Page 1

PRAKTISCH

Luchtpost

ILLUSTRATIE JORIS VANPOUCKE

CULTUURCENTRUM LUCHTBAL

SECRETARIAAT, ONTMOETINGSRUIMTE EN POLYVALENTE ZALEN Columbiastraat 110, 2030 Antwerpen

SCHOUWBURG

Columbiastraat 8, 2030 Antwerpen 03 543 90 30 ccluchtbal@stad.antwerpen.be www.ccluchtbal.be OPENINGSUREN Het secretariaat van cultuurcentrum Luchtbal is alle weekdagen open tussen 9 uur en 16 uur behalve op maandag (sluitingsdag). De ontmoetingsruimte in het hoofdgebouw is dagelijks open tijdens de kantooruren en bij activiteiten. De foyer van de schouwburg is enkel open tijdens activiteiten. TICKETS RESERVEREN Aan het onthaal U kan persoonlijk tickets ophalen en contant betalen aan het onthaal. Telefonisch Bij een telefonische reservatie krijgt u een gestructureerde mededeling. Deze vermeld u op uw overschrijving. Gereserveerde tickets moet u binnen de 14 dagen betalen, anders vervalt uw reservatie. Via de website (niet voor cursussen en schoolvoorstellingen). Surf naar www.ccluchtbal.be en bestel online uw tickets (enkel met creditcard!). We sturen u de tickets toe tot 14 dagen voor de voorstelling. Als uw betaling later binnenkomt, liggen de tickets klaar aan de kassa vóór de voorstelling. Breng dan wel uw overschrijvingsbewijs mee. Aan de balie van Info Cultuur. Zij rekenen € 1 administratiekost aan. Grote Markt 13 - 2000 Antwerpen - 03 203 95 85 www.infocultuur.be Openingsuren: dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17.45 uur zaterdag van 12 tot 17 uur REDUCTIE Bij de meeste voorstellingen staan meerdere prijzen vermeld. De eerste prijs is de voorverkoopprijs. De tweede prijs is de kassaprijs. De laagste prijs de reductieprijs. Het reductietarief geldt voor: - inwoners van Luchtbal (2030) - jongeren (- 26) - senioren (+ 65)

ZAALHUUR Feitelijke verenigingen of verenigingen met rechtspersoonlijkheid kunnen in cc Luchtbal ruimte reserveren voor hun activiteiten: een concert, een theatervoorstelling, een vergadering, een personeelsfeest, een tentoonstelling, ... Het cultuurcentrum heeft 2 polyvalente zalen en 6 leslokalen. De schouwburg biedt plaats aan 444 personen.

Krant van cultuurcentrum Luchtbal en zone 2030 / #04 / januari 2010

TOEGANKELIJKHEID Het hoofdgebouw is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De schouwburg is voorlopig niet aangepast aan rolstoelgebruikers.

Sinds vorig najaar beschikken alle Antwerpse cultuurcentra over een ringleiding. Hierdoor kunnen mensen met een slecht gehoor toch van onze activiteiten genieten. Een ringleiding versterkt namelijk het geluid op het podium zonder storende omgevingsgeluiden, voor dragers van een speciaal hoorapparaat. Personen die niet over zo’n hoorapparaat beschikken kunnen een hoofdtelefoon reserveren. De ringleiding is beschikbaar voor al onze voorstellingen. Vraag meer informatie over de ringleiding en hoe u er gebruik van kan maken aan het onthaal. BIBLIOTHEEK Cultuurcentrum Luchtbal bevindt zich in hetzelfde gebouw als de plaatselijke bibliotheek. De bibliotheek is open op volgende dagen: - maandag: na afspraak - dinsdag: 10 tot 18 uur - woensdag: 10 tot 20 uur - donderdag: 10 tot 18 uur - vrijdag + zaterdag: na afspraak - zondag: gesloten Tel: 03 543 90 47 BEREIKBAARHEID MET OPENBAAR VERVOER Bus 23, bus 123 - halte Columbiastraat Bus 720, 730, 760 en 770 - halte Noorderlaan Tram 6 - halte Groenendaallaan of Metropolis Trein richting Roosendaal - halte Luchtbal

Het cultuurcentrum Luchtbal dankt de leden van de raad van bestuur van de vzw Lokaal Cultuurbeleid van het district Antwerpen. Cultuurcentrum Luchtbal is een stedelijke instelling, erkend en gesubsidieerd door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en geniet de steun van het district Antwerpen.

In dit nummer: Editoriaal Programma februari Programma maart Programma april Programma mei Vorming voorjaar Luchtbal nieuws Praktisch

V.U. Filip Martens, cultuurcentrum Luchtbal, Columbiastraat 110, 2030 Antwerpen D/2009/0306/208

© Sven Lambin

16

02 04 07 09 11 12 13 16

ILLUSTRATIE JORIS VANPOUCKE


PROGRAMMA JANUARI

Elke bewoner van Luchtbal en klanten van het cultuurcentrum krijgen Luchtpost automatisch thuis in de bus. Ben je een nieuwe klant en wil je Luchtpost in de toekomst graag thuis (blijven) ontvangen? Mail of bel dan je adresgegevens door naar ccluchtbal@stad.antwerpen.be of 03 543 90 30. Ook als je Luchtpost liever niet meer ontvangt, mag je dit uiteraard altijd doorgeven.

Editoriaal Joris Vanpoucke (1983) is huisillustrator van theatergezelschap Mars. Cc Luchtbal ondersteunt de nieuwe productie van Mars -‘Speech’- die in première gaat op 15 april. Joris viel daarom de eer te beurt om deze Luchtpost te kleuren met mensen, vogels en andere kronkels. We treffen elkaar onder het gele neonlicht van de Kubus van Permeke. Je bent een grafische poëet. Is die poëzie altijd kenmerkend geweest voor je werk? Absoluut. Ik teken bekende en onbekende figuren, en heb sinds lang die stijl ontwikkeld. Het zijn de gezichten en de houdingen van mensen die mij het meest boeien. Is potlood je enige wapen? Ik werk het liefst met potlood. Momenteel heb ik me ook op de schilderkunst gestort, in die mate zelfs dat ik het nu ben gaan studeren op de Academie van Antwerpen. Hoe ben je bij Mars beland? Angelo Tijssens van Mars had mijn werk gezien in een publicatie van de tentoonstelling ‘What’s your excuse’ in de gallerie Mekanik strip. Meteen daarna vroeg hij me of ik de poster en flyer wou maken voor zijn voorstelling Sunday Smile. We werken dus samen sinds februari 2009. Welke wegen der aarde heb je reeds bewandeld? Ik groeide op in Boechout en studeerde op Sint Lucas illustratieve vormgeving. Na mijn studies trok ik naar Berlijn voor een stage in een grafisch buro. Ik kreeg er alle vrijheid om aan mijn eigen werk te werken. In 2008 keerde ik terug naar Berlijn, om er te wonen en te werken. Dat laatste bleek niet zo simpel. Er is zoveel creatief talent in Berlijn, dat het moeilijk is om er je kost te verdienen. Dan toont de stad een harder gelaat. Antwerpen bleek dan ook niet zo’n slechte plek om te wonen (lacht). Als je goed kijkt zie je dat het hier ook bruist van de creativiteit. Hoe wordt dit de Luchtpost van Joris Vanpoucke? Ik heb voor de cover een nieuwe collage gemaakt. De andere illustraties zijn een mix van bestaand en nieuw werk. Al die gezichten leek me heel toepasselijk voor ‘Speech’. Heleen Vanden Bergh Directeur cultuurcentrum Luchtbal

