Cosplay Line #2

Page 1


COSPLAY LINE Καλώς ήρθατε στο COSPLAY LINE το πρώτο Ελληνικό περιοδικό αφιερωμένο στο cosplay. Εδώ θα μπορείτε να βρείτε κάθε μήνα τους κορυφαίους Έλληνες και ξένους cosplayers, tutorials για να μάθετε όλα τα μυστικά του cosplay, φωτογράφους, events και γενικά ό,τι έχει να κάνει με το cosplay στην Ελλάδα και όχι μόνο.


Περιεχόμενα Σελίδα 3-6: Cosplayer Feature – Darkenya Cosplay Σελίδα 7-10: International Cosplayer Feature – Smirka Cosplay Σελίδα 11-14: Photographer Feature – Zak Viemon Σελίδα15-18: Craft Feautre – Black Worbla Σελίδα 19-22: Craft Tutorial – Katarina’s blades Σελίδα 23-24: Meet Art-Time Σελίδα 25-28: Make up Tutorial – Anime face Σελίδα 29-30: Event – Gameathlon Σελίδα 31-32: Gameathlon First Place – Rene Polumorphous Σελίδα 33-34: Gameathlon Second Place – Alexander Beis Σελίδα 35-36: Gameathlon Third place – AngieV Cosplay Σελίδα 37-38: Upcoming event – 5 χρόνια GO Radio Σελίδα 39-40: Meet Cosplayers//GR Σελίδα 41-44: Top 10 cosplay characters suggestions Σελίδα 45-46: Ζώδια


Cosplayer Feature

Darkenya cosplay

Cosplay Line Magazine Ασχολείσαι με το cosplay αρκετά χρόνια. Ποια ήταν η πρώτη σου στολή και τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με αυτό?

Η Μαίρη Μυλωνά, γνωστή σαν Darkenya Cosplay, είναι μια από τις πιο αγαπητές cosplayers της Ελλάδος. Ασχολείται με το cosplay αρκετά χρόνια και κάνει συχνά εμφανίσεις σε μεγάλα συνέδρια και σε τοπικά events σε όλη την Ελλάδα. Έχει φέρει στην ζωή μερικούς από τους πιο iconic χαρακτήρες από αγαπημένα μας video games όπως το League of Legends , το World of Warcraft, το Hearthstone και πολλά ακόμα, χωρίς όμως να λείπουν και οι occasional waifus από τα anime της καρδιάς μας!

3

Darkenya Cosplay

H πρώτη μου απόπειρα ήταν η Pentakill Sona από to League of Legends αλλά δεν το λες και cosplay, μιας και τότε δεν ήξερα καν τη λέξη αυτή! Η όλη ιδέα είναι ότι ήμουν αρκετά τρελή για να πάρω μέρος σε έναν διαγωνισμό cosplay ενώ δεν ήξερα καν περί τίνος πρόκειται. Ο φίλος μου, μου είπε ντύσου σαν την Sona φτιάξε ένα πιάνο και πάμε να περάσουμε καλά. Έτσι και έγινε! Κατέκτησα τη δεύτερη θέση και μετά έφτιαξα το πρώτο κατά τη γνώμη μου cosplay (μιας και είναι όλο χειροποίητο) την arcade Sona, με την οποία έψαξα και έμαθα το εν λόγω hobby! Κατενθουσιάστηκα με την ιδέα ότι όντας gamer για αρκετά χρόνια πλέον

@darkenya_cosplay

μπορούσα να φέρω εν ζωή τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και να γίνω κάθε φορά ένας από αυτούς! Έ χουμ ε δει π ολλά g a mi n g cosplay από εσένα αλλά και από anime. Ποια είναι η αγαπημένη σου πηγή έμπνευσης και τι είναι αυτό που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ αλλά θα ήθελες? Ξεκάθαρα η αγαπημένη μου πηγή είναι τα games, στα anime υπάρχει πάντα η δόση της πραγματικότητας ενώ στα games όλα είναι φανταστικά, σπάνια θα δεις κάτι το οποίο φοράνε οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή. Αυτό που δεν έχω δοκιμάσει και θα ήθελα είναι κάποιο τερατόμορφο cosplay, εκεί πλέον γίνεσαι κάτι τελείως διαφορετικό, δεν έχεις πλέον ανθρώπινη υπόσταση.


“Δεν ξέρω αν θα τολμούσα να σταθώ σε φωτογράφιση δίπλα σε ξένους cosplayers (...) θα με έκανε να νιώσω άβολα!” Ποια στολή ήταν η πιο απαιτητική Ποια είναι τα πιο σημαντικά στο να την φτιάξεις και πόσο στάδια όταν φτιάχνεις μια νέα στολή? καιρό σου πήρε?

να είναι δεμένα σωστά και να στέκονται όπως πρέπει για Live παρουσίαση.

Θα τα χωρίσω κάνοντας ένα πλάνο. Α) Το ξεκίνημα της δημιουργίας. Ο διαχωρισμός και η σωστή σειρά για εμένα είναι το σημαντικότερο. Πρέπει να ξεκινάς με τα πατρόν, που είναι το δυσκολότερο κατά τη γνώμη μου και όχι με την ολοκληρωτική κατασκευή ενός μόνο μέρους της στολής.

Με ποιες Ελληνίδες και ξένες cosplayers θα ήθελες να συνεργαστείς σε κάποια φωτογράφιση?

Ήταν ο Demon hunter από το World of Warcraft. Γενικά το WoW είναι ένα παιχνίδι ,στο οποίο οι στολές έχουν πολλές λεπτομέρειες και δύσκολα πατρόν. Είχα ξανασχοληθεί με τα Led στο παρελθόν φτιάχνοντας την Jinx, αλλά στο συγκεκριμένο το παράκανα μιας και το απαιτούσε η στολή. Αναγκάστηκα να μάθω τι είναι το arduino και να φτιάξω ολόκληρο κύκλωμα για να συνδέεται με usb σε powerbank. Ο χρόνος ήταν περιορισμένος οπότε σε αυτό είχα βοήθεια. Αυτό λοιπόν και τα προσχέδια ήταν το δυσκολότερο part μιας και τα περισσότερα κομμάτια ήταν διπλά και έπρεπε να είναι όμοια. Μου πήρε δυο εβδομάδες γιατί έπρεπε να παρουσιαστεί στο release του Εxpansion που είχε προκαθορισμένη ημερομηνία. Αν είχα παραπάνω χρόνο θα γινόταν καλύτερο και σίγουρα λιγότερο επίπονο όταν το φοράω.

Δεν ξέρω αν θα τολμούσα να σταθώ σε φωτογράφιση δίπλα σε

Β) Η Σύνδεση. Για την εύκολη μεταφορά ενός cosplay και για την αλλαγή κάποιας πιθανής βλάβης όλα τα κομμάτια πρέπει να ενωθούν ανάλογα και να υπάρχουν κρυφοί βολικοί χώροι για τις συνδέσεις, τα led, τις μπαταρίες ή τους οποιουσδήποτε μηχανισμούς. Γ) Το βάψιμο. Σκιές, τονισμός φωτεινότητας και βάθους και η ανάδειξη συγκεκριμένων λεπτομερειών. Δ) Η δοκιμή. Επιβάλλεται όλα 4


“Το δράμα και το χρήμα υπερισχύει της τέχνης” ξένους cosplayers (χωρίς να θέλω να υποβιβάσω τους Έλληνες) μιας και η σύγκριση των στολών σε ποιότητα κατασκευής θα με έκανε να νιώσω άβολα! Παρόλα αυτά αν γινόμουν καλύτερη θα διάλεγα την Narga, Kamui, Lightning, Kinpatsu από ξένους και τους Horo, Eve, Rene, Hikari and Lorian, Mauren, Ventus, Beis, Thunderpaw, Abyss, Brunnhildar από Έλληνες!!!

το κάνουν για να το ευχαριστηθούν πραγματικά. To καλό είναι ότι το επίπεδο κατασκευής/ποιότητας ανεβαίνει κάθε χρόνο.

στην πραγματική αγάπη της συγκεκριμένης τέχνης.. αλλά θα ήταν ψέματα και ο αρθρογράφος δεν το εγκρίνει χάχα..)

Που πιστεύεις ότι οφείλεται η Ποια είναι τα μελλοντικά σου άνοδος τόσο στον αριθμό όσο σχέδια? και στην ποιότητα των ελληνικών Θέλω να συνεχίσω να δημιουργώ cosplay? μεγάλα και δύσκολα cosplays Οφείλεται κυρίως στο ότι πλέον αλλά πλέον θέλω να ακούω όλο και περισσότεροι ασχολούνται και τον κόσμο και να κάνω με τα online games οπότε ταυ- αυτά που ζητάνε .Τόσο καιρό Ποιοι είναι οι 5 αγαπημένοι σου τίζονται. Άλλος παράγοντας είναι στόχευα αποκλειστικά στην δική cosplayers? ότι διοργανώνονται περισσότεροι μου ικανοποίηση φτιάχνοντας Κamui, Narga & Aoki, Lightning, και σημαντικότεροι διαγωνισμοί μόνο δικούς μου αγαπημένους χαρακτήρες ενώ ο κόσμος θέλει Littlesparkz, Cinderys. με μεγάλα χρηματικά έπαθλα να βλέπει τα απλά και τα πλέον Ποια είναι η άποψη σου για την ή άλλα δωράκια! Καθοριστικό κοινώς αγαπητά .Οπότε από ελληνική πραγματικότητα σε ότι ρόλο παίζει επίσης η στήριξη των φέτος θα προσπαθήσω να γίνω διοργανωτών και του κόσμου που ο skilled warrior με την πανοπλία, αφορά το cosplay? Να γίνω κακιά? Χάχα.. οκ, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε η waifu, το τέρας και ότι άλλο θα μιλήσω ειλικρινά. Το δράμα αυτό που κάνουμε. (Πραγματικά, θα εξιτάρει και εμένα ,αλλά και και το χρήμα υπερισχύει της θα προτιμούσα να απαντήσω ότι το κοινό! τέχνης και λίγοι είναι αυτοί που η άνοδος οφείλεται αποκλειστικά 5


6


International Cosplayer

Smirka cosplay

Cosplay Line Magazine Smirka, είσαι μια διεθνώς αναγνωρισμένη cosplayer με προσκλήσεις σε μερικά από τα μεγαλύτερα events στον κόσμο. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σου?

Η Kate Smirnova, γνωστή σαν Smirka Cosplay, είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες cosplayers της Ρωσίας. Έχει δημιουργήσει μερικές από τις πιο iconic στολές από τα δημοφιλέστερα video games και όχι μόνο όπως η Raven από DC comics, Lycan από Dota2 και Divine Soraka από το League of Legends.

