Page 1

D N O Z E EEN GW AR! A J NIEU A L E C I S S P D I H E O N D G E Z

n e e r o o Tips v oeding goede v a l i s t eci an sp v s e i adv

E

H MAT T L A E H Win een sauna d o o r a r f in


E I T C A R E SUP Geldig van 15 januari t.e.m. 20 januari ‘14

-20% *

2

Op alle kamerplanten!!! Met de Pelckmans Kortingspas ! Nog geen pas? Vraag ‘m aan op www.pelckmans.net Niet cumuleerbaar met andere kortingen of promoties.

GRATIS Kamerpalm t.w.v. �17.95

Pot 21 cm hoogte 115 cm

Chrysalidocarpus areca*Bon geldig van 15-01 t.e.m. 20-01-2014. Bij minimum aankoop van € 20.Max.1 bon per klant bij minimum Max.1 bon per klant, zolang de voorraad aankoop vanstrekt € 10.-

Meer

promo

ties op onze website ! WERKPLAATSEN 1 3920 LOMMEL (B) PARKLAAN 2 2300 TURNHOUT (B)

www.pelckmans.net

ALLE DAGEN OPEN 9 - 18 u. ZON- & FEESTDAGEN 9 - 16 u. DINSDAG GESLOTEN.

Aanbiedingen geldig in al onze vestigingen van 24/06/’12 t.e.m. 16/07/’12 of zolang de voorraad strekt. Niet op de openbare weg werpen. Foto’s zijn niet bindend. Prijzen onder voorbehoud van drukfouten. Prijzen incl. BTW, incl. recupel en afgehaald - Verantwoordelijke uitgever: Pelckmans Holding NV, Turnhout. Foto’s zijn niet bindend. Prijzen onder voorbehoud van drukfouten. Prijzen incl. BTW, incl. recupel en afgehaald. Verantwoordelijke uitgever: Pelckmans Holding NV, Turnhout.

Aanbiedingen geldig in al onze vestigingen van 15/01/’14 t.e.m. 20/01/’14 of zolang de voorraad strekt.

GAMMEL 77 2310 RIJKEVORSEL (B)


inhoud

Vertrouw op de gekende Gesbo-kwaliteit

Deze maand IN JET!

IN HOUT EN ALUMINIUM

Een nieuw jaar gaat steevast gepaard met goede voornemens. Om te beginnen die extra kilootjes kwijtspelen, die we hebben opgebouwd bij heerlijke maar al te copieuze feestmaaltijden. Deze Jet! staat in het teken van gezondheid. Zo geeft voedingsdeskundige Patrick Mullie tips rond gezonde voeding. Ook brachten we tal van ‘gezonde’ adresjes voor je samen. En natuurlijk staat ook deze Jet! weer boordevol shoppingtips! Veel lees- en shopplezier en een gezond 2014!

MB 94104804.02

Nu ook: volledige renovatie of uitbreiding van uw oude veranda of afdak.

eigen plaatsing van a tot z

zonder voorschot

10 jaar garantie

Droomt u ook van zo’n prachtige tuinkamer, met respect voor de architectuur, met garantie gebouwd uit de allerbeste materialen, verzorgd afgewerkt van fundering tot lakwerk... dan moet u beslist eens praten met Gesbo. Met 30 jaar ervaring in de verandasector hebben we vast wel goede ideeën om samen te bespreken.

colofon

Hulsen 113 • 2490 Balen • tel. 014-30 32 21 fax 014-30 32 20 • info@gesbo.be • www.gesbo.be Toonzaal met 10 modelveranda’s: open van 10.00 tot 17.00 uur. Zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Zon- en feestdagen gesloten.

Tips van een voedingsexpert

04

Adresjes voor gezonde voeding

06

JetSet

08

Lezerswedstrijd

08

Recept varkensmignonette

10

Sportmode

15

Zen in je interieur

26

Gezonde lunchadresjes

28

Puzzels & Co

30

15 januari 2014

Kantoor: Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen Adverteren: 03 210 02 27 – 03 210 02 65 Lezersvragen: 03 210 06 16 E-mail: gvathema@concentra.be Website: www.jetmagazine.be Verantwoordelijke uitgever: Indra Orlent, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen Jet! Antwerpen verschijnt 18 keer per jaar. Dit magazine is een uitgave van DE VLIJT NV en wordt gratis huis-aan-huis bedeeld in de regio’s Antwerpen Noord, Antwerpen Zuid, Waasland, Turnhout, Lier-Herentals en Geel/Mol. Cover: fotograaf Luc Daelemans – styliste Laura Van Der Borght: www.fashionated.be Hair & Make-up: Caroline Rigo - Le Visage - www.levisage.be model Caroline Becu - AZ-GM-LH-TU Met dank aan: Groen bloesje: www.talkingfrench.com - Witte broek: www.zara.com Niets in deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden dmv fotokopie, druk, microfilm en welke andere wijze ook zonder de voorafgaande toestemming van de uitgever.

3


interview 4

‘Ongeveer vijftig procent van je energie moet je uit koolhydraten halen.’ Patrick Mullie, voedingsexpert Tarwe eet je beter niet, ook aardappelen zijn te mijden. En de klassieke voedingsdriehoek is out. Nu volgen we de voedselzandloper, schrappen we voedingswaren met een te hoge glycemische index en brood van het menu. Dieetgoeroes prediken het nieuwe gezond, waarbij controverses niet geschuwd worden. Maar wat is dat eigenlijk, gezond eten? Zijn we dan zo slecht bezig? We vroegen het aan iemand die er kaas van gegeten heeft: Patrick Mullie, doctor in de biomedische wetenschappen en gerenommeerd voedingsexpert, die al meer dan 25 jaar de strijd aanbindt tegen obesitas en pleit voor gezonde voeding. Heel veel mensen zijn op dit moment bezig met gezonde voeding. Waren we tot hiertoe dan zo fout bezig? Er wordt inderdaad heel veel geschreven en gesproken over een gezonde voedingsstijl, maar dat wil niet zeggen dat mensen er daarom meer mee bezig zijn. Nieuwe, spraakmakende diëten worden uitvoerig beschreven en becommentarieerd in de pers. Daarom is zo’n dieet niet beter dan het klassieke, evenwichtige dieet, maar dat verhaaltje hebben we al zo vaak gehoord en verkoopt dus niet. Er bestaat dus een enorme commercialisering rond ‘gezond’ eten, dat is een heel andere perceptie. Het is niet omdat je een kookboek met ‘gezonde’ recepten koopt dat

je deze effectief allemaal uitprobeert. We eten nog altijd te veel verzadigde vetten en te weinig fruit en groenten. In de grond verandert er niks. We eten te veel suiker, te veel vet. Nu eten we blijkbaar ook te veel tarwe. Is tarwe ongezond? Nee, dat is ook weer zo’n commercieel verhaaltje dat verkoopt. Er zijn uiteraard mensen die geen tarwegluten verdragen en misschien zijn dat er iets meer dan tien jaar geleden. Maar er zijn sowieso meer allergieën in het algemeen. Het is absurd om te gaan beweren dat de obesitasepidemie te wijten is aan tarwe. Vergeet niet dat we al tienduizend jaar tarwe eten. De obesitasepidemie bestaat pas sinds 1980. Wit

brood is niet gezond, maar dat heeft niets met allergieën te maken. In wit brood zitten geen vitamines of mineralen, maar louter calorieën. Sowieso zijn volkorenproducten gezonder dan ‘witte’ producten. Wij moeten donkere, ongeraffineerde producten eten: volle rijst, volle deegwaren en zeker donker brood zoals bijvoorbeeld roggebrood. Mijn osteopaat beweert dat je voor een goede spijsvertering en een goede darmtransit een suiker- en koolhydraatarm dieet moet volgen. Dus ook geen of zeer beperkt aardappelen, pasta, rijst en maximum twee sneetjes brood per dag, het liefst spelt. Ook zuivel zoals kaas of yoghurt moet je schrappen. Heeft hij gelijk?


