHOEK OUDDORP

 

OO

NO

G1

 

BE

SC

HIK

BA

AR

!

265 m2 perceel 5 slaapkamers mogelijk

WWW.HAMEETEMANMAKELAARDIJ.NL


VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

VERKOCHT

OUDDORP SPRINGERT 30

OUDDORP TOEKOMST 68

OUDDORP TOEKOMST 51

OUDDORP DUINKERKERWEG 25

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

OUDDORP DIJKSTELWEG 1A

OUDDORP DUINKERKERWEG 23

OUDDORP PRETORIUSLAAN 47

OUDDORP HAVENWEG 4

BEZICHTING OP AFSPRAAK

OUDDORP

OPEN HUIS 7 APRIL 11.00-15.00 UUR

STELLENDAM

€ 389.000,-

€ 250.000,-

ZEEBREKERSWEG 21

MOLENKADE 49

K.K.

 Perfect afgewerkte 2/1 kapwoning  254 m2 perceel  5 slaapkamers OPEN HUIS 7 APRIL 11.00-15.00 UUR

DIRKSLAND

OUDDORP

VOORSTRAAT 31

SPRINGERT 32

 Goed onderhouden monumentaal herenhuis  257 m2 perceel  5 slaapkamers

TEL: 0187.68.44.07

K.K.

BEZICHTING OP AFSPRAAK

€ 325.000,-

K.K.

OUDDORP

 Vrijstaande instapklare gezinswoning  170 m2 perceel  3 slaapkamers

€ 499.000,-

BEZICHTING OP AFSPRAAK

€ 485.000,-

OUDDORP

STATIONSWEG 31

SPREEUWENSTEIN 5

K.K.

 Ruime en unieke 2/1 kapwoning  1045 m2 perceel  6 kamers, 4 slaapkamers

BEZICHTING OP AFSPRAAK

GOEDEREEDE K.K.

 Halfvrijstaande woning met garage  225 m2 perceel  4 slaapkamers

BEZICHTING OP AFSPRAAK

€ 264.500,-

K.K.

 Royale 2/1 kapwoning  179 m2 perceel  5 slaapkamers

BEZICHTING OP AFSPRAAK

€ 259.000,-

STELLENDAM

KINDERDIJK 5

VOORSTRAAT 93

K.K.

 Unieke vrijstaande woning aan de voet van de dijk in Goedereede  207 m2 perceel  3 slaapkamers

€ 189.500,-

K.K.

 Ruime starterswoning in het centrum  109 m2 perceel  2 slaapkamers

WWW.HAMEETEMANMAKELAARDIJ.NL


Nog twee bouwkavels te koop van circa 2 3000 m HOFSTEDE BESTAAT UIT VIER RUIME BOUWKAVELS VOOR VRIJSTAANDE WONINGEN IN HET BUITENGEBIED VAN DIRKSLAND. VLAK BIJ HET GREVELINGENMEER EN OP NOG GEEN 2,5 KILOMETER VAN HET CENTRUM. DE KAVELS ZIJN TUSSEN DE 3000 EN 4000 VIERKANTE METER GROOT.

PRIJS: € 299.000 V.O.N.


INTERIEUR

KLEURRIJKE kinderkamer

Iedere ouder kent het probleem van rondslingerend speelgoed in de kinderkamer. Een leuke oplossing zijn de opbergstenen van lego. Die zien er niet alleen leuk uit maar kunnen ook worden gebruikt om een muurtje mee te bouwen. Te koop bij www.grasonderjevoeten.nl.

29


WONINGEN TE KOOP houd der voorbe Verkocht on

Achthuizen

Klimopstraat 15 Verkocht onder voorbehoud

Sommelsdijk Patrijsstraat 11 Koopsom: € 170.000,- k.k.

Melissant

Pieterstraat 51 Koopsom: € 158.000,- k.k.

Den Bommel Willem Alexanderstraat 33

Koopsom: € 145.000,- k.k.

Austinplein 50 Koopsom: € 152.000,- k.k.

houd der voorbe Verkocht on

FidesWonen verstrekt onder voorwaarden korting tot 10%. Interesse? Neem contact op met 0187-890400!

Herkingen

Sommelsdijk

Melissant

Sommelsdijk

Herkingen

Dirksland

Sommelsdijk

Koolmees 40 Koopsom: € 173.000,- k.k.

Adoptieplein 17 Koopsom: € 85.000,- k.k.

