Twente Business

Scroll for more

Page 1

Twente

Robert Cobben:

regionaal zakenmagazine | Jaargang 29 | nummer 2 | april 2013

‘Met mijn sportwagen ben je echt exclusief’

Economie:

Emesa groeit razendsnel tijdens een crisis

People’s Business Twente: Nieuw zakenevenement in Twente

Autotestdag Twente:

Not just an ordinary day at the office


Vooruitkijken en


samenwerken… Toekomstgericht!

Zaken doe je met elkaar. In Twente! Graag nodigen wij u uit voor de eerste editie van het inspirerende netwerkevenement People’s Business Twente op donderdag 25 april 2013. Tijdens People’s Business ontmoeten Overheid, Onderwijs en Ondernemers elkaar. Het omvangrijke programma bij de Universiteit Twente staat in het teken van inspiratie en netwerken en zal u als bezoeker voortdurend verrassen. Tijdens People’s Business Twente staat alles in het teken van netwerken en kennisontwikkeling. Op dit evenement gaan uw ogen open, krijgt u nieuwe energie en raakt u geinspireerd om op basis van vernieuwende inzichten en ideeën uw eigen business een boost te geven.

Wij stellen uw komst zeer op prijs! U kunt zich kosteloos inschrijven via onze website www.peoplesbusinesstwente.nl

www.peoplesbusinessTwente.nl


Samen gezondheid

werken aan

Arbeid en gezondheid betekent voor ons verhogen van productiviteit en kwaliteit door competente, gemotiveerde en gezonde medewerkers in organisaties.

www.humancapitalcare.nl, info@humancapitalcare.nl


Voorwoord Is het een crisis of een mindset? Nu ik dit schrijf is het eind maart. Het is lente! Maar met een gevoelstemperatuur van min 15 graden is het ijs en ijskoud. Iets klopt er niet. Normaal gesproken horen we nu nieuwe energie te putten uit de eerste warme lentedagen. Maar dit jaar is alles anders. Ik kan het niet helpen, maar kan er niet omheen, om de vergelijking te trekken met onze Nederlandse economie. Ook economisch gezien is het inmiddels ijskoud in Nederland. Als je op alle berichten af gaat, kun je bijna niet anders concluderen dat we door de bodem heen zaken. Het consumentenvertrouwen is in Nederland inmiddels net zo laag als in Griekenland. Inmiddels bevinden we ons sinds 2008 in de derde economische recessie. De werkloosheid heeft een recordhoogte bereikt, net als het aantal faillissementen. In het midden en klein bedrijf is het C-woord nog steeds het onderwerp van gesprek tussen ondernemers. Ik kan er zelf echter niets meer mee. Je lost er eenvoudigweg niets mee op om de huidige economische aan te duiden als een recessie. You just have to deal with it! Na vijf jaar kun je niet anders dan concluderen dat we in een nieuw tijdperk zijn aanbeland waarin andere waarden gelden. Dat vraagt dus om een geheel nieuwe aanpak en een bijbehorende mindset. Het is tijd om nu de balans op te maken over de afgelopen jaren. Dat geldt voor burgers, overheid en ondernemers. Trek een streep en bepaal een nieuwe koers. Een koers die past bij een nieuw tijdperk. Natuurlijk vraagt dat soms om pijnlijke maatregelen of om het maken van moeilijke keuzes. Ondernemingen zullen zich in veel gevallen opnieuw moeten uitvinden. De dag van gisteren is vandaag voorbij en komt nooit meer terug. Maak zaken niet dramatisch maar vooral realistisch. Het kan heel verhelderend werken om ‘schoon schip’ te maken en een nieuwe koers uit te zetten. Dat geeft een groot gevoel van vrijheid en maakt nieuwe energie vrij. Verlost van alle ballast kan een gevestigde onderneming ook de concurrentie weer aan met nieuwkomers. Nieuwkomers hebben in de huidige markt een groot voordeel. Ze hebben geen zware kostenstructuur. Ze zijn vrij om onbevangen op basis van een vernieuwend business model te ondernemen. En ze kunnen slim gebruik maken van de zwaktes van de gevestigde orde. Laatst hoorde ik iemand adviseren om eens volledig out of the box te filosoferen hoe het zou zijn als… je helemaal opnieuw zou kunnen beginnen in dezelfde branche. Met de kennis, ervaring en het inzicht van nu. Zonder de kosten en de belasting van gisteren. Hoe zou je het dan aanpakken? Best een interessante gedachtegang voor een wandeling over de heide, onder een heerlijke lentezonnetje!

Remco Voorn Uitgever


COLOFON

8 Beeldspraak 10 ‘Met mijn wagen ben je echt exclusief’

Nieuwe Nederlandse sportauto Vencer Sarthe komt uit Twente jaargang 29 april 2013, editie 2 ISSN 1567-1461

Eddy van Hijum

REDACTIE ADRES Postbus 257 8530 AG Lemmer Tel. 0514 - 560166 E-mail info@businessontmoetbusiness.nl UITGEVER Remco Voorn E-mail remco@businessontmoetbusiness.nl

DIRECTIE Gerda Voorn E-mail info@businessontmoetbusiness.nl

14 Column

15 Gadgets 17 Column

Gonnie Klein Rouweler

18 Economie

Snelle groeier koos voor holacratie als werkproces

20 People’s Business Twente

Thema: ‘Vernieuwing en vooruitgang’

32 Column

Gaston Sporre TRAFFIC & COÖRDINATIE E-mail info@businessontmoetbusiness.nl

33 Baan Twente Rijssen

Goed op weg naar de kansen van morgen REDACTIE Remco Voorn | Thijs Wartenbergh Erik Endlich | Gerda Remmers Yvonne de Haan

66 BOB Borrel

KienhuisHoving

FOTOGRAFIE Ebel-Jan Schepers | Frans Davids

VORMGEVING Linda Havelaar-Verhage E-mail studio@businessontmoetbusiness.nl

ADVERTENTIE-­EXPLOITATIE Remco Voorn E-mail remco@businessontmoetbusiness.nl Mobiel 06-52306206

Autotestdag Twente

38

’Not just an ordinary day at the office’

Word ‘Vriend van BOB’ BOB staat voor Business Ontmoet Business en is een initiatief van Business Company. Kijk voor uitgebreide informatie op www.businessontmoetbusiness.nl.

Een verslag van de 10e Autotestdag Twente

40

Testverslagen nieuwe zakenauto’s

15 Testrijders beschrijven hun persoonlijke ervaring met

Extra uitgaven kunnen worden aangevraagd door 7,75 euro per uitgave over te maken op bankrekeningnummer 39.82.13.747 t.n.v. Business Publishers Overijssel B.V. o.v.v. gewenste uitgave en aantal.

15 nieuwe zakenauto’s van Twentse dealers

62

Index dealerbedrijven

Abonnementen 47,50 euro per jaar E-mail info@businessontmoetbusiness.nl

COPYRIGHT Het auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen artikelen wordt door de uitgever voorbehouden. Word Vriend van BOB www.businessontmoetbusiness.nl

Lees Business Magazine vanaf nu ook digitaal op uw tablet, smartphone of computer. Download onze App in de App Store of surf snel naar www.businessontmoetbusiness.nl.


Het kunstwerk van Ruurd Hallema – een oneindige tijdlijn - op de rotonde in Rijssen bij Baan Twente symboliseert de oneindige mobiliteit waarin Baan Twente als Mercedes-Benz dealer vooroploopt.

32

33

18

Er worden regelmatig zakelijke evenementen georganiseerd, waar volop gelegenheid is om met elkaar te netwerken. Waarom is het überhaupt zinvol om naar deze netwerkbijeenkomsten te gaan?

Er zijn mensen die het liever niet meer willen hebben over de crisis. Teveel gesomber. Vooruit dan maar, we gaan het nu dus even niet meer hebben over de aanhoudende recessie

17

20

In een periode waarin bestaande communicatie kanalen hun effectiviteit zien afnemen, zakelijke beurzen ondernemers niet meer kunnen boeien. Is het tijd voor iets compleet nieuws. Het eerste inspirerende zakenevent People’s Business Twente!

66

Een – crisis of niet - razendsnelle groei doormaken als bedrijf is leuk, maar hoe leid je dat intern in dusdanige, gestructureerde banen dat de sterke toename van werkzaamheden en personeel niet de ondergang van zo’n Titanic wordt?

Nadat hij twee installatiebedrijven had verkocht in 2008, deed Twentenaar Robert Cobben korte tijd niets. Hij keek rond en bedacht wat hij, als dertiger, verder kon gaan doen. Hij zou zijn droom achterna gaan en een exclusieve sportauto gaan bouwen!

10

38

Traditiegetrouw zetten de Twentse dealerbedrijven hun nieuwe, zakelijke automodellen in het zonlicht tijdens de Autotestdag Twente.


Beeldspraak

De Waaier 25 april a.s. zal het zakenevenement People’s Business Twente plaatsvinden bij de Universiteit Twente, in Gebouw De Waaier. Het gebouw “De Waaier” valt onder het onderwijs- en onderzoekcentrum (O&O) van de campus waarin 4 collegezalen zijn gehuisvest met een totale capaciteit van 1100 stoelen. Keest van Ast, lid en vice voorzitter College van Bestuur Universiteit Twente zal de Netwerklunch openen.

8

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3


B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

9


Automotive

“Met mijn wagen ben je echt exclusief”

Nieuwe Nederlandse sportauto Vencer Sarthe komt uit Twente Tekst Thijs Wartenbergh Fotografie Vencer, Ebel-Jan Schepers

Nadat hij twee installatiebedrijven had verkocht in 2008, vlak voor de financiële crisis uitbrak, deed Twentenaar Robert Cobben korte tijd niets. Hij keek een beetje rond en bedacht wat hij, als dertiger, verder kon gaan doen. Dat stilzitten duurde niet lang. Een exclusieve sportauto bouwen, dat zou zijn toekomst worden. Hij zou zijn droom achterna gaan. Daar hoefde hij eigenlijk niet lang over na te denken. Hij was immers, in het bezit van een Porsche 356 Super 90, een autosportliefhebber. Nu kan Cobben zich fabrikant noemen van een auto die een 8 cilinder, 510 pk motor heeft, een topsnelheid haalt van 330 kilometer per uur en over een acceleratie beschikt van 0 naar 100 kilometer in 3.8 seconden. Kosten 265.000 euro, vanafprijs. Exclusief btw en motorrijtuigenbelasting.Aangenaam: de Vencer Sarthe. En dat ontwikkelen van een nieuwe bolide, dat heeft hij met plezier gedaan en dat gaat hij de komende jaren doen o.a. met de Vencer 2, zie hiervoor de contest op www.vencer.nl. Zijn bedrijf is sinds kort gevestigd in Vriezenveen, na een recente verhuizing om precies te zijn.

Innovatief Vriezenveen, of all places, krijgt wereldfaam. Het dorp gaat binnenkort meetellen in de mondiale auto-industrie, zoveel is wel duidelijk. De Spyker en de Donkervoort, beide afkomstig uit Flevoland, krijgen gezelschap. Twente toont met dit bedrijf nog eens aan over veel innovatieve kracht te bezitten. En lef: je moet het maar aandurven in deze tijd een nieuwe auto uit de grond te stampen. Een product dat voor een nichemarkt, een klein segment van de markt, bestemd is.

Cobben –aanwezig tijdens People’s Business Twente op 25 april– houdt op de eerste etage van het glazen pand zicht op de werkzaamheden in de productiehal. Hoewel, vanuit zijn positie valt daar niet zoveel waar te nemen. De productie van de wagen is met grote geheimzinnigheid omgeven. ‘Business’ kon er aanvankelijk een glimp van de (blauwe) auto opvangen, maar even later was daar een scherm voor geplaatst, om verdere nieuwsgierige blikken tegen te houden. Cobben kan vanuit de hoogte de auto trouwens niet zien, omdat er een grote caravan voor staat, juist bedoeld om van buitenaf eventuele gluurders geen blik op het model te gunnen. “Ik snap dat u, en met u vele anderen, alvast iets meer zouden willen zien van de Vencer Sarthe, maar dat kan ik nog niet toestaan. Op 18 april wordt de auto gepresenteerd tijdens de Top Marques in Monaco. Dan kan iedereen de wagen in volle glorie bewonderen. Tot de release moet alles top secret blijven, inderdaad als een bedrijfsgeheim”, aldus Cobben.

Proefrit Dat is helaas niet helemaal goed gegaan toen er onlangs een proefrit met de auto gemaakt werd op het bedrijventerrein


Van de nieuwe Vencer Sarthe is nog niets meer bekend dan deze eerste ‘teaser afbeelding’. De sportwagen wordt deze maand gelanceerd op de beurs Top Marques in Monaco.

waar Vencer is gevestigd. Het team dat volop aan het model werkt, werd daarbij onaangenaam verrast door iemand die er meteen foto’s van maakte en op internet plaatste. Gedacht was dat zij ongezien konden gaan rijden. Toen restte Cobben en zijn ploeg weinig anders dan maar een andere lanceerdatum van de auto te plannen. Dat is gebeurd. Prins Albert van Monaco, zelf een groot autoliefhebber, trekt het doek over de auto weg. Met het beschikken over de juiste connecties heeft Cobben de Koninklijke hoogheid zover kunnen krijgen. Meer publiciteit kan de Twent nauwelijks wensen. En bovendien is Monaco een oord waar nogal wat mensen met geld wonen. Een mooi ‘jachtterrein’ voor Cobben en zijn mensen. Cobben kan wel interessant doen en zeggen dat hij, vijf jaar geleden, net op tijd zijn ondernemingen van de hand deed en er zodoende een aardig kapitaal aan over hield. Er zijn minimaal een paar miljoen euro nodig om sowieso van start te gaan met zo’n project. “Ik hou het op toeval. Een maand voordat ik de bedrijven verkocht, werd het duidelijk dat er een financieel slechte periode zou uitbreken”, zegt hij.

Ontwikkeling Hij had in ieder geval het nodige geld voorhanden om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van een nieuw sportwagen. Dat woord ‘ontwikkeling’ is cruciaal in dit verband, legt hij uit. “Ik heb eerst goed om me heen gekeken en gezien dat nogal wat autobouwers tegen muren aanlopen omdat ze wat al te snel overgaan

Er zijn talloze regeltjes waar je je aan moet houden alvorens zo’n wagen de weg op mag

tot de bouw van hun droommodel. Gaandeweg struikelen velen over de regelgevingen waar ze geen rekening mee hadden gehouden en die tot vertraging leiden in het productieproces.” Cobben en zijn naaste medewerkers hadden snel door, nadat hun prototype gete-

kend was en ze daar tevreden over waren, dat ze de wagen moesten gaan ontwikkelen, en in feite niet bouwen. Hoe vreemd dat ook klinkt. “Er zijn talloze regeltjes waar je je aan moet houden alvorens zo’n wagen de weg op mag. En dat logisch. We praten dan niet alleen over veiligheid, maar ook over spiegelvelden, zichtvelden (voldoende, onbelemmerd zicht op de weg dus), maar ook over afrondingen zodat niemand er zich aan kan bezeren. Afijn, dat is een dik boekwerk. Zaak is dus eigenlijk om die voorwaarden te integreren in het model”, aldus Cobben.

Doorstaan Dat dit goed is gedaan door hem en zijn medewerkers blijkt wel uit het feit dat de keuring van de auto door de Rijksdienst voor het Wegverkeer geen problemen opleverde. De test op alle noodzakelijk punten die veiligheid met zich mee bracht, werd goed doorstaan. “Dat scheelt uiteraard tijd, want anders moet je zaken gaan herstellen. Terugkijkend is de ontwikkeling van de Sarthe toch snel gegaan. Waar vaak vier jaar staat voor het gereed krijgen van een wagen, hadden wij er de helft, twee jaar, voor nodig.” B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

11


8

donderdag

ED

27 juni 2013

IT IE

Dé zakelijke rally van Oost-Nederland

Stel u voor... Het spel tussen navigator en rijder. De mooiste en slechtst vindbare weggetjes van Oost-Nederland. De prachtigste uitzichten. Even flink gas geven tijdens een slalom op een oud vliegveld. Afremmen voor een heerlijke lunch. Verdwalen in meer of minder bekend gebied. Om culinair te finishen op een verrassende locatie. Schrijf uw equipe in en geniet samen met andere ondernemers uit de regio van dit exclusieve, compleet verzorgde rally-event. Zorg dat uw startnummer klaar ligt, zodat uw klassieker of sportscar straks ook schittert in de voorjaarszon. Meer informatie en inschrijven: businesstour.nl

Sponsoren

Goed doel

Organisatie powered by

Met uw deelname steunt u de ‘Pest Mij Maar tour’

Bekend van o.a. Miles of Mystery


Automotive

Uiteraard was er een markverkenning gedaan naar de mogelijkheden om de niet goedkope wagens af te zetten. Behoefte aan bijzondere, exclusieve modellen is er voortdurend in de wereld, crisis of niet. De rijken der aarde, die al een Ferrari of een Lamborghini, een McLaren, of alle drie, willen af en toe wel eens wat anders. Deze automerken hebben voortdurend wachtlijsten, dus de vraag is er wel. Die is groter dan geleverd kan worden.

De Vencer Sarthe is geworden wat ik ervan verwacht had

“En wat is exclusief”, vraag Cobben zich af. “Natuurlijk, met een Ferrari heb je iets heel bijzonders in huis, maar als je erin rijdt ben je wel een van de zevenduizend mensen die in dat jaar zo’n bolide aanschaffen. Zevenduizend is ongeveer de jaarproductie. Wij denken jaarlijks tien tot twintig wagens te kunnen produceren. Volgend jaar nog niet, maar in 2015. Als je dan in een Vencer Sarthe rijdt, ben je in ieder geval een van de tien tot twintig personen

die dat kan zeggen. Dat is een heel klein clubje. Dat is pas exclusief! Zeker als je bedenkt dat hier alles met de hand wordt gemaakt.”

‘Potentieel’ Enige potentiële kopers hebben zich al gemeld om er een aan te schaffen. “Een handvol”, houdt Cobben de kaarten voor zijn borst. “En ‘potentieel’ klinkt leuk, maar er moet eerst een handtekening voor de levering worden gezet. Maar ik ben blij met de belangstelling die er nu al voor is.” De kleur van de wagen die onthuld gaat worden is blauw, dat is wel zeker. Dat hadden we zelf gezien. Verder zijn er in de loop der tijd al de nodige technische gegevens vrijgekomen die de moeite van het vermelden, zeker voor de autoliefhebber, waard zijn. We praten over een body van volledig Carbon en een hybride chassis dat is opgebouwd uit staal, chroommolybdeen en aluminium. De vloer is voorzien van een zogenaamde honingraatstructuur van aluminium. De twoseater heeft een zesversnellingsbak en, zoals we eerder aangaven, een 8 cilinder (midden)motor die 510 pk levert. Om van 0 op 100 kilometer te komen is slechts 3.8 seconden nodig. De top ligt op 326 km/uur. De sportwagen weegt, door het gebruik van full carbon, slechts 1390 kilogram. De lengte van de wagen ligt op 4.52 meter, de breedte is 1.99 meter en de hoogte 1.19 meter. De wielbasis bedraagt 2.79 meter.

IJzersterk Kiezen voor full carbon is niet zo vreemd als het op het eerste gezicht wellicht lijkt. Dit kunststof materiaal is niet alleen licht, noodzakelijk voor een sportwagen, maar heeft in allerlei toepassingen inmiddels bewezen ijzersterk te zijn. Bovendien: anders zou de Rijksdienst voor het Wegverkeer bij de keuring wel bezwaar hebben gemaakt. De eigenaar van de Vencer Sarthe wil uiteraard wel wat luxe hebben. Hij kan rekenen op lederen stoelen, en kijkt uit op een LCD-scherm met alle noodzakelijke informatie die tijdens het rijden nodig zijn. Uiteraard worden zaken als airco en elektrische ramen standaard geleverd. Of hij helemaal tevreden is tot nu toe? Ja, dat is hij zeker. “Natuurlijk, de auto evolueert in de loop van het proces, maar de grote lijnen die we aanvankelijk voor ogen hadden zijn er nog steeds in terug te vinden. Deze auto is geworden wat ik ervan verwacht had en het ziet er, als ik kijk naar de interesse vooraf, naar uit dat we voldoende opdrachten krijgen om de komende jaren een goede productie op gang te zetten”, aldus Cobben.