Is het probleem misschien niet dat we van bepaalde zaken te veel eten? Dat is zeker zo, en dat is net de grote verwarring. Het is simpel: we eten te veel koolhydraten én we eten te weinig koolhydraten. We eten namelijk te veel geraffineerde koolhydraten zoals suiker, maar we eten te weinig niet-geraffineerde koolhydraten. Goede koolhydraten vind je in donker brood, volkorenbrood, volle rijst, volle deegwaren en aardappelen. Slechte koolhydraten zijn bijvoorbeeld ontbijtgranen, suiker, koeken, gebak, wit brood… Dit zijn lege calorieën. De toename van het verbruik van slechte koolhydraten is nog maar zo’n vijftig jaar aan de gang. Onze grootouders aten veel meer ongeraffineerde producten. Dat geeft meer vezels en dat geeft op zich een betere stoelgang. Waarom is er dan zoveel obesitas? De toename van obesitas is puur een gevolg van onze consumptiemaatschappij. Er komen voortdurend nieuwe producten op de markt die we willen uitproberen. Met voedingsproducten is het net zo. Er komen steeds weer nieuwe snacks

bij waar voluit reclame voor wordt gemaakt. Die calorierijke tussendoortjes heb je helemaal niet nodig. De enige gezonde tussendoortjes zijn groenten en fruit. Wat ook speelt, is dat er steeds minder gekookte aardappelen gegeten worden. Honderd gram gekookte aardappelen bevat zeventig calorieën. Honderd gram puree bevat negentig calorieën, honderd gram pasta en honderd gram rijst honderdvijftig calorieën. Vroeger aten de mensen vijf keer per week gekookte aardappelen en één keer friet. Nu eten we nog een of twee keer per week gekookte aardappelen en daarnaast rijst, pasta, puree en frieten. Zo verhoog je gevoelig de calorietoename per week. Daarnaast bewegen we steeds minder. Ik herinner me, toen ik kind was, dat mijn vader elke dag na zijn werk nog in zijn moestuin werkte. Hij ging dus niet voor de tv zitten zoals nu vaak gebeurt. Dagelijks betekende dit toch algauw een à twee uurtjes fysieke activiteit. Moesten we even actief zijn als onze voorouders, dan zou er veel minder sprake zijn van overgewicht. En wat als je eens geen zin hebt in gekookte aardappelen? Vormen hippe, trendy koolhydraatvervangers zoals quinoa en amaranth hiervoor een goed alternatief? Die dingen zijn best lekker, maar nogmaals: exotisch verkoopt. Verkondigen dat je donker brood moet eten, daar hebben veel mensen geen boodschap aan. Maar vertellen dat er een gezond oergraan is dat indianen al van oudsher telen, zo’n verhaal verkoopt. Wat niet wegneemt dat het lekker is en gezond en dat het een manier is om nieuwe producten te ontdekken. Waarom niet? En wat met suiker? Suiker is toch echt een gif, niet? Schrappen we het gebruik van suiker best niet helemaal?

interview

De Hoge Gezondheidsraad, een officieel orgaan dat bestaat uit professoren en voedingsspecialisten, zegt dat je ongeveer vijftig procent van je energie uit koolhydraten moet halen. Koolhydraten, dat zijn aardappelen, deegwaren, brood, beschuiten, enz. De doorsnee voedingsspecialist die in de Hoge Gezondheidsraad zit, heeft tenminste tien jaar studie achter de rug, zijnde vijf à zes jaar geneeskunde en een doctoraat van vier jaar. Zij weten dus perfect waarover ze praten. Maar omdat iedereen eet, denkt iedereen dat hij voedingsspecialist is. Er zijn bv’s - ik noem geen namen - die denken dat ze voedingsspecialist zijn omdat ze twee of drie boeken over voeding geschreven hebben. Zo simpel is het allemaal niet.

Is suiker giftig? Neen. Het is de dosis die het gif maakt. Als ik elke ochtend twee klontjes suiker in mijn koffie doe, is er geen probleem. Als ik twee liter cola per dag drink, is dat wel een probleem. Suikerloos eten in onze maatschappij is sowieso niet simpel. Er zijn ook veel verborgen suikers, en er zijn suikers waarmee je niet zonder kunt, bijvoorbeeld fruit. Maar het is een feit dat de doorsnee Belg veel te veel suiker eet. Maar die suikers zitten vooral in snacks. Een laatste vraagje: eet u vlees en mag het nog? Ik ben geen fanatieke vleeseter, maar ik eet het regelmatig. Ik vind die acties van de Vegetarische Beweging, de Veggiedag, heel mooi, waarbij je één dag per week vlees van het menu schrapt. Het is immers zeer moeilijk om iedereen vegetariër te laten worden. Het is eenvoudiger om de mensen te bewegen om één dag per week geen vlees te eten. Eens je dit gewend bent, kun je proberen om twee vleesloze dagen per week in te lassen. Ik ben er zeker van dat dit onze gezondheid en het milieu ten goede komt. Het een gezonde en haalbare manier om langzaamaan te evolueren naar minder vleesconsumptie. Vlees helemaal van het menu schrappen hoeft ook niet. Mensen moeten begrijpen dat het nooit zwart/wit is. Nogmaals: de dosis maakt het gif!

Voor een heerlijke nachtrust Supersolden -50%

Complete Boxspring e 1.990 - 50% = • Diverse modellen • Boxspring 180 x 200 cm met hoofdbord • Beklede pocketverenmatras met 7 zones • Keuze uit latex, traagschuim of koudschuim • Gratis levering en vakkundige montage • Gratis topper

25 jaar garantie op constructie

5 jaar garantie op matras Open: maandag-vrijdag 9.30 - 18.30 uur | zaterdag: 10.00 - 18.00 uur | zon- & feestdagen 11.00-18.00 uur | woensdag gesloten

Hoogstraatsebaan 13-15 2390 Oostmalle 03 309 25 53

MB 93034898.32

e

5


Gezond

Eén week per jaar letten we niet op de pondjes, de calorieën, de suikers en de vetten. Eén keer per jaar, de laatste week van december, mag het allemaal. Maar in januari spannen we traditiegewijs de broeksriem weer wat strakker aan - als onze buik tenminste niet in de weg zit. Deze gezondheidsadresjes helpen je alvast op weg.

6

Natuurlijke zelfzorg en natuurcosmetica Druantia biedt een uitgebreid assortiment aan van plantaardige en minerale gezondheids- en verzorgingsproducten. Alle producten zijn zonder synthetica, niet op dieren getest en allergievrij. Naast de winkel is het ook mogelijk online te bestellen.

Biosupermarkt Dat bio en grootschalig perfect samengaan, bewijst bioketen Bio-Planet. Je vindt er een compleet supermarktaanbod met zo’n 7.000 biologische en ecologische producten: van dagverse groenten en fruit, brood en vlees over pasta’s en dranken, tot schoonmaakproducten, boeken en make-up.

