Page 1


REGELMATIG ZUL JE DIT LOGO’TJE TEGENKOMEN. WAT DAT BETEKENT? SIMPEL: WAT JE LEEST IN ONS MAGAZINE KUN JE OOK VINDEN OP ONZE WEBSITE. DE FAVORIETE PLATEN VAN THE PARTYSQUAD? DIE VIND JE NATUURLIJK OOK IN EEN OVERZICHTELIJK RIJTJE OP ONZE WEBSITE EN WEL OP: WWW.PARTYSCENE.NL PARTYSCENE.NL

3

CLUBLIFE 4.2015


INHOUD

BEELD ESMEE BIEGSTRAATEN PARTYSCENE.NL

5

CLUBLIFE 4.2015


PARTYSCENE Misschien was het je al opgevallen: als je surft naar clublifemagazine.nl kom je nu op partyscene.nl terecht! Wat dit betekent? Simpel, dat je vanaf nu al onze online content kunt vinden op partyscene. nl. Voor jou als lezer verandert er dus niet heel veel, behalve dat je even partyscene.nl moet intypen!

CLUBLIFE ONTVANGEN?

Winter, de gezelligste tijd van het jaar

Nog maar net bijgekomen van een hele vette zomer vol zon, festivals en vakantie werden we

op de redactie van Clublife Magazine op scherp gezet: het nieuwe nummer komt er weer aan!

Clublife Magazine ‘nummer vier’ is ieder jaar weer bijzonder. Het is de tijd om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken. Wat heeft 2015 gebracht en wat gaat 2016 brengen?

Onze redactie geeft je tips voor de coolste feesten met en tussen kerst en oud en nieuw - en

geloof ons, dat zijn er nogal wat. Ook maken we de balans op samen met onze favoriete dj’s. Wat waren de hoogte (en diepte-)punten? En wat kunnen we verwachten? Dat kan! Zonder gedoe vier keer per jaar het leukste EDM magazine van de Benelux op de mat. Ga snel naar partyscene.nl/magazine Wil je iemand een abonnement cadeau geven, dan kan dat natuurlijk ook. Ga dan naar partyscene.nl/magazine/ abonnementcadeau Mocht je eerder verschenen edities willen nabestellen, ga dan naar partyscene.nl/magazine/ nabestellen

Daarnaast hebben we, zoals je van ons gewend bent, de coolste interviews voor je. Zo gingen

we voor 'Rewind' in gesprek met The Darkraver, die al jaren mee draait, maar nog lang niet aan ophouden denkt. De Talenten deze editie zijn het Spinnin’-duo Lucas & Steve; hoe gaan zij te

werk en hoe zijn ze eigenlijk bij ’s wereld grootste dance-label terechtgekomen? Verder spraken

we met The Partysquad (en die zijn Nederland echt niet vergeten hoor) en doken we de studio in met drum 'n bass helden van The Hard Way. Veelzijdig!

En o ja, laten we vooral de cover-artiest niet vergeten: Don Diablo! Een uitgebreid gesprek over zijn successen van afgelopen jaar, maar ook de schaduwkanten daarvan.

Tot slot doken we natuurlijk ook de diepte in, zoals voor ons achtergrondartikel ‘De hardstyle

scene anno 2016’. Er is de laatste jaren veel te doen geweest om het hardstyle genre. Hoe staan we er eigenlijk voor?

Een ramvol magazine dus. Wat ons betreft blijf je deze kerstvakantie lekker thuis, want daar heb

je een hele goede reden voor: de laatste Clublife Magazine van 2015. Wij wensen je in ieder geval fijne feestdagen en heel veel leesplezier. COPYRIGHT© CLIPBOARD PUBLISHING Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, gekopieerd of op andere wijze worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

CLUBLIFE 4.2015

6

Tot volgend jaar! WEBSITE partyscene.nl

f FACEBOOK facebook.com/clublifemag

l TWITTER @clublifemag

i INSTAGRAM instagram.com/clublifemag

g GOOGLE+ clublifemagazine.nl/google

EEN UITGAVE VAN CLIPBOARD PUBLISHING BV Delftweg 147 2289 BD Rijswijk Nederland Tel: +31(0)15 7600.700 info@clipboard-publishing.nl UITGEVER Linda Oenema linda@clipboard-publishing.nl CONCEPT EN IDEE Jascha Vink jascha@clipboard-publishing.nl EINDREDACTIE Lucas Boon REDACTIE Peter Güldenpfennig Maarten Jacobi Joni Hendrix Mark Hofman Dalindcy Koolhoven Thomas Kouveld Eveline Meijer Mark Moed +31(0)15 7600.707 press@clublifemagazine.nl AAN DIT NUMMER WERKTEN MEE Sasha Dijkhoff Gerard Henninger Robin van der Kooi Alex van Leeuwen Maartje van Osch Danielle Sienema Vladislav Solovov Wouter de Vink Nina van Zelst Anna Zhuravel MARKETING & PR Tim Beemer Giancarlo Idili Eline de Korte Dena Nysten marketing@clipboard-publishing.nl SOCIAL MEDIA Laila de Ruijter TRAFFIC MANAGER abc abc@clipboard-publishing.nl SALES Bart Arkesteijn Guido van Belle Manon van den Enden Mitchell Koymans Jascha Vink sales@clipboard-publishing.nl +31(0)15 7600.770 VORMGEVING Martijn Herremans Lloyd Troost Ron de Vos RETOUCHERING & NABEWERKING Gerard Henninger DRUKKERIJ Senefelder Misset, Doetinchem DISTRIBUTIE BENELUX Betapress BV, Gilze Imapress, Turnhout, België x YOUTUBE youtube.com/clublifemag

PARTYSCENE.NL

BEELD VLADISLAV SOLOVOV

WELKOM


DJ headphones made for the stage


Over Ons

PARTY BLOGGERS EN FOTOGRAFEN

Geen party blog zonder onze trouwe party bloggers en fotografen. Ontmoet enkele van de gezichten die meegewerkt hebben aan deze editie met mooie verslagen, waarover je meer leest op pagina 65!

