Page 1

Dine

karrieremuligheter hos

oss


2

Meny er en supermarkedskjede med butikker i hele Norge. Mer enn 1,4 millioner kunder besøker våre butikker hver uke. Vi har som mål å ha 200 butikker i løpet av 2014. Vi opplever en meget positiv utvikling i vår omsetning, og tar stadig markedsandeler i et krevende marked. Meny har en stor andel lojale kunder, og blir rangert på topp når det gjelder kundetilfredshet. I kundeundersøkelser scorer vi høyt på vareutvalg og kvalitet på varer innen ferskvareområdene, frukt og grønt, ost, brød, kjøtt og fisk. Du får så mye mer Hos Meny får kundene ikke bare det de trenger – de får så mye mer! Vi gir våre kunder den beste handleopplevelsen. Kvaliteten og utvalget er stort, og det er alltid muligheter for smarte kjøp. Våre dyktige medarbeidere yter uslåelig service basert på god varekunnskap. Mer informasjon om Meny finner du på meny.no.

1,4

me

r en

n

kun m il de r pr

uke

l.

Meny er en del av NorgesGruppen ASA, som er Norges største handelshus innenfor daglige forbruksvarer. NorgesGruppens virksomheter innenfor dagligvare omfatter ulike kjedekonsepter fordelt på blant annet kjedene Meny, Ultra, Kiwi, Joker, Centra og Jacob’s. Les mer på norgesgruppen.no


3

Vår

visjon:

«Vi skaper smil hver dag» En visjon er et mål vi styrer mot i alt vi sier og gjør. Vårt mål er å skape glede, inspirasjon, hygge og SMIL. Vi skal skape SMIL hos våre kolleger ved å se dem, rose dem og hjelpe dem. Vi skaper SMIL hos våre leverandører ved å ta godt imot dem, jobbe sammen med dem og vise at vi bryr oss. Og vi skaper fremfor alt SMIL hos våre kunder gjennom en butikk som er helt rå, med ferskvarer til attraktive priser, nyttige råd og godt humør. Vi i Meny tror på SMILETS kraft. Smil skaper smil!


4


5

I Meny er vi opptatt av at alle skal få utvikle seg. Derfor har vi et unikt opplæringstilbud til våre ansatte. I denne brosjyren gir vi deg et innblikk i hvilke utviklings- og karrieremuligheter som finnes når du jobber i Meny. Du får møte noen av våre ansatte, og du kan lese om våre kurs og utviklingsprogrammer. Vi jobber med kompetanseutvikling på alle nivåer i våre butikker fordi det er de ansatte som gjør oss unike. Medarbeiderne er vårt ansikt utad, og er ansvarlige for at kundene kommer tilbake - igjen og igjen. Butikkene våre skal være en god og trygg arbeidsplass hvor glede, samspill og utvikling preger hverdagen. Vi vurderer kontinuerlig behovet for nye opplæringstiltak i takt med endringer i markedet og folks matvaner. Det er viktig for oss at ansatte får god opplæring slik at de føler trygghet og stolthet i arbeidet sitt. Din motivasjon, kompetanse og personlighet danner grunnlaget for dine karrieremuligheter. Hos oss kan du utvikle dine ferdigheter dersom

du er motivert for det. Vi har programmer både for de som ønsker å bli ledere på sikt, og for de som allerede er det. Mennesker er gode på forskjellige områder. I Meny er alle velkomne. Vi har behov for personer med ulik kompetanse og bakgrunn. Er du serviceinnstilt, blid og glad i mat og mennesker, så har du alle muligheter til å lykkes hos oss. Det du ikke kan, lærer vi deg.

Satser du på Meny - satser Meny på deg!

I Meny er det over 8000 medarbeidere som står på hver dag for å gi kundene en unik handleopplevelse.


6

Våre verdier:

I Meny er vi lydhøre. Det betyr at vi har innlevelsesevne. Vi forstår våre kunder, vi lytter til våre kollegaer, vi følger med, er ydmyke og alltid åpne for å lære noe nytt.

I Meny er vi reale. Vi er ærlige, ujålete, til å stole på, rause og lette å ha med å gjøre. Vi snakker så folk forstår og vi gjør ting ordentlig.

