Page 1

“wonen met de natuur aan je voeten”


“Zo’n mooie omgeving vraagt om vrijheid. In de breedste zin van het woord.” 2. // ValleiPark


Welkom! Omringd door water, gekleurd door groen, doorkruist met lanen en gesierd door een grote variatie aan huizen. Tussen het Valleikanaal en de Liniedijk ligt nog een ongerept stukje Leusden, waar u binnenkort heerlijk ontspannen kunt wonen.

Valleipark is bijzonder. Het woonplan is niet ‘zomaar’ achter de tekentafel van een architectenbureau bedacht. Diverse woonateliers met geïnteresseerden hebben in grote mate bepaald hoe u hier straks woont. We lieten ons inspireren door woondromen, we kwamen met voorstellen, schaafden de plannen bij en langzaam werden de contouren van Valleipark zichtbaar. Nu ligt er een woonplan waar we trots op zijn. Genoeg ruimte en privacy maar toch uw buren kennen. Een gevarieerd huis- en kavelaanbod en toch een fraaie samenhang tussen de huizen. Lees verder en laat u verleiden door alles wat wonen in Valleipark u te bieden heeft.

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 3.


Inhou

Dit magazine is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Aan de getoonde artist impressies alsmede aan de getoonde situatieschetsen kunnen geen rechten worden ontleend. De bemeubelde plattegronden zijn illustratief. Maten en kleuren zijn indicatief. Derhalve kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. 4. // ValleiPark


ud

Welkom

3

Valleipark, overal even mooi

7

Vanuit de lucht!

8

Interview: woonateliers

10

Ecologie

12

Met beide benen in de natuur

14

De juiste balans

16

De kwaliteit van Valleipark

18

Interview: toekomstige bewoners

20

De architecten

22

Creëer een paradijs

25

Uw keuken en badkamer

26

Lekker knus voor de open haard

31

De woningen in Valleipark

34

Valleiwoning A

37

Valleiwoning B

45

Vrije kavels

52

Genieten in alle vrijheid

54

Advies op maat

56

Interieuradvies

58

Denk aan de toekomst!

60

Verkoop eigen huis

63

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 5.


fase 1

Hoe wilt u wonen? En waar? Valleipark wordt gefaseerd ontwikkeld. Ieder deelgebied omvat telkens een compleet woningaanbod. Van vrije kavels tot dijkwoningen en van twee-onder-eenkapwoningen tot geschakelde huizen. Als Valleipark af is, ziet u overal de variatie in bebouwing die dit woonplan zo aantrekkelijk maakt.

6. // ValleiPark

Het maakt niet uit in welk van de drie deelgebieden u straks neerstrijkt. Altijd geniet u van het fraaie landschap, het aanwezige water, de cultuurhistorie en de rijke hoeveelheid groen. Toch heeft u vast uw voorkeur. Gaat u voor intiem en geborgen of open en vrij? Valleipark komt tegemoet aan een brede ‘range’ van wensen. Hier kunt u wonen aan de Liniedijk met zicht op het water, aan de groene wig of juist mooi verscholen achter groene heggen aan het Leusdens Laantje. Door het brede aanbod aan huizen is er altijd een huis dat past bij uw woondromen!


“Valleipark, overal even mooi en divers”

Amersfoort

Leusden

fase 1

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 7.


Vanuit de lucht!

8. // ValleiPark

Groen en bijzonder ruim opgezet. U ziet het. Wat zal het hier heerlijk wonen zijn. Het eerste deelplan van Valleipark bestaat uit 18 twee-ondereen-kapwoningen en 11 vrije kavels. De genummerde kavels en huizen zijn te koop. Voor een actuele stand van beschikbare huizen en kavels kijkt u op www.valleipark.nl.


Valleiwoning A JAA

1.1

GPA

Valleiwoning B

D

1.2

vrije kavels

1.3

in ontwikkeling

1.4 1.6

1.5 2

1.7 1.8

1 4

1.9 6 1.10

3 8

5

10

7

9 24 23

11 12

K

IJ

D

IE

N

LI

22 21 20 19

TRO

1.11

WA LS

WA LS

VOG

ELW

IKK

E

TRO

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 9.


“Het bijwonen van de Woonateliers is erg leuk. Ik heb echt het gevoel dat er iets gedaan wordt met onze wensen.” Eigenlijk wonen ze heerlijk in ’t Ruige Veld in Leusden. Gezellige buren, leuke buurt en ook in huis is alles precies zoals ze willen. Maar na 17 jaar in hetzelfde huis te wonen, ging het toch kriebelen. Zou het niet heerlijk zijn als de kinderen een grotere slaapkamer zouden hebben? En van een grote leefkeuken en ruimere tuin dromen ze ook al een tijdje. “Amber gaat naar de middelbare school en Tycho volgt haar over twee jaar. Dit is misschien wel een goed moment om te verhuizen.”

10. // ValleiPark

Edwin en Martine Hovenkamp overwegen hun vertrouwde plek achter zich te laten en samen met de kinderen een nieuw avontuur aan te gaan. In Valleipark? Wie weet. Samen vertellen ze over de Woonateliers en wat ze zo leuk vinden aan Valleipark.

Toplocatie

“Ons oog viel op een advertentie in de krant over Valleipark. Geïnteresseerden werden uitgenodigd om mee te praten over de invulling van het gebied. Aangezien we het een prachtige locatie vinden, ben ik naar het eerste Woonatelier gegaan”, zegt Edwin. “Valleipark ligt tussen de landerijen en het Valleikanaal. Heerlijk groen en ook gunstig ten


Edwin en Martine wonen al 17 jaar in ’t Ruige Veld van Leusden. Ze hebben twee kinderen: Amber van 12 en Tycho van 10.

opzichte van het centrum. Dat spreekt ons erg aan. Het is allemaal heel landelijk en ruim opgezet en ik vind het mooi dat er voor één bouwstijl gekozen wordt.”

Zo wil ik wonen!