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

13


opinie

Kredietolie gezocht voor banenmotor

Bijna wekelijks ontvang ik mailtjes van ondernemers waaruit blijkt dat de kredietverlening aan het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) door banken onder druk staat. Veel ondernemers ervaren dat banken strikter zijn geworden bij het verstrekken of het verlengen van leningen. Dat het niet om incidenten gaat, blijkt ook uit cijfers van De Nederlandse Bank (DNB). De groei van de kredietverlening aan bedrijven is sinds 2008 afgenomen tot 2% in 2010; veel lager dan het gemiddelde van 7% over de afgelopen 20 jaar (zie bijlage). De omvang van nieuwe bedrijfskredieten (minus aflossingen) nam in 2012 af tot 7 miljard euro, ten opzichte van 12 miljard euro in 2008.

punt is de Deutsche Bank die momenteel alle kleine ondernemers als klant wegjaagt.

Niet alleen op de korte, maar ook op de langere termijn kan de beperkte kredietverlening door banken de economische ontwikkeling schaden. Het IMF waarschuwt zelfs voor een Europese ‘credit crunch’. Banken kunnen immers alleen door winstinhouding of kredietbeperking Eddy van Hijum hun kapitaalpositie versterken. Als de economie weer aantrekt en de vraag Reageren? naar kredieten toeneemt, kunnen bane.vhijum@tweedekamer.nl ken de groei van kredietaanvragen vrijof twitter: @vanHijum wel zeker niet volledig beantwoorden. Dat de regering de banken daar bovencolumn op nog tal van extra belastingen en heffingen oplegt, helpt volgens DNB ook Eén van de oorzaken van de lagere allerminst. De ruimte voor kredieten kredietgroei is dat er in een recessie nu eenmaal minder vraag is naar krediet. Maar volgens DNB is de moet immers uit de lengte of de breedte komen. groei daarnaast “significant” lager (1 tot 3%-punt) door een strikter kredietbeleid van banken. Vooral het MKB wordt De vraag is hoe we het midden- en kleinbedrijf – de banenmohierdoor geraakt. Doordat banken een relatief groot krediet- tor van onze economie – tijdig van voldoende kredietolie kunrisico lopen op leningen aan het MKB, moeten zij hiervoor nen voorzien. Het belangrijkste daarbij dat banken toch weer verhoudingsgewijs veel kapitaal aanhouden. Banken scherpen gaan investeren in de kennis van sectoren en in hun individuele relatie met klanten. Naast zogenaamd objectieve krediet- en daarom hun kredietvoorwaarden aan. risicomodellen moeten ook ervaring en gezond verstand kunOok uit onderzoek van het ministerie van Economische Zaken nen meewegen bij de kredietbeoordeling. Daarnaast moeten blijkt dat het voor banken niet aantrekkelijk is om kleine zake- de wetgever en toezichthouder meer ruimte bieden voor lijke kredieten tussen 50.000 en 500.000 euro te financieren. alternatieve financieringsvormen, zoals kredietunies en crowdAls oorzaken worden genoemd de relatief hoge handelings- funding. Ook de mogelijke inzet van pensioengelden voor kosten en het als hoog ingeschatte risico van deze kleine hypotheken kan banken meer lucht geven voor kredieten. Niet leningen. Banken zullen het niet snel toegeven, maar kleine in de laatste plaats moet de overheid zelf waken voor stapeling ondernemers zijn als klant dus niet interessant. Triest diepte- van regels en heffingen die de kredietverlening schaadt.

14

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3


Gadgets

Herinneringen verborgen in tafel Tafelen en herinneringen komen samen in het ontwerp van deze tafel. Binnenin deze tafel bevindt zich een ruimte waarin de dierbaarste herinneringen ronddwalen. Het kan een geschreven gedachte zijn, een foto of klein object met speciale waarde. Je schuift de schotel aan één zijde van de tafel naar binnen en het gebruik van de tafel zal bepalend zijn voor de weg die de herinneringen afleggen. Wanneer zal deze herinnering weer zichtbaar worden? En wanneer tastbaar? Soms kan dit maanden of zelfs jaren duren, dit doorgeefmeubel zal het verhaal van meerdere generaties vertellen. Niet alleen je eigen herinneringen, maar ook die van je dierbaren blijven terugkeren. Meer info: willemontwerpt.nl

Andere ijsblokjes dan gebruikelijk Wie eens andere ijsblokjes wil maken dan de gebruikelijke blokjes, kan terecht bij deze zogenaamde Giant Ice Cube. De ijsblokjesmaker maakt zeven perfect vormgegeven ijsblokjes van 4x4x4cm. De ijsblokjes gaan lang mee in een drankje, mede door de grootte. De ijsblokjes zijn ideaal voor cocktails. U kunt ook vruchten zoals aardbeien, frambozen of bessen bij het water invriezen of een schijfje citroen of sinaasappel. Probeer er ook eens wat (geconcentreerd) vruchtensap, vruchtenpulp of kruiden mee in te vriezen, dit lost dan langzaam op in de cocktail.Het deksel zorgt ervoor dat de ijsblokjes beschermd zijn en er geen eventuele diepvriesgeuren in de ijsblokjes kunnen komen. De Giant Ice Cube komt in een luxe full color gift verpakking met uitleg. Meer info: cookandco.nl

‘Onzichtbare’ tafels uit Japan De wereldberoemde Japanse ontwerper Tokujin Yoshioka heeft weer eens toegeslagen. Dit keer zijn lage tafels het onderwerp van zijn creatieve geest. De tafels hebben de titel ‘Invisible light’ meegekregen. Ze zijn ook vrijwel onzichtbaar. Transparant vooral. Wind en licht zijn de inspiratiebronnen geweest voor de Japanner om tot deze modellen te komen. Meer info: bigbrands.nl

Cacaobier voor de nodige afwisseling Het bier van de bekende merken, dat kennen we wel zo onderhand. Voor de afwisseling is dit cacaobiertje misschien wel interessant. Het achterliggende idee is dat het bedrijf Metropolitan uit Amsterdam chocolade maakt van bonen die uit Cuba komen. Na het proces van de bonen roosteren blijven er schillen over. Daar wordt niets mee gedaan. Om daar toch iets nuttigs mee te doen worden deze bij een kleine bierbrouwerij verwerkt in een nieuwe biersoort: cacaobier. Meer info: metropolitandeli.nl

15


Maakt uw onderneming al gebruik van breedband? ICT ontwikkeling & innovatie gaat hand in hand met het gebruik van breedband. www.ngs-euregio.eu


column

Zorg dat u er bij bent

Er worden regelmatig zakelijke evenementen georganiseerd, waar volop gelegenheid is om met elkaar te netwerken. Waarom is het überhaupt zinvol om naar deze netwerkbijeenkomsten te gaan? Kunt u niet veel efficiënter netwerken via social media, zoals LinkedIn, Facebook en Twitter en daarmee een hoop waardevolle tijd besparen?

weet te voeren. U hebt per ontmoeting slechts een paar minuten de tijd om bij de ander een succesvolle indruk achter te laten. En vergeet uw visitekaartjes niet mee te nemen.

Stapeltje visitekaartjes

Als uw doel is om zoveel mogelijk contacten te maken en om zoveel Gonnie Klein Rouweler mogelijk visitekaartjes te verzamelen om er meteen business uit te halen, zult u Nieuwe netwerken Imago en etiquette expert veelal teleurgesteld worden, omdat via Social Media Image Consultancy netwerken gebaseerd is op wederzijds Netwerken via social media is zeker nutvertrouwen. U zult eerst tijd in elkaar tig. U kunt er elkaar en zelfs elkaars moeten investeren om dit vertrouwen relaties volgen, informatie uitwisselen column op te bouwen. Wees kieskeurig; het en contacten onderhouden. U kunt via gaat niet om de kwantiteit, maar om de dit podium nuttige informatie over perkwaliteit van de contacten. Als iemand sonen opzoeken, maar de impact van social media is nog groter als men elkaar ook face to face mij een stapeltje kaartjes laat zien om aan te geven hoeveel contacten ze al gemaakt hebben, ben ik hiervan niet onder de ontmoet heeft, zoals tijdens een netwerkbijeenkomst. indruk. Wees om dezelfde reden ook zuinig met het afgeven van uw visitekaartje. Voorbereiding Wilt u daadwerkelijk rendement halen uit een netwerkbijeenkomst dient u zich zorgvuldig voor te bereiden. Stel uzelf voor Zichtbaar netwerken elke netwerkbijeenkomst een specifiek doel. Wilt u nieuwe Hoe meer u zich oprecht open en geïnteresseerd opstelt naar contacten opdoen of juist oude contacten onderhouden en anderen, hoe leuker de bijeenkomsten voor u zullen worden. weer gezien worden, of informatie vergaren en kennis delen? Als u nauwelijks verschijnt op een netwerk borrel, leert u Vraag uzelf ook af wat uzelf te bieden heeft, want per slot van andere interessante ondernemers ook niet kennen en hangt u rekening blijft u memorabel als u een win-winsituatie weet te er maar bij als u wel een keertje komt. Het zakendoen is een creëren. Het is immers niet alleen halen, maar ook brengen. kwestie van gunnen en dat doet men eerder bij mensen die Verdiep u van tevoren in de lijst met gasten om te zien wie u ze beter hebben leren kennen. De kracht ligt dan ook in de graag zou willen ontmoeten. Kom altijd goed beslagen ten ijs herhaling van het ontmoeten. Dus laat u regelmatig zien op en verzamel achtergrond informatie over de bedrijven van de bijeenkomsten. gasten die u wilt spreken en vooral over de “mens” achter die Zorg dat je niet alleen digitaal netwerkt, maar vooral in real life. personen zelf. U kunt prima social media gebruiken om te Het opdoen van informatie via social media is goed, maar klap zoeken naar referentiekaders, hobby’s en specifieke interesses daarna uw computer dicht en ga er op uit. U bent pas geslaagd van deze personen, zodat u tijdens de ontmoeting heel gericht en succesvol als u een opdracht gegund wordt, maar dat bij deze personen kunt aanhaken. Welke expertise heeft u te bereikt u eerder als u de ander wel de kans geeft u persoonlijk bieden waaraan de ander behoefte kan hebben? U onder- te leren kennen. scheidt u als u op wellevende wijze oprecht geïnteresseerd bent in anderen en als u het gesprek op een dynamische wijze Reageren? info@imageconsultancy.nl B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

17


Economie

Ondanks crisis formidabele toename in omzet

Snelle groeier koos voor holacratie als werkproces Tekst Thijs Wartenbergh

Een – crisis of niet - razendsnelle groei doormaken als bedrijf is leuk, maar hoe leid je dat intern in dusdanige, gestructureerde banen dat de sterke toename van werkzaamheden en personeel niet de ondergang van zo’n Titanic wordt? Hoe houd je grip op de zaak? Emesa, de onderneming achter o.a. vakantieveilingen.nl met een groeicurve als een hockeystick, heeft tijdig ingegrepen door Marc Muller aan te stellen als man die de opwaartse druk (groei van 3500 procent over de afgelopen jaren, 180 man personeel in 5 jaar tijd en consumentenbestedingen via Emesa van 125 mln euro) moest ordenen: daarbij werd gekozen voor holacratie als werkmethode. Dat blijkt de juiste aanpak.

Enige kenmerken van holacratie: transparantie, betrokkenheid, eigen verantwoordelijkheid, niet aarzelen feedback te geven, snel kunnen bijsturen, effectief en creatief werken, ‘spanningen’/problemen worden binnen afzienbare tijd uit de wereld geholpen waarbij wordt gezocht naar een werkbare oplossing die niet altijd de beste oplossing hoeft te zijn (deze spanningen helpen de organisatie zich verder te ontwikkelen), geen hiërarchie maar gelijkwaardigheid en invloed, niet eindeloos vergaderen en het inzetten van individuele kwaliteiten om een gezamenlijk doel te bereiken. Het maakt het mogelijk om dagelijks tijdens korte bijeenkomsten een snel overzicht en inzicht te krijgen in de gang van zaken: het leidt tot een dynamiek die nodig is in een branche waarvan snelheid een van de kenmerken is. Muller die in 2009 neerstreek bij het in 2004 opgerichte bedrijf had eerder ervaringen opgedaan bij (ICL, Logica CMG en Atos Origin) snel groeiende organisaties. Hij werd daarom gezien als de juiste man op de juiste plaats. Dat bleek geen v erkeerde inschatting, gezien de explosieve

18

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

toename van werk en personeel en daarmee omzet die Emesa met vakantieveilingen.nl en andere websites in reizen en vrije tijd, kortom sterk in e-commerce, heeft weten te realiseren.

Structuur ontbrak aanvankelijk bij groep ‘jonge honden’

Jonge honden “Je moet een snelle groeier zien als een kind dat een paar groeifasen overslaat en veel te vlug volwassen wordt”, legt Muller een vergelijking. “Eigenlijk worden een paar essentiële stappen overgeslagen omdat er geen tijd is om je alles rustig eigen te maken. Aanvankelijk zijn inzet en motivatie voldoende, maar dat blijkt op een bepaald moment niet meer genoeg. Op een bepaald moment komt een bedrijf in

een soort rollercoaster terecht. Zie dat maar eens te managen, als alles enigszins vrijblijvend en informeel is opgezet. Dat gaat niet. Er ontstaan scheurtjes in de organisatie, omdat een gedegen structuur ontbreekt. Er zijn bijvoorbeeld geen algemene leveringsvoorwaarden of arbeidscontracten. Ik zag hier wat je bij veel ondernemers ziet: eerst doen en daarna kijken we wel hoe we de ontwikkelingen opvangen. Vergelijkbaar met, met alle respect, een groep jonge honden. Om door te kunnen ontwikkelen is een andere aanpak nodig.” Om de dagelijkse stroom van werkzaamheden goed te structureren werd de hulp in geroepen van Realize!, een specialist in het begeleiden van snelle groeiers. Na een inventarisatie van het bedrijf werd besloten dat holacratie de beste structuur voor Emesa zou zijn: dit zou er voor zorgen dat iedere dag, via korte sessies door acht tot tien mensen per afdeling, een goed beeld ontstond van de stand van zaken. Afgestemd op een zich snel bewegende en dito veranderende sector als de online/ e-commerce onderneming die Emesa is.

Gok

“Het was enigszins een gok om voor deze


aannemen van co-workers in goede handen is. Daarbij wordt niet over één nacht ijs gegaan. Er staat zelfs een workshop op het programma voor de nieuwelingen zodat ze duidelijk wordt hoe de omgangsvormen zijn tussen de medewerkers onderling. Muller: “Op die manier weten ze waar ze aan toe zijn en voelen ze zich snel thuis. Ze komen niet voor verrassingen te staan omdat ze niet wisten wat onze bedrijfscultuur was. Als je je ergens op je gemak voelt, zorgt dat er tevens voor dat je met plezier naar je werk gaat en dat heeft vervolgens weer een gunstige invloed op de arbeidsprestaties.” Marc Muller: “We zijn niet te snel gegroeid”

werkwijze te kiezen”, aldus Muller. “We hadden er immers geen ervaring mee. Er moest echter wel iets gebeuren en het liefst een beetje snel. We stonden open voor een andere manier van denken en daarom zetten we het licht op groen voor deze structuur. Daar zijn we blij mee. Door dit te doen krijgen we een goed beeld van wat er goed gaat en wat niet en wat we eventueel moeten bijsturen.” Van de medewerkers wordt een nodige portie zelfwerkzaamheid en initiatief gevraagd.Daarbij mag een keer een fout gemaakt worden. Dat wordt geaccepteerd. “Je moet, naar mijn idee”, aldus Muller, “mensen de ruimte geven om fouten te kunnen maken. Tegelijkertijd is het zaak dat bepaalde risico’s die daarmee gepaard kunnen gaan worden

Schouderklopje afgedicht. Er moeten geen ongelukken gebeuren. We moeten wel ‘in control’ blijven.”

Bedrijfscultuur

Hij vindt, de afgelopen jaren overziende, dat Emesa niet te snel gegroeid is. Alles is, mede door de degelijk gebleken structuur, goed te behappen geweest. “We hebben nooit een kritisch punt bereikt.” Met de komst van voortdurend nieuwe mensen is het wel zaak dat deze in de bedrijfscultuur passen. Daarop wordt, aldus Muller, al aangestuurd tijdens een sollicitatiegesprek. Dan wordt duidelijk, na de toelichting van de bedrijfscultuur, of de nieuweling in dat plaatje past. Dat is belangrijk om verloop tegen te gaan. Volgens Muller stappen weinig mensen op, zodat kennelijk het

Werknemers die af en toe een schouderklopje krijgen: velen zijn er gevoelig voor. Daar hoeft niemand zich voor te generen: bijna iedereen vindt dat op zijn tijd prettig. Muller: “Wij realiseren ons dat. Onze stelling is: ‘Work hard, play hard’. Als we ietsmoois hebben bereikt, dan moet dat ook gevierd worden. We gaan dan met z’n allen naar Turkije, een popconcert, verblijven in vakantiebungalows en dergelijke. Zo heeft iedereen het gevoel dat hij/zij heeft bijgedragen aan het succes en dat dat wordt gevierd.” Emesa heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan met een interne groei en is daarom niet bang de horizon te verschuiven. Muller: “Ik denk dat ons personeelsbestand een verdere verdikking aan kan. Daarbij kun je uitgaan van zo’n 250 mensen. Dat moet binnen een paar jaar mogelijk zijn.” B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

19


W

ij zijn zeer verheugd u en uw partner uit te nodigen voor de eerste editie van het inspirerende netwerkevenement People’s Business Twente op 25 april 2013.

Programma Tijdens People’s Business ontmoeten Overheid, Onderwijs en Ondernemers elkaar. Het omvangrijke programma bij de Universiteit Twente staat in het teken van inspiratie en netwerken en zal u als bezoeker voortdurend verrassen. Van 13.30 uur tot 20.30 uur is er continu van alles te beleven! Tijdens People’s Business Twente staat alles in het teken van netwerken en kennisontwikkeling. U ontmoet andere ondernemers en bestuurders en kunt u zich inschrijven voor diverse presentaties. Op dit evenement gaan uw ogen open, krijgt u nieuwe energie en raakt u geinspireerd om op basis van vernieuwende inzichten en ideeën uw eigen business een boost te geven. In de huidige economie draait veel, zo niet alles, om vernieuwing. U moet bijblijven om niet achterop te raken. People’s Business biedt u een platform voor deze belangrijke vernieuwing. Naast een compleet congresprogramma maak je tevens kennis met het crème de la crème van het Twents bedrijfsleven. Bedrijven die stuk voor stuk geselecteerd zijn op basis van wat zij u te bieden hebben.

Locatie People’s Business Twente vindt plaats bij Universiteit Twente. High tech, human touch. Dat is de Universiteit Twente. 3.300 wetenschappers en professionals zorgen samen voor baanbrekend onderzoek, relevante innovatie en inspirerend onderwijs voor meer dan 9.000 studenten. De ondernemende universiteit stimuleert studentondernemerschap, organiseert tal van activiteiten voor het voortgezet onderwijs en is partner in Kennispark Twente. Universiteit Twente | Drienerlolaan 5, Gebouw 12 ‘de Waaier’ | 7522 NB Enschede

Wij stellen uw komst zeer op prijs! Voor meer informatie en aanmelding kijkt u op www.peoplesbusinesstwente.nl.

20

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3


Uitnodiging Waarom mag u op People’s Business niet ontbreken? • • • • •

Dit evenement is uniek in de regio; Het is volledig toegesneden op uw doelgroep; Het programma is zeer professioneel en gevarieerd en kent louter kwalitatieve hoogtepunten; Live entertainment gedurende de gehele dag; People’s Business is hét ondernemersfeest voor het regionale bedrijfsleven en brengt een toast uit op uw zakelijk succes in de toekomst.