Clublife Magazine wordt gemaakt door een team van enthousiaste redacteuren. Wij weten wat er speelt in ‘de scene’ en proberen hier zoveel mogelijk op in te spelen. Dit doen we door zelf de nodige feestjes te bezoeken en in gesprek te gaan met dj’s, labeleigenaren, organisatoren, noem maar op. Maar wie zijn eigenlijk de gezichten achter Clublife Magazine? We stellen ons team graag aan je voor.

Eveline Meijer Redacteur

DANIELLE SIENEMA

MAARTJE VAN OSCH

ANNA ZHURAVEL

IRIS DE WIT

ALEX VAN LEEUWEN

ROBIN VAN DER KOOI

SASHA DIJKHOFF

NINA VAN ZELST

WOUTER DE VINK

KIMIKO BOHLE

CELINE SCHOKKER

Eveline behoudt het overzicht op de redactie. Excel-sheets, schema’s, notulen, ze is er een kei in. Wie had nu ook al weer wanneer welke afspraak gemaakt? Eveline weet het. Maar ook voor een review of een diepte-interview draait zij haar hand niet om. Een echte all-rounder.

Mark Hofman Redacteur

Mark is gek op dance. Zo produceert hij in zijn vrije tijd zelf muziek en staat hij soms op feestjes live te draaien. Bij Clublife Magazine zit Mark bovenop het nieuws, hij zorgt er hiermee voor dat de website en social media altijd draaiende gehouden wordt en de redactie niets mist! Maar ook gaat hij graag de diepte in voor een review of interview.

Eline de Korte

Laia de Ruijter

Dalindcy Koolhoven Dena Nijsten

Laia is verantwoordelijk voor het monitoren van onze diverse social media kanalen.

Dalindcy is verantwoordelijk voor de fashion artikelen in Clublife Magazine en draagt daarnaast haar steentje bij aan het checken en redigeren van de artikelen.

Social Media en Communicatie Redacteur

Aanspreekpunt party bloggers en fotografen Dena is verantwoordelijk voor de party blogs en foto's die op onze website en social media kanalen verschijnen. Van accreditatie voor de vetste feestjes tot het contact leggen met organisaties; Dena regelt het!

Aanspreekpunt winacties

Bij Clublife Magazine valt er van alles te winnen. Tickets voor een feest, een gesigneerde editie van ons magazine of een meet & greet met de coolste dj's, het kan allemaal. Eline zorgt dat dit allemaal tot in de puntjes verzorgd wordt en houdt je altijd op de hoogte van de vetste winacties.

Lucas Boon Eindredacteur

Lucas is eindredacteur van Clublife Magazine, wat zoveel betekent dat hij lijn brengt in zowel het magazine als de website en verantwoordelijk is voor de inhoud. Daarnaast is ‘ie regelmatig in het weekend op stap naar een feest of festival om vervolgens daarvan verslag te doen voor Clublife Magazine. Lucas heeft een gezonde hekel aan dt-foutjes en (dubbel) checkt de stukken van zijn collega’s maar natuurlijk ook die van zichzelf!

CLUBLIFE 4.2015

8

Peter Güldenpfennig Redacteur

Peter is een echte kenner wanneer het op de dancescene aankomt. Welke artiest bij welk label onder contract staat of wanneer de eerste echte danceplaat uitkwam – Peter doet er graag een boekje over open. Daarnaast is hij gek op gear en techniek en alles wat daarmee te maken heeft.

PARTYSCENE.NL


Wij spreken ontzettend veel dj's en dat resulteert in gave interviews op onze website en natuurlijk in dit magazine. Wat hebben ze de afgelopen maanden uitgespookt? Een greep uit de mooiste artikelen online. De Clublife Rally rolt al ruim een half jaar lekker door, en bij #31 is 'ie aangekomen bij Tom & Jame, het duo dat onlangs nog door Hardwell en Dannic tot 'Breakthrough Artist' werd bestempeld. En wij spraken ze voor de Clublife Rally! Wat is het laatste feestje waar jullie als bezoeker zijn geweest? ‘Dat is even denken, haha. We draaien erg veel, we ‘bezoeken’ niet heel veel feestjes. De laatste was alweer begin deze zomer in Space op Ibiza. We moesten draaien op Ushuaïa, maar zijn de avond van tevoren naar Space gegaan om onze vriend Thomas Newson daar te zien draaien.’ Hoeveel hadden jullie gedronken? ‘Minder dan jullie waarschijnlijk op deze vraag zouden willen horen, haha. We zijn allebei nogal bierdrinkers, dus dat gaat er zeker in, maar het is bij wat biertjes gebleven die avond!’ Hoe is jullie kijk op de scene op dit moment? Wat kan er beter? ‘De scene is tof! Het is knokken tussen alle andere artiesten,

#31. CLUBLIFE RALLY

TOM & JAME

maar dat maakt je heel gemotiveerd. De Nederlandse housescene die we kennen van zeven á acht jaar terug, toen we zelf nog veel festivals en feesten bezochten, is wel erg veranderd qua publiek. Mensen mogen wel weer wat meer genieten van muziek en van elkaar. Oh, en settijden voor dj's zijn steeds vaker slechts een uur. Geef ons maar lekker die anderhalf uur hoor, haha!’ Welke dj’s vinden jullie tof? ‘Als we echt naar de dj kant kijken, dan vinden we Dannic erg goed. Niet lang geleden toevallig ook Freddy Moreira gezien. Hij draait wat eclectischer, erg vrouwvriendelijk. Maar hoe technisch die gast draait is wel heel vet om te zien.’ Welke track heeft jullie doen besluiten om dj te worden? ‘’Voodooz wats een track die ik (Tom) helemaal plat gedraaid heb toen ik net begon, heel wat jaren geleden. Nog steeds een hele gave track!’

