Page 1

NR. 5

I AUGUST 2010

Opp te Husabø

- et magasin fra EIKfotball

Sommerens høydepunkt:

PlussbankCup på Sørlandet Samhold og glede - Dana Cup, Hjørring

ferien il t p p o t l l e K på tab EIK r A-laget: EI o f id t s t e h stor n e e n e r iå t et De harde tr ik Hus Vinn vinn:

v s IK og Hell d n u s r e g E n mellom T ipseavtale

www.eikfotball.no

Byggefirma

Seglem & Åse


Innhold

Sommerens høydepunkt: PlussbankCup på Sørlandet A-laget: EIK på tabelltopp til ferien Samhold og glede - Dana Cup, Hjørring Noen lagbilder De harde trettiårene - en storhetstid for EIK EIKs Klubbhus i ny drakt Nyttige og unyttige fakta om EIK Vinn vinn: Tipseavtalen mellom Egersunds IK og Hellvik Hus Lys, trivsel og trygghet Grasrotandelen Kampoversikt høsten 2010

‘Opp te Husabø’ - et magasin fra EIKfotball Nr. 5

I

august 2010

Ansvarlig redaktør: Kenneth N. Andersen Andre bidragsytere: Margaret Smørholm, Kjell Åvendal, Espen Andersen, Børge Hansen og Jone Mathisen. Layout: Sogndalstrand Media Trykk: Bryne Stavanger Offset Opplag: 5.500 Distribusjon: Posten, uadressert til husstander og bedrifter i Eigersund kommune. Har du reservert deg mot postreklame? Magasinet kan lastes ned fra våre nettsider www.eikfotball.no Forsidefoto, Geirulf Tronerud: EIKs jenter 13, gullvinnerne fra PlussBankCup 2010

EGERSUNDS IDRETTSKLUBB, FOTBALL Postboks 366, 4379 Egersund Leder: Atle Skailand Telefon: 40 24 22 67 E-post: eikfotball@hotmail.com Daglig leder: Kenneth N. Andersen Telefon: 95 91 91 59 E-post: kenneth@eikfotball.no Nestleder: Sigvart Bilstad Økonomiansvarlig: Per T. Årstad Styremedlemer: Espen Andersen, Beate Kydland, Terje Tengesdal, samt representant for ung.avd

For mer info om klubben, se våre nettsider:

www.eikfotball.no

2

www.eikfotball.no

side 8 side 14 side 20 side 26 side 32 side 38 side 38 side 39 side 44 side 47 side 49

Våre sponsorer Vi takker våre hovedsponsorer

Byggefirma

Seglem & Åse

Vi takker alle våre sponsorer: GULLSPONSORER Larsen & Bjørkeland, Toyota Bøgh Hafsø, M&G Elektro, Egersund Group, Dalane Taxi, Kiwi Egersund, Tengesdal Sport, Fast Eiendom / Advokatene Jensen og Bilstad, Sønnico Installasjon, Nvc Security, Montér Egersund, Puls, Plaza, Byggvell, Jkk Arbeidsklærsenteret, Itkon, Aksept Eiendom / Advokatene Stokkeland, Sørensen & Skjefrås, Sogndalstrand Media. SØLVSPONSORER Sig. Halvorsen, Berentsens Brygghus, Dalane Energi, Sørvest Betongsaging, J. Tollefsen Varme & Bad, Fjord Line, Oceaneering, Skilt og Reklamehuset Egersund, Amfi Eikunda. BRONSESPONSORER Skanska Egersund, Verktøy og Industri, TS maskin, Grand Hotell, Partnerblikk, Espeland, Egersund Fisk, Tess, Fotohuset Centrum, Lino Personell, Kristiansen & Selmer Olsen, Farveglede Skeie, Iversen Revisjon. ØVRIGE SPONSORER Fardal Bil, Urmaker Klippen, Oasen Flora-Dekor, El-Experten, Egerconsult, Spar Svanedal, Kystbygg, Peder’s Ursenter, Dressmagasinet, Velværesalongen, Eger, Svithun Assuranse, G-Sport, Eger Bygg, Rema 1000, Jeppesen Marine, Wilheim Dybing, TK Renhold, Statoil, Risa, Komplett Vindu, Siem Offshore, Byggservice Egersund, Hovland Trevare, Nodland Rør, Dalane Manuell- og Fysioterapi Kim Vamråk, BB Bobil, Murmester Vikedal & Ueland, Bilstad Bygg, Pricewaterhouse Coopers, Dekk 1 Egersund, Rasmussen Transport, Comfort Egersund, Vision Bygg, Metro Lekeland.


Kjære fotballvenner, medlemmer, sponsorer og hele Eigersunds befolkning!

Da har femte utgivelse av ’Opp te Husabø’ funnet veien til din postkasse. Som dere kan se ved første øyekast har magasinet blitt større enn tidligere år, både i format, antall sider og innhold. Magasinet har fått en kraftig ansiktsløftning på layout, og ikke minst på annonsene. Dette er gjort mulig etter et godt samarbeid med Anette Boge, Sogndalstrand Media, som har fått i oppdrag å lage dette magasinet. Hun har etter vårt syn gjort en fantastisk jobb, ikke minst overfor våre sponsorer, som nå får profilert seg på en helt annen måte enn tidligere. Vår filosofi i sponsorarbeidet er at vi ikke bare motta, men vi skal også gi tilbake til våre sponsorer. Det skal være en vinn-vinn situasjon for begge parter. Vi håper derfor at du kikker nøye på deres annonser. Støtt våre sponsorer, de støtter oss!

G-16 klarte nesten å kvalifisere seg til elitespill denne høsten. G-15 klarte opprykk fra sin pulje.

Våren og sommeren har også dette året vært full av aktiviteter i EIK, og vi vil i dette magasinet presentere litt av det som rører seg hos oss. Sportslig sett har vi hatt en fantastisk sesong, der A-laget etter halvspilt serie leder sin pulje i Mx Sport ligaen. Det har vært mange høydepunkter for oss som har fulgt laget tett denne våren, men kanskje mest gledelig var det å se det høye tilskuerantallet som var på lokaloppgjøret mellom EIK og Eiger. Nesten 800 tilskuere fant veien til Husabø – det ga oss en smak på hvordan stemningen var for en del år tilbake. Håpet er selvfølgelig at A-laget, gjennom sine flotte prestasjoner på banen, kan fortsette å trekke mye folk på kampene. Vi har sett tendenser de siste kampene før ferien på at flere og flere finner veien på kamp. Damelaget har også hatt en flott sesong, og er godt med på øvre halvdel av tabellen. Juniorlaget leder sin 2. divisjonspulje og ligger an til opprykk til Eliteserien til neste år.

Når vi er inne på gode enkeltspillere, er det på sin plass å ønske Veton Berisha lykke til når han nå starter på sin Viking karriere. Han ble spilleklar for Stavangerlaget 1. juli, og følger dermed broren Valon til Stavanger. Valon har vist gjennom det året han har vært der, at han biter godt ifra seg på høyeste nivå, og har allerede fått flere innhopp i Tippeligaen. Dette bør være til inspirasjon for alle unge talenter i EIK. Veien frem er hard, men det viser seg at vil du noe nok, så ligger alle mulighetene der.

Sommer betyr også turneringstid, og i år som i fjor reiste 13 EIK-lag med spillere, ledere og foreldre til Sørlandet og Plussbank Cup. Det var en kjempeflott opplevelse, der det sosiale har størst fokus. Det å se så mange flotte ungdommer knytte vennskap på tvers av aldersgrupper og kjønn, gjør dette til en viktig faktor for å øke trivsel og glede. Det sportslige er selvfølgelig også fokus, og da var det ekstra gledelig at vårt J-13 lag gikk helt til topps i turneringen. Kjekt å se at det gror godt på jentesiden i EIK. Også for de andre lagene var det mange flotte resultater og det er gøy å se at det vi jobber med i EIK er med på å bringe frem både gode lag og enkeltspillere.

EIK har tradisjonen tro gjennomført fotballskole også denne sommeren. Over 100 barn deltok - i flott sommervær på Husabø i slutten av juni. Nytt av året er at det også vil bli avholdt fotballskole i høstferien. I disse dager syr vi sammen opplegget, og slik det ser ut nå kommer flere kjente fotballnavn til å gjeste Idrettsparken denne uken i oktober.

Denne våren har vært min første som heltidsansatt i EIK Fotball. Det å ha hobbyen som jobb er for meg et privilegium. Etter 5 år som styremedlem, nestleder og sportslig leder - i tillegg til ordinær jobb - har det vært godt å bare kunne konsentrere seg om fotball. Arbeidsoppgavene i en klubb som EIK er mange og varierte, og store og små ufordringer dukker opp på løpende bånd. Samtidig er det svært motiverende å få være med på å legge til rette for barn og unges oppvekstvilkår. Jeg er også svært takknemlig for den innsatsen som legges ned på mange områder i klubben. Når debatten om frivillig arbeid dukker opp, vil jeg bare si at det arbeidet som legges ned av foreldre, trenere, styre og alle andre som bidrar er helt enormt. Det er vel noe av det som har overrasket og imponert meg mest. Jeg tror ikke folk tenker over hvor mange timer enkeltpersoner legger ned på Husabø i løpet av et år, nettopp for at ditt barn, barnebarn og tantunge skal få et fullverdig fritidstilbud. Til alle dere: TUSEN TAKK FOR INNSATSEN! Høsten er nå i anmarsj, og det betyr økt aktivitet igjen på Husabø. A-laget kjemper som sagt om opprykk til 2. divisjon, den årlige Bend-It cupen går av stabelen 26. september, julebasarer, fotballskoler og høy treningsaktivitet venter. Er det rart vi gleder oss??? Det gjør i alle fall jeg! Sportslig hilsen

Kenneth Andersen Daglig leder Opp te Husabø

3


Avfallssortering - Gjenvinning Gode priser - Rask levering 51 43 58 00

4

32 24 46 50

www.eikfotball.no

98 03 22 34


NorDan NTech er markedets best isolerende vinduer. Den lave U-verdien* gjør det mulig å redusere energiforbruket og mengden byggematerialer i nybygg uten å måtte inngå kompromiss med de nye byggeforskriftene. Resultatet er lavere utgifter, lavere energiforbruk og et jevnere, sunnere inneklima. Du sparer penger i dag. Du sparer i morgen. Og du sparer miljøet for framtiden. Smart. Er det rart vi kaller det neste generasjon vinduer?

* U-verdi angir et vindus evne til å isolere, og måles i W/m2K. NorDan NTech Lavenergi med 2-lags glass har U-verdi på 1,2 og 3-lags glass en U-verdi på 1,0. NorDan NTech Passiv med 3-lags glass har markedets laveste U-verdi på 0,7.

