Page 1

R A A N WEEROL! SCHO L C I A S P E

S K I D

n e n e r e l Leuke k assen t n e k e o rt b e sta w u e i n voor

een

endjes k e e w 10 winnen e t n e r Beve


Gazet van Antwerpen leest u ook digitaal 2

Al het nieuws uit uw regio en de wereld, nu slechts ĂŠĂŠn klik ver. Doorblader Gazet van Antwerpen waar en wanneer u wil op uw tablet of smartphone. Uiteraard kan u de online krant ook raadplegen op uw computer of laptop. Ontdek een overzicht van al onze digitale applicaties op www.gva.be/digitaal *Enkel geldig voor lezers met een 6-daagsabonnement. Discussieer mee op Facebook en Twitter. #gazetvanantwerpen


hout en aluminium

inhoud

Kwaliteit in vertrouwen

deze maand IN JET! De schoolvakantie is alweer ten einde en de kinderen gaan met volle moed weer naar school. Deze Jet! maakt dit nieuw begin voor hen nog leuker! Je vindt er hippe kleding voor je kroost, handige en mooie boekentassen en nog veel meer. En natuurlijk staat ook dit nummer weer boordevol shoppingtips. Veel lees- en shopplezier!

BJoh93123137.08

Droomt u ook van zo`n prachtige tuinkamer, met respect voor de architectuur, met garantie gebouwd uit de allerbeste materialen, verzorgd afgewerkt van fundering tot lakwerk... dan moet u beslist eens praten met Gesbo. Met 30 jaar ervaring in de verandasector hebben we vast wel goede ideeën om dit samen te bespreken.

30 VERANDA’S & ORANJERIES 10 jaar garantie • Rechtstreeks van fabrikant Eigen plaatsing in heel België en Nederland. Hulsen 113 • 2490 Balen Tel. 014-30 32 21 • Fax 014-30 32 20 i n f o @ g e s b o . b e   •   w w w. g e s b o . b e Toonzaal met 10 modelveranda’s: open van 10.00 tot 17.00 uur. Zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Zon- en feestdagen gesloten.

Weetjes en tips voor de schoolstart

04

Leuke hebbedingetjes voor schoolkids

06

JetSet

08

Recept voor kalfslapjes

10

Handige boekentassen

15

Cultuur opsnuiven in openlucht

18

Lezerswedstrijd

19

Nieuwe najaarsgeurtjes

20

Mooie kindermode

23

LeveLokaal

25

Bureaus voor de kinderkamer

26

Een nieuw huisdier, een weloverwogen keuze

28

Puzzels & Co

30

colofon

4 september 2013

Kantoor: Adverteren: Lezersvragen: E-mail: Website: Verantwoordelijke uitgever:

Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen 03 210 02 27 – 03 210 02 65 03 210 06 16 gvathema@concentra.be www.jetmagazine.be Mieke Berendsen, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen

Jet! Antwerpen verschijnt 18 keer per jaar. Dit magazine is een uitgave van DE VLIJT NV en wordt gratis huis-aan-huis bedeeld in de regio’s Antwerpen Noord, Antwerpen Zuid, Waasland, Turnhout, Lier-Herentals en Geel/Mol. Cover: fotograaf Luc Daelemans – styliste Laura Van Der Borght: www.fashionated.be Hair & Make-up: Adelien De Puysseleyr voor label.m - www.adelien.be model Ashley Galeyn Met dank aan: www.bobotremelo.be - www.hm.com - www.dijkdrie.be - AN-AZ-LH-WS Niets in deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden dmv fotokopie, druk, microfilm en welke andere wijze ook zonder de voorafgaande toestemming van de uitgever.

3


interview 4

BACK TO SCHOOL Voor sommigen verrassend snel en plotseling, voor anderen kon september niet snel genoeg aanbreken: het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Bejubeld of verafschuwd, de impact die deze periode heeft op het hele gezin kan moeilijk onderschat worden. red. Mieke Geysmans

Na 2 maanden het schoolse ritme hervatten, vergt enige flexibiliteit. Maar het voorstel van CD&V om de zomervakantie met 3 weken in te korten, werd zéér gemengd onthaald. Sommige ouders juichen toe dat de periode die zij met allerlei opvangoplossingen moeten zien te overbruggen, korter zou worden. En dat de kids minder risico zouden lopen op een leerachterstand. Maar vooral de onderwijsvakbonden haastten zich om het nodige weerwerk te bieden, voorlopig met succes. Deze discussie zal ongetwijfeld wel eens opnieuw oplaaien. Maar ondertussen is het schooljaar weer begonnen, en willen wij jullie enkele interessante weetjes aan de hand doen.

Wist je dat… Uitblinken op school geen garantie is tot succes? Leerlingen die op school uitblinken door hun hoge cijfers, hebben later niet noodzakelijk meer succes. Dat blijkt uit het boek ‘Gifted lives’ dat de Britse psychologe Joan Freeman voorstelde in het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist. Ze onderzocht 35 jaar lang dezelfde groep kinderen, waarvan er enkele als hoogbegaafd bestempeld werden. Ze besluit dat naast schoolresultaten heel wat sociale, emotionele en persoonlijke factoren bepalen

hoe succesvol het kind wordt. Ook de toevalligheden in het leven, en hoe kinderen daarmee omgaan, hebben een enorme impact.

Ongevallen op school eerder zeldzaam zijn? Je kind spendeert dagelijks 8 à 9 uur op school. Geen wonder dat er af en toe eens een ongevalletje gebeurt. Maar slechts 11,2 % van de ongevallen vonden plaats op school. De meesten deden zich voor bij de leeftijdsgroep tot 3 jaar. En als er dan toch eens iets mis loopt, is dit meestal tijdens een uitstapje, het turnuurtje of de speeltijd.


interview

Plattelandskinderen sneller zelfstandig worden? Uit een onderzoek van het magazine Bobo blijkt dat kinderen uit dorpen sneller zelfstandig naar school gaan. Zo fietst 1 op de 10 7-jarigen reeds alleen naar school. In de stad bedraagt dat aantal slechts 1 op de 30. Die verhouding verandert wel naarmate kinderen ouder worden. Zo gaat 68% van de 8-jarigen uit een stad reeds op eigen houtje naar school terwijl dit bij plattelandskinderen slechts 45% bedraagt.

Wandelen naar school stress reduceert? Kinderen die naar school wandelen hebben de helft minder stress dan studenten die met de wagen worden gebracht. Dat blijkt uit een onderzoek bij leerlingen tussen 10 en 14 jaar. De wandeling heeft een uitermate gunstig effect op hartslag en bloeddruk, en zou hart- en vaatziekten op latere leeftijd eveneens kunnen verminderen. Cardiovasculaire ziektes kunnen reeds op erg jonge leeftijd ontspruiten. Een simpele ingreep als dagelijks naar school wandelen kan ervoor zorgen dat je kind op latere leeftijd een pak gezonder blijft, aldus de onderzoekers. Is een wandeling naar school echt geen optie? Geen probleem, voldoende lichamelijke activiteit na de lesuren biedt ook soelaas. Misschien toch die hond kopen?

Gezonde voeding HOT is? Wij zijn opgegroeid in een tijd waar een koekje op het schoolplein normaal was. Nu draait het op school allemaal rond gezonde voeding. Geef je kind dus best geen snoepgoed mee. Meestal staan scholen wel droge koekjes toe, en rijstkoeken (al dan niet met kruiden) vormen een hartig alternatief.

