Page 1

CCVNEWS 10

Dé oplossing voor gemoedsrust en zekerheid in uw zaak I November 2013

HORECA EXPO

SPECIAL Showroom

Ontdek onze nieuwe betaalterminals!

Focus

Unizo: “De consument wil steeds vaker elektronisch betalen”

Story

Bespaar tot € 276 per jaar met CCV Transactions!

Spot

Karel-Lodewyck Lefere over het belang van Horeca Expo voor CCV

WIFI


CONTENT [04]

[06]

[10]

[12] [03]

Hello // Dimitri Beck over de toegevoegde waarde van CCV

[04]

Short // Handige weetjes over CCV en de wereld van het elektronisch betalen

[06]  Chat // David Dechamps van Mastercard Europe over de evoluties in contactloos betalen

CONTACT Technische assistentie Telefonisch: 070 23 30 41 e-mail: support@be.ccv.eu Suggesties of opmerkingen over ccv News e-mail: myccv@be.ccv.eu U wil ccv ook elektonisch ontvangen? Mail naar: myccv@be.ccv.eu

[2]

[08]  Showroom // Onze nieuwe betaalterminals zijn gearriveerd! [10]  Focus // Unizo: “De consument wil steeds vaker elektronisch betalen” [12] Story // Bespaar tot € 276 per jaar met CCV Transactions [14]  Service // Weet u wat CCV allemaal voor u kan doen? U leest het hier! [18]

Spot // Karel-Lodewyck Lefere over het belang van Horeca Expo voor CCV


In 2013 focust CCV zich verder als uw adviseur in elektronisch betalen op de ontwikkeling en optimalisering van onze toegevoegde waarde voor u als handelaar of vrije beroeper. Hierbij hebben we zowel een verdieping als een verbreding van onze diensten voor ogen.

HELLO

Beste klant,

Met een verdieping van onze diensten doelen we op de ontwikkeling en implementatie van alle mogelijke nieuwigheden die het comfort van elektronisch betalen voor u én voor uw klanten, cliënten of patiënten nog verhogen. Denk hierbij aan nieuwe betaalterminals, technologieën, software, accessoires of diensten die elektronisch betalen in uw zaak, kantoor of kabinet makkelijker en/of voordeliger maken. Zo kunnen uw klanten met onze nieuwste terminals reeds contactloos betalen en bieden we hen straks ook de mogelijkheid om te betalen via een virtuele kaart op hun smart phone. Ook het onderhoud van de betaalsystemen en de ontwikkeling van flexibele transactieverwerkende pakketten vallen onder deze verdieping van onze diensten. Met een verbreding van onze diensten verwijzen we naar de ontwikkeling en implementatie van alle mogelijke nieuwigheden die u helpen om uw zakencijfer nog te verhogen. Zo heeft CCV samen met haar partners een project lopen met elektronische geschenkkaarten in Knokke. Wie zo’n kaart van € 10, € 25 of € 50 cadeau krijgt kan deze ten gelde maken bij een deelnemende handelaar naar keuze in Knokke. Dergelijke kaarten kunnen, zoals in Knokke, aangeboden worden in een city marketing context en bijgevolg dienen in een bepaalde gemeente of stad. Maar deze kaarten kunnen net zo goed een sectorale invulling krijgen en bijvoorbeeld door de horeca uitgegeven worden. U verneemt alleszins weldra meer over deze nieuwe, veelbelovende ontwikkeling. Ook onze hulp en expertise inzake de betaalmodaliteiten bij de ontwikkeling van uw website of webshop betekent een belangrijke verbreding van onze diensten. Als adviseur in elektronisch betalen zoeken we graag samen met u naar de beste oplossingen voor uw specifieke wensen ter zake. Tenslotte verwijs ik u graag en met fierheid naar de pagina’s 8 en 9 waarop u onze nieuwe generatie betaalterminals kan ontdekken. Ook op onze stand op Horeca Expo zullen zij te bewonderen en te testen zijn! Over welke nieuwigheid het ook gaat, CCV gaat er steeds proactief mee aan de slag. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over technische aangelegenheden en kunt u zich voluit ontfermen over het runnen van uw zaak of praktijk. Succes! Met vriendelijke groeten,

Dimitri Beck, CEO CCV Belgium

[3]


SHORT

CCV opnieuw naar Horeca Expo Met meer dan 620 exposanten, 54.000 m² expositieruimte en 3.000 merken is Horeca Expo de grootste totaalbeurs voor de Belgische horecasector. Voor de editie van 2013 werd het beursconcept nog professioneler opgevat, met extra zones voor een optimale persoonlijke benadering tussen de exposant en de horecaprofessional. Uiteraard zal ook CCV er weer bij zijn. Deze keer trekken we onze tenten op in Hal 3 (Stand 3235) en dus niet langer in Hal 1. Waarom u beslist langs onze stand moet passeren leest u verderop in een interview met Karel-Lodewyck Lefere op pagina 18 en 19. Voor gratis tickets, verwijzen we u alvast graag naar onze facebook-pagina www.facebook.com/ccvBE. Tot in Gent!