ONZE FOYER: KNUS, STIJLVOL, COMPLEET MET LEESHOEK EN GRATIS KOFFIE De foyer is open van dinsdag tot vrijdag van 9 tot 16 uur, én tijdens onze activiteiten. Je kan er zitten in prachtige designzeteltjes en lezen aan de leestafel met 5 kranten en 11 tijdschriften. Tussen 9 en 11 uur kan je er genieten van een gratis kop koffie!

EXPO

China in Antwerpen Fototentoonstelling In het kader van het internationale festival Europalia China donderdag 14 januari tot zaterdag 20 maart 2010 tijdens de openingsuren van cultuurcentrum Luchtbal Deze expo geeft een indringend beeld van de veelzijdige Chinese samenleving. Chinese fotografen tonen verhalen over het China van vroeger en nu, in kleur en in zwart-wit: kinderen op een plattelandschool, het leven van een gehandicapte broer, de recente aardbeving, de religieuze beleving, indringende portretten, natuurlandschappen ... Je wordt geconfronteerd met een tweeledige visie op de Chinese samenleving, vertaald in opmerkelijke en indringende beelden. Ontroerend, poëtisch en aangrijpend ... Deze prestigieuze tentoonstelling stond al op enkele plekken in Antwerpen. Maar nu dus ook in cc Luchtbal ! Een organisatie van district Antwerpen, de cultuurraad, de Nationale Vereniging van Beroepsfotografen en het Centrum voor Beeldexpressie.

ILLUSTRATIE JORIS VANPOUCKE HTTP://JORISVANPOUCKE.BLOGSPOT.COM

02

VO O R M E E R I N F O, S U R F N A A R W W W.CC LU C HTBAL.BE

VOOR MEER INFO, SURF NA AR WWW.CCLUCHTBAL.BE

03


PROGRAMMA JANUARI

PROGRAMMA FEBRUARI

KOMEN ETEN !

PREMIERE ANNE NIEPOLD & ZONZO COMPAGNIE

’s Nachts zijn alle katten grijs (4+)

CC LUCHTBAL WORDT RESTAURANT VOOR 1 AVOND! cultuurcentrum Luchtbal Columbiastraat 110 – 2030 Antwerpen – € 5

EEN WOORDELOZE MUZIEKVOORSTELLING woensdag 3 februari – 15 uur – schouwburg – € 5

De laatste vrijdagavond van elke maand kan je je voeten onder tafel schuiven voor een heerlijke maaltijd. De formule wordt gesmaakt, reserveer dus tijdig je plaatsen.

Anne Niepold speelt accordeon. Soms speelt ze prachtige melodieën, dan weer laat ze haar instrument kreunen en zuchten, fluiten als een vogel en blaffen als een hond. Anne is gefascineerd door geluiden, dat is haar wereld. Ze vraagt zich af waarom haar accordeon anders klinkt als het donker is of waarom ’s nachts alle katten grijs zijn en zoveel mooier miauwen. Annes niet te stuiten nieuwsgierigheid, zorgde voor het idee voor dit concert met nieuwe, zelf gecomponeerde muziek die ruikt naar jazz en folk. Anne Niepold is een absoluut muzikaal talent en werd recent bekroond met de Toots Thielemans award.

KRUIDIG INDONESISCH vrijdag 29 januari – vanaf 17.30 uur cultuurcentrum (ingang Perustraat)

Rijst is het hoofdbestanddeel van de Indonesische keuken. De rijst is vergezeld van een groente- en vleesgerecht. De maaltijden zijn zeer gevarieerd door de vele kruiden die erbij worden gebruikt. De meeste gerechten hebben als basis een mengsel van kruiden, fijngewreven uien, knoflook en sambal. Het kruidenmengsel wordt gebakken in olie, samen met het hoofdbestanddeel van vis, vlees, groenten en tenslotte gestoofd met wat vocht. Dit vocht is in vele gevallen kokosmelk (santen). De Indonesische keuken is een Aziatische keuken, maar met haar eigen accenten. Laat deze kans niet liggen en schrijf vandaag nog in!

D’IRQUE EN FIEN zondag 30 januari – 15 uur – schouwburg - €5 Een voorstelling die iedereen tussen 4 en 105 jaar gezien moet hebben! ‘Oh suivant!’ is een grappige en intieme voorstelling. Er wordt niet in gesproken. En toch ben je sprakeloos. Je geniet van 2 fantastische en ondertussen wereldberoemde circusartiesten. Ze wisselen indrukwekkend, vernuftig en bijzonder speels jongleerwerk af met heuse acrobatie. En ze hebben hiervoor niet meer nodig dan een tafel en een stoel. Een humoristische voorstelling voor de hele familie!

04

Zonzo Compagnie is de drijvende kracht achter een nieuw en vernieuwend muziekaanbod voor kinderen en realiseert jaarlijks OORSMEER, het avontuurlijke muziekfestival voor een jong publiek. Meer info op www.oorsmeer.be

HOMMAGE À BREL

vrijdag 26 februari – vanaf 17.30 uur cultuurcentrum (ingang Perustraat)

FILIP JORDENS & LES CHOPINS DU P’TIT MATIN vrijdag 5 februari – 20.30 uur – schouwburg € 12 / € 14 / € 11

De traditionele Hongaarse keuken is een boerenkeuken, maar zeker niet te onderschatten. Hongarije ligt centraal in Europa op het snijpunt tussen verschillende culturen. Daardoor onderging het door de eeuwen heen zowel Oosterse als Westerse invloeden. Het land werd in het verleden ingepalmd, bezet of beïnvloed door Turken, Duitsers, Fransen, Russen en Oostenrijkers. In de Hongaarse gastronomie vind je dan ook al deze invloeden terug, aangevuld met de geheimen en eigenschappen van de lokale landelijke keuken. De Hongaarse keuken is eigenlijk één van de meest karakteristieke van Europa. Wees er dus snel bij!