5

Fruit draagt bij leerkrachten de voorkeur weg, maar zorg er dan wel voor dat je fruit neemt dat niet te veel vlekken maakt. Een stevige appel, druiven of een hardere nectarine doen het altijd. Druppel wat citroensap over je fruit heen wanneer je het vooraf snijdt voor je kinderen. Zo ga je verkleuring van het fruit tegen en ziet het er nog lekker knapperig uit tijdens de pauze. Maak van het lunchpakket een speciaal iets. Betrek je kinderen waar mogelijk bij het maken van hun brooddoos. Zet drie grote schalen voor hen neer, eentje met fruit, eentje met groenten

en eentje met gezonde tussendoortjes en laat ze uit iedere kom een item kiezen. Jij moet dan enkel nog de boterhammen maken. Heb je geen idee wat je altijd maar tussen die broodjes moet steken? Maak dan samen met je kinderen een lijstje. Laat hen vertellen wat ze graag eten, en spreek af dat je enkel dit beleg zal gebruiken. Vertel hen wel eerst dat enkel gezonde dingen op het lijstje thuishoren.

lees meer op www.she.be

Voor een heerlijke nachtrust TOPKWALITEIT BOXSPRINGS

Complete Boxspring

€995 € 995

• Diverse modellen • 180 x 200 met hoofdbord • Beklede pocketverenmatras met 7 zones • Keuze uit latex, traagschuim of koudschuim • Gratis levering en vakkundige montage

25 jaar garantie op constructie

5 jaar garantie op matras Open: maandag-vrijdag 9.30 - 18.30 uur | zaterdag: 10.00 - 18.00 uur | zon- & feestdagen 11.00-18.00 uur woensdag gesloten

Hoogstraatsebaan 13-15 2390 Oostmalle 03 309 25 53

boxspringshop.be


naar school

StiFtEN VAN StABiLO Dat er ook ernstig gestudeerd moet worden, mag duidelijk zijn. De stiften van Stabilo kunnen hierbij helpen. Ze liggen goed in de hand en hebben een fijne punt, ideaal dus om je notities op te fleuren. Want ook bij Stabilo hebben ze het begrepen, en brengen ze nu een NEON-versie uit van de bekende stiftjes. richtprijs € 4,00,www.stabilo.be Dit merk is oa te koop bij AVA papierwaren

6

De jeugdigsten onder ons zijn ongetwijfeld stilaan voorzien van de belangrijkste back to school-spulletjes. Maar net nu de grootste stress wegvalt, kan het ongelofelijk gezellig zijn om nog eens samen naar de winkel te trekken voor de extraatjes. Voor een beperkt budget kan je kind de blits maken bij zijn vrienden, door zich te onderscheiden met net dat ene hippe hebbeding. Dus, what’s hot and what’s not? 1 ding is duidelijk: kleur scoort!

QuAttRO COLORi In het straatbeeld kan je er niet naast kijken: de fluotinten zijn alom tegenwoordig in onze garderobes. Ook het schoolgerief ontsnapt niet aan deze knallende trend. Het merk Quattro Colori heeft een lijn die volledig focust op fluokleuren. Of je nu kiest voor een fluo pennezak of ringmap, je vindt al je spulletjes snel terug in je boekentas! richtprijs € 4,99,- www.dreamland.be Dit merk is o.a. te koop bij Dreamland

OPVALLEN op SCHOOL doe je zo! BJÖRN BORG Met de start van het nieuwe schooljaar hernemen ook de turn- en zwemlessen weer. Felgekleurd ondergoed en ondergoed met prints blijven een hype. En daar weet men bij Björn Borg wel raad mee! Dat wordt een vrolijke boel in de kleedkamers!

ZOO tROLLEyS Het grote voordeel van een trolley is natuurlijk dat je kleintje geen te zware rugzak moet dragen.naar school. Een ander voordeel is echter, dat zo een trolley ook erg handig is wanneer je oogappel gaat logeren. De schattige Zoo Trolleys van Skip Hop veroveren ongetwijfeld de harten van je kids en verzekeren ze van een extra vriendje op school.

richtprijs € 49,90,- www.skiphop.com Dit merk is oa te koop bij Het land van ooit Koningin Astridlaan 82 – 2550 Kontich

BLAFRE Ooit al een brooddoos gezien in de vorm van een tractor? Of in de vorm van een uil? De brooddozen van BLAFRE blinken uit in originaliteit. Ze zijn niet enkel praktisch ingedeeld, maar ook bestand tegen de vaatwasmachine en tegen extreme temperaturen. En het allerbelangrijkste, ze zijn gewoon super cool! richtprijs € 18,95,- www.blafre.com Dit merk is o.a. te koop bij webshop www.dekleinezebra.com

richtprijs € 13,99,www.björnborg.be Dit merk is oa te koop bij Der Kinderen Wechelsebaan 11, Poederlee


Aluminium carports & terrasoverkappingen 7

Bescherm uw wagen optimaal met een BOzARC carport.

BOzARC biedt u méér comfort rondom uw woning.

Een Bozarc-overkapping biedt u vele voordelen: • • • • •

Uw wagen staat gegarandeerd ijsvrij tijdens de winter. De BOzARC carport beschermt het dak van uw cabrio optimaal. Geniet méér van uw terras dankzij de BOzARC terrasoverkapping. Geen lichtverlies dankzij de doorzichtige dakbedekking in polycarbonaat. Bijna alle maatwerk is mogelijk, wij passen de overkapping aan aan uw wensen.

BOzARC

OpEnDEuRWEEkEnD Boomsesteenweg 41/2 - 2630 Aartselaar Tel.: 03-455 90 67 - E: info@bozarc.be Toonzaal: weekdagen na afspraak Zaterdag: van 10u00 - 16u00

www.bozarc.be

te Aartselaar

Zaterdag 14 en zondag 15 september Van 10u t.e.m. 17u

Geniet van de OpEnDEuRACtiEs! Voor een gratis offerte: www.bozarc.be

JoBo 93114699.15


JetSet 8

deze maand IN DE KIJKER Wil je je huis onder handen nemen? Misschien je huisdier in de watten leggen? Of zoek je leuke mode voor jong en ouder? De handelaars op deze pagina’s zullen je met de glimlach ontvangen en met professioneel advies bijstaan. Breng hen dus gerust eens een bezoekje!

SPECIALIST IN VLOERVERWARMING

GROTE KEUZE AAN KINDERKLEDING

MAES VERWARMING Maes Verwarming in Meerhout is specialist in vloerverwarming en spitst zich ook toe op milieuvriendelijke en nieuwe energiesystemen. “Een voorbeeld hiervan is de warmtepomp”, vertelt zaakvoerder Tom Thys. “Dat is een volwaardig verwarmingssysteem dat, via vloerverwarming, een zeer gunstige energiebalans heeft. Daarnaast installeren wij ook zonneboilers en vloerverwarming en klantspecifieke toepassingen.” Bovendien beschikt Maes Verwarming over een eigen onderhoud- en hersteldienst. Deze vakmannen garanderen je een piekfijne afwerking. Tom gaat ook zelf ter plaatse kijken bij een renovatie en geeft steeds vrijblijvend advies. Bij Maes Verwarming vind je dus de allernieuwste verwarmingstechnieken, en dit alles met een perfecte opvolging van A tot Z!

KINDERBOETIEK HELABA Kinderboetiek Helaba bestaat al 15 jaar en biedt een ruim assortiment aan kinderkleding van 0 tot en met 12 jaar. In het mooie pand met authentieke elementen, gelegen in Herenthout, vind je de collecties van onder andere Lief!, Filou & Friends en Petrol Industries terug. Het gevarieerde aanbod wordt met veel passie uitgekozen door Kim Van Peer. Kim is sinds augustus 2012 de nieuwe zaakvoerster. Dat maakt haar dan ook hét aanspreekpunt van Helaba, waar een uitstekende service centraal staat! Vonckstraat 26 2270 Herenthout www.helaba.be

Hoevendijk 5 2450 Meerhout www.maes-verwarming.be

te kortingen Gro l onze Koi op a

- De mooiste koi: van Babykoi tot Jumbo’s en... Tategoi - Vakkundige hulp en begeleiding - Moderne vijver- en filtertechnieken - De beste koivoeders - Waterverbeteraars - Algenbestrijders - Vijverpompen

to

r t ein d septembe

- Luchtpompen - UV-filters

Openingsuren: ma-di-vrij-zat: 10u-12u / 12u30-18u Zon- en feestdagen: 9u-14u. Woensdag gesloten en donderdag enkel op afspraak. Vanaf oktober t.e.m. feb.: ma-di-vrij-zat: 10u-12u / 12u30-17u Woe-, zon- en feestdagen: gesloten en donderdag enkel op afspraak.

Kapelstraat 45- 2960 Brecht - België • Tel + Fax: +32 (0)3 313 69 76 • www.nipponkoigarden.com • info@nipponkoigarden.com NipponKoiAdv1/4A4.indd 1

13/12/12 14:02


OP ZOEK NAAR HET IDEALE SCHOENTJE?

JetSet

DÉ SPECIALIST IN VERANDA’S

HIER VIND JE ALLES VOOR JE HUISDIER!

