Page 1

6

Op het kruispunt van functionaliteit en creativiteit combineert Crossings de liefde voor het communicatievak met een flinke dosis ervaring en energie


VOORWOORD LEX VAN ALPHEN. OVER CIJFERS GESPROKEN Na 5 volgt 6. Dat is logisch. Wij gaan vooruit. En dat willen wij u graag op een aangename manier laten merken en u middels deze uitgave informeren en inspireren. De economische monitor die het CBS opstelt voor de reclamebranche, laat zien dat er voor de vierde keer achtereen een forse kwartaal op kwartaal daling is van ongeveer 5%. Barre tijden in de reclamewereld. Het omzetniveau is in de branche sinds 2006 nog niet zo laag geweest. Ook wij zien bij een aantal van onze opdrachtgevers een daling van de bestedingen. Gelukkig hebben wij enkele pitches gewonnen en hebben wij dankzij onze nieuwe opdrachtgevers, als Terra Lannoo, VNU Exhibitions en BLG Wonen, de omzet en winst op peil kunnen houden. Crossings gaat voor continu誰teit. Continu誰teit

Wall Street, New York

betekent degelijkheid en kwaliteit. Omdat kwaliteit in onze sector voor 100% door de kwaliteit van de medewerkers wordt bepaald gaan wij door met het zoeken naar de beste mensen. Peer is onze nieuwe art director die een sterke sparringpartner voor Niels zal zijn. Ik geloof in een krachtig creatief duo als motor en gezicht van het bureau. Een duo dat staat voor sterke campagnes en ontwerpen en dat ervaring heeft met grotere opdrachtgevers. Natuurlijk ondersteund door goede creatieven, account- en projectmanagers. Parallel aan het versterken van de organisatie gaan wij meer investeren in new business om een bescheiden omzetgroei te realiseren. Wij streven ernaar om financieel, organisatorisch en kwalitatief een uitmuntend bureau te zijn dat in staat is goed werk te leveren en te voldoen aan de eisen een wensen van opdrachtgevers. Veel lees- en kijkplezier! Lex Utrecht, augustus 2012

2

N6

INH


INHOUD 4 15

BLG WONEN Voel je thuis

VTL TRUCKSIMULATIE Het sneeuwt in de brievenbus

6 16

VNU EXHIBITIONS Point of view

INSPIREREND Stefan Mandersloot

8 18

NATIONALE JEUGDRAAD

European Dreams

EVEN VOORSTELLEN Peer

9 19

LIEFDE VOOR Logo’s

LEUKE DINGEN Het doet weer zeer

10 20

BAM WONINGBOUW UTRECHT

Samen kleuren wij de buurt

UNIEBOEK | HET SPECTRUM Angry Birds

12 21

PRISMA

Back to school actie

BAKER TILLY BERK Wij adviseren

14 23

SBI TRAINING & ADVIES

Het nieuwe werken

THIEME MEULENHOFF We love English

N6

3


BLG WONEN.

VOEL JE THUIS Ken je onze opdrachtgever BLG Wonen al? Dit van oorsprong Limburgse bedrijf is onderdeel van SNS Reaal en heette tot voor kort BLG Hypotheken.

Onze opdrachtgever BLG Wonen, onderdeel van SNS Reaal, ondersteunt klanten bij het vervullen van hun financiële woonwensen. Naast hypotheken bieden zij nu spaar- en verzekeringsproducten, zodat klanten zorgeloos en comfortabel kunnen wonen. Crossings heeft de transformatie van BLG Hypotheken naar BLG Wonen begeleid. In de vorm van een interne campagne en externe campagnes gericht op adviseurs/ intermediairs en consumenten. Hierbij zijn diverse online en offline middelen ingezet, zoals e-mailings, videoblogs, advertenties, chatrooms, brochures, stop-motionfilm en premiums.

Samen zijn wij BLG Wonen

BLG Wonen Postbus 44 6160 AA Geleen

T 046 – 478 88 88 E info@blg.nl I blg.nl

Samen nu en in de toekomst

De wereld verandert. De klant zoekt niet meer alleen producten die bij de persoonlijke wensen aansluiten. De klant zoekt beleving. En die beleving vindt onze klant ook in comfortabel wonen. Natuurlijk veranderen wij mee.

