Page 1

E T S K U DE LETMODE FEES L C I A S P E

A A R D E J E I N

e t s r e k k De le nkjes a feestdr i j c o p s urge van J

n L

s t.w.v. n o b e d r 10 waa te winnen ro 100 eu


Prettige feestdagen, ook voor je huisdier? De feestdagen staan voor de deur. Sfeer en gezelligheid alom, maar hoe ervaart jouw huisdier deze tijd van het jaar?

2

Huisdieren worden tijdens de feestdagen vaak extra verwend door hun baasjes. Er bestaat op de markt een heel uitgebreid assortiment aan feestkledij, kerstspeeltjes en –snoepjes voor onze lieve huisgenoten. Ook vuurwerk is een vaste waarde tijdens de feestdagen. Voor jong en oud een magisch moment, maar de onverwachte, luide knallen lokken bij veel dieren paniek uit. Ze worden er gestresseerd en verward van en vluchten soms ver weg van de lichtflitsen en het geluid. Elk jaar opnieuw lopen dieren verloren of raken ze gewond. Met enkele voorzorgsmaatregelen maakt u het draaglijker voor de dieren.

Openingsuren:

Hier alvast enkele tips : • Je huisdieren alleen laten op oudejaarsavond is per definitie geen goed idee. Ga je toch bij vrienden of familie vieren? Neem dan je de nodige voorzorgen en zorg ervoor dat je huisdier veilig en gerust zit. Laat hem zeker op zijn eigen vertrouwde plekje liggen. • Als je hond of kat angstig reageert op het vuurwerk, negeer die angst dan zoveel mogelijk. Indien je hen aandacht geeft, dan beloon je het angstige gedrag. Doe daarom zelf alsof de knallen heel normaal zijn. Zo raakt je dier niet extra opgejaagd. • Houd alle huisdieren binnen van zodra het donker wordt. Laat in de ruimte waar het huisdier zit

dinsdag t.e.m. vrijdag: 9u30 - 18u30 zaterdag: 10u00 - 18u00 zondag: 10u00 - 16u00 gesloten op maandag en feestdagen

het licht aan en houd ramen en gordijnen gesloten. Je kan ook de radio of tv laten spelen, zodat de geluiden van buiten minder opvallen. • Zet konijnen, hamsters en andere knaagdieren in hun kooi en plaats ze binnen. • Bij vogels kan je eventueel een doek over de kooi hangen. • Grote dieren zoals paarden, ezels en runderen staan best op stal. • Wie toch vuurwerk wil afsteken, doet dat best niet vlakbij een dier. Stel het vuurwerk zo laat mogelijk op en controleer of er zich in de buurt geen dieren hebben verstopt. • Waarschuw je buren en de plaatselijke boeren op tijd als je van plan bent om vuurwerk af te steken, zodat zij de nodige maatregelen kunnen treffen.

Prettige feesten en maak er een beestig 2014 van!

Christmas shopping zaterdag 14 & zondag 15 december

Mechelsesteenweg 272 2550 Kontich T: 03 451 95 95 Ook zondag open (10u-16u)


inhoud

Deze maand IN JET!

In deze laatste Jet! van dit jaar bereiden we ons helemaal voor op de feestdagen. Zo geeft Jurgen Lijcops ons tips voor de heerlijkste feestdranken en kozen we mooie feestelijke jurkjes uit, waarin je zal schitteren. Vergeet ook je huis niet wat sfeerverlichting te geven. En natuurlijk staat deze Jet! weer boordevol leuke shoppingtips rond mode, wonen, lifestyle én cadeautjes! Veel lees- en shopplezier, heel fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Sanitair zonder omwegen TOTAALRENOVATIE

BADKAMER

TOILET

UW DROOMBADKAMER OP MINDER DAN 2 WEKEN Uw service in drie stappen Glanzend design of oase van rust? Saninetto geeft u de badkamer die bij uw levensstijl past. 1. Al uw wensen komen aan bod tijdens een uitgebreide bespreking. 2. Op basis van uw voorkeur en budget stellen wij u een 3D-ontwerp voor. 3. Professionele installateurs plaatsen uw badkamer en werken ze nauwkeurig af.

Ook voor de zelfplaatser kwaliteit & service tegen de beste prijs! evh93115415.17

Kapelstraat 109 • 9100 Sint-Niklaas Tel: +32 3 777 86 00 • www.saninetto.be

Prettige feestdagen, ook voor je huisdier?

02

Feestdranken van Jurgen Lijcops

04

Feestelijke flessen

06

JetSet

08

Recept voor salade met konijn

10

Glittermode

15

Partypumps

17

Lezerswedstrijd

18

Tips voor leuke cadeautjes

23

Sfeerverlichting

26

Gezellige kerstmarkten

28

Puzzels & Co

30

colofon

11 december 2013

Kantoor: Adverteren: Lezersvragen: E-mail: Website: Verantwoordelijke uitgever:

Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen 03 210 02 27 – 03 210 02 65 03 210 06 16 gvathema@concentra.be www.jetmagazine.be Indra Orlent, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen

Jet! Antwerpen verschijnt 18 keer per jaar. Dit magazine is een uitgave van DE VLIJT NV en wordt gratis huis-aan-huis bedeeld in de regio’s Antwerpen Noord, Antwerpen Zuid, Waasland, Turnhout, Lier-Herentals en Geel/Mol. Cover: fotograaf Luc Daelemans – styliste Laura Van Der Borght: www.fashionated.be Hair & Make-up: Caroline Rigo - Le Visage - www.levisage.be model Caroline Becu - P Met dank aan: zwart kleed: www.hm.com - riem: www.hm.com - oorbellen: www.lescordes.be pakje: www.pakjeshuis.com Niets in deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden dmv fotokopie, druk, microfilm en welke andere wijze ook zonder de voorafgaande toestemming van de uitgever.

3


interview 4

Gezellig tafelen tijdens de feesten Mensen die de culinaire geneugten van het leven weten te waarderen, hebben bij het horen van de naam Jurgen Lijcops allicht een belletje horen rinkelen. Hij werd bekroond tot beste sommelier van België, is vaste wijnadviseur op de culinaire televisiezender Njam en baat sinds 2009 The Glorious uit, een trendy wijnbar annex bistro op het Antwerpse Zuid, die onlangs zijn eerste Michelinster in de wacht sleepte. Als er iemand ons iets kan vertellen over trends en do’s en don’ts bij eindejaarsdineetjes, is het Jurgen wel. red: Saskia Reussens

Houden de mensen hun eindejaarsetentje buiten de deur of eten ze liever thuis?

Wordt er, nu het volop crisis is, bespaard op de ingrediënten voor het feestdiner?

Hoe wordt er tegenwoordig gekookt? Zie je daar ook een evolutie in?

Een trend die zich al enkele jaren afspeelt, is dat mensen steeds vaker thuis eten. Een voor de hand liggende reden is de verstrengde alcoholcontrole. Maar ook het grote succes van kookprogramma’s maakt dat mensen het fijn vinden om uitgebreid te koken voor vrienden en familie. Daarnaast leeft bij velen de gedachte - onterecht overigens - dat thuis eten goedkoper is dan op restaurant. Dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn. Bovendien kruipt er heel wat tijd en energie in als je een etentje goed wil organiseren. Het uitzoeken van het menu, boodschappen doen, koken, opruimen… Dat zijn heel wat uurtjes die je niet meetelt.

