WE MEAT 30 SOMMER

Page 1

NUM M E R 3 1 – 2022

DANMARKS ENESTE KØDMAGASIN INSPIRATION, KØD- OG MADOPLEVELSER FRA MESTERSLAGTEREN

BRÆNDTE

DANMARKS BEDSTE FRIKADELLE Få opskriften på Danmarks bedste slagterfrikadelle

KROGMODNEDE BØFFER Den ultimative smagsoplevelse

GRØNTSAGER PÅ GRILLEN


Sommermad TEKST Karina Faltz

FOTO Shutterstock

Sommer er ensbetydende med feriestemning, familietid, lange lyse aftener, bål og grill samt hygge i haven og ved vandet. Sommer er årstiden, hvor vores madvaner adskiller sig mest fra de øvrige årstider. Om sommeren spiser vi os mætte i lette salater med grønne blade, tomater, agurker, asparges, jordbær og selvfølgelig nye kartofler. Lige netop nu bugner marker og haver med lækre grøntsager, som ofte med stor succes kan købes lokalt eller hentes i køkkenhaven, hvis man har mulighed for det.

Dertil kommer naturligvis den spændende grillmad – for sommer er bestemt også ensbetydende med den liflige duft fra den varme grill. Om sommeren er måltidet ikke bare lettere i sin udformning – det er også lettere at tilberede. Kød til grillen og enkle men lækre sommergrøntsager. Mere skal der ikke til. Det gode vejr kræver ikke så meget. Det er simpelt, men yderst lækkert. Hos Mesterslagteren elsker vi det gode kød på grill – og vi glæder os til at lade vores entusiasme smitte af på dig og dine valg til en smagfuld grillaften.

Det gode kød og grillen hører unægtelig sammen, og i fællesskab med noget friskt tilbehør og de kølige drikkevarer giver det dig en dejlig følelse af frihed, nærvær og sommer. God fornøjelse og god appetit.


Indhold 04

De gode bøffer Tørmodnet eller dry-aged oksekød - modningsprocessen koncentrerer kødsmagen, så den vildeste umamismag kommer frem.

08

VM i bøffer I Danmark har vi verdens bedste bøfproducent. We Meat har besøgt JN Meat.

09

Sashibøffer Saftigt og yderst smagfuldt oksekød i verdensklasse - den ultimative smagsoplevelse.

14

‘Ready-2-grill’ Skal det være lidt nemt - men samtidig lækkert, så prøv Mesterslagterens Ready-2-grill bakker.

18

Krydderi på madlavningen Krydderier giver maden en vidunderlig duft – og så tilfører de selvfølgelig en skøn velsmag.

26

Danmarks bedste frikadeller Få hemmeligheden bag Danmarks bedste frikadeller. We Meat har besøgt vinderen.

29

Sæsonens grønt Sommerens grøntsager står snart i et sandt overflødighedshorn. Brug dem mens de er friske og i sæson.

KONTAKT Ulrik Olesen - Marketingchef uol@fvdanmark.dk Direkte tlf.: 21 45 53 35 Mesterslagteren Danske Slagtermestre Poppelvej 83 5230 Odense M Tlf.: 66 12 87 30 www.mesterslagteren.dk www.danskeslagtermestre.dk ART DIRECTION Peter Schlüter Witt KOORDINERING Peter Schlüter Witt Ulrik Olesen Brian Jensen Karina Faltz JOURNALISTIK Karina Faltz TRYK Rosendahls FOTO & FOODSTYLING Peter Schlüter Witt Brian Jensen BEMÆRK! Produkterne i magasinet føres ikke i alle Mesterslagterens butikker. Alle henvendelser vedrørende redaktionelle spørgsmål bedes stilles skriftligt pr. email til redaktionen på uol@fvdanmark.dk Redaktionen påtager sig intet ansvar for eventuelle fejl. Artikler og fotografier må ikke kopieres eller eftertrykkes uden skriftlig tilladelse. Der tages forbehold for trykfejl.


DE GODE BØFFER - OG DET MØRE OKSEKØD TEKST Karina Faltz

FOTO Frank Winding

Modning af oksekød er en selvfølgelighed for enhver, der elsker gastronomi. I Danmark er metoden nok mest kendt som krogmodnet – men dry-aged oksekød dækker over samme metode og proces. Som navnet dry-aged antyder, så er oksekødet tørmodnet. Metoden, der på ingen måder er ny, går ud på at tørre kødet eller med andre ord modne det over en vis periode. We Meat har talt med Flemming Bisp Høeg fra Kødsnedkeren om denne forædlingsproces, hvor oksekødet forvandles til det mest møre og smagfulde kød. Flemming fortæller, at nyslagtet kød indeholder både mælkesyre og en masse gavnlige enzymer fra dyrets opvækst og fra slagteprocessen. Formålet med modningen er at komme af med mælkesyren, der ikke smager godt – samt udnytte enzymerne til at mørne kødet, inden det skal spises. Ifølge Flemming er der alt for meget kød i Danmark, der i stedet for en tørmodning udsættes for en såkaldt vådmodning. Her er det tanken, at kødet skal modnes i vakuum, men da kødet ikke kan komme af med væsken, vil man ikke opleve den samme lækre konsistens og smag som ved tørmodningen. Desuden kan der ved vådmodnet kød være en bismag af mælkesyre. I modsætning til vådmodning, så gør tørmodningen nogle magiske ting ved kødet. Flemming fortæller, at processen netop giver kødet den raffinerede og intense smag af oksekød. Når kødet taber væske, sker der ligeledes noget med konsistensen. Begejstret forklarer Flemming, at der næsten er tale om en marcipanagtig konsistens. Når der skæres en bøf af modnet oksekød, får kødet en tør overflade, en dejlig tæthed samt en lækker fast konsistens. Det er lækkerier. Derefter er der smagen. Modningsprocessen koncentrerer kødsmagen, og får de vildeste umami-noter frem i kødet. Væsketabet betyder desuden, at bøffen under tilberedning meget nemmere får den super-karamelliserede stegeskorpe, som vi alle drømmer om.

