Musik & Talang 2012 - Programbok

Page 1

forum fรถr morgondagens musik


002

003

ledare

Innehåll

Välkomna till årets stora musikhändelse!

Ledare

002

Innehåll

003

DUNK

004

Talare

006

Fredagens program

010

Fredagens schema

012

Lördagens schema

013

Lördagens program

014

Årets band och artister

016

talare forts.

020

Samarbetsparter

021

Karta

022

Musik & Talang är en satsning på det finlandssvenska musiklivet, ett musikliv som är aktivt, livskraftigt och som ni är en del av. I år har Musik & Talang valt att fokusera på de tre orden Vision, Kunskap och Kontakt. Ni har här möjligheten att mingla med hundratals andra som på olika sätt är aktiva i musiklivet i Svenskfinland. Ta chansen att knyta viktiga kontakter med andra artister, musikutövare, förläggare, promoters, marknadsförare, låtskrivare, producenter och annat branschfolk som finns på plats. De här två dagarna erbjuder ett fullspäckat program med föreläsningar och paneldebatter. Vi som planerat årets program hoppas att det som ni kommer att ta del av och lära er under helgen skall hjälpa er att ta nästa steg vidare i er karriär. Använd era nya kontakter och er nya kunskap för att ta er närmare förverkligandet av er vision. På förra årets kongress bjöd Peter Spellman på ett tänkvärt tips. Han påpekade nämligen en enkel sak som ökar sannolikheten att era visioner blir verklighet - skriv ner era mål så ni vet vart ni vill.

Layout: Unger & Martins Tryck: FRAM Foto: Unger & Martins

Ta vara på helgen och ha det roligt!

Musik & Talangs ledningsgrupp: Hippi Hovi, Niklas Rosström, Kjell Ekholm, Sanna Sarelius, Tommi Tuomainen, Marcus Söderström, Mia Ahlroos.

Simon Ventus Projektledare Musik & Talang

Musik & Talang arrangeras av DUNK r.f.


004

005

dunk

Musik & Talang ordnas som en del av DUNKs verksamhet. DUNK är en finlandssvensk musikorganisation, grundad 1987. I år firar alltså DUNK 25-år av aktiviteter, och organisationen är större och mer välmående än någonsin tidigare! DUNKs primära syfte är att skapa projekt och möjligheter för finlandssvenska barn och ungdomar, samt deras vuxna förebilder. DUNK har ett nära samarbete med den finlandssvenska skolvärlden och till förbundets kärnverksamhet hör satsningar på musikkurs- och bandlägerverksamhet, läromedelsproduktion och fortbildning av musiklärare. DUNK har i år med framgång arrangerat Ung Musiker-projektet (i samarbete med Jokowski) och deltar i det stora europeiska musikteaterprojektet Esther Leben som har premiär i Schwerin i september. I Esther Leben deltar finlandssvenska elever från östra Helsingfors och projektet handlar om förintelsen.

De Ungas Musikförbund i Svenskfinland r.f.

DUNKs största kommande satsning är Skolmusik 2013, som ordnas den 16-18 maj 2013 i Esbo. Skolmusik 2013 samlar unga från hela Svenskfinland till en gemensam musikfest, och förväntat deltagarantal ligger kring cirka 4000 personer. Skolmusik 2013 består av workshoppar, konserter och framför allt två storkonserter i Barona-Arenan i Esbo 17 maj och 18 maj. Som projektledare för Skolmusik 2013 fungerar DUNKs nyaste anställda, Jannike Sandström från Grankulla.

Foto: Tage Rönnqvist

DUNK bedriver också en växande internationell verksamhet, med deltagande i Norbusang (nordiskt barn- och ungdomskörsamarbete) och genom medlemskap i det världsomspännande ungdomsmusiknätverket JMI – Jeunesses Musicales International. Varje år skickar DUNK unga finlandssvenska musiker som ambassadörer på kurser och evenemang både i Norden och till övriga delar av världen, en förmån som ganska få ungdomar känner till! Från DUNKs sida önskar jag er mycket nöje och nytta på Musik & Talang 2012! Martin Enroth, verksamhetsledare