Founding Partners People’s Business wordt mede mogelijk gemaakt met hulp van onze Founding Partners. Hieronder een overzicht van de Founding Partners en contactpersonen: Provincie Overijssel De heer Theo Rietkerk, gedeputeerde voor Economie, Toerisme en Arbeidsmarkt Kamer van Koophandel Oost Nederland De heer Ton ten Vergert, regiosecretaris Twente HumanCapitalCare B.V. De heer Erik van Lenthe, directeur MKB Nederland / Midden De heer Hans Bakker, regiomanager MKB Regio Twente Mevrouw Elize Radema, manager Universiteit Twente (gastlocatie) De heer Ton Wennink, directeur Faculteit Management en Bestuur Universiteit Twente Business Company (organisator) Mevrouw Gerda Voorn, directeur


 Outplacement  Loopbaanbegeleiding

 Coaching  Start

eigen bedrijf

Van Ede & Partners, Hengelosestraat 187, 7521 AB Enschede Tel. 053 - 4338021 | www.vanede.nl


People’s Business

Theo Rietkerk, gedeputeerde economie, energie en innovatie:

Fors investeren in de vernieuwing van de economie De Regio Twente groeit toe naar één van de sterkere innovatieve regio’s in Nederland. Ondanks de economische crisis willen we deze positie behouden en liefst versterken. Daarom investeren wij fors in de vernieuwing van de economie. Samen met bedrijfsleven, kennisinstellingen, onderwijs en gemeenten werken we als provincie aan een stevige innovatieagenda. Belangrijke elementen hierin zijn de versterking van Kennispark Twente - het innovatieloket voor ondernemers -, het zorgen voor voldoende en gekwalificeerde mensen voor bedrijven, dit alles onder aansturing van een sterke economic board. Speerpunten provincie Overijssel Naast het stimuleren van innovatie zijn voor bedrijven nog twee belangrijke speerpunten te noemen. De provincie gaat de komende jaren fors bijdragen aan het besparen van energie en het opwekken van energie uit hernieuwbare bronnen. En uiteraard het verbeteren van de bereikbaarheid door aanleg en verbetering van infrastructurele verbindingen (o.a. wegen en breedband). Wat kan provincie Overijssel betekenen voor ondernemers? Heel concreet: er komt binnenkort een innovatiefonds beschikbaar van 57 miljoen euro. Ondernemers kunnen zich voor innovatievragen het beste melden bij de drie Overijsselse innovatieloketten. Voor deze regio kunt u terecht bij Kennispoort Twente (www.kennisparktwente.nl). En kort geleden is door de provincie een

energiefonds in het leven geroepen van 250 miljoen euro (www.energiefondsoverijssel.nl). Wat willen we bezoekers aan People’s Business meegeven? Wij als provincie willen met ons nieuwe regionaal economisch beleid investeren in de kracht van Overijssel. Eén van de manieren om die kracht te benutten is dat mensen elkaar weten te vinden. Dat gebeurt op People’s Business Twente. Op dit evenement ontmoeten ondernemers, kennisinstellingen en overheden elkaar en wordt de basis gelegd voor nieuwe samenwerkingsverbanden. Als provincie zetten we ons in om deze partijen daarbij optimaal te ondersteunen. Denk daarbij aan voldoende bedrijventerreinen, goede infrastructurele verbindingen en aan snelle vergunningverlening. Elkaar zien, elkaar ontmoeten en elkaar op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen, dat is voor mij het doel van People’s Business Twente. Ik verwacht dat het evenement veel kennis, kunde en kassa oplevert!

“Elkaar zien, elkaar ontmoeten en elkaar op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen” B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

23


People’s Business kent een dynamisch en actief programma. Het evenement is doorlopend geopend van 13.30 uur tot 20.30 uur. In een periode waarin bestaande communicatiekanalen hun effectiviteit zien afnemen. En zakelijke beurzen ondernemers niet meer kunnen boeien. Is het tijd voor iets compleet nieuws. Het eerste inspirerende zakenevent People’s Business Twente. Naast een compleet congresprogramma maak je tevens kennis met het crème de la crème van het Twents bedrijfsleven. Bedrijven die stuk voor stuk geselecteerd zijn op basis van wat zij u te bieden hebben. Het programma ziet er als volgt uit: 13.30 uur - Opening deuren People’s Business Twente 2013 Officiële opening: interview door Bas Wolters met Gedeputeerde Theo Rietkerk en Louis Koopman 14.00 uur - ‘No guts, no glory!’ In 2006 nam Lucien Perizonius het Wijhese bedrijf Jansen Venneboer over. Er waren heel wat obstakels te omzeilen: het bedrijf stond aan de rand van de afgrond en de koper had weinig technische kennis en kennis van de markt. Toch staat het bedrijf er anno 2013 zeer goed voor: het is gezond, innovatief en in omvang verdubbeld. In een interview met journalist Martin Steenbeeke vertelt Lucien Perizonius uitgebreid over zijn bedrijfsovername, maar vooral ook over de tijd die daarop volgde, hoe wist hij het tij te keren en de organisatie te laten groeien van 65 medewerkers in 2006 tot 130 nu? Deze presentatie wordt u aangeboden door de Kamer van Koophandel Oost Nederland. 14.00 uur - Mens en Machine Dirk Heylen is hoogleraar Socially Intelligent Computing aan de Universiteit Twente. Sociaal Intelligente systemen proberen via automatische analyse van het verbale en non-verbale gedrag van mensen hun emoties en intenties af te leiden en daar op een gepaste manier op te reageren. Ze kunnen de vorm aannemen van robots of avatars waarmee middels natuurlijke taal gecommuniceerd kan worden. Maar de systemen kunnen ook intelligente omgevingen zijn, zoals het interactief speelplein waarbij het spel van kinderen real-time geanalyseerd wordt en projecties op de vloer reageren om kinderen uit te dagen het speelplein te verkennen en samen te spelen. Een masterclass over Mens en Machine, aangeboden door HumanCapitalCare in samenwerking met de Universiteit Twente. 15.00 uur - De Nieuwe Aanbestedingswet biedt kansen voor ondernemers! Tijdens People’s Business Twente zullen MKB Nederland Midden en MKB Regio Twente ondernemers informeren over de kansen die er aankomen en over de nieuwe Aanbestedingswet die sinds 1 april van kracht is (waarin overheden niet alleen meer gunnen op de laagste prijs, maar ook op innovatieve oplossingen en redelijker omgaan met ervaringseisen).

24

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3


Programma 15.00 uur - There’s no competition, just victory! Je moet het maar durven. Vanuit het niets een eigen autofabriek opzetten. Robert Cobben is de man achter de Twentse sportwagen Vencer. De Vencer is helaas onderweg en niet te zien op People’s Business Twente maar Robert Cobben vertelt zijn verhaal. Cobben zijn lijfspreuk is ‘There’s no competition, just victory’. 15.00 uur - Hoe zorg je dat je uiteindelijk succesvol bent? Marc Woesthuis (directeur TriMM) & Mark Geljon (directeur GriDD) Er doen zich meer en meer kansen voor in de digitale wereld. Web, social, mobile zijn begrippen waar de meesten weten wat er mee bedoeld wordt. De alternatieven en kanalen die aangeboord kunnen worden nemen elke maand weer toe. Hoe weet je wat je wel en niet moet doen, welke prioriteiten zet je en hoe zorg je ervoor dat je uiteindelijk succesvol bent. Hoe bepaal je een succesvolle strategie op weg naar die stip aan de digitale horizon? 16.00 uur - MKB-symposium met topspreker Kees de Kort, Macro-econoom en financieel analist van Business Nieuws Radio De Kort neemt geen blad voor de mond en staat bekend om zijn messcherpe analyses. Hij is al jarenlang ronduit negatief over het huidige economische klimaat. Op People’s Business Twente gaat De Kort in gesprek met ondernemers. We vragen concreet aan Kees; Wat staat ons nog te wachten en hoe spelen we hier zo goed mogelijk op in? 17.00 uur - BOB (Business Ontmoet Business) Netwerkborrel Netwerkborrel met diverse charismatische sprekers (zoals Gaston Sporre en Geert Kolthof van Service2Media) over Internationaal zakendoen en Innovatie 20.30 uur - Afsluiting People’s Business Twente


People’s Business

Tweegesprek Geert Kolthof en Marc Woesthuis:

Eerst denken - dan doen bij start met nieuwe media Tekst Thijs Wartenbergh en gerda remmers

Onder invloed van internet en de nieuwe media verandert de wereld onherroepelijk en snel. Volgens Geert Kolthof van Service2Media bieden apps en nieuwe media volop kansen voor bedrijven. Mits ze alert zijn en eerst een doelgerichte strategie ontwikkelen. En niet lukraak met nieuwe media aan de slag gaan. Marc Woesthuis, CEO bij TriMM, is dezelfde mening toegedaan: doe niet zomaar wat, maar zorg dat je een heldere aanpak voor ogen staat als je je stort op de nieuwe media.

Hoe snel verandert de wereld onder invloed van nieuwe media en apps? Marc Woesthuis: “Alles ontwikkelt zich razendsnel en wij, als TriMM, zitten er met onze diensten, middenin. Als je nagaat dat je vijf jaar geleden nog geen Facebook en Twitter had en dat die momenteel niet meer uit ons dagelijks leven, zoals privé als zakelijk, zijn weg te denken, dan kun je wel nagaan dat er een en ander is veranderd. En wat te zeggen van apps? We hadden ook nog geen smartphones met apps en kijk nu eens.” Geert Kolthof: “Waar we vroeger alleen online waren achter de computer, gaan we naar een wereld waarin we continu online zijn. Dat begon met de smartphone en de tablet en over een jaar of tien hebben we google-glasses. Door die continue toegang tot internet krijg je allemaal nieuwe diensten, zoals we vandaag al kennen via streaming van muziek en video-on-demand. Wat er precies komt is nog onduidelijk, maar we gaan een heel andere wereld tegemoet. Mijn kinderen weten niet eens meer dat internet niet bestond, terwijl ik vroeger nog heel ingewikkeld moest inbellen via een modem om verbinding te krijgen. Ik verwacht dat je straks helemaal virtueel met elkaar kunt communiceren. Met zo’n brilletje

26

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

kan iedereen elkaar zien. Ook zal de manier waarop we inkopen veranderen: je kan real live iets bekijken, zonder dat je er fysiek naartoe moet. En met je dokter zet je via de IPad even een videoconferentie op en meet je via een sensor op de mobiel je bloeddruk. Ik denk ook dat er een tijd komt dat kinderen niet meer naar school hoeven, maar gewoon thuis hun

Je moet anticiperen en investeren in de nieuwe technieken

opleiding krijgen via een interactieve applicatie op de ipad en een coach krijgen middels een video verbinding.” “Voor het bedrijfsleven betekent dit dat er een heleboel nieuwe diensten ontwikkeld moeten worden. Je moet daar dus wel de fantasie goed op loslaten. Het brengt veel verandering: de ondergang van de muziekwinkel zagen we al en die van de videotheek zal volgen. Ook de

krantenwereld heeft het moeilijk. Men moet dus goed nadenken: wat gebeurt er en wat betekent dat voor mijn specifieke bedrijf? Dat kan meer zijn dan je denkt, maar kan je dus ook ineens buiten spel zetten. Maar je moet er wel in mee.” Wat moet een bedrijf doen om boven het maaiveld uit te komen en hier als winnaar uit te komen? Kolthof: “Je moet erop anticiperen en langzamerhand ook investeren in de nieuwe technieken en zeker je organisatie eraan laten wennen. Zodat mensen anders gaan denken. De bouw heeft het nu moeilijk en wordt wellicht nooit meer zoals het was. Nu roept iedereen dat het aan de crisis ligt, maar er zijn ook veranderingsprocessen aan de gang waar je als bedrijf alert op moet zijn en je positie in moet bepalen. Anders zitten er ineens nieuwe bedrijven die uit het niets komen en die de markt pakken. Zo heeft een nieuwe speler als Apple met iTunes nu een groot gedeelte van de muziekindustrie te pakken ten koste van de oude grote jongens uit die wereld. Geen branche ontkomt aan de nieuwe mogelijkheden. Ook de supermarkt wordt anders. Steeds meer mensen zullen boodschappen online of via hun smartphone bestellen.”


Woesthuis: “Je moet usp’s, unique selling points, hebben. Wat maakt jouw bedrijf nu anders dan andere? Natuurlijk, veel bedrijven zijn al volop bezig met nieuwe media en proberen daar kansen uit te halen. Andere bedrijven kunnen dat ook, maar in feite moet je dat net iets slimmer aanpakken dan die collegaondernemers. Dan spring je er bovenuit. De nieuwe media lenen zich daar bij uitstek voor. Met beperkte middelen en niet al te veel kosten kun je veel bereiken. Om dat succesvol te laten zijn, is wel enig voorwerk nodig. Daar zomaar, lukraak, aan beginnen heeft geen zin.” Zijn er ook bedreigingen? Woesthuis: “Wat ik al eerder aangaf: zomaar in het diepe springen, haalt weinig uit. Toch zijn er nogal wat ondernemers, merken wij, die maar wat doen. Ze hebben geen idee van ‘wat’ en ‘hoe’ en weten niet welk resultaat ze willen bereiken. Ze hebben het gevoel dat ze mee moeten doen, want anderen zijn er ook mee bezig. Ze willen erbij horen en niet achterlopen. Dat ze hun aanpak eerst goed moeten uitdiepen, dat is iets waar velen niet bij stilstaan.” Kolthof: “Als mensen allemaal online zijn, is security wel belangrijk. Dat zie je aan de schandalen op dit punt. Logisch: omdat mensen internet steeds meer gebruiken, wordt het een steeds aantrekkelijker mikpunt voor criminelen. Dus als je meedoet, moet je het professioneel aanpakken. Veel bedrijven denken dat ze het zelf wel kunnen, met een buurjongen die een website in elkaar zet. Maar als een website succes heeft,

nemen de risico’s toe. In plaats van de winkel wordt nu de website overvallen.” Welke prioriteiten moet een bedrijf stellen? Kolthof: “Men moet allereerst goed nadenken: wat is de digitale strategie van mijn bedrijf? Hoe ga ik me bewapenen? Het begint met een plan, niet met de techniek. Veel bedrijven zeggen ‘we willen een app’, maar eerst komt de vraag: wat wil je bereiken met die app en waarom moet de consument hem leuk vinden? Kern is dat de strategie van je bedrijf goed staat. Bij het bepalen ervan kun je een expert inschakelen die meedenkt en het bedrijf uit de comfortzone haalt. Die uitdaging is goed, zeker als je er zelf niet zoveel gevoel bij hebt. Wat een bedrijf in elk geval niet moet doen, is gewoon doorgaan op dezelfde weg. Ieder bedrijf zal na moeten denken. Nog steeds vinden sommigen het allemaal flauwekul, maar die komen vandaag of morgen wel op de koffie.” Geert Kolthof

Woesthuis: “Wat je je eerst moet afvragen is, als je ergens mee begint: past zoiets wel bij mij? Belangrijk in het geheel is wat voor ondernemer je bent. Ben je iemand die snel iets nieuws uitprobeert, ben je meer het voorzichtige type dat de kat uit de boom kijkt, ben je een volger? Als je een werkwijze begint die in feite niet jouw ding is, dan kun je er beter niet aan beginnen. Dan zal het resultaat vrijwel zeker tegen gaan vallen. Dat is zonde van de tijd en de moeite.”

Waar kun je op een gegeven moment het succes van je strategie aan afmeten? Kolthof: “Het mooie van de webwereld is dat je alles meetbaar kunt maken. Dat begint al met het aantal bezoekers (vaak weet men dat niet eens in een winkel), naar welke producten ze kijken en de omzet. Een kant en klaar recept voor succes is er niet, maar je moet volgens een plan beginnen, meten en dan bijsturen op basis van die meting.” B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

27


People’s Business

Marc Woesthuis

Woesthuis: “Daar kan ik me bij aansluiten.” Wat zijn de valkuilen? Woesthuis: “Ik maak nogal eens mee dat een bedrijf de sociale media als een saleskanaal gebruiken. De ervaring leert dat dit niet de goede weg is. Aanbiedingen doen via social media moet je achterwege laten. Daar zit niemand op te wachten. Dat kan zich zelfs tegen je gaan keren. Je moet, daarentegen, zorgen voor een goed webplatform, met een goede content. Dat is superbelangrijk. Content die de moeite waard is om te lezen en die op die manier sales kan genereren. En dan is er uiteraard nog de ‘ouderwetse’ website. Die mag uiteraard ook niet vergeten worden, onder het geweld van social media en Apps. Velen weten wel dat de website van hun bedrijf de eerste kennismaking is met dat bedrijf, maar je kunt pas de vruchten van een site plukken als deze goede content bevat, aansprekend is én de bezoeker leidt naar het doel van de site.”

28

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

Kolthof: “Er niet goed mee omgaan: op facebook of twitter gaan en daar dan verkeerde dingen mee doen.

De consument en de werknemer is in control, dit is door de digitale wereld veranderd

Dan kan het je meer schaden dan voordeel opleveren. Ontkennen dat zaken gebeuren in het bedrijf is een achterhaalde strategie. Beter kun je met je personeel open zijn. Want mensen hebben zelf een smartphone en kunnen dingen doen die jij niet meer kan controleren. De consument en de werknemer is in control. Dat is door de digitale wereld ook veranderd. Mooie analogie is natuurlijk de Arabische lente die hele regeringen

tot aftreden kon dwingen. Een dictator bepaalt het niet meer in z’n eentje en de directeur evenmin. Mensen hebben allemaal een stem en als ze het niet via het bedrijf mogen, dan doen ze het via de sociale media. Neem daarom je personeel en klanten serieus en denk niet ‘het zal bij mij niet gebeuren’. Er kan zomaar een negatieve review over je bedrijf op een website staan. Daar kom je dan door schade en schande achter.” Wat is uw motto voor bedrijven als het gaat om de digitale toekomst? Kolthof: “Denk goed na hoe je het wilt toepassen. Begin niet zomaar. Eerst nadenken dan doen! Eerst een strategie uitstippelen: alles moet een bepaald doel hebben, anders leidt het tot niet veel soeps.” Woesthuis: “Veel wat met apps te maken heeft, is in. Die zijn, net als de social media, niet meer weg te denken. Ook hierbij is het zaak je goed te realiseren wat je precies wilt. Geld verdienen met een app is overigens slechts voor weinigen weggelegd. Je kunt met het – via een app - in beeld brengen van producten, diensten en processen wel kostenbesparingen bereiken. En je toont dat je een bedrijf bent dat goed met zijn tijd meegaat. Je laat immers zien dat je weet wat er speelt in de markt en dat je je daarmee kunt profileren.”


People’s Business

Ton Wennink, directeur Faculteit Management en Bestuur Universiteit Twente

Meer profileren bij MKB Waarom biedt de UT ruimte aan People’s Business Twente? Als ondernemende universiteit met meer dan 700 spin-offs en kennisinstituut is het van groot belang dat je je profileert in de brede regio. Contacten met bedrijven zijn voor ons essentieel. People’s Business Twente biedt daarvoor een perfecte gelegenheid. In die zin zijn we heel blij dat we dit evenement in huis hebben. Wat wilt u de bezoekers meegeven? We zijn altijd gebaat bij contacten met het bedrijfsleven als het gaat om onderzoek. We zetten graag onderzoek uit, gevraagd en ongevraagd, en kunnen niet zonder afstudeer- en onderzoeksopdrachten en stages voor studenten. Bij grote bedrijven, maar zeker ook bij het MKB. Dat laatste zou nog veel meer kunnen. Tijdens de sessies willen we ons graag profileren bij kleinere bedrijven. We verzorgen een lezing samen met HumanCapitalCare, een partner die hier op de UT gevestigd is. Daarnaast komt er een stand voor de studievereniging om studenten in contact te brengen met bedrijven. Onze eigen commerciële tak zal aanwezig zijn met commerciële opleidingen e.d. En we willen de Campus graag onder de aandacht brengen van het bedrijfsleven. Dat is toch ruim 100 ha met talrijke voorzieningen waarvan ook bedrijven uitermate goed gebruik kunnen maken. Wat kan uw organisatie betekenen voor ondernemers? Bij veel ondernemers is nog onbekend dat we onderzoek voor hen

kunnen doen. Dat kunnen ook kleinere onderzoeken zijn voor studenten op master - of bachelor niveau. Net studeerde een student af die een marktonderzoek in Duitsland verrichtte voor een tweemansbedrijf. Dat is perfect en geeft een win-winsituatie. Ook stellen we ons nationale en internationale netwerk graag ter beschikking van ondernemers als dat een win-winsituatie kan opleveren. In feite zijn we partners in de regio. Hoe kijkt u naar de toekomst van de relatie UT & bedrijfsleven? We willen ons natuurlijk als ondernemende universiteit blijven profileren, met het Kennispark en al die spin-offbedrijven. Ons adagium High Tech – Human Touch is een perfecte combinatie tussen techniek en maatschappij. Die niche willen we meer benutten in de regio. Naast de internationale contacten, vergeten we de regionale nog wel eens. Juist die willen we in de toekomst uitbreiden.

