Page 1

Los gaan in de Benelux?

PARTY-AGENDA De tofste feesten Pagina 78

FASHIONTRENDS EASY DOES IT! Pagina 10

Must-have

GADGETS Let’s get ready Pagina 54

S T E I K A A M ‘IK IEMAND ANDERS WAT N EN’ KAN MAK

DE OPKOMST VAN

HARDSTYLE

EEN WERELDWIJDE SENSATIE Pagina 70

Pagina 74

Pagina 34

Pagina 62

FACEBOOK.COM/CLUBLIFEMAG

€ 6,95 EDITEI 1. 2013

CLUBLIFEMAGAZINE.NL

@CLUBLIFEMAG

BP CLUBLIFE MAGAZINE is een uitgave van Clipboard Publishing

PARTIES MUSIC FASHION LIFESTYLE GAMES GEAR GADGETS MOBILE


Reference

HiFi

Home Cinema

Pro House

Flexidelity

Muziek is erotiek voor de oren.

Hifi luidspreker Stones of Beatles? Beethoven of Brahms? Disco of Dylan? ’s Morgens of ’s-avonds, hard of zacht, dynamiek of rust of het liefst alles gelijktijdig? Genieten van muziek kan op vele manieren. Er is een weg, om het precies zo te doen, zoals u het wilt. Ontdekt u onze klankwereld. Ervaar onze Chrono SLS serie bij de geautoriseerde vakhandel. Voor meer informatie: www.canton.de en www.servi-q.nl


Inhoud

34 Nicky Romero Alles wat hij aanraakt lijkt in

goud te veranderen – wij hebben hem aan de tand gevoeld over een eigen huis, een eigen studio en een eigen sound.

‘Als ik ergens aan begin wil ik er heel goed in worden’ 65 Miami

het mekka van de dance In MIAMI gebeurt het. Daar komt jaarlijks de crème de la crème uit de internationale dancescene bijeen om een groot feest te bouwen. Een verslag in woord en beeld.

70 Hardstyle

hakken en gaan Hardstyle mag dan niet zo radiovriendelijk zijn, de populariteit van het genre is er niet minder om. De geschiedenis van een stampende sound.

22 Mobile

HTC versus Samsung. Welke van de twee smartphoneaanbieders verdient jouw aandacht?

20 Clublife Angels  Word jij een van de Clublife EDM Magazine Angels?

22 Old Skool Praga Khan

‘Injected with a poison’, inmiddels een echte danceklassieker. We spraken met Maurice Engelen aka Praga Khan over het verleden en het heden, de Lords of Acid en wat hem zoal bezig houdt.

3


Photo: Bildverkstaden.se

2013

SPRING/ Featuring PLATTAN ZINKEN Available in TANTO MEDIS & BAGIS 10 colors: SUMMER

www.urbanears.com, hello@urbanears.com


74 Martin Garrix

Hij mag dan jong zijn, hij draait en produceert als een oud-gediende. We spraken met Martin Garrix over hoe het nu is, om zo jong al zo succesvol te zijn als dj.

Inhoud ‘ Ik geef mijn optredens op als stage-uren’

22 Fashion

 Essentiële accessoires voor feestgangers. Doe er je voordeel mee!

48 BN’ers draaien door

Fajah Lourens over de weg die zij als beginnende dj en producer aflegt.

14 Dennis Ruyer

42 Akai MPC Renaissance

‘Een waardige opvolger van de oude MPC-serie’ - Akai’s laatse wapenfeit op MPC-gebied wordt uitvoerig getest. Is de nieuwe generatie MPC’s meer iets voor de oude garde, of kan de jonge ongeduldige slaapkamerproducer er ook iets mee?

Zijn muzikale dubbelleven Zes dagen per week radio maken voor 538 maakt dat Dennis Ruyer niet heel veel tijd meer heeft 08 Online: andere dingen. Clublifemagazine.nl voor Toch droomt hij Wat leeft er op de website van dingen. Zoals van Clublife Magazine? een eigen studio We selecteren enkele in het oerwoud. opvallende nieuwtjes, weetjes en interviews van onze website voor je.