Bij BLG staat de klant van oudsher centraal. Het zit in ons DNA dat we zoeken naar passende oplossingen die precies bij de situatie van de klant passen. Onze kracht ligt in het bedenken van mogelijkheden. Dat doen we met persoonlijke aandacht voor onze klant en elkaar. We werken samen met de beste onafhankelijke adviseurs, omdat zij onze klant het beste kennen. De adviseur van BLG is tenslotte altijd dichtbij. Deze kracht gaan we nu verder uitbouwen.

Dat klanten van een huis echt hun thuis kunnen maken, in de wetenschap dat alles goed geregeld is. Ook als het even tegenzit. Zó willen wij wonen zo comfortabel mogelijk maken. Want dat is een voorwaarde voor onze klanten om van hun huis echt een thuis te maken. Jezelf thuis voelen. Nu en in de toekomst. Daarom heten wij voortaan BLG Wonen.

Naast hypotheken willen wij producten en diensten aanbieden die zó goed op elkaar en op de klantwensen aansluiten dat zij ervoor zorgen dat klanten zich thuis voelen.

Het nieuwe BLG ▸ 3

Onze brieven

Je voelt je thuis als je elkaars taal spreekt. Schrijf eenvoudig, duidelijk en begrijpelijk. ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ ▸ 4 ◂ Het nieuwe BLG

4

N6

Een heldere brief heeft een goede, duidelijke opbouw. Eén boodschap per zin, aan het begin. Maak je zinnen zo kort mogelijk. Gebruik tussenkopjes. Schrijf in de actieve vorm. Gebruik geen vaktaal maar ‘gewone’ woorden. Geen ingewikkelde zinsconstructies. Wees voorzichtig met gebiedende wijs. Begin met de klantsituatie. Gebruik positieve woorden.

‘Thuis is waar ik helemaal mezelf kan zijn!’


BLG WONEN.

HAND MADE STOP-MOTION Om deze stop-motionfilm online te bekijken ga naar: www.crossings.nl/blgstopmotion/

N6

5


VNU EXHIBITIONS.

POINT OF VIEW Een eigentijds gezicht waar we zeker drie jaar mee vooruit kunnen.

JAARBEURS UTRECHT

9 -13 JANUARI 2013

Crossings werd gevraagd een logo en beeldconcept te ontwikkelen dat de Vakantiebeurs een eigentijds gezicht geeft en de komende drie jaar gebruikt kan worden: “We willen een krachtig, duidelijk beursbeeld dat we een paar jaar kunnen gebruiken. Het moet in één oogopslag weergeven waar de Vakantiebeurs voor staat: een alles omvattend evenement voor de oriëntatie op een vakantie, zowel binnen als buiten Europa.” Het streven is de gemiddelde leeftijd van de bezoeker te verlagen van 50 naar 47 jaar door het ontwerp te richten op de doelgroep van 35-45 jaar.

6

N6


VNU EXHIBITIONS.

VAKANTIEBEURS

“Crossings is een creatief en flexibel bureau. Ze staan open voor overleg en ideeën. Daarnaast hebben de Crossings-mensen een positieve en enthousiaste instelling en dat werkt erg prettig.” Marieke van der Linden, Traffic & Productie Coördinator, VNU Exhibitions Europe

N6

7


NATIONALE JEUGDRAAD.

EUROPEAN DREAMS Eu

n a e p o r

D

8

N6

Vrijwel ieder jaar organiseert de NJR European Dreams. Dit is een event waarbij jongeren discussiÍren over thema’s die spelen in Europa. Zoals cultuur, identiteit, migratie, klimaatverandering en politiek. Het event bestaat uit een mix van debatten, workshops, film en comedy. Voor dit event ontwierp Crossings het beeldconcept, een website, filmpjes, stoepbordposters. En ook voor 2011 weer het programmaboekje, posters en tickets.

s m a e r /Inter

Muziek/

/Films

edy/ m o C / / s view


LIEFDE VOOR.

LOGO’S

Bureau Werkplezier c view echoscopisch adviesbureau

Bureau Werkplezier

N6

9


BAM WONINGBOUW UTRECHT.

