Booming Magazine 01 2019

Page 1

4 e JAARGANG

O1/2O19 MAGAZINE VOOR ONDERNEMEND UDEN, BOEKEL EN ZEELAND

America, here I come

P6

13

IN DEZE UITGAVE O.A. ROOTS EARNIE STEWART P6 COLUMN GIJS VAN HEESWIJK P11 ACHTER DE GEVEL HULLIE UDEN P12 WEBSHOP LIEBO.NL P18 OVER DE GRENZEN UNLIMITED COLORS P22 OP EIGEN WIJZE IJSCAFÉ HOLLAND P24 TOEN & NU WOODFIELD P3O EVENT UDI '19/CSU P33 FAMILIEBEDRIJF MARIANNE TEN WESTENEND EN NILLA BERRETTY P34 VERBINDING ZOV EN UOV DE KRING P36


One-stop-shop voor grafische producties Drukkerij Ketelaars bestaat al ruim 26 jaar. Door in te spelen op de ontwikkelingen in de markt, zijn we door de jaren heen uitgegroeid tot een one-stop-shop voor grafische producties. Naast drukwerk bieden we printwerk, belettering, reclameborden, banieren, vlaggen, bedrijfskleding en beursmateriaal. Voor alles waar je als bedrijf je logo of andere (reclame-)uiting op bedrukt wil zien, kun je bij ons terecht, al vanaf ĂŠĂŠn exemplaar, in zwart-wit of kleur. Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking, dan zetten wij de koffie voor je klaar!

Westwijk 13, 5406 XS Uden, T 0413 25 82 72, info@drukkerijketelaars.nl

www.drukkerijketelaars.nl


NÍET NAVELSTAREN!!! De tijd dat je als ondernemer op je eigen

De Kring uitnodigden voor een kennismakingsbij-

eilandje business genereerde ligt al lang achter

eenkomst (pag. 36). En ook wethouder Gijs

ons. Inmiddels is wel gebleken dat samenwerken

van Heeswijk vindt het belangrijk om via city

met partners en concurrenten, klein of groot, je

marketing ondernemers en gemeente met elkaar

slagkracht enorm kan vergroten. Dit hadden de

te verbinden, voor een gezonde economische

Zeelandse ondernemers voor ogen toen zij UOV

toekomst (pag. 11). Een mooi voorbeeld van samenwerkende ondernemers is het BOOMING Brand Café. Vier partijen in de marketing-communicatiebranche die met elkaar een compleet pakket aanbieden om ondernemers te ondersteunen bij het bouwen van een sterk merk: het is succesvol gebleken! Open innovatie heeft de toekomst, met navelstaren kom je niet verder. Je kennis en deskundigheid exclusief houden hoort niet bij de hedendaagse transparante wereld. En inderdaad, daarvoor moet je je soms kwetsbaar opstellen. Laat deze uitgave van BOOMING een inspiratiebron voor je zijn, om je horizon te verbreden. Veel leesplezier!

V.l.n.r. Rob Ketelaars, Léon de Beer, Jennie Ketelaars en Frank Wassenberg.

Het BOOMING-team

COLOFON BOOMING is een initiatief van Rob Ketelaars en klankbordgroepleden Léon de Beer, Frank Wassenberg en Jennie Ketelaars. BOOMING wordt vier keer per jaar gratis op naam bezorgd aan ondernemers in Uden, Odiliapeel, Volkel, Zeeland, Boekel en Venhorst.

ACQUISITIE Rob Ketelaars, 06 55 91 62 98 Léon de Beer, 06 23 98 37 70 Informatieaanvraag: verkoop@booming.nu

REDACTIE

CONCEPT EN VORMGEVING

Jennie Ketelaars, 06 44 76 28 17 Persberichten: redactie@booming.nu

TIKKL grafisch bureau Frank Wassenberg Advertentiemateriaal: info@booming.nu

TEKST Heleen Litmaath/Studio Granaatappel, Lonneke Kronenburg, Jennie Ketelaars Eigen teksten van deelnemers.

FOTOGRAFIE Rob van Berkel, Belinde van Bommel, Diede Boeren. Eigen bestanden van deelnemers.

Aan de inhoud van BOOMING kunnen geen rechten worden ontleend.

DRUK Drukkerij Ketelaars

OPLAGE 3.700 exemplaren

VERSPREIDING depostBode

BOOMING MAGAZINE

3


O6

ROOTS Earnie Stewart

INHOUDS OPGAVE 11. COLUMN Gijs van Heeswijk 15. KORT NIEUWS Whats booming...

12

ACHTER DE GEVEL Hullie Uden 4

NUMMER 1 - 2019

16. VERBOSSEN versus Van Gemert zwembaden en sauna's 18. WEBSHOP Liebo.nl


21. DE VERZUIMMAKELAAR Advertorial 24. OP EIGEN WIJZE IJscafé Holland 27. KORT NIEUWS Whats booming...

22

OVER DE GRENZEN Unlimited Colors

28. INDIVINU Advertorial 30. TOEN & NU Woodfield

33. EVENT UDI '19/CSU 36. VERBINDING ZOV en UOV De Kring 38. KORT NIEUWS Whats booming...

34

FAMILIEBEDRIJF Marianne ten Westenend en Nilla Berretty

BOOMING MAGAZINE

5


RO OT S

EEN ONTDEK

6

NUMMER 1 - 2019


PRACHTIGE KINGSREIS Earnest Lee Stewart Jr., ook wel Earnie (28-03-1969), is een in Nederland geboren voormalig voetballer, met de Amerikaanse nationaliteit. Hij was al elf jaar oud toen hij met voetballen begon, bij het Udense UDI’19. Rond zijn dertiende werd duidelijk dat hij talent had. Later is Earnie niet alleen profvoetballer geworden, maar ook technisch directeur bij diverse clubs in Nederland en Amerika. Momenteel bekleedt hij de functie van General Manager bij de Amerikaanse voetbalbond.

BOOMING MAGAZINE

7


Al ruim 25 jaar ervaring in:

Advocaten

• • • • •

koel-/vriesinstallaties koel-/vriescellen rijskasten klimaatbeheersing airconditioning Verbrugge gaat de uitdaging graag aan!

Advocaten met verstand van zaken en verstand van mensen

Hamelers Nijkamp Advocaten Verlengde Velmolen 17, Uden Telefoon: 0413 25 51 80 E-mail: info@hnadvocaten.nl

ERKEND SPECIALIST KOUDE TECHNIEK ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

hnadvocaten.nl

Je bent ondernemer en op zoek naar ... €

werkkapitaal

DIBA GROEP

DIBA HOME PROFESSIONEEL IN VLOERTECHNIEK

VLOEREN MET EEN MISSIE

DIBA HOME PROFESSIONEEL IN VLOERTECHNIEK

groeifinanciering financiering van bedrijfsmiddelen of voorraad

KUNSTSTOFVLOEREN VOOR ELK PROJECT

financiering van vastgoed

Loopkantstraat 7K • 5405 NB Uden • 085-7825555

8

info@fonz.nl • www.fonz.nl

NUMMER 1 - 2019

0413  27 41 05 WWW.DIBAGROEP.NL


A ME R I CA , HE R E I C O ME Zijn Amerikaanse roots ‘lokken’ Earnie in 2003 naar het geboorteland van zijn vader, om vervolgens in seizoen 2004/2005 zijn actieve loopbaan af te sluiten bij VVV, de club waar het ooit allemaal begon. Hij kreeg daar vervolgens de kans als technisch directeur aan de slag te gaan, en later ook nog bij andere Nederlandse clubs. Maar Amerika bleef trekken, dus in 2015 werd Earnie Sporting Director bij Philadelphia Union. Tot hij in juni 2018 werd aangesteld als General Manager van de Amerikaanse bond.

H A R DE WE R E L D Heeft Earnie er nu voordeel bij dat hij zelf profvoetballer is geweest? “Ja, ik denk van wel, met name om te bepalen of spelers geschikt zijn voor hun taken en verantwoordelijkheden. Een goede speler moet ook passen binnen het team, de organisatie en de cultuur. Daarin kun je je vergissen als je zelf niet hebt ervaren wat dat precies inhoudt. De voetbalwereld is soms hard, voor zowel spelers als bestuurders, daar moet je mee om kunnen gaan. Ook met alle publiciteit: de beslissingen die je neemt staan breed uitgemeten in de krant of op internet. Social media voegen daar nog een dimensie aan toe.”

