Page 1


'Je begint bij Tomorrowland en je eindigt op Awakenings'

PARTYSCENE.NL

3

CLUBLIFE 1.2016


JE ZULT REGELMATIG DIT LOGO TEGENKOMEN. WAT DAT BETEKENT? DAT IS SIMPEL: WAT JE LEEST IN ONS MAGAZINE KUN JE OOK OP ONZE WEBSITE VINDEN. ZO STAAN DE TIEN FAVORIETE TRACKS VAN JOE STONE OOK OP WWW.PARTYSCENE.NL

FOTOGRAFIE ©SOLOVOV WWW.SOLOVOV.BE

5

CLUBLIFE 1.2016


WELKOM

PARTYSCENE Misschien was het je al opgevallen: als je surft naar clublifemagazine.nl kom je nu op partyscene.nl terecht! Wat dit betekent? Simpel, dat je vanaf nu al onze online content kunt vinden op partyscene.nl. Voor jou als lezer verandert er dus niet heel veel, behalve dat je even partyscene.nl moet intypen!

CLUBLIFE ONTVANGEN?

Dat kan! Zonder gedoe vier keer per jaar het leukste EDM magazine van de Benelux op de mat. Ga snel naar partyscene.nl/magazine Wil je iemand een abonnement cadeau geven, dan kan dat natuurlijk ook. Ga dan naar partyscene.nl/magazine/ abonnementcadeau Mocht je eerder verschenen edities willen nabestellen, ga dan naar partyscene.nl/magazine/ nabestellen

Ben jij klaar voor het festivalseizoen? Weer of geen weer, wij bij Clublife Magazine hebben altijd wel zin in feestje. Maar stiekem begint het ook bij ons te kriebelen: het festivalseizoen gaat weer beginnen. Van The Flying Dutch en Awakenings tot Mysteryland en Dekmantel, langzaam maar zeker wordt van alle grote festivals duidelijk hoe de line-up eruitziet. Onze voorspelling: dit festivalseizoen wordt vetter dan ooit. We kunnen niet wachten tot het zover is! Het zijn mooie tijden voor partygangers in de lage landen. Dance is nog nooit zo populair geweest en er zijn zelfs zoveel toffe festivals dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Geen probleem! In onze uitgebreide festivalspecial praten we je weer helemaal bij, zodat je niets hoeft te missen van je favoriete dj’s. Over dj’s gesproken: we hebben weer een flinke lading grote namen geïnterviewd. Met Steve Angello, Joe Stone, Paul Elstak en vele anderen is er voor ieder wat wils. Liefhebbers van eclectic kunnen hun hart ophalen, want we zijn speciaal voor jullie ondergedoken in de scene. Een festival bezoeken is natuurlijk veel meer dan alleen de line-up uit je hoofd leren. Daarom zetten we de coolste partygadgets voor je op een rij en geven we je kledingtips om er tijdens het feesten tiptop uit te zien. Verder hoef je niet bang te zijn dat je op een festival veel nieuwe nummers niet kent, want wij hebben voor jou de beste tracks van dit moment gecheckt. Kortom, Clublife Magazine zorgt ervoor dat je helemaal klaar bent voor het festivalseizoen. Veel leesplezier! Redactie Clublife Magazine

COPYRIGHT© CLIPBOARD PUBLISHING Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, gekopieerd of op andere wijze worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

CLUBLIFE 1.2016

6

WEBSITE partyscene.nl

f FACEBOOK facebook.com/clublifemag

l TWITTER @clublifemag

i INSTAGRAM instagram.com/clublifemag

g GOOGLE+ partyscene.nl/google

EEN UITGAVE VAN CLIPBOARD PUBLISHING BV Delftweg 147 2289 BD Rijswijk Nederland Tel: +31(0)15 7600.700 info@clipboard-publishing.nl UITGEVER Linda Oenema linda@clipboard-publishing.nl CONCEPT EN IDEE Jascha Vink jascha@clipboard-publishing.nl EINDREDACTIE Peter Güldenpfennig REDACTIE Martijn Bastianen Senta Bemelman Jasper van Bladel Jonas Bloemen Mark van Harreveld Joni Hendrix Mark Hofman Bart Remmers Pieter Molenaar Wouter de Vink Menno Visser Daan de Winter +31(0)15 7600.707 press@clublifemagazine.nl AAN DIT NUMMER WERKTEN MEE Chanice Baptista Dena Nysten Djewan Rompis Etiënne Slijpen Dide Tilburgs Steven Wiertz Lois Wintermans Nina van Zelst MARKETING & PR Ouassim Alahyane Tim Beemer Sven de Heer Giancarlo Idili marketing@clipboard-publishing.nl TRAFFIC MANAGER Lindsay van Veelen traffic@clipboard-publishing.nl SALES Bart Arkesteijn Manon van den Enden Mitchell Koymans Jascha Vink sales@clipboard-publishing.nl +31(0)15 7600.770 VORMGEVING Martijn Herremans Lloyd Troost Ron de Vos RETOUCHERING & NABEWERKING Jeffrey Dirkse DRUKKERIJ Senefelder Misset, Doetinchem DISTRIBUTIE BENELUX Betapress BV, Gilze Betapress NV, Turnhout, België

PARTYSCENE.NL


Over Ons

PARTYBLOGGERS EN FOTOGRAFEN

Geen partyblog zonder onze trouwe partybloggers en fotografen. Ontmoet enkele van de gezichten die met mooie verslagen hebben meegewerkt aan deze editie.