SAMEN KLEUREN WIJ DE BUURT Crossings heeft voor BAM Woningbouw Utrecht voor de aanbesteding van het veilingterrein Vleuten een projectbrochure gemaakt met daarbij een leuke gadget.

10

N6


BAM WONINGBOUW UTRECHT.

‘T LANDJE VAN KEMP BAM Woningbouw Utrecht initieert , ontwikkelt, bouwt en onderhoudt projecten op het gebied van wonen, werken, transport en recreatie. Voor een nieuwbouwproject in Werkhoven heeft Crossings een huisstijl en een beeldtaal ontworpen. Vervolgens is voor het creëren van een juiste beleving en informatievoorziening een scala aan middelen ingezet als posters, website, flyers, bouwborden tot en met de inrichting van de verkoopruimte.

Wilt u binnenkort heerlijk wonen op het landje van Kemp in Werkhoven? Wonen in dorps-landelijke sferen. Dat betekent grote kavels en ruime woningen in een groene setting. Met de vrijheid om de woning te kiezen die past bij uw manier van wonen en leven. Hoe is het allemaal begonnen en waar gaan we naar toe? Laat u informeren over de stand van zaken en de mogelijkheden. Heerlijk wonen is dichterbij dan u denkt …

LANDJEVANKEMP.NL 6251 BAM klap uitnodiging 448x105mm.indd 1

19-03-2012 09:17:23

N6

11


PRISMA.

BACK TO SCHOOL

12

N6


ACTIE

N6

13


K 81,5 X 121.indd 1

SBI TRAINING & ADVIES.

HET NIEUWE WERKEN 7, 9 en 11 november Voor dit inspirerende, gratis evenement ontwikkelde Crossings diverse communicatiemiddelen met als doel zoveel mogelijk aanmeldingen te genereren. Naast de actiewebsite, spandoeken, posters, banners en advertenties hebben we ook een verrassende GPS webapplicatie ontwikkeld waarmee de deelnemers tijdens de experience hun weg kunnen vinden op het landgoed.

www.hnw-experience.nl

14

N6

17-10-2011 14:37:49


VTL TRUCKSIMULATIE.

HET SNEEUWT IN DE BRIEVENBUS! VTL is een instituut op het gebied van opleiding en ontwikkeling van en voor de sector Transport en Logistiek.

Met het VTL trucksimulatiecentrum is een virtuele wereld geschapen, waar (beroeps) chauffeurs hun rijvaardigheid kunnen trainen en verbeteren. Het VTL Trucksimulatiecentrum in Houten beschikt over vier high-end simulators. Hier kunnen situaties worden

gesimuleerd die in de praktijk te lastig of te gevaarlijk zijn om te trainen. Zo is het mogelijk te botsen zonder schade, te rijden zonder te tanken, straatje te keren zonder getoeter, links te rijden in Nederland en in een sneeuwbui terecht te komen bij zomerse temperaturen.

N6

15


INSPIREREND.

CINEMA PLEIN AIR

16

N6


NOG MEER INSPIREREND.

HANDSOME POETS Stefan Mandersloot Sommige projecten zijn alleen al leuk omdat aardige en vakkundige mensen je pad kruisen. Stefan Mandersloot heeft voor ons de fotografie en films verzorgd voor diverse klanten, waaronder ook de stop-motionfilm van BLG Wonen. Nog niet zo lang geleden heeft hij de opleiding Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool Rotterdam cum laude afgesloten met een film. Sindsdien is hij lekker bezig als vaste fotograaf/filmmaker voor de populaire band Handsome Poets. Hij is verantwoordelijk voor de videoclips van de laatste twee singles: Call Back Tomorrow en Sky on Fire. En‌ als je hobby je werk is kan je het natuurlijk niet laten om tijdens je vakantie foto’s te maken van een Frans openluchttheatertje.

N6

17


EVEN VOORSTELLEN.

PEER

NEW

ART DIRECTOR / GRAFISCH ONTWERPER

PEER BOON 18

N6


LEUKE DINGEN.