4

Modningsprocessen starter naturligvis med de gode råvarer, som er lækkert kvalitetskød, for som Flemming fortæller, så kan man ikke gøre mindre gode råvarer til en exceptionel bøf gennem modning, der skal tværtimod startes med de rigtige råvarer. Processen består dernæst i, at slagteren lader oksekødet modne på køl på en krog med luft omkring – derfra navnet krogmodnet. Flemming forklarer, at kødet har et højt væskeindhold i begyndelsen af modningsprocessen – helt op til 70-75 procent blandt andet afhængig af dyrets alder. Fedt indeholder ikke så meget væske, så på den måde er fedt med til at beskytte kødet under modningen. Uden fedt bliver kødet hurtigt sort og får en stærk bismag. I processen spiller enzymerne i kødet en stor rolle, idet de bearbejder bindevævet, så kødet bliver mere mørt. Kødet opnår en ganske særlig fyldig smag ved, at fedtet bliver iltet, og sidst men ikke mindst sørger luftcirkulationen for, at væsken i kødet reduceres. Flemming kan ikke sige nøjagtigt, hvor længe processen tager – det afhænger af dyrets alder og kødets beskaffenhed. Det er med andre ord slagterens faglige viden, der her kommer i spil. Ungt kødkvæg indeholder langt mindre bindevæv, og skal derfor ikke modne så længe som de ældre dyr, der hos Flemming typisk hænger mellem 6 og 8 uger. Længere modningstid giver mere intens og fermenteret smag. Under modningen kan væsketabet udgøre op til 20 procent af den samlede vægt. Det hele resulterer i et

fantastisk stykke mørt kød med en bombe af smagsnuancer. En sublim spiseoplevelse. Hos din Mesterslagter er oksekødet naturligvis krogmodnet – for vi går ikke på kompromis med det gode kød og den gode smag.


DEN RIGTIGE MODNING Når kødet skal krog- eller tørmodnes er det ifølge Flemming ekstremt vigtigt, at temperaturen er både lav og konstant. Bliver kødet for koldt, går modningsprocessen i stå, og bliver det omvendt for varmt, kan modningen ske for hurtigt, hvilket kan resultere i klistret kød og en uønsket bakterievækst. Desuden skal luften kunne cirkulere omkring kødet, så frigivelse af væske sker på korrekt vis. Til dette formål har mange slagtere de specielle modningsskabe. Fordelen er her, at skabet giver mulighed for indstilling af temperatur og fugtighed, så kødet opbevares og modnes under de helt optimale forhold.

SMØRMODNING Flemming fortæller, at det var kokken Casper Sobczyk, der i sin tid på Marienlyst Strandhotel opfandt smørmodningen. Egentlig minder metoden om en gammel, kendt konserveringsmetode. En gang konserverede man nemlig kød ved at pakke det ind i eksempelvis oksefedt, så på mange måder minder Caspers påfund om den metode – blot at det nu er smør, der anvendes.

således at overfladen bliver tør og klar til smørret. Selve smørmodningen er i bund og grund en vådmodning, hvor kødet modner i en hermetisk lukket indkapsling. Det omkringliggende smør vil være efter modningsprocessen være stivnet og skal brækkes af og kasseres inden stegning.

Ved en smørmodning kombineres de to klassiske metoder for modning. Processen starter nemlig med at kødet tørmodner i nogle dage,

5


Find din Ribeye til retten hos din Mesterslagter

OKSE RIBEYE 2

PERS

med grillet knoldselleri OPSKRIFT Brian Jensen

FOTO Peter Witt

INGREDIENSER:

FREMGANGSMÅDE:

2 ribeyes á min. 250-300 g Salt og peber

Grill bøfferne over direkte varme til de har en lækker stegeskorpe og fedtet er karamelliseret. Bøffen er medium-rare ved 54 grader i kernetemperatur. Lad dem hvile i minimum 5 minutter inden servering.

Selleri: 1 knoldselleri 2 rosmarinkviste ½ tsk. cayennepeber 1 spsk. olie 1 spsk. balsamicoeddike Salt og sort peber

Selleri: Skræl knoldselleri og skær det i tykke skiver. Smør skiverne med olie og krydr med cayennepeber og sort peber. Kom rosmarinkviste på og lad dem stege med, til de er sprøde. Grill selleriskiverne over direkte varme – giv dem 10 minutter på hver side (bagefter kan de lægges på indirekte varme, mens bøfferne grilles). De er færdige, når de har stegeskorpe og er bløde indeni. Anret dem på eventuelt på en bund af spinatblade. Hæld balsamicoen over og top gerne med frisk purløg.

6


GRILLET PORRE 2

PERS

med bacon og sherryvinaigrette

OPSKRIFT Brian Jensen

FOTO Peter Witt

INGREDIENSER:

FREMGANGSMÅDE:

2 porrer 100 g baconstykke fra slagteren Salt og peber 1 spsk. sherryvinaigrette 50 g fetaost Brøndkarse

Klargør porrerne – men lad dem beholde alle lagene, så de kan blive ”brændt” på ydersiden samtidig med at de er bløde og møre indeni. Grill dem direkte over de varme gløder og vend dem et par gange. De skal blive meget brændte og sorte. Ryk dem over til indirekte varme og krydr med salt og peber. Læg låg på grillen og steg i ca. 2 x 7 minutter. Der kan eventuelt tilsættes lidt røgsmuld til kullene, for at få mere smag. Skær baconstykket i store tern og steg dem på en pande til de er sprøde. Når porrerne er færdige, pilles det yderste og brændte lag af, hvorefter den åbnes på langs. Anret porrerne med de store bacontern og fetaost ovenpå. Hæld sherryeddike udover og pynt med brøndkarse.

7


VM I BØFFER TEKST Karina Faltz

FOTO JN MEAT

Hvert år bliver der afholdt VM i bøffer (World Steak Challenge), hvor verdens bedste bøf og bøfproducent skal kåres. Det seneste mesterskab blev afholdt i november 2021 i Dublin, hvor en professionel jury sammen med en forbrugerjury skulle smage og vurdere næsten 400 bøffer fra 23 forskellige lande. Bøfferne bliver vurderet ud fra smag, mørhed og udseende. Og verdens bedste bøf kommer faktisk fra Danmark, idet juryerne fandt, at en bøf af finlandsk sirloin fra SASHI-serien fra JN Meat International var den overordnede bedste af alle bøffer. På den baggrund vandt JN Meat med slagter og kødsommelier John Sashi Nielsen i spidsen ligeledes titlen som verdens bedste bøfproducent. Sejren betød samtidig, at hattricket var hjemme for John Sashi Nielsen, idet det ikke var første gang, at den flotte hæder tilfaldt kødgrossisten fra Slagelse. Således vandt virksomheden også de prestigefyldte titler i 2018 og 2019. Grundet Covid19 blev konkurrencen aflyst i 2020. We Meat har spurgt John Sashi Nielsen, hvad det betyder for ham og virksomheden at vinde disse yderst fornemme titler. John fortæller, at JN Meat International virkelig er kommet på verdenskortet, og kødentusiaster, der ikke tidligere har regnet finsk oksekød for noget specielt, nu står i kø for at købe det finske kød. Derudover er han

”SASHI beef is what all other beef wishes it could be” – Citat John Sashi Nielsen.