Verder 6 WELKOM 8 ONLINE

9 DJ NIEUWS 12 ACCESSOIRES 13 MUZIEK NIEUWS 26 FASHION

45 53 54 78

PIONEER ADJX TOP 10 TRACKS GEAR /GADGETS & GAMES PARTY AGENDA

5


Op het moment dat je dit leest zijn we alweer hard aan het werk met de volgende editie en natuurlijk de website. Maar stuur gerust een bericht naar onze redactie via e-mail, Twitter of Facebook. Want je bent meer dan welkom om van je te laten horen, of je nu zelf een vette mix of een eigen track hebt gemaakt, of omdat je denkt dat het beter of anders moet in het magazine. Of om ons gewoon een vette veer in de reet te steken.

@clublifemag

www.facebook.com/clublifemag

Het eerste nummer van Clublife Magazine is een feit. Wat je nu in je handen houdt is het resultaat van hard werken. Hard werken door het Clublife Magazine team, maar ook door dj’s, producers en partygangers. De wereld rondvliegen om als dj overal te draaien klinkt leuk en spannend, maar is in werkelijkheid keihard aanpoten. Vaak produceren dj’s daarnaast ook nog eens, en zijn daarmee de architect van hun eigen succes. Je eigen tracks succesvol aan elkaar mixen is ook een vak. Hollandse dj’s en producers bewijzen dat door keer op keer de ranglijsten van beste dj ter wereld aan te voeren. Onder dj’s en producers verstaan we iedereen, niet enkel de globetrotters, ook de buurthuisdraaiers en slaapkamerproducers. En dan zijn er nog de grote groep partygangers. Want het publiek maakt dat dj’s en producers kunnen doen wat ze doen, dat een feest een feest wordt, en dat ook Clublife Magazine bestaat. We hebben dit magazine aan een hoop mensen te danken, en schrijven daarom ook voor iedereen, van de professional dj tot de amateurdraaier, van de producer tot party-promotor en van fashionada tot feestganger. Kortom, Clublife Magazine is voor jou. In dit blad behandelen we alles wat ertoe doet op het gebied van EDM en de partyscene. We nemen je mee naar de vetste feesten, tippen je over de beste tracks en artiesten en houden je up-to-date over alles wat je nodig hebt op het gebied van fashion, gadgets en dj-gear. We zijn het eerste echte EDM-magazine van Nederland en daar zijn we best een beetje trots op. Maar denk niet dat we naast onze schoenen gaan lopen.

Een uitgave van Clipboard Publishing BV Delftweg 147 2289 BD Rijswijk Nederland Tel: +31(0)15 7600.700 info@clipboard-publishing.nl Uitgever Linda Oenema linda@clipboard-publishing.nl Concept en idee Jascha Vink jascha@clipboard-publishing.nl Redactie Peter Guldenpfennig Jesse Kraal Julian Huijbregts Raymond Luijbregts Sanne Ruhaak +31 (0)15 7600.707 Aan dit nummer werkte mee Laurens van Beers Jasper van Bladel Gloria van Breukelen Jet Braas Gerard Henninger Eleni Hoefsloot Maurice Steenbergen Marketing & PR Tim Beemer tim@clublifemagazine.nl Giancarlo Idili giancarlo@clublifemagazine.nl Traffic Manager Kim Stolk kim@clipboard-publishing.nl Sales Guido van Belle Sjoerd Blijleve Mitchell Koymans Kick van Poeteren Jascha Vink Sales@clipboard-publishing.nl +31(0)15 7600.770 Vormgeving Lloyd Troost Angelique van der Voort Ron de Vos Fotografie Gerard Henninger Drukkerij Senefelder Misset, Doetinchem Distributie Benelux Betapress BV, Gilze Imapress NV, Turnhout Belgie

Copyright © Clipboard Publishing Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, gekopieerd of op andere wijze worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.


De grootste online cadeau- en gadgetstore van NL

MegaGadgets.nl MegaGadgetsNL MegaGadgetsTV MegaGadgetsNL


INTERVIEW DENNIS RUYER

14


Tekst Sanne Ruhaak

ALS HIJ NIET IN DE STUDIO’S VAN RADIO 538 TE VINDEN IS, PRODUCEERT DENNIS RUYER DANCE-TRACKS IN ZIJN EIGEN STUDIO. HET LIEFST DRAAIT HIJ IN DE AMSTERDAMSE ESCAPE, AL DROOMT HIJ VAN EEN STUDIO IN HET OERWOUD. OPENHARTIG VERTELT HIJ OVER TRENDS, INSPIRATIE EN ZIJN TOEKOMSTDROMEN.