H O E Z I T HE T ME T DE WE R K-PR I V É -BA L A N S? “Die is er niet, mede door het reizen: zo’n 150-175 dagen per jaar. En dan staat er deze zomer ook nog de Gold Cup op de agenda van de CONCACAF, vergelijkbaar met een EK van de UEFA. Een juiste werk-

VOE T BALLE R ALS BEROEP

privé-balans is voor mij niet gemakkelijk, zeker niet als je weet dat ik in

Of Earnie als tiener al de wens had om profvoetballer te worden. “In het

Chicago woon en mijn vrouw, kinderen, familie en vrienden in Nederland.”

begin was ik daar niet mee bezig, maar toen FC Den Bosch ineens op de stoep stond en interesse toonde, begon ik er wel over na te denken: of ik dat aan zou kunnen.”

DE DOOR BR A AK Wanneer kwam de grote doorbraak? “Hmm, bij VVV Venlo trainde ik in vrij korte tijd bij het eerste. Daarna duurde het even voordat ik mijn debuut mocht maken - op 25 september 1988, op 19-jarige leeftijd - in de wedstrijd FC Utrecht-VVV. Maar ik had steeds het vertrouwen dat het goed zou komen, omdat ik tijdens de trainingen aanvoelde dat ik niet veel minder presteerde dan de spelers die opgesteld stonden. Toen ik bij VVV mijn eerste contract tekende, gaf me dat wel een bijzonder gevoel van trots.”

ON T DE K K IN GS REIS Earnie is nog steeds dankbaar dat hij van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. “Tot op de dag van vandaag ervaar ik mijn carrière als een prachtige ontdekkingsreis. Al die bijzondere ervaringen maken het voor mij heel speciaal. Veel interessante mensen die ik ontmoet heb tijdens mijn reizen mag ik inmiddels beschouwen als mijn vrienden: dat heeft mijn, of eigenlijk ons leven zeker verrijkt.”

Foto's cover, inhoudsopgave, artikel: U.S. Soccer/isiphotos.com

BOOMING MAGAZINE

9


WIJ ZOEKEN VERSTERKING! OFFICE MANAGER (24-32 UUR) FRONT-END DEVELOPER (40 UUR) BACK-END DEVELOPER (40 UUR) l is Rosegaar.n nd een groeie reau, internetbu eerd in de gespecialis tie g en activa n li e k ik w t n o s s, webshop e it s b e w n va licaties. en webapp

DENK JIJ OOK IN UITDAGINGEN EN OPLOSSINGEN? ROSEGAAR.NL

0486 71 20 18

LOOPKANTSTRAAT 7G, UDEN

tie: Meer informa eel ctu rosegaar.nl/a


MN LU CO

Gijs van Heeswijk is wethouder bij Gemeente Uden en heeft onder meer in portefeuille Economische zaken en werkgelegenheid (evenementbeleid en citymarketing) en Ontwikkeling centrum.

Citywah??? Citymanagement, centrummanagement, citymarketing, het zijn termen die in Uden nog weleens voor verwarring zorgen. Het lijkt allemaal op elkaar en toch bedoelen we er iets anders mee… Centrum- of citymanagement gaat over het beleid rondom ons winkelcentrum, zoals parkeren en de infrastructuur. Maar ook over de kwaliteit van de openbare ruimte, bijvoorbeeld een schoon centrum, sfeervolle verlichting en aankleding. De centrummanager weet wat er leeft bij de gemeente, bewoners en (vastgoed) ondernemers en kan op een goede manier adviseren en invloed uitoefenen. Hij of zij is een verbindende schakel tussen allerlei partijen en een aanjager voor innovatie en samenwerking. Citymarketing gaat over het promoten en vermarkten van onze hele gemeente met als doel Uden, Volkel en Odiliapeel regionaal op de kaart te zetten als dé plek om je vrije tijd te besteden! We doen dat door een Platform Marketing op te richten, samen met ondernemers uit verschillende branches, zoals de recreatieve sector, centrumondernemers, horeca, meubelboulevard, Maashorst Betrokken Ondernemrs, VVV, UOV De Kring en de culturele sector. Juist in het woord ‘samen’ ligt volgens mij de kracht en daar valt veel uit te halen. Citymarketing is in mijn ogen hét instrument om Uden te profileren. Zodat iedereen – met name mensen uit de regio – weten wat hier te doen en te beleven is. Ze moeten zin krijgen om hun vrije tijd bij ons door te brengen. Citymarketing is geen feestje van de gemeente, integendeel. Meer dan in het verleden gaan we samen met de ondernemers aan de slag om Uden meer bekendheid te geven. Niet alleen Uden, maar ook de individuele ondernemers worden hiermee nog beter op de kaart gezet. Op deze manier dragen we samen bij aan een gezonde economische toekomst. Heb jij goede ideeën over hoe we onze gemeente nog beter kunnen promoten, dan hoop ik dat we elkaar snel ontmoeten! Samen creëren we een bruisend Uden. Een plek waar je wilt zijn én waar je wilt blijven!

11


DE ACH GE TE VE R L Hullie Uden Canadasweg 3 , 5406 TS Uden a

T 0413 257 534 E info@hullie.nl www.hullie.nl

12

NUMMER 1 - 2019


en tot Hullie! “Wij goan ffkes naar Hullie’’, dat horen Henk en Anja, de eigenaren van Hullie Uden, het liefst. Het woord ‘speelboerderij’ is sinds 2018 definitief komen te vervallen. “Hullie Uden biedt namelijk zoveel meer dan dat. We spelen in op het totaalconcept.” Omgetoverde varkensstal

pen en dus bedachten we ‘Kabouter Hannes en de

Sinds 2002 vind je Hullie in ‘Uje’, in natuurgebied de

Hullie’. Kabouter associeerden wij echter teveel met

Maashorst bij de Bedafse Bergen. Het Udens dialect

Kabouter Plop. We lieten het woord ‘kabouter’ weg

kom je overal tegen en dat maakt dat Hullie een

en draaiden de woorden om: ‘Hullie Hannes’. Oftewel

beleving is, vanaf de eerste stap die je binnenzet.

op zijn Udens – en Brabants – hun Hannes. Hullie kun

Woorden als ‘de masjienekaamer’ en ‘skeef huiske’

je overal voorzetten. Hullie Henk, Hullie Anja. Het

vliegen je om de oren. Maar hoe is Hullie ooit ont-

Hullie-volk en daarmee de Hullie-beleving was

staan? Henk was boer en had een eigen varkenshou-

geboren: ‘we goan ffkes naar Hullie’.”

derij en Anja was verpleegkundige. Beiden hebben een liefde voor kids en de horeca, dus de keuze voor

Ouders triggeren

‘iets met recreatie’ was snel gemaakt. De varkensstal

Henk en Anja zijn er trots op dat Hullie een begrip

is volledig op de schop gegaan en omgebouwd tot

is geworden in Uden en omstreken. “Hier hebben

wat Hullie nu is.

we altijd van gedroomd. Maar dat het zo hard zou

Kwaliteit voorop

gaan, hadden we nooit verwacht, alleen gehoopt.” De nuchtere boer in Henk zit er echter nog altijd

Kinderen kunnen kiezen uit meerdere activiteiten:

in en ook Anja geeft aan dat de ontwikkeling van

van de rodelbaan tot de klimvulkaan en van laser-

speelboerderij

gamen tot pizza bakken. “De ouders kunnen bij ons

derd heeft aan hun oorspronkelijke idee. “Of we nu

borrelen, lunchen en dineren. Maar ook mensen zon-

klein of groot zijn, ontzorging staat bij ons voorop.

der kinderen zijn welkom bij Hullie. We bieden niet

Ouders zijn een grote doelgroep bij Hullie. Daarom

de standaard plastic bordjes en frietjes met mayo

betalen de kinderen bij ons entree en mogen de ouders

die je normaal bij een speelboerderij – toch nog een

gratis naar binnen. Kinderen spelen en vermaken

keer dat woord – verwacht. We gaan voor kwaliteit

zich namelijk overal, ouders moeten op een ande-

en dat vind je overal terug, zeker op de menukaart.”

re manier worden getriggerd om terug te komen.”

