Page 1


AMF: BEHIND THE SCENES

AMF (voorheen Amsterdam Music Festival) groeit steeds groter en maakt ook dit jaar natuurlijk weer onderdeel uit van het Amsterdam Dance Event. We namen een kijkje achter de schermen om te zien wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van alle AMF-events.

PRODUCER TIPS: SANDER VAN DOORN

Sinds jaar en dag staat Sander van Doorn vooraan met zijn kwaliteitsproducties. Speciaal voor Partyscene geeft hij je vijf tips om je eigen skills naar een hoger level te brengen!

ADE SPECIAL

Het is weer zo ver: ADE 2016. In deze ADE special bespreken we uitgebreid het belangrijkste danceevenement van het jaar. Alles wat je moet weten over het festival, de conference en de playground vind je in deze special terug. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook diverse tips & tricks van kenners op een rij gezet.

TALENT: MIKE WILLIAMS

De pas 19-jarige Mike Williams staat te boek als een enorm talent. Hij brak dit jaar al door met 'Sweet & Sour' en mag zich verheugen op de support van niemand minder dan Tiësto. De hoogste tijd om Mike beter te leren kennen.

Martin Garrix siert voor de tweede maal onze cover. Hij gaat als een speer en er is nogal wat gebeurd sinds hij doorbrak met 'Animals'. Zes pagina's lang lees je alles over zijn nieuwste samenwerkingen, zijn drukke zomer op Ibiza en zijn belangrijke team dat hem helpt bij het produceren van de gaafste shows.

OP STAP MET PARTY PEOPLE

Festivalgangers heb je in alle soorten en maten, dus zijn wij op zoek gegaan naar échte feestbeesten die wel van een feestje houden.

FOTOGRAFIE LOUIS VAN BAAR

REWIND: RICHARD DURAND

Richard Durand draait al een flinke tijd mee in de dance-scene. Aan het eind van de jaren 90 maakte hij namelijk al furore onder de naam G-Spott. Samen met DJ José scoorde hij vele hits, maar onder de naam Richard Durand gaf hij zijn solo trance-carrière een vervolg.

3


DECEMBER 3RD 2016

HEINEKEN MUSIC HALL AMSTERDAM

KAARTVERKOOP VIA TICKETMASTER.NL MEER INFO MOJO.NL


DRUGSTEST: 4FMP

4FMP is in een korte tijd uitgegroeid tot een mega poplaire partydrug. Maar wat zijn eigenlijk de gevaren? Wat is het eigenlijk? En hoe voorzichtig moet je zijn? Wij hebben het voor je uitgezocht.

INTERVIEW: VASSY

De Australische zangeres Vassy werd bekend door haar samenwerkingen met onder meer Tiësto, David Guetta en Showtek, waarin zij de vocalen voor haar rekening nam. We maken nader kennis met deze schone from Down Under.

PARTY BLOG TOMORROWLAND

We kunnen er niet omheen: Tomorrowland is een van de allervetste festivals ter wereld! Wij waren er uiteraard bij en vatten dit dikke feest voor je samen in deze party blog.

LOST FREQUENTIES

Het kan niet op voor Lost Frequencies! Het jaar 2016 is echt het jaar van de sympathieke Belg Felix de Laet geworden. Het succes van Lost Frequencies in vogelvlucht.

ALLES OVER FREESTYLE

Het gaat de laatste tijd ontzettend hard met de freestyle. Toch is er nog maar vrij weinig bekend over deze muziekstijl. DJ Zany weet hier echter wel alles van en daarom besloten we hem eens een bezoekje te brengen. Hij weet als geen ander wat je nodig hebt voor een goed feestje. ‘Als het maar knalt en feest is!’

FOTOGRAFIE THE QONTINENT

PARTY AGENDA

Feestvieren kun je natuurlijk elk weekend en niet alleen maar tijdens het Amsterdam Dance Event. Vandaar dat we, naast een uitgebreide ADE party agenda, ook weer een aantal andere feesten voor jou op een rijtje hebben gezet.

KOM JE DIT LOGO TEGEN? WAT DAT BETEKENT? DAT IS SIMPEL: WAT JE LEEST IN ONS MAGAZINE KUN JE OOK OP ONZE WEBSITE VINDEN. ZO STAAN DE TIEN FAVORIETE TRACKS VAN JOE STONE OOK OP WWW.PARTYSCENE.NL

5


PARTYSCENE Misschien was het je al opgevallen: als je surft naar clublifemagazine.nl kom je nu op partyscene.nl terecht! Wat dit betekent? Simpel, dat je vanaf nu al onze online content kunt vinden op partyscene.nl. Voor jou als lezer verandert er dus niet heel veel, behalve dat je even partyscene.nl moet intypen!

Dat kan! Zonder gedoe vier keer per jaar het leukste dancemagazine van de Benelux op de mat. Ga snel naar partyscene.nl/magazine Wil je iemand een abonnement cadeau geven, dan kan dat natuurlijk ook. Ga dan naar partyscene.nl/magazine/ abonnementcadeau Mocht je eerder verschenen edities willen nabestellen, ga dan naar partyscene.nl/magazine/ nabestellen