Edwin woonde diverse Woonatielers bij. In de eerste bijeenkomst zijn de plannen gepresenteerd en elke keer gaat dit een stap verder. Van type woningen naar architectuur tot het afwerkingsniveau en de mogelijke opties. Net zolang tot exact duidelijk is welke woningen er komen en wat ze gaan kosten. Een globale prijsindicatie is wel afgegeven. Edwin: “Ik vind het een leuk proces, waarin ik het gevoel heb dat er echt iets gedaan wordt met onze wensen. Zo werden de geplande rijwoningen in fase 1 geschrapt toen bleek dat de voorkeur uitging naar vrijstaande woningen en tweekappers. Wat ons betreft is het plan daardoor nog aantrekkelijker geworden. Wij gaan voor een twee-onder-een-kapwoning mét gezellige leefkeuken, grote tuin en supersize slaapkamers voor de kinderen.”

“Onze voorkeur gaat uit naar vrijstaand, maar we zetten in op een twee-onder-eenkapwoning. We willen ook nog leuke dingen kunnen doen.” “Valleipark ligt tussen de landerijen en het Valleikanaal. Heerlijk groen en ook gunstig ten opzichte van het centrum in Leusden. Dat spreekt ons erg aan.”

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 11.


“Soms staan we er niet bij stil dat ecologie zo belangrijk en mooi is�

12. // ValleiPark


Valleipark ligt schitterend. Het woonplan wordt omsloten door twee belangrijke ‘natuurwegen’. Aan de oostzijde ligt het Valleikanaal, dat door de provincie is aangewezen als ecologische verbindingszone en aan de westzijde ligt de Liniedijk, een rijksmonument met een rijke cultuurhistorie en natuur. Ecoloog Pim de Kwaadsteniet neemt u mee voor een ecologische wandeling door dit bijzondere woongebied. “Het Valleikanaal rijgt tal van natuurgebieden aaneen. De watervleermuis en vissen die van stroming houden, voelen zich hier erg thuis. Helemaal omdat net ten zuiden van het Valleipark een vispassage ligt, waar deze vissen de stuw kunnen passeren. Daarbij stroomt tegenover het Valleipark de Modderbeek het Valleikanaal in. Maar ook in de vijftien meter brede zone tussen Valleipark en het Valleikanaal krijgt natuur alle ruimte. Grenzend aan het kanaal komen paaiplaatsen voor vis en moeraszones voor. Een fijne verblijfplek voor libelles, kikkers en moerasvogels. Eenmaal aan wal wisselen ruigte, struweel en groepjes bomen elkaar af, waardoor de kleine zoogdieren voldoende dekking hebben om zich langs het kanaal te verplaatsen. Uit ervaring weten we dat struweelvogels en vlinders hier maar al te graag verblijven.”

IJsvogels, eekhoorns en vlinders, iedereen voelt zich hier thuis. “Wie aan de Liniedijk woont, krijgt de natuur op een presenteerblaadje. In de sloot tussen de Liniedijk en de toekomstige tuinen groeit al krabbenscheer en sterrenkroos. Dit zijn planten die alleen gedijen in vrij schoon water. Een goed teken! De oevers van de Liniedijk zijn afgevlakt en de elzenbeplanting is deels afgezet tot hakhout. Er is nu een boom-, struik- en kruidenlaag aanwezig. Voor libellen, vlinders en zangvogels is het een prima plek. Op overhangende takken wordt soms het ijsvogeltje gezien en in de hoge bomen boven op de Liniedijk worden eekhoorns gesignaleerd.”

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 13.


“Met beide benen in de natuur. Schitterend!�

14. // ValleiPark


Natuurlijk! Ook in Valleipark Pim vervolgt: “De natuurlijke omgevingskwaliteiten ziet u terug in Valleipark. Er worden ‘groene wiggen’ aangelegd tussen de ‘wooneilanden’. In deze verlaagde groengebieden kan het overtollige regenwater de grond in zakken, krijgt natuur de ruimte en is er ruimte om te spelen. De pinksterbloem die hier gaat groeien, trekt hopelijk in het voorjaar het oranjetipje, een prachtige vlinder. De drogere delen wordt een bloemrijk geheel met een grote aantrekkingskracht op (zang)vogels zoals de putter, kneu, heggenmus en het winterkoninkje.”

Tijdelijke natuur! “Valleipark is niet één twee drie af. Door inzaai en spontane vestiging van planten op de onbebouwde delen ontstaat een aantrekkelijk beeld en kunnen er soms bijzondere plantsoorten worden waargenomen. Zo groeide er ruim een jaar geleden absintalsem: een plant die wordt gebruikt om absint van te brouwen en die zich thuis voelt in omgewoelde kale grond.”

Maak van uw eigen tuin een natuurlijk paradijs “Ik moedig toekomstige bewoners aan om de rijkdom van de omringende natuur in hun eigen tuin de ruimte te geven. Een heg, struiken, een vijver, een rommelig hoekje, planten met veel nectar, nestkasten, verzin het maar. Juist omdat er al zo veel natuur in de omgeving is, is de kans op succes groot. Egels, mussen, mezen, vlinders, libellen en vleermuizen kunnen van uw tuin profiteren. En het leuke is: hoe meer mensen er meedoen, hoe groter en bijzonderder het resultaat.”

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 15.


De juiste balans tussen cultuurhistorie, natuurwaarden en recreatie Een heerlijk ontspannen en mooi, groen woongebied, dat is Valleipark straks ten voeten uit. Maar zo is het niet altijd geweest. Het gebied heeft roerige tijden gekend. Valleipark maakte namelijk onderdeel uit van waterlinie de Grebbelinie. De waterlinie tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe werd al in de 18e eeuw aangelegd. Bekend werd het vestingwerk echter pas in 1939, toen de linie onder de naam Valleistelling de hoofdverdediging vormde van het Nederlandse defensieplan.

