Page 1


INHOUD

Zijn ze op hun hoogtepunt of is dit nog maar het begin? Het populaire trio uit de hoofdstad reist de hele wereld over en scoort hit na hit. Daarnaast is er een album in de maak en gaat hun gelijknamige kledinglijn ‘Blood For Mercy’ als een speer. Wij spraken de Amsterdamse jongens over van alles en nog wat, maar één ding is duidelijk: dat hoogtepunt moet nog komen. ‘Iedere keer als je denkt dat het niet gekker kan, wordt het nog gekker.’

12

FESTIVALSPECIAL

De zomer komt dichterbij dan je denkt en daarom presenteren wij de festivalspecial: 'het beste van de zomer volgens Clublife Magazine'. We bespreken alle coole festivals in de Benelux, van edm tot hardstyle. Voor ieder wat wils dus, zodat jij zeker weet waar je naar toe moet als het zonnetje hoog aan de hemel staat!

INTERVIEW

32

SECRET CINEMA

Secret Cinema draait al een tijdje mee in onze technoscene, 25 jaar om precies te zijn. Hij is de man achter het succesvolle Gem Records en heeft de carrière van protegé Egbert flink in de lift gezet. Wij spraken hem erover!

GEAR

26

DÉ VINTAGE VST-COLLECTIE

Als jij je weg enigszins in de studio kent, dan klinkt de naam Arturia je ongetwijfeld bekend in de oren. Wij bespreken Arturia's V Collection-serie!

38

NIGHTBREED RECORDS

Hou jij van de hardere stijlen, dan zegt Endymion je vast wel iets. Wij spraken met het productieve trio dat op het punt staat een nieuw avontuur te starten.

'Tours worden nog groter, nog langer...' interview YELLOW CLAW

CLUBLIFEMAGAZINE.NL

3

CLUBLIFE 1.2015


INHOUD

54

MARY GO WILD

In 2013 begonnen als boek dat de Nederlandse dance-scene omschrijft, tegenwoordig staat Mary Go Wild ook bekend als winkel. Een bijzondere winkel, hier kun je namelijk alles kopen wat met dance te maken heeft. Van boeken tot vinyl, je vindt het er. Maar daarnaast worden er allerhande activiteiten georganiseerd. Wij spraken erover met Arne van Terphoven, (mede-)initiatiefnemer van het boek en de winkel.

49

REWIND: REMY UNGER

Remy draait al een tijdje mee. Als achttienjarig broekie ooit meegenomen naar de Amsterdamse RoXY, tegenwoordig een gerespecteerde naam in de techno-scene. Remy heeft het allemaal meegemaakt en met ons praat hij over verleden, heden en toekomst.

62

64

TALENT: LUUK VAN DIJK

DJ TIPS

‘Goede muziek laten horen in mooie mixes is een basisonderdeel van het dj-vak’, zo stelt dj Marcella. Zij geeft beginnende dj’s zeven onmisbare tips om hun carrière op een goede manier te starten. Zoals: ‘Wil je dit vak lang volhouden, neem dan genoegen met een biertje in plaats van een fles wodka.’

De jonge dj Luuk van Dijk ken je ongetwijfeld van de internet-hit ‘Je Moeder’. Vorig jaar opende hij de mainstage op Mysteryland en sindsdien is het balletje echt gaan rollen. Nu is hij zelfs Talent in de nieuwe Clublife Magazine en wij spraken hem over zijn eerste successen.

68

IN DE STUDIO MET: SANDR0 SILVA

Hoe gaat het brein achter ‘Epic’ te werk? Wij gingen langs bij hem in de studio en kwamen erachter hoe een hit tot stand komt.

66 INTERVIEW:

FOTOGRAAF VLADISLAV SOLOVOV

Er zijn weinig fotografen die een party zo strak in beeld weten te vangen als Vladislav. Hij nam ons mee in de wondere wereld van een partyfotograaf. ‘Een goedkope camera geeft me de mogelijkheid om te doen wat ik wil doen.’

EN VERDER

10 FASHION NIEUWS 21 DENNIS RUYER’S TOP 10 TRACKS 22 CLUBLIFE ONLINE 31 DE 10 FAVORIETE PLATEN VAN BAKERMAT 36 TRACKLIST 47 SOCIAL QUOTES 52 GADGETS & LIFESTYLE 56 FASHIONISTA & LIFESTYLE 58 OP STAP MET DE PARTY PEOPLE 71 MOBILE 72 DJ’S BE LIKE 73 PARTYREPORTS 78 PARTYAGENDA

REGELMATIG ZUL JE DIT LOGO’TJE TEGENKOMEN. WAT DAT BETEKENT? SIMPEL: WAT JE LEEST IN ONS MAGAZINE KUN JE OOK VINDEN OP ONZE WEBSITE. DE FAVORIETE PLATEN VAN YELLOW CLAW BIJVOORBEELD? DIE KUN JE IN EEN OVERZICHTELIJK SOUNDCLOUD-RIJTJE VINDEN OP ONZE WEBSITE. EN WEL OP: WWW.CLUBLIFEMAGAZINE.NL/READMORE

CLUBLIFEMAGAZINE.NL

5

CLUBLIFE 1.2015


WELKOM

Website clublifemagazine.nl Facebook facebook.com/clublifemag Twitter @clublifemag Instagram instagram.com/clublifemag Google+ clublifemagazine.nl/google YouTube youtube.com/clublifemag

Clublife ontvangen? Dat kan! Zonder gedoe vier keer per jaar het leukste EDM magazine van de Benelux op de mat. Ga snel naar clublifemagazine.nl/abo Wil je iemand een abonnement cadeau geven, dan kan dat natuurlijk ook. Ga dan naar clublifemagazine.nl/cadeau Mocht je eerder verschenen edities willen nabestellen, ga dan naar clublifemagazine.nl/nabestellen