p mijn negende wist ik al wat ik wilde gaan doen later: radio maken’, zegt Dennis wanneer we hem vragen waar zijn succesvolle carrière in de muziekbusiness ooit begon. Zijn vriendjes hadden een ouderwetse platenspeler met zwarte vinylplaten en Dennis vond het mateloos fascinerend dat er uit zo’n apparaat muziek kwam. Terwijl zijn leeftijdsgenootjes naar top-40 muziek luisterden, hield hij zich bezig met vroege funk-achtige electroplaten. ‘Die sfeer van de muziek en de mensen die met de Amsterdamse piratenradio bezig waren trok me’, verklaart Dennis die zich tegenwoordig in de moderne dj-scène begeeft. ‘Volgens mij waren al die jongens de hele dag knetterstoned.’

op zolder Het was de tijd van illegale

Amsterdamse radiostations als Satellite Empire, Decibel en Futureline, en de eerste electrobands van de jaren tachtig zoals New Cleus en Afrika Bambaata. Een beetje de voorlopers van de huidige dance. Van het

radiovirus dat Dennis toen opliep is hij nooit meer genezen. ‘Sinds ik als tienjarig jongetje met een vriendje op zolder voor een illegale radiozender in Hoorn aan de slag ging, ben ik verknocht aan de radio.’ Maar radio maken is niet het enige wat Dennis doet. Op een steenworp afstand van zijn huis staat zijn muziekstudio waar hij, samen met PrinsJan met wie hij ook Dance Department op 538 maakt, aan eigen tracks werkt. ‘Ik kan daar doen wat ik wil. Twee keer per maand draai ik in clubs, één vaste avond in de Escape in Amsterdam en zo’n drie keer per jaar in het buitenland’, vat Dennis zijn dj-werkzaamheden samen. Hoewel hij graag achter de draaitafel staat, was het niet waar hij als jongetje van droomde. ‘Ik had een laserpunt op radio maken gezet en heb me daar altijd op gefocust. Omdat er in Nederland zoiets als een leerplicht bestaat moest ik naar school. Ik koos voor elektrotechniek omdat dat nog het meest in de buurt van de radio zat’, vertelt hij terwijl hij in de lach schiet. ‘Dat is wel een mooi verhaal’, deelt hij zijn plezier. ‘Bij de opleiding hoorde het vak metaalbewerking. De leraar zei op een gegeven moment “ik snap echt niet wat jij hier doet, je hebt twee linkerhanden!”

BASIC INFO

DENNIS RUYER

Artiestennaam Dennis Ruyer Naam Dennis Ruyer Woonplaats Amsterdam Leeftijd 40 jaar Kids nee Relatie nee Labels 90 Watt Records/ Satellite Empire/This Is.. Eigen label nee Favoriete gerecht Sushi Beste land om te draaien Amerika Beste feest Tomorrowland, België

15


Gooi de Hemelpoort maar open!

BEN JIJ DE LEUKSTE, LIEFSTE, STOUTSTE OF MOOISTE PARTYBABE VAN DE BENELUX? BEN JIJ EEN “CLUBLIFE ANGEL” OF KEN JIJ IEMAND DIE HIERVOOR IN AANMERKING KOMT? DAN ZOEKEN WIJ JOU!

Meld je nu aan!

angel@clublifemagazine.nl 20


WIN EEN MODELSHOOT Wil jij als Clublife Angel model staan in dit magazine? Stuur een toffe (party) foto van je naar angel@ clublifemagazine.nl en wie weet sta jij in de komende editie!

21


REVIEW MOBILE

OET

JE ÉCHT OP LETTE

N

DUS JE BENT IN DE RACE VOOR EEN NIEUWE TELEFOON? DAN KAN HET AL SNEL KNAP INGEWIKKELD WORDEN METAL DIE SPECIFICATIES, GROOTTES, RESOLUTIES EN KLOKSNELHEDEN. WAAR MOET JE NOU ECHT OP LETTEN? PROCESSOR (CPU) De cpu is het hart van je telefoon. De regel is simpel: sneller=beter. Die snelheid wordt vooral bepaald door het aantal ‘cores’. Dual-core is oké, maar beter is een quadcore cpu, vooral als je snel tussen apps wilt schakelen en veel dingen op je telefoon tegelijk doet. Vooral Androidtoestellen hebben baat bij een quad-core-processor.