HET DOET WEER ZEER Erik Bruijs & Guy Seret

---------------------------locatie: de vingerhoed ----------------------------

het doet weer zeer

Onder deze titel wordt door twee Utrechtse kunstenaars een magazine gerealiseerd waarin Utrechtse kroegen en restaurants de inspiratie vormen. Met gedichten, tekeningen en schilderijen, wordt een abstract beeld gegeven van de gevoelens van Erik Bruijs en Guy Seret. Crossings is er trots op om hoofdsponsor te zijn en met dit project een bijdrage te leveren aan de Utrechtse cultuur.

----------------------------

pagina 12

OKTOBER 2012

---------------------------titel: teddybeer ----------------------------

---------------------------locatie: flater ----------------------------

het doet weer zeer ----------------------------

pagina 96

OKTOBER 2012

---------------------------titel: vergezocht ----------------------------

N6

19


UITGEVERIJ UNIEBOEK | HET SPECTRUM.

ANGRY BIRDS

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum is één van de grootste algemene boekenuitgeverijen in het Nederlandse taalgebied. Crossings verzorgde voor deze opdrachtgever corporate brochures, catalogi en campagnes van diverse uitgaven zoals Prisma woordenboeken, Capitool reisgidsen en Angrybirds boeken. Onlangs hebben we ook een beursstand ontworpen.

“Crossings is een hele fijne partij om mee samen te werken met prachtige catalogus tot gevolg; nog steeds een geweldig visitekaartje.” Tycho Korbee - TRADE MARKETEER, UITGEVERIJ UNIEBOEK | HET SPECTRUM BV | UITGEVERIJ TERRALANNOO BV

20

N6


BAKER TILLY BERK.

WIJ ADVISEREN Baker Tilly Berk is een accountancy en belastingadvieskantoor met 19 vestigingen in Nederland. Na een grote naamswijzigingscampagne verzorgde Crossings eveneens voor deze opdrachtgever onder andere een Belastingwijzer App en een redesign van de website.

De Belastingwijzer App is door Baker Tilly Berk ingeschreven voor de Innovation Awards.

N6

21


DOOR HEEL HET LAND 22

N6


THIEME MEULENHOFF.

WE LOVE ENGLISH

Voor ThiemeMeulenhof heeft Crossings een ‘we love English’ magazine ontworpen. Het nieuwste project voor ThiemeMeulenhoff dat we hebben mogen ontwikkelen en waar we supertrots op zijn, is het magazine met de titel ‘We love English’. In dit magazine worden twee verschillende lesmethoden uitgelegd, waarbij het aanleren van de Engelse taal aan kinderen centraal staat.

COLOFON EDITIE 2012 N 6 Een uitgave van Crossings, St. Laurensdreef 37, 3565 AJ Utrecht

REDACTIE

Niels Koster (art direction & vormgeving) Peer Boon (art direction & vormgeving) Lex van Alphen (copy & eindredactie) Rozemarijn Dukers (copy & eindredactie) Shannah Giezen (vormgeving & DTP)

DRUKWERK De Resolutie, Utrecht

MET DANK AAN

Baker Tilly Berk • BAM Woningbouw Utrecht • BLG Wonen • Crossingslab • Nationale Jeugdraad • SBI • Stefan Mandersloot • ThiemeMeulenhoff • Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum • VTL • VNU Exhibitions

CONTACT info@crossings.nl 030 - 636 01 44

CROSSINGS.NL N6

23


STRATEGY

Goede uitgangspunten zijn een vereiste voor een effectief resultaat. Wij adviseren graag over uw marketing en communicatiebeleid.

CONCEPT&COPY Een concept moet prikkelen én zijn doel bereiken. Wij slaan een brug tussen creativiteit en functionaliteit.

ST. LAURENSDREEF 37

ADVERTISING

Adverteren kan iedereen, maar spraakmakend adverteren is een vak apart. Wij adviseren over het inzetten van nieuwe media in crossmediale campagnes.

3565 AJ UTRECHT

030 636 01 44

CROSSINGS.NL

GRAPHIC DESIGN

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Toch valt er ook veel te ‘vertellen’. Wij zoeken naar de juiste spanningsboog tussen tekst en beeld.

Crossings nr. 6  

De nr. 6 van Crossings

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you