Smirka Cosplay @Smirko_o 7

Το μόνο μυστικό που ξέρω είναι το πάθος! Έχω full-time δουλειά οπότε για εμένα το cosplay είναι το Hobby μου. Δεν το κάνω για τα χρήματα, για την δημοσιότητα ή οτιδήποτε άλλο, απλά θέλω να κάνω στολές. Και είναι πολύ σημαντικό επειδή οι άνθρωποι νιώθουν ότι κρύβεται πίσω από την τέχνη σου και αν δουν ότι σου αρέσει πολύ το cosplay και θες να το μοιραστείς μαζί τους, θα το αγαπήσουν και αυτοί. Ίσως υπάρχει κάποιο μυστικό αλλά παραμένει μυστικό και για εμένα!

Πες μας την εμπειρία σου δουλεύοντας με την Riot στους τελικούς του Παγκοσμίου στο Los Angeles. Ήταν άλλο επίπεδο για εμένα. Πριν το παγκόσμιο της Riot είχα πάει σε ένα μόνο ακόμα διεθνές event σαν cosplayer, στο Gamescom, και εκεί οι cosplayers παίζουν έναν άλλο ρόλο, είμαστε απλά επισκέπτες με στολές. Οπότε η ευκαιρία να δουλέψω με την ομάδα της Riot και διάσημους cosplayers από όλο τον κόσμο ήταν κάτι που δεν περίμενα και ήταν μεγάλη τιμή. Οι άνθρωποι της Riot τόσο στο LA όσο και στην Ρωσία είναι πολύ ικανοί και νοιάζονται πραγματικά. Η Riot είναι μια εταιρεία που αγαπάει πραγματικά τους cosplayers


και τους υποστηρίζει και αυτό το νιώσαμε σε αυτό το event: είχαμε ένα πολύ καλό πρόγραμμα, πολλές ευκαιρίες για φωτογραφίσεις σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και πάντα είχαμε γύρω μας διοργανωτές που ήταν έτοιμοι να μας βοηθήσουν! Επίσης είχαμε πολλές δραστηριότητες μετά τα παιχνίδια, επισκεφτήκαμε τα γραφεία της Riot και πάντα είχαμε κάτι να κάνουμε σαν ομάδα. Με μια λέξη ήταν τέλειο! Έχεις φτιάξει μερικά πολύ iconic cosplay όπως η Raven και η Divine Soraka μεταξύ άλλων. Τι είναι το πιο σημαντικό στο να γίνει μια φωτογραφία viral? Πιστεύω ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την φωτογραφία γιατί είναι το αποτέλεσμα τεράστιου όγκου δουλειάς. Για να φτιάξεις μια καλή φωτογραφία πρέπει πρώτα να φαίνεσαι καλά μέσα στην στολή (ή απλά να φτιάξεις μια στολή που είναι πολύ αγαπητή εκείνη την στιγμή). Απλά πρέπει να θυμάσαι ότι η στολή, η πόζα και ότι έχει να κάνει με την φωτογραφία πρέπει να τονίζει τα θετικά σου χαρακτηριστικά. Το cosplay δεν είναι απλά μια στολή αλλά είσαι ΕΣΥ μέσα στην στολή. Οπότε πρέπει και εσύ και η στολή να δείχνετε ωραίοι. Επίσης είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα φωτογράφο αντίστοιχου στυλ γιατί θα βοηθήσει στο να δώσει ταυτότητα και χαρακτήρα στην φωτογραφία.

‘’Το cosplay δεν είναι απλά μια στολή αλλά είσαι ΕΣΥ μέσα στην στολή. Οπότε πρέπει και εσύ και η στολή να δείχνετε ωραίοι. ’’ 8


9


H μεγάλη ακρίβεια και ποιότητα των στολών της καθώς και η αναγνωρισιμότητα τους της έχουν εξασφαλίσει πρόσκληση σε μερικά από τα μεγαλύτερα events του κόσμου όπως οι τελικοί του παγκοσμίου League of Legends στο Los Angeles το 2016, οι Regional Finals του League of Legends στην Κορέα και το major event για το Dota2 στην Ρωσία καθώς και σε διάφορα conventions στην Ευρώπη και όχι μόνο. Πώς διαλέγεις το επόμενο σου Ποιοί είναι οι 5 αγαπημένοι σου cosplay και ποιά είναι η κύρια cosplayers από όλο τον κόσμο? πηγή έμπνευσης σου? Αυτό είναι τόσο δύσκολο! Για μένα είναι προϋπόθεση να Papa craft, Brittani Ginoza, αγαπώ την πηγή και τον χαρακτήρα Steel Barrel, December Wynn και να αισθάνομαι κάτι κοινό με και Allison Tabitha. Αυτοί είναι οι αυτόν. Μερικές φορές απλά βλέπω προσωπικά αγαπημένοι μου 5 γιατί έναν καινούριο χαρακτήρα και με εμπνέουν με την τέχνη και το σκέφτομαι “Θέλω να γίνω αυτή, να μοναδικό τους στυλ. δω πως θα είναι να μοιάζω και να κινούμαι σαν αυτή”. Έτσι παίρνω Ποιό είναι το αγαπημένο σου πράγμα σε σχέση με το cosplay? μια απόφαση συνήθως. Μερικές φορές διαλέγω κάποιους H κατασκευή και οι άνθρωποι. χαρακτήρες μόνο για το design Αγαπώ να περνάω χρόνο με την τους όπως ήταν ο Blackhand αλλά οικογένεια μου οπότε είναι πολύ ακόμη και τότε έχω ένα connec- ωραίο που μπορώ να δουλεύω τις tion με αυτούς. στολές μου στο δωμάτιο μου όλη τη νύχτα. Και όταν βγαίνω έξω Μέχρι στιγμής δεν έχεις έρθει σε φορώντας τις στολές, μου αρέσει κάποιο Ελληνικό convention. Θα πολύ να επικοινωνώ με το cosplay ήθελες να έρθεις στο μέλλον στην community. Αυτό το hobby με Ελλάδα και ποιές είναι οι προσ- έχει βοηθήσει να βρω μερικούς δοκίες σου? από τους καλύτερους μου φίλους Ναι θα ήθελα πολύ να επισκεφτώ καθώς και την δική μου θέση στον την Ελλάδα! Έχω ακούσει ότι έχετε κόσμο. τέλεια conventions και πιστεύω ότι θα είναι πολύ ωραίο να δω κάποιο από αυτά από κοντά! Ξέρω ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι πολύ ζεστοί και τους αρέσει να απολαμβάνουν την ζωή οπότε πιστεύω ότι τα Ελληνικά συνέδρια θα έχουν μια πολύ ξεχωριστή ατμόσφαιρα και θα είναι σαν ένα μεγάλο πάρτυ με πολλά χαμόγελα.

Ποια είναι τα επόμενα cosplay σχέδια σου? Πάντα έχω 3-4 projects να τρέχουν γιατί το βρίσκω βαρετό να δουλεύω μόνο σε ένα! Τώρα δουλεύω πάνω σε έναν χαρακτήρα από το League of Legends, σε έναν από το World of Warcraft και τελειώνω τον πρώτο μου anime cosplay ever! Υπάρχει η φήμη ότι οι cosplayers από την Ρωσία κάνουν περισσότερες πλαστικές από ότι σε άλλες χώρες. Ποια είναι η άποψη σου για αυτό και πιστεύεις ότι υπάρχει αλήθεια σε αυτό?

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο! Ξέρω τους περισσότερους Ρώσους cosplayers και μπορώ να πω με σιγουριά ότι 2 έχουν κάνει κάποια πλαστική οπότε δεν νομίζω αυτή η φήμη να είναι αληθινή. Όλοι οι Ρώσοι cosplayers αγαπούν το photoshop όμως! Όσον αφορά εμένα, μπορώ να σας πω ότι δεν έχω κάνει κάποια! Τι συμβουλές θα έδινες σε κάΔεν κάνω πλάκα, μπορείτε να δείτε ποιον που ξεκινάει τώρα το τις φωτογραφίες μου στο vk.com cosplay? από τότε που ήμουν παιδί! Απλά κάνε ότι σου αρέσει. Αυτό είναι ένα hobby οπότε πρέπει να σου αρέσει πάνω από όλα. Και μην φοβάσαι να κάνεις λάθη γιατί αυτά θα σε κάνουν πιο δυνατό και θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος.

10


Photographer of the month

ZakViemon Cosplay Line Magazine Το πάθος σου για την φωτογραφία σου έχει φέρει μεγάλη Μου αρέσει κατά κύριο λόγο, επιτυχία, τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο σε αυτό το η δυνατότητα που μου δίνετε επάγγελμα? να ξεφύγω από το realm του πραγματικού. Προσπαθώ κάθε Κατά την διάρκεια της ζωής μας μέρα και στιγμή να βελτιώνω και από μικρή ηλικία καλούμαστε την τέχνη μου με οποιονδήποτε να αποφασίσουμε τον δρόμο που δυνατό τρόπο έτσι ώστε να θα ακολουθήσουμε. Θεωρητικά πλησιάσω το επίπεδο και τους όλη μας την ζωή από την αρχή στόχους τους οποίους έχω θέσει μέχρι και τα 18 χρόνια μας για το μέλλον βραχυπροθέσμα ετοιμαζόμαστε για αυτή την αλλά και μακροπρόθεσμα. Η επιλογή δίνοντας της τόση φωτογραφίσεις cosplay μου σημασία που φαντάζει σαν το δίνουν την δυνατότητα να τέλος του κόσμου να πλησιάζει. υπερβώ τα όρια μου και να με Αυτό που δεν μας λένε είναι ότι δοκιμάσω σε νέα πράγματα δεν είναι κακό το να μην ξέρουμε καθώς παρουσιάζουν πρόκληση το πού θέλουμε να πάμε ή τί να λόγω αυξημένης δυσκολίας, διότι κάνουμε καθώς ο άνθρωπος καλούμαι να μεταφέρω ένα θέμα είναι ον που συνεχώς εξελίσσεται από τον κόσμο του φανταστικού, και πάντα υπάρχουν ευκαιρίες. στον κόσμο του πραγματικού με Έτσι και εγώ όταν ήμουν μόλις απόφοιτος λυκείου επέλεξα να τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ζακ, τι σου αρέσει περισσότερο στις cosplay φωτογραφίσεις?

Ο Ζακ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους φωτογράφους ο οποίος ασχολείται μεταξύ άλλων και με την pop κουλτούρα. Η φωτογραφία είναι το πάθος του και κάνει φωτογραφίσεις με ηθοποιούς, παρουσιαστές, καλλιτέχνες και cosplayers! Δεν βάζει όρια όταν έχει να κάνει μια φωτογράφιση και συχνά θα τα υπερβεί για να βγάλει την τέλεια φωτογραφία!