CLUBLIFE 1.2015

6

LET THE GOOD TIMES ROLL! ‘Voor ons begint het festivalseizoen eigenlijk al in maart’, zo stellen de mannen van Yellow Claw in ons uitgebreide interview met hen. Dat klinkt misschien raar, maar aan de andere kant van de wereld zijn de festivals al in volle gang. Denk aan Ultra Music Festival in Miami of Coachella in California. In de Benelux zijn juni, juli en augustus steevast de drukke feestmaanden en die komen er sneller aan dan je denkt! In onze festivalspecial vind je daarom ‘het beste van de zomer volgens Clublife Magazine’. Of je nu van edm, hardstyle of techno houdt, wij kiezen een mooi evenement voor je uit! Daarnaast zijn we veel op pad geweest. Naar de Mary Go Wildwinkel in Amsterdam bijvoorbeeld of naar de strakke studio van Sandro Silva. Ook hebben we met Remy gesproken én met Secret Cinema, die welgeteld 25 jaar in het vak zit. En verder? Verder hebben we weer de vetste gear en het laatste fashion nieuws gecheckt, een bijzonder interview met de mannen achter hardstyle label Nightbreed Records gehouden en geeft dj Marcella beginnende dj’s zeven onmisbare tips. En o ja, Luuk van Dijk (je weet wel, die van ‘Je Moeder’) is deze editie het Talent! Je begrijpt het al: wij kunnen niet wachten tot de zomer nu eindelijk is begonnen. We wensen jou in ieder geval veel leesplezier met de eerste Clublife Magazine van 2015. Ga lekker in het park liggen, bestel een biertje (of twee) op het terras, maak een mooie strandwandeling… Zolang je Clublife Magazine maar niet vergeet mee te nemen! Have a good one!

EEN UITGAVE VAN Clipboard Publishing BV Delftweg 147 2289 BD Rijswijk Nederland Tel: +31(0)15 7600.700 info@clipboard-publishing.nl UITGEVER Linda Oenema linda@clipboard-publishing.nl CONCEPT EN IDEE Jascha Vink jascha@clipboard-publishing.nl REDACTIE Lucas Boon Peter Güldenpfennig Joni Hendrix Julian Huijbregts Thomas Kouveld Eveline Meijer Mark Scholten +31(0)15 7600.707 press@clublifemagazine.nl AAN DIT NUMMER WERKTEN MEE Chovan Amin Dennis Beuger Sasha Dijkhoff Davy de Haard Kim van den Heuvel Tess Maidman Dena Nijsten Dennis Ruyer Danielle Sienema Patrick van der Spoel Marcella Suring Wouter de Vink Steven Wiertz Anna Zhuravel MARKETING & PR Tim Beemer Giancarlo Idili Charise Geluk Nena Verhoef marketing@clublifemagazine.nl TRAFFIC MANAGER Rowan Schaaf rowan@clipboard-publishing.nl SALES Bart Arkesteijn Guido van Belle Manon van den Enden Tom Feijtes Daniel Foerster Mitchell Koymans Jascha Vink sales@clipboard-publishing.nl +31(0)15 7600.770 VORMGEVING Martijn Herremans Lloyd Troost Ron de Vos RETOUCHERING & NABEWERKING Jeffrey Dirkse DRUKKERIJ Senefelder Misset, Doetinchem DISTRIBUTIE BENELUX Betapress BV, Gilze Betapress NV, Turnhout, België

COPYRIGHT © Clipboard Publishing Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, gekopieerd of op andere wijze worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

CLUBLIFEMAGAZINE.NL


Clublife Magazine is onderdeel van Clipboard Publishing. Van interviews tot reviews tot eindredactie, alle leden van de redactie werken mee.

Clublife Magazine wordt gemaakt door een team van enthousiaste redacteuren. Wij weten wat er speelt in 'de scene' en proberen hier zoveel mogelijk op in te spelen. Dit doen we door zelf de nodige feestjes te bezoeken en in gesprek te gaan met dj's, labeleigenaren, organisatoren, noem maar op! Maar wie zijn nu eigenlijk de gezichten achter Clublife Magazine? We stellen ons team graag aan je voor:

JULIAN HUIJBREGTS

THOMAS KOUVELD

JONI HENDRIX

MARK SCHOLTEN

PARTY BLOGGERS EN FOTOGRAFEN Geen party blog zonder onze trouwe party bloggers en fotografen. Ontmoet de gezichten achter deze geweldige verslagen; je leest er meer over op PATRICK VAN DER SPOEL pagina 73!

WOUTER DE VINK

DENNIS BEUGER

KIM VAN DEN HEUVEL

CHOVAN AMIN

DENA NIJSTEN

ANNA ZHURAVEL

DANIELLE SIENEMA

STEVEN WIERTZ

Eveline Meijer Redacteur

Eveline behoudt het overzicht op de redactie. Excel-sheets, schema’s, notulen, ze is er een kei in. Wie had nu ook al weer wanneer welke afspraak gemaakt? Eveline weet het. Maar ook voor een review of een diepte interview draait zij haar hand niet om. Een echte all-rounder. JASMINE DE VRIES

Charise Geluk

Aanspreekpunt party bloggers en fotografen Naast interviews, reviews en nieuwsartikelen kun je bij Clublife Magazine voor de vetste party blogs terecht. Maar voordat een party blog op onze website of in het magazine verschijnt, moet er natuurlijk een hoop geregeld worden. Charise zorgt ervoor dat dit proces tot in de puntjes verzorgd wordt. Denk aan het regelen van accreditatie, maar ook bijvoorbeeld aan contacten leggen met party organisaties én natuurlijk onze eigen bloggers. Er wordt geen party blog gepubliceerd, of Charise heeft er haar aandeel in gehad!