8

selvfølgelig meget glad og enormt stolt over at have vundet hele tre gange. JN Meat er en virksomhed i en helt anden dimension end mange af konkurrenterne, og derfor er det så fantastisk, at vi kan blande os med alle de store navne. Sejren giver os anerkendelse, og vi bliver værdsat for at tilbyde det bedste oksekød i verden – det er alle anstrengelserne og umagen værd.

at hente titlerne hjem til Slagelse for fjerde gang. Når man først har prøvet at være den bedste, så gælder det om at blive ved, smiler John. Vi må dog vente med at få at vide, hvilke steaks der i år forhåbentlig igen kan få dommerne helt op i guldfeltet, for John vil ikke på nuværende tidspunkt løfte sløret for hans bøfdeltagere, men godt bliver det – det kan han love.

John lever og ånder for det gode kød – og hans passion og ambition er at kunne tilbyde oksekød med en høj spisekvalitet, der samtidig skaber den ultimative oplevelse for madentusiasten. Han rejser konstant verden rundt for at finde netop det ultimative oksekød, og han går ikke på kompromis med kvalitet, smag og dyrevelfærd. Og selvfølgelig er han klar til endnu en dyst om verdensmesterskabet i bøffer til november, og han glæder sig. Det er altid en fornøjelse at være sammen med andre producenter, der har samme indstilling og vision omkring spisekvalitet på oksekødet. Og selvfølgelig er forberedelserne allerede i gang, for John går naturligvis efter

World Steak Challenge World Steak Challenge, der har eksisteret siden 2015, er den ultimative konkurrence for bøfproducenter – her får de mulighed for at fremvise produkternes kvalitet på en international scene samtidig med, at de tester sig selv mod konkurrenter fra hele verden. Konkurrencen er opdelt i flere underkonkurrencer, og deltagerne kan således stille op i en eller flere af kategorierne, som er verdens bedste sirloin, verdens bedste rib-eye, verdens bedste filet, bedste kornfodret og bedste græsfodret. Og så er der naturligvis den samlede titel som verdens bedste bøf.


Alle bøffer vurderes anonymt af et panel med over 50 dommere, og de bedst præsterende tildeles guld-, sølv- eller bronzemedaljer. Bedømmelsen består af to omgange, hvor alle de deltagende bøffer i hver deres kategori modtager en score. De bøfferne, der opnår mere end topstandarden, vil blive tildelt en guldmedalje for at fremhæve den bedst opnåelige kvalitet. De topscorende guldmedaljevindere fra hver kategori går videre til anden fase af bedømmelsen, som afgør kategorivinderne. I anden bedømmelsesomgang tilberedes alle guldmedaljebøffer på grill af kokke og grilleksperter inden dommerpanelet uddeler point. De point, der tildeles her, lægges til totalen fra første omgang, hvilket giver en endelig score, og det er tid til at afsløre vinderne i verdens bedste sirloin, verdens bedste rib-eye og verdens bedste filet. De højest scorende græsfodrede og kornfodrede bøffer vil også blive anerkendt. Bøffen med den højeste samlede score bliver udråbt som verdens bedste bøf, og bøffens leverandør får titlen som verdens bedste bøfproducent.

SASHI Saftigt og smagfuldt oksekød i verdensklasse – en exceptionel smagsoplevelse. Det var motivationen for kødsommelier John Sashi Nielsen til at grundlægge SASHI-mærket og til at rejse rundt i verden for at udvælge og tilbyde det bedste kød. Det var i Finland, at John stiftede bekendtskab med det unikke oksekød, hvorefter han besluttede, at resten af verden også skulle opleve dette helt særlige kød. Sashi tilfredsstiller dem, der værdsætter det ypperste oksekød. Ordet Sashi kommer fra japansk – og betyder marmorering. Når du ser marmoreringen i en Sashi bøf, så ved du hvorfor. Det er nemlig præcis fedtmarmoreringen, der

adskiller Sashi fra andet oksekød, for kødet er netop særdeles marmoreret, hvilket gør det meget mørt, saftigt og smagfuldt efter tilberedning. Smagen er nemlig også i en klasse for sig – og også her skiller kødet sig virkelig ud. Sashi refererer ikke til et bestemt oksekødsmærke eller race. Det er et kvalitetsmærke, en bestemt bøf skal opnå. Lige efter slagtningen af dyret vil det blive vurderet, om de pågældende bøffer er værdige til at bære det prestigefyldte ’Sashi’-navn. Kun en begrænset mængde kvæg har det genetiske potentiale for en meget høj marmorering. Dette gør sammen med klassificeringen og det begrænsede udvalg Sashi til et nicheprodukt.

Klassificeringen er meget lig proceduren for Wagyu- og Kobeklassificeringen. Der findes således en særlig skala (Kobeskala) for Sashi-oksekødet, og denne skala viser hvor marmoreret kødet er. Skalaen går fra 1 til 12 – hvor 12 er det ypperste kød, du kan få.

Sashi-A: marmoreringsgrad 1 Sashi-AA: marmoreringsgrad 2-3 Sashi-AAA: marmoreringsgrad 4-6. Sashi-Saiko: marmoreringsgrad 7-9. Sashi-Besuto: Marmoreringsgrad 10-12.

9


CÔTE DE BOEUF 2

PERS

med melonsalat

FOTO Peter Witt

INGREDIENSER:

FREMGANGSMÅDE:

Côte de Boeuf

Tag kødet ud af køleskabet ca. 1 time før stegning – så bøffen får en bedre temperatur inden tilberedningen. Bland krydderierne sammen til en rub. Sørg for at overfladen på kødet er tør og gnid den godt med rubben. Grill bøffen 4-5 minutter på hver side direkte over gløderne. Tag bøffen væk fra den direkte varme og læg låg på grillen. Grill videre ved indirekte varme i ca. 5 minutter. Anvend et stegetermometer – bøffen er færdigstegt ved 54-56 grader i kernetemperatur. Lad den hvile i 5-10 minutter og drys med salt.