9 GESBO VERANDA’S De naam Gesbo staat voor jarenlange ervaring, gedegen vakkennis, degelijke materialen, de modernste fabricagetechnieken en bouwmethoden als het om veranda’s gaat. Je verhoogt het woongenot en geniet van extra comfort dankzij een multifunctionele aanbouw en je bespaart ook nog eens aanzienlijk op de verwarmingskosten. GESBO laat je ‘Buiten Beleven’ in zijn meest aantrekkelijke vorm en op het allerhoogste kwaliteitsniveau. Zelf op zoek naar een veranda? Neem dan zeker contact op of breng een bezoekje aan hun indrukwekkende showroom te Balen. Op de foto herken je de heer Van gestel en zijn team van vakmensen. Ze zijn klaar om je met raad en daad bij te staan. Hulsen 113 2490 Balen www.gesbo.com

ZAPATO Zapato in Lichtaart heeft een ruim aanbod aan stijlvolle, modieuze damesschoenen van maat 36 tot maat 44, en soms zelfs tot maat 46. Bovendien kan je er terecht voor schoenen in verschillende breedtematen en voor steunzolen. Ook in de winter staat Zapato garant voor een uitgebreide keuze in laarzen met variabele kuitmaten: laarzen met extra smalle tot extra brede kuitwijdtes, van 34 tot en met 52 centimeter. En dit steeds gecombineerd met een hoog fashiongehalte! Op zoek naar het ideale schoentje? Dan helpen zaakvoerster Griet en haar team je met veel plezier verder om de juiste schoen of handtas die bij jou past, te vinden. Leistraat 44 2640 Lichtaart www.zapato-schoenen.be

ZOWIZOO Een huisdier verwennen is niet alleen leuk voor de dieren, maar ook voor jou als baasje! Bij Zowizoo vind je zéker wat je zoekt om je huisdier eens flink in de watten te leggen! Op 1.700m² vind je zowel voeding als accessoires voor honden, katten, vissen, knaagdieren en vogels. Niet alleen de grootste merken tegen een eerlijke prijs, maar ook exclusieve producten. De familiale sfeer en deskundig advies krijg je er met de glimlach bij. Uiteraard is je huisdier ook welkom in de winkel (aan de leiband). Is het badtijd voor je hond, maar heb je geen zin om hem te wassen in je eigen badkamer? Bij Zowizoo kan je hem wassen in een heuse doggywash. Zowizoo organiseert ook regelmatig evenementen. Hou dus hun facebookpagina in de gaten! En met de ruime openingsuren shop je wanneer het jou past. Mechelsesteenweg 272 2550 Kontich www.zowizoo.be www.facebook.com/zowizoo

Liersesteenweg 6 • 2590 Berlaar 03 482 14 34

Markt 50 • 2590 Berlaar • 03 482 13 75 www.lingeriechristel.be

ps93114695.04

Lingerie

“ DE NIEUWE COLLECTIE IS BINNEN ”


smullen

kalfslapjes

met couscous van broccoli en basilicum Met couscous kan je vele kanten uit. Heb je de combinatie met broccoli al geprobeerd? Lekker idee en heel eenvoudig te bereiden!

10

Gemiddelde moeilijkheidsgraad

25 minuten

Voor 4 personen 1 kalfsfilet van 400 g 2 stronken broccoli 1 bussel basilicum 200 g couscous 2,5 dl groentebouillon 150 g kikkererwten

1 teentje knoflook 2 limoenen 3 eetlepels olijfolie peper van de molen en zeezout

Snijd de roosjes van de broccoli en hak ze fijn in een keukenrobot tot een korrelige structuur. Meng de broccoli ‘couscous’ met de tarwecouscous en de kikkererwten. Breng de groentebouillon aan de kook en pers er het knoflookteentje bij. Pluk de basilicum en mix de blaadjes bij de bouillon. Giet de hete bouillon over de couscous en laat 5 minuten trekken.

Snijd de kalfsfilet in fijne sneetjes en bak deze kort in een pan met een weinig olie op een middelhoog vuur. Meng de couscous goed door en breng op smaak met peper van de molen en een snuifje zeezout. Serveer de kalfslapjes met de broccolicouscous, besprenkel met wat limoensap en werk eventueel af met wat

basilicumblaadjes. Tips: Je kan de broccoli ook vervangen door bloemkool of groene bloemkool. Je kan ook andere verse kruiden zoals munt en peterselie bij de bouillon mixen. Smakelijk!

opendeurdagen 13-14-15 september

Zagerijstraat 26 • 2275 Lille • tel. 014-88 03 35

OPENINGSUREN • maandag 13.00-18.30 u. • dinsdag t.e.m. zaterdag 10.00-18.30 u. • zondag 10.00-13.00 u.

ps94012918.04

• feestdagen gesloten.

www.fashionstoopen.be

ALLE AANKOPEN DUBBEL OP KLANTENKAART

Zondag 15 september EXTRA LANG OPEN tot 17u.


VOOR PRIJS & & KWALITEIT KWALITEIT VOOR DE DE BESTE BESTE PRIJS KOOPT ONS !! KOOPT U U BIJ BIJ ONS Maak uw dromen werkelijkheid en bestel de beste ramen en deuren van Bruynseels Vochten

30 jaar

11

Veranda’s, De mooiste euren Ramen & D m & PVC in aluminiu ieuwbouw tie & n voor renova

eur Opend n dage 20 & 21 april 10-17u

BESTE PRIJS • BESTE KWALITEIT

Maatwerk alle veranda’s zowel modern als klassiek Fabricatie van ramen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer sinds 1983 10 jaar waarborg • Geen voorschot • Nieuwbouw • Renovaties Alle RAL-kleuren • Volledige afwerking • Geplaatst door vakmensen

Wij werken op vertrouwen, daarom geen voorschot Bezoek onze showroom BEZOEK ONZE SHOWROOM of bel gratisOFFERTE offerte OF BEL voor VOOR een EEN GRATIS VERANDA’S • RAMEN • DEUREN in ALUMINIUM & PVC

Meer dan 30 jaar ervaring!

2013

Brasschaatsesteenweg 292 • 2920Kalmthout Kalmthout • • Tel. 03-666 57 86 44 41 44 41 Brasschaatsesteenweg 292 • 2920 Tel. 03-666 57• Fax 86 •03-666 Fax 03-666 Alle dagen open 10utot tot17u 17u •• zondag zondag van 14u14u tot 17u • www.bruvo.be Alle dagen open vanvan 10u van tot 17u • www.bruvo.be

JoBo93120041.11

BRUYNSEELS-VOCHTEN NV


SUPERMARKT

• Dagelijks doorlopend open van 9.00 - 19.00 u. • Zaterdag doorlopend open van 9.00 - 18.00 u. • Wekelijks reclame in De Streekkrant • 14-daagse nationale ALVO-folder • Ruime keuze

Molenstraat 15 • 014-51 13 19 • HERENTHOUT

e

5,00

Bij afgifte van deze bon aan de beenhouwerij (1 bon per klant)

(1 bon per klant)

1 kg zelfbereide goulash

Straat: ..........................................................................................................................................

Straat: ..........................................................................................................................................

................................................................................................................................

Geldig van 4 september t.em. 14 september 2013 bij Poelmans Herenthout

Gratis

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

bij aankoop van 5 nectarines Straat: ..........................................................................................................................................

Geldig van 4 september t.em. 14 september 2013 bij Poelmans Herenthout

1,50

Straat: ..........................................................................................................................................

3 flappen appel, kers of abrikoos naar keuze

Geldig van 4 september t.em. 14 september 2013 bij Poelmans Herenthout

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

1 winkelzak Alvo (ter waarde van € 1,00)

bij aankoop van 1 kg wortelen Straat: ..........................................................................................................................................

................................................................................................................................

Deze acties zijn geldig vanaf 4 september t.e.m. 14 september 2013

................................................................................................................................

Geldig van 16 september t.em. 21 september 2013 bij Poelmans Herenthout

e

1,25

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

1 groot brood 800 g of 1 speciaal brood 600 g Straat: .......................................................................................................................................... ................................................................................................................................

Geldig van 16 september t.em. 21 september 2013 bij Poelmans Herenthout

Gratis

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

1 set petanqueballen bij aankoop van e 20 Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente:

................................................................................................................................

ps93118264.08

bij aankoop van € 20 Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente:

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

Gemeente:

................................................................................................................................

Gratis

Gratis

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

Gemeente:

Geldig van 16 september t.em. 21 september 2013 bij Poelmans Herenthout

Gemeente:

................................................................................................................................

e

................................................................................................................................