Breng een klant aan & ontvang een Bongobon of 4 filmtickets! Kent u collega-handelaars die nog niet voor CCV kozen? Bezorg ons hun gegevens, zo kunnen wij hen het juiste advies rond betaaloplossingen geven én maakt u kans op een Bongobon of 4 filmtickets! 1- U bezorgt ons per e-mail (sales@be.ccv.eu), telefoon (0800 22 789) of fax (057 22 93 94) de gegevens van uw collega(’s) die mogelijk geïnteresseerd zijn in de oplossingen van CCV. Wij kunnen ze nu gratis papierrolletjes aanbieden ter waarde van 20 euro. 2- Indien vervolgens één van uw aangebrachte contacten daadwerkelijk CCV-klant wordt, ontvangt u van ons de onderstaande Bongobon van uw keuze of 4 filmtickets geldig in de 11 Kinepolis-bioscopen in België. Nog vragen? Contacteer dan gerust onze Direct Sales Coördinator Cindy Batteu. U kunt haar gratis bellen op 0800 22 789. Succes!

BONGO Wijn & Cocktails

BONGO Zoete Zonde

4 filmtickets

E-meal: met ‘VX’ is uw terminal er klaar voor De e-meal of de elektronische maaltijdkaart geraakt stilaan ingeburgerd. Met zo’n kaart betalen uw klanten simpelweg het gepaste bedrag dat u hen aanrekent, net zoals bij een betaalkaart. Voor wie nog niet zeker weet of ook zijn CCV terminal er klaar voor is, hebben we een eenvoudige tip: als de typevermelding op uw toestel(len) de lettercombinatie ‘VX’ bevat, dan kan u op de beide oren slapen! In de praktijk betekent dit dat elke betaalterminal van CCV van zes jaar oud of jonger elektronische maaltijdkaarten kan verwerken.

[4]


Beschikt u nog niet over een VX-toestel of hebt u nog vragen over de elektronische maaltijdkaart?

SHORT

De verbinding kan zowel via het internet als via een gewone telefoonlijn tot stand gebracht worden en onze toestellen zijn geschikt voor alle types van elektronische maaltijdcheques. Dat betekent dat u zowel uitgaven van Ticket Restaurant (van Eden Red, het vroegere Accor Services), Sodexo als Monizze kunt aanvaarden.

Surf naar ccvonline.be, mail naar myccv@be.ccv.eu of bel naar 0800 810 25.

Ontdek CCV Belgium op Facebook CCV is nu ook terug te vinden op de sociale netwerksite Facebook. Je vindt ons onder de naam ‘CCV Belgium’. Op deze Facebook-pagina kan je terecht voor feedback en suggesties en je kunt er ook eventuele problemen op melden. Ook voor informatie over nieuwe betaalterminals, accessoires of abonnementsformules bent u op onze pagina aan het juiste adres. Zelfs onze vacatures kan je erop terugvinden. Uiteraard zullen we er ook speciale acties, kortingen en promoties op communiceren. Trakteer onze Facebook-pagina dus maar gauw op een ‘Vind ik leuk’, zo verneem je het snelst alles over uw favoriete aanbieder van elektronische betaaloplossingen! (www.facebook.com/ccvBE)

Geniet van onze gratis check-up en ontvang een kleine attentie! Als uw adviseur in elektronisch betalen wil CCV uw baken van vertrouwen zijn omtrent alles wat met elektronisch betalen te maken heeft. Dat doen we door u hoogwaardige producten aan te bieden, maar ook door u de beste en snelste service te leveren. Daarom offreren we u graag een gratis check-up! Bij zo’n check-up gaan we na of uw type van betaalterminal(s), contract of transactieverwerking nog up-to-date is. Indien een andere oplossing voor u voordeliger is, zullen we u dat uiteraard ook melden. Stuur gewoon een

mailtje naar myccv@be.ccv.eu waarin u ons meedeelt wanneer u bereikbaar bent voor een telefonisch gesprek en wij bellen u op om samen uw contract te doorlopen. Bovendien mag elke klant die van deze dienst gebruik maakt zich sowieso aan een kleine attentie verwachten. Mailen maar, dus! Aarzel niet en stuur vandaag nog een mailtje voor een gratis check-up naar myccv@be.ccv.eu!

Verwerkt CCV uw transacties al? U beschikt over een betaalterminal van CCV, maar laat de verwerking van uw transacties nog steeds aan een andere speler over? Dat is vaak niet zo voordelig! Alle betaalkaarten beschikken immers over een Maestro-

functie waarmee CCV Transactions uw transacties kan afhandelen, ook zonder een abonnement. Ontdek op pagina 12 en 13 welke voordelen een overstap u oplevert!

[5]


CHAT [6]

David Dechamps, General Manager Benelux MasterCard Europe:

“Contactloos betalen gaat


CHAT

écht doorbreken” De nieuwe betaalterminals van CCV zijn klaar voor Near Field Communication (NFC), wat betekent dat ze contactloos betalen mogelijk maken. Maar waar staat contactloos betalen precies voor? En wanneer gaan onze banken ook betaal en- kredietkaarten uitgeven die klaar zijn voor deze technologie? CCV News stak naar goede gewoonte haar licht op bij David Dechamps, General Manager van MasterCard Europe voor België en Luxemburg. David Dechamps: “Zoals jullie weten valt de implementatie van contactloos betalen samen met de introductie van de derde generatie van elektronische betaalkaarten. De kaarten van de eerste generatie hadden enkel een magnetische strip, die van de tweede generatie kregen ook een chip ingeplant en die van de derde generatie beschikken bovendien over een ontvangertje om contactloos te corresponderen met de antennes van een nieuwe generatie toestellen zoals betaalterminals, smart phones, parkeerterminals en tabletcomputers. Je herkent kaarten van de derde generatie aan het antenne-logo. Voor het overige zien ze er hetzelfde uit. Ook op de terminals die er klaar voor zijn, bijvoorbeeld de nieuwe terminals van CCV, zal zo’n antenne-logo prijken.”