SASHA DIJKHOFF

DAVY DE HAARD

Nena Verhoef Aanspreekpunt winacties

Nena is verantwoordelijk voor alle winacties die je kunt vinden op de website en het magazine van Clublife Magazine. Gesigneerde t-shirts en magazines, meet & greets met de coolste dj's, gastenlijstplekken - Nena regelt het!

Redacteur/aanspreekpunt

Peter Güldenpfennig

Lucas is redacteur en het aanspreekpunt voor Clublife Magazine, wat zoveel betekent dat hij lijn brengt in zowel het magazine als de website. Hij is verantwoordelijk voor de inhoud en treedt daarnaast op als eindredacteur. Ook is ‘ie regelmatig in het weekend op stap naar een feest of festival om vervolgens daarvan verslag te doen voor Clublife Magazine. Lucas heeft een gezonde hekel aan dt-foutjes en (dubbel)checkt de stukken van zijn collega's, maar natuurlijk ook die van zichzelf!

Peter is een echte kenner wanneer het op de dance-scene aankomt. Welke artiest bij welk label onder contract staat of wanneer de eerste echte dance-plaat uitkwam - Peter doet er graag een boekje over open. Daarnaast is hij gek op gear en techniek en alles wat daarmee te maken heeft.

Lucas Boon

CLUBLIFE 1.2015

8

Redacteur

CLUBLIFEMAGAZINE.NL


Headliner Entertainment breidt activiteiten uit! Headliner Entertainment is het artiesten- en muziekplatform van SFX Entertainment. Bij SFX kun je denken aan wereldwijd bekende feesten als Sensation, Life in Color, Nature One en Mysteryland. Het laatste nieuws rondom Headliner Entertainment is dat het haar activiteiten uitgebreid heeft. Het bedrijf is nu de strategische paraplu van vier unieke boekingsbureaus en de onlangs gelanceerde divisie Headliner Music.

i

n de nieuwe samenstelling is Headliner Entertainment onder andere de operationele partner voor Abstract Bookings, Amplify Artist Agency, Fire in the Disco en Platinum Agency. Deze vier agencies lichten we graag even voor je uit:

AMPLIFY ARTIST AGENCY Het

onlangs gelanceerde Amplify Artist Agency richt zich op een breed scala aan stijlen binnen de dance-industrie en heeft meteen een goede start gemaakt met het tekenen van Dirtcaps, East & Young, Romeo Blanco, Tommie Sunshine en YAX.X. Nice!

ABSTRACT BOOKINGS Voor

hardere stijlen en dan hebben we het dus over: hard edm. Artiesten als Brennan Heart, Neophyte, Wildstylez. En het talentenplatform ‘NEXT in Line’ met artiesten als: Deetox, Sound Rush en Dark Pact.

de betere techno ben je bij Abstract Bookings aan het juiste adres. Hierbij kun je denken aan artiesten als Klaudia Gawlas, Torsten Kanzler, Niereich en DJ Emerson. Lekker!

FIRE IN THE DISCO Joris

Voorn, Joran van Pol en Gabriel Ananda. Dat zegt al genoeg, toch?

PLATINUM AGENCY Platinum

Agency vertegenwoordigt de

OOK IS ONLANGS Headliner Entertainment's nieuwe muziek- en labeltak Headliner Music gelanceerd. Hier vallen merken als Sensation en Mysteryland maar ook Q-dance, Speqtrum Music en b2s onder.

Headliner Entertainment will continue to explore the musical landscape and launch the careers of the headliners of tomorrow GA NAAR ONZE WEBSITE VOOR MEER INFORMATIE: WWW.CLUBLIFEMAGAZINE.NL/ READMORE

Dirtcaps

Brennan Heart

DEMO Je muziek laten horen aan Headliner? Stuur je demo naar demo@headliner-entertainment.com

MEER WETEN? CLUBLIFEMAGAZINE.NL

Ga naar www.headliner-entertainment.com

9

CLUBLIFE 1.2015


FASHION NEWS

MARSALA DĂŠ kleur voor het aankomende festivalseizoen volgens ons? Marsala, ook wel bekend als 18-438! Misschien ben je al eens iemand tegengekomen met die diepe, wijnrode kleur met een vleugje bruin. Onlangs is Marsala door het Amerikaanse kleurcoderingsbedrijf Pantone uitgeroepen tot kleur van het jaar. Je begrijpt het al, wij raden je aan om deze zomer volop te shinen met Marsala. Check de vetste fashion artikelen die wij voor je hebben geselecteerd! TEKST TESS MAIDMAN CLUBLIFE 1.2015

10

KLEUR VAN HET JAAR 2015 Als we de kleurengoeroes van Pantone mogen geloven, wordt Marsala dus de kleur van 2015. Vorig jaar werd actrice Blake Lively zelfs gespot in deze bijzondere kleur. Volgens Pantone is Marsala een aardse kleur die stabiliteit en zelfvertrouwen uitstraalt. Een boeiende, magische en mysterieuze kleur, zo wordt er gesteld. Echter waren er ook kritische geluiden te horen. New York Magazine noemde Marsala 'icky'. Iedereen heeft een mening over Marsala, zo lijkt het. En zoals zo vaak valt er over smaak te twisten, aan jou de keuze dus!

