Page 1

Het

Diaantje Academiejaar 2011-2012 / nr.1

Wie is toch die Diana?

Ejw olé olé!!

o o o, wij gaan naar mephist’o


Inhoud: 3. Voorwoord 4. Voorstelling 6. Facbar en Facavond 8. Eerstejaarsweekend 10. Diana ict 12. Ontspanning 14. Comedy 15. Hoe lid worden 16. Agenda

Redactie: Jonas Verheyden Jurgen Jacobs Kimberly Crevits

Met dank aan: Tom Stroobants Laurent Mouha vorige redactoren van Diana

contact:

Beste medestudent, van harte welkom bij deze eerste editie van het Diaantje in het nieuwe academiejaar! Als u dit leest zijn de deuren van ons departement alweer geopend en mogelijk bent u één van vele eerstejaarsstudenten die dit jaar zijn eerste stappen zet in één van de vele studierichtingen die de KHL jullie aanbiedt. Neem in dit laatste geval zeker een kijkje naar de verschillende ontspanningsmogelijkheden die studentenvereniging Diana organiseert, want het komende semester richten wij ons voor een groot aantal van onze activiteiten exclusief naar eerstejaarsstudenten! Zo is er ons eerstejaarsweekend, de peter en meteravond en natuurlijk ook onze doop! Blader daarom snel door, en ontdek alle broodnodige informatie om het komende academiejaar zo goed mogelijk in te zetten! Je bent immers maar één keer student! Wij wensen onze lezers alvast een voorspoedig academiejaar.

via www.diana.be

Het Diaantje -

2 - ’11-’12/ nr.1


Voorwoord Hallo iedereen! Ik heet je ten eerste uit naam van voltallig Diana van harte welkom bij het eerste Diaantje van het schooljaar 2011-2012, HET weekblad voor studenten aan G&T! Velen onder jullie zullen ons al kennen, maar voor de nieuwe studenten zal ik Diana eventjes voorstellen. Wij zijn dus de oudste en grootste studentenvereniging aan de KHLeuven. Hier vertegenwoordigen wij op het departement Gezondheidszorg en Technologie de richtingen Biomedische laboratoriumtechnologie, Chemie, Toegepaste informatica en Voedings- en dieetkunde. Volg je deze richtingen niet maar wil je lid worden? Geen probleem, iedereen kan namelijk lid worden én genieten van onze voordelen! Wij zijn er om jullie schooltijd aan de KHLeuven te verbeteren door tal van activiteiten te organiseren. Dit gaat van onze facavonden en fuiven tot een eerstejaarsweekend, cantussen en zelfs pokernights. Op deze activiteiten kan je als lid altijd genieten van een korting of een ander voordeel. Voor meer informatie en een voorlopige planning verwijs ik je door naar onze site www.diana.be! Laurent Mouha Vice-Praeses 2011-2012

Het Diaantje -

3 - ’11-’12/ nr.1


De gezichten achter Diana: Even voorstellen Het praesidium is het bestuur van Diana en bestaat uit leden die een bijzondere inspanning leveren voor het studentenleven aan ons departement. Meestal zijn zij dag en nacht in de weer om alles mogelijk te maken voor Diana’s leden en medestudenten. Zit je met een vraag of een probleem? Richt je dan tot één van deze praesidiumleden! Ab-actis-Sanne Ferson Praeses-Ben Bergs Een praeses is voor zijn praesidium wat een kapitein is voor zijn schip. Hij bepaalt de koers die de studentenvereniging vaart en loodst zijn bemanning door zowel kalme zeeën als woelige wateren. De praeses stuurt de vereniging in al haar facetten en is een belangrijk vertegenwoordiger van Diana naar de buitenwereld toe.

Als welvarend bestuursorgaan wordt er in het praesidium van Diana aardig wat overlegd en vergaderd. De ab-actis is verantwoordelijk voor het aanbrengen van een ordelijke structuur in onze vergaderingen en het degelijk noteren van de verschafte informatie en de genomen besluiten.