Opp te Husabø

5


www.akersolutions.com Aker Solutions er en ledende global leverandør av ingeniør- og konstruksjonstjenester, teknologiprodukter og integrerte løsninger. Selskapet har over 26 000 ansatte og 8-9000 innleide i over 30 land. Verftet i Egersund er ett av Aker Solutions tre norske verft, og er distriktets største private arbeidsgiver. Bedriften sysselseter ca. 500 egne ansatte, og i perioder opp mot 1500 innleide arbeidere i tillegg. Aker Solutions i Egersund driver innenfor offshore feltutvikling og modifikasjonsmarkedet, og spesialiserer seg på bygging og sammenstilling av moduler og undervannsinstallasjoner for norsk sektor i Nordsjøen og for det internasjonale markedet.

Attitude is everything since 1841

Spennende arbeidsplass

Aker Solutions er stadig på jakt etter mennesker som har evnen til å ta de riktige beslutningene, og viljen til å sørge for at disse blir gjennomført. Er du dyktig og har ambisjoner er det store muligheter for karriereutvikling, både nasjonalt og internasjonalt. Norges største ingeniørmiljø finner du i Aker Solutions, og i Egersund har de ca. 80 ingeniørene mulighet til å se det som bygges med egne øyne. Lasse Vold er en av Aker Solutions nøtteknekkere. Han er utdannet sivilingeniør, og begynte ved bedriften som feltingeniør i 2007. I dag er han disiplinleder og koordinator for ingeniøraktivitetene i ulike prosjekt. - Å jobbe ved Aker Solutions gir meg mulighet til å følge et prosjekt fra tidlig design til ferdig produkt. Dette gir en helhetlig forståelse av prosjektgjennomføringen, noe jeg synes er flott. I tillegg gir kjekke kollegaer arbeidsdagen en annen dimensjon i tillegg til det rent faglige, sier Lasse. Aker Solutions i Egersund har også en stor økonomiavdeling. Line Stenberg Mikalsen er en av disse økonomene. Hun har en master i internasjonal ledelse, og jobber i dag som prosjektøkonom. Hun begynte i bedriften som nyutdannet i 2005, og stortrives. - Jeg ble godt mottatt, både faglig og sosialt. Arbeidsoppgavene har vært mange og varierte, og jeg har hatt en bratt læringskurve. Spesielt lærerikt har det vært å jobbe i et stort internasjonalt prosjekt, hvor jeg har fått muligheten til å jobbe tett med prosjektledelsen og mot en stor internasjonal kunde, sier Line.

6

www.eikfotball.no

Muligheter for utvikling I tillegg til et stort engineeringsmiljø har Aker Solutions i Egersund også en rekke ulike fagarbeiderstillinger, og tilbyr lærlingeplasser innen fagene plate, sveis, stillas, industrimekaniker, industrirørlegger og NDT- kontroll. Etter bestått fagbrev er det også mange muligheter for videreutdanning. Joakim Solli begynte som lærling og tok nylig fagbrev som industrirørlegger. - I Aker Solutions har jeg muligheten til å utvikle meg. Det er viktig for meg. I tillegg til fagbrevet som industrirørlegger ønsker jeg å ta fagbrev som sveiser. Da kan jeg selv utføre hele arbeidsoperasjoner, og jeg får en variert arbeidsdag. Her på bedriften har lederne alltid tid til en prat, enten det er snakk om arbeidsveiledning eller råd om fremtiden. Alt er tilrettelagt, så det er bare opp til en selv hvor langt en vil komme. Høres Aker Solutions ut som en spennende arbeidsplass? Ta kontakt med Roy Hovland for mer informasjon. E-post: roy.hovland@akersolutions.com Telefon: 51 46 91 55


Klare for innsats! Vi vokser i Dalane og ønsker Anita Skeide Skailand og Tone Christensen Figved velkommen på laget! Begge er autoriserte fi nansrådgivere med solid erfaring fra bank og finans og er allerede på plass på torget i Egersund. Ring oss på telefon 02002 for å sette opp en avtale i dag!

Velkommen til oss!

Foto: Fotograf Hugo Lütcherath

Opp te Husabø

7


SOMMERENS HØYDEPUNKT PlussbankCup på Sørlandet

Lars Arne Stavnheim, engasjert trener som ledet Jenter 13 til gull.

Tekst Margaret Smørholm Foto: Roger Nordeng og Geirulf Tronerud 14 lag fra EIK sin ungdomsavdeling reiste siste uken i juni til Sørlandet for å delta i PlussbankCup. Etter svært gode erfaringer fra fjoråret var det derfor mange spente ansikter ved avreise fra Husabø. Takket være flinke folk i Turneringskomiteen så var både flotte busser og skoler med sentral beliggenhet ordnet. 11 og 12 åringene bodde og spilte kampene sine på Flekkerøy, med bosted bare et steinkast fra Stadion. Dette betydde kort vei både til kamparena og bespisning samt alle de ulike aktivitetene som var rigget opp langs banen. 13 og 14 åringene hadde sin base på Vennesla der kampene deres ble spilt. Det første som møtte lagene ved ankomst var strålende sol, noe som gjorde at det var flere enn én som fikk syden-følelsen. Dermed var rammene rundt sommerens høydepunkt intet mindre enn perfekte. Fra og med lørdagen var alle lagene i aksjon med sine kamper. På Flekkerøy der 11 og 12 åringene spilte ble det spilt kamper i puljer av 4 og 5 lag. I disse årsklassene telles ikke

8

www.eikfotball.no

resultater, og det var derfor ingen sluttspill. Allikevel kan det trygt sies at resultatene blant EIK lagene var veldig bra. Det ble ikke registrert mange tap rundt på anlegget der EIK holdt til. Dette viser at det gror og jobbes veldig bra blant de yngre lagene i klubben. På Vennesla ble det spilt ”skikkelig” turnering med sluttspill og finaler. Enerlaget til EIKs gutter 13 møtte Søgne i 8-dels finale i A-sluttspillet, og det skulle vise seg at dette ble en svært spennende kamp. Dessverre var det Søgne som trakk det lengste strået, og gikk seirende ut med sluttresultatet 3-2. Et meget hederlig resultat, der det ikke hadde vært noe å si på at det hadde vært EIKs gutter som hadde gått videre.


Elise Folland, Banens Beste

Toerlaget til G13 nådde semifinalen i B-sluttspillet, der en vannvittig opphenting ikke nådde helt frem mot Skarphedin. Kampen endte til slutt med tap 5-4. Jenter 13 gikk ubeseiret gjennom gruppespillet med en målforskjell på hele 15-0, og gikk dermed enkelt til A-sluttspillet. I kvartfinalen ble Falkeid sendt av banen med 2-1

tap i bagasjen, og i semifinalen stod Klepp for tur. Også her viste EIK-jentene klasse, og med 2-0 seier kunne de se frem til finale på Kristiansand stadion. Her møtte de Arnar-Bjørnar fra Bergen, og nok en gang var jentene fra Okka by de sterkeste. Kampen endte med en 2-1 seier, og stolte jenter kunne motta pokalen. Elise Folland ble sågar kåret til banens beste spiller. Gratulerer til gulljentene! Også 7-er laget til J13 gjorde det meget bra, med finaletap i B-sluttspillet. Også dette var mot Arnar-Bjørnar. Jenter 14 laget tapte mot den jærske overmakten fra Nærbø i semifinalen i A-sluttspillet,

men fikk sin revansje da de gikk seirende ut av bronsefinalen mot Bryne med hele 4-0. Dermed ble det bronsemedalje til J14, og vi gratulerer også disse med en flott prestasjon. Alt i alt var det en svært vellykket turnering, både sportslig og arrangementsmessig. De mange ulike aktivitetene rundt banene gjorde at det ikke ble mange kjedelige øyeblikk. Lørdagskvelden var det cupshow på torget i Kristiansand med bla. Bjørn Johan Muri og Tone Damli Aaberge. Den viktigste faktoren er imidlertid det sosiale aspektet der det å reise på tur som lag bringer med seg mange positive minner for resten av livet. Neste år håper vi å kunne reise tilbake med enda flere lag og spillere, og kommer gjerne hjem med enda flere medaljer.

Hvorfor velge vårt firma som revisor? Revisjonen utføres i tråd med de krav lovgivning, god revisjonsskikk og etiske retningslinjer stiller. Revisjonens utførelse ivaretar de ønsker og behov eierne og ledelsen har. Risikoen for uønskede overraskelser i ettertid reduseres. Revisjonen utføres på en effektiv måte (bruk av moderne revisjonsverktøy, teknologiske hjelpemidler og analyseverktøy) 1. Våre erfaringer og tilbakemeldinger viser at vi i stor grad lykkes med målsettingen om å være proaktive og løsningsorienterte. 2. Med mange års praktisk erfaring har vi opparbeidet høy kompetanse innenfor mange områder blandt annet: • Selskapsmessig restrukturering • Fusjon/fisjon • Arv/generasjonsskifte • Skatte- og avgiftsoptimalisering • Kvalitet på løpende rapportering av tidsriktig økonomisk informasjon/nøkkeltall 3. Offentlige regler og forskrifter innenfor regnskaps-, skatte- og avgiftsområdet er gjenstand for hyppige endringer. Vi stiller store krav til oss selv med å ivareta våre kunders interesse i forhold til dette gjennom: • Aktiv og bevisst holdning til faglig oppdatering av egne medarbeidere • Løpende informasjon til kundene • Å delta som diskusjonspartner for å oppnå optimale løsninger når forretningsmessige beslutninger kan tenkes å ha skatte- og avgiftsmessige konsekvenser.

REVISJON OG RÅDGIVNING Torvgården, 4370 Egersund. Telefon: 51 46 32 60 www.iversen-revisjon.no Opp te Husabø

9


Vi bygger ditt nye Toyota anlegg For å tilrettelegge for alle våre kunder og våre egne ansatte, bygger vi nå et helt nytt og moderne Toyota anlegg i Fossveien 3 på Tengs. Anlegget vil være på ca 3.000 m2 og inneholde stor bilhall med plass til alle nye og brukte biler, kundemottak og topp moderne verksted for både mekanisk- og karosseriarbeid. Det nye bygget begynner å ta form, og som kunde har du mulighet til å følge byggeprosessen og fremdriften av ditt nye Toyota anlegg på våre nettsider www.toyotaegersund.no.

10

www.eikfotball.no


TODAY TOMORROW TOYOTA

Land Cruiser er en legende.

I 160 land rundt om i verden er Toyota Land Cruiser en sann legende. Etter 60 år med enestående egenskaper både på og utenfor veien, har den opparbeidet seg et ubestridt rykte for god kvalitet og svært god fremkommelighet. Nye Toyota Land Cruiser tar fremkommelighet, komfort og teknologi enda et skritt videre. Den er sterk, smidig og stø som fjell. Samtidig er den elegant og

komfortabel, og er alltid klar til å gi deg en uslåelig kjøreopplevelse. Nye Land Cruiser har de mest avanserte løsningene innen motorteknologi, elektroniske styringssystemer, drivverk og understell. Velg mellom en 4,0 liter VVT-i bensinmotor på 286 HK og en 3,0 liter D-4D dieselmotor på 173 HK. Velkommen til prøvekjøring!