PLATFORM Een belangrijke keuze die je moet maken is het platform dat je kiest. Je kiest namelijk niet alleen een smartphone, maar ook de bijbehorende app store, interface en besturing. Dat bepaalt wat je wel en niet met je telefoon kan doen. Grofweg heb je vier keuzes: iOS (iPhone), Android, Windows Phone of Blackberry. De iPhone en Android-toestellen hebben de meeste apps, maar check vooral even in de winkel of je Windows Phone of de nieuwe Blackberry niet toffer vind werken.

MARKTPLAATS? NIKS MIS MEE De smartphonewereld is bijna niet bij te houden, iedere maand komen er wel nieuwe toestellen uit die beter, sneller of mooier zijn dan de vorige. Wil je niet de hoofdprijs betalen, dan vind je op tweedehandssites als Marktplaats genoeg toffe modelletjes. Tot een of anderhalf jaar oud kunnen ze vaak nog prima meekomen.

22

UWE TELEFO

ON

NIE

?!

HIER

M

D N I M N I KEEP


CAMERA Les één, knoop dit voor altijd in je oren: het aantal megapixels is niet belangrijk. Tenzij je onwijs in foto’s gaat snijden of je foto’s op posterformaat wilt afdrukken, is vier of vijf megapixel is al voldoende. Wel belangrijk is de lichtsterkte van de lensopening, uitgedrukt in f/x. Voor x geldt: hoe lager hoe beter, want dan kun je makkelijker foto’s maken in het donker, zonder flitser. Handig voor partypics!

LG Optimus G Pro*

G staat voor Grooooot? Waarschijnlijk wel, want dit nieuwe topmodel van LG is echt een monster. Het beeldscherm heeft een diagonaal van 5,5 inch en dat is echt, echt huge. Niet echt handig voor in je broekzak dus, maar wie fan is van grote schermen kan zijn of haar lol op. Ook mooi: volgens LG is het scherm licht gebogen en daardoor niet 2D, niet 3D, maar “2,5D”. Als je de G Pro wilt scoren moet je voorlopig echter naar het buitenland. PRIJS

€ 670,BEELDSCHERM Belangrijk onderdeel van je telefoon, want je kijkt er de godganse tijd tegenaan. Hoe meer pixels (resolutie), hoe beter, want hoe scherper je beeld. Ook de gebruikte techniek is belangrijk. Over het algemeen geldt: IPS geeft een goede inkijkhoek en mooie kleurtjes. Oled of ‘Super Amoled (Plus)’ is ook prima en heeft vooral heel mooi ‘zwart’, al kunnen de kleuren wat onnatuurlijk fel zijn en het wit naar groen of blauw neigen. Ook belangrijk is het schermformaat. Heb je kleine handen, dan is alles groter dan 4 inch al vaak niet meer met één hand te bedienen. MUZIEK Wil je allerlei media players en andere toffe muziekapps aan de gang, kies dan voor een iPhone of Android-toestel. Windows Phone en Blackberry kunnen muziek spelen, maar verwacht niet dat je uit tientallen muziekapps kunt kiezen. Sowieso is opslagruimte belangrijk, want je wilt, als het even kan, natuurlijk wel je hele mp3-collectie in je broekzak meenemen. Hoe meer ruimte, hoe beter dus. 8GB is aardig, maar kies liever 16 of 32GB. De meegeleverde headphones zijn altijd brak, ook van dure toestellen. Wil je een beetje fatsoenlijk geluid, zorg dan voor een los setje headphones.

4G Wil je helemaal klaar zijn voor de nieuwste hypersnelle mobiele internetverbinding? Kies dan voor een toestel met 4G-support. De Benelux maakt zich momenteel op voor deze nieuwe techniek, waarmee je op je telefoon net zo snel internet hebt als op je ‘vaste’ pc of laptop. Zorg wel voor een bijbehorend abonnement.