Voor het eindejaarsetentje mag het nog altijd iets meer kosten. Kijk alleen al maar naar het exclusieve en uitgebreide delicatessenaanbod in veel supermarkten. Er is duidelijk nog steeds vraag naar, anders zouden supermarkten zoals Delhaize dit niet in hun assortiment opnemen. Bovendien redeneren veel mensen: de werkdruk wordt steeds groter, er is veel meer stress. En we moeten al zo veel besparen, dan mag het voor een keertje iets meer zijn. Mensen besparen dus niet op eten, maar ze zijn wel kieskeuriger. Ze kopen misschien iets minder, maar wat ze kopen moet van een zeer goede kwaliteit zijn. En dat mag wat kosten.

De tijd van copieuze diners met ontelbare gangen ligt achter ons. Tegenwoordig mag het er letterlijk en figuurlijk veel luchtiger aan toe gaan. De bediening hoeft niet meer zo stijf en daarnaast durven mensen wat meer experimenteren in de keuken. Ook hier hebben kookprogramma’s en populaire kookboeken hun invloed gehad. Mensen koken veel lichter en gezonder dan vroeger. De eenvoudige en gezonde keuken à la Pascale Naessens is hier een goed voorbeeld van. De gerechten zijn makkelijk te bereiden en gezond bovendien. Als er al sauzen worden gebruikt, worden ze bereid van het braad- of groentevocht. Een klassiek voorgerecht zoals


interview

reidingen dus. Je voorbereidingen zijn vijftig procent van het werk. Denk tijdig na over wat je wilt klaarmaken. Stel je menu een week op voorhand op en wacht niet tot de laatste dag om je inkopen te doen. Als er gerechten zijn die je een dag voordien kunt klaarmaken of voorbereiden, doe dit dan. Ook belangrijk: koop je drank op tijd zodat je hem de tijd geeft om te rusten zodat hij zich kan zetten. Wat het bereiden van het eten betreft: hou het simpel! De kunst van topgastvrijheid voor mij is, dat de persoon die kookt niet de hele avond in de keuken staat. Dit kun je vermijden door snelle en eenvoudige gerechten te maken, zonder daarom aan feestelijkheid in te boeten. Serveer een uitgelezen stukje ham, bijvoorbeeld, of een topvis zoals makreel met wat dressing of Japanse saus. Of maak een carpaccio van zeeverse coquilles, doe er wat olijfolie over, peper, zout en wat zeste van limoen. Snel, eenvoudig en superlekker!

5

Wat zijn de trends in drank, zowel voor, tijdens als na het eten?

Jurgen Lijcops oesters is nog steeds populair, al wordt hierin ook steeds meer afgewisseld. Zo zal men in plaats van vier of vijf oesters als voorgerecht eerder een oestertje als hapje geven en daarbij een groentehapje. Men werkt meer met seizoensproducten, en groenten nemen letterlijk een steeds grotere hap uit het menu. Kun je tips geven voor mensen die nu al in de stress schieten om hun eindejaarsmenu aan te pakken? Begin tijdig met je mise en place, je voorbe-

Champagne wordt uiteraard nog gedronken, maar uiteraard zijn cava en prosecco ook niet meer weg te denken als aperitief. Daarnaast winnen strakke, zure bieren zoals Gueuze enorm aan populariteit. Gueuze is een ideale aperitiefdrank. Dé hype op dit moment is gintonic. Vijf jaar geleden kende deze klassieker al een enorme revival in Spanje. De hype waaide vorig jaar over naar België, meer bepaald naar Antwerpen. Daar is het nu een beetje over zijn hoogtepunt, maar de trend sijpelt nu door naar de rest van België. Als Limburger durf ik gerust stellen dat Antwerpen een trendsetter was in de gin-tonic-hype. Dat horen we graag zeggen. Een laatste vraagje dan: vind je het erg om voor je gasten te koken of ga je liever zelf uit eten?

Al sta ik de hele dag in mijn restaurant, ik vind het niet erg om ’s avonds nog eens voor mijn gasten of mijn gezin achter de potten te staan. Zo vind ik het heerlijk om te koken voor mijn vrouw Caroline en haar kinderen Nicholas en Alexander. Die twee zijn trouwens natuurtalenten in het proeven! (lacht) Maar op oudejaarsavond is ons restaurant open en moet ik trouwens toch werken. Ik vind het niet erg dat ik dan zelf niet kan aanschuiven. Een brandweerman moet toch ook blussen als het brandt?

Voor een heerlijke nachtrust

Complete Boxspring

• Diverse modellen • 180 x 200 met hoofdbord • Beklede pocketverenmatras met 7 zones • Keuze uit latex, traagschuim of koudschuim • Gratis levering en vakkundige montage

25 jaar garantie op constructie

5 jaar garantie op matras Open: maandag-vrijdag 9.30 - 18.30 uur | zaterdag: 10.00 - 18.00 uur | zon- & feestdagen 11.00-18.00 uur woensdag gesloten

Hoogstraatsebaan 13-15 2390 Oostmalle 03 309 25 53

evh93034898.31

e


feestelijke flessen

ColleCtor’s item Jack Daniel’s lanceert dit najaar een nieuwe reeks limited editions, echte collector’s items. De eerste in de reeks van de Master Distiller Series zit vervat in een cadeauverpakking, gesierd met gouden accenten en met de beeltenis van de oprichter. Richtprijs € 24,99,- www.jackdaniels.com exclusief te koop bij delhaizewineworld.com en tijdens de eindejaarsperiode bij Delhaize.

De feestdagen kondigen zich aan als ware genietmomenten voor liefhebbers van exclusieve aperitieven, likeuren of pousse-cafés. Want ook dit jaar pakken verschillende drankenmerken uit met speciale feestverpakkingen of limited editions. Om cadeau te doen of zelf te degusteren.

6

red: Saskia Reusens

Feestelijke flessen unieKe dranKsensatie Voor het eerst werden chocolade en alcohol gemixt tot een unieke dranksensatie. Het resultaat is Baileys Chocolat Luxe, een combinatie van luxeproducten waaronder vanille uit Madagaskar en meer dan dertig gram echte Belgische chocolade per fles.

500 flessen Ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag creëerde Martini de zeer exclusieve - voor België zijn slechts 500 flessen beschikbaar - Martini Gran Lusso. Hierin werden voor het eerst jarenlang gerijpte planten- en kruidenextracten gebruikt. Richtprijs € 25,www.martini.com te koop in de betere drankenhandel of te degusteren in een select aantal cocktailbars

Kobaltblauw Het Zweedse vodkamerk Absolut maakte met de gelimiteerde editie van haar Absolut Originality een heus collector’s item. Elke fles heeft een uniek design dankzij een druppeltje kobaltblauw pigment dat tijdens het productieproces aan het glas werd toegevoegd.

Richtprijs Baileys Chocolat Luxe € 17,99,www.baileys.com te koop in alle grote winkelpunten

Richtprijs Absolut Originality € 14,49,www.absolut.com te koop in alle grote winkelpunten

Verfrissende liKeur Rhuby is een Zweedse likeur op basis van rabarber en organische graanwodka. Deze verfrissende likeur bevat een minimum aan suiker en wordt afgerond met vanille. Drink hem puur of on the rocks, of gebruik hem in je cocktails voor een geraffineerde touch. Richtprijs Rhuby € 37,- www.rhuby.se exclusief te koop via www.tastetotreasure.be


sensual surprise time

Lise Charmel

7

OPENINGSUREN 9u30 tot 18u www.silhouette.be

LINGERIE

Tessenderlo Diesterstraat 22 013 66 10 93

Mol Rondplein 5 014 31 03 92

Hasselt Aldestraat 15/1 011 26 22 86

Tongeren Maastrichterstraat 57 012 23 20 11


Ben je op zoek naar mooie eindejaarsmode? Kijk dan zeker verder op deze pagina’s. Maar ook voor decoratie van je woning of slaapcomfort vind je bij handelaars in deze JetSet je gading. Zij zullen je zonder twijfel met een prima service en met de glimlach ontvangen!

