St. Ajstrup - Helt nede på jorden

Page 1

helt nede på jorden

Det kan godt være lidt op ad bakke at få jordforbindelse sådan midt i al ræset og alle forventningerne. Vi skulle nok bare tage strømperne af og gå ud i græsset i bare tæer. Den slags glemmer vi bare. Men der er et sted, hvor der altid er ro til fordybelse.

Kom og oplev markedets største udvalg i køkkener, bad, garderobe og hårde hvidevarer. Tempoet og skuldrene er sænket, så det er til at holde ud. Det er bare sådan det er. Helt nede på jorden.

D eterkøreturenvæ r d

Indhold

4 6 10 14 18 24 32 46 56 60 66

VELKOMMEN TIL HELE NORDJYLLANDS

KØKKEN, BAD OG HVIDEVAREHUS

HISTORIEN OM ST. AJSTRUP

SÅDAN SÆLGER VI KØKKENER

Mød vores medarbejdere

SÅDAN SÆLGER VI HVIDEVARER

Mød vores medarbejdere

HJEMME HOS...

Køkkencases, små og store historier fra virkeligheden

6 KLASSIKERE

FDB møbler til det gode liv

HOLDET BAG TEKNIK OG SERVICE

Mød vores medarbejdere

„MUST HAVES“ TIL DET MODERNE KØKKEN

Få perfekt tempererede vinflasker i et vinkøleskab og kogende vand direkte fra Quookeren

LOKALBRUGSEN ST. AJSTRUP

Lidt om den lille lokalbrugs

HOLDET BAG ADMINISTRATION

Mød vores medarbejdere

VI SES PÅ LANDET - DET ER KØRETUREN VÆRD

INDHOLD // St. Ajstrup
2
Udgiver St.
Foto Johny Kristensen,
& Quooker Art Director Catrine Knøsgaard Layout Creativum ApS Korrektur Creativum ApS Tryk Stibo Graphic A/S. DK-8700 Horsens Distribution St. Ajstrup 10 SÅDAN SÆLGER VI KØKKENER 6 HISTORIEN OM ST. AJSTRUP 32 TEKNIK OG SERVICE 18 HJEMME HOS... 14 SÅDAN SÆLGER VI HVIDEVARER
Ajstrup Skribenter Christina Svendsen, Helena Ravnsbæk
Louise Dybbro, Siemens, Thermex, Witt

Velkommen til hele Nordjyllands køkken, bad og hvidevarehus

Direktør, Køkken- og hvidevarebrugsen

I mere end 50 år har vi gjort os umage for at skabe glæde i danskernes hjem. Det forpligter at påtage sig så vigtig en opgave, som at indrette de vigtigste rum hos vores kunder. Vi ser det som en ære – det er bare sådan, det er. Helt nede på jorden. Den glæde vi oplever, når vores kunder får installeret deres nye hvidevarer, køkkener, badeværelser eller garderober er noget helt særligt. Vi gør det på vores helt egen måde – det vil du opleve, når du besøger os. Oplevelsen starter allerede, når du drejer væk fra hovedvejen – roen sænker sig, og det er tid til at gøre boligdrømme til virkelighed.

Vi er stadigvæk en brugsforening, præcis som ved opstarten i 1949 (faktisk kan vi i 2024 fejre 75 års jubilæum, som brugs) – Danmarks mindste. Det kan du læse mere om længere fremme i vores fortælling. Vi værner om vores lille lokale brugs, som betjener vores lokale bysamfund samt de kunder som kommer langvejs fra – det sætter vi også en ære i.

Jeg håber, at dette magasin kan gøre dig nysgerrig på at besøge os. Det er turen værd – det lover jeg. Mine kollegaer er alle fagfolk – de er dygtige og går op i deres arbejde med liv og sjæl. Vi er en virksomhed med mange års erfaring, men på ingen måde gammeldags – undtaget når det drejer sig om ordentlighed og købmandskab. Vi elsker at handle – og du må gerne udfordre os. Vi går langt for en handel – altid. Du vil opleve en fantastisk flot, anderledes og inspirerende forretning med mere end 50 forskellige udstillingsmiljøer, egen hvidevareafdeling og 2 kæmpestore lagerhaller, fyldt med hårde hvidevarer. 4000 m2 under tag – krydret med den lille lokale brugs på kun 100 m2. Jeg håber, at have vakt lidt nysgerrighed og interesse, og at vi ses i hele Nordjyllands køkken, bad og hvidevarehus. Vi har noget for alle – i alle stilarter og alle prisklasser.

FORORD // Claus Nielsen
4
5 side

Historien

ARTIKEL // Historien om St. Ajstrup -
6
om St. Ajstrup

St. Ajstrup 1845

Med administration og stort showroom i St. Ajstrup, og butikker i Aalborg, Brønderslev og Viborg, er vi i dag en af Danmarks største forhandlere af køkken, bad, garderobe og hvidevarer.

Inventaret produceres i vores nærområde - nemlig på JKE-fabrikken i Jerslev, der med sine ca. 120 ansatte er en betydelig arbejdsplads for vores nordjyske region.

Derudover forhandler vi hvidevarer i alle de kendte kvalitetsmærker - foruden kollektionen af de klassiske FDB-møbler, der er kendt verden over som et symbol på dansk design i høj kvalitet.

Vi leverer både inventar, hvidevarer og FDB-møbler i hele Danmark.

FRA HØKERBUTIK TIL MILLIONOMSÆTNING

Historien om Køkken- og Hvidevarebrugsen i St. Ajstrup startede egentlig i 1971, da en ung Thorkild Christensen blev den nye uddeler i den lille landsbybrugs i St. Ajstrup. Det var ellers et job, som ingen rigtigt ville have. Jobannoncen tiltrak faktisk ikke en eneste ansøger. Men Thorkild lod sig alligevel overtale og lagde dermed første sten i en succeshistorie, som ingen havde set komme.

Efter sin tiltræden kunne Thorkild hurtigt se, at brugsen havde brug for at øge omsætningen for ikke at bukke under, så der skulle gang i salget. Det lykkedes hurtigt via snilde og ihærdighed at få

løftet omsætningen via stærke indkøb og aggressiv markedsføring. Butikken fejrede sit 25-års jubilæum med et overraskende bredt sortiment, hvor hvidevarerne blev den varegruppe, der for alvor satte fut i væksten. Faktisk kunne vi sætte omsætningsrekord i 1981, hvilket ellers var en tid, der var præget af oliekrise og økonomisk ustabilitet i Danmark.

I 1989 kunne vi holde 40-års jubilæum. Forhandlingen af køkkener og hvidevarer udgjorde efterhånden størstedelen af omsætningen i vores voksende forretning, så facadeskiltet blev ændret til Køkken- og Hvidevarebrugsen St. Ajstrup. Thorkild Christensen, der er lidt af et unikum i dansk erhvervshistorie, gik på velfortjent pension i 2007. Den skrantende landsbybrugs, som han overtog i 1971, havde i mellemtiden vokset sig til en stor og velfungerende virksomhed, der igennem årene har sørget for at give tilbage til landsbyen St. Ajstrup. Butikken har blandt andet medvirket til opførelsen af byens forsamlingshus, legeplads, gadebelysning, julebelysning, vandværk og byskilt.

I dag står vi stærkt på det fundament, som blev lagt af den innovative brugsuddeler. Thorkild Christensen skabte en forretning med en god portion jysk ordentlighed og godt købmandskab, som vi stadig efterlever i dag.

7 side

1845

LANDSBYSKOLE LANDSBYSKOLE

OG HØKERBUTIK

Fra 1845-1914 drives der en lille skole på matriklen - og i perioden 1914-1930 en såkaldt høkerbutik på adressen.

1998

80 MILLIONER I OMSÆTNING

1930

ST. AJSTRUP KØBMANDSHANDEL

Købmandshandlen åbner lille butik på 15-20 kvm.

1989

40 ÅRS JUBILÆUM

1949

KØBMANDSHANDLEN BLIVER TIL BRUGS St. Ajstrup Brugsforening stiftes af borgere i St. Ajstrup og bliver en del af FDB.