1 kg ajuin

5 jonagold appelen Gemeente:

Gemeente:

Gemeente:

1 kg zelfbereide zwarte pensen + 1 pot Materne appelmousseline 590 g

5,00

Geldig van 16 september t.em. 21 september 2013 bij Poelmans Herenthout

e

Bij afgifte van deze bon aan de beenhouwerij

Geldig van 4 september t.em. 14 september 2013 bij Poelmans Herenthout

12

• Groot assortiment vers en bieren

Deze acties zijn geldig vanaf 16 september t.e.m. 21 september 2013


NAZOMEREN doe je het best bij GELKO GELKO RAMEN

g Extra verrassin per voor iedere ko

Kwaliteitsramen in PVC, ALU of hout. Dit zijn onze referenties: -PVC met duitse profielen KBE/ALUPLAST met dubbele isolerende beglazing K-waarde 1,0 of 0,78 (3-dubbel glas) -ALU-ramen (ALIPLAST) in alle kleuren én met superisolerende beglazing

UITZONDERLIJK OPENDEUR (10-18u. VOORDEELWEEKEND 7 en 8 sept. doorlopend) Onze toonzaal presenteert 250 modellen, van tijdloos klassiek, tot modern en strak design... klasse in aanbod en superieur in kwaliteit en afwerking!

GELKO DEUREN

plan mee... Breng meteen je e beste offerte! wij zorgen voor d

GELKO TRAPPEN

N: uw offerte NU BESTELLE ldig, los van blijft 2 jaar ge ende alle bijkom ies! overheidsprem

Ook gefascineerd door het onbeperkt lijnenspel van onze moderne binnendeuren? Creëer zelf je gepersonaliseerde deur... zonder meerprijs!

GELKO heeft een jarenlange ervaring in het maken van exclusieve houten trappen, modern of klassiek in alle houtsoorten. In functie van uw interieur en de beschikbare ruimte zoeken onze adviseurs samen met u naar de beste oplossing.

SHOWROOM HASSELT: Genkersteenweg 201 a Tel. 011 21 07 00 • Fax 011 21 07 22 • info@gelko.be Tijdens de OPENDEURDAGEN: open 10 tot 18 u. doorl.

WWW.GELKO.BE

DEUREN - RAMEN - TRAPPEN - PARKET - ROLLUIKEN

13


14


accessoires

RAKET NAAR SCHOOL Geen saaie boekentassen meer in de klas met de leuke prints van Jeune Premier. Deze boekentassen zijn volledig gemaakt uit kalfsleer of een combinatie daarvan met jeans of vilt. De binnenkant is afgewerkt met canvas en voorzien van twee binnenzakjes om een drinkfles en een koekje in op te bergen. De tas heeft verstelbare lederen rugriemen en vooraan een handig naamkadertje. richtprijs € 129,- www.jeunepremier.be o.a. te koop via webshop www.kidswithflair.com

15

Hoe waren we zelf? Weer naar school gaan is toch zoveel leuker met een nieuwe boekentas! Of je nu voor een rugzak, een meer klassiek model of een heuptas opteert, kies een vrolijke look. Keuze te over!

HIP VOOR DE LAPTOP De hockeysport is hot en het Belgische merk Osaka Hockey kwam net op het juiste moment op de markt. Het breidde zijn collectie uit met een tassenlijn uit waterafstotende kunststof. Je vindt er zowel gymtassen voor de turn- of zwemles als rugzakken met een gepolsterd laptopvak, ideaal voor scholieren.

GEPAKT en GEzAKT voor een frissE sTArT! Red. Ilse Prinsen

richtprijs € 54,95,- www.osakahockey.com (webshop)

DORIS DE AAP GAAT MEE! Lipfish fleurt de schooldagen op met vrolijke rugzakjes. De stoffen knapzakken zijn zacht en licht en dus comfortabel om te dragen. Met Janne de kikker of Doris de aap gaan de kids gezwind naar school! Met het kleine lusje bovenaan kunnen de rugzakjes makkelijk aan de kapstok worden gehangen. Ze worden gesloten met een touwtje én een velcrostrip. Beschikbaar in snoepkleuren roze, rood en blauw. richtprijs € 15,95,- www.lipfish.com Dit merk is o.a. te koop bij Pekino, Bouwelsesteenweg 158, Nijlen

DE RUG OP! Een rugzak naar school biedt een heel groot draagcomfort, omdat het gewicht van al die schoolboeken goed verdeeld wordt. Dakine is een van de trendsetters op dat gebied en heeft een collectie boordevol hippe en leuk gekleurde rugzakken, met handige compartimenten en zijzakjes. richtprijs € 75,- www.dakine.com Dit merk is o.a. te koop bij Clipper, Bredabaan 343, Brasschaat

MET TROUWE VRIEND JEF Deze schooltas van Lilliputiens heeft verstelbare schouderriemen, een handgreep en een groot compartiment om er gemakkelijk alles in op te bergen. En trouwe vriend, de hond Jef, gaat altijd mee naar school! richtprijs € 38,50,- www.lilliputiens.be Dit merk is o.a. te koop bij Krokodil Hardo, Victoriestraat 49, Turnhout


16


“Beveren, het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen”

Herfstshoppingweekend 14 en 15 september Met op zaterdag en zondag ‘Houttequiet goes Classic’ En zondag modeshow van 14u tot 17u”

evh94048836.01

• Talrijke promoties • Kinderanimatie • Jetons bij de deelnemende handelaars voor glaasje witte wijn • Voor meer info: www.winkeldorp.be


ontdekken 18

OP ONTDEKKING IN ZANDWONDERLAND Elk jaar herrijzen de zandsculpturen in Blankenberge. Het festival wordt gebouwd door 40 professionele zandkunstenaars uit alle hoeken van de wereld. Niet minder dan 20.000 ton zand wordt gesculpteerd op een oppervlakte van 4000m². Ook dit jaar valt er weer heel wat te beleven: poseren naast Lady Gaga, voetballen met Beckham, aan boord stappen van de Titanic, in bed kruipen met Brad Pitt, fietsen tegen Tom Boonen, en nog zoveel meer. Bereid je voor op een spectaculaire ontdekkingsreis naar Zandwonderland! Duinse Polders van Blankenberge, op wandelafstand van het strand en de pier. Te bezoeken tot en met zondag 22 september Sand and Ice Events, 050 200 465 info@sculpturefestival.be, www.sculpturefestival.be

Als het weer niet meewerkt, zoeken veel kunstliefhebbers hun toevlucht tot het dichtsbijzijnde museum. Maar wat denk je van een beetje kunsttrippen in de frisse buitenlucht op een septemberdag met geen wolkje aan de lucht? Red. Eveline Dillen

CULTUUR opsnuiven in openLUChT

OP EEN BEWOOND EILAND Ontdek het Eilandje van Antwerpen en omgeving als openluchtatelier tijdens de Cadixroute 2013. Met dit kunsttraject in openlucht wil Programma voor Stad in Verandering zowel de kunstminnende bezoeker als de toevallige passant naar de omgeving van het Eilandje brengen en vanuit een andere invalshoek dit gebied in verandering laten beleven. Een verrassende collectie van reproducties van 2x2 meter groot in het openbaar domein brengt dit jaar het thema ‘Wijk aan het water’ tot leven. ‘t Eilandje, Kattendijkdok Oostkaai 2, Antwerpen. Uitvalsbasis voor de Cadixroute blijft de Cadixwijk. Van hieruit brengt de route je langs de andere delen van het Eilandje en Park Spoor Noord, tot aan ‘den Dam’. Je kan het openluchtparcours (+/- 4km) t.e.m 29 september doorlopend en gratis bezoeken. Plannetje en lijst van de deelnemende kunstaars op www.facebook.com/stadinverandering.