MOOIE MODE VOOR EEN MAATJE MEER

DECOR 2000 Decor 2000, gelegen in de Statiestraat in Zwijndrecht, is groter dan zijn façade doet vermoeden. Het is zelfs een van de grotere decoratiezaken van het Waasland. Binnen tref je 1000 vierkante meter pure interieurbeleving in loftstijl. Je vindt er zowel verven, behang, stoffen, zonwering als vloerbekleding. Decor 2000 is intussen 24 jaar jong en telt ervaren medewerkers. Hier moet je zijn voor aankleding van je interieur!

XL MODE Xl Mode… al zestien jaar is deze boetiek trendsetter in volslanke kleding. Tijdens de gehele maand december is het feestmaand bij XL Mode. Dan vind je er een mooie eindejaarsactie!! Kom vlug een kijkje nemen. En like XL Mode op facebook! XL Mode heeft meerdere vestigingen, check de website: www.xlmode.be

Statiestraat 51 2070 Zwijndrecht www.decorweb.be

Aluminium carports & terrasoverkappingen

evh93114699.10

JetSet 8

deze maand IN DE KIJKER

MOOIE DECORATIE VOOR JE INTERIEUR

Vermijd ijskrabben deze winter met een BOzARC carport…

Boomsesteenweg 41/2 • 2630 Aartselaar tel. 03-455 90 67 • e-mail: info@bozarc.be Toonzaal: weekdagen na afspraak Zaterdag: van 10.00 u. tot 16.00 u.

Voor een gratis offerte: www.bozarc.be


MOOISTE OUTFITS VOOR DE FEESTEN

DÉ PARTNER VOOR JE SLAAPCOMFORT

JetSet

JET! WENST JE EEN PRETTIG EINEJAAR!

9 JET!-TEAM Het team van Jet! Antwerpen wil graag zijn lezers en adverteerders bedanken voor alweer een fantastisch Jet!-jaar. Dankzij jullie slagen we er keer op keer in om een leuk huis-aan-huis magazine te brengen, boordevol shoppingtips, en dit al zo vele jaren! Heb je tips, suggesties of vragen voor ons? Mail dan naar contact@jetmagazine.be. Wij wensen je van harte prettige feestdagen, een aangename jaarwisseling en een spetterend 2014! contact@jetmagazine.be www.jetmagazine.be

BOBO Onlangs was het feest in Tremelo. Boetiek Bobo stelde er namelijk haar uitzonderlijke feestcollectie voor. Er waren maar liefst 24 BV’s op de catwalk, die al helemaal getransformeerd waren voor de feesten. De volledige feestcollectie ligt nog de hele maand december in de winkel. Dus wie nog niet de geschikte ‘glamour’ outfit gevonden heeft, is hier aan het juiste adres. Bobo is iedere zondag open tot 18u. Schrieksebaan 63 3120 Tremelo www.bobotremelo.be

LUXEBED Luxebed is dé partner bij uitstek voor je slaapcomfort. Een goede matras kiezen is immers voor iedereen uniek. Daarom biedt Luxebed een slaapsysteem op maat waarbij elk systeem professioneel gedemonstreerd wordt. Bovendien vind je er een ruim aanbod aan bedden met een hedendaags design. Met Luxebed slaap je dus niet alleen goed, comfortabel en gezond: je wordt uitgerust wakker in een bed dat perfect bij je interieurstijl past! Kom gerust langs tijdens de decembermaand want Luxebed geeft geschenken weg! Fraikinstraat 36 2200 Herentals www.luxebed.be

VUURWERK MEt VaKKUndig adViEs Iedere zondag open! 8.30-12.00; 13.00-17.0 0

Extra open op 30 decem ber van 8u30 - 12.00; 13.00 - 17.00

Gildenstraat 9 (baan Retie-Geel) - 2470 Retie - Tel. 014 37 71 77 di-vr: 8.30-12.00 & 13.00-18.00 - zat: 8.30-17.00


smullen

gebakken konijnfilet

met lauwe salade van gegrilde groenten Velen eten konijn met Kerst, maar wat dacht je van een heerlijke salade met konijn? Deze presenteert ook nog eens mooi op je feesttafel! Gemiddelde moeilijkheidsgraad

40 minuten

Voor 4 personen 6 konijnenfilets 1 kleine rode, 1 gele en 1 groene paprika 1 kleine courgette 1 kleine aubergine 4 lente-uitjes 2 eetl extra vierge olijfolie en 2 eetl olijf-

olie voor warme bereidingen 1 ui 1 bio citroen 2 takjes citroentijm of gewone tijm, zwarte peper zeezout

Snijd de paprika’s, courgette en aubergine in dunne plakjes van ca. 3 mm. Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Rasp de ui en een weinig citroenschil en pers het sap van de citroen bij de ui, voeg 2 eetlepels extra vierge olijfolie toe. Breng de vinaigrette op smaak met zwarte peper van de molen (en wat zeezout). Verhit de grillpan of -plaat en grill alle groenten aan beide zijden zonder olie!

Verwarm een bord of schaal voor en leg de groenten hierop. Besprenkel ze met wat extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen (en wat zeezout). Bak de konijnenfilets rondom goudbruin in wat olijfolie en kruid met peper. Zet het vuur uit en dek de konijnenfilets af met aluminiumfolie. Laat nog enkele minuten rusten alvorens ze te versnijden. Schik intussen de gegrilde groenten op vier

voorverwarmde borden en sprenkel er wat citroenvinaigrette over. Versnijd de konijnenfilets schuin in schijfjes van 2 cm en verdeel ze over de gegrilde groenten. Werk het geheel af met wat geritste blaadjes citroentijm. Smakelijk!

Om comfortabel te relaxen

Relax Seat

e • Diverse modellen • Topkwaliteit leder • Verstelbare hoofdsteun • In drie maten: small, medium en large • Gratis levering

5 jaar garantie

Open: maandag-vrijdag 9.30 - 18.30 uur | zaterdag: 10.00 - 18.00 uur | zon- & feestdagen 11.00-18.00 uur woensdag gesloten

Hoogstraatsebaan 13-15 2390 Oostmalle 03 309 25 53

MB 93034908.32

10


een der grootste en mooiste toonzalen in limburg

toonzaal meer dan

70

luxe keukens

vw94021735.22

de batibouw-aCties zijn al bekend!

ervaren verkoper gezocht bekijk zeker onze nieuwe website www.goossens.be strevend naar absolute tevredenheid · met oog voor detail eigen fabrikaat · naast keukens ook slaap- & badkamers en dressingrooms.

astridlaan 276a - overpelt - tel.: 0032 (0)11-80 55 10 info@goossens.be - www.goossens.be openingsuren: ma. di. do.: 10-20u. Vr.: 10-18u. zaterdag: 10-17u. zondag open van 13-17u.! woe. gesloten. ook ‘s avonds en woensdag “op afspraak” mogelijk!

m e e r d a n 70 k e u k e n s i n d e s h o w r o o m · wij adViseren: siemens · miele · noVY

