__MAIN_TEXT__

Page 1

PRIVAT

Birgit Tarps hjemmekontor er flyttet ned i stuen og har fået en central plads. For hvorfor sidde isoleret oppe på førstesalen og arbejde, mens de andre i familien hygger sig i stuen? Skrivebordet er et arvestykke i kirsebærtræ, som er blevet lakeret cremehvid. Bordlampen er fra Rotaliana. Bænken foran er designet af Blendværk. Stolen er fra Arper. På bordet står keramikfad af Marianne Toft og vase af Anne Langhøj. På væggen hænger et sort-hvidt litografi fra et af parrets venners galleri, Art of Mind. Det er af den polske kunstner Jerzy Dmitruk.

designlaboratorium Kvinden bag trendbureauet Design Circus – og én af BO BEDREs faste stylister – Birgit Tarp, bor med sin familie i en skøn murermestervilla i Aarhus. Her har hun indrettet sig med alle sine egne favoritter.

H

un fortæller os andre, hvordan vi skal bo og indrette os. Og rådgiver firmaer og butikker om fremtidige trends. Birgit Tarp lever og ånder for design. Men hvordan bor hun selv? Vi tog til Aarhusforstaden Fredensvang og

besøgte hende i hendes charmerende, nyistandsatte murermestervilla, hvor hun bor sammen med sin mand, Rune Skovsgaard, og de to døtre, Andrea og Annesofie på 10 og 14 år. Og det eneste, der er sikkert her på disse 189 m2, er, at man ikke kan være sikker på, at huset står, som det stod i går. For Birgit er en handlekraftig, kreativ og nysgerrig sjæl, og hun flytter om hurtigere, end vi andre kan nå at tænke tanken. Hun er ikke bange for at eksperimentere, og familien har erkendt det og accepteret det: Hjemmet er foranderligt. Birgit har også en chance, de færreste er så heldige at have. Hun ser en masse design – og har let adgang til det. Og rigtig mange produkter lander i den private sfære, når det har været brugt i andre sammenhænge. Det betyder, at huset ikke er en statisk størrelse, men en organisk, levende zone for alle fire medlemmer af familien. Faktisk som et privat designlaboratorium. – Jeg elsker at omrokere og på den måde lege med en visuel 3-D-collage, jeg tester og afsøger nye muligheder. I kælderen gemmes møbler og accessories, der jævnligt

Huset ligger i kvarteret Fredensvang, oprindeligt et gammelt kolonihaveområde, fem minutters kørsel fra Aarhus midtby. Murermestervillaen er fra 1926 og nabo til AGF’s træningsbaner ganske tæt på Marselisborgsskovene. Parret købte det i 1999, og det er siden blevet totalrenoveret løbende, step by step. Birgit Tarp, designer, trend- og indretningsekspert og indehaver af bureauet Design Circus siden 2007. Specialiseret i koncept- og trendudvikling, indretningsopgaver, shopdesign, produktsparring, foredrag og workshops. Og så står hun bag reportager til serien Mit nye rum samt stylede shoppingsager i BO BEDRE. Sammen med sin søster har hun også livsstilswebshoppen www.lookdeluxe.dk.

hentes frem eller pakkes ned. Jeg er nostalgisk, så de fleste af vores ting har en tydelig personlig værdi og historie, men de skal hver især have plads til at stråle. Mit job er varieret og dynamisk, og det bærer hjemmet præg af! Men da mit arbejdsliv er fuldt af rod, så skal der altså være en vis orden herhjemme. Så der er stadig frirum og ro, og det vigtigste for mig er, at vi omgiver os med ting, der giver god energi. For vi skal alle fire have mulighed for at lade op. Og det er farverne med til. Jeg kunne aldrig bo i en sort-hvid indretning ...!

70

BO BEDRE Nr. 9 2011 . Af Charlotte Ravnholt . Foto Pia Enghild

Nr. 9 2011 BO BEDRE

71


BIRGITS GODE RÅD OM INDRETNING: ✱ Betragt dit hjem som én stor collage. Fyldt med ting, der gør noget godt for hinanden, og som du godt kan lide. Ligesom et moodboard. ✱ Det værste er et rum, hvor man straks kan overskue og afkode det hele. Man skal kunne gå på opdagelse og provokere en nysgerrighed frem. ✱ Lad dig ikke diktere af, hvad der er moderne. Hvilke ting fortæller en god historie og gør dig glad? ✱ Vær kritisk! Både når du køber og smider ud. ✱ Vælg én eller få ting, der dominerer og får plads omkring sig. Ikke alting kan få en central placering og opmærksomhed!

