Page 1

Contes de pirates i tresors.

Alumnes de 4t de l’Escola Cèsar Martinell


AUTORS Els pirates. (pàg 1.) Gisela Lucas, Sasha Ros, Marc Vallespí.

Els pirates de 4t. (pàg. 4) Andrea Badet, Eloi Diego, Lluc Vallespí.

Súper aventures. (pàg. 7) Max Faneca, Adrià Quixalós, Sarai Serres.

Pirates en acció. (pàg. 10) Mariona Colomer, Mariona Martínez, Pau Segura.

Els pirates comparteixen. (pàg. 13) Ellis Howard, Paula Llonch, Jasmín Serres


Els Pirates Hi havia una vegada un pirata que es deia Barba Blava i era molt bo. Tenia dos amics que eren de la seva tripulació :una xica i un xic que es deien Cat i Robby i eren molt intel·ligents i treballadors. El pirata i els seus amics van pujar a la seva nau per anar a l’Ametlla de Mar a trobarse amb els alumnes de 4t. Com que els alumnes eren petits i no sabien portar un vaixell ni navegar pel mar van demanar ajuda al pirata Barba Blava perquè els portés fins a l’illa del tresor.

Quan van arribar els alumnes de 4t els esperaven impacients i a la fi van emprendre el seu viatge cap a la mar Mediterrània. El vaixell sortia del port a les 18:30h i el seu destí era l’illa del tresor. Van estar navegant tota la nit i van arribar a la mar Mediterrània al dia següent. Mentre navegaven tranquil·lament van veure que s’apropava un vaixell que anava directament cap a ells amb una bandera on


hi havia escrit: 5è. El vaixell era dels alumnes de 5è i en creuar-se amb els alumnes de 4t els van amenaçar dient que si no els donaven el vaixell els matarien. Els alumnes de 4t, atemorits i nerviosos, van marxar rumb a una illa perquè no els matessin. A la fi van aconseguir arribar a l'illa sans i estalvis. El que els alumnes de 4t no sabien era que els pirates de 5è els havien perseguit i aquesta vegada ells també volien el tresor i els hi van dir: - Si el tresor voleu, ens quedarem amb vosaltres tota la vida! Els nens i nenes de 4t van respondre: - D'acord, ho acceptem. Però els alumnes de 4t se’n van anar cames ajudeu-me, corrents amb totes les seves forces cap a la cova del tresor. Per sorpresa seva els mariners de 5è els havien tornat a perseguir i els hi van dir: - Si el tresor voleu l'endevinalla haureu d’endevinar. - D'acord! - Aquí va l’endevinalla: Me'n compro un pam me'n menjo un pam i en llenço un pam Què és? - - Mmmmm... què complicat! – van dirDe cop el més despistat de 4t va exclamar: - Ho tinc, ho tinc!: El raïm! - Molt bé! Ho heu endevinat!


- Gràcies! Ens emportem el nostre tresor i adéeeeeeu!!!

I se'n van anar al port de l' Ametlla de Mar molt feliços! Van donar les gràcies al pirata Barba Blava i als seus tripulants per haver-los ajudat i navegat amb ells a la recerca del tresor. Els alumnes de 4t molt generosos van compartir el tresor amb el pirata i els seus amics: Cat i Robby. Conte contat ja s'ha acabat.

Fi


ELS PIRATES DE 4T Fa una colla d'anys, a l'any 1969, els alumnes de 4t i de 5è de l'escola Cèsar Martinell del Pinell de Brai se’n van anar navegant a l´Oceà Atlàntic. Volien trobar el famós tresor COCOTERO que era el tresor més valuós i buscat de tot l’oceà pels nens i nenes de tot el món. Els van acompanyar la Marga, la seva professora, que era molt baixeta i el mestre Jordi, el professor de 5è, que era molt pesadet. Els alumnes de 4t eren intel·ligents, guais, graciosos, divertits i bons nois/es. En canvi els alumnes de 5è no eren tan graciosos i eren una mica garrepes perquè no volien compartir el tresor COCOTERO.


A les 15:00 van arribar a l’illa. Els alumnes de 4t i els de 5è van trobar el mapa del tresor dins d’una ampolla i van començar a barallar-se per veure qui es quedava el mapa. Al cap d’una estona i cansats de barallar-se els alumnes de 4t van fer una proposició als alumnes de 5è: farien girar un llapis, triarien punta de llapis o punta rodona i a qui li toqués allò que havien triat guanyaria. Els de 4t van triar la part punxeguda del llapis però van fer trampes fent girar un llapis amb dues puntes punxegudes i afilades!

Els alumnes de 4t van guanyar el joc de fer girar el llapis (és clar, era un llapis amb dues puntes) i els de 5è se’n van haver de tornar a l’escola Cèsar Martinell amb un bon pam de nas!


Finalment els de 4t van aconseguir el mapa i se’n van anar a buscar el tresor. El tresor estava darrere de dues palmeres. El van trobar, van obrir el tresor i... sorpresa! Hi havia cocos d’or massís. Cada nen va agafar dos cocos i se’n va anar feliç cap a l’escola. Conte contat ja s’ha acabat!

FI


Súper aventures Aquesta història que llegeixes passa als alumnes de quart i cinquè de l’escola Cèsar Martinell i a l’Oceà Atlàntic, un dia d'estiu molt calorós enmig d’unes onades de fins a deu metres d’alçada, mentre buscaven un gran tresor. Els alumnes de la classe de quart eren molt aventurers, divertits i intel•ligents. Anaven amb la seva mascota: una tortuga que es deia Estrella, i la seva capitana que era la Marga, la seva senyoreta. Els alumnes de cinquè van veure que els de quart tenien el mapa per trobar el valuós tresor que es trobava amagat a dins d’una cova i protegit per un fantasma.