De nieuwe CCV-terminals zijn weliswaar klaar voor contactloos betalen, maar de meeste grote Belgische banken geven echter nog altijd geen betaalkaarten of kredietkaarten van de derde generatie uit. David Dechamps: “Dat klopt, maar er is verandering in zicht. Contactloos betalen gaat écht doorbreken. De vraag is niet langer of de grote banken overstag zullen gaan voor de kaarten van de derde generatie, de vraag is wanneer dit zal gebeuren. De bpaid-kaart van bpost is alvast erg succesvol en Axa biedt eveneens een prepaid MasterCard aan, waarmee contactloos betaald kan worden. Ook grote Nederlandse banken, zoals ING en ABN-AMRO, gaan een kaart uitgeven met een contactloze chip. Het is echter niet makkelijk om banken te overtuigen om voor een kaarttechnologie te kiezen waarvoor de terminals nog niet klaar zijn. Daarom ben ik blij dat CCV nu toestellen aanbiedt die klaar zijn voor NFC. De grote Belgische banken zullen weldra volgen. Omdat de kaarten uitgerust met contactloze technologie perfect aangepast zijn om lage bedragen te betalen, zijn ze uitermate geschikt om het uitdovende Proton te vervangen.”

Hoe ver staan de fabrikanten van smart phones met deze technologie? En hoe gaat betalen met je smart phone precies in zijn werk? David Dechamps: “Samsung, Nokia en BlackBerry hebben al smart phones waarmee het kan. De strategie van Apple is echter allerminst duidelijk. De iPhone 5 is er in ieder geval niet klaar voor. Wie een virtuele kaart op zijn smart phone heeft, hoeft zijn fysieke betaalkaart niet langer uit zijn portefeuille te halen.” Hoeven we straks nooit meer kaarten in gleuven te stoppen? David Dechamps: “Wellicht, maar dat zal nog een tijdje duren. Reken nog een tiental jaar. Al kan ik me wel inbeelden dat winkels waar de klanten voornamelijk erg kleine bedragen betalen, zoals snoepwinkels of bakkers, sneller enkel nog met contactloze technologie zullen werken. Ook bijvoorbeeld vending machines zullen snel op de contactloze technologie overschakelen. De terminals vragen immers geen pincode voor bedragen kleiner dan 25 euro.” Zal dit nieuwe systeem elektronisch betalen duurder maken? David Dechamps: “Dat denk ik niet. De productieprijs van zo’n kaart ligt weliswaar ietwat hoger, maar uitgevers zoals banken zullen dat prijsverschil niet doorrekenen naar de klant of de handelaar. Want als ze dat wel zouden doen, zal het systeem niet erg geschikt zijn voor kleine betalingen en dus falen als vervangtechnologie van Proton.”

Bent u niet zeker of uw terminal klaar is voor contactloos betalen? Vraag het ons via myccv@be.ccv.eu! [7]


SHOWROOM

Ontdek de nieuwe generatie CCV Goed nieuws! Zowel de CCV Budget, CCV Smart als CCV Mobile werden vernieuwd. Bovendien is de CCV Mobile nu ook beschikbaar in Wifi-uitvoering ĂŠn stellen we u de compleet nieuwe CCV DUET voor, die speciaal werd ontwikkeld voor het hotelwezen en andere zaken waarbij de communicatie met de klant plaatsvindt aan een toonbank of receptiedesk. Alle nieuwe toestellen zijn reeds verkrijgbaar en ze zijn allen geschikt voor contactloos betalen. Dit betekent dat de klant zijn betaalkaart niet meer in de gleuf van de terminal zal hoeven te stoppen. Het volstaat om de kaart gewoon even voor het toestel te houden! Op de CCV Budget na beschikken al onze toestellen nu ook over een hoogwaardig kleurenscherm met touch screen.

CCV DUET: speciaal ontwikkeld voor het hotelwezen! De nagelnieuwe CCV DUET biedt u een krachtige betaaloplossing die zich perfect aan elke omstandigheid aanpast. De terminal kan eenvoudig worden losgemaakt van de sokkel om aan de klant te overhandigen. Tevens beschikt het toestel over de gekende kwaliteit van de andere CCV betaalterminals. Uiteraard verwerkt de uiterst krachtige CCV DUET moeiteloos elk type kaart (debetkaarten, kredietkaarten, cadeaukaarten, elektronische maaltijdcheques‌). En via zijn Dynamic Currency Conversion kan u ook makkelijk vreemde valuta verwerken. Het afhandelen aan de kassa of de betalingen aan de receptie van uw hotel gaat nu nog veel vlotter!