16. // ValleiPark

Om te voorkomen dat het water ongecontroleerd zou wegstromen, werden op diverse plaatsen in de linie dwarskaden aangelegd. Deze kaden vormden helaas ook een toegang tot de liniedijk. Daar moest de verdediging zich dus op concentreren. In de loop van de 18e eeuw werden op die plaatsen aarden verdedigingswerken aangelegd. Deze werken waren verbonden door een liniedijk van Veenendaal tot voorbij Amersfoort. Op deze dijk konden de verdedigers zich teweer stellen tegen de vijand. Bovendien zorgde de dijk ervoor dat het water aan de oostzijde van de linie bleef. Zo was er minder water nodig


voor een inundatie en hield de verdediger droge voeten. Aan de overkant van het Valleikanaal ligt zo’n dwarskade met de naam Asschatterkeerkade. De 271 kazematten zijn het meest in het oogspringend bewijs voor het militair verleden van de Grebbelinie.

Ze waren bedoeld om dekking te bieden aan schutters en hun kostbare mitrailleur, zodat de vijandelijke aanval na de inleidende artilleriebeschietingen kon worden gestuit. Na de Tweede Wereldoorlog werden de veelal aarden werken bedekt met een laag groen, die 200 jaar militaire geschiedenis aan het oog onttrok, maar betekenis kreeg als ecologische structuur. Tal van partijen werken momenteel samen om in het gebied de juiste balans te vinden tussen cultuurhistorie, natuurwaarden en recreatie. Deze elementen vormen samen een uiterst boeiende en unieke omgeving die steeds meer toegankelijk en beleefbaar wordt gemaakt.

�Wonen met de natuur aan je voeten.� // 17.


Wethouder Erwin Jansma over valleipark “Ik vind het fantastisch dat we straks kunnen starten met de bouw van Valleipark. We zijn al lang bezig met de ontwikkeling en door de economische tegenwind is het zelfs wel eens de vraag geweest of Valleipark er zou komen. Maar nu is zover! Ik ben bijzonder trots en blij dat we vast hebben kunnen houden aan de initiële plannen: hoogwaardige woningbouw in een uiterst aantrekkelijke en kwalitatieve woonomgeving. Om het plan rendabeler te maken, hadden we er voor kunnen kiezen om meer woningen te realiseren. Maar dat is gelukkig niet gebeurd, waardoor dit unieke gebied met zo’n rijke historie en ecologische waarde in al zijn facetten tot zijn recht komt. Dit is echt een schitterend plek om te wonen en de woningen, zoals ze nu bedacht zijn, passen hier perfect.”

“Valleipark krijgt de kwaliteit die we voor ogen hadden”

18. // ValleiPark


SAMEN WORDT HET NOG BETER Valleipark is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de Gemeente Leusden, Heilijgers Projectontwikkeling en Heijmans Vastgoed. “Gezamenlijk mogen we ervoor zorgen dat deze prachtige locatie een nieuwe bestemming krijgt”, vertelt ontwikkelaar Bram Boterman.

“De locatie van Valleipark vraagt om iets bijzonders. Daarom hebben we ervoor gekozen om samen met de inwoners van Leusden invulling te geven aan de plannen. De opzet van de wijk en de huizen zijn geïnspireerd op de uitkomsten van de woonateliers, waar iedereen aan mee mocht doen. Onze ervaring in het ontwikkelen van woonwijken samen met de input uit de woonateliers heeft ertoe geleid dat Valleipark een uniek project is geworden waar wonen in harmonie is met genieten van de natuur en cultuurhistorie. Als ontwikkelaars van Valleipark zijn wij bijzonder trots op het resultaat.”

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 19.


“We zien niet zo snel gebeuren dat er op korte termijn nog zo’n kwalitatief mooi plan ontwikkeld gaat worden in Leusden” In Valleipark woon je buiten en toch binnen Een prachtig huis en wat een tuin rondom! Groots en gezellig. Waarom zou je hier weg willen? Met deze brandende vraag op onze lippen komen we binnen bij Ido en Mimi Paulusma. Aan de eettafel steekt het enthousiaste stel van wal. “We hebben hier 18 jaar met heel veel plezier gewoond samen met onze kinderen. Inmiddels zijn die de deur uit en is het tijd voor iets nieuws.”

Een nieuw huis met kleinere tuin Waar Mimi en Ido eerst genoten van de grote kavel waarop dit huis ligt, beginnen de 1200 m2 nu een last te worden. Je moet het ook allemaal onderhouden. Mimi: 20. // ValleiPark

“Ik wil ook wel eens wat anders. Het lijkt me fantastisch om in een heel nieuw huis te wonen waar we alles nog één keer helemaal naar onze smaak en ideeën kunnen inrichten.”

Woondromen Ido en Mimi twijfelen niet. Ze willen verhuizen, en wel naar Valleipark. “Wat een prachtlocatie. Hier woon je buiten en toch binnen: aan de rand van Leusden, in het centrum van het land en heel dicht bij de bewoonde wereld. Het lijkt ons weer prettig , de gezelligheid van een woonwijk met de vrijheid die we hier ook ervaren. Een geschakeld huis met een grote woonkamer, voldoende privacy, drie kamers op de verdieping en parkeren op eigen erf, dat is waar Ido en Mimi voor gaan. Het ziet er naar uit dat deze wens in Valleipark in vervulling gaat.


”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 21.


Interview met stedenbouwkundige Karen van Vliet en architect Rik Bakker Stedenbouwkundige Karen van Vliet en architect Rik Bakker maakten een inrichtings- en bebouwingsvoorstel voor de woonateliers. Als startpunt en ter inspiratie. De input van de aanwezigen heeft geleid tot het uiteindelijke ontwerp. Maar hoe zijn Karen en Rik te werk gegaan? Wat waren de uitgangspunten en wat wilden ze bereiken? We vragen het. “De omgeving van Valleipark wordt gekenmerkt door grote contrasten. De Liniedijk is beschut en het Valleikanaal met het daarachter gelegen Kampenlandschap is juist heel open. We wilden een woonbuurt maken waar je intiem kunt wonen en overal de verschillende landschappelijke elementen ervaart. Door in het langgerekte woongebied dwarsplantsoenen aan te leggen van de Liniedijk tot aan het kanaal is er altijd zicht naar het water of de dijk. De plantsoenen zijn wigvormig en daarmee hebben wij een knipoog gemaakt naar de historische schootvelden. Afwisselend slingert het Leusdens Laantje en Valleipark langs de plantsoenen, het valleikanaal en tussen de voortuinen van de aan weerszijden gelegen woonblokjes. De straten zijn bewust wat smaller en de voor- en achtertuin extra groot. Hiermee creëer je een intieme woonsfeer en genieten bewoners in huis van meer privacy.” 22. // ValleiPark

Rik vult aan: “In de eerste fase komen twee-ondereen-kapwoningen in allerlei variaties. Door de woningen te laten verspringen van elkaar en te spelen met de goothoogte en de kleuren van de gevel en daken heeft elk huizenduo een eigen verschijningsvorm. Het verlevendigt het straatbeeld en geeft de wijk een informeel en vriendelijk karakter.”

