Page 1

MAGAZINE

ilocal gaat voor Crossings Nieuw: Karline & Niels Een bulk aan ervaring KidZcity opent hernieuwde deuren MariĂŤlle aan het woord

1

#


’t Is volop lente Op het kruispunt van gevoel en verstand, techniek en vakmanschap, creativiteit en rendement creëert Crossings Communications meerwaarde voor haar opdrachtgevers. Dit was het uitgangspunt bij de oprichting en is nog steeds onze kracht. Wij zijn al jaren een professioneel, compact, fris en betrokken reclamebureau in Utrecht. En wij laten ons niet uit het veld slaan door een financiële crisis. Opdrachtgevers letten in een krimpende economie meer op kosten en baten. Voor Crossings heeft dit tot nu toe juist positief uitgepakt. Wij zien de zon flink schijnen en in ons bureau bruist iedereen; het is lente bij Crossings! En dat betekent: nieuw leven, veel energie en groei. Met deze uitgave geven wij je graag een actueel beeld van ons gedane werk. Met dank aan onze opdrachtgevers. Veel lees en kijk plezier! Lex Algemeen Directeur


Verse vangst ilocal gaat voor Crossings

Nadat ilocal een naamsbekendheid had opgebouwd bij de consument, was het tijd om de focus te verleggen naar de uitstraling van de communicatie richting de zakelijke markt. Aan drie bureaus werd gevraagd een voorstel te doen voor een corporate design dat kan worden ingezet voor de communicatie naar adverteerders. Crossings won de pitch met een concept waarbij de lokale ondernemer een hoofdrol vervult. Dit concept werd uitgerold naar ontwerpen voor alle sales ondersteunende middelen van ilocal, zoals een salesmap, productleaflets, visitekaartjes en Powerpoint templates.


Werk

KidZcity opent hernieuwde deuren

Nadat KidZcity vorig jaar getroffen was door een brand, was er alles aan gelegen om de heropening groots aan te kondigen. Crossings zorgde voor een flitsende heropeningscampagne. Utrecht en omgeving werden in alle kleuren van de regenboog gezet door vele kleurrijke advertenties, stoepborden, flyers, nieuwsbrieven en natuurlijk door aandacht van veel pers. De spetterende opening en de succesvolle heropeningscampagne zorgden de afgelopen maanden voor een hogere omzet dan het voorgaande jaar.

‘


‘HEMD VAN ’T LIJF’

Op welk werk van SBI ben je apetrots? Ik werk als communicatiemedewerker bij SBI training & advies. Een ontzettend leuk vak met veel werkvariatie. Projecten die leiden tot een geslaagd succes maken mij apetrots, neem nu als voorbeelden: een congres waar veel mensen zich voor hebben ingeschreven, een e-brief dat geweldig wordt gelezen of een brochure dat qua inhoud en vormgeving klopt. Dit alles in samenwerking met een geweldig team, maakt mijn werk bijzonder leuk! Wat zou je willen doen als opleiding, werkervaring en geld er niet toe deden? De opleiding tot DPT’er lijkt mij geweldig. Ik bevind mij nu aan de andere kant van het proces. Ik denk nu bijvoorbeeld mee over hoe zaken moeten worden vormgegeven: brochures, flyers, etc. Het is aan een vormgever om jouw wensen in een grafisch jasje te gieten. En elke keer als ik van het reclamebureau een proefontwerp in mijn mailbox krijg, ben ik weer laaiend enthousiast over het werk van de vormgever. Ik moet misschien niet blijven dromen, maar gewoon doen!

Mariëlle van Leeuwen (32) Werkzaam bij SBI training & advies voor de afdeling Marketing­ communicatie & PR

Als wij voor het merk Mariëlle van Leeuwen een huisstijl zouden moeten ontwikkelen, aan welke eigenschappen zou dat dan moeten voldoen? Mijn huisstijl zou ik typeren als degelijk maar met veel kleur. Ben zelf een vrolijk en enthousiast persoon. Mijn vrolijkheid zie ik in combinatie met veel harde kleuren, gecombineerd met een strakke vormgeving. Mijn pay-off zou luiden: “snelle aanpak met humor gaan goed samen” met uiteraard een leuk jingle/deuntje op de achtergrond! Welk werk van een andere speler in de reclame vind je te gek/adembenemend/ word je stil van? Zeker de reclamespotjes van Albert Hein. Geweldig hoe ze iedere keer inspelen op de actualiteit en dat met een vrolijke ondertoon. Niet elk spotje is even leuk, maar het blijft knap hoe ze aansluiten bij de wensen van de consument. De bedenkers van AH-spotjes hebben naar mijn idee, naast een moeilijke taak, ook een leuke en geweldige uitdaging.