006

talare Ann slangar 3

007

talare forts. vd, sugar house publishing Ann är VD för förlaget Sugar House Publishing som jobbar med låtar både nationellt och internationellt. Förlaget arrangerar också låtskrivarläger med internationella gäster.

jonas olsson 3

låtskrivare, producent, Big Disc Productions Karlebybaserade Jonas jobbar i höst med Idols-deltagaren Jannika Bs debutalbum och med popmetalbandet Dead Cult Diaries. Tidigare har Jonas jobbat med bl.a. Callisto, Deep Insight och Disco Ensemble.

joakim hemming 3

basist, Freelance/Treadstone Joakim jobbar som freelance-basist parallellt med att han spelar i sitt eget band Treadstone, som fick en hel del uppmärksamhet i samband med en rättsprocess som involverade Bingo Rimér och Paris Hilton.

Ann-Luise Bertell 3

teaterchef, Wasa Teater Ann-Louise är skådespelare och manusförfattare. Sedan i fjol arbetar hon som teaterchef på Wasa Teater.

Christian Bertell 3

journalist, Sveriges Radio Christian har arbetat som journalist, producent och programledare de senaste 10 åren med musik som specialitet. Som bäst hörs han i programmet Finska Pinnar på Sisu Radio.

emma kemppainen 3

musiker, LCMDF Emma är frontfiguren i bandet LCMDF som gjort succé i Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Bandet har tagit sig fram med hjälp av sin musik, en enorm drivkraft och effektiv marknadsföring.

krista sigfrids 3

hanna sjöberg 3

copywriter, C2 Advertising Hanna jobbar på marknadsföringsbyrån C2 Advertising med att planera och skriva reklam, göra upp mediastrategier och pröva annorlunda saker för att maximera kundens synlighet.

liisa tolonen 3

kjell ekholm 3

hippi hovi 3

programchef, Radio Vaasa Hippi är delägare och programchef på den kommersiella radiokanalen Radio Vasa. Han fungerar också som basist i bandet Allan & the Astronauts.

janne hyöty 3

låtskrivare, producent, JAMA Productions Janne har lång erfarenhet som låtskrivare med bland annat en listetta i Japan med pojkbandet Kat-Tun och flera bidrag till Uuden Musiikin Kilpailu.

jesper gadeberg 3

producent, musicstylist Jesper driver bolaget Musicstylist i Danmark, men jobbar med kunder från hela världen. Musicstylist placerar musik i reklam, film och tv.

magnus lundin 3

jimmy westerlund 3

låtskrivare, producent, Jimmy Westerlund Jimmy har bland annat producerat banden Negative och Sturm und Drang. Jimmy är verksam i Los Angeles.

markus söderström 3

lars danielsson 3

leif sällström 3

musikchef, Radio Vega Kjell är radiojournalist, musikchef, basist och fungerade som samordnare för Eurovision Song Contest i Helsingfors år 2007. artist, Krista Sigfrids Sångerskan Krista uppträder efter framgångarna i The Voice of Finland under sitt eget namn. Som sångare blev hon känd i Svenskfinland redan tidigare som frontfiguren i bandet Daisy Jack. producent, club Mokoma Liisa Tolonen har jobbat som pressansvarig på anrika Hultsfredsfestivalen och är nu producent för Mokoma i Sverige som genom projektet Tiss is Finland har arrangerat spelningar för över 50 finländska band i Sverige. musiker, Larry’s Factory Danielsson har under sin karriär medverkat på över 500 album och på otaliga turnér. Han har länge varit en av Skandinaviens populäraste basister och har samarbetat med flera av världen största artister medarbetare, Teosto Leif är den självklara kontaktpersonen för många svenskspråkiga rättighetsinnehavare i Finland. projektledare, Satellite Live Magnus jobbar som projektledare på Satellite Live i Sverige och har bland annat fungerat som Veronica Maggios tourmanager. inriktningsansvarig, Novia Marcus jobbar med rytmmusiken inom Novia i Jakobstad. Han fungerar också som freelance-basist både live och i studion.