Clublife Magazine wordt gemaakt door een team van enthousiaste redacteuren. Wij weten wat er speelt in ‘de scene’ en proberen hier zoveel mogelijk op in te spelen. Dit doen we door zelf de nodige feestjes te bezoeken en in gesprek te gaan met dj’s, labeleigenaren, organisatoren, noem maar op. Maar wie zijn eigenlijk de gezichten achter Clublife Magazine? We stellen ons team graag aan je voor.

Anna Zhuravel

Etiënne Slijpen

Lois Wintermans

Nina van Zelst

Dena Nysten

Dide Tilburgs

Chanice Baptista

Djewan Rompis

Ronald Veth

Albert-Jan Van Leeuwen Vladislav Solovov

Steven Wiertz

Peter Güldenpfennig Redacteur

Peter is een echte kenner wanneer het op de dancescene aankomt. Welke artiest bij welk label onder contract staat of wanneer de eerste echte danceplaat uitkwam – Peter doet er graag een boekje over open. Daarnaast is hij gek op techniek en alles wat daarmee te maken heeft. Geen VST heeft geheimen voor hem en hij bespreekt ook graag het nieuwste van het nieuwste op gear-gebied.

Mark Hofman

Jonas Bloemen

Mark is gek op dance. Zo produceert hij in zijn vrije tijd zelf muziek en staat hij soms op feestjes live te draaien. Bij Clublife Magazine zit Mark bovenop het nieuws. Hij zorgt ervoor dat de website en social media altijd draaiende gehouden worden en de redactie niets mist! Maar ook gaat hij graag de diepte in voor een review of interview.

Er hoeft maar iets te gebeuren en Jonas zit er bovenop. Hij zorgt ervoor dat de website actueel is en houdt lezers op de hoogte via social media. Ook is Jonas niet vies van een interview en staat hij bij elke artiest klaar met zijn kritische vragen. Moet er een video geschoten en bewerkt worden? Jonas regelt het allemaal!

Redacteur

Redacteur

Wouter de Vink Redacteur

Wouter is al drie jaar actief als Partyreporter bij Clublife Magazine, maar verzorgt tegenwoordig ook het laatste nieuws op partyscene.nl. Wouter is een expert op het gebied van dance en houdt van alles: 'als het tussen techno en terror in zit is het goed'. Voor Partyscene en Clublife Magazine zet hij zich dan ook honderd procent in om alles te weten te komen over zijn favoriete muziek.

Martijn Bastianen Redacteur

Martijn is een enorme fan van future house en deep house, en vindt het dan ook heerlijk om daar over te kunnen schrijven. Zo zoekt hij de lekkerste tracks voor je uit en volgt hij het laatste nieuws op de voet, maar ook voor het laatste nieuws rondom lifestyle is Martijn te porren. Lang verhaal kort: Martijn is een echte allrounder.

CLUBLIFE 1.2016

8

Ouassim Alahyane Aanspreekpunt party bloggers, fotografen en winacties.

Naast interviews, reviews en nieuwsartikelen kun je bij Clublife Magazine terecht voor de vetste partyblogs en winacties. Maar hiervoor moet natuurlijk een hoop geregeld worden en dat doet Ouassim. Van accreditatie voor feesten en het regelen van mooie winacties tot het contact leggen met organisaties en eigen bloggers, Ouassim doet het allemaal.

PARTYSCENE.NL


Wij spreken ontzettend veel dj's en dat resulteert in gave interviews op onze website en natuurlijk in dit magazine. Wat hebben ze de afgelopen maanden uitgespookt? Een greep uit de mooiste artikelen online.

DJ'S BE LIKE

'WE WILLEN ECHT EEN KEER NAAR BURNING MAN'

'Veel muziek en iets diverser dan voorheen'

- M R . B E LT & W E Z O L -

'IK VOEL DAT DINGEN SAMEN GAAN VALLEN' - LA FUENTE -

De Nederlandse dj MOTi timmert met zijn samenwerking met Major Lazer nog altijd keihard aan de weg. Tijd om eens te checken hoe het met hem gaat.