Vice-praeses-Laurent Mouha

De schachtenmeester leert onze nieuwe schachten wat kan en niet kan op een cantus en laat hen kennismaken met het clublied en onze tradities. Schachten met vragen kunnen bij de schachtenmeester terecht voor raad en advies, maar worden ook door de schachtenmeester respectvol op de vingers getikt indien zij op onze activiteiten hun boekje te buiten gaan.

De vice-praeses ondersteunt de praeses met raad en daad waar nodig. Indien de praeses afwezig is of niet meer in staat is om zijn functie uit te oefenen neemt de vice-praeses tijdelijk het roer over en voert hij de leiding over het praesidium.

Schachtenmeester-Jonas Verheyden

Quaestor-Thomas Rutten

Web-Tom Stroobants

De quaestor of penningmeester bekommert zich om de financiële aspecten van de studentenvereniging en zorgt ervoor dat de boekhouding correct en transparant is. Hij staat bovendien in voor alle inkomsten en uitgaven van de vereniging.

De webmaster beheert Diana’s website, Facebook-pagina en dergelijke meer, en zorgt ervoor dat wij ook online degelijk vertegenwoordigd zijn. De webmaster zal ook toezien dat bestellingen die geplaatst worden op de Diana WebShop correct afgehandelt zullen worden.

Het Diaantje -

4 - ’11-’12/ nr.1


Feest-Bart Van Doren, Jurgen Jacobs en Kimberly Crevits

De praesidiumleden feest dragen de verantwoordelijkheid over het goede verloop van onze TD’s en het jaarlijkse galabal. De gehele inkleding van onze evenementen, van het vastleggen van de zaal tot het voorzien van een keurige taakverdeling behoren tot het curriculum.

Cultuur-Kristof Meys, Nils Schoovaerts en Malik Kadaiev

De ontspanningsmogelijkheden van de hedendaagse student beperken zich uiteraard niet meer tot studentikoz e drankgelegenheden en feestjes. Diana verzorgt onder het toeziend oog van deze praesidiumleden een heel gamma aan cultuuractiviteiten, gespreid over het academiejaar.

Sport-Jelle Sallaerts en Daphne Rahir Een gezonde geest in een gezond lichaam: dat is het streefdoel

Fac-Alexander Colson en Arne Vandenbroeck Elke zondag avond staat het facbar team paraat voor jullie te bedienen in onze facbar de Mephist’o. Naast onze wekelijkse stella @ €1 en Wodka Red-Bull @ €3,6 zorgen we elke week nog voor een EXTRA promo. Ook organiseren we elk jaar de befaamde 24 uren van Diana die samenloopt met de Bierkoning verkiezing.

Algemeen Coördinator-Bernd Rams en Bart De Deckere

Ook na de studies houdt Diana graag contact met haar leden. Daarom wordt er ook aandacht besteed aan onze alumniwerking. Zij houden de oud-leden op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Diana, en organiseren jaarlijks enkele alumni-activiteiten. Het Diaantje -

van onze sportwerking. Sport kan gezond én leuk zijn, en dat bewijst Diana door middel van enkele leuke activiteiten doorheen het jaar.

EJW-Jeroen Verlaeckt en Sanne Ferson Studentenvereniging Diana staat erom bekend om nieuwe studenten van een warm onthaal te voorzien bij aanvang van het academiejaar, en dit laat zich vooral blijken in onze uitgebreide eerstejaarswerking. Eerstejaarsstudenten kunnen bij deze leden terecht met vragen of problemen die zij eventueel zouden ervaren. Bovendien organiseert onze eerstejaarswerking verscheidene activiteiten om eerstejaars een aangename integratie aan ons departement te bezorgen. Natuurlijk kunnen we ook onze medewerkers niet vergeten, die steeds paraat staan om een helpende hand toe te steken op onze activiteiten.