Dichtbij elke woning is speelgelegenheid in de wiggen aan weerszijden van de woonbuurten


“We wilden een intieme woonsfeer creëren”

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 23.


Wonen met de natuur aan uw voeten, daar hoort een passend tuinontwerp bij. Laat u inspireren door eindeloos veel mogelijkheden. Iedere tuinligging heeft haar charme, net als elk seizoen. Zon en schaduw spelen met elkaar, zit- en speelplaatsen vullen elkaar aan en groen krijgt natuurlijk een hoofdrol. Wat dacht u van een landschapstuin die als vanzelfsprekend overloopt in de omliggende omgeving? Met slingerende paden die leiden naar een vijver of een zonnig terras gelegen in een bloemborder creëert u een perfecte setting voor een oase van rust. In het verlengde hiervan is de stap naar een Romantische tuin snel gemaakt. Rozenbogen,slingerpaadjes, bloeiende planten, pastelkleuren en rozenbogen in combinatie met natuurlijk ogende waterpartijen zijn de juiste ingrediënten. Aandacht voor detail is het toverwoord. Dankzij de overvloed aan

24. // ValleiPark

planten, valt een plukje onkruid niet op. Sterker nog, het geeft de romantische tuin net dat beetje extra karakter. Bent u goed voor het milieu en draagt u de natuur een warm hart toe? Dan is de duurzame tuin úw tuin! Gemaakt met natuurlijke materialen, uiteraard voorzien van een regenton en wellicht met een eigen moestuin. Goed voor het milieu zijn, betekent ook aandacht voor dieren. Kies voor nectarrijke bloemen en planten die vlinders en bijen aantrekken of plaats een insectenhotel. Zorg daarnaast voor voldoende schuilplaatsen voor vogels en egels. Neem daarom liever een haag dan een schutting. In een ‘ontspannen’ tuin is natuurlijk ook alle ruimte voor een grasveld. Eventueel met een avontuurlijk speelelement.


“Creëer een natuurlijk paradijs in uw eigen tuin”

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 25.


“Eindeloos genieten van de mooiste keuken en uw luxe badkamer”

26. // ValleiPark


Alles fris en nieuw en precies zoals u het mooi vindt. Voorlopig geen onderhoud en geen erfenis van de vorige bewoners. Dat is nieuw kopen! En het leuke is, zodra u het koopcontract heeft getekend, begint de voorpret. Want dan mag u al keuzes gaan maken die lange tijd voor veel woonplezier zorgen. Smaken verschillen. De woningen in Valleipark worden zonder keuken geleverd. De aansluitpunten zijn er wel en zelfs die zijn te verplaatsen. U krijgt dus alle vrijheid om deze belangrijke ruimte in huis helemaal in te delen en af te werken zoals u het altijd gewild heeft. Een kookeiland, een stoomoven, een teppanyaki grill, een ontbijtbar, een kraan waar direct gekookt water uit komt? Borrelen er al ideeën op? De specialisten bij Keukenhome kennen alle mogelijkheden van de woningen in Valleipark. Zij helpen u graag. Koopt u uw keuken liever elders, dat mag natuurlijk ook.

Badkamer gerealiseerd door StrandNL Badkamer gerealiseerd door StrandNL

De badkamer en toiletruimte worden bijzonder luxe afgewerkt met mooie Mosa tegels en kwaliteitssanitair van Villeroy & Boch. Heeft u andere wensen qua kleurstelling en indeling? Laat het ons weten. Ook hier krijgt u de vrijheid, zodat de badkamer straks aanvoelt als uw eigen spa.

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 27.


Wat is de volgende stap? “Na aanschaf van de keuken verzorgt Keukenhome de technische tekeningen van de keukenruimte. Deze worden vervolgens doorgespeeld aan de aannemer. Nu is deze partij aan de beurt. Wij worden voortdurend door hen op de hoogte gehouden. Alles moet kloppen, want wij streven immers naar tevreden klanten. Wij nemen graag alle zorg uit handen en doen er alles aan om het proces vlekkeloos te laten verlopen. Daardoor kan de klant zich concentreren op andere leuke dingen.”

U heeft een nieuw huis Nu de keuken nog. Rob van de Koppel, directeur projecten Keukenhome legt uit welke stappen worden genomen voordat u kunt genieten van een keuken die helemaal past bij uw smaak en gebruikswensen. “Voordat wij de klanten uitnodigen voor een bezoek aan onze showroom zijn wij al aan de slag geweest met de ontwerptechnische voorbereidingen voor jouw keuken. Ons professionele project­ voorbereidingsteam bekijkt hoe de keukenruimte kan worden geoptimaliseerd. De keuken wordt multifunctioneel ingedeeld, waardoor de keuzemogelijkheden optimaal zijn.”

Wanneer kunnen de klanten de keuken uitzoeken? “In onze showroom liggen de bouwtekeningen van jouw huis klaar. De keuken wordt driedimensionaal gepresenteerd, zodat er een goed beeld ontstaat van de situatie. Tijdens dit gesprek laten wij graag zien hoe de keuken eruit kan zien en welke alternatieven mogelijk zijn. In deze fase kan men een keuze maken uit een zeer groot assortiment én wordt er beslist over je ideale indeling.”