MANDY JIROUX HAD EEN YOUTUBE SHOW SAMEN MET MILEY CIRUS

PARTYSCENE.NL

BLASTERJAXX (LIVE) UIT ELKAAR

Het zal je niet ontgaan zijn dat het populaire Nederlandse duo Blasterjaxx uit elkaar is. Wat, uit elkaar?! Nouja, wat betreft de live shows dan.

Idir (de ene helft van Blasterjaxx, links op de foto) kwam eind oktober met een verrassend statement op Facebook: het duo gaat uit elkaar. Althans, gedurende de liveshows. De dj begint zijn statement met: ‘I have not been feeling well for a while. And when I say a while I mean the better part of the last year.’ (..) ‘At first I was so caught up in the insanity of instantaneous success that I didn’t notice. I drank more, slept less, ate worse…’ Je voelt ‘m al aankomen: ‘Ultimately it was my manager who sat me down and made me take a good look at myself and my situation. We spoke about

physical and mental health and how much of that is still a taboo in our world. Pretty soon after I figured out that actually to be able to continue with Blasterjaxx I needed to step back and get off the road.’ Waar komt het op neer? Vanaf december zullen de shows van Blasterjaxx alleen nog bestaan uit Thom. Idir blijft (gelukkig) wel nog betrokken bij het produceren van de muziek in de studio. Thom laat tot slot op zijn beurt weten: ‘Everyone who knows us, knows how close we are. We really need this new set up to ensure the growing future for Blasterjaxx.’

DEZE ARTIKELEN ZIJN NATUURLIJK OOK TE VINDEN OP ONZE WEBSITE! PARTYSCENE.NL/HEADLINES

Op de redactie van Clublife Magazine worden we overladen met interviewaanvragen. Afgelopen oktober kwam er wel een hele bijzondere binnen: of we in gesprek wilden met Mandy Jiroux. Dat doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar het volgende houdt je aandacht er wel even bij. Mandy is danseres, dj, radiomaakster en zelfs YouTube-ster, zo werkte ze onder meer samen met Miley Cirus.

Je bent onder meer betrokken bij het Amerikaanse iHeart Radio – kun je daar iets meer over vertellen? ‘Tuurlijk! Ik was backstage correspondent voor hun concerten, dat was echt geweldig. Daarnaast doe ik wekelijks de iHeart’s Discover Page op Snapchat.’ We zijn natuurlijk ook benieuwd naar je link met Miley Cirus! ‘Ik heb ooit auditie gedaan als backup dancer voor Miley Cirus en die baan heb ik binnen gesleept. Samen hebben we twee world tours gedaan en zodoende zijn we vrienden geworden. We hebben zelfs een YouTube show gehad genaamd The Miley and Mandy Show.’ En daarnaast ben je ook nog eens actief als dj. ‘Ja, dat klopt. De afgelopen tijd lag mijn focus echter wat minder op het dj’en omdat ik druk was met het zingen en dansen.’ Wat vind je nu eigenlijk het allerleukste om te doen? ‘Hoewel ik zowel dansen als zingen als dj’en geweldig vind om te doen, kies ik toch voor het eerste. Ik ben er gek op; sinds mijn derde is het al mijn passie.’ Los daarvan zul je vast een mening hebben over de dancescene anno nu. ‘Ik ben helemaal verliefd op dance/edm. Ik word er gelukkig van. Mijn favorieten? Dat is lastig, maar dan ga ik toch voor Calvin Harris, DJ Snake, Love To en The Weeknd.’ En waar is Mandy Jiroux mee bezig over drie jaar? ‘Dan doe ik gewoon nog hetzelfde als nu. Zingen, dansen, performen en reizen – maar dan op een hoger niveau.’

9

CLUBLIFE 4.2015


CLUBLIFE ONLINE

Dagelijks praten we je online bij met de laatste nieuwtjes, coole interviews en scherpe reviews en columns. Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd op het wereldwijde web? Een selectie van onze beste artikelen.

SJRM DROPT EEN ‘HORNY BOUNCE’

SJRM die een nieuwe track uitbrengen? Dan blijft onze aandacht wel even hangen. En bij een track die een titel draagt als 'Horny Bounce' ook, overigens. Want hoe is dit precies tot stand gekomen? Sunnery James geeft ons een korte toelichting. 'We zaten in Los Angeles en waren eigenlijk een beetje zoekende naar wat we moesten doen in de studio. Ryan (Marciano, red.) kwam met een vette sample en ik ging er een beetje mee spelen in een sampler. Daar kwam het basisidee uit voort en daar is de hele track verder omheen gebouwd.' Verder nog nieuws? 'Zeker, we hebben een leuke remix voor Avicii gedaan, die komt er binnenkort aan. En in 2016 gaan we naast de wekelijkse radioshow naar nog meer steden over de hele wereld met ons concept Sexy By Nature.''

AFROJACK X CALL OF DUTY Eind oktober bracht Afrojack een nieuwe track plus video uit. Dit gebeurt wel vaker, maar ditmaal gooit hij het over een andere boeg. Voor 'Unstoppable' slaat Afrojack namelijk de handen ineen met de handen ineen met Activision, voor Call of Duty Black Ops III. Naar eigen zeggen is Afro al van jongs af aan een fervent gamer. 'Om mijn muziek te horen in de nieuwe Call Of Duty is als een jongensdroom die uitkomt.' Is Afrojack onstopbaar? Als we afgaan op het laatste nieuws omtrent de Rotterdammer wel. Hij stapte op bij zijn management, speelde het Amsterdam Music Festival plat en was zelfs aanwezig bij de MTV EMA's 2015. Er is altijd wat te doen rondom de Rotterdammer!