Het is de liefhebber die telt

Wanneer je dit leest is de ADE-gekte weer begonnen. Een heerlijke periode voor alle danceliefhebbers. Ook wij zijn er al maanden mee bezig en dat is terug te lezen in deze editie van ons magazine. Of het nu house, techno, hardstyle, trap of big room is, wij zitten er bovenop. Toch horen we steeds vaker geluiden van mensen die denken dat de dancescene niet verder kan groeien, dat het zelfs een bubbel is die op het punt staat te barsten. Onzin natuurlijk, afremmende groei en lagere winsten voor dance-organisaties, als ook een verzadigde festivalscene, betekent niet dat de scene op klappen staat. Het betekent enkel dat er commercieel enigszins rek komt in dance. We staan even stil bij deze situatie. Moet het steeds groter en massaler op de feesten die we bezoeken? Of kan het ook anders? Wij denken van wel, zonder dat dat ten koste hoeft te gaan van hetgeen waar wij van houden. Het beste voorbeeld is techno, een genre dat al meermaals volledig is doodverklaard, maar simpelweg weigert te sterven. Waarom is dat denk je? Natuurlijk, een organisatie als Awakenings geeft een boost met hun feesten, maar zij zijn niets zonder jou, de liefhebber, degene die zijn geld uitgeeft aan een ticket, het festival laat leven op social media en de uiteindelijke sfeer op het feest bepaalt. Techno wordt overeind gehouden door de liefhebbers die er van houden. Hetzelfde geldt trouwens voor hardcore, wat ook in leven gehouden wordt door liefhebbers. Het genre is op het moment weliswaar vooral een underground aangelegenheid, maar zal binnen afzienbare tijd heus wel weer zijn kop opsteken op een festival of feest. Wat zeggen we, een organisatie als PRSPCT laat iedereen zien hoe divers en leuk het genre eigenlijk is. Dat is er een van velen. En vooral dankzij liefhebbers zoals jij, want zonder luisteraars ook geen muziek, en zonder bezoekers ook geen feesten. Hetzelfde geldt voor ons, want zonder lezers geen magazine. Dat beseffen we maar al te goed. Daarom focussen we ons als platform met onder meer ons magazine, onze website, onze social media-kanalen en de nieuwsbrieven die we versturen op alle facetten van de scene. Geen genre blijft onbesproken, geen trend ongespot. Wij doen dit omdat wij uiteindelijk net zulke grote liefhebbers van dance zijn als jij. Niet vreemd dan, dat we graag van jullie horen. Zowel positieve kritiek als opbouwende kritiek nemen we graag mee om onze platformen nog beter toe te snijden op wat jij wilt. Want we houden van onze lezers en we willen dat dat graag wederzijds is. Schroom dus niet en mail ons: redactie@partyscene.nl Rest ons nog te zeggen: veel leesplezier!

COPYRIGHT© CLIPBOARD PUBLISHING Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, gekopieerd of op andere wijze worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

6

Redactie Partyscene WEBSITE partyscene.nl

f FACEBOOK partyscene.nl/facebook

l TWITTER partyscene.nl/twitter

i INSTAGRAM partyscene.nl/instagram

g GOOGLE+ partyscene.nl/google

EEN UITGAVE VAN CLIPBOARD PUBLISHING BV Delftweg 147 2289 BD Rijswijk Nederland Tel: +31(0)15 7600.700 info@clipboard-publishing.nl UITGEVER Linda Oenema linda@clipboard-publishing.nl Tel: +31(0)15-7600.700 CONCEPT EN IDEE Jascha Vink jascha@clipboard-publishing.nl Tel: +31(0)15-7600.771 EINDREDACTIE Peter Güldenpfennig REDACTIE Senta Bemelman Jasper van Bladel Fokelien Broekstra Rick Francissen Nadja Geskus Mark van Harreveld Fabienne Keijzer Thomas Keulemans Dré de Man Bart Remmers Menno Visser redactie@thecontentgroup.nl Tel: +31(0)15-7600.707 AAN DIT NUMMER WERKTEN MEE Danouschka de Haas Kim van den Heuvel Erik Pot Patrick van der Spoel Nikki van der Wildt Lois Wintermans Nina van Zelst Denise van de Ree Kim van den Heuvel Dide Tilburgs Shirley van der Bilt FOTOGRAFIE Gerard Henninger Ellen van Lent Vladislav Solovov MARKETING & PR Tim Beemer Kyra Bos Sven de Heer Giancarlo Idili Robin Rhijnsburger marketing@clipboard-publishing.nl Tel: +31(0)15-7600.700 SALES Bart Arkesteijn Manon van den Enden Mitchell Koymans Kick van Poeteren Jascha Vink sales@clipboard-publishing.nl Tel: +31(0)15-7600.770 TRAFFIC Lindsay van Veelen traffic@clipboard-publishing.nl Tel: +31(0)15-7600.700 VORMGEVING Martijn Herremans Lloyd Troost Ron de Vos DRUKKERIJ Senefelder Misset, Doetinchem DISTRIBUTIE BENELUX Betapress BV, Gilze Imapress, Turnhout, België

PARTYSCENE.NL

FOTOGRAFIE THE QONTINENT

WELKOM


Natuurlijk spreken wij regelmatig met een heleboel dj's en producers die bij ons langskomen. Die interviews met hen vind je terug op onze website en soms ook in dit magazine. Hierbij een overzicht van een aantal gedeeltes van onze tofste online interviews van de afgelopen maanden.

UITERAARD ZIJN DEZE INTERVIEWS IN ZIJN GEHEEL TERUG TE LEZEN OP ONZE WEBSITE PARTYSCENE.NL/ INTERVIEWS

FERRY CORSTEN FERRY CORSTEN BLAAST GOURYELLA BLAAST GOURYELLA NIEUW LEVEN NIEUW LEVEN IN IN

Eind jaren 90 startten Tiësto en Ferry Corsten samen het trance-project Gouryella. Ze scoorden toen een aantal dikke hits met tracks als 'Gouryella', 'Walhalla' en 'Ligaya'. Vorig jaar blies Ferry Corsten het project zeer succesvol nieuw leven in; 'Anahera' werd trance tune of the year van 2015 in Armin van Buuren's A State Of Trance radioshow. FERRY, KUN JE UITLEGGEN WIE OF WAT GOURYELLA PRECIES IS EN WAAROM JE BESLOOT HET WEER OP DE KAART TE ZETTEN? 

ik wilde terug naar de oude sound. Toen 'Anahera' uitkwam was er zoveel animo, dat er besloten werd om een liveshow te doen. En nu sta ik hier.’ 

‘Gouryella is een samenwerking geweest met Tiësto. We zijn gestart in 1999 en elk jaar kwam er een release uit. Tijs besloot toen na een paar jaar een andere richting op te gaan met zijn muziek. Ik besloot om nog een release te doen. Daarna heb ik het Gouryella-project in de koelkast gezet en is het daar 13 jaar blijven staan! Toch is er altijd vraag naar geweest, want het was een groot project voor de tranceliefhebbers. Toentertijd zat ik daar niet met mijn hoofd, want ik was met een hele andere sound bezig... tot vorig jaar. Het is altijd wel dicht bij mij geweest, ook in de tussenliggende jaren, maar ik kon de juiste akkoorden of melodieën niet vinden. Ik was me soms best wel aan het irriteren aan de dance-scene. De ‘put your fucking hands up’-hype, daar heeft muziek toch nooit écht om gedraaid? Ik wilde terug naar die warme deken van omstreeks het jaar 2000. Trance was veranderd en

zelf ook schuldig aan geweest. Heel veel mensen vinden dat trance hetzelfde moet blijven. Aan de ene kant ben ik het met ze eens, maar aan de andere kant ook niet. Als je iets hetzelfde houdt, dan zit er geen groei in en sterft het af. Soms wil je het een bepaalde kant op trekken; soms werkt het en soms niet. Trance is rond 2006 een tweesprong gaan maken. Trance had in de jaren

MIKE HAWKINS

MIKE, DE LAATSTE KEER DAT WE JE SPRAKEN HAD JE NET JE NIEUWE TRACK 'FOLLOW' UITGEBRACHT. WAT HEB JE SINDSDIEN ALLEMAAL GEDAAN? 'Muziek, muziek, muziek! Ik heb

JE HEBT EEN TIJD TERUG IN EEN INTERVIEW LATEN WETEN DAT JE VOND DAT TRANCE STEEDS MEER OP EDM IS GAAN LIJKEN... 'Ja, en daar ben ik

mezelf opgesloten in de studio en letterlijk niks anders gedaan dan produceren, voor mezelf, voor een aantal verschillende pop-acts en projecten. Ik ben super enthousiast over het aankomende jaar!'