Uddeler Thorkild Christensens idé om kontant handel med hårde hvidevarer er en succes. Og kunderne kommer fra hele landet!

1999

50 ÅRS JUBILÆUM

2000

UDVIDELSE MED

STOR LAGERHAL

Stødt og roligt voksede butik og forretning sig større. Forhandling af køkkener og hvidevarer udgjorde efterhånden størstedelen af omsætningen - så derfor besluttede Thorkild at ændre butikkens facadeskilt til det mere dækkende: Køkken- og Hvidevarebrugsen St. Ajstrup.

2002

UDVIDELSE MED NYE KONTORFACILITETER

Ikke uden sværdslag lykkes det uddeler Thorkild Christensen at få godkendt endnu en udvidelse af brugsen. Efter flere afslag fik han endelig en byggetilladelse til endnu en tilbygning — med begrundelse i vigtigheden af fortsat at kunne forsyne landsbyens indbyggere med dagligvarer.

2018

JKE BRØNDERSLEV

Den 1. maj overtages JKE-køkkenbutik i Brønderslev.

2019

NY LEDER, CLAUS NIELSEN

Efter 11 år som leder vælger Preben Bisgaard at gå på pension. Claus Nielsen, som i 3 år har været salgs-og marketingchef, bliver ny direktør. På billedet flankeres den nye chef af både grundlægger Thorkild Christensen og afgående chef Preben Bisgaard (th).

2009

60 ÅRS JUBILÆUM

Samme år indvier daværende rådmand Tina French Nielsen en helt ny afdeling med bad og garderobe.

2020

JKE VIBORG

Den 1. januar overtages JKEkøkkenbutikken i Viborg.

8

1971

JOBANNONCEN, DER BLEV STARTSKUDDET

Denne annonce fik absolut ingen til at søge jobbet som uddeler i St. Ajstrup. Heller ikke 22-årige Thorkild Christensen, der egentlig var tilfreds i jobbet som kommis i en stor bybrugs. En personlig henvendelse fra brugsforeningens formand gjorde dog udslaget. Den 4. januar 1971 tiltrådte Thorkild Christensen som ny uddeler i St. Ajstrup.

1981

REKORD 10 MILLIONER I OMSÆTNING

Trods oliekrise og international recession i almindelighed — og politisk økonomisk ustabilitet i Danmark i særdeleshed, lykkedes det St. Ajstrup Brugsforening at sætte omsætningsrekord — ikke mindst pga. salg af hvidevarer.

2004

BYEN FÅR EGEN SØPARK OG BYSKILT

Brugsen har gennem årene taget aktivt del i byens udvikling - og fx medvirket til opførelse af landsbyens forsamlingshus, legeplads, gadebelysning, julebelysning, vandværk, byskilt mm.

2008

SKRUER LIDT NED FOR BLUSSET

Finanskrise og den almindelige økonomisk afmatning i samfundet kan nu også mærkes i St. Ajstrup. Strategien er dog klar — niveauet skal fastholdes.

1976

OMSÆTNING STEG 42 PCT.STØRSTE LANDBRUGS PÅ EGNEN

1974

BRUGSFORENINGENS 25 ÅRS

JUBILÆUM

St. Ajstrup Brugsforening fejrer 25 års jubilæum. Til jubilæumsfesten er indbudt både forreningens medlemer, tidligere uddelere og tidligere formænd.

St. Ajstrup Brugsforening fravalgte helt bevidst muligheden for at træde ind i FDB‘s indkøbskæde. Den dag i dag er foreningen stadig en af de få selvstændige brugsforeninger i landet.

2006

150 MILL. I OMSÆTNING

En milepæl i omsætning er nået. Samfundet buldrer derudad og virksomheden øger konstant omsætning og markedsandele.

2007

NY LEDER, PREBEN BISGAARD

Thorkild Christensen vælger at overlade roret til Preben Bisgaard, der efter næsten 20 år med salg af køkkener i St. Ajstrup, nu overtager det fulde ansvar for virksomheden.

2022

JKE AALBORG

Efter en komplet ombygning og renovering af den tidligere Gardin Eriksen- / Sengeeksperten-butik på toppen af Skalborg Bakke, åbnes ny JKE-butik april 2022.

1845-2022

9 side

Køkken

PRÆSENTATION // Køkkenog Hvidevareholdet 10

Køkkenafdeling

KØKKENKONSULENT

Inge Krogh Risgaard Tel. 9671 4329

Mail. inge@st-ajstrup.dk

KØKKENKONSULENT

Heine Vammen Tel. 9671 4327

Mail. heine@st-ajstrup.dk

KØKKENKONSULENT

Torben Riis Tel. 9671 4326 Mail. torben@st-ajstrup.dk

KØKKENKONSULENT

Camilla Bertram Madsen Tel. 9671 4320 Mail. camilla@st-ajstrup.dk

KØKKENKONSULENT

Kim Nielsen Tel. 9671 4330

Mail. kim@st-ajstrup.dk

KØKKENKONSULENT

Sanne Jensen Tel. 9671 4322

Mail. sanne@st-ajstrup.dk

11 side

Køkkenafdelingen

Den bedste løsning

VORES DYGTIGE KONSULENTER HAR MERE END 70 ÅRS ERFARING I AT TEGNE

KØKKENER, GARDEROBER OG BADEVÆRELSER. DEN EKSPERTISE BRUGER DE HVER DAG TIL AT OPFYLDE DRØMMENE FOR ALLE DE KUNDER, DER TAGER TUREN TIL ST. AJSTRUP FRA HELE LANDET

Det sværeste er at gøre det enkelt, er bare et af vores ”mottoer”. Man kan ofte få den forståelse, at det er utroligt kompliceret og svært at købe et nyt køkken. Vores kompetente hold, der tager imod, når man besøger køkkenafdelingen, gør altid en dyd ud af at gøre det ukomliceret og forståeligt. Processen er sat i system hos os fra 1. besøg til afsluttende montering.

Kim, Torben og Inge er de mest erfarne, og har været en del af virksomheden i over 2o år. De sørger for at give deres viden videre til de ’nye’, Camilla, Heine og Sanne. Camilla har været hos St. Ajstrup i lidt over et år, og nyder stadig den smukke natur, som omgiver butikken på vejen til arbejdet. Heine har mange års erfaring fra køkkenbranchen og er i øvrigt uddannet bygningskonstruktør, mens Sanne er seneste nye medarbejder – med baggrund fra en helt anden branche, men med købmandsskabet i orden. På denne måde sørger vi for, at både værdier og kultur bevares og består, når vores erfarne medarbejdere oplærer de nye.

Butikken råder over 4000 kvadratmeter med udstillinger, hvor der er al tid i verden til at blive inspireret og nysgerrig på mulighederne. Det kan være småbørnsfamilien, der skal have et køkken, hvor husets mindste beboere kan færdes trygt uden alt for mange buler til hverken låger eller børn. Det kan også være pensionistparret, der flytter i mindre bolig og drømmer om et rum, hvor der er plads at nyde roen over et godt glas vin. Og alle dem midt imellem, for vi har løsninger for alle – i alle stilarter og alle prisklasser.

KØKKENOPSKRIFTEN ER FØRSTE SKRIDT

Når man køber et køkken, så er første skridt at få lavet en udførlig opskrift, en behovsafdækning. Det handler ikke om madlavning, men i stedet en grundig spørgeproces, som gør os klogere på vores kunder og deres behov.

Med opskriften er vi klædt på til at tegne lige præcis det køkken, der passer til både drømmen, rummet og budgettet.. Vi sætter en ære i at udfordre rummets muligheder, hvilket ofte

medfører flere bud på indretningen af drømmekøkkenet, for det kan gøre en verden til forskel, hvis man flytter kogepladen, så man kan kigge ud på den skønne natur i stedet for direkte ind i væggen. Det er bare et lille eksempel.