Huawei Ascend Mate*

Oke, je hebt altijd baas boven baas. En de Ascend Mate van het Chinese Huawei is wat grootte betreft de eindbaas. Het scherm meet 6-inch en da’s flink. Heel flink. Ja, je kunt er ook mee bellen, maar eigenlijk is deze telefoon een kleine tablet. Tip: stop deze niet in je strakke jeans, want dan weet je zeker dat je na twee weken de slijtplekken erin hebt staan. PRIJS IS NOG NIET BEKEND

Lenovo IdeaPhone K900*

Als je van strak houdt (en wie houdt daar nou niet van), dan zit je goed bij Lenovo. De Chinezen zijn geen ervaren telefoonbouwers - we kennen ze vooral van zwarte laptops - maar het design is in ieder geval al geslaagd. Ook de IdeaPhone is weer een flinke jaap in je broek, met zijn 5,5 inch full-hd-beeldscherm doet-ie wat dat betreft niet onder voor de LG Optimus G Pro. Vanaf april verkrijgbaar in China, de rest van de wereld volgt daarna hopelijk snel. PRIJS IS NOG NIET BEKEND

* Dit toestel is momenteel nog niet leverbaar in de Benelux

Sony Xperia Z

Sony? Was dat niet die fabrikant die altijd smartphones uitbracht die nèt niet tof genoeg waren? Klopt, maar deze keer lijkt het helemaal anders. De Xperia Z is een foon om van de watertanden. De wapens? Niet alleen strakke looks, maar ook een 13 megapixel camera, een bloedsnelle quadcore Snapdragonprocessor en een gigantisch 5-inch scherm. Sony is wat ons betreft helemaal terug aan het front!

PRIJS

€ 629,Webprijs, via diverse vergelijkingssites

23


MUST-HAVE

MUST HAVE Of het nou een stijlvolle one-of-a-kind tas is of een buitengewoon handige en mooie gadget, soms moet je iets gewoon hebben. Iedereen houdt van bijzondere items waar je goed mee voor de dag kan komen en daarom lichten wij elke editie een echte ‘must-have’ uit.

Project rePlant De houten BoomCase is

misschien wel het tegenovergestelde van wat je zou verwachten. Zo verdwijnen er geen bomen voor dit

juweeltje, maar er komen juist meer bomen bij. In samenwerking met eco-vriendelijk bedrijf ‘Reveal’ wordt er voor elk verkocht Cherry Wood BoomCase-exemplaar een nieuwe boom geplant. Met dit project genaamd ‘Project rePlant’ wordt er geprobeerd een gezond milieu te behouden.

On tour Dat de BoomCase een echte must-have is, is bij

meerdere dj’s ook al opgevallen. Zo is de draagbare stereo meegenomen op tour met artiesten als Skrillex, Diplo en Grimes, maar ook het Braziliaanse dj-duo Felguk kon niet zonder de oplaadbare boombox. Wij kunnen dan ook niet wachten tot we een exemplaar kunnen bemachtigen. We moeten alleen nog even geduld hebben: de Cherry Wood BoomCase wordt pas in juli verwacht.

SPECS. 40 Watt versterker - 10+ uur Lithium batterij - Twee 6.5” Woofers - Afmeting 38 x 30,5 x 17,80 cm - Gewicht 5,7 Kg DE CHERRY WOOD BOOMCASE IS TE KOOP VOOR 345,96 EURO. PRE-ORDERS ZIJN MOGELIJK.

30

tekst Jet Braas

emaakt van massief kersenhout en in de vorm van een koffer, deze draagbare boombox van ‘The BoomCase’ is een heus kunstwerk. Maar de stereo is niet alleen stijlvol, hij is ook nog eens bijzonder handig. Zo is hij voorzien van een ingebouwde oplaadbare batterij en kun je gemakkelijk je iPhone, iPod, computer of elk ander apparaat dat een koptelefoonaansluiting heeft, verbinden met deze stereo. Inpluggen, aanzetten, volume omhoog en genieten maar.

Het kersenhout geeft de Cherry Wood BoomCase een uniek karakter


Concerto

ShopHex.com

Facebook.com/shophex

The Frozen Fountain

Twitter.com/shophex

Apple

Instagram.com/shophex

Inquires: filip@thirty.be


Partypics! ONZE CLUBLIFEFOTOGRAFEN STRUINEN DE VETSTE FEESTEN AF, OP ZOEK NAAR DIKKE PARTY-PLAATJES. ONZE FOTO'S ZIJN ALTIJD TERUG TE VINDEN OP:

FACEBOOK.COM/CLUBLIFEMAG WWW.CLUBLIFEMAGAZINE.NL KOM JIJ ONZE FOTOGRAFEN TEGEN? GA OP DE FOTO EN WIE WEET ZIE JIJ JEZELF TERUG IN DE VOLGENDE EDITIE VAN CLUBLIFE MAGAZINE.

n e f a r g o Fot ocht! gez

ffe e naar to in z a g a M ’s te r Clublife vette foto d W il jij voo n e ip u r aakt md tree, jij m n e feesten o r o o v n naar: W ij zorge een mail maken? r u u t S . de foto’s e.nl

blifem info@clu

agazin

REVERZE DIMENSIONS Sportpaleis Antwerpen Fotografie Poekiej Photography

32


5 YEARS AGE OF LOVE XXXL Artcube Gent Fotografie Jeroen Bal

Reporters gezocht!