008

009

talare forts. michael sannholm 3 mikko tamminen 3 mikko sipola3 nalle ahlstedt 3

Music Supervisor, universal music Michael jobbar bland annat med katalogmusik och är en av Universals försäljningskontakter i Finland. låtskrivare och producent, Elements Music Mikko, aka Setä Tamu, är både en framgångsrik låtskrivare med hittar över hela Europa och artist i kollektivet Palmupuistikko. artist, Mikko Sipola Mikko vann årets upplaga av The Voice of Finland, och har innan dess en lång karriär bakom sig som sångare och livemusiker. låtskrivare, Warner Chappel Music Nalle är en låtskrivare som skrivit låtar åt bland annat Helena Paparizou, Kristian Meurman och Sarah Connor.

niklas nylund 3

producent och musiker, Playground Music Multiinstrumentalisten Niklas har både trummat för Leevi and the Leavnings och spelat gitarr med Pappas Eget Band. Dessutom är han producent i sin egen studio med bland annat de stora bolagen som sina kunder.

niklas rosström 3

nöjesproducent, Cosmonaut Entertainment Niklas är mannen bakom många av de stora finlandssvenska musikprojekten de senaste femton åren . Han är dessutom pappa till Popkalaset och sångare i Pappas Eget Band.

patrik back 3

kulturredaktör, Vasabladet Patrik jobbar som redaktör för Vasabladet och håller där ett öga på populärkulturen och musiken i synnerhet.

pernilla karlsson 3

artist, Pernilla Karlsson Pernilla representerade Finland i årets upplaga av ESC med låten När jag blundar som hennes bror skrivit åt deras mamma i present.

petter näse 3

producent och låtskrivare, Jolly Good Music Petter jobbar som gitarrist både freelance och i sina egna projekt så som albumet Personal Misfits och storbandet Jack Dalton Orchestra. forts. 020


010

011

fredagens program VAD ÄR EN NYHET?

[ 13:30 Central ]

Varför pratas och skrivs det om vissa saker men inte om andra? Hur planerar proffsen för att synas i nyhetsflödet? Patrik Back Sara Langh Hanna Sjöberg Taija Holm Moderator: Hippi Hovi.

SPOT ON: SEPPO VESTERINEN

[ 14:30 Central ]

Musik & Talang bjuder på en unik intervju med en av Finlands mest legendariska managers. Seppo Vesterinen introducerade världen till Hanoi Rocks och fungerar nu som manager för HIM, The Rasmus och Reckless Love. Seppo Vesterinen Intervjuas av: Kjell Ekholm

möt producenten

[ 15:30 Central ]

Vad är producentens uppgift? Vad skall band och artister tänka på när de letar en producent, och hur vet man att man hittat rätt? Hur jobbar olika producenter? Fyra producenter talar ut. Niklas Nylund Jimmy Westerlund Jonas Olsson Lars Danielsson Moderator: Niklas Rosström

hur bygger du upp hype?

[ 16:30 Central ]

Vaddå guerilla-marketing? Hur sprider man nyheten om sitt band, sitt nya album eller något annat på ett effektivt sätt? Framför allt om man inte har majorbolagens marknadsföringsmaskineri i ryggen. Sandra Nordin Mikko Tamminen Emma Kemppainen Moderator: Sanna Sarelius

tajming är allt

[ 14:30 Sal 2 ]

Vad skall man göra för att få rätt groove? Basisten Marcus Söderström diskuterar kompet, som är grunden till allt. Markus Söderström

popmusikalen - ett alternativ?

[ 17:15 Sal 2 ]

Var görs det pop- och ungdomsmusikaler idag? Kan man starta artistkarriär genom att vara med i någon professionell musikal? Vilka är kraven för att vara med? Niklas Rosström Ann-Luise Bertell


012

013

fredag

lördag

kongressprogram

kongressprogram sal 2

central

cocktail lounge

central

13:00 Öppning

14:30 - 15:15 Spot on: Seppo Vesterinen

9:15 - 10:00 Varför musikläger för bara tjejer?

13:30 - 17:00 Mässa

13:30 - 14:15 vad är en nyhet

sal 2

cocktail lounge 9:15 - 10:00 Teosto och Upphovsrätt

10:15 - 11:00 Succé på TV - sen då?