- Den analyse, som vi bruger tid på at lave sammen med kunden, gør, at vi er bedre klædt på til at lave lige præcis det køkken, som kunden drømmer om og som opfylder alle behov, fortæller Torben, der har været hos St. Ajstrup i 23 år.

En af de store fordele er, at konsulenterne ikke har set kundens gamle køkken før de tegner, så de ser rummet med friske øjne. Torben fortæller, at han selv måtte få en af kollegaerne til at indrette sit nye badeværelse, fordi han havde svært ved at se alternative løsninger, da han var farvet af det gamle. Det gælder for rigtig mange af vores kunder.

PROCESSEN SKAL VÆRE NEM OG BEHAGELIG

Hver af vores seks sælgere har deres egen ’café’ i butikken, som de selv har indrettet. Her har de mulighed for at invitere kunden med ind bag lukkede døre, hvor der er ro til at finde lige præcis den bedste løsning.

I St. Ajstrup gør vi mange ting på vores helt egen måde, for eksempel er sælgerne i køkkenafdelingen ikke selv ude og måle op. Det betyder, at man altid kan få fat i sin konsulent på telefonen. Det er med til at give den tillid og tryghed, som er alfa og omega for vores kunder og for os som sælgere. Det er altid en professionel opmåler, som tager sig af den opgave.

Der er mange af vores kunder, der gladeligt tager turen fra for eksempel Sjælland eller Sønderjylland. Vi vil gerne gøre den proces så nem og behagelig som muligt og har derfor indført et nyt koncept, som vi kalder ’et køkkenophold for to’. Her kan kunder, der kommer langvejs fra og vil investere et par dage i det nordjyske, få betalt en overnatning ude i Gatten ved HimmerLand.

Køkkenophold for 2 og meget mere kan du læse mere om længere fremme i vores lille fortælling.

ARTIKEL // Køkkenafdelingen 12
13 side

Hvidevarer

PRÆSENTATION // Køkkenog Hvidevareholdet 14

Hvidevareafdeling

HVIDEVAREKONSU LENT

Michael Lønstrup

Tel. 9671 4323 Mail. michael@st-ajstrup.dk

HVIDEVARE KONSULENT

Johnni Bøgelund Tel. 9671 4309 Mail. johnni@st-ajstrup.dk

HVIDEVAREKONSULENT

Karl-Åge Bæk

Tel. 9671 4321 Mail. karl-aage@st-ajstrup.dk

15 side
16

Hvordan sælger vi vores hvidevarer

I OVER 40 ÅR HAR MAN KUNNET KØBE HVIDEVARER HOS OS I ST. AJSTRUP. VI HAR

I DAG ET AF MARKEDETS BREDESTE SORTIMENTER TIL FASTE LAVE PRISER

Vores hvidevarekonsulenter Michael, Johnni og Karl-Åge udgør et stærkt hold, der har arbejdet med hvidevarer i så mange år, at de er begyndt at møde næste generation af kunder.

- Vi har efterhånden mange, der kommer med forældrene, fordi vi har solgt hvidevarerne til forældrenes første bolig, fortæller KarlÅge, der har været i butikken i 35 år.

Han har en kort og præcis forklaring på, hvad den vigtigste opgave er.

- Kunderne kommer jo fordi, de har noget, vi skal hjælpe dem med, og noget de skal have løst. Det må vi så finde ud af. Det er jo et behov, der skal løses, og det er det, vi er gode til St. Ajstrup har i mange år været kendt for lave priser og god kvalitet på hvidevarer, og det gælder stadigvæk. Man behøver ikke engang at holde et specielt øje med knaldtilbud, for vi har gode priser hele året.

- Ofte køber vi nogle store partier hjem af en kvalitetsvare, hvor prisen bliver sat ekstra godt overfor kunden. Så kan det godt være, at de kommer efter en bestemt vare, men hvis de kan få et bedre produkt til samme pris eller måske endda billigere, så vælger de fleste jo det, fortæller Michael.

PERSONLIG RÅDGIVNING

Det er helt bevidst, at vores hvidevareafdeling ikke har en webshop. Det er fordi, vi vægter den personlige rådgivning meget højt. Der er masser af steder, hvor du kan klikke og putte i kurv. Det er ikke vores forretningsmodel. Vores tre hvidevarekonsulenter kender markedet indgående og har ekspertisen til altid at finde det helt rigtige produkt, der matcher kundens behov.

Den personlige rådgivning giver Michael, Johnni og Karl-Åge hver dag i vores butik, men det klares også nemt på telefonen eller over mail. Det er en prioritet, at det skal være nemt for kunderne at få fat på vores konsulenter.

- Hvis du sender mail eller ringer, så får du svar indenfor 5-10 minutter, fortæller Michael.

De kunder, der kommer for at købe nyt køkken, nyder også godt af, at St. Ajstrup også har en stor hvidevareafdeling. Det giver et større udvalg og ekspertviden, udover hvad en almindelig køkkensælger kan tilbyde.

PRISEN ER ALTID VIGTIG

Hos os har vi en filosofi om, at vi ikke prutter voldsomt meget om

prisen, for alle skal have det rigtige med hjem til den rigtige pris.

- Det ligger simpelthen i DNA’en fra gammel tid. Hvis man sender sin gamle bedstemor afsted, der skal have nyt komfur, så skal hun ikke snydes. Hvis vi kan sælge det med rabat, så skal hun også have den nedsatte pris, lige meget om hun ville prutte om prisen ligesom de fleste nordnyder elsker, men som hun måske ikke har lyst til eller kan få sig til.. Det skal der ikke være forskel på. Hvis produktet kan sælges til en billig pris, så gælder det alle. Det skal ikke bare være for dem, der snakker højest. Det har også noget med troværdighed at gøre, fortæller Karl-Åge.

- Men der er nogen, der forsøger. Selvfølgelig er der det, griner Michael.

TILLID OG TROVÆRDIGHED

Vores tre konsulenter er nogle fornuftige nordjyske herrer, og når man møder dem i afdelingen, smitter det af på deres rådgivning. En gang imellem bliver kunden faktisk sendt ud ad døren med et godt råd i stedet for nye hvidevarer.

- Nogle gange fraråder vi simpelthen kunden at købe noget. Når der kommer en og siger, ’min opvasker laver den og den fejl eller vaskemaskinen tager ikke vand ind’, så fortæller vi, at de for eksempel skal rense et bestemt filter, for der kan godt være flere år tilbage i maskinen. Det er måske lidt dumt af os, men det gør vi, fortæller Michael.

Det er heldigvis noget kunderne sætter pris på.

- Vi har da haft mange kunder, der ringede tilbage og sagde, at det var lige præcis det, der skulle til, smiler Johnni.

Det råd efterlever vores tre konsulenter selv i privaten, hvor der ikke bliver skiftet ud med mindre, at de gamle produkter ikke kan mere.

- Det er vi nok for nærige til. Man skifter jo heller ikke konen ud, hvis det fungerer, griner Karl-Åge.

- Hvis det gamle virker, så er der ingen grund til at skifte ud, medgiver Johnni.

- Vi sælger ikke bare for at sælge. Alt vores salg bunder i tillid og troværdighed. Det kan vi ikke lave om på – det er bare sådan vi er, fastslår Karl-Åge.

- Vi har kun to typer kunder herude – tilfredse kunder og meget tilfredse kunder. Vi har ikke andre, afslutter Michael med et smil.

Hvidevareafdelingen ARTIKEL // Hvidevareafdelingen 17 side

Nyt køkken i tråd med husets ånd

FOR PARRET JAN THORUP OG HANNE HØJSLET VAR DET VIGTIGT AT FÅ LAVET ET NYT KØKKEN I TRÅD MED DEN ARKITEKTTEGNEDE VILLAS

OPRINDELIGE STIL. DRØMMEKØKKENET FANDT DE HOS ST. AJSTRUP

Hanne Højslet & Jan Thorup, Farsø

Parret ønskede at værne om den originale sjæl i huset, som var indrettet med masser af træ. Derfor beholdt de villaens oprindelige lofter, egetræspaneler og egetræsdøre, og det nye køkken skulle være i samme stil

ARTIKEL // Hanne & Jan
18

Nordic Nature

19 side

Nordic Nature

Jan Thorup, 59, har en forkærlighed for renoveringsprojekter, og da han sammen med kæresten Hanne Højslet, 55, så den arkitekttegnede villa i Farsø, slog de til.