Rub 2 tsk. paprika ½ tsk. hvidløgspulver Lidt chiliflager Lidt spidskommen ½ tsk. grov peber Salt Melonsalat 1 galiamelon 200 g rucula 100 g små mozzarellakugler 100 g friske brombær 30 g mandelsplitter 150 g Loke ost fra Arla Unika 10 friske basilikumblade Dressing 1 spsk. balsamicoeddike 1 spsk. jomfruolivenolie Saft fra ½ citron Salt og friskkværnet sort peber

10

OPSKRIFT Brian Jensen

Melonsalat Lave små kugler af melonen. Rist mandlerne på en varm pande til de er gyldne. Mix resten af salaten og pynt med toppe af Loke ost, basilikumblade og mandler. Bland dressingen og hæld den over salaten.


JOHNS STEGEANBEFALING

Find din Côte de bouef til retten hos din Mesterslagter

Bøffen skal opnå stuetemperatur før tilberedning. Bøffen steges eller grilles ved høj varme og vendes ofte, indtil den opnår en gylden stegeskorpe. Under stegningen krydres bøffen med flagesalt. Ønskes en rød bøf skal den have en kernetemperatur på 45 grader – mens den skal være 55 grader, hvis der ønskes et mediumstegt resultat. Efter tilberedning skal bøffen hvile minimum 5 minutter.

11


GRILLET 2 NAKKESTEG PERS

med gratinerede portobellosvampe OPSKRIFT Brian Jensen

FOTO Peter Witt

INGREDIENSER: 1 nakkesteg – skåret som en lille ”roast” Marinade evt. æblemarinade Grov peberblanding Frisk rosmarin Svampe: 1 aluminiumsbakke som passer til svampene 2 store portobellosvampe (eller 4 små)

40 g smør 1 spsk. hakket purløg 2-3 fed hvidløg 3 spsk. rasp ½ tsk. rosen paprika 1 spsk. friskhakket persille eller brøndkarse

FREMGANGSMÅDE: Sørg for at kødet har en tør overflade. Drys med peberblandingen og hakket rosmarin. Grill stegen på en varm grillrist over direkte varme til den har en god stegeskorpe. Flyt til indirekte varme og læg låg på grillen. Grill videre i ca. 5 minutter eller til en kernetemperatur på 60-62 grader. Husk ikke at gennemstege kødet, da det så bliver tørt. Lad kødet hvile i ca. 5 minutter inden udskæring. Svampe: Rens svampene med en pensel og tør dem fri for væske. Rør smørret blødt, og rør det sammen med finthakket purløg og presset hvidløg. Læg svampene i bakken med lamellerne opad og læg en god klat smør i midten. Dæk dem til med alufolie og sæt dem på grillen i 10-15 minutter ved indirekte varme under låg. Bland rasp med paprika. Tag alufolien af og drys med krydderrasp. Sæt dem tilbage på grillen og læg låg på. Lad raspen blive sprød og få en gylden overflade. Pynt med friskhakket persille.

12


Find din Nakkesteg til retten hos din Mesterslagter

13


READY-2-GRILL NEMME OG LÆKRE CONVENIENCE BAKKER TIL GRILLEN FRA DIN LOKALE MESTERSLAGTER Skal det være lidt nemt - men samtidig lækkert, så prøv Mesterslagterens Ready-2-grill bakker. Her får du de lækreste råvarer, og på nemmeste vis får du dem tryllet om til en spændende middagsret.

TEKST Karina Faltz

14

FOTO Peter Witt & Brian Jensen


LAV DINE EGEN GRILLBAKKER Det er næsten kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad du kan lægge i en grillbakke. På den varme grill får friske sommergrøntsager masser af smag - og sammen med det lækre kød har du et fuldendt aftensmåltid. Det hele tilberedes ved grillen.

15


BRÆNDTE SELLERI Knoldselleri udvikler den lækreste smag på grillen. De grove stykker skal blot pensles med din yndlingsolie – og så tager det blot 20 minutter inden sellerilækkerier fra grillen. Vend dem hyppigt og lad dem få masser af grillstriber. Server den brændte selleri til al slags grillkød.

GRILLEDE ASPARGES MED HOLLANDAISESAUCE Klargør og kog hvide asparges 1 minut inden de kommes på grillen over direkte varme. Lad dem grille 4-5 minutter til de har fået lækre grillstriber. Læg dem i en alu-bakke og kom hollandaise over. Lad saucen blive lun inden servering. De grillede asparges smager fantastisk til lyst kød eller til fisk.

16


SYMFONI AF GRILLEDE GRØNTSAGER Grillede grøntsager er nemme at tilberede, og så smager de skønt. Tøm køleskabet eller vælg dine favoritter blandt eksempelvis squash, tomater, citroner, peberfrugt, majskolber, løg samt hvidløg. Grøntsagerne grilles over direkte varme, så de får flotte grillstriber. Dernæst færdiggøres de i en alu-bakke over indirekte varme. Husk at der stadig skal være lidt bid. Smuldr grillede krydderurter ud over maden for ekstra smag.

17


Husk at krydderier skal ristes for at få alle nuancer og deres fulde smagspotentiale frem. Det gælder både de krydderier, der kommer med fra starten af tilberedningen – men også dem der bliver tilført senere i processen eventuelt som efterkrydring.

18


SÆT KRYDDERI PÅ MADLAVNINGEN TEKST Karina Faltz

Krydderier giver maden en vidunderlig duft og farve – og så tilfører de selvfølgelig en skøn velsmag. De får os måske endda til at tænke på andre landes køkkener. Krydderier er frugter, frø, stængler, bark eller rødder fra planter, der for de flestes vedkommende har

Sennepsfrø Sennep kender de fleste – som en god følgesvend til pølser, som glasering på skinker og i dressinger, men sennepsfrø fra har også en rigtig god smag, når de knuses sammen med andre krydderier. Sennepsfrø bruges også meget i syltninger og henkogninger, og har indgået i det danske køkken i mange år. I de asiatiske lande indgår sennepsfrø i flere karryblandinger. Der findes sorte, brune og gule sennepsfrø. De sorte er de stærkeste og mest krydrede, mens de brune er bitre med en brændende smag, og de gule, som er de mest velkendte i Danmark, har en sødlig og varm smag, der prikker lidt på tungen. Frøene kan sagtens bruges direkte i maden, hvor de vil bidrage med en sødmefuld nøddeagtig smag med en smule bitterhed. De smager ikke af meget i rå tilstand, men smagen udvikler sig, når de bliver blandet med vand, olie eller eddike. Til almindeligt sennepspulver blandes de sorte og gule frø sammen. Når der bliver tilsat koldt vand eller eddike under tilberedningen vil et stof i sennepspulveret begynde at spalte under dannelsen af sennepsolie, og det er herfra, at den skarpe og stærke smag fremkommer.