NIEUW HORECA -TIP

CCV Mobile GPRS: altijd en overal zorgeloos betalen

NIEUW HORECA -TIP

[8]

Deze draadloze terminal met een snelle en goedkope GPRS-verbinding ( op alle netwerken) biedt de ideale oplossing voor wie een draagbaar systeem zoekt dat overal kan gebruikt worden. Met deze GPRS-terminal kunt u overal afrekenen, bijvoorbeeld achteraan in de tuin van een (horeca) zaak, bij klanten thuis of op een beurs. Het systeem is soepel door zijn grote reikwijdte en veiliger omdat u op het einde van de dag minder cash in uw kassa zal hebben. Het mooie, compacte design van de CCV Mobile is schokbestendig en zijn spatwaterdichte degelijkheid garandeert een optimale werking. Bovendien kunt u er alle types van elektronische maaltijdcheques mee verwerken. Ook roaming in aangrenzende landen is inbegrepen. De nieuwe CCV Mobile is klaar voor contactloos betalen (Near Field Communication - NFC) en beschikt over een full color touch screen en grote, verlichte toetsen. Deze nieuwe topper werd speciaal ontworpen om te voldoen aan de noden van handelaars onderweg; van leveringsdiensten en stadionverkopers tot horecabedrijven. Het neusje van de draagbare zalm!


CCV Mobile Wifi: nog voordeliger! De succesvolle CCV Mobile is nu ook verkrijgbaar in Wifi-uitvoering! De CCV Mobile Wifi beschikt over alle mogelijke functionaliteiten en eigenschappen die we hoger al beschreven bij de CCV Mobile GPRS, maar beschikt bovendien over Wifi, waardoor de kosten verbonden aan een GPRS-verbinding helemaal wegvallen!

SHOWROOM

betaalterminals in al hun glorie!

WIFI

CCV Budget: een moderne klassieker Met het voordeligste model uit het gamma rekent u eenvoudig, snel en goedkoop af met uw klanten. Alle functies bevinden zich in ĂŠĂŠn toestel, zodat u een pak ruimte kan besparen op uw toonbank. De CCV Budget kan ook op het internet aangesloten worden, wat zorgt voor snellere en goedkopere transacties. Het toestel aanvaardt naast Bancontact en Maestro ook alle kredietkaarten, zoals Visa en Mastercard. U kan het toestel zowel huren als kopen. Uiteraard is de CCV Budget klaar voor alle kaarten in de verenigde Europese betaalruimte (SEPA). De nieuwe CCV Budget is klaar voor contactloos betalen (Near Field Communication - NFC).

CCV Smart: de meest geavanceerde toonbankoplossing CCV Smart is het toonbankmodel dat zich helemaal plooit naar uw wensen. De CCV Smart aanvaardt niet enkel Bancontact en Maestro, maar ook kredietkaarten zoals Visa en Mastercard. Bovendien leest de terminal moeiteloos SIS-kaarten, elektronische ID-kaarten en klantenkaarten. Dankzij een aparte terminal voor u en een kaartlezer voor uw klanten werkt het systeem ook erg discreet. Tot slot kan de CCV Smart op het internet aangesloten worden, wat zorgt voor snellere en goedkopere transacties. De nieuwe CCV Smart is klaar voor contactloos betalen (Near Field Communication - NFC) en beschikt over een pinpad met grote verlichte toetsen en een full color touch screen.

[9]


FOCUS Studie UNIZO: klant wenst steeds vaker elektronisch te betalen Uit recent onderzoek van UNIZO blijkt dat handelaars voornamelijk elektronisch betalen aanbieden als betaalmiddel omdat het veilig is en een groot gebruiksgemak biedt. In BelgiĂŤ stijgt het aantal elektronische betalingen elk jaar met ongeveer 5%. Deze stijging vloeit enerzijds voort uit het feit dat steeds meer handelaars elektronisch betalen willen aanbieden, maar anderzijds ook uit een stijgende verwachting van de consument om met de kaart te kunnen betalen. Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat klanten er steeds vaker

[10]

vanuit gaan dat ze overal en altijd met hun kaart kunnen betalen - zowel voor grote als voor kleine aankopen en dat ook zij veel belang hechten aan betaalcomfort, veiligheid en beschikbaarheid.


Naast de vele voordelen die elektronisch betalen meebrengt voor uw zaak, is het natuurlijk ook een investering in de dienstverlening aan uw klanten. Het kan niet ontkend worden dat het aantal elektronische betalingen jaar na jaar stijgt. De casharme samenleving is voor veel van uw klanten al een dagelijkse realiteit. In

Vindt u het vervelend wanneer u niet met uw kaart kunt betalen? Vooral in restaurants ervaart

57%

van de ondervraagden het als storend tot zeer storend als ze niet met hun kaart kunnen betalen Bij de tandarts bedraagt dit percentage

46%

(54% bij de 18- tot 35-jarigen)

37% Kapper 33%

Bij de huisarts

en bij de

(40% bij de 18- tot

35-jarigen)

Hoeveel cash hebt u op zak wanneer u gaat shoppen?

40%

Van de bevraagden heeft gewoonlijk minder dan 30 euro cash op zak wanneer ze gaan shoppen. Bij de groep van 18- tot 35-jarigen loopt dit nog op

57%

heeft bijna hier nog geen 30 euro cash op zak

België stijgt het aantal elektronische betalingen elk jaar met ongeveer 5%. Een gelijkaardige trend zien we in de buurlanden en over de rest van de Europese Unie.