Huset er tegnet af den danske arkitekt Poul Bjerre i 1965, og for parret var det derfor vigtigt, at renoveringen skulle foregå i husets oprindelige ånd.

De overtog den arkitekttegnede villa i oktober 2021, og i foråret 2022 gik de i gang med den helt store renovering.

- Jeg er vild med arkitektur, men udfordringen i det her projekt var at bibeholde den arkitektur, som var fra 60’er-stilen, siger Jan Thorup.

Parret ønskede at værne om den originale sjæl i huset, som var indrettet med masser af træ. Derfor beholdt de villaens oprindelige lofter, egetræspaneler og egetræsdøre, og det nye køkken skulle være i samme stil.

ET SNEDKER-VÆRDIGT KØKKEN

Hanne Højslet og Jan Thorup har to voksne børn hver, og der er fuldt hus, når familien samles med børn og børnebørn. Derfor var det vigtigt, at det nye køkken skulle rumme en stor familie. Derudover vidste Jan og Hanne, at de ønskede et køkken i høj kvalitet, som var lavet i træ.

- Jeg er oprindeligt snedker, så vi vidste og havde snakket en del om, at det skulle være noget med træ og med tapsamlinger på skuffer, fortæller Jan Thorup.

I forbindelse med Jan Thorups tidligere renoveringsprojekter har han handlet hos St. Ajstrup. Derfor lå det parret lige for, at det igen blev Køkken- og Hvidevarebrugsen i St. Ajstrup, som de gik til for at få rådgivning om deres køkkenønsker.

Køkken- og Hvidevarebrugsen i St. Ajstrup er den største forhandler af de nordjysk producerede køkkener, bad og garderober fra JKE, og da parret besøgte forretningen fandt de hurtigt det, som de ønskede.

De massive træskuffer i egetræ med tapsamlinger matchede Jan Thorup og Hanne Højslets indre billede af deres nye køkken, og de linoleums beklædte låger matchede farven på det oprindelige køkken, som var i huset.

LØSNINGSORIENTERET RÅDGIVNING

Drømmekøkkenet blev tegnet af Torben Riis, som har over 22 års

erfaring ved Køkken- og Hvidevarebrugsen i St. Ajstrup.

- Vi fik en god vejledning af Torben Riis, og han kom med flere forskellige løsningsforslag, som vi kunne vælge ud fra. Det var rigtig fint, og det har været behjælpelige hele vejen igennem, siger Jan Thorup. Det oprindelige køkken i villaen havde et varmeskab, hvor man kunne hænge sit våde tøj i frem for at bruge tørretumbleren. Jan Thorup og Hanne Højslet havde selv svært ved at se, hvordan skabet kunne integreres i det nye køkken, men med hjælp fra Torben Riis’ kreative idéer, fandt de frem til en løsning.

- Vi er glade for, at varmeskabet, der originalt var i huset, kunne bibeholdes og integreres i det nye køkken. Torben kom også med gode løsninger til, hvor vaskemaskine og tørretumbleren kunne være, så det var gemt væk i det daglige, siger Jan Thorup.

MERE I SAMME STIL

Parret fra Farsø er glade for det nye køkken, og derfor har de også valgt, at flere af husets rum skal renoveres i samme stil. Gæstebadeværelset står allerede med samme tapsamlede skuffer, som i køkkenet, og til foråret 2023 begynder parret renovering af det store badeværelse.

- Og det skal også være fra St. Ajstrup, lyder det fra Jan Thorup.

Hvordan har det været at handle hos St.Ajstrup?

- Det bedste ved at handle hos dem er, at man føler sig tryg hele vejen igennem, og man får en god rådgivning. Hvis der har været noget tvivl, og at vi gerne villehavekorrigeretnoget,såharderingenproblemer været, sigerJanThorup.

Hvad er dityndlingsspot i dit nye køkken?

- Det må være den lille barplads, hvor der er plads til to barstole, så man kan sidde og tale sammen, nården ene laver mad. Så kan jeg sidde med et glas vin, mens Hanne lavermad, grinerJanThorup.

ARTIKEL // Hanne & Jan
20

Jeg er oprindeligt snedker, så vi vidste og havde snakket en del om, at det skulle være noget med træ og med tapsamlinger på skuffer

„ 21 side
ARTIKEL // Hanne & Jan
22
Nordic Nature

Familien Højslet Thorups

køkken blev designet af

KØKKENKONSULENT Torben Riis Mail. torben@st-ajstrup.dk 23 side

6 klassikere

- FDB møbler til det gode liv

Hos St. Ajstrup har vi udstillet en del af FDBs stole, borde, sofaer og bænke, så du både kan se og røre dem i ro og mag.

Barstolenkanfåsitohøjderogitofarvekombinationer.Sortstelog sort læder, naturstel og taupe læder. Benene og sædet er udført i massiv eg, beklædt med et blødt lædersæde og metalsprosser, hvoraf tre fungerer som klassiske fodstøtter.

Sofabordet findes i 3 størrelser, og fungerer sammen som indskudsborde. Så kan et ekstra bord nemt findes frem, når man skal have lidt mere bordplads foran sofaen. Bordet er designet til dagligt brug i hjemmet. Med den rette pleje kan dette bord holde i mange år. Bordet er fremstillet i massivt egetræ. Egetræ er et naturmateriale, og der vil derfor være naturlige variationer i bordets overflade.

6 KLASSIKERE // FDB Møbler
D102
24
J168

Hiti-serien er designet af Philip Bro, og er en af FDB Møblers første lamper. Denne nye Hiti loftslampe er et nyt friskt bud på, hvordan en traditionel pendel kan se ud.

A90 Boderne Vitrineskab Væg

Vitrineskabet Boderne, er et enkelt møbel, der giver et smukt udtryk i hjemmet. Det er samtidig en praktisk opbe varingsplads med en række forskellige muligheder for funktion og placering.

J148

Vel nok et af Erik Ole Jørgensens mest kendte møbler. Møbelserien med de karakteristiske tremmer blev tegnet for FDB Møbler i 1978 - et design der holder æstetisk som funktionelt den dag i dag. En evig klassiker.

Designeren Philip Bro (f. 1962) har siden starten af 1990’erne skabt unikke designs for danske virksomheder som Georg Jensen, IKEA, Royal Copenhagen og ikke mindst LE KLINT, hvor han har skabt moderne variationer af de klassiske lamper.

U5 Hiti
25 side
U2 Hiti

Nordic Craft

26

Tidløst design til børnefamilien

JAN OG ANNE KATRINE TOFTDAHL ØNSKEDE ET PRAKTISK, TIDLØST

KØKKEN MED PLADS TIL HELE FAMILIEN. DET HAR DE FÅET MED FLERE

GODE, KREATIVE LØSNINGER FRA ST. AJSTRUP, SOM DE ALDRIG SELV HAVDE FUNDET PÅ

Anne Katrine & Jan Toftdahl,

Vodskov

For parret var det vigtigt, at det nye køkken skulle være praktisk og have god plads, så der ville være plads til den store børnefamilie. Derudover vægtede Anne Katrine og Jan Toftdahl, at køkkenet skulle være tidløst i udtrykket.

ARTIKEL //
27 side
Anne Katrine & Jan

Vi er så glade for vores jalousiskab i træ. Den løsning havde vi aldrig nogensinde selv fundet på. Kim Nielsen viste os det, da vi besøgte St. Ajstrup, og det var bare en megafed idé

Det nyrenoverede hus for enden af en villavej i Vodskov stod klar til at få monteret nyt køkken, da Anne Katrine, 41, ægtefællen Jan Toftdahl, 43, og deres tre børn flyttede ind i sommerferien 2022.