Urban Cruiser - Det beste fra to verdener.

Auris - Rene linjer og motorer.

Nye RAV4 Vanguard - Naturlig kraft.

Urban Cruiser er under 4 meter lang, men med hele 1,73 meter bredde gir det god plass til 5 personer med bagasje. God kupèbredde og høy sitteposisjon betyr godt førermiljø, og fleksibel seteløsning gir god beinplass. Bagasjekapasiteten er best i klassen med 314 liter. Legges de fleksible baksetene ned øker volumet til 749 liter. Toyota Optimal Drive minimerer utslippene, samtidig som ytelsene øker. Urban Cruiser får du med vår 1,4l D-4D diesel med partikkelfilter (DPF). På 2WD modellene får du i tillegg en helt ny 1,33l Dual VVT-i bensinmotor med Stop&Start system. Begge motoralternativer har en helt ny 6-trinns manuell girkasse.

Med den nye Toyota Auris har vi tatt enda et skritt videre. I tillegg til moderne Optimal Drive-motorer, vil du også kunne velge en ny 1,4 D-4D Eco-pakke. Ytelsene er de samme som før, men CO2utslippet er lavere, noe som også reduserer prisen. Kombinert med et topp moderne design får du både renere motorer og rene linjer. Innvendig gir ekstra takhøyde og gjennomtenkte løsninger maksimal plass for deg og dine. Den høyt monterte midtkonsollen gir optimal ergonomi og betjeningskontroll.

Toyota RAV4 er pioneeren i sin klasse. Den er stilig og fleksibel. Perfekt for såvel bybruk som utforskning av de mest avsidesliggende veier og steder. Toyota Optimal Drive gir deg valg mellom kraftfulle motorer med lave utslipp. Både 2,2 liter D-4D og 2,0 liter Valvematic har klassens laveste CO2utslipp. Avansert teknologi med Integrated Active Drive System (IADS) sikrer fremkommenlighet og gode kjøreegenskaper. RAV4 har en svært komfortabel og fleksibel kupé. RAV4 er laget for å følge deg i en aktiv og mangfoldig tilværelse.

Telefon: 51 46 17 00 I www.toyotaegersund.no Opp te Husabø

11


...hjem til dine drømmer

Dette er for noen bare idylliske feriebilder - gjør dem til din nye hverdag! Vi har prosjektert et nytt boligområde i Hestnes, og har 13 sentrumsnære boliger for salg bare et godt innkast fra idrettsmarka.

Valldal

Solglød

12

www.eikfotball.no

Skjong

Hatlane

Hovden

Julie

Mafra

Gamle Sokndalsvei 38, 4370 Egersund Telefon 51 49 65 00. larsen@larsenogbjorkeland.no www.larsenogbjorkeland.no

Hessa


OKTAN

DITT LOKALE BYGGEVAREHUS Montér Egersund 7–17(19) (8–14) Tlf. 47 65 20 00

monter.no Opp te Husabø

13


A-laget EIK på tabelltopp til ferien

Tekst: Jone Mathiesen Foto: Espen Andersen Vårsesongen har godt over all forventning for EIKs herrelag i 3.div. EIK leder sin pulje med 5 poeng på Viking 2 som har en kamp mindre spilt, så laget går en spennende høst i møte. Etter en vinter av variabel kvalitet der både spillet og resultatene svinget mye, fant EIK formen i rett tid til serie-start, selv om også kampene i starten bar preg av en ujevn vinter. Først slo EIK Hinna i første NM kvalik, før vi så tapte første seriekamp 2-1 borte mot et meget godt Bryne lag. Deretter tapte vi 2-0 mot MK i Mandal. Heldigvis var vi det sterkeste laget i lokaloppgjøret mot Eiger, og siden har pilen bare pekt en vei. Bakover var vi solide i starten på sesongen, men offensivt manglet vi litt. Det kan ha sammenheng med en del skader på offensive spillere gjennom vinteren, men samtidig var vi obs på og ikke komme for tidlig i form.

14

www.eikfotball.no

Etter tap første seriekamp borte mot Bryne 2 vant vi de sju neste. Ikke nok med det, vi holdt nullen i fire av disse sju kampene. Det gav en god trygghet i laget at vi er vanskelige å skåre på selv om vi ofte sender mye folk i angrep. Tapet kom borte mot Vardeneset i en kamp vi burde vunnet ut i fra spill og sjanser. I stedet skåret VBK over to minutter på overtid, og tok alle 3 poengene. De fem neste kampene før ferien viste at vi var i toppen for å bli. Fire strake seire med høydepunktet 7-1 borte mot Vaulen. Siste seriekamp før ferien mot Vikings rekrutter endte 2-1 i siddisenes favør. Det var en hard kamp som kunne tippet begge veier, men det sendte Viking 2 opp i ryggen på oss - og du kunne se at Viking virkelig ønsker et opprykk for rekruttene sine. Gjennom vinteren og spesielt våren har vi også hatt mye skader, og vi har måttet bruke hele troppen. Heldigvis har vi en god og stor tropp og de som har kommet inn har fortjent plassen sin. Men spesielt prolapsen til Jan Eric Wetteland og strekkskaden til Espen Rasmussen som holdt dem ute store


deler av vårsesongen var ubeleilig. Begge er blant klubbens aller beste spillere, men andre har stått fram i deres fravær, og spesielt Martin Håland har hatt en fremragende vårsesong. Like før ferien ble vi forsterket da Asbjørn Larshus Larsen og Stian Vigrestad kom fra Eiger. Begge har glidd inn i troppen på en flott måte, og har så langt vært en fin tilvekst. Jostein Salvesen er også tilbake i EIK drakta. Jostein kom hjem fra studier i Kristiansand, og etter spill i 2.div for Fløy de siste årene blir han en viktig spiller utover høsten med sin erfaring. Nyeste fjeset kommer fra Stord, og heter Leon Anglevik. Han er 26 år og kommer fra Skarphedin i Telemark hvor han har spilt de siste årene. Etter rapportene å dømme ser dette ut som en virkelig god forsterkning. I sommer har også yngste bror Berisha forlatt EIK. Veton fulgte sin bror til Viking, og vi ønsker han lykke til videre i karrieren. For en trener har det vært en drøm å få lov å jobbe med de to guttene disse årene, og hvis de lykkes

drypper det noen kroner på EIK også i framtiden. Høstsesongen blir uansett en spennende affære. Vi har satt oss selv i en veldig gunstig posisjon, men det er ennå lenge til sesongen er over. Håper fotballinteresserte i okka by kjenner sin besøkelsestid og tar turen opp til Husabø i løpet av høsten og gir spillerne den støtten de trenger og fortjener. Jone Mathiesen Trener EIK A-lag Opp te Husabø

15


Vi metter mange! Sir Fish is situated on the south coast of Norway which gives us a good proximity to the fishing grounds. This enables us to keep a high quality product since the fish is very fresh when it comes into our factory before packing. It also gives us a good location when it comes to shipping out our products. Since we are located in the south it is easy for us to ship out to the European markets both in the East and the West. Having worked with Matjes herring since 1998, Sir Fish has become the biggest Matjes producer in Norway. Matjes is processed more than common herring products before being delivered to the Dutch, Belgian and German market.

Sild

(clupa harengus)

Sild er en fisk i sildefamilien. Den kan bli opptil 40 cm lang, og har en tett kropp med store blanke skjell og stor kløftet halefinne. Silda er en utpreget stimfisk, som stort sett lever av plankton, og da hovedsakelig små krepsdyr. Den gyter i februar–mars, når vannet har akkurat passende temperatur og saltholdighet. Den er en av våre viktigste matfisker, med en mengde anvendelsesområder.

Hestemakrell

Taggmakrell er en art i gruppen taggmakreller. Det er en pelagisk fisk som danner store stimer i kystområder hvor den lever av krepsdyr, blekkspruter og andre fisk. Den lever i det østlige Atlanterhavet fra Norge til Sør-Afrika, og i Middelhavet og Svartehavet. Navnet skyldes de plateformede skjellene med tagger som fisken har langs sidelinja. Yngelen gjemmer seg blant nesletrådene til brennmaneter. Det foregår omfattende fiske etter taggmakrell. Andre norske navn på denne arten er hestemakrell og piggmakrell.

Makrell

Makrellen gyter i overflatelaget. Larvene måler 3,5mm ved klekking og vokser til ca 20 cm allerede samme høst. Makrellen mangler svømmeblære og må svømme hele tiden for ikke å synke. Den er en typisk planktonspiser og svømmer med åpen munn for å sile plankton med gjellene. Den spiser også fiskelarver og småfisk. Makrellen er varmekjær og foretrekker temperaturer på over 6°C. Den blir kjønnsmoden ved ca 30 cm.

(trachurus trachurus)

(scomber scombrus)

Prøv noe nytt:

Jarlsberg-gratinert sild med salat Ingredienser: 600 g sildefilet 300 g kokte poteter 100 g jarlsbergost 8 dl fløte 2 fedd hvitløk 10 g persille 1 stk løk salt og pepper 4 stk cocottformer

16

www.eikfotball.no

Salat: 100 g blomkål 100 g brokkoli 100 g gulrot 50 g stangselleri 50 g purreløk god olivenolje balsamicoeddik salt og pepper Fremgangsmåte: Sildefiletene skjæres rene for bein og deles opp i biter på ca 3 cm. Kote poteter renses for skall og skjæres i skiver à ½ cm. Osten rives med et rivjern. Løken kuttes i tynne skiver. Hvitløk renses, persille vaskes og finkuttes. Poteter, sild og løk legges lagvis med hvitløk, persille, salt og pepper mellom lagene i en cocottform. 1 dl fløte

som er redusert til det halve has i hver form. Jarlsbergosten legges på toppen, og det hele gratineres i ovn på 180 grader i 7-10 min. Tiden i ovn kan variere med størrelse og tykkelse på formene. Salaten: Blomkål og brokkoli renses og skjæres i små biter à ca 2 cm. Gulrot, stangselleri og purre kuttes i julienne. Blansjer alle grønnsakene lett i ca 15 sekunder. Avkjøl i kaldt vann og tørk grønnsakene. Hell så alt i en bolle og smak til med en god olivenolje, balsamico, salt og pepper. Ved servering: Ha cocottformen på en asjett og server vintersalaten ved siden av. (kilde: www.aperitif.no/index.db2?id=59159&start=0&o ppskriften=34917)


drøm

Du har en vi har fagfolkene og Plussbad Hva er et Plussbad Plussbad er den gode prosessen til nytt bad. Det betyr at vi i Sig. Halvorsen tar oss av hele prosessen, fra første kontakt til badet er ferdig. Sagt på en annen måte innebærer Plussbadkonseptet at vi tar oss av alt som skal gjøres i forbindelse med ombyggingen. Når dere har bestemt dere for hva dere ønsker, sørger vi for at alt settes i bestilling. Vi ornder nødvendige håndverkere, og sørger for at det nye badet får den kvaliteten du forventer. Vi setter opp en fremdriftsplan og du kan ta badet i bruk til avtalt tid. En god prosess ikke sant?