Zak Viemon @zakviemon 11


‘’Αν κάποιος αγαπάει αυτό που κάνει και το κάνει με όλο του το είναι είναι καταδικασμένος να πέτυχει!’’ κάνω κάτι το οποίο μου φαινόταν ως το καλύτερο για εμένα σενάριο μέχρι εκείνη την στιγμή και είχε σχέση με την Τεχνολογία και τα Οικονομικά. Μέχρι τότε δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να μου αρέσει έστω και στο ελάχιστο η φωτογραφία. Αυτό που δεν είχα προβλέψει ήταν το πόσο ξαφνικά θα μου αποκαλυπτόταν το πραγματικό μονοπάτι το οποίο ήμουν γεννημένος να ακολουθήσω. Έτσι όντας πλέον δευτεροετής φοιτητής του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, ξαφνικά πέρασε από τα χεριά μου μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Τότε ‘’άνοιξαν’ οι ουρανοί και ένα φως με έλουσε από τον ουρανό’’ και είπα στον εαυτό μου ‘’Αυτό θα κάνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου’’. Όλα τα άλλα από τότε είναι πλέον ιστορία. Τελείωσα τις σπουδές μου, ασχολήθηκα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα επαγγελματικά με την φωτογραφία, σπούδασα

φωτογραφία στο NewYork Institute of Photography, δίδαξα και συνεχίζω να διδάσκω φωτογραφία και κάπως έτσι συνεχίζω την φωτογραφική μου καριέρα. Έτσι λοιπόν ανακάλυψα το πάθος μου και αυτό που με κάνει να μου αρέσει αυτό το ‘’επάγγελμα’’ είναι η συνεχής ανάγκη για εξέλιξη, η συνεχής ανάγκη για επίλυση προβλημάτων, η συνεχής ανάγκη για αυτοβελτίωση καθώς και το αποτέλεσμα των συναισθημάτων που προκαλείται με το να προσφέρεις στους ανθρώπους, οι οποίοι σου κάνουν την τιμή να σε επιλέξουν για την αποτύπωση των πιο σημαντικών τους στιγμών. Δεν το αλλάζω με τίποτα. Όσο για το θέμα της επιτυχίας λέω το εξής ‘’Αν κάποιος αγαπάει αυτό που κάνει και το κάνει με όλο του το είναι είναι καταδικασμένος να πέτυχει!’’

cosplay φωτογράφιση που δεν έχεις κάνει ακόμα? Θα ήθελα πολύ να κάνω μια φωτογράφιση με θέμα τον χαρακτήρα Tyrael από το Diablo 3.

Τι θέμα θα είχε η αγαπημένη σου 12


Έχει μια δυσκολία η οποία με εξιτάρει απίστευτα και όπως είπαμε μου αρέσει να τεστάρω τα όρια μου συνεχώς. Πιστεύεις ότι στην Ελλάδα μπορούμε να δημιουργήσουμε cosplay φωτογραφίες top επιπέδου? Δυστυχώς όπως και σε όλους σχεδόν τους τομείς, το επίπεδο στην Ελλάδα είναι ακόμα πολύ χαμηλό σε σχέση με το εξωτερικό καθώς δεν φτάνει πλέον η ‘’νοοτροπία’’ του Έλληνα για να έρθει η επιτυχία,

13

σύμφωνα με την οποία ότι δηλώσεις είσαι. Πλέον ο ‘’ασκός του Αιόλου’ έχει ανοίξει και πολύ εύκολα μπορεί να συνειδητοποιήσει κάποιος το πραγματικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται απλά κάνοντας μια μικρή έρευνα τριγύρω του. Χαίρομαι όμως που τα τελευταία χρόνια βλέπω φιλότιμες προσπάθειες από νέα άτομα τα οποία τα διακατέχει αστείρευτη όρεξη και πάθος για αυτό που κάνουν και δεν συμβιβάζονται με το να είναι απλά καλοί για τα δεδομένα της Ελλάδας. Ένα τέτοιο τρανταχτό παράδειγμα

είναι και η Horo von Kaida. Άτομα σαν και αυτή δίνουν νόημα σε τέτοιους χώρους και μπορούν να εμπνεύσουν και άλλους να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Γιατί για εμένα όλα είναι αλυσίδα. Από την στιγμή που βλέπω ότι κάποιος δίνει όλο του τον εαυτό σε κάτι, τότε και εγώ θα δώσω όλο μου τον εαυτό για να βγει όσο το δυνατόν καλύτερο το αποτέλεσμα. Από την στιγμή λοιπόν που υπάρχουν άτομα με πραγματικό πάθος, σίγουρα μπορούν να υπάρξουν και top φωτογραφίες cosplay.


Ποια είναι η αγαπημένη σου cosplay φωτογράφιση που έχεις κάνει μέχρι σήμερα? Η αγαπημένη μου φωτογράφιση by far είναι με την Horo, τότε που αποφάσισε να κάνει την Tyrande από WoW. Τότε ήταν και η πρώτη μου επαφή με τον χώρο του cosplay και θα μου είναι για πάντα αξέχαστη. Με ποιους τρόπους μπορεί ένας φωτογράφος να βοηθήσει και να αναδείξει την στολή ενός cosplayer? Με τον ίδιο τρόπο που μπορεί μια make-up artist να αναδείξει το πρόσωπο κάποιου κτλ κτλ. Ο φωτογράφος καλείται να μελετήσει τον χαρακτήρα έτσι ώστε να καταφέρει να φέρει στην ζωή όλες τις λεπτομέρειες που θα τον κάνουν να μεταβεί στον δικό μας κόσμο σαν να ήταν εξ αρχής ο κόσμος στον οποίο δημιουργήθηκε. Σκέφτεσαι στο μέλλον να ασχοληθείς παραπάνω με την cosplay φωτογραφία? Εννοείται ότι θα ασχοληθώ. Δεν χάνω ευκαιρία να παραβαίνω τον κόσμο του φυσικού. Λατρεύω οτιδήποτε έχει να κάνει με φαντασία οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για εξάσκηση του νου και των ικανοτήτων μου. I love challenges.

14


Craft feature Material of the month

Black Worbla Cosplay Line Magazine To Worbla ήρθε σαν σίφουνας στην cosplay πραγματικότητα. Το θερμοπλαστικό αυτό υλικό, του οποίου η αρχική χρήση ήταν να συνδέει σόλες παπουτσιών, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο χρηστικά υλικά κατασκευής στολών και ειδικά πανοπλιών στο cosplay. Υπάρχουν και άλλα παρόμοια θερμοπλαστικά υλικά από την Αμερική και την Ρωσία αλλά την κυρίαρχη θέση έχει πάρει το υλικό με την ονομασία “Worbla’s finest art” επειδή συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά παρόμοιων υλικών. Συγκεκριμένα Το Worbla είναι ένα υλικό το οποίο μπορεί κάποιος να προμηθευτεί σε φύλλα διαφόρων διαστάσεων. Το φύλλο είναι λεπτό, σαν ένα φύλλο πλαστικού. Μετά την δημιουργία του βασικού υλικού ξεκίνησε η ανάπτυξη παραλλαγών του με σκοπό την κάλυψη διαφορετικών αναγκών και έτσι σήμερα έχουμε 4 βασικούς τύπους Worbla που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες: • Το κλασικό Worbla • Το Black Worbla • Το Transpa Worbla • Το Pearly Worbla

Σε αυτό το τεύχος θα μιλήσουμε λίγο παραπάνω για το Black Worbla, το οποίο έχει μέχρι στιγμής την πιο ευρεία αποδοχή. 15


Το Worbla έγινε αμέσως ένα από τα αγαπημένα υλικά των cosplayers γιατί μπορεί να το διαχειριστεί κάποιος με ένα πιστόλι θερμού αέρα και τα χέρια του. Μόλις το υλικό ζεσταίνεται μπορεί κάποιος να το πλάσσει σε ότι σχήμα θέλει και μόλις κρυώσει γίνεται σκληρό σαν πλαστικό. Όπως είναι φυσικό αυτή και μόνο η ιδιότητα το έκανε αμέσως αγαπητό από όλους όμως είχε κάποια θέματα τα οποία ήρθε να καλύψει το Black Worbla. Συγκεκριμένα το μαύρο Worbla είναι αρκετά πιο λείο και αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ λιγότερη λείανση πριν την βαφή. Επίσης είναι πιο εύκαμπτο, γεγονός που κάνει τις λεπτομέρειες να εμφανίζονται ακόμη πιο εύκολα πάνω του. Μια ακόμη διαφορά είναι ότι ,όπως και το κλασικό worbla, κολλάει με τον εαυτό του με την ζέστη δημιουργώντας ένα ενιαίο κομμάτι όμως αυτή η διαδικασία απαιτεί πιο μεγάλη θερμοκρασία και κόπο. Έχει την δυνατότητα να ξεκολλήσει αν δεν θερμανθεί αρκετά, γεγονός που βοηθάει τον cosplayer γιατί του δίνει χρόνο να διορθώσει κάποιο πιθανό λάθος που έχει κάνει κατά την κατασκευή. Αυτό μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό. Είναι αρνητικό γιατί χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γίνει η συγκόλληση και υπάρχει η πεποίθηση ότι η ένωση είναι πιο αδύναμη από αυτή του κλασικού worbla, αν και αυτό δεν ισχύει παρά μόνο στη περίπτωση που η ένωση δεν γίνει σωστά. Τα θετικά αυτής της ιδιότητας είναι ότι το τελικό μας αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο ανθεκτικό στην ζέστη

Photos by Erza Cosplay

16


της ατμόσφαιρας μιας και στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί, αν και σπάνια, κομμάτια στολών να μαλακώνουν κατά την μεταφορά τους τις ημέρες με πολλή ζέστη με αποτέλεσμα να χάνουν λίγο το σχήμα τους ή ακόμη και να καταστρέφονται. Επίσης χρειάζεται προσοχή γιατί εφόσον απαιτείται μεγαλύτερη θερμοκρασία για την συγκόλληση τότε είναι πιο εύκολο να δημιουργηθούν φουσκάλες σε αυτό αν δεν προσέξουμε. Η χρήση του μαύρου Worbla γίνεται σχεδόν πάντα συνδυαστικά με κάποιου τύπου foam, συχνά με το πολύ λεπτό craft foam ή Styrofoam. Η βάση του prop γίνεται με foam και μετά αυτό καλύπτεται με το Black Worbla. Ο σκοπός για αυτό είναι για να υπάρχει περισσότερο πάχος στο τελικό μας αποτέλεσμα, κάτι το οποίο θα ήταν αρκετά δύσκολο αν χρησιμοποιούσαμε μόνο Worbla αλλά και για να έχουμε ένα πιο συμπαγές σχήμα. Τα θετικά του Black Worbla είναι η μεγάλη ευελιξία που έχουμε όταν το χρησιμοποιούμε μιας και μπορεί να πάρει όλα τα σχήματα όταν ζεσταθεί, το ότι δεν χρειάζεται κόλλες ή άλλα υλικά για τις ενώσεις και χρειάζεται λίγο primer σαν βάση επειδή είναι αρκετά λείο από μόνο του. Στα αρνητικά του μπορούμε να θεωρήσουμε την τιμή του, η οποία το κατατάσσει σαν ένα από τα ακριβά υλικά αν το δούμε μεμονωμένο