Storytelling en het Hullie-volk

naar totaalconcept

niets

veran-

Daarom spiegelen Henk en Anja continu: waar zouden wij als ouder of bezoeker behoefte aan hebben?

“We willen met Hullie iets onderscheidends neer-

“Mensen denken vaak dat het hier rumoerig is. En

zetten. Daarom vinden wij storytelling zo belangrijk,

natuurlijk, er zijn veel kinderen, maar er zijn ook

daar zijn we dagelijks mee bezig. Alhoewel we dat in

plekken waar je in alle rust van je speciaalbiertje en

het begin niet eens doorhadden. Het begon allemaal

boergondische maaltijd kunt genieten. Boergondisch

met kabouter Hannes. Er kwamen meerdere pop-

met een ‘oe’ dan hè.”

BOOMING MAGAZINE

13


LOOPKANTSTRAAT 7e | 5405 NB UDEN | TEL. 0413 72 57 00 INFO@PINX-DESIGN.NL | WWW.PINX-DESIGN.NL

situatie in w in w n e e r Voo unststof k f o / n e o r t k le in e

Koperslagerstraat 2a - 5405 BS Uden Tel. +31(0)413 27 35 59 - Fax +31(0)413 27 24 97 www.vbv.nl - info@vbv.nl

Helder en betaalbaar juridisch advies voor elke ondernemer Een (dreigend) arbeidsconflict? Overweeg arbeidsmediation!

Velmolenweg 157 Uden • 0413 - 76 75 40 www.LOUD-juridischadvies.nl


RT S KO UW E NI

YEN fit in bedrijf

Door persoonlijke ervaringen heeft onze hoofdredacteur Jennie Ketelaars haar passie voor voeding in relatie tot gezondheid ontdekt. Met Praktijk Yen wil ze particulieren helpen aan de slag te gaan met een nieuwe, gezonde leefstijl. Maar ze ziet ook kansen voor het bedrijfsleven. “Bijna elk bedrijf kan meer verdienen als hun medewerkers fit en gemotiveerd hun werk kunnen doen.” Veel cliënten starten met het EetLijn-programma, een uitgebalanceerd plan van aanpak op het gebied van voeding en beweging. “De een wil gewoon afvallen, terwijl de ander kampt met (vage) klachten als hoofdof buikpijn, hoge bloeddruk of huidproblemen. Ook bij diabetes type 2, gewrichtsklachten en fybromyalgie kan De EetLijn een positief effect hebben.” Jennie is hierbij heel reëel: “We kunnen kijken naar de Blue Zones, waar veel mensen in goede gezondheid 100 jaar worden, en hier van leren. De dagelijkse praktijk is echter onze westerse maatschappij waar wij onderdeel van uitmaken.” Kijk voor meer informatie op www.praktijkyen.nl of bel 06 44 76 28 17.

‘Het mkb is erg gewild’ Sinds de economie na de crisis weer is aangetrokken, wisselen steeds meer bedrijven van eigenaar. De manier waaróp dat gebeurt kan stukken beter, stelt Lex van Teeffelen. Als professor en lector leidt hij een onderzoeksgroep van bijna twintig man

Nieuw:

Stadscafé Van Eyck Medio april opent stadscafé Van Eyck de deuren op de hoek

Promenade – Pastoor Spieringsstraat. Deze nieuwe horecazaak

houdt het midden tussen een lunchroom, pizzeria en hippe kroeg,

met ‘het mooiste terras van Uden’. Het is een initiatief van de twee uitbaters van restaurant SOMM, in samenwerking met de jonge

horecaman Thijs Doedee. De naam is een knipoog naar de grote boom die er voor de deur staat. Bram van Grinsven van SOMM:

“De zaak wordt ruim 300 m² groot, met een terras van zo’n 100 m²: de hele dag in de zon, met uitzicht op de Petruskerk. Perfect!”

en houdt zich onder meer bezig met het mkb. Volgens Lex is het mkb één van de steunpilaren van de economie: “De economie draait voor tweederde op het midden- en kleinbedrijf. Bovendien wordt driekwart van de werkgelegenheid gerealiseerd door het mkb. Maar bedrijfsoverdrachten binnen deze sector worden vanuit de overheid nauwelijks ondersteund. Goed geïnformeerd een overdrachtstraject ingaan is echter noodzakelijk voor een succesvolle overname. Overnameplatforms zorgen voor

CHALLENGE YOUR LIFESTYLE BIJ CLUBPT CLUBPT staat voor de slogan ‘Challenge your lifestyle’.

een transparante markt. Daardoor kunnen

Een gezonde leefstijl is belangrijk, maar voor iedereen betekent

kopers en verkopers elkaar vinden. Het doel

dit iets anders. CLUBPT biedt training en coaching op mentaal-,

van Bedrijventekoop.nl is om ook buiten de

fysiek- en voedingsgebied. Naast lessen zoals crossfit, yoga,

Nederlandse grenzen die verbindende rol te

personal training, groepstrainingen en leefstijlcoaching bieden

vervullen.”

zij nu ook een zakelijk concept. Binnen dit concept biedt de club verschillende opties aan, waarbij het bedrijf een eigen ‘menu’ kan

Kijk voor meer informatie op www.bedrijventekoop.nl

samenstellen, vanuit de behoefte van haar medewerkers. Kijk voor meer informatie op www.clubpt.nl

BOOMING MAGAZINE

15


ADV VEER RBTO OSRS IEAN L

VERBOSSEN VERSUS VAN GEMERT ZWEMBADEN & SAUNA’S

DROMEN WAARMAKEN! Ruim 40 jaar geleden startte Henk van Gemert een speciaalzaak in zwembaden en sauna’s. Zijn zoon Wim (45) wist al op zestienjarige leeftijd dat hij de zaak wilde overnemen. Toch vonden zijn ouders het beter dat hij eerst een diploma ging halen. Zijn opleiding Technische Natuurkunde komt hem, gek genoeg, heel goed van pas in deze branche. Gerard neemt plaats op een van de luxe tuinstoelen in de showroom en luistert naar Wims verhaal. “Mijn vader was een echte

Zwembaden nog steeds op #1

verkoper, wilde de dromen

Gerard informeert naar het assortiment. “De grootste omzet behalen we

van mensen waarmaken”,

nog steeds met de zwembaden. Op nummer twee staan al heel lang de

vertelt Wim. “Het kwam

sauna’s, gevolgd door whirlpools, stoomcabines en luchtbehandelings-

regelmatig voor dat-ie bij

systemen voor binnenbaden. Waar wel een verschuiving te zien is, is in

een klant was geweest

de techniek. Zo werken we nu zo’n zes jaar met prefab betonwanden

en vroeg: Hé Wim, kan dit

voor de zwembaden op maat. Deze worden in onze werkplaats voor-

eigenlijk wel? Maar het is

zien van alle inbouwonderdelen, zodat we het zwembad op locatie in

ons altijd gelukt, we vulden

een dag kunnen bouwen. Dat is voor ons prettig werken en de klant is

elkaar perfect aan.” Zijn vader is zes jaar geleden uit de zaak gegaan.

blij met zo’n korte aanlegtijd.” Het doel is een klantenkring binnen een

Gerard vraagt hoe het nu dan gaat met de verkopen. “In de afgelopen

straal van 100 kilometer. “Filerijden, dat is een probleem, dat willen we

40 jaar zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met 25 medewerkers, van

zo veel mogelijk vermijden. Maar een mooi project laten we natuurlijk

wie twee in de verkoop, de ‘opvolgers’ van mijn vader. Er werken negen

niet schieten. Door mond-tot-mondreclame zitten we in het hele land.”

mensen op kantoor en de overige medewerkers bouwen en installeren de zwembaden, sauna’s en whirlpools of werken in de servicedienst.