14:30 - 15:15 Tajming är allt

15:30 - 16:15 Möt Producenten

11:15 - 12:00 Vad vore Nokia utan Nokiatune? - Musik i spel, tv och film

16:30 - 17:15 Hur bygger du upp hype?

13:45 - 14:30 Möt Bokarna

13:30 - 14:15 Big in Japan

17:15 - 18:00 Popmusikalen ett mångsidigt artistiskt alternativ?

11:15 - 12:00 Så fungerar turnErandet i dagens musikbransch.

14:30 - 15:15 Förverkliga din vision! 15:15 - 16:00 Meet and Greet

15:30 - 16:15 Är gräset grönare på andra sidan?

konsertprogram o’malleys

ritz

doo bop club

brödfabriken

showcase 18:00 lsb

konsertprogram

18:30 jessica wolff

all ages

19:00 timshel

19:00 ya!

mt mingelfest

showcase

19:45 Axell Lappfjärd

20:00 icons of elegance

18:00 the spiny normans

20:30 Novia

20:00 jerry lindqvist & the grace

Electroparty

18:30 charlotta kerbs

ritz on fire

22:00 the northern governors

22:00 skulls n’ spiral

19:00 fat-trio

19:00 satin cirkus

o’malleys

ritz

22:45 burning hearts

19:45 The casbah

23:45 lcmdf

20:30 Cats on fire

01:00 dj paul m.b.

doo bop club

mt jam 22:00 fredrik furu


014

015

varför musikläger bara för tjejer?

[ 9:15 Sal 2 ]

År efter år kommer rapporterna om tjejers underrepresentation i musiksammanhang, från festivalprogrammen till replokalerna. I samband med det kommer frågan, var är alla tjejer? Vad exakt är problemet, och vad är lösningen? Popkollo, ett musikläger för tjejer i Sverige, delar här med sig av sin analys och erbjuder en förklaring till dessa frågeställningar och varför ett musikläger för bara tjejer är ett av många bra sätt att bekämpa en ojämställd musikbransch. Åsa Johnsen

[ 10:15 Sal 2 ]

Musiktävlingarna på TV avlöser varandra, men hur ser de ut från insidan? Och vad skall deltagarna göra när kamerorna släcks för att ta tillvara den uppmärksamhet de fått? Mikko Sipola Krista Sigfrids Torsten Borg Pernilla Karlsson

[ 11:15 Sal 2 ]

Musikbranschen är mer än konserter och skivinspelningar. Musik används i spel, tv-serier och filmer, men hur fungerar det egentligen och hur har de som jobbar med specialskriven musik fått in foten? Michael Sannholm Jesper Gadeberg Leif Sällström

Finländska låtskrivare levererar låtar över hela världen, men hur ser deras verklighet egentligen ut? Hur är det att skriva för en annan marknad? Hurudant är jobbet bakom kulisserna och hur länge tar det att breaka en låt? Janne Hyöty Nalle Ahlstedt Mikko Tamminen Tommi Tuomainen

[ 14:30 Central ]

Du vet vart du vill, men inte riktigt hur. Proffs inom musikbranschen ger utgående från sina egna perspektiv konkreta råd, till tre band som uppträder på Musik & Talang, om hur de skall komma vidare. Panelen diskuterar bland annat låtmaterial, produktion, marknadsföring, image och hur man jobbar med media. Sandra Nordin Niklas Nylund Kike Bertell

är gräset grönare på andra sidan?

[ 15:30 Central ]

Är det lättare att göra karriär på andra sidan viken, eller är det bara så som det ser ut? Kom och lyssna på några personer som tagit båten över vattnet och har erfarenhet av den svenska musikmarknaden. Joakim Hemming Fredrik Furu Petter Näse Liisa Tolonen

Moderator: Tommi Tuomainen

Moderator: Hippi Hovi [ 9:15 Cocktail Lounge ]

Vad betyder det att vara medlem i Teosto? Vilka rättigheter och skyldigheter har Teostos medlemmar? Vad är upphovsrätt, hur delas den och när får man den? Leif Sällström

Så fungerar en turné idag

[ 13:30 Central ]

Moderator: Simon Ventus

Moderator: Kjell Ekholm

teosto & upphovsrätt

big in japan

förverkliga er vision!

succé på tv - sen då?

vad vore nokia utan nokia tune

lördagens program

möt bokarna

[ 13:45 Cocktail Lounge ]

Undrar du vem det är som läser de mail du skickar ut till spelplatserna runt om i Svenskfinland? Musik & Talang har bjudit in flera bokare så att du har chansen att träffa dem personligen, presentera ert band och ge dem er skiva.