CLUBLIFEMAGAZINE.NL


Prijs $3300,mrporter.com

Prijs €99,eastdane.com

Chill pants

We weten allemaal dat de mannen graag in een chill-pak rondlopen. Maar doe het dan wel goed! Ze noemen deze broek van Zanerobe wel een chino, maar dat is het eigenlijk niet. Met de toegevoegde stretch en een elastische tailleband kun je hier het naamkaartje ‘trainingsbroek’ aan hangen. Alleen lijkt hij totaal niet op die onverzorgde jogging die tot aan je billen hangt. Dit is een perfect voorbeeld van een nieuwe sportbroek die acceptabel is om bijna overal naartoe te dragen. Voor 99 euro kun je ‘m bestellen. vmarcjacobs.com

Retro by Gucci

Het bomberjack zal nooit vergeten worden, je zou ‘m zo goed als retro kunnen noemen. Neem hem in Marsala en je bent klaar. We kunnen niet in jouw portemonnee kijken, maar misschien is deze suède uitvoering van Gucci (3300 dollar) een tikkeltje te duur. Maar je kunt 'm altijd nog als inspiratiebron gebruiken. Prijs €59,polyvore.com

Bril

Tijd is geld

Parfum, kleding of accessoires; Marc Jacobs heeft het allemaal. Dit robuuste schakelhorloge voor mannen is werkelijk waar een eyecatcher. Voor vrouwen is de Marsala kleur nog duidelijker aanwezig. Dit sierlijke horloge kun je net zo goed als armband dragen.

Puma

Bij de meeste sneakers hoef je er niet over na te denken of het nu een mannenof vrouwenmodel betreft. Fijn hè, die geniale uitvinding ‘uniseks’. De gewilde Puma Classic Suede is vanaf zeventig euro verkrijgbaar voor jou en je vriend(in). Ook in het Marsala.

Simpel, elegant en geraffineerd zijn de ingrediënten van deze bril. En als kers op de taart hebben we voor alle slechtzienden onder ons er toch maar een in het marsala gekozen. Deze Genius Burgundy bril heeft smalle, rechthoekige lenzen die omringd wordt met een mat frame. Voor 59 euro heb je er eentje. Prijs vanaf €90,maccosmetics.nl

MAC lippenstift

Multifunctioneel

Deze Auxiliary Mander van 398 dollar is een veelzijdige tas en dat mag ook wel voor zo’n royale prijs. Je kunt 'm over je schouder dragen, gekruist over je borsten of ’s avonds als boodschappentas meenemen.

Prijs vanaf €70,puma.com

Stiletto

Dit is toch eigenlijk wel de meest sexy schoen die je als vrouw kunt dragen. Met zo’n klassieke naaldhak en een neus in een puntige vorm waar je u tegen zegt, verrekt een man zijn nek maar al te graag als jij langsloopt. Deze stiletto wordt veel aangeboden op trouw-websites. But who cares dat je deze schoen daar vandaan haalt? Life is a catwalk. Prijs €75,the5thelement.ro

Met een warme kleur als Marsala kun je niet anders dan opvallen. Ladies, probeer de Rebel lippenstift van MAC! De matte textuur zorgt ervoor dat de kleur nog beter tot zijn recht komt en hij blijft bijna heel de dag zitten. De prijzen van een MAC lippenstift beginnen bij negentien euro.

Prijs $398,aritzia.com

11

CLUBLIFE 1.2015


Dance Valley ZATERDAG 1 AUGUSTUS - SPAARNWOUDE

A Day At The Park ZATERDAG 11 JULI - AMSTERDAMSE BOS, AMSTERDAM

The Flying Dutch ZATERDAG 30 MEI - AMSTERDAM, ROTTERDAM EN EINDHOVEN

7th Sunday Festival ZONDAG 24 MEI - VEGHEL (NOORD-BRABANT)

Mysteryland ZATERDAG 29 EN ZONDAG 30 AUGUSTUS - HAARLEMMERMEER

Amsterdam Open Air

Harmony of Hardcore ZATERDAG 23 MEI - ERP (NOORD-BRABANT)

ZATERDAG 6 EN ZONDAG 7 JUNI - GAASPERPARK, AMSTERDAM

Tomorrowland VRIJDAG 24, ZATERDAG 25 EN ZONDAG 26 JULI - BOOM, BELGIË

CLUBLIFE 1.2015

12

FOTOGRAFIE VLADISLAV SOLOVOV


FESTIVAL SPECIAL

TEKST LUCAS BOON

Bij Clublife Magazine kijken we graag vooruit. Het voorjaar is nog maar net begonnen, maar de zomer komt er sneller aan dan je denkt. Want wat is er nou fijner dan in de stralende zon met een biertje in je hand te bouncen op de lekkerste beats van je favoriete dj? Juist, niets dus.

Summerfestival ZATERDAG 4 EN ZONDAG 5 JULI - ANTWERPEN, BELGIË

Electronic Family ZATERDAG 18 JULI - AMSTERDAMSE BOS, AMSTERDAM

Ground Zero ZATERDAG 29 AUGUSTUS - RECREATIEPLAS BUSSLOO

18hrs festival ZATERDAG 11 JULI - BALKENHAVEN, ZAANDAM

Awakenings ZATERDAG 27 EN ZONDAG 28 JUNI - SPAARNWOUDE, NABIJ AMSTERDAM CLUBLIFEMAGAZINE.NL

DE LAATSTE JAREN SCHIETEN DE FESTIVALS ALS PADDENSTOELEN UIT DE GROND. WAAR JE PAKWEG TIEN JAAR GELEDEN NIET VERDER KEEK DAN DANCE VALLEY OF MYSTERYLAND, IS ER NU DRIE MAANDEN LANG IEDER WEEKEND WEL ERGENS IETS TE DOEN. OF HET NU GAAT OM EEN INTIEM FEESTJE ERGENS IN EEN VERSTOPT BOS OF EEN MEGA-EVENEMENT MIDDEN IN DE STAD VOOR HONDERDDUIZEND MAN, AAN JOU DE KEUZE! HOEWEL, WIJ HELPEN JE GRAAG EEN HANDJE. OM DE FESTIVALGEKTE WAAR ONS KLEINE LANDJE AAN LEIDT ENIGSZINS OVERZICHTELIJK TE HOUDEN, VIND JE OP DE VOLGENDE PAGINA’S DE LEUKSTE FESTIVALS IN DE BENELUX. VAN EDM TOT HARDSTYLE, ALLES KOMT VOORBIJ!