5 - ’11-’12/ nr.1


Facbar en Facavond BIJ EEN STUDENTENVERENIGING HOORT NATUURLIJK OOK EEN RASECHTE FACBAR! WEEK NA WEEK BEDIENEN DIANA’S TAPPERS ONS MET PLEZIER VANACHTER DE LEUKSTE TOOG VAN LEUVEN: MEPHIST’O! In haar halve eeuw geschiedenis heeft Diana verscheidene cafés als facbar gehad. Sedert 9 november 2008 vinden onze facavonden plaats in café Mephist’O op de Oude Markt te Leuven! Diana’s Facbar Elke zondag houden we er onze facavond en verwelkomen we er de studenten die na een ontspannend weekendje thuis terug in Leuven vertoeven. Naast een gezellige sfeer en een leuke babbel kunnen jullie er telkens genieten van de goedkoopste drank van gans de Oude Markt! Op zondag staan onze pinten Stella er namelijk aan slechts 1 euro geprijsd! Wekelijkse promo’s Maar er is meer! Bovenop deze buitengewoon goedkope prijzen organiseert Diana er een bijkomende drankpromotie! Welke dranken er op een facavond of de weken erna in promotie staan kunnen jullie ten alle tijden nakijken op de affiches die in de facbar omhoog hangen. En natuurlijk trakteert Diana jullie ook met regelmaat op gratis vaten! Zoals je dus kan zien is uitgaan als lid van Diana helemaal niet duur. In tegendeel: je zal zelfs geld overhouden om het leuke meisje of die leuke jongen die je hebt leren kennen te trakteren op een drankje! Waar vind je onze facbar? Mephist’O Oude Markt 2 3000 Leuven

Het Diaantje -

6 - ’11-’12/ nr.1


Het Diaantje -

7 - ’11-’12/ nr.1


Eerstejaarsweekend 2011! JE BENT EEN EERSTEJAARSSTUDENT EN JE HEBT WEL ZIN IN EEN ONTSPANNEND WEEKEND VOOR EN DOOR STUDENTEN? LEES SNEL VERDER! Elk jaar luidt Diana’s eerstejaarsweekend voor vele nieuwe studenten het begin in van een veelbelovend academiejaar en een boeiende studieloopbaan bij de KHL. Het is een plek waar studenten geïntroduceerd tot het Leuvense studentenleven en waarop zij zowel studenten van hun eigen richting als van andere richtingen leren kennen. Plezante activiteiten Na aankomst op onze verblijfplaats is er een kennismaking in de vorm van allerlei ludieke opdrachten en leert iedereen mekaar al wat beter kennen. Hierna komen er een heleboel leuke activiteiten aan bod zoals onder andere enkele kennismakingsactiviteiten, een nachtspel met kampvuur, celebrity fitness en een introductie tot jullie allereerste cantus! Alle activiteiten worden uiteraard begeleid door onze praesidiumleden.

Het eerstejaarsweekend gaat door van vrijdag 30september tot en met zondag 2oktober op het domein Witte Hoeve en Vijverheem te Okselaar, nabij Diest. Een volwaardige afsluiter Als afsluiter van het eerstejaarsweekend worden jullie bovendien allemaal uitgenodigd in onze facbar, want op zondag 27 september wordt deze geopend met allerlei feestelijkheden!

Slechts 25 euro voor alles! De prijs voor het volledige weekend bedraagt slechts 25 euro. Hierin is al het onderstaande inbegrepen: • Maaltijden inbegrepen, ook voor vegetariërs! • Drank tijdens activiteiten inbegrepen! Een leuke locatie • Gratis t-shirt voor Diana-leden! Dit alles speelt zich af in het noorden • Vervoer heen en terug (Leuven) inbegrepen! van Vlaams-Brabant, temidden van een • Allerhande leuke activiteiten! prachtige, bosrijke omgeving! Wij • Een introductie tot je eerste cantus! logeren er op het domein Witte Hoeve • Je bent verzekerd door KBC! en Vijverheem te Okselaar, wat inhoudt dat wij beschikken over een Inschrijvingen rijkelijk uitgerust gebouw, een Inschrijven kunnen jullie op compleet uitgeruste keuken met www.diana.be/eerstejaars of bij het Diana-standje in kookploeg en meer dan voldoende sanitair! Wat faciliteiten betreft komen de inkomhal van het departement! onze gasten dus zeker niets tekort!

