Page 1

131701

1

€ 4,95EDITIE 3.2015

1

ä ll110966

01503

1


~L·t«tëtët?


INHOUD

REGELMATIG ZUL JE DIT LOGO’TJE TEGENKOMEN. WAT DAT BETEKENT? SIMPEL: WAT JE LEEST IN ONS MAGAZINE, KUN JE OOK VINDEN OP ONZE WEBSITE. DE FAVORIETE PLATEN VAN OLIVER HELDENS? DIE KUN JE NATUURLIJK OOK EEN IN OVERZICHTELIJK SOUNDCLOUD-RIJTJE VINDEN OP ONZE WEBSITE. EN WEL OP: WWW.CLUBLIFEMAGAZINE.NL/READMORE


WELKOM

EEN UITGAVE VAN CLIPBOARD PUBLISHING BV Delftweg 147 2289 BD Rijswijk Nederland Tel: +31(0)15 7600.700 info@clipboard-publishing.nl UITGEVER Linda Oenema linda@clipboard-publishing.nl CONCEPT EN IDEE Jascha Vink jascha@clipboard-publishing.nl

Clublife ontvangen?

Dat kan! Zonder gedoe vier keer per jaar het leukste EDM magazine van de Benelux op de mat. Ga snel naar clublifemagazine.nl/abo Wil je iemand een abonnement cadeau geven, dan kan dat natuurlijk ook. Ga dan naar clublifemagazine.nl/cadeau Mocht je eerder verschenen edities willen nabestellen, ga dan naar clublifemagazine.nl/nabestellen

COPYRIGHT© CLIPBOARD PUBLISHING Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, gekopieerd of op andere wijze worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

CLUBLIFE 3.2015

6

Een volwaardige cultuur

EINDREDACTIE Lucas Boon REDACTIE Peter Güldenpfennig Joni Hendrix Mark Hofman Julian Huijbregts Dalindcy Koolhoven Thomas Kouveld Eveline Meijer +31(0)15 7600.707 press@clublifemagazine.nl

Het najaar is er! We geven toe, het gevloek is niet van de lucht hier op de redactie, want vaarwel zeggen tegen alweer een vet festivalseizoen valt niet mee. Maar met de kou komt ook veel moois. Zoals het Amsterdam Dance Event, waarbij onze hoofdstad vijf dagen lang verandert in het Mekka van de dance. Het maakt niet uit van welke muziek je houdt of dat je wel of juist niet een partyganger bent, ADE is er voor iedereen. Want naast de brute clubfeesten, grote stadion events en underground raves is er ook genoeg te beleven voor de cultuursnuivers onder ons. Tijdens ADE vinden er tigtal exposites plaats bestaande uit kunst, fotografie, installaties en multimedia projecten. Dit zijn geen extraatjes, maar een integraal deel van wat ADE ADE maakt. Dance is immers allang geen opkomende muziekstroming meer, maar een volwaardige cultuur met een enorme diversiteit aan uitingen. In deze editie van Clublife Magazine vind je alles over het grootste dance event ter wereld, met alle informatie die je nodig hebt om vijf dagen ADE succesvol door te komen. We zetten de beste en de meest unieke events voor je op een rij, geven je tips als je door wilt breken als dj of producer en laten ook de organisatie zelf aan het woord. Met Oliver Heldens, die deze editie onze cover siert, hebben we uren zitten praten. Hij timmert keihard aan de weg als producer en dj, maar ook als platenbaas. Hij heeft dit jaar tijdens ADE zelfs zijn eerste labelnight en weet ook nog onder het alter-ego HI-LO nieuwe muzikale paden te bewandelen. Natuurlijk zijn ook wij dit jaar net als voorgaande jaren uitgebreid aanwezig op het Amsterdam Dance Event. Alle dagen tref je onze redactie en party reporters over heel Amsterdam aan voor interviews on-the-spot, het laatste nieuws en andere toffe items. Verwacht ook weer veel give-aways en prijsvragen. Hou hiervoor onze social media kanalen in de gaten. En bookmark clublifemagazine.nl/ade15 om niets te missen. Geloof ons, je gaat het nodig hebben. Wordt dit de vetste, tofste en leukste ADE tot nu toe? Wij denken van wel in ieder geval. Veel leesplezier!

