Page 1

Magazine over auto’s, fietsen en andere vervoermiddelen | 2e jaargang nr. 4 | november 2017

HANS ROBIJN: ZWAK VOOR BMW

U rijdt een lease auto? Jer. de Fonkert Burg. de Zeeuwstraat 130 3281 AL Numansdorp Tel (0186) - 658 111 www.jerdefonkert.nl

Automobielbedrijf Flakkee B.V. Watertoren 69, 3247 CL Dirksland T. 0187 - 48 44 66 info@autobedrijfflakkee.nl www.autobedrijfflakkee.nl

AxxiAuto verzorgt graag voor u het onderhoud! Uw leasepartner en BOSCHCAR Service partner. www.axxilease.nl

Ook reparatie s van alle retro scoo ters! Joos Jansestraat 35 3245 XH | Sommelsdijk 06 - 11267609 | 0187 - 848495


JAZZ JAZZ 1.3 i-VTEC TREND 102 PK Consumentenadviesprijs

€ 19.490,-

DE HONDA JAZZ is verkrijgbaar vanaf C-label. CO2-uitstoot: min. 106 g/km - max. 120 g/km. Gemiddeld brandstofverbruik: min. 1 op 21,7 km (4,6 l/100 km) - max. 1 op 19,6 km (5,1 l/100 km). Vorenbedoelde meetgegevens vloeien voort uit officiële homologatietests die zijn voorgeschreven in de Europese regelgeving. In de praktijk kunnen afwijkingen ontstaan als gevolg van factoren zoals rijgedrag, weersomstandigheden, beladingsgraad, aanwezigheid van bepaalde accessoires, de mate van onderhoud, etc.

AUTOBEDRIJF JAN VAN DIJK

SEGGELANT-ZUID 8 3237 ME BRIELLE TEL. 0181 413777 WWW.JANVANDIJK.NL De vermelde prijzen zijn inclusief 21 % btw, BPM en rijklaarkosten, excl. toeslag voor metaalkleur.


ONDERWEG OP GO | PAGINA 3

INHOUD 

AUTOLIEFHEBBER HANS ROBIJN

PAG. 05

SEAT INTRODUCEERT ARONA

PAG. 09

SKODA KAROQ

PAG. 13

PCA-SPECIALIST AUTO KOESE

PAG. 14

NOSTALGIE

PAG. 16

NIEUWE FORD MUSTANG

PAG. 17

EXCLUSIEVE RACER

PAG. 19

05

AUTOLIEFHEBBER HANS ROBIJN

11

ZAKENAUTO VAN HET JAAR

14

PCA-SPECIALIST AUTO KOESE

19 EXCLUSIEVE RACER


OP WAARDE

GESCHAT

MAZDA CX-3 DOOR ANWB BENOEMD TOT MEEST WAARDEVASTE KLEINE SUV* NU TIJDELIJK MET €2.000,- EXTRA INRUILWAARDE

AUTO LEGEMAATE Boerenweg 4 | 4301 SG Zierikzee | 0111 - 412686 | www.autolegemaate.nl | Mazda CX-3 vanaf € 23.690,-. Gemiddeld verbruik Mazda CX-3 van 4,0 tot 6,4 liter per 100 km / van 25,0 tot 15,6 km per liter / CO2-uitstoot van 105 tot 150 g/km. Prijzen incl. BPM, BTW en kosten rijklaar maken. Prijzen excl. metallic/mica lak en eventuele opties. Actie geldig bij aanschaf van een Mazda CX-3 met registratie voor 30 december 2017. Inruilaanbod niet geldig in combinatie met andere acties. Mazda CX-3 Dynamic en Mazda CX-3 GT Luxury zijn uitgesloten van het inruilaanbod. Afgebeeld model kan afwijken van de daadwerkelijke specificaties .Prijswijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en voorwaarden: www.mazda.nl. *anwb.nl, juni 2017.

GARAGE GRINWIS IS EEN OFFICIEEL LIGIER GROUP DEALER, INVOERDER VAN LIGIER EN MICROCAR BROMMOBIELEN. Als officieel Ligier Group dealer zijn we een minicar dealer met verstand van zaken. Ons bedrijf is gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van brommobielen van Ligier en Microcar. Daarbij hebben we in onze ruime showroom beide merken van Ligier Group onder een dak. Wij nodigen u uit om eens een kijkje te nemen in onze showroom.

DORPSWEG 43, OUDDORP | 0187 - 682311 | INFO@GARAGEGRINWIS.NL | WWW.GARAGEGRINWIS.NL


AUTOLIEFHEBBER

ONDERWEG OP GO | PAGINA 5

LIEFHEBBER VAN METAALBEWERKING Hans Robijn en z’n knaloranje BMW 2002, ze horen al bijna veertig jaar onafscheidelijk bij elkaar. Én Herkingen, dat ook. Evenals de Sint Elisabethstraat aldaar. Z’n leven lang woont Hans al in deze straat. Bijna zeventig jaar geleden werd hij er geboren. Toen hij het ouderlijk huis verliet omdat ‘ie trouwde, bleef hij in de Elizabethstraat wonen, zij het op een ander huisnummer. En daar woont hij nog steeds. Welk beter stekje kan hij ook hebben? Niet alleen om te wonen, maar vooral ook om z’n liefhebberij te kunnen beoefenen: metaalbewerking. Ook dat hoort onafscheidelijk bij Hans. Eén van de manieren waarop dat tot uitdrukking komt is de auto die hij al vier decennia lang bestuurt én onderhoudt: de inca-oranje BMW 2002, die in april 44 jaar oud wordt.

>> Lees verder op de volgende pagina.