[ 11:15 Cocktail Lounge ]

Turnéer är en viktig del av bands och artisters vardag, men hur fungerar de i dagens musikbranch. Magnus Lundin diskuterar budgeter, inkomstströmmar, sponsorering, logistik, supporting acts och olika slags konsertplatser. Magnus Lundin

meet and greet

[ 15:15 Cocktail Lounge ]

Vill du presentera dig för någon av årets panelister? Ta i så fall chansen! Vi har samlat en del av gästerna i Cocktail Lounge på första våningen.


årets band & artister 016

Fre 22:45 Brödfabriken

017

Burning Hearts

Lör 22:00 Doo Bop Club

Electrogruppen Burning Hearts började som en duo bestående av Jessika Rapo (Le Futur Pompiste) och Henry Ojala (ex-Cats on Fire) år 2006. Deras första fullängdare Aboa Sleeping säpptes på det amerikanska bolaget Shelflife. Ifjol växte live-line-upen med Johan Ekström och Niko Kivikangas och i februari i år släpptes albumet Extinctions. Extinctions har överösts av goda recensioner. Lör 19:45 Ritz

the casbah

Fredrik Furu är österbottningen med de djupa tankarna och det sargade pophjärtat. Han är en urban vardagspoet och en hopplös, hoppfull romantiker. År 2009 släpptes debutalbumet Hollywoodhjärtan som spelats flitigt på radio. Den 13 juni släpptes uppföljaren Mittemellanland, som bland annat berättar om hur det är att växa upp mellan två länder och två språk. Fre 20:00 Doo Bop Club

cats on fire

Fre 21:00 Doo Bop Club

”Vi är inte på den här konserten för att vi älskar Cats on Fire eller för att de är det snyggaste bandet i världen. Vi är här för att The Province Complains från 2007 innehåller I Am the White Mantled King som är en av milleniets bästa låtar; för att Our Temperence Moment från 2009 är ett av det mest perfekta popalbumen som nästan ingen verkar ha hört och för att årets album All Blackshirts to Me är ännu bättre.” - Neil Kurkani, The Guardian Lör 18:30 O’Malley’s

Charlotta Kerbs

fat-trio Ett av de mer udda inslagen på lördagens showcase är antagligen hip-hop-jazzarna i FAT-trio. Bandet består av pianisten Felix Back, gitarristen/basisten Arne Braun och trummisen Toni Nordlund. Trion spelar sina egna låtar där rytm och harmonier är de viktigaste ingredienserna. Pianisten Felix och gitarristen Arne var två av musikerna i projektet Ung Musiker. Bandet uppträder tillsammans med sångerskor från YA! på fredagen på Ritz.

jerry lindqvist and the grace Jerrys första soloalbum Rivertown togs in på över 80 radiokanaler i USA och singeln Lucy, You Don’t Sing Anymore fick en plats på Radio Vegas spellista. Jerry väver i musiken ihop amerikansk country och finländsk kust-mentalitet till en pläd av sydlig komfort.

Fre 18:30 O’Malley’s

Charlotta är sångerska, instrumentalist och låtskrivare i banden the Napkins(soul), Porcelain Moon(progressiv rock), Small Axe(reggae) Datle Quintet(folk/jazz) och som soloartist under namnet Datle. Som soloartist framför hon sin musik med akustiska gitarrer, loop pedal och kontrabasisten Carl-Johan Hultgren. Musiken kan beskrivas som modern jazz/blues och visa med starka influenser av traditionell folkmusik. Lör 19:00 O’Malley’s

icons of elegance Henri och Anssi Växby, baserade i London och Helsingfors, är bröderna bakom bandet Icons of Elegance. Bandet är, enligt recensenten Lennart Persson, ”en liten pärla i skarven mellan melodiös anglo-pop och sträv americana”. Det senaste albumet Carousel består, enligt bandet, av somriga sånger insvepta i baritongitarrer, leksakspianon, stråkar och lap steel.