Het Diaantje -

8 - ’11-’12/ nr.1


Het Diaantje -

9 - ’11-’12/ nr.1


Diana ICT Een nieuw jaartje is begonnen, allen keren we terug naar de subliem fijne lessen en kijken we uit naar de komende taken, portfolio’s,... Maar hoe kunnen we het leren eenvoudiger maken? Met welke tools kunnen we ervoor zorgen dat die computer wat werk van ons overneemt? 1. Dropbox - www.dropbox.com Elke student zou op zijn laptop/desktop dropbox moeten hebben staan. Dropbox is een programma dat automatisch back-ups maakt van je bestanden en deze op je andere computers zet (alleen jouw eigen computers en niet van derden). Daarnaast houdt Dropbox ook nog eens een kopie op hun eigen servers. Heb je perongeluk een bestand verwijdert dat totaal niet verwijdert mocht worden? Geen nood! Dropbox houdt voor een bepaalde tijd dit bestand toch nog bij op hun servers en het terughalen van dit bestand is maar een muisklik ver! 2. Examenwiki - www.diana.be/examenwiki Wanneer de examens eraan komen begint de paniek bij velen al toe te slaan. Velen zitten nu eenmaal liever een nachtje in de Mephist’o dan de volgende dag aanwezig te zijn in de les. Maar wat gaat die leerkracht nu vragen en van wie moet ik nu die notities lenen? Geen nood! De examenwiki van Diana houdt al enkele jaren bij wat er op examens worden gevraagd en wat de samenvattingen van vorige leerlingen waren. Vaak zijn de cursussen en leerstof nog hetzelfde als vorig jaar dus heel erg veel zal de vorige samenvatting er niet naast liggen!

3. IRC - www.diana.be/chat Je hebt een dringende vraag maar niemand is on-line op MSN? Kijk dan zeker eens langs op onze chatbox waar vaak rond de veertig verschillende mensen on-line zijn. Hier kan je terecht met elke vraag die je maar hebt. Of wil je gewoon eens lekker roddelen over de bananigheden van andere? Dat is zeker mogelijk op deze chatbox. Er is ook een mogelijkheid om je eigen account op dit kanaal te krijgen, meer info hierover vind je bij ISW! 4. ISW Workshops - www.isw.student.khleuven.be ISW (Informatica Studenten Werking) is een vereniging van studenten die geinteresseerd zijn in informatica, en hierin een actieve rol willen spelen. Doorheen het jaar organiseert ISW ook enkele workshops waarin ze vaak lessen op een andere manier uitleggen dan de leerkrachten doen. Ben je even de kluts kwijt over hoe zo’n terminal nu eigenlijk werkt of hoe je met relatieve waardes bij webdesign moet werken, wees zeker niet bang om ISW te contacteren!

5. Een nieuwe laptop/computer of andere apparatuur Argh, is dat oud ding van een schroot kapot gegaan en zoek je dringend een nieuwe computer? Kijk dan zeker eens naar je KHL Portaal en klik door naar ict!

Het Diaantje -

10 - ’11-’12/ nr.1


6. Doorsturen van je KHLeuven mail naar je echt e-mailadres Doorheen het jaar zal school je vaak e-mails sturen over wijzigingen, toetsen, taken,... en velen verliezen deze info vaak makkelijk uit het oog omdat men niet de hele tijd gaat kijken op hun KHLeuven webmail. Af en toe zal het hierdoor gebeuren dat je naar het departement gaat voor niks omdat een les blijkbaar is geschrapt of verzet! Dus stel daarom je student.khleuven adres in om het door te sturen naar je echt e-mailadres! 7. Uurrooster op je smartphone zien Altijd naar de website van KHL gaan om je uurrooster te zien is niet altijd even handig, zet daarom zeker en vast je uurrooster op je GSM! KHLeuven biedt van zichzelf al een ical adres aan maar niet elke GSM kan dit lezen. Sommige GSM’s moeten dan eerst met Google calender syncen. Heb je vragen over hoe je je uurrooster op je GSM kan zien, je kan ze altijd op onze chatbox vragen.