11


12

OOK ALS JE ER NIET MEER BENT, KAN JE NOG MEER BETEKENEN DAN JE DENKT. NEEM EEN GOED DOEL OP IN JE TESTAMENT

GRATIS JURIDISCHE GIDS

Bestel de gratis gids ‘Goed Geven’op testament.be


GIGANTISCHE UITVERKOOP wegens verhuis

3 % 0% -40% -50% 0 2 -

Honderden salons • relaxzetels • zetelbedden bij de gekende speciaalzaak

es bijna all jk li onmiddel r leverbaa

Mechelsesteenweg 315 I Kontich I T 03 458 46 16 info@salongigant.be dagelijks open 10u-18u ook op zaterdag en zondag

www.salongigant.be

13


Cadeaubon Schenk vreugde met een

van Lingerie An

14

Extra open op 22 & 23 december Op afspraak op 15 & 29 december

evh93114698.08

BredABAAn 180 • 2930 BrAsschAAt • ✆ 03 641 49 71 info@LingerieAn.Be • www.LingerieAn.Be

VA N A F 1 6 D E C E M BER

KOPPELKORTINGEN Bij aankoop van 2 stuks

30% korting

Zagerijstraat 26 • 2275 Lille • tel. 014-88 03 35

OPENINGSUREN • maandag 13.00-18.30 u. • dinsdag t.e.m. zaterdag 10.00-18.30 u. • zondag 10.00-13.00 u.

evh94012918.08

• feestdagen gesloten.

www.fashionstoopen.be

*

* enkel geldig op onze wintercollectie


mode

GOUDEN DRUPPELS Met dit mini-jurkje van Replay geef je meteen een feestelijke toets aan je silhouet. De grote goudkleurige pailletten laten je niet onopgemerkt voorbijgaan. Je kunt het ook als lang topje dragen over een maxirok of een pantalon. En later draag je er gewoon een jeans onder! richtprijs € 169,- www.replay.it (webshop) Dit merk is o.a. te koop bij Replay, Meir 24, Antwerpen

Met de feestdagen mag je outfit wat meer schitteren. En laat de pailletten en glitterstofjes nu net in heel wat mooie variaties in de collecties te vinden zijn! De meeste jurkjes, rokjes en topjes kun je gerust ook nog bij andere gelegenheden dragen. Combineer ze dan met een wat stoerder element. Red. Ilse Prinsen

feesten in glamour & glitter

15

DROOMJURK Zeg nu zelf, is deze hypervrouwelijke jurk van Pinko niet goddelijk? Stijlvol en met een snit die elk figuur flatteert. De transparante afwerking bovenaan en de glitteraccenten geven het geheel een extra feestelijke toets. Toegegeven, er hangt wel een prijskaartje aan vast ... richtprijs € 582,50,- www.pinko.it Dit merk is o.a. te koop bij Pinko, Huidevettersstraat 34, Antwerpen

PAILLETTENJURK Ook Twin-Set is kwistig met pailletten dit seizoen. Deze los vallende en erg comfortabel dragende jurk leent zich tot talloze combinaties. Maar een must voor de feestdagen: draag er hoge hakken onder! Check ook zeker de andere jurkjes van dit merk, want glamour gegarandeerd! richtprijs € 199,- www.twin-set.it (webshop) Dit merk is o.a. te koop bij Twin-Set, Schuttershofstraat 50, Antwerpen

VERENPRACHT Liu Jo ziet het dit najaar in de veren. Zo maakt de heerlijk zachte pluimensjaal deze erg mooi vallende jurk compleet. De dieppaarse kleur is perfect voor de eindejaarsfeesten. richtprijs € 189,- www.liujo.com Dit merk is o.a. te koop bij Otheus, Nieuwstraat 18, Geel

GOLDEN FIFTIES Edith & Ella staat bekend om een leuke retrolook en dit mooie goudkleurige jurkje, met subtiel bloemenmotief, brengt de fifties weer helemaal tot leven. Schattig uitwaaierend om de hele nacht in te gaan dansen ... richtprijs € 209,- edith-ella.com (webshop) Dit merk is o.a. te koop bij Vitrin, Withoeflei 9, Kalmthout


SPECIA VOORWA LE ARDEN *

wegens ons 20-jarig bestaan SPECIALE VOORWAARDEN* Bericht aan de bevolking investeer niet in banken maar in ledermann zitbanken 16

Kasterlee, parel in de Kempen, op het gebied van gastronomie, natuurschoon, ... biedt naast de talrijke restaurants nu ook een parel op het vlak van zitcomfort. Classic & Design heeft er zich namelijk gevestigd in een oud hotelgebouw. Dit naast de talrijke restaurants nu ook een parel op het vlak van zitcomfort. Classic & Design pand biedt de mogelijkheid om elke zetel in een eigen nestje te tonen. De vroeheeft er zich namelijk gevestigd in een oud hotelgebouw. Ditgere pandeetzalen, biedt de mogelijkhotelkamers, keuken, conferentiezalen, ... werden benut om een heid om elke zetel in een eigen nestje te tonen. De vroegere prachtige eetzalen, hotelkamers, collectie keuzetels te presenteren. ken, conferentiezalen, ... werden benut om een prachtige collectie zetels te presenteren. De bezoeker kan hier alle stijlen, van modern tot klassiek bewonderen in dit unieke concept. Weg De bezoeker kan hier alle stijlen, van modern tot klassiek bewonderen in dit unieke con-van het grote meubelgebeuren, zeer idyllisch gelegen in de nabijheid van een wandelgebied de Hoge Mouw, bevindt zich nu Classic cept. Weg van het grote meubelgebeuren, zeer idyllisch gelegen in de nabijheid vanprachtig een OPde 21,fijnwproever. 22, 23, 24 & 25 SEPTEMBER exclusief verdeler Ledermann salons, écht voor prachtig wandelgebied de Hoge Mouw, bevindt zich nu Classic& & Design Design exclusief verdeler Kasterlee, parel in de Kempen, op het gebied van gastronomie, natuurschoon, ... biedt

AFTER SUMMER SALE

Ledermann salons, écht voor de fijnproever.

Ook stof mogelijk!

*Beperkt aanbod

Lichtaartsebaan 49/1 77 2460 KasterleeLichtaartsebaan 2460 Kasterlee tel. 014-59 11 65 Tel.: 014 59 11 65

SPECIA * Beperkt aanbod VOORWA LE * Ook op nieuwe bestellingen ARDEN * * Ook salons met mechanische & elektrische relaxen

Herentals Kasterlee

Alle dagen open van 11u30 tot 18u

Alle dagen open van 11.30 totOP 18.00 u. - Dinsdag gesloten OOK OPEN ZONDAGEN OOK OPEN OP ZONDAGEN classicdesign@skynet.be - ledermann@skynet.be Maandag en dinsdag gesloten www.classicdesign.be - www.ledermann.be classicdesign@skynet.be - ledermann@skynet.be www.classicdesign.be - www.ledermann.be

Eindhoven

Antwerpen

E34

Turnhout

Kasterlee, parel in de Kempen, op het gebied van gastronomie, natuurschoon, ... biedt naast de talrijke restaurants nu ook een parel op het vlak van zitcomfort. Classic & Design heeft er zich namelijk gevestigd in een oud hotelgebouw. Dit pand biedt de mogelijkheid om elke zetel in een eigen nestje te tonen. De vroegere eetzalen, hotelkamers, keu-

t! ken luch k a b e g een -S. . . G 0 0 2 l a c o De Vit

ken, conferentiezalen, ... werden benut om een prachtige collectie zetels te presenteren.

tis ? a r G mte war

De bezoeker kan hier alle stijlen, van modern tot klassiek bewonderen in dit unieke concept. Weg van het grote meubelgebeuren, zeer idyllisch gelegen in de nabijheid van een prachtig wandelgebied de Hoge Mouw, bevindt zich nu Classic & Design exclusief verdeler Ledermann salons, écht voor de fijnproever.