Behov endrer seg etter hvor man er i livet og etter motebildet. I perioder er slitasjen på bad også stor. Hva du trenger, og hva du ønsker - kan være to ulike ting...

Sig. Halvorsen avd Egersund. Gamle Sokndalsveien 38 (Håndverkshuset), 4370 Egersund Tlf.: 51 46 39 90. firmapost@sig-halvorsen.no. www.sig-halvorsen.no

Strandgaten 64, 4370 Egersund 51 46 12 00 www.skanska.no

Telefon: 38 32 76 00 flekkefjord@arkkso.no • www.arkkso.no Opp te Husabø

17


Foto: Hugo Lütcherath

Erfarne og dyktige montører som legger stor prestisje i å gjøre deg som kunde fornøyd! Skal du bygge nytt eller pusse opp, har du gjerne behov for en elektriker. M & G Elektro AS består av 11 montører som utfører alt fra små serviceoppdrag til installasjon i nye hus samt næring og industri. Vi har også en svakstrømsavdeling som driver med det meste fra telefonsystemer, til installasjon av videovervåking, brannalarm (bolig, næring og landbruk) og innbruddsalarm (bolig og næring). Lurer du på hvilke muligheter som finnes for ditt elektriske anlegg, ring eller kom innom våre lokaler i Kvellure. PS: Vi har 24timers vakttelefon

VIL DU BESKYTTE DATA, TV ELLER ANNET UTSTYR MOT SKADELIG OVERSPENNING? Hvorfor ikke installere overspenningsvern i boligen eller på hytta? El.forskriftene §25, beskyttelse mot overspenning Mennesker, husdyr og eiendom skal være beskyttet mot: skade som skyldes høye spenninger, f.eks. ved atmosfæriske utladninger eller koblingsoverspenninger. Som installatør kan vi tilby Bedre sikkerhet mot brann. Bedre sikkerhet mot forstyrrelse og ødelegge av elektrotekniske produkter. Mulighet for rabatt hos forsikringsselskapene. Den beste beskyttelsen oppnås ved å installere et såkalt grovvern i sikringsskapet, eller på inntaket i boligen, samt et pluggbart finvern ute i anlegget hvor f.eks. PC eller TV er plassert. SPARE PENGER PÅ OPPVARMING? Lavere strømregning og bedre komfort. NOBØ Orion 700 er et radiobasert styresystem som via toveis kommunikasjon kan kontrollere elektrisk varme og andre elektriske apparater. Orion 700 sender signaler til mottakere som regulerer temperaturen opp/ned eller slår lys og andre apparater av/på. På den måten senkes strømforbruket, samtidig som du hele tiden har optimal innekomfort. Døgnet rundt, hver dag i uka! Systemet styres ved hjelp av radiosignaler. Dette gjør at systemet er enkelt og kjapt å installere. Ingen ekstra ledninger er nødvendig. SÅ ENKELT! Systemet er både enkelt og genialt: Temperaturen (og strømforbruket) senkes automatisk i perioder du ikke trenger full varme, f.eks. om natta og når du er borte fra boligen. Samtidig er du trygg på at lys og andre

el-apparater blir på- og avslått akkurat når de skal. Senk varmekostnadene med 25%. Målinger viser at du kan spare opptil 25% strøm til oppvarming ved styring: Hvis årlig forbruk er på 30 000 kWh og kraftpris + nettleie til sammen er 75 øre, vil du kunne spare rundt 5.500 kroner per år, om huset er normalt isolert. Jo dyrere strømmen er, desto større er sparepotensialet! Full effekt med Nobø varmeovner. Orion 700 kan styre alle typer varmeovner og elektriske apparater, men komfort- og spareeffekten blir fullt utnyttet først når du benytter NOBØ varmeovner. Disse har dobbel termostat, slik at det er mulig å senke temperaturen til ‘sparenivå’ i stedet for å slå ovnene helt av. Dermed kreves det mindre strøm for å oppnå komforttemperatur igjen. Nobø varmeovner har 5 års garanti. Visste du at du kan søke Enova om tilskudd ved installasjon av NOBØ Orion 700? Les mer på www.enova.no BYTTE SIKRINGSSKAP? Er det gamle sikringsskapet modent for utskifting? Er sikringsskapet tilpasset dagens behov? Er du lei av å holde reservelager av forskjellige sikringer? VI KAN GJØRE NOE MED DET! Fordelene med å bytte ut sikringsskapet er mange. Vi bytter ut de gamle sikringene dine med nye jordfeilautomater. Du får et sikkert og godt anlegg med sikringer som er lette å legge inn igjen, du bare knipser dem på igjen. Jordfeil representerer som kjent brannfare og fare for liv og helse. Med jordfeilautomat på alle kurser er du beskyttet. Oppstår det jordfeil, vil kun kursen med feil på legge ut, resten av huset vil være uberørt.

M & G Elektro AS, Kvellurveien 1A, 4370 Egersund E-post post@mgelektro.no, Tlf : 51 49 49 10 (24t vakttelefon), Faks: 51 49 49 11 Åpningstider butikk: Mandag - Fredag: 9 - 15.30, Lørdag: Stengt

18

www.eikfotball.no


Byggefirma Seglem & Åse Rehabilitering og vedlikehold av store og små oppdrag til privat- og bedriftsmarkedet.

Vi ønsker å gi tilbake til lokalmiljøet - derfor sponser vi den lokale idretten og det postive sosiale miljøet som skapes av EIK på og utenfor fotballbanen. Gutta på A-laget har vi også sponset med kampshorts og ønsker hele laget lykke til i kampen om opprykk!

Byggefirma

Seglem & Åse AS Storevollsveien 11, 4370 Egersund Helge Åse 976 86 110 Opp te Husabø

19


Samhold og glede Dana Cup, Hjørring

Tekst: Børge Hansen, foto: Sveinung Stapnes Etter flere måneder og ukers venting, var tiden kommet for årets høydepunkt, Dana Cup i Hjørring, den 3 største fotballturneringen i verden. EIK reiste ned med to lag. Gutter 15 og gutter 16, som er en sammensveiset gjeng og som har vært en felles treningsgruppe siden i fjor vinter. I tillegg var det med tre 14 åringer og to 17 åringer, i alt 29 gutter og 5 ledere. Som vanlig var EIK innkvartert på Holmegård Skole, en sentrumsnær skole som bare ligger 5-10 minutters gange fra både sentrum og de

20

www.eikfotball.no

mange banene med salgstelt, spisetelter, tivoli og diskotek. Det var en spent og energisk gjeng som ankom Holmegård sent søndag kveld. Også i år hadde Bernt Blitzner ordnet gode rom, madrasser og sengetøy. Denne gang var vi samlet side om side, og den nærmeste naboen til klasserommene var den populære kiosken med diverse mat og snacks. Allerede neste dag klokken 09.00 var det treningskamp for gutter 15. En kamp der alle fikk prøvd seg på nivået mot en antatt bra motstander, Varegg-Nordnes fra Bergen. Resultatet ble 0-2 i bergensernes favør, etter en jevnspilt kamp hvor vi allerede første

morgen fikk en anelse av varmen som ville prege de neste dagene. Tirsdag starter Dana Cup for alvor, og gutter 15 spilte tidlig på morgenen mot ett sterkt Byåsen 1. Etter en scoring av Simon S. Stapnes i første omgang, skrudde det ballsikre og temposterke trønderlaget opp tempoet. Og i 2. omgang ga de seg ikke før det lå tre baller bak Ådne Bengtson i EIK målet, dermed ble det 3-1 til de rødkledde fra Trondheim. Senere på dagen møtte gutter 15 Hauger FK fra Oslo, en jevnspilt kamp endte i uavgjort 1-1, der Simon S. Stapnes scoret sikkert fra straffemerket.


Gutter 16 var også i aksjon på tirsdagen med to kamper. Første kamp i gruppespillet var mot Nasjonalkameratene fra Trondheim, EIK tok ledelsen 1-0 ved William Meyer, og ledelsen holdt seg ut kampen. En god start for guttene. På kvelden sto Kjelsås på motsatt banehalvdel, en antatt svak motstander trodde lederne, og det fikk de rett i. De gode og humørfylte guttene ga seg ikke før det sto hele 12-1 når dommeren blåste av kampen. En fantastisk fotballkamp sett i EIK’s øyne. Målene ble scoret av Sondre Tveit (5), Jan Teodor Noreng Tollefsen (4), Vegard Stapnes (2) og ett mål av den “målvante” midtstopperen Jørgen Lindø. Allerede før kampen mot Kjelsås visste vi ledere at den tredje og siste kampen i gruppespillet mot Drita FC fra Kosovo hadde vi vunnet 3-0 etter WO. Guttene fikk vite dette i pausen, dermed ble det gruppeseier og spillerfri neste dag. Onsdag ble bare en kamp spilt, gutter 15 mot tyske Buchen-Siebeneichen SV, en tradisjonsrik klubb i Dana Cup som har vunnet flere troféer. Etter en tøff kamp sent på ettermiddagen mot tyskerne, endte det med 0-0 ved full tid. Kampen hadde flest, gule kort, ett rødt kort, stygge taklinger og engasjerte og “øvegidde” foreldre på sidelinjen. Men guttene brettet opp armene og jobbet til siste sekund, til tross for at de spilte med 10 mann i 1,5 omgang, en kjempeinnsats. Dermed ble det 32-delsfinale i b-sluttsspillet

neste morgen klokken 07.30. En kamp der guttene virket trøtte etter gårsdagens kamp, og der flere nok knapt hadde våknet. Det endte med 1-0 tap for Nymark IL fra Bergen. Torsdagen for gutter 16 startet med at gutter 15 vekket dem da de hadde tapt for nevnte Nymark, men senere på dagen skulle guttene opp mot polske Victoria UKS OLIMP i 16-delsfinalen. Ett veldig godt og finspillende lag fra regionen Wreznia. Klokken 18.00 startet kampen, og for ett drama det ble. Etter en tidlig scoring av Sondre Tveit, tok det godt organiserte laget fra Polen mer og mer over. Etter en EIK ledelse til pause, scoret Victoria to kjappe mål midtveis i 2. omgang. Det så ut som det skulle ende med dette resultatet, men Sondre Tveit ville det annerledes, han satte inn utlikningsmålet etter en god enkeltmannsprestasjon på overtid. Dermed kunne de mange tilreisende foreldre, familie og lagkompiser slippe jubelen løs. Resultatet holdt seg kampen ut og det hele måtte avgjøres i straffespark konkurranse. Der tok de hyggelige polske guttene det lengste strået, der spesielt keeperen i ren Bruce Grobbelar stil tok 2 av 5 straffer. Så det var det, og begge EIK lagene var ute av Dana Cup 2010. Men tårer og svette ble raskt lagt bort og det sosiale tok nå over resten av turen. For å oppsummere Dana Cup 2010 så er det, og vil alltid bli en fotballturnering der det

sosiale får mye fokus. For flere gutter som reiser, er det nok en av de første om ikke den første uken, uten foreldre og familie i utlandet. Derav var det mange spente gutter som reiste. Men med en slik fantastisk sammensveiset gjeng, har alle grunn til å se tilbake på dette som en positiv og kjekk opplevelse. Dagene gikk for det meste i fotball og kortspill, mens kveldene bød på noe helt annet…..:) Da er det diskotek som står på menyen, og med 2000 ungdommer i ett stort sirkustelt så er det flere av guttene som kommer hjem med mange nye positive opplevelser, uten at undertegnede vil gå i detalj, men alt som skjer i Danmark det forblir i Danmark…..:) De siste dagene uten fotballdeltagelse gikk med på diskotek, fotballquiz, bursdagsfeiring med diverse gaver av ymse slag til Sondre Tveit…., bruk av resten av pengene guttene fikk av mor og far (og vel så det) samt at vi så flere finaler av veldig god kvalitet. Til slutt vil jeg på vegne av oss ledere Bernt Blitzner, Tore Sæstad, Stein Erik Koldal, Sveinung Stapnes og Børge Hansen takke for enn fantastisk tur med lite søvn, mange kroppslyder (snorking-Simon Brunell, fising ALLE) og ett vanvittig bra samhold mellom guttene. En ekstra takk til alle foreldre, familie og venner som legger ferien til turneringen. Vi gleder oss allerede til neste år!