Crisistijd

Om de kwaliteit te waarborgen produceren we zoveel mogelijk zelf, met

Hoe is Van Gemert door de crisis gekomen? Zwembaden en sauna’s zijn

een flexibele schil om op terug te vallen in drukke tijden.”

luxe producten. “Het was een tijd van lage marges, maar we hadden wel


TOT SLOT EEN LAATSTE REACTIE meer werk. Daardoor hebben we onze kennis op peil en medewer-

Zelfstandig ondernemerschap?

kers binnenboord kunnen houden. Er is geen opleiding tot zwembad-

Al ben ik zes dagen per week op de zaak en er 24/7

bouwer, dus we leiden mensen intern op en zien ze daarom niet graag

mee bezig, het biedt me wel een bepaalde vrijheid. En

gaan. Eigenlijk is het nu veel lastiger: iedereen is op zoek naar goed

het levert me geen windeieren.

personeel.” Hobby’s? Toekomst

Ik tennis en vind het leuk om met mijn vrouw en

Van Gemert is gestart in Wanroij en veertien jaar geleden verhuisd

kinderen leuke dingen te ondernemen.

naar Mill. “In Wanroij hadden we ruimtegebrek, maar we konden geen kant op. Toen kwam deze oude steenfabriek te koop: we zijn heel blij

Privé?

met deze locatie.” Wat verwacht Wim van de toekomst? “Groei is geen

De balans is eigenlijk niet goed. Mijn streven is om het

doel, wel een mooi gezond bedrijf. Mijn kinderen zijn pas veertien,

op de zaak zo te gaan regelen dat ik vaker gemist kan

twaalf en elf. Ik weet niet of zij interesse hebben in de zaak, daar laat

worden. Meer vrije tijd, meer tijd voor mijn gezin, daar

ik wel het een en ander van afhangen.” Gerard reageert alert: “Dat

ga ik voor.

begrijp ik, maar als ze het zo snel weten als jij, dan weet je over twee jaar meer!”


W EB SH OP Liebo.nl Korenbloemstraat 1 5409 AX Odiliapeel info@liebo.nl www.liebo.nl

18

NUMMER 1 - 2019


What’s in a name? Liebo: deze naam stamt nog uit de tijd dat het hip was je bedrijfsnaam samen te stellen uit twee (achter)namen. De ouders van Lisette Jansen uit

Koude voeten?

Odiliapeel zijn erin vereeuwigd. Liebo is door haar moeder opgericht, begin jaren negentig van de vorige eeuw.

Ambacht Destijds was Liebo een ambachtelijk bedrijf waar wollen

soorten; de meeste sloffen komen van het merinoschaap,

dekbedden werden gemaakt. De wol werd handmatig

dat is lekker zachte wol. De wollen producten vormen een

gewassen en gekaard, een techniek waarbij vliesvorming

bijproduct, er worden geen schapen geslacht voor hun

optreedt zodat de wol gelijkmatig kon worden verdeeld

wol of huid. Naast sloffen heeft Lisette wanten, mutsen,

over het oppervlak. Lisette ziet haar moeder nog achter

truien, vesten, sjaals en poncho's in het assortiment.

de naaimachine zitten. De liefde voor wol heeft Lisette van haar moeder geërfd maar ze is gaandeweg overge-

Seizoensarbeid

stapt op handzamer producten, met name wollen sloffen.

Wat doet Lisette eigenlijk in de zomer? "Het ligt nooit stil

Ze maakt ze niet zelf maar koopt ze in bij allerhande leve-

hoor, ook in de zomer komen er bestellingen binnen. Wel

ranciers in Europa. Overal waar schapen leven, wordt wol

minder natuurlijk. De spullen komen van diverse leveran-

omgetoverd tot heerlijke warme sloffen en truien. Hand-

ciers uit Europa, onder andere Ierland, Duitsland, Oosten-

gemaakt, ambachtelijk gelooid en gevilt.

rijk, Zweden en Denemarken. Het is een heel georganiseer om een nieuwe collectie voor de winter samen te stellen:

Dol op wol

snuffelen in catalogi, contacten leggen via internet, naar

Lisette: "Ik ben helemaal gek van wol. Ik hou van natuur-

beurzen gaan. En vervolgens alles hier ordenen en invoe-

producten, je moet bij mij niet aankomen met synthe-

ren in mijn online programma's." Rond de feestdagen en

tische spullen of goedkope troep uit China. Een mooie

vader- en moederdag is het alle hens aan dek, zeker als ze

wollen vest, daar wóón ik in, de hele winter lang. En trou-

er speciale acties aan koppelt. Feestelijk inpakken bijvoor-

wens, ook in de zomer kan ik niet zonder mijn wolgevilte

beeld... dan wordt de hele familie aan het werk gezet en

sloffen, ze gaan zelfs mee naar Griekenland!"

is nachtwerk geen uitzondering. Maar uitbesteden is voor Lisette geen optie. Zelf het heft in handen houden is haar

Schaapjes tellen

veel waard.

In de woonkamer van Lisette struikel je zo ongeveer over alle soorten en maten sloffen. Koude voeten zul je bij

Warm land

de familie Janssen niet aantreffen. De grote garage doet

Opvallende kleuren en designs zijn aan de Nederlander

dienst als opslagplaats en logistiek centrum. Want Liebo is

niet besteed, is gebleken. 'Wij' kiezen voor donkerblauw,

met de tijd meegegaan en een webwinkel geworden. Elke

bruin en grijs. De knalrode viltvoeten van Lisette steken

dag gaan er vanuit Odiliapeel heel wat schaapjes richting

scherp af tegen deze grauwe woorden. Voorzichtig volkje,

vaste en nieuwe klanten. Schapenwol heb je in allerlei

die Nederlanders. Maar ze houden wel van lekker warm!

BOOMING MAGAZINE

19


Groots assortiment met: • De mooiste wijnen • Speciale bieren • Uw lekkere borrel • Speciaal gedistilleerd Tevens uw adres voor: • Relatiegeschenken • Receptie, gezellig samenzijn of borrel op de zaak • Feestje thuis Alles met een uitstekende service! St. Janstraat 44 - Uden - tel: 0413-265949 www.wijnhuisuden.nl - www.drankenvoorjefeestje.nl

Kantoren, vergaderruimtes & flexwerkplekken.

ALL-INCLUSIVE huren Een greep uit onze voorzieningen:

eigen internet netwerk

gratis parkeren

airco beschikbaar

gratis koffie en thee

www.e27lichtfabriek.nl Frontstraat 2, 5405 PB, Uden info@e27lichtfabriek.nl

COLLECTIEVE MOBIELE SURVEILLANCE 24/7 alarmopvolging Surveillance-, brand- en sluitrondes Korte reactietijd Gepaste actie wanneer nodig Doorlopend contact met meldkamer

Nistelrodeseweg 7b, 5406 PT Uden Tel: +31(0)85 2735880 www.hollandsecuritygroup.com


L IA OR RT VE AD

Communicatie rondom verzuim Alles valt of staat met duidelijke communicatie. In zakelijke overeenkomsten met leveranciers en misschien nog wel belangrijker, met je eigen personeel. Als casemanager ligt. Natuurlijk ben je bij aanvang van een dienstverband nog verliefd en ga je er

Tips van De Verzuimmakelaar op een rijtje:

niet vanuit dat je er op terug moet vallen, maar als het dan zover is ben je te laat.

Hanteer een duidelijk re-integratiebeleid,

komen we nog te vaak tegen dat er geen duidelijk protocol of huishoudelijk reglement

naast een verzuimbeleid.

Verwachtingen managen neemt misverstanden weg. Ons motto: beter te veel

Zorg voor een goede communicatie

afspraken vastleggen, dan achteraf ruis op de lijn.

met je casemanager, voor een optimale inzetbaarheid van je medewerkers.

Re-integratiebeleid

Zorg ervoor dat je leidinggevenden

Informeer je medewerker direct bij indiensttreding over de ziekmeldprocedure. Nog belangrijker is om vooraf te communiceren wat de verwachtingen zijn bij uitval.

voldoende zijn opgeleid om het gesprek

Dan hebben we het niet over het verzuimbeleid (Wet verbetering poortwachter),

over inzetbaarheid aan te kunnen gaan. Neem bij vragen over trainingen of

maar over het re-integratiebeleid. Het re-integratiebeleid vertelt hoe jij als ondernemer jouw medewerker gaat helpen

het opstellen en uitdragen van je

re-integratiebeleid contact met ons op.

om inzetbaar te blijven als hij of zij uitvalt. Dat gaat tegenwoordig niet meer alleen over inzetbaarheid bij jou op de werkvloer maar op de Nederlandse arbeidsmarkt. Die verantwoordelijkheid verschuift de overheid namelijk steeds meer richting werkgever.

