Magasinet Arbejdsgiverne nr. 3

Page 22

NYT FRA

VIRKSOMHEDERNE

LIFT TIL BÅDE CORVETTE OG KAPTAJN Specialiserede lifte til store og små løft er et ganske attraktivt forretningsområde for Jema Lift. Disse lifte designes til den enkelte kunde som eksempelvis JYSKs centrallager eller bilhuse. TEKST + FOTO: JAN KRISTENSEN

V8 motoren i den knaldrøde Corvette starter med et brøl. Sportsvognen er netop kørt med en bil-elevator fra stuen op i udstillingen på 1. sal hos bilforhandleren CC Cars i den jyske by Ans. Sælgeren har åbnet for elevatorens låger og kører yderst forsigtig den røde drøm fra elevatoren ud i udstillingen og parkerer lige ved en Ferrari. CC Cars er fyldt med dyre drømme i to etager, hvis man er til kubik og krom. Små fem kilometer fra bilforhandleren ligger virksomheden Jema Lift, der har bygget bilelevatoren til CC Cars. - Bil-elevatorerne er vore største lifte. Den mindste lift fra vores virksomhed hidtil var en lille platform, der skulle hæve en norsk kaptajn 20 centimeter, når han stod på broen. Derudover laver vi en lang række specialdesignede lifte ind imellem de to yderpunkter, siger Jens-Peter Lundgaard, der er direktør og hovedaktionær i Jema Lift med hovedsæde i Sahls tæt ved Bjerringbro.

Kunde-tilpassede lifte To virksomheder med navnet Jema ligger dør om dør i Sahl. Jema Agro med leverancer til landbrugssektoren og Jema Lift, der leverer til alt andet end landbrug. - Vores pay-off er “engineering.” Vi har standardlifte, men vi er stort set kun ordreproducerende. Vi laver kunde-specifikke lifte til vidt forskellige kunder. Det er lifte til industrien eller vareelevatorer og handicaplifte til byggerier. Standardvarer er der stor konkurrence på. Alt i alt er det et nichemarked, hvor vi har fundet en god placering og driver en solid virksomhed, uden at vi behøver at blive meget større, siger Jens-Peter Lundgaard. Virksomheden producerer ca. 300 lifte hvert år med en omsætning på 15 millioner kroner. 14 mand er beskæftigede i lift-virksomheden. Med de mere specialiserede produkter er liftene også flyttet hen imod mere elegante overflader og generelt højere kvalitet.

VI ER SJÆLDENT I DIREKTE PRIS­ KONKURRENCE. KONKURRENCEN ER I STEDET TYPISK EN HELT ANDEN LØSNING. - De fleste kunder får vi via referencer fra tidligere kunder. Andre finder os via nettet og vores website. Det er svært at lave opsøgende salg, fordi det ikke er nemt at finde kunder, der lige står og har behov for vores lifte. Når man først har installeret en lift fra os, så kører den i mange år. Der er begrænset gensalg, men alligevel har vi en konstant ordre-tilgang, siger Jens-Peter Lundgaard.

JEMA LIFT A/S Hjemby: Sahl ved Bjerringbro Ansatte: 14 Direktør/indehaver: Jens-Peter Lundgaard Omsætning: 15 mio. kr www: jemalift.dk

1 Jema-elevatoren hos CC Cars har løftet en rød Corvette op til 1. sal. 22 · MAGASINET ARBEJDSGIVERNE · #3 - 2019


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.