TWITTERBEEF: SKRILLEX VS DEADMAU5

Wanneer twee dj's ruzie maken op Twitter, dan kun je verwachten dat Deadmau5 erbij betrokken is. Ook bij onderstaande ruzie was de Canadese dj van de partij, het ging namelijk tussen hem en Skrillex. Fans van Skrillex stonden te kijken van zijn reactie tegenover Deadmau5, aangezien Skrillex normaal gesproken heel rustig blijft. De dj heeft in de afgelopen jaren veel kritiek te verduren gehad, maar is daar nooit op ingegaan. Hij staat bij zijn fans, en ook bij de media, bekend om zijn positieve instelling. Toch was Skrillex het deze keer echt goed zat en ging hij los tegen Deadmau5:

THE WEEKND WERKT SAMEN MET MAJOR LAZER

Major Lazer is niet alleen bezig met een deluxe album van Peace Is The Mission, de groep is ook druk bezig met een nieuw album. Music Is The Weapon is de titel en voor het album zat The Weeknd met niemand minder dan Diplo in de studio. The Weeknd bracht op 28 augustus van dit jaar zijn album Beauty Behind The Madness uit en op dat album stond een nummer dat voor zijn wereldwijde doorbraak zorgde. 'I Can't Feel My Face' werd een internationale hit en daarmee zette The Weeknd zichzelf volledig op de radar, en nu dus ook bij Major Lazer. Wij zijn benieuwd!

CLUBLIFE 4.2015

10

PARTYSCENE.NL


Vijftien jaar lang stond Carl Cox als resident dj te draaien in Space Ibiza, maar na volgend seizoen stopt de dj daarmee: 'Next year will be my last year at Space Ibiza, so please do not miss a single night if you can, very special line-ups for 15 weeks. Watch this space…'

ZEDD WIL GEEN LEEFTIJDSGRENS VOOR ZIJN SHOWS Een van de meest besproken problemen van de dance scene is toch wel de leeftijdsgrens, een probleem dat vooral in Amerika groot is. Steeds meer festivals kiezen ervoor om bezoekers binnen te laten die minimaal 21 jaar oud zijn, maar als het aan Zedd ligt is er geen leeftijdsgrens. 'To anyone complaining about 16 years olds being allowed to my shows... Think about how it felt when you were 16 and you weren't allowed in', zo laat de populaire dj weten via Twitter. De leeftijdsgrens heeft vooral te maken met het drinken van alcohol, in Amerika is het bijvoorbeeld verboden om te drinken onder je 21e. Het moge duidelijk zijn, als het aan Zedd ligt mag iedereen naar zijn shows komen. Helaas voor Zedd mag hij dat niet zelf bepalen, dat doet de Amerikaanse staat waar hij optreedt.

CARL COX NO MORE MISTER SPACE

De invloed van Carl Cox op de scene is sowieso groot, maar zijn invloed op Space Ibiza is al helemaal niet te missen. Maar volgens Carl zelf zit zijn taak er gewoon op: 'I’ll have been there for 15 years and I think I’ll have represented dance music at the highest level among anyone I know. I’d be quite happy to walk away from it and do something else.'

YELLOW CLAW TIMMERT LEKKER AAN DE WEG Het zal je niet ontgaan zijn dat Yellow Claw lekker bezig is - of in ieder geval hebben ze de laatste tijd niet stilgezeten. Op 20 november kwam hun album Blood For Mercy eindelijk uit, op Mad Decent. Featurings op de plaat luisteren naar namen als Ty Dolla $ign, Tiësto, Pusha T en Beenie Man - op z'n minst veelzijdig te noemen dus. Een week later, op 28 november, blies het trio het dak van de Amsterdamse Paradiso voor hun releaseparty. En als klap op de vuurpijl behaalde Yellow Claw eerder dit jaar een #76 positie (new-entry) in de DJ Top 100. Een mooi jaar dus! CLUBLIFEMAGAZINE.NL

UITERAARD KUN JE DE VOLLEDIGE ARTIKELEN VINDEN OP ONZE WEBSITE

11

CLUBLIFE 4.2015


OP STAP MET DE PARTY PEOPLE NIKKI NIKKI (20) (20)

Nikki is een echt feestbeest en heeft dan ook niet één favoriete party. 'Dreamvillage en We Are The Future tijdens ADE dit jaar staan toch echt wel bovenaan.' En een vet feest heeft natuurlijk een aantal ingrediënten nodig. 'Een goede party heeft goede muziek, vrolijke mensen en een geweldige sfeer. Het moet gewoon één groot feest zijn!' Die goede muziek, daar heeft Nikki wel een voorkeur voor. 'Ik hou vooral van trance en hardstyle', vertelt ze ons. Logisch dus dat ze ook volgend jaar naar een paar grote spelers uitkijkt: 'Ik heb heel veel zin in het Amsterdam Dance Event, maar dat duurt nog weer een jaar. Daarnaast kijk ik uit naar A State of Trance in februari en naar Tomorrowland.'

JELLE JELLE (18) (18)

Als fotograaf beleef je een feest anders dan de gemiddelde bezoeker, meent Jelle. 'Je kijkt op een andere manier om je heen. Je bent sowieso helder en nuchter, want je bent vaak gewoon aan het werk. Maar je bent ook constant gefocust en meer bezig met de show. Je wilt de vette momenten immers goed vastleggen.' Toch vindt Jelle het niet vervelend om een feest zo mee te maken. 'Het is leuk om het van een andere kant te zien.' Het liefst gaat deze fotograaf naar house- en hard-edmfeesten en hij heeft dan ook twee duidelijke favorieten. 'Wish Outdoor en Intense waren heel vet', zo vertelt hij ons. En ook volgend jaar is hij bij deze twee feesten te vinden. 'En Tomorrowland! Ik kon dit jaar geen kaartjes scoren, maar volgend jaar hopelijk wel!'

