Page 1

Número 29 Abril Maig Juny 2010

f

en orma B-pump i Fitness Una parella perfecta

Exercita el múscul gris Gimnàstica mental

Enganxa’t a l’aigua Per a què nedar?

Te o cafè?

Dues begudes antagonistes?

Assemblea General Convocada


Sumari Edita Club Natació Granollers Disseny Club Natació Granollers Coordinació i redacció Sara Ramos Col·laboradors Joan Rascón, Cristina Corral, Israel Muñoz, Irene Suárez, Vanessa Rodríguez, Patricia Gil, Oriol Casas Fotografia Club Natació Granollers, Xavier Solanas, Griselda Escrigas Publicitat Irene Suárez Imprimeix Sanvergràfic Tirada 4.000 exemplars Redacció - Administració Lluís Companys, 8 08401 Granollers Tel. 93 870 45 99 comunicacio@cngranollers.org www.cngranollers.org

3 4 5 6 8 9 10 12 14 15 En contraporta Assemblea General Ordinària

La piscina i el Campus d’estiu L’actualitat del Club

Exercita el múscul gris

Per a què nedar?

B-pum & Fitness, la parella ideal

Les nostres seccions esportives

Què prefereixes: te o cafè? La Diada del Soci

Les inversions realitzades

Descobreix com es multipliquen els avantatges de ser soci del CNG

Se signa un conveni de col·laboració amb VOTV Vallès Oriental Televisió es va convertir en la televisió oficial del Campionat d’Espanya Júnior de Natació Sincronitzada, després de què divendres 19 de març de què Club Natació Granollers i VOTV signessin un conveni de col·laboració. La importància del CNG dins de l’àmbit esportiu i la voluntat de VOTV a col·laborar amb les iniciatives de la comarca va provocar que totes dues parts arribessin a un acord per fer el seguiment de tota la competició. Cada vespre, tant l’Infovallès com l’Infoesports van incloure peces informatives sobre la preparació i el desenvolupament d’aquest esdeveniment esportiu. La pàgina web de VOTV (www.votv.cat) també va tenir una secció on es van penjar tots els continguts relacionats amb el Club Natació Granollers. Ambdues entitats seguiran mantenint relacions per a continuar col·laborant en d’altres esdeveniments.

2


Convocada l­­’Assemblea General Ordinària

Club

29 d’abril - 19h (primera convocatòria) Donant compliment amb el què marquen els estatuts, la Junta Directiva que presideix Josep Maria Mas té el plaer de convocar tots els socis i sòcies a l’Assemblea General Ordinària, que tindrà lloc el proper dijous 29 d’abril a les 19:00 hores en primera convocatòria i a les 19:30 hores en segona, a la sala polivalent del Club Natació Granollers. Una convocatòria anual, en la què es tractarà l’ordre del dia que es detalla en el quadre annex. Segons els estatuts del CNG, “l’Assemblea General és l’òrgan superior de govern del club esportiu, i els seus acords són vinculants per a tots els socis i per a la Junta Directiva”. I especifica que l’integren “tots els socis numeraris majors d’edat que no tinguin suspesa la condició de soci en el moment de la convocatòria”. Per entrar a l’acte, a m é s a m é s , caldrà presentar el carnet de soci.

Benvolgut consoci, Ens plau convocar-vos l’ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA, que tindrà lloc dijous 29 d’abril de 2010, a les 19:00 hores en PRIMERA CONVOCATÒRIA, i a les 19:30 hores en SEGONA CONVOCATÒRIA, amb el següent ORDRE DEL DIA 1. Informe del senyor President 2. Ratificació de càrrecs de la Junta Directiva 3. Aprovació, si s’escau, de la Memòria 2009 4. Aprovació, si s’escau, del Resultat de l’exercici 2009 5. Ratificació, si s’escau, de les noves quotes per l’any 2010 6. Proposta i aprovació, si s’escau, del Pressupost 2010 7. Lectura de les proposicions que formulin els senyors socis i que siguin presentades vuit dies abans de l’Assemblea 8. Torn obert de paraules 9. Elecció de tres membres de l’Assemblea per aprovar l’Acta de la mateixa LA JUNTA DIRECTIVA Per assistir a l’Assemblea no s’ha de tenir suspesa la condició de soci, ser major de 18 anys i presentar el carnet de soci

S’inicia l’activitat a la nova sala de gimnàstica

El Club Natació Granollers, i especialment els gimnastes de l’entitat, estan d’enhorabona. El passat 6 d’abril, just després de Setmana Santa, es van obrir les portes de la nova sala de gimnàstica artística. Un pavelló que permet integrar dins el complex

esportiu del CNG la secció de gimnàstica -que des del novembre de 2003 s’entrenava en diferents espais cedits per l’Ajuntament de Granollers-, aconseguint d’aquesta manera realitzar un salt qualitatiu en els entrenaments i en la pràctica d’aquesta modalitat esportiva. De la mateixa manera, l’entitat guanya amb aquest nou edifici d’altres espais destinats a diferents usos socials. El pavelló, situat a la zona d’estiu de les instal·lacions esportives -a tocar del Parc municipal de Lluís Companys- compta amb una superfície d’uns 1.100 metres, que acull la sala de gimnàstica amb tots els aparells d’aquesta disciplina. Tot i que aquesta sala ja està operativa, encara resta acabar les obres de dos espais que es troben en un ala de l’edifici: vestuaris (planta baixa) i un espai polivalent (primera planta). Aquestes obres han tingut un cost d’un milió d’euros, que ha cobert el CNG, gràcies a l’ampliació de la concessió i amb l’ajuda de la Secretaria General de l’Esport que ha aportat 130.000 euros.