8. Anki Flashcards Woordjes leren, definities kennen,... het is vaak al zo moeilijk en er orde in krijgen over wat je al goed kent en wat niet zorgt voor veel stress onder de leerlingen. Daarom raden we iedereen aan om Anki Flashcards te gebruiken! Het idee achter flashcards is simpel, er wordt je een vraag gesteld en je moet hier zo goed mogelijk op antwoorden. Dan wanneer je het antwoord ziet krijg je de keuze van of ze het binnekort nog eens moeten vragen of pas binnen enkele dagen! Anki Flashcards kan op dit moment worden gebruikt op Windows, Mac, Linux, Android, iPhone, iPad,...

Het Diaantje -

11 - ’11-’12/ nr.1


Ontspanning! Om tijdens de eerste lessen al stiekem te ontspannen…

Het Diaantje -

12 - ’11-’12/ nr.1


Het Diaantje -

13 - ’11-’12/ nr.1


Comedy affiche komt hier!!!

Het Diaantje -

14 - ’11-’12/ nr.1


Hoe lid worden? Tijdens de eerste weken van het academiejaar kan je lidkaarten kopen in de inkomhal van het departement of tijdens onze activiteiten. Een lidkaart kost slechts 5 euro en is 12 maanden geldig. Waarom je een lidkaart zou moeten kopen? Simpel, bij aankoop krijg je meteen een heuse goodie-bag en 5 euro besteltegoed bij just-eat! Nu dat is natuurlijk niet alles, in onze facbar Mephist’o kan je met deze lidkaart een “zuipkaart” kopen waardoor je tijdens de week ook goedkoop pintjes of frisdrank kan consumeren. Hierboven op krijg je met je lidkaart nog andere kortingen, je kan je hiervoor best informeren aan onze infostand! Bij Diana hanteren we bij elke activiteit ook een ledenprijs, dit wil dus zeggen dat jij als lid altijd bevoordeeld bent. En aangezien Diana de meest actieve studentenvereniging aan de KHLeuven is en dus ook het meeste activiteiten organiseert, spaar je dus veel centen uit met een lidkaart! Om echt als Diaan beschouwt te worden zal je nog wel een stapje verder moeten gaan! Eerst komt er de doop. Na deze inwijding in het studentenleven ga je eerst enkele maanden door het leven als “schacht”, tijdens deze periode kan je jezelf bewijzen. Na de ontgroening ben je volwaardig lid en kan je je zelfs kandidaat stellen voor een praesidiumfunctie, van carrièremogelijkheden gesproken! Natuurlijk staat Diana er voor jou tijdens je eerste jaar! Zo hebben we buiten het eerstejaarsweekend nog vele andere eerstejaarsactiviteiten. Zo is er ook de Peter en Meter avond waar je een peter of meter aangewezen krijgt die dezelfde richting volgt, maar al een jaartje hoger zit! Dit geeft niet alleen een positieve boost voor je studies, maar vormt ook een vriendschap voor het leven! Het Diaantje -

15 - ’11-’12/ nr.1


Agenda BIJ DIANA IS HET ELKE DAG FEEST, MAAR VERGEET ZEKER EN VAST DEZE DATA NIET IN JE HOOFD TE PRENTEN!

September 18: onofficiële opening facbar @ Mephist’O 26: officiële opening facbar @ Mephist’O 27: comedy night @ G&T 30: start eerstejaarsweekend

Oktober 2: einde eerstejaarsweekend 2: Tequila fac @ Mephist’O 5: Tour de Fac 9: Flugel fac @ Mephist’O 10: peter-meter avond @ Mephist’O 16: voordoopfac @ Mephist’O 20: doop en doopcantus 23: Halloween fac @ Mephist’O 26: Poker night 27: Double Trouble TD

November 6: Zware fac @ Mephist’O 13: schachtenverkoop @ Mephist’O 20: Liquid Candy fac @ Mephist’O 23: filmavond @ archief 27: Duvel compo fac @ Mephist’O

December 4: Anti-winter fac @ Mephist’O 7: Pokernight 8: Nacht Van De Jacht 11: Leffe fac @ Mephist’O 18:Jagermaister fac @ Mephist’O

Voor meer informatie en de laatste updates: www.diana.be of in dit magazine.

Het Diaantje -

16 - ’11-’12/ nr.1

Het diaantje 2011-2012 N°1  

Eerste editie van Het Diaantje van het schooljaar 2011-2012

Advertisement