Druantia - Berlarij 98, bus 1, Lier - www.druantia.be

BioPlanet - meerdere vestigingen waaronder Lier, Turnhout en Wilrijk - www.bioplanet.be

Gezonde adresjes Allergenenvrije voeding Gusta is de eerste gluten- en lactosevrije voedingswinkel in België. Je vindt er een uitgebreid gamma aan allergenenvrije voeding, waaronder gluten- en lactosevrije producten, maar ook suikervrije, eivrije en gistvrije producten. De zaakvoerster is zelf coeliakeipatiënte en dus ervaringsdeskundige.

Japanse specialiteiten Het Natuurhuis biedt biologische voeding, ecologische non-food, voedingssupplementen, palntenextracten en natuurlijke cosmetica. Naast een versafdeling, een eigen bakkerij en een herboristerie vind je er onder andere een keur aan Japanse specialiteiten.

Gusta - Montignystraat 25, Antwerpen - www.gusta-antwerpen.be

Het Natuurhuis - Eethuisstraat 130-140, Merksem en Otto Veniusstraat 29, Antwerpen www.hetnatuurhuis.be

Recht van het veld De Dobbelhoeve teelt zijn groenten en aardappelen zelf. De hoeveproducten komen dus recht van het veld of recht van de koe in je koelkast terecht. Daarnaast vind je er een heel gamma van bioproducten, van voeding tot huishoudproducten en toiletartikelen toe. De Dobbelhoeve - Goorstraat 43, Schilde - www.dobbelhoeve.be


Buitengewoon Voordelig !

% 0 7 � o t � e Sold odelle�!

Talrijk� toonzaalm

-15% Kortin�

Kortinge� to� -40% 7

Hoeksalon

. Zoals afgebeeld

cm In stof 311 x 245

x 67cm 1.879,- Pouf 107

vanaf 299,-

ie 15% korting. Op alle decoratison , Enkel op Rivièra Ma % Zack en Zone -10

1.799,-

d� Grot� afprijzinge� i�

landelijk� afdelin�

�!

N� kope�, sne� geniete

-30%

aalconinnig. Het is een tot d opvallend en eigenz elmatig vernieuw reg rdt XOOON is trendy, wo tie lec amer. De col een mix . XOOON brengt cept voor de woonk ren kleu en ds nieuwste tren en speelt in op de e materialen. ign” en pur

tussen “Young Des

Relax

edeelte in leder

Met powerlift zitg

Top dea�!

469,-

Ref: 092-20000

Eetkamer

cm 1.780 In massief eiken 40,- Tafel 200/300 x 100 x 50cm 2.490 1.7 Dressoir 240 x 95 90 3.490,x 235 x 50cm 4.9

1.245,-

3+1 grati�

Vitrinekast 195

Prijzenkas�! Stoel

Zwart 49,-

Uw voordeel

49,-

Hoeksalon

aar in leder.

gelbeeld verkrijgb

chair, ook in spie

2-zit arm links + long

1.399,-

Jeugdkamer erlichting) se partout met ledv

st lusief pas Schuifdeurkame laminedeuren (exc

2 met 1 spiegel en af 240x223x69 van 0x223x69) 999,ren en 1 spiegel (27 inclusief 2 glasdeu ,Schuifdeurkast g (280x228x69) 379 htin erlic ledv f usie Passe partout incl x50) 219,x46 (48 s lade 49, 2 t 6) Ladeblok me urhouder (9x10x4 pdas- en ceintu Uittrekbare stro

559,-

fel Bureau + nachtta

1.106 setprijs

+ kleerkast 2D

879,-

m Bed 210 x 77 x 96c x70cm Bureau 150 x 76 40cm x 48 x Nachttafel 44 Kleerkast 2D 205

x 110 x 57cm

Top dea�!

Boxspring

cm incl. matras

Vast 160/180 x 200

999,-

Top dea�!

www.topinterieur.be Top Interieur Massenhoven, Liersebaan 123b, info.massenhoven@topinterieur.be Top Interieur Izegem, Ambachtenstr. 6 (Rijksweg), info.izegem@topinterieur.be

Ma-vr 10u tot 18u30, za 10u tot 18u, zon 13u tot 18u. Gesloten op donderdag.


Het nieuwe jaar is een feit en ook in 2014 ontdek je in Jet! Magazine de mooiste winkels met de beste service. Op deze pagina’s zetten wij graag enkele woonspecialisten voor je in de kijker. Maar eerst brengen we een toast uit op een fantastisch jaar!

GENIET LANGER VAN JE TERRAS

JET! MAGAZINE Als medewerkers van Jet! Magazine willen we graag al onze lezers en adverteerders bedanken voor een zeer fijn 2013 en klinken op een gelukkig en gezond 2014! We wensen iedereen en jaar zonder zorgen, met vriendschap in overvloed! En elke dag een dosis geluk, zo kan het nieuwe jaar al niet meer stuk.

BOZARC Het familiebedrijf Bozarc uit Aartselaar is dé specialist in productie en plaatsing van aluminium carports en terrasoverkappingen. De unieke overkappingen worden steeds opgebouwd uit een gebogen dakstructuur. Dit concept geeft een enorm leuk gevoel van ruimte en licht. Met een carport van Bozarc staat je wagen gegarandeerd veilig in de winter. Een Bozarc terrasoverkapping zorgt er dan weer voor dat je meer en langer van je terras kan genieten, samen met familie en vrienden. Wens je een vrijblijvende offerte? Bezoek de website van Bozarc of maak een afspraak in de toonzaal.

www.jetmagazine.be

Boomsesteenweg 41/2 2630 Aartselaar www.bozarc.be

WIN EEN INFRAROODSAUNA t.w.v. € 5.000

Health Mate en Jet! Magazine zorgen in dit nieuwe jaar meteen voor een waanzinnige prijs, nl. een infraroodsauna t.w.v. 5.000 euro. Een saunasessie in een Health Mate infraroodcabine is een echte herbronning voor lichaam en geest en kan bijzonder heilzaam zijn bij tal van ongemakken als: spier- en gewrichtspijnen, huidproblemen, astma en bronchitis,... Droom jij al weg bij de gedachte aan je privé Health Mate infraroodsauna? Zoek snel in deze Jet! het antwoord op de wedstrijdvraag en doe mee!

SURF NA

.JE AR WWW

INE.BE/ TMAGAZ

WEDSTR

Volledig wedstrijdreglement te raadplegen op www.jetmagazine.be

JET_wedstrijd_15januari_180x130.indd 1

IJD

ARKN94106554.01

JetSet 8

deze maand IN DE KIJKER

ONZE ALLERBESTE WENSEN VOOR 2014!

