Page 41

1977 Bowlingklubben CKC har en oprindelse, som ikke er helt almindelig. I 1952blev en kreds af »utilfredse cykelenker«, hvis mænner drønede rundt på Odrupbanen og andre, velegnede steder, og aldrig var hjemme, enige om at starte en kegleklub. Den indførte senere bowling i sit program, og den blev 25 år i år. Så særdeles a pro pros valgte Cyklisternes Kegle Klub gedigne cykler som præmier i det stævne, der blev afholdt, og som samlede 430 deltagere i Rossini. Bowlingsportens grand lady, Joan Højer Andersen, kunne blandt mange andre, ønske yngste præmietager, Heidi Kruuse tillykke med den nye erhvervelse.

Brugt - eller misbrugt?

Der var også drøn på, da Flintstone, »Danmarks ældste »rene« Bowlingklub« (citat formanden Mogens Nymann), kunne fejre sit 15års jubilæum.

Hvis der skulle samles interesse om en bowlingbegivenhed - så måtte Birgitte Lund ind i billedet. Ellers kom der jo ikke nogen (?) Så overalt, hvor der skulle ske noget, blev Birgitte spurgt, om hun ville komme, og hun svigtede aldrig de energiske arrangører. På den måde blev hendes løfte, da hun vandt World-Cup (»jeg stiller mig til rådighed for dansk bowling«) indfriet i alle ender og kanter, og der åbnede f.eks. næppe en bowlinghal, uden at Birgitte blev bedt om at være med. Hun var der, da Løvvang Bowling Center sagde velkommen, hun pyntede svært på åbningen af Odense Bowlinghal, og hun sagde ja til spil og poseren, da Frederikssund Bowlinghal genåbne de. Med Georg Jensen som halleder, Jørgen Jensen, Tæppeland, som ejer, og i fint selskab med borgmester Jørgen Christiansen, Frederikssund. De frederikssundske bowlere havde fået et nyt mekka, og fremtiden lå lys og lykkelig foran den sjællandske union. Klubbens formand havde en meget »karate-ristisk« måde at splitte modstanderne s viljekraft og evne til bowlingspil på.

Sendte 8 bowlere til London En kombination af knofedt og de rigtige forbindelser, samt energi og fantasi betød, at BBK kunne indbyde til lO-års jubilæumsstævne med ret så overvældende præmier. Omkring 420 bowlere stræbte efter at blive nummer 1 i deres respektive rækker, for herved sikrede de sig

Voldgift! Det irriterede de ledende kræfter i KBU, at visse SBU-klubber trænede og spil-

39

Profile for Bowleren

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Københavns Bowling Union - 25 år - 1966 - 1991  

Profile for bowleren
Advertisement