De dertigste verjaardag van Brels sterfdatum was voor Filip Jordens en zijn nieuwe groep de aanleiding om een nieuwe en hartstochtelijke ode te brengen aan Jacques Brel en zijn magistrale oeuvre. Jordens en zijn groep speelden vorig jaar ruim dertig concerten in Vlaanderen en Nederland. Elke keer brachten ze op een energieke en onvermoeibare manier de begeestering van de Parijse Olympia naar de Lage Landen. Filip Jordens doet het dan ook geweldig. Hij lijkt echt op Brel, niet alleen vocaal, maar ook fysiek. Hij wordt bovendien begeleid door een fine fleur van muzikanten, Les Chopins du P’Tit Matin, die zowel de jazzy en burleske arrangementen als de gebroken tango’s en musettes perfect beheersen. Niet alleen verrijken ze het bestaande oeuvre van Brel, ze hebben ook een hele reeks niet eerder gebrachte liederen op hun repertoire staan. Een sfeervolle avond die je niet snel zal vergeten!

HONGAARSE DEGELIJKHEID

OH SUIVANT (4+)

In samenwerking met cc Luchtbal

TIP: Jongeren (-26) en 55-plussers betalen slechts € 11 (reductietarief)

EN NOG MEER KOMEN ETEN!

vrijdag 26 maart – vanaf 17.30 uur – cultuurcentrum vrijdag 30 april – vanaf 17.30 uur – cultuurcentrum Vrijdag 21 mei – vanaf 17.30 uur - cultuurcentrum vrijdag 25 juni – vanaf 17.30 uur – cultuurcentrum

VO O R M E E R I N F O, S U R F N A A R W W W.CC LU C HTBAL.BE

Alano Gruarin: piano Peter Verhaegen: contrabas Stijn Bettens: accordeon Bart Van Caenegem (Frivole Framboos): hammondorgel & fenderpiano Yves Baibay (Maurane): drums Hugo Boogaerts (Raymond Van het Groenenwoud): fluit en sax Wietse Beels (Tanguedia en Narziss & Goldmund): viool

VOOR MEER INFO, SURF NA AR WWW.CCLUCHTBAL.BE

05


PROGRAMMA FEBRUARI

PROGRAMMA MAART

THEATER

PREMIERE MUZIEKTHEATER

geen slechte titel”

ARNE LEURENTOP / LUXEMBURG zondag 7 maart – 15 uur schouwburg – €5

“”Redde wie zich redden kan”

Stoppeltje (6+)

TG STAN dinsdag 23 februari – 20.30 uur – schouwburg € 12 / € 10 / € 9

Stoppeltje is een zwart, harig wezentje. Elke dag vertrekt hij vol goede moed naar school, ook vandaag. Ergens zoekt Zwerver onderdak voor de regen. Hij is een muzikale vreemdeling. Als Stoppeltje door een overstroming in een onderwaterwereld vol bizarre figuren belandt, krijgt ook Zwerver het moeilijk in zijn schuilplaats. Zwerver raakt in de ban van Stoppeltjes avontuur. Stoppeltje is gebaseerd op een stripverhaal. Céline Fraipont en Pierre Bailly maakten samen deze woordeloze strip voor de allerkleinsten. Luxemburg zag het als een uitdaging om een boek zonder woorden op scène te zetten en daar heel veel mee te zeggen.

STAN gaat met deze voorstelling opnieuw dieper in op het werk van Thomas Bernhard. Het stuk bestaat uit 5 korte “Dramoletten”: Freispruch, Eis, Maiandacht, Match en A Doda. In deze mini-drama’s ontleedt Bernhard genadeloos het complexe, onverwerkte nazi-verleden van de Duitsers. Maar de Dramoletten zijn van en voor alle tijden. Bernhard stelt dat achter het vernis van het Wirtschaftswunder nog altijd dezelfde onverdraagzame nazi schuilt en kaart het sluimerende fascisme in onze maatschappij aan. Hij gebruikt hiervoor wel de nodige dosis absurde en dan weer leuke humor. Tg Stan maakt met dit stuk een opvolger van “Alles is rustig”. Daarin trok Thomas Bernhard van leer tegen de zelfingenomenheid van de intellectuele en culturele elite. “Alles is rustig” toerde verschillende seizoenen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk en Italië, in een Nederlandse en een Franse (“Tout est calme”) versie. Gaandeweg namen de spelers zich voor om nóg werk van Bernhard op de planken te zetten. “Redde wie zich redden kan” is dus het tweede deel van wat een Bernhard-trilogie wordt. “Zowel het spel met de attributen als de irritaties die dat oproept, zijn steeds functioneel. De acteurs sturen met hun groteske verkleedpartijen tussen de scènes aan op een vrolijk operette-sfeertje dat de kritiek op de geparfumeerde valsheid van de Weense wals met officieren in galakostuum en dames in baleinkorset des te scherper maakt.” (Knack, 23 maart 2005) “Redde wie zich redden kan is een typische STAN-productie. De ernst van het onderwerp krijgt een weldadig lichte toon. Maar hoe de spelers de narigheid weglachen, schril, op hoge tonen, dat snijdt je door de ziel.” (De Volkskrant, 2 april 2005)

WOORDELOOS FIGURENTHEATER

BANDIETEN (4+) LES ZERKIENS

06

IDOOL 1900

MET WALTER DE BUCK donderdag 4 maart – 14 uur – schouwburg – €5 Hitjes, clipjes en straffe verhalen van onze swingende overgrootoldies!

PREMIERE

Bramborry (1 tot 3 jaar)

THEATER DE SPIEGEL woensdag 17 maart – 15 uur Kinderkribbe De Knuffel - € 5 Ook kindjes die niet in De Knuffel naar de kribbe gaan, zijn welkom !

Tekst: naar ‘Dramolette’ van Thomas Bernhard Met: Jolente De Keersmaeker, Sara De Roo en Damiaan De Schrijver Begeleiding: Matthias de Koning Kostuums: Inge Büscher Assistentie kostuums: Filip Eyckmans Licht: Thomas Walgrave Meer info: www.stan.be

zaterdag 13 februari - 15 uur schouwburg - € 5 In de verre Far West gaan twee cowboys in duel. De ene is nog gemener dan de andere. Maar wat eerst een gevecht op leven en dood lijkt, mondt uit in een absurde reis. Wapens ruimen plaats voor vreemde ontmoetingen en wie weet echte vriendschap! Les Zerkiens brengt opnieuw een spannende voorstelling voor kinderen en hun (groot-)ouders. Een voorstelling volgens de regels van de western. Maar gruwel en tragiek moeten dit keer wijken voor humor en poëzie.