6/01/14 15:29


ZALIG ZITCOMFORT VAN GORINI

1e HALTE NAAR EEN PRACHTIG INTERIEUR

JetSet

GIGANTISCHE KEUZE AAN SALONS

9 SALONGIGANT Bij Salongigant vind je een uitgesproken verfijnd gamma met een grote waaier van diverse lijnen, kleuren en bekledingen. Dit in honderden salons, relaxzetels en zetelbedden. Wegens verhuis naar een groter pand houden zij een gigantische uitverkoop, waarvan bijna alles onmiddellijk leverbaar is! Salongigant, dé speciaalzaak op vlak van het zitcomfort. Ook open op zondag. Mechelsesteenweg 315 2550 Kontich www.salongigant.be

MEUBELEN VERBERCKMOES Wie goed zit, verzorgt zijn rug. Een goed salon is goud waard. Voor je rust. En voor je rug. Nieuw bij Verberckmoes is de prachtige collectie salons van het Italiaanse merk Gorini. Tijdloze kwaliteit vervaardigd uit de beste materialen en leders. De adviseurs van Verberckmoes helpen je graag om het comfortsalon te kiezen waarmee je echt goed uitgerust bent. Op de foto zie je Kurt en Sabine. Kemphoekstraat 56 9170 Sint-Gillis-Waas www.verberckmoes.be

CHEOPS Heb je zin om je interieur een make-over te geven, maar heb je geen tijd om daarvoor 20 winkels aan te doen? Dan ben je bij interieurspecialist Cheops in Sint-Pauwels aan het juiste adres. Je beleeft er de nieuwste trends in verf en behang, duikt er in de mooiste stoffen voor raamdecoratie en ontdekt er de handigste systemen voor zonwering. In de ruime collectie vloerbekleding zit er vast iets naar je smaak. Het Cheops-team staat steeds voor je klaar met professioneel advies. Potterstraat 179 9170 Sint-Pauwels www.cheopsinterieur.be

NEW ! LINGERIE

MB 94103188.01

Iets voor jou ? STYLING

Marie Therese LINGERIE

GROOTS IN ALLE MATEN

Borsten zijn onze business! www.marie-therese.be Dorp 25 • Poederlee tel. 014-88 28 24 gsm 0473-24 21 51 • 0473-24 21 57 Openingsuren: • dinsdag-vrijdag 9.00-12.00 u. & 13.00-18.00 u. • zaterdag 9.00-17.00 u. doorlopend • zondag en maandag gesloten

Volledige uitverkoop Marlies Dekkers.


smullen

VARKENSMIGNONETTE met frisse komkommersalade Na de feestdagen kunnen we wel een licht en fris slaatje gebruiken. Makkelijk te bereiden en heerlijk!

Gemiddelde moeilijkheidsgraad

30 minuten

Voor 4 personen 4 kleine varkensmignonnettes (400 g in totaal) 2 komkommers 1 eetl venkelzaadjes 2 teentjes knoflook 2 eetl geroosterde pistachenootjes

2 lente-uitjes, fijngesnipperd 6 takjes dille peper van de molen (zee)zout 2 eetl citroensap 3 eetl magere yoghurt 2 eetl olijfolie

Snijd de komkommers in flinterdunne plakjes met behulp van een groenteschaaf. Besprenkel ze lichtjes met (zee)zout en laat alles 15 minuten trekken. Spoel de komkommerplakjes en pers ze goed uit. Rooster de venkelzaadjes lichtjes in een droge pan. Pers de teentjes knoflook bij de komkommer, voeg de venkelzaadjes toe,

meng er de yoghurt, de fijngesnipperde lenteuitjes en de geroosterde pistachenootjes onder, besprenkel met citroensap en breng verder op smaak met peper van de molen. Bak de varkensmignonnettes aan elke zijde goudbruin in een weinig olijfolie. Laat ze 5 à 6 minuten verder garen in een voorverwarmde

oven van 180°C. Laat ze ook nog even rusten alvorens te serveren. Werk af met dille en serveer met de komkommersalade. Tip: Lekker met gestoomde aardappeltjes of Griekse pasta.

Om comfortabel te relaxen Supersolden -50% Relax Seat e 1.990 - 50% =

e

• Diverse modellen • Topkwaliteit leder • Verstelbare hoofdsteun • In drie maten: small, medium en large • Gratis levering

5 jaar garantie

Open: maandag-vrijdag 9.30 - 18.30 uur | zaterdag: 10.00 - 18.00 uur | zon- & feestdagen 11.00-18.00 uur | woensdag gesloten

Hoogstraatsebaan 13-15 2390 Oostmalle 03 309 25 53

MB 93034908.33

10


SO DN L E Met de Hohoho-spotprijzen

Blitse eindejaarsshow met Hohoho-spotprijzen bij Bertels, van 15 november tot 31 december!!!

van Bertels is die n e p o k n e k u e k droomkeuken van mij! 1/2

E G I D E L L EEN VO T S T A A L P E G N E K U E K

Kookpottenset Family line 5-delig: steelpan 16cm, kookpot 16cm, 20cm, 20cm laag, 24cm Geschikt voor alle vuren

Moderne keuken in Hacienda wit en zwart met houtstruktuur.

€249

HALVE PRIJS

€ 11.908

Demeyere confituurpot met deksel, ideaal voor kreeften, mosselen, fonds, … €179 nu

Deze keuken in voorbeeldopstelling GELEVERD ÉN GEPLAATST ! 6% BTW INBEGREPEN

€139

Strakke keuken in kasjmier hoogglanslak.

Mediterrana houtkleur, samen met grafietbruine hoogglanslak

HALVE PRIJS

€ 21.588

5.954

*

Compleet met apparaten

HOHOHO-PRIJS

Deze keuken, compleet met Beko apparatenset, GRATIS ontwerp, geleverd en geplaatst € 8.130

5.285

*

10.794*

Deze keuken in voorbeeldopstelling GELEVERD ÉN GEPLAATST ! 6% BTW INBEGREPEN

Calor GV7450/GV7096 stoomgenerator 5 bars druk €199,95 nu

S€159 OD

Compleet met apparaten

L EN

* Alle prijzen van de keukens zijn berekend volgens de Bertels voorbeeld-opstelling 265 x 315 cm, 6% BTW inbegrepen

€399 nu

11

HOHOHO-PRIJS

Klassieke keuken modern gepresenteerd met speciale glasdeuren met stof bekleedHALVE PRIJS

Proef de échte kerstsfeer bij Bertels! Met hapjes, drankjes, onverwachte aanbiedingen en de blitse Hohoho-spotprijzen! HALVE PRIJS Greeploze keuken in lava gepolijsde hoogglanslak

Deze keuken, compleet met AEG apparatenset, GRATIS ontwerp, geleverd en geplaatst €14725

9.571*

€ 19.094* Alle prijzen van de keukens zijn berekend volgens de Bertels voorbeeld-opstelling € 17.652 265 x 315 cm, 6% BTW inbegrepen

9.547

*

Deze keuken in voorbeeldopstelling GELEVERD ÉN GEPLAATST ! 6% BTW INBEGREPEN

Compleet met apparaten

Klassieke keuken in inoxkleurige zijdematte PUR-lak.

Grote steenweg 1B I 2440 GEEL I Tel. 014 58 03 40 I Fax 014 58 16

8.826*

Compleet met

steenweg 1B | 2440 Geel €Grote Tel. 014 58 03 40 | Fax 014 58 16 58

Deze keuken in voorbeeldopstelling

apparaten

GELEVERD ÉN GEPLAATST ! info@bertels.be | www.bertels.be 6% BTW INBEGREPEN

Openingsuren: ma-di-do en vrijdag doorlopend van 9-18 u, zaterdag en zondag doorlopend van 5810-I 17info@bertels.be I www.bertels.be u. Woensdag gesloten.

Openingsuren: ma-di-do en vrijdag doorlopend van 9-18u, zaterdag en zondag doorlopend van 10-17u. Woensdag gesloten.

Alle keukens: GRATIS ontwerp, opgemeten, geleverd en geplaatst - BTW 6% inbegrepen!


Landelijk wonen

12

SALE aanbiedingen onmiddellijk leverbaar

OL DE N 119

99

Nu slechts

Honderden meubelen direct mee te nemen!

