Page 1

B Y D E L S A V I S A

SIDE 2

Lærlingepatruljen fornøyd

Nr. 6 • 18. april 2018

www.bydelsavisa.no

Over 50 trønderske bedrifter har nylig fått besøk av Fellesforbundets Lærlingepatrulje. Patruljens oppdrag har vært å snakke med lærlingene om hvordan de har det på arbeidsplassen.

SIDE 9

Ny frivilligsentral på Nardo Nye Nardo og omegn frivilligsentral skal legge til rette for møter mellom mennesker i lokalmiljøet. Har du lyst til å bidra som frivillig, vil daglig leder gjerne høre fra deg.

Grubling gjør el vene god i matte Kampanjetilbud som overbeviser Ytterdør

Automatisk garasjeport

fra 9.490 *

fra 10.490 *

uten sidefelt

Med forbehold om endringer og trykkfeil. * Veiledende priser inkl. mva. for kampanjestørrelser. Gjelder frem til 31.12.2017. Frakt til forhandler kommer i tillegg. Informasjon om kampanjeproduktene finner du på www.hoermann.no.

Ytterligere informasjon får du hos din Hörmann-forhandler:

LEVERANDØREN Din leverandør av Hörmann dører og porter

T

SIDE 18-19

Reppe Andelsbruk er det første i sitt slag i Trondheim

Urban dyrking og andelslandbruk er den nye måten å sikre seg kortreist mat

Chafrisør Tlf. 73 91 15 16

r! Din lokale frisø i Prix-bygget på Jakobsli

– Din lokale tannlege Vi hjelper deg med alt av tannbehandling og undersøkelser. Ring oss i dag på 73 91 13 13 eller bestill time på vår nettside:

Tlf: 73 91 15 16

man-fre 09.00 - 18.00 lørdager 09.00 - 15.00

valentinlysttannlegekontor.no www

ALLE BILMERKER EL - BILER EU - KONTROLL BILSKADE

BILSENTERET FOSSEGRENDA AS

Fossegrenda 34, 7038 Trondheim

Tlf. 73 96 55 00


2

AKTUELT 18. APRIL 2018 | NR. 6 | BYDELSAVISA STRINDA

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

LÆRLINGEPATRULJEN: Karina Zemaityte og Øivind Høiseth reiser rundt til bedrifter for å sjekke hvordan lærlingene har det på arbeidsplassen.

NAKKER MED LÆRLINGER: Karina Zemaityte fra Lærlingerådet (t.v.) og Øivind Høiseth fra Fellesforbundet representerte lærlingepatruljen under besøket hos Sandvik Teeness på Grilstad. Lærling Grethe Eriksen kunne fortelle at bedriften tar godt vare på lærlingene sine.

Sjekker at lærlingene har det bra Over 50 trønderske bedrifter har nylig fått besøk av Fellesforbundets Lærlingepatrulje. Patruljens oppdrag har vært å snakke med lærlingene om hvordan de har det på arbeidsplassen. Av Renate Brødreskift ærlingepatruljen er et samarbeid mellom LO, Elev- og Lærlingeombudet og Regionalt Lærlingeråd, og er et ledd i Fellesforbundets satsing på lærlinger og unge arbeidstakere i Fellesforbundet.

Kampanje for yrkesfag - Norge trenger sårt flere fagarbeidere i årene som kommer. Det er derfor viktig at lærlingene får god opplæring og en god mottakelse i arbeidslivet. 2018 er også Yrkesfagenes år, og lærlingepatruljen ønsker å støtte opp under denne kampanjen, sier ungdomssekretær i Fellesforbundet i Midt-Norge Siril Wigen Monteiro. Fellesforbundet er det største forbundet i LO innen privat sektor, og det

TAR VARE PÅ LÆRLINGENE: Tillitsvalgt i Sandvik Teeness Einar Sundseth sier de har bygd opp et system som skal ta vare på lærlingene i bedriften.

forbundet som organiserer flest ulike lærefag. Lærlingepatruljen består hovedsakelig av unge arbeidstakere fra bedrifter som er organisert i Fellesforbundet. - Dette gjør de helt frivillig. De fleste er under 30 år, og det er fordi vi har tro på at ungdom snakker best med ungdom, sier Monteiro.

Samtaler Ute hos bedriftene har lærlingepatruljen en samtale med hver enkelt lærling, der lærlingene blant annet skal svare på spørsmål om hvordan opplæringen har fungert, oppfølgingen fra bedriften og rutinene med tanke på å dokumentere arbeidet sitt, noe alle lærlinger skal ha mulighet til å gjøre i arbeidstiden. Lærlingene får også informasjon om Fellesforbundet og hvilke fordeler de får ved å være organisert. Monteiro understreker at lærlingepatruljen har taushetsplikt. - Vi opplever at lærlingene setter pris på å ha denne samtalen. Ofte har ikke lærlingene tenkt over ting før vi stiller spørsmål rundt det. Men hovedlinja er at de fleste har det bra og at det er mange bedrifter som er knallgode på dette med lærlinger, og som har et bra system rundt lærlinger, sier hun.

Følger opp lærlingene

største industribedrifter Sandvik Teeness på Grilstad som et prakteksemplar på en lærlingebedrift. Bedriften produserer vibrasjonsdempende verktøy til norsk og utenlandsk industri, og utdanner lærlinger innen CNC maskineringsfaget og automatiseringsfaget. Sandvik Teeness er medlemsbedrift i OTEK (Opplæringskontoret for Teknologifag), noe som betyr at opplæringen av lærlinger skjer i samsvar med godkjente læreplaner. Tillitsvalgt Einar Sundseth forteller at de har lagt stor vekt på å bygge opp et solid system rundt lærlingene. Bedriftens HR-avdeling har egne dedikerte som følger opp lærlingene utover det som er vanlig personalansvar, og bedriften har ansatte som fungerer som faddere og som følger opp lærlingene i det daglige.

EILIF BERGE

Ikke redd for å spørre Grethe Eriksen (30) er en av lærlingene i Sandvik Teeness. Til sommeren skal hun ta fagbrevet som CNC-operatør, og etter det skal hun søke jobb i bedriften. - Jeg har veldig lyst til å fortsette. Jeg liker faget og jeg er veldig glad i arbeidsplassen. Alt er på stell, og som lærling ble jeg veldig positivt overrasket. Alle har lyst til å bli kjent med deg, og jeg spør hvis jeg trenger hjelp, sier Eriksen, som jobbet som frisør i mange år før hun bestemte seg for å prøve noe nytt. - Jeg har litt mer arbeidserfaring enn mange andre lærlinger, men min største utfordring er at jeg

i mange år har vært vant med å jobbe selvstendig. Men det har kommet seg i løpet av lærlingeløpet, og bedriften har vært behjelpelig fra dag en dersom for eksempel kjemien mellom to ansatte ikke har vært der, sier hun.

Stolte fagarbeidere Siril Wigen Monteiro i Fellesforbundet håper at lærlingepatruljen kan bidra til at lærlingene føler seg sett og blir bevisst på hvilke rettigheter de har. - Vi håper at de ser at vi setter trivsel på arbeidsplassen høyt. Det er også viktig at de vet hva Fellesforbundet er, og hvilke rettigheter de har. Og så håper vi at de har lyst til å bli stolte fagarbeidere. Da er det viktig å fange opp hvis det er noe som ikke er som det skal, sier hun.

Fremtidens fagarbeider Sandvik Teeness er også med i et forskningsprosjekt med Siemens og Pipelife i Surnadal, som omhandler fremtidens fagarbeidere, samt et forskningsprosjekt med Sintef der temaet er digitalisering. Å definere fremtidens fagarbeidere er viktig, både for bedriftene og for skolene. Sundseth forteller at de ofte er ute på skolene for å snakke om utvelgelse av lærlinger. - Jeg tror vi må være litt proaktive for å få inn riktig type kompetanse, og ha en god dialog med skolene slik at de kan oppdatere seg. Det er jo skoleverket som utdanner fremtidens fagarbeidere for oss, sier Sundseth, som synes det er positivt at lærlingepatruljen er ute og besøker lærlingene.

Hun trekker frem en av byens

Utgiver: Aragon Media AS Org.nr: 812 796 712 Opplag: 22.000

- Det er bra at de blir sett og får oppfølging på at bedriftene gjør det de skal, sier han.

ANSVARLIG REDAKTØR Tlf: 924 33 180 E-post: eilif@bydelsavisa.no

FAGBREV: Til sommeren skal Grethe Eriksen skal ta fagbrev som CNC-operatør. Etter det håper hun å få jobb i bedriften der hun har vært lærling.

Bidragsytere i denne utgaven: Renate Brødreskift, journalist, Stig Larssen, journalist, Anne Guri Selnæs, journalist

Trykk: Polaris Trykk Distribusjon: Norpost Distribusjon AS Grafisk produksjon: Eiriksson Design


ANNONSER

F boli or å se g lge e n se d en. din, m å fo D in meg ler h lokalkj lk en je med lper de te g det.