Kijk voor meer informatie op www.deverzuimmakelaar.nl, of neem

Ontzorgen op alle vlakken

contact op met een van onze casemanagers

Heb je een verzuim- ĂŠn re-integratiebeleid maar twijfel je aan de rechtsgeldigheid en

via info@deverzuimmakelaar.nl.

weet je niet zeker of het conform de AVG is opgesteld? Wij kunnen het voor je controleren, bijschaven of eventueel opnieuw opstellen. Ook de informatie-uitwisseling met je medewerkers en de communicatie omtrent de Wet verbetering poortwachter kunnen we van je overnemen. Kortom, De Verzuimmakelaar ontzorgt op alle vlakken, geheel naar jouw wensen.

De Verzuimmakelaar Loopkantstraat 25 5405 AC Uden T 0413-39 77 39 E info@deverzuimmakelaar.nl www.deverzuimmakelaar.nl


O GR VE EN R D ZE E N

In 2005 begon Ted Cranen het bedrijf Unlimited Colors met als doel ‘het net even anders te doen dan anderen’. Maar bovenal met de gedachte mooie producten te maken. Inmiddels zijn we ruim dertien jaar verder en werken ook zijn zoons Jim en Sam mee aan deze visie.

UNLIMITED COLORS Kraaiendonk 10, 5428 NZ Venhorst T 0492-769048 E

info@unlimitedcolors.nl

www.unlimitedcolors.nl

22

NUMMER 1 - 2019


HET ONMOGELIJKE À LA MINUTE VAN LOUVRE DEUR TOT PASPOP Ted vertelt: “Ondernemen zit ons in het bloed. Mijn vader zit ook in de schadereparatie en (industrieel) spuitwerk. Mijn vrouw heeft een eigen zaak, onze twee dochters Bo en Robin werken bij haar. Jim en Sam dus bij mij, onze andere zoon Jesse is hoefsmid en onze jongste dochter Renee werkt in de horeca en helpt daar waar het nodig is binnen onze bedrijven. ‘Kan niet’, kennen wij niet in onze familie.” Lachend voegt hij daaraan toe: “Bij Unlimited Colors doen we het onmogelijke meteen, wonderen duren iets langer.” Juist deze visie maakt dat het bedrijf staat waar het nu staat. Ted: “Regelmatig komen mensen bij ons met de vraag ‘kun je dit spuiten’? Mijn antwoord is altijd: ‘doen we’. Of het nou een Louvre deurtje is of een paspop. Zo gaan wij elke dag te werk, bij elke vraag die er binnenkomt. Zelfs als tijdens de Tour de France een van onze renners de groene trui draagt en op de Champs-Elysėes wil finishen op een groene fiets. Dan rijden we een dag van tevoren naar Lyon, om daar de fiets te voorzien van een groene outfit.”

WERELDWIJD Bedrijven en mensen over de hele wereld weten Unlimited Colors in Venhorst inmiddels te vinden. Dat komt mede door deze visie, denken Ted, Jim en Sam. “We begonnen een aantal jaren geleden met het spuiten van fietsen voor de Olympische Spelen en de Tour de France. Dan gaat het hard, mond-tot-mondreclame doet heel veel. Zo hebben zelfs Sven Kramer en Ireen Wüst hun Olympische fiets aan ons toevertrouwd”, vertelt Jim. “Sportmensen zijn perfectionisten. Svens schoenzool was een keer gescheurd. Deze schoen is echter tot in de details afgestemd op zijn fiets. Daar mag niets aan veranderen, want dan kunnen er rugklachten ontstaan. Dus het vervangen van het carbon onder de zool moest goed gebeuren, en snel.”

BLOEDBAND EN VRIENDSCHAP Sam: “Het blijft apart dat zulke mensen ons weten te vinden. Vorig jaar hebben we een facebook video gemaakt waarin we uitleggen hoe je een Tour de France fiets spuit. Dit filmpje is ruim 163.000 keer bekeken en enorm vaak gedeeld!” Vader Ted: “Dat is natuurlijk kicken, maar het fijnste is dat we lekker ‘gewoon’ blijven. We lopen allemaal in onze werkkleding rond, werken iedere dag mee in het bedrijf en zijn niet bang om onze handen vies maken. En het allerleukste is natuurlijk om iedere dag met elkaar te werken.”

DUBBELE PET In het begin zorgden de dubbele petten vader-werkgever en zoon-werknemer nog weleens voor strubbelingen. “Mede dankzij de rol van mijn vrouw is dit enorm verbeterd. Niets opkroppen, maar juist delen. We zijn nu niet alleen familie, maar ook vrienden”, aldus Ted. Jim en Sam knikken instemmend.

BOOMING MAGAZINE

23


OP W EIG IJ EN ZE Een keukenarchitect die in crisistijd op het idee komt een ijssalon te beginnen en zijn vrouw zo gek krijgt hierin mee te gaan, dat is het verhaal van IJscafé Holland. Ron (58) en Petra (51) vieren deze zomer het tienjarig bestaan van hun droom. Het begon allemaal met die ene slapeloze nacht.

IJSDROOM GELATO

“De crisis viel in en als rasechte ondernemer

gevoel voor positionering en is het aanspreek-

wilde Ron hierop anticiperen”, gaat Petra

punt. Het juiste pand op de juiste plek, een

terug in de tijd. “Niet veel mensen weten dat

stijlvol interieur, goede medewerkers en niet

de keukenbranche gerelateerd is aan de bak-

te vergeten, ijs van verse Udense koeienmelk

kerswereld, en dus aan de ijsbranche.” Het was

en het beste fruit, geheel in eigen huis gepro-

midden in de nacht, ergens in januari 2009:

duceerd: een zeldzaamheid. Deze combinatie

“Ron zei opeens, Peet, we gaan een ijssalon

en het streven naar kwaliteit in al haar facetten

beginnen! Ik reageerde zo van, schatje, slaap

is een succesformule gebleken.

effe lekker verder. Met de gedachte dat het de volgende ochtend niet zo’n vaart zou lopen. Maar hij was er echt van overtuigd, en ik uit-

ONZICHTBAAR IJS

eindelijk ook. Een week later vertrok hij samen

IJscafé Holland ontwikkelt zich snel en sleept

met mijn vader naar Italië, om daar het vak te

nationaal en internationaal prijzen in de wacht

leren.”

tijdens ijswedstrijden. De grenzen worden steeds verlegd, ook letterlijk. Zo wordt een

COMPLEMENTAIR AAN ELKAAR

leveringen aan horecabedrijven en instellin-

Ron blijkt een vakman te zijn en zeer creatief

gen. “Ons ijs is op veel verschillende plekken

op het gebied van productontwikkeling. Petra

verkrijgbaar, zichtbaar en onzichtbaar.”

is het gezicht naar buiten toe, heeft een goed

24

groot deel van de omzet inmiddels behaald uit

NUMMER 1 - 2019


KOFFIEHUIS…

eigenlijk te gek, toch? Het is voor ons juist een

Dat IJscafé Holland ook kwalitatief hoogwaardige

uitdaging om mensen een goed gevoel te geven

koffie schenkt, daarbij patisserie en chocolade

en daarin gaan we soms best ver. Zoals afgelopen

serveert en het hele jaar door geopend is, is

zomer met het kinderzwembadje voor de deur en

minder bekend. “Daar willen we graag verandering

twee jaar geleden het zandsculpturenfestival. Dat

in brengen. Tijdens het BOOMING Brand Café

ons ijscafé een ontmoetingsplek is geworden,

hebben we kennisgemaakt met de expertise van

vinden wij fantastisch. Ik krijg energie van het

Ad van Antwerpen van Adekwaad en hebben met

verbinden van mensen, het geeft me heel veel

hem een sessie ingepland. Onze visie is dat je

voldoening.”

iemand inhuurt als je er zelf niet goed in bent. En dan nemen we het liefst een lokale partij in

Het tienjarig jubileum van IJscafé Holland wordt

de arm.”

gevierd in het weekend van 12, 13 en 14 juli. Wij van BOOMING zijn benieuwd wat Petra en Ron weer

HET DRAAIT ALLEMAAL OM BELEVING

allemaal uit de kast zullen halen om het wederom tot een succes te maken.