Opp te Husabø

21


Fotohuset Centrum AS

Fra venstre: Adv. Lars Martin Ramsland, Adv. flm. Espen Andersen, Adv. Asbjørn Stokkeland, Adv. ass./megler Hilde Ramsland, Adv.ass./megler Solfrid Helvik, Adv.sek. Monica Edvardsen, Megler Alf Hansen, Adv. Ove Sørensen.

Velkommen til advokat- og meglerkontoret i ‘det gamle apoteket’ i Nygaten! Adv. Brian N. Skjefrås, Adv. flm. Espen Andersen.

51 46 35 10 - 95 22 17 01

22

www.eikfotball.no


Likheten mellom en notpose og et fotballmål?

Foto: Tom Haga, utlånt av Actionball.

Du visste kanskje ikke at våre nett ikke bare brukes i notposer for oppdrettsfisk - men også på idrettsarenaer, som her på Actionball i Sandnes. Fotballmål, håndballmål, volleyballnett eller tennisnett - vi er på nett med våre lokale små og store helter!

www.egersundgroup.no Opp te Husabø

23


Nei til GUlROtmOms! ! t e k l o f l i t t e h n un

S

Vi FORtsetteR Ă… HOlDe

PRiseNe NeDe 24

KIWI Egersund 240x315.indd 1

www.eikfotball.no

KIWI Egersund 7-23 (21)

26.07.10 12.43


Det finnes ingen snarvei til seier, eller god smak. Helt siden 1895 har vi i Berentsens satset på våre stjernespillere som er friske, naturlige råvarer av ypperste kvalitet. Våre produkter gjør deg kanskje ikke bedre i fotball, men heller ikke dårligere. Premier deg selv etter de små hverdagslige seierne med forfriskende ekte smak - en smak du aldri blir lei av.

www.berentsens.no

Minner Fotohuset Centrum er den tradisjonsrike fotoforetningen i Egersund som siden 1967 har foreviget minner. I studio eller ute på et sted som betyr noe for deg, fanger vi minnene av dagen du ønsker å huske for evig og alltid. Jarle Gløpstad er vår fotograf som ser verden på en ny måte gjennom linsen på 1-årsbilder, konfirmasjonsbilder og bryllupsbilder. Vi gleder oss til dine minner!

Vinkjeller Den gamle pub’en i kjelleren på Grand Hotell har fått nytt liv og inviterer i dag til vinkjelleren, med lun og varm, men samtidig moderne atmosfære for en helaften du sent vil glemme. Vår nye kjøkkensjef Kristina Myrseth komponerer en utsøkt 3- til 7-retters meny basert på sesongens råvarer inspirert av lokale matprodusenter. En av våre spesialiteter er naturkalv fra Veshovda Gård i Egersund. Hver rett nytes med nøye utvalgte viner. Etter et langt og godt måltid kan en nyte kaffe avec i sofagruppen i samme lokale. Vinkjelleren setter de perfekte rammene for en kulinarisk opplevelse og er stedet for å dyrke de gode samtalene. Vinkjelleren er beregnet på lukkede selskap med maks 22 pers. Vi på Grand Hotell Egersund ønsker deg og dine gjester velkommen!

Kirkegaten 6, Egersund, Telefon: 51 49 12 72, post@fotohuset.biz

Joh. Feyers gt. 3, Egersund. Tlf.: 51 49 60 60 www.grand-egersund.no, booking@grand-egersund.no

Opp te Husabø

25

Foto: Hugo Lütcherath

Grand Hotell


Jenter 13 1. rekke fra venstre: Guro Kvåle Fredriksen, Kaja Salvesen Hjelm, Ida Ødegård Nilsen, Lone Hovland, Hilde Sæstad Bakken, Hanne Aase Sæstad, Tuva Hansen Tronerud. Bak fra venstre: Sara Mong, Linea Ågesen, Kine Øverland, Jorunn Tengesdal Stavnheim, Ragnhild Løyning Øgrey, Yvonne Nevland, Elise Svalestad Folland, Elin Svalestad Folland, Karine Nevland, Astri Helvig Waldeland. Lagledere: Atle Tengesdal og Lars Arne Stavnheim. Følgende spillere var ikke tilstede: Arta Ahmeti, Linn Daland og Kamilla Øvrevik

Gutter 13 Bak fra venstre: Thomas Andresen, Magnus Samuelsen, Marius A Gjermestad, Thomas Fardal, Anders Henriksen, Erik Nordvoll, Leidulf Olsen, Henrik Karlsen, Asbjørn Mong Midten fra venstre: Pål Gjermestad, Steinar Nordvoll, Owe Salvesen, Steinar Frøytlog, Truls Gyland, Sindre Thu, Kjetil Bø Olsen, Terje Gyland, Geir Olav Østebrød Foran fra venstre: Chris Sleveland, Magnus F Gjerde, Petter Håland, Sander Blitzner, Edvart Kchachatrjan, Steffen Salvesen, Ole Magnus Østebrød, Denis Shatri, Nopphakhun Khalaram Keepere: Øyvind Alexander Nygård og Ørjan Nervik Ikke tilstede: Gosha Kolomeitsev, Olaf William Mydland, Ole Jacob Seglem, Jesper Aase

26

www.eikfotball.no


Gutter 11 Bak fra venstre: Laksahn Somaligen, Mathias Hetland, Sebastian Farkas, Frede Puntervoll, Odin Noreng, Sander Salvesen, Jørgen Aamodt, Joackim Lademan, Lars Bjelkarøy. Foran fra venstre: Asle Andre Tveida, Kristoffer Mortensen, Joackim, Sander Andersen, Simen Andresen, John Tonning Buerskog, Henrik Lædre, Vegard Dalland, Simon Moskar.

Gutter 15/16 Bak fra venstre: Jone Samuelsen, Brian Sørensen, Jøran Vinningland, Eivind Leidland, Simon S Stapnes, Elion Shatri, Ørjan Espenlan. Midten fra venstre, Tore Sæstad, Sveinung Stapnes, Jonas Valand, Theo N Tollefsen, Ole Gohn, Lars Andre Hagen, Jørgen Lindø, Vegard Stapnes, Steffen H Skjelbred, Børge Hansen, Stein Erik Koldal Foran fra venstre: Sondre H Tveit, Espen Mathiesen, Erik Skadberg, KP Hetland, Kristian Herredsvela, Eirik Hetland

Opp te Husabø

27


TRENINGFORALLE Aktivitet er sunt for kropp og sjel, få mer overskudd og en lettere hverdag. Vi har et tilbud til alle og skreddersyr treningsopplegg for alle som måtte ønske det. Vi tilbyr kostholdsveiledning og personlig trening. Gruppetilbudet er svært variert og vi har timer som kan passe de aller fleste, av begge kjønn og i alle aldre. I høysesong har vi over 40 timer per uke. Vi har dyktig og kvalifisert personell og et godt samarbeid med leger, fysioterapeuter og kiropraktorer mm i distriktet. Og samarbeider også med Dalane DPS, AKS, Aker Solutions, med flere. Vi tar godt vare på alle medlemmene våre, og har et bra tilbud av høy kvalitet til en rimelig pris. Elganeveien 1, 4370 Egersund Telefon: 51 49 09 50 www.pulsegersund.no

28

www.eikfotball.no


Når utallige baller er sentret og mål er scoret - da er det godt å vite at du som medlem i EIK får rabatter hos Tengesdal Sport på nytt utstyr. Vi leverer alt utstyr til EIK - og vi vil derfor bare minne om at alle medlemmer får

20% rabatt på fotballsko og 15% rabatt på annet fotballutstyr. Bare husk å si ifra om at du er medlem når du handler, så trekker vi fra rabatten din.

Opp te Husabø

29


Sønnico feirer 100 år - et industrieventyr fra 1910 - 2010 Sønnico AS er et tradisjonsrikt og konkurransekraftig tele-, kraft- og elektrokonsern. Vi har lang erfaring som teknisk entreprenør med kvalitet og effektivitet i fokus. Egersund var den første installasjonsavdelingen som ble åpnet i 1981 utenfor Oslo. Vi er i dag 25 montører og lærlinger som sikrer lønnsomhet og effektivitet i leveransen til våre kunder.

Olje og vafler Eventyret startet 10 november 1910, da Francis Sønnichsen åpnet dørene til Francis Sønnichsen Elektroteknisk Entreprenørforretning. I 1929 overtar sivil ingeniør Oppegaard firmaet som eneinnehaver, og navnet endres til Elektrisitetsfirmaet Sønnichsen & Co. Fra 1934 etableres engros avdelinger flere steder landet; Stavanger, Bergen og Trondheim. I 1939 engasjerer K. F. Oppegaard firmaet i et forsknings- og utviklingsprosjekt for anvendelse av elektromagnetisk regnemaskin til fakturering, regnskap, kartotek, m.m. ‘Hofgaard-maskinen’. Arbeidet med ‘Hofgaard-maskinen’ måtte avvikles i 1960, og prototypen gis til Teknisk Museum. Driftskapitalen i Sønnico er oppbrukt på dette prosjekt som ikke holdt mål mot utviklingen av elektronikk som basis. I 1962 ble det startet produksjon og salg av vaffeljern - noe som skulle vise seg å bli en suksess og et produkt som mange assosierer med Sønnico. I 1985 ble vaffeljern nummer 1 million produsert!