WEBSITE clublifemagazine.nl

f FACEBOOK facebook.com/clublifemag

l TWITTER @clublifemag

i INSTAGRAM instagram.com/clublifemag

g GOOGLE+ clublifemagazine.nl/google

AAN DIT NUMMER WERKTEN MEE Shirley van der Bilt Gerard Henninger Kim van den Heuvel Robin van der Kooi Denise van de Ree Cas Smit Vladislav Solovov Patrick van der Spoel Wouter de Vink Anna Zhuravel MARKETING & PR Tim Beemer Giancarlo Idili Charise Geluk Eline de Korte Dena Nysten marketing@clublifemagazine.nl TRAFFIC MANAGER Rowan Schaaf rowan@clipboard-publishing.nl SALES Bart Arkesteijn Guido van Belle Manon van den Enden Mitchell Koymans Jascha Vink sales@clipboard-publishing.nl +31(0)15 7600.770 VORMGEVING Martijn Herremans Lloyd Troost Ron de Vos RETOUCHERING & NABEWERKING Jeffrey Dirkse DRUKKERIJ Senefelder Misset, Doetinchem DISTRIBUTIE BENELUX Betapress BV, Gilze Betapress NV, Turnhout, België x YOUTUBE youtube.com/clublifemag

CLUBLIFEMAGAZINE.NL


Philips AS-PRO Profcssion.il DJ hNdphonM

PHILIPS


Over Ons

Clublife Magazine wordt gemaakt door JULIAN HUIJBREGTS THOMAS KOUVELD JONI HENDRIX DALINDCY KOOLHOVEN een team van enthousiaste redacteuren. Maar natuurlijk werken de andere redacteuren van Clipboard Publishing ook mee aan de totstandkoming van Clublife Magazine. Van interviews tot reviews tot eindredactie, Wij weten wat er speelt in ‘de scene’ en iedereen draagt zijn steentje bij. proberen hier zoveel mogelijk op in te spelen. Dit doen we door zelf de nodige feestjes te PARTY BLOGGERS EN FOTOGRAFEN Geen party blog zonder onze trouwe party bloggers en fotografen. Ontmoet enkele van bezoeken en in gesprek te gaan met dj’s, de gezichten die meegewerkt hebben aan deze editie met mooie verslagen, waarover je labeleigenaren, organisatoren, noem maar op. meer leest op pagina 73! Maar wie zijn eigenlijk de gezichten achter Clublife Magazine? We stellen ons team graag aan je voor.

Eveline Meijer

CAS SMIT

PATRICK VAN DER SPOEL

ANNA ZHURAVEL

WOUTER DE VINK

ROBIN VAN DER KOOI

SHIRLEY VAN DER BILT

DENISE VAN DE REE

KIM VAN DEN HEUVEL

Redacteur

Eveline behoudt het overzicht op de redactie. Excel-sheets, schema’s, notulen, ze is er een kei in. Wie had nu ook al weer wanneer welke afspraak gemaakt? Eveline weet het. Maar ook voor een review of een diepte-interview draait zij haar hand niet om. Een echte all-rounder.

Mark Hofman Redacteur

Mark is gek op dance. Zo produceert hij in zijn vrije tijd zelf muziek en staat hij soms op feestjes live te draaien. Bij Clublife Magazine zit Mark bovenop het nieuws, hij zorgt er hiermee voor dat de website en social media altijd draaiende gehouden worden en de redactie niets mist! Maar ook gaat hij graag de diepte in voor een review of interview.

Eline de Korte

Aanspreekpunt winacties

Bij Clublife Magazine valt er van alles te winnen. Tickets voor een feest, een gesigneerde editie van ons magazine of een meet & greet met de coolste dj's, het kan allemaal. Eline zorgt dat dit allemaal tot in de puntjes verzorgd wordt en houdt je altijd op de hoogte van de vetste winacties.

Lucas Boon Eindredacteur

Lucas is eindredacteur van Clublife Magazine, wat zoveel betekent dat hij lijn brengt in zowel het magazine als de website en verantwoordelijk is voor de inhoud. Daarnaast is ‘ie regelmatig in het weekend op stap naar een feest of festival om vervolgens daarvan verslag te doen voor Clublife Magazine. Lucas heeft een gezonde hekel aan dt-foutjes en (dubbel)checkt de stukken van zijn collega’s maar natuurlijk ook die van zichzelf!