PAGINA 6 | ONDERWEG OP GO

AUTOLIEFHEBBER


ONDERWEG OP GO | PAGINA 7

AUTOLIEFHEBBER

HANS ROBIJN UIT HERKINGEN Tekst en foto’s: Hans Villerius Nee, Hans heeft niet altíjd in de metaalbewerking gezeten. Eerst heeft hij op het land gewerkt. Maar dat werd ‘ie op gegeven moment zat. Hij wilde wat anders en is toen ‘de metaal’ in gegaan. “Diploma’s heb ik nooit gehaald, maar déze zijn goed”, zegt Hans terwijl hij z’n twee handen naar voren steekt. In de praktijk heeft hij zich het werk aangeleerd. En dat blijft toch de beste leermeester. Trouwens, in z’n jongensjaren sleutelde hij al aan brommers en motoren. Het zat er dus altijd al wel in bij hem. En die liefhebberij is ‘m altijd bijgebleven. Toen hij het landarbeiderswerk vaarwel had gezegd, heeft hij eerst bij het toenmalige Rumptstad in Stad aan ‘t Haringvliet gewerkt, daarna jarenlang bij De Lignie in Herkingen en als laatste bij Koni in Oud-Beijerland. Daarvandaan is hij de vut ingegaan. Maar als je in Hans’ schuur naast z’n huis kijkt, zou je zeggen dat hij nog volledig in de metaal werkzaam is. En eigenlijk is dat ook zo. Stilzitten is helemaal niks voor hem. Wordt in huis de keuken wel eens als domein van de huisvrouw betiteld, de schuur naast z’n huis is echt het domein van Hans. Daar geniet hij hele dagen van z’n hobby, te midden van allerlei zware machines die je ook in een smederij aantreft. Daar komen bijvoorbeeld de sierlijke metalen hekjes vandaan die rondom zijn tuin staan. Maar ook de oldtimer Allis Chalmer tractor uit 1965, die bij ‘m in de schuur staat, heeft hij geheel zelf gerestaureerd. Net als een kleiner trekkertje, uit 1956, dat hij laatst van de hand heeft gedaan.

Luisteren

Ook van zijn klassieke BMW doet Hans het onderhoud geheel zelf. Tenminste, het meeste. “Kleppen stellen laat ik m’n broer doen. Die is daar toch wat beter in”, zegt hij, “maar verder doe ik alles zelf”. Zijn er oude BMW-onderdelen nodig, dan heeft hij daarvoor een adres in Losser, waar alles van BMW voorhanden is. “Die man kent me inmiddels wel. Als ik bel, weet hij ‘t meteen.” Onderdelen heeft hij vooral nodig als er wat gerestaureerd moet worden. Zoals momenteel de voorspoiler met bumper, die nu dus

aan de wagen ontbreekt. Vraagt deze oldtimer veel onderhoud? “Nee”, reageert Hans beslist, “niks bijzonders, gewoon net als bij iedere auto. Alleen kun je bij deze auto’s alles zelf nog doen. Zonder elektronica en zonder dat je met een computer een auto uit hoeft te lezen om storingen op te sporen. Bij deze auto’s gebruik je je oren nog om problemen op te sporen. Gewoon luisteren.”

Zwak

Zou Hans ook zo’n liefhebber van oude auto’s zijn geweest wanneer hij nu geen BMW had staan, maar bijvoorbeeld een Opel Kadett? “Nou, dat durf ik niet te zeggen. BMW heeft toch voor mij toch iets speciaals. Mijn eerste auto, toen ik nog verkering had, was al een BMW, een rode 1602. Daarvan deed ik het onderhoud ook al zelf. Toen kwam er een witte 2002, die ik later mintgroen heb gespoten, wél een originele BMW-kleur trouwens. Korte tijd heb ik nog een Alpha Süd gehad, maar daarna werd het toch weer BMW, de oranje 2002, waar ik nog altijd in rijd. Ja, voor BMW heb ik toch altijd wel een zwak gehad!”

In stand houden

Hans gebruikt zijn wagen eigenlijk alleen op het eiland. Daarbuiten komt hij niet veel. Ja, wel op de motorfiets die hij ook nog heeft staan, een mooie Suzuki, die nu trouwens weer in z’n winterstalling staat. Clubs van oldtimerliefhebbers bezoeken doet Hans ook niet. Alleen aan de oldtimerrit tijdens één van de Diekdagen in Middelharnis doet hij wel eens mee. Het waardevolle van zo’n auto te hebben is voor Hans vooral gelegen in het in stand kunnen houden van zulk moois. Ook anderen waarderen dat, merkt hij. “Mensen steken nogal eens hun duim op, als je voorbijrijdt. M’n vrouw zegt dan weleens: ‘ze zwaaien naar je, ken je die mensen?’ Ik zeg dan: ‘nee, maar dat zal wel voor de auto zijn’.” Vijftien jaar geleden is er een nieuwe, vanzelf originele, 100 pk sterke BMW-motor in gegaan. Daar heeft hij sindsdien zo’n 15.000 kilometer mee gereden. Het mag dus duidelijk zijn, zegt Hans: “Deze verslijt ik gewoon nooit meer…!”


LEKKER LEKKER OP WEG MET LEKKER OP WEG MET EEN SCHERPE OP WEG MET SCHERPE EEN SCHERPE PREMIE EEN SCHERPE PREMIE PREMIE

Hier valt zelfs voor ons geen eer te behalen Het kopen van een nieuwe of tweedehands auto is Het kopen van een nieuwe of tweedehands auto is eenHet grote uitgave, dan ook dat deze goed kopen van het eenisnieuwe of belangrijk tweedehands auto is een grote uitgave, het is dan ook belangrijk dat deze goed Het kopen vanu een of belangrijk tweedehands auto verzekerd is zodat met een ook veilig gevoel dedat weg opisgoed kunt. een grote uitgave, het isnieuwe dan deze verzekerd is zodat u met een veilig gevoel de weg op kunt. een grote uitgave, het is dan ook belangrijk dat deze goed Voor alle auto’s kunnen wij een passende autoverzekering verzekerd is zodat u met een veilig gevoel de weg op kunt. Voor alle auto’s kunnen wij een passende autoverzekering verzekerd is zodat u met een veilig gevoel de weg op eerste kunt. tegen eenauto’s scherpe premie aanbieden, of het nu uw Voor alle kunnen wij een passende autoverzekering tegen een scherpe premie aanbieden, of het nu uw eerste Voor alle auto’s kunnen wij een passende autoverzekering auto is scherpe of niet. Maak een afspraak of langs tegen een premie aanbieden, ofkom het nu uw om eerste autoeen is of niet. Maak eenaanbieden, afspraak of langs tegen scherpe premie ofkom het nu uw om eerste te zien wat wijMaak voor uw auto kunnen betekenen. auto is of niet. een afspraak of kom langs om te zien wat wijMaak voor een uw auto kunnen betekenen. auto is of niet. afspraak of kom langs om te zien wat wij voor uw auto kunnen betekenen.

Design: Sfa Print

Design: Sfa Print Design: Sfa Print Design: Sfa Print

te zien wat wij voor uw auto kunnen betekenen.

Maak afspraak. Maak eens een afspraak. Maak eens eenafspraak. afspraak. Maak eens een Bel, mail of kom even langs Bel, mail even langs Bel, mail of kom langs Bel, mail of kom even langs Prins Ooltgensplaat, Prins Hendrikstraat Hendrikstraat 1, Ooltgensplaat, Telefoon: 0187 -- 63 E-mail: info@de-vos.nl Telefoon: 0187 63 14 55, 1, E-mail: info@de-vos.nl Prins Hendrikstraat Prins Bernhardstraat 4, Ooltgensplaat, Ooltgensplaat, Telefoon: 0187-eens -63 6314 14op 55,www.de-vos.nl E-mail: info@de-vos.nl Kijk0187 ook eens Kijk ook www.de-vos.nl Telefoon: 55, E-mail: info@de-vos.nl

Kijkook ookeens eensop op www.de-vos.nl www.de-vos.nl Kijk

autoschadeteam.nl

jammer dat ons werk onzichtbaar is..