3


Actualitat S’avança

d’estiu!

la temporada

Aquest any, la temporada d’estiu comença abans. I és que com que la caloreta acostuma a arribar abans d’hora, enguany les piscines exteriors també obriran uns dies abans. Del 14 al 18 de juny, el soci i usuari podrà fer el primer bany de l’any (si no ho ha fet abans a la Diada del Soci -veure pàgina 14-) ja que la piscina d’estiu restarà oberta de 12h a 19h. La temporada oficial, però, no començarà fins dissabte 19 de juny, en horari d’estiu habitual. Les piscines exteriors restaran obertes fins el 10 de setembre, sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin.

Horari piscina d’estiu Dies

Hora

Dilluns - Divendres

10:00h - 21:00h

Dissabte i Diumenge

10:00h - 20:30h

*La resta de les instal·lacions mantenen l’horari habitual *L'horari de la resta de la instal•lació a l'estiu és de dilluns a divendres de 6h a 23h; dissabtes de 7h a 20:30h; i diumenges de 9h a 14:30h.

XIIIè Campus d’Estiu

Del 28 de juny al 3 de setembre

Curset de natació diari (al matí), amb monitor titulat i experimentat Esports d’equip (futbol, bàsquet, voleibol...) i aquàtics (waterpolo, sincro...)

aconsegueix fins al *

Manualitats i tallers educatius i creatius

10%

Activitats gimnàstiques i de psicomotricitat Jocs aquàtics a les piscines cobertes i exteriors

de descompte

Tarifes per setmanes naturals i Opcions horàries Juny-Juliol Agost-Setembre

Guarderia 8h-9h

Matí

9h-13h

Migdia (inclou dinar)

13h-15h

Tardes

15h-17h

1 Setmana 1

11,00€

63,00€

45,00€

25,00€

2 Setmanes

22,00€

126,00€

90,00€

50,00€

3 Setmanes

33,00€

189,00€

135,00€

75,00€

4 Setmanes

41,80€

239,40€

180,00€

95,00€

5 Setmanes

52,25€

299,25€

225,00€

118,75€

Per cada setmana addicional 2

10,45€

59,85€

45,00€

23,75€

Opció 1 dia 3

3,00€

---

9,50€

6,00€

1. Aquesta opció és vàlida només pel mes d’agost. Al mes de juny i juliol, el mínim de setmanes contractades ha de ser de 3. 2. A partir de la sisena setmana 3. Aplicable només pels incrits al Campus d’Estiu

4

Inscripcions al Centre d’Atenció al Client, a partir del 17 de maig. Si ja has vingut abans, pots incriure’t a partir del 3 de maig * Informa-te’n al Centre d’Atenció al Client


Nova activitat cardiovascular a l’aire lliure

Actualitat

El Club ha estrenat amb èxit una nova activitat cardiovascular, dirigida a tots els socis que es volen iniciar a córrer. És una activitat que es realitza a l’aire lliure (per la zona exterior de les instal·lacions) i que ha tingut una molt alta participació des del primer dia. Es tracta d’una sessió de 30 minuts, que es realitza cada dilluns a les 10:30 hores i a les 19:00 hores. Per a participar en aquesta nova activitat, de durada limitada (del 19 d’abril al 28 de juny), només cal presentar-se cinc minuts abans de l’inici de la sessió a l’entrada del Club, pel carrer de Lluís Companys.

Del 19 d’abril al 28 de juny inicia’t a córrer Tots els dilluns, a les 10:30h i a les 19:00h Sessions de 30 minuts

Dos nous El nou Programa de compromisos amb Perfeccionament, el medi ambient en marxa De gasoil a gas.

Les calderes de gasoil utilitzades fins ara per la climatització de les piscines i el circuit d’aigua intern de les instal·lacions del CNG es canviaran per una nova caldera, però de gas. Es tracta d’un sistema ecològicament més sostenible i que allibera menys diòxid de carboni (CO2) i òxid de nitrogen (NOX) que l’anterior sistema. Això suposarà pel Club, l’eliminació definitiva del gasoil.

Papereres de reciclatge.

S’han distribuït per tota la instal·lació papereres ecològiques, per tal de fomentar el reciclatge de paper i plàstic, dos dels materials més utilitzats pels socis i usuaris en el seu pas pel Club. Amb aquesta voluntat, fem una crida a la col·laboració per a què es dipositin tots els envasos de plàstic descartables (ampolles d’aigua, de xampú, gel de bany...) i el paper (fulls, diaris, paper utilitzat a fitness...) en aquestes papereres ecològiques.

Molts socis ja han optat per revolucionar el seu entrenament i han contractat el nou Programa de Perfeccionament que ofereix el CNG i que fins a meitats de maig està en promoció (preu especial). Es tracta d’un servei dirigit a aquells socis que volen millorar les seves marques o algun punt estratègic, o bé que, tot i entrenant habitualment, no acaben d’aconseguir els resultats esperats. Amb aquest servei, un entrenador de fitness t’ajudarà a fer més efectiu el teu temps d’entrenament i a treure el màxim rendiment del teu treball setmanal. Per això, l’entrenador del Club analitzarà el teu planning d’entrenament i hàbits alimentaris, per tal de confeccionar un programa de treball individual i focalitzat a aconseguir els teus objectius. El tècnic t’acompanyarà durant tot aquest procés amb un seguiment personalitzat i proper, realitzant controls i mesuraments setmanals del teu pes, índex de massa corporal, perímetres corporals, plecs cutanis... tot, per controlar la teva evolució i ajudar-te a fer més visibles els resultats del teu entrenament. Si vols saber més sobre aquest servei, demana assessorament i informació als tècnics de la sala de fitness.

5


Salut

La teva ment Tot i que se’n faci ús, el cervell no es gasta. Al contrari! És una garantia per a retardar el seu deteriorament amb el pas dels anys. És més, es pot enfortir la ment de la mateixa manera com l’activitat física protegeix a la resta del nostre organisme.

