Page 1

VAN NUL TOT NU

25 JAAR DANCE NEDERLAND & BELGIË Pagina 16

IBIZA MAGIC

Celebrate life, love and friendship!

GADGETS

Survivallen in het festivalseizoen Pagina 53

Pagina 22

PARTY-REPORT

E I L L U J T ‘IK LAADAN OOK DANSEN’ HOE

DEFQON.1

THE GATHERING OF THE TRIBES OP WEEKEND WARRIORS Pagina 72

Pagina 60

JULIAN JORDAN

Niet drinken, wel draaien

SERATO VS TRAKTOR

Pagina 32

Clash of the titans

CLUBLIFEMAGAZINE.NL

FACEBOOK.COM/CLUBLIFEMAG

@CLUBLIFEMAG

BP CLUBLIFE MAGAZINE is een uitgave van Clipboard Publishing

PARTIES MUSIC FASHION LIFESTYLE GAMES GEAR GADGETS MOBILE

€ 6,95 EDITEI 2. 2013

Pagina 44


Inhoud

32 Sander van Doorn

10 jaar geleden begon de carriére van Sander van Doorn. We hebben met hem gesproken over het verleden en het heden, over de herkenbare “Sander van Doorn-sound”, over de jonge garde en nog veel meer!

‘ Ik krijg jullie hoe dan ook aan het dansen’

48 BN’ers draaien door

Johnny de Mol en Fady Ferraye zijn vanaf de dag dat ze elkaar ontmoetten twee handen op een buik. We spraken onder andere met ze over de eerste ontmoeting tussen de twee dj’s en de maandelijkse draaiavond Hurly Burly in ClubNL.

16 25 jaar dance in Nederland en België

Een hype die is gebleven. Dance staat als een huis. Dit jaar vieren we het jubileum van het genre dat de muziek voor altijd zou veranderen. We blikken terug met een overzicht.

14 Fashion

Doe inspiratie op met deze opvallende essentiële accessoires voor feestgangers!

72  Party report Defcon.1 Wij waren een van de Weekend Warriors op Defqon.1. Een verslag van ‘The Gathering of The Tribes’!

58 OldSchool: Frank de Wulf

Met The B-sides zette hij zich internationaal op de kaart, maar Frank heeft nog veel meer gedaan. We spraken met hem over toen en nu.

42 Pioneer XDJ-R1

De nieuwe hardware van Pioneer wordt aan een uitvoerige test onderworpen. Slaagt het merk erin haar naam op dj-gebied hoog te houden?

3


Inhoud

60 Julian Jordan

Door MTV uitgeroepen tot ‘artist to watch’, en niet zonder reden. Met een platencontract op zak en enkele sterke samenwerkingen is Julian Jordan bezig zichzelf flink op de kaart te zetten.

68 Clubreport

Elk nummer bezoeken we een club en laten we jou weten waar je moet zijn. Dit keer: La Rocca in het Belgische Lier.

‘Ik houd er niet van om te maken wat er al is’

64 Cocktails en shots Of je nu een Long Island Ice Tea prefereert of liever voor de Stracciatella Shot gaat, cocktails doen het goed vandaag de dag. We geven je alle ins en outs om deze zomer goed voor de dag te komen met een cocktail!

55 AppMachine

Je eigen app als dj of producer? Wij bekeken enkele apps gemaakt met AppMachine.

58 Mobile

Je favoriete beats luister je voortaan streaming. Wij leggen je uit hoe je dat regelt.

52 Gear & gadgets

Een verzameling met de tofste wannahaves van dit moment.