Ta kontakt i dag for en uforpliktende boligprat GRILSTADPORTEN eiendomsmegler1.no/grilstadporten Frank Robert Bae Avd.leder/Eiendomsmegler MNEF frank.robert.bae@em1.no Tlf. 994 64 696

Kristian Sundland Eiendomsmegler kristian.sundland@em1.no Tlf. 454 73 421

Kjell Marius Vollan Eiendomsmeglerfullmektig kjell.marius.vollan@em1.no Tlf. 950 92 400

LADE eiendomsmegler1.no/lade Anton Kopreitan Avd.leder/Eiendomsmegler MNEF anton.kopreitan@em1.no Tlf. 950 53 608

Albert Eltvik Øien Eiendomsmeglerfullmektig albert.oien@em1.no Tlf. 958 16 940

VALENTINLYST eiendomsmegler1.no/trd-ost Roger Rones Avd.leder/Eiendomsmegler MNEF roger.rones@em1.no Tlf. 459 05 495

Stig Aune Eiendomsmegler/fagansvarlig stig.aune@em1.no Tlf. 483 10 555

Christer Aabø Eiendomsmeglerfullmektig christer.aabo@em1.no Tlf. 95 75 92 75

Lars Faanes Eiendomsmeglerfullmektig MNEF lars.faanes@em1.no Tlf. 920 82 262

Rune Nordbøe Hallan Eiendomsmegler MNEF rune.hallan@em1.no Tlf. 918 95 559


4

AKTUELT

Ring oss: Tlf: 924 33 180

Send oss mail: tips@bydelsavisa.no

Vi er på nett: bydelsavisa.no

facebook.com/ bydelsavisa

Instagram: @bydelsavisa

Twitter: @bydelsavisa

BYDELSAVISA STRINDA NR. 6 | 18. APRIL 2018

FINALISTER: Denne gjengen på 4. trinn ved Åsvang skole har grublet seg frem til finaleplass i Pangealekene i Oslo 28. april. F.v. Sofie Denstad Eilertsen, Laura Emina Brandt, Emil Rotefoss Gaukerud, Martin Elden, Adrian Ekle Hepsøe, David Haukdal, Wuge Liu og Robin Alexander Skogås.

Grubling gjør elevene gode i matte Elevene på 4. trinn ved Åsvang skole liker å bryne seg på grubliser i mattetimene. Det har ført åtte av dem til finalen i den landsdekkende mattekonkurransen Pangealekene. Av Renate Brødreskift Hele fjerde trinn med til sammen 56 elever har deltatt i konkurransen, som er en årlig matematikk-konkurranse for fjerde til sjuende trinn i regi av den frivillige organisasjonen Pangealekene. Målet med konkurransen er å stimulere barnas interesse for matte. Av over 10 000 påmeldte går de 50 beste fra hele landet videre til finalen, som avholdes i Oslo lørdag 28. april.

Fikk høy puls

STOLT LÆRER: Kontaktlærer på 4. trinn Lillian Nerdal er stolt over elevenes nysgjerrighet og holdning til matte.

I løpet av vinteren har kontaktlærer Lillian Nerdal loset elevene gjennom to konkurranserunder, der elevene hver for seg har løst mattenøtter i egne oppgavehefter. Et par uker etter at andre runde var

avsluttet var resultatet klart: åtte elever fra Åsvang skole var blant de 50 beste i hele landet. - Jeg ble kjempeglad, og fikk høy puls da jeg så at hele åtte navn var grønne. Vi har noen mattehoder her som er kjempekjappe i hoderegning og til å se hvordan problemet kan løses, sier en tydelig stolt lærer Lillian Nerdal.

Over snittet Åsvang skole er ikke bare godt representert i finalen. De ligger også godt over landssnittet når det gjelder poengscore. Nerdal forteller at av totalt 30 mulige poeng lå Åsvang-elevene på et snitt på 13,75 poeng, mens landssnittet lå på 11 poeng. I første runde skulle elevene løse flervalgsoppgaver, mens i andre runde måtte de pønske

ut svarene uten svaralternativer. Elevene måtte selv finne ut hvilken regneart de skulle bruke for å løse oppgaven. - Det skal være utfordrende, samtidig som flervalgsoppgaver er med og ufarliggjør det litt. Men elevene må gruble og tenke logisk, sier Nerdal, som kan fortelle at elevene er vant med å tenke utenfor boka når de skal løse mattenøtter.

Mye matteprat - De vet at det ikke bare er en vei å gå for å finne svaret. De er sterke på å finne ulike strategier og er åpen for at det ikke bare er matteboka som har den eneste løsningen, sier Nerdal. Elevene lærer allerede på første trinn å visualisere og konkretisere ting. - Vi jobber mye med å lære be-


AKTUELT

5

www.bydelsavisa.no

18. APRIL 2018 | NR. 6 | BYDELSAVISA STRINDA MATTE I PRAKSIS: Wuge Liu og Robin Alexander Skogås har lært at matte finnes overalt, også i kortstokken.

hvor mye noe koster. Når du baker bruker du matte og du må bruke matte for å vite hvilken side du er på i boka, sier de. Elevene forteller at de både gruer og gleder seg til finalen, som foregår over en hel dag. – Jeg tror det kommer til å bli veldig spennende. Vi har kanskje en sjanse til å vinne, tror Laura. - Jeg tror det er stor sjanse for at en elev fra Åsvang vinner side vi har med åtte elever i finalen, sier Martin. - Det er sannsynlighetsregning det, vet du, sier læreren og smiler lurt til elevene.

lærer skal komme seg til Oslo er en veldig stor og uforutsett utgift, og noe som ikke er regnet inn i et ellers stramt budsjett. Men foreldre og unger er kjempetente på

Det er gratis å delta i Pangealekene, men for å komme seg til finalen i Oslo må elevene dekke utgiftene selv. Nerdal forteller at Vitensenteret i Trondheim har sponset turen med 500 kroner per elev, noe hun setter stor pris på, og håper nå å vekke interessen hos andre potensielle sponsorer som kan hjelpe til med å dekke elevenes reiseutgifter. - At plutselig åtte elever pluss

KLARER DU Å LØSE DENNE NØTTA? Her er en av oppgavene elevene måtte løse i konkurransen. Klarer du å løse matteoppgaven, og unngå å gå i fella?

Lise kjøper en genser og en drikkeflaske. For begge betaler hun 198 kroner. Genseren koster akkurat 100 kroner mer enn drikkeflasken. Hvor mye koster drikkeflasken?

Svar: Drikkeflasken koster 49 kr. Genseren koster 149 kroner. Utregning: To-

Betaler selv

å være med i finalen, så de reiser nedover uansett. Det er helt knall at foreldrene er så engasjerte, sier Nerdal.

talsummen 198 kr minus prisforskjellen 100 kr er lik 98 kroner, som mange vil

Hun er opptatt av å vise elevene at matte finnes overalt, i alle fag, spill, lek og i samfunnet rundt oss. - Vi har mye praktisk undervisning. Vi spiller spill, bruker kortstokk, terninger og leker. Bruker jeg bare boka og elevene skal regne selvstendig, kan de bli sittende og gjenta feil de gjør. I boka er matematikken lagt opp veldig mekanisk, og du mister en del av tankeprosessen. Jeg bruker å si at matte er en liten del regning og en stor del problemløsning. Men bøkene er jo verdifulle, og mengdetrening er det mange som trenger, sier Nerdal.

De åtte finalistene Emil Rotefoss Gaukerud (10), Adrian Ekle Hepsøe (9), Robin Alexander Skogås (9), Laura Emina Brandt (10), Sofie Denstad Eilertsen (9), David Haukdal (10), Wuge Liu (9) og Martin Elden (10) er klare i sin tale: grubliser er artigere enn matteboka. I hvert fall stort sett. - Grubliser er artige, men av og til er det artigere å løse oppgaver i boka, sier Martin og Sofie. De forteller at de måtte gruble litt ekstra på noen av oppgavene i konkurransen. - Jeg skjønte ikke en av oppgavene først, og man kan lett gå i fella. Noen oppgaver kunne vært enklere og noen kunne vært vanskeligere, synes Sofie. Elevene har lært at matte finnes overalt rundt oss, og eksemplene kommer på rekke og rad: - Hvis man er keeper eller hvis man skal ta en straffe, så må man tenke vinkel. Bordet her er matte med omkrets og areal, og når man er i butikken må man tenke på

oppgi som svar på oppgaven. Dette beløpet må deles på de to produktene, før

Matte er overalt

- Grubliser er artig

HVORDAN LØSE EN MATTEOPPGAVE: Ved siden av tavla i klasserommet henger plakaten «Matemagisk», som minner elevene på fremgangsmåten for å løse en mattenøtt.

man legger til prisforskjellen på 100 kr.

greper og bruke det matematiske språket. Med språket inne kan man være mye mer presis når man snakker sammen og løser et problem. Så har vi mye matteprat, der vi prater om og diskuterer problemene. Jeg bruker å si at matte er ikke et stille fag, her diskuterer vi, sier Nerdal.

NYSGJERRIG: Ved å løse gruble-oppgaver har elevene fått større interesse for mattefaget.


6

AKTUELT 18. APRIL 2018 | NR. 6 | BYDELSAVISA STRINDA

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

I prosessen medmed å skape et maleri tartar detdetindre styrende,sier sierkunstneren kunstnerenMarte MarteHøve. Høve. DET UBEVISSTE –I prosessen å skape et maleri indreover overog ogdet detubevisste ubevisste får får være det styrende,

Tåkelandskap Ikke før har Lise Skjåk Bræk med sine drakter og Anne Langsholt Apaydinli med sine malerier ryddet ut sin utstilling så inntar nå Marte Høve galleriet på Ferstad søndag 15. april kl. 13.00. Av: Stig O.H. Larssen Tåken kan lette og forsvinne eller bli tett og nesten ugjennomtrengelig. Da må man lære å navigere på nye måter. Lete, finne kursen og holde ut. Slik omtaler Galleri Lilje den kommende utstillingen ”Tåkelandskap” med Marte Høves malerier.

MARTE HØVE Marte Høve er utdannet sosionom. I en ideell verden kunne hun gjerne vært utøvende kunstner på heltid.