MATINÉE

>>

VO O R M E E R I N F O, S U R F N A A R W W W.CC LU C HTBAL.BE

Drie saxofonisten creëren een muzikaal schilderij. Ze tekenen met kleurrijke vormen een reusachtig prentenboek. Ze dompelen de allerkleinsten onder in een nieuwe en opwindende ervaringswereld die al hun zintuigen betovert. Het decor is geïnspireerd door Kveta Pacovska, de wereldberoemde Tsjechische illustratrice van kunstboeken voor kinderen. Een bijzondere en sterk visuele muziektheatervoorstelling voor de allerkleinsten !

Sjelle van Wannes Wèèt, Filleke Noil, Mietje Pijpekop of Jomme van Boer Kalot, het zijn allicht niet de namen van je buren. Toch zijn het échte namen, van zangers en muzikanten nog wel, uit een tijd toen zelf zingen en spelen de enige muziekvorm was. Hun danskes, muziekskes, schuine en serieuze liedjes vulden de café’s en de pleinen. Drie zangers en drie muzikanten brengen voor jou oude traditionele liederen in het Limburgs, het Waas en het Gents. Bovendien verwerkten de muzikanten oude beelden van kermissen, wedstrijden, zangcrochets en processies tot een prachtig overzicht. ‘Idool 1900’ neemt je mee naar vroeger. Voeg daarbij de strafste muzikantenverhalen uit de Vlaamse geschiedenis en je weet ... dit wordt weer een onvergetelijke namiddag! Walter De Buck: zang Olle Geris: zang Marc Hauman: zang Wouter Vandenabeele: viool Maarten Decombel: gitaar Wim Claeys: accordeon

VOOR MEER INFO, SURF NA AR WWW.CCLUCHTBAL.BE

07


PROGRAMMA MAART

PROGRAMMA APRIL

THEATER

MARS

Voix

SPEECH

DE WERF vrijdag 19 maart – 20.30 uur – schouwburg € 12 / € 10 / € 9 “Maar er is ook helemaal geen verhaal! Er is geen één-twee-drie; er is alleen maar ik en jij en toen en heel veel drank en die man van terreinondersteuning en die blauwe sjaal en dat akkefietje met die verpleegster waarover we heel duidelijk hebben afgesproken niet meer te zullen praten. Nooit meer.” Stemmen, flarden, fragmenten, onuitgesproken, tegengesproken, tegengewerkt. Twee mensen die het verhaal van hun ontmoeting en hun leven in oneindig veel details hebben opgesplitst - alleen maar omdat ze de grote lijn niet aankunnen. Katelijne Verbeke kennen we van Vlaamse tv-series zoals De Smaak van De Keyser, maar ook van De Tijd, KVS, Theater Antigone, theaterMalpertuis, Ro-thea ter, Toneelhuis, en ’t Arsenaal. Bo Tarenskeen studeerde in 2009 af aan het RITS te Brussel. Voor zijn zelfgeschreven afstudeervoorstel ling ‘1000 Zalen’ - won hij op het ITs-festival in Amsterdam de Ton Lutz prijs 2009 voor beste regie.

CD VOORSTELLING KAAT HELLINGS

HIT OF THE CENTURY zaterdag 3 april 2010 – 20.30 uur € 6 / € 8 / € 5 - schouwburg

Kaat Hellings debuteerde 2 jaar geleden met de akoestische plaat “wide and low and swallow”. In 2009 werkte ze aan een tweede plaat waarvan de productie in handen is van Eric Thielemans. Net zoals op haar eerste plaat, houdt Kaat Hellings zich ook dit keer niet aan een bepaalde stijl of aan traditionele liedstructuren. Haar composities worden krachtig en breed geïnterpreteerd door Nico Roig (gitaar), Jozef Dumoulin (toetsen), Michel Massot (tuba, trombone), Jorgen Cassier (sounds), Alexander Berne (curved soprano, toysax) en Eric Thielemans (drums). Met ondersteuning van cc Luchtbal. Meer info : www.myspace.com/kaathellings

08

donderdag 15 april 2010 - PREMIERE vrijdag en zaterdag 16 en 17 april – 20.30 uur schouwburg – € 12 / € 10 / € 9 will I dig the same things that turned me on as a kid will I look back and say that I wish I hadn’t done what I did The Beach Boys, 1964

MUZIEK

BAOBAB

SPEECH is een voorstelling met zes jonge performers, die in zichzelf en de wereld rondom op zoek gaan naar bestaansredenen. Uit improvisaties, schrijfopdrachten, blogs, films en boeken creëren de zes, samen met regisseur Angelo Tijssens en dramaturg Nikolas Rabogliatti een beeld van een generatie. Meedogenloos en hard, in your face theater, dat flirt met de grenzen van het medium. Voor wie zich nu afvraagt “waar het eigenlijk over gaat”: jonge mensen, die met de hand op het hart durven zeggen wat zij belangrijk vinden, waar zij willen voor staan. Weg onverschilligheid, weg conformistisch meelopen. Hier, nu, u en ik. Daar gaat het over.

JEUGDKOOR CARMINA & VOLWASSENENKOOR CALJENTÉ (C-KOREN, EKEREN) zaterdag 13 maart 2010 > Afrikaanse markt: vanaf 15 uur > Optreden koor: 17 en 20 uur zondag 14 maart 2010 > Afrikaanse markt: vanaf 16 uur > Optreden koor: 19 uur Schouwburg - € 8 / € 11 / € 8 - Jongeren (-26) en 55plussers De baobab is de grote apenbroodboom waaronder het hele dorpsleven in Afrika zich afspeelt. Onder deze boom worden verhalen verteld, liederen gezongen en feest gevierd. Vanuit het beeld van die majestueuze baobab nodigen het jeugdkoor Carmina en het volwassenenkoor Caljenté je uit op een onvergetelijk concert. De koren Carmina en Caljenté zijn 2 van de 8 zogenaamde Ekerse C-koren. Maandenlang dompelden de 110 zangers zich onder in de fascinerende Afrikaanse cultuur. Het project startte vanuit de vraag wat Afrika vandaag voor de koorleden betekent. Daarna volgden maanden van intensief repeteren. Anita Daulne (Zap Mama) kwam een workshop polyfonie geven en ook Afrikaanse dans en kledij kwamen ruim aan bod. Het was de bedoeling om de Europese en de Afrikaanse cultuur met elkaar in contact te brengen, elkaar beter te leren kennen en te waarderen. Daarom deden Carmina en Caljenté ook een beroep op een heleboel Afrikaanse partners. Dit alles resulteert in het totaalspektakel Baobab. De zang staat natuurlijk centraal. Naast koorbewerkingen van traditionele Afrikaanse liederen, worden ook stukken uit de wondermooie Broadway Musical ‘The Lion King’ gezongen. Daarnaast is er plaats voor beweging à l’africain, percussie, zelfgemaakte kleding, vertellingen, getuigenissen ... 2 uur voor aanvang van de concerten (op zondag zelfs 3 uur) kan je op het marktje rond de schouwburg proeven van traditionele gerechten. Kom langs en beleef Afrika zoals je het nog nooit zag of hoorde! Dirigente : An Meeusen Regisseur : Koen Laukens Percussie : o.l.v. Koen Meynkens Piano : Kris De Jean Met de steun van cc Luchtbal, cc Ekeren, Koor&Stem, Stad Antwerpen en onze Afrikaanse partners.