Ook stof mogelijk!

*Beperkt aanbod

JA!

Lichtaartsebaan 77 2460 Kasterlee Tel.: 014 59 11 65

aar besp tuur: oor met a n d de met ekening e uit de i r arm Verw energie p energ r of de m w e o t u p a e p t o ren u dw warm gron ij advise elk een , het w W r en. m ove den bode te benutt zaken o n w n lucht ennis va est bij u kundige k k b met m het t. Een va ien voor e d s syste ning pa er boven em meto t e t g w s r y o n s z t de e latie armings Zo help erl a t s n . in rw t e k r v uw e w we dat u fficiënt paren op en nae s een r u te be n slimme u e natu ening. E keuze. k e giere iendelijk r tuurv

es

Ho

dijk even

ni

5-U

.ma www

OOK OPEN OP ZONDAGEN - Dinsdag gesloten

classicdesign@skynet.be - ledermann@skynet.be www.classicdesign.be - www.ledermann.be

Eindhoven

Antwerpen

E34

Turnhout

FO R IN MEE6 17 50 01 049

N MPE EPO GIE T M G R WAR E-ENE ARMIN MING N ZON RVERW ERWAR E V VLO RALE T N E C

ee

50 M

24 t3-

trhou

g.be

rmin

wa -ver

Herentals Kasterlee

Alle dagen open van 11u30 tot 18u

E EUW N NI NIEKEN I T LIS TECH CIA SPE MINGS W U WAR VER


accessoires

pump up the party!

VERWARMING SANITAIR ECOLOGIE

Geen beter schoeisel voor de eindejaarsfeesten dan pumps met hoge hakken. En prachtige exemplaren te over! Kies bijvoorbeeld voor feestelijke zilveren pumps. Of ga voor glitteraccentjes.

17

Red. Ilse Prinsen

VACHEMENT BELLE! De dierlijke motieven tieren ook dit seizoen welig in de mode. Deze pump van Sam Edelman combineert het motief heel subtiel. Let op de gouden afwerking binnenin! richtprijs € 170,- www.samedelman.com (webshop) Dit merk is o.a. te koop bij Monar, Lombardenvest 61, Antwerpen

ZWART-WIT MET ACCENTJES Uit de collectie van Pinko White, deze enorm creatief vormgegeven pump. Op het eerste gezicht zwartwit, maar met hier en daar een gekleurd vakje. Let ook op de vorm van de zijkant én de stoere details op de punt. richtprijs € 303,- www.pinko.it Dit merk is o.a. te koop bij Pinko, Huidevettersstraat 42, Antwerpen

ASSEPOESTER In deze zilveren pump van Steve Madden lijk je zo uit een sprookje te zijn gestapt. Prachtig afgewerkt en geknipt voor een heerlijke eindejaarsnacht. model DARRT richtprijs € 99,99,- www.stevemadden.eu (webshop) Dit merk is o.a. te koop bij Steve Madden, Meir 17, Antwerpen

GLITTERZOOL Feestelijk tot in de puntjes, zo zie je eruit met dit fraaie model. Zelfs de zool oogt feestelijk! Doordat ze even comfortabel als esthetisch ontworpen zijn, maken de schoenen van Maniet-Luxus jouw feestelijke outfit helemaal af. richtprijs € 129,99,- www.maniet.be Dit merk is o.a. te koop bij Inno, Bredabaan 967, Schoten

TIPJE VAN DE SCHOEN Voor wie elegante feestelijke pumps met een hak zoekt, maar er liefst niet teveel aan spendeert, is dit model van Brantano de max! richtprijs € 49,95,- www.brantano.be o.a. te koop bij Brantano, Paepenbruggestraat 74, Turnhout

evh94026065.06

Kies voor een warm en gezellig najaar.

SANITAIR VERWARMING KACHELS OP PELLETS & HOUT ZONNE-ENERGIE VENTILATIE REGENWATERRECUPERATIE WARMTEPOMPBOILER

Vaartstraat 150-155 2490 Balen 014 81 39 09 info@willems-diels.be www.willems-diels.be

Persoonlijke service sinds 1967


edstrijd w / e b e. agazin m t je . w ar ww Surf na

gen

adple t te ra

men dregle edstrij w ig .b d e e Volle agazin w.jetm op ww

Wedstrijd_Bertels_jet.indd 1

ARKN94022936.15

lezerswedstrijd 18

s n o b e d r a a w o 0 r 1 u e 0 0 1 . v . ! n t.w e n n i te w

gazine Jet! Ma euro weg. n e l e n s te Ge v. 100 shop va Keuken rdebons t.w. ls e t r e de kook en a B a in w n 0 e kok sted en 1 schenk ebon is te be d je alles wat kenchef d in r eu v k a De wa eukens. Hier rofessionele beste p K en het e e ls ll d e a t r r r o e o ie B h lv t, zowe Je mag , alle artikelen aangaa e hobby-kok. n e t h c naliteit! rwa rd als voo reedschap ve ign en functio ge it, des keuken n win kwalite in it u isschie ord n m n e blinke g wo aa strijdvr Het juiste ant d e w e d bons!! ee met ze Jet! waarde Doe m 0 1 e d je in de n d a in v v n g jij éé vraa edstrijd op de w

3/12/13 13:06

kurkvloeren I kurkwanden I laminaatvloeren

I parketvloeren

Wij hebben onze collectie enorm uitgebreid! U vindt nu bij ons: het allernieuwste op het gebied van kurkvloeren en -wanden de meest uitgebreide collectie kurk van europa ook kurk met kliksysteem of een vinyl toplaag parketvloeren, laminaatvloeren en PVC vloeren

Voor meer info en open deur dagen: zie www.kurco.be Weteringstraat 25 • 2380 Ravels T +32 (0)14 65 02 21 E info@kurco.be Open di. t/m Vrij.: 9-18 uur • Zat.: 10-17 uur • Zon. en Ma. gesloten.


Reeds op zoek naar Kerstgeschenken?

VERWARMING SANITAIR

Weet dat u vanaf heden ook bij ons terecht kan voor decoratie en meubels van SCAPA HOME en EICHHOLTZ.

ECOLOGIE

Kom langs en maak kans op 1 van de 4 cadeaubonnen t.w.v. € 25, geldig van heden tot oudejaarsavond.

WIN MOOIE PRIJZEN MET DE LOTEN VAN AKTIE VAARTSTRAAT 19

Op oudejaarsavond om 17 uur zullen de winnaars bekend gemaakt worden. Vergeet in deze tijd van cadeautjes geven uzelf niet te verwennen!

OpeninGsuren:

maandag 9.00 - 17.00 dinsdag 9.00 - 17.00 woensdag 9.00 - 12.00 donderdag 9.00 - 17.00 vrijdag 9.00 - 17.00 zaterdag 9.00 - 16.00 zondag 13.00 - 17.00

Geelseweg 7 2200 Herentals Tel.: +32 (0)14 25 46 00 Fax: +32 (0)14 25 46 01 evh94091381.01

info@verwerft-interieur.be www.verwerft-interieur.be

Nachtkleding - Ondergoed dames - heren - kinderen

ORIGINELE EINDEJAARSGESCHENKEN

evh93119355.06

Verwen je vrienden met de leukste geschenken.