BLOOMINGDALE XXL GRAND OPENING 2013 Bloomingdale Bloemendaal aan Zee Fotografie Lisa Wals

Ben je ge 誰nteressee rd in danc uitgaan, d e, parties, j gear en li festyle, en met de pe ben je vlo n? Dan zij t n wij op z oek naar Stuur een jo u ! mail naar: info@club lifemaga en wie we zine.nl et sturen we jou bin nenkort naar de d ikste fees ten.

33


ULTRA MUSIC FESTIVAL

et Ultra Music Festival wordt sinds 1999 georganiseerd tijdens de Winter Music Conference en groeit jaarlijks in bezoekersaantallen. Niet zo gek, elektronische muziek lééft in de Verenigde Staten. Daar plukken Hollandse dj’s de vruchten van, maar ook Hollandse fotografen zoals Rutger Geerling, die er dit jaar voor de tweede keer was. Rutger: ‘Ik kreeg vorig jaar een mail of ik toevallig in Miami was. Die mail was nogal vaag en er stond verder weinig in. Ik kon niet maar liet wel weten dat ik contact wilde houden. Daarna kreeg ik meteen een mail of ik toch niet echt wilde komen om te fotograferen, dus zo ben ik daar vorig jaar voor het eerst geweest.’

Een Nederlandse sterfotograaf in Miami Voor

diegenen die niet weten wat ze moeten verwachten van Ultra heeft Rutger niet alleen een pakket aan indrukwekkende foto’s die prima de sfeer vastleggen, maar ook een hoop verhalen. ‘Ik werd op het festival binnengehaald als de sterfotograaf van Nederland, ook doordat ik toen wat deed voor National Geographic. De vormgever daar kende mijn werk voor ID&T en die stond erop dat ik de fotografie deed.’ Volgens Rutger zijn Amerikaanse fotografen erg dj-focussed en is het publiek bijzaak op het werk van zijn Amerikaanse collega’s. Bij de foto’s van Rutger ligt dat anders. De bezoekers maken voornamelijk de sfeer, dus fotografeer hun, en je pakt de sfeer. En dat is ook de organisatie van het festival niet ontgaan, die hem dit jaar weer naar Miami haalden.

Een week lang feest Dit was het

eerste jaar dat Ultra Music Festival in twee opeenvolgende weekenden plaatsvond, met daartussenin een week voor overige Winter Music Conference-evenementen en clubnights. ‘Het eerste weekend was het wat rustiger dan het tweede weekend. Enkele dagen daarvoor deed de organisatie extra kaarten in de verkoop die in een mum van tijd uitverkocht waren’, vertelt Rutger. ‘Dat tweede weekend, dat is hét weekend. Die energie die er was, dat was echt ongelofelijk.

66

AVICII

VEROORZAAKT EEN RELLETJE

Avicii veroorzaakt een relletje Wil je meer weten over wat er precies gebeurde op het Ultra Music Festival toen Avicii zijn ding deed op het Ultra Music Festival? Check dan de website van Clublife Magazine: www.clublifemagazine.nl

Overigens, de week tussen de twee weekenden in is met alle parties al net zo bijzonder als het festival zelf. Ik kwam bijvoorbeeld in de Story (een befaamde club in Miami waar iedere top-dj weleens heeft gedraaid, red.) en daar zat ik in de VIP-ruimte. Alles draait daar natuurlijk om “wie is er wel VIP en wie niet”. De champagne vliegt je om de oren en alles is er groter dan grootst. Leuk om eens mee te maken.’

Europa versus Amerika

Het verschil tussen dance-festivals in Europa en die in Amerika wordt duidelijk wanneer hij doordeweeks de presentatie van TomorrowWorld bijwoont. ‘Echt vreemd dat de Amerikanen best wel van show houden, maar de pyrotechniek achterblijft.