CLUBLIFE 3.2015

8

Dena Nijsten

Aanspreekpunt party bloggers en fotografen

Naast interviews, reviews en nieuwsartikelen kun je bij Clublife Magazine voor de vetste party blogs terecht. Maar voordat een party blog op onze website verschijnt, moet er natuurlijk een hoop geregeld worden. Dena zorgt dat dit allemaal gebeurt. Van accreditatie voor de vetste feestjes tot het contact leggen met organisaties en eigen bloggers, Dena doet het allemaal en zorgt er voor dat Clublife Magazine op alle relevante plekken gerepresent wordt!

Peter Güldenpfennig Redacteur

Redacteur Peter is een echte kenner wanneer het op de dancescene aankomt. Welke artiest bij welk label onder contract staat of wanneer de eerste echte dance-plaat uitkwam – Peter doet er graag een boekje over open. Daarnaast is hij gek op gear en techniek en alles wat daarmee te maken heeft.

CLUBLIFEMAGAZINE.NL


SOCIAL QUOTES

Wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurd op het wereldwijde web? Wij zetten de mooiste tweets, Insta's, snapchats en memes voor je op een rijtje! Uiteraard is Clublife Magazine actief op Instagram. Komen er dj’s bij ons langs voor een interview? Insta-post. Zijn we aanwezig op de persdag van Amsterdam Music Festival? Insta-post. Check onze top 3:

DE LEUKSTE SNAPCHAT'S VAN DJ'S

AVICII VS. DEADMAU5 En ja hoor, Deadmau5 heeft weer

eens ruzie geschopt op Twitter. Deze keer ging de strijd tussen hem en Avicii, die begon met een grap van Deadmau5 tijdens Ultra 2014. Avicii sloeg nu terug met een meme op Instagram, gevolgd door een paar snappy opmerkingen van Deadmau5. De grote fans van deze heren hoeven zich echter geen zorgen te maken, Deadmau5 kondigde later aan dat de twee nu weer dikke vrienden zijn.

Termen als ‘edm’ en ‘meme’ gaan verrassend goed samen, blijkt na onze zoektocht op het internet. Een top 3:

Snapchat wordt steeds populairder en ook dj’s maken er gretig gebruik van. Ongegeneerd plaatsen ze foto’s en video’s van zichzelf, soms tot het hilarische aan toe. Wij zijn even op onderzoek uitgegaan en zetten de vijf dj’s die jij moet volgen even op een rijtje! CLUBLIFEMAGAZINE.NL

1. DILLON FRANCIS dillonfrancis. Als je even goed wilt lachen, dan moet je Dillon Francis volgen. Hij stuurt je grappige selfies, maar ook handige video's en kleine stukjes van nieuwe tracks.

2. CARNAGE djcarnage. Altijd al willen weten hoe de grote dj’s zelf een feestje bouwen? Carnage stuurt foto's de wereld in van zijn vette party's, zoals die met Tiësto en Dzeko & Torres tijdens Hakkasan Las Vegas.

3. TIËSTO tiesto. Tijs Verwest zit zoveel op Snapchat dat hij een gecertificeerde Snapchatter heeft ingehuurd. Hij deelt vooral video's van al zijn liveshows, zodat je het gevoel hebt dat je in het publiek staat.

4. AFROJACK realafrojack. Nieuwsgierig naar wat Afrojack allemaal uitvoert als hij op reis is? Previews van tracks horen die nog uit moeten komen? Hij deelt het met je!

5. BARE barestep. Deze producer uit Los Angeles deelt allerlei previes en teasers van zijn tracks en vraagt hierbij om feedback. Misschien krijg jij dus wel de kans om met hem te chatten!

9

CLUBLIFE 3.2015


CLUBLIFE ONLINE

Dagelijks praten we je online bij met de laatste nieuwtjes, coole interviews en scherpe reviews en columns. Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd op het wereldwijde web? Een selectie van onze beste artikelen.