VO O R M E E R I N F O, S U R F N A A R W W W.CC LU C HTBAL.BE

TAARTCONCERT: FRANSE MEEZINGERS VOOR SENIOREN

Aux ChampsElysees YVES MEERSCHAERT & DEREK donderdag 8 april 2010 14 uur – cultuurcentrum (ingang Perustraat) € 5 – koffie en taart inbegrepen

MARS is het gezelschap rond Angelo Tijssens. Met deze overbevolkte eenmansoperatie maakte hij eerder witte nachten, HALL, De Postume Werken 1-3, Sunday Smile en Bildbeschreibung. Afgelopen zomer organiseerde MARS twee labo’s: workshopweken rond het basismateriaal voor SPEECH. Daarop wordt nu verder geborduurd. Tekst, regie: Angelo Tijssens Dramaturgie: Nikolas Rabogliatti Scenografie: David Williamson Van en met: Sarah Claeys, Dries De Sutter, Camille Goossens, Wout Lenders, Thalia Sleeckx, Vincent Van Meenen Productieleiding: Marieke Rummens Productie: MARS Coproductie: cc Luchtbal Met de steun van: Arenbergschouwburg en Stad Antwerpen (artistiek vernieuwende projecten) Meer info over SPEECH vindt u op de blog: www.speech.marsspeelt.be Meer MARS op www.marsspeelt.be

Kan jij ze meezingen, de nummers van Adamo, Aznavour, Bécaud, Brel, Maurice Chevalier, of Julien Clerc ? Kom dan zeker af ! We zorgen voor een unieke muzikale namiddag in een typische “Vive la France“- sfeer. Alle grote hits uit de vorige eeuw passeren de revue. Via ‘Aline’ en ‘Capri’ komen we op de Champs-Elysées terecht. Daar doen we een terrasje met de vele successen die over de Franse hoofdstad Parijs zijn geschreven en gezongen. Je zal blij verrast zijn dat je zoveel Franse liedjes kent en vooral ... kan meezingen. Niet te missen! Zang en gitaar: Derek Piano, orgel en accordeon: Yves Meersschaert Illustratie: Karlos Callens

ILLUSTRATIE JORIS VANPOUCKE

VOOR MEER INFO, SURF NA AR WWW.CCLUCHTBAL.BE

09


PROGRAMMA APRIL

PROGRAMMA MEI

LAMBDA

ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL 4-daags Festival voor Experimentele Elektronische muziek donderdag 29 & vrijdag 30 april 2010 zaterdag 1 & zondag 2 mei 2010

Met onder meer Plaid, Anton Price, Sendai, Dave Griffiths & Alex McLean, ...

TAARTCONCERT

MICHELINE VAN HAUTEM NOSTALGIA donderdag 6 mei 2010 - 14 uur cultuurcentrum (ingang Perustraat) € 5 – koffie en taart inbegrepen

Laat je verbazen door de virtuose stem van Micheline Van Hautem. Ze raakt haar publiek recht in het hart. Tijdens dit concert brengt ze heerlijke muziek uit de jaren ‘30 en ‘40. Inspiratie haalt ze uit de prachtige series ‘The singing detective’ en ‘Pennies from Heaven’ van Dennis Potter. Liedjes als ‘The Teddy Bear’s Picnic’, ‘Don’t fence me’ en ‘Dry Bones’ geven een onvervalst humoristisch tintje aan het concert. Micheline rijgt de lovende recensies aan elkaar en speelt van New York tot Sydney iedereen naar huis. En nu dus te zien in cultuurcentrum Luchtbal ! “Ze is een van de zeldzame zangeressen die een lichaamstaal gevonden heeft die haar zang helemaal uitdrukt zonder dat het een cliché wordt”. De Standaard. “She is simply fabulous” The Times, London, 2004

EXPO

GEEN BOS IS TE KLEIN VOOR MIJ

WE GAAN OP (2.5 +) BERENJACHT DE MAAN

ELKE THUY EN BRUNO HERZEELE Opening: vrijdag 16 april – 20 uur GRATIS – Iedereen welkom Daarna van zaterdag 17 april tot zondag 16 mei 2010 Tijdens de openingsuren van cultuurcentrum Luchtbal Elke Thuy en Bruno Herzeele bouwen graag en veel samen. Ze maken verhalen, theater, objecten om te dragen en om mee te spelen. Ze begonnen bomen te maken als illustraties bij een verhaal over een beteuterde kleine jongen. Nu vinden ze dat bomen op zich, hoe klein ook, verhalen vertellen. Ze hebben grote plannen voor een bosfabriek. En dit is hun eerste bos. I : “Een half jaar geleden vonden we op een schone werkplek op Luchtbal een kistje van een halve eeuw oud met daarin plankjes hout van verschillende soorten bomen. Een aantal plankjes komt uit Europa, een aantal uit Kongo en tropische plekken. Die plankjes gaan we opnieuw in bomen veranderen.” II : “We hebben een grote boom gebouwd uit 153 planken bouwhout. Dit wordt de geperste oerboom van ons eerste kleine bos.” Elke Thuy en Bruno Herzeele maakten eerder voor Luchtbal de Luchtbar, een rijdende zeppelin die tijdens augustus en september 2009 de pleintjes van Luchtbal van drank en gezellige sfeer voorzag. Bruno Herzeele is curator van HABITAT, een internationaal festival voor ruimtelijke verbeelding. Habitat gaat door van 5 juni 2010 tot en met 4 juli 2010 in een flatgebouw op de Manchesterlaan. Idereen is welkom! HABITAT is een coproductie van cc Luchtbal en Middelheim. Meer info via www.elke-bruno.be

10

woensdag 26 mei - 14 & 16 uur zaterdag 29 mei - 11, 14 & 16 uur cultuurcentrum Luchtbal (ingang Perustraat) - € 5 Ken jij ook dit bekende kinderliedje boordevol beweging en spel? Een gezin gaat op berenjacht, ontmoet onderweg een hele hoop dieren, beleeft de dolste avonturen en overwint samen de meest onoverbrugbare hindernissen. Plezier verzekerd! De Maan maakt van dit lied een spannende theaterjacht, waarin de kinderen een heel parcours doorlopen!