For parret var det vigtigt, at det nye køkken skulle være praktisk og have god plads, så der ville være plads til den store børnefamilie. Derudover vægtede Anne Katrine og Jan Toftdahl, at køkkenet skulle være tidløst i udtrykket.

- Vi blev hurtige enige om, at vi gerne ville have et køkken, der stadig ville være fedt om fem år. Derfor havde vi egentligt tænkt helt fra starten, at vi bare skulle have et hvidt køkken, siger Jan Toftdahl, og fortsætter:

- Vi ville rigtig gerne have en stor kogeø, fordi vores køkkenalrum er ret stort. Derudover var det afgørende for os, at vi slap for at have en stor emhætte hængende lige i hovedet, når man står og laver mad. Den skulle være integreret i komfuret.

DE FEDE LØSNINGER

Anne Katrine og Jan Toftdahl tog den knap 50 km lange køretur ud til Køkken- og Hvidevarebrugsen i St. Ajstrup, for at få den rette rådgivning til deres valg af nyt køkken.

Her blev de taget varmt imod af køkkenkonsulenten Kim Nielsen, der fremviste JKE-køkkenernes forskellige muligheder og udtryk.

- Her fik vi øjnene op for de fingertappede skuffer, som vi har valgt på den ene side af vores kogeø. Det havde vi nok ikke valgt, hvis vi var alene om det, men det giver rigtig meget til køkkenet, siger Jan Toftdahl.

Kim Nielsen kom efterfølgende hjem til parret og så sig omkring i det nybyggede hus i Vodskov. Bagefter tegnede han forskellige løsninger, der matchede Anne Katrine og Jan Toftdahls ønsker, og som samtidigt skubbede dem i nye spændende retninger.

- Vi har fået lavet en bordplade, der er koblet på enden af kogeøen, hvor man kan sidde med to barstole. Det var også en fed løsning, som Kim Nielsen kom med. Jeg valgte selv at få lavet den plade, så det kunne blive i det samme træ, som vores spisebord er lavet af. Men idéen kom fra St. Ajstrup, og vi syntes bare, at det var en fed løsning, fortæller Jan Toftdahl.

KØRETUREN VÆRD

Køkken- og Hvidevarebrugsen i St. Ajstrups store erfaring med rådgivning og køkkendesign kom også til udtryk, da Anne Katrine og Jan Toftdahl blev introduceret for endnu kreativ idé fra Kim Nielsen, som de ikke selv havde overvejet.

- Vi er så glade for vores jalousiskab i træ. Den løsning havde vi aldrig nogensinde selv fundet på. Kim Nielsen viste os det, da vi besøgte St. Ajstrup, og det var bare en megafed idé. Alle de daglige ting, man har stående på køkkenbordet, kan gemmes væk derinde. Det er super, siger Jan Toftdahl.

Foruden køkkenet har familien også valgt at købe inventar til bryggers, to badeværelser og et walkincloset hos Køkken- og Hvidevarebrugsen i St. Ajstrup, som er valgt i samme tidløse, hvide udtryk fra JKE. Jan Toftdahl og familien er meget tilfredse deres nye hjem, hvor de har kunne få kyndig rådgivning til alle rum og kunne handle det hele under samme tag.

- Jeg vil klart anbefale St. Ajstrup. Jeg vil hellere køre lidt længere for at komme til at snakke med de rigtige mennesker, så for os har det været køreturen værd, fastslår Jan Toftdahl.

Hvad er dityndlingsspot i dit nye køkken?

- Det er kaffemaskinen! Vi snakkede rigtig meget, om viskullehavetoovneellerenovnogenkaffemaskine. Der var ikke rigtigt plads til alle tre ting, for det ville komme tilat se mærkeligt ud. Men så snakkedevi om, hvornår vi nogensinde har haft brug for to ovne. Det kunnevi egentligt ikke komme i tanke om. Så blevdet en ’no-brainer’, at vi skulle have en kaffemaskine integreretoverovnen.Denbrugervimangegangeomdagen, fortællerJanToftdahl.

Hvordan har det været at handle hos St.Ajstrup?

- Vi har fået en uovertruffen god service, mens vi på samme tid er blevet trykket lidt på maven og udfordret på nogle ting. Man får en rigtig god behandling ogengodkvalitettilfornuftigepenge.Jegsynes,atSt. Ajstrup har nogle kyndige nordjyder ansat, der møder folk i øjenhøjde. De kalder en spade for en spade, og det er et rart sted at komme, sigerJanToftdahl.

ARTIKEL // Anne
& Jan
29 side
Katrine
Nordic Craft

Nordic Craft

30
ARTIKEL //
køkken blev designet af KØKKENKONSULENT Kim Nielsen Mail. kim@st-ajstrup.dk 31 side
Anne Katrine
& Jan
Familien Toftdahls

Teknik og Service

PRÆSENTATION // Teknik og Service 32

Teknik og Service

LAGER/OPMÅLING

Carsten Nielsen

Tel. 4081 2780

LAGER/UDSTILLING

Gert Riis Tel. 9671 4304

Mail. gert@st-ajstrup.dk

CHAUFFØR

Jan Hansen

SERVICEANSVARLIG

Per Andersen

Tel. 2061 9276

Mail. pa@st-ajstrup.dk

LAGER/KØKKENMONTAGE

Jens Nørager Tel. 3028 2838

33 side

Med hænderne skruet godt på

DET ER OFTE MEDARBEJDERNE HOS TEKNIK- OG SERVICEAFDELINGEN, VORES

KUNDER MØDER, NÅR DE FOR EKSEMPEL SKAL HAVE MÅLT OP TIL DERES NYE

KØKKEN ELLER SKAL HAVE MONTERET NYE HVIDEVARER. DERUDOVER SØRGER

HOLDET FOR AT UDSKIFTE DE FLOTTE KØKKENUDSTILLINGER OG AT ALT FUNGERER, SOM DET SKAL I BUTIKKEN

Teknik- og serviceafdelingen kunne egentligt godt slå en proper næve, hvis der blev behov for det, for på holdet har vi faktisk hele to tidligere Danmarksmestre i henholdsvis boksning og selvforsvar. Men nu er det heldigvis mest nordjysk lune og et par hænder, der er skruet rigtig på, som er fællesnævneren for vores medarbejdere i afdelingen.

NORDJYSK ORDENTLIGHED

Per Andersen er serviceansvarlig, og så er det ham, der kan prale af hele to titler som Danmarksmester i boksning. Da der med et glimt i øjet bliver fortalt, at han er den eneste fra St. Ajstrup, der er blevet knockoutet på fjernsynet, må han alligevel protestere. - Jeg er faktisk aldrig blevet knockoutet, mens jeg har været i fjernsynet, siger han med et smil.

Man kan møde Per, når han er med til at montere køkkener eller tager sig af en servicesag hos vores kunder. Hvis det skulle ske, at der er noget, der skal udbedres, så er det nemlig en mærkesag hos St. Ajstrup, at man ikke skal vente længe på en løsning. Vores teknik- og serviceafdeling er et erfarent hold, der sætter en ære i nordjysk ordentlighed, og de ved, hvad de har med at gøre.

Hos os er det ikke sælgerne, der kører rundt til kunderne og måler op til det nye køkken. Det er i stedet professionelle opmålere, som Carsten og Jens, der tager sig af den del. Jens monterer også køkkener, og Carsten kan man også møde, når han monterer hvidevarer. Jens er i øvrigt den anden tidligere Danmarksmester - i selvforsvar.

HUSETS SCHWEIZERKNIV

Vi har også et stærkt og erfarent hold af eksterne montører, som kører rundt og sørger for, at køkkenerne bliver sat op og efterladt til kunden i den høje standard, som vi står for.

Ordentlighed og grundighed er to begreber, der er hamret ind i vores DNA, og hver dag stræber vi efter at gøre det rigtigt første gang, for som et velkendt motto lyder; ’Hvis du ikke har tid til at gøre det ordentligt nu, hvornår har du så tid til at gøre det om?