Sønnico har utført elektroarbeidet ved flere store norske prosjekter. I 1969 var vi en del av oljeeventyret og utførte elektroarbeidet på Shell-raffineriet, Sola. I 1974 får datterselskapet SPEC A/S kontrakten på Beryl Aplattformen. IS NEBB/Sønnico får kontrakten på Postgirobygget. Og i 1982 får Sønnico kontrakten på elektro- og instrumentering for Statsfjord C, verdi ca. 100 millioner kroner. Lokalt i Egersund har vi i Sønnico for eksempel hatt store oppdrag for Kværner Egersund - som i dag er Aker Solutions.

Gode kampanjetilbud Sønnico Egersund flyttet i 1986 inn i nyinnredet lokale i ‘Solkrone’ - og her finner du oss den dag i dag. Vi feirer 100-årsjubileet med nyåpning og gode kampanjetilbud i løpet av høsten. I tillegg til våre 25 montører og lærlinger som utfører store og små elektro oppdrag for industri og private, har vi også her butikk hvor du finner inspirasjon, teknologi og nyttig utstyr.

Wheel Pendel

Arco Stolpe

Smarte hjem: Termostat, kontrollpanel og fjernkontroll fra Moeller

Energimerking Fra 1. juli 2010 ble det obligatorisk energimerking av yrkesbygg. Sønnico energimerker over hele landet. Ta kontakt om du ikke har fått energimerket ditt bygg enda.

Smarte hjem De fleste menn liker teknologi og dippedingser en kan trykke på. Kvinner er normalt ikke så opptatt av det - men heller at det ser fint ut og er praktisk. Med elektronikk og styringspanel - smarte hjem - er det nå mulig for begge kjønn å få det man ønsker seg. Med smarte hjem kan man programmere og styre lys, varme og kontakter manuelt eller fohåndsprogrammert. Teknologisk fremtidsrettet og energisparende, moderne sansefryd for øyet.

Innspirasjon i lyset Hverken inne eller ute er en lampe bare en lampe som har som eneste oppgave å gi lys - lamper i dag brukes mer og mer som et designelement som naturlig er en del av interiøret og eksteriøret. Vi forhandler lamper fra Nordlys, SG og lyskomponenter, og tilbyr alt fra tradisjonelle og romantiske lamper til ultramoderne og maskuline lamper samt energibesparende halogenlamper og LED. Vi ønsker deg velkommen inn til oss i Solkrone for en elektrisk prat eller en titt og inspirasjon.

Geneva Chelsea Brytere og panel leveres i en rekke farger og materialer Oslo

30

www.eikfotball.no

Varbergveien 19, 4370 Egersund. Telefon 51 46 23 00. www.sonnico.no


Leiligheter i sentrum kommer for salg Ta kontakt for pris.

Prosjekterte leiligheter i Kalhammerveien fra kr. 2.250.000,- Byggestart høsten 2010

Ta kontakt for en gratis verdivurdering! Wenche: 48 08 90 54 Frank: 93 66 00 01

Prosjekterte hytter v/sjøen i Mandal fra kr. 5.500.000,-

Nytorget 6 Sentrumsgården, 4370 Egersund www.advokatene-egersund.no Opp te Husabø

31


De harde trettiårene - en storhetstid for EIK

EIKs lag som slo Djerv 1919 og spilte seg opp i Norges-serien våren 1939: Bak fra venstre: Magnus Salvesen (326 kamper, 1928-52), Gunleif Karlsen (150 kamper, 1931-45), Aage Storm-Nielsen (130 kamper, 193851), Egil Jacobsen (234 kamper, 192847), Håkon Lædre (63 kamper, 1932-39), Odd Knudsen (60 kamper, 1936-46), Petter Nodland (163 kamper, 1936-50) og Anker Olsen (81 kamper, 1934-46). Foran fra venstre: Gunnleif Olsen (218 kamper, 1934-46), Bjarne Berg (72 kamper, 1936-45), og Trygve Vatnamo (109 kamper, 1932-47).

Tekst: Kjell Åvendal, foto fra bildearkiv 1930-årene var tiåret der EIK etablerte seg blant Rogalands beste fotballklubber. Bakteppet var imidlertid ikke så lyst da klubben og byen gikk inn i et nytt decennium. Hjørnesteinsbedriften Egersunds Fajansefabrikk opplevde dårlige tider, med problemer med kulleveranser og stadig sterkere konkurranse fra utenlandske produsenter. Byen opplevde stor arbeidsledighet, og emigrasjonen til USA fikk en ny topp etter at den nærmest hadde stoppet opp i årene rundt første verdenskrig. På slutten av 20-årene hadde EIK vært gjennom en splittelse der flere av medlemmene startet en ny klubb kalt Varberg. I 1929 hadde også Egersund opplevd de reneste hooligantilstander da rundt 200 supportere stod klare utenfor hotellet og ville ta dommeren etter en kamp EIK hadde tapt. Politiet måtte tilkalle alle reservestyrker for å rydde gatene! På den tiden var den landsomfattende serien ikke kommet i gang. Husk at kommersiell fly-

32

www.eikfotball.no

trafikk nesten ikke eksisterte, mens Sørlandsbanen ikke ble bygget før under krigen. Derfor var seriesystemet organisert under hver enkelt krets. EIK hadde snust på øverste kretsserie flere ganger på 20-tallet, og i 1926 tok tigrene steget opp for å bli. Fremdeles var det spillere som Arvid Svendsen, Kristian “Happy” Grastvedt og Christian “Colly” Carlsen som ble regnet som EIKs beste menn. Men fra slutten av 20-årene kom en ny generasjon med spillere med, navn som skulle bli synonyme med framgangene EIK opplevde det neste tiåret. Fremdeles blir brødrene Salvesen, Egil Jacobsen og Gunnleif Olsen regnet blant EIKs største spillere. I 1931 opplevde EIK sin beste sesong siden klubben ble stiftet tolv år tidligere. Tredjeplass i kretsserien bak Stavanger IF og Viking var bedre enn EIK hadde prestert noen gang før i serien, og i cupen tok laget seg til andre runde der de skulle møte Brann. Kampen måtte spilles i Sandnes i og med at grusbanen på Husabø var for liten til å bli godkjent som


I 1932 kopierte EIK tredjeplassen fra året før, og egersundspublikummet fikk oppleve en av sine største dager da Viking ble slått 3-1 i seriekampen på Husabø i slutten av mai.

arena. Mange hundre egersundere tok turen over Jæren med ekstratog, og bidro til å sette ny publikumsrekord i Sandnes, med 1300 betalende tilskuere. Brann, med fem landslagsspillere på laget, ble imidlertid for sterke, og vant 6-1. I 1932 kopierte EIK tredjeplassen fra året før, og egersundspublikummet fikk oppleve en av sine største dager da Viking ble slått 3-1 i seriekampen på Husabø i slutten av mai. Det kan nevnes at publikum feiret uhemmet etter kampen, noe som ble omtalt som usportslig i stavangeravisene! De neste årene ble ikke like gode for EIK, og i 1936 endte laget sist på tabellen og måtte ned til klasse B. Her måtte laget tilbringe tre sesonger, men våren 1939 vant EIK sin pulje og spilte kvalifisering mot Djerv 1919 om opprykk til den nystartede Norgesserien, som var vår første landsomfattende liga. Etter seier 2-1 på Husabø tapte EIK med tilsvarene sifre i returoppgjøret i Haugesund. Dermed måtte det spilles omkamp i Hillevåg, en kamp EIK vant med 2-0 etter to scoringer av Egil Jacobsen. EIK åpnet med tre strake tap i Norgesserien høsten 1939, men elleve poeng på de neste seks kampene førte laget opp til tredje plass bak Viking og Stavanger. Dessverre så ødela verdensbegivenhetene for det lovende EIK-laget, og etter at tyskerne okkuperte Norge 9. april 1940 ble all sportslig aktivitet suspendert. EIKs lag, som for det meste bestod av spillere som hadde sine beste fotballår foran seg, fikk aldri sjansen til å vise hva de var gode for. Da krigen var over fem år senere var flere av støttespillerne langt opp i 30-årene, og EIK måtte bygge opp et nytt lag. Det skulle ta nesten femten år før klubben igjen hevdet seg blant fylkets beste. De fleste av spillerne som spilte EIK opp i Norgesserien bodde hele livet i Egersund og var kjente navn i bybildet så lenge de levde. Bare Bjarne Berg og Anker Olsen flyttet etter

hvert fra Egersund. Keeper Berg til Oslo, der han arbeidet med å lage buksebelter, mens Anker Olsen emigrerte til Amerika etter krigen. Der ble han for øvrig drept i en trafikkulykke få år senere. Anker Olsen var yngre bror til Gunnleif Olsen, og begge arbeidet på fajansefabrikken. Gunnleif startet senere malerfirma sammen med en annen tidligere EIKspiller, Gunnuf Olsen. Lagets toppscorer Egil Jacobsen og høyre ving Gunnleif “Nikke” Karlsen arbeidet også på fajansefabrikken i sitt yrkesaktive liv. Ellers hadde spillerne en variert sammensetning når det gjaldt yrke. Petter Nodland var baker hos Rodvelt, mens back-kollega Trygve Vatnamo var snekker i farens firma. Høyre half Odd Knudsen drev kolonialbutikk i Bøckmannsgaten helt til midt på 1980-tallet,

mens venstre half Håkon Lædre solgte fisk fra en bod på Steinbrygga. Krumtappen i forsvaret, Magnus Salvesen, drev som smed i Mosbekkgaten, senere hos Fardal Bil. Eneste gjenlevende fra dette laget er Aage Storm Nielsen, som fremdeles er levende opptatt av klubbens ve og vel, æresmedlem som han er. Aage var en ung skolegutt på 17 år da EIK tok steget opp i øverste serie. Senere arbeidet han først i kommunen som sosialsjef og formannskapssekretær, og var senere ansatt på arbeidskontoret til han gikk av med pensjon.

Andre spillere som var flittig brukt mot slutten av 30-årene var backen Håkon Ravndal, som kom fra Ålgård og arbeidet på Svanedal Ullvarefabrikk på Mosbekk. Ravndal giftet seg med en egersundsjente, men flyttet etter hvert tilbake til Gjesdal. Norvald Larsen var sjømann, men fikk en del kamper på venstrevingen i de periodene han var hjemme i Egersund. Larsen ble drept av en japansk torpedo i Stillehavet sommeren 1945. Leif Omdal, som i mange år var førstevalg på høyrevingen, og som spilte 117 A-kamper mellom 1939-51 fikk også en trist skjebne. Omdal var ærendsgutt og fraktet varer med trehjulssykkel i ungdommen, men flyttet senere til Stavanger, der han havnet under for alkoholmisbruk og tok sitt eget liv i 1966.