Verder

6 WELKOM 8 ONLINE 9 DJ NIEUWS 12 FASHION 38 TOP 10 TRACKS 76 PARTY AGENDA

5


Beaches, bikini’s en beats: het is weer zomer! Dat betekent festivals afgaan en party-hoppen tot de zon op komt, ongeacht je wel of geen vakantie hebt. In de lage landen regent het nog wel eens, maar laten we niet te hard klagen; je hebt goed weer ook zelf in de hand. Neem nu Clublife HQ. Hier schijnt altijd de zon. Sterker nog, op Ibiza mochten ze willen dat de sfeer er zo goed was als hier. Overdreven natuurlijk, maar dit tweede nummer van Clublife Magazine is wel met veel plezier tot stand gekomen. Niet zo gek: iedere dag in de weer met gave muziek, toffe dj’s en de nieuwste gear is natuurlijk ook een soort droombaan. Hopelijk spat die fun ook van dit magazine af. En als je handen hiervan gaan jeuken: we kunnen altijd nog een paar goede party reporters gebruiken die namens Clublife de vetste feesten verslaan. Stuur ons een berichtje en wie weet.

@clublifemag www.facebook.com/clublifemag 6

Naast het magazine dat je nu in je handen houdt, is ook onze website de moeite waard om te bezoeken. Daar vind je iedere dag wel wat nieuws en unieks. Vergeet ook onze Facebookpagina niet. Naast dat je het nieuws als eerste weet, organiseren we daar ook regelmatig acties voor bijvoorbeeld gratis toegang tot feesten. Met andere woorden, de scene, en dus ook jij, houdt ons bezig en blijft ons bezighouden. Dat hebben we graag en daarom horen we ook graag van jou. Schroom niet en laat je horen.

Een uitgave van Clipboard Publishing BV Delftweg 147 2289 BD Rijswijk Nederland Tel: +31(0)15 7600.700 info@clipboard-publishing.nl Uitgever Linda Oenema linda@clipboard-publishing.nl Concept en idee Jascha Vink jascha@clipboard-publishing.nl Redactie Peter Güldenpfennig Jesse Kraal Julian Huijbregts Raymond Luijbregts Sanne Ruhaak +31 (0)15 7600.707 Aan dit nummer werkte mee Laurens van Beers Jasper van Bladel Gloria van Breukelen Jet Braas Gerard Henninger Maurice Steenbergen Marketing & PR Tim Beemer tim@clublifemagazine.nl Giancarlo Idili giancarlo@clublifemagazine.nl Traffic Manager Kim Stolk kim@clipboard-publishing.nl Sales Guido van Belle Sjoerd Blijleve Mitchell Koymans Kick van Poeteren Jascha Vink Sales@clipboard-publishing.nl +31(0)15 7600.770 Vormgeving Lloyd Troost Angelique van der Voort Ron de Vos Fotografie Gerard Henninger Drukkerij Senefelder Misset, Doetinchem Distributie Benelux Betapress BV, Gilze Imapress NV, Turnhout Belgie

Copyright © Clipboard Publishing Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, gekopieerd of op andere wijze worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.


Welkom,

7


CLUBLIFE ONLINE

Diefstal

Indian Summer Festival

Op 15 en 16 juni vierde het Indian Summer Festival zijn 12,5-jarige jubileum. Een line-up die er mocht zijn, met onder andere Prodigy, Vato Gonzalez en Bloody Beetroots, maakten dit een jubileum-waardige editie. Helaas zijn er ook andere redenen om deze editie niet meer te vergeten. Dit gaat op voor ruim 200 bezoekers wiens smartphone is gestolen. Want op het festivalterrein bleken dieven behoorlijk actief te zijn. Toen mensen massaal aangifte deden, kon de politie samen met de beveiliging van het festival een man aanhouden. Later op de avond zijn er nog eens acht man gearresteerd. Allen worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal. Weten wat je moet doen als jouw smartphone wordt gejat? Check onze tips hiernaast!