VOOR WIELERFANATEN In het Openluchtmuseum Bokrijk kan je een bezoekje brengen aan de wielerjaarbeurs. Welke fietsen, truitjes en andere memorabilia waren een ‘must have’ voor profs en amateurs? Wat kwam er kijken bij de organisatie van een kermiskoers? De interactieve expo onthult alle aspecten van de kermiskoers van weleer. Kinderen kunnen op zoek gaan naar de muis in de tekeningen van Thomas Pips, de tekenstripfiguur die is uitgegroeid tot een ware wielerheld. Alle dagen open van 10 tot 18 uur, gesloten op maandag. Te bezoeken tot en met zondag 29 september Domein Bokrijk, Bokrijklaan 1, Genk 011 265 300, infobokrijk@limburg.be, www.bokrijk.be

HET FOTOGEWETEN VAN VLAANDEREN Walter De Mulder, oud-inwoner van Laarne, werd op 23 januari tachtig jaar. Reden genoeg voor de gemeente om één van de grootste Vlaamse fotografen in de kijker te zetten met een expositie van tachtig foto’s van zijn hand, verspreid over diverse locaties in de dorpskern van Laarne. De foto’s behandelen verschillende thema’s maar de nadruk ligt op De Mulders handelsmerk: landschappen en portretten van het boerenleven. De Mulder ontving voor zijn hele oeuvre de prijs van de Vlaamse Gemeenschap en wordt wel eens ‘het fotogeweten van Vlaanderen’ genoemd. De foto’s zijn o.a. te bezichtigen op de site rond de Sint-Machariuskerk, langs de Kasteeldreef en op de erekoer van Het Slot van Laarne en dit tot en met maandag 30 september. Gemeente Laarne, Dorpsstraat 2, 9270 Laarne, 09 365 29 70, www.laarne.be

TUIN VAN EDEN Met de toevoeging van de voormalige bloementuin Hortiflora van het Nachtegalenpark, kreeg het Middelheimmuseum er vorig jaar een nieuw museumterrein bij. De groepsexpo ‘Mijn kleine paradijs’ zet de Hortiflora tuin uitdrukkelijk in de kijker. Zeven nationale en internationale kunstenaars tonen werk dat reflecteert over het thema van een klein, persoonlijk paradijs. De kunstenaars bezinnen zich op de kunsthistorische betekenis van een tuin van Eden, én op de hedendaagse, maatschappelijke betekenis van een paradijs. Hortiflora, Nachtegalenpark, ingang Beukenlaan, Wilrijk Te bezoeken tot en met zondag 22 september. middelheimmuseaum@stad.antwerpen.be www.middelheimmuseum.be


Café Grand s Jule Verne

o

het Gro

rp van

keldo tste Win

Vlaand

eren

ARKN94022936.08

edstrijd w / e b e. agazin m t je . w ar ww Surf na

EN R E V E B gen

raadple ment te ijdregle tr s d e w e Volledig tmagazine.b w.je op ww

Om comfortabel te relaxen TOPKWALITEIT RELAX SEATS

Relax Seat

€995 • Diverse modellen • Topkwaliteit leder • Verstelbare hoofdsteun • In drie maten: small, medium en large • Gratis levering

5 jaar garantie

Hoogstraatsebaan 13-15 2390 Oostmalle 03 309 25 53

www.relax-shop.be

Open: maandag-vrijdag 9.30 - 18.30 uur | zaterdag: 10.00 - 18.00 uur | zon- & feestdagen 11.00-18.00 uur woensdag gesloten

93034908.25.indd 1

20/08/13 11:17

Lezerswedstrijd

hting c a n r e + ov h c ren e n v u e L B ijt te b t n o voor n n e e n n i te w onen! s r e p 10x 2

en n? dje weg ten en winkele n e k e e ker e een een w met lek strijd en win dt van en. d Je hou rt dat graag e o w pers n Jet!e e e 2 z in r n b o o o m v l Beet co mee m ontbijt + lunch der Valk Hote fé n a d e a Do met rand C het Van chting ntbijt in ngeboden in G st in o overna n e t rtelu nach je aa Je over lunch wordt kan je naar ha laanderen”. e V n d veren, ne en shoppe inkeldorp van r W e Jules V het Grootste ag in n“ trijdvra ars. s Bevere d e w a e rd op d de winn antwoo bent u 1 van t e h k Ontde pelijk t! en ho deze Je

19


beauty

GO DOWNTOWN DOWNTOWN is de nieuwe geur van Calvin Klein. Deze balanceert tussen vrouwelijke houtsoorten en een zachte, bloemige geur, met een zelfverzekerde, hedendaagse signatuur en een onverwachte twist. Actrice Rooney Mara schittert voor dit eau de parfum in een iconische zwart/wit campagne van regisseur David Fincher. richtprijs eau de parfum spray 30 ml € 44,- 50 ml € 59,- 90 ml € 77,-

20

KONINGIN KATY PERRY Speels en gewaagd als Katy Perry is, bewandelt ze nooit de geijkte paden. Originaliteit en passie voor het leven staan bij haar centraal. De nieuwe geur Killer Queen, die Laurent Le Guernec van IFF voor haar ontwierp, weet Katy Perry’s rebelse spirit precies te vatten. “De geur is geïnspireerd op rode fluweelbloemen: de diepe, bordeauxrode kleuren, de fluweelzachte textuur doet denken aan een koninklijke mantel,” aldus Laurent Le Guernec. richtprijs Eau de Parfum 15 ml € 17,50,- 30 ml € 27.50,- 50 ml € 37,50,- 100 ml € 49,50,-

vleugjes najaar !

Met een nieuw modeseizoen is niet alleen onze garderobe aan vernieuwing toe, ook qua geurtjes kiezen we andere toetsen voor de zomer als de herfst. Jet! bracht enkele gloednieuwe geurtjes voor je samen, waarvan de meeste pas vanaf deze maand in de rekken staan. Red. Ilse Prinsen

VROUWELIJK EN SPEELS SeeByChloé brengt paint a scent, een onweerstaanbare miniatuurversie van haar eau de parfum, die in gelimiteerde oplage verkrijgbaar is. Het bevat de verslavende bloemengeur van het eau de parfum gecreëerd door Michel Almairac. De eerste noten van bergamot worden vermengd met een appelbloesemakkoord en jasmijn. De geur wordt subtiel afgesloten met sensueel sandelhout en vanille. De kleine flacon biedt een nieuwe manier om je favoriete parfum te dragen, op elk moment.

richtprijs € 29,95, vanaf medio september exclusief verkrijgbaar bij Paris 8, Parfuma en een aantal geautori- seerde Chloé Perfumes parfumerieën

NATUURLIJK EN MET STIJL De nieuwe Esprit Woman is openminded en authentiek, zij geeft om mensen en haar omgeving. Dynamisch en positief straalt zij door haar natuurlijke elegantie. Het eau de toilette opent met de frisheid van groene appel en citroen, terwijl de zachte geur van jasmijn je omringt en verleidt. Muskusnoten en mos reflecteren de zachte en rustige kant van de aarde en creëren een zijdezachte elegantie. richtprijs Eau de Toilette 15 ml € 17,- 30 ml € 26,- Te koop bij drogist en parfumerie

GUESS WHAT’S NEW? Gewaagd, flirterig, onweerstaanbaar. Een Guess Girl heeft het allemaal! GUESS Girl BELLE is een sensuele spin-off, het passionele zusje van de originele GUESS Girlgeur. Deze nieuwe geur vangt de sexy kant van joie de vivre met krachtige, fruitige noten en bloemige tonen. richtprijs Eau de Toilette 30 ml € 32,50,- 50 ml € 42,50,- 100 ml € 52,50,- Exclusief te koop bij Planet Parfum en alle Guess-verkooppunten


DECORATIE: onz� passi� CXd`eXXk

8:K@< 21

M`ekX^\ /dd[`b#bcXjj\*) Bc`bjpjk\\d +n`kk\\e^i`aq\ kfg[\j`^ej d\kM^if\]

)*#0,ö

EL

(0#0,ö &d

)

Mfln^fi[`ae\e BcXjj\$X]n\ib`e^ Q\\i^ifk\dXk\e Ffb\c\bki`jZ_

EL

$('

› ('aXXi^XiXek`\ fgjpjk\\d › ^iXk`jfgd\k\e › \`^\egcXXkj`e^j[`\ejk

M\i]jg\Z`XXcqXXb C\m`j#8ik`kl[\#J`^dX › ^ifk\m\i]jkXc\e › bc\liX[m`\j FgB8E KB ^Xdd C88I X

$(' (op advi

esprijs)

M`epcjki`gj

Df[lc\f E@<LN Bc`bjpjk\\d Jc\Z_kj+#,dd[`b Jlg\ijk\ib NXk\iY\jk\e[`^ `\gi`aj `ekif[lZk ö #0 mXe +) ,

LUXAFLEX® INSPIRATIONS

*0#0,ö &d

)