FOTO Peter Witt

deres oprindelse i tropiske egne. Krydderurter er også krydderier – men her er det primært bladene, enten friske eller i tørret tilstand, der anvendes til krydring af mad. I dit køkken har du sikkert et utal af krydderier at vælge imellem. Måske undrer du dig ind imellem over

Koriander Koriander er en speciel krydderurt, som virkelig kan skille vandene. Enten så elsker man den, eller også kan man ikke fordrage krydderurtens særegne smag. De meget smagfulde blade har en aroma og smag som minder om parfume. Hvis du er til asiatisk mad, er du sikkert en af dem, der elsker smagen af koriander – østens svar på persille. De tørrede frø er derimod en noget anden smagsgiver. De friske blade af koriander og de tørrede korianderfrø er meget forskellige i smagen, og derfor kan de heller ikke erstatte hinanden i en opskrift. Frøene stødes og anvendes som krydderi i gryderetter, marinader og dressinger. De har en mere dæmpet smag med en mild citruslignende smagsnuance. I krydderiblandinger er koriander med til at give en fyldig aroma. Koriander bliver hyppigt brugt i det thailandske, vietnamesiske, mexicanske og indiske køkken. Den er perfekt at blande med hvidløg, chili og ingefær. De mere søde krydderiblandinger fra Nordafrika indeholder næsten altid korianderfrø.

hvilke krydderier, der egentlig passer bedst til lige netop den middagsret, du er i færd med. We Meat har samlet nogle spændende krydderier, og vi giver vores bud på, hvornår de vil være velegnede at anvende.

Karry Karry er en blanding af flere forskellige pulveriserede krydderier – typisk er der mellem ti og tyve forskellige krydderier i en karryblanding. Karry er altså ikke et krydderi i sig selv, men består derimod af en lang række forskellige krydderier, som er blandet sammen. Der findes flere forskellige opskrifter på karry, men de fleste indeholder kardemomme, spansk peber, nelliker, koriander, kanel, kommen, gurkemeje, sennep og muskat. Der er stor forskel på, hvilken mængde der bruges af de forskellige krydderier – alt afhængig af om det er indisk, thai eller kinesisk karry. Karry fås derfor i forskellige styrker – lige fra en mild til en meget stærk, og det er i øvrigt gurkemejen, der giver den gule karryen sin farve, ligesom det er bukkehornsfrø, der frembringer den karakteristiske duft. Der laves også både rød og grøn karry. I den røde karry er smag og duft domineret af chilipeber, syrlige kaffir limeblade og citrongræs, mens den grønne blandt andet indeholder grøn chili, ingefær og citrongræs. Når der skal bruges karry i madlavningen, er det vigtigt at brænde karryen af på en pande som det første. Lidt varme åbner nemlig smagen i de forskellige krydderier.

19


grillmaden Passer perfekt til us. mme måde som hum sa på es ug br an k – den

BABA GANOUSH INGREDIENSER: 2 auberginer 2 fed hakket hvidløg 2 spsk. olivenolie 1 spsk. citronsaft 2 spsk. Tahin (sesampuré)

½ tsk. spidskommen Lidt chilipulver 2 spsk. ristede sesamfrø Salt og peber

FREMGANGSMÅDE: Klargør auberginerne og læg dem på bagepapir i ovnen ved 190°C i ca. 30-35 minutter. De bliver sorte på ydersiden og bløde indeni. Skrab indmaden ud af auberginerne og kassér skrællen. Hak indmaden til en grov mos med en skarp kniv. Bland resten af ingredienserne sammen og rør det til en lækker auberginemos. Smag til med salt og peber.

til grillet kød Den passer perfekt salater eller på sommerens

SALSA VERDE INGREDIENSER: 2 dl olivenolie 1 tsk. hvidvinseddike 2 spsk. kapers 2 fed hvidløg 4 ansjosfileter

1 lille håndfuld persille Saft af ½ citron 1 tsk. dijonsennep Salt og peber

FREMGANGSMÅDE: Skyl kapers fri for salt og lad dem dryppe af. Hak hvidløg groft, og persille fint. Kom olien i en blender sammen med kapers, hvidløg, persille, citronsaft, hvidvinseddike og sennep. Blend til en ensartet masse. Kom hakkede ansjosfileter i som det sidste og kør et par gange mere. Smag til med salt og friskkværnet peber.

OPSKRIFTER Brian Jensen

20

FOTO Peter Witt


ANCHO CHILIOLIE INGREDIENSER: 2 dl solsikkeolie 3-4 ancho chilipeber 2 fed hvidløg 30 g pinjekerner 1-2 spsk. sesamfrø

1 tsk. rødvinseddike 1 tsk. tørret oregano eller basilikum ½ tsk. kommenfrø Salt og sort peber

FREMGANGSMÅDE: Start med at lægge chilierne i vand og udblød dem. Pil stilken og kernerne fra. Varm en pande op til middelvarme og kom pinjekernerne på. Rist dem til de begynder at tage farve. Læg kommenfrøene på panden det sidste minuts tid, så de bliver ristet af. Kom begge dele i en blender. Opvarm på samme pande olien til ca. 55°C (ikke for varm) sammen med hakket hvidløg, chili og sesamfrø. Kom det hele i blenderen. Tilføj eddike, oregano, salt og peber. Kør til det er en fin olie og til chilistykkerne ikke er for grove. Olien kan sies, hvis der ønskes en klar olie.

YOGHURTDRESSING MED HVIDLØG OG CORNICHONER

god til krydret er g in ss re d ne en D mad og grillet mad

INGREDIENSER: 2,5 dl græsk yoghurt 2% 1 håndfuld persille 3 fed hvidløg (mast til puré) 2 spsk. koldt vand (til at justere konsistensen)

4 cornichoner i små tern Saft fra ½ citron ½ tsk. tørret ingefær En knivspids spidskommen Salt og peber

FREMGANGSMÅDE: Skær og bland alle ingredienserne, og smag til med citron, salt og peber. Sørg for at dressingen har den rigtige konsistens eller fortynd med lidt koldt vand.