Flowers heter The Casbahs senaste EP som är inspelad i Berlin, mastrad i London och vars första singels video är gjord av den Tokyo-baserade videokonstnären VJ Spike Bloom. Videon är psykedelisk med alla sina blommor, och psykedelisk är ett rätt bra adjektiv att använda för att beskriva The Casbahs musik. Nostalgiskt 60-tal blandat med brittisk Oasis-pop. Lör 20:30 Ritz

fredrik furu

jessica wolff Förutom att Jessica är en lovande artist så är hon också stuntkvinna, skådespelare, kung fu-artist, motorcyklist och ormtjusare. Hennes första singel Dirty Kisses släpptes i somras och albumet, som kommer ut nästa vår, produceras av bland andra producenten Eric Gast som jobbat med artister som Britney Spears och Kid Rock.

Fre 19:45 Ritz

axXell lappfjärd Axxell Lappfjärd är en skola med musik och ljudteknik som sina starkaste linjer. Eleverna på årets ett- eller tvåårigalinjer uppträder på Ritz under konserten All Ages. Musik & Talang vill med konserten erbjuda de viktiga musikutbildningarna utrymme att spela på årets kongress. Många nu aktiva musiker i Svenskfinland har antingen studerat eller deltagit i bandläger på skolan i Lappfjärd.


018

Fre 23:45 Brödfabriken

019

lcmdf

Lör 19:00 Ritz

Systrarna Kemppainen står bakom bandet LCMDF som är ett av Finlands mest framgångsrika electroband, mätt i internationell popularitet. Senaste sommar turnerade bandet i Europa med en avstickare till Japan. Indiepop tenderar ofta att vara nedstämd och allvarlig medan LCMDF bjuder på motsatsen med sin 90- talsinspirerade gladpop. Det är som att få äta isglass när man förätit sig på kalakukko. Och kanske det är därför musiken funkar. Fre 18:00 O’Malley’s

lsb

Flickfavoriterna på årets upplaga av Popkalaset var otvivelaktigt hipstrarna i Satin Circus. Det kan man förstå när man ser deras regnbågsfärgade scennärvaro som vibrerar av energi och glädje. Bandets synthslingor och saxofonsolon förgyller vilken spelning som helst.

Lör 18:00 O’Malley’s

the northern governors

Fre 19:00 O’Malley’s

TNG är en ny supergrupp bestående av några av Finlands främsta musiker. Bandets ledare och låtskrivare är trumpetisten Jorma Kalevi Louhivuori, Tuomo Prättälä (keyboard, sång), Osmo Ikonen (bass, sång), Petteri Sariola (gitarr, sång), Jyri Sariola (trummor), Linda Fredriksson (saxofon) och Heikki Tuhkanen (trombon).TNG bjuder på ett sväng som till och med Doo Bop Clubs väggar sällan skådat. Fre 01:00 Brödfabriken

paul m.b.

skulls n spiral Skulls n Spiral släppte i år EP:n On Islands We Light Fires. Förutom att släppa EP:n har Skulls n Spiral hunnit med att remixa The Deer Tracks låt Tiger. Skulls n Spiral var också en av förläggaren Ben Maléns favoriter i Maléns Låda på Musik & Talangs webbsida under våren.

timshel Timshel är folkpopbandet med sångaren och låtskrivaren Markus Bergfors i spetsen. I år har bandet tagit sig till final i musiktävlingarna Popturnén 2012 och den finska upplagan av Global Battle of the Bands. Singeln Will You Be My Girls figurerade tidigare i år på Radio X3Ms spellista och i den animerade videon till samma låt slåss hjälten mot både cykloper och sjöjungfrur.

Fre 19:00 Ritz

DJ:n Paul M.B. aka Benjamin Holm producerar house/electro-beats och mash-ups av både mer kända och mindre kända låtar. År 2010 grundade han kollektivet Global Mashup Crew som samlar skickliga producenter och DJs från hela världen och 2011 gavs debut EP:n Le Parfum på det helsingforsbaserade bolaget Eví. Fre 22:00 Brödfabriken

the spiny normans The Spiny Normans är bandet som aldrig vill jobba i fabriken igen. Folkpopbandet, som enligt sångaren Jakob Lavonius spelar förklädd punk, har i år släppt videon till låten Licking Landmines och nu jobbar de på mera material till deras första fullängdare. I somras uppträdde de på festivalen Islands in the Sun.