Uitgedroogd?

Een budget, maar nog geen doeltreffende campagne? Of moet er een campagne worden bedacht met een klein budget? Maak dan gebruik van ons gratis inspiratie-uur. We bedenken graag met jou een effectieve campagne. Of adviseren hoe je met een klein budget een succesvolle campagne kunt uitzetten. We denken in mogelijkheden. Laat je verrassen! Boek snel, bel 030 636 01 44 (op = op).

Op welk werk van SBI ben je apetrots? Ik werk als communicatiemedewerker bij SBI training & advies. Een ontzettend leuk vak met veel werkvariatie. Projecten die leiden tot een geslaagd succes maken mij apetrots, neem nu als voorbeelden: een congres waar veel mensen zich voor hebben ingeschreven, een e-brief dat geweldig wordt gelezen of een brochure dat qua inhoud en vormgeving klopt. Dit alles in samenwerking met een geweldig team, maakt mijn werk bijzonder leuk!

Als wij voor het merk Mariëlle van Leeuwen een huisstijl zouden moeten ontwikkelen, aan welke eigenschappen zou dat dan moeten voldoen? Mijn huisstijl zou ik typeren als degelijk maar met veel kleur. Ben zelf een vrolijk en enthousiast persoon. Mijn vrolijkheid zie ik in combinatie met veel harde kleuren, gecombineerd met een strakke vormgeving. Mijn pay-off zou luiden: “snelle aanpak met humor gaan goed samen” met uiteraard een leuk jingle/deuntje op de achtergrond!

Wat zou je willen doen als opleiding, werkervaring en geld er niet toe deden? De opleiding tot DPT’er lijkt mij geweldig. Ik bevind mij nu aan de andere kant van het proces. Ik denk nu bijvoorbeeld mee over hoe zaken moeten worden vormgegeven: brochures, flyers, etc. Het is aan een vormgever om jouw wensen in een grafisch jasje te gieten. En elke keer als ik van het reclamebureau een proefontwerp in mijn mailbox krijg, ben ik weer laaiend enthousiast over het werk van de vormgever. Ik moet misschien niet blijven dromen, maar gewoon doen!

Welk werk van een andere speler in de reclame vind je te gek/adembenemend/ word je stil van? Zeker de reclamespotjes van Albert Hein. Geweldig hoe ze iedere keer inspelen op de actualiteit en dat met een vrolijke ondertoon. Niet elk spotje is even leuk, maar het blijft knap hoe ze aansluiten bij de wensen van de consument. De bedenkers van AH-spotjes hebben naar mijn idee, naast een moeilijke taak, ook een leuke en geweldige uitdaging.


De nieuwe Ambtenaar

De Bestuursacademie stelt in hun halfjaarlijkse uitgave ‘Nederlandse Zaken’ ditmaal de nieuwe ambtenaar centraal. En in sommige artikelen zelfs ter discussie. In deze uitgave worden tips gegeven over de manier waarop o.a. overheidsinstellingen met de nieuwe (digitale) generatie om kunnen gaan. In ons ontwerp visualiseren we de (verre) toekomst, te beginnen op de cover: de nieuwe ambtenaar als robot, versie 3.0. Ook het binnenwerk is in een digitaal jasje gestoken.