Dans med tåken ”Med utstillingen «Tåkelandskap» tar Marte Høve oss med på sin dans med tåken. Der håp og motivasjon har navigert henne gjennom en intens og uforutsigbar tid. Her er malerier med en eksplosiv strek og rytme, vakre komposisjo-

ner der vi ser styrke og skjørhet”. Dette skriver galleriet i sin omtale. Ut til enda flere –Jeg ønsker å kunne nå ut til flere med det jeg gjør, bildene og kunsten min får en større mening når den får flere betraktere og jeg får respons på det jeg gjør, sier kunstner Marte Høve til Bydelsavisa Byåsen. –Den tåka som utstillinga ”Tåkelandskap” prøver å gi et bilde av har gjort det vanskelig for meg å bruke energi på å nå ut og eksponere kunsten min i så stor grad som jeg slulle ønske. Dette håper jeg skal snu nå fremover, at tåka letter

Neste utgave av Bydelsavisa Strinda kommer 2. mai!

rett og slett og at kunsten min får blomstre mer fritt.

I prosessen med å skape et maleri tar det indre over og det ubevisste får være det styrende Marte Høve


ANNONSER

SPØR KIROPRAKTOREN

Kiropraktor Håvard Nordås, jobber hos Kiropraktor Kjell Georg Eilertsen» på Nidarvoll

Smertefull skulder Spørsmål fra leser:

Hei! Jeg er en 35 år gammel mann som falt på ski i påska. Jeg var på vei ned en bakke med sving da skiene hektet seg. Jeg falt forover og landet hardt på min høyre skulder og stoppet kontant i skaresnøen. Det har ikke blitt noe bedre siden dette, heller verre. Det kjennes betent ut i skulderen. Jeg har tatt litt ibux og det hjelper litt midlertidig, men det gir seg ikke. Hva tror du at det kan være og har du noen gode råd til meg?

Kiropraktoren svarer:

Hei! Takk for spørsmål. Skulderen er et område i kroppen som skal kunne utføre utrolig mange ulike oppgaver, og kan derfor ha like mange ulike årsaker til smerte og ubehag. Ut i fra din beskrivelse høres det ut som at du har pådratt deg en senebetennelse i skulderen, trolig mot festepunktene rundt det området du

landet på. Dette er ofte noe som går over av seg selv i løpet av ca. 3 uker. Hvile og is kan over området kan være bra spesielt de første 24 til 48 timene etter skaden har oppstått. Betennelsesdempende medikamenter kan noen ganger også ha en god effekt. Når dette er sagt, så kan dette være et problem som ikke blir helt bra igjen helt av seg selv. Vi vet at gjenopptrening av spesielt de svake eller skadde musklene er essensielt for å bli bra igjen. Gjenopptreningen av området vil ta en del tid del tid å få trent opp igjen området – ca. 12 uker, avhengig av omfanget av skaden og hva du ønsker å bruke kroppen til på sikt. En god øvelse å starte med er en statisk skulderøvelse med motstand: • Legg hele armen hvilende på et bord, med 90 grader i albuen. Med hjelp fra den andre armen, løft underarmen opp fra bordet til 45 grader fra bordet.

Ta bort den andre armen, hold denne posisjonen i 30-45 sekunder, og hjelp tilbake til startposisjon. Gjenta 3-4 runder 1-2 ganger pr dag frem til at du kjenner at du kan øke på vekten du bruker. • Husk at de første 24 timene er viktige for å vite om du har tatt fort hardt i. Blir skulderen veldig vond, burde du senke belastningen og prøve igjen. Det er vanskelig å si akkurat hva behovet ditt er uten å ha vurdert kapasiteten din. Kiropraktoren din kan undersøke, diagnostisere problemet og hjelpe med å sette opp treningsprogram som passer deg. Hvis du føler deg usikker eller at skulderen ikke blir bedre, kan det være lurt å oppsøke hjelp hos din kiropraktor eller fastlege. Lykke til! Hilsen kiropraktor Håvard

Bred erfaring på blant annet rygg nakke hodepine

idrettsskader armer og ben

TEAMET: Kjell Georg Eilertsen, Kiropraktor MNKF Håvard Nordås, Kiropraktor MNKF Elin Kvåle, Fysiopat

www.kiropraktorkge.no Besøksadresse: Bratsbergveien 30, 7037 Trondheim Telefon: 73 95 12 12 (Klinikken) E-post: post@kiropraktorkge.no | www.kiropraktorkge.no VI ER PÅ FACEBOOK: www.facebook.com/KiropraktorKGE

35

• Innramming av bilder, grafikk, malerier og broderier • Kunstverk av kjente kunstnere i stor utstilling • Oppspenning av maleri, andre typer lerret og broderi • Laminering og oppklebning • Tilskjæring av speil og glass

Rammeverkstedet holder til Tordenskiolds gate 17, i krysset mellom Sandgata og Tordenskiolds gate. Ta gjerne turen innom for å se på vårt utvalg. Åpningstider: Mandag-Torsdag: 09-17, Fredag: 10-17, Lørdag: 10-15. www.rammeverkstedet.no

år

Velkommen til Rammeverkstedet


8 18. APRIL 2018 | NR. 6 | BYDELSAVISA STRINDA

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

FRA GULV TIL TAK: De plassbygde bokhyllene er laget av trønderen Steinar Eik Jensen, og er naturligvis laget av eik.

GODT BESØKT: Biblioteket hadde over 500 besøkende på åpningsdagen, og det er avdelingsleder Lars Danielsen godt fornøyd med.

VERDENSROMMET: Det nye formidlingsrommet har fått kallenavnet Verdensrommet, og vil blant annet huse aktiviteter slik som droneverksted.

FLITTIGE BIBLIOTEKBRUKERE: Marie Emilie Hammernes og Ariel Lovise Eriksen er ofte innom biblioteket etter skoletid, og er kjempeglade for at biblioteket har åpnet igjen.

Risvollan bibliotek gjenåpnet

- Det har blitt det kuleste biblioteket Etter lang oppussingsperiode åpnet bydelsbiblioteket på Risvollan igjen i forrige uke, til stor jubel fra lånekundene. Av Renate Brødreskift Biblioteket har holdt stengt siden september i fjor, og lånekundene på Risvollan var tydeligvis glade for å kunne ta i bruk det splitter nye biblioteket sitt da det åpnet igjen forrige mandag. Hele 537 besøkende var innom på åpningsdagen i følge avdelingsleder Lars Danielsen. - Det er et veldig høyt tall for Risvollan. Jeg tror folk er veldig glade for å ha fått biblioteket tilbake. Det er jo litt spesielt å ha biblioteket midt i borettslaget sitt slik som her på Risvollan, selv om det er folk fra hele bydelen som bruker biblioteket, sier han.

Åpningsuke

I åpningsuka bød biblioteket på ulike aktiviteter slik som lesestund, lesesirkel, språkkafe, foredrag, datahjelp, droneverksted, teaterforestillinger og festkonsert. Mye tyder på at også resten av året vil bli like begivenhetsrikt. - Vi vil at åpningsuka skal reflektere året ellers på biblioteket, sier Danielsen. Det nye biblioteket er tilpasset dagens moderne bibliotekbruk, med flere små sittegrupper, pc-er,

leksebord med kjøkkenkrok og et eget formidlingsrom som kan brukes til lesestunder med barnehager og skoleklasser på dagtid, og til lekselesing, spilling, eller som verkstedrom på ettermiddager og kvelder. - Bibliotekets funksjon har endret seg de siste årene. Folks lesevaner og søking etter informasjon har endret seg. Biblioteket skal være et møtested der vi har arrangementer og debatter, samt være en arena for livslang læring, uttalte Danielsen til Bydelsavisa i september i fjor.

om det nye biblioteket. Jentene går på Utleira skole, og er ofte innom biblioteket etter skoletid. Mest for å spille spill, for leksene gjør de unna på leksehjelp på skolen. - Før brukte jeg å gjøre lekser her hele tiden. Men nå skal vi spille Marvel Avengers, forteller Marie.

Hva synes dere om det nye biblioteket? - Det ligner på fremtida. Du kan sitte inne i bokhyllene, sier Marie. - Det ser ut som det kuleste biblioteket, og jeg er så heldig som bor så nærme, sier Ariel. Hva bruker dere å gjøre på biblio-

teket? - Vi spiller spill, sier Marie. - Jeg bruker noen ganger å dra hit for å se på ting jeg lurer på, siden pc-en min er så dårlig. Og så låner jeg bøker siden det er et bibliotek, sier Ariel.

Meråpent bibliotek

Biblioteket har ellers gjennomgått en real renovering. Gulv, vegger og tak er skiftet ut, toalettene er flyttet opp fra kjelleren og de gamle reolene er byttet ut med plassbygde bokhyller som gjør at man får utnyttet plassen bedre. Det nye biblioteket blir også meråpent bibliotek, noe som betyr at lånekunder over 15 år får tilgang til biblioteket mellom klokken 7 og 23 alle dager, inkludert helligdager.

- Ser ut som fremtiden

De to venninnene Ariel Lovise Eriksen (9) og Marie Emilie Hammernes (9) vil gjerne fortelle Bydels-avisa Strinda hva de synes

LEKSEBORD: Her kan barnehager spise lunsj, og etter skoletid er det god plass til å gjøre lekser. Til høyre utenfor bildet er det en liten kjøkkenkrok med kaffemaskin.


9 www.bydelsavisa.no

18. APRIL 2018 | NR. 6 | BYDELSAVISA STRINDA

SAMME EIER: Nardo og omegn frivilligsentral eies av stiftelsen Tordenskiold Senter, som også eier Byåsen frivilligsentral. F.v. daglig leder ved Byåsen frivilligsentral Marit Helen Erland, styrer ved Tordenskiold Senter Else Skjeldam, frivillig Birgit Hauglien og Ragnar Hauglien, og daglig leder for Nardo og omegn frivilligsentral Trond Østvold.