IN HET WATER GEVALLEN

We hebben een prachtige zomer achter de rug, maar één weekend viel letterlijk en figuurlijk in het water en wel dat van 25 en 26 juli. Diverse festivals werden toen afgelast vanwege de 'code rood' die het KNMI had afgegeven. Onder meer het Amsterdamse Welcome To The Future was de dupe, maar de organisatie van het festival heeft daar een mooie oplossing op gevonden. 'Be prepared we have some party to catch up on', zo liet het festival via Facebook weten. WTTF verhuist daarom gewoon lekker naar de winter en wel naar 14 en 15 november in de Warehouse Elementenstraat. Stoer!

AVICII HEEFT HET TE DRUK Het is de schrik van iedere dj: net wanneer de beat zou moeten droppen, valt het geluid uit. Dit is wat Dimitri Vegas & Like Mike afgelopen zomer op Laundry Day overkwam. What happened? Dimitri en Mike stonden als afsluiter geprogrammeerd op de mainstage van 23:00 tot 00:00 uur. Door een technisch probleempje waren de broers genoodzaakt hun set drie minuten later te starten. Op zich geen probleem zou je denken, maar daar dacht CLUBLIFE 3.2015

10

de organisatie over. Toen DVLM om iets na twaalven wilden afsluiten met hun nieuwste hit ‘Higher Place’ werd de stekker er rücksichtslos uit getrokken. Dus geen sitdown, geen turnup, geen ’everybody fucking jump’, maar een echte anticlimax als je het ons vraagt. Een woordvoerder van het festival liet nog weten: 'We houden ons aan de afspraken die met de buurt en stad gemaakt zijn.' Lekker dan!

Het lijkt wel of de maand september vervloekt was voor Avicii. Voor het tweede jaar op rij zei hij al zijn optredens af voor de rest van het jaar. Vorig jaar deed de Zweedse edm artiest dit in verband met gezondheidsredenen. Dit jaar zegt Avicii de shows af omdat hij het het afgelopen jaar naar eigen zeggen te druk heeft gehad. De afgelopen maanden heeft Avicii ook veel opgetreden en dit is uiteindelijk te veel geworden voor de Zweed. Als gevolg van dit alles moet hij rust nemen voor de rest van het jaar.


CLUBLIFE ONLINE

BLASTERJAXX IS LEKKER BEZIG

HARDWELL OP HET WITTE DOEK

Een film over Hardwell, waarom was die er eigenlijk niet eerder? Dit is wat regisseur Robin Piree (die overigens in 2013 een documentaire over de #1 dj maakte) gedacht moet hebben. Tijdens het ADE is I Am Hardwell – Living the Dream te zien in de Nederlandse bioscopen. Hardwell zelf laat weten: ‘Sinds ik in 2013 ben verkozen tot #1 dj van de wereld, is mijn leven één grote rollercoaster geweest. De verwachtingen werden steeds groter en ik had het gevoel dat de lat daarmee ook continu hoger gelegd moest worden.’

Het populaire dj-duo Blasterjaxx zette begin september hun eigen label op: Maxximize Records. Gefeliciteerd mannen!

IT'S ALL ABOUT THE MONEY

Zoals elk jaar deed Forbes ook dit jaar uit de doeken wie de best betaalde dj ter wereld is. De meeste namen in de lijst zal niemand verbazen. Na Calvin Harris ($66 miljoen), volgen David Guetta ($37 miljoen) en Tiësto ($36 miljoen). De nieuwkomer in de lijst is natuurlijk Martin Garrix, hij is de jongste best betaalde dj ter wereld. Met 17 miljoen dollar aan verdiende inkomsten staat hij op een gedeelde achtste plek met Zedd.

MYSTERYLAND GAAT LEKKER

Twee dagen, een camping, de vetste dj's en het hele weekend stralende zon, dat is hoe we Mysteryland 2015 het beste kunnen omschrijven. En oh ja, die Q-dance stage had ook echt onze harten veroverd. Overigens zijn wij niet de enigen die die mening hebben, in totaal trok het festival 90 duizend (!) bezoekers.