I Meny er vi helt rå. Vi gjør ting 100%, vi satser, leverer, har kunnskap og gjennomføringsevne. Når vi først satser, gjør vi det av full kraft. Vi er også helt rå til å drive butikker, basert på profesjonelt kjøpmannskap og fagkunnskap.

Verdier er stemmen inne i oss som forteller oss hva som er riktig og galt, og hva vi ønsker å stå for. Menys verdier veileder oss i hvilke valg vi tar hver dag på jobb - og de forplikter! Det er viktig at alle ansatte kjenner til verdiene våre og aktivt jobber for at kunder, leverandører og ikke minst kollegaer opplever at vi er reale, lydhøre og helt rå hver eneste dag.


7

Silje Deltidsmedarbeider

Jeg begynte som deltidsmedarbeider i Meny mens jeg gikk på videregående. Siden butikken lå i nærheten av der jeg bodde og flere av vennene mine allerede jobbet der, var det helt perfekt for meg.

Spill av film

Lange åpningstider gjør det mulig for oss studenter å jobbe mer på kveldstid

Nå har jeg jobbet i Meny i snart 5 år ved siden av skolen. Jeg trives kjempegodt og kan anbefale alle studenter å ta ekstrajobb i Meny. For det første er det veldig godt arbeidsmiljø, du møter mange hyggelige kunder hver dag og arbeidsdagen er variert. Lange åpningstider gjør det mulig for oss studenter å jobbe mer på kveldstid og det er vanligvis et ungt miljø i butikkene. Det at Meny har butikker i nesten hele landet er også en fordel for oss studenter. Ønsker du å studere ett annet sted er det lett å få seg jobb i en annen Menybutikk for en periode.

Siden jeg studerer fulltid, jobber jeg nå annenhver fredag og lørdag. Det er det jeg har tid til innimellom all lesingen. Nå har jeg bare 1 år igjen av studiene og som deltidsmedarbeider. Jeg er utdannet byggingeniør og tar nå påbygg innen VVS. Jeg tenker ofte på hvordan det vil bli å få seg en fulltidsjobb som ingeniør og ikke jobbe i Meny. Det som er sikkert og visst er at jeg vil savne alle de gode kollegaene mine og alt det morsomme vi gjør på jobb.


8

Menyskolen Menyskolen tilbyr opplæring til alle ansatte i Meny i form av nettkurs og klasseromskurs. Vi har et variert tilbud: bl.a. fagkurs, ulike typer lederkurs, samt flere utviklingsprogrammer. Når du blir ansatt i Meny får du tilgang til vår læringsportal Kurswebben. Der har du tilgang til alle nettkurs og tester, i tillegg til de ulike klasseromskursene du kan melde deg på. Opplæringen er relevant for din hverdag i butikken, og bidrar til at du kan utvikle deg som medarbeider hos oss. Kursene bygger på Meny sitt konsept og skal hjelpe deg som ansatt til å oppfylle kundens forventninger, i tillegg til at du selv blir trygg i jobben din og opplever mulighet for utvikling og læring.

Utdanningsstipend Som ansatt i Meny kan du søke internt utdanningsstipend. Stipendet dekker utgifter i forbindelse med relevant etterog videreutdannelse.

E-læring (nettkurs) Nettkurs er en rask og effektiv måte å tilegne seg kunnskap på innenfor et tema/område. Samtidig er nettkurs fleksibelt ved at du kan ta det når du selv ønsker og du har tilgang til det via Internett. For å få mest mulig ut av læringen i nettkurset er det viktig å knytte læringen opp mot praksis i butikk og trene på det du har tillært deg av kunnskap. Kurswebben inneholder kurs innenfor bl.a. ferskvare, kasse, kolonial, frukt og grønt, it-systemer, hms, trygg mat og mange andre områder som er relevante i din hverdag hos oss.

Klasseromskurs I våre klasseromskurs vil du lære mer om Menykonseptet i praksis. Vi deler klasseromskursene inn i to typer; fagkurs og lederkurs. Fagkursene fokuserer på temaer som er relevant for medarbeidere innenfor de ulike avdelingene, for eksempel ost, kjøtt og fisk. Leder kursene våre har fokus på viktige temaer for ledere med resultat- og personalansvar. Vi har lederkurs innenfor personaladministrasjon, kommunikasjon, intervju- og rekruttering og ledelse i praksis for å nevne noen.