NOG MEER FESTIVALS? GA NAAR WWW.CLUBLIFEMAGAZINE.NL/READMORE

13

CLUBLIFE 1.2015


ZATERDAG 1 AUGUSTUS Dance Valley is zo’n festival dat iedereen kent. Zowel dj’s als party-gangers weten: hier moet je zijn geweest. Dance Valley gaat dan ook al een tijdje mee, sinds 1995, en het is daarmee een van de oudste dance-festivals van Nederland. Het festival heeft haar naam te danken aan de welbekende vallei waarin de mainstage staat - inderdaad, in een kuil dus. Vorig jaar vierde het event haar twintigste verjaardag en werd er flink uitgepakt met een stevige line-up. Denk aan Nicky Romero, Bassjackers en The Prophet. En in 2015 zal dit niet anders zijn. Dance Valley staat bekend om de diverse stages op de Velsen Valley, waarbij iedere stage een andere stijl vertegenwoordigt. Van eclectic tot edm tot hardstyle, alles komt voorbij op Dance Valley. Kun jij dus geen festival kiezen om naar toe te gaan? Dan lijkt Dance Valley de juiste keuze te zijn, je zult je hier geen moment vervelen!

VOOR IEDER WAT WILS

Waar het om gaat bij Dance Valley? Het delen van de liefde voor dance en dj’s, iedere editie wordt dit weer waargemaakt. Eigenlijk is Dance Valley een van de weinige festivals waar iedereen zich weet te vermaken. Jong, oud, hetero, homo, kale kop of hipster-staartje, iedereen is welkom en voelt zich ook welkom. En de line-up van 2015? Waar andere festivals de namen een voor een bekend maken, gooit GESCHIEDENIS Dance Valley het over een andere boeg en gooit het hele programma er in één keer uit. LESJE Dit jaar is de line-up zoals verwacht veelzijdig, Een festival dat al 21 jaar wereldacts als Nicky Romero, Blasterjaxx en bestaat – waar te beginnen? Showtek staan erop, maar ook oud-gedienden Nou, laten we beginnen als Ferry Corsten en Fedde Le Grand komen met 1995. Dance Valley was draaien. Daarnaast veel ruimte voor hardstyle er vroeg bij, in een tijd dat het begrip ‘festival’ nog en hardcore, gezien namen als Tom Harding, iets nieuws was in onze E-Force en Endymion. Zoals we al zeiden: mooie dance-scene. De veelzijdig! Het kan dus bijna niet anders dat headliner van dat jaar was de ticketsale hard gaat. Ons advies? Wees er Carl Cox en de jaren erna gauw bij! zou hij ontelbare keren

ZATERDAG 30 MEI The Flying Dutch is dé verrassing van dit festivalseizoen. Eigenlijk zegt de omschrijving van organisatie ALDA events al genoeg: ‘One festival, three locations, ten of the world biggest Dutch dj’s.’ En daar is geen woord aan gelogen. Hardwell, Armin van Buuren, Afrojack, ze staan er allemaal. The Flying Dutch vindt plaats op drie locaties tegelijk: in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Maar geen nood, waar je ook naar toe gaat, je krijgt alle tien de dj’s te zien. Het mooie is namelijk: de dj’s worden per helikopter van stad naar stad gevlogen. Spectaculair! Eerder dit jaar vroegen wij initiatiefnemer John Ewbank naar het geheim van The Flying Dutch. ‘Het is ontsproten uit het gevoel dat het zo jammer is dat al die grote Nederlandse dj’s zo vaak in het buitenland zitten. We willen al die jongens tegelijkertijd beschikbaar stellen aan het Nederlandse publiek, en dat is dus gelukt’, zo stelde hij. Het event is inmiddels zoals verwacht uitverkocht, en terecht als je het ons vraagt. Wij zijn in ieder geval benieuwd!

in de welbekende Velsen Valley staan. Ook Tiësto en Armin van Buuren zijn graag geziene gasten op Dance Valley. Elf jaar geleden, in 2004, bestond het festival tien jaar. Deze speciale editie werd toentertijd gevierd met een spontaan huwelijksaanzoek, een mooi moment! En in 2011 was er zelfs een trouwambtenaar van de gemeente Velsen aanwezig om koppels te laten trouwen. Nice!

DANCE VALLEY WANNEER zaterdag 1 augustus WAAR Spaarnwoude LINE-UP Nicky Romero, Showtek, Blasterjaxx, Fedde Le Grand, Sander van Doorn en meer TICKETS vanaf €42,50 USP De ‘valley’ waarin de mainstage staat, een van de langstlopende dance-festivals in Nederland

CLUBLIFE 1.2015

14

THE FLYING DUTCH WANNEER zaterdag 30 mei WAAR Amsterdam (Olympisch Stadion), Rotterdam (Ahoy Buiten) en Eindhoven (Strijp-S) LINE-UP Afrojack, Armin van Buuren, Fedde Le Grand, Hardwell, Nicky Romero, Oliver Heldens, Showtek, Sunnery James & Ryan Marciano, W&W en Yellow Claw TICKETS uitverkocht USP Nieuw dit jaar, één festival op drie locaties tegelijk