Gastvrijheid, vriendelijkheid, service en productkennis: het is geen vanzelfsprekendheid meer, vindt Petra. “Wij kunnen ons daarin onderscheiden:

IJSCAFÉ HOLLAND Promenade 51 5401 GM Uden T 0413 31 01 59 E info@ijscafeholland.nl www.ijscafeholland.nl

BOOMING MAGAZINE

25


Markt 7 - 5401 GN UDEN - Tel: 0413 263829

Markt 5 - 5401 GN UDEN - Tel: 0413 269670

Praktische P&O ondersteuning Arbo & Verzuim Werving & Selectie Coaching Training Arbeidsrecht & Ontslagbegeleiding

Dineren.... of overnachten?

Zakelijk dineren of lunchen? Een kamer boeken voor uw gasten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. 9.1 Kerkstraat 62a, 5411 BC Zeeland | Tel. 0486 450886 info@herbergdenbrouwer.nl | www.herbergdenbrouwer.nl

PDCU B.V. | Verlengde Velmolen 4a, 5406 NT Uden 0413 - 33 52 07 | info@pdcu.nl | www.pdcu.nl


RT S KO UW E NI

Nieuwe stap voor IBN Al bijna 25 jaar maakt IBN zich sterk om mensen die het op eigen kracht niet redden aan werk te helpen, en met succes. Om succesvol te blijven, gaat het bedrijf vanaf nu een stap verder. Met de komst van de Participatiewet is de rol van IBN veranderd. Naast het helpen met het vinden van een passende werkplek, ondersteunt het bedrijf mensen bij hun ontwikkeling en hun loopbaan. De organisatie is aangepast om samen met gemeenten, bedrijfsleven, onderwijs, UWV en andere organisaties een goede invulling te kunnen te geven aan die brede opdracht. Bij een veranderd IBN past een nieuw logo

Hotel Arrows valt opnieuw in de prijzen Hotel Arrows aan de Sint Janstraat in Uden is door HotelSpecials. nl uitgeroepen tot het ‘Beste hotel om te wandelen en fietsen’ van Nederland. Deze onderscheiding is gebaseerd op de

en een nieuwe huisstijl. Het nieuwe logo van

beoordelingen van gasten die in 2018 bij Hotel Arrows verbleven.

IBN visualiseert dat waar IBN voor staat in de

Wan Loy van HotelSpecials.nl heeft de award op 29 januari

eenvoudigste vorm. De belangrijkste opdracht

persoonlijk uitgereikt aan Bob en Jill Pijls van Hotel Arrows.

van de organisatie zit erin opgesloten: mensen ontwikkelen. En het laat zien hoe IBN die opdracht wil vervullen: in samenwerking.

“We zijn enorm verrast met deze titel. We merken dat steeds meer gasten hun verblijf in ons hotel graag combineren met een dagje wandelen of fietsen. We bieden dan ook allerlei fiets- en wandelroutes door natuurgebied De Maashorst aan, inclusief arrangementen en fietsverhuur, zodat onze gasten de regio zélf kunnen ontdekken.” Lees alle beoordelingen van Hotel Arrows Uden op HotelSpecials.nl.

vantienen, een vertrouwde kop koffie in een nieuw jasje! Goeie koffie altijd én voor iedereen beschikbaar maken, dat is het doel. Van Tienen drankautomaten, een bekende naam in Zeeland en omstreken, verandert de achternaam in de merknaam vantienen. Sinds 1973 is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist op het gebied van koffie(machines). Anno 2019 is het tijd voor een nieuwe jas. Na meer dan 45 jaar wordt niet alleen de bedrijfsnaam subtiel gewijzigd, maar ook de complete huisstijl en het logo zijn onder de loep genomen door grafisch bureau TIKKL. De merkwaarden persoonlijk, stoer, behulpzaam, deskundig en toonaangevend komen terug in de nieuwe vormgeving. Ondanks de nieuwe jas blijft vantienen de vertrouwde, regionale speler voor een goeie kop koffie en haar ongekende service.

BOOMING MAGAZINE

27


AD VE RT OR IA L

Beschuit met En we noemen haar… IndiviNu

Rosina van Dijck en René Verbruggen zijn blij met de geboorte van het zusje van WerkNu. Op 11 maart zag zij het levenslicht, en ze gaven haar de naam IndiviNu. Al is ze nog maar een paar weken oud, de overeenkomsten met WerkNu zijn onmiskenbaar. Het grootste verschil is haar bredere gezichtsveld: waar WerkNu zich enkel richt op de sector civiele techniek, neemt IndiviNu het hele mkb in de regio Uden in ogenschouw.

Roots

Buiten dat we hiermee voor de twee verschillende

Omdat Rosina en René beiden hun roots hebben in

doelgroepen duidelijk herkenbaar zijn, verandert er

de civiele techniek, was het logisch dat de eerste

verder niks: we werken met hetzelfde zeskoppige

opdrachtgevers uit die hoek kwamen. Door de

team vanuit hetzelfde pand en bieden dezelfde

jaren heen bouwden de twee nuchtere Brabanders

service.”

echter een brede klantenkring op. “Met de introductie van IndiviNu scheppen we meer duidelijk-

IndiviNu is je bondgenoot

heid over onze identiteit”, licht Rosina toe. “Door

Wat houdt die service van IndiviNu nou eigenlijk

onze hoge naamsbekendheid in de civiele techniek

precies in? Rosina: “Door de sessies is mede

blijven we hier de naam WerkNu gebruiken. Met

duidelijk geworden dat IndiviNu het beste past bij

alle andere bedrijven - onder meer in de auto-

het archetype ‘Bondgenoot’. Dit staat onder meer

demontage-, fitness-, (marketing)communicatie-

voor realist en goeie buur: daar herkennen wij ons

en foodbranche - werken we onder de naam

wel in en het past goed bij onze doelgroep, het

IndiviNu.”

mkb. We staan met beide beentjes op de grond, houden van duidelijke taal en zijn meer dan gemid-

Twee nieuwe jasjes

deld betrokken bij kandidaten en opdrachtgevers.

Uit de verschillende sessies met brandingspecialis-

Daarbij nemen we de hele papieren rompslomp

ten, (web)designers en tekstschrijvers kwam naar

over, van A tot Z. ‘Hoogstpersoonlijk’ is daarom

voren dat het voeren van twee labels de beste

onze nieuwe pay-off.” René: “We zijn uitzend-,

keuze is. René: “We hebben dit moment meteen

detacherings-, recruitment- en payrollingbedrijf in

aangegrepen om het logo van WerkNu te restylen

één en nemen alle personele vraagstukken tot in

en te laten linken met het nieuwe logo van

de detail over van de klant. Deze combinatie kom je

IndiviNu: dus eigenlijk twee nieuwe jasjes.

niet vaak tegen, hierin ligt ook onze kracht.


muisjes! Payrolling heeft bij ons daarom het predicaat premium gekregen.”

Persoonlijke klik voorop René vervolgt: “We onderscheiden ons voornamelijk in de persoonlijke manier waarop we de contacten onderhouden. We brengen alle kandidaten thuis een bezoek, zodat we een duidelijk beeld krijgen van de persoon die we voor ons hebben. Onze visie is dat iemand op de eerste plaats moet passen binnen de bedrijfscultuur. De competenties zijn daar bijna aan ondergeschikt wat ons betreft. Daarbij zijn we bijna 24/7 bereikbaar voor onze opdrachtgevers én medewerkers.” Rosina sluit af: “Onze klanten willen gewoon dat we alle personele vraagstukken van ze overnemen, zodat ze er zelf zo min mogelijk tijd aan hoeven besteden en zich bezig kunnen houden met hun eigen vak. En dat is dan weer ons vak.”