JE VERTELDE DAT JE SAMENWERKINGEN PROBEERT TE VOORKOMEN, IN EEN TIJD WAARIN COLLABS EERDER REGEL DAN UITZONDERING ZIJN. DENK JE HIER NOG STEEDS HETZELFDE OVER?

Er is een aantal dj's dat bijzonder leuk is om te interviewen. Mike Hawkins is er daar absoluut eentje van! We spraken eerder dit jaar ook al kort met de Deense dj, die onlangs opnieuw in ons land was. Tijd voor een update, want Mike is drukker dan druk bezig de laatste tijd!  8

'Ik denk nog steeds op dezelfde manier, maar niet omdat ik een probleem heb met samenwerkingen. In feite ben ik net klaar met een samenwerking met Laidback Luke. De reden dat ik zo over collabs dacht, is omdat het belangrijk voor mij was om te laten zien wie ik ben. Nu, rond de 10 solo tracks later (die hopelijk het daglicht in de komende maanden zullen zien) - voel ik me gerustgesteld genoeg om te beginnen met sparren en weer samenwerkingen met anderen aan te gaan, maar er was wel echt een pauze nodig om tot de kern van de muziek te komen die ik graag maak.

WE ZAGEN EEN GRAPPIGE TWEET VAN JE OVER DE DJ TOP 100 ('WIE IS ER KLAAR VOOR NOG EENS 2 MAANDEN "NIET VOOR MIJ STEMMEN (MAAR LIEVER WEL VOOR MIJ STEMMEN)'''). KUN JE MET ONS DELEN HOE JE JE VOELT OVER DIT EVENEMENT? 'Ik denk dat het commentaar

was op de hele tendens over de dj top 100 de

90 ballen, maar wel met een zacht kantje. Je wilt niet alleen naar een paar strings luisteren. Er moet een ritme in zitten en dat wil ik weer terug laten komen. Iedereen heeft het over hoe fantastisch Future House is, maar eigenlijk is het gewoon UK Garage uit de jaren 90 in een nieuw jasje gestopt, en techno is gewoon oude techno uit midden jaren 90 met een toevoeging van nu. Een paar jaar geleden zou dit niet gekund hebben. Alles moest nieuw, donker en moeilijk. Nu is het weer terug en dat slaat aan. Zo ook bij trance. Er is weer een verlangen naar de oude dance, maar dan met een tintje van nu.' De opvolger van 'Anahera', genaamd 'Neba' is deze zomer ook gereleast en gooit opnieuw hoge ogen in de trance-charts! laatste tijd. Ja, het is een populariteitswedstrijd - en natuurlijk is het fijn om je er niet druk om te maken, maar de negativiteit is wat mij wel pakt. Sommige dj's doen er alles aan om stemmen te vergaren, terwijl ze doen alsof het hen niets kan schelen... Het is niet een lijst van 'skills', maar wie zou geen 'nee' tegen wat extra geld en grotere shows zeggen? Ik denk dat het leuk zou zijn om minder van de dj top 100 haat te zien, het is immers een viering van onze scene en een coole bijeenkomst voor iedereen eens per jaar. Ja, het maakt misschien niet zo veel uit voor sommige mensen, het is wat het is, maar er is geen noodzaak om het te dissen. Ik geniet toevallig wel van het jaarlijkse feest!'

DIT ZIJN DE 4 FAVORIETE TRACKS VAN TUJAMO

MYLO 'In My Arms (Tocadisco Remix)' 'MAX VANGELI & FLATDISK ‘Blow This Club’, LAIDBACK LUKE & TWOLOUD Fcukin Beats (VIP Mix), TUJAMO FT. INAYA DAY Keep Pushin'.

PARTYSCENE.NL


Dagelijks sterven 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, door het gebrek aan schoon drinkwater. Om te helpen, vragen we je niet of je geld wilt geven of dat je vrijwilligerswerk wilt doen. We vragen je alleen of je onze producten, zoals EARTH Water, EARTH Coffee en EARTH Tea wilt drinken. 100% van de nettowinst die we namelijk realiseren met de verkoop van deze producten, dragen we af om waterprojecten te financieren. We investeren het geld in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is. Drink dus één van onze producten en help mee om schoon drinkwater te creëren.


PARTYSCENE ONLINE

OBAMA ZIET DOCHTER TWERKEN OP FESTIVAL

Dagelijks praten we je online bij met de laatste nieuwtjes uit de dance industry, 'SCHANDALIG' Ook de dochter van Barack coole interviews, scherpe Obama houdt wel van feestje. Malia Obama reviews en columns. Wat is er een bezocht in augustus het Lollapalooza in de afgelopen maanden allemaal festival Chicago terwijl haar ouders de presidentsnominatie van gebeurd op het wereldwijde Hilary Clinton bijwoonden. Op het festival ging web? Een selectie van onze Malia los op haar favoriete artiesten en twerkte ze beste artikelen. erop los. Als je de dochter DIMITRI VEGAS REAGEERT OP BESCHULDIGINGEN TOMORROWLAND VINYLSET De maat was vol voor Dimitri Vegas nadat hij en zijn broer weer kritiek over zich heen kregen na hun optreden op Tomorrowland. Met het draaien van een afsluitende vinylset was het de bedoeling om zichzelf van een andere kant te laten zien. Dimitri Vegas & Like Mike worden door flink wat muziekfans de grond ingeboord omdat ze niet live zouden draaien. Ook de vinylset werd door mediaplatform Grapevine Online bekritiseerd. Op Facebook reageerde Dimitri Vegas daarom in een openbaar bericht waarin hij zijn technische kennis laat blijken.