UITERAARD KUN JE DE VOLLEDIGE ARTIKELEN VINDEN OP ONZE WEBSITE WWW.CLUBLIFEMAGAZINE.NL

‘NEWS’, zo noemde Martin Garrix het op zijn diverse social media kanalen – en dat is misschien wel de meest treffende omschrijving. Inderdaad, afgaand op Martijn's Facebookaccount is hij vertrokken bij 's wereld grootste dance-label. ‘It is correct that I recently nullified/terminated agreements with CLUBLIFEMAGAZINE.NL

Spinnin’ Records. There was a difference of opinion between us regarding the reasonableness of the agreements’, zo liet hij weten. En: ‘I am working on new tracks and have an exciting new project so hopefully I can share good news with you during Amsterdam Dance Event.’ Uiteraard liet een paar dagen later Spinnin'-ceo Eelko van Kooten ook van zich horen: 'De afgelopen maanden hebben wij,

juist vanwege zijn unieke succes, met Martijn en zijn mensen gesproken over aanpassing van de huidige, nog voortdurende overeenkomsten. Wij waren zonder meer bereid om Martijn tegemoet te komen in zijn wensen en de huidige overeenkomsten in zijn voordeel open te breken. Toch is door Martijn besloten de samenwerking met ons eenzijdig en per direct te beëindigen.' 11

CLUBLIFE 3.2015


TOP 10

Matthew Koma is in de Benelux mischien niet heel bekend, wel vliegt hij de hele wereld over en heeft hij samengewerkt met de groten der aarden. Zo stond hij op Coachella, Ultra Music Festival en EDC Las Vegas en werkte hij samen met onder andere Zedd, Hardwell en Alesso. Wij zijn dus wel benieuwd naar Matthews favoriete platen van dit moment!

01

06

JAI WOLF 'INDIAN SUMMER'

MARTIN SOLVEIG 'PLUS 1'

FOREIGN FAMILY COLLECTIVE

SPINNIN’ DEEP

'Dit nummer is als een film en brengt een enorme emotie en eerlijkheid met zich mee en dat zonder het gebruik van woorden.’

'Ik ben gek op alles wat Martin doet, ik krijg er altijd een glimlach van op mijn gezicht. Hij is zo energiek en hij maakt de coolste video's. Daarbij danst hij nog eens tijdens zijn shows. En die snor. Fuck.'

02

GOLDEN COAST 'BREAK MY FALL'

07

[FREE DOWNLOAD]

MICHAEL BRUN X ROY ENGLISH 'TONGUE TIED JULY'

'Ik ben gek op deze feel en ben zeer benieuwd naar wat Golden Coast hierna allemaal gaat doen. Volgens mij zit er iets heel speciaals aan te komen.'

COCONUT RECORDS

'Mooi om te zien waar Michael ons allemaal mee naartoe neemt met zijn sound.'

03

BODY LANGUAGE 'WELL ABSOLUTELY'

08

LAVISH HABITS

'Gewoon luisteren... Je zult versteld staan.'

LITTLE BOOTS 'NO PRESSURE'

(VICETONE REMIX) DIM MAK RECORDS

04

'Prachtige stem en een geslaagde remix van het origineel.'

MIDOCA 'LOST AND FOUND' FT. CAL ZAFIRO

09

[FREE DOWNLOAD]

'Dit is weer eens een voorbeeld van een producer die echt de tijd neemt om zijn eigen identiteit te vinden. Dit nummer geeft mooi weer waar Midoca ons allemaal mee naartoe neemt, hij is zeer succesvol in het creëren van een inspirerend geluid.'

05

NEVER SAY DIE RECORDS

'De hele ep is super, maar 'Neo Tokyo' in het bijzonder is echt hét nummer.'

10

PRINCE FOX 'WAIT UNTIL TOMORROW'

FLUX PAVILLION 'I GOT SOMETHING'

'Ik ben gewoon gek op deze track en de energie en vibe die het met zich meebrengt.'

‘Deze track is insane!’

[SELF RELEASED]

CLUBLIFE 3.2015

MUST DIE 'NEO TOKYO'

12

CIRCUS RECORDS

CLUBLIFEMAGAZINE.NL


CONVERSE

CONVERSE

RUBBER TRACKS IS HELEMAAL TERUG

Converse ken je natuurlijk al lang. Iedereen heeft wel een paar van die tijdloze (en supercoole) All Stars-sneakers in zijn of haar kast staan. Maar was je ook al bekend met Converse Rubber Tracks? Nog niet? Lees dan even verder.