Aquesta és la conclusió a la que va arribar un estudi realitzat als Estats Units, per investigadors de la Universitat de Pensilvania, entre altres institucions, i amb el recolzament dels Instituts Nacionals de Salut. Però no és l’únic estudi que conclou d’aquesta manera, sinó que ja són nombroses les investigacions científiques que apunten a què realitzar gimnàstica mental podria contribuir a la prevenció de malalties com l’Alzheimer, ictus, apoplexies, demència senil o Parkinson. En començar a llegir aquest article, pot ser que pensis: Estic llegint i, de fet, jo ja llegeixo amb freqüència. Treballo. Faig exercici... i mil coses més durant el dia que fan que exerciti el meu cervell. Però la veritat és que la vida de la majoria de persones es porta a terme dins d’una sèrie de rutines. Si no, pensa una mica en com és el teu dia a dia: de dilluns a divendres, què diferències trobes en la teva rutina del matí? I durant l’hora de dinar? El temps que passes al cotxe? Són totes elles activitats rutinàries i aquestes es realitzen de manera inconscient, fent que el cervell funcioni amb el pilot automàtic: requereixen un mínim d’energia i les experiències passen per les mateixes carreteres neuronals ja formades temps enrere. S’ha de canviar el xip! El cervell, com la majoria dels òrgans del nostre cos, funciona en òptimes condicions si s’exercita correctament. Si s’utilitza només en tasques rutinàries i poc estimulants és quan es comença a oxidar, el que es tradueix en pèrdua de memòria i agilitat, dificultat per a expressar idees o comunicarse, menor creativitat... A més a més, l’estrès i els hàbits pocs saludables tampoc ajuden a mantenir en condicions el nostre disc dur. Ja a l’Antic Egipte, les ciències matemàtiques s’utilitzaven com a forma d’allargar la vida i existia la creença de què els jocs d’ingeni, com el senet (un joc de taula semblant a les dames), protegien contra les malalties. Ara, existeixen exercicis mentals específics que ajuden a mantenir el cervell flexible. Per exemple, jocs de memòria, jocs de visualització i jocs de raonament. Una altra forma mantenir el cervell actiu és realitzant tasques complexes, que obliguin al nostre cervell a mantenir-se amb alts índex d’activitat mental.

6

Una forma senzilla per a exercitar el nostre múscul gris és defugir, doncs, de la quotidianitat: Dutxa’t amb els ulls tancats. Només amb el tacte, localitza l’aixeta, ajusta la temperatura de l’aigua, busca el sabó... te n’adonaràs com les teves mans notaran textures que mai abans havies percebut. Utilitza la mà no dominant. Menja, escriu, rentat les dents, obre el calaix, pentina’t... amb la mà que més et costi utilitzar. Llegeix en veu alta. S’activen diferents circuits dels que fas servir per a llegir en silenci.


...en forma!

Salut

Els hemisferis Canvia les rutes. Pren diferents trajectes per a anar a la feina, a casa... Canvia les coses de lloc. En saber on està tot, el cervell ja ha construït un mapa. Canvia de lloc la paperera, per exemple, i veuràs les vegades que llances el paper a l’antiga ubicació. Tasques com aprendre un nou idioma, recordar números de telèfon o realitzar feines que mai abans havies fet, són excel·lents per a mantenir el cervell sa. I si, a més a més, realitzes exercicis físics com caminar, nedar, entre molts altres, ens ajudarà a la irrigació del cervell i, per tant, ajudarà a mantenir la salut.

El cervell consta de dos hemisferis cerebrals simètrics: l’esquerra i el dret. Tot i que les diferències en funcionament entre els dos hemisferis són mínimes, existeixen certes funcions intel·lectuals que poden ser localitzades específicament a cada un d’ells. Per exemple, l’hemisferi esquerra compleix més fàcilment amb funcions com l’habilitat numèrica, el llenguatge escrit i el parlat, el raonament, l’habilitat científica i el control de la mà dreta. Una anomalia en l’estructura de l’hemisferi esquerra pot produir, per exemple, tartamudeig i alguna condició en la parla. Pel contrari, l’hemisferi dret compta amb funcions com la percepció tridimensional, la perspicàcia, el sentit artístic i la imaginació, el sentit musical i el control sobre la mà esquerra. És, però, l’hemisferi esquerra el que és més utilitzat.

Si utilitzem el nostre cervell només en

tasques rutinàries i poc estimulants és quan es comença a oxidar Es pot enfortir la ment de la mateixa manera com l’activitat física protegeix a la resta del nostre organisme

7


Aigua

Enganxa’t a l’aigua!

Per què nedar?

Són ja prou coneguts els principals beneficis de la natació, però, tot i així, són molts els que encara no introdueixen aquesta pràctica saludable al seu estil de vida. La natació s’erigeix com a l’exercici físic saludable per excel·lència, ja que reuneix una infinitat de propietats beneficioses per a la salut. Entre elles, elimina tensions degut a l’estat d’ingravidesa dins l’aigua, relaxa la musculatura, elimina l’impacte en les articulacions, es té total llibertat de moviments... I a més a més, es tracta d’una activitat que la pot realitzar tothom, sense limitacions d’edat, condició física... Si estàs pensant iniciar-te en la pràctica esportiva, si ja fas habitualment exercici fora de l’aigua o si ets dels que nedes pràcticament cada dia, coneix perquè has de practicar (o continuar practicant) la natació.

Si encara no fas esport

Si fas esport, però no nedes

Si ja nedes habitualment

Si fa temps que no realitzes exercici físic, la piscina és la millor opció. Per què?

Si ja practiques esport, introdueix les sessions d’aigua a la teva rutina setmanal. Els beneficis de l’aigua ja els saps, però endemés és un dels entrenaments més complerts que pots trobar.