10

van de president van de VS bent, blijft dit natuurlijk niet onopgemerkt. Filmpjes zijn via Twitter het hele internet rondgegaan. Op een paar critici en presidentskandidaat Donald Trump na staan gelukkig veel mensen achter de keuze van Malia Obama. Ook zij mag genieten van een festival, net als alle andere aanwezigen.

JAUZ BRENGT DISCUSSIE LIVE-SETS OP GANG Jauz moest optreden in zijn thuishaven Chicago, maar had per ongeluk niet de juiste USB-stick bij zich. Zijn voorbereide set was dus elders, wat tot paniek in zijn hoofd leidde. Ondanks de paniek ging het optreden goed, maar Jauz besloot op Facebook het verhaal te delen. Hij vertelde hierbij ook dat het hem niet uitmaakt of sets zijn voorbereid of niet, het gaat er volgens Jauz om dat je het publiek weet te entertainen. Laidback Luke en Chocolate Puma waren het hier niet helemaal mee eens en startten een discussie op Twitter. Volgens deze dj’s mogen sets gepland zijn, maar mag je nooit een set opnemen. Laidback Luke wilde ook nog even kwijt bij Jauz dat dj’en net zoveel oefening kost als producen en dat veel slaapkamer-dj’s hem wel af zouden kunnen maken met de uitspraken die hij heeft gedaan.

MARSHMELLO IS TIËSTO, ZO ZEGT GOOGLE Je hebt de laatste tijd waarschijnlijk meerdere berichten voorbij zien komen over Marshmello. De artiest weet nog steeds zijn identiteit geheim te houden. Veel partijen doen echter hun best om het gezicht achter de dj te vinden. Nadat Tiësto op EDC Las Vegas het Marshmello-masker afdeed, wat natuurlijk als grap bedoeld was, is dit voor velen de meest waarschijnlijke kandidaat. Zelfs Google gaat zich nu bemoeien met het raadsel en laat ook via hun zoekfunctie weten dat Tiësto gelijkstaat aan Marshmello. Vreemd genoeg is het zoekresultaat door Google verwijderd. Kwam de waarheid bijna boven water of was het een slordige fout?!

PARTYSCENE.NL


PARTYSCENE ONLINE

ONDERZOEK

'FEESTEN MAAKT ONS GELUKKIGER' Van het bezoeken van feestjes worden we allemaal wel gelukkig. Uit onderzoek van de Victoria Deakin University in Australië is nu ook bewezen waarom deze activiteit ons zoveel blijer maakt. De sleutel is te vinden in het samen genieten op een festival, concert of een ander soort feest. Volgens de onderzoekers geeft de combinatie van muziek luisteren en dit delen met anderen een waanzinnige boost aan je geluksgevoel. Muziek luisteren wanneer je alleen bent is volgens de onderzoekers niet goed voor de mate waarin je je gelukkig voelt. Het zou zelfs een eenzaamheidsgevoel bij je kunnen laten opkomen.

BIZAR BOEING 747-DECOR OP BURNING MAN FESTIVAL

Het Burning Man Festival in de woestijn van Nevada is ongetwijfeld een van de meest bijzondere festivals ter wereld. Hier kun je je een week lang verliezen in totale creatieve vrijheid. Het festival dankt zijn naam aan de traditionele brandende pop van hout waarmee het festival ooit is begonnen. Naast een grote pop als decor vind je op het festival veel andere gekke decoraties. Zo stond er deze 2016-editie een Boeing 747 Jumbo Jet op het festival van maar liefst 15000 kg. De functie van ervan? Gewoon mooi, met een lounge area aan de binnenkant!

FESTIVALBANDJES ZIJN SLECHT VOOR JE GEZONDHEID Het festivalseizoen is inmiddels achter de rug. Het had misschien net iets langer mogen duren, maar met ADE voor de deur heb je niet veel te treuren. Tijd in ieder geval om de zomer af te sluiten. Daarbij hoort ook het afdoen van al die vieze festivalbandjes. Het stukje stof wat je overal mee naartoe neemt is langs de vieste plekken geweest en bevat dan ook het meeste vuil en lichaamsstoffen. Microbioloog Allen Cottel vertelt dan ook op basis van onderzoek dat je met de oude festivalbandjes een hoog risico op infecties, zweren en zelfs voedselvergiftiging hebt. Wil je toch geen afscheid nemen van het bandje wat je doet denken aan dat ene fantastische festival, zoek dan op onze website naar 'festivalbandje' en zie hoe je deze af kunt krijgen zonder het bandje kapot te knippen.

SPAANSE POLITIE VINDT 2 MILJOEN CASH IN AMNESIA OP IBIZA PARTYSCENE.NL

DVBBS WIL SCHIKKEN NA BALATON SOUND INCIDENT

De politie deed deze zomer meerdere invallen in clubs op Ibiza, maar de meest opzienbarende was toch wel die in Amnesia. Het Spaanse medium Diario de Ibiza berichtte begin juli als eerste over de actie van de Guardia Civil, die gewapend de club binnenviel. Bovendien werd de operatie vanuit de lucht per helikopter in de gaten gehouden. Op dat moment was de crew van de club bezig om alles in gereedheid te brengen voor de Cocoon party met onder andere Sven Väth. Gewapend met hakbijlen ging de politie naar binnen, op zoek naar drugsgeld. Al vrij snel volgde het nieuws dat bij de inval maar liefst 2 miljoen euro aan cash werd gevonden, verstopt in verborgen ruimtes in de kantoorgedeeltes van de club. Er werden bovendien allerlei niet-kloppende documenten gevonden, ook in huizen en op een boot van de eigenaars van de club. En dáárom betaal jij dus € 12 - 15 voor je biertje in Amnesia (en vele andere clubs)...

De Canadese broers die als dj-duo DVBBS door het leven gaan hebben zich waarschijnlijk flink misdragen tijdens het Balaton Sound festival in Hongarije. In de kleedkamer van de artiesten werden na de show zes meisjes gevonden waarvan er drie bewusteloos waren. Toevallig werd DVBBS ook met wiet opgepakt op het vliegveld die dag. Het gevolg? De jongens werden van de line-up van Sziget geschrapt en ze hebben een schadeclaim aan hun broek hangen van $360,000.