Ton ten Vergert, regiosecretaris Twente, Kamer van Koophandel:

ZOEK DE VERBINDING! Waarom neemt uw organisatie deel aan People’s Business? De KvK is een organisatie van en voor bedrijven met o.a. een belangrijke taak ondernemers te verbinden met elkaar, maar ook met overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Dat kan digitaal en door elkaar fysiek te treffen en te netwerken. Samen met het opdoen van actuele, nuttige informatie. Omdat de ervaringen met People’s Business Zwolle positief zijn, doen we nu met deze eerste versie in Twente mee. Spannend hoe dat gaat lopen. Wat wilt u de bezoekers meegeven? We dragen praktisch bij, maar ook inhoudelijk. Belangrijk thema, zeker voor oudere ondernemers zonder opvolger, is bedrijfsoverdracht en –overname. Vanuit onze kennis en contacten brengen we dit thema in in een masterclass waarbij een ondernemer van Jansen Venneboer

door journalist Martin Steenbeeke wordt geïnterviewd over het overnameproces, dat in zijn geval leidde tot het onderdeel worden van een groter geheel. Wat kan uw organisatie betekenen voor ondernemers? Sinds jaar en dag hebben we een rol in de rechtszekerheid: met wie doe je zaken en wie staat er achter een onderneming? Het Handelsregister is daarvoor de vraagbaak bij uitstek. Verder bieden we voorlichting, door adviseurs en langs de digitale weg, wat vooral relevant is op de kruispunten in het ondernemingsbestaan: bij de start, de overname, internationaal doorgroeien, digitaal zakendoen e.d. Onze website www.kvk.nk is 7/24 uur bereikbaar en ontsluit een enorme hoeveelheid informatie. Ook geven we de regionale economie een zetje door goede initiatieven te ondersteunen die werkgelegenheid kunnen brengen. People’s Business past binnen dit kader. Hoe kijkt uw organisatie naar de toekomst? We staan aan de vooravond van een grote transitie waarbij we als KvK samen met innovatieadviseurs Syntens één nieuwe organisatie opbouwen: als KvK Nederland met deelregio’s en met regiokantoren in Zwolle, Apeldoorn, Enschede en Arnhem voor Oost-Nederland.

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

29


People’s Business

Elize Radema, MKB Regio Twente & Hans Bakker, MKB-Nederland / Midden:

KOM EN LAAT JE ZIEN! Waarom neemt uw organisatie deel aan People’s Business? We doen mee omdat we merken dat ondernemers op zoek zijn naar ondernemers. Ze zoeken netwerken, contact met elkaar. People’s business biedt dat en een aantrekkelijk programma. Goed zo’n evenement in Twente in het voorjaar. Ik heb er veel vertrouwen in. Wat wilt u de bezoekers meegeven? In deze tijd trekken veel ondernemers zich terug in hun bedrijf, maar juist nu is het belangrijk naar buiten te kijken om de kansen in de buitenwereld te benutten. Achter de voordeur van je bedrijf ga je het niet winnen. Winnen kun je wel als je je blik naar buiten richt. Door het compacte en kleinschalige karakter is People’s Business een middel die kansen te zoeken. Dus: kom en laat je zien, want als je gezien wordt, maak je business. Wat kan uw organisatie betekenen voor ondernemers? Het MKB heeft drie kernwaarden: informeren, ondersteunen en ontmoeten van ondernemers. Met als doel een beter ondernemersklimaat. Met People’s Business Twente willen we ondernemers ontmoeten en informeren over de kansen die er aankomen en over de nieuwe Aanbestedingswet die sinds 1 april van kracht is (waarin overheden niet alleen meer gunnen op de laagste prijs, maar ook op innovatieve oplossingen en redelijker omgaan met ervaringseisen).

Hoe kijkt uw organisatie naar de toekomst? Het bedrijfsleven heeft het op dit moment lastig. Toch zijn er ook vooral technische bedrijven die het goed doen en personeel zoeken en het niet kunnen vinden. De verwachting van o.a. ING is dat er in Twente vanaf volgend jaar weer groei aankomt. We kijken wel met vertrouwen naar de toekomst. Het blijft niet slecht gaan. Er komt een nieuwe toekomst en we gaan economische groei meemaken. Belangrijk is dat we ons dat realiseren. Kijkend naar arbeidsmarkt en werkgelegenheid is het daarom belangrijk dat het bedrijfsleven zich voorbereidt op de toekomst door ook nu personeel te scholen en stages te bieden. De kans dat de oudere werknemer die nu ontslagen wordt, terugkeert in het bedrijf is niet heel groot, maar biedt wel de jeugd toekomst en de kans zich te scholen. Want die hebben we straks heel hard nodig.

Eric van Lenthe van HumanCapitalCare:

KIJK VERDER DAN VANDAAG! Waarom neemt uw organisatie deel aan People’s Business? Voor ons is belangrijk: netwerken, relaties opbouwen en zichtbaar zijn in de regio. Het thema People’s Business past goed bij onze eigen dienstverlening: arbeid en gezondheid draait om mensen. Door het thema van het event verandering en beweging, wat ook volop speelt bij de inzetbaarheid van personeel - is het belangrijk erbij te zijn. Wat wilt u de bezoekers meegeven? Onze boodschap is: kijk verder dan vandaag. Naar de impact van ontwikkelingen in de maatschappij over vijf jaar op de beslissingen van vandaag. In onze dienstverlening die draait om de inzetbaarheid van mensen, is het cruciaal dat men beseft dat je wat moet doen aan de inzetbaarheid van mensen om uiteindelijk je business vol te houden. Dat besef is er nog onvoldoende, maar groeit wel. Met name in de zorg die kampt met een dubbel probleem: een groeiende zorgvraag en een groeiende uitstroom van verzorgenden. Maar er zijn ook branches die het zwaar hebben en in het hier en nu leven. De maatschappelijke context speelt zeker een rol bij de bereidheid hierin te investeren. Wat kan uw organisatie betekenen voor ondernemers? We richten ons op verzuimbegeleiding in brede zin, maar vooral ook op gezondheidsmanagement op hoog niveau. Bij het verhogen van de gezondheidsgraad van een gehele organisatie en de inzetbaarheid van mensen kunnen wij een belangrijke rol spelen. Naast ons arbodienstbedrijf hebben we ook een eigen IT-bedrijf dat software ontwikkelt voor gezondheidsmanagement. Die software – op basis van het persoonlijke gezondheidsdossier van een werknemer – is op dit moment een high topic. Daar zijn we uniek in. Hiermee kan de werknemer zelf zien hoe zijn gezondheid is en zich ontwikkelt, maar - door de gegevens van alle individuen te totaliseren – is ook in een oogopslag te zien hoe gezond je organisatie is. Dat biedt zeker toegevoegde waarde. Hoe kijkt uw organisatie naar de toekomst? Wij zijn positief over onze eigen organisatie. We groeien in de juiste branches en bij organisaties die echt op dat gezondheidsmanagement willen acteren. Als maatschappij moeten we hierin, in deze fase, ook wel mee om te overleven.

30

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3


Uw specialist in creatie, ICT services, druk- en printwerk, opslag en distributie. Wij bieden totaaloplossingen in cross media. Hoe u ook wilt communiceren,

wij

maken

het

mogelijk!

Deskundig en betrokken, van advies tot duurzaam serviceconcept, zoals u van ons als partner mag verwachten.

Print en Drukwerk

w

w .sm

g-

gr

oe

p.

nl

ICT Services

w

Creatie en Design

www.smg-groep.nl

Fulfilment en Warehousing


opinie

Over crisis gesproken

Gaston Sporre

Eindelijk geen politicus die sprak met meel in de mond, maar ondubbelzinVoorzitter nig duidelijk maakte dat de effecten Kamer van Koophandel van bancaire dwalingen niet meer Oost Nederland gelegd konden worden bij nationale overheden en dus indirect bij de column gewone burger. Sommige mensen, en dat waren niet alleen Russen, waren kennelijk vergeten dat hoge rentes nu Nee, we gaan het ook niet hebben over een record aantal eenmaal gepaard gaan met hoge risico’s. Het begon er bedrijfssluitingen en faillissementen (waaronder veel gere- aardig op te lijken dat we de kwestie IJsland inmiddels waren vergeten. nommeerde), over banken die moeilijk doen over kredietverschaffing of over de alsmaar stijgende werkloosheidscijfers. Nee, we gaan het helemaal niet hebben over Als we hier niet over de crisis willen spreken, ontslaat ons dat geenszins van de verplichting hiervan op zijn minst het feit dat in sommige gemeenten in Oost-Nederland de enige rekenschap te geven. In dat verband zou het niet werkloosheid inmiddels de 10% heeft bereikt. Dat terwijl de onprettig zijn als er op politiek niveau initiatieven worden grote afslanking in de publieke sector nog moet beginnen. ontplooid, die de haperende motor van de Nederlandse Misschien heeft deze crisis als nadeel dat ze zich sluipend economie weer aan de praat krijgen. Bedrijven van groot aandient, waarmee verklaard is dat sommige mensen een tot klein hebben inmiddels vanaf 2008 al het nodige beetje crisismoe zijn geworden en er niet over willen gedaan om orde op zaken te stellen. Qua bezuinigingen is spreken. men hier redelijk op het eind van z’n latijn. Als de overheid hier nog een flinke schep bovenop doet, wordt het met Waar dan wel over gesproken ? Wat mij betreft toch maar onze economie misschien nog wel van kwaad tot erger. even over Jeroen Dijsselbloem, die nieuw binnenkomend Politiek is kiezen is ons altijd geleerd. in Brussel de “haute finance” aardig in de gordijnen wist te jagen met zijn opmerking over de sanering van bankHet zou dus mooi zijn als men op het Binnenhof dit in de schulden. Waar de financiële wereld er lange tijd het zwijgen heeft toegedaan, werd het als een cultuurschok praktijk brengt bij het matige van de bezuinigingsdriften. In economisch opzicht hebben we in Nederland nationaal ervaren dat een nieuw aantredende voorzitter even fijntjes de vinger op de zere plek wist te leggen. Sterker nog, en internationaal veel bereikt. We moeten er nu voor waken ondanks alle internationale publicitaire en politieke rumoer dat deze situatie niet over een breed front wordt afgebroken. Ook voor bezuinigen geldt, genoeg is genoeg. heeft Dijsselbloem er geen woord van terug genomen. Er zijn mensen die het liever niet meer willen hebben over de crisis. Teveel gesomber. Vooruit dan maar, we gaan het nu dus even niet meer hebben over de aanhoudende recessie, over het deplorabele consumentenvertrouwen, of over het feit dat de bouw volledig onderuit gegaan is.

32

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3


ondernemen

Baan Twente Rijssen

Goed op weg naar de kansen van morgen Tekst Gerda Remmers Fotografie Ebel-Jan Schepers

Het kunstwerk van Ruurd Hallema – een oneindige tijdlijn - op de rotonde in Rijssen bij Baan Twente symboliseert de oneindige mobiliteit waarin Baan Twente als Mercedes-Benz dealer vooroploopt. Het compleet vernieuwde en uitgebreide bedrijfspand komt voort uit de ambitie om constant toonaangevend te zijn in kwaliteit, service en duurzaamheid. Dat pas heropende pand is afgelopen jaar getransformeerd tot een fraai, innovatief en inspirerend mobiliteitscentrum. Met de anticyclische investering juist in deze recessietijd garanderen beide eigenaren, de zwagers Gerd van der Kolk en Gert-Jan Baan, dat het al 46 jaar bestaande Baan Twente klaar is voor de nabije én de verdere toekomst. Zeker op het moment dat de economie weer aantrekt. Daaraan dragen nieuwe services, de nieuwste en meest duurzame technologie en een bijzonder totaalconcept bij.

Mercedes-Benz concept Dit totaalconcept is gebaseerd op de corporate identity van Mercedes-Benz. Dit onderscheidt zich met kenmerken als innovatie, hoogstaande technologie, duurzaamheid, transparantie, kwaliteit en degelijkheid in de automotive. De vernieuwde showroom voor personenauto’s past hier bij uitstek bij: overzichtelijk en transparant dankzij het strakke design en de toepassing van veel glas, metaal, hout in combinatie met witte wanden en plafonds, vele beeldschermen met uiteenlopende informatie en royaal zicht op de kantoren en spreekkamers rondom.

Nieuwe services Nieuw is dat Baan Twente voor de zakelijke markt nu ook verkoop, sales en aftersales voor trucks biedt, zoals ze al deed

voor bestelauto’s en vrachtwagens. Bovendien is het sinds kort gecertificeerd Classic Partner: als lid van de MercedesBenz Automobiel Club mag Baan Twente nu ook de oldtimers van het oudste merk ter wereld onderhouden. Daarmee biedt het complete verkoop en service van Mercedes personenauto’s, oldtimers, bedrijfswagens en vrachtwagens onder één dak. Up-to-date en duurzame technologie Alom zijn duurzame technieken toegepast: 260 zonnepanelen op het dak, een aardwarmtesysteem dat koelt én verwarmt en vloerverwarming alom. Nieuwe technologie is te zien in de bijzonder schone werkplaatsen die zijn voorzien van nieuwe stempelbruggen voor personenauto’s en diepe goten en APK-teststraten van waaruit de bedrijfswagens worden onderhouden en getest. Makkelijk manoeuvreren rondom de wagens zorgt voor een efficiënt werken en tijdwinst. Daartoe draagt ook het centrale tanksysteem bij, dat de werkplaatsen via kranen voorziet van alle benodigde vloeistoffen zoals olie, koel-, accu- en remvloeistoffen; de tanks hiervoor worden via een leidingsysteem vanuit het bezorgportaal geladen. Dit systeem reduceert de hoeveelheid afval enorm. Dankzij informatiesystemen staan de onderdelen bij de afhaalloketten bij het centraal gelegen magazijn al voor de start van de klus klaar voor de monteurs. Samen met de akoesti-

sche witte plafondpanelen alom zorgt dit alles voor een rustig, schoon en prettig werkklimaat voor de 30 medewerkers. Zo’n klimaat past goed bij de steeds schonere personenauto’s en bedrijfswagens van Mercedes-Benz zoals in de nieuwste CLA E- en S-klasse en de groene Actros, een trendsetter in de truckwereld. Als automotive innovator zou Mercedes-Benz eventueel direct kunnen overschakelen op alternatieve brandstoffen en zelfs automatisch rijden (met duttende chauffeur). Maar wie te midden van al het nieuwe toch terugverlangt naar het sterke verleden kan op de bovenverdieping van het aangebouwde deel van het pand z’n hart ophalen bij de (semi) klassiekers.

Gerd van der Kolk (links) en Gert-Jan Baan

Baan Twente Rijssen Provincialeweg Zuna 2, 7466 PK Rijssen www.baantwente.nl

33


TEAM EEN BUIL D PAKK ING ET

VAN €22 AF ,50 p er pe rsoo

n

J I B E J F E E L E B G N I D L I TEAMBU ! D L R O W N O I T C A A Z KARTPLA


advies

Verantwoord doorwerken

Kijk verder dan vandaag

een daling van het verzuim in Nederland De komende jaren neemt bijna een met 1 procent, levert een besparing op miljoen babyboomers afscheid van de van 2,5 miljoen euro. arbeidsmarkt. Dat heeft grote gevolgen voor werkgevers. Maar ook voor werkneHumanCapitalCare legt naast het biemers: er moet nu doorgewerkt worden den van verzuimbegeleiding een grote tot 67 jaar. De vraag is dan ook: hoe Erik van Lenthe focus op preventie. Voor Humanhoud je medewerkers tot hun pensioen CapitalCare maakt gezondheidsmagezond en gemotiveerd zodat je bent nagement daarvan vanzelfsprekend voorbereid op de toekomst? Directeur Noordoost Nederland onderdeel uit. Met onze dienstverlening Om de steeds complexer wordende van HumanCapitalCare spelen we een belangrijke rol bij het arbeidsmarkt de baas te kunnen, zijn verhogen van de inzetbaarheid van talrijke onderzoeken uitgevoerd. column medewerkers én bij de gezondheidsGebleken is dat mensen langer kunnen graad van een hele organisatie. en wíllen doorwerken als ze plezier in het werk hebben. Kernwaarden daarbij zijn: waardering, afwisVoor de individuele medewerker heeft HumanCapitalCare seling, ontwikkelingsmogelijkheden en een goede werksfeer. my-care ontwikkeld: een virtueel, persoonlijk gezondheidsdosDe nieuwe generatie werknemers staat ook anders in het werk, sier dat snel en duidelijk inzicht biedt in de persoonlijke neemt veel meer de eigen regie en draagt zelf zorg voor de gezondheid, het werkvermogen en de werkbeleving van de kwaliteit van het werk en de eigen fysieke en mentale gezondmedewerker. Hiermee kunnen medewerkers precies zien waar heid. Zelfmanagement is het middel om duurzaam inzetbaar te ze goed scoren en waarop ze actie kunnen ondernemen. Onze blijven. Daarbij moeten werkgever en werknemer samenwerbedrijfsartsen koppelen aan de uitkomsten gerichte adviezen. ken: de werknemer moet zelfsturend optreden en de werkgever moet faciliterend zijn voor scholing, competentieDe gegevens uit my-care zijn alleen voor de individuele medemanagement en preventie in het kader van werken en gezondwerker toegankelijk en zijn in het kader van de ISO 27001-cerheid. Gezamenlijk kunnen zij zorgen voor duurzame tificering die HumanCapitalCare bezit tot het hoogste niveau inzetbaarheid. beveiligd. Uit een samenstelling van alle niet-herleidbare gegevens kan van groepen medewerkers – bijvoorbeeld afdeDuurzame inzetbaarheid is een breed begrip dat enerzijds lingen – een totaalbeeld bepaald worden op het gebied van stoelt op de persoonlijke ontwikkeling, flexibiliteit, ambities en competentie, motivatie en gezondheid. Bovendien krijgt de werkplezier van medewerkers. Maar ook de gezondheid van organisatie als geheel een referentiecijfer dat het menselijk de werkpopulatie maakt onderdeel uit van duurzame inzetwelzijn en het werkvermogen van de organisatie uitdrukt. Dit is baarheid. Als arbo- en gezondheidsdienst voert HumanCapitalde HumanCapitalFactor. Dit cijfer maakt het mogelijk om orgaCare voor veel klanten medische onderzoeken uit, gericht op nisaties of afdelingen onderling met elkaar te vergelijken en zo preventie en het opsporen van toekomstige uitval op de een gericht gezondheidsbeleid op te stellen. Daarmee kunnen arbeidsmarkt. Werkenden zien deze onderzoeken vaak als een niet alleen medewerkers, maar ook organisaties actie ondersecundaire arbeidsvoorwaarde; ze zijn blij met de aandacht en nemen om gezond en vitaal de toekomst in te gaan. het inzicht in de eigen gezondheid. Dit biedt handvatten om zelfstandig of samen met de werkgever actie te ondernemen. Meer informatie? Beiden hebben er immers baat bij dat de medewerker aan de www.humancapitalcare.nl en www.mycaredossier.nl. slag blijft. Ook voor de Nederlandse economie is het goed: B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

35


opinie

Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen De redactie vroeg mij een column te schrijven wat je eraan kunt doen om als bedrijf succesvol te blijven terwijl zoveel bedrijven tegenwind hebben. Winst en continuïteit in een onderneming beschouw ik vaak als een vlieger die zonder tegenwind niet kan blijven vliegen. En als de wind uit een andere hoek gaat waaien? Tja dan gaat de vlieger mee. En dat is hartstikke leuk en spannend om je bedrijf steeds aan veranderende omstandigheden aan te passen. Onder tegenwind versta ik wetenschappelijk de mate van onvoorspelbaarheid, de mate van complexiteit en de mate van snelheid van veranderingen van de externe omgeving. En vind je dat niet leuk en ervaar je de toekomst als tegenwind? Dat is een makkie. Wie de toekomst als tegenwind ervaart loopt gewoon de verkeerde kant op, schreef ik al eens eerder in mijn column! Wie niet in beweging is, loopt nergens tegen aan. Je moet wel willen bewegen en wendbaar blijven als ondernemer. Een wendbare organisatie is daarbij een organisatie die ‘in balans is’. De binnenkant van de organisatie ademt als het ware mee met de buitenkant van de organisatie. Als de buitenkant (de omgeving) fluctueert, dan moet de organisatie meebewegen. Daarover schreef ik al in mijn column Ondernemen is als een suikerspin! van februari 2012. Wie dat zich niet meer herinnert, zoek even op www.businessontmoetbusiness.nl, klik dan op business zakenmagazine en dan onderaan op columns en u vind daar mijn digitale columns van 2011 en 2012. En u kunt mijn huidige column ook digitaal lezen op http:// issuu.com/businesscompany of download de BUSINESS APP en daar mijn one-liners uit kopiëren en als tegeltjes wijsheid voor u plakken. Wel graag vermelden dat u dit uit dit blad hebt gekopieerd. Laatst kon u de kop van mijn column van december 2011, Met remmen alleen is nog nooit iemand vooruit gekomen! nog paginagroot tegenkomen in het Financieel Dagblad als een advertentie van een groot reclamebureau. Met mijn toestemming en een mooie fles champagne voor mijn vrouw uiteraard! Wat verandert er bij ondernemers? Wie betaalt, bepaalt is niet meer waar als je continuïteit in je onderneming wenst!