JE HEBT IN 2015 EEN TRACK GEMAAKT MET MAJOR LAZER, KUNNEN WE IN 2016 NOG EEN SAMENWERKING VERWACHTEN? 'Ik werk altijd veel samen met verschillende artiesten. Ik weet nog niet precies met wie ik ga werken, dat gebeurt altijd een beetje spontaan. Dat vind ik in het beginproces ook fijner werken dan meteen de studio ingaan. Als ik iemand een idee toestuur en diegene heeft vette suggesties voor de track, werkt dat lekkerder voor mij. Andersom natuurlijk ook, als iemand anders mij wat stuurt en ik heb er ideeën bij. Nog een samenwerking met Major Lazer? Dat zou ik niet durven zeggen. Ik ben al superblij dat deze samenwerking tot stand is gekomen! Dit is ook toevallig gebeurd. Ik had een vocal van Ty liggen die hij met Diplo had opgenomen. Daar heb ik een opzet van gemaakt, deze heb ik opgestuurd naar Diplo en vervolgens hebben we in Amsterdam samen de track afgemaakt.' WAT KUNNEN WE ÜBERHAUPT VAN JOU VERWACHTEN DIT JAAR? 'Veel muziek en iets diverser dan voorheen! 'Turn Me Up (ViP Mix)' is net uit op Musical Freedom. De volgende release is met Bassjackers & Joe Ghost op Spinnin’. Daarna komt mijn nieuwe collab met DVBBS uit. Ergens tussen deze releases in komt ook nog de originele versie van 'Turn Me Up' op Virgin UK uit. Daarnaast ben ik begonnen met mijn eigen maandelijkse radioshow/podcast, dus dat komt er ook snel aan. Je gaat in ieder geval genoeg van me horen dit jaar!' WAAR KIJK JE ZELF HET MEESTE NAAR UIT? 'Ik heb zo ontzettend veel ideeën, vocals en tracks klaarliggen, dat ik vooral uitkijk naar het eindresultaat van deze tracks. Mijn laatste track 'Turn Me Up' is heel anders dan de tracks die ik het afgelopen jaar heb gereleased. Het is supertof om te zien dat nu ook artiesten die mijn muziek eerst niet draaiden, deze track wél draaien.' WELKE OPKOMENDE ARTIEST MOETEN WE VOLGENS JOU IN DE GATEN HOUDEN DIT JAAR? 'Marshmello'. WAAROM? 'Tot nu toe heeft ‘ie heel veel toffe remixen gemaakt. Er komen nu een aantal originals aan waar ik erg naar uitkijk om te luisteren.'

PARTYSCENE.NL

'IK GA PROBEREN NOG MEER TE GENIETEN' - FEDDE LE GRAND -

'IN 2016 GA IK MEER DE DIEPTE IN'

'MET NAMAKEN GA JE JE NOOIT ONDERSCHEIDEN'

- THE FLEXICAN -

- J AY H A R D WAY -

Chocolate Puma

MICHAEL CALFAN'S

TOP VIJF PLATEN UIT 2015

'We hebben voor het hele jaar muziek klaarliggen'

De mannen van Chocolate Puma draaien al 25 jaar mee in het wereldje en werken anno 2016 zelfs samen met artiesten als Hardwell en Martin Garrix. Ze worden ook wel de grondleggers van de house genoemd, en daar is dan ook weinig aan overdreven. Tijd voor een goed gesprek! BELANDEN JULLIE PRODUCTIES SNEL VAN DE STUDIO OP DE DANSVLOER? OF MOET HET EERST PERFECT AFGEMIXT ZIJN? GASTON: ‘Nee hoor, we vinden onze muziek al vrij gauw geschikt om live te draaien.’ RENÉ: ’Het is niet zo dat we eerst een demo maken en dan pas gaan afmixen. Een track ontstaat omdat dat ene geluid heel goed samengaat met die andere kick. Het is dan leuk om dat diezelfde avond nog te droppen op de dansvloer. En dan kun je wellicht later beslissen om het wat bij te schaven.’ GASTON: ’We gebruiken het live draaien dus ook om te testen. Een track klinkt in de studio natuurlijk anders dan in de club.’

KOMT HET DAN OOK WELEENS VOOR DAT JULLIE ZELF LYRISCH ZIJN OVER EEN NIEUWE TRACK MAAR HET PUBLIEK STIL BLIJFT STAAN? GASTON: ‘Dat is weleens gebeurd. Dat ligt dan bijvoorbeeld aan de timing. Of dat de plaat niet past bij de avond.’ JULLIE WORDEN DE GRONDLEGGERS VAN DE HOUSE GENOEMD. WAT VINDEN JULLIE ZELF VAN DIE BENAMING? GASTON: ’We waren er vroeg bij, inderdaad.’ RENÉ: ’Maar we waren zeker niet de enigen. Kijk, wij staan nu te openen voor Hardwell en Martin Garrix. In die zin vallen we meer op dan onze collega’s die op hetzelfde moment als wij begonnen maar nu minder actief zijn.’ GASTON: ’Het is natuurlijk gek om zoiets over jezelf te horen. We maken gewoon muziek, maar ik begrijp ook wel dat wij er heel vroeg bij waren. En dat we goeie platen hebben gemaakt. Maar wat ik interessanter vind, is dat onze muziek echt iets voor mensen betekend heeft.’