NIEUW IN DE SHOWROOM

ONDERWEG OP GO | PAGINA 9

DERDE GENERATIE X3 Het was een revolutie in 2003. De introductie van de allereerste BMW X3, de suv was lekker compact en behoorlijk sportief. Dat slaat aan, want er zijn al meer dan 1,5 miljoen exemplaren van de band gerold. Deze maand is de derde generatie verschenen in de showroom. De nieuwe generatie is iets groter dan zijn voorganger, maar weegt minder. Dat lagere gewicht heeft alles te maken met het gebruik van aluminium. De auto biedt veel zitruimte voor bestuurder en passagiers en heeft daarnaast veel bagageruimte. Het model is in eerste instantie leverbaar met keuze uit twee dieselversies en een benzineversie. Vanaf december komen daar nog twee benzinevarianten bij: de BMW X3 xDrive20i en BMW X3 xDrive30i. Prijzen vanaf € 59.995,-.

SEAT INTRODUCEERT ARONA

COMFORTABEL EN SPORTIEF De Arona heeft alles in zich om uit te groeien tot een succesmodel. Het is een praktische, comfortabele en betaalbare auto. Het nieuwe model is een maatje groter dan de populaire Ibiza en past in het rijtje van de Renault Captur, Opel Crossland X en de Citroën C3. De luxere uitvoeringen zijn voorzien van handige snufjes, zoals adaptieve cruise control, automatische inparkeerhulp en vermoeidheidsherkenning. De Arona heeft een selectie pittige motoren met directe injectie, turbotechnologie en een automatisch start&stop systeem. De 1.0 TSI driecilinder benzinemotor is er naar keuze met 70 kW/95 pk of 85 kW/115 pk, die ook verkrijgbaar is met DSG automaat. Kopers hebben de keuze uit verschillende kleuren die gecombineerd kunnen worden. Dat maakt het model lekker persoonlijk. Verkrijgbaar vanaf € 22.290,-.


Autobedrijf S.B.Admiraal & Zn. BMW specialist

Autobedrijf S.B. Admiraal & Zn. is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in het merk BMW. Met onze groeiende onderneming onderscheiden wij ons in de markt door onze klanten persoonlijk, klantvriendelijk en betrouwbaar van dienst te zijn. Wij zoeken per direct een:

ALLROUND AUTOTECHNICUS Wij vragen: Voorliefde voor het mooie merk BMW - Bezit van diploma 1e autotechnicus en APK diploma - Geldig rijbewijs B - Geruime werkervaring in de automotive - Goede beheersing van de NL taal in woord en geschrift - Positieve instelling. Wij bieden: Afwisselend werk - Een professionele werkomgeving met moderne apparatuur - Goede salariĂŤring - Prettige werksfeer Mogelijkheid om je verder te ontwikkelen.

Ben je geĂŻnteresseerd? Stuur dan je CV en motivatie per mail naar: info@autobedrijf-admiraal.nl Per post kan natuurlijk ook: Boezemweg 17 - 3255 MC - Oude Tonge

Uw automotive vacature in Onderweg op GO? Neem contact op voor de mogelijkheden. (0187) 471020 | verkoop@eilandennieuws.nl www.eilandennieuws.nl


AUTONIEUWS

OPEL ASTRA VERKOZEN TOT ZAKENAUTO VAN HET JAAR 2018

ONDERWEG OP GO | PAGINA 11

De Opel Astra en Astra Sports Tourer zijn uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2018. Volgens de vakjury onderstreept de nieuwe Astra dat het betaalbare middenklasse-segment ook businessclass-kwaliteiten in huis kan hebben. Met name de Astra Sports Tourer valt dankzij extra ruimte, rijdynamiek en aantrekkelijk design in de smaak bij lease-, fleet- en andere zakelijke rijders. De Zakenauto van het Jaar is een praktijkprijs. Deelnemende auto’s moeten zich op alle terreinen in het dagelijks gebruik bewijzen, zeker als het gaat om kosten. Ook op dat gebied maakt de Astra volgens de Zakenauto van het Jaar-vakjury indruk. Daarnaast doet de Astra qua

PRIUS VIERT TWINTIGSTE VERJAARDAG In 20 jaar is er veel veranderd: van de manier waarop we communiceren, ons vermaken, de wereld om ons heen zien tot de manier waarop we autorijden! Dit laatste hebben we vooral te danken aan de introductie van de Toyota Prius in 1997, de allereerste elektrische auto die niet hoeft te worden opgeladen dankzij de innovatieve hybride technologie. Nu, 20 jaar later, blijft Toyota zijn hybridetechnologie innoveren en evolueren. Inmiddels is deze technologie in het overgrote deel van de Toyota modellen beschikbaar en wordt het gebruikt door meer dan 10 miljoen Toyota rijders over de hele wereld.

rijervaring niet onder voor een model uit een hogere klasse en levert Opel geavanceerde, sterke en toch ook zuinige motoren die zakelijke gebruikers doorgaans verwachten. De vakjury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland (LeasePlan, Athlon Car Lease, Alphabet en Arval), vertegenwoordigers van grote fleetowners (BAM Groep, Siemens, Enexis en CapGemini), onafhankelijke lease-experts en ervaren vakjournalisten. Ter gelegenheid van het winnen van de titel ‘Zakenauto van het Jaar 2018’ introduceert Opel het speciale ‘Zakenauto van het jaar 2018’-pakket voor de Astra Business Executive-uitvoering. De Opel Astra 5-deurs Business+ is er zakelijk vanaf € 339,- exclusief BTW per maand via Opel Leasing.