FOCUS

Het hoeft geen betoog dat elektronisch betalen veiliger is. Minder omgang met cash geld verkleint het risico op diefstallen en ook het risico op vals geld neemt af. Bovendien komt het geld automatisch op uw rekening, u hoeft er niet langer mee naar de bank. Zo bespaart u kostbare tijd. Ook de kosten verbonden aan een eventueel beveiligd vervoer van het cash geld dalen. Afhankelijk van de sector, geeft tot 80% van de handelaars aan dat veiligheid voor hen een belangrijke reden is om in elektronisch betalen te voorzien. Elektronisch betalen is ook gebruiksvriendelijk, in eerste instantie natuurlijk voor u als handelaar. U bespaart immers heel wat tijd. Geld ontvangen, geld natellen, wisselgeld teruggeven, de inhoud van de kassa verwerken en natellen: het zijn best tijdrovende bezigheden. Het gebruiksgemak van elektronisch betalen zal de komende jaren nog fors toenemen door de implementatie van nieuwe technologieën zoals Near Field Communication waarmee de klant zal kunnen betalen door simpelweg een sticker voor de kassa te houden die bijvoorbeeld op zijn GSM of portemonnee wordt geplaatst. Dus geen gedoe meer van klanten die in hun portemonnee zoeken naar de gepaste muntjes.

Kaarthouders van jongere leeftijd willen vooral met de kaart kunnen betalen op het openbaar vervoer, in zaken op en rond de luchthaven, bij sportfaciliteiten, in taxi’s, in kleinere cafés en restaurants, bij parkeermeters, in onafhankelijke voedingswinkels en voor diensten in uitgaansaangelegenheden zoals toilet en vestiaire. Kaarthouders van middelbare leeftijd en ouder willen hun betaalkaart eerder bovenhalen voor diensten waar geen vaste prijs op staat. De tandarts en de kapper worden in dit verband vaak vernoemd. Andere opvallende resultaten uit het onderzoek: - 40% van de klanten heeft gewoonlijk minder dan € 30 cash op zak (bij jongeren is dit zelfs 60%). - 1 op 4 consumenten wilt bedragen onder de € 10 liever met de kaart betalen. - Vooral jongeren willen liefst steeds met de kaart betalen, ongeacht het bedrag (70% geeft dit aan). - 82% van de oudere mensen ( 51-70 jaar) wil bij een restaurantbezoek het liefst met de kaart betalen.

Welke bedragen betaalt u liever met de kaart?

53%

van de consumenten wil zijn kaart gebruiken voor alle aankopen tussen 1 en 25 euro

57% 53%

Bij de groep 18- tot 35-jarigen loopt dit percentage op tot Zelfs binnen de groep van 51- tot 70-jarigen verkiest de 25euro met de kaart te betalen

bedragen onder

[11]


STORY

Elektronische betalingen ontvangen was nooit zo voordelig!

Bespaar tot € 276 per jaar In 2010 zette CCV de wereld van het elektronisch betalen op zijn kop met de lancering van het abonnementsloze CCV Transactions. Handelaars en vrije beroepers kozen intussen massaal voor deze formule. Voor iedereen die minder dan een kleine 300 elektronische transacties per maand uitvoert, is dit immers voordeliger dan een abonnement. U kunt er zelfs tot ruim € 276 per jaar mee besparen!

CCV Transactions werkt zonder abonnement. U betaalt enkel een vast bedrag per debettransactie. De bankkaarten worden verwerkt als Maestro, een technologie die op elke betaalkaart zit. Uiteraard betaalt u ook enkel als u de terminal daadwerkelijk gebruikt. Wie bijvoorbeeld op vakantie is, heeft totaal geen kosten.

Hoe meer elektronische betalingen u afhandelt, hoe lager de prijs per transactie. Wie minder dan 50 transacties per maand doet, betaalt € 0,35 per transactie. Voor wie tussen de 50 en de 99 zit, zakt de prijs per transactie al tot € 0,25. Tussen de 100 en 149 transacties komt u aan € 0,20. Tussen de 150 en de 299 transacties betaalt u € 0,17 en boven de 300 slechts € 0,15 per transactie (zie ook tarieven tabel). CCV stuurt u een factuur, en ook een gedetailleerde maandelijkse rapportage voor de boekhouding als u dit wenst. CCV Transactions: de tarieven Aantal transacties

[12]

Prijs per transactie

Minder dan 50

€ 0,35

50 - 99

€ 0,25

100 - 149

€ 0,20

150 - 299

€ 0,17

Meer dan 300

€ 0,15


STORY

met CCV Transactions

Dankzij CCV Transactions kan u tot ruim € 276 per jaar besparen! In onderstaande tabel maken we een vergelijking met de Horizon-formule van Atos Woldline. Wie bijvoorbeeld maar 1 transactie per maand uitvoert, bespaart € 276,55. Maar ook wie bijvoorbeeld 100 transacties uitvoert, is nog altijd € 130,68 goedkoper af. Een wereld van verschil! Ten slotte nog dit: als u wenst over te stappen van bijvoorbeeld Horizon of Optimax naar CCV regelen wij deze overstap. U hoeft zich dus niet met de formaliteiten bezig te houden! CCV Transactions: uw voordeel # Transacties per maand 1

Horizon abonnement € 23,32

CCV Transactions

Uw voordeel per maand

Uw voordeel per jaar

€ 23,40

€ 0,35

€ 23,05

€ 276,55

€ 12,50

€ 14,61

€ 175,26

€ 18,75

€ 10,25

€ 122,97

€ 20,00

€ 10,89

€ 130,68

€ 25,50

€ 9,17

€ 110,10

(€ 23,32 + € 0,08) 50

€ 27,11 (€ 23,32 + € 3,79)

75

€ 29,00 (€ 23,32 + € 5,68)

100

€ 30,89 (€ 23,32 + € 7,57)

150

€ 34,68 (€ 23,32 + € 11,36)

Voert u minder dan 300 elektronische transacties per maand uit en hebt u nog geen CCV Transactions? Op ccvonline.be verneemt u meer over deze revolutionaire betaalwijze (ontdek ook onze transactiecalculator!). Voor meer info kan u ook mailen naar myccv@be.ccv.eu of bellen naar 0800 22 790.