BILDET OVER: Brodds Haugvaldstad scorer mot EIK i Norgesseriekamp på Stavanger Stadion i september 1939. EIK kom allikevel sterkt tilbake og vant 5-2. EIKs spillere fremst på bildet er keeper Bjarne Berg og backen Håkon Ravndal, mens vi skimter Gunnleif Olsen (helt til venstre) og Magnus Salvesen (midt på bildet) i bakgrunnen. Det ser ut som om det er få tilskuere tilstede på kampen, noe som nok skyldes at Norge samtidig spilte landskamp mot Sverige i Oslo. Store deler av Stavangers sportsinteresserte publikum prioriterte å følge deres egen yndling Reidar Kvammen i sin 41. landskamp over radioen. Opp te Husabø

33


Fotball p책 storskjerm

Pianobar og levende musikk hver helg

34

www.eikfotball.no


PÅ VEIEN FOR DEG, 24 timers service

Telefon: 51 49 30 00 Taxi - Maxitaxi

Forhåndsbestilling: 977 88 888

Opp te Husabø

35


Gamle veien 87, 4315 Sandnes Telefon: 51 63 31 11, faks: 51 63 31 12 post@jkk.no - www.jkk.no

Når kvalitet og leveringsdyktighet betyr noe LEVERANDØR AV:

Arbeidsklær • Vernesko • Personlig verneutstyr • Profilvarer

36

www.eikfotball.no


Jan Ernst Samuelsen

Vi i Byggvell vet at fremtidens små og store stjerner skapes lokalt - derfor støtter vi ungdommen i EIK. Vi ønsker Gutter 13 med Byggvell logo på brystet, og alle andre tigrer, lykke til med sesongen!

Jernbaneveien 30, Egersund, Telefon: 51 49 28 68 - egersund@byggvell.no, www.byggvell.no ÅPENT: Man. - fred.: 7 - 16, Tors.: 7 - 18 Lørd.: 9 - 15 Opp te Husabø

37


EIKs Klubbhus i ny drakt

Klubbhuset vårt på Husabø har de siste par årene fått en innvendig ansiktsløftning. Nå i sommer var turen kommet for at også utsiden skulle få seg en etterlengtet oppgradering. Klubbhuset er nå klar for høstens spenning. De første permanente bygningene i Idrettsparken var et garderobebygg som stod klar mot slutten av 1940-tallet. Omlag 10 år

senere, etter stor dugnadsinnsats, kunne EIK innvie eget klubbhus - bygget over garderobene. Utover på 1970-tallet økte aktiviteten i klubben kraftig, og etter en omfattende byggeaktivitet kunne EIK i 1985 innvie klubbhuset slik det framstår i dag. Totalt har klubbhuset en gulvflate på ca 600 kvadratmeter og inneholder kjøkken, møtelokale, styrerom, kontorer og en loftstue.

I løpet av det siste året, har det vært en merkbar økt aktivitet i klubbhuset, da gjennom ansettelsen av daglig leder som har sitt kontor her, samt ordningen med ”åpent klubbhus”. I tillegg fungerer klubbhuset som møtelokaler for både fotball-, håndball- og friidrettsavdelingen.

Nyttige og unyttige fakta om EIK •

• •

38

Den som har flest A-kamper totalt er Jan Kjell Skulstad med 441 kamper (19751992). De som har flest A-kamper på én sesong er Bjørn Larsen og Kåre Skogen med 52 kamper i 1984-sesongen. Den som har flest scoringer i en A-kamp er Egil Jacobsen med 6 scoringer mot Ulf i en privatkamp i 1932. 9 forskjellige spillere scoret i A-kampen mot Stegaberg i 1999, kampen endte 11-0. EIKs største seier var 13-0 mot Saif i 1948. EIKs største serietap var mot Ny Kronborg i 1985, kampen endte med 0-9. Jan Kjell Skulstad er den A-lags spilleren med flest scorede A-lags mål, totalt 245 scoringer.

www.eikfotball.no

• • • •

• •

Hans Jonny Skåtøy er den A-lags spilleren med flest scoringer på en sesong, totalt 35 nettkjenninger i 1989? Varhaug er det laget som EIKs A-lag har møtt flest ganger i serien. Spillere fra 7 nasjonaliteter har spilt for EIKs A-lag. Den offisielle publikumsrekorden i Idrettsparken er 2200 mot Viking i 1947. Det største tilskuerantallet på en EIK kamp, er borte mot Viking i 1960, da 4269 tilskuere overvar kampen. EIK fotballs nåværende formann Atle Skailand, er klubbens lengst sittende formann. EIKs beste serieprestasjon er 3 plass på nivå 2 i 1958/1959. Det største antallet brødre som har spilt på EIKs A-lag er 5, Andreas, John, Arnljot, Einar og Ivar Håland. (de spilte aldri samtidig!).

• • •

• •

EIK fikk sine tigerstripete drakter fra Egersunds Fodboldsklub tilbake i 1919. EIK i 1920 skiftet draktfarge til hvitt og lyseblått. I skrivende stund har EIKs siste klubbsang, ”EIK i 90 snart i 100”, 3600 visninger på Youtube. Den gamle treningsbanen ble utformet av samme person som hadde ansvaret for utformingen av Olympiastadionet i München (vedkommende var tysk krigsfange). EIKs daglig leder Kenneth N. Andersen har 9 A-kamper for EIK, og ett heldig mål. De fleste punktene som her er nevnt, er hentet fra Kjell Åvendals bok ”Guttene fra E-I-K” utgitt i 2003.


Vinn vinn

Foto: iStock

Tipseavtalen mellom Egersunds IK og Hellvik Hus

Kort fortalt går avtalen ut på at når et medlem tipser oss om det som viser seg å bli en ny hus- eller hyttekunde, gir Hellvik Hus kr

10.000.-

til laget/foreningen. I tillegg får du som tipser en gave, en gratis sesongbillett til EIKs hjemmekamper samt at du blir med i en årlig trekning om et reisegavekort på 10 000 kroner. – å tipse er fort gjort!

Tipseavtalen

Alt å vinne, ingenting å tape Tipseavtalen er en ren vinn/vinn-situasjon: Hellvik Hus får flere gode kunder, mens Egersunds IK får penger i klubbkassen. Samtidig får Hellvik Hus en anledning til å bidra til å støtte kulturlivet og trivselen i nærmiljøet. Slik tipser du Det er inngått en formell avtale mellom Egersunds IK og Hellvik Hus, men den trenger

Navn, telefonnummer og e-post til den som skal bygge:

ikke du å forholde deg til. Alt du skal gjøre, er å sende en e-post til kenneth@eikfotball.no og skrive navn, adresse og telefon nummer på de som skal bygge, samt ditt eget navn. Eller fyll ut og send oss skjemaet under pr. post til Egersunds IK, Pb 366, 4379 Egersund. Deretter er det bare å krysse fingrene for at en hus- eller hyttekontrakt blir inngått. Lykke til! Vennlig hilsen Egersunds IK og Hellvik Hus Navn, telefonnummer og e-post til den som leverer tipset:

– tips oss og bli med i trekningen om et reisegavekort verdt kr 10 000!

Opp te Husabø

39


ALT TIL KONTORET Itkon er en totalleverandør av kontorutstyr til bedrifter og offentlige institusjoner i Dalane. Vi kan tilby alt innen: kontormaskiner, data/it løsninger, rekvisita, kontormøbler, profil og service/support tjenester.

KONTORMASKINER

REKVISITA

KONTORMØBLER

PROFIL 40

www.eikfotball.no


ALARM - LÅS OG SIKRING - VAKTHOLD Helt siden 1989 har vi i NVC Security gjort vårt for å sikre private hus, bedrifter og butikker. Vi tilbyr alarm tilknyttet vår alarmsentral. Skulle alarmen gå, rykker vi selvsagt ut 24 timer slik at du kan sove godt om natten, eller reise bort uten bekymringer. Vi tilbyr hele serien av lås og sikkerhetsprodukter fra Trioving og våre montører kan hjelpe deg med låssystemer eller montere ekstra låser. I tillegg tilbyr vi adgangskontroll. Vi monterer låser, elektriske sluttstykker, kortlesere inne og ute, og pc med ferdig programmert styringssystem. Kan samkjøres med tidsregistrator for beregning av lønn og du har også tilgang til statistikk og loggfunksjon. Mange bedrifter i vårt distrikt har valgt å abonnere på patruljering. Da kjører vi rundt flere ganger i løpet av natta, kontroller området, sjekker dører, vinduer og registrerer hendelser. Vi varsler med en rapport neste morgen, om det har vært “uønskede hendelser”. Noen ønsker også vi skal kontrollere inne i bygningen. Vi leverer komplette programmerbare videoovervåkningsystem. Vi bruker harddisk-innspilling som kan innspille en hel uke fra 14 kamera samtidig. En skjerm kan kjøre “split screen” modus mens du velger fullskala på en annen skjerm for å følge objektet. I våre salgslokaler har vi også flere andre kamera for demonstrasjon. Kom får å se skjulte kamera, vann og støvtette, styring, og monitorer. NVC SECURITY Fabrikkplassen 2, 4370 Egersund. Telefon: 51 46 11 90 post@nvc.no. www.nvc.no

Opp te Husabø

41


Fotohuset Centrum AS

Finn din baderomsdrøm...

Med de seks stilartene - maskulin, natur, romantisk, minimalistisk, aqua og marine gjør J. Tollefsen det enkelt for deg å finne din stil. Den nyoppussede butikken på Eie er innredet for å tydelig vise stilartene, og gjør dialogen mellom deg og våre medarbeidere enklere i jakten på ditt drømmebad.

Velkommen til Egersunds handlegate under tak!

Gaven som gir

muligheter...

Mette Ditmer wc-kost kr. 529,liten såpedispenser 289,-, høy såpedispenser 329,-, tannglass 169,-

Gavekort fås kjøpt hos: • Notabene • Coop Elektro og på dittgavekort.no

Mette Ditmer fra kr. 165,-

Det er langt fra hvert år man pusser opp badet og skifter innredning. Men det betyr ikke at du med enkle grep kan gi deg selv følelsen av et nytt bad oftere. Med små grep som nye fargerike håndkle, friske såper og moderne matter er mye av jobben gjort. J. Tollefsen har innredet en inspirerende avdeling med accessoirs og tilbehør til badet. Med litt større utskiftninger som for eksempel nytt armatur, dolokk eller blandebatteri i dusjen vil du kjenne følelsen av at badet nesten er nytt enda sterkere! Vi ønsker deg velkommen til en kreativ og inspirerende baderomsopplevelse!

Du kan også designe ditt eget gavekort på dittgavekort.no

dittgavekort.no dittgavekort.no

Kan benyttes i over

3000 butikker på 60

kjøpesentre og på

Kan benyttes i over

Mette Ditmer kr. 165,-

Palma fra kr. 65,-

3000 butikker på 60

kjøpesentre og på

50 hoteller i Norge

Kan benyttes i over 3000 butikker på 60 kjøpesentre og på 50 hoteller i Norge

Pappelina matte kr. 795,Savon De Marseille håndsepe kr. 165,Lindøyveien 6, Egersund Telefon: 51 47 22 00 tollefsen.varmeogbad.no Åpent: Man. - fre.: 9 - 16, Tors.: 9 - 18, Lør. 9 - 13.