28. // ValleiPark

Wanneer worden de laatste details besproken? “Een paar weken voor de oplevering worden de mensen opnieuw uitgenodigd in onze showroom. Op dat moment komen de laatste details aan de orde. Tijdens dit gesprek kan men de definitieve kleurstelling bepalen. Bovendien nemen we de uitgekozen keukenapparatuur en het werkblad nog een keer door. In dit stadium zijn kleine wijzigingen nog steeds mogelijk.”

Wat gebeurt er na de oplevering van de keuken? “Ook in de laatste fase houdt Keukenhome de vinger aan de pols. Onze projectleider is regelmatig aanwezig op de bouw en stelt zich op de hoogte van de voortgang van het project. Hij stuurt de technische adviseurs aan, waardoor alles op tijd klaar is. Na oplevering komt onze Keukencontroleur langs, zodat we er zeker van zijn dat de keuken perfect aan de wensen van de klant voldoet.


Vroeg uitgenodigd…… “Mensen vragen mij wel eens: waarom moeten we zo vroeg de keuze maken voor een keukenleverancier? De koeien staan nog in het gras! Ik leg ze dan uit dat drie maanden voordat de eerste schop de grond in gaat, de aannemer vaak al bezig is met de voorbereidingen van de woning. Om alles op schema te laten verlopen, is het belangrijk alle partijen zo vroeg mogelijk te betrekken bij dit proces.

Hierdoor kan optimaal rekening worden gehouden met koperswensen en kunnen ze zelf nog diverse wijzigingen doorvoeren om van dit huis hun droomhuis te maken. Keukenhome helpt kopers met het verwezenlijken van hun woondromen en natuurlijk regelen we alles tot in de puntjes.” “We heten u van harte welkom in onze showroom!”

1 theedoek Hay S&B Theedoeken Cold Forest 2 st. 2 black gold coffeepot Ineke Hans 3 dienblad Hay

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 29.


30. // ValleiPark


Lekker knus voor de open haard

�Wonen met de natuur aan je voeten.� // 31.


De haard was vroeger puur functioneel: warm worden én blijven. Hoewel de haard nog steeds warmte in huis brengt, is hij nu vooral een sfeerbepalend element. Een knisperend haardvuur, al dan niet in een moderne variant, staat nu eenmaal synoniem voor gezelligheid en geborgenheid. Waar de haard brandt, is het thuis!

Open of dicht, kiezen hoeft nu nog niet

Krijgt u er gelijk een warm gevoel bij? Heeft u altijd al een haard gewild of bent u niet anders gewend? De huizen in Valleipark kunnen worden voorzien van een rookkanaal (of schoorsteenkanaal). Bij de Valleiwoning A krijgt u zelfs een haard. Stelt u zich eens voor. Het is de eerste koude herfstdag, binnen steekt u de haard aan en buiten genieten voorbijgangers van die onmiskenbare geur.

Overal genieten van de blikvanger

Haardenspecialist Gerbert van Dam van Van Manen haarden & kachels deelt ons enthousiasme: “Er is tegenwoordig zo veel mogelijk. De keuze op het gebied van haarden is groot. Zo groot dat wij u van harte uitnodigen om onze showroom in Barneveld te bezoeken. De klassieke open haard is nog steeds prachtig, maar wat dacht u van een houtkachel, een buitenhaard en een milieuvriendelijke gashaard of een liftdeurhaard? Bij Van Manen haarden & kachels verkopen we het allemaal. Ter inspiratie en vermaak laten we ons haardlicht in dit artikel vast schijnen op een aantal opvallende haarden.”

Het ultieme buitenleven

Een liftdeurhaard is een hedendaagse combinatie van de prestaties van een gesloten haard en de gezelligheid van een traditionele open haard. Met een glazen schuifdeur bepaalt u zelf of de haard open, halfopen of gesloten is. Zo is het eenvoudig om zelf het rendement, de charme en de veiligheid van de haard te regelen.

Door de haard als natuurlijke scheiding tussen het woon- en kookgedeelte te plaatsen geniet u overal van de blikvanger in huis. Dineren bij de haard, een goed boek lezen terwijl de warmte op u afstraalt of gewoonweg een beetje uw gedachten laten gaan terwijl u naar de vlammen staart.

Meer dan ooit is uw tuin het verlengstuk van uw huis. Het buitenleven is met een flinke opmars bezig. Niet vreemd, zeker wanneer we kijken hoe comfortabel en mooi de tuinmeubelen tegenwoordig zijn. Ze zouden binnen niet eens misstaan. De tuinen in Valleipark zijn groot genoeg om een overdekte veranda te maken, bij het huis of achter in de tuin. Hier kunt u tot in de late uurtjes genieten van het heerlijke buitenleven. Altijd beschut, droog én warm door de passende buitenhaard. Zelfs buiten koken tijdens een mooie zomeravond behoort tot de mogelijkheden.

Alle maten en soorten 1 vilten mand VanVilt 2 ijzeren mand overal verkrijgbaar 32. // ValleiPark


Stijlvol stoken Sinds kort zijn er allerlei duurzame innovaties die een sfeervolle gashaard ook voor de milieubewuste consument aantrekkelijk maken. De Kal-fire Eco-line is een duurzame innovatie. In de ECO-stand verandert de gastoevoer van de haard automatisch. Hij bouwt dan op van een relatief laag vlambeeld naar de hoogste stand. Hierdoor verandert het vuurbeeld continu en ontstaat een realistisch haardvuur dat bovendien 40% zuiniger is in het verbruik. Gerbert: “Geïnspireerd? Het was nog maar een tipje van de sluier. Design, klassiek, oud-Hollands of modern, wat uw smaak ook is, eigen haard is goud waard! Tot snel!”

3 De Metro 100XT Tunnel maakt mogelijk aan beide zijden te genieten van het vuur en is daardoor uitermate geschikt als roomdivider

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 33.