Binnenweg 53 Koopsom: € 152.500,- k.k.

Deurloo 10 Koopsom: € 120.000,- k.k.

Reiger 30 Verkocht onder voorbehoud

Reiger 42 Koopsom: € 157.500,- k.k.

Interesse?

Langeweg 10, 3241 KA Middelharnis

Neem dan contact op met FidesWonen.

Postbus 9, 3240 AA Middelharnis

Wij zijn iedere werkdag bereikbaar

Tel: 0187-890400

van 8.30 uur tot 12.00 uur en

www.fideswonen.nl

van 13.00 uur tot 16.30 uur

info@fideswonen.nl


COLUMN

GROTE LIEFDE GEVONDEN?

Blijft het latten of wordt het samenwonen? Bij de zoektocht naar een relatie, zou je ook verder moeten kijken dan je gevoelens. Het is niet erg om even nuchter naar de feiten te kijken. Ook al ben je hoteldebotel verliefd. Zo krijg ik, als notaris, geregeld de vraag van koppels welke keuze ze zullen maken. Blijven latten of gaan samenwonen? Zo’n vraag heeft meer dan alleen romantische consequenties. Sterker nog. Je keuze heeft juridische en financiële impact. Zo word je als je gaat samenwonen niet meer als alleenstaande gezien. Met alle gevolgen voor je eventuele sociale voorzieningen en toeslagen. Maar ook vanuit het oogpunt van de erfbelasting zijn er consequenties. Zo ben je voordeliger uit als je samenwoont, als het gaat om de belasting die je betaalt over een erfenis. En zo zijn er nog veel meer zaken die je op een rijtje moet zetten, als je een weloverwogen beslissing wilt nemen.

In een ‘lattersconsult’ bespreek ik graag met koppels hun wensen en welke vorm daar het beste bij past: een latrelatie of samenwonen. Soms komen we dan zelfs tot het advies om te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Dat is een officiële relatie via de gemeente, die partners de mogelijkheid biedt om apart te blijven wonen.

uiteindelijk de doorslag geven. ‘Dat is mijn echtgenoot’ of ‘bij ons thuis’ klinkt nu eenmaal heel vertrouwd. Soms kiest men alleen daarom al voor een huwelijk of samenwoon-relatie. In andere gevallen wint het onafhankelijk willen blijven. Kortom, iedereen maakt zijn eigen keuzes. En dat is maar goed ook. Maar wat een koppel ook besluit: ik ben blij als ik een bijdrage kan leveren om het zo optimaal mogelijk voor hen te regelen. Want een juridisch goed geregelde relatie, daar heb je een leven lang plezier van.

De juridische en financiële kanten van een relatie zijn belangrijk, maar vaak zie ik toch dat gevoel, romantiek of traditie,

Verkocht!? van begin tot eind betrokken Middelharnis Raadhuisstraat 3, 3241 CP Goedereede Noordzijde Haven 15, 3252 BH Tel. (0187) 47 61 11 info@notarissenGO.nl notarissengo.nl

Je koopt niet iedere dag een huis.

notaris. Die kan je waarschuwen voor een

Dus even een time out als je je

juridische en financiële misstap en maakt je

droomhuis hebt gevonden.

wegwijs op weg naar jouw huis.

Schakel eerst de kennis in van de Netwerk-

Notarissen Rien-Jan Benschop & Bastiaan Sterling


“Voor elk budget een passende Tieleman-keuken!”

FA M I L I E TIELEMAN

Tieleman Keukens | Korendreef 15 | 3241 AS Middelharnis | +31 187 602555 | www.tieleman.nl

016

BESTE SERVICE AWARD OPINESS.NL

TOPWINKEL OPINESS.NL

FINANCIEEL GEZOND GROENE VLAG GRAYDON

BESTE KEUKENWINKEL WUGLY.NL

BESTE FAMILIEBEDRIJF VAN GOEREE-OVERFLAKKEE

BESTE FAMILIEBEDRIJF VAN WEST-NEDERLAND

BESTE ZELFSTANDIGE WINKEL VAN NEDERLAND

WARME DOUCHE TROS RADAR

BESTE KEUKENSPECIALIST VAN NEDERLAND

2018

2017

2012 - 2017

2012 - 2016

2014

2011

2011

2010

2003 / 2004 / 2009

Woonmagazine GO - Editie april 2018  
Woonmagazine GO - Editie april 2018  
Advertisement