42

50 hoteller i Norge

www.eikfotball.no

Åpent 10-20 (18) - Mega 8-21 (9-20) - amfi-eikunda.no


Energisk og kraftfull støttespiller

Ferie- Dei toDanmark beste fergerutene! Bergen

MS BERGENSFJORD • 4 ukentlige avganger mellom Stavanger/Risavika - Hirtshals • Direkte fra Vestlandet!

FJORD LINE EXPRESS • 3 daglige avganger mellom Kristiansand - Hirtshals • Kun 2 timer og 15 min! • Seter er inkludert for alle

Stavanger Kristiansand

Hirtshals

For info og booking se fjordline.no

Opp te Husabø

43


Lys, trivsel og trygghet

44

www.eikfotball.no


Vi er alle avhengige av dagslys. Dagslys i boligen har stor betydning for vår helse. Ved å plassere vinduer riktig får man rikelig med dagslys i boligen, som igjen gjør oss i bedre humør og gir oss mer energi. Gode lysforhold gir også en følelse av velvære. Spar strøm med NTech vinduer Skal en redusere strømforbruket, er det viktig å starte med tiltak i riktig rekkefølge. Enova anbefaler å starte med å redusere boligens energibehov og varmetap. Bedre vinduer gir ekstra god isolering og reduserer behovet for oppvarming og dermed lavere utgifter. Markedets best isolerte vindu er NTech Passiv fra NorDan. NTech er

energieffektive vinduer for fremtiden som stanser energisløsingen. NorDan har nå innført NTech som standard på samtlige vinduer. Hver dag sparer disse vinduene både miljøet og lommeboken. Trygt og sikkert NorDan anbefaler på det sterkeste Sikkerhetsvinduet. Dette vinduet har gjennomgått omfattende testing og prøving, og er markedets suverent best innbruddssikrede med hele 7 låsepunkter. Planleggingen av vinduer og dører er noe av det viktigste en gjør i et bygg. Med markedets største produktspekter har NorDan akkurat det du trenger, og kan hjelpe deg med lys, trivsel og trygghet. Samtidig som du bidrar til et solid klimaløft. Foto: Sindre Ellingsen

Vinduer gir utsyn og dagslys. Det skal ikke bare slippe inn nok lys. Det skal også slippe inn solenergi som i sin tur varmer opp hjemmet uten å forårsake overoppvarming. En annen utfordringen er å hindre varmetap innenfra og ut. Vinduer bør også ha effektive sikringssystemer for å ta vare på det kjæreste du har.

Besøk vår hjemmeside www.nordan.no for å laste ned Vindusboken, ditt viktigste verktøy når det gjelder valg av vindu.

Opp te Husabø

45


A Subsea Technology Company

www.oceaneering.no

46

www.eikfotball.no


EGERSUNDS IDRETTSKLUBB Organisasjonsnummer: 970531645

32774970531645

Vil du gi din støtte til EGERSUNDS IDRETTSKLUBB? Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i EGERSUNDS IDRETTSKLUBB! Tenk deg at du kan spille favorittspillene dine - Lotto, Tipping og Joker for eksempel - og samtidig gi noe mer til det laget eller den foreningen du selv ønsker å støtte. Dette er

nå mulig via Grasrotandelen. Ved spill hos Norsk Tipping vil 5 % av innsatsen gå direkte til ditt lag eller forening (gjelder ikke Extra og Flax). Merk at Grasrotandelen ikke på noen måte går ut over innsatsen eller premien din - du blir ikke belastet noe for å være grasrotgiver. Du trenger Norsk Tipping Spillerkort for å knytte deg til Grasrotandelen. Spillerkort får du kjøpt hos kommisjonær, eller du kan bestille det på www.norsk-tipping.no.

2. SMS: GRASROTANDELEN 970531645 til 2020 (tjenesten er gratis). 3. Internett: grasrotandelen.no eller norsk-tipping.no. 4. Norsk Tipping Mobilspill.

Vi oppfordrer deg til å knytte deg til ordningen allerede i dag, og du gjør det på en av følgende måter: 1. Hos Kommisjonær: Ta med deg strekkoden og ditt spillerkort til en av Norsk Tippings mange kommisjonærer.

Takk for at du støtter oss via Grasrotandelen!

Mer informasjon finnes på www.grasrotandelen.no. Her vil du også kunne følge med på hvor mye Grasrotandelene genererer for de enkelte Grasrotmottakerne.

Hilsen EIK håndball, friidrett og fotball avdeling.

Vil du ha din annonse her? EIK fotball har et omfattende sponsorprogram, der både annonser i dette magasinet, skiltreklame og annen profilering inngår i pakkene. Ta kontakt med daglig leder for en uformell prat, og hør hvordan vi på best mulig måte kan profilere din bedrift! Kontaktinfo: kenneth@eikfotball.no - telefon: 959 19 159.

Opp te Husabø

47


Alltid på plass T Stangeland Maskin AS er landets største og mest moderne maskinentreprenør, med hovedvirksomhet innen grunnarbeid. Vi disponerer ca. 500 maskinenheter, hvorav bl.a 100 gravemaskiner, 65 dumpere/lastebiler, 20 hydrauliske borerigger og 30 dozere/hjullastere. Vårt utstyr er topp moderne og blir hele tiden oppdatert og fornyet. Vårt mål er å sikre kvalitet gjennom gode medarbeidere og systemer, og det mest oppdaterte utstyret.

LINO

PERSONELL PERSONELL AS AS Svanavågveien 14 telefon 51 46 70 20 www.lino.as

www.espelandas.no 48

www.eikfotball.no


Vi tilbyr et bredt spekter av varer og tjenester innen ventilasjon, tak og fasade til entreprenører, byggfirma og privatpersoner.

Velkommen inn til oss i underetasjen i Håndverkshuset

www.partnerblikk.no - post@partnerblikk.no Telefon: 51 49 19 59

Design din egen tigervegg

Varbergveien 1, 4370 Egersund 51 46 49 49 egersund@tess.no - www.tess.no

Perrongen Interiør as Jernbaneveien 22, Egersund, Telefon: 51 46 18 50

Opp te Husabø

49


Svanedalsgården, Egersund

Storgaten 17, 4370 Egersund Telefon: 51 49 09 67

Elvegaten 5, 4370 Egersund Telefon: 51 46 77 11

Nyeveien 70, 4370 Egersund Telefon: 51 49 35 60

EGER

BYGG a.s

Sandakergaten 1, 4370 Egersund Telefon: 51 46 18 20

Hovlandsveien 52, 4370 Egersund Telefon: 51 46 47 00

ÅPNINGSTIDER 10-20 (18) MATÅPENT 10-22 (20)

Kvellurveien 1 B, 4370 EGERSUND Tlf.:51 49 38 06. Faks:51 49 38 27 Åpningstider: Man-fre: 0800 - 2200 Lørdag:0900 - 2000

www.egerbygg.no

Torvet 6, 4370 Egersund Tlf: 51 49 10 17 - Fax: 51 49 20 51 E-post: wilheim@dybing.no

Hovlandsveien 70, 4370 Egersund Telefon: 51 49 00 28

Daglig renhold • Boning • Vinduspuss • Nedvasking TLF/Fax: 51 49 46 80 Mob.: 40 40 52 78, 96 66 98 88

komplettvindu.no - vinduer i tre og PVC - rekkverk i glass og stål - trapper i alle design www.risa.no

www.hovlandtrevare.no

Postboks 271, 4379 Egersund Tlf.: 995 28 866 Faks: 51 49 66 67

Telefon: 52 90 92 30 post@komplettvindu.no

www.siemoffshore.com

Gamle Eigerøyveien 33, 4370 Egersund Telefon 51 46 33 00

Dalane Manuell- og Fysioterapi Nytorget 9, 4370 Egersund

Telefon: 909 50 448

Forus Atrium Vassbotnen 15, 4313 Sandnes Telefon: 95 26 00 00 www.pwc.com

Jernbaneveien 22, 4370 Egersund Telefon: 400 01 831

BYGG

AS

Fabrikkplasen 5, 4370 Egersund Tlf.: 51 49 58 00 www.byggservice-egersund.no

Kjellandsveien 23, 4370 Egersund Telefon: 906 59 493

Telefon: 51 49 32 09

Barnas eget paradis

www.metrolekeland.no


• Betongsaging • Kjerneboring • Meisling • Alt i riving

A-laget 20.08 18.30 27.08 19.00 03.09 18.30 10.09 19.00 18.09 15.00 25.09 14.00 02.10 15.00 09.10 15.00 18.10 19.00 21.10 19.00

Egersunds IK – Frøyland Hana – Egersunds IK Egersunds IK – Havørn Hinna – Egersunds IK Egersunds IK – Klepp Riska – Egersunds IK Egersunds IK – Vardeneset Varhaug – Egersunds IK Egersunds IK – Vaulen Ålgård 2 – Egersunds IK

SØRVEST BETONGSAGING A.S Telefon: 911 06 046 - www.svbs.no

Damelaget 30.08 18.30 Egersunds IK – Hana 05.09 13.00 Haugar 2 – Egersunds IK 15.09 20.00 Egersunds IK – Randaberg 20.09 19.00 Staal Jørpeland - Egersunds IK 27.09 17.30 Egersunds IK – Sola 2 10.10 17.00 Egersunds IK – Vidar 24.10 16.00 Varhaug – Egersunds IK

Jr.laget 25.08 19.15 02.09 20.00 08.09 18.30 13.09 20.00 22.09 18.00 29.09 20.00 06.10 20.00

Egersunds IK – Ålgård Hinna 2 – Egersunds IK Egersunds IK – Varhaug Austrått – Egersunds IK Egersunds IK – Hana Voll – Egersunds IK Egersunds IK – Sola

Komplett oversikt for alle EIKs lag finner du på www.eikfotball.no

Kampoversikt høsten 2010 Fardal Bil AS Eie, 4370 EGERSUND Telefon 51 46 10 00 www.fardalbil.no

Kirkeg. 7, 4370 Egersund Telefon: 51 49 22 22

Oasen Flora-Dekor Hauen/Torget, 4370 Egersund Tlf 51 49 09 04

Gamle Sokndalsvei 38, 4370 Egersund, Tlf: 51 49 60 00


Lidenskap, engasjement

store drømmer

og – med Hellvik Hus som medspiller

Hein, EIK G08. Vil bli A-lag spiller på Eik, på vei mot Anfield. Kim, oppmann på A-laget. “– det handler om glede, og å gi noe tilbake”

Store fotballdrømmer starter ofte hos de små - og varer gjerne livet ut. Vi i Hellvik Hus er stolte av å være en støttespiller på veien. 52

www.eikfotball.no

Eik nr5  

Opp te Husabø nr 5

Eik nr5  

Opp te Husabø nr 5