het diploma stoffen, in 2002 ig jaar het certibrandwacht en vor ter redder. Zo wa kte vla per ficaat Op oden mogelijkgeb de nen heeft hij bin opleidingen aan ale xim ma heden het k allemaal oo e dez ot slo gedaan en r woonde rde Ve af. olg gev met goed vonden bij ena oef de uw tro hij altijd et housiasme en inz en door zijn ent a’s op sleepleg col e ger jon l nam hij vee w weerman of -vrou touw om de brand . Voor hen zijn nu ze die n te worde wijls als vraagbaak fungeerde hij dik

uten en zijn vrouw

André van den Ho

zijn zoj

Fot contact op te , gend verzocht : 06 23130403, t name Stellendam Steef van Loon, tel. t me burgers van, me e efd ho er est ksafe.nl. Met me kli rge n@ bu oo anl De ail: stv hulp hebt. orden van e-m nbrood voor wo nte e kre dez bij van t en verkop ‘t echter nie zaterdag, is rgemeester het bu pen De elo n. afg late ad, te Da ord & waardering e woorden Wo ijk een van lsd dez me bij t Som nie ter van de kern hoefde ‘t ech lucosemeter Namens Hare in edg n. blo late te zijn ng ers eri verkop 11:27:21 van waard 20-6-2012 mocht zepdf de araatje zit in een pblok-Shell. gin Beatrix nin Ko612 _eilnieuws_v verloren. Het app Majesteit 200 k een Koninkoo ast itg spu e zwart etui. scheidend ing uitreiken. lijke onderscheid

op de kazerblusploeg, zowel . Burge- van de bij een alaraan ruk hem uit bij de s eef ens als tijd nooit teverg inbreng is de gemeen- ne w jou van or lde do Ve de de n g. Me meester Va ond dan merin een hechte gav jda dam vri llen had Ste de oeg te Goederee r de bluspl paraat staat om idswoorden voo club mensen die ook warme afsche helpen ten tijde te ens hun medem André. dens je brandTij . ten itei van calam groot aantal een .. je en. do heb e te ercarrièr Leren door waarbij je de je een steun we s akt wa ma ng ege ari me erv “Door je s uitrukken r de bevelvoerder en toeverlaat voo

stations

Shell Knöps Tank

KOESE ! S E N I Z vo e l! A G r a il A e ja M 0 en v ig g e e 2 t N a E a t K s beA ertIieJn M BrêêveW prijsd ! dagelijks scherp ge

C

M

Y

tevens nachtautom

MY

Tijdens de jaarSTELLENDAM van het brandd on sav lijkse korp ede, afgeloere ed weerkorps Go urant Expo sta pen vrijdag in Re rd ZORG ,ERwe E OV ndam lle Ste te MAGAZIN t lie gv rin Ha brandvan en om gen afscheid van den Houten. weerman André kreeg hij een eid Bij die gelegenh rscheiding uitde on jke kli nin Ko burgemeester gereikt, waarvan er te mm een de gem In dit nu van lde Ve Ger van de de ren ho be bij de m Goedereede he eldde. versierselen opsp JAARGANG

… een roosje Slapen als

5, NUMMER

snurken alles over

spataderen, Last van

Gezond

bewegen,

melsdijk

• Middelharnis/Som

CY

” - Langeweg 113

“De Ronde Boom

• Ouddorp

CMY

er 8 - novemb

2017

2017 Oktober

K jaargang

Tilse Kip  Verse eieren en ren.nl www.debaareie

11

ssende Een zelf kluARKT

beroep Bijzonder r Boomrooie

Evenemente

eg 30 ke Achterw Westelij sdijk Sommel nl 3245 BJ lydevos. 000 | info@wil 0187 781 afspraak Alleen op OS.NL ILLYDEV WWW.W

bij de aanHét adres van een op of verko oning ! (recre atie)w op 68 of kijk - 68 48 l Bel 0187 iddeling.n uijenbem www.bez

Een stap verder emersmagazin

p van en verkoo Reparatie tablet/telefoon en PC/laptop

gemaakt

erking met:

in samenw

Dit ondern

U rijdt een

ber 2017

| septem

e.nl l ese.n koes w.re ultko nault www. rena ww

nl

xilease.

lharni 1C Midde

70967

0187-4

1 cht le klas, in 200 diploma Brandwa lijke aar gev er nn rke het certificaat Ve het diploma Hoofd stoffen, in 2002 ig jaar het certibrandwacht en vor water redder. Zo ficaat Oppervlakte de geboden mogenen bin hij ft hee inximale aan opleid lijkheden het ma e ook allemaal dez ot slo en aan gen ged Verder woonde hij met goed gevolg af.

enavonden bij en altijd trouw de oef e en inzet nam asm door zijn enthousi w lega’s op sleeptou hij veel jongere col an of -vrouw te om de brandweerm zijn. Voor hen fun worden die ze nu en ls als vraagbaak wij dik hij rde gee lega’s klopten nooit ook de oudere col aan. Burgemeester hem bij s eef teverg . lde Ve Van de

Ook reparaties van alle retro scooters!

lease auto?

voor t graag verzorg oud! AxxiAuto u het onderhen BOSCHartner Uw leasep partner. CAR Service www.ax

s

Kerkepad

g nr. 3

| 2e jaargan

rs

BOUWM

trouwerij Stijlvolle Marline Sjaak en

e wordt

Bezuijen Bemiddeling

nkalender

middelen

vervoer

Nieuwe-ToNge Tel. (0187) 652484 iers.nl www.dewaalhoven

Z-

6

en andere

De Waal Hovenie

www.knopsbv.nl

T. m bij 'A Den Bommel, T twerp onreta il en  en  Ook voor horecawonen

n r aanpassinge met of zonde het in je!' Je hebt

nlijke omstandigVanwege persoo van den Houten heden kon André deel uitmaken van (38) niet langer 2 araan hij van 199 de blusgroep, wa en is geweest. Op nd bo ver 2 201 tot 2 trad hij er als Nieuwjaarsdag 199 in dienst en ger illi rijw erv we brand rna steeds verder daa h zic de am bekwa hij In 1994 behaalde in dit vakgebied. , in 2000 het cht wa nd Bra a het diplom

fietsen

. 06 e'00  ijk800 874 748 chtel 158 06ba–15

aan te doen? wat is er

s Villerius

auto’s,

k melsdij dijk Som DK Sommels sdij mel 2a,k3245DK Som wer Sper Sommelsdijk 324 625 -6116 Spe 01872a, Tel.rwer 1662d 7-61alan Tel. 018Ann Sint Sint-Annaland RB 4697 15, g Veilingwe d625 alan d -653 Sint 0166 Tel.Ann Sint-Annalan eg 15, 4697 RB Veilingw len 5 50, 4691 RZ Tholen Tho 0166-65362eg Tel. Slabbecoornw 500 Tel. 0166-600

UE R MONIQ AUFFEU D AAN BUSSCH GER IS VERSLIN ERIKAAN’ HAAR ‘AM

s

ernemer

e voor ond

Magazin

pneu en slaapa

Geschreven door Han

ne over

Magazi

- Oosterweg 2 “Knöps Ouddorp alleen ! méér dan tanken

3

redden. ‘Een leven

!