MARTIN SOLVEIG 'INTOXICATED' SAM FELDT 'SHOW ME LOVE (EDX REMIX)' BAKERMAT 'TEACH ME' VOODOOSON & ILLUSIONIZE 'YES YES HUM' MICHAEL CALFAN 'BREAKING THE DOORS'

DEZE INTERVIEWS ZIJN UITERAARD TE VINDEN OP ONZE WEBSITE PARTYSCENE.NL/INTERVIEWS 9

CLUBLIFE 1.2016


Op onze website praten we je dagelijks bij met de laatste nieuwtjes, coole interviews, scherpe reviews en toffe columns. Wat is er de afgelopen maanden allemaal gebeurd in de scene? Een selectie van onze beste artikelen op partyscene.nl.

Festivals snel uitverkocht

Het festivalseizoen staat op het punt van beginnen: de line-ups zijn bekend en de kaartverkopen zijn gestart. Het leek dit jaar sneller te gaan dan ooit wat betreft de kaartverkoop van onder andere Tomorrowland, The Flying Dutch en Amsterdam Open Air. Zo was bij de ticketverkoop van Tomorrowland al snel duidelijk dat veel mensen teleurgesteld zouden worden; al voor de verkoop was de wachtrij langer dan het aantal beschikbare tickets. Tomorrowland was binnen 45 minuten uitverkocht en voor The Flying Dutch was er binnen 6 uur geen kaartje meer te krijgen.

Artiesten vertrekken bij Spinnin' Het was vorig jaar toch wel ĂŠĂŠn van de grotere nieuwsfeiten: Martin Garrix vertrok bij Spinnin' Records. Het vertrek van de inmiddels internationaal opererende artiest heeft voor veel ophef gezorgd: de dj klaagde het label aan. Later werd de aanklacht weer ingetrokken. Nadat Garrix is weggegaan hadden twee andere artiesten het blijkbaar ook niet zo naar hun zin bij het label, zo vertrok Julian Jordan eveneens. Nog geen 24 uur later besloot Mike Hawkins weg te gaan en daarmee verloor Spinnin' twee artiesten op een dag.

GEEN TOMORROWWORLD EN KNOCK OUT IN 2016

Dj'en? There's an app for that! CLUBLIFE 1.2016

10

Met het drama van vorig jaar en het faillissement van SFX Entertainment was de toekomst van TomorrowWorld al enigszins onzeker. Die onzekerheid was blijkbaar terecht aangezien de organisatie van het festival heeft aangekondigd dat er dit jaar geen editie plaatsvindt. In een statement van TomorrowWorld staat dat de organisatie de fans dit jaar niet de unieke TomorrowWorld-ervaring kan bieden in verband met de huidige situatie van het festival. Hetzelfde geldt voor Knock Out 2016, dit feestje ging ook niet door. B2s, de organisatie van het feest, laat weten dat er weinig animo was voor de komende editie, waardoor ze het hebben moeten afblazen.

In een beetje een vreemde move lanceert Serato een app die voor je dj't. Geen grap, je kan zonder handen dj'en, want Serato Pyro selecteert, mixt en matcht de tracks automatisch voor je. Vooral vreemd omdat Serato hiermee eigenlijk de dj overslaat, hoewel je natuurlijk nog gewoon kunt kiezen welke volgende track je wilt horen. In eerste instantie dachten we dat het ging om een aan Serato gelinkte playlist-app, waar je bijvoorbeeld een Serato-set naartoe kunt exporteren of iets dergelijks, maar het is echt een op zichzelf staand stukje software dat tracks voor je draait. Gaaf trouwens ook dat de app streamingservices ondersteunt naast lokaal opgeslagen tracks. Dus of je nu een eigen muziekcollectie in de mix wilt gooien of gewoon vanaf Spotify je tracks trekt, de app zorgt ervoor dat dit in de maat gebeurt. Nog gaver: de app is gratis! Scoor 'm op op iTunes. De Android-versie volgt op een latere datum.

MARTIN GARRIX LANCEERT EIGEN LABEL Eigenlijk was het een kwestie van tijd na de breuk met Spinnin' Records, maar het hoge woord is er eindelijk uit: Martin Garrix start een eigen label. STMPD RCRDS werd tijdens de Miami Music Week gelanceerd met een groot feest waar Garrix, Arty, Jay Hardway, Julian Jordan en vele andere een show weggaven in Story. De Nederlandse dj zei over het label: 'Mijn doel met STMPD RCRDS is het opbouwen van een community om goede muziek te steunen. Zowel voor jonge talenten als veteranen is het belangrijk om goede ondersteuning te hebben.'

PARTYSCENE.NL


PAUL VAN DYK VALT VAN PODIUM TIJDENS ASOT A State of Trance bestaat dit jaar 15 jaar en dat werd groots gevierd tijdens 'A State Of Trance 750' in de Jaarbeurs in Utrecht. Het feest was in volle gang en alles verliep prima, totdat Paul van Dyk van het podium viel. De mainstage werd gesloten en de vinylset van Armin van Buuren ging niet door. Toch is Paul van Dyk niet de eerste dj die tijdens een optreden een ongeluk kreeg. Zo sprong Steve Aoki tijdens zijn show in Puerto Rico op een trampoline en dat ging niet helemaal goed. De dj kwam met zijn hoofd tegen het podium aan en had daar flink last van. Ook Afrojack wist zichzelf tijdens een gig van het podium te werpen. Lang verhaal kort: het kan dus iedere dj overkomen.