Gamechair Soundz ook in wit of zwart

699

Hoekbank TasmaniĂŤ in stof

tijdens de solden

599

Nu slechts

7 dagen op 7 open!

meubelen decoratie inspiratie advies

Gelegen op de meubelboulevard bij Heylen in Peer Baan naar Bree 121 A - 3990 Peer - Tel. 011 610 672 Geopend: van 10.00 tot 18.00u - dinsdag open tijdens solden

ZONDAG van 10.30 tot 18.00u info@laarderheide.be - www.laarderheide.be

816

Eetkamer Orbit tafel 160cm + dressoir + tv meubel 146 cm + salontafel

699

Nu slechts

Baan naar Bree 121b - Peer - Gelegen op de meubelboulevard bij Heylen Tel. 011 610 665 - www.meevita.be - info@meevita.be ZONDAG OPEN van 10.30 tot 18.00u - andere dagen van 10.00 tot 18.00u DINSDAG OPEN tijdens de solden


13

groot ruimteLiJK gevoeL

Mb 94104670.01

oP mAAt vAN uW HuiS

geeN LiCHtverLieS

Surf naar www.bozarc.be voor een gratis offerte op maat voor een uitgebreide fotogallerij voor deur- en zonneluifels voor alle technische info

5% korting tot eind januari 2014

Boomsesteenweg 41 bus 2 • 2630 Aartselaar • tel. 03-455 90 67 • e-mail: info@bozarc.be Toonzaal open zaterdag van 10.00 tot 16.00 u. en weekdagen na afspraak.


14

Sleepy Turnhout Steenweg op Gierle 206 2300 Turnhout (naast KrĂŤfel en HomeMarket-MaxiZoo)

Tel. 014 65 46 65 turnhout@sleepy.be

www.sleepy.be Ma-Za: 10u - 18u


sportmode

LOOPSHIRT Uit de Adidas Sports Performance collectie, dit topje dat je voor alle sporten kan gebruiken, al werd het ontwikkeld om te lopen. Gemaakt uit super ademend climacool® ventilatiemateriaal en een FORMOTION® design die je natuurlijke bewegingen volgt. Met reflecterende bandjes opzij. Ook verkrijgbaar in andere kleuren.

KLEURIG SPORTEN Van dansen kikker je helemaal op en helemaal als je er een kleurrijke outfit voor uitkiest. Deze items komen uit de ‘Dance’-collectie van Reebok. De inspiratie komt uit de Latijns-Amerikaanse dans, vol felle kleuren en gewaagde prints. Vanwege de Play Dry technologie wordt de kleding niet vochtig tijdens een intensieve dance workout. De Dance Urlead schoen is naast kleurrijk ook superlicht en flexibel, zodat je snel kan draaien, hoog kan springen en gemakkelijk snelle danspassen kan maken. richtprijs topje midden € 42,- broek € 53,- schoenen € 85,- www.reebok.be Dit merk is o.a. te koop bij United Brands, Leliestraat 70a, Sint-Katelijne-Waver

15

richtprijs € 42,- www.adidas.be (webshop) Dit merk is o.a. te koop bij Fun-Sport, Antwerpsestraat 89, Mortsel

Maak je sportieve voornemens ook echt waar dit jaar en begin met een nieuwe outfit om vol goede moed te gaan sporten! Na de feestdagen hebben velen onder ons niet alleen wat extra kilootjes verzameld, je wordt ook moe van de eindejaarsperiode. Geen betere remedie hiertegen dan sporten en bewegen!

SPORTIEVE VOORnEmEnS?

Red. Ilse Prinsen

ICOON VAN EEN JOGGING Ze zijn weer helemaal terug, de klassiekers onder de joggings, die in de eighties furore maakten. Deze komt uit de collectie van Björn Borg. richtprijs top € 65,99,- broek € 55,99,- www.bjornborg.com Dit merk is o.a. te koop bij Björn Borg, Lombardenvest 74, Antwerpen

ZACHT OUTDOORCOMFORT Voor wie graag in de buitenlucht gaat sporten en een lekker warm en comfortabele fleece zoekt, is deze van Dare 2b een leuke optie. In de kleur ‘plum pie’ en met handige ritssluitingen aan hals en polsen. Bovendien is het model mooi gestroomlijnd, zodat je er elegant blijft bijlopen. richtprijs € 40,- www.dare2b.com Dit merk is o.a. te koop bij Vedette Sport, Lisperstraat 123, Lier

SPORTIEVE LOOK Het trendy merk van ondergoed Pull In heeft ook een collectie uitgebracht met een sportieve look, zoals dit ensemble. Het topje heeft verstelbare bandjes. Het is geknipt voor bijvoorbeeld yoga of pilates maar niet geschikt voor heel intensieve sporten. richtprijs topje € 38,- shorty € 28,- www.pull-in.com Dit merk is o.a. te koop bij de Revolution Shop, Paalstraat 117, Schoten


16


18

STRAFFER DAN

solden Heel veel meubelen onmiddellijk leverbaar!

www.heylen.com Baan naar Bree 123 - Meubelboulevard Peer I Leuvensesteenweg 781 - 3071 Kortenberg Maandag tot zondag: 10u tot 18u I open

op zon- en feestdagen

7 dagen op 7 open tijdens solden!


jouw KEUKEN JOUW verhaal 19

Keuken *Keuken inclusief apparaten volgens foto 6.240 Soldenprijs 4.990,-

super keuken SOLDEN geldig van 03-31/01/2014

Keuken *Keuken inclusief apparaten volgens foto 5.240 Soldenprijs 4.190,-

5 LAATSTE TOONZAALMODELLEN aan SUPER SOLDEN PRIJZEN & STOCK liquidatie keukentoestellen

Keuken *Keuken inclusief apparaten volgens foto 9.120 Soldenprijs 7.290,-

Jouw INTERIEUR, JOUW verhaal WWW.ODRADA.BE

Molsesteenweg 46 - Balen - 014/34 66 00 - weekdagen: 10-18u30 - zaterdag: 10-18u — zondag: 13u30-18u — vrijdag: gesloten


20

SOLDEN TOT

-70%

OPEN ZATERDAG & ZONDAG Mechelsesteenweg 315 I 2550 Kontich I T. 03 458 46 16 info@salongigant.be dagelijks open 10u-18u ook op zaterdag en zondag www.salongigant.be


MEGA KORTINGEN salons relaxzetels zetelbedden salontafels

UITZONDERLIJKE KORTINGEN TOT -70% WEGENS VERHUIS


KOR T

ING KOR

TIN

G

TING

KORTIN

G

KOR

G RTIN

KORTIN KO G KORTIN KORTING KORTING G

TING

KOR

TING

TING

22

TING

KOR

KOR

KOR

KOR

TIN

G KOR T

ING

KORTING

KORTING

KORTING

Bij ons zijn solden nog échte solden (geen nepsolden). Sla je slag bij Thomas en SURÀWHHUYDQRQ]HJURWH keuze in de solden.

Hasseltseweg 7, 3980 Tessenderlo I 013-66 12 73 thomas.meubelen @ skynet.be I www.thomas-interieur.be Open : Ma.- zat.: 10 u tot 18 u – woe gesloten – zon. 13 u tot 18 u


23


• Dagelijks doorlopend open van 9.00 - 19.00 u.

SUPERMARKT

• Zaterdag doorlopend open van 9.00 - 18.00 u. • Wekelijks reclame in De Streekkrant • 14-daagse nationale ALVO-folder • Ruime keuze • Groot assortiment vers en bieren

Molenstraat 15 • 014-51 13 19 • HERENTHOUT

(1 bon per klant)

Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente:

1 kg zwarte pensen + 1 pot Materne appelmousseline 590 g ................................................................................................................................