24-uur per dag tanaatken

CM

t 130 Jer. de Fonker Zeeuwstraat Burg. de Numansdorp 3281 AL - 658 111 Tel (0186) kert.nl www.jerdefon

r.nl

www.visser-visse

aat 35 Joos Jansestr sdijk | Sommel 848495 3245 XH 09 | 0187 06 - 112676

edrijf AutomobielbB.V. Flakkee

d

CL Dirkslan ren 69, 3247 44 66 - 48 .nl T. 0187 fflakkee tobedrij .nl info@au fflakkee tobedrij www.au

Waterto

foon: 0187 617 300

Middelharnis, Tele

. . . Stipt

ncials.nl www.lodderfina or nto belastingadvieska • 0187-663298 Administratie- en 47 CL Dirksland 32 • a 49 Watertoren

0187 - 471020 | info@eilandennieuws.nl www.eilandennieuws.nl

WAT VAN VER KOMT... ( althans... zo ver is het eigenlijk niet )

Kijk voor uw dichtstbijzijnde Volkswagen, Audi, SEAT of ŠKODA vestiging op:

AUTO HOOGENBOOM.NL


AUTONIEUWS

ONDERWEG OP GO | PAGINA 13

KAROQ NIEUW MODEL SKODA Als je de Karoq in één woord moet samenvatten, dan is het ‘praktisch’. De auto is lekker ruim, er is genoeg plek voor 1630 liter bagage. Wat direct opvalt, is de meer dan complete uitrusting van de Ambition basisuitvoering. Elke KAROQ wordt bijvoorbeeld standaard geleverd met airco, cruise control, parkeersensoren, lichtassistent en lichtmetalen velgen. Vanaf eind december is de KAROQ te zien bij de dealers; de levering start eind januari 2018. De prijzen van de KAROQ beginnen bij € 28.990.

ONTSPANNEN IN DE FILE DE NIEUWE AUDI A8

Audi heeft de compleet nieuwe Audi A8 onthuld. De nieuwe Audi A8 is de allereerste productieauto die vergaand is voorbereid op autonoom rijden. De Audi AI traffic jam pilot neemt functies van de bestuurder over bij fileverkeer tot 60 km/u op provinciale wegen en snelwegen waarvan de rijbanen door vangrails zijn gescheiden. Het systeem is te activeren met een AI knop op het middenconsole. De traffic jam pilot start, accelereert, stuurt en remt zelf. De bestuurder hoeft daarbij niet meer continu op het verkeer

te letten en kan de handen van het stuur nemen (afhankelijk van de regelgeving in het land) en andere dingen gaan doen. Als het systeem zijn limieten heeft bereikt, krijgt de bestuurder een seintje om zelf de besturing weer over te nemen. De traffic jam pilot is technisch gezien revolutionair te noemen. Tijdens het autonoom rijden controleert de zogeheten zFAS besturingseenheid permanent de gegevens die het via intelligente sensoren binnen krijgt. Naast de radarsensoren, een camera en ultrasone sensoren gebruikt Audi als eerste fabrikant ter wereld

ook een laserscanner. De Audi AI remote parking pilot en Audi AI remote garage pilot sturen de A8 zelfstandig in of uit een parkeerplek of garage, terwijl de bestuurder niet in de auto hoeft plaats te nemen. De bestuurder start de manoeuvre via zijn smartphone, die van de nieuwe myAudi app is voorzien. Op het toestel is live een 360 graden beeld te zien. De nieuwe A8 staat sinds half november in de showroom, de levering start begin volgend jaar. De prijzen starten bij € 105.185.


PAGINA 14 | ONDERWEG OP GO

ADVERTORIAL

PCA SPECIALIST AUTO KOESE:

“WIJ KENNEN DE KLANTEN BIJ NAAM, ZE ZIJN GEEN NUMMER” Gratis vervangend vervoer en gratis halen en brengen. Het zijn twee van de punten waarmee Auto Koese het verschil maakt. Net als de gratis opslag van zomer- of winterbanden. Maar het belangrijkste punt is volgens Bert van Biert: “Wij kennen de klanten bij naam, ze zijn bij ons geen nummer.” Bert van Biert, vestigingsmanager van PCA Specialist Auto Koese aan de Kastanjelaan in Middelharnis, is al bijna veertig jaar werkzaam in de autobranche. “Je kunt wel zeggen dat ik benzine in mijn aderen heb”, lacht hij. Auto Koese is uitgegroeid tot een bedrijf met drie vestigingen: aan de Sperwer in Sommelsdijk, de Kastanjelaan in Middelharnis en aan de Veilingweg in Sint Annaland. Als PCA Specialist biedt het bedrijf

alle diensten voor Citroen- en Peugeotrijders in de regio. Zowel voor zakelijke als particuliere klanten. Bert van Biert, afkomstig van een groter bedrijf, geniet van het werken bij Auto Koese. “Ik heb veel klanten die ik al jaren ken en daar heb ik een band mee opgebouwd”, aldus de ‘garageman’, die al bijna veertig jaar in het vak zit. Hij weet uit ervaring dat persoonlijke aandacht heel belangrijk is voor klanten van het eiland. “We zitten lekker dicht bij de klant en dat spreekt mij heel erg aan. We kennen iedere klant en dat wordt gewaardeerd, ook door mensen van buiten het eiland. Wij hebben zelfs klanten uit Rotterdam en ver daarbuiten.” Auto Koese is specialist in de merken Peugeot en Citroën. Van Biert vertelt dat vooral door allerlei oorzaken het aantal Citroëns wat is achtergebleven op het eiland. Graag zou hij weer het

Veel lease mogelijkheden Auto Koese heeft een aantrekkelijk leaseprogramma voor zowel de zakelijke partner als de particuliere klant. Binnen deze programma’s kunnen onderhoudsafspraken gemaakt worden voor de individuele zakelijk rijder, maar ook voor een zakelijk wagenpark. Daarnaast kan men ook een onderhoudsafspraak maken voor auto’s die bij een bedrijf horen.


ONDERWEG OP GO | PAGINA 15

ONDERHOUD LEASEAUTO

Bij Auto Koese kunnen zakelijke rijders terecht voor al het onderhoud aan hun leaseauto. Het autobedrijf regelt dan alles met uw leasemaatschappij.

Pluspunten van Auto Koese

+ Gratis halen en brengen + Gratis vervangend vervoer + Gratis winterbandenopslag + Auto Koese dealerpas + Leaseprogramma voor bedrijven en particulieren

‘Citroëngevoel’ laten groeien. Hij wijst hierbij op de schitterende modellen in zijn showroom. Naast de nieuwe Citroëns en Peugeots heeft Auto Koese altijd 40 jong gebruikte auto’s in de verkoop. Bij sommige staat de teller zelfs nog op 0. Deze auto’s - die met dezelfde fabrieksgarantie als nieuwe worden geleverd – worden door de importeur vanuit vestigingen in het buitenland in Nederland in de markt gezet. Deze auto’s zijn daardoor erg interessant geprijsd.