9

RÅ START Rå Start er introduksjonsprogrammet for nyansatte i Meny. Det er viktig for oss at alle nyansatte raskt får den opplæringen de trenger for å bli trygge i jobben sin. Rå Start går over 8 uker og består av nettkurs, oppfølgingssamtaler og praktiske oppgaver. I løpet av disse ukene er målet at du skal bli godt kjent med Meny og hvordan det er å jobbe hos oss. Du vil bli kjent med vår visjon, våre verdier, retningslinjer, kultur osv., samtidig som du får god opplæring i dine daglige arbeidsoppgaver. Menneskene er vår viktigste ressurs og alle som velger å jobbe i Meny skal få en Rå Start i sitt arbeidsforhold hos oss.


10

Spill av film Driftssjefen er bindeleddet mellom butikkene og servicekontoret, og sørger for at butikksjefen får den hjelp og støtte han eller hun trenger for å nå sine mål. Oppfølging av regnskap, budsjetter og andre nøkkeltall er viktig for å sikre god kostnadskontroll og inntjening. Dette sikres også gjennom et godt konsept og gode rutiner. Den viktigste oppgaven til driftssjefen er å være en god mentor for butikksjefene. Våre driftssjefer har ansvaret for 10-15 butikker og er mye på farten.


11

Lederutvikling i Meny Vi satser sterkt på lederutvikling fordi vi stiller høye krav til lederne våre. Verdiene og lederprinsippene våre danner grunnlaget for all lederopplæring i Meny. For at lederne våre skal bli trygge i lederrollen, tilbyr Meny lederkurs og lederuviklingsprogrammer på flere nivåer, både for avdelingsledere og butikksjefer. Lederne i Meny har en spennende, men også krevende jobb. Våre ledere skal lede sin avdeling i henhold til kjedens mål og konsept, og ha ansvar for vareinnkjøp, salg, kundebehandling, drift, økonomi, og personalet for sin avdeling. Alle ledere har ansvaret for butikkens økonomiske resultater. Kundens opplevelse skal være i sentrum. Dette innebærer at du skal skape gode handleopplevelser som gjør at kundene kommer igjen, både til hverdag og fest. Som leder i Meny skal du være et godt eksempel og være bevisst din lederstil. Det forventes at du tilrettelegger for god opplæring, ordnede arbeidsforhold, mulighet for faglig og personlig utvikling, et godt arbeidsmiljø og et godt samarbeidsklima både i avdelingen og i butikken. Enkeltkurs fokuserer på lederoppgaver som medarbeidersamtale, intervju- og rekruttering, økonomi, personaladministrasjon og sykefraværsoppfølging. I tillegg har vi lederutviklingsprogrammer som fokuserer mer på bl.a. lederollen, coaching av medarbeidere, kommunikasjon, medarbeiderforståelse og håndtering av vanskelige situasjoner.


12

Etter læretiden fikk jeg stilling som assisterende ferskvaresjef i samme butikk, og det gikk ikke lang tid før jeg ble ferskvaresjef.

Spill av film

Ferskvarespesialist Meny har et utviklingsprogram innen salg og matkunnskap. For å kunne delta i programmet må du ha jobbet i en av våre ferskvareavdelinger og gjerne inneha fagbrev som kokk eller butikkslakter. Programmet går over ett år og har som mål å gjøre deg tryggere innen salg og kundebehandling. Alle som fullfører programmet blir sertfisert, og får tittelen Ferskvarespesialist


13

Lasse ferskvaresjef og ferskvarespesialist

Jeg startet min karriere i Meny allerede som 14-åring. Jeg jobbet som sommerhjelp og flaskegutt til tross for at jeg egentlig ikke hadde noen planer om å jobbe i butikk. I dag er jeg leder for 18 personer Jeg trivdes så godt i butikken at jeg fortsatt som deltid ved siden av skolen. Jeg skulle egentlig bli kokk, men fant ut at butikkslakterfaget passet bedre for meg siden jeg trives så godt med kundebehandling , salg og en variert arbeidsdag. Etter læretiden fikk jeg stilling som assisterende ferskvaresjef i samme butikk, og det gikk ikke lang tid før jeg ble ferskvaresjef. Da var jeg kun 22 år og jeg hadde ikke regnet med at å få den muligheten så tidlig i min karriere.