THEATERVOORSTELLING

EEN PIANO MET EEN DEURTJE (4+)

HUMOR

PETER DE GRAEF ZOALS DE DINGEN GAAN woensdag 12 mei – 20.30 uur schouwburg – € 12 / € 10 / € 9

Peter De Graef brengt het verhaal van een jongen die met de waarheid (ofzo) helemaal niet bezig is. Maar hij botst er wel voortdurend tegenaan. En da’s vervelend. Hij heeft ruzie met zijn vrouw, last met zijn ouders, conflict met de wet. Tot daar niks bijzonders. Maar in een opwelling koopt hij een enkeltje Afrika, recht in de armen van zijn eigen noodlot. En dan, met het mes op de keel, begint het tot hem door te dringen. Begint hij het te begrijpen. Hoe het in mekaar zit. Hoe de dingen gaan. “De verbeelding van De Graef kent geen grenzen” (De Morgen) “Alle stand-up comedians mogen eens gaan kijken hoe geestig, meeslepend en overtuigend iemand op een podium kan zijn.” (De Standaard) Komt dat zien !

SALIBONANI zaterdag 24 april – 15 uur – schouwburg – €5 Emiel heeft een bijzonder mooie piano. Die heeft zijn beste vriend Sebastiaan voor hem gemaakt. Als Emiel op de piano speelt, komt iedereen naar hem luisteren. En kijken naar Sebastiaan, want die doet wonderlijke dingen. Dingen die nog nooit iemand gezien heeft. Op een dag gaat Sebastiaan weg. Waarom ? Een verhaal over vriendschap, jaloezie en spijt. Een voorstelling waarin je verdwaalt in een prettig muzikale doolhof vol bizarre avonturen en ontroerende gebeurtenissen.

VO O R M E E R I N F O, S U R F N A A R W W W.CC LU C HTBAL.BE

PROGRAMMA JUNI

Habitat

FESTIVAL VOOR RUIMTELIJKE VERBEELDING zaterdag 5 juni tot en met 4 juli 2010 - Openingsuren expo: telkens van woensdag tot zondag – van 13 tot 21 uur Aan het begin van de zomer organiseert cc Luchtbal samen met het Middelheimmuseum HABITAT, een festival voor ruimtelijke verbeelding. Het festival gaat door in een leegstaand appartementsgebouw op de Manchesterlaan. 8 appartementen worden ingevuld door hedendaagse beeldende kunstenaars, radicale stadsplanners en utopische architecten.

VOOR MEER INFO, SURF NA AR WWW.CCLUCHTBAL.BE

GEZOCHT !

Bevlogen enthousiastelingen om groepjes bezoekers tijdens de zondagnamiddagen een frisse rondleiding te geven door de wijk en de expo. Meer info: karen.thaens@stad.antwerpen.be of 03 543 90 35.

11


VORMING VOORJAAR

LUCHTBAL NIEUWS

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2010 vindt op Luchtbal het feestweekend plaats. Wil je de organisatoren een handje toesteken? Schuilt er een kunstenaar in jou en wil je je talent tonen? Of ben je muzikaal? Ben je lid van een organisatie en wil je die graag voorstellen? Wil je lekkernijen maken en verkopen of promotie maken voor het goede doel? Met al deze ideeën ben je welkom op de infovergadering. We stellen de werking van Feestweekend voor en luisteren naar jouw voorstellen en vragen!

TA L E N

CULINAIR

DA N S

C R E AT I E F

Mondharmonica aanvang 21 januari 2010 - € 80 (8 lessen) Japanse face-lift massage aanvang 10 maart 2010 - € 105 (4 lessen) NIEUW Stressbeheersing, emotiebeheer: ‘Mindfull zijn’ aanvang 23 februari 2010 - € 120 (6 lessen) NIEUW

12

SALSA

Info en inschrijven: Stedelijk Wijkoverleg Luchtbal 03 546 76 43 - wijkoverleg.2030@stad.antwerpen.be

Geert Audenaert & Javier Gomez begeleiden u in de zwoele sfeer van de Cubaanse salsa op onze dansnamiddagen op zondag van 15 tot 20 uur. Van 15 tot 16 uur bieden zij tevens een dansinitiatie aan. Inkom € 5 (dansinitiatie inbegrepen) Geert Audenaert volgde een opleiding Zuid-Amerikaanse dansen en werd Belgisch kampioen Latin voor professionals in 1990. Later werd hij verleid door de feestelijke en sensuele salsa, waar hij zich fulltime in verdiepte. Javier Gómez volgde een opleiding als balletdanser en folkloredanser in het Centro de la Promoción de la Danza in Havana. Hij geeft zinds 1990 les in salsa en andere Cubaanse dansen.

Wil jij sporten in je buurt?

Luchtbal zwemt! 10 zwemlessen voor kinderen vanaf 6 jaar die dol zijn op water maar nog niet kunnen zwemmen. Op donderdag van 16.30 uur tot 17.30 uur - € 20 voor 10 lessen Inschrijven verplicht. Meer info: 03 546 76 50 Dirk.vanhoeydonck@stad.antwerpen.be

DANSNAMIDDAGEN OP ZONDAG

Thais koken – 3 reeksen met volgende startdata: 26 & 27 januari 2010 • 2 & 3 maart 2010 • 20 & 21 april 2010 Inschrijvingen via karl.lauwers@telenet.be € 125 (5 lessen) Indonesisch koken aanvang 21 januari 2010 - € 100 (5 lessen) Creatief koken Aanvang 28 januari 2010 - € 100 (5 lessen) NIEUW Zuiders buffet aanvang 26 mei 2010 - € 100 (3 lessen) NIEUW

Hip hop – aanvang 14 januari 2010 - € 80 (wekelijks) Disco – aanvang 13 januari 2010 - € 80 (wekelijks) Streetdance – aanvang 13 januari 2010 - € 80 (wekelijks) Salsa – aanvang 13 en 14 januari 2010 - € 96 (12 lessen) Argentijnse tango – 2 reeksen met volgende startdata: 21 januari 2010 - € 85 (10 lessen) 22 april 2010 - € 85 (9 lessen) Zumba – aanvang 19 januari 2010 - € 72 (12 lessen) Dans je vrij met de 5 ritmes aanvang 23 februari 2010 - € 100 (6 lessen) NIEUW

Iedere woensdag van 13 tot 14.30 uur - 9 tot 12 jaar van 15 tot 16.30 uur - 6 tot 8 jaar. Op de terreinen van Uilenspiegel aan de generaal Simonslaan. € 0,5 per training Meer info: 03 546 76 50 Dirk.vanhoeydonck@stad.antwerpen.be

INFOVERGADERING FEESTWEEKEND LUCHTBAL 2010 maandag 8 februari 2010 - 19.30 uur Dienstencentrum Santiago - Canadalaan 21

Volgende cursussen worden vanaf januari 2010 aangeboden. Je kan een uitvoerige beschrijving terugvinden op onze website www.ccluchtbal.be

Thais - aanvang 6/1/2010 inlichtingen karl.lauwers@telenet.be VERDERZETTING Nederlands voor anderstaligen aanvang 12 januari 2010 - inschrijven via Margriet Hoedemakers 03 541 02 14 – gratis (21 lessen) Engels – aanvang 2/2/2010 – € 60 (12 lessen)

Luchtbal voetbalt!