CONVERSE RUBBER TRACKS @ ADE - 16 oktober 2015 - 17:00 - 21:00 - Posthoornkerk - Haarlemmerstraat 124 – 126 - Amsterdam

n de maand september kon je je opgeven voor ‘free recording time’ in de state-of-the-art studio van de Amsterdam Recording Company op het Java-eiland in Amsterdam. De pop-up studio is geopend van 7 tot en met 16 oktober, inderdaad dus ook halverwege het Amsterdam Dance Event. Tien lokale opkomende artiesten, geselecteerd door onder andere Red Light Radio, krijgen de mogelijkheid hun muziek hier op te nemen onder begeleiding van Al O’Connell, producer van onder meer Mark Ronson, Bruno Mars en Duran Duran. Professionele

CLUBLIFEMAGAZINE.NL

studio, professionele begeleiding, alles. Hoe cool! Dit alles wordt afgesloten met Rubber Tracks Live op vrijdag 16 oktober, waarbij Amerikaanse electronic music producer Machinedrum een artiest uit de Converse Rubber Tracks studio kiest die hem zal supporten tijdens het concert. En jij kan hierbij zijn! Ga naar converse-music.com voor meer informatie. Sample Library: panel tijdens ADE

Maar dat is nog niet alles. Converse heeft begin dit jaar Sample Library gelanceerd: een gigantische online

bibliotheek met meer dan 20.000 gratis beschikbare samples. Deze samples zijn opgenomen in Rubber Tracks studio’s door topmuzikanten over heel de wereld. En het mooie is: voor het live concert met Machinedrum zal tijdens een panel op het ADE Converse Rubber Tracks nieuwe Sample Library-producten lanceren. Het panel zal zowel de rol van sampling in de hedendaagse muziek bespreken, als exclusieve tracks en productietechnieken door Machinedrum en Midland presenteren.’ Dus, ben jij een producer in hart en nieren? Zorg dan dat je hierbij bent!

OVER CONVERSE RUBBER TRACKS Converse Rubber Tracks is een muzikaal platform ontwikkeld om opkomende artiesten te ondersteunen in het creatieve process. Sinds de eerste studio werd geopend in Brooklyn in 2011 hebben al meer dan negenhonderd artiesten de mogelijkheid gekregen om kosteloos hun eigen muziek op te nemen in de Rubber Tracks studio’s onder begeleiding van een team van ervaren technici. Nu ook uitgebreid met Rubber Tracks Live en Sample Library is het programma inmiddels actief in steden zoals Los Angeles, Berlijn, London, Beijing, en sinds 2013 dus ook in Amsterdam.

13

CLUBLIFE 3.2015


Eigenlijk is oktober maar een saaie maand. Zomer net afgelopen, scholen weer begonnen, dagen worden steeds korter… Maar er schijnt één groot lichtpunt aan de horizon: het Amsterdam Dance Event. In het kort: alle dance-liefhebbers van over de hele wereld komen in de week van woensdag 14 tot en met zondag 18 oktober tezamen in Amsterdam. En als wij zeggen ‘alle’, dan bedoelen we dat ook: dj’s, organisatoren, labeleigenaren, journalisten en natuurlijk heel veel party animals weten in die ene week hun weg te vinden naar de hoofdstad van Nederland. CLUBLIFE 3.2015

14

CLUBLIFEMAGAZINE.NL


Natuurlijk, op ADE kun je vijf nachten lang volledig uit je plaat gaan. Je kunt rustig beginnen in de kroeg op het Leidseplein, vervolgens je favoriete dj checken in Paradiso om daarna nog een afterparty mee te pakken in Studio 80 – om maar wat te noemen. Maar ook als je geen nachtvlinder bent kun je evengoed los gaan op het Amsterdam Dance Event. Je kunt er netwerken, workshops volgen, lezingen bijwonen, de laatste dj-gear checken… Kortom, mid oktober is Amsterdam het domein voor iedereen die de dance-scene een warm hart toedraagt. Er is tijdens ADE zoveel to doen en zoveel te zien, dat het onverstandig is om onvoorbereid op pad te gaan. Dat is dan ook direct de reden dat wij in samenwerking met het Amsterdam Dance Event deze special hebben geschreven. We maken je hiermee wegwijs door de vetste week van het jaar. We blikken terug op twintig jaar ADE, spreken met dj’s, organisatoren en party people, en we lichten uitgebreid het programma voor je uit. Veel leesplezier!