7TH SUNDAY FESTIVAL WANNEER zondag 24 mei WAAR Erp, bij Veghel (Noord-Brabant) LINE-UP Steve Angello Nervo, Sander van Doorn, Bingo Players, Roger Sanchez, Galantis, Karotte TICKETS €49, 50 ex. fee USP 'parel onder de Brabanste festivals'

ZONDAG 24 MEI

Zeiden we dat de festivalgekte in juni begint? Dan nemen we dat terug, want 7th Sunday Festival vindt plaats op zondag 24 mei, al met Pinksteren dus! Waar we in deze special schrijven over festivals in met name de grote steden, zoekt 7th Sunday het in het meer rustieke Brabantse Erp. De organisatie laat weten dat de line-up 'in de breedte de liefhebbers zal doen verheugen', en dat is eigenlijk wel een heel treffende omschrijving. Denk bijvoorbeeld aan Steve Angello, je

ZATERDAG 23 MEI

HARMONY OF HARDCORE WANNEER zaterdag 23 mei WAAR Erp, bij Veghel (Noord-Brabant) LINE-UP Partyraiser, Tha Playah, Nosferatu, Dr Peacock, The Destroyer en meer TICKETS €41,50 ex. fee USP '10 Years of the Ultimate Hardcore Feeling'

weet wel, die van Swedish House Maffia, alleen al zijn aanwezigheid zou een reden moeten zijn om te komen. Overigens wordt Zweden aardig vertegenwoordigd op 7th Sunday Festival, ook de mannen van Galantis komen draaien en zij

hebben hiermee hun allereerste show in Nederland te pakken. En verder? Sander van Doorn, Neophyte, Nervo, Dubvision, need we say more? Denk het niet, zorg dat je een ticket scoort!

Natuurlijk mag hardcore niet ontbreken in onze festivalspecial. Juist, de hardere stijlen dus. Als jij zin hebt om een dag helemaal uit je plaat te gaan, dan raden we je ten zeerste aan een bezoekje te brengen aan Harmony of Hardcore. HoH viert dit jaar haar tiende verjaardag en loopt dus al een tijdje mee. Hardcore-liefhebbers én dj's weten hun weg wel te vinden naar het Brabantse Erp op zaterdag 23 mei. Zeg je hardcore, dan zeg je Neophyte, en deze held zal dan ook samen met 'zijn' Neophyte Records Allstars on stage verschijnen. Daarnaast geven klassieke namen als Promo vs Ruffneck en Mental Theo acte de présence. De stages van Harmony of Hardcore luisteren naar veelbelovende namen als Ravezone, Oldschool Gangsters en Extreme Darkness, dus dat zegt eigenlijk al genoeg. Ook kun je terecht bij New Generation, waar de nieuwe lichting haar opwachting zal maken. Dat moet wel een mooi feestje worden!

15

CLUBLIFE 1.2015


ZATERDAG 29 EN ZONDAG 30 AUGUSTUS

GESCHIEDENIS LESJE Mysteryland is begonnen in 1993 en is daarmee als gezegd het langstlopende dance-festival ter wereld. De eerste editie vond plaats op het Midland Circuit in Lelystad. Door de jaren heen heeft het festival verschillende locaties gekend, maar de Haarlemmermeer is inmiddels de bekendste. En altijd is Mysteryland vernieuwend geweest. Zo maakte Tiësto ooit zijn entree op het festivalterrein met een helikopter en maakte het festival in 2006 voor het eerst plaats voor hiphop, middels een optreden van Opgezwolle. In 2007 kwamen politiek en dance samen in de vorm van Coolpolitics. Deze creatieve lijn wordt ook in 2015 voortgezet, zo is er dit jaar de kans om ‘lekker zen’ te geraken met een klankschaalmeditatie in The Healing Garden, kun je als big (!) een theatervoorstelling checken bij The Walley Range Of All Stars of doe je mee met een lesje Keith Haring Aerobics van Total Art Workout. Nice!

CLUBLIFE 1.2015

16

Mysteryland is het langstlopende dancefestival ter wereld, sinds 1993 om precies te zijn. En 2015 is een speciaal jaar om meerdere redenen. Zo krijgt het gigantische evenement er dit jaar voor het eerst een extra dag bij. Je leest het goed, twee dagen lang kun je losgaan op beats van de meest uiteenlopende acts. Overigens wordt er ook nog eens een camping opgezet, houd de maandag na het festival dus ook maar vrij. Daarnaast heeft Mysteryland dit jaar Martin Garrix weten te strikken. En dat is wel even een

vermelding waard; dit is namelijk het enige festival waar onze eigen Martijn op Nederlandse bodem te zien is. Het mooie aan Mysteryland is dat in feite alles en iedereen er staat. Van opkomend talent tot internationele wereldsterren. Daarnaast zijn de partners waarmee het festivals samenwerkt indrukwekkend; denk aan CLR, HYTE, Beatport, Joris Voorn, Q-dance, Heineken Starclub en Kunstbende. Bij zijn dus!

MYSTERYLAND WANNEER zaterdag 29 en zondag 30 augustus WAAR Haarlemmermeer LINE-UP Martin Garrix, Nicky Romero, Oliver Heldens, Dave Clarke, Noisecontrollers, Chris Liebing en meer TICKETS vanaf €61,50 (zondag) USP Dit jaar voor het eerst een weekender, Martin Garrix’ enige show op Nederlandse bodem


A DAY AT THE PARK WANNEER zaterdag 11 juli WAAR Amsterdamse Bos, Amsterdam LINE-UP Housequake, Kriss Kross, Franky Rizardo, Gabriel Ananda, Dominik Eulberg en meer TICKETS €52,50 USP Comfort en luxe

ZATERDAG 11 JULI

A Day At The Park gaat voor de totaalbeleving. Hier kun je ook naar toe als de line-up je weinig tot niets zegt. Naar eigen zeggen is het populaire festival dat dit jaar haar achtste verjaardag viert ‘meer dan goede dance muziek van de bekendste internationale acts en dj’s’. Eten en drinken staan hoog in het vaandel van ADATP, je hoeft dus niet bang te zijn dat je er slechts met een kleffe hamburger vanaf komt. Integendeel! Comfort en luxe staan voorop. Ook besteedt het festival de nodige aandacht aan theater, kunst en fotografie.