Werk actief mee aan het wijkfeest in je buurt!

Ook in het voorjaar 2010 heeft het cultuurcentrum Luchtbal een breed cursusaanbod samengesteld. Talenknobbels, dansliefhebbers en creatievelingen vinden hier zeker inspiratie! De cursussen zijn toegankelijk voor iedereen. We werken in kleine groepen op een ontspannende, niet schoolse manier. We reiken geen diploma’s uit en in principe gaan er geen cursussen door tijdens de schoolvakanties.

Noteer alvast deze data en vooral: hou ze nu reeds VRIJ! 28 februari • 28 maart • 25 april 23 mei • Je wordt verwacht!

HOE INSCHRIJVEN?

Het maximum aantal deelnemers wordt bepaald per cursus, per thema. Regel dus tijdig je reservatie en betaling. Volzet is volzet! Schrijf je vooraf in op het secretariaat van cc Luchtbal 03 543 90 30 en/of via ccluchtbal@stad.antwerpen.be Voor de cursussen Salsa, Tango, Nederlands voor anderstaligen en Thaise kook- en taalles schrijf je in bij de verantwoordelijken zelf. (zie de coördinaten bij de respectievelijke cursussen). Wij reserveren je plaats in de cursusgroep voor een periode van maximum 10 dagen. Je bent definitief ingeschreven als je binnen deze 10 dagen het volledige cursusbedrag hebt gestort aan de hand van de gestructureerde mededeling die je wordt meegedeeld. Vervolgens sturen wij je ticket op. Dit ticket geeft je toegang tot de cursusreeks. Breng dit ticket steeds mee naar de les. Inschrijven kan tot 1 week voor aanvang van de cursus. Gebeurde je inschrijving toch te laat, breng dan steeds je betalingsbewijs mee. Bij onvoldoende belangstelling volgt de annulering van de cursus en wordt het gestorte cursusgeld terugbetaald.

VO O R M E E R I N F O, S U R F N A A R W W W.CC LU C HTBAL.BE

Buurtsport zorgt voor een ruim sportaanbod in jouw buurt. Iedereen kan en mag meedoen. En dat hoeft helemaal niet veel te kosten. Heb jij vragen over sport? Weet je niet waar je terecht kan om sport te beoefenen? Vraag het aan de buurtsportmedewerker van Luchtbal. Hij beantwoordt al je sportieve vragen. Kom je moeilijk aan sporten toe? Buurtsport werkt voor jou een traject op maat uit! Welke sport wil jij op Luchtbal? Vind je jouw sport niet meteen terug in je wijk? Heb je een voorstel om bepaalde sporten te organiseren in jouw buurt? Stuur je idee door naar de buurtsportmedewerker van Luchtbal. Of bespreek je je sportvragen liever rechtstreeks met de Buurtsportmedewerkers? Buurtsport houdt Permanentie! Kom gewoon langs en we nemen de tijd om samen jouw vragen over sport te beantwoorden. Iedere dinsdag - tussen 16 en 18.30 uur in de foyer van cc Luchtbal. MEER INFO: Buurtsport Luchtbal Dirk Van Hoeydonck Stadskantoor Luchtbal Canadalaan 160 2030 Luchtbal 03 546 76 50 Dirk.vanhoeydonck@stad.antwerpen.be

Damesturnen op Luchtbal Sport jij graag, maar liefst enkel met dames? Kom meedoen met deze zeer succesvolle cursus! Elke donderdag (behalve tijdens de schoolvakanties) van 10 tot 11 uur cc Luchtbal - 1e verdieping Columbiastraat 110 - 2030 Luchtbal € 1 per les

VERNISSAGE

‘Alles op wieltjes’ vrijdag 29 januari 2010 - 16 tot 17.30 uur - GRATIS De Zwemschool, Quebecstraat 3, 2030 Antwerpen (ingang via Montrealstraat) Voor jong en oud, iedereen is welkom! Naar jaarlijkse gewoonte werken de leerlingen van onze kleuteren lagere school ook dit schooljaar weer een heus kunstproject uit. Deze keer met als thema: ‘Alles op wieltjes’. Zij stellen met plezier hun werken tentoon tijdens deze vernissage. Napraten kan bij een knabbeltje en een drankje in de bar. Hopelijk mogen we ook jullie verwelkomen!

VOOR MEER INFO, SURF NA AR WWW.CCLUCHTBAL.BE

13


BIJ ONZE COLLEGA’S

KALENDER

CC LUCHTBAL PRESENTEERT: MAAND DATUM

UUR

ACTIVITEIT

PLAATS

PAGINA

JAN

donderdag 14 januari tot zaterdag 20 maart zaterdag 29 januari zondag 24 januari zondag 30 januari

tijdens de openingsuren 17.30 uur 15 uur 15 uur

Fototentoonstelling China in Antwerpen ikv Europalia China KOMEN ETEN ! Salsa dansnamiddag Oh Suivant (4+) D’Irque en Fien

cultuurcentrum

03

cultuurcentrum cultuurcentrum schouwburg

04 12 04

woensdag 3 februari

15 uur

schouwburg

05

vrijdag 5 februari

20.30 uur

schouwburg

05

zaterdag 13 februari

15 uur

schouwburg

06

dinsdag 23 februari

20.30 uur

schouwburg

06

vrijdag 26 februari zondag 28 februari

17.30 uur 15 uur

‘s Nachts zijn alle katten grijs (4+) Anne Niepold & Zonzo Compagnie Hommage à Brel - Filip Jordens & Les Chopins du p’tit Matin Bandieten (4+) Les Zerkiens “Redde wie zich redde kan” “geen slechte titel” – tg STAN KOMEN ETEN ! Salsa dansnamiddag

cultuurcentrum cultuurcentrum

04 12

Idool 1900 Stoppeltje (6+) Arne Leurentop / luxemburg Afrikaanse markt BAOBAB - Jeugdkoor Carmina & volwassenenkoor Caljenté (C-koren, Ekeren) Afrikaanse markt BAOBAB - Jeugdkoor Carmina & volwassenenkoor Caljenté (C-koren, Ekeren) Bramborry (1 tot 3 jaar) Theater De Spiegel Voix – De Werf KOMEN ETEN! Salsa dansnamiddag