Nå har Nardo fått frivilligsentral Nye Nardo og omegn frivilligsentral skal legge til rette for møter mellom mennesker i lokalmiljøet. Har du lyst til å bidra som frivillig, vil daglig leder gjerne høre fra deg. Av Renate Brødreskift Den nye frivilligsentralen dekker områdene Nardo, Tempe og Bratsberg, og har eksistert siden 1. januar i år. Etter at tidligere Nardo og Tempe frivilligsentral ble stengt for et års tid siden, har det ikke vært noe tilsvarende tilbud i bydelen, og daglig leder Trond Østvold merker at engasjementet for den nye sentralen er stort. - Folk er veldig gira og synes det er stas at det er kommet en frivilligsentral her. Det er et engasjement og en vilje til innsats, og da trengs det noen som setter i gang ting.

Det her frivilligsentralen kommer inn i bildet, sier han.

Mange ideer

Østvold har allerede fått med seg mellom 10 og 15 frivillige, som enten ønsker å bidra på konkrete aktiviteter eller har forslag til aktiviteter. - Den største kilden til aktivitet er de frivillige. Jeg vil gjerne at folk kommer innom og forteller hva de er opptatt av, sier Østvold, og forteller om en dame som kom innom sentralen og var fortvilet over at mannen hennes hadde grodd fast i godstolen. Etter en

prat kom det frem at historie var et tema mannen hennes interesserte seg for, og dermed var ideen til en foredragskveld sådd. - Jeg har mange ideer, og det er opp til de frivillige hva de ønsker å gjøre, sier Østvold.

Datahjelp og hundelufting

Denne uka startet de første aktivitetene i regi av frivilligsentralen. Tirsdag gikk startskuddet for språkkafeen på Risvollan bibliotek, og onsdag stilte frivilligsentralen med datahjelp på biblioteket. Østvold har også vært og pratet med Stendal pensjonistforening og Kaarfolket på Othilienborg om et mulig samarbeid, og ønsker å komme i kontakt med flere lag og foreninger i bydelen for et mulig samarbeid. - Vi jobber med å få på plass natteravner i området, og ønsker blant annet å komme i kontakt

med FAU på skolene. Vi har også blitt enige med Nidarvoll helsehus om å starte opp noe vi kaller trivselsvenn, der en frivillig kommer innom helsehuset en fast dag i uka. Ellers har vi et godt samarbeid med biblioteket på Risvollan og med Hoeggen menighet, sier Østvold. Frivilligsentralen er også i startfasen på et samarbeid med studenter fra NTNU, som går ut på å utvikle et tilbud der seniorer får mulighet til å gå tur med hund i nabolaget.

Ikke bare for eldre

- Men det er ikke bare eldre vi ønsker å nå ut til altså, understreker Østvold, og trekker frem beliggenheten på Nardo Centeret som heldig i så måte. Her når de ut til alle aldersgrupper, og Østvold som selv har bakgrunn fra butikkbransjen, ser ikke bort fra at de vil bruke fellesområdet på senteret både til markedsføring og til ulike arrangement.

- Det er ikke så vanlig at en frivilligsentral ligger på et kjøpesenter, så nå har vi muligheten til å tenke litt nytt, sier han. Det er stiftelsen Tordenskiold Senter som eier Nardo og omegn frivilligsentral. Stiftelsen eier også Byåsen frivilligsentral, der Marit Helen Erland er daglig leder. Østvold forteller at de to sentralene har samarbeidet tett i oppstartsfasen av frivilligsentralen på Nardo. Vil du vite mer om Nardo og omegn frivilligsentral kan du følge sentralen på Facebook eller ta kontakt på tlf. 48 18 82 14 eller epost: post@nardo.frivilligsentral.no. Frivilligsentralen ligger på Nardo Centeret, og har inngang ved siden av solstudioet.

Se mer på vår nettside:

nyttigenever.no

HVA KAN VI HJELPE DEG MED? Strekker ikke tiden til? Har du mest lyst å bruke den på andre ting? Vi hjelper deg med smått og stort i huset!

Vask • vedlikehold • småjobber • oppussing Vi har bred erfaring med vask og renhold, vedlikehold, flislegging og snekkerarbeid. Vi leverer helhetlige tjenester til hjemmet. STARTFASE: Trond Østvold har vært daglig leder ved Nardo og omegn frivilligsentral siden 1. januar, og ønsker å komme i kontakt med folk som vil engasjere seg i nærmiljøet sitt.

☎ Tlf: 400 17 080

Tunveien 9 · 7058 Jakobsli · post@nyttigenever.no

Følg oss: facebook.com/N yttigenever


10

AKTUELT 18. APRIL 2018 | NR. 6 | BYDELSAVISA STRINDA

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

ELSYKKELSALGET ØKER: Morten Johnsen ved Scushi Elsykkel på Valentinlyst nyter godt av at nordmenn har blitt elsykkelfrelste.

Høysesong for elsykler VEDLIKEHOLD: Akkurat som på en vanlig sykkel må kjedet og kjedehjulet på en elsykkel smøres med jevne mellomrom slik at man ikke ender opp med et resultat som dette.

Så fort gradestokken kryper over null og veiene er fri for frost, kommer folk til Morten Johnsen på Valentinlyst for å kjøpe elsykkel.

Av Renate Brødreskift Johnsen er daglig leder ved elsykkelbutikken Scushi på Valentinlyst senter, og nyter godt av at nordmenn har blitt elsykkelfrelste. I fjor ble det solgt 50 000 elsykler her til lands, og Johnsen mener salget vil nå nye høyder i årene som kommer. - Jeg sammenligner oss litt med Sveits, som er ganske lik Norge når det gjelder innbyggertall, økonomi og topografi. De er oppe i 80 000 elsykler i året, og ligger et stykke foran oss. Men vi kommer nok opp i det antallet her også, tror han. I 2017 ble det solgt 162 elsykler fra butikken på Valentinlyst. Johnsen betegner det som et bra tall i et oppstartsår, og sier han har en forsiktig målsetting om å øke salget med 15 prosent i år.

Vil ha kvalitet

Gravmonumenter Direkte fra våre produksjonslokaler på Melhus

SENTRALT PÅ MELHUS Gratis parkering og stor utstilling. Rullestolvennlige lokaler med heis. Gyllevegen 4, 7224 Melhus | Tlf: 72 87 26 70 info@trondheim-steinindustri.no Åpent: Mandag - fredag 09:00 - 18:00 | Lørdag 10:00 - 15:00

www.trondheim-steinindustri.no

– Det har startet bra, sier Johnsen, som merker at det ikke sitter like langt inne lenger å bruke over 25 000 kroner på en elsykkel. Flere av kundene hans er på sin elsykkel nummer to, og da er det ikke fordi den første sykkelen er utslitt, men fordi de ønsker å heve standarden. – De er opptatt av kvalitet, og skal ha en bedre sykkel. I fjor var det en del som lurte på hvorfor man skulle betale 30 000 kroner for en elsykkel når de kunne få en elsykkel til 9000 kroner et annet sted. Det spørsmålet får jeg ikke lenger, for folk skjønner at de får en sykkel med bedre kvalitet i alle komponentene, sier han.

Ulike behov

Selv om det blir flere helårssyklister, forteller Johnsen at det store rushet med folk som skal ha elsykkel starter rett etter påske. Er du helt fersk elsykkelkunde, bør du gjøre noen forberedelser før du tar turen til elsykkelbutikken. - Folk lurer litt på hva de skal se etter når de skal velge elsykkel. Man bør velge en sykkel med et motorsystem fra kjente leverandører, slik at skulle det skje noe så er det hjelp å få. Man bør også finne ut hva slags bruk man skal ha. De fleste sykler mer enn de har gjort før når de skaffer seg en elsykkel. Man bør også tenke på hvor stor motorkraft man trenger hvis man for eksempel skal trekke en henger med barn, sier han.

Velger bort bilen

Før var det gjerne folk over 50 som kjøpte elsykler, i følge Johnsen, men i dag kan det like gjerne være unge i etableringsfasen som velger elsykkel i stedet for bil nummer to eller bil i det hele tatt. Johnsen tror det er flere årsaker til denne utviklingen. - Tidligere så man på sykkel kun som et treningsverktøy og ikke et transportmiddel. Det er nok flere årsaker til denne holdningsendringen. Det skrives og snakkes mye om elsykler, det er flere elsykler ute på veiene, og dermed blir det mindre «skummelt», og når målsettingen til myndighetene er å få ned biltrafikken, så strupes biltrafikken. Ved bynære arbeidsplasser legger man ikke opp til bilparkering lenger, og bedriftene vil være miljøbevisste, sier han tilfeldig. Men vi unner jo andre å ha en god arbeidsplass også.

VEDLIKEHOLD AV ELSYKKEL: Vedlikehold av en elsykkel skiller seg ikke særlig mye fra vedlikeholdet av en vanlig sykkel. - Det er enkle grep som skal til. Det er vanlig renhold og smøring av kjede og kjedehjul som gjelder. De som sykler flere hundre mil på en sesong bør ha hyppige service-intervaller, og man bør ta en sjekk etter 120-130 mil. Da kan man komme innom en serviceplass der man får kvalitetsjekket drivverket på sykkelen. En gang i året bør sykkelen inn på en sjekk

der vi kjører motordiagnostikk, akkurat som på en bil, sier Morten Johnsen ved Scushi Elsykkel. Elsykkelbutikken på Valentinlyst utfører service både i butikken og i et verkstedlokale bak butikken, og har nå fått deltidsansatte som skal bistå i den mest hektiske perioden utover våren og sommeren. - Det blir mye service nå. Folk sykler veldig langt, og elsykkelen har i stor grad blitt et nyttekjøretøy, sier Johnsen.