CLUBLIFE 4.2015

12

ANOUK ANOUK (21) (21)

'Een goed feest heeft een hoop mensen die lekker aan het dansen zijn. Ik kom wel eens op feesten waar niemand danst, en dat verpest de sfeer echt. Maar ook de aankleding doet veel voor de sfeer. Bijvoorbeeld ruimten waar je kunt chillen in zitzakken.' Anouk heeft dus een duidelijk beeld van een keiharde party. Maar voldeed haar all time favorite ZeeZout hier ook aan? 'Zeezout was echt heel vet! De muziek was heel goed. Er werden heel veel nieuwe tracks gedraaid die langzaam werden opgebouwd, waardoor het publiek nog meer los ging als de drop kwam.' Dansen, check. Goede sfeer, check. Nieuwe dingen, check. Een ontzettend goed feest in de ogen van Anouk dus! En ook in 2016 gaat deze partygirl waarschijnlijk weer naar veel vette party's, maar ze weet nog niet precies naar welke. 'Ik plan nooit zover vooruit', legt Anouk uit. 'Maar misschien zien jullie me nog bij Kriss Kross!'

TOP 10

DENISE (22) Denise is groot fan van Tomorrowland en dit is dan ook haar favoriete feest om naar toe te gaan. ‘Alles klopt daar gewoon’, vertelt ze enthousiast. ‘De hele sfeer is goed, er is een leuke aankleding en de line-up is altijd geweldig.’ Dit jaar ging ze dan ook niet voor het eerst naar Tomorrowland. ‘Ik ben er nu drie keer geweest. Ik zou het nooit willen missen, dus ik hoop dat ik volgend jaar ook een kaartje kan scoren. En anders spring ik wel over het hek ofzo’, lacht ze. Een feest is voor haar pas echt goed als er een goede line-up is. ‘Daar ga ik heel erg op af, dus dat is wel het belangrijkste op een feest voor mij. Maar alles moet ook goed op elkaar afgestemd zijn. Ik houd van goed geluid en toffe visuals.’ Volgend jaar gaat Denise logischerwijs weer naar Tomorrowland, maar er staan nog meer feesten op de planning. ‘Ik hou niet alleen van edm, maar ook van trance en techno. Dat zie je op Awakenings Festival en daar kijk ik dus ook weer erg naar uit. Daarnaast ga ik ieder jaar naar Ibiza en daar heb ik ook erg veel zin in!’

PARTYSCENE.NL


PARTY PEOPLE

Onze reporters en fotografen zijn ontzettende feestbeesten en zien meer feesten dan de gemiddelde party-liefhebber. Wij vroegen ons af van welk feest ze het meest genoten en waar we ze volgend jaar kunnen zien. De volgende party people zijn in 2016 in ieder geval ook weer van de partij! TEKST EVELINE MEIJER

NINA NINA (19) (19)

ALEX ALEX (31) (31)

JEROEN JEROEN (47) (47)

RONALD RONALD (29) (29)

'Tijdens Emporium in 2014 was de hele dag perfect', vertelt Nina over haar favoriete feest aller tijden. 'De stages waren mooi en het weer was goed. Het was ook mijn eerste keer Emporium, en ik heb de hele dag bij de hardstyle-stage gestaan. Het was echt heel vet.' Dat dit Nina's favoriete feest is, is dus ook niet zo gek. Alle juiste ingrediĂŤnten voor een ongelofelijke dag waren aanwezig en ze kon ook nog eens genieten van haar favoriete genre: hardstyle. Wat een feest zo goed maakt voor Nina? De sfeer! 'Dat je gemoedelijk bent naar elkaar en met vreemden praatjes kunt maken. Dat je je omdraait en samen met iemand kunt gaan dansen en springen.' Ook in 2016 staat er weer veel voor de boeg, zo vertelt Nina ons. 'Ik kijk heel erg uit naar Dominator. Ik ben nu twee keer geweest en het is elk jaar sterk verbeterd.'

Free Your Mind heeft wel een hele speciale setting: dit feest vindt plaats aan een strandje in Arnhem. 'Dat is mijn favoriete feest', zegt Jeroen. 'De sfeer was goed, de mensen waren gezellig en de locatie was heel leuk.' Jeroen zoekt tijdens een feest natuurlijk naar zijn favoriete genre: minimal en tech-house. Muziek is dan ook een van de belangrijkste dingen op een feest voor deze fotograaf. 'De line-up moet goed en spannend zijn. Je kunt wel naar alleen maar bekende dj's luisteren, maar de afwisseling maakt het interessant.' Maar ook de locatie is voor Jeroen belangrijk, en Free Your Mind heeft hier goed mee uitgepakt. Toch is het niet zeker dat Jeroen volgend jaar weer naar dit feest gaat. 'Ik heb nog geen idee waar ik in 2016 te vinden ben. Dat is nog afwachten.'

PARTYSCENE.NL

Waar veel van onze reporters en fotografen in de Benelux feesten, zoekt Alex het buiten onze grenzen. Zo was hij bij het Ultra Music Festival in Miami en dat is logischerwijs ook zijn all time favorite. 'De hele sfeer en beleving maken het ontzettend vet. Je staat tussen de wolkenkrabbers te feesten, het weer is geweldig, de mensen zijn gezellig en de muziek is fantastisch.' En die gezellige mensen maken het feest, vindt Alex. 'De sfeer moet goed zijn en dat voel je gewoon aan op een feest. Er zijn maar een paar party's per jaar waar alles klopt: de line-up, de mensen en de gehele sfeer.' Ultra Music Festival klinkt als een geweldige ervaring en het is dan ook niet raar dat Alex volgend jaar weer over de grens wil gaan voor een geweldig feest. 'Dat wordt weer Miami of een ander feest in het buitenland!'