Photos by Erza Cosplay

17

Erza Cosplay

@erzacosplay


όμως αυτό εξισορροπείται από την έλλειψη ανάγκης πολλών άλλων υλικών και φυσικά από το τελικό αποτέλεσμα που προσφέρει το οποίο δεν μπορούμε να πετύχουμε με τίποτα άλλο. Επίσης μέχρι πρότινος ένα μεγάλο αρνητικό θα ήταν η απουσία του από την Ελληνική αγορά, κάτι που θα μας ανάγκαζε να το παραγγείλουμε από το εξωτερικό. Όμως σε αυτό το υλικό έχει πρόσβαση πλέον η Ελληνική αγορά μέσω του arttime.gr και μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί μέσα σε 1-2 μέρες όπου και αν βρίσκεται στην Ελλάδα ή φυσικά να περάσει να το παραλάβει απευθείας από ένα κατάστημα Art-Time σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για την πλήρη λίστα όλων των τύπων Worbla και γενικότερα εξειδικευμένων cosplay υλικών μπορείτε να μπείτε στην ειδική cosplay καρτέλα του site www.arttime.gr ή να περάσετε από ένα φυσικό κατάστημα Art-time στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη.

Site: www.arttime.gr Facebook: https://www.facebook.com/arttimethess/

18


Tutorial

Cosplay Tutorial How to make Katarina’s blades Tutorial by: RenePolumorfous

Υλικά: • Μακετόχαρτο διπλό • Στόκος • Ρυζόχαρτο • Αφρώδη φύλλα • Δερματίνη • Βενζινόκολλα • Ατλακόλ • Σπάτουλα • Σπρέι Ασημί • Ακρυλικό μαύρο • Worbla black • Κοπίδι • Heat gun • Γυαλόχαρτο 19


Ξεκινάμε με το σχεδιασμό του πατρόν σε ρυζόχαρτο αλλιώς βρίσκουμε στο διαδίκτυο τα blue prints και τα εκτυπώνουμε σε φυσικό μέγεθος. Καλό θα ήταν η λαβή με την λεπίδα να είναι ένα κομμάτι για να μην σπάσει. Μεταφέρουμε το σχέδιο στο μακετόχαρτο και το κόβουμε προσεκτικά με κοπίδι. Αν θέλουμε να κάνουμε τα όπλα μας πιο παχιά για να βγουν πιο βαθιές οι λεπίδες κολλάμε δυο στρώσεις μακετοχαρτου. Αφού κόψουμε τα κομμάτια σχεδιάζουμε το σημείο που θα ξεκινήσουν οι λεπίδες μπρος και πίσω. Με ένα πολύ κοφτερό κοπίδι αφαιρούμε πρώτα την επιφάνεια του χαρτιού. Τώρα αρχίζουμε να κόβουμε λοξές και λεπτες φλοίδες δίνοντας κλήση προς τη φορά της λεπίδας. Το υλικό αυτό είναι δύσκολο όποτε αφαιρούμε προσεκτικά και με πολύ υπομονή. Με ένα πολύ λεπτό γυαλόχαρτο λειαίνουμε τις πλέον σχηματισμένες λεπίδες. Κάποια χτυπημένα σημεία μπορούμε να τα διορθώσουμε με το στόκο και τη σπάτουλα και να τα λειάνουμε με το γυαλόχαρτο.

20


Tutorial

Όταν στεγνώσει ο στόκος σχεδιάζουμε τα runes πάνω στα σπαθιά και κολλάμε τα κομμάτια φτιαγμένα από craft foam.

Κόβουμε το πατρόν ολόκληρο στο worbla με λίγο περιθώριο λόγω του βάθους που πήρε από τις λεπίδες. Το worbla το ζεσταίνουμε μακριά από το μακετόχαρτο. Το ακουμπάμε στα γρήγορα επάνω του καλύπτοντας το ολόκληρο. Το αφρώδες σημείο του μακετόχαρτου αντέχει ως ένα βαθμό την θερμοκρασία του heat gun αλλά είναι επικίνδυνο να λιώσει αν το ζεστάνεις για πολύ ώρα οπότε προσοχή. Ο συνδυασμός του μακετόχαρτου με worbla δεν είναι για αρχάριους. Η λαβή και τα τελειώματα της μπορούν να γίνουν από craft foam και Eva foam και ενώνονται στο τέλος με τη λεπίδα αφού έχουν επικαλυφτεί όλα με worbla ξεχωριστά. Ένα εργαλείο με λεπτή μύτη θα βοηθήσει στο να τυπωθούν καλύτερα οι λεπτομέρειες κάτω από το worbla όπως οι ρούνοι.

21


Tutorial

Πλέον μπορούμε να περάσουμε μερικές στρώσεις ατλακόλ (5 - 6) για να κάνουμε την τραχιά επιφάνεια του worbla πιο λεία. Θα προτιμούσα να είχα χρησιμοποιήσει μαύρο worbla αντί για το απλό διότι είναι πιο λείο από μόνο του και θέλει λιγότερες στρώσεις κόλλας. Όταν στεγνώσουν όλα τα στρώματα κόλλας, μπορούμε να περάσουμε το χρώμα βάση με σπρέι ασημένιο. Στεγνώνει και στη συνέχεια δημιουργούμε το weathering με μαύρο ακρυλικό χρώμα το οποίο θα κάνει το όπλο να φαίνεται πως έχει υποστεί την φυσική παλαίωση. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ ένα λεπτό πινέλο για μερικά σημεία και τα χέρια μου. Απλώνω το χρώμα σαν να το σβήνω, προσθέτω και αφαιρώ όπου χρειάζεται με βρεγμένα χέρια. Τέλος ντύνουμε τις λαβές με δερματίνη. Κόβουμε μακριές λωρίδες και τυλίγουμε λοξά βάζοντας κόλλα όπως μας δείχνει το μοντέλο.

22


Καλώς ήρθατε στον κόσμο του ART-TIME! Στο ART-TIME θα βρείτε τη μεγαλύτερη γκάμα ειδών Ζωγραφικής, Ηobby, Χειροτεχνίας, Αγιογραφίας και Σχεδίου. Πινέλα, χρώματα, τελάρα, βερνίκια, πηλοί, χαρτιά decoupage, υλικά cosplay, σύρματα, κεριά, σαπούνια, βιβλία, υλικά χειροτεχνίας, σχεδίου, αγιογραφίας, όλα θα τα βρείτε εδώ! Με πάνω απο 20.000 κωδικούς προϊόντων στα φυσικά μας καταστήματα, εμπλουτίζουμε συνεχώς την γκάμα μας με νέα, εξειδικευμένα προιόντα για επαγγελματίες, ερασιτέχνες και χομπίστες. Ποιοι είμαστε όμως; Με έτος ίδρυσης το 1991, το ART-TIME σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στον τομέα των εξειδικευμένων ειδών ζωγραφικής. Εισαγωγές, εξαγωγές, αντιπροσωπείες, νέα προιόντα, νέες τεχνικές αλλά κυρίως αγάπη για τη ζωγραφική και τις τέχνες απο το ανθρώπινο δυναμικό μας, κατάφεραν να θέσουν το ART-TIME κέντρο συνάντησης καλλιτεχνών και φίλων. Απο τότε μέχρι και σήμερα, συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και πάντα με γνώμονα τη σωστή εξυπηρέτηση, την εξειδίκευση αλλά και τη σωστή σχέση ποιότητας/τιμής των προιόντων μας! Με τρία συνολικά φυσικά καταστήματα ειδών Ζωγραφικής-Αγιογραφίας-Σχεδίου και Hobby, ένα στο κέντρο της Αθήνας και δύο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξυπηρετούμε καθημερινά εκατοντάδες φίλους μας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Πλέον συνεχίζουμε δυναμικά και στον κόσμο του ιντερνετ!! www.arttime.gr ! Περιηγηθείτε στις σελίδες μας, δείτε τα προιόντα μας, μάθετε τα νέα μας και κάντε τις αγορές απο το κατάστημά μας ιντερνετικά. Εμείς σας εγγυόμαστε τις καλύτερες τιμές, την άμεση εξυπηρέτηση, και τη γρήγορη παράδοση των προιόντων μας.

Καλές δημιουργίες!!

23


Ποιοι είσαστε? απο το Art-Time θα σας πείσει..μια για πάντα! Το Art-Time είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση λιανικής στην Ελλάδα στα Είδη Ζωγραφικής-Σχεδίου-Hobby Και από Ε-shop? και.... COSPLAY Materials!! www.arttime.gr για αγορές απο τον υπολογιστή μας, με τις καλύτερες τιμές, με δωρέαν μεταφορικά Που σας βρίσκουμε? για αγορές άνω των 50€ μέχρι 3 κιλά πραγματικά ή Στη Θεσσαλονίκη στο Κέντρο, στη Γεωργίου Σταύρου ογκομετρικά! Και με χρόνο παράδοσης.. 1-2 μέρες! 3 και 5 (κάθετος πεζόδρομος στην Αγίας Σοφίας) και στο ΝΕΟ μας κατάστημα στο Κέντρο της Αθήνας Μάλιστα..Ωραία ακούγονται όλα.. στην Ηπείρου 5 (απέναντι απο το Εθν.Αρχαιολογικό Έχουμε και καλή εξυπηρέτηση.. Κάνουμε και καφέ Μουσείο και τα Πανεπιστήμια!) (όταν προλαβαίνουμε..!) Το φλυτζάνι δεν το λέμε.....ακόμα! Πως ξεκινήσατε? ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ??!!?! Το 1991 ήταν η χρονιά που πρωτοξεκινήσαμε. Έκτοτε, εδώ και 27 χρόνια συνεχίζουμε με την ίδια συνέπεια Θέλουμε να έρθουμε!! πάνω στο αντικείμενο που αγαπάμε. ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ! Τι σημαίνει για εσάς...ART-TIME μετά απο 27 χρόνια? Τα πάντα. Είναι η καθημερινότητά μας, η σκέψη μας, η λατρεία μας για τα υλικά, οι φιλίες που έχουμε αναπτύξει με τους φίλους/ες που μας επισκέπτονται καθημερινά για να πειραματιστούν με νέες τεχνικές, αλλά κυρίως η γλυκιά τρέλα που όλοι κουβαλάμε με τις καλλιτεχνικές κατασκευές και τις καλές τέχνες γενικώς! Τί μπορούμε να βρούμε στα καταστήματά σας? Χιλιάδες υλικά, πάνω απο 20,000 κωδικοί προϊόντων, όπως Πινέλα, Χρώματα, Worbla, Eva Foam, Polymorph, Βερνίκια, Μαρκαδόρους, Σπρέι, Πιστόλια Σιλικόνης, Μολύβια, Υλικά Μακέτας, Υλικά Decoupage, δημιουργία Κεριών/Σαπουνιών, Σύρματα, Αερογράφους, Ξύλινα αντικείμενα για διακόσμηση αλλά και Πολυστερίνη και γενικώς..... τα πάντα! Προσπαθούμε τουλάχιστον... Γιατί να σας επιλέξει κάποιος για τις αγορές του? Εκτός απο την μεγάλη ποικιλία που θα βρει κανείς, στόχος μας είναι η καλύτερες δυνατές τιμές που μπορεί κάποιος να αγοράσει τα υλικά του! Μια βόλτα

Ώρα για Τέχνη λοιπόν?? Τι λέτε??