Uitgaan met een handicap Stappen zonder benen Amber (24) en

Stefan (28) zijn studenten en duiken graag het nachtleven van Tilburg in. Toch moeten zij wat meer voorbereidingen treffen dan ander uitgaand publiek: ze zitten namelijk in een rolstoel. Het tweetal belt van te voren naar de club om zichzelf aan te kondigen, of kiezen voor een kroeg waar ze bekend zijn. Zo komen ze niet voor onaangename verrassingen te staan. Het komt namelijk wel eens voor dat de jongeren niet naar het toilet kunnen, doordat deze op een andere verdieping zijn. Ook heeft Stefan geregeld een lekke band door het glas op de grond. Het uitgaand publiek reageert erg positief op de twee Tilburgse studenten, al heeft Amber soms wel wat last van dronken jongens: 'dan vragen ze of “alles wel werkt daar beneden.”' De twee jongeren laten zich niet tegenhouden door hun beperking en gaan daarom 's zomers ook gewoon naar meerdaagse festivals. Net als anderen slapen zij dan op een luchtbed in een tentje. Benieuwd naar het hele verhaal van Amber en Stefan? Surf naar www.clublifemagazine.nl/ stappenzonderbenen

Op www.clublifemagazine.nl tref je dagelijks de beste artikelen en heetste nieuwtjes op het gebied van edm en lifestyle aan. Hier hebben we enkele opvallende nieuwtjes en artikelen op een rij gezet. Bezoek de website en laat gerust van je horen!

8

Videotip Endymion & The Viper ft. FERAL is KINKY Raging athe dancehall

Drie dagen filmen, collega’s over laten vliegen uit het buitenland en The Darkraver vragen of hij zichzelf in een strak en opwindend pakje wilde proppen; dat was onder meer nodig om deze ietwat bizarre videoclip te maken. Het is in ieder geval wat anders dan de standaard ‘We filmen een optreden tijdens een festival en maken daar een video van’-videoclip. Check de video van Endymion & The Viper ft. FERAL is KINKY door het scannen van de code:

Zorg d je nietat volled sjaak big de e Tips! nt:

Een aantal tips om het leed te verzachten als jouw mobiel wordt gejat.

Zorg ervoor dat je altijd een backup maakt van je smartphone en simkaart. Gebruik hiervoor een externe app die je backup opslaat op bijvoorbeeld je computer, en niet alleen iOS of Google Services. Als je smartphone wordt gestolen, kan door er door die services namelijk automatische backups worden gemaakt. Soms is zo'n backup onwenselijk omdat dieven op je smartphone zijn bezig geweest en apps hebben verwijderd of juist geïnstalleerd. Steek altijd een briefje bij je met diverse telefoonnummers en andere relevante informatie, zoals het nummer van je provider. Dit klinkt natuurlijk vreemd, want hoe moet je bellen als je smartphone is gestolen? Dat is dan ook niet het eerste probleem, het eerste probleem is dat belangrijke nummers om bijvoorbeeld je simkaart te blokkeren, vaak enkel in het geheugen van je smartphone staan. Zorg er dus voor dat je je smartphone zo snel mogelijk kunt laten blokkeren en niet op zoek hoeft te gaan naar relevante telefoonnummers. Check onze website voor een overzicht van providers: www. clublifemagazine.nl/smartphone-providers Gebruik een lokaliseer-app. Deze kunnen je vertellen waar je smartphone op dat moment is, maar vaak ook je smartphone van een afstand blokkeren en onbruikbaar maken voor de dieven.


DE ROTS IN DE BRANDING

Hoewel hij vaak genoeg gelauwerd is in het verleden, prijzen in de wacht heeft geslepen en zelfs meegewerkt heeft aan een remix van de Matthäus Passion van Bach, blijft Laidback Luke wat onder de radar van veel media. Het maakt het succes van Lucas Cornelis van Scheppingen, zoals zijn echte naam luidt, er niet minder om. Hij draait overal ter wereld en produceert de leukste platen, hij maakt remixen voor de allergrootste sterren en hij brengt ook nog eens erg leuke en avontuurlijke releases uit op zijn eigen label Mixmash Records. Stiekem is Lucas een van de spannendste dj’s die we in Nederland hebben, een rots in de branding. Dat werd duidelijk toen hij dit jaar op Ultra Music Festival in Miami de leukste set weggaf van iedereen. Geen voorspelbare mashups, geen hits die al tien keer voorbij zijn gekomen, maar een frisse en brede selectie van bekende en minder bekende tracks, van fris werk en oude klassiekers, zonder dat er gemaald werd om genres of wat op dat moment ‘hot’ was. Bezoek zijn website en oordeel zelf:

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Een zware dooddoener natuurlijk en al helemaal als je DJ Dimitri bent. De Nederlandse housepionier kreeg al een flinke tegenslag toen hij begin dit jaar dankzij een onbekende bacterie de tenen aan één voet door amputatie www.laidbackluke.com moest missen, hier kwam in april nog een schepje bij. Want het genezingsproces verliep niet voorspoedig, waardoor het onderbeen van Dimitri ook geamputeerd moest worden. We wensen Dimitri heel veel sterkte toe de komende tijd.

The Dj Producer Veelzijdig, flexibel, genrebending, allemaal termen die nogal wat dj’s en producers over hun eigen dj-sets en productiewerk zeggen. Vaak blijft het bij termen, want over het algemeen kunnen de meesten maar met moeite ontsnappen uit het hokje waar ze in zitten. The DJ Producer (echte naam: Luke Luke McMillan McMillan) heeft sowieso nooit last van hokjes gehad. Brute hardcore, industriële techno, breakbeat: het gaat allemaal hand in hand bij de dj en producer. Zijn live-sets zijn net zo eclectisch als zijn productiewerk, dat op een veelvoud aan labels is uitgekomen. Onlangs heeft de beste man nog een e.p. uitgebracht op The Third Movement, het label van DJ Promo, getiteld Journey’s Never End. Deze is hard en brutaal zonder de muzikaliteit uit het oog te verliezen. Als dj voert hij de snelheid nog ietsjes meer op en word je getrakteerd op snoeiharde beats die over elkaar heen struikelen qua snelheid. Dit jaar staat hij op Decibel Outdoor Festival in Hilvarenbeek en kun je hem zelf aan het werk zien. Niet denken, gewoon heengaan. Want The DJ Producer plan je niet, dat overkomt je!

nieuws

Laidback Luke

Aly & Fila

Quiet Storm: tranceplaat van het jaar? In het land met een van de grootste rivieren ter wereld, pyramides en vooral veel zand wordt ook veel muziek gemaakt. Er is de electrochaabi, waarmee het Nederlandse collectief Cairo Liberation Front behoorlijk de aandacht trekt (en terecht, want het is de moeite waard), maar ook op trance-gebied gebeurt erg veel. Zo weet het Egyptische dj-duo Aly & Fila al enkele jaren hoge ogen te gooien met hun muziek en hun eigen label, Future Sound of Egypt. Dit jaar staat het duo precies tien jaar in de schijnwerpers, want in 2003 kwam hun single 'Eye of Horus' uit, die overigens ook hoog in de Nederlandse dancecharts eindigde. In 2010 brachten zij hun eerste langspeler Rising Sun uit via Armada van Armin van Buuren. Nu is het tijd voor de tweede plaat, Quiet Storm, op hetzelfde Armada. We kunnen veel platen noemen waar men zogenaamd op 'wacht', maar bij Aly & Fila is dit echt het geval. Quiet Storm is dé plaat waar liefhebbers van epische en grootse trance al het hele jaar naar uitkijken. Maakt de plaat zijn beloftes waar?