Pensa que nedar: Millora de la resistència cardiopulmonar Activa la circulació sanguínia i manté una tensió arterial estable Es treballa tot el cos, muscularment parlant Millora la postura corporal i redueix el risc de patir malalties Relaxa cos i ment, desconnecta, redueix l’estrès Augmenta la teva capacitat vital, ajudantte en una vida activa Retarda l’envelliment de les persones

L’aigua no té en compte ni la teva edat, ni els teus problemes físics, ni el teu pes... ja que es realitza en una situació “d’ingravidesa” on tindràs llibertat de moviment. És un exercici aeròbic d’intensitat lleugera-moderada i, per tant, l’esforç físic és baix. Ideal per començar a fer esport. La intensitat és molt gradual i la pots controlar i adaptar segons et convingui. Treballaràs tot el cos, des de les cames fins al cap, passant per totes les extremitats, sense oblidar el coll i l’esquena. Milloraràs a nivell de circulació sanguínia i muscularment, de forma molt ràpida.

Treball amb resistència (l’aigua és quasi 900 vegades més densa que l’aire) el que millorarà la teva resistència cardíaca i pulmonar. És una activitat aeròbica ideal per perdre pes, ja que al ser de baixa/mitja intensitat pots realitzar-la durant més temps, fet que suposa una bona cremada de calories! Córrer 60 minuts = aprox. 600-700 calories Nedar 60 minuts = aprox. 500-550 calories Tonifica tots els músculs del cos, ja que és un exercici de moltíssimes repeticions amb càrregues de treball baixes.

Pots trencar la monotonia a la piscina amb el Programa Motiva’t, ja que amb les seves fitxes et proporcionaran diferents tipus d’entrenaments, de diverses intensitats de treball, amb variat material auxiliar... D’altra banda, per millorar el teu entrenament a l’aigua, pots combinar la natació amb la resta d’activitats dirigides que ofereix el CNG, introduint-les com una rutina més de la setmana.

Ara ja no tens excusa per no anar a la piscina. I encara ho tens més fàcil amb el nou programa Motiva’t a l’aigua i les seves fitxes d’entrenaments adaptats. Pregunta als nostres tècnics aquàtics, que t’assessoraran segons la teva condició física i els teus objectius. A més a més, el CNG et dóna moltes possibilitats per nedar, segons les teves necessitats: pots nedar en la piscina de 25m o aviat a la piscina de 50m, pots realitzar exercicis a la piscina 2 (petita) i/o fer activitats dirigides aquàtiques.

8


B-pump &Fitness

Fitness

La parella d’entrenament ideal

Digues què busques i et diré com entrenar-te...

T’oferim les claus per a complementar el teu entrenament de sala per a treure el màxim profit, sigui quin sigui el teu objectiu. En aquest article t’oferim les claus per a compaginar la teva rutina amb l’activitat dirigida de b-pump, i així obtenir un plus de resultats en el teu entrenament.

Què és el b-pump? És una activitat dirigida de tipus tonificant on es treballa amb música mitjançant una barra i discos de pes regulable, realitzant diferents exercicis que impliquen grans grups musculars.

La resposta muscular al b-pump Al b-pump, la qualitat entrenada és la resistència muscular, és a dir, la capacitat del múscul de produir entre 50 i 100 repeticions, utilitzant una resistència mitjana. Mitjançant aquest tipus d’entrenament es poden obtenir resultats diversos segons la càrrega. Pots realitzar b-pump tant si el teu objectiu és tonificar a nivell general, com si vols obtenir una major definició muscular. També si estàs buscant perdre pes i, fins i tot, si el teu entrenament està dirigit a augmentar la massa muscular.

Quin és el teu objectiu? I quina càrrega és l’adient per assolir-lo amb el b-pump? TONIFICAR. Amb una càrrega no esgotadora -limitant l’esgotament muscular al final de l’exercici prop del 80%-, assegurem major facilitat d’execució i control de la postura (aconsellat per als no-iniciats). El múscul, en aquest cas, tindrà una tendència a tonificar-se, millorant la resistència i la vascularització sense augmentar notablement el seu volum. Entrenament òptim: de 3 a 4 sessions de b-pump per setmana. DEFINICIÓ MUSCULAR. La càrrega exhaustiva -buscant l’esgotament muscular total al final de l’execució de la sèrie-, garanteix un estímul major orientat cap al desenvolupament de la resistència muscular, la congestió muscular i la reducció del teixit adipós subcutani, fent la musculatura summament més evident (efecte de definició muscular). Entrenament òptim: 2 sessions de b-pump per setmana.

AUGMENT MASSA MUSCULAR. Un increment de la massa muscular es pot aconseguir integrant b-pump i entrenament d’exercicis de musculació (sessions breus i intensives). El resultat final, en tot cas, serà sempre una reducció notable dels temps d’entrenament i uns millors resultats. Entrenament òptim: d’1 a 2 sessions de b-pump per setmana, més 4 dies a la sala de fitness. Però per a què aquest entrenament enfocat a augmentar massa muscular sigui efectiu s’ha d’anar alternant les càrregues: - Setmanes amb càrrega exhaustiva: 100% de cansament al final de l’exercici; l’objectiu serà màxima eficàcia i hipertròfia. - Setmana amb càrrega mitjana: 80% de cansament al final de l’exercici; l’objectiu serà buscar un efecte vascularitzant i tonificant. - Setmana amb càrrega lleugera: 60% de cansament al final de l’exercici; amb l’objectiu de drenar i vascularitzar la musculatura.

Planifica’t i combina b-pump amb el treball de sala, segons el teu objectiu OBJECTIU PERDRE PES. Si el teu objectiu és aprimar-te, és necessari alternar el b-pump amb l’entrenament de tipus cardiovascular (resistència aeròbica). La raó és aconseguir la màxima despesa energètica, per tal de garantir una pèrdua de pes saludable. OBJECTIU MUSCULACIÓ. En canvi, si el teu l’objectiu és la hipertròfia muscular (creixement de les fibres musculars i que no s’ha de confondre amb la marcada congestió de després de l’exercici físic i que s’esgota en pocs minuts o dies) és necessari introduir sessions d’entrenament a la sala de fitness i variacions en les càrregues a les teves classes de b-pump. Cal tenir en compte que amb el treball d’hipertròfia muscular podem aconseguir una major qualitat de les fibres musculars (efecte fibrat/ definit) i major increment de la massa muscular (volum).