De huizen in Valleipark

34. // ValleiPark


Valleipark biedt een mooie variëteit aan

woningtypes. De eerste huizen van fase 1

Maak in deze brochure kennis met de woningen en de verschillende

zijn twee-onder-een-kapwoningen. De

indelingsmogelijkheden en opties. Voor de

twee types verschillen onderling weer

technische specificaties van het complete

van elkaar in kleurstelling, afmeting,

optiepakket verwijzen wij u naar de

indeling en kapvorm.

productbladen die u bij dit magazine aantreft.

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 35.


36. // ValleiPark


Valleiwoning A Twee-onder-een-kapwoning groot

�Wonen met de natuur aan je voeten.� // 37.


Valleiwoning A

Ruimte genoeg om Twee-onder-eenal je poppen op te kapwoning ruimen; zo is mama ook weer blij! 3 woonlagen woonopp. 165 m2 kavels ca. 300 m2

Binnen leven en buiten genieten, of vice versa. De tuin als verlengstuk van uw woning.

38. // ValleiPark


JAA

GPA

2

D

1

6

5 24 23

IJ D IE N LI K

22 21

WAL STR O

20 19

WAL ST

VOG

ELW IK

KE

RO

Valleiwoning A komt tien keer voor in het plan. Wilt u één van deze schitterende twee-onder-een-kapwoningen? Kies dan uit de bouwnummers 1, 2 ,5 ,6, 19 t/m 24. Kavelgrootte en ligging variëren. Datzelfde geldt voor de alternatieven die we aanbieden. Wat dacht u van een leefkeuken aan de voorzijde, een uitbouw bij de woonkamer of een bijkeuken? Bij een aantal woningen is het zelfs mogelijk om de garage bij uw woning te betrekken. Bekijk de productsheet voor alle mogelijkheden. ca. 6,20 m.

ca. 2,90 m.

ca. 6,19 m.

kookeiland met bar

ca. 9,96 m.

garage

royale eettafel met stoere bank

zithoek met open haard

begane grond Interieur gerealiseerd door StrandNL

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 39.


Impressie leefkeuken type A

40. // ValleiPark


“Wordt het een barbecue met vrienden of een gezellig samenzijn in de leefkeuken?”

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 41.


Interieur gerealiseerd door StrandNL Melamine Bordjes meisje, kat en Apie

ca. 6,20 m.

hoofdslaapkamer

inloop kast

ca. 9,96 m.

inloop douche

slaapkamer

slaapkamer 1e verdieping 42. // ValleiPark

Interieur gerealiseerd door StrandNL


Een riante overloop. Een prettige ‘binnenkomer’ en wat een luxe: een slaapkamer met een grote inloopkast. Op zolder kunt u een dakkapel aan de voor- en achterzijde plaatsen of kies voor extra grote dakramen. Creëer een zee aan licht en maak twee extra kamers, eventueel in combinatie met een badkamer.

optioneel andere indelingen mogelijk

De hoofdslaapkamer heeft een aangrenzende inloopkast. Wie droomt daar niet van?

ca. 6,83 m.

ca. 6,20 m.

zolder

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 43.


44. // ValleiPark


Valleiwoning B Twee-onder-een-kapwoning

�Wonen met de natuur aan je voeten.� // 45.


Valleiwoning B

Genoeg ruimte Twee-onder-eenvoor alle kopjes en kapwoning schoteltjes! 3 woonlagen woonopp. 135 m2 kavel ca. 250 m2

Sfeerbeeld door Strand West 46. // ValleiPark


JAA

GPA

4

3 8 10

D

Deze prachtige twee-onder-een-kapwoning komt acht keer voor in het plan. U heeft de keuze uit de bouwnummers 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11 en 12. De ligging variëert en iedere woning heeft iets unieks. Niet omdat ze allemaal verschillend zijn, vooral door wat u ervan maakt. Waar plaatst u de keuken en neemt u openslaande deuren aan de voorzijde, zodat ook de voortuin onderdeel van uw huis wordt? Bij een aantal woningen is het zelfs mogelijk om de garage bij uw woning te betrekken en een uitbouw van de woonkamer kan altijd. Bekijk de productsheet voor alle mogelijkheden.

7

9

11 12

VOG

ELW IK

KE

RO

ca. 2,90 m.

ca. 5,40 m.

ca. 5,69 m.

zithoek met uitzicht op de tuin

ca. 10,46 m.

WAL STR O

K

IJ D IE N LI

WAL ST

garage

royale eettafel

keuken met schiereiland begane grond

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 47.


Impressie woonkamer type B

“Heerlijk relaxen in de ruime woonkamer… ” 48. // ValleiPark


”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 49.


ca. 5,40 m.

kinderkamer

ca. 10,46 m.

slaapkamer

hoofdslaapkamer

badkamer 1e verdieping 50. // ValleiPark


Laat u inspireren door een interieurarchitect bij de inrichting van uw nieuwe huis en haal er het maximale uit. De goede start van een heerlijk leven.

Traditioneel of exclusief? Altijd goed, want dit nieuwe huis deelt u in zoals u het wilt. De drie slaapkamers op de 1e verdieping zijn lekker ruim en datzelfde geldt voor de badkamer. Een ligbad, een douche en een toilet, u kunt het allemaal kwijt. De grote zolder leent zich voor diverse indelingsvarianten of laat het zoals het is: één grote ruimte. Met extra grote dakramen of een dakkapel aan de voor- en achterzijde creëert u nog meer sfeer en leefruimte.

ca. 6,20 m.

ca. 5,40 m.

De zolder kan ingedeeld worden als extra slaapkamer of speelkamer voor de kinderen.

optioneel andere indeling zolder

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 51.


Vrije kavels Een huis dat in uitstraling, ruimte en gebruik helemaal aansluit bij uw smaak en leefstijl. Dit keer helemaal zoals u het wilt! Zou dat niet geweldig zijn?

52. // ValleiPark

In Valleipark kunt u een huis kopen of er zelf één bouwen. De gemeente Leusden verkoopt in de eerste fase van het plan totaal elf vrije kavels. Ook hier geldt weer: voor elk wat wils. De kavels variëren in grootte van 390 tot 600 m2.


”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 53.


Genieten in alle vrijheid

Hoeveel vrijheid heeft u?