TIËSTO WINT EDISON OEUVRE AWARD

Zestien jaar geleden werd de eerste editie van Sensation gehouden in de Amsterdam ArenA en sindsdien is het feest wereldwijd gegroeid. Met een editie in 35 landen en met een bereik van meer dan twee miljoen mensen, is Sensation uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. Het feest kende ook de traditie van de witte kleding, maar met het thema 'Angels and Demons' is dat niet meer aan de orde. Sensation stopt met de witte dresscode. Sander Vermeulen, creatief directeur van het evenement, laat in een statement weten dat het publiek hiermee een belangrijker onderdeel is van het thema. 'Het showthema in combinatie met de zwarte en witte dresscode geeft de show een nieuwe dimensie. We passen de meest vooruitstrevende technieken toe, bezoekers vormen een belangrijker onderdeel van de show dan ooit tevoren en we gaan los met nooit eerder vertoonde showeffecten.'

SENSATION STOPT MET WITTE DRESSCODE

SFX Entertainment failliet Tiësto had de eer om als eerste een Edison Oeuvre award in ontvangst te nemen tijdens een uitzending van RTL Late Night. Niemand minder dan Martin Garrix kwam de prijs uitreiken en gaf een speech waardoor Tiësto het niet droog wist te houden. Zo vertelde Garrix: 'Vroeger luisterde ik naar K3 en Kabouter Plop totdat mijn moeder opeens riep: Martijn, kom eens kijken! Er staat een Nederlandse dj op de Olympische Spelen.' Op dat moment wist Garrix dat hij dj wilde worden en daar heeft Tiësto hem in al die jaren erg goed mee geholpen.

De kogel is door de kerk: SFX Entertainment vraagt faillissement aan, dit deed de organisatie onder de chapter 11-vlag. Dat betekent dat SFX een doorstart maakt terwijl het bedrijf 300 miljoen dollar aan schulden door kan strepen. We houden allemaal van Tomorrowland, Mysteryland en Sensation, dus zou het extra zuur zijn als we gedag moeten zeggen tegen deze feesten. Geen zorgen. Die feesten gaan keihard door! SFX heeft door weer een particulier bedrijf te worden, ruim honderd miljoen dollar in de zakken. Het geld zal gebruikt worden om de organisatie te herstructureren. De feesten gaan ondertussen gewoon door. Dat is nog eens een geluk bij een ongeluk.

11

CLUBLIFE 1.2016


PARTY PEOPLE

Wekelijks gaan onze partyreporters en fotografen voor Clublife Magazine op pad en maken ze de tofste feesten mee. Dankzij deze mensen worden we altijd weer voorzien van sfeervolle verslagen, spraakmakende interviews en fantastische foto’s. Maar wie zijn nou de mensen achter alle foto’s en verhalen? Wat zijn hun hoogtepunten en waar willen ze ooit nog eens naartoe? TEKST JONAS BLOEMEN

JELLE (19)

‘Als fotograaf zie je een festival op verschillende niveaus, je ziet mensen losgaan terwijl je zelf nuchter bent en je komt op plekken waar je als bezoeker niet komt.' Jelle is partyfotograaf. Zijn eerste plaatjes voor Clublife Magazine schoot hij tijdens Intents Festival waarna vele feesten volgden. Wish Outdoor is het tofste festival waar hij is geweest. ‘Daar hing een heerlijke sfeer’, laat Jelle weten. Zelf houdt hij van de wat hardere kant van edm, maar ook van hardstyle. Zijn liefde voor muziek is erg breed. Jelle heeft een eigen bedrijf dat de media regelt op festivals. Hij kent de weg dus in het festivalleven. Hij geniet van artiesten als Martin Garrix, Hardwell, Frontliner en Wildstylez. Op zijn bucketlist staat Ultra Music Festival in Miami bovenaan.

ELINE (23)

Eline kan genieten van een heerlijke vibe op een feest of festival. Die vibe plus de gezellige mensen maken Mysteryland en Wish Outdoor tot haar favoriete festivals die ze heeft bezocht. ‘Ik wilde vroeger altijd al naar zoveel mogelijk feesten', aldus Eline, die zelf houdt van edm, house en techno. Dankzij haar stage bij Clublife Magazine is ze vervolgens aan de slag gegaan als partyreporter. Haar favorieten? Showtek en Hardwell. Tijdens haar stage kreeg Eline zelfs de kans om Hardwell te interviewen, sindsdien is ze helemaal weg van de Bredase dj. ‘Ik wil graag nog naar Tomorrowland en Solar, maar mijn grootste droom is om ooit naar Ultra Music Festival in Miami te kunnen. Het is echter bijna onmogelijk om dat te verwezenlijken’, sluit Eline af.