Scan de code en lees onze review

9


ADE AMSTERDAM DANCE EVENT

Amsterdam Dance Event 16 – 20 oktober 2013

HET FESTIVAL VOOR IEDEREEN DIE OOK MAAR IETS MET DANCE EN ELEKTRONISCHE MUZIEK HEEFT KRUIPT LANGZAAM DICHTERBIJ. VAN 16 TOT EN MET 20 OKTOBER VERANDERT AMSTERDAM IN EEN DANCE-WALHALLA. WAT GAAT ER ALLEMAAL GEBEUREN EN WAAROM ZOU JIJ ER ECHT BIJ MOETEN ZIJN? ADE CARD Speciaal voor liefhebbers van verrassingen en exclusieve deals is de ADE-card in het leven geroepen. Voor tien euro krijg je toegang tot diverse exclusieve Playground-events zoals workshops, screenings en djsets. Ook geniet je kortingen op een hele hoop andere evenementen door geheel Amsterdam.

LINE-UP De komende maanden zal langzaam de gehele line-up en alle evenementen uit de doeken gedaan worden. Wij houden dit nauwgezet voor je in de gaten, dus check WWW.CLUBLIFEMAGAZINE.NL/ADE met regelmaat!

10

Zowel de professional als de liefhebber komt ogen, oren en tijd te kort tijdens het ADE. Een overzicht van wat er te doen is is dan ook wel zo prettig. Grofweg is het event in drie categorieën in te delen: het ADE Festival, ADE Playground en de ADE Conference.

‘S AVONDS: PARTY’EN OP HET ADE FESTIVAL

Het ADE Festival is waar alle artiesten doen waar ze goed in zijn: jou vermaken in welke van de negentig clubs in Amsterdam je ook kiest om heen te gaan. Om hier een hele line-up neer te zetten gaat wat ver, maar wat namen droppen kan best. Onder andere Tiësto (18 oktober, Ziggo Dome), Simon Patterson (16 oktober, WesterUnie), Dave Clarke (18 oktober, Melkweg), Andy C (17 oktober, Paradiso), I-F (19 oktober, Melkweg), Kenny Larkin (18 oktober, Melkweg) en Ida Engberg (19 oktober, Gashouder) kun je aan het werk zien. Volgens de organisatie zullen er rond de 1700 artiesten aantreden op 450 events in vijf dagen tijd op het festival. Deze beslaan alle denkbare subgenres dus het moet

gek lopen wil er niet iets voor jou bij zitten.

NEEM EEN BREAK OP ADE PLAYGROUND

Amsterdam is een speeltuin. Voor veel toeristen geldt dit sowieso, maar tijdens het Amsterdam Dance Event gaat dit ook zeker op voor danceliefhebbers. Met workshops, exposities, studiosessies, in-store en outdoor performances van diverse artiesten en nog veel meer is heel Amsterdam omgetoverd tot een speeltuin waar je struikelt over dingen om te doen. De Balie vlakbij het Leidseplein fungeert als Festival Lounge. Hier kun je alle informatie vinden over waar wat te doen is, tickets aanschaffen en natuurlijk afspreken met mensen om het festival te bezoeken.

OVERDAG DE DIEPTE IN TIJDENS DE ADE CONFERENCE

Voor verdieping moet je bij de ADE Conference zijn. Deze vinden overdag plaats en beslaan ieder aspect van de business. Van netwerken tot het delen van kennis, van deze conferenties ga je niet weg zonder dat je er in ieder geval iets van hebt opgestoken. Wat

kun je zoal verwachten? Een Q&A met Richie Hawtin bijvoorbeeld, maar ook sprekers als Hardwell, Armin van Buuren, Nile Rodgers en Frontliner. Uiteraard komen niet enkel artiesten aan het woord. Zo zal Dave Smith, de ‘grootvader van MIDI’ komen spreken en komt Oliver Luckett van theAudience spreken over ‘direct-to-consumer’-publishing.