ANNONSER

Celebration Gospel kor Gospeltrøkk og tid til ettertanke, med over 40 sangere pluss band og solister i Vår Frue kirke CELEBRATION GOSPEL KOR feirer sitt 20 års jubileum med konsert turnè og kommer til Trondheim søndag 29. april klokken 19.00. De har allerede vært på Hamar og på Røros, og ferden videre til Lillehammer etter å ha besøkt ”Frua” Med på denne reisen har de ELISABETH ANDREASSEN som gjesteartist. Vi får oppleve denne unike artisten synge sine fineste sanger, som Danse Mot Vår ,og så blir det også GOSPEL med Bettan og band. Dirigenten Petter Anthon Næss har spilt med Elisabeth siden 1994,og han kan faktisk love at taket skal løfte seg! Celebration synger både tradisjonell og morderne Gospel og er ikke redde for å ta ny musikk med i programmet. Her vil det bli stor variasjon med et flott ensemble, og vi håper dere vil være med å feire livet og musikken og 20 år med Celebration.

GOSPELKOR 20ÅRS JUBILEUM

MED ELISABETH

ANDREASSEN SOM GJEST

Vår frues Kirke 29

. april kl 19.00

KIWIs Prisløfte

VI GIR OSS ALDRI PÅ PRIS!

PRIS T T U K All

SUKKERFRI

BRUS

15% student- og pensjonistrabatt på all behandling! Vilde Frisør

Imen

Lærling

Facebook: frisormoholtstudenby Instagram: grandefrisormoholt

Du finner oss i Moholt studentby, Moholt allmenning 10

Åpningstider: Man-Fre: kl 10–18 Annenhver lørdag: kl 9–14 Ring for timebestilling: 73 97 03 00

SOLSKJERMING Få et nytt og moderne kjøkken på en enkel, hurtig, miljøvennlig og rimelig måte UTEN å rive det gamle. Vi bytter dører, skuffer, benkeplater etc hvor alt tilpasses eksisterende skapstammer. Uansett alder eller mål. Bygger også overskap opp mot tak. Stort utvalget av farger og profiler.

Konta for GRA kt Kjell TIS Tlf. 958 befaring 00 058

- Markiser - Persienner - Zipscreen - Levegg - Lamellgardiner - Plisségardiner - Rullegardiner Gratis befaring! Marius Berg tlf.: 976 86 880 marius.berg@scandic.no

04990

- et soleklart valg!

tlf. 958 00 058 - www.aktivkjokken.no

www.scandic.no

PRISEKSEMPLER:

FØR:

6 pk Coca-Cola Zero 1,25 liter. Pr. l 11,87

109,-

4 pk Coca-Cola Zero 0,33 liter, boks. Pr. l 30,23

49,90

4 pk Pepsi Max 1,5 liter. Pr. l 14,83

99,00

Alle halvlitere med sukkerfri brus. Pr. l 39,80

22,90

NÅ:

89,00 39,90 89,00 19,90

+ pant + pant + pant + pant


Ordinære åpningstider: Hverdager 09 – 20 Lørdager 09 – 18 | Matåpent 7–23

SUPERTIL ! BUD I ALLE BUTIKKENE – VELKOMMEN

Velkommen til barnas Superduperdager! Det er med vemod vi takker for oss! Siste åpningsdag hos Kids Zone Valentinlyst er lørdag 21.04. Mange gode tilbud,

21. APRIL

- 40%

på hele butikken!

2 for 1 av utvalgte topper/bluser/gensere. Butikken spanderer den rimeligste. De 50 første kundene får en overraskelse!

Marit hos Saltterapi Trondheim ønsker nye og gamle pasienter velkommen!

40 %

på all make-up fra No 7-serien hele lørdag

Saltgruva tilbyr ett klima som mange med luftveisplager opplever som lindrende. Gratis prøvetime!

50 %

på en mengde varer og mange andre godbiter til knallgode priser Vi er 50 år

og vil feire det sammen med deg. 50% på alle innfatninger

Åpningstider:

10-18 (10-15)

En mengde varer til 25 - 50% Tilbudene gjelder kun lørdag 21. april dersom ikke annet er oppgitt. Vi tar forbehold om feil i annonsene.

Stort utvalg i damesko til 299,- og 499,Uansett førpris

Fri innmelding, 1 mnd gratis, ingen bindingstid Meld deg inn nå og få bag, drikkeflaske og håndkle.

VÅRE BUTIKKER Ark bokhandel ¬ Boots Apotek ¬ Coop Mega ¬ Elite Hvitevarer ¬ Finn Schjøll Walldén ¬ Grande Frisør ¬ Kiwi ¬ Melhus Bakeri ¬ Narvesen ¬ Nille ¬ Kids Zone ¬ Relax ¬ RepLab ¬ Scushi ¬ Saltgruva ¬ Simon P sko ¬ Skin Tonic ¬ Synsam ¬ Tanta te Beate ¬ Tropehagen Zoo ¬ Vinmonopolet ¬ Zavanna


ANNONSER

PROGRAM:

Besøk oss på facebook: facebook.com/valentinlyst

Ballongslipp ................. 13.00 Ansiktsmaling for barna ......................... 12-14

Bestselger Clarins Instant Lip Perfector til superpris på Superlørdag kun kr 95,(ord. pris 195,-)

Møt sentertrollet ....... 12-14 Vårpuss for byens syklister i regi av Miljøpakken .................. 12-15

50 % på ALLE lykter

I. G

Bredt utvalg av 2018 nyhetene

før opptil kr 2368!

Velkommen hjem! Nille har alt du trenger til enhver anledning!

Nystekte bakevarer

10,-

Velkommen til en trivelig superlørdagskaffe. Kaffe og valgfritt kakestykke til kr 49 (ord.pris 79)

Priskutt på all sukkerfri brus

25 % rabatt på all småelektronikk

D E F R IS Ø R A S

nå kr 1600,-

Kom innom for en hyggelig elsykkelprat i trivelige omgivelser

Kom innom for et godt forsikringstilbud!

RAN

GHD Gold + valgfritt GHD styling produkt,

Få reparert ditt nettbrett og din telefon i en fei

På superlørdag gir vi deg -25% på minimanikyr med shellac og farging av vipper og bryn med form. Velkommen!

Velkommen til Coop Mega -supermarkedet med stort utvalg

ØVRIGE SERVICETILBUD Aktiv Fysioterapi ¬ EiendomsMegler 1 ¬ Fresh Fitness ¬ Kiropraktor Wangberg ¬ Nidaros Naprapati ¬ VALENTINLYST legesenter ¬ VALENTINLYST off. tannklinikk ¬ VALENTINLYST tannleger ¬ Soknedal Sparebank ¬ SpareBank 1 SMN


14

AKTUELT 18. APRIL 2018 | NR. 6 | BYDELSAVISA STRINDA

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

Treff tverrliggeren – vinn en bil

For fjerde sesong på rad arrangerer Volkswagen Møller Bil Trondheim i samarbeid med Rosenborg Ballklub konkurransen «Treff tverrliggeren» på Lerkendal. Av Renate Brødreskift Har du en treffsikker skuddfot, kan du gjøre lurt i å melde deg på tverrligger-konkurransen som foregår i pausene på Rosenborgs hjemmekamper. Konkurransen er

åpen for alle som vil teste skuddferdighetene sine, og vinneren får en splitter ny Volkswagen e-Golf til fritt bruk i et helt år. - I og med at det er en elbil har man ingen drivstoffutgifter. Forsikring og veiavgift er dekket av oss, så den eneste utgiften man har er strøm, sier markedssjef hos

Volkswagen Møller Bil Trondheim Jarl Mortensen.

Stor pågang

Han forteller at pågangen for å delta i konkurransen blir bare større og større for hver hjemmekamp, og får mange forespørsler om hvordan man melder seg på. - Uka før hver hjemmekamp legger vi ut en sak på Facebook-siden vår der man kan gå inn og melde seg på. Vi trekker ut fire personer per kamp, som da får være på indre bane i pausen der de skal skyte fra 16-meteren og treffe tverrliggeren. De som gjennom sesongen har

MANGE VIL VINNE BIL: Denne bilen kan bli din dersom du setter ballen i tverrliggeren på Lerkendal. Markedssjef hos Volkswagen Møller Bil Trondheim Jarl Mortensen forteller om stor pågang for å være med i konkurransen.

truffet tverrliggeren blir med til finalen som foregår på siste hjemmekamp, forklarer Mortensen.

Mangeårig samarbeid

Møller Bil har hatt et samarbeid med Rosenborg Ballklub i mange år, og Mortensen peker på at aktiviteter slik som «Treff tverrliggeren» er positivt for forhandleren på flere måter. - Vi gjør jo selvfølgelig dette for å fremme navnet og produktet vårt, men også for å vise at vi identifiserer oss med Rosenborg som klubb og som en idrettsaktør. Og så synes vi det er gøy å skape litt liv, da, sier

han, og legger til at konkurransen også har bidratt til å rekruttere nye kunder. - De to første vinnerne valgte å kjøpe ut bilen etter et år. Ingen av vinnerne så langt har vært kunder her før eller har eid Volkswagen før, så det er jo artig at de oppdager at vi har et så bra produkt at de vil kjøpe det. Ingen av dem har hatt elbil før heller, så det at vi får vridd interessen over på elbil er bare positivt for oss og for byen, sier Mortensen. Volkswagen e-Golf ble lansert i 2014, og er Norges mest solgte elbil. Bilen kommer med en rekkevidde på 30 mil.

Neste utgave av Bydelsavisa Strinda kommer 5. mai!

FJORÅRETS VINNER: Tor-Marius Meland (t.v.) ble den heldige vinneren av e-Golf i fjor, og fikk premien overrakt av Rosenborgspiller Mike Jensen (Foto: Møller Bil).


ANNONSER

STOR SJØMATUKE

ALL FERSK FISK

-30% Fra fiskedisken. Utvalget kan variere fra butikk til butikk. (Gjelder ikke industripakket fisk)

ALL SKIVET OST FRA TINE

9

-40%

00

Fra 100 g

COOP AïOLI

200 g. Pr stk. Pr kg 49,50

Prisene gjelder tom. lørdag 21. april. Kun til privat husholdning. Forbehold om utsolgt og trykkfeil.