CLUBLIFE 1.2016

12

PARTYSCENE.NL


SASHA (22)

Sasha houdt van techno en hardstyle. Er is dan ook geen twijfel mogelijk over het leukste feest waar ze heen is geweest. ‘Awakenings laat alle hoeken zien die techno te bieden heeft', zegt de 22-jarige partyreporter. Sasha houdt naast techno ook van hardstyle. Ze vindt de muziek van Regain het beste. ‘Als ik een report schrijf, beleef ik het feest helemaal opnieuw, heerlijk toch?' Als Sasha een festival moet kiezen waar ze echt nog graag een bezoekje aan brengt, dan is het Defqon.

SETNEY (40)

JESPER (18)

‘Als bezoeker heb je alleen je eigen emotie, als fotograaf deel je een emotie met duizenden bezoekers, dat vastleggen is mooi en gaaf.' Partyfotograaf Jesper vindt het prachtig als de bezoekers één zijn op een festival. ‘Een dj speelt daarin een grote rol, Brennan Heart is een meester op dat gebied.' Jesper is opgegroeid met Brennan Heart en het is dan ook nog steeds zijn favoriete artiest. Het mooie aan het vak vindt Jesper de saamhorigheid: ‘Je gaat alleen naar een festival toe, maar bij vertrek heb je duizend nieuwe vrienden.' Zelf gaat hij lekker op dance en hardstyle, naast Brennan Heart kan Jesper urenlang naar Hardwell luisteren. Mocht de kans zich ooit voordoen, dan zou hij heel graag een bezoek brengen aan Wish Outdoor Mexico. De Nederlandse versie is zijn favoriet, maar in Mexico kan hij nog meer emoties fotograferen en dat is zijn ultieme doel.

PARTYSCENE.NL

SHIRLEY (25)

Shirley is een echte avonturier. Ze wilt alle feesten en festivals uitgeprobeerd hebben. ‘Ik pas me meestal gewoon aan diegene aan met wie ik meega, ik hou van diversiteit.' Ze rolde twee jaar geleden per toeval het partyreporterschap in. En daar heeft ze geen moment spijt van gehad. Ze maakt het als partyreporter net allemaal wat bewuster mee. In groep 8 was Shirley de enige die al naar dj’s als Tiësto luisterde. Waar onze andere reporters ervan dromen om naar Tomorrowland te gaan, is Shirley er al eens geweest. ‘Dat is echt het beste festival waar ik geweest ben, alhoewel Ultra in Kroatië ook heel tof was.' Maar ook Shirley heeft nog festivals op haar bucketlist staan: namelijk Ultra Music Festival Miami en Burning Man.

Eén van de oudste van het stel, maar zeker niet de saaiste. Setney is partyfotograaf en voor hem is dat een geweldige taak. ‘Ik combineer twee dingen die ik leuk vind: fotograferen en feesten.' Zijn beste herinneringen heeft hij overgehouden aan Dance Valley en Emporium. Wanneer Setney een festival of feest als bezoeker meemaakt, is hij op andere dingen gefocust: 'Dan ben ik gewoon lekker aan het feesten, maar wanneer ik er als fotograaf ben, heb ik veel meer oog voor detail.' Hij houdt van verschillende stromingen. Techno vindt Setney prima, maar ook hardstyle en house zijn dingen die hij graag hoort. Brennan Heart is zijn favoriet, maar ook van dj’s als Hardwell en Martin Garrix kan hij genieten. Ultra Miami en Ultra Europe staan hoog op zijn verlanglijstje, de entourage daar wil Setney maar al te graag eens meemaken.

13

CLUBLIFE 1.2016


SOCIAL QUOTES

Ken jij een dj die geen Twitter, Facebook of Instagram gebruikt? Nee, wij ook niet. Vrijwel elke artiest neemt zijn fans tegenwoordig mee op tour, geeft unieke previews van nieuwe tracks en dropt zo nu en dan een aankondiging. Nog nooit kwam je zo dicht bij je favoriete dj, je komt (bijna) alles te weten! Wat hebben ze de afgelopen maanden uitgespookt? TEKST MARK HOFMAN

DEADMAU5 VS KANYE WEST Veel hilariteit op Twitter door de openlijke discussie tussen Deadmau5 en Kanye West. De man van Kim Kardashian wilde met zijn volgers delen dat hij naar een track aan het luisteren was, maar wat hij niet doorhad, was dat in een ander tabblad de illegale downloadsite 'Pirate Bay' openstond. Deadmau5 moest hier wat van zeggen en dat leidde tot een heerlijke discussie.

DE GRAPPEN EN GROLLEN VAN DILLON FRANCIS

Dillon Francis is misschien wel de meest hilarische dj op het gebied van social media. Hij komt regelmatig met grappige snapchats en tweets, maar ook op Facebook is de dj altijd in voor een grapje.

ARMIN VAN BUUREN

Leuk, al die kiekjes van reisjes, foto's van bussen en discussies, maar er moet natuurlijk ook gewoon gefeest worden. Gelukkig werd dat op grote schaal gedaan en deelden de dj's dat maar al te graag met ons!