ART-TIME, www.arttime.gr και φυσικά στο Facebook www.facebook/arttimethess και https://tinyurl.com/facebook-hobby Γεωργίου Σταύρου 3 κ 5 , Κέντρο Θεσ/νίκης Τηλ: 2312 20 25 25 Ηπέιρου 5 , Κέντρο Αθήνας Τηλ: 212 213 37 63 email : info@arttime.gr , sales@arttime.gr 24


Make-Up Tutorial Anime Face

Tutorial by: Eve Estenzia

Όπως ξέρουμε κάθε cosplay είναι μοναδικό στο πως θα φτιαχτεί και θα παρουσιαστεί και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το make-up. Όμως υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που μπορούμε να ακολουθήσουμε σαν βάση, ή ακόμα και σαν τελικό αποτέλεσμα, για να πετύχουμε κάποια συγκεκριμένα looks. Σήμερα η Eve Estenzia μας δείχνει πως θα κάνουμε ένα βασικό make-up με στόχο να έχει το πρόσωπο μας πιο anime look!

25


Eve Estenzia @eve_estenzia Eve Estenzia

26


1

2

3

1. Αφού έχουμε κάνει κάλυψη στα φρύδια, περνάμε τη βάση μας (κατα προτήμιση κρεμώδες) για ομοιόμορφο δέρμα. 2. Φωτίζουμε με concealer 2-3 τόνους πιο ανοιχτό από το χρώμα της επιδερμίδας μας, στα σημεία που θέλουμε να αναδείξουμε και με 2-3 τόνους πιο σκούρο τα σημεία που θέλουμε να εμβαθύνουμε και απλώνουμε. (Παράδειγμα φωτογραφίας). 3. Τοποθετούμε πούδρα στο τόνο του δέρματος μας ή διαφανές σε όλη την επιφάνεια και κυρίως στα σημεία έκφρασης έτσι ώστε να διαρκέσει περισσότερη ώρα η κάλυψη.

4

5

6

7

8. Με μια καφέ matt σκιά και ένα χνουδωτό πινέλο ξεκινάμε με ένα “V” στην εξωτερική γωνία του ματιού, τραβάμε σε όλη τη πτυχή, μέχρι την αρχή της μύτης. Αυτό θα μας βοηθήσει να κάνει το βλέμμα μας πιο σχιστό.

4. Με ένα λεπτό πινέλο και σκιά στο χρώμα της αρέσκιας σας, τραβάμε μια γραμμή για να δώσουμε τον “οδηγό” για το σχήμα που επιθυμούμε να έχει το φρύδι. 5.Συνεχίζουμε να γεμίζουμε μέχρι να έχει το κατάλληλο πάχος. 6. Με το ανοιχτό concealer που χρησημοποιήσαμε νωρίτερα φωτιζουμε κάτω από το “τόξο” του φρυδιού για να φαίνεται πιο καθαρό το σχέδιο. 7.Απλώνουμε ταμποναριστά μια άσπρη matt σκιά σε όλη τη περιοχή του βλεφάρου.

8

9. Προεραιτικά ξαναπερνάμε άσπρη σκιά κάτω από το τόξο του φρυδιού και το βλέφαρο για να μην χάσει την ένταση του. 9

10. Ξεκινάμε το eyeliner με ένα λεπτό πινελάκι, από τη μέση του βλεφάρου όσο πιο κοντά στις βλεφαρίδες γίνεται. Έπειτα επεκτείνουμε μέχρι να κάνει μια μικρή μυτούλα στην εσωτερική γωνία του ματιού. Τελειώνουμε με μια γραμμή στην εξωτερική γωνία με κλήση προς τα κάτω, σαν να θέλουμε να κάνουμε τα μάτια μας να δείχνουν λυπημένα. 10 27


11

12

13

14

15

11. Τοποθετούμε λευκό μολύβι σε όλη τη 17. Με μια ιριδίζουσα σκιά μπορούμε να δώπεριοχή του κάτω βλεφάρου και λίγο πιο κάτω. σουμε έξτρα λάμψη, τοποθετώντας τη στα ζυ12. Με την ίδια καφέ matt σκιά τοποθετούμε εκεί γωματικά, τη μύτη και το άνω χείλος. που οριοθετούμε το καινούριο μας βλέφαρο και ενώνουμε με το πάνω μέρος για να δώσει την ψευδαίσθηση ότι έχουμε μεγαλύτερα μάτια. 13. Με το άσπρο μολύβι και την άπρη matt σκιά ενώνουμε το βλέφαρο με την εσωτερική γωνία. Μια λευκή ιριδίζουσα σκιά μπορεί να δώσει λάμψη στα μάτια αν είναι επιθυμητό. 14. Τέλος για ένταση και όγκο απλώνουμε μόνο στις πάνω βλεφαρίδες μαύρη μάσκαρα. 15. Για παραπάνω έμφαση σε γυναικείο χαρακτήρα είναι ιδανικό να τοποθετηθούν ψεύτικες βλεφαρίδες. 16. Για να γλυκάνουμε πιο πολύ το πρόσωπο, απλώνουμε στα μήλα του προσώπου ρουζ σε 16 17 τόνους κόκκινο ή φούξια.

18

19

20

21

18. Με ένα καφέ μολύβι, ζωγραφίζουμε το περίγραμμα των χειλιών για να οριοθετήσουμε που θα επεκταθεί το κραγιόν. 19. Με ένα έντονο κόκκινο κραγιόν ξεκινάμε από το κέντρο των χειλιών και το μειώνουμε προς τα έξω. 20. Με ένα χνουδωτό πινελάκι απλώνουμε το κραγιόν για να πετύχουμε το “ombre” εφέ. Ανανεώνουμε άμα θέλουμε με κραγιόν στο κέντρο. 21. Για παραπάνω έμφαση, τραβάμε μια γραμμή με καφέ σκούρο στη σχισμή των χειλιών. 28


Events

facebook.com/gameathlongreece/

https://gameathlon.eu/

To Gameathlon έχει καθιερωθεί σαν ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, gaming convention της χώρας μας. Gamers και fans από όλη την Ελλάδα συρρέουν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος σε κάποιο από τα gaming tournaments, να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους Youtubers και φυσικά να δούν τον διαγωνισμό cosplay. Συγκεκριμένα στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do μαζεύτηκαν 12.856 επισκέπτες, εκ των οποίων 1970 παίκτες και 158 cosplayers! Επίσης την εμφάνιση τους έκαναν πάνω από 25 influencers και youtubers όπως ο Μαλιάτσης, ο Φουντούλης και ο Κοντοπίδης ενώ συνολικά καταναλώθηκαν πάνω από 25 χιλιάδες κουτάκια αναψυκτικών!

29


Η διοργάνωση του event έχει αποδείξει την αγάπη της για το cosplay δίνοντας τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα σε διαγωνισμούς cosplay στην Ελλάδα τόσο στο Gameathlon όσο και στο eGaming τα τελευταία δύο χρόνια. Όμως το χρήμα δεν είναι το παν και εκτός από τα πλούσια έπαθλα η εκδήλωση είχε να προσφέρει ένα stage 360 μοιρών, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορούσε να δει τον διαγωνισμό από όποιο σημείο του σταδίου και αν βρισκόταν. Και αυτό και έγινε, με το κοινό να έχει γεμίσει τις κερκίδες κατά την διάρκεια του διαγωνισμού και άνθρωποι καθόντουσαν περιφερειακά στον δεύτερο όροφο του σταδίου. Την εμφάνιση τους έκαναν μερικές απίστευτες στολές και τόσο το κοινό όσο και οι κριτές έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι.

Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από 3 Ελληνίδες cosplayers, την Horo von Kaida, την Eve Estenzia και την Ailiroy οι οποίες μετά την διαδικασία του pre-judging και της σκηνικής παρουσίας κατέληξαν στα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού: ►Πρώτη θέση: Renepolumorfous as Kitty Cat Katarina ►Δεύτερη θέση: Alexander Beis as Iron Man mark 39 “Starboost” ►Τρίτη θέση: AngieV Cosplay as 2B ►Τέταρτη θέση: Bullet Witch Cosplay as Seth Nightroad ►Πέμπτη θέση: Abyss arts & crafts as Xayah Συνολικά τα χρηματικά έπαθλα ήταν 1200 ευρώ και σε όλους τους cosplayers δόθηκαν φιγούρες POP από το κατάστημα epicloot.gr 30


Gameathlon Winner - 1st Place

Cosplay Line Magazine

Renepolumorfous Rene ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους επέλεξες την Kitty cat Katarina σαν το cosplay με το οποίο πήρες μέρος στον διαγωνισμό? Η Katarina είναι ένας αγαπημένος μου champion του League of Legends. Προσωπικά έχω λατρεία με τις γάτες οπότε η ιδέα μιας πολεμίστριας γάτας ήταν τέλεια.

Η Μαρία Δεδεβέση, γνωστή ως Rene Polumorfous, έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά cosplays που έχουμε δει σε ελληνικούς δ ι α γ ων ισ μ ο ύ ς. Μ ε τη ν τελευταία της στολή ήρθε και κέρδισε κοινό και κριτές και κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό cosplay του Gameathlon γεμίζοντας την σκηνή με την πρωτότυπη σκηνική της παρουσία και τα εντυπωσιακά της props! Είναι μια παρουσία που έχουμε πλέον συνηθίσει να την βλέπουμε σε όλα τα μεγάλα events και conventions της Ελλάδος όχι μόνο σαν cosplayer αλλά και σαν illustrator.