AMSTERDAM DANCE EVENT Wanneer | woensdag 14 tot en met zondag 18 oktober 2015 Waar | Amsterdam (van noord tot zuid en van buurtcafé tot voetbalstadion) Wie | iedereen die ook maar iets met dance te maken heeft Programma | Festival, Playground en Conference Sinds | 1995 CLUBLIFEMAGAZINE.NL

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET ALLERLAATSTE ADE-NIEUWS? SCAN DE QR-CODE EN JE KRIJGT AUTOMATISCH ALLE ADE-RELATED CONTENT OP JE SMARTPHONE OF TABLET!

15

CLUBLIFE 3.2015


STUKJE GESCHIEDENIS

Waar anno 2015 de derde week van oktober de hoofdstad geel en zwart ziet van de ADElogo's, werd het in 1995 wat kleiner aangepakt. Niet zo gek ook, want in dat jaar hadden nog maar weinig mensen van een term als 'ADE' gehoord. Het startsein vond plaats in cultureel centrum De Balie, waar zo ongeveer 300 overwegend Nederlandse 'dance-professionals' zich verzamelden en in totaal traden er dertig artiesten op in slechts drie clubs: Paradiso, Melkweg en Escape. Zet daar 2.200 artiesten en 140 venues in het jaar 2015 tegenover en je begrijpt hoe hard het is gegaan in de afgelopen twintig jaar.

Hoe zag het Amsterdam Dance Event er uit in 1995? Welke onderdelen zijn er eigenlijk? Komt jouw favoriete dj wel draaien (hoogstwaarschijnlijk wel)? We praten je bij! CLUBLIFE 3.2015

16

CLUBLIFEMAGAZINE.NL


EEN GREEP UIT DE ARTIESTEN DIE KOMEN DRAAIEN

ONDERDELEN

Zoals we al schreven kun je op ADE veel méér doen dan alleen (hele vette) party’s bezoeken. Om je enigszins wegwijs te maken in deze wirwar van activiteiten heeft de organisatie ervoor gekozen het immense evenement onder te verdelen in drie onderdelen: ADE Festival, ADE Playground, ADE Conference.

ADE CONFERENCE

En om het nog overzichtelijker (of ingewikkelder zo je wil) te maken is de ADE Conference weer onderverdeeld in: ADE Pro ADE Beamlab ADE Beats ADE Dance & Brands ADE Green ADE Next ADE Sound Lab ADE University Hard Dance Event Op de volgende pagina’s vind je de vetste events per onderdeel verzameld!

CLUBLIFEMAGAZINE.NL

ADE FESTIVAL

ADE Festival is het kloppende hart van ADE. Onder deze noemer verzamelen dj's, labels en evenementenorganisaties zich om jou te laten zien wat zij het beste doen: het organiseren van hele, HELE vette party's. Van showcases tot meerdaagse festivals binnen elk denkbaar genre, ADE Festival biedt iedereen wat.

ADE PLAYGROUND

De ADE Playground – de naam zegt het al – kun je zien als één grote speeltuin. Wat dat inhoudt? Pop-up stores, exposities, (film) tentoonstellingen – noem maar op! De business part zeg maar, maar dan op een leuke manier. De ideale manier dus om meer op te steken van het prachtige genre dance!

ADAM BEYER ADRIATIQUE AGORIA ALESSO ARMIN VAN BUUREN ART DEPARTMENT AXWELL ^ INGROSSO BLACK COFFEE BORIS WERNER CARL COX CLEAVAGE CHRIS LIEBING DAVE CLARKE DAVID GUETTA DE SLUWE VOS DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE DJ RUSH DJ SNEAK DUBFIRE GEORGE FITZGERALD GREEN VELVET GUTI HARDWELL HENRIK SCHWARZ HOT SINCE 82 IDA ENGBERG JEFF MILLS JORIS VOORN JOSEPH CAPRIATI KOLLEKTIV TURMSTRASSE KRAAK & SMAAK LEN FAKI MARCEL FENGLER MARKUS SCHULZ MARTIN GARRIX MONIKA KRUSE NICKY ROMERO NINA KRAVIZ NOISIA OLIVER HELDENS PAN-POT PAUL OAKENFOLD RICARDO VILLALOBOS RICHIE HAWTIN ROBERT HOOD ROD SHOWTEK SPEEDY J THE GASLAMP KILLER THE MARTINEZ BROTHERS TIËSTO YELLOW CLAW 17