Maar laten we de muziek ook niet uitvlakken. Voorgaande jaren sierden onder meer Paul Kalkbrenner, Carl Cox en Sunnery James & Ryan Marciano het programma, in 2015 zijn Sunnery & Ryan wederom aanwezig, maar ook namen als Housequake, Gabriel Ananda en Dominik Eulberg zijn dit jaar de klinkende namen in het Amsterdamse Bos. Veelbelovend dus!

ZATERDAG 6 EN ZONDAG 7 JUNI Amsterdam Open Air is wat je noemt een ‘sprookjesbos-festival’. Het festival besteedt de nodige aandacht aan uiterlijk en decor; wanneer je het Amsterdamse Gaasperpark binnenloopt word je overweldigd door de meest uitzinnige tierelantijnen; je zou bijna vergeten dat er ook nog eens een ijzersterke line-up geprogrammeerd staat. Traditiegetrouw vertegenwoordigt de line-up de hele Amsterdamse dancescene met stages die luisteren naar namen als Straf-Werk en Vunzige Deuntjes - misschien is 'eclectisch' nog wel de beste omschrijving. Open Air viert dit jaar haar vijfjarige bestaan, reden te meer voor een feestje dus! Net als vorig jaar duurt het festival twee dagen en je kunt er ook blijven slapen op de welbekende Gaasper Camping. Hier kun je vrijdag al terecht en je hoeft pas op maandagmiddag weer naar huis!

AMSTERDAM OPEN AIR WANNEER zaterdag 6 en zondag 7 juni WAAR Gaasperpark, Amsterdam LINE-UP Bakermat, FeestDJRuud, Dustin Zahn, Juan Sanchez, Oliver Weiter en meer TICKETS €79,50 voor een weekender USP Veel aandacht voor uiterlijk en decor

17

CLUBLIFE 1.2015


VRIJDAG 24, ZATERDAG 25 EN ZONDAG 26 JULI

TOMORROWLAND WANNEER vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juli WAAR Boom, België LINE-UP Avicii, David Guetta, Armin van Buuren, Martin Garrix, Sven Väth, Dave Clarke en meer TICKETS uitverkocht USP Het grootste dancefestival van de Benelux

Tomorrowland is een van de bekendste festivals ter wereld. Iedereen staat er of heeft er gestaan. Zonder twijfel is het het grootste festival in de Benelux, het is dan ook niet vreemd dat er jaarlijks duizenden Nederlanders afreizen naar het Vlaamse Boom. Daarnaast is Tomorrowland bekend om haar veelzijdige karakter. Zo staan de groten der aarde op de mainstage, maar is er ook meer dan genoeg opkomend talent te ontdekken op de kleinere podia. De eerste Tomorrowland zag het licht in 2005 en acht jaar later in 2013 was het tijd voor de eerste editie buiten Europa: TomorrowWorld in Chattahoochee Hills (Atlanta, Georgia). Vorig jaar vierde Tomorrowland haar tiende verjaardag en in 2015 gaan ze gewoon lekker op dezelfde voet verder. Never change a winning team, als je het ons vraagt. Ook de line-up van 2015 is er eentje voor in de boeken, denk alleen al aan onze eigen Hardwell en Tiësto. Bijzonder dit jaar is de aanwezigheid van een heuse vinyl-only podium. Juist, een stage waar dus alleen maar met vinyl gedraaid wordt. Cool!

ZATERDAG 4 EN ZONDAG 5 JULI

SUMMERFESTIVAL WANNEER zaterdag 4 en zondag 5 juli WAAR Antwerpen, België LINE-UP Hardwell, W&W, Nicky Romero, Dyro, Ummet Ozcan, Darkraver, Mr. Polska en meer TICKETS vanaf €48 per dag USP ‘Belgium’s fastest growing dance-festival’

CLUBLIFE 1.2015

18

Tomorrowland is niet de enige trots van de Belgen. Ook Summerfestival verdient een plekje in onze festivalspecial. Het event vindt plaats in Antwerpen en noemt zichzelf ‘Belgium’s fastest growing dance-festival’, en niet zonder reden! Op Summerfestival kun je twee dagen terecht, en op de camping zelfs vier. De line-up is zeer veelzijdig; van urban tot techno, alles komt voorbij! Hierbij kun je denken aan namen als Nicky Romero, Blasterjaxx, Dyro en Oliver Heldens. Maar ook Jebroer, FeestDJRuud en The Darkraver prijken de indrukwekkende timetable. Genoeg te beleven dus!


ZATERDAG 18 JULI

ELECTRONIC FAMILY De echte trance-liefhebber weet zijn weg op zaterdag 18 juli naar het Amsterdamse Bos te vinden. Precies een week na A Day At The Park is het hier namelijk tijd voor Electronic Family, dat dit jaar de vijfde editie beleeft.

Wat je kunt verwachten? Trance, trance en nog eens trance. Het festival staat bekend om de intieme sfeer, er is naast muziek genoeg ruimte voor de nodige entertainment en traditiegetrouw wordt het

festival afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. Overigens is trance de muziekstijl in de breedste zin van het woord: classic, hard, melodieus, nieuw, alles komt voorbij!