DE FESTIVAL-APP

Met zoveel dingen om te doen en zo verschrikkelijk

weinig tijd is het maar goed dat dit jaar de app terugkeert. In een enkele opslag zien waar wat speelt en wanneer, en hiervoor ook meteen tickets bestellen. Erg handig! Daarnaast vind je ook blogs, het laatste nieuws en de gehele line-up inclusief Twitter- en Facebook-links. Om van het ADE een geslaagd event te maken is de app eigenlijk onontbeerlijk. Ga naar www.amsterdam-dance-event.nl/mobile om de app te downloaden. Deze is voor zowel iOS als voor Android beschikbaar.


MUZIEK

Tomorrowland foto Rutger Geerling

WEER TERUG IN BELGISCHE HANDEN

De oprichters van het populaire Belgische festival Tomorrowland en tevens broers van elkaar Manu en Michel Beers hebben de aandelen die ID&T bezat weer teruggekocht. Dit naar aanleiding van de overname van ID&T door de Amerikaanse organisatie SFX. Door het terugkopen van de aandelen is Tomorrowland, dat in het laatste weekend van juli in het Belgische plaatsje Boom plaatsvindt, weer geheel in Belgische handen. Manu: ‘Het had voor ons vreemd aangevoeld om in Boom te moeten samenwerken met een Amerikaanse investeerder.’ Overigens zijn de twee broers wel een samenwerking met SFX aangegaan. Hiermee willen zij het concept wereldwijd uitbreiden. Het eerste wapenfeit van deze uitbreiding is TomorrowWorld, het Tomorrowland-concept maar dan op Amerikaanse bodem.

OP TOURNEE

ZEDD

ZO DOE JE DUBSTEP LIVE!

DESTROID

HEEFT EEN HELDER MOMENT

De Duitse producer Zedd gaat lekker. Zo lekker zelfs, dat ‘ie heeft besloten een wereldtournee te doen die in september van start gaat. De tour beslaat zes continenten en neemt vier maanden in beslag. De naam van de tour luidt ‘Moment of Clarity’ en het voorprogramma wordt gedaan door Oliver en Alex Metric. Zedd heeft dit voorjaar nog het voorprogramma verzorgt voor Lady Gaga en dat is de twee zo goed bevallen, dat de producer de studio indook met de popster. Wat voor album gaat dat worden? Hij is er zelf ook niet achter. Tegenover Rolling Stone zei hij dat ze ‘niet probeerden om een EDM-album te maken, maar tegelijkertijd niet probeerden NIET een EDM-album te maken.’ Juist. In ieder geval worden komende maanden meer data en plaatsen aan de lijst voor de wereldtournee toegevoegd. Check: www.momentofclarity.com

Elektronische muziek live brengen is lastig. Je kunt als muzikant achter je laptop staan, zo nu en dan een goed getimede sprong maken en het daarbij laten. Of je koopt gewoon wat taarten en gaat daarmee aan de slag zoals Steve Aoki doet. Of je doet het zoals dubstep-band Destroid en past gewoon je instrumentarium aan aan een livesetting. Dubstep-producers Excision en Downlink en voormalig Pendulum-drummer KJ Sawka vormen samen Destroid. Ze hebben inmiddels meerdere releases uit op hun eigen label Destroid Music, een eigen comic uitgebracht en ook hun sociale media-campagne annex privéleger The Elevated draait op volle toeren. Tijdens hun liveshows staan Excision en Downlink met aangepaste midi-gitaren op het podium en KJ Sawka verzorgt de drumpartijen. Het geheel wordt aangestuurd door Ableton en is gestoken in een futuristisch jasje waar zelfs Daft Punk lafjes bij afsteekt.