MAJOR LAZER


CHECK THIS OUT!

SOCIAL QUOTES

Dj's en producers gebruiken social media niet alleen voor de fun, maar ook om nieuwe tracks of albums aan te kondigen.

CLUBLIFE MAGAZINE BEHIND THE SCENES

DON DIABLO

DIPLO

MARTIN GARRIX

Niet alleen dj's, maar ook wij van Clublife Magazine laten jullie graag zien waar we mee bezig zijn. We nemen je mee naar interviews en naar de vetste feesten en evenementen. Genoeg reden om ons te volgen, dus!

DJ'S OP REIS

Dj's zien veel van de wereld en ondanks het drukke schema maken ze meestal ook even tijd om wat cultuur te snuiven. Hieronder de vijf mooiste tripjes die de dj's op Instagram dropten.

STEVE ANGELLO

SKRILLEX

FACEBOOK

Partyscene

INSTAGRAM

Clublifemag

TWITTER

@Clublifemag

DE KILL THE BUZZ-VAN REVEALED

Samen met Kill The Buzz en Thomas Newson besloot Hardwell een bustour te maken voor Revealed Recordings in Noord-Amerika en Canada. Voor zo'n tour is een bus wel zo gewenst, en die zag er zeker niet verkeerd uit. Hardwell deelde maar al te graag een kiekje van de bus op zijn social media.

DVBBS

BRENNAN HEART

DANNIC


d: onze e is n e k e b i d d e l s c i a l . D e l e n t ke n t m n i e j valspe en dat bete en Hij is i t s e F se n ijk jaarlijk lijk begonne kunnen uitk e ig de n u e i n d w e vo o r z i c h t t m o o i e a a n r e e t ook da zomer! En h e Benelux is d de s naar… : festivals! In i en augustu t e is ul zomer anden juni, j te doen. Of h bos a t at i n d e m e ke n d w e l w f e e s t j e i n h e e d e i e d e r w o m e e n i n t i e m d e ra n d v a n n t nu gaa egafestijn aa at wils. w m o f e e n i s vo o r i e d e r r stad, e FMAN & LUCAS BOON TEKST

MARK

HO

Omdat we bij Clublife Magazine een hekel hebben aan hokjes en van alle stijlen houden vind je op de volgende pagina’s onze uitgebreide Festivalspecial. Alle stijlen komen aan bod: techno, hardstyle, house – noem maar op. We hebben de mooiste, gekste, origineelste en wildste feestjes voor je opgezocht. Deze zomer zit jij er dus sowieso warmpjes bij. CLUBLIFE 1.2016

16

PARTYSCENE.NL


r Tomor

owland

EER WANN 2016 24 juli 22 t/m

ell P z, Axw LINE-U 5, Eric Pryd u a TS WAAR lgië Deadm o en meer TICKE os s , Be B oo m & Ingr € 98,-

ta USP reen s n iede Alles e

at er

Het festival der festivals is natuurlijk Tomorrowland. Wij durven wel te stellen dat er geen enkele dj is die hier niet zou willen staan. Zelfs Tiësto, Steve Aoki en Avicii geven ieder jaar weer acte de présence. Maar let op: wat niet iedereen weet, is dat Tomorrowland ook ruimte biedt aan kleinere underground acts. Dus als jij een hekel hebt aan ‘commercieel’ (of hoe je het ook wilt noemen), dan zit je hier ook goed. Zoek gewoon de kleine tentjes op en je kunt helemaal los gaan. Maar geloof ons: de mainstage ga je ook zeer zeker heel vet vinden.

17


The Flying Dutch was vorig jaar de grote nieuwkomer in festivalland, maar wat was het een succes! Het concept was (en is) eenvoudig: de tien grootste Nederlandse dj’s tezamen op één festival. De topdj’s doen drie locaties aan: het Olympisch Stadion in Amsterdam, Ahoy Buiten in Rotterdam en het E3 Strand in Eersel (vlakbij Eindhoven). In elke stad draaien de dj’s exact één uur, wat betekent dat ze per helikopter van locatie naar locatie worden vervoerd. Spectaculair! Het evenement was vorig jaar al weken van tevoren keihard uitverkocht, en wij hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat dat in 2016 niet anders zal zijn. Wees er gauw bij dus!

Dutch g n i y l The F EER WANN 4 juni 2016 g a d r e zat

ion), h Stad mpisc WAAR ly (O n rdam iten) e Amste hoy Bu dam (A d) n Rotter ra (E3 St Eersel

P LINE-U Armin ck, Afroja artin uren, M van Bu meer en Garrix

TS TICKE 5 ,9 4 5 €

dse USP derlan ote Ne Alle gr stival fe op één

dj’s PARTYSCENE.NL


ry Myste

27 EN 28 AUGUSTUS

Natuurlijk kan het langstlopende festival in Nederland niet ontbreken in onze Festivalspecial. What can we say? Hier moet je gewoon naar toe. Sinds vorig jaar bestaat Mysteryland uit twee dagen, je kunt dus een heel weekend los gaan in Haarlemmermeer. Er is zelfs een camping waar je kunt overnachten! Typerend voor Mysteryland is de veelzijdigheid van het festival. Zo komen werkelijk alle stijlen aan bod. En het mooie is: alle namen die er toe doen, worden per scene vertegenwoordigd op Mysteryland. Je komt dus sowieso aan je trekken. Daarnaast moeten we het festivallandschap benoemen. Met al de prachtige kronkelpaadjes, heuvels en meertjes is het goed vertoeven daar in Haarlemmermeer. Als je je even los wilt maken van de muziek, kun je er heerlijk rondwandelen!