Jeg har fått være med på mange kurs og programmer slik at jeg kan være en trygg og god leder for avdelingen min. Det å ha ansvaret for 18 personer er veldig gøy, men også krevende. Jeg jobber tett med mine ansatte. Det å ha et godt arbeidsmiljø, med fokus på god opplæring og utviklingsmuligheter for de som ønsker det er viktig for meg. Det å være ferskvaresjef i en så stor dagligvarebutikk, kan sammenlignes med å være daglig leder i en mellomstor norsk bedrift.

Ferskvaresjefen har totalansvaret for den daglige driften av ferskvarelinjen. Alle diskene i butikken skal være flotte og i henhold til Menys kvalitetsstandarder og krav. Sammen med sine avdelingsledere, for eksempel avdelingsleder fisk, sørger han eller hun for at alle avdelingene til enhver tid har nok varer, en dyktig betjening, og at lønnsomheten ivaretas. Jobben er meget variert siden man som ferskvaresjef har ansvaret for mange ansatte, i tillegg til at jobben også innebærer en del administrative oppgaver. Og selvfølgelig har en ferskvaresjef også et stort ansvar for at alle trives og har det gøy på jobben!


14

Daniel Assisterende butikksjef Jeg har alltid vært ambisiøs og bestemte meg tidlig at jeg ville opp og frem. Jeg startet å jobbe i dagligvarebutikk ganske tidlig og jeg elsket det fra første dag. I butikk er ingen dager like og det skjer noe hele tiden. Bransjen er i stadig utvikling og det synes jeg er spennende. Å jobbe i Meny passer godt for meg fordi jeg er glad i mat og mennesker. Kontakten med kundene er helt spesiell, og jeg liker også å ha en fysisk jobb hvor jeg er i aktivitet. Min karriere i Meny startet for ca. 3 år siden.

Spill av film Assisterende butikksjef har mye av det daglige ansvaret for butikken sammen med butikksjefen. Assisterende butikksjef er butikksjefens stedfortreder, og må ha god innsikt i alle sider ved driften. Sentrale oppgaver er bemanning, varebestillinger, varepåfylling, kundebehandling og å sørge for et godt samarbeid mellom avdelingene.

Jeg startet som kolonialmedarbeider og etter ett år ble jeg trainee. Det var gull verdt for meg. Det ga meg stor trygghet i lederrollen og jeg fikk god innsikt i hele butikkdriften. Jeg ble også godt kjent med meg selv og hva som er mine styrker og svakheter. Det er viktig å kjenne seg selv når man skal lede andre. Jeg måtte bryte noen barrierer og ble utfordret på mange områder. Uten dette programmet hadde jeg nok ikke vært assisterende butikksjef etter så kort tid i bedriften. Når du er trainee er du sammen med andre traineer på samlinger og kurs. Dette gjør at vi skaper et verdifullt nettverk på tvers av butikker og regioner. Det er godt å ha andre i samme situasjon å ringe til for å få tips og råd. Som trainee blir du sett og du får mulighet til å vise deg frem. Gjør du en god jobb, er det alltid muligheter for å klatre videre på karrierestigen. Satser du på Meny – satser Meny på deg!


15

Vi tilbyr to typer traineeprogram: Butikktrainee: For å kunne søke på butikktraineeprogrammet bør du ha 2 års relevant utdanning etter videregående skole (for eksempel Varehandelsledelse/BI), og helst ha jobbet deltid i en av våre butikker ved siden av. Eller du kan ha minst 2 års praksis fra butikkarbeid på full tid. Ferskvaretrainee: For å kunne søke på ferskvaretraineeprogrammet må du ha fagbrev som for eksempel butikkslakter, pølsemaker, sjømathandler eller kokk. I tillegg til fagbrev er det nødvendig med erfaring fra en av våre butikker. Lang erfaring fra ferskvareavdelingen kan veie opp for manglende fagbrev.