In Valleipark komen totaal twintig vrije kavels. De eerste elf kavels, waar u in deze brochure meer over leest, liggen aan de westkant van Valleipark. Lekker vrij aan de rand van de woonbuurt. De kavels zijn ruim en hebben veel privacy, vooral door de forse haag die de kavels omsluit. Als u de kavel van de gemeente heeft gekocht, breekt een leuke en spannende tijd aan. U mag alles zelf verzorgen. Van het tekenen tot het bedenken en zelfs het bouwen. Natuurlijk is het ook prima mogelijk om alles of een deel uit handen te geven aan adviseurs en experts. Stedenbouwkundige Karen van Vliet, supervisor van Valleipark, toetst samen met haar team de ontwerpen en houdt de samenhang in de gaten. Haar doel: inspireren en individuele formeel | informeel opdrachtgevers en architecten stimuleren samen een bijzondere wijk te maken.

We willen vooral veel vrijlaten en zelfbouwers inspireren. De ontwerpen moeten echter wel passen binnen het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. Daarnaast hebben we voor elke kavel de bouwvoorschriften op een rij gezet in een zogenaamd kavelpaspoort. Bij de gemeente kunt u de kavelpaspoorten inzien. Voor elke kavel geldt een maximale bouwhoogte van 13 meter en een maximaal bebouwingspercentage van 35% van de kavel. Alle woningen krijgen een grote kap en staan vrij op een kavel. Parkeren moet op eigen terrein en om elke kavel komt een groene haag, want alle woningen zijn te gast in het landschap. U woont straks dus heerlijk vrij en prettig beschut achter een groene haag.

Écht groen wonen Hoe duurzaam u uw huis wilt bouwen, daarin bent u vrij. De gemeente Leusden wil duurzaamheid wel graag stimuleren. Vandaar dat zij de tool ‘GPR gebouw’ ter beschikking stelt aan alle kavelkopers. Met ‘GPR gebouw’ kunt u ideeën opdoen om uw woning gezonder, energiezuiniger en comfortabeler te maken. Ook uw eigen BLAUW Architecten ontwerp kunt u toetsen aan al deze aspecten.

ALLE RUIMTE ONDER ÉÉN DAK

riet

Kavel 2 582 m2

entree

isolatie

zonnecollector

landschap

Valleikanaal

uitricht

PV panelen

gebrand Cedar Shou Sugi Ban

daktuin

Kavel 2 Liniedijk

bos

tuin

groene rand

stad

spelen

terras

Kleuren palet en materialen

groente tuin

Liniedijk

54. // ValleiPark

Dit huis heeft een zo klein mogelijke footprint op gebied van energie en materialen, door de hoogwaardig geïsoleerde schil, benutting van zonnewarmte en het toepassen van houtskeletbouw en riet. Middels zonnecollectoren een warmtewisselaar en PV cellen wordt aanvullend energie opgewekt. De gevels zijn gemaakt van, onderhoudsarm, gebrand cedarhout. De woning biedt luxe, ruimte en conform en voegt het zicht naar het landschappelijke en dorpse karakter van de omgeving.


In 10 stappen van kavel naar droomhuis 1. Bel voor een afspraak met de gemeente

Leusden. We spreken alles met u door over zelf bouwen, de koopovereenkomst, het beeldkwaliteitsplan en het kavelpaspoort.

voorbeeldwoningen

2. Besluit u om zelf te bouwen? Dan kunt u

bij de gemeente een optie op de kavel krijgen.

3. In de optieperiode kunt u de laatste zaken

regelen. Financierder, architect, bouwer. Deze periode is bedoeld om de puntjes op de ”i” te zetten.

4. Weet u het 100% zeker? Dan tekent u de koopovereenkomst. De kavel is van u!

5. Vervolgens heeft u drie maanden de tijd om de financiering rond te maken.

6. Tijd voor het startgesprek met de steden– bouwkundige. Zij helpt u op weg met de voorschriften voor uw ontwerp. U komt samen met uw architect naar dit gesprek.

7. U maakt een ontwerp, eventueel samen met zelfgekozen adviseurs.

8. Het ontwerpproces kent verschillende fasen.

Als het ontwerp aan de voorschriften voldoet, kunt u de omgevingsvergunning aanvragen.

9. Als de vergunning verleend is, kunt u uw huis (laten) bouwen.

10. Sleuteloverdracht! Eindelijk … lekker ontspannen en genieten.

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 55.


Advies op maat Bram Boterman

Woonontwikkelaar Heijmans “Het bedenken van nieuwe woonconcepten is mijn kracht� Als ontwikkelaar van nieuwe woningbouwprojecten ligt mijn kracht bij het bedenken van nieuwe concepten voor huizen en woonwijken. Voor Valleipark is het mijn taak om te bewaken dat de huizen die wij aanbieden zoveel mogelijk aansluiten bij de dromen en wensen van onze klanten. T: +31 (0)33 450 24 00 E: bboterman@heijmans.nl

56. // ValleiPark


Lidwine van Exter

Liza van Zanten

Projectleider gebiedsontwikkeling gemeente Leusden. “Ik help u graag verder om úw droomhuis te realiseren. Als gemeente zorgen wij voor een goed stedenbouwkundig concept, het fundament. Verder moet u vooral de vrijheid krijgen om zelf uw ideale leefomgeving te creëren. Ik word enthousiast van de creativiteit die ik zie bij individuele bouwers en de bijdrage die zij leveren aan een mooie wijk. Heeft u interesse in een kavel of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor zelfbouw in Valleipark, neemt u dan contact met mij op.”

“Bij aankoop van een nieuw huis in Valleipark staan uw woonwensen centraal. Het team van Valleipark wil u hierbij graag ontzorgen. Of het nu gaat om die gedroomde woonkeuken met kookeiland, die sfeervolle open haard of hulp bij verkoop van de eigen woning. Wij staan voor u klaar. Bram is uw eerste contactpersoon. Is hij niet beschikbaar, sta ik u graag bij met het maken van keuzes en het beantwoorden van vragen.”