LEKKER HARD

SCHRANZEN! Schranz is moeilijk in een hokje te plaatsen. Deze hardere vorm van techno is aan de puristische technoliefhebbers niet vaak besteed. Door de harde bas neigt de muziekstijl meer naar de hardcore. Awakenings, toch wel één van de grootste Nederlandse organisatie’s van technofeesten, wijdt een hele avond aan het genre tijdens de ‘Hard Edition’ aan het einde van het jaar. Ook konden de schranz-liefhebbers tijdens Awakenings Festival prima vertoeven in de Z-Tent, met de flinke beukers van onder andere Pet Trio (Pet Duo en Miss Djax) en Fatima Hajji. Hoewel hardtechno net iets zachter is dan schranz weten liefhebbers van het hardere werk ook dit genre wel te waarderen. Voor deze mensen is Qult in de Westerunie te Amsterdam in het leven geroepen. Dit groeiende concept kreeg zelfs zijn eigen bunker op Defqon.1. Techno op één van de grootste harde festivals van Nederland: zo zie je maar dat muziekstijlen steeds meer met elkaar verbonden raken.

11


FASHION WHAT’S NEW

Marathon pack In de najaarscollectie van Reebok zijn een paar fijne klassiekers in een nieuw jasje gestoken, zo ook de GL600. Voor de update van deze bekende sneaker hebben ze dit keer inspiratie opgedaan bij ’s werelds meest iconische marathons en dat is terug te zien in de kleuren als grijs en blauw, maar ook helder rood en oranje. Verder zijn de kenmerkende details van dit model hetzelfde gebleven voor een klassieke uitstraling. De ‘Marathon pack’collectie ligt nu in de winkel vanaf €85,00.

REEBOK GL600 MARATHON PACK €85,-

Fashion Event 2013 Wil jij ook genieten van mode-shows, live-muziek, en kortingen op topmerken en cosmetica-workshops? Dan is het Fashion Event 2013 echt iets voor jou. Op vier locaties door Nederland vind het event plaats. Een combinatie van fashion, modeshows en entertainment moet zorgen voor een geslaagde avond. Er zijn meer 2013 dan 80 topmerken aanwezig tijdens het event en op vertoon van je ticket ontvang je direct bij de kassa korting die behoorlijk kan oplopen.

FASHION EVENT

Ga voor meer info en kaarten naar

www.fashionevent2013.nl

In de wolken Hou je van prints, maar wil je het graag ook subtiel houden? Dan is een Melow-boxershort de oplossing. De boxers worden gemaakt van 100 procent katoenen stoffen afkomstig uit SoHo New York. De boxers zijn altijd van een bijzondere print voorzien, net als dit ‘Cris Cumulus’ exemplaar welke perfect is voor de zomer! Lekker ‘luchtig’.

www.melow.nl

MELOW BOXERSHORT ‘CRIS CUMULUS’ € 25,12

TOPVINTAGE vanaf €89,95 Meerdere celeb’s en modellen zijn er al in gespot; de ‘high waisted’ bikini. Afkomstig uit de jaren ‘50 en na tientallen jaren van afwezigheid weer terug van weggeweest, inclusief fifties-printjes als polkadots en kersen. Zo ook dit item van TopVintage.

www.topvintage.nl


25 JAAR DANCE

D N A L R E D E N N I Ë I G L E EN B

IJN INEENS ZN N E K A Z HOE DE SPREKE GRAPPIG AID. ANNO 2013 M’ ALS OMGEDRALDWIJD OVER ‘ED ANCE’ WE WERE IGENLIJK OVER ‘D EEN VAN DE WE HET EEN IS NEDERLANDVERANCIERS HEBBEN GEVENDE HOFLE MUZIEK TOONAANEZE KLEURRIJKE LIJK IN BINNEN DN DE ROOTS EIGEN WAARVA LIGGEN. AMERIKA npfennig ülde Peter G hmets tekst fie Ronald Sc a r g o t fo

eder genre kent een begin en voor de elektronische muziek ligt dit niet in Nederland. Terwijl de historie van house en de daaropvolgende electronische muzieksoorten terug te leiden zijn naar de underground disco-scene in New York van

16

de jaren ‘70 van de vorige eeuw, maakten we in Nederland pas halverwege jaren ‘80 kennis met het genre.