16

Aleksander Butikkslakter

Butikkslakteren har vanligvis ansvar for kjøttproduktene i butikkens ferskvareavdeling og representerer det viktige sisteleddet ut mot forbruker. Kunnskap om kundebehandling og salg er derfor like viktig som kunnskap om produktene. Butikkslakteren skal være kundens rådgiver. Butikkslakterfaget omfatter også ferdigmat, fisk, ost, grønt og bakervarer, med fokus på salg og kundebehandling. Økonomi og markedsføring er også viktige elementer i faget.

Spill av film Jeg er så å si født i en dagligvarebutikk. Mine foreldre har drevet butikk så lenge jeg kan huske og jeg startet som flaskegutt i helgene allerede som barn.

Faren min drev med slakting av elg som vi solgte i butikken, og etter hvert fikk jeg interesse for butikkslakterfaget og valgte å satse på det. Det angrer jeg ikke på. Det beste med å jobbe i Meny er at vi har et godt arbeidsmiljø hvor jeg får ansvar og muligheter til å lære noe nytt hele tiden. Som ansatt i ferskvareavdelingen, er det viktig å kunne snakke med kundene. God kunnskap om mat og matlaging er også viktig, slik at man kan gi dem gode råd og tips når det gjelder tilberedning og tilbehør. Mitt mål er å bli ferskvaresjef på sikt. Jeg har derfor søkt på Menys Traineeprogram og håper jeg får en plass der fra høsten av. Les mer om Menys Traineeprogram på side 15


17

Lærlinger Meny er godkjent bedrift for opplæring innen fagene: • butikkslakter • sjømathandler • salgsfaget Vi er opptatt av å sikre fremtidig ettervekst av gode medarbeidere. Derfor tar vi inn 50-70 lærlinger hvert år. Vi har fokus på at læretiden hos oss skal gi den enkelte faglig trygghet, personlige utfordringer og ikke minst arbeidsglede. De aller fleste av våre lærlinger fortsetter å jobbe hos oss etter endt lærlingtid. For å kunne gå opp til fagbrev, må man ha fullført 2 år på videregående skole, samt ha to 2 års læretid i butikk.

Salgsmedarbeider Våre kunder skal alltid føle seg trygge på at de får den hjelp og veiledning de ønsker i våre butikker. God service er vårt varemerke og vi har behov for folk som kan og vil yte god service. Godt kjennskap til alle deler av butikkdriften, de ulike systemene våre samt god økonomisk forståelse gir sunne og flotte butikker som igjen gir fornøyde kunder. En overordnet forståelse av hvordan de ulike avdelingene samhandler er også nødvendig for å skape de beste butikkene.

Sjømathandler Fiskedisken er en viktig del av butikkens ferskvareavdeling. En sjømathandler må kunne presentere og selge produktene på en måte som sikrer god kvalitet, trygg mat, god utnyttelse av råvarene, god økonomi og tillit hos kundene. Du arbeider med rene råvarer som krever riktig behandling og produksjon av ferdige produkter for salg. Du må være like glad i mennesker som du er i sjømat, ha gode kunnskaper om kvalitet, håndverksmessige ferdigheter og delikat og kreativ presentasjon av sjømatproduktene.


18

Det som er så bra med Meny, er at det rekrutteres mye internt.

Naim Ferskvarekonsulent

Spill av film

Etter endt lærlingtid som butikkslakter, fikk jeg jobb som kjøttansvarlig. Jeg deltok i traineeprogrammet og fikk etter hvert stilling som ferskvaresjef. Så søkte jeg på stillingen som ferskvarekonsulent, og fikk den! Dette er en jobb jeg virkelig trives i. Jeg får brukt kunnskapen min hver dag, samtidig som jeg får jobbe med opplæring av ansatte og utvikling av våre ferskvareavdelinger. Nå har jeg ansvaret for å følge opp 15 butikker og deres ferskvarelinje. Det som er så bra med Meny, er at det rekrutteres mye internt slik at de ansatte stadig får nye utfordringer. Det å få muligheten til å avansere og få mer ansvar gjør at folk blir lenger i bedriften. En av mine viktigste oppgaver er å se potensialet i våre medarbeidere, og sammen med ferskvaresjefene sørge for at de som vil og kan, får muligheten til å utvikle seg. Veldig mange av de som i dag jobber på vårt servicekontor, har tidligere jobbet i butikk.