Recessie survivalkit

In het kader van de jaarlijkse relatiemiddag van SBI training & advies (spreker: Marc Lammers) ontwikkelde Crossings een opvallende uitnodiging, bijpassende gimmick en vervolgmailing. SBI heeft een deel van haar opleidingen en trainingen afgestemd op de economische situatie. Ook de jaarlijkse relatiedag stond in het thema van de recessie. In de communicatie rondom de relatiedag werd met de ‘recessie survivalkit’ visueel een link gelegd tussen het aanbod van SBI en de recessie. De gimmick die alle bezoekers na afloop mee kregen, was een ‘inhaker’ waarmee de maatwerktrainingen van SBI onder de aandacht werden gebracht. De relatiedag trok een record aantal deelnemers.


Even voorstellen... NIEUW BIJ CROSSINGS

Naam: Leeftijd: Functie: Kleur: Beste boek: Leukste film: Minst favoriete vakantieland: Leukste stad: Moeilijkste moment op de dag: Grootste wens: Favoriete broodbeleg: Ervaring:

Karline Stiva volwassen project manager

zwart Close up van Esther Verhoef Lord of the Rings Nederland Londen de file een hond oude kaas 20 jaar ervaring bij Ricoh Europe, Inkoopcombinatie Nederland, Benecke Consultants, Spring Communication.


OOK NIEUW BIJ CROSSINGS

Niels Koster

Coca Cola Light, Burton, Design, Wifi, Concept, Papa2, Land Rover, Zwart, Apple CV: 11 jaar ervaring bij PPGH/JWT, Spring Communication, Vaz Dias Advertising en gastdocent bij de Junior Academie Amsterdam. Gewerkt voor (internationale) merken als Vodafone (Bronzen Esprix), BMW, ABN Amro, Tiscali, Primafone, ING, Eden Hotel Group, Grolsch, MINI, NS, Humanitas, en voor farma足ceutische bedrijven als, Wyeth, Roche Nederland, Schering-Plough (Zilveren SAN) en Ferring.


Power Event

VTL organiseert voor haar Erkend Opleiders een Power Event. Dit event staat in het teken van samenwerking en kennismaking met de medewerkers van VTL. Crossings ontwierp een uitdagende uitnodiging en bijpassend logo.


Spectrum

De brochures van Uitgeverij Het Spectrum waren toe aan een nieuw jasje en een opgefrist binnenwerk. We maakten een strak en modern ontwerp voor de nieuwe zomer足brochure, waarbij we rekening hielden met het feit dat iedere titel een eigen look & feel en aandacht behoeft. De titels worden dan ook ieder op een mooie en unieke manier gepresenteerd, maar worden wel binnen een bepaald grid geplaatst. Een mooi en strak vormgegeven magazine waaruit de boekhandelaar op eenvoudige wijze zijn keuze kan maken voor de unieke titels per fonds.


CSN Saleskit

CSN groep zette een pitch uit voor de realisatie van een saleskit voor één van hun labels: NET Services. Een samenwerking met regionale/lokale partners bewerkstelligen, is het doel van de mailing. Voor deze potentiële partners is het aantrekkelijk om met NET Services samen te werken vanwege de omvang en relaties met bepaalde grote leveranciers (bijvoorbeeld HP) die NET Services heeft. Zaken doen met NET Services is niet alleen een zakelijk verstandige aangelegenheid, maar het is ook nog eens leuk, spannend en dynamisch. Gekozen is voor een ‘zakendoen-met-NET Services-is-exciting’-concept met een koppeling naar de snelle, avontuurlijk en kwalitatief hoogwaardige uitstraling van een duurdere sportauto. In het ontwerp leiden 3 wegen tot een geweldige samenwerking; hierdoor kunnen alle bedrijven accelereren.


What’s going on?!

FOTOGRAFIE, TAPAS, BIO, HARDLOPEN IN HET BOS, BARCELONA Maaike


PLUG&PLAY, VINYL, R.E.M., RATJES, SONY Thomas

APPLE, VERSE SNEEUW, MOTOR, PAPA, KUNST & MUZIEK Coen

OCHTENDHUMEUR, WORTELTJESTAART, RIGA, FACE2FACE, ALPE D’HUEZ Rianne


Wil je iets kwijt? Mail dit naar info@crossings.nl En wie weet zie je je input in de volgende Meer>> terug.

Crossings Meer>>  
Crossings Meer>>  

Nieuwsbrief Crossings Comunications. Reclamebureau in Utrecht.

Advertisement