CLUBLIFE 3.2015


DE CIJFERS! 20 JAAR 5 DAGEN EN NACHTEN 140 VENUES 450 EVENTS 2.200 ARTIESTEN 365.000 BEZOEKERS UIT 85 VERSCHILLENDE LANDEN

FACTS & FIGURES

AANTAL BEZOEKERS FESTIVAL

AANTAL BEZOEKERS PLAYGROUND & CONFERENCE

Het Amsterdam Dance Event heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt.

En ook de Playground en Conference hebben flink aan populariteit gewonnen.

CLUBLIFE 3.2015

18

CLUBLIFEMAGAZINE.NL


FESTIVAL

op ade voel je je als liefhebber van dance helemaal thuis. of je nu gaat voor keiharde raw, stevige big room of strakke deephouse, het komt allemaal voorbij tijdens ade festival. het toffe is ook dat de locaties ontzettend veelzijdig zijn. intieme clubs, grote zalen, unieke buitenlocaties en pop-up stores: Er is overal wel wat te beleven!

Voor de liefhebbers van groot

Amsterdam Music Festival Je kunt er lang of kort over praten, maar vast staat dat de line-up van Amsterdam Music Festival (AMF) extreem is. Er is geen naam die ontbreekt in deze indrukwekkende lijst (oké, misschien één of twee namen die de lijst onsterfelijk zouden maken). En nog meer goed nieuws: het festival duurt niet één, maar twee dagen. Op vrijdag 16 oktober wordt ook nog eens de nummer 1-dj ter wereld bekendgemaakt. Tickets kunnen per dag of als weekend-ticket aangeschaft worden. AMF is het grootste festival om een week ADE met de hardste knal af te sluiten.

Wanneer | vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober Waar | Amsterdam ArenA Line-up | Alesso, Armin van Buuren, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Snake, Hardwell, Klingande, Martin Garrix, Oliver Heldens, Robin Schulz, Showtek, Tiësto, Vicetone, Yellow Claw Tickets | vanaf €52,50 + fee

Techno van Detroit tot Amsterdam

909 5 year anniversary: Jeff Mills presents Time Tunnel Voor hun vijfjarig jubileum heeft een van de tofste techno-events in Nederland niemand minder dan Underground Resistance-legende Jeff Mills weten te strikken. Deze exclusieve show is nooit eerder vertoond in Nederland. Jeff Mills

Als je voor hard gaat

neemt je mee naar het verleden, heden en toekomst met muziek zoals deze door the man himself geïnterpreteerd wordt. Kenners weten allang natuurlijk, hier moet je bij zijn.

I Am Hardstyle

Wanneer | vrijdag 16 oktober Waar | Warehouse 22 Line-up | Jeff Mills Tickets | € 17,50 + fee

Naast de toffe HDE-conferentie op donderdag 15 oktober is er muzikaal ook genoeg steviger werk aanwezig op ADE. En wie kan een goede hardstyle-avond beter invulling geven dan Brennan Heart? Op het moment van schrijven is de line-up nog niet bekend. Maar aangezien Brennan Heart de handen ineen heeft geslagen met Q-dance en Platinum Agency zit dat ongetwijfeld goed met deze allereerste editie van I Am Hardstyle. En ja, jij bent ook hardstyle, dus kom gerust langs in de Heineken Music Hall op zaterdag 17 oktober. Wanneer | zaterdag 17 oktober Waar | Heineken Music Hall Line-up | Brennan Heart, Audiotricz, Code Black, Digital Punk, Endymion, Luna en meer Tickets | €€49,50 + fee

CLUBLIFE 3.2015

20

CLUBLIFEMAGAZINE.NL

Clublife Magazine 3.2015  

www.partyscene.nl

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you