(1 bon per klant)

bij aankoop 200 g ontvette ham Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente:

150 g prépare

Bij afgifte van deze bon aan de beenhouwerij

Geldig 15 januari 2014 t.e.m. januari 2014 Geldig van 11van december 2013 t.e.m. 21 25 december 2013 bij Poelmans Herenthout

(1 bon per klant)

bij aankoop van 4 koffiekoeken Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente:

1 eclair

Bij afgifte van deze bon

Geldig van 15 januari 2014 t.e.m. 25 januari 2014 bij Poelmans Herenthout

Gratis

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

1 Heinz tomato frito 350 g bij aankoop e 20,00 Straat: .......................................................................................................................................... ................................................................................................................................

................................................................................................................................

Geldig van 27 januari 2014 t.e.m. 1 februari 2014 bij Poelmans Herenthout

Gratis

Bij afgifte van deze bon aan onze kaastoog

150 g jonge kaas

(1 bon per klant)

bij aankoop 200 g belegen kaas Straat: .......................................................................................................................................... ................................................................................................................................

Geldig van 27 januari 2014 t.e.m. 1 februari 2014 bij Poelmans Herenthout

Gratis

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

1 kg wortelen bij aankoop 5 kg aardappelen Straat: .......................................................................................................................................... ................................................................................................................................

Geldig van 27 januari 2014 t.e.m. 1 februari 2014 bij Poelmans Herenthout

Gratis

Bij afgifte van deze bon (1 bon per klant)

1 zakje Topaz laurierbladeren 20 g bij aankoop van e 20,00 Straat: .......................................................................................................................................... Gemeente:

................................................................................................................................

94104748.01

Gemeente:

Straat: ..........................................................................................................................................

Gemeente:

................................................................................................................................

voor

(1 bon per klant)

Gemeente:

................................................................................................................................

Gratis

5,00

2 braadkippen + 1 pot Materne appelmousseline 590 g Gemeente:

Geldig van 15 januari 2014 t.e.m. 25 januari 2014 bij Poelmans Herenthout

Gratis

e

voor

5,00

Bij afgifte van deze bon aan de beenhouwerij

e

Bij afgifte van deze bon aan de beenhouwerij

Geldig van 27 januari 2014 t.e.m. 1 februari 2014 bij Poelmans Herenthout

Geldig van 15 januari 2014 t.e.m. 25 januari 2014 bij Poelmans Herenthout

24


SILVIA Krediet 0%

€ 4.380

op de volledige collectie ONMIDDELLIJKE LEVERING

-50 %

LALI Krediet 0%

€ 3.980

op de volledige collectie ONMIDDELLIJKE LEVERING

-50 %

€ 2.190

€ 1.990 25

in Family -leder Hoekopstelling 293 x 231 cm. Kussens in optie. ®

Solden -50%

DARIKA Krediet 0%

€ 3.780

op de volledige collectie ONMIDDELLIJKE LEVERING

-50 %

in Family -leder Driezit + tweezit. Kussens in optie.

ANDERLECHT NINOOFSESTEENWEG 700 TEL. 02/527.23.00 ST. GENESIUS RODE WATERLOOSESTWG 39 TEL. 02/358.24.82 ZAVENTEM LEUVENSESTEENWEG 280-282 1930 ZAVENTEM - TEL. 02/721.76.80 AALST GENTSESTEENWEG 552 TEL. 053/70.90.77 GENT KORTRIJKSESTEENWEG 1092 TEL. 09/282.05.51 HASSELT GENK HASSELTWEG 224 3600 GENK - TEL. 089/756101

Solden -50%

KIRTI Krediet 0%

€ 4.980

op de volledige collectie ONMIDDELLIJKE LEVERING

-50 %

€ 1.890

®

in Family®-leder Driezit met chaise longue 306 x 172 cm. Kussens in optie.

€ 2.490

Solden -50% WOMMELGEM AUTOLEI 324 - TEL. 03/353.30.05 AARTSELAAR BOOMSESTEENWEG 123 TEL. 03/887.27.42 BRUGGE SINT PIETERSKAAI 78 8000 BRUGGE - TEL. 050/610021 DOORNIK SHOPPINGCENTER VAN FROYENNES RUE TAVERNE DE MAIRE 21 TEL. 069/58.09.00 EUPEN RUE DE HERBESTHAL, 144 TEL. 087/56.00.42 MESSANCY RUE DE L’INSTITUT 64-66 TEL. 063/38.90.20

in Family®-leder Driezit + tweezit met 4 elektrische relaxen. Kussens in optie.

Solden -50%

BINCHE ROUTE DE MONS 655 7130 BRAY (BINCHE) - TEL. 064/36.72.29 GOSSELIES CHAUSSÉE DE LA RENAISSANCE 14 CENTRE CITY NORD - TEL. 071/35.69.80 AWANS CHÉE DE BRUXELLES 46 TEL. 04/247.42.80 NAMUR CHAUSSEE DE MARCHE 746 5100 NANINNE - TEL. 081/73.81.28 IZEGEM FRUN PARK IZEGEM KREKELMOTESTRAAT 62/16 8870 IZEGEM - TEL. 051/31.76.70 NEUPRÉ ROUTE DU CONDROZ 109 4121 NEUPRÉ - TEL. 04/371.49.02

Open van 10.00 tot 18.30 uur. Ook open op zondag en feestdagen. OUTLET ruimte in Anderlecht, Messancy, Awans en Eupen. *Krediet 0% JKP 0% in 24 maanden. Kredietvorm: Verkoop op Afbetaling. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw contract door BNP Paribas Personal Finance Belgium N.V., kredietgever, Anspachlaan, 1 - 1000 Brussel. Kredietbemiddelaar: Cemepro bvba, kredietagent, rue de la Chaudronnerie, 18 - 4340 Awans. 700 - 1070 Brussel. Wettelijk voorschot 15%. Jaarlijks kostenpercentage: 0%. Exclusief facultatieve verzekering. Voor een aankoop van 1000€, verplicht voorschot van 150€, te financieren kredietbedrag: 850€ in 24 maandelijkse afbetalingen van 35.42€, hetzij een totaalbedrag van maandelijkse aflossingen van 850€, totale kost van het krediet: 0€ en een totale prijs van de verkoop op afbetaling van 1.000€. Er zal geen enkele korting worden toegekend aan consumenten die contant betalen. Behoudens weglatingen en drukfouten. Verantwoordelijke uitgever: Cemepro bvba, rue de la Chaudronnerie, 18 - 4340 Awans.


wonen

GRAFISCH LICHTSPEKTAKEL De POV kandelaar van Menu is het ideale Zen-interieuraccessoire! De kandelaar creëert op zichzelf of in groep een fantastisch grafisch patroon op je muur of op de tafel. Vanuit sommige oogpunten lijkt de kaarsenhouder eerder op een vlakke grafische tekening, maar beweeg er even rond en je zal merken dat de grafische lijnen opeens in de lucht zweven. Om urenlang naar te kijken en van te genieten vanop je zetel. richtprijs € 37,95,- www.menu.as o.a. te koop bij Van Gastel, Kapelsesteenweg 511-517, Ekeren