9


Seccions

E

ls esportistes de la te

Prop de 500 esportistes del Club Natació Granollers van desfilar pel pavelló municipal del Parquet, en la presentació d’equips d’aquesta temporada 2009/10. Va ser diumenge 10 de gener, en el marc de la Festa dels Esportistes, on hi van estar representades les seccions de natació, natació sincronitzada, waterpolo, gimnàstica artística femenina i masculina. Durant l’acte, a més a més, el Club va reconèixer els esportistes més destacats de la passada temporada 2008/09 i es va retre un homenatge pòstum a Francesc Espaulella, secretari de la Junta Directiva del Club Natació Granollers, que va morí sobtadament el juliol de 2009. La Festa va cloure amb una xocolatada.

Adrià Alonso, bronze al poltre amb arcs de la Copa d’Espanya Absoluta Medalla de bronze pel gimnasta júnior Adrià Alonso en l’aparell de poltre amb arcs de la Copa d’Espanya Absoluta que va tenir lloc al març a Gijón. Tot i ser júnior (una categoria inferior), Alonso es va fer amb un lloc en el podi absolut d’aquest aparell, després de rebre una nota de 13.400 punts. A la general, Alonso es va classificar en una meritòria sisena posició. Amb la Copa d’Espanya també se celebrava el Campionat d’Espanya de Seleccions Atòmiques, on Alonso va estar convocat per a formar part de la selecció catalana absoluta, on va contribuir a què es proclamés subcampiona. Adrià Alonso i Sara Montore, a la concentració prèvia de l’Europeu. La Real Federación Española de Gimnasia ha convocat aquests dos gimnastes del Club per a participar en una concentració al Centre d’Alt Rendiment de Madrid, prèvia al Campionat d’Europa Júnior i Absolut.

Or, plata i bronze als Estatals de natació

Molt bon moment per al waterpolo

Molt bona actuació de Cassandra Gimeno amb l’equip català que va participar al Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes (absolut i júnior). Va participar en la categoria absoluta i es va penjar l’or.

Tot i que encara queda lliga, l’equip absolut es troba en zona còmoda per a promocionar a Segona Divisió. Així que tal i com li van les coses als homes d’Adrià Sardò, podrien repetir la proesa de la temporada passada i disputar las fases d’ascens. Molt bon treball també el que estan portant a terme els entrenadors Pablo Quattrocchio i Jordi Mas amb els equips de base. Els benjamins són primers del grup del Vallès, per davant del Sabadell i Terrassa. L’equip aleví, que estrenen categoria, es troben entre els deu millors de Catalunya, mentre que els infantils se situen a la part alta de la classificació d’una lliga en la què han debutat també aquest any. El conjunt cadet se segueix mantenint, de moment, en tercera posició de Segona Catalana, amb opcions de disputar les fases d’ascens. Quant a l’equip juvenil, es manté en la mateixa categoria.

Fins a tres vegades la bracista Mariona Bosch va pujar al podi del Campionat d’Espanya d’Hivern Joves (categoria júnior i absolut jove). Es va proclamar subcampiona d’Espanya als 50 braça i als 100 braça. A més a més, va aconseguir el bronze als 200 braça.La també bracista Anna Granés va aconseguir el bronze als 50 braça. D’altra banda, van ser dues les medalles que va acumular Palmira Chaparro a l’Estatal Infantil. Va aconseguir l’or als 50 lliures i la plata als 100 lliures.

10


a temporada 2009/2010

Seccions

Les júniors es proclamen campiones d’Espanya a casa

Amb quatre ors i el títol estatal, el CNG va dedicar el triomf a l’afició

Judith Requena durant el solo, amb el que va aconseguir l’or.

Rècord de participació a la XIa edició del Campionat d’Espanya Júnior Hivern – Trofeu Asisa de Natació Sincronitzada, que del 26 al 28 de març va organitzar el Club Natació Granollers. I és que prop d’un centenar de sincronistes de la categoria, procedents de diferents punts de l’Estat (13 clubs), van lluitar pel títol estatal que finalment es va quedar a casa. La plata va ser pel Kallipolis i el bronze pel Retiro. Les granollerines es van alçar com a campiones d’Espanya, després d’una gran actuació durant tot el Campionat. Judith Requena, màxima exponent de l’equip, va fer or en Figures (el CNG va poder situar a set nedadores entre les 20 primeres de la classificació), i va aconseguir una altra medalla d’or en el solo. Tant amb el Combinat com amb l’Equip, el CNG va tornar a pujar al primer esglaó del podi estatal júnior, mentre que al duet, Laia Pons i Yolanda Castro es van fer amb la medalla de plata.

Després del lliurament de medalles, es van realitzar les proves de selecció, que finalment van derivar en una preselecció degut a l’alt nivell de les participants. I sis de les 14 nedadores preseleccionades per a formar part de l’equip estatal júnior que participarà a l’Europeu i al Mundial van ser del CNG. Es tracta de Judith Requena, Laia Pons, Yolanda Castro, Meritxell Mas, Carla Muñoz i Cecilia Jiménez. Èxit total, doncs, pel CNG, però no només a nivell esportiu, sinó també a nivell de l’organització d’aquest Campionat d’Espanya Júnior de Natació Sincronitzada, durant el qual es va comptar amb la presència de Fernando Carpena, president de la Real Federación Española de Natación, Anna Tarrés, seleccionadora espanyola de natació sincronitzada, la japonesa Mayuko Fujiki, ajudant de la seleccionadora, Josep Mayoral, alcalde de Granollers, i Josep Maria Junqueras, regidor d’esports de Granollers.

11


Dietètica

Te o cafè?