36

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

Er zijn aantoonbare verschillen tussen wendbare ondernemers en ondernemingen die geen rendement of zelfs verlies (gaan) maken. Die ondernemers maken aantoonbaar gebruik van de signaalfunctie en ‘denkkracht’ van medewerkers die het dichtst tegen de omgeving ‘aanzitten’ zoals de service medewerkers, de helpdesk etc. Die winstgevende ondernemers luisteren minder of niet naar de verkoopmedewerkers. Zij investeren minder in ‘verkooppraatjes’ of buitenlandse reizen zogenaamd om de marktbewegingen beter te kunnen volgen enz. Die ondernemers zijn alert dat juist die ‘gewone’ medewerkers signalen oppikken: wat klanten van vandaag willen, wat doet de concurrentie nu, hoe wordt de dienstverlening ervaren, welke klachten zijn er, enz.. En bedenk dat ze dat minder goed onder woorden kunnen brengen als uw verkoper. Klanten, leveranciers en financiers ‘waarderen’ signalen die uitgaan van ondernemingen die geïnvesteerd hebben in opleiding van ‘gewone’ medewerkers en in externe strategie. Je herkent die ondernemers ook aan de prijzen die ze winnen en aan de waardering die ze van brancheverenigingen, banken, de KvK etc. krijgen en aan de uitnodigingen om eens een lezing te komen houden. Die ondernemers krijgen ook steeds vaker de dikste subsidies om eens een verandering of innovatie te proberen! Maar vanzelfsprekend is het zo dat wat ondernemers zien grotendeels afhangt van wat zij zoeken. En strategen als criticus ervaren. En al helemaal als de financier zijn oordeel vraagt. Die man is alleen maar een criticus die misschien dan wel de weg weet, maar zelf geen auto kan besturen. Bij mijn onderneming is alles anders en ik kan het weten want ik doe dit al heel lang zo! En mijn verkoper zei het al, wij hebben alleen maar even tegenwind!! Dan antwoord ik altijd, winnaars hebben een plan, verliezers een excuus. Maar heus, dit kan toch zo niet blijven, volgend jaar gaat de omzet weer omhoog en zijn we weer winstgevend. Maar bedenk wel dat als je eenmaal gaat glijden met je rendement, jouw onderneming zich op een spekgladde (door de concurrentie nog eens extra met groene zeep ingesmeerd)


Humphrey G. van der Laan:

‘Als het bergafwaarts gaat, wordt de massa kritisch!’ feit dat verkopers, maar ook het management dikwijls worden afgerekend op omzet. Tja, als de directie omzet wil, dan krijgt zij omzet. Tegen wat voor soort condities is een heel ander verhaal.

hellend vlak bevindt. Bedenk dan mijn one-liner, als het bergafwaarts gaat, wordt de massa kritisch! Maar soms kan het ook heel simpel om een beter resultaat te krijgen; een hogere prijs is pure winst! Grove onkunde heb ik de laatste dertig jaar helaas moeten ervaren! Slechts enkele procenten prijsstijging hebben namelijk wel een enorme invloed op de nettowinst van uw onderneming. Bij ondernemers die nu wel een mooi rendement maken, hangt de prijs er niet maar een beetje bij. Verkopers geven te snel en te gemakkelijk veel korting weg met fantastische smoezen omdat ze bang zijn om op een hoger prijsniveau te gaan zitten. Maar angst blijkt ook in dit opzicht een slechte raadgever te zijn. Ook uit wetenschappelijk onderzoek blijkt overduidelijk dat slecht renderende bedrijven hun producten eenvoudigweg té goedkoop verkopen. Ze gaan niet uit van de waarde die hun product of dienst heeft voor de klant. Men baseert zich liever op de concurrentie of op de kostprijs en zet daar dan een bepaalde marge bovenop. Heel merkwaardig, want er bestaat niet zoiets als dé kostprijs. En bovendien zal het uw klant een zorg zijn hoeveel uw kosten bedragen. Succes is het resultaat van willen en doen. Het rekensommetje is erg eenvoudig. Stel dat uw nettowinst 4% van uw omzet bedraagt. En veronderstel nu eens dat het zou lukken om uw prijsniveau eveneens 4% op te trekken. Niet als gevolg van hogere kosten, maar dankzij een ander marketingbeleid. Dan is de conclusie heel eenvoudig: u verdubbelt zo de jaarwinst van uw onderneming. Ervan uitgaande dat u niet echt hoeft te investeren om dat voor elkaar te krijgen. Maar dat hoeft in heel veel gevallen ook niet. Je zou dan zeggen dat iedereen in de organisatie zich dus druk maakt om het prijsbeleid. Om eruit te halen wat er in zit. De praktijk is anders. Allereerst hebben de meeste ondernemingen slechts één, hooguit twee marketingdoelstellingen. Allereerst omzet, eventueel ook nog een winstdoel. Maar dat is heel vaak gekoppeld aan de te behalen omzet. Terwijl de hoogte van de prijs geweldig van invloed is. De prijs wordt echter gezien als een soort van resultante: achteraf wordt bekeken welke prijs gerealiseerd is. Alsof het iets is wat u door de markt wordt opgelegd. En dat is maar ten dele waar. De tweede reden waarom de prijs zo weinig aandacht krijgt is het

Reken samen met uw accountant eens goed door wat nu uiteindelijk de financiële effecten zouden zijn bij een prijsverhoging en hou er wel rekening mee dat u een enkele klant zal verliezen. Is dat misschien die klant die altijd te laat betaald, altijd wat te mekkeren heeft? Vaak zijn verkopers banger voor de reacties van klanten dan voor de echte gevolgen. En lees ook mijn vorige column nog eens door want veel verkopers vertonen strategisch kuddegedrag en lopen zo in de stront van anderen. Positioneer uw toegevoegde waarde nu eens duidelijk ten opzichte van andere aanbieders! En controleer eens de relaties van uw verkoper! Nog te vaak wordt elke klant als een soort gemiddelde klant behandeld. Wie zijn betere en meer waardevolle klanten koestert, creëert hechte en duurzame relaties die best een iets hogere prijs overhebben voor een leverancier die zij niet graag kwijt raken. Evenals het verlagen van het risico voor uw afnemers want die hebben een prijspremie over voor het lopen van weinig of geen risico. Voor alle duidelijkheid: er is niets tegen een lage-prijzen-strategie. Wie de goedkoopste aanbieder wil zijn, heeft een duidelijk concurrentieelvoordeel, dat een deel van de markt zal aanspreken. Maar wie besloten heeft een strategie van nonprice competition te voeren, doet zichzelf tekort als hij zich niet van tijd tot tijd afvraagt of zijn prijzen niet omhoog zouden kunnen. Met mij kwamen veel ondernemers tot de conclusie, dat hoe meer marketeers en verkopers bij het proces van prijsbepaling betrokken worden, des te lager de prijs wordt! Want die willen marktaandeel! Denk na of uw prijs niet omhoog kan want vaak denk ik als ik bij een ondernemer kom wiens rendement omlaag gekukeld is; als het hier nog lang gaat duren, zal het hier snel gedaan zijn, want het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen.

Humphrey G. van der Laan Onze vaste columnist, Humphrey G. van der Laan is als jurist en register informaticus in Almelo een professionele geschillenboer voor ondernemers (arbeid, samenwerken, koop/verkoop, zakenpartners en (ondernemers)huwelijk) maar daarnaast is hij (president) commissaris/raadgever bij 16 ondernemingen met gezamenlijk 5857 medewerkers en is hij universitair (gast) docent strategie en recht en schreef hij mede aan vier management boeken en tientallen publicaties. Opmerkingen over deze column, vragen of tips, mail dan naar Juristen@HGL.NL B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

37


autoTESTDAG

10e editie Autotestdag Twente

Not just an ordinary day at the office Fotografie Ebel-Jan Schepers

Traditiegetrouw zetten de Twentse dealerbedrijven hun nieuwe, zakelijke automodellen in het zonlicht tijdens de Autotestdag Twente. In het vroege voorjaar dit keer eens geen zon maar vooral een erg koude dag. Maar de aanblik van zoveel nieuwe automodellen stemt enthousiast. Het is duidelijk, er is dit jaar veel nieuws onder de zon bij uw regionale autodealer.

De auto is een belangrijk bedrijfsinstrument voor iedere ondernemer. Voor de één vooral zeer functioneel en voor de ander tevens een statussymbool. Hoewel dit laatste in economisch moeilijke tijden steeds minder lijkt mee te spelen, heeft iedere ondernemer een auto. De Autotestdag Twente is tien jaar geleden voor het eerst georganiseerd door dit zakenmagazine. We wilden eens per jaar op onafhankelijk wijze aandacht besteden aan nieuwe modellen. Door ondernemers en decisionmakers uit de eigen regio een dag een auto mee te geven, maakt u kennis met de auto’s door de ogen van de ondernemende gebruiker. Samen met de regionale dealers doen wij dit inmiddels al tien jaar! Op 20 maart jongstleden stonden 15 zakelijke bolides ‘s ochtends vroeg te wachten op 15 enthousiaste testrijders. Het concept is zo dat de testrijders hun auto ophalen bij het dealerbedrijf en vervolgens de auto mogen gebruiken tijdens een ‘normale werkdag’. Maar ja, met een nieuwe, soms zeer bijzondere, auto ‘onder de kont’ kun je natuurlijk niet spreken van: ‘just an ordinary day at the office’. Veel testrijders passen dan ook hun dagprogramma aan om hun ‘auto voor één dag’ actief te gebruiken en te laten zien aan collega’s, vrienden, familie en zakelijke relaties.

38

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

Spannend wagenpark Dit jaar konden we ons verheugen op een spannend wagenpark. Veel variatie in prijs, in uitstraling en in doelgroep. Zo was Opel aanwezig met de nieuw hippe Opel Adam. Opel wil met dit trendy model de concurrentie met Mini en Fiat oppakken. Volgens Lucia Reuvers van MB Interieurs is Opel hierin geslaagd door de Adam een brutale uitstraling te geven en het mogelijk te maken de auto geheel te personaliseren. Van geheel andere orde was de Jaguar XF Sportbrake. Deze door Munsterhuis beschikbaar gestelde sportieve station was maar net voor de testdag beschikbaar.

Veel van onze tesrijders hadden hun zinnen op deze Jag gezet. Bart van Werkhoven van Lenferthouse nam de auto een dag mee uit en is overtuigd van de kwaliteiten van deze Brit. De trend in zakelijke mobiliteit is duurzaamheid en de bijtelling prive-gebruik. Vrijwel alle merken spelen hierop in door auto’s te ontwikkelen met een lage bijtelling. Een lage bijtelling is cruciaal voor de verkoopcijfers. Tijdens de autotestdag dit jaar veel hybrides en auto’s in alle bijtellingscategorieen van 0% tot 25%. Sommige testrijders geven op voorhand zelfs zeer nadrukkelijk aan alleen een


hybride auto te willen testen. Aan de ene kant is het rijden van een hybride een nieuwe ervaring. Vooral het gebrek aan motorgeluid en het verrassend goede rijgedrag spreekt testrijders aan. Aan de andere kant is het natuurlijk ook het verantwoorde, duurzame imago dat je als ondernemer hiermee uitdraagt.

Deze ruime SUV kent een co2-uitstoot van 49 gram en valt daarmee in het bijtellingstarief van 0%. Een zo volledig ‘groene’ SUV was enkele jaren geleden ondenkbaar toen de Gemeente Amsterdam de ‘PC Hoofd tractoren’ zelfs volledig uit de stad wilde verbannen. Afijn... het kan verkeren.

0% bijtelling

Indien u hybride wilt gaan rijden, ga dan ook zeker in gesprek met uw accountant. Laat u informeren over subsidieregelingen zoals de KIA, de MIA en de VAMIL. Het zal u verbazen welke besparingen er mogelijk zijn. Maar aan de andere kant is autorijden ook beleving en genieten van het gevoel van vrijheid op de weg. Deze uitgave biedt u ‘the best of both worlds’. Een magazine vol met persoonlijk testverslagen. Succes bij de selectie van uw volgende auto!

In de jongste verkoopcijfers van het eerste kwartaal 2013 blijkt dat er weer minder auto’s zijn verkocht in Nederland. Opvallend is dat Duitse premium merken zoals BMW en Mercedes geen last hebben van deze tendens. De zakelijke markt blijft kennelijk investeren in nieuwe auto’s. Opvallend is ook de verkoopstijging van het Japanse Mitsubishi. Het merk is de afgelopen jaren wat op de achtergrond geweest maar is nu met de nieuwe Outlander PHEV op de weg terug.

Bedankt! Voor 10 jaar samenwerking. De organisatie van deze Autotestdag is een hele kluif. Van uitnodiging van dealers en geschikte testrijders tot het matchen van auto’s, organisatie en publicatie van alle testverslagen in Twente BUSINESS. Dat kan alleen in goede samenwerking. Vooral de dealers hebben ons al 10 jaar het vertrouwen gegeven bij het organiseren van de Autotestdag. Wij willen hen daarvoor vanaf deze plaats nogmaals hartelijk bedanken. Ook willen wij de dealers complimenteren met hun ondernemerschap en de durf om juist in deze tijd te investeren in de bekendheid van hun producten, auto’s die, zoals uit de test blijkt, stuk voor stuk uitstekende kwaliteit bieden. Ook alle testrijders over de afgelopen jaren. Bedankt voor de inzet en de mooie, persoonlijke testverslagen.

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

39


Autotestdag

Mercedes A180 CDI

Stoere, grote grille, rijen leds en wulpse flanken

Mercedes Benz A Klasse Type: A180 CDI BE Ambition Verkoopprijs: 26.995,- euro Leaseprijs: 515,- euro per maand (full operational, obv 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW) TEstrijde r: B as Heitkamp | E V E A rchitecten | www. eve - bv. nl

De nieuwe showroom van Baan Twente in Rijssen: geweldige indruk met een compleet aanbod van alle mooie modellen. Ook de nieuwe A-klasse. Hij staat klaar in de garage, gewassen en met volle tank. Hij oogt compact, laag, breed, stoer, sportief en is spierwit. In niets lijkt deze A-klasse op zijn voorganger: de aaibare auto met de hoge instap. Ik had hem al op plaatjes gezien, maar in het echt weet de auto me meer te imponeren. De stoere, grote grille, boos kijkende rijen leds en wulpse flanken geven hem een daadkrachtige uitstraling. Het stoere en sportieve gevoel blijft in het interieur. Je zit lekker laag. De sportstoelen met fraai wit stiksel, zitten prima. Wat opvalt is dat ik met mijn 1.97m niet eens de

40

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

stoel in de achterste stand hoef te zetten: voorin heb je een zee aan been- en hoofdruimte. Wel mis ik een armsteun aan de deurzijde, waardoor ik mijn linkerarm steeds ophoud. Achterin is het natuurlijk iets minder ruim dan voor maar nog steeds prima uit te houden met ook hier fijn zittende stoelen. Het interieur van deze A-Klasse is stemmig zwart, met mooie aluminium accenten. Sportieve ronde luchtroosters en mooie asymmetrische klokken met een kevlar-look, die ook op het dashboard terugkeert, geven een goede kwaliteitsindruk. Het ipad-achtige multimediascherm is zo uitgebreid en biedt zoveel mogelijkheden. Navigatie, telefonie, internet, etc. alles is aanwezig. Dan starten. Het relatief bescheiden diesel-

blok blijft mooi op de achtergrond. Het geluid wordt later sportiever bij wat hogere toeren en warme motor. Op snelheid is hij mooi stil en is hij lekker soepel. Zuinig is deze A-Klasse ook. De auto ligt als een blok op de weg, rotondes pakken zonder bijremmen is kinderspel. Als geheel voelt hij zeer solide. “Is dat een Mercedes?” is de meest gehoorde reactie. Veel mensen associëren de compacte, sportieve auto niet met Mercedes. Vrijwel alle reacties die ik kreeg waren positief. Na een dag rijden trek ik de A-klasse aan als een handschoen, hij bevalt me wel. Mensen reageren er positief op en ik heb het gevoel in iets groters te rijden. Grootste irritaties: de sleutel teruggeven.


Follow your heartbeat. De nieuwe A-Klasse. Vanaf € 26.995,- en met 20% bijtelling!

Het fascinerende design en het sportieve interieur van de nieuwe A-Klasse laten ieder hart sneller kloppen. Een ervaring die nog veel intenser wordt wanneer je kennismaakt met de technologische infotainmentsystemen en het dynamische vermogen van de nieuwste generatie motoren. Je least de 5-deurs A-Klasse al voor € 515,- per maand. Beleef zelf de nieuwe A-Klasse vanaf nu bij ons in de showroom. Gem. verbruik: 3,6 - 6,4 l/100 km, 27,8 - 15,6 km/l. CO2-uitstoot: 92 - 148 g/km. Je rijdt de nieuwe A-Klasse vanaf € 26.995,- excl. verwijderingsbijdrage en kosten rijklaar maken. Leasetarief vanaf € 515,- per maand excl. btw o.b.v. Operationele Service Lease, looptijd 48 maanden, benzine 20.000 km per jaar, diesel 30.000 km per jaar. Acceptatie onder voorbehoud door Mercedes-Benz Financial te Utrecht. Bel voor meer informatie: 00800 – 97 77 77 77 (gratis). Voor kosten en leveringsvoorwaarden zie mercedes-benz.nl.

Vestiging Hengelo Goudstraat 20, 7554 ND Hengelo tel. 074 - 29 009 00

Vestiging Rijssen Provincialeweg Zuna 2, 7466 PK Zuna (Rijssen) tel. 0548 - 51 30 70

www.baantwente.nl, baan@baantwente.nl

WT 0405.58.005 Aklasse baan twente 190x128.indd 1

LIFE.

29-03-13 14:34

BAL ANCED.

DE NIEUWE JAGUAR XF SPORTBRAKE Leverbaar als 2.2 liter diesel of 3.0 liter V6 diesel. Standaard 8-traps automaat en intelligent Stop/Start systeem.

vanaf € 54.780,Lease vanaf € 990,-*

Energielabel

H OW A LI V E A RE YO U ? 5,1-6,2 L/100 KM. CO2: 135-163 G/KM. * Leasen vanaf € 990,- o.b.v. Full Operational Lease, 48 maanden, 20.000 km p.j, excl. 21% btw en brandstof. Jaguar Financial Services. Wijzigingen voorbehouden.