[13]


SERVICE Servicedienst nu ook bereikbaar via Facebook Zoals u weet staat onze CUSTOMER SERVICE 7 dagen op 7 voor u klaar. Sinds kort kunt u deze dienst ook bereiken via de sociale netwerksite Facebook. Je vindt ons onder de naam ‘CCV Belgium’. Op deze Facebook-pagina kan je niet enkel problemen melden, je kan er bijvoorbeeld ook

terecht voor suggesties of voor nieuws over onze producten en diensten. Uiteraard kunt u bij problemen ook nog steeds mailen naar support@be.ccv.eu of bellen naar 070 23 30 41 (Ma - Za tussen 8u30 en 22u en Zo tussen 8u30 en 15u00 ). www.facebook.com/ccvBE

Een tevreden klant in 5 stappen CCV verlost u graag van alle mogelijke zorgen die bij elektronisch betalen komen kijken. Hierbij houden we resoluut 5 basisregels voor ogen: 1 We werken uitsluitend met deugdelijke hardware en software Met onze terminals en CCV PC bieden we producten aan die zowel inzake technologie als bedrijfszekerheid toonaangevend zijn. 2 We bieden een full service zonder kleine lettertjes En onberispelijke service is voor CCV een absolute topprioriteit. Als we beloftes maken, komen we ze ook na. 3 We vermijden graag administratieve kopzorgen We bieden u graag een maximaal administratief comfort.

Zo zorgen we bijvoorbeeld voor het papierwerk bij een overstap van Atos Worldline naar CCV. 4 We zijn razend benieuwd naar uw mening We vragen u graag om uw mening, bijvoorbeeld via onze tevredenheidsenquêtes. Zo vergaren we kostbare tips om u nog beter te kunnen dienen. 5 We zoeken steeds naar zinvolle nieuwigheden We zorgen ervoor dat onze sterke producten met kwaliteitsvolle apparatuur omringd worden en ontwikkelen enkel nieuwe toepassingen die écht een verschil kunnen maken.

Werkt uw betaalterminal nog via de telefoonlijn?

Schakel nu gratis over naar het internet! Waarom nog een oude telefoonlijn voor uw betaalterminal gebruiken als het via het internet een stuk sneller en goedkoper kan? Bovendien blijft uw telefoonlijn open als u transacties via het internet behandelt. Zowel de CCV Budget, CCV Smart als CCV Mobile kunnen op het internet aangesloten worden, zolang de typebenaming van het toestel maar begint met de lettercombinatie ‘VX’. Concreet betekent dit dat elke betaalterminal van CCV van zes jaar

[14]

oud of jonger zonder problemen op het internet kan aangesloten worden. Komt uw toestel in aanmerking en beschikt u over een Service Contract? Prima, dan komen onze technici nu gratis de overstap naar het internet in uw zaak installeren! Voor meer info over dit specifieke aanbod contacteert u best onze klantendienst via myccv@be.ccv.eu of belt u naar 0800 22 789 (Ma - Za tussen 8u30 en 22u en Zo tussen 8u30 en 15u00 ).


SERVICE

Om onze klanten nog beter te dienen is CCV voortdurend op zoek naar nieuw talent. Kent u iemand die voor deze job in aanmerking komt? Verwijs deze persoon dan door naar www.djoppon.com of naar onze facebook-pagina CCV Belgium voor een uitgebreide omschrijving van de functies, de gezochte profielen en ons aanbod plus bijbehorende voordelen.

- Televerkoop (voltijds of 4/5de)

Service Plus: het neusje van de zalm! De kans dat een CCV-terminal u op een drukke dag in de steek laat is erg klein, maar natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten. Daarom raden we u het CCV-servicecontract Service Plus aan. Uiteraard is het servicecontract niet gratis, maar voor slechts € 49,50 per kwartaal of € 198,00 per jaar haalt u er gemoedsrust en zekerheid mee in huis. We zetten de voordelen even op een rijtje: Gratis supersnelle probleemverhelping, 7/7 Bij een probleem kunt u ons elke dag en op elk moment bellen op het nummer 057 215 215. Indien het nodig is dat een technicus langskomt om de terminal te herstellen, dan gebeurt dat binnen de 24 uur. Is een herstelling niet mogelijk, dan krijgt u onmiddellijk gratis een andere terminal, zodat u uw klanten verder kunt helpen. 10% korting op alle toebehoren Uw Service Plus-contract geeft u een permanente korting van 10% op alle toebehoren: geldteller, terminalpapier, kassapapier, etc.