Un te? O... un cafè? Sempre han estat dues begudes antagonistes. La primera sempre ha estat millor considerada pels nombrosos estudis que proven les seves propietats beneficioses. La segona, en canvi, compta amb la mala reputació que ha anat adquirint al llarg dels anys, arribant a jutjar-la –inclús- com a nociva per a la salut. Però el cert és que tant te com cafè són begudes multifuncionals beneficioses per a l’organisme, tal i com han anat demostrant recents investigacions al respecte.

Aconsellat. Ajuda a mantenir en for-

Aconsellat. Per a persones afec-

Desaconsellat. Per a hipertensos,

Desaconsellat. Per a dones emba-

ma la memòria i la concentració. També resulta útil en algunes teràpies contra addiccions. persones amb hipertiroïdisme, ansietat, insomni o úlcera pèptica. Amb moderació per a diabètics i embarassades.

Beneficis. Redueix el risc de patir Parkinso, de cirrosi, de càncer de colon i de bufeta, protegeix contra l’asma, obre les vies bronquials, prevé el risc de patir diabetis, disminueix els símptomes de la depressió...

tades d’arteriosclerosi i pacients sotmesos a quimioteràpia, ja que redueix els molestos efectes secundaris.

rassades, ja que el seu efecte diürètic podria afavorir la deshidratació i inhibir l’absorció del ferro.

Beneficis. Disminueix el colesterol en

sang, estabilitza la tensió, prevé la formació de trombus, depura l’organisme, afavoreix la digestió, és antioxidant...

E

l te compta amb nombrosos beneficis. És un potent antioxidant, disminueix el colesterol en sang, depura l’organisme... però, a més a més, cada varietat adquireix propietats pròpies i, fins i tot, exclusives. Te negre. És el que més es beu en el món, tot i que no és el més beneficiós. Té un índex elevat de teïna (similar a la cafeïna) i manté la ment desperta, alleuja la fatiga, combat el mal de cap i és molt astringent. Te blau. És una varietat poc coneguda, que és molt consumida al sud-est de la Xina. És el més digestiu i depuratiu. Conté poca teïna, moltes vitamines i minerals, i se li atribueixen propietats aprimadores, laxants i fixadores del calci als ossos. També combat la cel·lulitis. Te verd. És diürètic, antiinflamatori, equilibra el sistema nerviós, prevé la diabetis i la tensió alta, actua com a bactericida intestinal i aporta resistència contra la càries. Però la base de quasi totes les seves propietats es troba en el seu altíssim poder antioxidant, superior al de les vitamines E i C, que el converteixen en un aliat contra l’envelliment cel·lular i les malalties degeneratives. Te blanc. Des de la dinastia Song (420 aC) es reservava als emperadors. Si una ànima inferior intentava fer-se amb una mica d’aquest te, ho pagava amb la seva vida. Molts creien, fins i tot, que era l’elixir de la immortalitat. Avui, s’ha descobert que té el poder antioxidant de 12 gots de sucs de taronja. En el camp de la cosmètica, les seves aplicacions van a l’alça. El cafè, per la seva banda, sempre ha estat una beguda molt controvertida. Acusat durant anys de contenir substàncies cancerígenes i de no ser bo per al cor, s’ha descobert

12

que això no és així, sinó que una fumejant i aromàtica tassa de cafè pot beneficiarnos enormement. En el cas del colon, redueix l’acció dels àcids biliars en la zona en la què són els responsables de produir tumors. D’acció cardiosaludable, aquesta beguda també fa arribar als músculs una major quantitat de sang oxigenada, mobilitza els àcids grassos en sang i els converteix en energia. En contra dels que molts pensen, el cafè no crea úlceres ni augmenta el risc de patir osteoporosi. I de cafès també n’hi ha de gran diversitat, però nomes dos són els que registren el 90% de la producció mundial. Cafè Aràbica. És originari d’Etiòpia i és una de les espècies més antigues. És un cafè de qualitat, apreciat per les seves propietats aromàtiques i per la finesa del seu sabor. Les principals varietats d’aquest cafè tenen noms exòtics com Moka amb un gust fruital, el Borbon, el Maragogype... Cafè Robusta. Va ser descobert al Congo Belga (actualment Zaire), a finals del segle XIX. Té un gust més fort i acostuma a barrejar-se amb d’altres cafès. La qualitat d’aquest cafè és inferior i els seus nivells de cafeïna són superiors.

La cafeïna els uneix Te i cafè tenen en comú que actuen com a estimulants físics i mentals degut a la cafeïna, amb la que es produeix un augment del pols, respiració i pressió sanguínia a curt termini. Tot i que el te conté més quantitat de cafeïna per grams que el cafè, el primer genera menys nerviosisme. La raó: es necessita menys quantitat per a fer una tassa. Un estudi publicat a ‘The Journal of the American Association’ va trobar que les persones que no prenen cafè tenen una probabilitat cinc vegades major a desenvolupar la malaltia de Parkinson que aquelles que consumeixen entre 4 i 5 tasses de cafè diari. La cafeïna va aparèixer com a agent més beneficiós. Un altre estudi a gran escala va concloure que els consumidors de cafè eren menys propensos a morir d’una malaltia cardíaca, mentre que els consumidors de te, tot i les seves propietats antioxidants, eren més propensos a desenvolupar-la.


El llibre

Nunila López Myriam Cameros PLANETA 88 pàgines

A “La cenicienta que no quería comer perdices” es reinventa el conte clàssic de la Ventafocs, amb una protagonista vegetariana, alegre i rebel. És el conte que desmunta tots els contes que ens han explicat. “I van ser feliços i van menjar perdius”. Aquest és el final convencional dels contes. Però... realment van ser feliços? I si no els agradaven les perdius? Serà el príncep tan perfecte como aparenta en el conta? I la princesa, encaixarà bé en la seva nova vida? Es tracta d’un conte modern per adults que revisa amb molt d’humor els papers que ens ha tocat a tots representar en aquest gran teatre que és la vida.