✱ Skab sammenhænge i din indretning, også selv om du har valgt og samlet dine ting gennem mange år. Gruppér i små universer, der komplementerer hinanden. ✱ Lad børnene få et kreativt rum, hvis de har lysten til at skabe selv. Lad et hjørne af boligen blive børneværksted. En rå, funktionel kulisse, hvor kreativiteten kan blomstre. Og lad dem selv tage aktiv del i deres værelsers indretning. ✱ Har du kælder eller loft, så flyt møbler frem og tilbage. Man behøver ikke at vise alt, hvad man har, på én gang. Tag møbler frem igen efter nogle år, og brug dem på nye måder/i en ny kontekst.

1

Stort billede til venstre: Sofagruppen med den voluminøse chaiselong-sofa til hele familien er fra Valdalpone. Puderne er et farvemiks fra Rie Elise Larsen, Base212 og Missoni. Foran sofabord – med indbygget lys – fra Bonaldo. Standerlampen Caboche er designet af Patricia Urquiola for Foscarini. Billedet er af den polske kunstner Jerzy Dmitruk og fra galleriet Art of Mind. 1. Reolen læner sig op ad et stykke kunst, alternativ i form, af Anne Langhøj. Reolen er fra Swedese. På hylderne står forskelligt kunsthåndværk og keramik, bl.a. skabt af datteren Andrea. Nederst stager i valnøddetræ fra Base212. Til højre lille sidebord i hvid corian, Lotto, fra Zanotta, til både inde- og udebrug. Herpå bordmodel af

3

2

Caboche-lampen fra Foscarini. 2. I modsatte side af stuen endnu et stykke kunst af Anne Langhøj. Det er placeret helt op i hjørnet, hvor et skabsmodul til hi-fi er fra møbelsnedkeriet Frislev. Det huser elektronik og anlæg, som kan betjenes gennem fronten af tekstil. 3. Køkkenet fra Modulia er lyst og indbydende i hvid højglans og mat, sort granit-assoluto-bordplade. 4. Udsigten fra køkkenvasken er intet mindre end idyllisk med gamle frugttræer og masser af blomster. Huset ligger på en 1200 m2 gammel kolonihavegrund – og haven i flere niveauer bruges flittigt af hele familien. For Birgit er den et meditativt frirum, og hun har ført den tilbage til sin oprindelige form og selv anlagt terrasse. Havemøbler fra Cane-line.

4

PRIVAT

designlaboratorium

72

BO BEDRE Nr. 9 2011

Nr. 9 2011 BO BEDRE

73


1

2

3

PRIVAT

designlaboratorium Zimmermann-klaveret står i et hjørne i køkkenet. Det stammer fra Runes familie. Hertil har Birgit sat den danske stol, Zun, designet af Lund & Paarmann/ LOP Furniture. På klaveret står et lille udvalg af keramik og kunsthåndværk. I den høje vase fra Kähler står dekorative pensler fra Korea. På væggen hænger et ur i keramik, også fra Kähler. 1. Den grønne sofa i læder var parrets første fælles køb. Den blev erhvervet, da Birgit skulle amme deres ældste datter – og derfor skulle have noget ordentligt at sidde i. Sofaen er fra Mogens Hansen og fundet hos Ingvard Christensen. Foran står en puf fra House Doctor. Reolen er fra MDF Italia, fra Høeg Møbler i Aalborg. 2. Badeværelset ligger på første sal under de skrå vægge. Det er holdt i lyse sandfavede travertinfliser. Sanitet fra Agabe. Til højre for vasken indbyggede skabsmoduler og -fronter fra Modulia. 3. Gæstetoilet med skab fra Paustian og sartgrøn mosaik på gulvet.

74

BO BEDRE Nr. 9 2011


1

2

3

PRIVAT

designlaboratorium Førstesalen rummer de to pigeværelser og en mellemgang, som udnyttes til tv- og wii-hyggerum. Bagest ses soveværelset, hvorfra der er adgang til badeværelset. Hyggerummet er indrettet med magelige sækkestole. Her sidder Andrea og kigger lidt tv. Til højre anes arbejdsbord med Gubi-stole, hvor Birgit kan sidde med de mere kreative opgaver og med symaskinen etc. 1. Annesofies værelse er indrettet med skrivebord fra IDEmøbler, Eamses-gyngestolen har hun netop fået i konfirmationsgave af farfar. På væggen en akryl-sættekasse med små figurer.

76

BO BEDRE Nr. 9 2011

2. Der bliver brugt farver i hele huset, også her på Annesofies pigeværelse. Sengen fra Innovation fungerer også som sofa, her med et miks af puder. Ovenover hænger en malet gren med forskellig pynt. Lille bord, Don’t Leave Me, designet af Thomas Bentzen, fra Hay. 3. På Andreas værelse står også en Innovation-seng, her med et lille, funktionelt Componibili-modul fra Kartell brugt som natbord. På væggen en lampe, formet som en due, fundet hos Liberty i London. De små, runde tæpper i forskellige størrelser, farver og mønstre er fra Thailand og fundet hos 1000 Ting i Aarhus.

Profile for Birgit Tarp

Bo Bedre – Privat designlaboratorium  

Bo Bedre – Privat designlaboratorium  

Advertisement