Gratis administratieve ondersteuning Verandert u van bank of neemt u een nieuwe bankrekening, dan regelen wij de overschakeling voor u. Gratis. We maken ook kosteloos contracten voor u op. Service Plus-klanten zijn VIP-klanten, dat zult u snel merken. Gratis activering CCV transactions De activering van het abonnementsloze CCV Transactions is gratis voor Service Plus-klanten. Toch weer een besparing van € 25,00! Overtuigd? Bel onze klantendienst op 057 215 215, word nu Service Plus-klant!

Onze CUSTOMER SERVICE staat 7 dagen op 7 voor u klaar. Mail naar support@be.ccv.eu, stel uw vraag online, raadpleeg onze hulppagina of bel naar 070 23 30 41 (Ma - Za tussen 8u30 en 22u en Zo tussen 8u30 en 15u00 ). CCV Belgium - Ter Waarde 48, 8900 Ieper www.ccv-belgium.be [15]


SERVICE

Zo blijft de batterij van uw mobiele betaalterminal in topconditie! De levensduur en de capaciteit van de batterij in uw CCV Mobile zijn afhankelijk van de manier waarop ermee wordt omgesprongen. Wij geven u graag enkele nuttige richtlijnen mee!

Richtlijnen voor het gebruik Opladen van de batterij Laad de batterij zo vaak mogelijk op. Door een volledige laadcyclus van 0% naar 100%, neemt de maximale capaciteit meer af dan door tien korte laadcycli van 90% naar 100 %. Laad de batterij niet op als de omgevingstemperatuur lager is dan 0°C! Door chemische processen kan er een interne kortsluiting ontstaan in de batterij. Laad de batterij niet op als de omgevingstemperatuur hoger is dan 40°C! De batterij kan oververhit raken waardoor de capaciteit van de batterij nadelig wordt beïnvloed. In de batterij van de Vx670 zit een temperatuursensor. Dankzij deze sensor zorgt de Vx670 ervoor dat de batterij niet wordt opgeladen als de omgevingstemperatuur lager is dan 0°C of hoger dan 60°C. Om er voor te zorgen dat de batterij statusindicator de juiste waarde weergeeft, dient u elke drie maanden of na 80 korte laadcycli een batterij kalibratie uit te voeren.

Diepontlading van de batterij Voorkom diepontlading! Bij diepontlading (de resterende capaciteit is lager dan 10%) kan er door chemische processen een kortsluiting ontstaan in de batterij. Als de spanning van de batterij onder de 5,5 Volt komt zal de Vx670 de batterij niet meer opladen. Dit is een beveiliging om gasvorming in de batterij te voorkomen. In de batterij is ook een beveiligingsmechanisme aangebracht dat er voor zorgt dat bij een diepontlading de spanning naar de betaalautomaat wordt afgesloten. Als deze situatie zich voordoet is het niet meer mogelijk om de batterij op te laden.

[16]

Als de betaalautomaat niet gebruikt wordt, neemt de lading van de batterij na verloop van tijd af door zelfontlading.

Opslag van de batterij Indien u de batterij voor langere tijd (langer dan één week) niet gebruikt, dan dient u deze op te slaan in een droge en schone ruimte zonder direct zonlicht. De omgevingstemperatuur van de opslagruimte dient hoger te zijn dan 0 °C en mag maximaal 25°C bedragen. Een lagere omgevingstemperatuur is echter beter voor de batterij. De batterij dient ongeveer 40% opgeladen te zijn. Hierdoor zal de batterij minimaal verouderen en extreme diepontlading door zelfontlading wordt voorkomen. De zelfontlading van een Li-ion batterij bedraagt minimaal 5% per maand. Dit betekent dat u een batterij, die 40% geladen is, maximaal zes maanden mag opslaan. Na deze periode dient u de batterij weer op te laden. Zorg er dus voor dat u een opgeslagen batterij regelmatig oplaadt tot ongeveer 40%.

Richtlijnen voor het herkennen van een batterij die vervangen dient te worden Bij normaal gebruik hebben Vx670 batterijen een levensduur van ongeveer twee à drie jaar en / of 300 volledige laadcycli. Een batterij die het einde van de levensduur nadert zal een steeds kleinere capaciteit hebben. Merkt u dat u steeds minder transacties kunt uitvoeren met een volledig geladen batterij? In dat geval dient u een nieuwe batterij aan te schaffen.


Ter gelegenheid van Horeca Expo bieden we u tot eind november het CCV Mobile Pack aan voor slechts €49,00 i.p.v. €78,30. Het Mobile Pack bestaat uit 1 doos papier (t.w.v. €19,80), 1 laadstation (t.w.v. €29,50) en 1 batterij (t.w.v. €29,00) voor uw CCV Mobile. Meer info op ccvonline.be!.

SERVICE

Doe uw voordeel met het CCV Mobile Horeca Expo Promo Pack! €49,00 i.p.v. €78

,30

HORECA EXPO TIP

Nu 20% korting + gratis verzending op terminalpapier! Bestel nu het originele thermische terminalpapier van CCV via www.ccvonline.be en ontvang maar liefst 20% korting! In plaats van €19,80 per doos van 20 rolletjes betaalt u nu tijdelijk dus slechts €15,84. Bovendien wordt uw bestelling gratis verzonden!

Deze promo is geldig tot 30 november 2013 en geldt enkel voor bestellingen via de webshop. Vergeet zeker ook niet de kortingscode “CCV NEWS 10” in te voeren. Waar wacht u nog op?