'De gemiddelde leeftijd vind ik erg belangrijk op een feest', vertelt Ronald ons. Opvallend, want dat is niet iets wat de meeste mensen benoemen. Toch zit er een logische gedachte achter: 'Je hebt feesten waar heel veel zestien- en zeventienjarigen rondlopen. Het klinkt misschien vreemd, want ik ben nog maar 29, maar dan voel ik me toch oud.' Gelukkig is de leeftijd van de bezoekers niet het enige wat Ronald belangrijk vindt aan een feest. 'De line-up en de aankleding vind ik ook erg belangrijk.' Niet gek dat deze party fotograaf Tomorrowland en het AMF tot zijn favoriete feesten van dit jaar bestempelt. 'Tomorrowland was heel bijzonder. De sfeer was goed en de podia waren heel vet aangekleed. Bij AMF waren er heel veel vette dj's en ook hier was een goede sfeer.' Ronald kijkt dan ook uit naar Tomorrowland 2016, maar dat is niet het enige feest waar hij graag heen wil. 'Ik kijk echt uit naar The Flying Dutch, dat was dit jaar heel vet!'

13

CLUBLIFE 4.2015


SOCIAL QUOTES

Ken jij een dj die geen Twitter-, Facebook- of Instagramaccount heeft? Nee, wij ook niet. Vrijwel elke zichzelf respecterende artiest gebruikt de sociale media als uithangbord van zichzelf. Waar ben ik mee bezig? In welke stad treed ik op vanavond? Wanneer komt mijn nieuwe plaat uit? Nog nooit kwam je zo dichtbij je favoriete dj, je komt (bijna) alles te weten! TEKST MARK HOFMAN

HALLOW-SCENE

Op 31 oktober was het griezelen geblazen, want het was weer Halloween. Tijdens deze feestdag, die vooral in Amerika populair is, werden er vette en grote feesten georganiseerd. De dj's uit de scene wensten iedereen een fijne Halloween, maar dan wel op geheel eigen wijze.

DE TIEN GROOTSTE DJ'S ONLINE

Sommige dj's zijn het grootst op Facebook, anderen weer op Twitter. Een aantal van deze dj's worden meer bekeken op YouTube dan dat ze likes krijgen op Instagram, maar wie is nou echt de grootste? Wij zetten de tien meest populaire dj's op social media voor je op een rij.

9. ZEDD 10. MARTIN GARRIX

Martin Garrix is de nummer drie dj van de wereld en is ook op social media erg populair. Met meer dan 11 miljoen likes op Facebook en 2 miljoen volgers op Twitter staat hij op nummer tien.

CLUBLIFE 4.2015

14

Zedd kan terugkijken op een geweldig jaar en ook op social media blijft hij groeien. De Duitser heeft 6 miljoen likes op Facebook, bijna 3 miljoen volgers op Twitter en meer dan 2 miljoen abonnees op YouTube. Het totaalplaatje zet hem op een negende plek.

8. STEVE AOKI

In 2015 is hij uitgeroepen tot beste Amerikaanse dj en dat leverde Steve Aoki wat meer volgers en likes op. De teller op Facebook staat inmiddels op 7 miljoen likes en ook op Soundcloud en Twitter (beiden 3 miljoen volgers) is hij populair. Een achtste plek voor Aoki.

7. HARDWELL

In 2013 en 2014 was hij de nummer ĂŠĂŠn dj van de wereld en dat brengt wat fans met zich mee. Hardwell heeft bijna 8 miljoen likes op Facebook en zowel op Twitter als YouTube heeft hij bijna 3 miljoen volgers, genoeg voor een zevende plaats.

6. DAFT PUNK

De mannen van Daft Punk gaan al een tijdje mee en zijn nog steeds ontzettend populair. De producers met de wereldberoemde maskers zijn 13 miljoen keer geliked op Facebook en weten ook op YouTube 2 miljoen abonnees te winnen. Een zesde positie voor de gemaskerde mannen.

PARTYSCENE.NL


CHECK THIS OUT!

Dj's en producers gebruiken social media niet alleen voor de fun, maar ook om nieuwe tracks of albums aan te kondigen.

AXWELL & INGROSSO

TWITTER BEEF

Twitter is al jaren hét medium voor heerlijke discussies en ook onder de dj’s is het razend populair. Deadmau5 is een van de dj's die er graag aan meedoet, maar deze keer had hij er niks mee te maken. Nicky Romero klaagde op Twitter dat Hardwell zijn 8-bit image gekopieerd had en daar was Hardwell het niet mee eens.

De nieuwe track 'This Time' van Axwell /\ Ingrosso werd via social media aangekondigd.

MARTIN GARRIX

Martin Garrix geeft tijdens Oud en Nieuw een gig weg in Dubai, en ook dit werd via social media aangekondigd.

DON DIABLO V& TIËSTO

Don Diablo en Tiësto opende een remix contest van hun track 'Chemicals' en brachten dit zelf als eerste naar buiten via Instagram.

MAJOR LAZER

Diplo liet via Twitter weten dat er een deluxe versie van Peace is the Mission aankomt.

ROLLERCOASTER OLLIE

Wat krijg je als je Oliver Heldens in een achtbaan zet met een stijle afdaling? Een geweldige foto!

1.DAVID GUETTA 5. TIËSTO

De grootste Nederlandse dj op social media is Tiësto en hij staat op nummer vijf. Hij wordt op Twitter gevolgd door zo'n 4 miljoen volgers en op Facebook pakt hij meer dan 18 miljoen likes.

PARTYSCENE.NL

4. AVICII

Avicii blijft maar hits scoren en dat is voor de cijfertjes op social media wel lekker. De Zweed heeft 19 miljoen likes op Facebook en wordt massaal bekeken op YouTube met zo'n 8 miljoen abonnees, genoeg bereik voor een vierde plek.

3. CALVIN HARRIS

Calvin Harris scoort, relatief gezien, niet erg hoog op Facebook. Met 12 miljoen likes zou hij onder Daft Punk komen te staan, maar de 7 miljoen likes op Twitter en Soundcloud en ook de 6 miljoen abonnees op YouTube zorgen ervoor dat hij op de derde plek staat.