Oci

La sortida La Ruta Prehistòrica

La web Font: www.turismevalles.net

És un itinerari ideal per fer a peu, sobretot en èpoques de canvi com primavera o tardor, tot i que també es pot fer amb bicicleta de muntanya. Aquesta ruta, amb indrets magnífics i amb unes vistes del Montseny fantàstiques, consta de 11.5 km, amb una durada aproximada de 3 hores. Té un desnivell de 400m i està catalogat com a un itinerari de dificultat mitjanaalta.

http://kiosco.net Tots els diaris del dia en un sol click. Es tracta d’un quiosc virtual (i gratuït) on hi trobaràs diaris d’arreu, des dels europeus, fins els asiàtics, passant pels iberoamericans, canadencs i americans. No només podràs veure les seves portades, sinó que també podràs llegir articles i notícies ja que podràs accedir còmodament a les edicions virtuals d’aquests diaris. A més a més, hi ha una hemeroteca on poder consultar les capçaleres dels últims set dies.

La ruta comença a l’aparcament del càmping Les Piscines, situat al Parc Natural del Montseny, tot travessant el pont del riu Tordera en direcció a El Polell. Després d’una hora i mitja aproximadament arribarem a l’ermita de Santa Susanna, que té una característica molt curiosa: una escala per fora per pujar al petit campanar. Aquest és un bon lloc per para una estona i fer un mos. A partir d’aquí, comencem a baixar ràpidament, tot vorejant el turó del Castanyer per la seva esquerra, així com la casa Can Castanyer fins arribar a la carretera i trobar el molí de n’Illa. És quan seguirem la pista que voreja el riu per la seva dreta fins a travessar el pont de les Hortes per anar a parar novament al càmping.

13


El Soci

Diada del Soci Dissabte 12 de juny

Arriba la quarta edició de la Diada del Soci, que enguany tindrà lloc dissabte 12 de juny, un cap de setmana abans de què s’inauguri oficialment la temporada d’estiu amb l’obertura de les piscines descobertes. Serà una jornada durant la qual el soci podrà accedir a la instal·lació amb familiars i amics, participar de les diverses activitats que s’han programat durant el matí... i gaudir del primer bany de la temporada. Reserva aquest dia a la teva agenda, fes un cop d’ull al programa de la Diada, i inscriu-te gratuïtament a les activitats i... no oblidis convidar a la teva gent!*

08:30h Caminada popular i esmorzar Inscripcions gratuïtes al CAC, fins el 4 de juny. Places limitades.

10:00h Fes el primer bany de la temporada: Obertura de les piscines exteriors 10:00h Esmorzar infantil, jocs, circuits aquàtics i tallers fins a les 13:00h a la zona exterior 10:30h Masterclass d’spinniCng a la fresca (55’) Inscripcions gratuïtes al CAC, fins el 4 de juny. Places limitades.

11:45h Corporal Balance a la fresca (55’) Inscripcions gratuïtes al CAC, fins el 4 de juny. Places limitades.

14:00h Fi de la Diada

* El soci numerari podrà convidar a màxim tres adults (a partir de 15 anys), que hauran d’accedir en el mateix moment a la instal·lació. Els nens i nenes podran entrar, sempre i quan vagin acompanyats en tot moment pel soci numerari.

14

Donació de sang Dilluns 26 d’abril Per sisè any consecutiu, el Club Natació Granollers acull la campanya de donació de sang del Banc de Sang i Teixits. Una recapta oberta a socis i no socis i que es durà a terme el proper dilluns 26 d’abril, de 17:30h a 21:30h, a la sala polivalent (primera planta). El Club fa una crida a la col·laboració en aquesta campanya a càrrec del Banc de Sang i Teixits, al qual li calen més de 1.000 donacions de sang diàries per tal de disposar i distribuir els productes sanguinis necessaris per donar assistència a tots els hospitals i clíniques de Catalunya. Qui pot donar sang? Per llei, es pot donar sang a partir dels 18 anys. L’edat màxim, en termes generals, són els 65 anys, encara que a partir d’aquesta edat també es pot donar sempre i quan es tingui la conformitat del metge responsable de l’extracció. Cal pesar 50 quilos o més. Els donants han d’estar en bon estat de salut. No poden donar sang les persones que presentin estat psíquic deteriorat, desnutrició, anèmia... S’ha de mantenir un interval mínim de dos mesos entre donacions de sang. De tota manera, el Banc de Sang i Teixits recomana que les dones donin un màxim de 3 vegades l’any i els homes, 4. Abans de donar sang... A diferència del què passa quan una persona es fa una anàlisi de sang, quan es realitza una donació, no s’ha d’anar en dejú. Sempre s’ha de donar sang després de fer esport (preferiblement d’intensitat baixa o moderada), fer un repòs d’uns 30 minuts i estar ben hidratats (beure més líquids de l’habitual). No donar abans de fer exercici físic. Com funciona una donació de sang? Qüestionari i obtenció de les dades personals. És la primera fase que tot donant a de superar i té l’objectiu d’assegurar que no existeix cap factor de risc ni per al donant ni per al receptor. Reconeixement mèdic. El metge valora el qüestionari, pren el pols i la pressió sanguínia i fa la determinació de l’hemoglobina per decidir si és convenient dur a terme l’extracció. Extracció. El procés de donació de sang es realitza sempre per personal qualificat i tot el material que s’utilitza és estèril i d’un sol ús per garantir la màxima seguretat tant per al donant com per al receptor. Refrigeri. Després de la donació, s’ofereix un petit refrigeri on els sucs i els refrescos són molt importants per recuperar el volum sanguini. Recordar, per altra banda, que enguany Barcelona és la seu del Dia Mundial del Donant de Sang 2010, que amb el lema “Nova Sang per al Món” organitzaran el proper 14 de juny un conjunt d’activitats públiques entorn a les donacions.