Fjerdemanden Gert har ansvaret for hele vores hus i St. Ajstrup. Det er ham, der monterer de nye udstillinger, når noget skal skiftes ud, og så er han viceværten, der tager sig af alt det praktiske. Han kan både lidt med strøm og det håndværksmæssige er i top., og skulle der være et stykke smedearbejde, evt. en Quooker, der skal tilsluttes, så kan han også det.

- Han er en schweizerkniv, der løser alt, hvad der er af store og små opgaver, fortæller Claus, der er direktør for St. Ajstrup.

Det er dette erfarne hold, der er med til hver dag at få vores butik til at stå knivskarpt og servicere kunderne, så de aldrig skal vente længere end nødvendigt på hverken montering eller service.

Femtemand Jan Hansen, der er chauffør, var selvfølgelig på landevejen med hårde hvidevarer, da fotografen var på besøg. For kort tid siden fejrede han 25-års jubilæum. 25 år uden en sygedag og mere end 1 million km på landevejen.

ARTIKEL // Familien Fanoe
ARTIKEL // Teknik og Servce
Teknik og Service
„ 34
Han er en schweizerkniv, der løser alt, hvad der er af store og små opgaver, fortæller Claus
35 side

Gennemført sommerhusstemning hos Heidi og John

Nordic Craft

-Vi harværet godt tilfredse med St.Ajstrup Hvidevarebrugs. Og særdeles Torben Riis som har været en god sparringspartner ved valg af køkken og inventar hertil. Han har trods rettelser fra vores side tilrettet tegninger mange gange, så køkkenet blev lige som ønsket. Meget erfaring, kompetent og super service.

- Torben tog sig altid tid til os, både når vi besøgte butikken, og når vi ringede.

- Butikken havde mange udstillede modeller af køkken, så vi fik set de forskellige løsninger inden køb.

- Vi vil helt klart anbefale St. Ajstrup til andre og selv bruge dem næste gang.

J
KENordicCra f t
Heidi & John, Blokhus
KØKKENCASE // Heidi & John
36
37 side

Det perfekte køkken for StineogNicklas

- Den bedste oplevelse var, at St. Ajstrup gjorde en stor indsats i at få enderne til at hænge sammen, så vi kunne få lukket aftalen. Derudover var det selvfølgelig de helt unikke linoleumslåger, som kun JKE havde.

- Vi følte os bestemt trygge hos konsulenterne. Vi fik tegnet mange forskelligeløsningerførvifandtfremtildenheltrettemodeltilvores hjem.Detvardejligt,atdekreativetankerkunnefålovatfoldesigud i samarbejde med St. Ajstrup.

- Vi vil med sikkerhed anbefale St. Ajstrup - de har nogle fine kvalitetsløsninger og god behandling i handelsprocessen.

Nordic Craft

KØKKENCASE // Stine & Nicklas
Stine & Nicklas, Aalborg
og familien har fået designet køkken
Nordic
KØKKENCASE // Sanne 39 side
Sannes drømmekøkken med landlig idyl Sanne
til deres hus på landet.
Classic

Romantik og almuestemning i det nye køkken på Oxholm Gods

Oxholm Gods har fået designet nyt køkken, der passer til rammerne på godset.

KØKKENCASE // Oxholm Gods
40
Nordic Classic
41 side
KØKKENCASE // Oxholm Gods
42
Nordic Classic
43 side

Laila og Pouls ønsker blev indfriet

- Det harværet en super god oplevelse hele vejen igennem.

- Konsulenten Heine Vammen var rigtig god til at lytte og indfri vores ønsker med nogle gode løsninger.

- Heine Vammen var super god til at få løst de forhindringer, dervar undervejs. blandt andet en snestorm, derdrilledeved levering afkøkkenet og nogle ting somvari restordre. Dem kom han med løbende så montøren kunne komme videre.Virkelig god service.

- Vi fik dem faktisk selv anbefalet, og vi vil helt sikkert bruge St. Ajstrup igen.

KØKKENCASE // Laila & Poul N ordic OneBas i c
Laila & Poul, Aars

Lyst og rummeligt køkken hos

Susanne og Jesper

KØKKENCASE //
Nordic Classic 45 side
Susanne og Jesper har fået designet køkken til deres nyrenoverede hus.
Susanne & Jesper

Witt

Er du en feinschmecker med sans for livets gode sider? Uanset om du samler på vin eller blot stiller krav til det indhold, du skænker i de højstilkede glas, vil du have glæde af et specialkøleskab til vin. Måden du opbevarer vinen på, er afgørende for dråberne i flasken. Temperaturer, lys og omgivelsernes udformning sætter sine spor på indholdet, som kan blive fordærvet, hvis ikke flaskerne opbevares korrekt.

Siemens

Har du vinflasker, som stiller forskellige krav til temperaturen? Det er ikke alle vine, der har brug for at blive opbevaret på samme måde. Heldigvis betyder det ikke, at du behøver at investere i flere skabe. I stedet kan du vælge en udgave med to zoner, som kan indstilles med forskellige temperaturer. Det betyder, at du trygt kan udvide vinsamlingen, for opbevaringen er sikret.

MUST-HAVES // Quookers & Vinkøleskabe
TIL DET MODERNE KØKKEN
must-haves
Siemens KW16KATGA Sølv Siemens KU21WAHG0 Sort Witt WU6082T-2B39 Sort
46
Witt WCI60188-2BG Sort

Quooker

Quooker er vandhanen, der kan det hele. Fra den samme hane kan du få 100 °C kogende vand, afkølet vand og vand med brus. En Quooker i køkkenet giver dig plads på køkkenbordet. Væk med elkedel, kaffemaskine og farvel til vandflaskerne i køleskabet.

Thermex

Vin er sart, og selv de mindste påvirkninger kan have fatale konsekvenser for flaskerne. Især er indholdet følsomt over for lys. Vil du beskytte flaskerne mod UV? Du tager vare på flaskerne ved at lægge dem i et køleskab, der skærmer dem mod UV-stråling. Her kan flaskerne udvikle sig og modne, uden at du skal bekymre dig om, hvorvidt de påvirkes negativt af solens stråler, mens de lagrer.

Thermex Winemex 145 Yellowline Thermex Winemex 7 Yellowline Nordic Square, bruneret messing Classic Fusion Square, rustfri stål
47 side
Fusion Round, bruneret messing

Moderne og fuldendt stil hos Trine og Thor

Nordic Craft

- Det harværet en rigtig god oplevelse, og selvom vi købte køkken, bad og bryggers i en tid med materialemangel og lange ventetider, mærkede vi det ikke i vores handel med St. Ajstrup.

- Foruden det enormt søde og imødekommende personale, må den bedste oplevelse ved handlen være køkkenkonsulenten Torbens evner tilat fåvores tankerog idéertilat blive „virkelighed“ i form af3D-tegninger. Vi ervirkelig imponeret over, hvor godt vores færdige køkken ligner tegningerne, somTorben startede ud med.

- Vi har hele vejen igennem følt, at vi handlede et sted, hvor faglighed, kvalitet og kundeservice var af øverste hylde. Det gav en stor tryghed i forbindelse med handlen.

- Vi har allerede anbefalet St. Ajstrup til blandt andet venner og kollegaer, som skal skifte køkken eller lave nyt badeværelse. Vi vil helt sikkert bruge St. Ajstrup igen i fremtiden, nårvi eksempelvis skal renovere badeværelse på 1. sal.

Trine & Thor, Skørping

KØKKENCASE // Trine & Thor
48
49 side

De bedste løsninger for Sanne & Erik

- Den samlede oplevelse harværet meget positiv.Vi kom med”blankt”papirogharifællesskabmedkonsulentenhosSt.Ajstrupudvikletenløsning, somviharværetmegettilfredsemed.Dialogenharværetmegetkonstruktiv,ærligogkritisk,nårpåkrævet.Viharfåetnogleafvoreegneideer”skudt ned”, hvilketvi efterfølgende harværet meget glade for. Gennem hele forløbet har vi kun haft to gennemgående kontakter personer – konsulenten og montøren, som vi har haft al dialog med og derved undgået irriterende og tidskrævende mellemled.