› _\kY\jk\jpjk\\dfg[\dXibk

^ƚĂƟĞƐƚƌĂĂƚϱϭͮϮϬϳϬǁŝũŶĚƌĞĐŚƚ dĞů͘ϬϯͲϮϱϮϳϱϬϲͮ&ĂdžϬϯͲϮϱϯϬϵϴϯ UW INTERIEURSPECIALIST

www.decorweb.be

KƉĞŶŝŶŐƐƵƌĞŶ͗DĂ͘ƚŽƚǀƌŝũ͘ϵƚŽƚϭϮ͘ϯϬƵ͕ϭϯ͘ϯϬƵƚŽƚϭϴ͘ϯϬƵĂƚ͘ϵƚŽƚϭϮ͘ϯϬƵ͕ϭϯ͘ϯϬƵƚŽƚϭϴƵ͘ŽŶͲΘĨĞĞƐƚĚĂŐĞŶŐĞƐůŽƚĞŶ


22


mode

ROCK-‘N-ROLL In de kindercollectie van La Redoute staan warme kleuren centraal. De meisjes voelen zich er prinsesjes in en de jongens zijn helemaal rock-’n-roll: gitaren, motorfietsen en hemdjes met ruiten staan dit najaar in de kijker. richtprijs € 12,99,- www.laredoute.be (webshop)

VOOR KLEINE VROUWTJES Blauw blijft het in de damesmode goed doen en ook de kcollecties voor kids volgen deze trend. In dit wollen jasje van Esprit voelt dochterlief zich meteen een elegant minivrouwtje!

23

richtprijs € 89,99,- www.esprit.be (webshop) o.a. te koop bij Esprit, Bergstraat 110, Heist-op-den-Berg

Nieuwe kleren kopen is altijd leuk. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je kids. Want ook zij zijn modebewust en weten wat ze willen! Geen betere gelegenheid dan een nieuw schooljaar met kersverse modecollecties om je kinderen een nieuwe garderobe aan te meten. Wees gerust, als je zoon of dochter nog niet uit elke outfit is uitgegroeid, hoef je niet àlles te vervangen. De mode matcht heel goed met de trends van vorig jaar! Red. Ilse Prinsen

weer naar school in een nieuwe outfit DOOR EEN ROZE BRIL De kindermode van Liu Jo is net zo verfijnd en elegant als die voor de volwassen vrouwen. Viel het je al op dat er veel rood- en rozetinten opduiken in de mode? In deze collectie kan je dan ook heel wat stuks leuk gaan combineren. richtprijs trui € 99,90,- jurkje € 164,70,- jasje € 138,- T-Shirt € 65,- jeans € 95,- www.liujo.com Dit merk is o.a. te koop bij Jack & Louise, Leopoldstraat 71/1, Antwerpen

LEKKER COMFORTABEL O’Neill maakt het jongens en meisjes lekker comfortabel en cosy, met leuke en sportieve bedrukte hoodies en sweaters in de modetinten roze en paars, zoals deze CABRILLO sweater. richtprijs € 59,95,- www.oneill.com/shop.oneill.com Dit merk is o. a. te koop bij Swiggy, Bredabaan 437 Wuustwezel

STOER In de kindercollectie van Pepe Jeans vinden stoere jongens zeker hun gading, met hippe sweaters en veel camouflagekleuren. Maar je ontdekt er ook een meer geklede look. Voor ieder wat wils! richtprijs hemd € 65,- trui € 75,- broek € 79,95,- www.pepejeans.com Dit merk is o.a. te koop bij Pepe Jeans, Kammenstraat 48, Antwerpen


publireportage

Bij Marie Thérèse

24

vind je de juiste lingerie voor elk figuur merk is de kanten cup juist steviger als een voorgevormde cup. We zien nu wel een sterke tendens dat meer en meer vrouwen terug voor een kanten cup kiezen”, aldus Edith. Ook als je een maatje meer hebt, is de ideale bh kiezen niet altijd even makkelijk. Edith: “Bij ons vind je bh’s van cupmaat a tot L of van maatje 65 tot 130 in rugomtrek. We hebben meer dan 130 maten in huis.” voor ieder wat wils Voor iedere vrouw zijn er bh’s te koop die én lekker zitten én er mooi uitzien. het is vooral van belang om te weten welke cupmaat en borstomvang je hebt en welk type bh je figuur het beste laat uitkomen. Edith: “Bij het kiezen van de juiste bh is het enorm belangrijk om zowel te meten onder als op de buste. het verschil in afstand bepaalt je cupmaat.” Bij Marie-Thérèse kan je rustig de tijd nemen om de perfecte bh uit te kiezen en eens je keuze is gemaakt, wil je nooit meer een andere!

Een goede BH uitkiezen is voor veel vrouwen niet zo makkelijk. Want hoe bepaal je de juiste cupmaat en je borstomvang? Dan ben je bij Lingerie Marie-Thérèse in Poederlee aan het juiste adres. Met 43 jaar ervaring en een sterke reputatie in de regio en ver daarbuiten helpen ze jou graag met het uitkiezen van de perfect passende bh.

In 1996 nemen Edith en Bea de lingeriezaak over van hun moeder Marie-Thérèse. Bij Lingerie Marie-Thérèse vind je naast het ruime aanbod van lingerie, ook een groot assortiment figuurcorrigerend ondergoed en badmode. Edith:” het hele jaar door krijgen wij leveringen van zowel badpakken, bikini’s en tankini’s. Zoek je tijdens de kerstperiode warmere oorden op? Dan kan je bij ons badmode kopen van maatje 36 tot 60.” Geschikte bh’s voor alle cupmaten Er zijn verschillende soorten bh’s, zoals de beugelbh’s met voorgevormde cups en de beugelbh’s met kanten cups. “Vaak kiezen vrouwen voor beugelbh’s met voorgevormde cups omdat ze denken dat die meer ondersteuning bieden. Maar bij een goed

LIngErIE MarIE-ThérèsE Dorp 25 2275 Poederlee-Lille Tel: 014/ 88. 28. 24 info@marie-thérèse.be www.marie-thérèse.be


LeveLokaal

Macharis Optiek reeds na 2 jaar top in persoonlijke aanpak en begeleiding

SINT-NIKLAAS - 2 jaar geleden opende Dominique haar Macharis Optiek. Hier primeren persoonlijk contact en begeleiding van A tot Z. Deze persoonlijke aanpak gecombineerd met een divers assortiment en een perfecte ligging maakten van de zaak in 2 jaar tijd een groeiende zaak met aandacht voor de klant! Zaakvoerster Dominique runt de zaak alleen en is het enige contactpunt met de klanten. Die worden vanaf de keuze van glazen en montuur én precieze opmeting voor multifocale glazen met het videocentreersysteem Visureal tot de afhaling door haar begeleid, wat een persoonlijke band schept. Gesterkt door de voldoening

wanneer een klant 100 % tevreden de zaak verlaat, weet Dominique dat dit voor haar klanten de juiste aanpak is. Het assortiment brillen is divers en gaat van betaalbaar design tot modemerken in alle prijsklassen en van monturen tot zonne- en sportbrillen. Ook voor een degelijke kinderbril kan je terecht. Zeker bij het begin van het nieuwe schooljaar komen vaak zichtprobleempjes naar boven. Bovendien is Macharis Optiek gelegen langs de verbindingsweg van Sint-Niklaas naar Sint-Pauwels en voorzien van een ruime parking; waardoor er geen parkeerstress is en je ook voor een kort onderhoud van de bril makkelijk terecht kan. Ook voor contactlensaanpassingen ben je welkom!

25

Macharis Optiek - www.macharisoptiek.be Patershoek 59 – 9100 Sint-Niklaas

LeveLokaal is hét platform in Gazet van Antwerpen en Jet! voor de lokale handelaar. Gazet van Antwerpen is de meest gelezen krant in de provincie Antwerpen, Jet! is het grootste huis-aan-huismagazine. Beide media wensen dicht bij de mensen te staan en communities te verbinden. En precies dit hebben wij gemeen met de lokale handelaar, ondernemers die dag in dag uit het beste van zichzelf geven en met hun persoonlijke service of aanpak het verschil maken. LeveLokaal wil het lokale ondernemerschap in onze streek promoten en de unieke verhalen van deze handelaren tot bij de mensen brengen.