Op Ultra is vuurwerk dan ook echt minimaal. Maar bij de presentatie van TomorrowWorld pakten ze flink uit met vuurwerk, een enorme bak, echt verbijsterend. Die Amerikanen hadden zoiets van “oke, zo kan het dus ook...” Ook de VIP-decks op het Ultra festival zijn anders dan die wij kennen. Ik ben er iets te Hollands voor. Daar is het ‘rijkdom toon je’, en dus worden op die VIP-decks, waar je sowieso al minstens 1000 dollar per persoon voor betaalt en wat vervolgens nog eens heel snel oploopt per deck, champagneflessen van 6- á 700 dollar leeggespoten in het publiek. Echt bizar.’ Daarbij is dance nog niet zo doorgedrongen als in in Europa. ‘In Nederland zijn we al ruim 25 jaar verwend qua dance, daar ligt dat echt anders en dat merk je. Het publiek


het belangrijkste.’

Diversiteit op Ultra Op het festival

gaat daar 200% voor iedere dj. Echt over de top, en helemaal te gek!’, zegt Rutger. ‘En dan zit je dus in downtown Miami, op een festival met een line-up van dj’s die geweldig is en tienduizenden mensen die er helemaal voor gaan. Simpelweg fantastisch’, aldus Rutger. Ook de ontvangst van bepaalde acts is in Amerika erg enthousiast. Zoals de show van de Swedish House Mafia, die op Ultra voorlopig hun laatste show gaven. ‘In Europa lees je er weinig over’, zegt Rutger, ‘maar in Amerika was die laatste show echt een groot ding, echt een hype. Leuke

band om te fotograferen, maar gesynchroniseerd handjes klappen op muziek van een dj? Dat gaat mij te ver. Hetzelfde met Deadmau5, die echt een god is in Amerika. Sorry, maar zijn muziek is gewoon saai. Anderhalf uur Deadmau5 op een hoofdpodium? Erg maf. Het is mooi en ziet er leuk uit, maar het is zulke saaie muziek. Die man heeft kritiek op alles en iedereen, maar draait twee weekenden achtereen exact dezelfde set. Maar aan het eind van de dag telt het publiek, en die vreten het op waardoor het toch weer een feest is, en dat is

RUTGER GEERLING

Ben je benieuwd naar het werk van Rutger? Neem een kijkje op zijn website: www.rudgr.com

staan meerdere podia, zacht in totaal, en ieder podium ademt weer een eigen sfeer. Stuk voor stuk zien de podia er ook indrukwekkend uit. Maar als je denkt dat ze alleen dj’s boeken heb je het mis. Rutger: ‘Het gave is dat ze ook gewoon live-bands doen. Vorig jaar hadden ze bijvoorbeeld Kraftwerk en New Order staan. Dit jaar stond Faithless er, en die stonden voor maximaal duizend man. Dat terwijl diezelfde band twee jaar geleden headliner was op Tomorrowland. De jonge generatie kennen alleen maar de David Guetta’s, Avicii’s en Sander van Doorns, wat het eigenlijk wel heel cool maakt. Zo kun je toch nog een hoop ontdekken terwijl het best wel grote namen zijn. Ook Snoop Lion die daar dan gewoon op een klein podium staat is wel heel tof, het geeft het festival een soort credibility.’

‘Gesynchroniseerd handjes klappen op muziek van een dj? Dat gaat mij te ver’

67


WIN EEN IP TREATMENT! V

Wat moet je doen?

Stuur ons jouw tofste/gekste/coolste partyfoto » win@clublifemagazine.nl Wij zetten deze in het Party-album op Facebook » Like/share/tag » www.facebook.com/clublifemag Op 14 juni kiezen wij de gelukkige winnaar uit!

De winnaar wint: 4 VIP-kaarten voor 7th Sunday Festival Envelop met drankmunten en eetbonnen Oordoppenset van elacin.com Nieuw paar sneakers van sneakers.nl

7th Sunday Festival 19 mei 2013 FESTIVALTERREIN DE ROOST, ERP – VEGHEL

LINE-UP: FEDDE LE GRAND, LAIDBACK LUKE, HOUSEQUAKE EN VELE ANDEREN.