2. SKRILLEX

De grootste Amerikaanse dj op social media is natuurlijk Skrillex. De 6 miljoen volgers op Twitter en Soundcloud zijn natuurlijk wel aardig, maar zijn nummer twee positie heeft hij vooral aan Facebook te danken. Zijn pagina is meer dan 19 miljoen keer geliked.

Dat David Guetta op nummer één staat in deze lijst is geheel terecht want de Fransman is echt gigantisch op social media. Of het nu ligt aan de 10 miljoen abonnees op YouTube of aan de 19 miljoen volgers op Twitter, hij is de allergrootste. Hadden we al gezegd dat David meer dan 55 miljoen likes heeft op Facebook?

15

CLUBLIFE 4.2015


TERUGBLIK ADE

Amsterdam Dance Event 2015,

WE BLIKKEN TERUG!

ADEMUSICTALKS Afrojack is eerlijk tijdens de ADEMusicTalks: ' I really don't give a fuck about what people have to say '

TEKST LUCAS BOON FOTOGRAFIE JORRIT PUNTER RONALD VETH NICK GEUDENS JELLE SCHOENMAKERS

Het Amsterdam Dance Event 2015 mag gerust een succeseditie genoemd worden. Het ADE trok in 2015 een recordaantal van 365.000 bezoekers. Zaterdagnacht was het drukst, toen bezochten er 180.000 mensen een feest van het ADE. Algemeen directeur Richard Zijlma liet weten: 'We zullen altijd zoeken naar vernieuwing en naar wat we nog kunnen toevoegen. Zo zijn we wereldwijd de belangrijkste ontmoetingsplek geworden voor professionals uit alle mogelijke hoeken van de sector.' Clublife Magazine was uitgebreid aanwezig op het ADE 2015. Zo hebben we panels bijgewoond, artiesten ge誰nterviewd en natuurlijk heel veel gefeest. Uiteraard kun je op partyscene.nl alle artikelen terugvinden, maar in deze terugblik vind je alle hoogtepunten van Clublife Magazine @ ADE 2015! CLUBLIFE 4.2015

16

PARTYSCENE.NL


ADEMUSICTALKS EN OOK DE ADEMUSICTALKS VAN SKRILLEX WOONDEN WE BIJ!

SELFIE Martin Garrix kreeg tijdens zijn conferentie een telefoontje van zijn zus. Selfie!

Fans kwamen massaal af op Martin Garrix' eigen avond in de Heineken Music Hall.

PARTYSCENE.NL

17

CLUBLIFE 4.2015


TERUGBLIK ADE

Amsterdam Dance Event 2015,

365.000 BEZOEKERS UIT 85 VERSCHILLENDE LANDEN

SELFIE Onze fotograaf Jorrit samen met Martin Garrix op de foto.

AMSTERDAM DANCE EVENT 2015 1

Wanneer: 14 tot en met 18 oktober Waar: Amsterdam (van noord tot zuid en van buurtcafĂŠ tot voetbalstadion) Wie: iedereen die ook maar iets met dance van doen heeft Sinds: 1995

DE CIJFERS 20 jaar 5 dagen en nachten 140 venues 450 events 2.200 artiesten 365.000 bezoekers uit 85 verschillende landen

REVEALED

DRUKTE AAN DE DEUR VAN FELIX MERITIS

OOK ONLINE HEBBEN WE UITGEBREID STILGESTAAN BIJ HET AMSTERDAM DANCE EVENT. GA NAAR PARTYSCENE.NL/ADE15 VOOR ALLE ARTIKELEN!

Hardwell zit er ontspannen bij tijdens ADE: Revealed Recordings - 5 Year Anniversary - the Label Revealed.

PARTYSCENE.NL


ADVERTORIAL

Heb jij een back-up van je beste party selfies op Facebook?

Je kent het wel: je gaat een avondje stappen met je vrienden. Je komt de club binnen, bestelt een drankje… Selfie! Natuurlijk plaats je de foto direct door op Facebook of Instagram. Nu is het alleen nog wachten op alle likes en comments die (hopelijk) binnenstromen.

it onderzoek van Seagate blijkt dat 72% van de mensen hun foto's en video's als meest waardevolle digitale bezit beschouwen. En let op: maar slechts 27% van die mensen hebben een externe backupschijf. Facebook is vandaag zowat de grootste opslagplaats van foto's, maar de meeste gebruikers bewaren nergens anders een kopie van hun foto's. Er zijn meerdere redenen om een back-up van je foto’s op

sociale media te maken. Wat als je wil overstappen naar een andere website en een account moet veranderen of verwijderen? Of als je een kopie wil afdrukken of verzenden en niet direct bij je account op social media kunt? Je kunt niet meer bij je foto's als je je wachtwoord vergeet. Maar er is meer: de enorme datacenters waar jouw foto’s zijn opgeslagen zijn niet zo failproof als je misschien hoopt. Zelfs daar gebeuren soms ongelukken met een grote impact.

Je begrijpt het al, wij raden je aan een back-up van al je foto’s op sociale media te maken! Maar hoe gaat dit in zijn werk? We helpen je op weg. Back-up van Facebook-foto's:

• Klik op het accountmenu rechtsboven op de Facebook-pagina • Kies 'Accountinstellingen' • Klik op 'Een kopie downloaden' van je Facebook-gegevens • Klik op 'Mijn archief starten'

Back-up van Flickr-foto's:

Flickr heeft geen totale downloadfunctie maar verwijst naar een aantal tools voor back-up van andere bedrijven die beschikbaar zijn voor Windows en Mac. Hiermee kun je je foto's, albums en sets downloaden. Back-up van Picasa-foto's:

Als Picasa is geïnstalleerd op je computer, kun je hele albums van Picasa Web Albums downloaden om backups te maken. Klik op Acties > Downloaden naar Picasa. Klik in het volgende venster op Downloaden.