Wil jij ook jouw zaak voorstellen aan onze lezers? Bel snel 03 210 06 98 en je wordt gezien!


wonen

IJZERSTERK Het bureautje van Hema met metalen buisframe en houten werkblad kan tegen een stootje. Werk je liever alleen? Dan gebruik je het stoeltje, dat ook een metalen buisframe en houten zitting heeft. Werk of speel je liever met z’n tweeën of meer? Dan trek je het zitbankje er gewoon even bij. Afmetingen: 75x100x40cm. richtprijs bureau € 129,- stoeltje € 55,- zitbankje € 99,- www.hema.be o.a. te koop bij Hema, Paalstraat 61, Schoten

26

STREEPJE FLUO Het hippe kinderbureautje van J.I.P. zal zeker niet misstaan in de kinderkamer! Dankzij de trendy fluo afwerking valt het zeker op en wordt dit dé eyecather in de kamer. Huiswerk maken of schooltje spelen, het kan allemaal! Elke set bevat één bureautje en één stoeltje. Afmetingen bureau: 40x34x44cm / stoel: 27x31x45cm. richtprijs € 77,- www.presenttime.com o.a. te koop bij Rooms, Sint-Katelijnenvest 52, Antwerpen

klaar voor het nieuwe schooljaar!

Met de zomervakantie achter de rug is het tijd om een aangenaam plekje te creëren waar je kinderen in alle rust hun hoofd kunnen breken over moeilijke vraagstukken en spellingsopdrachten. Wij selecteerden een paar leuke en handige bureautjes waar ze met plezier hun huiswerk aan zullen maken! Red. Eveline Dillen

HET MOBIELE BUREAU Het bureautje uit de Mobile-collectie van Team 7 (rechts) groeit mee met je kind. Dankzij de rasterhoogtes kan het werkblad eenvoudig versteld en ergonomisch aan de lichaamslengte van je kind aangepast worden. De basisschrijftafel kan worden uitgebreid met talrijke extra elementen, zoals een beeldschermplateau, een printerplank, uittrekbaar toetsenbord,… En de Lanoo bureaustoel is het toppunt van gezond zitcomfort. Perfect voor kinderen met véél huiswerk. richtprijs bureau Mobile vanaf € 627,- Lanoo draaistoel vanaf € 427,- www.team7.at o.a. te koop bij Nirwana, De Bruynlaan 127, Wilrijk

VOOR KLEINE RUIMTES De SUNDVIK collectie van Ikea presenteert een bureautje dat ideaal is om aan te tekenen, studeren, lezen of eender welke hobby te beoefenen. Door het compacte formaat past het makkelijk in een kleine ruimte. In de ladenbak is een groot vak voorzien om A3-papier op te bergen en een kleiner vakje voor kleurtjes, stiften of pennen. De verstelbare dekselsteun voorkomt dat het deksel onbedoeld dichtklapt en er vingertjes of handjes knel komen te zitten. Afmetingen: 58x45x55cm.. richtprijs € 49,99,- www.ikea.com o.a. te koop bij Ikea, Boomsesteenweg 755, Wilrijk

TIJDLOZE LOOK Het Maja bureau in eik, truffel en hoogglanswit heeft een leuk tijdloos design dat zowel in de kinderkamer als in de leefruimte past. In het opbergvak berg je alle spulletjes netjes weg en in het open vak bewaar je al je dagelijks werkmateriaal. Zo ligt alles binnen handbereik en kan je kind meteen aan het werk. Afmetingen: 120x78x64cm. richtprijs € 240,- www.maja-moebel.de o.a. te koop bij OKAY, Rodendijk 18, Zoersel


27


Troeteldier

Een nieuw huisdier, een weloverwogen keuze Veel mensen zijn gek op huisdieren, en wat is er nu leuker voor een dierenliefhebber dan zelf een huisdier aan te schaffen? Maar voordat je een diertje in huis neemt, is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Heb ik voldoende ruimte beschikbaar?

met z’n tweetjes hebben zij natuurlijk weer wat meer ruimte nodig.

Probeer voor jezelf duidelijk te maken waarom je een huisdier wil aanschaffen en dan na te gaan of dit de juiste motieven zijn om aan een huisdier te beginnen. Want eenmaal je een huisdier hebt aangeschaft, ben je ook verantwoordelijk om er goed voor te zorgen. Het antwoord op de vraag waarom je een huisdier wilt hebben, is bovendien richtinggevend voor het soort of ras dat aan je verwachtingen voldoet.

Of een huisdier bij jou past, is ook afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die het dier nodig heeft. Een hamster neemt bijvoorbeeld niet zoveel plaats in beslag, maar een konijn heeft beduidend meer ruimte nodig. Bovendien is een konijn, net als een aantal andere diersoorten, een gezelschapsdier dat graag zijn hok deelt met een soortgenoot, en

Wat vinden je huisgenoten van een huisdier?

Geef een huisdier niet cadeau De aanschaf van een huisdier moet een weloverwogen keuze zijn en deze keuze kan en mag je niet voor iemand anders maken! Een dier cadeau geven is daarom geen goed idee. Als je denkt dat iemand een huisdier heel leuk zou vinden, geef hem dan liever een leuk boek cadeau, waarmee hij van alles over dat huisdier te weten kan komen.

Heb ik voldoende tijd voor de verzorging van mijn huisdier? Een huisdier is leuk, maar de verzorging van een huisdier neemt best wel wat tijd in beslag. Het is dus belangrijk om je voor de aanschaf van een huisdier af te vragen hoeveel tijd je voor je diertje beschikbaar zal hebben.

Als je huisgenoten hebt, is het belangrijk dat zij even enthousiast zijn over de aanschaf van een huisdier als jij. Je kan dus best even met hen overleggen.

Allergie? Ben je (of één van je huisgenoten) allergisch voor een bepaalde diersoort? Dan is het verstandig om goed te laten testen waarvoor je precies allergisch bent, voordat je een huisdier aanschaft.

Kosten? Een huisdier kost geld. Niet alleen de aanschaf van het dier zelf, maar ook de benodigdheden die je nodig hebt om goed voor je huisdier te kunnen zorgen. Afhankelijk van het soort dier dat je wil kopen, heb je bijvoorbeeld een mand, een kooi of een aquarium nodig, die uiteraard ook ingericht moet worden. Er zijn ook kosten die steeds terugkeren, zoals voeding, bodembedekking, vaccinaties, e.d. Houd ook rekening met onverwachte uitgaven wanneer je dier bijvoorbeeld ziek is en naar de dierenarts moet.

op 1 artikel naar keuze

Naam: ..............................................

Eén van de grootste dierenspeciaalzaken in België!

Openingsuren:

dinsdag t.e.m. vrijdag: 9u30 - 18u30 zaterdag: 10u00 - 18u00 zondag: 10u00 - 16u00 gesloten op maandag en feestdagen

Postcode: .......................................... E-mailadres: ...................................... ........................................................ * Deze bon geeft recht op 15% korting op 1 product (1 stuk) naar keuze. Actie niet cumuleerbaar met promoties en/of acties. Niet omwisselbaar in geld. Bon geldig Ticketnummer: t.e.m. 15/09/2013, zolang de voorraad strekt, op vertoon van de volledig ingevulde bon. Strikt beperkt tot 1 bon per volwassen persoon aanwezig in de winkel.

JET! Magazine - 04/09/2013

28

Waarom wil ik een huisdier aanschaffen?

Mechelsesteenweg 272 2550 Kontich T: 03 451 95 95 Ook zondag open (10u-16u)


publireportage

Dameskleding

un poco mas

verhuist

De nieuwe, trendy en hippe winkel krijgt een nieuw adres, juist naast het vorige pand. De grotere winkel geeft de modebewuste volslanke vrouw, van maatje 44 tot 60, een nog ruimere keuze in kleding en accessoires. U kan er vrij en ontspannen shoppen zonder enige aankoopverplichting. 29

Er zijn 4 ruime paskamers waar u in alle privacy de kleding en lingerie kan passen . Tussen het passen door kan u genieten van een kopje koffie of een drankje in de gezellige zithoek of op het mooie buitenterras .

Voor persoonlijk advies helpt Annelies u graag in het maken van de juiste keuze.

Tussen de gekende merken als Yoek, Verpass, Exelle, Doris Streich, Anna Scholz, X-TWO, Toni Dress, Sempre Pui, Via Appia due en Hebbding vind u ook heel wat nieuwe merken zoals Sallie Sahne, G!OZE, Kj Brand, Sandra Portelli, Gaia life, Marandnua en cocon.commerz. Nog nieuw is het lingeriemerk Ulla Dessous. BH en Body gaan tot borstomtrek 130 en cup maat K.