Van badhuis in New York tot nachtclub in Chicago House kent zijn roots in de gayscene van het New York in

de jaren ‘70. In de Continental Baths draaide Frankie Knuckles discoplaten aaneen terwijl jonge, voornamelijk zwarte mannen zich een eind in de rondte dansten en zich tegoed deden aan seks en drugs. Toen de Continental Baths in 1974 sloot ging Frankie Knuckles naar Chicago en werd


IBIZA

A Z I IB DAVID GUETTA, DJ CHUCKIE, AVICII, SVEN VÄTH, ARMIN VAN BUUREN: ZE DRAAIEN ALLEMAAL DEZE ZOMER WEKELIJKS OP IBIZA. EN MET HEN NOG EEN PAAR HONDERD ANDERE DJ’S, WANT OP IBIZA IS HET HOOGSEIZOEN AL EEN TIJDJE IN VOLLE GANG. SINDS JUNI ZIJN DAAR DE GROTE CLUBS WEER OPEN EN TREKKEN ZE ZOALS IEDER JAAR EEN MILJOENEN PUBLIEK VAN DANSLIEFHEBBERS UIT DE HELE WERELD. tekst Redactie fotografie: Pixopolar.com - Ants Opening, Ushuaïa Beach Club, Ibiza

oe komt het toch dat Ibiza, een klein eiland in de Middellandse Zee met een inwoneraantal van minder dan 150.000, uitgegroeid is van hippie kolonie in de jaren ’60 tot het hedendaagse dansmecca? De liefde voor muziek en de tolerante houding van de bewoners hebben in ieder geval als gevolg gehad dat Ibiza al jaren bovenaan staat als vakantiebestemming voor iedereen die van een feestje houdt. Grote clubs, zoals Pacha, Privilege en Amnesia, zijn iedere avond van de week open en bij Space en DC10 kun je zelfs al eerder op de dag terecht. De aankleding van de clubs en de dansers is over de top, exotisch, gewaagd en vooral

22

indrukwekkend en maken de avond helemaal af. Je waant je in een circus, een sprookjeswereld, een droom… er kan tot 6 uur ‘s ochtends doordgedanst worden op de platen van ‘s werelds meest bekendste dj’s. Er zijn ook een hoop minder bekende clubs en feestjes op Ibiza die absoluut een bezoekje waard zijn. Vooral voor diegenen die misschien niet tot zonsopgang door willen gaan, maar liever iets eerder op de dag beginnen. Een paar leuke aanraders voor de zomer van 2013 qua feestjes zijn de strandtenten

die dit jaar flink uitpakken. Hier kan je de hele dag werken aan je kleurtje en sangriaatjes drinken na het zwemmen, om vervolgens om een uur of 4 je slippers aan te trekken en je richting dansvloer te begeven. ‘FlipFlop’ is zo’n voorbeeld. Iedere woensdag is het feest op Atzaro Beach. Bekende Nederlandse dj’s en lokale gast-dj’s draaien hier vanaf de namiddag tot 12 uur ‘s nachts heerlijke oude houseplaatjes. Gratis entrée, ongedwongen op je blote voetjes (of op je slippers) een dansje doen met namen

PARTYAGENDA

Ibiza JULI

15-07-13

Name A State of Trance Locatie Privilege Tijd 00:00 – 07:00 Prijs €50,Line up Armin van Buuren, W&W, Cosmic Gate, Ruben de Ronde www.astateoftrance.com

23-07-13

Name Diynamic Neon Night Party Locatie Sankeys Ibiza Tijd 00:00 – 07:00 Prijs €39,Line up Solomun, Stimming, David August, Adriatique, Kolletik Turmstrasse www.sankeysibiza.info

Clublife Magazine 2.2013  

Editie 2.2013 ligt nu in de winkel met o.a. interviews met Sander van Doorn, Julian Jordan, 25 jaar dance, partyreports, gadgets, fashion en...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you