Leopoldstraat 53 2330 Merksplas tel. 014-63 30 73 Open: dinsdag t.e.m. vrijdag 8.30-12.15 u. en 13.15-18.00 u. zaterdag 8.30-12.15 u. en 13.15-16.00 u. • zondag en maandag gesloten

SANITAIR VERWARMING KACHELS OP PELLETS & HOUT ZONNE-ENERGIE VENTILATIE REGENWATERRECUPERATIE WARMTEPOMPBOILER

Vaartstraat 150-155 2490 Balen 014 81 39 09 info@willems-diels.be www.willems-diels.be

Persoonlijke service sinds 1967


beveren

Het GROOtSte WINKeLDORP VAN

20

ein w h 端 l G elk m o c & cho tot en met

MB 94048836.03

14 erdag 24/12. t a z van ag nde dinsd deelneme e s bij d elaars. n o t e J hand

Koop zonda gen op 22

decem be 29 de cemb r en er.

Spaarkaart Spaar van 1 t.e.m. 31 december je kaart vol en win uit een prijzenpot van meer dan

E 20.000.

n a m t Kers zoek op be op ever B e z bij on ecember. 22 d

www.winkeldorp.be


VLAANDeReN


SUPERIEURE AFWERKING GESPECIALISEERD IN OPTREKSYSTEMEN EN JAPANSE PANELEN. PERFECTE AFWERKING AAN INTERESSANTE VOORWAARDEN. GEMAAKT MET NIEUWE COMPUTERGESTUURDE LASERMACHINE.

22

JoBo 92213827.18

Eigen naai-atelier Kwaliteit gewaarborgd door jarenlange ervaring Alles voor uw interieur zoals behang, verf, vloerbekleding, laminaat, zonwering, draperieĂŤn, enz.

Potterstraat 179 9170 Sint-Pauwels Baan Sint-Niklaas-Hulst tel. 03-777 11 69 Elke dag open van 10.00 tot 12.00 u. en van 13.30 tot 18.00 u. Zaterdag doorlopend tot 17.00 u. Zondag gesloten. Woensdagnamiddag gesloten.


cadeautjes TIME FOR TEA Met thee sla je de kerstbal nooit mis. De Tea Ceremony Box van Rituals bevat een selectie van vier fijne theesoorten: Hammam Mint, Rose Wisdom, Jasmine Delight en Earl’s. richtprijs € 10,50,- www.rituals.com o.a. te koop bij Sinsa, Herentalsebaan 267, Deurne

FOULARD FOLIE Deze unieke sjaal is het resultaat van de tweede samenwerking tussen Cathérine Standaert van het Belgische merk Kate & Jules en kunstenares Rose Marie Warzée, wiens schilderij op digitale wijze werd afgedrukt op de K&J-sjaal in modalkasjmier. richtprijs € 150,- www.kateandjules.be o.a. te koop bij Lila Grace, Statielei 16, Mortsel

inspiratie voor leuke CADeAutjes

De feestdagen staan voor de deur en daarmee zijn ook de symptonen van cadeaustress niet ver weg. Heb je geen idee wat je onder de kerstboom moet leggen? Geen paniek, wij helpen je in je zoektocht naar een leuk eindejaarsgeschenk voor je beste vriendin, lievelingszus of moederlief. Red. Eveline Dillen

BEESTIG MOOI Speciaal voor de feestdagen lanceert Annelies Timmermans een reeks limited edition handtassen met stijlvolle dierenprint. Wie wordt er nu niet wild als ze deze leuke pochette uit de cadeauverpakking haalt?! richtprijs € 105,- www.anneliestimmermans.com o.a. te koop bij Corifeo, Bredabaan 362, Brasschaat

FEESTELIJKE NAGELS Doe eens een Starter Kit en UV LED lamp van Orly SmartGels cadeau. Met deze Starter Kit heb je alles in huis om zelf een gel manicure te voltooien met professionele resultaten. De UV LED lamp is speciaal ontwikkeld om de gel uit te harden. De SmartGels blijven tot twee weken op de nagel zitten. richtprijs € 54,95,- voor de Starter Kit en € 59,95,- voor de UV LED lamp www.royalnails.be o.a. te koop bij DI, Heistraat 2, Wilrijk

ZOETE FEESTDAGEN Lekker smullen van een ijsje of genieten van een overheerlijk stukje taart met een kopje koffie? De Bongo-bon ‘Zoete Zonde’ geeft recht op een zalig suikerbommetje voor twee personen, met keuze uit meer dan 50 adresjes! richtprijs € 19,90,- www.bongo.be o.a. te koop bij Bongo shop, Shopping Center, Turnhoutsebaan 5, Wijnegem

23


24

Molsesteenweg 46 — Balen — 014/34 66 00 — www.odrada.be weekdagen:10-18u30 — zaterdag:10-18u — zondag:13u30-18u — vrijdag:gesloten


25

Vier de eindejaarsfeesten stijLVOL met new LOOk fashiOn!

FA M I LY S H O P P I N G Over ‘t waterstraat 2, Overpelt Tel. 011 66 11 31 KINdereN · BABY’S · TIeNerS Kerkstraat 3, Lommel Tel. 011 57 11 51 Open: di. t.e.m. zat. van 9.30 tot 18 u. Zo. en ma. gesloten.

93119363.08

Open: di. tot vrij. van 9.30u. tot 18.30 u. Ma. gesloten. Zat. en zon. van 10 tot 17 u.


wonen

ENGELBEWAARDER Deze schitterende lamp van Heico waakt over je huis als iedereen slaapt. Het zachte schemerlicht dat dit goddellijke wezen verspreidt, is ideaal als sfeerverlichting in de woonkamer of als nachtlampje. richtprijs € 97,45,- www.heicolighting.com o.a. te koop bij De Boomhut, Herentalseweg 62, Geel

26 TWINKELENDE LICHTJES Deze lichtjesslinger van La Case de Cousin Paul is prachtig met kerst. De rest van het jaar gebruik je hem in de kinderkamer, op het terras of in een mooi glazen vaas. In een set vind je 20 witte balletjes en een zilverkleurig snoer. De balletjes kan je eenvoudig monteren op het snoer, dat 6 m lang is. richtprijs € 27,50,- www.lacasedecousinpaul.com o.a. te koop bij Deseranno, Bredabaan 577, Merksem

Kerst is het feest van het licht. Niet alleen - al dan niet elektrische - lichtjes in en rond de kerstbomen, maar ook op tafels of in de gordijnen,… Het is al licht wat de kerstklok slaat. Maak het daarom tijdens de kerstperiode extra gezellig in huis met aangepaste sfeerverlichting. Red. Eveline Dillen

Licht maakt JE fEEst compleet STERDECOR Ook je ramen kunnen wel wat versiering gebruiken tijdens de kerstperiode. Hang bijvoorbeeld eens een mooie lichtslinger met sterretjes in je gordijnen, zoals deze van Hema. Je kan zelfs je hele huis volhangen. Een pakje bestaat uit 10 snoeren waar telkens 8 sterren aanhangen. De lichtslinger is ook geschikt voor buitengebruik. richtprijs € 23,- www.hema.be o.a. te koop bij Hema, Statielei 69, Mortsel