Munsterhuis Exclusief B.V. Goudstraat 31-49 – 7554 NG Hengelo – Tel: +31 (0) 74 255 5372 – Fax: +31 (0) 74 255 5373 – www.munsterhuis.nl

JGRNGEN3W024 XF_SB_Munsterhuis_BusinessComp_128Hx190_NL_IC.indd 1

26/03/13 15:22


Autotestdag

Jaguar XF Sport Break

Deze Jaguar neem ik zeker mee in de overwegingen Bij het zien van de auto, achter bij Munsterhuis Hengelo op het dakterras voor auto’s valt allereerst de witte kleur op in combinatie met de zwarte accenten van de velgen, ruiten en grille. De auto, de sportieve uitstraling gecombineerd met distinctie, de combinatie die Jaguar al decennia lang goed weet te maken. Van binnen hetzelfde, vele klassieke elementen, gecombineerd met de moderne technologie en uitstraling. De ‘flippers’ aan het stuur werken geweldig en de draaiknop voor de automaat en de touchscreen voor de bediening van de navigatie, audio-installatie en airconditioning geven een doordacht gevoel. De 4-cilinder diesel loopt als een echte diesel, ik ben meer van de benzinemotoren (een beetje Amerikaans, there is no substitute for cubic inches), maar deze dieselmotor sprint zeer prettig en constant naar hoge snelheden. Het bijzondere is dat je niet merkt hoe hard je rijdt, je rijbewijs zou met deze auto in een vlaag van onoplettendheid net zo snel weg kunnen vliegen. Stationair loopt de motor rustig. De reacties zijn verschillend, maar allemaal positief. Iedereen vindt de kleur erg gewaagd, maar de styling mooi. Ik heb een paar afspraken buiten kantoor gehad, waar ik de auto uiteraard in het zicht geparkeerd heb en het gesprek begon over de Jaguar. De zwarte elementen werden door veel als sportief ervaren en maakte volgens één cliënt een Jaguar geschikt voor het jonge publiek. Ik heb tijdens deze dag één minpunt

42

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

TEst r i j d er : Bart van Werkhoven L entfertH ouse B. V. | www. L entfert H ouse . n L

kunnen ontdekken en dat is dat de auto key-less go heeft, maar dat de portieren met een druk op de knop geopend moeten worden, verder een hele prettige auto. Ik ben wel nieuwsgierig hoe de 3.0 liter diesel en zeker de benzine versie rijdt! Ik rij zelf nu een Audi A6 3.2 quattro, een benzine. Dit is een compleet andere auto. Persoonlijk ben ik altijd fan van Jaguar geweest, alleen nooit één zelf gereden. Uit conservatieve overwegingen altijd bij de 3 bekende Duitse merken blijven hangen, met één uitstapje naar Land Rover. Maar na deze dag neem ik deze Jaguar zeker mee in de overwegingen, al zal het denk ik dan wel een benzineversie worden. Ik wil Munsterhuis hartelijk danken voor het ter beschikking stellen van deze auto.

JaGuar XF Sportbrake Type: 2.2D Sport business Verkoopprijs: vanaf 54.780,- euro (gereden model: 67.960,- euro Leaseprijs: Vanaf 1.180,- euro (full operational, obv 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW)


Autotestdag

Opel Adam

Bij Adam draait het om de berijder en persoonlijke keuzes De eerste aanblik van de auto Adam is pakkend! Het is een sportieve frisse auto die in het oog valt. De auto die ik deze dag mocht testen, had een mooie uitstraling, compleet leer van binnen, fraai dashbord en mooi van kleur. Onderweg tijdens het rijden heb ik veel bekijks gehad, ook wel omdat er reclame opzat maar mensen kijken de auto echt na. De auto rijdt prima, reageert snel op het stuur, een kleine beweging en direct reactie. Dit komt denk ik door het kleine sportieve stuurtje. Het panorama dak ziet er mooi uit en geeft de auto nog meer uitstraling en ruimte, de kleuren zijn ook lekker fris. De Adam is ruimer dan menig kleine auto, dus dat is een voordeel. Een stoere auto die in ongelofelijk veel kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar is.

Want naast de verschillende uitvoeringen, kan er vervolgens gekozen worden uit een hoeveelheid packs en unieke opties. Zo kun je je helemaal uitleven en jouw eigen Adam creëren. Han Zwiggelaar van Auto Bleeker Hengelo geeft aan dat er duizenden opties zijn waar je uit kunt kiezen. Hij vond het zelf ook een uitdaging welke versie hij voor de showroom wilde bestellen, maar dat is goed gelukt. Ik vind het een complete auto die zeker een overweging is om aan te schaffen. Ik kreeg gedurende de dag veel reacties van diverse kanten. Eigenlijk is iedereen erg enthousiast en ik ook! Als ik een auto koop, dan moet deze iets speciaals hebben, dat juist de aandacht trekt. En dat doet deze Adam wel.

Ik heb best veel kilometers gereden, zowel in de stad als op de snelweg. De auto rijdt prima, stevige deuren, rijdt zuinig, is veilig en stoer. Kortom een erg leuke dag doorgebracht met mijn Adam! Voor herhaling vatbaar.

OpEL Model: Adam Type: Glam 1.4i Verkoopprijs: 20.915,- euro Leaseprijs: 469,- euro (full operational, obv 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW)

TEstrijder: Lucia Reuvers | MB Interieurs BV | www.mbinterieurs.nl

Wat Adam zo anders maakt? Niet alleen zijn brutale uitstraling en zijn knallende kleuren. Maar vooral dat jij zelf helemaal zijn looks bepaalt. Hoe dat precies werkt? Simpel. Je kunt zo’n beetje elk detail veranderen en Adam helemaal customizen tot je precies hebt wat je wilt. Bij Adam draait het allemaal om de berijder en zijn/haar persoonlijke keuzes. Om je goed op weg te helpen, hebben de ontwerpers drie uitvoeringen samengesteld, met elk hun eigen karakter. Adam Jam’ is krachtig en funky, ‘Adam Glam’ is elegant en stijlvol en ‘Adam Slam’ is eerder sportief en een tikkeltje brutaal. Je kunt dus kiezen welke van de drie uitvoeringen het beste bij jou past en dan kan het feest beginnen.

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

43


op=op

6x

mega lente voordeel

Sla nu uw Slag

Op=Op wEEs ER snEl bij

Opel cOrsa 3 drs 1.2 color edition “carbon black” Opel zafira TOURER 1.4 turbo Edition S/S “Mahagony “ Opel astra 5 drs 1.4 turbo Sport S/S “Sovereign Silver” Opel astra 4 drs (sedan) 1.4 turbo Cosmo S/S “Phantom Grey”

van € 16.590,- € 3095,voor € 13.495,- voordeel van € 33.675,- € 3680,voor € 29.995,- voordeel van € 27.470,- € 29 75,voor € 24.495,- voordeel van € 27.550,- €3555 ,voor € 23.995,- voordeel

uit voor

ra ad

7x

divERsE klEUREn En UiTvOERingEn

uw voordeel tot wel

privatelease

€ 279,-

p / mnd

Opel cOrsa 5 drs 1.4 anniversary edition S/S “technical grey”

€3680,-

€2590 ,-

van €16.185 voor €13.595,- voordeel

Opel cOrsa 3 drs 1.2 Bi fuel Anniversary EcoFlex “casablanca white” van €12.200 voor €10.995,- € 1205,voordeel

www.bleekergroep.nl Bleeker Hengelo Höltersweg 30 074-2550444

Bleeker Enschede Boddenkampsingel 2-10 053-4883131

Bleeker Oldenzaal Hamburgstraat 28 0541-531990

€ 25.995 Lease vanaf € 399 p/m vanaf

volvocars.nl Volvo V40 v.a. € 25.995 incl. 21% btw en bpm. Getoonde variant (V40 R-Design) is verkrijgbaar vanaf € 29.995. Raadpleeg voor additionele kosten de verkoopvoorwaarden op www.volvocars.nl. Leasen v.a. € 399 p.m., excl. btw en brandstof, o.b.v. Full Operational Lease, 60 mnd, 20.000 km p.j., Volvo Car Lease: 0345-68 87 80 (kantooruren). Wijzigingen voorbehouden.

Gem. verbruik: 3,4 - 7,9 l/100 km (29,4 - 12,7 km/l), gem. CO2-uitstoot resp. 88 - 185 g/km. Hengelo Diamantstraat 14 - T 074 2422966

Almelo Twentepoort West 9 - T 0546 548080

Enschede Spaansland 14 - T 053 4862244

www.furness-car.nl


Autotestdag

Volvo V40 Cross Country

De Volvo V40 gaat mee op de shortlist voor de volgende auto

T Estrijder: Helma Hoving | Universiteit Twente | www. professional - learning. nl

Ik heb de Volvo V40 met veel plezier gereden. De auto rijdt heel comfortabel, heeft een stevige wegligging en schakelt erg gemakkelijk. De auto rijdt strak en voelt compact aan. De Volvo V40 heeft een sportief zakelijke ingetogen uitstraling en heeft een moderne vormgeving. Het interieur is prachtig verzorgd, de bekleding in 2-kleurig zacht kalfsleder. De auto heeft een panorama dak, dat geeft een vrij gevoel en biedt veel licht binnen in de auto. Voorin heeft de auto veel ruimte, royale goed zittende stoelen, en een praktisch middenconsole. Het dashboard is eigentijds ontworpen en ook alle meters zijn modern vormgegeven.

Alle informatie wordt digitaal weergegeven. Ingebouwd navigatie systeem is makkelijk te bedienen. De bediening van alle faciliteiten is gemakkelijk vanaf het stuur te doen of vanuit het middenconsole. De V40 Cross Country staat 40 (!) millimeter hoger op z’n poten dan een normale V40, de wielkasten worden gevuld met (maximaal) 19-inch lichtmetaal. Het front is herkenbaar aan de honingraatgrille en matzwarte onderbumper met opstaande dagrijverlichting. Langs de flanken zitten stoere kunststof skirts en de achterkant wordt gedomineerd door een ‘skid plate’ met daarin de aanduiding Cross Country. Het meedoen aan de testdag was een leuke ervaring. De Volvo V40 gaat zeker mee op de shortlist voor een volgende auto.

Volvo Model: V40 Cross Country Type: D2 Summum Verkoopprijs: v.a. 28.495,- euro Leaseprijs: v.a. 655,- euro (full operational, obv 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW) B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

45


Autotestdag

Chevrolet Volt LTZ

Een totaal andere beleving van autorijden daarentegen is ruim, elegant en stil. Ook het interieur is luxe en comfortabel. Het werd voor mij een totaal andere beleving van autorijden, met een andere manier van genieten. Want onderschat de strakke, stille Volt niet. In 9 seconden van 0 tot 100 km/u, in een auto die prettig te besturen is. En die top van 160 km/u heb ik maar niet uitgeprobeerd. De Volt is een combinatie van innovatie en mooie vormgeving. Kenmerken die me erg aanspreken.

Futuristisch TEstrijde r: J udith D ijkstra | Keijzer C ommunicatie www.keijzercommunicatie .nl

Chevrolet Model: Volt Type: LTZ Verkoopprijs: v.a. 43.695,- euro incl. btw. Daarnaast kan het belastingvoordeel op de investering voor de ondernemers oplopen tot wel 30.000,- euro Leaseprijs: 774,- euro excl. BTW p.m. (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW)

46

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

Ik heb altijd al eens in een elektrische auto willen rijden, ik was dan ook blij verrast toen ik als testrijder werd gevraagd voor de Chevrolet Volt. Op internet vond ik een paar prachtige foto’s en toen ik de auto ging halen was hij zelfs nog imposanter. Dat beloofde veel goeds. Na een uitgebreide uitleg over alle snufjes en knopjes ging ik – geruisloosop pad.

Contrast Voor mijn werk bij Keijzer Communicatie rijd ik in een Mini Cooper. Het contrast met de Chevrolet Volt kon in mijn beleving niet groter zijn. De Mini is een klein, stoer en pittig ding, met een heerlijk motorgeluid. Daar kan ik echt van genieten. De Chevrolet

Je merkt aan alles dat goed over deze auto nagedacht is. Bijvoorbeeld het voetgangersalarm, om voetgangers te waarschuwen die de auto misschien niet hebben gehoord. Dat had ik wel even nodig toen ik in de bebouwde kom reed. Een futuristisch scherm geeft je tijdens de rit feedback over je rijgedrag. Je ziet hoe tijdens het rijden de accu ook deels weer wordt opgeladen. Het werd dan ook bijna een sport om zo zuinig mogelijk te rijden. De Volt kan als hij volledig is opgeladen ca. 80 km. rijden. Op de terugweg naar de garage raakte de accu leeg. De Volt is zo gemaakt dat de motor-generator dan energie opwekt waardoor ik gewoon door kon rijden, zonder dat dit merkbaar was. Of ik de auto zou kopen? Voor een particulier is hij denk ik te prijzig. Maar voor ondernemers is het financieel een zeer interessante auto, door de 0% bijtelling en allerlei subsidiemogelijkheden.


THUIS EN OP HET WERK ALTIJD VOLOP ENERGIE Nu twee GRATIS laadstations t.w.v. € 6.500,- bij de Chevrolet Volt!

0% bijtelling voor zakelijke rijders 500 kilometer bereik Auto van het Jaar 2012

Met de revolutionaire en innovatieve Chevrolet Volt rijdt u groen, voordelig én gemakkelijk. Want wie nu instapt, ontvangt twee laadstations t.w.v. € 6.500,- helemaal GRATIS: één voor thuis en één voor op het werk! U rijdt deze Auto van het Jaar 2012 al vanaf € 43.695,-. Ervaar de Volt zelf tijdens een proefrit.

Wiegerinck Hengelo B.V. Diamantstraat 38 Hengelo 074-2431135 www.wiegerinckgroep.nl

Actie geldig op Chevrolet Volt aankopen met een uiterste tenaamstelling van 31 maart 2013. Alleen geldig op auto’s die direct uit dealer- of importeursvoorraad leverbaar zijn. De klant krijgt twee laadstations van het merk EV-Box inclusief o.a. installatie en toebehoren. De installatiekosten worden vergoed tot een maximum van € 1.000,-. Wijzigingen in prijs en model, evenals zetfouten voorbehouden. Vraag uw dealer naar alle voorwaarden of kijk op www.chevrolet.nl. Al onze aanbiedingen zijn vrijblijvend en kunnen aan veranderingen onderhevig zijn.

www.chevrolet.nl

Het gemiddelde brandstofverbruik (volgens ECE-test) is 1,2l/100 km. De gemiddelde CO2-uitstoot is 27 gr/km.

De FORD FOCUS ECOnetic Lease

Als lease-rijder wilt u een zo rijk mogelijk uitgeruste auto met een zo laag mogelijke bijtelling. Ford heeft hiervoor de perfecte oplossing: ECOnetic Lease. Zoals de Focus Titanium ECOnetic Lease 1.6 TDCi 77 kW (105 pk) met slechts 14% bijtelling. Ga naar de Ford dealer voor een verrassende offerte en ontdek tijdens een proefrit waarom u ook met deze Ford méér dan de auto start. Koopt u de Focus, dan ontvangt u tijdelijk maar liefst 2.500,- inruilpremie. U rijdt de Focus dan al vanaf 17.025,- (met inruilpremie). Kijk voor meer informatie op ford.nl.

Meer technologie. Minder bijtelling. FORD FOCUS TITANIUM ECOnetic Lease

Gebaseerd op de riant uitgeruste Titanium Wagon 1.6 TDCi 105 pk/77 kW Met daarbovenop o.a. Navigatiesysteem, Active Park Assist Normale prijs Uw voordeel (en dus minder bijtelling!) 3.300,-

14% bijtelling

28.595,1.500,30.095,-

+

NU 26.795,-

Netto bijtelling 132,- pmnd.

Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en voorwaarden ford.nl. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Ford Lease prijzen gebaseerd op 20.000 km/48 mnd. en op full operational lease, excl. BTW, brandstof en vervangend vervoer.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 13,9-29,4; liter/100 km: 3,4-6,4; CO2 g/km: 88-169.

Auto Fischer AutoAuto Fischer Ford Fischer Oldenzaal FordFord Oldenzaal Noordegraaf Oldenzaal Noordegraaf Noordegraaf

Haaksbergerstraat 153 Haaksbergerstraat Haaksbergerstraat 153 Textielstraat 153 48 Textielstraat Textielstraat 48 Wegtersweg 48 8 Wegtersweg Wegtersweg 8 8 Auto Fischer Auto Ford Fischer Oldenzaal Auto Ford Fischer Oldenzaal Noordegraaf Ford Oldenzaal Noordegraaf Noordegraaf 7513 EL Enschede 7513 EL Enschede 7556 BR Hengelo 7513 EL 7575 Enschede CA Oldenzaal 7575 CA Oldenzaal 7575 CA Oldenzaal 7556 BR Hengelo 7556 BR Hengelo Haaksbergerstraat 153 7513 EL Enschede 053 - 484 44 35 www.autofischer.nl

Haaksbergerstraat Textielstraat 153 Haaksbergerstraat 48 Textielstraat 153 Wegtersweg 48 8 Textielstraat 48 Wegtersweg 8 Wegtersweg 8 053 484 44 -7556 57 16 23Hengelo 074 053 44 053 35-CA 484 0541 44 35 -BR 57 Hengelo 16 23 0541 - 57074 16 23 - 256 35 BR 35 Hengelo 074 - 256 35 35- 256 35 35 7513 EL-Enschede 7575 CA35 Oldenzaal 7513 -EL484 Enschede 7575 Oldenzaal 7556 7575 CA0541 Oldenzaal BR 7556 www.autofischer.nl www.ford-oldenzaal.nl www.noordegraaf.com www.ford-oldenzaal.nl www.ford-oldenzaal.nl www.noordegraaf.com 053 - 484 440541 35 - 57 www.autofischer.nl 16 23 053 - 484www.autofischer.nl 44 35 0541 - 57 16074 23 - 256 35 35 0541 - 57 16 23 074 - 256 www.noordegraaf.com 35 35 074 - 256 35 35 www.autofischer.nl www.ford-oldenzaal.nl www.autofischer.nl www.ford-oldenzaal.nl www.noordegraaf.com www.ford-oldenzaal.nl www.noordegraaf.com www.noordegraaf.com


Autotestdag

Ford Focus 1.6dci Econetic Titanium Wagon

Technische snufjes met focus op comfort en veiligheid Hengelo voor de gesloten spoorwegovergang en plots stopt de motor, ik trap instinctief het koppelingspedaal weer in om de motor opnieuw te starten. Maar dat ging vanzelf, ingenieus die start/stop modus. Wel verrassend als je dit niet kent.

TEstrijder: Robert Reinink Enigma Business Professionals | www.enigmabp.nl

Een keer een andere auto testen, lijkt me erg interessant. Ik ben dan ook blij dat ik als testrijder gevraagd ben de Ford Focus 1.6dci Econetic Titanium Wagon te testen. Er staat een aantal afspraken in mijn agenda, ik kan de testauto in allerlei situaties goed testen. De heer Bijen van Autobedrijf Noordegraaf in Hengelo licht enthousiast de bijzondere opties uit van deze fraaie auto. Het is even wennen en dan ben ik eigen met de Ford Focus. Ik ga op weg naar mijn eerste afspraak. De motor draait fluisterzacht. Het zichtveld is ruim en overzichtelijk, geen in de weg zittende raamstijlen enzovoort. De bestuurderstoel is in hoogte verstelbaar, voelt comfortabel aan en is fijn van pasvorm. Er is voldoende ruimte en het middenconsole zit op de juiste plek en

48

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

hoogte voor een comfortabele zit en ondersteuning van de arm. Het stuur reageert snel en direct. De Ford Focus is rijk uitgerust met vele opties zoals, automatisch inklappende buitenspiegels, parkeersensoren, automatisch inparkeren, climate control, navigatie, phone sync, boordcomputer et cetera. Ik heb ze niet allemaal kunnen uitproberen. Wat mij het meeste aansprak waren de rijbaan detectie, de blindspot verklikker en de start/stop modus. De rijbaan detectie waarschuwt in het stuur door drie keer te trillen bij het overschrijden van de wegbelijning. Bij de blindspot verklikker gaat er een lampje in de buitenspiegels branden wanneer je wordt ingehaald. Duurde even alvorens ik dit doorhad. En toen stond ik in

Soepel rijgedrag, een directe besturing, prima wegligging. De navigatie werkt prima. Wel jammer dat de navigatie niet via de stuurbediening is in te stellen. Het automatisch inparkeren heb ik natuurlijk uitgeprobeerd. Het is ‘too much’ en zal ik zelf niet snel gebruiken, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige bestuurders een uitkomst kan zijn. Voldoende ruimte voor de bestuurder, passagiers en bagageruimte. Al met al een prettige auto voor de zakelijke en de particuliere rijder, voorzien van veel technische snufjes die aan het comfort en de veiligheid bijdragen. Het was een leuke ervaring om eens in een praktisch nieuwe auto te rijden. Tot slot de Ford Focus naar het Erve Hulsbeek terug gereden om de dag af te sluiten met een fotosessie en de ervaringen te delen met de andere testrijders. Ik bedank met enthousiasme de heren Bijen en Pongers van Autobedrijf Noordegraaf voor de goed georganiseerde mogelijkheid om deze ervaring op te doen.