ALLE SKALLDYR FRA FISKEDISKEN

-30%

19

90

COOP BAGUETTE

400 g. Pr stk. Pr kg 49,75

19

90

COOP MEGA HUSETS ROASTBIFF Nygrillet. Pr. hg. Pr. kg 199.-

49

90

COOP MEGAS NAKKEKOTELETTER Av svin. Pr kg

Utvalget kan variere fra butikk til butikk

TORSDAG-LØRDAG

29

90

HELLMANNS MAJONES Real. 400 g. Pr glass. Pr kg 74,75

Som medlem i Coop Midt-Norge får du 2% kjøpeutbytte på alt du handler!

39

90

PRIOR EGG 18PK M/L. 1155 g. Pr pk Pr kg 34,55

OPPSKRIFTER, TIPS OG INSPIRASJON: mega.no

19 DRUER

90

Grønne eller farget. 500 g. Pr. pk Pr. kg 39,80


16

NÆRING 18. APRIL 2018 | NR. 6 | BYDELSAVISA STRINDA

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

SETTER DE ANSATTE FØRST: Avdelingsleder Roger Mostervik Rones synes det er artig å vinne kåringer, men er mer opptatt av prosessene de har gjennom hele året for at de ansatte skal trives på jobb.

LANDETS BESTE: Roger Mostervik Rones, Ingrid Sæther og Rune Nordbøe Hallan har landets beste arbeidsplass hos Eiendomsmegler 1 Midt-Norge på Valentinlyst.

De har landets beste arbeidsplass De ansatte hos Eiendomsmegler 1 på Valentinlyst jubler over nok en gang å ha blitt kåret til Norges beste arbeidsplass. Av Renate Brødreskift For tredje år på rad har det internasjonale analyse- og rådgivningselskapet Great Place to Work kåret Eiendomsmegler 1 Midt-Norge til Norges beste arbeidsplass. Meglerforetaket, som har cirka 280 ansatte fordelt på kontorer i Møre og Romsdal og Trøndelag, klatret til topps i konkurranse med 201 organisasjoner med til sammen over 22 000 medarbeidere.

Medarbeiderundersøkelser

- Jeg er kjempefornøyd med at de ansatte har det bra på jobb. Det er det viktigste. Selve kåringen er ikke så viktig, for man selger ikke boliger bedre at å vinne kåringen. Da er heller selve prosessen vi har gjennom hele året viktigere, sier avdelingsleder ved Eiendomsmegler1 på Valentinlyst Roger Mostervik Rones. Gjennom årlige medarbeiderundersøkelser måler bedriften hvor godt de ansatte trives på jobb, og det er denne målingen sammen med en kulturrevisjon utarbeidet av bedriften som danner grunnlaget for kåringen av landets beste arbeidsplass. Selv om de scoret høyt på alle punkter i undersøkelsen, sier avdelingslederen at det er områder de vil bli enda bedre på.

Teamfølelse

- Et viktig punkt var å få mer teamfølelse. Vi skal ha fokus på hvordan vi snakker til hverandre og vi skal alltid bidra til å hjelpe hverandre og rose hverandre. Det er lett å snakke om det, noe annet er å gjøre det. Foreløpig går det veldig bra, vi må bare minne hverandre på det, sier han. I fjor ble meglerforetaket kåret til årets LEAN-bedrift, som handler om å gjøre alle prosesser i bedriften effektive. Det vil si at det er kort avstand mellom ledelse og trainee, og det er lav terskel for å

komme med innspill til forbedringer. - For eksempel er samspillet mellom megler og saksbehandler viktig, og det er viktig å få en klar arbeidsfordeling for å få flyt, slik at megleren kan bruke tid på å følge opp selger og kjøper, sier Rones.

bra for arbeidsmiljøet. - Vi rundt 40 føler oss litt yngre, og de på 20 blir litt mer moden, og så møtes vi på midten. Det hadde ikke vært bra å ha bare 40-åringer, og jeg tror vi hadde hatt et annerledes miljø uten denne miksen, sier han.

Konkurranseutsatt bransje

Viktig å trives

Hvordan merker kundene at dere er landets beste arbeidsplass? - De får en megler som er fornøyd med jobben sin, og det merker man på måten man blir behandlet på som kunde. Er man misfornøyd i hverdagen går det utover måten man presterer på, sier avdelingslederen, som selv har mange års erfaring som eiendomsmegler. - Det er en konkurranseutsatt bransje, og selv om vi har 40 prosent av alle boligsalgene i Trondheim i dag, kan vi ikke lene oss tilbake og tenke at det kommer vi også til å ha neste år. Vi må derfor jobbe med å være bedre enn konkurrentene på alt vi gjør.

Stoler på de ansatte

I undersøkelsen svarte 96 prosent av de ansatte at de gleder seg til å gå på jobb hver dag. Rones mener de ansattes trivsel er viktigere enn resultater, og legger vekt på å ha et godt miljø på kontoret. Han har stor tro på konseptet «frihet under ansvar». – Jeg går ikke og følger opp hver ansatt daglig, og stoler på at de gjør det de skal for å lykkes best. De dagene vi har 12-timers dager med visninger er vi jo mye sammen. Da spiser vi middag sammen før vi drar på visning, og vi prøver å spise lunsj sammen hver dag, sier han.

Lav snittalder

Snittalderen på Valentinlyst-kontoret er lav, med bare to ansatte over 40 og en ansatt som «nærmer seg 40». Rones mener aldersmiksen er

Trainee Ingrid Sæther (22) og eiendomsmegler Rune Nordbøe Hallan (46) er enig med sjefen: aldersmiksen er bra for miljøet, og som ung i gamet synes Sæther det er fint å kunne lære av meglere som har vært i bransjen lenge. - Jeg får være med megler ut og føler at jeg også er med på salget. Det er fint å ha meglere å se opp til. Vi har også støttefunksjoner slik som saksbehandlere og en markedsavdeling, som jobber for at megleren skal lykkes. Det er en kvalitetssikring som gjør at det blir en trygghet i det hele, sier Sæther. - Vi er jo en stor aktør med god faglig tyngde. Man har alltid noen å sparre med, legger Hallan til. Han synes det er positivt at bedriften har en sunn holdning til både jobb og fritid, og at de ansatte blir oppfordret til å delta på ulike idrettsarrangement. - Da er det snakk om lavterskel, uansett alder og nivå. Det viktigste er å være med, og ikke at man skal prestere, sier han. Hvor viktig er et godt arbeidsmiljø i deres bransje? - Med 10-12 timersdager er det viktig å trives på jobb, ellers så blir det en voldsom situasjon for den ansatte. Men så må man finne en balanse også. Man kan ikke jobbe døgnet rundt, sier Hallan, og legger til: - Når vi vinner kåringen for tredje år på rad er det i hvert fall ikke tilfeldig. Men vi unner jo andre å ha en god arbeidsplass også.

IDRETTSARRANGEMENT: Bedriften oppfordrer de ansatte til å delta på ulike idrettsarrangementer, der det viktigste skal være å delta og ikke å prestere (foto: Eiendomsmegler1 Midt-Norge).

TEAMBUILDING: Sosiale aktiviteter slik som hytteturer er med og styrker teamfølelsen blant de ansatte. Tidligere i vinter dro de ansatte på tur til Synnerdalen i Budalen (foto: Eiendomsmegler1 Midt-Norge).

Pipebue? Nu fra kr. 2500,inkl. montering Rep. av piper. 5 år garanti

911 10 406 Carlsson Entreprenad AB


ANNONSER

AKTUELT

VI FEIRER 20 ÅR MED SUBARU KUN 5.499,- /MND KAMPANJERENTE 1,95** INKL: SIKKERHET OG NAVIGASJONSPAKKE • 4 VINTERHJUL • MET. LAKK.

2.5I 175 HK PREMIUM EKTE FIRHJULSTREKK

20 CM BAKKEKLARING

537.400,-

ADAPTIVE CRUISEKONTROLL

AUTOMATGIR

PERMANENT SYMMETRISK FIREHJULSDRIFT · BOXER MOTOR · LINEARTRONIC AUTOMATGIR · EYESIGHT FØRERASSISTANSESYSTEM: AUTOBREMS, ADAPTIVE CRUISE CONTROL, GASSPEDALKONTROLL, STARTVARSLER, FILSKIFTE OG VINGLEV ARSLER, FILHOLDERASSISTANSE · AVANSERT SIKKERHETSPAKKE: BLINDSONEVARSLER, VARSEL FOR KRYSSENDE TRAFIKK BAK VED RYGGING, AUTOMATISK AVBLENDBART SPEIL, AUTOMATISK FJERNLYS PÅ/AV · FRONT- OG SIDEK AMERA MONITOR · STYRERESPONSIVE LED-HOVEDLYS X-MODE (HILL DESCENT CONTROL) · 18” ALU. FELGER · ELEKTRISK DREVET SOLTAK · OPPVARMET RATT · VARME I SETER FORAN OG BAK · RYGGEKAMERA · 8.0” BERØRINGSSKJERM MED NAVIGASJON, APPLE CARPLAY OG ANDROID AUTO · 12 HARMON/KARDON HØY TTALER · DAB+ RADIO · SKINNSETER

Ranheimsvegen 1, 7044 Trondheim • Tlf. 73 80 40 00 • www.okkenhaug.no

Pris fra kr. 537.400,- gjelder levert Trondheim. Frakt- og leveringsomkostninger vil variere ellers i landet. Bilpris er inkl. mva. Årsavgift kommer i tillegg. Det tas forbehold om evt. endringer i spesifikasjoner fra fabrikk, endringer i bilavgifter og valutakurser, samt skrive- og trykkfeil. Bildene kan avvike fra tilbudte modell. Forbruk: 0,73 l/mil, CO2 166 g/km. *Privatleie gjelder modell Outback 2,5i AWD Sport Premium. Inkl. vinterhjul og metallic lakk. Bilpris kr 554 750,–. Finansieringstilbudet er basert på startleie kr 75 000,- og nom. kampanjerente på 1,95%. Månedsleien kan endres i takt med endringene i rentenivået (flytende rente). Leieperiode 36 mnd./45.000 km, totalpris 272 964,- og minimumspris kr 146 487,-. Termingebyr og etableringsgebyr 5 363,- er inkl. i månedsleien. Frakt- og leveringsomkostning til lokal forhandler tilkommer. Alle priser inkl. mva. Gjelder biler levert i 2018. Begrenset antall. Tilbudet gjelder til 30.04.2018. **Eksempel lån: Rente 1,95% nom/4,01% eff. Egenkapital 35%. Lånebeløp kr 150 000,– o/5 år. Etableringsgebyr kr 2 774. Totalkostnad kr 167 159,-. Renten er subsidiert i 3 år for deretter å bli justert til gjeldende markedsrente.