DJ SNAKE'S LANGVERWACHTE DEBUUTALBUM Eindelijk heeft DJ Snake zijn debuutalbum uitgebracht. Het album kwam op 5 augustus precies om 12 uur ’s nachts uit en is getiteld Encore. Op het album zijn tal van boeiende collabs te vinden met onder andere Moksi, Skrillex, Travis Scott, Migos en Bipolar Sunshine. Onder de nummers bevinden zich ook de al eerder uitgebrachte tracks: 'Talk' met George Maple en 'Middle' met Bipolar Sunshine. Er zijn echter 2 nummers die meteen opvallen, namelijk 'Ocho Cinco' met Yellow Claw en 'Let Me Love You' met niemand minder dan Justin Bieber. Wonderbaarlijk genoeg kondigde de dj via Twitter korte tijd na het uitbrengen van zijn album aan dat het zijn eerste en zijn laatste album was. Over exclusiviteit gesproken. De review van DJ Snake zijn enige album Encore vind je in ieder geval op onze website.

11


PARTY PEOPLE

OP STAP MET

e l p y o t e r a P P HELAAS, DE ZOMER LIGT ALWEER ACHTER ONS. WAT WAREN ER WEER VEEL GEWELDIGE FEESTJES EN FESTIVALS! HIER EN DAAR WERDEN RECORDS GEBROKEN QUA BEZOEKERSAANTALLEN, DUS ER VIELEN GENOEG INTERESSANTE PARTY PEOPLE TE SPOTTEN DEZE ZOMER. WE VROEGEN EEN AANTAL VAN HEN NAAR HUN FAVORIETE FESTIVALS EN DJ'S, HUN 'UIT-JE-PLAAT-PLAAT' EN HUN MUZIEKSMAAK!

TEKST THOMAS KEULEMANS & WOUTER DE VINK eze mannen zijn al jarenlang maatjes van elkaar en samen struinen ze elke zomer heel wat festivals af. Jan's voorkeur gaat uit naar trance-festivals en feesten met de wat hardere varianten daarop, terwijl Dick het liefst naar hard house- en techno-feesten gaat, zoals Awakenings. Hoe dan ook, het hardere werk is in elk geval populair bij beide mannen, vandaar hun gezamenlijke experimentje op Defqon.1. Jan woont in Amsterdam en Dick in Den Bosch, dus vaak zijn festivals voor hen een heerlijke manier om lekker samen los te gaan en de vriendschappelijke banden weer eens aan te halen. Wat Jan betreft staat trance bovenaan zijn lijst qua favoriete muzieksmaak. Jan: 'Armin van Buuren is gewoon een held. Zijn shows zijn altijd te gek en zijn nummers heel gevarieerd. Armin Only en A State Of Trance zijn daarom echte 'must-do's' in mijn partyagenda!' Met zijn vrienden piekert Jan zich vaak suf over wat nou het allerbeste trance-nummer is, maar gezien zijn vorige antwoorden is Jan's tofste track voor op

12

JAN (32)

een festival geen complete verrassing: 'Communication', juist ja, van Armin van Buuren! 'Echt zo'n kippenvelnummer', vindt Jan. 'De plaat kwam voorbij tijdens mijn allereerste feest ooit, Sensation White. Zeer indrukwekkend!' Het gaafste festival waar Jan tot nu toe is geweest, is Tomorrowland afgelopen zomer. 'Wat was het fantastisch om daar nu eindelijk eens bij te zijn. Het was nog veel vetter dan ik van tevoren had durven hopen. Alles klopte gewoon!' Allebei de heren zouden nog heel graag eens naar het Ultra Music Festival in Miami gaan of naar het Electric Daisy Carnival in Las Vegas. 'De shows daar zien er echt fantastisch uit, dat werd me tijdens het volgen van de livestream wel duidelijk', aldus Jan. Allebei staan de mannen eigenlijk vrijwel non-stop op de dansvloer tijdens een feest of festival. 'Als de line-up zo goed is als bij Tomorrowland bijvoorbeeld, dan wil je gewoon elke minuut losgaan', vindt Jan. 'Het zou zonde zijn om sets van zoveel grote namen te moeten missen, omdat je uit wil rusten. Dat kan altijd later nog!', lacht hij.

DICK (32)

n Rotterdam heeft Diede kennis leren maken met verschillende muziekstijlen en feestjes. Het begon voor haar toen zij op haar 18e voor het eerst Klangkarussell zag optreden in, de door haar legendarisch benoemde, club Perron. In deze club heeft zij dan ook haar voorkeur voor house en techno ontwikkeld, al zegt ze zelf dat een disconummetje ook graag gedraaid mag worden. Wanneer ze de classic ‘Gotta Let You Go’ van Dominica voorbij hoort komen gaat ze dan ook volledig uit haar dak. Een feestje met een knus en gezellig sfeertje op een festival is voor Diede veel belangrijker dan massaliteit. Ze zegt dan ook: 'Solar heb ik een paar jaar achter elkaar bezocht en is dan ook een van mijn favoriete festivals. Helaas wordt dit alleen maar groter en wordt het dus tijd voor een knusser meerdaags festival. Wildeburg lijkt mij bijvoorbeeld fantastisch.’ Ook op het gebied van eendaagse festivals heeft zij behoefte aan een intieme sfeer. ‘Blijdorp festival in Rotterdam en Park am See in Amsterdam zijn wel een van de leukste die ik ooit bezocht heb. Ik zou heel graag nog een keer naar Georgies Wundergarten willen.’Alhoewel de muziek bij Diede dus niet centraal staat op de feesten is er wel een aantal artiesten waar zij erg van kan genieten. ‘Een album van Kaytranada of Disclosure vind ik heerlijk om aan te zetten. Verder sprokkel ik overal fijne nummertjes vandaan!’