In het Brabantse Erp-Veghel weten ze van wanten. Al vijf jaar overigens, want op 19 mei is de lustrumeditie van 7th Sunday Festival. Deze zevende zondag na Pasen staat in het teken van house, hardstyle, techno en nog vele andere genres. Van lekkere electro tot 90's house en harder. Ook is er, net als vorig jaar, ook ruimte voor een aantal live bands en andere leuke festiviteiten. De programmering laat nog even op zich wachten, maar vorig jaar konden de 25.000 feestgangers uit hun dak gaan op sets van populaire namen als Martin Solveig, Hardwell, Dr. Lektroluv en Vato Gonzalez. Het worden dit jaar wederom tien podia met een top line-up, veel aandacht voor licht, geluid, sfeer en decor. De Pinksterzondag op festivalterrein De Roost in Erp-Veghel wordt ook in 2013 moddervet.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR CLUB JUDGE

Doe het lekker zelf met Club Judge

'You be the Judge!' is het motto van Club Judge. Partygangers die graag hun ervaringen delen over clubs en events vormen samen het keurmerk Club Judge, dat (inter)nationaal zijn stempel drukt op de uitgaansscene. Dit platform is dé plek om te ontdekken waar jij moet zijn, dankzij de handige Partyfinder. Deze slimme speurneus onthoudt welke soorten clubs en events jij tof vindt en schotelt je het meest matchende aanbod voor. Maar dat is niet alles: Club Judge laat jou als 'Undercover Judge' clubs en events keuren door gastenlijstplekken weg te geven, waarna je een review invult. www.clubjudge.com


NEDERLAND BELGIË LUXEMBURG PARTY AGENDA

IN DE BENELUX GEBEURT VEEL, HEEL VEEL. PROBEER DE DETAILS EENS TE ONTHOUDEN VAN IEDER FEEST WAAR JE HEEN WILT, DAT GAAT JE NIET LUKKEN. DUS OM TE ZORGEN DAT JIJ NIETS MIST, ZETTEN WIJ DE BESTE EVENTS VOOR JE OP EEN RIJTJE. HAVE FUN!

mei

KISS 3 YEAR ANNIVERSARY 4-5-2013

NL

MAAND LAND

WE ZIJN ALTIJD BENIEUWD wat er speelt op het gebied van parties in de Benelux. Neem gerust contact op als je suggesties hebt voor een event die wij niet mogen missen!

78

PRIJS DATUM TIJD

Panama Amsterdam € 15,- • 23.00-04.00 Erick E, Lucien Foort, Michael Mendoza, Delivio Reavon & Aaron Gill, Miss Sugaware, MC www.royalconcepts.nl

FESTIVAL NAAM

LOCATIE LINE UP WEBSITE


WORD ABONNEE & MAAK KANS OP EEN VETTE

VOOR MA AR

€ 24,95 P/J!

! T N E M T A VIP TRE

6 VIPkaarten voor Zomerkriebels 2013 envelop met drankmunten kledingbon van online kledingwinkel label54.nl  gloednieuwe BlackBerry Bold 9900 aangeboden door BlackBerryinruilen.nl

Zomerkriebels 6 juli 2013 FESTIVALPARK VREDENBURG, UTRECHT

LINE UP: CHOCOLATE PUMA, SHOWTEK, PARTYSQUAD, FLEXICAN ENE VELE ANDEREN.

Al zin in de zomer?

DJ

L ME AN

EA

J 15

VO OR

I

UN 82

Zo niet, dan maakt Utrecht wel zin voor je met Zomerkriebels op zaterdag 6 juli 2013. Elk seizoen heeft zijn Kriebels-event, maar alleen deze fijne jongen wordt gehouden in de buitenlucht. Dit heerlijk overzichtelijke en intieme evenement in Festivalpark Vredenburg Leidsche Rijn gaat voor verschillende soorten house, gedraaid door top dj's en fijne sideacts. Maar Zomerkriebels is ook niet vies van wat dubstep. Er zullen ook deze editie vier podia staan waar je een breed aanbod aan beats krijgt opgediend. Vorig jaar hielden binnen- en buitenlandse namen als Gregor Salto, Nicky Romero, Mauro Picotto en FeestDJRuud er huis.


NuNu verkrijgbaar verkrijgbaar bij:bij:

www.denieuwehoofdtelefoon.nl www.denieuwehoofdtelefoon.nl

Clublife Magazine 1.2013  

Clublife Magazine preview editie 1.2013 - met o.a. interview met Nicky Romero, Dennis Ruyer, Martin Garrix, TomorrowWorld, Hardstyle, Fashi...