18

FRITID 18. APRIL 2018 | NR. 6 | BYDELSAVISA STRINDA

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

Sammen om å dyrke grønnsaker Urban dyrking og andelslandbruk er den nye måten å sikre seg kortreist mat Tekst og bilde: Anne Guri Solem Ikke godt å si hvem som var ivrigst— gartneren som forklarte om frø og vekstvilkår, andelshaverne som skulle velge hvilke frøsorter de skulle gi seg i kast med – eller ungene som forstod at det var meningen at de skulle grave i jorda og søle med vann! Reppe Andelsbruk er det første i sitt slag i Trondheim, og føyer seg inn i rekken av en stadig økende bevegelse. Søndag 15. april gikk startskuddet for årets første dugnad. Med strålende sol og sommerlige temperaturer ble det en ideell oppstart. Dagens oppgave var såing av frø til vekstene i drivhuset. Ved å gi plantene en

tjuvstart innendørs rekker også arter som tomater, agurk og chili å modnes i Norge. — Husk at frøene har alt planten trenger for å spire, så den første tiden er varme, vann og luft det viktigste. Først når det kommer grønne skudd blir lyset nødvendig, forklarte Ryan Wanamaker, gartner og prosjektleder for urban dyrking ved Voll Gård. — I en parsellhage leier man et lite område og har ansvaret selv. I et andelsbruk går vi sammen om alt arbeidet – og resultatene av dyrkinga, forklarer Lars Olav Stavnes. Han og kona Marie Guttulsrød overtok for få år siden gården Reppe Søndre. De ønsker å drive gården på en bærekraftig måte, og har satt av fem mål til andelsbruk-formål.

Det er ikke nødvendig med forkunnskaper for å bli med som andelshaver. Her deles kunnskap, ferdigheter og muskelkraft med de andre. Et styre organiserer arbeidet og det er opprettet ulike grupper. Noen har tatt ansvar for å velge ut hvilke sorter de skal plante, og det pågår dugnadsarbeid for å få ferdig et drivhus. Inntil det står ferdig, blir plantene med hjem til andelshaverne. Live er en av de ivrige ungene. Hun koser seg med å få holde på med søle og vann. — At dette skal bli mat, er vel ikke så viktig for henne ennå. Vi ønsker å vise henne hvor maten kommer fra og hvordan den blir til, forteller pappa Sigmund. De var tidligere med i et andelsbruk på Melhus, men ettersom de bor i Olderdalen passer det svært godt å være på Reppe. — Her er det høner og dyr, og mange andre unger så her vil vi nok trives. Vi skal ikke reise bort i sommer, men her vil vi finne aktiviteter hele

sommeren, sier mamma Ida mens Live er opptatt med gartnerarbeidet.

«

de. For det er ikke bare arbeid i et andelslag. Kaffe, saft, vafler og kake står klart for alle som vil ha en pause. — I en parsellhage Det sosiale er en viktig faktor leier man et lite som andelslaområde og har get vil ta godt vare på. ansvaret selv. I et

— For oss er dyrkinga det viktigst. Vi har begge vokst opp på gård og er vant med å andelsbruk går dyrke egne Om noen er vi sammen om grønnsaker. interessert i å Jeg leste at være med, er alt arbeidet – og andelsbr uk det bare å ta resultatene av er sterkt kontakt. Dette voksende i passer både dyrkinga Norge, så da for erfarne og vi flyttet til uerfarne. — Trondheim, søkte jeg aktivt etter Kanskje er det noen som flyttet fra en mulighet. Da facebookgruppa stor hage, men som kjenner at de kom var vi raske til å melde oss, savner å arbeide med jorda. Her forteller Tonje og Mikotaj. I et kan de bidra uten å ha hele ansvaandelslag vil de få tilgang til langt ret, oppfordrer Lars. flere sorter enn de kunne drømme om å dyrke på egenhånd. — Dessuten er det en flott måte å bli kjent med nye folk på, smiler


19

FRITID

www.bydelsavisa.no

18. APRIL 2018 | NR. 6 | BYDELSAVISA STRINDA

Hatlingsetra Lady Arbuttnoth Sør-Gjæslingan Fru Guri av Edøy Elden på Røros Malaga og Rhonda Vilnius Krakow New York Minnesota og Dakota Elvecruise Rhinen Wien Juletur Dubai

23. juni 30. juni 30. juni 14. juli 3. aug 21. aug 30. aug 16. sept 22. sept 24. sept 30. sept 3. des 11. jan

dagstur dagstur dagstur dagstur 2 dager 5 dager 5 dager 5 dager 7 dager 10 dager 8 dager 5 dager 7 dager

1.295,1.995,1.395,1.895,3.295,8.995,8.995,6.995,17.995,23.995,16.995,10.495,16.995,-

Inkluderer reise fra Trondheim inkl. skatter og avgifter, overnatting i dobbeltrom, måltider og aktiviteter/utflukter som beskrevet i program, norsk reiseleder m.m

BOOKING: 73 95 10 15 (man–fre 9–17, lørdag 10–14) Besøk www.vegareiser.no for bestilling og fullstendige reisebeskrivelser


20 18. APRIL 2018 | NR. 6 | BYDELSAVISA STRINDA

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

Billedteskt

Ny Subaru XV Crossover Subarubilene er kjent for sin driftsikkerhet. Den nye XV Crossover har dette og mye mer. En sporty bil med alle de gode egenskapene, med høy bakkeklaring og ekte firhjulstrekk. Den siste utgaven kom på markedet i desember i fjor. Bilen scorer høyt på mange tester, spesielt på dette med fremkommelighet og sikkerhet. I tillegg er det en bil hvor det meste av dagens teknologi er tatt i bruk.

Kjøreopplevelse Dette er en bil som trives spesielt godt under vanskelige kjøreforhold. En bakkeklaring på 22 cm gjør at det skal mye til for at du ikke tar deg frem. Bilen oppleves komfortabel å sitte i, med god plass til de som sitter i baksetet også. Den er godt lydisolert og en lettkjørt og oversiktlig bil å kjøre i byen også. Subaru er overlegen med sin firehjulsdrift, og det er ingen andre i denne prisklassen som er i nærheten. X-MODE knappen hjelper deg når forholdene er ekstra krevende. Med denne aktivert endres styringen av motor, girkasse, firehjulsdriften og bremsene. Dette for å øke veigrepet på glatt og ulendt underlag.

Ny teknologi Subaru XV har et nytt og oppgradert interiør med en stor berøringskjerm, som gir deg tilgang til all informasjon. Her finner du foreksempel DAB+, navigasjon, Apple CarPlay og Android Auto. I tillegg har den et multifunksjonsdisplay som er plassert rett over infoskjermen, som gir deg de viktige meldingene underveis. Bilen er utstyrt med et ryggekamera som gir deg en god oversikt på infoskjermen.

Tekniske data Subaru XV leveres med to valgmuligheter på motorstørrelse, en 1,6-liter med 114 hk og en 2,0-liter med 156 hk. Subaru er kjent for sine boxer-motorer. Begge med

CVT automatgirkasse. Bilen leveres kun med automatgir. Bilen har førerassistansesystemet EyeSight, med to kameraer i frontruten som blant annet styrer den automatiske nødbremsen. Systemet sørger for at bilen får full stopp fra bortimot 80 km/t. Subaru XV hevder seg med dette helt i toppen på med dette systemet. I tillegg styrer det også den adaptive fartsholderen, filskiftvarsleren og filholderen. Subaru sier selv om dette at det er som et par ekstra øyne på veien, som hjelper deg å unngå en kollisjon om du et øyeblikk skulle være uoppmerksom.

Oppsummering Subaru XV fremstår som en sporty bil som har det meste av det utstyret du forventer å finne i dagens biler + litt til. I tillegg er denne bilen spesielt god på de mer utfordrende veiforholdene. Gode seter med mange innstillingsmuligheter. Man sitter høyt og har en oversiktlig førerposisjon. Med priser fra kr 387 400,- er dette et fornuftig valg av bil i denne klassen.

Forhandler i Trondheim: Okkenhaug Bil AS Tlf: 73 80 40 00 www.okkenhaug.no Bilmerke: Subaru, Hyundai Daglig leder: Ina Okkenhaug Driftssjef: Bjørn Røsjordet I år feirer Okkenhaug Bil AS at de har vært forhandler av Subaru i 20 år.

Norsk på Norsk Søndag 29. april i Strindheim Kirke kl. 18.00 blir det felles- konsert med Strindheim Janitsjar, Strindheim Blandakor og aspiranter & grupper fra Musikalfabrikken. For sjette år på rad arrangerer kor og korps på Strindheim en felles konsert i Strindheim kirke. Denne konserten har etter hvert blitt en fast tradisjon i nærmiljøet. Den er åpen for alle, og aktørene benytter muligheten til å invitere nabolaget med på en musikalsk opplevelse i bydelens storstue. Aktørene favner ulike områder i bydelen Strindheim. Strindheim Blandakor og Strindheim Janitsjar har medlemmer fra 15 år og oppover, som kommer fra andre bydeler i Trondheim. Siden øvingslokalene er plassert på Strindheim har alle de involverte korister og musikanter et forhold til bydelen Strindheim.