21


Sort og hvid peber Vi kender alle til peberkorn som fås i mange varianter og desuden også i en pebermix. Peber er en af grundstenene i vores madlavning – og sammen med salt er det nok det anvendte krydderi. Den bedste pebersmag opnås, hvis maden krydres med friskkværnet peber. Sort peber har en meget karakteristisk og aromatisk smag, der nemt kan blive overdøvende på grund af den intense smag. Hvid peber er mere rund og varm i smagen, og ikke nær så karakteristisk som den sorte udgave. Peberkorn gror i klaser på den tropiske slyngplante Piper nigrum – og det er alene modenheden af kornene, der afgør farven på peberkornene. Til den sorte peber bliver kornene plukket før modning og tørret i solen. Det er netop denne proces, der giver kornene deres velkendte sorte farve og indtørrede form. Friskkværnet peber er mere gråt end sort. Til den hvide peber plukkes kornene efter modning, og det yderste lag fjernes, så der kun er kernen tilbage. Denne tørres, og processen er med til at give den hvide peber en mindre brændende eftersmag. Af hensyn til madens udseende anvendes sort peber mest i mørke retter. Friskkværnet hvid peber anvendes i lyse retter og i marinader, hvor man ikke ønsker, at peberet skal kunne ses. Men de to slags pebre kan for det meste godt erstatte hinanden i madlavningen.

22

Fennikel Fennikel er en super grøntsag, hvor det hele kan anvendes – lige fra roden og stænglen, til blad, blomster og frøkapsler. Fennikelblade anvendes friske som grønt drys på samme måde som dild, mens stænglerne og knolden anvendes som grøntsager og bruges meget i salater og fiskeretter. Fennikelfrø er små frøkapsler, der har en tydelig lakridsagtig smag akkurat som den friske fennikel. Frøene ligner frø fra anis, dild og spidskommen. Krydderiet bruges hele verden over til at lave karry og krydderiblandinger, og desuden indgår det også i det kinesiske krydderi ”5 krydderier” (Chinese five spice). Netop på grund af den meget fine og delikate smag bruges fennikel i en lang række produkter – ikke bare i køkkenet ved tilberedning af middagsretter, pølser, ost eller brød men også i parfumer og i absint likør. Frøkapslerne skal ristes på en tør pande for at udvikle og afgive den rette smag, hvorefter de knuses i en morter inden det kommes i retten eller krydderiblandingen.


MANGO KYLLING 4

PERS

og ratatouille OPSKRIFTER Brian Jensen

FOTO Peter Witt

INGREDIENSER: 4 kyllingebryster uden skind 1 tsk. pebermix 1 tsk. korianderfrø ½ tsk. spidskommenfrø ½ tsk. fennikelfrø 1 tsk. bukkehornsfrø (kan udelades) 3 fed hvidløg 1½ tsk. groft salt 200-250 g mango 1 chilipeber skåret i tern (vælg selv din styrke) 3 spsk. æbleeddike 4 tsk. sukker Frisk koriander 2 spsk. solsikkeolie

Ratatouille 400 g aubergine 300 g squash 200 g løg 400 g store tomater 80-100 g rød peberfrugt 1 dl olivenolie 1 spsk. rødvinseddike 3 kviste frisk timian 3 fed hvidløg 8 basilikumblade i strimler 2 spsk. hakket persille Salt og peber

FREMGANGSMÅDE: Pebermix, korianderfrø, spidskommenfrø, bukkehornsfrø og fennikelfrø ristes på en varm pande til de begynder at ”hoppe”. Kom dem herefter i en morter eller en blender ”bullet” og pulveriser frøene. Kom krydderierne i en foodprocessor sammen med mango, eddike, sukker, hakket chili, hakket hvidløg og salt. Blend til en fin og lækker marinadekonsistens? Fortynd med olie hvis marinade er for tyk. Læg kyllingebrysterne i marinaden i 2-12 timer. Læg dem i et ildfast fad og kom alufolie over. Kom dem i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 25 minutter. Tag alufolien af og giv dem yderligere 12 minutter, så de får lidt stegeskorpe. Top kyllingen med friskhakket koriander. Ratatouille Klargør grøntsagerne. Kom tomaterne i kogende vand i ca. 10 sekunder. Læg dem i en frostpose og sæt dem på køl og lad dem køle. Skær aubergine, squash og løg i skiver. Pil skindet af tomaterne og tag kernerne ud. Skær dem i tern. Skær rød peber i små tern og steg dem på en pande sammen med tomater og hakket hvidløg til de er møre og tomaterne er blevet til puré. Kom timian og rødvinseddike ved og smag til med salt og peber. Lad saucen blive tyk og koncentreret. Aubergine og squash steges på en varm grillpande til de er har grillstriber. Smør kanterne på et ildfast fad med smør og kom halvdelen af tomatsaucen i bunden af fadet. Anret aubergine, squash og løg i lag eller i et flot mønster, hvor de ligger skiftevis. Kom resten af tomatsaucen over og bag ratatouillen i ovnen ved 170°C i ca. 30-40 minutter. Pynt med frisk basilikum og evt. lidt parmesanost.

23


PIMENTOVAFLER 2

PERS

med Milano-salami og ricottaost OPSKRIFTER Brian Jensen

INGREDIENSER: 2 dl kærnemælk 1 æg 40 g smør ½ tsk. tomatpuré ½ tsk. edelsüss paprika ½ tsk. rosen paprika 120 g hvedemel ½ tsk. natron

24

FOTO Peter Witt

½ tsk. bagepulver ½ spsk. sukker ½ tsk. salt 10 skiver Milano-salami 100 g ricottaost 1 tsk. rød pesto Frisk karse eller brøndkarse

FREMGANGSMÅDE: Smelt smørret i en gryde og tilsæt paprika. Pisk ægget skummende og bland det med kærnemælk, hvedemel, sukker, bagepulver, natron og salt i en røreskål. Tilsæt det smeltede smør (tag den hvide valle i bunden fra og smid det ud). Rør dejen godt sammen og lad den sætte sig i ca. 15 minutter. Dejen skal være lind. Steg vaflerne i et varmt vaffeljern til de er gyldne og ikke hænger fast i jernet. Anret vaflerne på en tallerken og top med ricottaost, salamien, pesto og karse.


Find dine lammechops til retten hos din Mesterslagter

GRILLEDE LAMMECHOPS 2

PERS

med dukkah og frisk gedeost OPSKRIFTER Brian Jensen

FOTO Peter Witt

INGREDIENSER:

FREMGANGSMÅDE:

4 stk. lammechops med ben 2 spsk. hvidløgsmarinade 150 g frisk gedeost

Kom lammechopsene i en frysepose med marinaden, og mariner dem godt. Lad dem ligge i minimum en time. Steg dem herefter på en varm grill over direkte varme til de får stegeskorpe – 3-5 minutter på hver side alt efter tykkelse.