SNEEUWVLOKJE Deze mooie theelichthouder van Tindra4U is vervaardigd uit brandvertragend papier. Het effect van de kaarsenvlammetjes in de zakjes met sneeuwvlokjesmotief is heel bijzonder. Je kan best een beetje zand of droge rijst op de bodem van het zakje leggen en bovenop een theelichtje zetten. Mooi op de kersttafel, op de vensterbank, de traptredes, buiten op de oprit of op het terras. De zakjes zijn verpakt per zes stuks. richtprijs € 9,95,- www.tindra4u.com o.a. te koop bij webshop www.mamzel.eu

DAT VERDIENT EEN PLUIM Pluimen in huis zijn enorm gezellig. Wel, nu hang je de pluimen gewoon aan je plafond. Instant cosiness in heel de woonkamer verzekerd met deze pluimenlamp van EOS! Verkrijgbaar in meerdere afmetingen: diameter 35cm, large 45cm en extralarge 75cm. richtprijs vanaf € 59,- www.vitastore.dk o.a. te koop bij Meubelen OKAY, Rodendijk 18, Zoersel


Antiek en Interieur

Den Ouden Overzet December : geschenkenmaand!

evh94002203.13

27

Antiek gecombineerd met o.a. landelijk maatwerkmeubel in massief eik of grenen. Geschenk- en decoratieartikelen. Gepersonaliseerde geschenkenbons. Antiek en Interieur Den Ouden Overzet • Grote Baan 238 • 9120 Melsele

www.antiekdenoudenoverzet.be • info@antiekdenoudenoverzet.be • tel. 03/755.67.48 ma tot za 10-12 en van 13-18 uur • zondag van 14-18 uur - woensdag gesloten

Design voor elk in(ex)terieur Moderne en klassieke verlichting met bijhorende kleinmeubelen en salontafels!

Rodendijk 52 - Zoersel - Tel.: (03)312 05 48 OPEN: alle dagen van 10-18 u • Donderdag gesloten • Za-, Zon- en feestdagen van 10-18 u. • E 34 Antwerpen-Turnhout - afrit Zoersel - www.interlamp.be - info@interlamp.be


ontdekken 28

ONTMOET MISTER SANTA Voor een magische winterervaring moet je dit jaar in Oostende zijn. De grootste overdekte ijsschaatspiste van België is dit jaar het decor voor een magisch winterlandschap, gebouwd door Neverland, de decorbouwers van het wereldbekende dancefestival Tomorrowland. Op het Wapenplein zijn er tal van horeca- en cadeaustandjes en vind je diverse terrassen waar je kan genieten van een winters hapje en drankje. En je kan ook kennismaken met Mr. Santa in hoogsteigen persoon in het Huis van de Kerstman! Huis van de Kerstman, A. Pieterslaan, Oostende, 14, 15, 18 en 24/12, 14-17u Winterijs: 29 november - 5 januari 2014 www.winterijs.be

RONDJE REUZENRAD De kerstmarkt van Antwerpen strekt zich dit jaar uit van de Groenplaats - met de spiegeltent als grote ontmoetingsplaats - over de Handschoenmarkt, de Grote Markt en de Suikerrui tot op het Steenplein, waar je ook nog even de schaatsen kan aanbinden. Maak ook eens een ritje op het reuzenrad en ontdek de prachtig verlichte stad vanuit de lucht. Nadien kan je genieten van een heerlijk drankje op het verwarmde terras. Centrum Antwerpen 7 december - 5 januari www.visitantwerpen.be

markten in kerStSFeer

De kerstperiode staat voor de deur en dat luidt natuurlijk ook de tijd van de kerstmarkten in! Een verwarmende glühwein, eigengemaakte lekkernijen en originele cadeautjes vind je op vrijwel elke kerstmarkt, maar iedere kerstmarkt heeft ook zo haar eigen unieke en gezellige sfeer. Wij selecteerden vijf zeker-een-bezoekje-waard kerstmarkten voor jou! Red. Eveline Dillen

WINTERPRET IN BRUSSEL De kerstmarkt in Brussel (foto links) telt een 2 km lang traject met winkelkraampjes, chalets, attracties, animaties en terrassen. Er zijn tal van specialiteiten en fijne gerechten te proeven en je vindt er de leukste souvenirs en kerstgeschenken. Helemaal nieuw dit jaar is de authentieke Zwitserse chalet met 115 zitplaatsen die op het Brouwerijplein komt te staan. De bezoeker kan er genieten van echte Zwitserse specialiteiten en streekproducten, overheerlijke fondues, traditionele raclettes en ander lekkers. En daar hoort uiteraard een lekker glaasje Zwitserse wijn bij! Er is ook een chalet met meeneemproducten. Van Beurs tot Sint-Katelijneplein, 29 november - 5 januari 2014 visitbrussels.be

OP BEZOEK BIJ RUDOLF Als voorbereiding op de kerstperiode wordt het Leuvense Hoover & Ladeuzeplein weer omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt (foto rechts). De 26e editie wordt er weer eentje met talrijke standjes met lekkernijen, verwarmende drankjes en originele cadeautjes. Er zullen zelfs enkele Njam-koks aanwezig zijn! Je kan er ambachtslui aan het werk zien, er is een sparrenbos voor de allerkleinsten met sprookjesvertellingen, een mini-steam carrousel en een echte kusbrug met maretak voor de verliefde koppeltjes. Er zijn optredens van de ‘Kerststerren’ en het sfeervolle café ‘Bij Rudolf’ is zeker een bezoekje waard! Hoover en Ladeuzeplein, 12-22 december www.leuvensekerstmarkt.com

DE DIJLESTAD IN KERSTSFEER In het tweede en derde weekend van december kan je de kerstsfeer gaan opsnuiven op de feeërieke kerstmarkt in Mechelen (foto links). De traditionele kerstchaletjes kregen een likje verf en zien eruit als feestelijke peperkoekenhuisjes in vrolijke pasteltinten. Je volgt het parcours van kraampjes vanaf de Veemarkt langs de Befferstraat tot op de binnenkoer van het stadhuis. Loungen in een winters decor met sushi, sake en wodka? Ook dat kan aan de Icebar op de binnenplaats van het stadhuis. De fleecedekentjes en warme vissoep houden je dan weer lekker warm. winterbar: 11 - 22 december - kerstmarkt: 15 -17 en 20-22 december www.mechelenhoudtjewarm.be


• Dagelijks doorlopend open van 9.00 - 19.00 u.

SUPERMARKT

• Zaterdag doorlopend open van 9.00 - 18.00 u. • Wekelijks reclame in De Streekkrant • 14-daagse nationale ALVO-folder • Ruime keuze • Groot assortiment vers en bieren

Molenstraat 15 • 014-51 13 19 • HERENTHOUT

Geldig van 11 december 2013 t.e.m. 4 januari 2014 bij Poelmans Herenthout

varkens-, runds-, kippenblokjes en 3 soorten balletjes

Straat: ..........................................................................................................................................

Fondue- of gourmetschotel Gemeente: ................................................................................................................................

1 Rijsttaartje

Koud buffet gebraad/rosbief/gevuld eitje/tomaat crevettes/ hespenrolletje met asperges/halve perzik met tonijn/ assortiment groenten/aardappelsla en sauzen.

Bovendien: voor 10 pers. bestellen: + 2 pers. GRATiS! Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente: ................................................................................................................................