- Den bedste oplevelse i forbindelsen med handlen var, at de små misforståelser, der naturligt vi være undervejs i et så stort projekt, hver gang er blevet løst effektivt til vores fulde tilfredshed .

-Vivil absolut anbefale St.Ajstrup –vi følte os trygge fra start tilslut.

Sanne & Erik, Arden

Nordic Inline

KØKKENCASE // Sanne & Erik

Fuldkommen løsning hos Anni & Jacob

Anni og Jacob har fået designet nyt køkken, badeværelse, garderobe i entré med viktualierum samt klædeskabe i soveværelset til deres nyrenoverede hus.

Nordic Silk KØKKENCASE //
&
51 side
Anni
Jacob

Nyt køkken med plads til hele familien hos Mette og Peter

Mette og Peter har fået designet køkken til deres nyrenoverede hus. KØKKENCASE // Mette & Peter Nordic Craft 52

Enkelt og stilrent hos Pia og Keld

- I forbindelse med at skulle investere i et ny køkken kigger man sig ofte omkring hos de forskellige køkkenfirmaer. Vi bestemte os ret hurtigt for at kigge forbi St.Ajstrup og det ervi ikke fortrudt.Vi blevmødt afenvenlig og kompetent salgskonsulent og efter vores først møde hos St. Ajstrup blev vi ret hurtigt enige om, at det var der, vi skulle købe vores nye køkken. De kunne tilbyde et kvalitetskøkken med alt hvad det indebærer – hårde hvidevarer og opsætning af køkkenet, som blev udført af en dygtig montør. Ingen mangler og alt fungerede som forventet.

- Salgskonsulenten lyttede til vores ønsker om et nyt køkken, men turde også at udfordre os på indretningen, hvilket resulterede i en anden og meget bedre indretning afvores nye køkken, hvilketvi er super glade for.

- Vi blev modtaget af en kompetent konsulent i en behagelig afslappet atmosfære.

-Vivilhelt sikkert anbefale St.Ajstrup. Det harvi allerede gjort – detvaren super oplevelse. Salgskonsulenten har lovet at vores nye køkken holder i mange år, men står vi og skulle skifte vores badeværelse eller have et nyt køkken ivores sommerhus, så kiggervi helt sikkert forbi igen.

Pia & Keld, Pandrup

KØKKENCASE // Pia & Keld
c
N ordic OneBas i

Samlingspunktet

-Vioplevedeetdygtigtogprofessioneltteam-helevejenrundt fra idéfasen og tildet færdige køkken. Storros tilkøkkenmontøren for opsætning - flot og præcist håndværk!

-Viviltilenhvertid anbefale St.Ajstrup - hvilketvi også allerede har gjort. Det giver næsten sig selv, at vi meget gerne bruger St.Ajstrup en anden gang.

Helene & Michael, Nibe

KØKKENCASE // Helene & Michael
54
hos Helene og Michael
Nordic Craft

Brugsen

- Danmarks mindste Brugs

ARTIKEL // Lokal Brugsen
56

Lokal Brugsen St. Ajstrup

VED FØRSTE ØJEKAST LIGNER ST. AJSTRUP ’BARE’ EN LILLE HYGGELIG BRUGS. MEN RUNDT OM HØJRE HJØRNE AF BUTIKKEN LIGGER INDGANGEN TIL KØKKENOG HVIDEVAREBUTIKKEN, DER SOM EN ALADDINS HULE ÅBNER SIG OP OG ÅBENBARER EN ENORMT STOR KØKKEN- OG HVIDEVAREAFDELING. MEN BRUGSEN –DEN LILLE LOKALE - FINDES STADIG I BEDSTE VELGÅENDE. DANMARKS MINDSTE BRUGS, MEN MED STORT SORTIMENT OG UTROLIG HYGGELIG

Når man bevæger sig ind i den lille dagligvarebutik, er det næsten som at træde ind i en tidslomme. På trods af den beskedne størrelse har vi et overraskende stort udvalg på hylderne, som de lokale i St. Ajstrup nyder godt af.

EJET AF MEDLEMMERNE

Brugs-lokalet fylder ikke meget hos os, men det er faktisk den butik, som hele virksomheden bygger på.

- Brugsen er vores arnested – det er her, det hele udspringer fra, fortæller Claus, der er direktør hos St. Ajstrup.

- Det her er St. Ajstrup brugsforening – AMBA, og vi er ikke ejet af andre end vores medlemmer. Jeg har en lokal bestyrelse, som jeg referer til, og, ligesom almindelige brugsforeninger, har vi en generalforsamling en gang om året, forklarer Claus.

er vores arnested – det er her, det hele udspringer fra, fortæller Claus, der er direktør hos St. Ajstrup

Når man tænker på alle de små dagligvarebutikker i mindre byer, der er lukket i de senere år, så er vi glade for den unikke konstellation, som vi er en del af i St. Ajstrup. På grund af bagbutikken med køkkener og hvidevarer kan vi holde brugsen åben, så lokalområdet stadig har en dagligvarebutik i nærheden. Det er vi faktisk ret stolte af at være en del af.

Brugsen 57 side

Lokal Brugsen

BUTIKSASSISTENT Hanne Højslet BUTIKSASSISTENT Lone Holm BUTIKSASSISTENT Lonnie Greth
ARTIKEL // Lokal Brugsen 58

DET STARTEDE MED BRUGSEN

Det var brugsen, der lagde grundlaget for vores store bagbutik. - Det er hele præmissen. Inden alt det her blev bygget, der var brugsen der. Det startede med den, fortæller Claus. Idéen om brugsforeninger kom fra England, hvorefter det spredte sig til Tyskland. Den første danske brugsforening åbnede i Thisted i 1866 af pastor H. Chr. Sonne, hvor formålet var, som det stod skrevet i vedtægterne: “Foreningens formål er ved frivillige bidrag af medlemmerne at danne et fond, for at sætte dem i stand til et fordelagtigere indkøb af livsfornødenheder” (kilde arbejdermuseet.dk).

Dengang handlede det om at gøre livet nemmere og lidt mere fair for de nederste i samfundet, så de fik en mere ligeværdig position i samfundet. Livsstandarden i det danske samfund er blevet højnet siden da, men en del af tanken bag brugsforeninger lever videre hos os i St. Ajstrup. Selvom bagbutikken er blevet en rigtig god forretning, så sidder der ikke en rigmand et sted og skummer fløden, hvilket er kommet vores kunder til gode i alle årene. Det gælder både dem, der handler i brugsen og de kunder, der mest kommer for at handle køkken og hvidevarer i vores velassorterede bagbutik. Hos os har det nemlig altid været en prioritet at have faste lave priser hele året, og behandle vores kunder ordentligt.

EN DEL AF LOKALSAMFUNDET

Igennem årene har det altid været vigtigt for os at støtte op om lokalsamfundet, hvor vi blandt andet har medvirket til opførelsen af byens forsamlingshus, legeplads, gadebelysning, julebelysning, vandværk og byskilt.

Derfor er det også til glæde for alle, at vores brugs, som faktisk er Danmarks mindste, får lov at holde åben, så der er nemme indkøbsmuligheder. Vi kan varmt anbefale et besøg i vores hyggelige forbutik, der ligger i de smukkeste omgivelser. Næste gang du skal kigge på nyt køkken eller hvidevarer, så benyt muligheden for at få klaret indkøbene i ro og mag. Det er endnu en god grund til at besøge os.

Og priserne er altid faste og lave – præcis som vores hvidevarer. Du kan altid gøre en god handel i den lille lokale..