Πως αισθάνεσαι για την διαδικασία αξιολόγησης και βαθμολόγησης στο Gameathlon καθώς και για τις καινοτομίες του όπως ο συντελεστής δυσκολίας? Θεωρώ ότι από τη στιγμή που έχουν ανέβει τα έπαθλα σε ένα πολύ καλό επίπεδο για τα ελληνικά δεδομένα, σίγουρα και η διαδικασία έπρεπε να γίνει πιο επίσημη. Συμφωνώ με τη διαδικασία του Pre-judging για να μπορούν οι κριτές να έχουν σωστή άποψη και κοντινή εικόνα άρα σωστότερη αξιολόγηση. Ο συντελεστής δυσκολίας ήταν κάτι καινούριο για εμένα πιστεύω ότι χρειάζεται και βοηθάει σε κάποιες δύσκολες αποφάσεις μεταξύ κάποιων εξίσου καλών κουστουμιών. Πόσο καιρό σου πήρε να ολοκληρώσεις τη στολή σου?

RenePolumorfous @renepolumorfous 31

Tο κουστούμι αυτό τα δούλευα χαλαρά σε διαστήματα που είχα και άλλες υποχρεώσεις.


“Έχουν ανέβει τα

έπαθλα σε ένα πολύ καλό επίπεδο για τα ελληνικά δεδομένα” στους διαγωνισμούς?

στα ακόμη πιο υψηλής δυσκολίας Ναι έχω πάρει κάποιες καλές κουστούμια για εμφανίσεις σε νίκες άλλα δεν θα με χαρακτήριζα δυνατούς διαγωνισμούς Ελλάδος μαθημένη γιατί είμαι ένας χαμηλών και εκτός. τόνων άνθρωπος και κάθε φορά αγχώνομαι και περισσότερο από Ποια είναι τα επόμενα σου όσο θα έπρεπε. Αυτό που με βοηθάει σχέδια? είναι οι πρωτότυπες και πολύπλοκες Έχω ξεκινήσει δύο καινούρια επιλογές που συνοδεύονται από μια κουστούμια τα οποία θα δείτε σε ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Ακόμα μελλοντικά Events. Αφορούν δύο Το επίπεδο ήταν υψηλό στον και αν ένα κουστούμι δεν φαίνεται άκρως διαφορετικές προσωπικόδιαγωνισμό, ποιες στολές σου εντυπωσιακό με την πρώτη ματιά τητες ηρώων, η μια πιο γλυκιά και έκαναν εσένα εντύπωση? κρύβει πολλές λεπτομέρειες και η άλλη σκληρή και απρόσωπη. Εγώ επηρεάζομαι πολύ και από πολύ μεράκι. τη σκηνική παρουσία και φέτος Ποιοι είναι οι στόχοι σου στο είχαν δώσει περισσότερη έμφαση cosplay? αρκετοί cosplayers σε αυτό το θέμα γι’ αυτό και βγήκε τόσο Ένας βασικός μου στόχος είναι σε ωραίο το event. Μου άρεσαν κάθε μου κουστούμι να ανεβάζω συνολικά σαν παρουσία, κουστούμι ένα σκαλάκι το επίπεδο και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να το προσπαθούμε και σκηνικά όλη η πεντάδα. αυτό. Έχω διάφορες ιδέες για Είσαι μαθημένη στις νίκες δύσκολα κουστούμια που ακόμα καθώς έχει πάρει την πρώτη δεν μπορώ να υλοποιήσω αλλά τα θέση και στο Comicdom Con. έχω θαυμάσει σε ξένους cosplayers. Τί είναι αυτό που σε βοηθάει Στοχεύω λοιπόν και εγώ να φτάσω Αν θα έπρεπε να το κοστολογήσουμε σαν χρόνο κατασκευής θα έβαζα 1,5 μήνα για να βγουν οι λεπτομέρειες που εγώ πάντα εστιάζω να έχουν τα κουστούμια μου. Το Red Siege Minion prop και τα σκηνικά έγιναν σε περίπου 20 μέρες κάτω από πολύ πίεση και τρέξιμο.

32


Gameathlon Winner - 2nd Place

Alexander

Cosplay Line Magazine

Beis

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές στολές Iron Man, πως και διάλεξες αυτή την συγκεκριμένη για αυτόν τον διαγωνισμό?

O Αλέξανδρος Μπέης είναι ένας cosplayer που έχει συνδυάσει το όνομα του με τον Iron Man! Έχει κάνει πολλές διαφορετικές στολές του αγαπημένου μας Tony Stark τις οποίες έχει παρουσιάσει σε μεγάλα events και πρεμιέρες ταινιών του αγαπημένου ήρωα. Κάνει στολές πολλά χρόνια και ήταν βασικό κομμάτι της ομάδας, Cosplay Corp από την οποία έχουμε δει εντυπωσιακά cosplays!

Alexander Beis @alexander_beis 33

ληφθούν τη διαδικασία, τον τρόπο και την ποιότητα μιας κατασκευής. Όσο για την σκηνική παρουσία ήταν ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις με μια τέτοια στολή. Αν και την έφερα στα άκρα με το κλείσιμο της παρουσίασής μου με το “landing pose” προκαλώντας αρκετές ζημιές το ευχαριστήθηκα και εγώ και το κοινό όπως έδειξε και με την αντίδρασή του.

Θεωρώ πως η συγκεκριμένη είναι από τις πιο πολύπλοκες σχεδιαστικά στολές από αυτές που έχουμε δει στο MCU. Το ceramic plating, το backpack, τα πολλαπλά vents, είναι όλα λεπτομέρειες που βρήκα πολύ ενδιαφέρουσες και πάντα με εξιτάρουν οι προκλήΠοιο ήταν το πιο δύσκολο σεις σε μια στολή. κομμάτι της στολής σου και πώς ξεπέρασες το πρόβλημα? Πώς κύλησε για εσένα η διαδικασία αξιολόγησης και Δεν θεωρώ πως η στολή είχε κάτι το “δύσκολο”. Τείνω να ξεχωρίζω η σκηνική παρουσία? το “πολύπλοκο” από το “δύσκολο”. Η αξιολόγηση από την κριτική Ίσως όμως το πιο δύσκολο είναι επιτροπή ήταν πολύ καλή και με εστιασμό στα σωστά σημεία. να κομματιαστεί σωστά το 3D αρχείο για να κάνει πιο «εύκολη» Όταν μια κριτική επιτροπή απαρτίζεται καθαρά από cosplayers την κατασκευή μετά. ξέρουν και μπορούν να αντι-


“Όταν μια κριτική επιτροπή απαρτίζεται καθαρά από cosplayers ξέρουν και μπορούν να αντιληφθούν τη διαδικασία, τον τρόπο και την ποιότητα μιας κατασκευής.“ Υπήρχαν κάποιες στολές που Λάτρεψα τον κινηματογραφικό Iron Man και βλέποντας και “φοβόσουν” στον διαγωνισμό? άλλους cosplayers του εξωτερικού Γενικά στον τομέα της κατασκευής να το επιχειρούν αποφάσισα να με στολές τύπου Iron Man έχω δοκιμάσω. αρκετή αυτοπεποίθηση για το ότι είναι αρκετά καλές, το «αρνητικό» τους είναι οτί δεν μπορούν να Ποια είναι τα σχέδια σου για το κάνουν αρκετές κινήσεις οπότε μέλλον? Θα σε δούμε σε κάποιον έχουν περιορισμό στην σκηνική άλλον χαρακτήρα? παρουσία. Αυτός είναι ένας Πάντα έκανα και κάνω και τομέας που θα ήθελα να δουλέψω άλλους χαρακτήρες, απλά καλύτερα. ο Tony Stark είναι το alter ego μου. Έχω κάνει κουστούμια από Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις anime, video games, comics, δεν να κάνεις στολές Iron Man? έχω θεματικούς περιορισμούς. Ήταν μια επιθυμία που είχα από Υπάρχουν πολλά κουστούμια μικρός, τότε που διάβαζα τα κόμιξ ακόμα που θα ήθελα να κάνω και του. Αργότερα αφού ασχολήθηκα από Iron Man και γενικά, οπότε αρκετά χρόνια με τον στατικό θέλω να πιστεύω πως θα είμαι μοντελισμό έψαχνα για κάτι πιο για αρκετό καιρό στον χώρο των πολύπλοκο και εντυπωσιακό. cosplay ακόμα. 34


Gameathlon Winner - 3nd Place

cosplay Cosplay Line Magazine Φέτος αποφάσισες να πάρεις μέρος με την 2B από το Nier Automata ενώ πέρσι ήσουν Α2 Παρόλο που ήμουν και τις από το ίδιο game. Πιστεύεις δυο μέρες κουρασμένη η ότι αυτό το παιχνίδι προσφέρει αδρεναλίνη δε σταμάτησε με τις καλύτερες στολές για έναν κρατά δραστήρια. Γνώρισα πολύ διαγωνισμό? νέο κόσμο όπως άτομα που παρακολουθούν τη δουλειά που Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει κάνω μέσα από τα social media χαρακτήρες με πολύ δυνατά μου και με στηρίζουν αλλά κυρίως character traits που σε κάνει να άτομα από το stream που είναι τους αγαπήσεις και να δεθείς «πιστοί» viewers και αυτό με μαζί τους. Αυτός είναι ο κυρίος έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί λόγος που επέλεξα να κάνω το Twitch είναι πολύ απρόσωπο cosplay από το Nier:Automata. από την μεριά του streamer. Είχα Τα design των εμφανίσεων τους ένα μικρό ατύχημα στην αρχή της είναι πολύ όμορφα και σίγουρα δεύτερης μέρας, έτυχε να κάψω θα εντυπωσιάσουν αλλά αυτοτελή το χέρι μου αλλά δεν το άφησα δεν μπορούν να κερδίσουν σε να μου χαλάσει για πολύ τη διαγωνισμό. Το μυστικό είναι στα διάθεση αφού ήθελα να δώσω τον προπς, τα σκηνικά και μια καλή καλύτερο μου εαυτό στον κόσμο παρουσίαση. Το game προσφέρει που ήρθε για να με γνωρίσει μια μεγάλη γκάμα από σπαθιά, και να με δει στον διαγωνισμό με ιδιαίτερες λεπτομέρειες το cosplay. καθένα και λόγω του setting με τα Πως ήταν για Gameathlon?