Geldig van 23 december 2013 t.e.m. 4 januari 2014 bij Poelmans Herenthout

Gratis

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente: ................................................................................................................................

(1 bon per klant)

4 personen (± 200g/persoon)

Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente: ................................................................................................................................

Geldig van 11 december 2013 t.e.m. 21 december 2013 bij Poelmans Herenthout

(1 bon per klant)

bij aankoop van 2 kg appelsienen

Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente: ................................................................................................................................

Gratis

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

Straat: ..........................................................................................................................................

1 kg Ajuin

bij aankoop van 2 potjes kruiden (basilicum/thym/peter- selie/bieslook/munt/marjolein of koriander) naar keuze

Straat: ..........................................................................................................................................

Geldig van 23 december 2013 t.e.m. 4 januari 2014 bij Poelmans Herenthout

Gratis

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

1 Goliath Domino Express bij aankoop van e 50,00

Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente: ................................................................................................................................

evh93118264.12

Gemeente: ................................................................................................................................

(1 bon per klant)

1 bus Bad- en douchezeep 1000 ml bij aankoop van e 50,00

Bij afgifte van deze bon

Gemeente: ................................................................................................................................

Geldig van 11 december 2013 t.e.m. 21 december 2013 bij Poelmans Herenthout

Gratis

Geldig van 23 december 2013 t.e.m. 4 januari 2014 bij Poelmans Herenthout

Bij afgifte van deze bon

1 kg Clementines

Bij afgifte van deze bon

1 Dik stokbrood bij aankoop van kaasschotel voor

bij aankoop van 3 koffiekoeken

Gratis

p.p.

(1 bon per klant)

Geldig van 11 december 2013 t.e.m. 21 december 2013 bij Poelmans Herenthout

Gratis

17,00

(1 bon per klant)

e

p.p.

Bij afgifte van deze bon aan de beenhouwerij

6,45

Bij afgifte van deze bon aan de beenhouwerij

e

29

Geldig van 23 december 2013 t.e.m. 4 januari 2014 bij Poelmans Herenthout


puzzels & co

soepkom

hogeetage snelheidslijn

operatiemes

longkwaal

uiteen

gravin van Holland

bijenhouder

kier

De funky iPhone 5

patiënt

8 planten

zoals

2

30

keukenapparaat

kapitein

deel v.e. breuk

rij manschap4 pen

www.apple.com waterroofdier

5 ongebonden

schil van erwten

waterkering

alleen

akkoord

6

vastpakken schoonmaakgerei

korset zwemvogel

Hij is er: de langverwachte iPhone 5c! De nieuwe iPhone heeft een plastic behuizing waarbij je kan kiezen uit een resem snoepjeskleuren: groen, wit, blauw, roze en geel. Een leuk detail: de standaard ingestelde achtergrond sluit aan bij de kleur van je iPhone. De smartphone heeft een 4” beelscherm, een A6 processor, een 8 megapixelcamera en verbeterde FaceTime-camera aan de voorkant. De iPhone 5c ondersteund meer LTE-banden, waardoor je op alle 4G-netwerken in Nederland en België kan.

benul

neerslachtig

regio

overwinning flinke man naaldgaatje

faam

7 desktoppublishing

buidel

gesloten

verkoop

1

1

klimaatregeling

asociaal

2

3

4

5

6

7

8

Oplossing gevonden?

3

bloeimaand

Met de genummerde vakjes uit het kruiswoordraadsel kan je het sleutelwoord vormen

SMS het gevonden sleutelwoord naar het nummer 6683 of BEL het sleutelwoord door via uw vast telefoontoestel naar 0905 23 333

dwaasheid

PUZZEL MEE EN WIN 6

A

7

8

3 1 9 6 4 4 2 3 8 9 4 B 9 2 1 5 3 2 5 1 6 3 5 2 1 8 1 4 7 2 C SUDOKU

lekker grillen

1

Vertrek van de cijfers die al ingevuld zijn en zorg ervoor dat ... op elke horizontale lijn, elke verticale lijn, en in elk blok ... de cijfers van 1 tot 9 slecht één keer voorkomen.

Met de 4-in-1 Contact Grill van Nova is je honger zo gestild! Naast gezellige tafelgrill voor hartige groentjes, vlees en vis doet hij ook dienst als panini-of croquemachine. Meer zin in een zoetje? Verwissel simpelweg de platen en een heerlijke Brusselse wafel staat ook op het menu. Alle platen zijn voorzien van een antiaanbaklaag, dus de grill is gemakkelijk schoon te maken en olie of boter is zo goed als overbodig. Bespaar ruimte op het aanrecht en maak met slechts één apparaat een lekker gevarieerd diner. www.nova.be

3x

Breng de cijfers van de vakjes a, b, c naar de onderstaande balk

J T 5 0

a

b

c

Oplossing gevonden? SMS JT50 spatie en dan de 3 cijfers naar het nummer 6683 of BEL de oplossing door via een vast telefoontoestel naar 0905 23 334

Reglement en info:

6683

verzonden /ontvangen € 0,80 / SMS

WINNAARS JET 02/10/13 Zweedse puzzel: MUZIKANT, Wint een Sony 40inch tv: Chris van Hoydonck / 2640 Mortsel Sudoku oplossing: JT40 223, Wint een Princess Pure: Peter Smeets / 3720 Hoeselt

De wedstrijden lopen t/m 29/12/13 tot 23.59 uur - Deelnamekost: Per oproep: €2,00 - Per sms: €0,80 max. 4 verzonden/ontvangen berichten, volledige sms deelname €3,20 - Enkel deelname via deze kanalen is geldig - De winnaars worden getrokken uit de juiste inzendingen, persoonlijk verwittigd en vermeld in JET Magazine - Per gezin of adres wordt slechts één prijs per wedstrijd toegekend - De prijzen zijn niet uitkeerbaar in speciën of omruilbaar - De prijzen blijven na afsluiting twee maanden ter beschikking De verstrekte gegevens worden opgenomen in een gegevensbestand van MConcept bvba en zijn bestemd voor de organisatie en afhandeling van deze wedstrijden. U heeft steeds recht op inzage, verbetering en schrapping van uw gegevens - Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan derden tenzij u zich daartegen verzet - De verwerking van deze gegevens is onderworpen aan de bepalingen van de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van 8 december 1992 Helpdesk: info@mconcept.be - tel. 03/226 07 02 Deze wedstrijden worden georganiseerd en technisch ondersteund door MConcept bvba, Ond. nr. 0479.648.568, te 2018 Antwerpen, Desguinlei 90/12B


Geniet

van de feestdagen

Heylen interieur

en schenk jezelf een

en bovendien ontvangen al onze klanten gratis win for life krasloten*

* zo lang de voorraad strekt

De rest van je leven genieten! Bij Heylen weten we wat genieten is. Bij ons vind je de inrichting die bij je past. 10 woonsferen zorgen voor een adembenemende beleving die jouw helpen vertellen wie je bent. Onze professionele interieuradviseurs helpen je op weg, en wij zorgen voor gratis levering en montage aan huis. Bovendien geven wij aan elke kopende klant ‘win for life’ krasloten weg, zolang de voorraad strekt. Tot ziens in Peer of Kortenberg.

www.heylen.com Baan naar Bree 123 - Meubelboulevard Peer I Leuvensesteenweg 781 - 3071 Kortenberg Maandag tot zondag: 10u tot 18u I dinsdag gesloten I open

op zon- en feestdagen

31


JET ANTWERPEN: Antwerpen Noord  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you