Ford Model: Focus Type: Econetic lease 1.6 TDCI wagon Verkoopprijs: 26.195,- euro Leaseprijs: 525,- euro (full operational, obv 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW)


Autotestdag

Peugeot 508 Hybride

Een combinatie van diesel en elektrisch rijden Laat je linkervoet zover mogelijk weg van de pedalen is het devies van Pascal Zissler van Broekhuis Hengelo BV. Bij dit bedrijf mocht ik in het kader van de autotestdag van Twente BUSINESS een Peugeot 508 Hybride sedan met semi automatische (zestraps) versnellingsbak ophalen. Een automaat, wel even wennen, maar daarna een heel relaxte manier van autorijden. De automaat schakelt voor je, of je nu om de hoek gaat, een rotonde rond of naar de vijfde verdieping van de parkeergarage klimt. Inderdaad, je moet je linkervoet wel regelmatig corrigerend toespreken. De Peugeot in een geheel bij de auto passende kleur wit is een luxueus uitziende, fors aandoende en sportief ogende sedan. Een beetje coupé-achtig zelfs. De auto is ruim van binnen, gerieflijk, met mooie leren stoelen. Fauteuils, is misschien een betere aanduiding, die in iedere gewenste stand te verstellen zijn. Overigens, op deze koude testdag, met heerlijke stoelverwarming! Het dashboard is mooi vormgegeven en de bediening van de diverse knoppen spreekt voor zich zelf. De materialen die gebruikt zijn zien er mooi uit. Handig is ook de knop die je kunt gebruiken voor automatisch/relaxed rijden en de sportstand. In die laatste maak je kennis met de enorme power (200pk) die de diesel in deze auto voortbrengt. Daarnaast zijn er nog twee standen voor volledig elektrisch rijden en vierwielaandrijving. Het ‘hybride’ rijden is bijzonder, wegrijden zonder motorgeluid. Zodra de elektromotor het niet meer zelf aankan wordt de dieselmotor bijgeschakeld. Die overgang is heel mooi gelijkmatig, je hoort alleen de diesel

bijspringen. Zodra je het gas los laat, voel je de auto als het ware afremmen. Daardoor worden de accu’s weer bijgeladen. Voor mij is een auto geen statussymbool, ik rijd in een Skoda Superb 20 TDI stationwagen in de Ambition Business Line uitvoering. Deze auto heb ik gekocht heb omdat ik de prijs kwaliteit redelijk in verhouding vindt staan. De Peugeot heeft natuurlijk een hele rits bijzondere, mooie en dure extra’s, die voor een navenante prijs zorgen. Maar je voelt je wel lekker verwend. Aan het eind van de middag, het navigatiesysteem verkend en ingesteld naar Erve Hulsbeek, de auto inleveren, best jammer eigenlijk. Na de fotosessie, onder het genot van een kop koffie, even lekker nagepraat met andere autoliefhebbers.

Tenslotte kijk ik terug op een zeer geslaagde autotestdag waarop ik de kans kreeg een Hybride te rijden. Een combinatie van diesel en elektrisch rijden. Een ontwikkeling die naar mijn mening zeer zeker toekomst heeft. Vooral als men de capaciteit van de accupakketten goed onder de knie krijgt waardoor de elektrische aandrijving de overhand krijgt op de dan ondersteunende rol van de dieselmotor.

Peugeot Model: 508 Hybrid 4 2Tronic Type: Blue Lease Executive Verkoopprijs: vanaf 37.600,- euro Leaseprijs: 649,00 euro (full operational, obv 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW)

TEst rij de r : H an Wild | G emeente Almelo | www. almelo . nl

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

49


2013-03-16 business ontmoet business BRZ 190x128 zaterdag 16 maart 2013 11:11:16


Autotestdag

Subaru BRZ

Je wordt veel nagekeken Als je op de Subaru afloopt, zie je direct dat de auto ontworpen is met een sportieve insteek. Het is een relatief compacte sportauto, mooi en strak gelijnd. Het design staat bijna iedereen wel aan; een niet te agressief maar wel stoer uiterlijk. Je wordt dan ook veel nagekeken op straat (vooral door jongens, dat wel…).

Het is een heerlijke auto om mee te sturen TEst rij d e r : Erwin L ette Stijlgenoten C reatieve C ommunicatie | www. stijlgenoten. nl

Als we instappen zien we dat de sportieve lijn is doorgezet in het interieur. De kuipstoeltjes houden je goed vast en zitten fijn. Een klein maar fijn stuur, die je naar je toe kunt trekken en verstelbaar in hoogte is. De versnellingspook is kort en laat zich zeer strak door de versnellingen sturen. De achterbank is waarschijnlijk alleen goed voor wat extra bagage, want hier kan niemand fatsoenlijk zitten, de BRZ is eigenlijk gewoon een tweezitter. De styling in het interieur is erg behoudend te noemen, frivoliteit is er nauwelijks, het gaat hierbinnen alleen om de functionaliteit. Wel is de BRZ goed uitgerust; hij heeft een radio/cd-speler met aux- en usb-aansluiting, leren sportstoelen met verwarming, leren stuurwiel, airco, automatische verlichting en cruise control. Zodra je gaat rijden word al snel duidelijk

dat dit een auto is om lekker in te sturen, zodra je de auto start hoor je meteen de rauwe rasp van de 2 liter boxermotor. Met 200 pk is deze motor niet overdreven sterk, maar vlot genoeg voor die fijne duw in je rug.

Het is een leuke auto om te zien en een heerlijke auto om mee te sturen. Mijn zoon van 21 zou de auto zeker kopen, als hij het aanschafbedrag van ruim 40.000,- euro op zijn bankrekening had staan…

Ook valt het lage verbruik op bij een normale snelheid van 80 à 90 km/u. Ga je eenmaal wat sneller dan pakt de motor eigenlijk heel laat op, het vermogen zit helemaal bovenin het toerengebied, het is een echte toerenmachine. De Subaru BRZ heeft al snel de reputatie verkregen een auto met een hoge fun-factor te zijn, en hier kan ik mij helemaal bij aansluiten. Het stuurgedrag is zeer direct, de auto laat zich goed plaatsen, ligt strak op de weg maar dit is behaald door het onderstel erg hard te maken. Door een zeer goed chassis is het comfort zelfs goed voor een sportauto.

Dank aan René Zuithof van Autobedrijf Zuithof Bornerbroek, die de testrit mogelijk heeft gemaakt én aan mijn zoon Stefan, student autotechniek, die veel meer verstand van een sportauto heeft dan ik.

Subaru BRZ 20 Type: Sport executive Verkoopprijs: 42.995,- euro Leaseprijs: 837,- euro (full operational, obv 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW)

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

51


Autotestdag

BMW 320d Touring

Een stoere, meedenkende auto Als ik bij Smudde aankom, staat de glimmende BMW al uitnodigend op mij te wachten. Het is op het eerste gezicht een stoere degelijke auto, hoewel ik niet zo van de ‘stationcar’ ben. Van binnen én van buiten is alles zwart en als ik wegrij, merk ik al meteen dat hij snel en goed reageert. Het is een diesel, maar dat merk ik als benzinerijder eigenlijk helemaal niet.

Voor liefhebbers – zoals ik – is dit een prachtige beleving!

Meedenkende auto Als ik weg rij, zie ik meteen dat het een ‘meedenkende’ auto is. Constant zie je als berijder in je voorruit gespiegeld de maximum snelheid die je mag rijden en hoe hard je werkelijk rijdt. Dat is een prettig hulpmiddel. Verder hoef je je niet te verdiepen in hoe het allemaal werkt met deze auto, want hoewel hij vol zit met technische snufjes, is hij heel gebruiksvriendelijk. Een voorbeeld hiervan is als je wegrijdt, of parkeert, hij vanzelf de parkeersensoren en camera’s in beeld brengt en je dus geweldig goed kunt zien hoeveel ruimte je om je heen hebt. (Heel fijn voor een parkerende vrouw). Verder is hij voorzien

52

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

TEst r i j d er : R egina N ieuwmeijer J obo T raining & C oaching | www. jobo . nl

van een multimediascherm dat met het beroemde éénknopssysteem werkt en overzichtelijk en logisch werkt.

Twee auto’s in één In de loop van de dag, merk ik dat deze auto op twee standen gereden kan worden: de eco-pro stand en de sportstand. Uiteraard heeft Smudde hem in de eco-pro stand gezet, maar als ik op pad ga naar het Hulsbeek, probeer ik de sportstand even. Voor liefhebbers – zoals ik – is dit een prachtige beleving! Hij reageert snel en het gevoel van rijden verandert onmiddellijk in een sportbeleving.

Conclusie Zelf rijd ik in een Mercedes SLK en

ben dus een kleine lichte sportauto gewend. Deze BMW 320 is een veel zwaardere auto en mijn verwachting is dan ook dat hij wat langzamer reageert. Dit is zeker niet zo. De BMW voelt als een lichte auto, die onmiddellijk doet wat jij wil. Kortom een fijne complete mooie auto, die mij een prima testdag heeft bezorgd!

BMW 320 d TOURING Type: High Executive Verkoopprijs: v.a. 44.198,- euro (20% bijtelling) Leaseprijs: v.a. 977,- euro (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW)


DE ENIGE IN ZIJN KLASSE MET 20% BIJTELLING De BMW 3 serie Efficient Dynamics Edition

320D Touring Efficient Dynamics Edition € 41.900 (A-label) 320D Touring Efficient Dynamics Edition Automaat € 44.198 (A-label)

20% bijtelling 163 pk. gemiddeld verbruik 4,3L/100km (1 op 23,26) voor zowel handgeschakeld als automaat CO2 uitstoot 112.

Smudde Onderdeel van de Broekhuis Groep

BMW Smudde Enschede Spaansland 10 7543 BG Enschede (T) 053 - 431 09 61

www.smudde.nl


Autotestdag

Mitsubishi Outlander PHEV

Ik heb hem voluit laten werken, geen probleem! Mitsubishi Model: Outlander PHEV Type: Instyle Verkoopprijs: v.a. 43.490,- euro Leaseprijs: v.a. 699,- euro (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW)

Woensdag 20 maart was het dan zover. Van de heer Thijs Wilmink van Autobedrijf Wilmink, Mitsubishidealer voor midden Twente, kreeg ik de sleutels van de Mitsubishi Outlander PHEV. Mij werd verteld dat het de eerste elektrische auto voor het hele gezin was. Nou dat klopte! Wat een ruimte en ook het interieur is top. Uiterlijk en interieur zijn een onderdeel voor een aanschaf, maar uiteindelijk is het rijden het belangrijkste

benzine. Erg interessant was de uitleg over het motorische gedeelte: de aandrijflijn bestaat uit 3 componenten, een viercilinder 2,0-liter benzinemotor met een vermogen van 85kW (116 pk) en twee elektromotoren van elk 60kW (82 pk). Deze elektromotoren drijven alle 4 wielen aan, dus permanente vierwielaandrijving. Om de installatie van energie te voorzien is er een 300 Volt lithium-ion accupakket aan boord met een capaciteit van 12kw, genoeg om 60 km volledig elektrisch te rijden. Daarnaast is er uiteraard een benzinetank van 45 liter inhoud. De auto heeft een gewicht van 1800 kilo maar als berijder merk je alleen maar dat hij licht stuurt, overzichtelijk is en dat hij snel is. Ik heb hem ook op de Duitse autobaan gereden en hem voluit laten werken. Geen enkel probleem! En daarnaast

geen wegenbelasting dat uiteraard ook heel interessant is. Nog mooier zijn de voordelen bij zakelijke aanschaf: • 0% bijtelling • Geen wegenbelasting tot 2016 • Komt in aanmerking voor KIA, MIA en VAMIL regeling (lees subsidie mogelijkheden) • 1500 kg trekgewicht • Ruime 5 persoons-auto • CO2 uitstoot is 49 gram Gezien het feit dat ik nog niet zo lang in een nieuwe auto (Nissan Qashqai) rijd, zal ik nog even wachten met aanschaf voor deze erg interessante ‘groene’ auto. Dat het een succes wordt voor Mitsubishi, daarvan ben ik na deze testrit overtuigd.

Met deze Outlander rij je probleemloos zowel elektrisch als met benzine

en alles wat daar bij hoort. En de rijervaring was prima. De auto schakelde makkelijk over van elektrisch rijden naar benzine zonder dat het aan de rijstijl te merken was. Dus niet de problemen die je vroeger met een auto had als je van gas naar benzine overschakelde. Nee, met deze Outlander rij je probleemloos zowel elektrisch als met

54

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

T Est r i j d e r : Hennie Ardesch | Reclameburo SindsNu | www.SindsNu.nl


Autotestdag

Hyundai Model: Santa Fe Type: 22RCDI I-Catcher Verkoopprijs: v.a. 39.995,- euro Leaseprijs: v.a. 1.049,- europer maand (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW)

Op 20 maart heb ik de gelegenheid gehad om een dag in een Hyundai Santa Fe te mogen rijden. Toen ik om 09.30 uur bij de dealer Autogroep Twente arriveerde, werd ik vriendelijk ontvangen met een kopje koffie. Daarna gingen we naar de auto. De eerste indruk was en grote stoere SUV. De uitstraling van het exterieur is robuust, sportief en heeft tevens een luxe uitstraling. Toen ik instapte en achter het stuur ging zitten viel het mij gelijk op dat dit een luxe uitvoering is. Tijdens de uitleg van de heer Han Timan werd verteld dat dit de meest luxe uitvoering van de Santa Fe is. Na de uitleg ben ik naar mijn eerste afspraak gereden in Kampen. De auto is werkelijk van alle gemakken voorzien en tijdens het rijden bleek dat alle zaken goed functioneren. Zeker de bluetooth verbinding en het navigatiesysteem werken perfect. Het dashboard geeft een luxe sportieve uitstraling en is ook functioneel. Alle zaken zijn tijdens het rijden makkelijk bereikbaar zodat het bedienen van klimaat, radio, cruisecontrol, etc. makkelijk tijdens het rijden kan worden ingesteld. Dit alles in combinatie met de goede stoelen is dit een auto die uitstekend geschikt is om grote afstanden af te leggen zonder vermoeid te raken. Wat betreft het rijgedrag valt het niet op dat het een SUV is. Het enige dat er aan herinnert is een mate van zijwindgevoeligheid en het hogere brandstofverbruik wat weer wel kenmerkend is voor een SUV. Bij het parkeren viel mij direct de achteruitrij-camera op. Deze geeft een duidelijk beeld bij het achteruit inparkeren. Dit is geen overbodige luxe daar het zicht van binnen naar achter niet erg groot is. De grote zijspiegels zijn hier ook een uitkomst.

Hyundai Santa Fe

Uitstekend geschikt voor grotere afstanden Bij de klant aangekomen kreeg ik wel de opmerking of de luxe van deze auto van invloed is op mijn honorarium. Hier heb ik ze nog even gerust kunnen stellen dat dit niet het geval was. Daarna teruggereden naar de volgende afspraak in Gorssel. Vanuit deze afspraak was het alweer tijd om terug te keren naar Oldenzaal.

steeds luxer en comfortabeler maar zijn in eerste instantie afkomstig van de terreinwagen. Bij gewoon gebruik worden de mogelijkheden van een SUV nauwelijks ten volle benut. Dit is ook de reden waarom mijn voorkeur uitgaat naar een MPV welke wel de luxe hebben maar niet de robuustheid en de kracht van een SUV.

Ik heb het als zeer prettig ervaren om aan deze testdag mee te mogen doen. De Santa Fe is een prettige auto om mee te rijden vanwege zijn uitstraling, complete uitrusting, ruimte en rijeigenschappen. De automatische transmissie schakelt prima en de motor heeft een fors vermogen dat tijdens het rijden merkbaar is. Minpunt is het forse brandstofgebruik en de zijwindgevoeligheid. Dit zal wel bij meerdere SUV’s het geval zijn. De huidige generatie SUV’s worden

Ik heb geen droom auto. Door de vele kilometers die ik jaarlijks rijd let ik bij de aanschaf van een nieuwe auto op comfort, ruimte, compleetheid en zeker het brandstof gebruik. Daarnaast speelt de aanschafprijs ook mee. Status speelt voor mij geen rol. Ik heb geen voorkeur van een bepaald merk. Ik heb in mijn geschiedenis 7 verschillende merken gereden. Er zijn op dit moment ook geen echt slechte auto’s meer.

TEst rij d e r : Berrij de Bruijn | Intecad | www.intecad.nl

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

55


Verleg jij de grenzen?

Nieuwe Hyundai Santa Fe vanaf €39.495,-. Oordeel zelf. AUTOGROEP TWENTE ALMELO ALMELOSEWEG 175, HARBRINKHOEK /ALMELO, TEL. 0546-861338

ENSCHEDE BUURSERSTRAAT 230, ENSCHEDE TEL. 053-4754555

HENGELO DIAMANTSTRAAT 1, (T.O. MAKRO) HENGELO TEL. 074-2424400

AUTOGROEPTWENTE.HYUNDAI.NL Gecombineerd brandstofverbruik: 5,6 – 9,1 (l/100 km) / 17,8 – 11,0 (km/l); CO2 - emissie: 147 -212 (g/km). Uitstoot- en Brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG.

www.hyundai.nl TM

GENOEMDE PRIJS IS INCLUSIEF BPM & BTW EN EXCLUSIEF KOSTEN RIJKLAARMAKEN, METALLIC LAK, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE. AFGEBEELD MODEL KAN AFWIJKEN VAN STANDAARD-UITVOERING. ENERGIELABEL IS AFHANKELIJK VAN DE VERKRIJGBARE UITVOERING. NIET IN COMBINATIE MET ANDERE ACTIES. AANBIEDING GELDT ALLEEN OP UIT VOORRAAD LEVERBARE MODELLEN MET KENTEKENAANVRAAG. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. ZOLANG DE VOORRAAD STREKT. ZIE VOOR KOSTEN EN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL.

HDD319-68/1 ADVERTENTIE - Santa fe.indd 1

28-03-13 17:43

range rover evoque

more than just a pretty face Land Rover Centre Enschede

Land Rover Centre Zwolle

Furness Land Rover Apeldoorn

Parkweg 102, Enschede, 053-431 81 12

Ceintuurbaan 50, Zwolle, 038-455 88 55

Laan van de Dierenriem 44, Apeldoorn, 055-368 28 47

www.landroverenschede.nl

www.landroverzwolle.nl

www.furness-landrover.nl

Sales en service

Sales en service

Service

Min./max. gecombineerd verbruik: 5,0-8,7 l/100 km, resp. 20-11,5 km/l, CO 2 -uitstoot resp. 129-199 g/km. 3 jaar fabrieksgarantie tot 100.000 km. Consumentenprijs vanaf B 43.900 incl. BTW en BPM. Leaseprijs vanaf B 845 p.m. excl. BTW (bron: Land Rover Financial Services, full operational lease, 48 mnd., 20.000 km/jr.). Prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden.


Autotestdag

Range Rover 4.4 SDV8 Voque

Wie achter de kudde aanloopt sjouwt altijd door de stront Wie achter de kudde aanloopt sjouwt altijd door de stront... Hier moest ik aan denken toen ik die grote, stoere en vooral eigenwijze Range Rover voor het pand aan de Parkweg in Enschede zag staan. Eerst maar eens even kennis gemaakt met Marco Klaas van het Land Rover Centre

Wat een power!

Enschede en een kop koffie gedronken. Daarna een hele korte instructie van de belangrijkste features van deze in veel opzichten grote diesel en vervolgens rijden met die hap. Wat een power! Ik moest gelijk denken aan mijn rijervaringen in de VS waar je over het algemeen ook in grote auto’s rijdt die van alle gemakken voorzien zijn. Dit ging echter nog een stapje verder maar wat wil je met een 8 cilinder motor en een inhoud van meer dan 4 liter. De kunst was dan ook het gaspedaal niet te ver in te trappen want mijn bijdrage aan de schatkist voor dit soort vergrijpen is toch al niet mals.

TEst rij d e r : H enk L igtenberg | Ontwikkelingsmaatschappij O ost N ederland N V | www. oostnv. nl

• Ik baal van het feit dat mijn agenda deze testdag bol stond van de afspraken op kantoor en ik onvoldoende heb kunnen genieten;

Land Rover Model: Range Rover Type: 4.4 SDV8 Voque Verkoopprijs: 165.000,- euro

Dit laatste werd heel sportief door Marco Klaas opgepakt. Hij bood spontaan aan de auto nog een keer te testen op een moment dat het beter uit komt. Kortom, niet alleen een klasbak van een auto maar ook nog een meedenkende dealer.

Leaseprijs: 3.130,- euro (full operational, obv 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW)

Mijn dag was goed en ik blijf sparen… Achteraf kan ik slechts concluderen dat: • Het maar goed is dat ik slechts 1 dag in deze auto heb gereden want het went snel en de waardering voor je eigen auto wordt enigszins op de proef gesteld; B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

57


Autotestdag

Toyota Auris

De elektromotor beschikt over voldoende vermogen “Door de accumeter in de gaten te houden lonkt het nieuwe en zuinige rijden des te meer!”