DIEDE (23)


CHEETAH (36) l ruim twee decennia lang gaat Cheetah naar verschillende festivals. Deze chick ademt werkelijk hardcore: ‘Ik kan er elke dag naar luisteren. Hoe gestrest ik ook ben; ik zet een lekker setje op en ik ben gelijk ontspannen. Mijn eerste grote party was Thunderdome 1996 in het Sportpaleis in Antwerpen. Wow, wat een feest, zwaar verdwalen in de arena en het regende er zweetdruppels. Wat een fantastische locatie was dat destijds. In de periode vanaf 2000 ben ik ook veel naar techno-feesten geweest. Dat vind ik op zijn tijd ook heerlijk om naar te luisteren, maar sinds een jaar of acht ga ik toch liever alleen nog maar naar hardcore-evenementen.’ De vraag wie de favoriete artiesten van Cheetah zijn, is een onmogelijke volgens haar: ‘Maar op dit moment is dat zeker Destructive Tendencies. Die heerlijke keiharde kicks, maar vooral die energie die zij bij elk optreden weer overbrengen op het publiek… Ik sta dan natuurlijk ook altijd vooraan bij het hek helemaal los te gaan. Ook Partyraiser, Tommyknocker en sinds kort N-Vitral staan bovenaan mijn lijstje.’ Harmony of Hardcore is volgens de Haagse het allerbeste festival. ‘De podia, voorzieningen en attracties stralen hier allemaal zo’n gezellige sfeer uit. Niet iets typisch hardcore en dat maakt het juist zo leuk. Ik heb zelfs dit jaar mijn die hard technovrienden van hardcore laten houden door ze hier mee naar toe te nemen. Harmony is nu ons vaste jaarlijkse uitje! Awakenings Festival is trouwens ook één van mijn favorieten. Hier ben ik dit jaar voor de 16e keer geweest. Ik heb er dus nog geen één gemist!’ Opvallend genoeg is Cheetah nog nooit naar Masters of Hardcore geweest. ‘Shame on me! Ik probeer er al jaren naartoe te gaan, maar het valt altijd samen met verjaardagen die ik eigenlijk niet af kan zeggen. Dit jaar bijna gegaan, maar toch weer niet gelukt. Help Cheetah naar MOH 2017!’ estivals trekken duizenden bezoekers en voor een lekker dagje uit of een weekend uit de plaat te gaan. Hier zijn verschillende mensen voor nodig die dit mogelijk maken. Je zou het haast vergeten, maar er zijn ook mensen die moeten werken op een festival. Farley is er zo één. Met zijn eigen bedrijf werkt hij voor Red Bull en trekt hiervoor elk weekend door het hele land naar alle soorten feesten. ‘Ik bezoek met mijn werk zo’n tachtig evenementen per jaar en ik doe dit werk nu al zo’n vijf jaar. Dat zijn dus ongeveer vierhonderd feesten die op mijn CV staan.’Een moeilijk groot aantal dus, waar sommigen niet eens in de buurt van komen. Maar wat doet Farley dan op

FARLEY (27)

een party? ‘Wij doen de merkactivaties en zorgen ervoor dat een bepaald merk goed in de spotlight komt op een festival. Zo hebben we bijvoorbeeld eigen festivalbars waar we drankjes van het product schenken. Daarnaast doen we voor onze eigen producties alle hand- en spanwerkzaamheden. Van voorraadbeheer tot het aansturen van een eigen bar team, noem het maar op! Tot nu toe gaat het heel erg goed en ik vind het ontzettend tof om te doen.’ Als het op festivals aan komt, heeft Farley wel enkele toppers op zijn lijstje staan. ‘Productie-technisch vind ik Defqon.1 het beste. Solar is ook vet, dat is echt één grote georganiseerde chaos. Als bezoeker ga ik het liefste naar Amsterdam Open Air. Waar ik nog wel een keertje naartoe wil is natuurlijk Tomorrowland. Ik hoor van collega’s ontzettend veel over dit festival. Die mainstage is echt gruwelijk!’ FOTOGRAFIE TOMORROWLAND

13


SOCIAL QUOTES

GROOT GROTER GROOTST

HARDWELL

SZIGET

Alle festivals zijn inmiddels achter de rug en wat hebben we genoten. Ook de dj’s hebben het fantastisch gehad als we hun social mediaberichten mogen geloven. De grootste festivals kwamen voorbij op de Instagram- en Facebook-profielen van de volgende artiesten...

FACEBOOK PARTYSCENE

TWITTER @PARTYSCENENL

INSTAGRAM PARTYSCENENL

SNAPCHAT PARTYSCENENL

PARTYSCENE SOCIAL

Wij vinden het leuk om contact met jullie als lezer te hebben. Volg ons dus via onze sociale mediakanalen op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat en reageer op onze berichten, like, retweet, repost, et cetera. Wij vinden dat leuk! Wat vind jij bijvoorbeeld de mooiste mainstage van Tomorrowland? We vroegen het jullie op Facebook en jullie kozen met een kleine meerderheid voor de stage van dit jaar, gevolgd door die van 2014.

LOLLAPALOOZA

TOMORROWLAND

ARMINVANBUUREN

MARSHMELLO

NEDERLANDERS

IN RIO

Wij als Nederlanders zijn overal ter wereld. Zeker bij een groot evenement als de Olympische Spelen kunnen we ons niet op de achtergrond houden. Onder ander in het Holland Heineken House traden er veel Nederlandse dj’s op. Nicky Romero was er echter voor een nog veel specialere reden, het steunen van zijn vriendin en atleet Dafne Schippers

14

PARTYSCENE.NL


SOCIAL QUOTES

HARD WERKEN, MAAR OOK VAKANTIE

MAJOR LAZER

FINDINGS FESTIVAL

KYGO

FINDINGS FESTIVAL

Het is hard werken als dj in het festivalseizoen. Meerdere optredens in een weekend, meer vluchten in een week dan de gemiddelde Nederlander in een jaar heeft en dus alle continenten bezoeken. Zij komen hierdoor op de meest exotische locaties. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

CALVINHARRIS

ROUTE 94

NERVO

ALESSO

PARTYSCENE

BEHIND THE SCENES Daarbij houden we je op de hoogte van alles waar we mee bezig zijn. Via Instagram lieten we al weten gesproken te hebben met… Martin Garrix!

PARTYSCENE.NL

15


MIKE WILLIAMS

Mike Williams. Oftewel, Mike Willemsen. Pas 19 jaar, maar een ongekend groot talent. Niemand minder dan Tiësto omschreef hem ook al in die bewoordingen en hij scoorde dit jaar een wereldwijde hit met 'Sweet & Sour'. Tiësto benaderde hem voor een samenwerking, wat resulteerde in de opvolger van 'Sweet & Sour', 'I Want You', die deze zomer uitkwam. Wij spraken met Mike over zijn onverwacht grote succes, zijn talent en de vlog die zijn eigen zusje over hem produceert! TEKST THOMAS KEULEMANS BEELD MICHELLE WILLEMSEN

atuurlijk willen we allereerst graag van een jonge producer als Mike weten hoe hij met het maken van muziek in aanraking is gekomen. 'Het is eigenlijk begonnen met pianospelen. Mijn ouders speelden allebei piano, mijn moeder vooral bladmuziek en mijn vader wat meer uit zijn hoofd. Ik begon zelf op een keyboardje toen ik 6 of 7 was. Maar mijn vader hield grappig genoeg ook van house en disco-achtige muziek. Ik had een kamer met een paar oude boxen van hem, een versterker