IndiviNu Loopkantstraat 7f, 5405 NB Uden T 0413 25 23 40 E info@indivinu.nl www.indivinu.nl


T & OEN NU

1974

Oprichting door Willem Schaap: distributie van tape onder de naam Woodfield Tape

1982

Woodfield opent een tweede filiaal in Nijmegen

1982

Veveo wordt aangesteld als eerste distributeur van Woodfield

1992

Woodfield wordt exclusief importeur van Semin

Uden, Boekel en Zeeland herbergen een heleboel bedrijven met een rijke geschiedenis. In deze uitgave kijken we terug met Woodfield uit Uden.

45 JAAR: VAN GARAGEPAND NAAR VIJF FILIALEN 30

NUMMER 1 - 2019


2OO1

Opening filiaal in ’s-Hertogenbosch

2O14

Opening filiaal in Oss

2O16

Opening filiaal in Schijndel

2O17

In Uden wordt twee deuren verderop de Workwearshop geopend: werkkleding en beschermingsmiddelen van A-merken

2O18

Woodfield wordt importeur van Airlessco spuitapparatuur voor de Benelux

Woodfield werd in september 1974 opgericht door Willem

De verfgroothandel heeft niet alleen locaties in Uden,

Schaap. Aanvankelijk begon hij met de verkoop van tape

Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch, Oss en Schijndel, maar richt

vanuit een garagepand aan Bosveld (Woodfield), op een

zich sinds 2011 ook op de internationale markt. Woodfield

steenworp afstand van het huidige hoofdkantoor in Uden.

Tape en Protect-it zijn ondertussen een begrip in België en

Vrij snel breidde Woodfield uit met verf en overige producten

Engeland.

voor schilder en stucadoor. Inmiddels staan zoon Jan-Willem en zijn vrouw Joffra Schaap aan het roer van het bedrijf. “Wij vinden het een voorrecht dat wij nu op deze plek mogen staan. Woodfield bestaat inmiddels 45 jaar en wij zijn dankbaar dat we het bedrijf mogen blijven ontwikkelen.”

BOOMING MAGAZINE

31


hoogstaande campagnes

Online digitaal adverteren in Uden

,vanaf 495 and

• 10 seconden zichtbaar per keer op 2 schermen • minimaal 800 vertoningen per dag • Gemiddeld 24.000 vertoningen per maand • Schermformaat: 2 x 15 m2! • unieke positie aan de Industrielaan / Rondweg

per ma

Voor meer info en mogelijkheden bel 0413 255088 of stuur een e-mail naar admin@aauden.nl


T EN EV

! ! ! T S E E F U S C / DI’19

g i r a j 100

U m u jubile

50 ruim 3 r e d n aaro otste den, w le 0 de gro 5 n 7 . a 1 v n ms ot een eer da eel tea v CSU t / f Met m 9 ie ’1 t I t UD se . Rela ehoor erland erland b d , d e s e r N N e t lig n he n van vrijwil s- en binne iginge s n u e dame a r e t e e iv lv h n a b it lub voet groe ogste jese’ c de ho ndien e ‘U p v o e o t n B h e ec m! tbal. actere f. Dez urvoe jubileu ie e t s ig a lo r m p a j a 100bal ex nvoet r haar e a a id j e it m viert d

SPONSOREN Ook sponsoren, zonder wie zo’n prachtige club als UDI’19 natuurlijk geen bestaansrecht heeft, zijn van harte welkom tijdens dit jubileumweekend. Al vanaf het eerste uur wordt de vereniging gesteund door kleine en grote bedrijven in de regio. UDI’19 is ze ‘eeuwig’ dankbaar!

POSITIEVE ASSOCIATIE MET SPORTIVITEIT Naast sportieve en recreatieve prestaties, een goede

Wil jij ook sponsor worden van één van de grootste

bestuurlijke organisatie en een uitstekende naam tot

voetbalclubs van Nederland, voor een positieve associatie met

ver buiten de regio, vervult UDI’19/CSU een belangrijke

de sportiviteit die UDI’19 aan de dag legt? Neem dan contact

sociale functie. De vereniging wordt door vele sporters,

op met de sponsorcommissie via sponsoring@udi19.nl. Deze

toeschouwers en sponsoren gezien als tweede huiskamer.

commissie staat open voor een creatieve invulling van jouw sponsorovereenkomst. Dus wat houd je nog tegen? Natuurlijk

JUBILEUMWEEKEND

ontvang je als nieuwe sponsor ook een uitnodiging voor de

Op 11 mei 2019 bestaat UDI’19 officieel 100 jaar! Het

officiële opening van het jubileumweekend en het gezellige

jubileumweekend van 10 t/m 12 mei zal gezamenlijk gevierd

jubileumfeest op zaterdag 11 mei.

worden met zoveel mogelijk betrokkenen die UDI’19 een warm hart toedragen. Er is van alles te doen: op vrijdag

Graag tot dan!

een officiële opening met o.a. de onthulling van het ‘Elftal van de Eeuw’. Op zaterdag een 7 x 7 toernooi, waar ook oud-UDI’19 leden aan kunnen deelnemen. Vervolgens wordt

Meer informatie:

deze dag afgesloten met een groot feest, met optredens

Kijk op www.udi19.nl/waarom-sponsor-worden

van Baby Blue en DJ Jochen Miller. Zondag zal in teken

Of neem contact op met Leon Deijnen –

staan van een familiedag.

Voorzitter Sponsorcommissie via 06-27032019. Of met Ben Tuithof – Voorzitter UDI’19/CSU via 06-39862008.

BOOMING MAGAZINE

33


F BE AM DR ILIE IJ F

ACUPUNCTUUR, MA Acupunctuur is een van de populairste alternatieve geneeswijzen en het bekendste onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). In Uden en wijde omgeving is de praktijk van Marianne ten Westenend er een begrip door geworden. Dochter Nilla Berretty treedt in de voetsporen van haar moeder, maar met cosmetische acupunctuur wel op haar eigen manier. Beide praktijken hebben echter meer te bieden dan acupunctuur alleen. Het is 1981 als Marianne afstudeert als Oefentherapeut Cesar. Vier

overgenomen worden door de ander. Dat vind ik ook wel goed: ik wil

jaar later begint ze voor zichzelf. In korte tijd bouwt ze een bloeiende

mijn eigen pad bewandelen. Naast cosmetische acupunctuur bied ik

praktijk op, maar na ruim tien jaar begint het te kriebelen. Ze wil zich

cupping en bindweefselmassages aan, om de huid te verbeteren. En

graag verder ontwikkelen in een meer holistische vorm en start in

samen met mijn man run ik ook nog een webshop met eco-friendly

1992 de opleiding Traditionele Chinese Geneeskunde. “In 1995 stu-

huidverzorgingsproducten.”

deerde ik af en in ‘96 ben ik naar Peking gegaan om daar een maand mee te lopen in een ziekenhuis: een leerzame periode.”

Passie Ondanks dat Marianne al aardig wat jaartjes meedraait, is de passie

In de voetsporen van…

gebleven. “Eind 2018 heb ik een driejarige opleiding afgerond in de

In eerste instantie is Nilla helemaal niet van plan haar moeder op te

Klassieke Chinese Geneeskunde. Deze vorm gaat uit van de unieke

volgen. Ze studeert aan het Sint Lucas, wil fotograaf worden, maar

energie van ieder persoon. Daardoor is de behandeling meer maat-

concludeert dat het een leuke hobby voor haar is. Tijdens haar zoek-

werk en geeft sneller resultaat met minder naalden. Ook voor aan-

tocht gaat ze bij haar moeder aan de slag als praktijkassistente. Ze

doeningen van deze tijd, zoals auto-immuunziektes.”

kunnen goed samenwerken en Nilla besluit een opleiding te volgen: bioresonantie, een methode voor een uitgebreide gezondheidscheck,

Het lichaam in balans brengen en (huid)aandoeningen bestrijden op

gecombineerd met voedingsadvies. Nadat ze eerst moeder wordt,

een gezonde en effectieve manier, daar gaan Marianne en Nilla voor.

besluit ze een hbo-opleiding te starten. “Ik heb uitdaging nodig, heb

Samen, maar toch ieder op haar eigen manier.