Service

Service heeft Auto Koese hoog in het vaandel staan. “Wij hebben een haal- en brengservice als auto’s voor een beurt of reparatie naar de garage moeten en als dat nodig is ook gratis vervangend vervoer”. Daarnaast heeft men een gratis winterbandenopslag. Verder kunnen klanten van Auto Koese kiezen voor één van de onderhoudscontracten, dat levert mooie voordelen op.

Auto Koese Dealerpas

De contactgegevens van de verschillende vestigingen zijn: Kastanjelaan 41 in Middelharnis, 0187-700217. Sperwer 2a in Sommelsdijk, 0187-611662. Veilingweg 15 in Sint-Annaland, 0166-600500. Zie ook voor meer info en occasions: www.auto-koese.nl

Klanten van Auto Koese kunnen een Auto Koese Dealerpas verkrijgen. Voor een klein bedrag per jaar krijgt men veel voordelen, zoals verschillende gratis checks en apk, maar bij de pas hoort ook pechhulp in heel Europa en een aantal kleine reparaties. Natuurlijk kunnen de mensen van Auto Koese in de drie vestigingen alle inlichtingen verstrekken.

ACTIE: Navigatie update

Het updaten van uw navigatiesysteem kost nu slechts € 49,- in plaats van € 149,-. (Deze actie is alleen geldig in combinatie met een onderhoudsbeurt.)


PAGINA 16 | ONDERWEG OP GO

VROEGER

NOSTALGIE OP RIJ Op zoek naar wat leuke nostalgische plaatjes van auto’s, kwamen we in een oude jaargang van Eilanden-Nieuws dit plaatje tegen. De foto is afkomstig uit een krant van 1968. De auto’s stonden in een advertentie van Autorijschool, Taxi en Autoverhuur Joh. Pikaart. We zien van links naar rechts een Daf, een Opel, een Mercedes en een Opel bedrijfswagen.

DROOMAUTO’S BIJ GARAGE KNÖPS ‘Garage Knöps Middelharnis liet publiek droomauto’s strelen!’ Dit was de kop in Eilanden-Nieuws van 15 april 1966, ter gelegenheid van de opening van de nieuwe garage aan de Langeweg. Vele honderden ‘Flakkeese automobilisten’ en ‘overige belangstellenden’ bezochten de nieuwe garage. En er werden direct goede zaken gedaan. Op de foto een overzicht van de ‘aaibare’ auto’s uit die tijd.


AUTONIEUWS

ONDERWEG OP GO | PAGINA 17

PROTOTYPE VOOR HYBRIDE HONDA CR-V Volgend jaar komt de nieuwe generatie Honda CR-V naar Europa. Die wordt in ieder geval niet leverbaar met een dieselmotor, maar Honda heeft een alternatief: hybride. De CR-V Hybrid Prototype heeft een 2.0 i-VTEC benzinemotor en een elektromotor. Volgens Honda is een gewone automaat overbodig, in plaats daarvan monteert het merk een ‘fixed gear’ versnel-

lingsbak die zorgt voor een soepele overdracht van het motorkoppel. Honda kondigt aan dat de nieuwe CR-V in de loop van 2018 naar Europa komt, in ieder geval met een 1.5 i-VTEC benzinemotor en níet met een diesel. Hybridetechniek zou een mooie vervanger zijn, maar het is nog niet zeker of de CR-V Hybrid in productie gaat.

NIEUWE FORD MUSTANG Ford heeft in september 2017 de nieuwe Ford Mustang voor Europa onthuld. Deze kenmerkende sportauto heeft een nieuwe gestroomlijnde styling en bevat een meer geavanceerde motor dan voorheen. Daarnaast beschikt de nieuwe Mustang over nieuwe geavanceerde technologieën die de bestuurder ondersteunen en de rijervaring nog aangenamer maken. De levering van de nieuwe Ford Mustang aan klanten in Europa gaat begin 2018 van start. Het uiterlijk van de tijdloze Ford Mustang heeft een upgrade gekregen. De nieuwe Ford Mustang is nu nog gestroomlijnder en sportiever, terwijl het herkenbare karakter in de

meer dan 50 productiejaren behouden is gebleven. Waanzinnige prestaties en een prettige rijervaring hebben altijd al ten grondslag gelegen aan het DNA van de Ford Mustang. Met de technologische upgrade aan de nieuwe Ford Mustang wordt de prestatie nog beter en is de rijervaring nog aangenamer. De geavanceerde nieuwe automatische transmissie met 10 versnellingen maakt de Mustang zuiniger dan ooit te voren en zorgt ook voor een snellere acceleratie. Dankzij de realtime adaptieve schakelplanning kan de automaat zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en de juiste versnelling kiezen voor elke situatie.


PAGINA 18 | ONDERWEG OP GO

PRIJSPUZZEL Woordzoeker

Puzzel mee en maa kans o k pe GRATIS en AP van Au K to Wisse.

In deze woordzoeker staan woorden verborgen. Sommige letters worden vaker gebruikt. De overgebleven letters vormen een woord. Hoe luidt dit woord? Alert Amfora Aster Baars Baboe Barbeel Bistro Blazer Cadet Despoot Enige Fantoom Gerei Giller Grauw Hoogst Imago

Invloedrijk Keuze Koker Kracht Lamel Larve Latrine Lijstwerk Negus Opaal Opvulling Papil Potvis Roman Ruine Schaar Shawl

Sjouw Slalom Smeersel Sport Strip Teevee Tenor Treurzang Trits Ultra Uppie Vacht Verwaand Vlies Walvis Ijskast

WOORDZOEKER W201

S T R I P E O F IJ B I S T R O

H U E A O N B P A N G R A U W

A O P E T I A B V N E E E I A

W I O P V G B L L U T G R N L

© Persbelangen W201

L V N G I E O A R A L O U E V

O L A L S E E Z L A M L O S I

B I L C D T A E T A T E I M S

A E M R H N R R N R R Z L N S

R S IJ A G T I S A IJ I V D M G

B K T D G N P L IJ S T W E R K

E E E E E O R W C K S E S O O

E U N K R A C H T A R J P R K

L Z O T E B A A R S D A O E E

V E R W A A N D E T A E O U R

A M F O R A S L A L O M T S W

Heeft u de oplossing gevonden? Stuur de oplossing uiterlijk vrijdag 5 januari 2018 naar puzzel@eilandennieuws.nl. Graag onder vermelding van ‘Puzzel Onderweg’. Vergeet niet om uw naam en telefoonnummer te vermelden. Inzenden kan ook per post naar Postbus 8, 3240 AA in Middelharnis. De winnaar ontvangt bericht.