Ferskvarekonsulenten har ansvar for å følge opp ferskvareavdelingene regionalt. Han eller hun følger opp avdelingene slik at de er i henhold til Menys konsept, og at trygg mat rutiner ivaretas. Ferskvarekonsulenten er også ferskvaresjefens sparringspartner når det gjelder vareutvalg, kompetansebehov og oppfølging av lærlinger. De fleste av våre ferskvarekonsulenter har fagbrev som butikkslakter eller kokk, lang erfaring fra butikk og innehatt stilling som ferskvaresjef.


19

Øyvind Butikksjef

Jeg startet som flaskegutt da jeg var 16 år, og jobbet deltid i Menybutikken på mitt hjemsted ut hele videregående. Deretter ble jeg tilbudt stillingen som assisterende butikksjef i samme butikk og var der i ca. 1 år før jeg flyttet til Oslo for å studere.

Spill av film

Butikksjefen har det totale drifts- og personalansvaret for butikken, inkludert budsjett- og resultatansvar. Han eller hun skal sørge for at butikken til enhver tid fremstår i henhold til Menys standarder og konsept. Viktige arbeidsoppgaver er bl.a. rekruttering, opplæring, salgsaktiviteter og oppfølging av nøkkeltall. Butikksjefen har en krevende jobb og må til enhver tid ha oversikt over alt som skjer i butikken. Jobben innebærer også en del administrative oppgaver, møtevirksomhet og personaloppfølging. Mange av våre butikksjefer kommer fra stillingen som assisterende butikksjef.

Jeg jobbet deltid ved siden av studiene og etter hvert ble det mer jobb og mindre studier. Jeg var innom flere butikker i kjeden i ulike stillinger før jeg ble butikksjef for noen år siden. Jeg var ganske ung da jeg ble butikksjef og jeg tror min lange erfaring samtidig som jeg var uredd, var det som gjorde at jeg fikk muligheten. Som daglig leder for en stor butikk med 70 ansatte må man ha bl.a. ha god kunnskap om lønnsomhet, drift, personalledelse og hva kundene ønsker til enhver tid. Vi opererer i et tøft marked med små marginer og min største oppgave er å inspirere alle ansatte til å jobbe godt sammen og prestere på et høyt nivå. Det krever god kommunikasjon innad i butikken og at vi er enige om målene våre og hvordan vi skal nå dem. I Meny har vi flere

lederprogrammer og kurs som sørger for at vi har trygge og menneskeorienterte ledere i butikkene våre. Har du initiativ, er løsningsorientert og liker å yte god service, da kan en jobb i Meny være midt i blinken.

Har du initiativ, er løsningsorientert og liker å yte god service, da kan en jobb i Meny være midt i blinken


20

Spill av film

Min karriere i Meny startet for vel 6 år siden. Etter å ha hatt en del ulike jobber i forskjellige bransjer, var jeg fortsatt usikker på hva jeg ville jobbe med.

Sven-Martin Ferskvaresjef

Jeg startet som ferskvaremedarbeider og trivdes veldig godt med det

Jeg har så lenge jeg kan huske hatt stor interesse for mat og matlaging, og da jeg fikk høre at Meny hadde behov for flinke ferskvaremedarbeidere, syntes jeg det virket veldig interessant. Jeg startet som ferskvaremedarbeider og trivdes veldig godt med det. Serviceyrket passer meg utmerket fordi jeg er en sosial person og elsker å ha kontakt med kunder og kolleger. Etter hvert fikk jeg muligheten til å delta på Menys Traineeprogram. Det var veldig nyttig og lærerikt og jeg steg raskt i gradene. Etter kort tid fikk jeg stilling som Assisterende ferskvaresjef. Etter et drøyt år ble det ledig stilling som ferskvaresjef i en av de andre Menybutikkene, og jeg var så heldig å få den. Det beste med jobben min er at jeg møter mange hyggelig kunder hver dag og at jeg får jobbe sammen med så mange dyktige folk. Vi er et rått team her på butikken, og vi inspirerer hverandre til å prestere godt samtidig som vi har det gøy! Viser du engasjement og stå-på-vilje så har du mange muligheter for å gjøre karriere i Meny.