eerst de opleiding Medische Basiskennis gedaan om vervolgens bij instituut Qing Bai Chinese geneeskunde te studeren. De cosmetische richting is een bewuste keuze: deze discipline past beter bij mij.” Nilla Berretty – Cosmetische Acupunctuur Nilla werkt een dag per week vanuit de praktijk van Marianne in Uden en de andere dagen vanuit haar praktijk aan huis, in Sint Michielsgestel. “Leuk om te zien dat ik wel mijn eigen weg ga, maar dat er toch dingen overeenkomen. Mijn moeder is destijds ook aan huis begonnen, net zoals ik nu.” Marianne lacht: “Dat ondernemende zit binnen ons gezin in de genen.” Ondernemerschap De ondernemende vrouwen zijn het erover eens: het ondernemerschap geeft je de vrijheid je eigen plan te trekken. Je kunt praktijk voeren zoals je zelf wilt en de sfeer en energie creëren die bij je past. Nilla: “Onze praktijken zijn persoonsgebonden, kunnen niet zomaar

34

NUMMER 1 - 2019

Marianne ten Westenend Acupunctuur - dry needling bioresonantie - kruiden Volkelseweg 20A, 5405 NA Uden T 0413 26 03 92 E info@mariannetenwestenend.nl

Nilla Berretty Cosmetische acupunctuur cupping - bindweefselmassage Wilgenstraat 19 5271 JH Sint-Michielsgestel E info@magnolia-clinics.nl

www.magnolia-clinics.nl


AR DAN ANDERS…

BOOMING MAGAZINE

35


VE RB IN DI NG

Nadere kennismaking Zeelandse en Udense ondernemers

Open innova we hebben e Over de grenzen heen kijken, met behoud van de dorpskernen, dat hebben ZOV en UOV De Kring voor ogen als het gaat om de verbinding tussen de Zeelandse en Udense ondernemers. En niet alleen tussen deze twee ondernemersverenigingen. Het doel is om alle ondernemers in de toekomstige gemeente Maashorst met elkaar te verenigen. Wie is jouw buurman? Is er met de kennismakingsbijeenkomst eind januari een begin gemaakt? Willem Peters, ZOV: “Dat denk ik zeker. Als ZOV hebben wij de Udense ondernemers uitgenodigd voor een ongedwongen avond, voor een nadere kennismaking. Ken je je buurman niet, dan zoek je ‘m ook niet op als je een samenwerking wil aangaan. Je gaat pas zakendoen als er een persoonlijke klik is.”

Open opstellen Frank de Winter, UOV De Kring: “Een van onze doelen is het onderWillem Peters, ZOV 2.0

nemersklimaat verbeteren, dus wij zijn enthousiast ingegaan op deze Frank de Winter, voorzitter UOV De Kring

uitnodiging. Open innovatie heeft de toekomst: daarvoor moet je je open opstellen, soms zelfs kwetsbaar. En verder kijken dan alleen je eigen winst-en-verliesrekening. Wil je je kennis en deskundigheid exclusief

36

NUMMER 1 - 2019


Compilatie kennismakingsbijeenkomst 24 januari: Op 24 januari hebben Zeelandse en Udense ondernemers, maar ook burgemeesters en wethouders van Uden en Landerd, elkaar ontmoet bij Ambianz in Zeeland. Met de open, vriendschappelijke sfeer is de toon gezet voor een veelbelovende samenwerking in de toekomst. Foto's: Landerd Fotografie

tie: lkaar nodig! houden, dan trek je aan het kortste eind: exclusiviteit is

kunnen we het ondernemersklimaat verbeteren. Voor

een ouderwetse gedachte.”

de leefbaarheid in de dorpskernen is het wel belangrijk

Maashorst-gemeenten

dat elke gemeente zijn eigen identiteit blijft behouden. Een goed centrumplan is hierbij cruciaal.” Willem: “Veel

De ZOV en UOV De Kring zijn al langer met elkaar in ge-

Zeelandse starters zoeken een bedrijfsruimte in Uden,

sprek. En met de besturen van andere verenigingen in

omdat in Zeeland een bedrijvenverzamelgebouw ont-

de Maashorst. Willem: “Binnen ZOV 2.0, een werkgroep

breekt. Wat ons betreft zou dat gesubsidieerd mogen

binnen ZOV, realiseren we ons dat het ondernemen

worden, om zo de leefbaarheid van de Zeelandse kern

is veranderd en we onze grenzen moeten verleggen.

te waarborgen.”

We hebben een gezamenlijk thema gezocht: de Maashorst verbindt de gemeenten Oss, Landerd, Bernheze

Groot en klein

en Uden. Twee tot drie keer per jaar komen we met de

ZOV en UOV De Kring richten zich op álle bedrijven in

besturen van de geïnteresseerde ondernemersvereni-

hun gemeenten. Frank: “De kleine bedrijven hebben

gingen bij elkaar.”

de grote organisaties nodig, én andersom. Onderne-

Samenwerking bevorderen

mers moeten gaan zien dat die interactie zijn vruchten afwerpt.” “Elkaar beter leren kennen is dan een goede

“Als we de gemeenten, en ook het UWV, willen laten

eerste stap. Eind januari is die gezet. De sfeer was heel

samenwerken om zo het optimale uit de beschikbare

goed, we hebben positieve reacties gehad. Dus hier

middelen te halen, zullen we dat als ondernemers ook

komt zeker een vervolg op”, sluit Willem af.

moeten doen”, vervolgt Frank. “Alleen op die manier

BOOMING MAGAZINE

37


NI KOR EU T W S

Een goede lunch voor hogere productiviteit Een snelle boterham op de werkplek, en daarmee de pauze grotendeels overslaan, lijkt voordelig voor de werkgever. In de praktijk blijkt echter dat hierdoor de arbeidsproductiviteit in de middaguren enorm afneemt. Een verantwoorde en lekkere lunch geeft letterlijk energie aan het lichaam en doet wonderen voor de creativiteit en het oplossend vermogen. De productiviteit van medewerkers kan met maar liefst 25% verhogen. Lunsj Bedrijfscatering, opgericht door Robert van Dijk, ontzorgt bedrijven met een uitgebreid en verantwoord lunchassortiment. Welke oplossing het beste past? Bel met Robert van Dijk: 06 57 54 00 82. Of stuur een mail naar info@lunsjcatering.nl

Gastbeleving centraal in nieuw contract CSU en Efteling De succesvolle samenwerking tussen de Efteling en CSU, gestart in 2009, krijgt een vervolg. De nieuwe overeenkomst voor vijf jaar ging in op 1 januari 2019 en omvat de schoonmaakwerkzaamheden in het Efteling Hotel, Efteling Loonsche Land Hotel, kantoor Raveleijn en de Efteling Vakantieparken Bosrijk en Loonsche land. CSU gaat verder dan schoonmaken alleen: een verdere ontwikkeling van de gastbeleving staat centraal in de nieuwe overeenkomst. Maurice van Meulebrouck, algemeen manager CSU Leisure Services: “De Efteling biedt haar gasten een ongekende kwaliteit en de eigen medewerkers volop kansen om zich te ontwikkelen. Wij hebben dezelfde kijk op de kwaliteit in dienstverlening en de volgende stap die we hierin met elkaar gaan zetten.” Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling: “Medewerkers zijn erg belangrijk voor de gastbeleving. De medewerkers van CSU dragen hun steentje daar ook aan bij.”

Oervallei: the making of Welkom in de Oervallei, een compleet nieuwe natuurspeeltuin bij BillyBird Park Hemelrijk! In de Oervallei kunnen kinderen goud zoeken, fossielen opgraven, swingen op schommels van elf meter hoog, heuvels opklauteren en er vervolgens van af glijden en gaan ze nog veel meer avonturen beleven! Deze nieuwe speelwereld wordt geopend in april! Hoe ze dit allemaal hebben aangelegd bij BillyBird Park Hemelrijk? Bekijk de eerste aflevering van the making of de Oervallei op www.billybird.nl

BOOMING-SUPPORTERS

www.raaijmakersbronbemaling.nl

www.palletplus.nl


Voor de beste locatie... www.BEDRIJVENhuisvesting.nl