Dukkah 25 g pistacienødder 25 g hasselnødder 15 g sesamfrø 15 g græskarkerner ½ tsk. tørret chili ½ spsk. korianderfrø ½ tsk. hele spidskommen 1 tsk. salt

Dukkah Kom krydderierne på en varm pande og rist kort til det dufter. Kom det hele i en minihakker og kør til det er let groft – der må gerne være nøddestykker. Lad dukkah tørre i en bøtte og opbevar det i flere uger i en lufttæt beholder med låg. Drys dukkah over de grillede chops og den friske gedeost. Server eventuelt med stegte kartofler eller krydret couscous.

25


DANMARKS

BEDSTE FRIKADELLE TEKST Karina Faltz

FOTO Pølsemageriget / Peter Witt

De fleste danskere har elsket frikadeller lige siden, vi var små. Opskrifter går i arv gennem generationer – og familiens frikadelleopskrift sidder nærmest på rygraden. De små, stegte kødboller er fulde af god smag og perfekte til både frokosten og i madpakken eller sammen med kogte kartofler, brun sovs og surt til aftensmaden. Vi opfatter vel nærmest frikadellen som en nationalret – altså typisk dansk mad, hvis lige man må lede længe efter. Men faktisk forholder det sig ikke sådan, for langt de fleste lande har en form for frikadellelignende ret, der består af fars rørt sammen med æg, mel og salt og peber. I slutningen af marts måned afholdtes Foodexpo-messen i MCH Messecenter Herning. På FødevareDanmarks stand kunne de besøgende søndagen igennem smage på det ypperste inden for slagterhåndværk, idet konkurrencerne om ”Danmarks Bedste” fandt sted. En af konkurrencerne omhandlede den elskede frikadelle. Fem frikadeller var gået gennem dommerpanelets nåleøje og skulle således dyste om titlen som Danmarks Bedste Frikadelle. Vinderen blev Brian Flink Pedersen fra Pølsemageriet i Silkeborg. We Meat har besøgt Pølsemageriet og Brian Flink Pedersen til en snak om Danmarks bedste frikadelle – en frokostdelle med persille og tomat. Brian indleder med at fortælle, at han sagtens kan mærke en stigende interesse for vinderfrikadellen. Fra salgsvognen har der været uddelt smagsprøver, og mange har efterfølgende købt Danmarks Bedste Frikadelle med hjem. Men hvordan er det så lige med den frikadelle – hvorfor var det lige den, der vandt? Brian forklarer, at det er en helt klassisk frikadelle, der er rørt på røremaskine og til sidst er der vendt tomat og persille i farsen. Ikke meget men blot så smagsnoterne er til stede. Han tror, at de besøgende på messen kunne kende smagen fra dengang, de blev præsenteret for en klassisk frikadelle hjemme hos mor eller mormor. Og så er der lige det lille friske tvist.

26


FRIKADELLEFEST I LOHALS I Lohals på Langeland afholdes hvert år en frikadellefest – det foregår torsdag i uge 29, og det vil således være torsdag den 21. juli i år. På grund af Covid19 har der ikke været frikadellefest i 2020 og 2021, så det bliver med garanti et brag af en fest i år. Dagen byder blandt andet på det uofficielle VM i frikadeller. Her kan alle interesserede indlevere fire frikadeller – hvorefter et dommerpanel vil prøvesmage og bedømme de deltagende frikadeller inden ”verdensmesteren” bliver kåret senere på dagen. Kig forbi Lohals til en festlig dag i frikadellens tegn – der er livemusik, boder, aktiviteter for børn og voksne og vigtigst af alt – masser af frikadeller! Alt i alt en hyggelig dag for hele familien i skønne omgivelser.

hviler eller ej. Det, der tværtimod er altafgørende, er kvaliteten på kødet, samt så hvor længe farsen røres.

I Brians frikadeller er der mel, og det synes han, er det bedste bindemiddel. Nogle foretrækker at tilsætte havregryn, andre tilsætter rasp og andre igen holder sig til mel. Funktionen er den samme, men Brian fortæller at mel er neutral, for han synes faktisk, at man kan smage havregrynene, hvis det er dem, der anvendes. Når farsen er rørt, så ved vi jo at mange husmodertricks siger, at farsen skal hvile i køleskabet, inden dellerne formes og steges. Hos pølsemageriet hviler farsen ikke – den færdigrørte fars formes med det samme til frikadeller, der i øvrigt steges i olie. Brian afslører, at smagsmæssigt har det ingen betydning, om farsen

Det har nemlig betydning for farsens konsistens, hvor længe den røres. Jo længere, desto mere fast bliver den. Farsen kan også meget bedre binde ingredienserne sammen, når den røres godt igennem. Dermed bliver konsistensen på den færdigstegte frikadelle meget mere lækker. Som rettesnor forklarer Brian, at man skal røre en portion frikadellefars i cirka 15 minutter i hånden – derfor kan det være en fordel at røre den på en røremaskine, hvor den så kan nøjes med cirka 5 minutter. I frikadeller fulde af smag skal der bruges hakket kalv og flæsk. Svinekød alene er lidt svagere i smagen, og nøjes du med den type kød, vil dine frikadeller ende med at smage af mindre, end da vor mormor lavede dem, hvor hun med garanti gik til slagteren og købte hakket kalv og flæsk. Derudover smager de bedst, hvis kødet ikke er for magert – Brian anbefaler 10-15% fedt. En lavere fedtprocent giver en tørrere konsistens.

Med hensyn til salt så skal der faktisk lidt mere salt i frikadeller, end du måske lige tror. Til en almindelig portion frikadellefars af 500 gram hakket kalve- og svinekød skal du bruge 10-12 gram salt. Sidst men ikke mindst skal der godt med fedtstof på panden under stegning – hele panden skal være dækket. Fedtstoffet giver en gylden og sprød stegeskorpe – og stegeskorpen er vigtig. Meget af smagen sidder nemlig her. Frikadellerne skal ikke vendes for hurtigt – vent til de har fået en god stegeskorpe, hvorefter de kan vendes med mellemrum. Har du også fået lyst til frikadeller? De smager også brandgodt – og frikadellen er stadig en populær spise. Det ser heldigvis ikke ud til, at storhedstiden for den lille stegte kødbolle vil aftage inden for den nærmeste fremtid. Her i magasinet får du opskriften på Danmarks Bedste Frikadelle, så du kan roligt give dig i kast med frikadellerne – de bliver helt sikkert gode, især hvis du følger Brians små fif.