26 VLINDERKUSSEN Het kussen Mariposa pink uit de Aristide collectie doet ons al een beetje verlangen naar het voorjaar. De vlinderprint is een frisse, luchtige en vrolijke aquarel naar het ontwerp van Els Belligh. De Mariposa vlinder is op linnen gedrukt. Om zalig in weg te zinken ... richtprijs € 79,20,- www.aritex.be o.a. te koop bij Tissus Maison, Frankrijklei 118, Antwerpen

breng ZEN in je iNtEriEur

Rust, ontspanning en intens genieten vormen de kernwoorden voor een Zen-interieur. Deze stijl laat zich voornamelijk inspireren door Feng Shui en het creëren van harmonie in huis. Een Zeninterieur vraagt om natuurlijke, pure objecten met een zekere zin voor detail en rustgevende kleuren. Ga voor Zzzzzzen… Red. Eveline Dillen

MODULAIRE KAST De minimalistische modulaire kast ‘Assemblage’ van Seletti bestaat uit 10 elementen in MDF en wordt in elkaar gezet door 12 bankschroeven. De klemmen zorgen voor een leuk catchy detail. Het fijne aan deze kast is dat je niets fout kan doen en je ze ook steeds op een andere manier in elkaar kan zetten. Ideaal als de kast moet verhuizen naar een andere kamer, met andere Feng Shui.

RUSTGEVEND GEURTJE De geur Lavender & Thyme van Acqua Colonia heeft een kalmerende werking en kan je op jezelf en in je interieur sprayen. De geurcompositie roept herinneringen op aan de warmte en schoonheid van het Provençaalse platteland en doet je wegdromen naar paarse velden vol lavendel die bloeien onder de Mediterrane zon. De tijm geeft de geur een warme en kruidige noot. Hierdoor komen al je zintuigen tot rust.

richtprijs € 664,05,- www.seletti.it o.a. te koop bij JEFF Antwerp, Volksstraat 4, Antwerpen

richtprijs € 21,- voor 50 ml, € 40,- voor 170 ml www.acqua-colonia.com o.a. te koop bij de parfumerie

MYTHISCHE PLAID Je wist waarschijnlijk al dat de draak een zeer sterk mythisch symbool is in OostAzië en dat het dier een diepe betekenis heeft in de leer van de Feng Shui, de filosofie van waaruit je een harmonieuze leefomgeving creëert. Als eerbetoon aan deze bijzondere cultuur, lanceert FALKE de mooie blauwe plaid ‘Lóng Lóng’. Door de combinatie kasjmier-katoen oogt de plaid niet alleen bijzonder, maar ze is ook nog erg licht en warm. richtprijs € 990,- www.falke.be Enkel te bestellen via +49 2972 308 328


Super

*

SOLDEN Moderne en klassieke verlichting met bijhorende kleinmeubelen en salontafels!

% 0 6 t o t 2000 m2 toonzaal - Zondag open Rodendijk 52 - Zoersel - Tel.: (03)312 05 48 OPEN: alle dagen van 10-18 u • Donderdag gesloten • Za-, Zon- en feestdagen van 10-18 u. • E 34 Antwerpen-Turnhout - afrit Zoersel - www.interlamp.be - info@interlamp.be

VOCHT IN DE WONING?

Opstijgend vocht Condensatie Kelderdichting Ventilatie

Renovocht staat in gans Vlaanderen tot uw dienst met zetels in:

Berchem I Brasschaat I Mechelen I Mol I Sint-Niklaas I Gent I Aarschot I Ninove I Brugge I Roeselare I Lummen I Peer I Diegem

27


ontdekken

SLAATJES EN SAPJES In hartje Brussel vind je het gezellige lunchadresje Choosy. Hier kan je terecht voor een lekkere kom soep, een assortiment belegde boterhammen en heerlijke slaatjes. Wij verheugen ons al op een lekkere boterham met ricotta, zongedroogde tomaatjes, rucola en basilicum of het slaatje tomaat mozzarella met gegrilde groentjes. Maar bij Choosy je ook tal van versgemaakte sapjes en smoothies. Alles is ‘home-made’ en geïnspireerd door de seizoenen. Steenstraat 40, Brussel www.bechoosy.be ma-vr 10.30 -16u, za 11.30-18u, zo gesloten

28

Naast een goed onbijt verdient ook je lunch de nodige aandacht. Een gezonde en voedzame lunch zorgt er immers voor dat je niet rond 15u al hunkert naar een zoete of vette snack. Wij zochten enkele gezonde en lekkere lunchadresjes voor je uit!

gezond lunchen

Red. Eveline Dillen

VLOEIBAAR GELUK Lombardia is van een biologische winkel uitgegroeid tot een internationaal gekend vegetarisch en biologisch restaurant, dat experimenteert met nieuwe smaken. Je kan er smullen van heerlijke biologische broodjes, salades, een kom soep of een gezonde dagschotel. Alain Indria, eigenaar van Lombardia is ook de bedenker van de wereldberoemde Ginger Love thee. Deze winter slaat hij de handen in elkaar met juwelenontwerpster Magali Pinchasi. Het motto van Ginger Love ‘Liquid Happiness’ staat gegraveerd in een fijn medaillon op een flashy armbandje van Magali. Naast een lekker biologisch broodje, kan je nu dus ook een uniek juweeltje scoren bij Lombardia! Lombardenvest 78, Antwerpen www.lombardia.be Open alle dagen 8-18u, behalve op zon- en feestdagen

MET EEN GROENE TWIST Laat je verrassen door de unieke en frisse smaken bij ‘t Groen Huizeke in Leuven. Hier kan je terecht voor gezonde belegde broodjes, slaatjes, een lekkere kop soep, fruitsalades, biodranken, enz. Alle producten worden met dagverse ingrediënten bereid en het brood komt van bij de warme bakker. Ook de saushoeveelheid wordt in de gaten gehouden, zodat niet alleen je maag, maar ook je lijn je heel dankbaar zal zijn. Diestsestraat 159, Leuven www.tgroenhuizeke.be ma-vr 8-18u, gesloten op za en zo

TAKE THE GREEN ROAD Greenway in Gent werd in 1997 opgestart door Paul Floorizone. Intussen is er ook een vestiging in Leuven. Wie niet in een van deze studentensteden raakt, kan ook een vegetarische hap van zijn signatuur vinden in de koelrekken van Delhaize. Sinds drie jaar vind je er de kant-en-klare veggiegerechten met een knipoog naar de wereldkeuken. In het Greenway-restaurant kan je terecht voor een soepje, bioburgers, pasta’s en noodles en overheerlijke slaatjes. Alle gerechten zijn ook beschikbaar in takeaway versie. Nederkouter 42, Gent www.greenway.be ma-za 11-22u

BIO, VEGGIE & LEKKER Salade Folle in Brugge staat vooral bekend om zijn vegetarische keuken, die ook voor niet-vegetariërs absoluut de moeite waard is om uit te proberen. Bio-vegetarische gerechten, warme en koude salades, lekkere toast, heerlijke quiches, pasta’s met seizoensgroenten, maar ook gerechten met vlees en vis. Dit gezellige eethuisje is gelegen aan het Walplein, waardoor je even uit de drukte van de stad kan ontsnappen. Walplein 13, Brugge www.saladefolle.com ‘s middags vanaf 12u en ‘s avonds vanaf 18u gesloten op zo en ma


2-longchair in kunstleder (279x211)

999,-

jouw INTERIEUR JOUW verhaal 29

super SOLDEN

Manuele relax in kunstleder (80x106x46)