Η Αγγελική Βούρου, την οποία αναγνωρίζουμε σαν AngieV Cosplay, είναι το νέο ανερχόμενο αστέρι του ελληνικού cosplay! Είναι σχετικά καινούρια στον χώρο αλλά από νωρίς έχει δείξει τις δυνατότητες της με τις θέσεις που έχει ήδη λάβει σε ελληνικούς διαγωνισμούς όπως η πρώτη θέση στην ομαδική κατηγορία του Comicdom, η δεύτερη θέση στο Gameathlon 2017 και φέτος η τρίτη θέση στον ίδιο διαγωνισμό. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει συμμετάσχει και σε άλλα projects και έχει φτιάξει αρκετές στολές και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσει σύντομα να μας εκπλήσσει! 35

AngieV Cosplay

@angiev_cosplay

εσένα

το


“Το μυστικό είναι στα προπς, τα σκηνικά και μια καλή παρουσίαση.“ robot και τα androids αποφάσισα να φτιάξω ανάλογα προπ και να παρουσιάσω μια original σκηνή όπου η 2Β βρίσκεται χτυπημένη από τη μάχη της με robot. Ποιο κομμάτι της δημιουργίας της στολής ήταν το αγαπημένο σου? Όσο περίεργο αν ακουστεί, το Pod 042 είναι από τα πιο ευχάριστα πράγματα που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής. Ήθελα για τη κατασκευή του συγκεκριμένου προπ να βάλω τη φαντασία μου να δουλέψει και να μη κάθομαι απλά να κόβω μικρά κομματάκια από craft foam μέχρι να βαρεθώ τη ζωή μου. Έτσι προσπάθησα να βρω πράγματα από την καθήμερινότητα μου που είχαν το κατάλληλο σχήμα για να αποτελέσουν κάποιο μέρος του. Κατέληξα να χρησιμοποιήσω καλαμάκια πλαστικά και ξύλινα, ρολό χαρτί κουζίνας και τουαλέτας, σιφώνι, κουτάκια από κράκερ και πινέζες και πολλά άλλα. Διασκέδασα πολύ στη διαδικασία και σίγουρα θα το ξανακάνω!

Ποιες άλλες στολές σου άρεσαν από την εκδήλωση?

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια?

Θα αναφέρω μόνο την αγαπημένη μου τριάδα αλλά μου άρεσαν οι στολές όλων, απ’τις πιο περίπλοκες μέχρι τις πιο απλές! Παρόλο που είναι το πιο συνηθισμένο cosplay του, δεν θα βαρεθώ ποτέ να βλέπω τον Alexander Beis ως Iron Man! Πάντα εντυπωσιακός και ξετρέλανε το πλήθος! Ως λάτρης του LoL λάτρεψα επίσης την Ηλέκτρα ως SG Soraka και την Rene Polymorfous ως Kitty Katarina, είχαν και οι δύο πολύ όμορφες στολές η Ηλέκτα ήταν εντυπωσιακή με τα φτερά και τις οπλές τις και η Rene με την παρουσίαση που είχε ετοιμάσει και τα προπ που είχε επί σκηνής!

Πολλές συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες, σίγουρα κάποιο νέο LoL cosplay και έχω επίσης σκέψεις για κάποιο χαρακτήρα από το Fate και το How to train your Dragon. Επίσης εδώ και αρκετό καιρό μαζί με μια ομάδα ταλαντούχων ατόμων ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε μαζί ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ για το οποίο θα αρχίσουμε να ανεβάζουμε teasers πολύ σύντομα!

Έχεις πάρει 3 φορές μέρος σε διαγωνισμό με στολή από το Nier Automata, σκοπεύεις να αλλάξεις για τον επόμενο? Ίσως διαγωνιστώ μια τελευταία φορά ως 2Β πριν την αποσύρω για λίγο καιρό αφού έρχονται καινούρια projects και το παιχνίδι έχει αρχίσει να “παλιώνει”. 36


Upcoming Event

Greek Otaku Radio @greekotakuradio

Σταθερή συνήθεια για πολλούς από εμάς έχει γίνει το Greek Otaku Radio. Είναι το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο με θέμα την Ιαπωνική κουλτούρα, την Ιαπωνική καθώς και την Κορεάτικη μουσική! Ξεκίνησε το 2013 και από τότε μας κρατάει σταθερά παρέα με το πλούσιο πρόγραμμα του, τα events και φυσικά με πολλή μουσική.

37

5

χρόνια Greek Otaku Radio


o. Η πέμπτη, και πολύ πετυχημένη, σεζόν του σταθμού τελειώνει ιδανικά με ένα μεγάλο πάρτυ το οποίο θα γίνει στις 7 Ιουλίου και ώρα 18:00 στο CafeBar Πευκώνας που βρίσκεται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Ιστορικά τα πάρτυ τα οποία διοργανώνει ή συμμετέχει ο σταθμός συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό cosplayer μιας και η θεματική συμβαδίζει σε μεγάλο βαθμό με αυτή του σταθμού με αποτέλεσμα μια πολύχρωμη πανδαισία σε ένα πολύ ζεστό και ευχάριστο event. Όποιος πάει στο event εκτός από τα cosplay θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει την ζωντανή εκπομπή του σταθμού μέσα από τον χώρο της εκδήλωσης, την μουσική επιμέλεια από τους παραγωγούς του σταθμού αλλά και την κλήρωση με τα πολύ πλούσια δώρα η οποία θα γίνει στα πλαίσια του πάρτυ! Η εκδήλωση δεν θα έχει κάποια είσοδο και δεν απαιτείται να έχετε κάνει κάποια κράτηση. Event Link: https://www.facebook.com/events/200115490518903/

38


Greek Cosplay Community

Cosplay Line Magazine Πώς ξεκίνησε τo Cosplayers//GR; ακολούθησαν έπειτα και τα Το Cosplayers//GR φιλοξένησε υπόλοιπα 4 βασικά μας μέσα, διαχρονικά ως διαχειριστές δηλαδή FB Page, Instagram, τους βασικούς μακροχρόνιους Twitter και υπό ανάπτυξη Website.

Το Cosplayers//GR, αποτελεί το μοναδικό μεγάλο μη κερδοσκοπικό, ουδέτερο και ανεξάρτητο δίκτυο της ελληνικής κοινότητας Cosplay, αφιερωμένο στην πλήρη ενημέρωση, κάλυψη, καταγραφή και προώθηση όλων των Cosplayers, των εκδηλώσεων Cosplay και οτιδήποτε σχετίζεται με Cosplay στην Ελλάδα.

Page: Cosplayers//GR Group: Cosplayers//GR cosplayersgr Cosplayers//GR Cosplayers//GR www.cosplayers.gr 39

φωτογράφους Cosplay της χώρας, επομένως ανεπίσημα το έργο μας ξεκινά ήδη από το 2007, ένα χρόνο μετά την έναρξη του ελληνικού Cosplay. Το 2011 έγινε ξεκάθαρο ότι έπρεπε να δημιουργηθεί μια μεγάλη ενεργή ελληνική κοινότητα Cosplay, όπου θα υπήρχε επιτέλους πλήρη ενημέρωση του κόσμου για τα πάντα, παροχή βοήθειας και αλληλεπίδραση του κοινού. Με πολύ κόπο και επιμονή δημιουργήθηκε η μοναδική ελληνική κοινότητα Cosplay, με επίκεντρο το Facebook Group μας, που απαριθμεί πλέον άνω των 6500 μελών. Ανάμεσα τους όλοι οι υπαρκτοί Cosplayers που υπήρξαν και υπάρχουν στην Ελλάδα. Tην ίδια χρονιά ακολούθησε το κανάλι Youtube, το 2ο μεγαλύτερο στον κόσμο σε υλικό Cosplay. Mε την επισημοποίηση μας ως “Cosplayers//GR” to 2015,

Στις εκδηλώσεις αναλαμβάνετε ένα μεγάλο σύνολο ευθυνών. Ποιες είναι αυτές; Είμαστε παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με Cosplay, μικρές και μεγάλες, ως επίσημοι φωτογράφοι Cosplay σχεδόν πάντα, έχοντας καλύψει εκατοντάδες. Άνω του 75% όσων έγιναν ποτέ και άνω των 10.000 Cosplays στην Ελλάδα, καθώς και μερικές στο εξωτερικό. Καλύπτουμε με χιλιάδες φώτο και πολλαπλά βίντεο τα πάντα κυριολεκτικά, είτε Cosplays είτε οτιδήποτε άλλο, σε βαθμό που δεν συναντάς εκ μέρους κανενός. Από φέτος στα περισσότερα Conventions διαθέτουμε δικό μας πλήρες Booth/Stand, παρέχοντας Cosplay Photobooth, Cosplay Repair Station, εκατοντάδες φώτο και ενημερωτικό υλικό, ακόμα και κληρώσεις! Προσθέτουμε μόνιμα νέα


πράγματα σε αυτό και αναβαθμίζουμε φέτος σταδιακά τον εξοπλισμό μας στον καλύτερο της αγοράς. Προωθούμε τις εκδηλώσεις με 1000+ προσκλήσεις στα FB Event τους προς όλους τους Cosplayers και μη, δεκάδες αναρτήσεις μαζικά σε σχετικά groups και φυσικά ασταμάτητη προβολή σε όλα τα μέσα μας. Τα tags εκ μέρους μας στο υλικό μας αποτελούν διαχρονικά τον βασικότερο παράγοντα μέσω του οποίου οι περισσότεροι Cosplayers και μη μαθαίνουν για τις εκδηλώσεις και εισέρχονται στην κοινότητα ως νέοι Cosplayers, κάτι βασικό που αρκετοί δυστυχώς αγνοούν.

Πέρα από την πλήρη ενημέρωσης, επιτελούμε ρόλο αρχειοθέτη του χώρου. Είμαστε στην αποκλειστική θέση να παρέχουμε επίσημα ορθά αριθμητικά στατιστικά και ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά το ελληνικό Cosplay, τα οποία μπορεί κανείς να βρει αναρτημένα στα μέσα μας. Είμαστε αντίθετοι στην παραπληροφόρηση, επομένως φροντίζουμε να μην υπάρχει. Τι στόχους έχετε μελλοντικά;