Tijdens het openingsweekend vrijdag 6 zaterdag 7 en zondag 8 september zal de winkel doorlopend open zijn van 10u00-18u00.

“BIG IS BEAUTIFUL” is het moto van “UN POCO MAS“ want ook vrouwen met een maatje meer kunnen er 100% hip en trendy uitzien.

UN POCO MAS Diestseweg 23/1 - 2240 Geel Tel: 014 70 68 71

Er is ook een mooi aanbod van nachtkleding en ochtendjassen tot maat 60 .

www.un-poco-mas.be

Alles gebundeld onder één dak, kleding, accessoires, nachtkleding en lingerie… wat een luxe !

openingsuren: Dinsdag-vrijdag 10u00-12u30 / 13u30-18u00 Zaterdag 10u00-18u00 Zondag & maandag gesloten evh93114763.06

Antiek en Interieur

Den Ouden Overzet

Sanitair zonder omwegen TOTAALRENOVATIE

BADKAMER

TOILET

UW DROOMBADKAMER OP MINDER DAN 2 WEKEN Uw service in drie stappen Glanzend design of oase van rust? Saninetto geeft u de badkamer die bij uw levensstijl past.

Ook voor de zelfplaatser kwaliteit & service tegen de beste prijs! JoBo93115415.11

Kapelstraat 109 • 9100 Sint-Niklaas Tel: +32 3 777 86 00 • www.saninetto.be

Antiek gecombineerd met o.a. landelijk maatwerkmeubel in massief eik of grenen. evh94002203.04

1. Al uw wensen komen aan bod tijdens een uitgebreide bespreking. 2. Op basis van uw voorkeur en budget stellen wij u een 3D-ontwerp voor. 3. Professionele installateurs plaatsen uw badkamer en werken ze nauwkeurig af.

NIEUW: Mathilde M.

Geschenk- en decoratieartikelen. Gepersonaliseerde geschenkenbons. ma tot za 10-12 en van 13-18 uur zondag gesloten tot eind september - woensdag gesloten Antiek en Interieur Den Ouden Overzet - Grote Baan 238 - 9120 Melsele

www.antiekdenoudenoverzet.be - info@antiekdenoudenoverzet.be - tel. 03/755.67.48


Puzzels & co

jongensnaam

geravot

2

loofboom

kilogram

spelleiding

knobbel

drukte grootspraak

spiertrekking

30

vragend schuine vnw. strook

kou

nakomeling

6

viseter

term bij het wielrennen

keukengereedschap cosmetisch product

5 pienter

Dyson technologie

persoonlijk vnw.

olieverkoper

drinkbeker

geliefd

7

kruisboog

Bijbelse figuur

deel v.e. voet

deel v.e. broek

muziekerg veel oefening

voertuig

lucht

groen

1

8

tafelgast

over

beker

ledemaat

Met de genummerde vakjes uit het kruiswoordraadsel kan je het sleutelwoord vormen

Guinees biggetje

insect

1 inwoner van Ierland

groet

4 nieuw (Grieks)

James Dyson ontwikkelde zijn eigen visie op stofzuigers en verwierf daarmee wereldfaam. De Dyson DC 29 Origin is één van de pareltjes uit het gamma met 1400 Watt vermogen, handig regelbaar via het handvat. Typisch Dyson: er is geen stofzak, dus moet die ook nooit gewisseld worden en de filter is gemakkelijk afwasbaar. Het stofreservoir kan tot 2 liter opnemen. Met slechts 83 dB is het geluidsniveau zeer comfortabel. www.dyson.be

kerkelijk zangstuk

2

3

4

5

6

7

8

Oplossing gevonden? SMS het gevonden sleutelwoord naar het nummer 6683 of BEL het sleutelwoord door via uw vast telefoontoestel naar 0905 23 331

3

PUZZEL MEE EN WIN 8 9 9 3 4 2 2 8 3 1 3 2 5 B 4 6 2 8 9 2 3 3 7 5 5 1

4 6

A

SUDOKU

5 7

Voor een ongestoorde nachtrust Met de Philips ‘myBuddy’ bedlamp leren kinderen wanneer het tijd is om in te slapen en wakker te worden, terwijl het zachte licht hen een veilig gevoel geeft ’s nachts. ‘myBuddy’ helpt om vaste slaapgewoonten aan te leren en past zelf de lichtintensiteit aan de omstandigheden aan. Het maanvormige lichtpatroon vertelt de kleinsten dat het te vroeg is om op te staan. Een stralend zonnetje geeft aan dat het ochtend is. De automatische aan/uit timer houdt alles mooi onder controle en de schattige bedlampen lenen zich ook nog als leeslicht om verhaaltjes bij voor te lezen! www.philips.be

5 3 1 7 C

8 6

Vertrek van de cijfers die al ingevuld zijn en zorg ervoor dat ... op elke horizontale lijn, elke verticale lijn, en in elk blok ... de cijfers van 1 tot 9 slecht één keer voorkomen.

Breng de cijfers van de vakjes a, b, c naar de onderstaande balk

J T 3 6

a

b

c

Oplossing gevonden? SMS JT36 spatie en dan de 3 cijfers naar het nummer 6683 of BEL de oplossing door via een vast telefoontoestel naar 0905 23 332

Reglement en info:

6683

verzonden /ontvangen € 0,80 / SMS

WINNAARS JET 08/05/13 Zweedse puzzel: HANGKLOK, Wint een Bosch keukenrobot: Sarah Schildermans / 3910 Neerpelt Sudoku oplossing: JT19 149, Wint een Princess Icecrusher: Luc Ruythooren / 2500 Lier

De wedstrijden lopen t/m 22/09/13 tot 23.59 uur - Deelnamekost: Per oproep: €2,00 - Per sms: €0,80 max. 4 verzonden/ontvangen berichten, volledige sms deelname €3,20 - Enkel deelname via deze kanalen is geldig - De winnaars worden getrokken uit de juiste inzendingen, persoonlijk verwittigd en vermeld in JET Magazine - Per gezin of adres wordt slechts één prijs per wedstrijd toegekend - De prijzen zijn niet uitkeerbaar in speciën of omruilbaar - De prijzen blijven na afsluiting twee maanden ter beschikking De verstrekte gegevens worden opgenomen in een gegevensbestand van MConcept bvba en zijn bestemd voor de organisatie en afhandeling van deze wedstrijden. U heeft steeds recht op inzage, verbetering en schrapping van uw gegevens - Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan derden tenzij u zich daartegen verzet - De verwerking van deze gegevens is onderworpen aan de bepalingen van de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van 8 december 1992 Helpdesk: info@mconcept.be - tel. 03/226 07 02 Deze wedstrijden worden georganiseerd en technisch ondersteund door MConcept bvba, Ond. nr. 0479.648.568, te 2018 Antwerpen, Desguinlei 90/12B


31

en geniet van feestvoordelen! stvoord en geniet van fee

1

Meer dan 200 fronten en kleuren

2

Gratis offerte

3

Vakkundig advies

4

Plaatsing door eigen vakmensen met jarenlange ervaring

5

Renovatie: wij zorgen voor het afbreken van oude keukens. Wij vloeren, betegelen, leggen elektriciteit, waterleiding, enz â&#x20AC;Ś.

6

Hoogstaande kwaliteit

7

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

elen!

-15% op-1k5eu%keonpmkeeuukebnemleeunbelen op Niet geldig houtwerk. Geldig op al het

werkbladen, toestellen en plaatsingskosten

op werkbladen, toestellen en plaatsingskosten Niet geldig houtwerk. Geldig op al het

+ Binnenkasten gratis in kleur

+ Duurste ĂŠn goedkoopste toestel gratis

Tot een bedrag van 1500 euro, bij aankoop van een keuken met min. 5 toestellen.

Wij maken van uw keukendroom een droomkeuken !

KASTERLEE

BOECHOUT

BRASSCHAAT

TELEFOON

Lichtaartsebaan 1 2460 Kasterlee

Provinciesteenweg 569 2530 Boechout

Kapelsesteenweg 490 2930 Brasschaat

Algemeen nummer 070 750 060

Elk filiaal is open van maandag tot en met vrijdag van 9.30u tot 18.30u en zaterdag van 10.00u tot 17.00u. Gesloten op zon- en feestdagen.


JET ANTWERPEN: Antwerpen Noord  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you