T: 14 033 E: vrijekavelsvalleipark@leusden.nl

T: +31 (0)33 454 57 70 E: l.vanzanten@heilijgers.nl

Makelaar Roald Herbrink Herbrink Makelaars o.g. B.V. Hamersveldseweg 56 3833 GS Leusden T: +31 (0)33 495 09 50 E: info@herbrink.nl

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 57.


Appartement in de Lloydtoren, Rotterdam.

interieuradvies Dave Bosman Dave Bosman, eigenaar en interieurarchitect binnen Bosman ontwerpers te Rotterdam. Gek van design en architectuur, de gebouwde en bebouwde ruimte. Regelmatig op de hoogte blijven van trends, innovaties en technieken, door het bezoeken van vakbeurzen en design-evenementen. Dat is Dave Bosman, dat is waar Bosman ontwerpers voor staat. *Voor de interieurvisuals hebben we ons onder andere laten insprireren door de vakbladen maar ook door een recent bezoek aan Milaan en de aldaar gevestigde toonaangevende showrooms van diverse merken. Bosman ontwerpers Verboomstraat 291 3082 jm rotterdam bosmanontwerpers.nl

58. // ValleiPark


Dagvoorziening voor en door verstandelijk beperkten van een stichting in Rotterdam

�Wonen met de natuur aan je voeten.� // 59.


Denk aan de toekomst!

WE DENKEN OOK AAN DE NATUUR EN BOUWEN ‘GROEN’ Valleipark wordt omsloten door het Valleikanaal en de Liniedijk. Op een plek met zo’n rijke natuur en cultuurhistorie is het bijna vanzelfsprekend dat je aandacht besteedt aan duurzaam bouwen. Zo dragen wij op onze manier een klein steentje bij aan de natuur én het is prettig voor u, want het scheelt aanzienlijk in de stookkosten. • Met drie zonnepanelen per woning gebruikt u groene energie en heeft u lagere energielasten.

60. // ValleiPark

• De Intergas kombi kompact HRE-ketel heeft een zeer laag gasverbruik en een schone verbranding. • Triple glas zorgt voor een nog betere isolatie. Daarbij is er geen condensvorming mogelijk omdat de middelste glasplaat fungeert als buffer tussen warmte en koude. Ook de geluidsisolatiewaarde ligt een stuk hoger dan bij normaal dubbelglas. • Alle houten delen zijn gemaakt van hout met FSC-keurmerk. • Valleiwoning A wordt uitgerust met een douche-warmte-terugwin-installatie. Hiermee wordt wegstromend douchewater benut om koud water op te warmen, zodat de ketel minder hard hoeft te stoken. Uiteraard vermengen wegstromend water en ‘nieuw’ water zich niet.


”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 61.


Stap 2 Financieringsgesprek

In dit gesprek worden de mogelijkheden rond de financiering besproken.

Stap 3 Taxatie

Een van onze taxateurs neemt contact op voor een taxatie.

Stap 4 Overeenkomst

Indien beide partijen instemmen wordt de koop-/aannemingsovereenkomst getekend en nemen we de woning in de verkoop.

Stap 5 Stylingadvies en professionele verkoopstyling

ĂŠĂŠn van onze verkoopcoaches doet de verkoopstyling, aanbiedingstekst, fotoreportage, digitale plattegronden en inmeten, gedrukte verkoopbrochures en ze geeft een klusadvies.

Stap 6 Klusjesman

Aan de hand van het klusadvies van de verkoopcoach kan Heilijgers Bouw enkele kleine klussen uitvoeren. Hiervoor ontvangt u een vrijblijvende offerte.

62. // ValleiPark

Van de woning wordt een zeer professionele film gemaakt die op verschillende manieren ingezet kan worden.

Stap 8 Verkoopondersteuning De makelaar verzorgt samen met u de verkoop. Van publicatie op funda tot het opstellen van de koopovereenkomst.

Stap 9 Marketing & communicatie

De verkoopmanager van Valleipark zorgt voor een optimaal marketing en communicatieplan. Incl. communicatie, social media, verkoopflyer en een eventuele advertentie.

Stap 10 Ontbindende voorwaarden

Mocht het ondanks alle inspanningen niet lukken om de woning te verkopen binnen 6 maanden, kunt u van de nieuwe woning afzien.

HEIL130479 – 350 st.

U hebt uw nieuwe woning in Valleipark gevonden. De eerste stap is dan een optie nemen tijdens een gesprek met iemand van ons verkoopteam.

Stap 7 Film

| doortedoen.nl

Stap 1 Optie gesprek


Valleipark helpt bij verkoop eigen huis Geldt alleen voor de huizen en niet voor de kavels.

Meer informatie?

Indien u dat wenst, is Valleipark bereid u te ondersteunen bij de verkoop van uw eigen woning. Hiervoor bieden wij twee pakketten aan. Bij Pakket A wordt u ondersteund door een internetmakelaar (kosten € 3.000,- incl. btw en exclusief individuele wensen). Pakket B is qua aanpak nagenoeg gelijk is aan pakket A. Bij pakket B wordt u namelijk geheel ontzorgd door onze projectmakelaar (kosten nader overeen te komen afhankelijk van uw eigen woning). De woning wordt dan gedurende 6 maanden in verkoop begeleid. Wordt uw woning niet verkocht binnen deze termijn, dan kunt u van uw nieuwe woning in Valleipark afzien; zo blijft u nooit met twee huizen zitten. Interesse? Vraag naar de specifieke folder en de voorwaarden.

”Wonen met de natuur aan je voeten.” // 63.


V.O.F. Valleipark

Meer informatie:

Displayweg 2, Amersfoort

info@valleipark.nl 033 - 450 24 00 (Bram Boterman)

Gemeente Leusden ‘t Erf 1 3831 NA Leusden Valleipark is een samenwerking van: Heijmans Heilijgers Gemeente Leusden

Makelaar: Herbrink Makelaars o.g. B.V. 033 - 495 09 50 E: info@herbrink.nl

valleipark.nl

Brochure Valleipark  
Brochure Valleipark  
Advertisement