WE BESTAAN ALS AUTO WISSE AL 18 JAAR TIS ? A R G ERTE L OFFPRIJS ZAEN! DE RBAZ U VE

melijk op We richten ons voorna soonlijke de APK keuring. De per rderen waa ring ade ben e en eerlijk gezien de onze klanten enorm reviews positieve ANWB Garage e site onz op zijn die te lezen www.autowisse.com.

Verder kunnen wij u van dienst zijn voor: APK Automaten spoelen Aircoservice Aankoop keuringen Banden en velgen verkoop De en Montage van banden Diagnose stellen Dieselproblemen Distributieriem vervangen Grote en kleine beurten Levering van originele onderdelen Reparaties van alle merken Ruitvervanging en reparaties Schade afhandelingen Uitdeuken zonder spuiten Uitlijnen


ONDERWEG OP GO | PAGINA 19

EXCLUSIEVE RACER In 3,9 seconden sprint de BMW M4 CS naar 100km/u. De topsnelheid is begrensd op maar liefst 280 km/u. Indrukwekkende cijfers dus voor deze exclusieve BMW. In Nederland worden er slechts 20 in de markt gezet. Het model is te koop voor € 147.309. De CS is de exclusieve versie van de M4 coupé. Onder de motorkap ligt een biturbo zes-in-lijn benzinemotor, die staat garant voor 460 paardenkrachten.

Magazine

over auto’s

, fietsen

en andere

vervoermidde

len | 2e jaarga

ng nr. 4

Redactie Martijn de Bonte Hans Villerius Adri van der Laan

Advertenties en tarieven Ab van der Veer, tel. 06 42 43 96 09 Gert Verweij, tel. 06 50 44 83 59 Harold Sturm, tel. 06 13 98 11 63

Vormgeving Manon de Vos-Thijssen Klazina Tanis

Uitgever en bezorging Eilanden-Nieuws Postbus 8 3240 AA Middelharnis Tel. 0187 47 10 20 info@eilandennieuws.nl

Oplage 22.500

HANS RO BIJ ZWAK VO N: OR BMW

Jer. de Burg. deFonkert 3281 AL Zeeuwstraat 130 Tel (0186Numansdorp ) - 658 111 www.jerdefo nkert.nl

Automobiel bedr Flakkee B.V. ijf

Watertoren

69, 3247 CL Dirksland T. 0187 48 44 66 info@autobedri www.autobedri jfflakkee.nl jfflakkee.nl

U rijdt een AxxiAuto

lease auto?

verzorgt u het onder graag voor houd! Uw leasep artner CAR Service en BOSCHpartner. www.axxileas

e.nl

Ook repara ties van retro alle scoote rs!

Joos Jansest raat 35 3245 XH 06 - 112676 | Sommelsdijk 09 | 0187 - 848495

| novem ber 2017


FOCUS ST LINE SUV RANGE

DE NIEUWE FIESTA Een greepFORD uit Ford Iriks Een leder bekleed stuurwiel, sportstoelen, honinggraatgrille, lichtmetalen We kunnen OF nog wel even doorgaan. Maar dat doen we niet. Wat een ST-Line een ST-Line maakt, moet je zelf ervaren. Binnenkort in de showroom voor 24.205 incl 1.000 inruilpremie. Niets in te ruilen? Krijg je nog steeds 1.000 korting!

megadeals 14.995,239,-tot € 7500,- korting! 5-spaaksvelgen. VANAF

€24.205 RD INTRODUCEERT INCLUSIEF 750,AANKOOPREMIE

P.M. MET FORD PRIVATE LEASE

Een greep uit Ford Iriks megadeals tot €7500,- korting!

VA N A F

INCLUSIEF €1.000 Ford Galaxy

E DENIEUWE NIEUWE KUGA IS UIT FOCUS ST LINE UV RANGE Ford Mondeo Wagon Titanium

INRUILPREMIE (OOKMegadeal ALS JE NIKS IN TE RUILEN van €HEBT!) 7500,-

Megadeal van € 5100,-

van € 39.600,- voor € 34.600,-

van € 53.020,- voor € 45.499,-

Ford Grand C-MAX

Megadeal van € 7000,-

Megadeal van € 5135,-

van € 44.665,- voor € 36.665,-

van € 33.134,- voor € 27.990,-

25.705FORD 58.715 DE NIEUWE FIE 19.985

COSPORT

FORD KUGA

FORD EDGE

VANAF

VANAF

Autobedrijf Iriks Feel. Every.INCLFiesta. Moment. 2.000 AANKOOPPREMIE

Steenbergen: 0167 - 56 66 62 www.ford-iriks.nl

Autobedrijf Iriks

Middelharnis: 0187 - 48 26 44 www.ford-iriks.nl

14.995,239,DE NIEUWE DE NIEUWE FORD FIESTA PROFITEER NU VAN VELE

INCLUS IEF VANAF

V A N A F www.ford-iriks.nl OF

1.500

439

Ford Private Lease aanbieding van 239,- p.m. is gebaseerd op de Ford Fiesta Trend 1.1 5-drs 85pk o.b.v. 60 mnd/10.000km p.j. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 19,2-29,4; liter/100 km: 3,4-5,2; CO2 g/km: 87-118.

AANKOOPPREMIE

PER MND

MET FORD LEASE

INCLUSIEF 750,AANKOOPREMIE

V

A

N

A

949

F PER MND

MET FORD LEASE

P.M. MET FORD PRIVATE LEASE

14.995,- 239,JUBILEUMAANBIEDINGEN VANAF

OF

INCLUSIEF 750,AANKOOPREMIE

P.M. MET FORD PRIVATE LEASE

VANAF

AF

Ford S-MAX

25.995

Ford Transit al 50 jaar de gouden formule voor elke ondernemer INCLUSIEF

2.000

Financ i Leaseal

0% rente

Kijk er maar eens naar. Het is misschien niet wat je in je hoofd had, toen je aan een gezinsauto dacht. Maar misschien wel wat je heel graag wilt, als je een gezinsauto gaat kopen. En dan is hij ook nog eens heel scherp geprijsd. Kijk er nóg maar eens naar. Of kom er lekker in zitten.

Een greep uit Ford Iriks megadeals tot € 7500,- korting!

AANKOOPPREMIE Een leder bekleed stuurwiel, sportstoelen, honinggraatgrille, lichtmetalen

5-spaaksvelgen. We kunnen nog wel even doorgaan. Maar dat doen we niet. Wat een ST-Line een ST-Line maakt, moet je zelf ervaren. Binnenkort in de showroom voor 24.205 incl 1.000 inruilpremie. Niets in te ruilen? Krijg je nog steeds 1.000 korting!