3 piger i brugsen

en stor ære i at finde de rigtige varer til de rigtige priser til alle vores lokale kunder

„ 59 side
Vores
sætter
PRÆSENTATION // Ledelse, Administration 60
Administration

Ledelse og Administration

DIREKTØR

Claus Nielsen

Tel. 9671 4331 / 2120 9523

Mail. claus@st-ajstrup.dk

ØKONOMIASSISTENT

Hedi Bøgh Hedegaard

Tel. 9671 4315

Mail. hedi@st-ajstrup.dk

ØKONOMICHEF

Lis Nielsen Tel. 9671 4317 Mail. lis@st-ajstrup.dk

KUNDEMODTAGELSE

Lene Borregaard Tel. 9671 4318

Mail. lene@st-ajstrup.dk

ØKONOMIASSISTENT

Anne Dorte Juul-Nyholm

Tel. 9671 4316

Mail. adj@st-ajstrup.dk

61 side
ARTIKEL // Familien Fanoe
Lis Anne Dorte Hedi
62
Lene

Balance i arbejdslivet med tid til familie og fritid er vigtigt

DER ER KORT VEJ FRA LEDELSE TIL MEDARBEJDERE I ST. AJSTRUP, HVOR RESPEKTEN FOR HINANDEN OG FOR KUNDERNE ER ALTAFGØRENDE FOR DEN RO OG ORDENTLIGHED, SOM GENNEMSYRER HELE VORES VIRKSOMHED. HER SKAL

VÆRE PLADS TIL SMIL OG ARBEJDSGLÆDE

LIVET ER ANDET END ARBEJDE

St. Ajstrup er en virksomhed, der er bygget på et grundlag af ordentlighed og respekt for både medarbejdere og kunder. Derfor er det en meget bevidst beslutning, at vi holder lukket om lørdagen, for der skal være tid til andet end arbejde. Ganske vist holder vi 6 store Åbent Hus søndage om året, men ellers holder vi lukket i weekenderne.

- Der er tid til at koble af og være sammen med familien. Når man er på arbejde lørdag, er der kun lige en lille søndag, før man skal afsted igen. Det skal ikke undervurderes, fortæller Claus, der er direktør for St. Ajstrup.

Derfor er der heller ikke nogen, der arbejder 60 timer om ugen. Vi prioriterer en normal arbejdsuge på omkring 37 timer, og det er muligvis derfor, vi endnu ikke har haft problemer med stresssygemeldinger, som ellers fylder meget i samfundet i øjeblikket.

- Vi tænker på vores medarbejdere som et aktiv, og derfor har de været her i så mange år. Det samme gælder kunderne. Vi er 100% ærlige i vores rådgivning og sælger kun det, som kunden har brug for, i stedet for at oversælge eller pådutte. Vi vil jo gerne have, at de kommer igen, fortæller Claus.

Hvis man læser tilbagemeldingerne fra kunder på for eksempel Trustpilot, er det et meget godt billede af, hvad der gør os hos St. Ajstrup til noget helt specielt.

- Det er jo historien om, hvordan vi gør, smiler Claus.

DER ER STYR PÅ SAGERNE

Administrationen hos St. Ajstrup har for nylig gennemgået en større renovering, så man bliver mødt af flotte nye faciliteter, hvor medarbejdere kan mødes på kryds og tværs i de åbne lokaler for at sparre med hinanden. Nederst i administrationen finder man

Vi tænker på vores medarbejdere som et aktiv, og derfor har de været her i så mange år. Det samme gælder kunderne. Vi er 100% ærlige i vores rådgivning og sælger kun det, som kunden har brug for, i stedet for at oversælge eller pådutte. Vi vil jo gerne have, at de kommer igen, fortæller Claus

bogholderiet og selvom vi befinder os i Nordjylland, så er der altså ingen kreativ bogføring her.

Der er på alle måder styr på sagerne hos os, hvilket vores medarbejdere sætter stor pris på.

- Tingene er i orden. Det er skønt at komme et sted hen, hvor der er styr på tingene – nye produkter kommer altid hurtigt ind i udstillingen, i stedet for at man står med noget, der var på mode for tre år siden. Det har altid været i orden herude. Vi skal ikke bede om det to gange, før tingene bliver lavet. Det er skønt. Det har altid været dejligt at være herude, afslutter Kim, der har været konsulent i køkkenafdelingen i 19 år.

Ledelse og Administration
„ PRÆSENTATION // Ledelse, Administration 63 side

Få et GRATIS og afslappende ophold på et lækkert resort inkl.

morgenmad

Køkkenophold for 2 Sov på dine valg og drøm videre

Snup en overnatning, imens vi tegner og regner

Med et showroom på 4.000 m2 er vi en af Danmarks største forhandlere af køkkener og hvidevarer, og vi ved, at vi har noget for enhver smag.

Vi ved også, at vi ligger helt ude, hvor kragerne vender, og derfor har vi gjort det nemt for jer kun at tage turen én gang. Så mens I snupper en overnatning på vores regning, slipper vi kreativiteten løs, og tegner og regner på jeres uforpligtende tilbud, så I kan komme hurtigt videre med jeres køkkendrømme.

Book dit køkkenophold på tlf. 98 35 53 11 eller skriv til os på kontakt@st-ajstrup.dk

Dag 1 Dag 2 Vi har gjort det hyggeligt, nemt og effektivt at købe nyt køkken Møde ved St. Ajstrup. Vi vender tanker, skitser og budget. Overnatning inklusiv lækker morgenbuffet Gennemgang af skitser. Vi laver et konkret tilbud til dig
65 side
Afvent dit nye køkken og drøm videre derhjemme

Vi ses på landet

Allerede på vej til St. Ajstrup kan man mærke skuldrene sænke sig. Lige meget, hvor du kommer fra, så er der garanti for smuk nordjysk natur som følgesvend på din vej. Her er bølgende marker, skov og endda et kig til fjorden.

St. Ajstrup råder over 4.000 inspirerende kvadratmeter, der er fyldt med markedets største udvalg i køkkener, bad, garderobe og hårde hvidevarer. Vores dygtige konsulenter er klar til at hjælpe dig på vej med nærværende rådgivning i øjenhøjde, ligegyldigt om du skal have skiftet vaskemaskinen ud eller havde opfyldt drømmen om det helt rigtige køkken, hvad enten du er bidt af gastronomi, og bruger timevis på at nusse om dit næste mesterværk, eller evnerne mest af alt egner sig til en god omgang spaghetti med kødsovs.

Køkkenet er et af de rum, hvor vi bruger mest tid sammen med dem, vi holder af, så det skal helst være et rart sted være. Det er her, vi tanker op og får ny energi, og indretningen skal understøtte familiens naturlige rytme. Måske skal der være plads til børnene ved kogeøen, så lektietid bliver til en hyggelig stund under madlavningen. Det kan også være her, hvor skuldrene sænker sig efter hverdagens trummerum med et godt glas vin, der selvfølgelig har fået den helt rigtige temperatur i det indbyggede vinkøleskab.

I køkkenafdelingen hos St. Ajstrup har vores konsulenter til sammen over 70 års erfaring i at tegne køkkener, så vi tør godt prale med, at de er mestre i at se nye muligheder, der gør husets hjerte til dit nye yndlingsrum. Hos St. Ajstrup er vores vigtigste opgave at lytte til jer, så vi kan skabe lige præcis jeres drømmekøkken ud fra de behov og ønsker, som I kommer med.

På turen hjem er der god tid til drømme videre og fordøje alle de nye indtryk, I har fået. Hvis der dukker spørgsmål eller overvejelser op undervejs, så er jeres faste konsulent altid klar ved telefonen, for det er vigtigt, at I er trygge og tilfredse igennem hele processen. Det kan for eksempel være, at I overvejer om det i virkeligheden skulle have været den anden bordplade eller om en ekstra ovn ville være prikken over i’et. Konsulenten er jeres sparringspartner, der gerne hjælper med både små og store spørgsmål.

// Vi ses på landet
66
-Såtagenturpålandetogladdiginspirere.Vilover,atdeterturenværd.
67 side
Vi ses på landet - det er køreturen værd St. Ajstrup Brugsvej 7, St. Ajstrup 9240 Nibe T +45 98 35 53 11 kontakt@st-ajstrup.dk Mandag-fredag: 9:00-17:00 Lørdag-søndag: Lukket - eller efter anden aftale.
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.