Spill av film

Jeg så raskt at her var det mange muligheter

Daniel Assisterende ferskvaresjef

Min mor er butikkslakter og har drevet delikatessebutikk i mange år. Så jeg ble tidlig interessert i god mat og gode råvarer. Først ville jeg bli kokk, men ombestemte meg fordi jeg ville ha en mer sosial arbeidsdag og normale arbeidstider. Etter at jeg var ferdig med fagbrevet, ble jeg tilbudt jobb i Meny. Jeg så raskt at her var det mange muligheter:. Kurs, utviklingsprogram og stipendordning bl.a. Jeg deltok på ”Ferskvarespesialisten” - et program som var utrolig nyttig med tanke på salg og veiledning av kunder. Det er viktig at vi som har mye fagkunnskap, klarer å formidle det vi kan på en enkel måte. Det at vi kan gi tips og råd om tilberedning og tilbehør blir meget

godt mottatt hos kundene. Jeg er nysgjerrig av natur og liker å lære nye ting. Nå deltar jeg på et lederutviklingsprogram som vil gi meg mer kunnskap innen personalledelse og større trygghet i lederrollen. Mitt mål er først og fremst å bli ferskvaresjef. Så får jeg se hvor veien går videre etter hvert. Jeg har også videreutdannet meg i faget og tatt mesterbrev. Ferskvarekonsulent virker som en veldig spennende jobb, og det kunne også vært moro å drive sin egen delikatessebutikk en dag.

Assisterende ferskvaresjefen jobber tett med ferskvaresjefen og har ansvar for at butikkens ferskvareavdeling skal være fersk, frisk, innbydende og selgende. Oppgavene til en assisterende ferskvaresjef er varierte og består bl.a. av å legge opp disker, bestille varer, lage mat, betjene kunder, lage bemanningsplaner, lære opp nyansatte og andre administrative oppgaver.

21


22

I Meny kan du komme langt uten lang utdannelse, det er den du er og hva du presterer som er viktigst.

Tonje Avdelingsleder Kasse

Jeg har jobbet innen dagligvare siden jeg var 18 år. Jeg startet som deltidsmedarbeider ved siden av studier på Blindern.

Planen min var å bli forsker og jeg studerte Molekylærbiologi i 2 år, før jeg fant ut at det ikke passet helt for meg. Det var dagligvare jeg trivdes med og valgte heller å satse på en karriere der. I 2008 så jeg at Meny skulle åpne en helt ny butikk og det ville jeg være med på. Jeg kjente flere som jobbet i Meny og jeg hadde hørt så mye positivt om kjeden. Så jeg søkte jobb der og ble veldig glad da jeg fikk jobben som avdelingsleder kasse.

Jeg og mitt team har ansvaret for alt av penger som går inn og ut av butikken. Jobben min innbærer også å sørge for at alle tilbud og varer er registrert korrekt i kassen, sørge for nok bemanning til enhver tid og at kundene får god service og en hyggelig handel. Jeg er opptatt av å ha et godt arbeidsmiljø i butikken og er nøye med at alle ansatte får den informasjonen de har behov for. For meg er det viktig å ha et godt forhold til mine medarbeidere og at de trives på jobb. Jeg er

opptatt av å gi dem nye ansvarsområder. Det å se dem mestre nye oppgaver og utvikle seg er veldig givende for meg. I Meny kan du komme langt uten lang utdannelse, det er den du er og hva du presterer som er viktigst. Om noen år, kan det godt hende at jeg vil satse på en butikksjefsstilling. Det tror jeg hadde vært moro.


23

Spill av film

Avdelingsleder kasse har ansvaret for at alt i kasseavdelingen fungerer som det skal. Det betyr for eksempel at i tillegg til å sørge for en effektiv drift av avdelingen, må man ansette, lære opp og følge opp sine egne medarbeidere. Avdelingslederne har også ansvar for budsjetter og oppfølging av nøkkeltall. Som avdelingsleder er du en del av lederteamet på butikken og vil være med på faste møter hvor du kan påvirke butikkdriften. En avdelingsleder må kunne samarbeide godt med de andre avdelingslederne, slik at alle jobber mot samme mål.


Design: crop.no Foto: Erik Norrud

www.meny.no

Meny Karrierehefte  

En karriere i Meny.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you