27


Find din fars til retten hos din Mesterslagter

DANMARKS BEDSTE FRIKADELLE OPSKRIFT Pølsemageriet

FOTO Frank Winding

INGREDIENSER: 250 g kalvekød (max. 10% fedt) 750 g svinekød (10-15% fedt) 100 g løg (pillet vægt) 2 store æg 2 dl mælk 5-6 spsk. hvedemel 3-4 tsk. salt

28

1 tsk. peber 50 g friskhakket persille 50 g soltørrede tomater (uden væske) Rapsolie (eller anden smagsneutral olie)

FREMGANGSMÅDE: Beslut dig for om du vil røre farsen på en røremaskine eller på den hårde måde i hånden. Rør kalvekød, mel, mælk, æg samt salt og peber godt sammen – 5 minutter på maskine eller 15 minutter i hånden. Herefter røres svinekødet i farsen sammen med finthakket løg, persille og finthakkede tomater. Form frikadellerne til en passende størrelse og steg dem i olie til de har en rigtig lækker og sprød stegeskorpe. Læg ud med en god varme, hvorefter der skrues ned til middelvarme, mens frikadellerne steges færdige.


SÆSONENS GRØNT

KARTOFLER TEKST Karina Faltz

FOTO Peter Witt

Nyopgravede kartofler er noget nær den største nydelse, der findes inden for grøntsager. De bringer gode minder med sig, og de smager af dansk sommer. Lige netop nu er vi så privilegerede, at haverne og markerne bugner af de små lækre knolde. Nye kartofler er i princippet umodne, små og friskopgravede kartofler. De høstes med andre ord, mens de er i vækst. I Danmark har vi en lang tradition for at spise kartofler – og der dyrkes da også enormt mange forskellige kartoffelsorter hos de danske kartoffelbønder samt rundt om i de private haver. Nogle sorter er tidlige, andre sene, nogle er gule, andre blå eller røde – men fælles for alle er, at de smager fantastisk. Danskerne kartoffelforbrug er ikke tilnærmelsesvis, hvad det har været. Vi har taget alternativer som ris og pasta til os, og det er gået hårdt ud over kartoflens plads på middagsbordet. Kartoflen indeholder mange gode egenskaber – den er fiberrig, indeholder vitaminer og så er den fattig på kalorier. Derudover er kartoflen en meget klimavenlig

råvare, og den sunde knold kan bruges på mange forskellige måder lige fra den klassiske kogte kartoffel over grillede kartofler til en simpel kartoffelmad. De nye danske kartofler behøver ikke den store tilberedelse – de skal blot vaskes, koges perfekt, og nydes præcis som de er.

TILBEREDNING Nyopgravede kartofler bør blot vaskes grundigt rene – men hverken skrubbes eller skrabes. De smager bedst med den fine hinde, der ligger om kartoflen. Kog dem i saltet vand, der smager af havvand, til de lige akkurat er møre.

29


KARTOFFELSALAT 2

PERS

med dressing af citrongræs OPSKRIFT Brian Jensen

30

FOTO Peter Witt

INGREDIENSER:

FREMGANGSMÅDE:

400-500 g nye danske kartofler 100 g piskefløde 1 stilk citrongræs 10 g ingefær Lidt mild frisk chilifrugt (efter smag) 20 g mild mangochutney 2 g groft salt 2 forårsløg Sort sesam Friskhakket persille eller koriander

Kog kartoflerne i ca. 10 minutter og sæt dem derefter på køl. Skræl ingefæren og riv den fint og hak chilien groft. Fjern de yderste blade på citrongræs og snit det meget fint. Kog fløde tilsat citrongræs, revet ingefær og chili ved svag varme i ca. 5 minutter. Tag gryden af blusset og lad fløden trække med krydderierne i ca. 5-10 minutter. Blend den krydrede fløde med mangochutney og salt til den er helt fin og cremet i konsistensen. Ønskes en mere glat dressing, kan den hældes den gennem en si. Lad dressingen køle af i køleskabet. Vend kartofler med finthakket forårsløg og dressing. Pynt med sort sesam og friskhakket persille eller koriander


i

GOD TIL GRILL

VARM KARTOFFELSALAT 2

PERS

OPSKRIFT Brian Jensen

FOTO Peter Witt

INGREDIENSER:

FREMGANGSMÅDE:

½ kg aspargeskartofler 1 løg 25 g smør 2 spsk. vand ½ dl lagereddike 1 spsk. sukker ½ tsk. salt Sort peber 2 dl Piskefløde 38%

Kog kartoflerne i 10 minutter og lad dem stå i vandet i 5 minutter. Pil dem mens de stadig er lune og sæt dem på køl. Lav en lage ved at koge smør, vand, eddike, sukker, salt og peber. Når det koger, tages gryden af blusset. Kom løg skåret i ringe i lagen og varm den ved lav varme i 10 minutter. Kom fløden i en gryde og kog den op. Skær kartoflerne ud i stykker og kom dem i fløden. Varm dem igennem. Hæld lidt af eddikelagen sammen med og lad saucen sætte sig og tykne. Smag til med salt og peber. Lav dem dagen før. Inden servering lægges de i en alu-bakke. Varm i 15 minutter på grillen – og server til grillkødet.

31


Hos Mesterslagteren elsker vi det gode kød, og kød er ikke bare kød, så vi gør os derfor meget umage med kun vælge det bedste til dig. Det betyder, at du altid kan være sikker på kvaliteten, når du handler hos os. Hos os er der mening med kødet. Det betyder, at du selvfølgelig selv bestemmer, hvilken udskæring du ønsker – men vi bestemmer, hvordan kødet er blevet håndteret. Det er nemlig ikke lige meget, hvor dit kød kommer fra, hvor og hvordan det er modnet, eller hvordan det er skåret ud. Vi er faglærte slagtere, og derfor ved vi alt om, hvad godt kød er. Til sommerens grillaftener har vi et stort udvalg, uanset om du ønsker koteletter, bøffer eller pølser. Vi giver dig gerne gode råd med på vejen, så du får sammensat den helt rigtige grillmenu. Vi hjælper dig også gerne med vejledning til, hvordan du skal tilberede dit grillkød. Der findes nemlig ikke noget bedre end godt kød, der er tilberedt rigtigt. Vi elsker vores håndværk – og det kan især smages i vores grillpølser. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten – der lagt mange timers omhyggeligt håndværk og kærlighed i alle vores hjemmelavede grillpølser. Danskernes indkøbsvaner ændrer sig, men hos Mesterslagteren har passionen til det gode håndværk ikke ændret sig. Alle varer er stadig lavet fra bunden – der er ingen masseproduktion og det er kun de gode råvarer, der anvendes.


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.