16

en een mengpaneeltje met alleen schuifjes. Verder nog een laptop, dat was het. Al snel wilde ik echt gaan draaien en zocht ik op YouTube op hoe mensen dat deden. Ik ging sparen voor een dj-set die goed was om mee te beginnen. Mijn eerste set was best een simpele, maar er zat wel alles in. Toen ben ik al gaan mixen en ook vrij snel begonnen met produceren. Omdat ik aardig wat van akkoorden wist, kreeg ik het produceren snel onder de knie. Ik begon op een oude Windowscomputer en vond het vooral heel

'Mijn eerste keer op Ultra was meteen naast Tiësto op het podium, echt ongelooflijk…' erg leuk om te doen. Ik had nog totaal geen idee dat ik later dj wilde worden; ik snapte niets van die hele wereld en ik had natuurlijk nog school er naast. Dat was best lastig.' Bootlegs Het produceren ging

steeds beter en Mike zette al zijn producties al snel online. 'Het was nog niet veel bijzonders in het begin en mijn werk werd nog maar weinig beluisterd. Het begon pas echt te lopen met wat bootlegs die ik maakte; remixes van bekende platen die in de Top 40 stonden. Daarvoor maakte ik vrij harde EDM, maar ik besloot wat gas terug te

nemen met die bootlegs, want die haalden veel meer plays. Dat ben ik door gaan zetten, al was het eigenlijk niet helemaal wat ik wilde maken. Ik creëerde er een apart SoundCloudaccount voor, die veel beter aansloeg dan mijn future house en EDM! Het was dus logischer om daarmee door te gaan en ik noemde dat account dan ook weer snel Mike Williams. Ik draaide inmiddels wel al in wat clubs en op poppodia hier in de buurt.' Weet Mike nog waar hij eigenlijk als allereerste mocht draaien? 'Ja, dat weet ik zéker nog!', lacht hij. 'Dat was in Hilversum bij Smack, voor jongeren tussen de

PARTYSCENE.NL


MIKE WILLEMSEN Mike Williams' echte naam is Mike Willemsen, geboren op 27 november 1996 in Hilversum. Ook al is Mike dus nog maar 19 jaar oud, hij heeft al flink naam gemaakt in de dance-scene. Zijn track 'Sweet & Sour', die eerder dit jaar uitkwam, betekende zijn doorbraak en werd door heel veel dj's opgepikt. Op dat moment was de track nog een 'ID', waarvan niemand precies wist wie er achter zat. Dat was Mike dus! Mike ontvangt nu al veel support van grote namen als Tiësto, Martin Garrix en Oliver Heldens. Bovendien maakte hij een reclamecampagne met Sony voor Sony' High Power Audio-luidsprekers.

twaalf en vijftien jaar. Stond ik daar als 14-jarige. Super zenuwachtig natuurlijk! Mijn zusje was erbij om me te pushen, want ik durfde eigenlijk helemaal niet voor publiek te draaien. Maar het ging hartstikke goed, dus ik ging daarna al snel steeds meer draaien.' Spinnin' Records

Die bootlegs, dat duurde best een tijdje voor ze opgepikt werden. Die van Carly Rae Jespsen 'I Really Like You' haalde 3,3 miljoen plays! En ook de 'Blame'-bootleg van Calvin Harris deed het super. Toen meldden zich ineens allerlei agencies, bookers en een aantal platenlabels, waaronder Spinnin' Records. Het was

PARTYSCENE.NL

mijn droom om getekend te worden en dat gebeurde. Ik maakte mijn VWO af en besloot er daarna vol voor te gaan. Eerst werkte ik een paar maanden aan mijn producties, totdat ze echt on point waren. En toen kwam 'Sweet & Sour.' Binnen een dag stond het ruwe idee voor die track al. Dat stuurde ik aan Spinnin' en al gauw werd 'ie als ID gereleast; maar niemand wist van wie die plaat was!' Tiësto Ook Tiësto pikte dat dus op, die ID waarvan niemand wist wie er achter zat? 'Ja, inderdaad. Ik leerde hem al kennen tijdens het ADE vorig jaar. Echt een hele relaxte gast, we zaten een tijdje samen en praatten die avond over

van alles. Hij liet me ook wat tracks van hem horen. En hij was helemaal weg van 'Sweet & Sour'.' Tiësto brak natuurlijk al door eind jaren '90, toen Mike nog maar een paar jaar oud was. Kende hij eigenlijk veel van Tiësto's oude werk? 'Ja, dat is inderdaad echt vóór mijn tijd geweest, het werk waarmee hij echt bekend werd!', lacht Mike. 'Maar wat zo gaaf is, hij draait vaak sets van twee of drie uur en daarin speelt hij echt nog regelmatig die oude tracks. Dat is de oude Tiësto waar iedereen hem van kent en dat moet hij ook zeker blijven doen!' Op Ultra in Miami haalde Tiësto Mike bij hem op het podium. Hoe ging dat in zijn werk? 'We hadden samen inmiddels

17


MIKE'S FAVORIETE TRACKS Mike heeft veel goeie tracks van andere dj's die hem inspireerden om zelf ook door te gaan met produceren. 'Stellar' van Daddy's Groove is er zo eentje. 'Die vond ik te gek, ik draaide de track echt heel erg vaak. Qua melodie écht een kippenvelmomentje. Verder is er een track van een alter ego van Avicii, die productie heet 'Blessed' van Tom Hangs feat. Shermanology. De plaat zat ook onder een aftermovie van een feest waar ik draaide, dat was echt geweldig!'

die collab gemaakt die deze zomer is uitgekomen ('I Want To Be', red.) Het was de vraag hoe dat zou gaan lopen, of die überhaupt wel uit zou komen. De week voor Ultra hoorde ik "ja, we gaan het doen", en toen mocht ik dus inderdaad op Ultra mainstage naast Tiësto het podium op! Oliver (Heldens, red.) was ook backstage en hij stelde me gerust dat alles goed zou komen, maar het was natuurlijk enorm spannend om voor zó'n groot publiek te staan.' Zijn voorbeeld Avicii Elk talent

heeft zo zijn voorbeelden. Wie is of zijn dat bij Mike? 'Avicii!', zegt Mike vastbesloten. Toen ik begon met draaien en produceren, was hij natuurlijk helemaal hot en hij kwam met tracks waarbij je hoort dat hij zelf veel piano speelt. Dat was echt in mijn straatje, ik kon me er goed in vinden, die melodieuze stukken. Ik schrik er wel een beetje van dat hij al gaat stoppen. Je ziet wat dit wereldje met je kan doen, dus ik ben wel extra alert. Hij heeft voor zichzelf een soort eindpunt bereikt. Het is voor mij goed om te zien wat er allemaal gebeurt in de scene.