€24.205

Ford Transit Connect Economy Edition TDCi vanaf Via Ford Lease al vanaf 67,- p/w Ook leverbaar als extra ruime L2

Ford Transit Courier Economy Edition TDCi vanaf Via Ford Lease al vanaf 60,- p/w

Een greep uit Ford Iriks16.900,megadeals tot €7500,korting! 9.995,11.495,-

VA N A F

Ford Transit al vanaf 19.175,-

Ford Transit Custom Economy Edition TDCi vanaf Via Ford Lease al vanaf 83,- p/w Ook leverbaar als extra ruime L2

INCLUSIEF €1.000Fiesta. Every. Feel. Every.Feel. Moment.Fiesta. Moment.

Ford Lease al vanaf 88,- p/w emde prijzen zijn Via consumenten(advies)prijzen in euro’s en inclusief BTW, BPM, recyclingFord Mondeo Wagon Titanium Ford Galaxy Ford S-MAX Ford Grand C-MAX EXTRA JUBILEUMEXTRA JUBILEUMEXTRA JUBILEUMEXTRA JUBILEUMge, legeskosten en VOORDEEL onvermijdbare kosten rijklaarmaken (nul-beurt, 2 kentekenplaten, in- en 2.500,INRUILPREMIE TOT 4.000,VOORDEEL TOT VOORDEEL TOT VOORDEEL TOT 3.500,1.000,ndig poetsenF Oen Zie voor(OOK kosten ford.nl/verkoopMegadeal Megadeal ALSen JE voorwaarden NIKS IN Megadeal RMegadeal D Ktransportkosten). U G A S T- L I N E Kom bij ons langs TE en ontdek welke Transit voor€u7000,de gouden formule is aarden. Genoemde leaseprijzen zijn vanafprijzen bij RUILEN Ford Lease op basis van een full operational HEBT!) van € 5100,van € 5135,van €BTW, 7500,Genoemde prijzen zijn consumenten(advies)prijzen in euro’s en inclusief BPM, recyclingsbijdrage, legeskostenvan en onvermijdbare kosten Private Lease aanbieding van 239,- p.m. is gebaseerd op de Ford Fiesta Trend 1.1 5-drs 85pk o.b.v. 60 mnd/10.000km p.j. Afgebeelde auto kan ontract rijklaarmaken met een Ford kilometrage van 20.000/60 Leasen betekent maatwerk, vraag afwijken van standaardspecificaties. Gemiddeld brandstofverbruik en CO maanden. -uitstoot: km/liter: liter/100 km: 3,4-5,2; CO g/km:op 87-118. (nul-beurt, 2 kentekenplaten, inen uitwendige poetsen en19,2-29,4; transportkosten). Indien enig moment voor alle consumenten een (inruil-) van €voor44.665,voorford.nl/ € 36.665,van € 33.134,- voor € 27.990,van € 39.600,€steeds 34.600,€ 53.020,€rekenen. 45.499,Ford Private Lease aanbieding van de 239,p.m. isvan gebaseerd op de Ford 1.1gebracht. 5-drs 85pk o.b.v.voor 60 mnd/10.000km p.j. Afgebeelde auto kan premie beschikbaar is,voor ismeeste deze al op consumenten(advies)prijs inFiesta mindering Zie kosten en voorwaarden m uw Ford dealer om de passende leaseprijs voor uen voor uit teTrend Wijzigingen km/liter: 19,2-29,4; liter/100 km: 3,4-5,2; CO g/km: 87-118. afwijken van standaardspecificaties. brandstofverbruik CO -uitstoot: verkoopvoorwaarden. Wijzigingen voorbehouden.Gemiddeld De afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2Genoemde prijs is een consumenten(advies)prijs in euro’s en inclusief BTW, BPM, recyclingbijdrage, legeskosten en onvermijdbare kosten rijklaarmaken (nul-beurt, 2 kentekenplaten, in- en uitwendig poetsen uden. Deuitstoot: afgebeelde auto’s standaardspecificaties. Gemiddeld branden transportkosten). Zie voor kosten en voorwaarden ford.nl/verkoopvoorwaarden. voorbehouden. De afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Gemiddeld brandstofverbruik en km/liter: 17,86-21,28 ;kunnen liter/100 km:afwijken 4.7 – 5.6; CO2van g/km:Wijzigingen 108 - 128. CO -uitstoot: km/liter: 13,51-21,28; liter/100 km: 4,7-7,4; CO g/km: 122-171. Het opgegeven brandstofverbruik en de CO -emissies zijn gemeten conform de Europese Richtlijnen (EC) 715/2007 en (EC) 692/2008. erbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 13,51-22,73; liter/100 km: 4,4-7,4; CO2 g/km: 115-171. 2

2

25.705 DE NIEUWE FORD 58.71 FI 19.985 2 extra voordeel bestaat uit een jubileumpremie en een extra premie die van toepassing is op geselecteerde 2 De genoemde aanbiedingen gelden voor de kleinzakelijke markt. Het genoemde maximale voorraadmodellen. Vraag uw Ford dealer naar de mogelijkheden. Genoemd tarief van Ford Lease geldt voor Full Operational Lease bij 72 maanden en 20.000 km per jaar. Genoemd rentetarief van 0.0% geldt bij Financial Lease met een maximale looptijd van 24 maanden. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW, BPM en afleveringskosten. Alle acties gelden tot nader order. Wijzigingen voorbehouden.

OSPORT Iriks Middelharnis Autobedrijf Iriks 2

2

Iriks Steenbergen tobedrijf Iriks www.ford-iriks.nl

ww.ford-iriks.nl Autobedrijf Iriks

FORD KUGA 0187-482644

Ford Iriks 2

DeMiddelharnis: Hofjes 44

Tel. 0187-482644 Middelharnis: VANAF Drukkerij 1 Tel.Steenbergen: 0187-482644

Tel.- 56 0167-566662 Steenbergen: 0167 66 62

Steenbergen: Middelharnis: 0187 - 48 26 44. www.ford-iriks.nl

0167-566662

VANAF ford-iriks.nl

Autobedrijf Iriks Steenbergen: 0167 - 56 66 62. www.ford-iriks.nl

INCLUS IEF VANAF

INCL 2.000 AANKOOPPREMIE Tel. 0167-566662 V A N A F www.ford-iriks.nl OF

AANKOOPPREMIE

MET FORD LEASE

1.500

FORD EDG

439

PER MND

Middelharnis: 0187 - 48 26 44

V

A

N

949

MET FORD L

Onderweg op GO - Editie november 2017  
Onderweg op GO - Editie november 2017  
Advertisement