WANNEER zaterdag 18 juli WAAR Amsterdamse Bos, Amsterdam LINE-UP Chicane, Cosmic Gate, MarLo, Markus Schulz, Paul van Dyk en meer TICKETS €49,50 USP: trance

GROUND ZERO WANNEER zaterdag 29 augustus WAAR Recreatieplas Bussloo LINE-UP nog niet bekend TICKETS €47,50 USP Het enige echte nachtfestival van Nederland

ZATERDAG 29 AUGUSTUS Er zijn meerdere redenen om keihard los te gaan op Ground Zero. Allereerst is dit het enige festival in Nederland dat ’s nachts plaatsvindt. Waar vrijwel alle festivals een eindtijd van 23:00 uur hanteren (m.u.v. 18hrs festival, verderop in deze festivalspecial), is dit bijzondere nachtfestival dan nog maar net van start gegaan. Wat je daarnaast kunt verwachten? Simpel: harde stijlen! Geen edm, geen minimal, en ook geen deephouse. Denk eerder aan hardcore, hardstyle, raw hardstyle, en frenchcore!

Zegt dit je niets? Lees dan even verder. Ben je hier juist helemaal gek op? Zorg dan dat je een ticket scoort! Ground Zero vindt ook dit jaar weer plaats op de Recreatieplas Bussloo in het laatste weekend van augustus. Aan het einde van de zomervakantie dus, en dat is maar goed ook. Nog voordat jij de schoolbanken weer in gaat of op kantoor moet verschijnen, kun je nog even helemaal los gaan. Wij raden je vast aan je vakantie nog even te rekken tot de dinsdag na het weekend.

TIENDE VERJAARDAG Ground Zero bestaat sinds 2006 en dat betekent dat het festival dit jaar alweer haar tiende verjaardag viert. Feestje? Dacht het wel! De organisatie laat weten een nog dikkere en gevarieerde line-up neer te zetten. Hoe die er uitziet? Dat is nu nog niet bekend, dus we vragen je nog even geduld te hebben. Wel kunnen we laten weten dat Ground Zero dit jaar twee extra stages te bieden heeft, wat maakt dat er in totaal negen (!) stages staan op het festivalterrein. Maar wat maakt het uit, midden in de nacht dwalen door de bossen van het mysterieuze Bussloo terrein, een underground feeling en de meest duistere aankleding, dat klinkt als een nacht om naar uit te kijken en vervolgens nooit meer te vergeten, toch? Scoren die tickets!

19

CLUBLIFE 1.2015


ZATERDAG 18 JULI

18hrs festival viert dit jaar haar vijfjarig bestaan en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de festivalwereld. Hoe dat komt? De naam zegt het al. Als enige festival in de Benelux gaan ze achttien (!) uur lang door, van 12:00 tot 06:00 uur om precies te zijn. Waar je op ieder ander festival om 23:00 uur het terrein afgeveegd wordt, begint hier het feestje pas. Eerlijk is eerlijk: 18hrs festival moet het niet hebben van de grote namen. Het is met name de kleinschaligheid en dus de achttien uur die het

festival populair maken. Toch verkoopt 18 hrs festival aan de Balkenhaven in Zaandam ieder jaar nagenoeg uit. Overdag kun je heerlijk chillen aan de waterkant met op de achtergrond de nodige deephouse- en technobeats. Tegen elven is het tijd om naar binnen te gaan, de oude Hemkade in, waar het feest wordt gehost door het Spaanse Elrow. Opblaaskrokodillen, confetti en ballonnen worden je om de oren geslagen. En geloof ons, om zes uur ’s ochtends loop jij echt wel verzadigd naar buiten.

18HRS FESTIVAL WANNEER zaterdag 11 juli WAAR Balkenhaven, Zaandam LINE-UP Monika Kruse, Sidney Charles, Bram Fidder, Stefano Richetta en meer TICKETS vanaf €32,50 USP Gaat door tot 06:00 uur

CLUBLIFE 1.2015

20

Als techno-liefhebber kun je niet om Awakenings Festival heen. Het immense event duurt sinds vorig jaar twee dagen, en dat is maar goed ook. Werkelijk iedere techno-dj is in het weekend van 27 en 28 juni te vinden in Spaarnwoude. Dit jaar viert ‘Awakefest’ ook nog eens haar vijftienjarig bestaan. Reden te meer voor een feestje dus! En de line-up? Tja, waar te beginnen… Niet voor niets noemt Secret Cinema (verderop in dit magazine) ‘afsluiten op Awakenings’ een van de mijlpalen in zijn carrière. Vraag is dus wie dit jaar deze eervolle taak zal gaan volbrengen. Richie Hawtin? Sven Väth? Of misschien toch Dave Clarke? Je merkt het al, grote namen te over. We gaan het meemaken! De vijftiende editie is overigens dit jaar extra bijzonder. Zo zijn dj’s als Joey Mull, Billy Nasty, The Advent en Cari Lekebusch – jongens die aan de wieg hebben gestaan van het succes van Awakenings – allemaal aanwezig om het feestje in stijl te vieren. En daar wil jij bij zijn!

ZATERDAG 27 EN ZONDAG 28 JUNI

AWAKENINGS FESTIVAL WANNEER zaterdag 27 en zondag 28 augustus WAAR Spaarnwoude, nabij Amsterdam LINE-UP Joris Voorn, Len Faki, Adam Beyer, Jeff Mills, Marcel Dettmann, Joseph Capriati, Kölsch en meer TICKETS vanaf €40 per dag USP Grootste outdoor techno festival in Europa

Clublife Magazine 1.2015  

www.partyscene.nl

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you