schouwburg schouwburg

07 07

schouwburg

08 08

Kinderkribbe De Knuffel schouwburg cultuurcentrum cultuurcentrum

CD voorstelling Kaat Hellings Hit of the Century Taartconcert Aux Champs-Elysees Yves Meerschaert & Derek Theatervoorstelling / Jongerenproject Mars SPEECH Opening Expo Geen bos is te klein voor mij Elke Thuy en Bruno Herzeele Piano met een deurtje (4+) Salibonani Salsa dansnamiddag KOMEN ETEN! LAMBDA Electronic Music Festival

schouwburg

08

FEB

MAART donderdag 4 maart zondag 7 maart zaterdag 13 maart zondag 14 maart

APR

14 uur 15 uur 15 uur 17 en 20 uur 16 uur 19 uur

woensdag 17 maart

15 uur

vrijdag 19 maart vrijdag 26 maart zondag 28 maart

20.30 uur 17.30 uur 15 uur

zaterdag 3 april

20.30 uur

donderdag 8 april

14 uur

donderdag 15 april 20.30 uur vrijdag 16 april en zaterdag 17 mei vrijdag 16 april 20 uur tot zondag 16 mei zaterdag 24 april

15 uur

zondag 25 april 15 uur vrijdag 30 april 17.30 uur donderdag 29 & vrijdag 30 april zaterdag 1 & zondag 2 mei MEI

donderdag 6 mei woensdag 12 mei vrijdag 21 mei zondag 23 mei woensdag 26 mei zaterdag 29 mei

JUNI

taartconcert Micheline Van Hautem – Nostalgia 20.30 uur Zoals de dingen gaan – Peter De Graef 17.30 uur KOMEN ETEN! 15 uur Salsa dansnamiddag 14 en 16 uur We gaan op berejacht (2,5+) De Maan 11, 14 & 16 uur We gaan op berejacht (2,5+) De Maan

4 en 5 juni 5 juni tot en met 4 juli vrijdag 25 juni

14

14 uur

17.30 uur

Feestweekend Luchtbal Habitat Festival voor Ruimtelijke Verbeelding KOMEN ETEN!

BINNENKORT IN CC EKEREN BINNENKORT IN CC MERKSEM

Evi de Jean - Aarde Ekerse Theaterzaal maandag 1 februari 2010 - 20 uur

HUMOR Get up, Stand up! 2 vrijdag 12 februari 2010 – 20.15 uur

Peter de Graef - Inside Stories Ekerse Theaterzaal maandag 8 & dinsdag 9 februari 2010 - 20 uur

THEATER Ultima Thule – Zijde zaterdag 13 februari 2010 – 20.15 uur

Big Band Lou Roman & Gunther Neefs Ekerse Theaterzaal woensdag 3 maart 2010 - 20 uur

MUZIEK YEVGUENI – We zijn hier nu toch zaterdag 20 februari 2010 – 20.15 uur

Het Gevolg en De EiBakkerij - Appartemensen (5+) Ekerse Theaterzaal - PLAN B vrijdag 5 maart 2010 - 19 uur

FAMILIE Fanter Lanter – Pietje Puk zaterdag 20 en zondag 21 februari 2010 – 15 uur

Mira met Groep & Jacko Bond - dubbelconcert Ekerse Theaterzaal maandag 22 & dinsdag 23 maart 2010 - 20 uur Fluistercompagnie - Time of my Life Ekerse Theaterzaal maandag 26 & dinsdag 27 april 2010 - 20 uur

07

MUZIEK Guido Belcanto, Vitalski, Lady Angelina & Martinus Wolf – Balzaal der Gebroken Harten Deel 2 zaterdag 6 maart 2010 - 20.15 uur

08 04 12

MUZIEK De Nieuwe Snaar – Foor 11 vrijdag 19 en zaterdag 20 maart 2010 - 20.15 uur

PREMIERE

08 schouwburg

cultuurcentrum

09

schouwburg

09

cultuurcentrum

10

schouwburg

10

cultuurcentrum cultuurcentrum schouwburg

12 04 10

cultuurcentrum

11

schouwburg cultuurcentrum cultuurcentrum cultuurcentrum

11 04 12 11

cultuurcentrum

11

Manchesterlaan

11

cultuurcentrum

04

PREMIERE

VOOR MEER INFO, SURF NA AR WWW.CCLUCHTBAL.BE

Figurentheater De Maan - Odysseus (8+) Ekerse Theaterzaal - PLAN B vrijdag 21 mei 2010 - 19 uur INFO & TICKETS EKEREN Kloosterstraat 4 - 2180 Ekeren maandag t/m vrijdag - 10 tot 16 uur dinsdag en donderdag – vanaf 13 uur 03 292 67 30 - ccekeren@stad.antwerpen.be www.ccekeren.be

INFO & TICKETS cc MERKSEM Bredabaan 561 - 2170 Merksem maandag tot vrijdag - 10 tot 17 uur 03 641 62 10 - ccmerksem@stad.antwerpen.be www.ccmerksem.be

Kom naar het cybercafé van digipunt Luchtbal! Slechts 1 € lidgeld per jaar Heb je hulp nodig bij computergebruik? Een begeleider zet je op weg. Wil je voor 5 € een computerles volgen? Vraag ernaar in het digipunt! Openbare bibliotheek Luchtbal Columbiastraat 112 - 2030 Antwerpen tel: 03 543 90 47 - digipunt@gmail.com Openingsuren: dinsdag 10 tot 18 uuur woensdag van 13.30 tot 20 uur donderdag 13.30 tot 17 uur

13E LENTEPOETS OPSINJOREN

Poetsen en planten op zaterdag 24 april 2010 Wil je met je buren de handen uit de mouwen steken voor een propere en fleurige buurt of straat? Dit kan tijdens de 13de Lentepoets van Opsinjoren. Vorm op zaterdag 24 april met minstens 10 buren een properploeg. Geef alles wat er in de straat te vinden is een grondige poetsbeurt. Opsinjoren beloont je inzet met een mooi gevulde bloembak om de voorgevel op te fleuren. Elk poetsend gezin krijgt 1 bloembak. Inschrijving voor 12 maart 2010. Info of inschrijven via www.antwerpen.be/opsinjoren (klik op Opsinjoren Lentepoets) of op het gratis nummer 0800 25 8 25. Alvast bedankt en tot zaterdag 24 april, poetsdag!

VOOR MEER INFO, SURF NA AR WWW.CCLUCHTBAL.BE

15

Luchtpost#4  

Luchtpost#4 januari 2010