Els de cinquè, que també volien el mapa, van proposar de fer una guerra malvada entre els pirates de quart i els pirates de cinquè. Qui guanyés s'emportaria el mapa i podria seguir el camí per arribar a la cova on es trobava el tresor amagat. Després d’una estona de lluita esgotadora els de cinquè ja no podien més i van decidir donar-se per vençuts. Els mariners de quart van poder seguir el camí per trobar el tresor sense cap impediment; només els quedava una última dificultat: superar la prova del fantasma. Van aconseguir arribar a la cova i quan ja gairebé tenien el tresor a les seves mans va aparèixer el fantasma que guardava el tresor. Els nens es van quedar al•lucinats i espantats davant d’aquella terrorífica bèstia. Per sort, la seva mascota els acompanyava i els va poder ajudar. L’Estrella que era molt valenta i atrevida va espantar el fantasma ensenyant les seves urpes afilades i de cop i volta: patapaf! Va donar-li un cop de cua que va fer caure el fantasma al mar i va desaparèixer per sempre més. A la fi els alumnes de quart van sortir victoriosos gràcies a la


seva mascota i es van poder endur el tresor que van compartir amb tota la tripulació. Com a agraïment a l’Estrella li van comprar una nova peixera amb molts peixos i amics marins i van compartir la seva companyia per sempre més. Un pirata ha vingut, un pirata se n’ha anat i el tresor s’ha emportat! Conte contat ja s’ha acabat!

FI


PIRATES EN ACCIÓ Fa una colla d'anys prop d’una illa deserta, hi navegaven en vaixell la tripulació de la classe de 4t amb la seva capitana: la senyoreta Marga. Els alumnes de 4t eren molt simpàtics i amables i volien anar a buscar un tresor. El que no sabien és que viurien moltes aventures. Pel camí es van trobar amb un pirata que es deia Joanet i van decidir seguir junts el seu viatge. En Joanet era vell i arrugat i tenia una barba molt negra i plena de polls. També es van trobar amb un lloro, era jove, de colors de l'arc de Santmartí i estava molt neguitós amb el pirata perquè no podia parar de xerrar i això molestava molt al seu amo. Anaven en un vaixell vell i atrotinat de fusta que feia olor a vòmits de rata peluda . El pirata tenia un amic i una amiga . L'amic es deia Toni i encara que era tanoca entenia molt d'informàtica i d’ordinadors. L'amiga era molt intel·ligent i cuinava molt bé, es deia Joaneta. El lloro xerrava com una cotorra i el pirata no parava d’enfadar-se...


Inesperadament van aparèixer els mariners de 5è amb la senyoreta Rosa. Portaven una pila de lloros estabornits dins d’una gàbia i taurons retinguts a baix del vaixell. Com que no eren molt amics els de 5è van soltar els animals marins i les aus perquè ataquessin els alumnes de 4t. Els alumnes de 5è eren una mica bruts i els de 4t eren molt nets, intel·ligents i també tenien una mascota: l' Estrella (una tortuga). Els animals de 4t i 5è van fer una guerra però com que l'Estrella tenia una closca molt forta van guanyar els de 4t. Llavors els de 5è van haver de fer les paus amb els nens de 4t fins que es van fer amics. Mentre durava la lluita la Joaneta estava molt espantada però en Toni la protegia.


I així va acabar que farts de baralles van fer-se amics i van decidir anar a la cacera del tresor tots plegats. Van viure feliços i van menjar anissos. I... ah! Finalment en Toni i la Joaneta es van casar. I vet aquí en Toni i vet aquí la Joaneta que aquest conte ha acabat sent una historieta.

FI


ELS PIRATES COMPARTEIXEN EL TRESOR Fa molts i molts d'anys, en una illa deserta, abans de què existissin els pirates hi havia un esquelet d'or. Ell era un pirata molt amable, savi i tenia 1.342 anys. L'esquelet d'or va conèixer als mariners de 4t. Els mariners de quart eren quinze nens i nenes

molt divertits, treballadors i juganers que tenien nou

anys. Els hi agradaven molt els animals, per això tenien un lloro molt alegre que es deia Xaspi, un amic del lloro molt juganer que era una gossa que es deia Laika i una tortuga nedadora i petita que es deia Estrella. Ja feia una colla de dies que estaven vivint en una illa deserta molt calorosa, perduda enmig de l'oceà Atlàntic.


Van decidir anar a una altra illa deserta per trobar un tresor enterrat molt valuós.

Enmig de l'oceà Atlàntic es van trobar taurons i un vaixell on hi anaven els alumnes de 5è, amb els lloros de la classe de cinquè. Van tindre un gran combat per trobar el tresor, els alumnes de cinquè contra els de 4t, els lloros de 5è contra els animals de 4t i l'esquelet d'or també es barallava.


Finalment els alumnes de 4t, els animals i l'esquelet d'or van trobar ells primers el tresor i quan van vindre els de 5è l'esquelet d'or va dir que el tresor s'havia de compartir. Tots ells es van quedar d'acord i de seguida el van dividir en dos parts. Tots estaven contents i des d'aquell dia van ser molt amics. Conte contat ja s'ha acabat.

FI


Sant Jordi de 4t  

Sant Jordi de Quart