Toyota Model: Auris 1.8 full hybrid Type: First edition lease pro Verkoopprijs: 28.596,73 euro incl. BTW Leaseprijs: 519, 41 euro per maand (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW)

TEstrijder: M athijs V ermeer | L a D olce Barista | www. ladolcebarista . nl

Bij het werpen van de eerste blik op de Toyota Auris valt vooral de sportief ogende neus op. Deze ziet er laag en stoer uit. Naarmate ik naar de achterkant loop, valt op dat de achterkant anders is dan ik had verwacht. Het ontwerp is mooi en strak, de achterkant is erg gewaagd. Persoonlijk vind ik de voorkant mooier. Als ik instap zie ik een strak en opgeruimd dashboard. Deze loopt over in het middenconsole. Hierin zit de automatische versnellingspook. Geen traditionele, maar een kort pookje, welke ook maar kleine uitslagen maakt. Hij veert altijd terug naar de beginstand; op het dashboard is na te gaan in welke stand de auto staat.

58

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

De Auris is een Hybride. De accu’s laden zich op door gas los te laten óf zacht te remmen. Bij teveel remming laden de accu’s dus niet op. Er zit een meter in het dashboard die dit aangeeft. De uitslagen verlopen van Charge (batterij laadt op) naar Eco (zuinige zone) tot Power. Door deze meter in de gaten te houden lonkt het nieuwe en zuinige rijden des te meer! Erg positief ben ik over het bedieningsgemak en de functionaliteit van het multimediasysteem. Zo is de telefoon met behulp van Bluetooth erg gemakkelijk te koppelen en te bedienen. De andere functies, zoals radio en navigatie, werken ook erg gemakkelijk.

Het starten van de motor is geluidloos. Dit is even wennen; ik twijfel zelfs of de motor aan is. Bij het wegrijden blijkt dat de elektromotor over voldoende vermogen beschikt. Wanneer ik rustig gas geef en acceleer, blijft de auto erg geruisloos. Pas bij veel gas geven komt er duidelijk motorgeluid de auto binnen. Al met al kan ik concluderen dat het verschil tussen deze Hybride motor en een gangbare brandstofmotor vrijwel niet te ontdekken valt! Ik heb een positieve ervaring opgedaan en ik kijk er met enthousiasme op terug.


Als werkgever houdt u het ziekteverzuim van werknemers natuurlijk goed in de gaten. Maar hoe zit het met het ziekteverzuim van uw wagenpark? Een auto van de zaak met een griepje komt de productiviteit en het rendement van uw bedrijf niet ten goede. Daarom is het goed te weten dat een hybride Toyota van de zaak heel betrouwbaar is. Zo wint de Prius al enkele jaren op rij de Duitse TÜV-award voor de hoogste betrouwbaarheid en laagste onderhoudskosten. Bij Toyota vinden we dat een auto van de zaak ook echt moet werken voor de zaak. Wilt u weten wat een Toyota voor de zaak u oplevert? Kijk dan nu op autovoordezaak.nl

Peterman Autogroep Enschede, Spaansland 8, 053-4354535

Voor informatie neem contact op met Ysanne Schut Accountmanager Fleetsales &Leasing 06-14155223 of per mail y.schut@peterman.nl

835_Toyota_190x128_AutovdZaak_Peterman_WT2.indd 1

28-03-13 10:10

www.citroen.nl

*

NU BIJ UW CITROËN-DEALER DE CITROËN DS5 HYBRID4

Gem. verbr. 3,4 l/100 km; 29,4 km/l; CO2: 88 g/km. *Max. gecombineerd vermogen bij minder dan 120 km/u.

AUTOBEDRIJF NOORDEGRAAF HENGELO B.V. - WEGTERSWEG 8 - HENGELO - 074-2505757 - WWW.NOORDEGRAAF.CITROEN.NL AUTOBEDRIJF VELTMANN OLDENZAAL B.V. - TEXTIELSTRAAT 48 - OLDENZAAL - 0541-520505 - WWW.VELTMANN.CITROEN.NL


Autotestdag

Citroën DS5 Hybrid4 Business Executive

Noblesse oblige Citroen Model: DS-5 Type: Hybride, Business Executive Verkoopprijs: 43.940,- euro Leaseprijs: 735,- euro (full operational, obv 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW)

“Graag een hybride!”, antwoordde ik, toen mij de vraag werd gesteld welke auto ik zou willen testen tijdens de autotestdag Twente. Noblesse oblige. Duurzaamheid is voor de gemeente Enschede een belangrijk thema en als programma-manager Bereikbaarheid ben ik trots dat Enschede recent door de Stichting Natuur en Milieu is genomineerd voor de E-award voor het stimuleren van elektrisch rijden. Voor de testdag krijg ik de Citroën DS5 Hybrid4 toegewezen. Zakelijk gezien een interessante auto vanwege de 14%-bijtelling. En dienstauto van de Franse president François Hollande, dat belooft wat!

De DS5 is fors, maar een elegante verschijning dankzij een aerodynamische, lage snit “Wat een gave bak”, is de eerste reactie van collega Jeroen, als we de auto ’s ochtends ophalen. Wat gelijk opvalt is dat de auto er niet één is van dertien in een dozijn. Opvallende vormgeving van buiten en van

60

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

TEstrijder: Hans Koier | Gemeente Enschede | www.enschede.nl

binnen. De DS5 is fors, maar een elegante verschijning dankzij een aerodynamische, lage snit. Daar betaal je in het zicht, zowel naar voren als naar achteren, een beetje een prijs voor. De auto heeft een brede middenconsole met, speciaal in deze hybride versie, een uiterst elegante hendel voor de bediening van de EGS-transmissie. En ook heel bijzonder, een panoramadak verdeeld in drie delen. Het geheel oogt fraai en geeft een soort knusheid. De zittingen van de stoelen vond ik daarentegen te kort. Voor de beentjes van François misschien geen probleem, mijn Twentse stelten willen graag meer steun. De auto rijdt prima. Niet presidentieel in de zin van een zompig glijdende koets,

eerder aangenaam stevig. Elektro- en dieselmotor vullen elkaar soepel aan. Op de gerobotiseerde versnellingsbak is nogal eens kritiek, maar in deze hybride versie schakelt hij boterzacht. De elektromotor stelt je in staat korte stukjes geluidloos te rijden en dat is gewoon leuk. Voor wie er echt op kickt, op displays kun je voortdurend monitoren in welke mate je gebruik maakt van de elektromotor. Het systeem komt uiteraard vooral tot zijn recht in de stad. Bij mijn testrit, op en neer naar Utrecht, was het verbruik 5,9 liter/100km. Een nette score, maar ook niet heel bijzonder. In die zin is deze hybride meer statement dan prestatie, maar dan wel een statement met een origineel en fraai design.


Autotestdag

Kia Optima

Ik had wel langer in deze auto willen rijden… Zakelijk tip-top voor de dag komen? Maar wel milieu- en kostenbewust rijden? De nieuwe Kia Optima Hybrid heeft een riant vermogen van 177 pk. Maar ook slechts 20% bijtelling door z’n lage brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot. Sterker nog, de Optima Hybrid valt als enige benzinehybride in de 20%-bijtellingscategorie. Ik mocht deze auto een dag testen. Mooi vond ik vooral de Infinity geluidsinstallatie met subwoofer. Als DJ is dat natuurlijk gaaf in een auto. Wat vind je van de eerste aanblik, wat straalt de auto uit? En als je start, hoe klinkt hij? Groot, indrukwekkend, imposant. Het starten was even wennen want een contactslot voor de sleutel ontbreekt. Dit is nu een drukknop.Tevens was het een automaat waar ik nog geen ervaring mee had. Na een rondje met de accountmanager te hebben ‘geoefend’ ging het al snel vanzelf. Hoe is de styling en het interieur? Het exterieur ziet er mooi, strak en zakelijk uit. De 18 inch bijna dichte velgen moet je van houden. Ik zou ze graag wat minder robuust willen hebben. Standaard zitten er zeer veel opties op. De leren bekleding, navigatie, parkeer-assistent, elektronisch verstelbare en verwarmde stoelen en natuurlijk de zeer strakke geluidsinstallatie van Infinity met als hoogtepunt (ik ben DJ in een dansgelegenheid) de subwoofer die z’n geluidsdruk via de hoedenplank een uitweg baant. Het dashboard en de gebruikte materialen (zwart, plastic, hoogglans houtlook) ogen druk en vind ik persoonlijk minder mooi.

T Est r i j d e r : Marco Vader | Equinix | www. equinix .nl

Beschrijf wat je beleeft hebt, hoe voelt de auto aan? Er zat een pittige 2 liter diesel motor in en dat rijdt prima. De automaat voelde wel wat hakkelig tijdens het automatisch schakelen en ook via de stuurflippers ging het niet helemaal smooth. Misschien moet ik wennen aan het gebruik. De wegligging is prima. Je hebt een dag gereden in deze auto. Wat is het mooiste aan de auto? Het exterieur / vormgeving van de auto vond ik het meest aansprekend net als de geluidsinstallatie. Wat vond u van de testdag? Leuk om eens mee te maken. Ik had wel langer in deze auto willen rijden.

Kia optima Type: 1.7CRDI Premium Pack Verkoopprijs: 40.500,- euro Leaseprijs: 998,- euro (full operational, obv 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. BTW)

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

61


AUTOTESTDAG

Deelnemers Autotestdag Op deze pagina vindt u de dealers en de gegevens van hun testauto’s. Behalve de belangrijkste gegevens en de prijzen, ziet u een nummerverwijzing naar de pagina waarop de betreffende testauto belicht wordt.

BMW 320d Touring Smudde Enschede Contactpersoon: Paul Nijkrake Spaansland 10, 7543 BG Enschede Pagina: 52

Chevrolet Volt LTZ Wiegerinck Hengelo B.V. Contactpersoon: Marinho Parrero Diamantstraat 38, 7554 TA Hengelo Pagina: 46

Citroën DS5 Hybrid4 Business Ford Focus 1.6dci Econetic Titanium Executive Auto Fischer / Noordergraaf Contactpersoon: Michel Bijen Haaksbergerstraat 153, 7513 EL Enschede Pagina: 48 (Ford) en 60 (Citroën)

Hyundai Santa Fe Autogroep Twente Contactpersoon: Han Timan Buurserstraat 230, 7544 RG Enschede Pagina: 55

Jaguar XF Sport Break Munsterhuis Contactpersoon: Twan Veldhuis Goudstraat 31-49, 7554 NG Hengelo Pagina: 42

Kia Optima & Opel Adam Bleeker Autogroep Contactpersoon: Harco Heethaar en Han Zwiggelaar Holtersweg 30, 7556 BX Hengelo Pagina: 43 (Opel) en 61 (Kia)

62

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3


Mercedes A180 CDI Baan Twente Hengelo Contactpersoon: Martijn Esman Goudstraat 20, 7554 ND Hengelo Pagina: 40

Mitsubishi Outlander PHEV Autobedrijf Wilmink Almelo Contactpersoon: Thijs Wilmink Twentelaan 21, 7609 RE Almelo Pagina: 54

Peugeot 508 Hybride Broekhuis Twente Hengelo Contactpersoon: Pascal Zissler Wegtersweg 4, 7556 BR Hengelo Pagina: 49

Range Rover 4.4 SDV8 Voque Furness Car Contactpersoon: Marco Klaas Parkweg 102, 7545 MV Enschede Pagina: 57

Subaru BRZ Autobedrijf Zuithof Contactpersoon: RenĂŠ Zuithof Tusveld 15, 7627 NV Bornerbroek Pagina: 51

Toyota Auris Peterman Autogroep Contactpersoon: Ysanne Schut Spaansland 8, 7543 BG Enschede Pagina: 58

Volvo V40 Cross Country Furness Car Contactpersoon: Marcel Martens Spaansland 14, 7543 BG Enschede Pagina: 45

Let op: De verkoop- en leaseprijzen vermeld bij de testverslagen, zijn niet allemaal vanafprijzen. Prijzen kunnen zijn gebaseerd op het ingezette testmodel of autotype. Alle prijzen zijn exclusief BTW/BPM. Leaseprijzen zijn in principe gebaseerd op full operational lease, o.b.v. 30.000 km p/jr, voor 4 jaar, tenzij anders aangegeven.

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

63


nieuw 4 sterren hotel

Oude AlmelOseweg 13, 7576 Pe OldeNZAAl T 0541 51 33 11 - www.HulsBeek.Nl

“Hier hebben de zakelijke activiteiten meer effect.� Vergaderen of trainingen in grote of kleine groepen, met of zonder overnachting, is een buitengewone ervaring op deze buitengewone locatie. Ook beschikken we over leuke activiteiten voor bij een vergadering. Bel 0541 51 33 11 of kijk op onze site en reserveer! www.hulsbeek.nl


netwerken

Benut uw netwerk

om sneller doelstellingen te bereiken Business Company, uitgever van dit BUSINESS magazine is tevens organisator van de BOB netwerkbijeenkomsten. BOB staat voor Business Ontmoet Business en heeft als doel: u in contact brengen met goede leads.

Tenminste 20 nieuwe contacten Op de BOB bijeenkomsten ontvangen wij jaarlijks ca. 10.000 ondernemers. Een enorme potentie om uw zakelijk netwerk uit te breiden. En wij helpen u daarbij. Op elke BOB bijeenkomst wordt georganiseerd genetwerkt. Op ludieke wijze, brengen wij u in contact met tenminste 20 nieuwe contacten.

Netwerkagenda

Ben even netwerken… Netwerken kan u helpen om het verkoopproces te versnellen. Netwerken is vragen anderen u te helpen. Het is beter om 1% te ontvangen van de inspanningen van 100 mensen, dan 100% te vragen van uw eigen inspanning.

BOB Teambuilding Adventure

Word Vriend van BOB BOB organiseert ca. 30 bijeenkomsten per jaar in Oost- en Midden-Nederland. Als Vriend van BOB heeft u toegang tot alle BOB-bijeenkomsten, heeft u uw persoonlijke profiel op onze website www. businessontmoetbusiness.nl én u ontvangt het BUSINESS magazine altijd. Registreren als Vriend van BOB kan via onze website: www.businessontmoetbusiness.nl. Klik op de link: Word Vriend van BOB.

25 april 2013 - Locatie: Universiteit Twente

ken is & netwn erken

People’s Business Twente Universiteit Twente People’s Business Twente 2013 is een evenement dat geheel in het teken staat van het leggen van nieuwe contacten, het verbreden van kennis en op creatieve en innovatieve wijze worden geprikkeld het ondernemers- en bestuurdersvak succesvol te blijven uitoefenen. 16 mei 2013 - Locatie: Kartplaza Actionworld - Nijverdal

Topprestaties beginnen met een topteam. En een topteam heeft synergie, begrip, vertrouwen en training nodig. Om van uw goede team een topteam te maken, organiseren wij deze BOB Teambuilding Adventure aan. 23 mei 2013 - Locatie: SMG Groep - Hasselt

BOB Duurzaam Ondernemen bij SMG Groep Deze BOB bijeenkomst staat helemaal in het teken van Duurzaam Ondernemen. Bedrijven die Duurzaam Ondernemen hebben de toekomst. Het zal een dynamische avond worden met ca. 6 verschillende onderwerpen. Sprekers, workshops, koken met bekende Nederlanders, netwerken - deze BOB bijeenkomst wilt u niet missen. 2 juli 2013 - Opstapplaats: MS Zuiderzee - Hasselt

BOB MS Zuiderzee on Tour

Met de MS Zuiderzee zullen we vanuit de ligplaats te Hasselt gaan varen naar Zwolle. Tijdens deze bijeenkomst zal de catering verzorgd worden door Stern Partyservice. Henriette Keur van Keur Maritiem en Jos Langenkamp van Stern partyservice zullen zich aan u voorstellen tijdens het officiele programma. Uiteraard staat daarna het netwerken centraal! 26 september 2013 - Locatie: Universiteit Twente

BOB Bijeenkomst Universiteit Twente Graag ontvangen wij u bij de Universiteit Twente waar naast initieel onderwijs ook postacademisch onderwijs wordt gedoceerd. Dit laatste onder de noemer Professional Learning & Development. Deze afdeling biedt leertrajecten aan die gericht zijn op professionals en managers die actief zijn binnen organisaties en instellingen. Tijdens deze avond willen we u inspireren.

B U S I N E S S | N U M M E R 2 | april 2 0 1 3

65


BOB Borrel KienhuisHoving Eind februari vond de BOB (Business Ontmoet Business) bijeenkomst Juridisch plaats bij Kienhuis Hoving Advocaten en Notarissen ten Enschede. KienhuisHoving is marktleider in Twente op het gebied van juridische dienstverlening. Een groot kantoor met ruimte voor veel specialismen. De aanwezigen werden deze avond uitgenodigd een van de vijf aangeboden workshops te bezoeken. Na een smakelijke maaltijd werden we welkom geheten door bestuursvoorzitter Norbert Haas. Aansluitend een plenaire lezing over de actualiteiten in het Arbeidsrecht door advocaten Arbeidsrecht Johan Hobma en Jonna Huinink.

Dat het recht voortdurend in beweging is, werd zichtbaar tijdens de BOB borrel bij KienhuisHoving. Zij lieten zien dat wetten veranderen en rechtspraak tot nieuwe inzichten leidt.

De specialisten van KienhuisHoving boden middels het uitgebreid workshopprogramma inzicht in belangrijke ontwikkelingen. Links op de foto Jonna Huinink, advocate arbeidsrecht, tijdens een workshop.


terugbli

k

BOB Terugblik op de workshops die werden aangeboden: Ondernemingsrecht advocatuur en notariaat door Matthijs van Rozen en Mark Huizenga De eerste ervaringen met de Wet Flex BV en de Wet Bestuur en Toezicht. Op 1 oktober 2012 trad de Wet Flex B.V. in werking en op 1 januari 2013 volgde de Wet Bestuur en Toezicht. Beide wetten vormen een ingrijpende herziening van het ondernemingsrecht. Misschien heeft u hier inmiddels als ondernemer al mee te maken gehad. Of zijn er nieuwe vragen ontstaan.

Gastheer en Bestuursvoorzitter Norbert Haas van KienhuisHoving heette alle gasten hartelijk welkom.

Bij BOB ervaar je de kracht van netwerken. Kom ook een keer kennismaken. Een ieder is van harte welkom. www.businessontmoetbusiness.nl

Internationaal zakendoen: Tips en valkuilen in de praktijk door Arjen Westerdijk en Kristina Adam In deze workshop worden diverse onderwerpen behandeld, waarbij de focus ligt op het internationaal zakendoen. Waaraan moet worden gedacht als men met een buitenlandse zakenpartner een contract wil sluiten? Wanneer zijn algemene voorwaarden van toepassing? Wat te doen als het “mis” gaat met een buitenlandse partij? Bij welke rechter moet men zijn? Welk recht is van toepassing? Wat zijn de eigenaardigheden van bijv. Duitse zakenpartners? Wat te doen als een buitenlandse zakenpartner facturen onbetaald laat of een overeenkomst niet nakomt? Huurrecht door René Rorink Tijdelijk verhuurde onroerende zaken, krijg ik ze terug? Het barre economische klimaat van de afgelopen jaren heeft veel eigenaars van onroerend goed tot het besluit gebracht hun eigendommen niet van de hand te doen of om nieuwbouwprojecten maar even op te schorten. Dit in afwachting van betere tijden. Maar als verkoop, renovatie of sloop dan eindelijk door kan gaan, hoe en wanneer komt de eigenaar dan van de gebruiker (huurder, pachter) af? Contracten-, proces- en aansprakelijkheidsrecht door Erin Speelman en Erik Hollander De wanpresterende contractspartij De praktijkgroep Contracten-, proces- en Aansprakelijkheidsrecht behandelt een diversiteit aan zaken, die alle hun oorsprong vinden in het civiele verbintenissenrecht. Tot dit rechtsgebied behoren zowel de verschillende aspecten van contracten, als bijvoorbeeld de gevolgen van onrechtmatig handelen. Bestuursrecht door Co van Zundert De ondernemer en het bestemmingsplan Waarom zou een ondernemer moeten weten wat er in het bestemmingsplan is geregeld met betrekking tot zijn bedrijfspand, bedrijfslocatie of bedrijfswoning en de omgeving daarvan?

67


DE JuISTE PERSOON OP DE JuISTE PLE

SNELHEID

SLAGKRACHT

PERSOONLIJK

VAKKENNIS