Kortingscode “CCV NEWS 10” [17]


SPOT

“Op Horeca Expo willen we vooral naar onze klanten luisteren.” Van 17 tot 21 november trekt de horecawereld weer massaal naar Flanders Expo in Gent voor het jaarlijkse Horeca Expo. Uiteraard zal ook CCV er weer haar opwachting maken. Opgelet: deze keer trekt CCV haar tenten op in Hal 3 (Stand 3235) en dus niet langer in Hal 1. Karel-Lodewyck Lefere, Services Manager van CCV Belgium, legt uit waarom u de CCV-stand absoluut niet links mag laten liggen.

Karel-Lodewyck Lefere: “De horeca is voor CCV Belgium altijd een ontzettend belangrijke klantendoelgroep geweest en met de lancering van onze gloednieuwe CCV Mobile Wifi en CCV Duet komen we nog beter tegemoet aan de wensen van deze sector. Het is dus evident dat we ook dit jaar op Horeca Expo aanwezig zijn. Toch is er iets veranderd in de manier waarop we ons op deze horecabeurs presenteren. Net zoals de voorbije jaren zijn we er aanwezig om nieuwe klanten te werven, maar sinds enkele jaren zijn we er vooral om onze bestaande klanten te ontmoeten en te adviseren.

[18]

Ook onze structurele samenwerking met HORECA Vlaanderen kadert hierin. Met deze sectorfederatie gingen we op zoek naar de behoeftes van de sector, en wat CCV kan doen hiervoor. Omdat we ons cliënteel steeds beter kennen kunnen we almaar meer gespecialiseerde producten aanbieden en kunnen we ons steeds meer als meedenkende partners opstellen. Zo voelen we ons vandaag eerder adviseurs dan verkopers. Elektronisch betalen is dankzij ons meer laagdrempelig geworden, ook voor klanten die maar weinig debettransacties doen. Iedereen in de horeca moet


De nieuwe CCV Mobile Wifi en de al even nieuwe CCV Duet zijn ook erg interessant voor de Horeca! Karel-Lodewyck Lefere: “Uiteraard. Nogal wat Horeca-zaken hebben een matige tot slechte GPRSontvangst in hun etablissement én beschikken er vaak al over Wifi. Bovendien bespaar je door de omschakeling van GPRS naar Wifi al snel €120 per jaar omdat de communicatiekosten van de GPRS wegvallen. En de CCV Duet met zijn handover-functie werd speciaal ontwikkeld voor wie zijn klanten bedient aan een toonbank, zoals bijvoorbeeld in het hotelwezen.” Ook voor een check-up omtrent de meest geschikte en meest voordelige pakketten en tarieven loont een bezoekje aan de CCV-stand de moeite. Karel-Lodewyck Lefere : “Zeker! Deze oefening maken

we zowel voor klanten als niet-klanten. Uiteraard maken we het handelaars die bijvoorbeeld wensen over te stappen van een CCV Mobile GPRS naar een CCV Mobile Wifi graag erg makkelijk. In zowel ons contact als ons contract met onze klanten zijn we graag zo soepel mogelijk! Bovendien krijgt iedereen die onze stand bezoekt een paar niet onaardige geschenken mee, al verklappen we liever nog niet waarover het precies gaat. Tenslotte zullen we aan elke standbezoeker vragen hoe we hen in de toekomst nog beter kunnen helpen.”

SPOT

bijvoorbeeld weten dat je gerust debetkaarten kan aanvaarden zonder over Bancontant te beschikken, en zonder abonnement. Met onze oplossingen kan het veel goedkoper en praktischer.”

Op de Facebook-pagina van CCV Belgium zijn heel wat duotickets te verkrijgen voor Horeca Expo. Hoe kunnen klanten deze aanvragen? Karel-Lodewyck Lefere: “Simpelweg onze facebookpagina liken (www.facebook.com/ccvBE), je vraag voor tickets in een bericht sturen en je e-mailadres meegeven volstaat. Dan e-mailen we de tickets gewoon door. Iedereen wint, met ander woorden. Klant of geen klant, het maakt allemaal niet uit..”

Gratis duotickets voor Horeca Expo op onze facebook-pagina!

[19]


Hoe vaak doet u het eigenlijk?

Met het abonnementsloze CCV Transactions bent u ook voordelig af als u niet zo veel elektronische transacties per maand doet! U betaalt enkel een vast bedrag per debettransactie. De bankkaarten worden simpelweg verwerkt als Maestro, een technologie die op elke betaalkaart zit. Uiteraard betaalt u ook enkel als u de terminal daadwerkelijk gebruikt. Wie bijvoorbeeld op vakantie is, heeft totaal geen kosten. CCV Transactions: de tarieven, geen abonnement of hard contract. Aantal transacties

Prijs per transactie

Minder dan 50

€ 0,35

50 - 99

€ 0,25

100 - 149

€ 0,20

150 - 299

€ 0,17

Meer dan 300

€ 0,15

Voert u minder dan 300 elektronische transacties per maand uit en hebt u nog geen CCV Transactions? Op ccvonline.be verneemt u meer over deze revolutionaire betaalwijze (ontdek ook onze transactiecalculator!). Voor meer info kan u ook mailen naar myccv@be.ccv.eu of bellen naar 0800 22 790.

CCV News 10 NL  

CCV NEWS 10 NL

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you