I år er også aspiranter og grupper fra Musikalfabrikken med. Musikalfabrikken er en privat musikkteaterskole for barn og ungdom i Trondheim og omegn, med 240 elever i alderen 4 til 18 år. Tilsvarende samarbeid er gjennomført de fem foregående år, hvor konsertene har gått for fulle hus. Ved tidligere konserter har temaet bla vært Abba, Beatles, Disney mm. I år er det i hovedsak norsk musikk som står på programmet. Aktørene vil presentere mye kjent og kjær musikk. Det vil være mulighet til kjøp av kaffe og noe å bite i før og etter konserten. Vel møt til en hyggelig konsert i Strindheim kirke.


ANNONSER

Konsert i Strindheim kirke

HAR DU NEDGRAVD TANK FOR FYRINGSOLJE?

Da har du et stort ansvar Regjeringen har vedtatt å forby bruk av fossil fyringsolje til oppvarming av bygninger fra 2020. En nedgravd oljetank kan være både miljø- og helseskadelig. Som huseier er det du som er ansvarlig ved en eventuell oljelekkasje. Veglo as hjelper deg gjerne med tømming, rengjøring og evt. fjerning av tank. Ta kontakt med Veglo AS i dag: Telefon: 74 82 95 10 / 982 87 428

Søndag 29. april, kl 18.00 i Strindheim kirke

E-post: veglo@veglo.no/ kjell.arild@veglo.no

www.veglo.no

Deltakere:

Strindheim Janitsjar (Dir: Kim Lo house) Strindheim Blandakor (Dir: Ingrid Fostad) Musikalfabrikken Pianist Endre Lorentzen Bille er selges ved inngangen Voksne kr 150. Barn/studenter kr 100.

Kafé før og e er konserten

Telefon: 94 10 54 40 Åpningstid: man-fre 09.00 – 20.00 lør 09.00 – 18.00 morten@scushi.nowww.scushi.no Butikksjef: Morten Utheim Johnsen


22 18. APRIL 2018 | NR. 6 | BYDELSAVISA STRINDA

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

Folksomt: Over hundre fremmøtte deltok på kveldsmøte sist uke på Roseborg skole med tema oljeutfasing i egen bolig. Foto: Knut Okkenhaug

Målgruppen: Knut Ola Haug fra Jakobsli er en av mange som møtte på informasjonsmøte i forrige uke. Der fikk han faglige råd om hvordan han kan kutte ut fyring med fossil olje, og i stedet velge en fornybar varmekilde. Foto: Knut Okkenhaug

KAN SPARE TITUSENER PÅ Å VELGE FORNYBAR ENERGIKILDE

Trondhjemmere vil bli oljefri Bruker du mineralolje til oppvarming av boligen din? Det er dyrt og snart ulovlig. Knut Ola Haug fra Jakobsli er en av mange som møtte på ett av tre bydels-informasjonsmøter i forrige uke, med tema hvordan bli kvitt et miljøproblem - og samtidig gjøre et godt valg av alternativ energikilde. - I eneboligen vår fra 1972 har vi en oljefyrkjel som varmer opp de vannbårne radiatorene i huset. Nå kommer jeg til å invitere fagfolk hjem på befaring som kan gi råd om hva som er den best egnede oppvarmingskilden for mitt hus i framtiden, sier Knut Ola Haug.

Tusener å spare Knut Ola Haug har fått med seg at

det kan være lønnsomt å skifte ut fossil olje som fyringskilde. Flere huseiere i Trondheim har gjenbrukt sine gamle radiatorer, erstattet oljefyring med for eksempel luft-til-vann varmepumpe, og med det spart flere titalls tusen kroner i årlige oppvarmingsutgifter. Selv om investeringskostnaden er høy, kan den langsiktige gevinsten bli stor.

Folkemøter På Rosenborg skole onsdag kveld i forrige uke fikk Knut Ola Haug og om lag 100 andre fremmøtte informasjon om utfasing av oljefyring, fornybare oppvarmingsløsninger, hva som må gjøres

med den nedgravde oljetanken og hva som tilbys av økonomiske støtteordninger. Liknende møter ble holdt både på Heimdal og Byåsen i regi av Trondheim kommune og Naturvernforbundet.

og færre oljelekkasjer til bygninger, vann og grunn. På oljefri. no - et nettsted som drives av Naturvernforbundet - kan du blant annet legge inn enkle fakta om din bolig, for å få hjelp til å finne

en egnet fornybar varmeløsning. Presentasjonene fra folkemøtene er også tilgjengelige der. På kommunens Bylufta.no kan du finne fakta, det samme gjelder på Enova.no.

Forbud fra 2020 Det blir et nasjonalt forbud mot å varme opp boliger og næringsbygg med mineralolje (fyringsolje og parafin) fra 1.januar 2020. Har du en oljefyr, oljekamin, parafinovn eller liknende, kan du derfor ikke bruke fyringsolje eller parafin fra fossile kilder fra 2020. Det vil lønne seg å bytte varmekilde i år, siden Enova gir mest støtte i 2018. Faktisk kan det totale støttebeløpet i enkelte tilfeller komme opp i 50.000 kroner. Hovedmålet med forbudet er å redusere klimagassutslipp. Det vil også gi mindre luftforurensning

Her fra stand-området. Foto: Chin-Yu Lee

Hjertelig velkommen!

Bestill time online med Fixit-appen!

Timebestilling: 73 90 20 50 • www.grandefrisor.no • åpningstider 9-20(18) Design: Bydelsavisa Strinda

GLADE MAID AG

E

Husk å bestill R! e time i god tid!

I. G

RAN

D E F R IS Ø R A S


23 www.bydelsavisa.no

18. APRIL 2018 | NR. 6 | BYDELSAVISA STRINDA

Positiv utvikling i boligmarkedet Boligmarkedet preget av usikkerhet i begynnelsen av året. Skal vi videre ned, snur det, eller blir det en flat utvikling.. Positiv utvikling i boligmarkedet -Meglere som selger godt med boliger har likevel gjennom første kvartal merket en gradvis bedring både innen antall besøkende på visning, antall henvendelser i forkant av visning, og omsetningstid på boligsalget, forteller Lars Kristian Hagen hos Nylander. -Tiden det tar å selge bolig har gått betraktelig ned fra februar til mars. En fersk rapport viser oppgang i boligprisene i Trondheim på 0,9%. Noe som er et tydelig tegn på at mye av usikkerheten er i ferd med å forsvinne. Vi tror denne trenden kommer til å fortsette, altså en forsiktig vekst gjennom året, sier Hagen.

der et rekkehus annonsert for kr. 6 390’ ble solgt for kr. 6 850 000,-. Også en halvpart i Smørblomstveien 11 med en prisantydning på kr 5 390’ ble solgt for kr. 5 950 000,-. I vår portefølje her på østsia, har en fin blanding av familieboliger, arealeffektive leiligheter som er perfekt for førstegangsetablerende og romslige leiligheter for de som flytter fra en enebolig. I løpet av 1.kvartal har vi økt antall solgte enheter med 32%, her på Moholt avdelingen. -Jeg tror det kan bli en spennende bolig-vår, sier Hagen.

Hagen mener det fortsatt er en positiv prisutvikling på familieboliger. På østsiden av Trondheim har vi hatt flere eksempler på dette. I Bjarne Ness veg 17,

år

PÅMELDINGEN HAR ÅPNET! NKS Jentebølgen er et 5 km trimarrangement for spreke jenter i alle aldre! Garantert god stemning!

Tirsdag 5. juni går startskuddet for den 26. Jentebølgen i Trondheim!

SOLSIDEN

3

TÅRNET

Arrangør: Strindheim IL Friidrett

Design: Bydelsavisa Strinda

www.jentebolgentrondheim.no


KOMPLETT PROFF FRA KR

1.998 ,-*

PR MND

INKL. VINTERHJUL, GRIP CONTROL, FRAKT OG LEVERING

FORSKUDD KR 0,-

CITROËN BERLINGO PROFF MED MYE UTSTYR 3 seter foran • Plass til 2 europaller • Touch screen • DAB+radio med Bluetooth og USB • Skinnratt • Parkeringssensor bak • Lakkerte fangere, sidelister og sidespeil • Aircondition • LED-kjørelys foran • Høyre skyvedør med vindu • Komfortskillevegg med vindu • LED-lys i varerom • Reservehjul • Cruisekontroll og hastighetsbegrenser • Oppvarmede sidespeil • Fjernbetjent sentrallås • Tåkelys foran • 5 år/200.000 km garanti

SJEKK NÅ PÅ CITROEN.NO *Eks mva. Leasingprisen er inkl. engangsavgift/frakt/levering, vinterhjul og Grip Control (kun med manuelt gir). Leieperiode er 36 mnd/30 000 km. Startleie er kr 0,- eks mva. og renten er 2,95 %. Etablerings – og termingebyr tilkommer. Nybilgarantien for Citroën Berlingo er 5 år/200.000 km. Modellen er illustrasjonsfoto og utstyr og farge kan avvike. Vi tar forbehold om trykkfeil. For betingelser og øvrig informasjon, se citroen.no eller kontakt nærmeste forhandler

ØSTRE ROSTEN 8 • 7075 TILLER • firmapost@proven-bil.no TELEFON 73 80 42 60 • WWW.PROVEN.NO

Bydelsavisa Strinda #6 - 2018  
Bydelsavisa Strinda #6 - 2018  
Advertisement