Dit festival kunnen we bestempelen als het paradepaardje van organisator Q-dance. Sinds 2011 vindt Defqon.1 plaats naast het terrein van Walibi Flevo in Biddinghuizen. Je kunt hier los gaan op hardstyle (duh), maar ook op stijlen als jump, hardcore, early en industrial. Hard, harder, hardst! Je kunt er drie dagen lang terecht, maar wij raden je aan toch echt al op vrijdag 24 juni aanwezig te zijn – tijdens ‘The Gathering’ ofwel de officiële opening van Defqon.1. Succes gegarandeerd!

land

EER 16 WANN ugustus 20 8a 27 & 2 WAAR me e r m me r Haarle sterdam) Am (nabij P LINE-U Diplo, Robin ck, ja o r f A er e n me Schulz S T TICKE 0 € 62,5 Vanaf al P US e festiv lopend Langs rland. de van Ne omgeving. e ig t h c a Pr

Defqon

.1

EER WANN i 2016 26 jun 24 t/m WAAR izen ghu Biddin P LINE-U ulators, od M t en s s a B gerfis er, An n li t n o Fr me e r TS TICKE 0 ,5 2 2 1 € van USP aardje radep Hét pa ce Q-dan

Zeg je hardcore, dan zeg je Harmony of Hardcore. Alle grote jongens (en meisjes) uit de hardere scene hebben hier gestaan en dat zal in 2016 niet anders zijn. En hard, dat wordt het! Denk aan namen als Partyraiser en Miss K8. Plaats delict is zoals ieder jaar weer festivalterrein De Roost in Veghel. Kortom, bij zijn!

dc of Har y n o Harm EER WANN 14 mei 2016 g a d zater

ore

WAAR in alterre el) Festiv (Vegh t s o o De R

P LINE-U er, ais r y t r a P s K8 al, Mis N-Vitr er e n me

e en T USP re, hardcor TICKE re! ardco o H c 0 d r ,5 a ns h € 43 no g e e

19


nday 7th Sual FesEtEiRv

Een andere topper op festivalterrein De Roost in Veghel is 7th Sunday Festival, exact een dag na zijn broertje Harmony of Hardcore. Organisator is wederom Par-T Events, maar in tegenstelling tot HoH richt 7th Sunday zich meer op de toegankelijkere sounds, denk bijvoorbeeld aan namen als Steve Aoki. Let op: het festival vindt plaats op Eerste Pinksterdag, de volgende dag ben je dus gewoon lekker vrij. Nice!

6 WANN ei 201 g 15 m z o nd a WAAR in alterre Festiv st De Roo P: x, LINE-U sterjax ki, Bla o A er e e v m Ste nd e n Le Gra Fedde TS TICKE € 50,Vanaf l USP festiva ukste Het le ! n e r e inkst me t P

Dour al FesNEtEiRv

WAN 2016 17 juli 13 t/m WAAR elgië) Dour (B P -U tin, LINE ie Haw a, Rich r e e Odesz m n alifa e Wiz Kh : S T E TICK € 60,Vanaf en P S geniet U n lang e g a d Vijf

Van 13 tot en met 17 juli kan je weer volop gaan genieten van Dour Festival in Dour, België. Het festival mocht vorige jaar 228.000 bezoekers verwelkomen die vanuit heel Europa kwamen om vijf dagen lang te genieten van liefde en muziek, en dat gaat dit jaar niet anders worden. Met acts als Odesza, Novelist, Richie Hawtin en Wiz Khalifa lijkt het weer een heel mooi feestje te worden. Zet hem dus in je agenda!

13 TOT EN MET 17 JULI

Na Tomorrowland is dit toch wel echt de trots van de Belgen. Het leuke aan Summerfestival is dat het midden in de stad Antwerpen plaatsvindt. Daarnaast is de line-up zeer veelzijdig te noemen. Namen als Alan Walker prijken op de line-up, maar ook dj’s van het label Scantraxx Recordz vieren het feestje mee. Ons advies? Bij zijn!

20

EER WANN 2 en ag zaterd juli 2016 g3 z o nd a

erfes Summ WAAR r pe n Antwe

tival

P xx LINE-U er, Scantra alk er Alan W abel) en me z (l d r o c e R

TICKE €49,-

TS

iva USP h fest antisc d! ig g n e E st a n in de midde

l

Clublife Magazine 1.2016  

www.partyscene.nl