Αρχικά, να πετύχουμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ όσων κάνουμε και όσων θέλουμε να κάνουμε. Ο φόρτος μας είναι χρόνια τώρα πολλαπλάσιος Οι μεγάλες εξωτερικές φωτογραφήσεις είναι κάτι των ατόμων στην ομάδα. Όλα γίνονται εντελώς χαρακτηριστικό σας. Πως προέκυψαν; αφιλοκερδώς με μεγάλο οικονομικό κόστος από την Οι μεγάλες μαζικές εξωτερικές φωτογραφήσεις μεριά μας πλέον λόγω αναβαθμίσεων. Υπάρχουν Cosplay, ο μακροβιότερος θεσμός Cosplay της χρόνια τώρα πολλά σχέδια, μέσα και πράγματα που χώρα, ξεκίνησαν πριν 10 χρόνια στην Θεσσαλονίκη δεν έχουν γίνει πουθενά ποτέ. Μερικά από αυτά και γίνονται εκ μέρους μας παράλληλα με σχεδόν είμαστε σε θέση να τα πραγματοποιήσουμε μόνο εμείς κάθε εμπορική εκδήλωση Cosplay της πόλης. Πλέον λόγο του γνωσιακού υπόβαθρου του ελληνικού χώρου έχουν ξεπεράσει τις 90 συνολικά. Αποκορύφωμα, και άπειρου υλικού μας, επομένως επικεντρωνόμαστε η τεράστια ετήσια εξωτερική φωτογράφηση Cos- κυρίως προς αυτή την κατεύθυνση. plays στο “The Comic Con”, η μεγαλύτερη μονοήμερη φωτογράφηση Cosplays παγκοσμίως, με αριθμό ρεκόρ Cosplayers και φωτογράφων, που μέχρι και πέρυσι ακολουθούνταν από το μεγαλύτερο εξωτερικό Cosplay Parade της χώρας. Ασχολείστε με την διοργάνωση εκδηλώσεων; Όχι, καθώς οι υπάρχον διοργανωτές υπερκαλύπτουν τον τομέα αυτό. Απεναντίας, πέρα από τις μεγάλες φωτογραφήσεις μας, διοργανώσαμε για 6 χρόνια στην Θεσσαλονίκη δεκάδες Anime Meetings και για 1 χρόνο στην Αθήνα πολλά Cosplay Meetings, με μεγάλη συμμετοχή. Μελλοντικά ίσως επιστρέψουμε ξανά σε αυτό το κομμάτι. Πέρα από όσα αναφέρθηκαν, καταγράφετε επίσης τα πάντα στον χώρο του Cosplay. Πώς προέκυψε αυτό; 40


top10

10

TOP COSPLAY

SUGGESTIONS Cosplay Line

OF JUNE

Αν ξεκινήσεις να κάνεις cosplay οι χαρακτήρες που θέλεις να φέρεις στην ζωή είναι ατελείωτοι! Προσπαθήσαμε και βάλαμε σε μια λίστα τους 10 αγαπημένους μας χαρακτήρες για cosplay για τον μήνα Ιούνιο.

10

Brigitte – Overwatch H Brigitte είναι ένας από τους καινούριους χαρακτήρες στο Overwatch όμως γρήγορα μας έκλεψε την καρδιά όσο αναφορά το cosplay. Η πανοπλία της, ο καθαρός σχεδιασμός της καθώς και η εμφάνιση της με απλά ρούχα την κάνουν ιδανική τόσο για casual όσο και για armored cosplay.

41


top10

9

All Might – Boku no hero Academia

O All Might είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Έχει αφήσει το στίγμα του στην τεράστια επιτυχία του στο anime αλλά είναι και ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες για cosplay τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες cosplayers.

8

Yrel – Heroes of the Storm Ξέρουμε ότι ένας από τους πιο εμβληματικούς Dranei ήρωες θα επιστρέψει στο WoW όμως η Blizzard δεν περίμενε μέχρι τότε και μας έφερε την Yrel στο Heroes of the Storm. Με την υπέροχη πανοπλία της αλλά και με τα πανέμορφα skins που βγήκαν μαζί της ένα cosplay επιβάλλεται!

7

Jaina – World of Warcraft Battle for Azeroth

Εντυπωσιακοί χαρακτήρες και η επέτειος του παιχνιδιού κάνουν τους cosplayers να μην μπορούν να κρατηθούν μακριά από αυτές τις καταπληκτικές στολές οι οποίες συνοδεύονται από πολλά references, σαν να θέλει το παιχνίδι να κάνει το cosplay των χαρακτήρων του όσο πιο εύκολο γίνεται! 42


top10

6

Aqua – KingdomHearts 3 Ίσως η αγαπημένη female χαρακτήρας του KingdomHearts έκανε την δραματική εμφάνιση της στην Ε3 φέτος. Η Aqua μπορεί να παίζει μόνο για λίγα δευτερόλεπτα στο trailer αλλά τα κίτρινα μάτια της υποδηλώνουν πολλές εξελίξεις στο μέλλον της ιστορίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Aqua θα “φορεθεί” πολύ φέτος!

5

Lara Croft – Shadow of the Tomb Raider Ακόμη μια εμφάνιση ενός δυνατού female χαρακτήρα στην Ε3. Το Shadow of the Tomb Raider ξαναφέρνει στο προσκήνιο μια από τις πιο εμβληματικές χαρακτήρες στην ιστορία των video games και μας δίνει την δυνατότητα να την φέρουμε στην ζωή με ένα εύκολο αλλά σημαντικό cosplay!

Pool Party Fiora – League of Legends Όπως και εμείς έτσι και οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες δεν θέλουν να χάσουν ευκαιρία για τις βουτιές του καλοκαιριού. Η Riot δεν μας αφήνει παραπονεμένους με τα πολλά pool party skinsτης και εμείς διαλέξαμε την Fiora για το πρώτο άκρως καλοκαιρινό cosplay! 43

4


3

top10

Dark Voyager – Fortnite

To game που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές έχει βρει τον τρόπο να μας κρατάει σε εγρήγορση με τα πολύχρωμα και όμορφα skins του. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι το Dark Voyager αν και οι επιλογές για τους cosplayers είναι πραγματικά πάρα πολλές!

Elastigirl – Incredibles 2

2

Μετά από πολλά χρόνια οι Απίθανοι επέστρεψαν στην μεγάλη οθόνη και στις ζωές μας. Οι επιλογές για cosplay αρκετές αλλά η Ελαστίνα έκλεψε την παράσταση για ακόμη μια φορά με αποτέλεσμα ένα ωραίο και όχι τόσο δύσκολο cosplay!

1

Kassandra/Alexios – Assassin’s Creed Odyssey

Οι πρώτες εικόνες από το καινούριο Assassin’s Creed Odyssey έκαναν τρομερή εντύπωση τόσο στους gamers όσο και στους cosplayers. Δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσουμε σε ένα cosplay την αρχαία Ελλάδα και τα video games και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να την χάσουμε!

44


Ζώδια

ώδια Ζ

Ιουλίου 2018

ΚΡΙΟΣ

Η αγάπη είναι στον αέρα. Μήπως είναι η ώρα για group cosplays?

ΤΑΥΡΟΣ

Υπάρχουν τόσα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Η νοσταλγία σε έχει πιάσει και τα οικονομικά σου πάνε καλά, πρόσεξε όμως μην ξεφύγεις από τα μεγάλα σου projects!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πολλά πράγματα αλλάζουν και γρήγορα. Μην ξεχνάς τους φίλους σου, μπορούν να σε βοηθήσουν και ίσως ακόμη να φτιάξετε ένα cosplay μαζί!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τώρα είναι ο μήνας σου! Κάνε τον να μετρήσει και διάλεξε τα cosplay σου σωστά!

ΛΕΩΝ

Θα έχεις μια ξαφνική δόση ενέργειας η οποία θα αργήσει να ξαναέρθει. Τώρα είναι η ώρα να τελειώσεις όλα τα μισοτελειωμένα projects σου!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Μίλα με τους φίλους σου και πες τους ό,τι πρέπει να ξέρουν. Τα cosplay μπορούν να περιμένουν λίγο.

Art by Meagolicious 45


Ζώδια

ΖΥΓΟΣ

Έρχεται ένα ρεύμα δημιουργικότητας. Η έμπνευση σε παρακινεί να δουλέψεις και να είσαι στο προσκήνιο. Πρόσεχε με τα μεγάλα projects μόνο!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σου αρέσουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Εστίασε στα σημαντικά, όπως το cosplay στο οποίο δουλεύεις τώρα και δώσε εκεί όλη σου την προσοχή. Μην χάνεσαι στις λεπτομέρειες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αυτή είναι μια καλή στιγμή να μάθεις καινούρια πράγματα και να επεκτείνεις τους ορίζοντες σου. Ώρα να τσεκάρεις tutorials!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι σχέσεις είναι λίγο δύσκολες αλλά η δουλειά σου βγαίνει καλά! Πρόσεχε πως ξοδεύεις τα λεφτά σου.. Πρέπει όντως η στολή σου να έχει αληθινό μετάξι?

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Νέοι άνθρωποι έρχονται στην ζωή σου και αυτό μπορεί να φέρει συγκρούσεις. Διάλεξε προσεκτικά για τι θα πολεμήσεις ή απλά γύρνα στο crafting μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα!

ΙΧΘΥΕΣ

Τόσες αποσπάσεις. Προβλήματα υγείας και καυγάδες. Κάνε ένα διάλειμμα και βγες με φίλους. Το cosplay μπορεί να περιμένει λίγο,ε? Meagolicious

http://meagolicious.com/ 46


Φωτογραφικό υλικό τεύχους: Εξώφυλλο από: Horo Von Kaida Σελ 3: SpirosK Photography (εικόνα αριστερά), Horo Von Kaida (εικόνα δεξιά) Σελ 4: SpirosK Photography (πάνω εικόνα), Pixels Radiant (κάτω εικόνα) Σελ 5: Undefiled Photography Σελ 6: Δημήτρης Μονογυιός Σελ 7: Raven by Milena Dereka, Sivir by Nikolay Platonov Σελ 8: Christmas Soraka by Aku, Divine Soraka by Vadim Bulatov Σελ 9: Blackhand by Veniamin Kazakov Σελ 10: Witch Doctor by Lescargotgraphe Σελ 11-14: ZakViemon Σελ 15-17: Erza Cosplay Σελ 18: Erza Cosplay, Art-Time Σελ 19: Chris Kon (εικόνα της Rene), Includints (εικόνα των σπαθιών) Σελ 20-22: RenePolumorfous Σελ 23-24: Art-Time Σελ 25-28: Eve Estenzia Σελ 29: Includints (εικόνα του σταδίου), Chris Kon (μεσαία εικόνα), Gameahtlon (κάτω εικόνες) Σελ 30: HQM.GR (εικόνα της Rene με Cowboy), Chris Kon (όλες οι υπόλοιπες) Σελ 31: Includints (εικόνα αριστερά), Cassiel Cosplay Photography (εικόνα αριστερά) Σελ 32: Gameathlon (πάνω εικόνα), RenePolumorfou (μεσαία εικόνα), Chris Kon (κάτω εικόνα) Σελ 33: Chris Kon (εικόνα δεξιά), Gameathlon (εικόνα αριστερά) Σελ 34: Chris Kon (κάτω εικόνα), Gameathlon (πάνω εικόνα) Σελ 35: Chris Kon (εικόνα αριστερά), HQM.GR (κάτω εικόνα) Σελ 36: HQM.GR (εικόνες κάτω και αριστερά), Chris Kon (εικόνα δεξιά) Σελ 37-38: Tasos Liapis Photography Σελ 39-40: Cosplayers//GR


COSPLAY LINE Project Manager: Horo von Kaida Project Coordinator/ Αρθρογράφος: Alex “The Pirate” Lampardis Αρχισυντάκτρια: AngieV Creative Director/Proofreader: Marios Dal Ζώδια: Ailiroy

Sponsored by


Thank you for reading!

COSPLAY LINE Τα λέμε στο επόμενο τεύχος...


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.