349,-

geldig van 03-31/01/2014

Boxspring (180x200) € 699,Schuifdeurkast (250x216x68) € 385,-

SETPRIJS

€ 999,-

Jouw INTERIEUR, JOUW verhaal WWW.ODRADA.BE Molsesteenweg 46 - Balen - 014/34 66 00 - weekdagen: 10-18u30 - zaterdag: 10-18u — zondag: 13u30-18u — vrijdag: gesloten


puzzels & co

fietsmerk

loom

lofdicht

zuivelproduct

deugdzaam

golfterm

uit de tijd

oosters heerser

6 mannetjeshond

seintaal

2 verlekindergenheid zitplaats

Duitse wijn onbeduidend iemand

pilaar

30

bevroren regen Engelse jenever

louwmaand

Zuiverend infrarood licht

cobra

beroep

7

aanwijzend vnw.

soort computer

slaapplaats platrond gebak

Turkse bevelhebber

ijzeren staafje

sneeuwschaats

4 vrachtschip

1 scholengemeenschap

jeugdig

3

neerslachtig

5 soort televisie

muzieknoot

Bijbelse figuur

terugkerende trend

schrede

van boven

8 zangstuk

optocht

Infrarood licht en warmte dringen diep in de huid, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd en je spieren opwarmen. Het versnelt bovendien het stofwisselingsproces en verwijdert afvalstoffen uit je lichaam. Zo verzacht de Philips InfraCare ook pijn in de spieren en gewrichten. De infrarood warmte van de halogeenlamp is 650 watt. De lamp is instelbaar in hoogte én je kan hem horizontaal en verticaal draaien of 45° kantelen. Geniet van de heilzame werking en een heerlijk ontspannen gevoel. www.philips.be

Met de genummerde vakjes uit het kruiswoordraadsel kan je het sleutelwoord vormen 1

kunststof

2

3

4

5

6

7

8

Oplossing gevonden? SMS het gevonden sleutelwoord naar het nummer 6683 of BEL het sleutelwoord door via uw vast telefoontoestel naar 0905 23 331

bloeddruk

PUZZEL MEE EN WIN SUDOKU ed 01

9 7

5

3 8 1 4 9 8 2 1 3 3 6 4 9 B 3 8 5 6 5 3 4 3 7 5 8 4 5 6 2 1 C 7 A

Kindvriendelijke tablet Lenco brengt een echte tablet voor kinderen uit met een intern geheugen van 4 GB. De 7-inch Cooltab-72 tablet heeft een veilig en gebruiksvriendelijk besturingssysteem, op maat gemaakt voor uw oogappels, met een minimaal vereiste inspanning van de ouders. Hierop staat de KIDO’Z-applicatie al voorgeïnstalleerd. Met deze app worden kinderen op veilige afstand gehouden van ongewenste content, terwijl de data van de ouders ook buiten de grijpgrage handjes van de kinderen blijft. www.lenco.eu

Breng de cijfers van de vakjes a, b, c naar de onderstaande balk

SUDOKU rs van 1 t/m 9 moeten voorkomen Vertrekéén vankeer de cijfers die al in alle horirijen en één in alle verticale ingevuld zijnkeer en zorg ervoor dat ...kolommen op elke en één keer J T 0 3 horizontale elke verticale lijn, vakjes. en in elk blok ... n de negenlijn, vierkantjes van 3x3 de cijfers van 1 tot 9 slecht één keer voorkomen. OPLOSSING 9 8 7 5 Reglement en info: 6 2 5 9 2 3 4 1 verzonden /ontvangen € 0,80 / SMS 1 6

6683

a

b

c

Oplossing gevonden? SMS JT03 spatie en dan de 3 cijfers naar het nummer 6683 of BEL

3x

WINNAARS JET 16/10/13 Zweedse puzzel: NASPELEN, Wint een HP chroom: Gunther Giecht / 2830 Willebroek Sudoku oplossing: JT42 463, Wint een Princess Compact-4-all: Kaatke Cremers / 3740 Bilzen

de oplossing door via een vast telefoontoestel naar 0905 23 332 4 3 5 2 6 7 1 3 1 9 6 4 8 2 De wedstrijden lopen t/m 26/01/14 tot 23.59 uur - Deelnamekost: Per oproep: €2,00 - Per sms: €0,80 max. 4 verzonden/ontvangen berichten, volledige sms deelname €3,20 7 deelname 8 4 9 5 - 1Enkel via 3 deze kanalen is geldig - De winnaars worden getrokken uit de juiste inzendingen, persoonlijk verwittigd en vermeld in JET Magazine - Per gezin of adres wordt 8 2 slechts 7 1 één 3 6prijs 4 per wedstrijd toegekend - De prijzen zijn niet uitkeerbaar in speciën of omruilbaar - De prijzen blijven na afsluiting twee maanden ter beschikking De verstrekte gegevens worden opgenomen in een gegevensbestand van MConcept bvba en zijn bestemd voor de organisatie en afhandeling van deze wedstrijden. 1 9 op inzage, verbetering en schrapping van uw gegevens - Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan derden tenzij u zich daartegen 8 4steeds 5 7 recht U6 heeft verzet 7 9 -6De3verwerking 8 2 5 van deze gegevens is onderworpen aan de bepalingen van de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van 8 december 1992 Helpdesk: info@mconcept.be - tel. 03/216 46 84 Deze wedstrijden worden georganiseerd en technisch ondersteund door MConcept bvba, Ond. nr. 0479.648.568, 9 2018 5 3Antwerpen, 7 2 4 8Desguinlei 90/12B te


MB 93116726.12

31

Bij aankoop van een keuken met minimaal 5 toestellen ontvangt u nu: • het duurste en het goedkoopste toestel GRATIS tot een bedrag van e 1.500 • én een GRATIS granieten werkblad en geniet van feestvoordelen!

1

Meer dan 200 fronten en kleuren

2

Gratis offerte

3

Vakkundig advies

4

Plaatsing door eigen vakmensen met jarenlange ervaring

5

Renovatie: wij zorgen voor het afbreken van oude keukens. Wij vloeren, betegelen, leggen elektriciteit, waterleiding, enz ….

6

Hoogstaande kwaliteit

7

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

-15% oWij eub nmuw elen eukevan keukendroom een droomkeuken ! p kmaken op Niet geldig houtwerk. Geldig op al het

werkbladen, toestellen en plaatsingskosten

KASTERLEE

BOECHOUT

BRASSCHAAT

TELEFOON

Lichtaartsebaan 1 2460 Kasterlee Fax 014-85 38 65

Provinciesteenweg 569 2530 Boechout Fax 03-454 19 45

Kapelsesteenweg 490 2930 Brasschaat Fax 03-609 56 53

Algemeen nummer 070 750 060

Elk filiaal is open van maandag tot en met vrijdag van 9.30 u. tot 18.30 u. en zaterdag van 10.00 u. tot 17.00 u. Gesloten op zon- en feestdagen.


ÉÉN LOCATIE DRIE WINKELS TIENTALLEN STIJLEN HONDERDEN MEUBELEN DUIZENDEN EURO’S KORTING

Meubelplein De Piramiden - Expressweg E34/N49 (Afrit 10 of 11) - Kemphoekstraat 56 - 9170 Sint-Gillis-Waas - T 03 727 13 00 Elke dag open van 9u30 tot 18u30 - Zaterdag van 10u tot 18u Tijdens de solden open op zondag van 12u30 tot 18u30 en op 28/01/14 van 13u tot 18u - Gesloten op dinsdag

JET ANTWERPEN: Geel/Mol