18

Tiësto geeft me ook veel tips, hij heeft zoveel ervaring. Daar ben ik wel blij mee.' Track-titels Het blijkt vaak nog

niet zo eenvoudig voor een dj of producer om een pakkende track-titel te verzinnen. Hoe zit dat bij Mike, want een flink aantal van de tracks die hij produceerde zijn instrumentaal. 'Dat is lastig!', zucht Mike lachend. 'Vaak laat ik ze aan mijn vrienden horen en vraag hen wat voor gevoel ze erbij hebben. Als je het zelf produceert, ben je er zo lang mee bezig, dan hoor je het soms zelf gewoon niet meer. 'Sweet & Sour', daar begon ik met de drop, toen de break van een andere track van me en dat matchte wel. Ik had een ander vocaaltje vlak voor de drop zitten. Martin Garrix draaide die versie altijd. Toen kwam een vriend van me met 'Sweet & Sour' omdat ik heel vaak Thais at, of sushi en dan vooral sweet en sour-chicken, haha! Zo is die titel gekomen, ik vond hem wel krachtig! Toen heb ik de vocal zelf ingesproken en helemaal veranderd.

'Ik at vaak Thais en sushi en toen verzon een vriend van me de titel 'Sweet & Sour!'

Vlog Samen met zijn zusje Michelle heeft Mike besloten om een serie op zijn YouTube-kanaal te zetten. Een soort reality-serie, maar dan verteld vanuit zijn zusje haar perspectief. 'Ze gaat mee naar boekingen en vertelt hoe die gaan, hoe de sfeer daar is, hoe het allemaal in zijn werk gaat, dat soort dingen. Ook als het een klote booking is.' Michelle, die ook dit interview van ons met Mike vastlegt, vult aan: 'Of in Amerika bijvoorbeeld… Mike is nog geen 21, dus moet hij na een optreden altijd meteen weg. Echt niet alles is perfect. Maar het moeten wel interessante dingen zijn die we vastleggen, zaken die je normaal niet ziet. Als hij doodmoe in zijn hotelkamer terugkomt en ergens van baalt, bijvoorbeeld. Vaak zijn die aftermovies van dj's echte feel-good filmpjes, maar het is niet zo dat het allemaal zo perfect gaat. Soms moeten er naderhand direct interviews gedaan worden, of zijn er andere verplichtingen en dat zien die 13-jarige gastjes die Mike's leven willen niet. Zaken als het regelen dat de pick-up wat later naar een festival moet, wanneer Mike nog wat langer

wil slapen omdat hij bekaf is, dat soort dingen.' Mike zelf: 'Precies. Het roept ook een soort spanning op, van wat zal er nu weer allemaal fout gaan, in plaats van alleen maar alle perfecte dingen.' Ook dit interview met Mike werd dus vastgelegd door zijn zusje, die al druk bezig is met haar producties voor Mike's vlogs. De serie vlogs zal binnenkort verschijnen op Mike's YouTubekanaal, dus hou dat vooral goed in de gaten de komende tijd. Rooskleurige toekomst

Het moge duidelijk zijn dat Mike Williams een geweldige toekomst te wachten staat in de dance-scene. In november wordt hij pas 20 en zoals hij ook zelf zegt, staat hij nog maar aan het begin van zijn carrière in de dance. 'Het was mijn droom om mijn school af te maken en dan getekend te worden. Dat is gebeurd en nu kan ik er echt vol voor gaan. Mijn droom komt dus uit!' We blijven Mike uiteraard op de voet volgen en zijn heel erg benieuwd naar zijn vlogs en zijn nieuwe tracks in de toekomst.

PARTYSCENE.NL


jbl.com/lifesaparty


dance

till you can’t dance no more!

De zomer is helaas weer ten einde, maar dat betekent niet dat jij als dance-liefhebber hoeft te balen. Integendeel zelfs, want het najaar heeft ook weer heel veel moois te bieden op dance-gebied. Oktober is namelijk dé maand waar iedereen die ook maar ‘iets’ met dance te maken heeft het hele jaar naar uitkijkt. Van woensdag 19 tot en met zondag 23 oktober is het immers weer tijd voor het Amsterdam Dance Event (ADE). Dance-fans uit de hele wereld zullen Amsterdam bezoeken om vijf dagen lang álles op het gebied van dance tot zich te nemen. Niet alleen dj's en producers, maar ook party-organisaties, labeleigenaren, journalisten en uiteraard heel veel (inter)nationale party people! Van feesten en festivals tot conferenties en van showcases tot de ADE playground: het ADE is er voor iedereen. TEKST THOMAS KEULEMANS

20

Het ADE gaat alweer zijn 22e jaar in, de allereerste keer dat het event georganiseerd werd was in 1995. Toen weliswaar nog niet onder de naam ADE, maar het evenement zoals dat in '95 werd gehouden bleek wel de voorloper te zijn van wat nu is uitgegroeid tot een van s’ werelds meest toonaangevende danceevenementen: het ADE. De eerste editie vond plaats als initiatief vanuit de stichting www.bumastemra.nl de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs en muziekuitgevers in Nederland. Het ADE was toen nog een behoorlijk besloten gebeuren, waarbij de nadruk vooral lag op enkele evenementen en conferenties, met een focus op de industrie zélf. Toch was het evenement direct al een groot succes, omdat het er in slaagde zowel de creatieve als de zakelijke kant van de dance-scene met elkaar te verenigen. Het belang hiervan werd dan ook al snel door de hele (elektronische) muziekbranche erkend. Of je nu een partij bent op het gebied van techniek en gear, of op het gebied van trends, kunst of natuurlijk muziek, het ADE mag je gewoon niet missen! Doordat die boodschap vanaf de beginjaren al zo succesvol werd uitgedragen, kon het ADE uitgroeien tot een evenement van onschatbare waarde voor de wereldwijde muziekindustrie - en niet in de laatste plaats voor de stad Amsterdam zelf.

Partyscene Magazine #15  

www.partyscene.nl

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you