El Soci

Les inversions... Es reforma el sistema de distribució d’aigua de les dutxes

S’ha renovat la totalitat del sistema de distribució d’aigua calenta sanitària (ACS) de la instal·lació. Una inversió amb la què s’ha pretès solucionar el problema d’oscil·lacions de temperatura de l’aigua de les dutxes dels vestidors. Una reforma, doncs, per evitar els canvis sobtats de temperatura en l’aigua de les dutxes i que tantes molèsties ha causat a socis i usuaris.

S’amplia la zona de pes lliure La zona de pes lliure del fitness es veurà àmpliament millorada. No només guanyarà en espai, sinó que també s’introduiran més elements de musculació. Així, es comptarà amb una màquina multipower, que funciona com una barra d’exercicis i permet treballar de manera específica el grup muscular que es vol entrenar; un banc abdominal, per a exercicis de tonificació de pectoral, tríceps i deltoides anterior; i tres bancs de musculació regulables, que permetran donar major o menor dificultat a l’entrenament. Aquests equips de musculació són Technogym, marca mundialment reconeguda per la seva qualitat i fiabilitat per a la pràctica de l’esport.

Es condiciona la sala d’SpinniCng Les millores a la sala de ciclo indoor començaran en les properes setmanes i serviran per condicionar l’espai de cara a fer més còmode la pràctica d’aquesta activitat dirigida. Entre les mesures que es portaran a terme destaca la instal·lació d’un equip d’aire condicionat que ajudaran a una millor refrigeració de la sala.

Nou material per al b-pump El b-pump estrena nou material. I és que el material requerit per a la pràctica d’aquesta activitat dirigida s’ha vist totalment renovat. D’aquesta manera, s’han substituït les peses i les barres que es feien servir fins ara (i que ja havien pràcticament esgotat els seus anys útils) per nous kits.

Nou terreny de joc per al pàdel

Per tal de millorar la qualitat en el joc del pàdel, en breu es canviarà el sòl de la pista de què disposa el Club. I és que des de la inauguració d’aquest equipament, al 2007, han estat molts els socis i usuaris que han fet ús d’aquesta pista, que des del primer moment va convertir-se en un espai molt sol·licitat. L’èxit, doncs, de la pista ha provocat que de mica en mica el terreny de joc anés perdent propietats, degut al seu continuat ús. Ara, ja toca renovar-la i aquest canvi, sens dubte, suposarà una gran millora per als usuaris del pàdel. A més a més, es col·locarà una nova xarxa per evitar que les pilotes no es colin en espais restringits als socis.

Sabies què...

nedar és sexy?

Els moviments que realitzem quan nedem ajuden a enfortir els músculs de les cames i del sòl pèlvic. Com que dintre de l’aigua pesem menys, pot ser una alternativa fantàstica per tonificar el tren inferior per a tots aquells que els hi fa mandra treballar-ho a la sala de fitness. A més a més de millorar la teva resistència física general, milloraràs el ritme i la cadència de la teva musculatura pèlvica.

15


Més avantatges

Per ser soci del CNG... els avantatges es multipliquen, només presentant el carnet de soci

Estètica i bellesa

De festa... a la discoteca

Tenir cura de les dents

Alfons IV, 16 - Granollers Tel. 93 879 67 66 www.risollis.com

Mas Pujol cantonada Can Calet PI Nou Congost - Les Franqueses www.incognit.cat

Pl. Josep Barangé, 10-11 - Granollers Tel. 93 879 32 28 www.ioa.es

PACK SPORT (Dilluns i dijous de 9h a 20h)

Avantatges als majors de 21 anys

DESCOMPTES

PACK 1: Rentar + Assecar + Condicionador = Ell: 9€ - Ella: 18€ PACK 2: Rentar + Tallar + Assecar + Condicionador = Ell: 15€ - Ella: 35€ PACK 3: Rentar + Tallar + Color + Condicionador = Ell: 32€ - Ella: 45€ PACK 4: Neteja + Massatge (30 minuts) = Ell: 45€ - Ella: 45€ PACK 5: Depilació complerta (celles i llavi superior) = Ell: 40€ - Ella: 30€ PACK 6: Banyera o dutxa jet + 30 minuts Massatge = Ell: 50€ - Ella: 50€

DIVENDRES Entrada lliure tota la nit presentant el carnet de soci a l’entrada.

20% de descompte en tots els tractaments odontològics. GRATUÏT

DISSABTES

Serveis preventius gratuïts

Accès Preferent fins les 03:00 hores.

Vàlid fins: 16/3/2011

Vàlid fins: 3/3/2011

Vàlid fins: 3/3/2011

Més avantatges per ser soci del CNG empresa

adreça

Girona 159 - Granollers Tel. 93 844 35 71 www.hnos-almansa.net

condicions 5% de descompte en qualsevol producte de la botiga, no acumulable amb altres ofertes Vàlid fins: 14/12/2010

Av. del Parc 1, entr.1 - Granollers Tel. 93 870 61 23 www.revistadelvalles.com

10% de descompte en la subscripció a la revista

Francesc Macià 62 - Granollers Tel. 93 870 54 14 http://100x100padel.com

10% de descompte en qualsevol producte de la botiga

Valldoriolf 1 - Les Franqueses Tel. 93 840 71 32 www.sidorme.com

Esmorzar buffet continental gratuït per pernoctació a tots els hotels de la cadena

Anselm Clavé 51-53 - Granollers Tel. 93 879 09 49 www.base-benitosports.com

10% de descompte en la botiga

Francesc Macià, 156 - Granollers Tel. 93 879 56 45 www.midas.es

- 10% de descompte en el manteniment del seu cotxe Diagnòstic de Seguretat gratuït - Reparació del cotxe mentre està al CNG (de dll a div de 8h a 20h i dss de 9h a 14h

Vàlid fins: 21/9/2010

Vàlid fins: 25/9/2010

Vàlid fins: 21/10/2010

Vàlid fins: 28/9/2010

Les condicions especials en aquests establiments s’aplicaran presentant el carnet de soci del Club Natació Granollers

En Forma  

Revista 29 Abril Maig Juny