SEAGATE® BACKUP PLUS SLIM De makkelijkste manier om je hele digitale hebben en houden te beschermen en te delen volgens ons? De Seagate® Backup Plus Slim draagbare schijf. De platste draagbare HDD die er bestaat met 2 TB aan opslagruimte - gewoon perfect! En je kunt 'm overal mee naar toe nemen. Even de voordelen op een rijtje: • Elegant, stevig metalen ontwerp voor perfecte draagbaarheid • Met de Seagate Backupapp kun je direct vanaf je mobiele apparaten back-ups maken • Zowel voor pc als Mac En let op: bij aankoop van deze schijf krijg je er 200 GB gratis OneDrive cloudopslag bovenop! Ga voor meer informatie naar seagate.com.

PARTYSCENE.NL

19

CLUBLIFE 4.2015


DJ GEAR

NOVATION CIRCUIT

Wel geïnspireerd, maar geen studio voorhanden? Novation heeft wellicht de oplossing met Circuit, een drummachine en synthesizer in één, met ook een ingebouwde sequencer.

EEN ALLES-IN-ÉÉN-GROOVEBOX VOOR PRODUCERS ON THE GO TEKST PETER GÜLDENPFENNIG

De Circuit is vanaf half oktober verkrijgbaar en heeft een prijs van €339,-.

De Circuit heeft een 8 x 4-grid met aanraakgevoelige pads, voorzien van gekleurde leds. Bovenop vind je acht draaiknoppen om je geluid te tweaken. Dat geluid is afkomstig uit de ingebouwde synth, verdeeld over twee tracks en vier ingebouwde drumssynths verdeeld over vier tracks. Twee tracks zijn gereserveerd om je synth met de drums te sidechainen. Gaaf is dat de Circuit een geïntegreerde speaker heeft en werkt op zes AA-batterijen. Kortom, helemaal geschikt om

overal mee naar toe te nemen om muziek te kunnen maken of snel een muzikale schets te maken. De Circuit is ook goed te integreren in je studio dankzij de aanwezige MIDI in/out-poorten en usb-aansluiting. Wel jammer dat er geen ingebouwde accu in de Circuit zit, want om nu met AA-batterijen te moeten slepen is een negatief puntje. Toch zijn we enthousiast over een apparaat als dit: het maakt eigenlijk voor iedereen mogelijk om snel muziek te maken, waar je ook bent.

OP ZOEK NAAR EEN TOFFE ACAPELLA? HIER MOET JE ZIJN! Niets is zo vet als een eigen edit of mashup in je mix te gooien en het publiek helemaal los te zien gaan. Je moet dan echter wel weten waar je goede acapella’s vandaan haalt. Je kunt ze natuurlijk overal vandaan halen, maar een handigere plek hiervoor is voclr.it. Deze spiksplinternieuwe website verzamelt acapella’s binnen verschillende genres, gesorteerd op toonhoogte en bpm. Je meldt je simpelweg aan en je kunt meteen gaan graven tussen de acapella’s van (meestal) goede kwaliteit. Als gebruiker kun je ook commentaar geven op acapella’s of vragen om specifieke acapella’s op het forum. Als gratis gebruiker kun je naar hartelust downloaden, alleen kun je acapella’s niet vooraf beluisteren. Je kunt er ook voor kiezen om een

pro-account aan te maken voor twee pond per maand of vijftien pond per jaar. Enkele voordelen die je krijgt met een pro-account zijn een advertentievrije website en de mogelijkheid een collectie op te bouwen van jouw favoriete acapella’s. Wel plaatsen we kanttekeningen bij de legaliteit van deze site. Waar de acapella’s vandaan komen is niet precies duidelijk en ook als je een acapella gebruikt zul je toch echt zelf moeten zorgen dat je het recht hebt om deze te mogen gebruiken. Toch juichen we een initiatief als dit toe, want een centrale plek om toffe vocals vandaan te halen is natuurlijk altijd welkom! Check het zelf uit op voclr.it

DIT ZIJN DE BESTE HEADPHONES VAN BAX-SHOP en jij net als wij gek op muziek maar word je moeder, buurman of collega er helemaal gek van als je de volumeknop op standje elf zet? Dan moet je eens denken aan headphones van Bax-shop! Bax-shop is gespecialiseerd in muziekproducten. In hun online shop kun je meer dan 30.000 artikelen vinden. Van elektrische gitaren, tot de nieuwste tablets tot hippe headphones - je kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het! En volgens onze redactie zijn de volgende headphones het uitproberen meer dan waard:

CLUBLIFE 4.2015

20

AKG K167 AKG BY TIËSTO

BEYERDYNAMIC DT 1770 PRO

PIONEER HDJ-2000 MK2-K

Deze headphones zijn vernoemd naar De Tovenaar a.k.a. Tiësto - dan weet je dat je goed zit. AKG en Tiësto hebben deze headphones samen ontwikkeld, wat maakt dat het ontwerp, de constructie, de geluidskwaliteit, de geluidsdruk, het comfort én de afsluiting allemaal tiptop in orde zijn. En zo ziet Tiësto - en wij - dat graag.

De opvolger van de DT 1770 PRO. Met deze headphones ervaar je een excellente geluidsisolatie. Hij levert een enorme SPL en is voorzien van Tesla 2.0-drivers. En oja, je krijgt er ook nog eens een extra set lederen oorkussens bij. Kortom, een fantastische sound!

Dit is een speciale: de Pioneer HDJ-2000 heeft een update ondergaan, wat maakt dat deze headphones nu luistert naar de naam: MK2-K. Het geluid, de isolatie en het draagcomfort zijn sterk verbeterd. Hij wordt in een stevige hardcase en met een rechte én gekrulde kabel geleverd. Kwaliteit ten top dus!

GA VOOR MEER INFORMATIE NAAR WWW.BAX-SHOP.NL PARTYSCENE.NL

Clublife Magazine 4.2015  

www.partyscene.nl

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you