LSB med frontfiguren Lauri Schreck kan vid sitt intensivaste liknas vid ett mellanting av Jeff Buckly och Mike Patton och vid sitt lugnaste Ryan Adams eller Bruce Springsteen. LSBs koncept och stil strider ibland mot dagens musikaliska riktlinjer, men var ändå i fokus när bandet producerade debutalbumet Bewtiched. Fre 22:00 Doo Bop Club

satin cirkus

ya Tove Nyberg och Malin Kojola studerar båda två på YA!. Med sig på scenen på Ritz på fredagen har de killarna från gruppen FAT-trio som uppträder på lördagens showcase. De studerande på Yrkesakademin går en treårig utbildning som skall förbereda dem för ett yrkesliv som musiker. YA! huserar i musikhuset i Jakobstad.

Fre 20:30 Ritz

the napkins [novia] Själ, hjärta, smärta, som får det att kittla i dansfötterna, det är The Napkins som representerar Novia på All Ages på Ritz. Soulbandet bestående av blåskvartett, energisk sång och kompband spelar egenkomponerad funk/ soul i retrostil. Bandet är stationerat i Jakobstad och har spelat och turnerat runtom i Svenskfinland samt i Västerbotten i samband med släppet av debutalbumet “A better day”.


020

021

talare forts. sandra nordin 3

sanna sarelius 3

sara langh 3 seppo vesterinen 3

taija holm 3

tommi tuomainen 3

PR-konsult, A World Beneath Sandra har jobbat inom musikbranschen sedan 1995. På 90-talet jobbade hon för Sony Music medan hon nu representerar både artister och band som Backyard Babies, Familjen, Kent och Robyn. marknadsföringschef, Åbo Svenska Teater Sanna har tio års erfarenhet av PR och marknadsföringsstrategier. Hon har också jobbat som journalist och var tidigare en del av tankesmedjan Magma. nyhetschef, Svenska Yle Sara ansvarar för nyhetsutbudet på Svenska Yles nyhetsportal på webben. manager, Seppo Vesterinen management Seppo är en av det finska musiklivets största profiler. Han har fungerat som manager för Hanoi Rocks. Numera representerar han HIM, The Rasmus och Reckless Love. VD, Pro Promotion Taija är VD för promotionbolaget Pro Promotion. Bolaget informerar om, marknadsför och promotar många av de intressantaste nya musikhändelserna i Finland. Taija har dessutom fått utmärkelsen ”vuoden tiedottaja” på Musiikki & Media. VD, Elements Music Tommi är VD för musikförlaget Elements Music. Förlaget representerar låtskrivare så som Risto Asikainen, Milos Rosas och Mikko Tamminen.

torsten borg 3

artist, Torsten Borg Torsten blev trea i årets upplaga av Idols på MTV3. Han är nu aktuell med sitt debutalbum.

åsa johnsen 3

verksamhetsansvarig, Popkollo Åsa jobbar för föreningen Popkollo i Sverige som representerar 1600 medlemmar. Popkollo jobbar för tjejerna i musikbranschen och strävar efter att skapa en jämställd musikbransch.

Musik & Talang 2012 möjliggörs med hjälp av dessa bidragsgivare och samarbetsparter

Svenska kulturfonden Svenska folkskolans vänner Konstsamfundet Aktiastiftelsen i Vasa Kulturfonden för Sverige och Finland Harry Schaumans Stiftelse KulturÖsterbotten ELY-Centralen Nordic Audio Labs Radio Vega radio x3m radio vasa Mediacity Wacco Käyttöauto Teosto GIGANTTI


022

karta Vasa nor

b rö d ik fabr en

doo bo p club

R a d is

tati o

nen

son Blu

t o rg et

Ritz

tåg s

n resse kong lleys a o’m

udi dic a

o lab

s3

Flygfält et 3


024

program


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.